8 Юни, 2020 16:10 12 537 78

Слави Трифонов: Доживяхме министър да предлага да се крие информация за измами

  • слави трифонов-
  • десислава танева-
  • измами

Предложението да се прикрие престъпление е абсолютно несъвместимо със задачите, които трябва да изпълнява един най-обикновен държавен чиновник, па камо ли министър, казва тв водещият

Слави Трифонов: Доживяхме министър да предлага да се крие информация за измами  - 1
Снимка: 7/8 TV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И това доживяхме - министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен случай Европейският съюз може да спре финансирането!
Точно такова идиотско предложение е направила министърът на земеделието и храните Десислава Танева на Консултативен съвет със земеделци, проведен онлайн през март. Днес сайтът “Биволъ” разпространи видео от срещата, в която Танева се обръща към подалите сигнал съвестни земеделци със следните думи:

“Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, щото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. И ще продължим в същия дух. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат - значи не трябва да получавате тая помощ.”

Браво, бе! Май за пръв път имаме признание от такова високо ниво, нивото на министър, за нещо, което всички отдавна знаем - че от еврофондовете се краде, но “тре'а си трайкаме”.

Тази случка с министърката пак ми напомня за оная клета безработна циганка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и всеки ден в продължение на месеци теглеше по 400 лева от банкомата и си трайкаше.

Та и нашата министърка като циганката - трайка си.

Трайка си, че една огромна част от бенефициентите са получавали пари по европрограмата, но на практика не са сеели нищо. Положението е: “Взехме парите и не се хвалим какви измамници сме”.
А как става тоя номер с измамите? Ами, няма как да стане без някой да си трайка в Министерството на земеделието и Държавен фонд “Земеделие”. Сами можем да се досетим каква е цената на трайкането.

Изказването на министър Десислава Танева отвсякъде си е за оставка. Ама отвсякъде. И това е най-малкото.

Предложението да се прикрие престъпление е абсолютно несъвместимо със задачите, които трябва да изпълнява един най-обикновен държавен чиновник, па камо ли министър. Но такива стандарти в България не важат.

Тук няма никакви стандарти! Ако имаше такива, Десислава Танева още преди 4 години трябваше да забрави, че някога пак ще бъде министър. Тогава Министерството на земеделието, ръководено пак от нея, подари луксозни джипове, закупени уж за нуждите на горските стопанства на Националната служба за охрана, за да бъдат возени политици. Впоследствие се оказа, че един от джиповете на горските го кара самият министър-председател Бойко Борисов.

Та, толкова за стандартите.

С оставка или без оставка, вероятно ОЛАФ вече се е запътил насам. И г-жа Танева добре знае, че ОЛАФ не е снежният човек от “Замръзналото кралство”. Вероятно след думите на високопоставеното българско лице, Лаура Кьовеши също вече доволно се подсмихва.
Лошата новина е, че сметката за наглото и некадърно управление пак ще я платим ние, българските граждани, които го избираме.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 boko

    188 10 Отговор
    сега и Боко да си признае....

    Коментиран от #76

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Скоро

    51 234 Отговор
    противната муцуна от снимката над статията ще бъде на плакати и билбордове из цялата страна.Дано хората си дадат сметка,че един чалгар едва ли има нужните качества за да бъде политически фактор.

    Коментиран от #27

  • 4 HMM

    383 118 Отговор
    Интересно ми е колко от вас бихте подкрепили Слави на следващите избори.. цъкнете зеленото плюсче на коментара, ако бихте гласували за него и минус, ако не.

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бачо Киро

    158 4 Отговор
    Те отдавна си предлагат, просто за първи път излиза на запис.
  • 7 газ бок

    116 9 Отговор
    Ами ние си ги избираме така че само ние сме си виновни с безучастието си. Докато не се събудим и не се обединим в една цел, няма нищо да се промени. Ама това няма да стане защото както каза Росен Миленов, "българинът може да се обединява само около далаверата".

    Коментиран от #31

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Asdfg

    96 8 Отговор
    Трифонов, само да си лаем не става!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пи пи

    19 58 Отговор
    ТИ ПЪК ОТКЪДЕ. ПАК ИЗНИКНА
  • 12 ПЕШО

    45 108 Отговор
    СЛАВИ ЗАЩО СЕ ОБАЖДА САМО КАТО ЧЕРНА СТАНЦИЯ?!КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЙ ЗА НАЦИЯТА-ОПРОСТАЧИ Я С ЧАЛГА ЧАЛГАДЖИЯТА,ОБГРАДИ СЕ СЪС СКОПЕНИ ПРИЯТЕЛИ-СЦЕНАРИСТИ С СМЕШНИ НАПЪНИ ,НЕОБРАЗОВАНИ И БЕЗЛИЧНИ ТЪПАНАРИ И ПОВЯРВА,ЧЕ Е НЕЩО.ДА СИ СЕДИ КРОТКО И ДА НЕ ДАВА АКЪЛ,ЗАЩОТО НЕ Е ТАКЪВ,ЗА ДА ДАВА,ЗНАЕМ ГО КЪДЕ МУ Е СИЛАТА...И ДАНЪЦИТЕ СИ КЪДЕ ПЛАЩА,ЗАТОВА И СЕ ПРАВИ НА ГОЛЕМ-ОТ СТРАХ.
  • 13 Боко честната

    71 7 Отговор
    Славчо, пак не си разбрал ми тя короната е виновна, всичко е заради нея !
  • 14 демократ

    58 77 Отговор
    Славчо е мутра, движещ се с охрана по-голяма от тази на президент и премиер взети заедно. Намръщен, с черни очила и анцуг, гледащ презрително хората около него.
  • 15 проблемът не е

    79 6 Отговор
    че в българия има корупция, тя е вече начин на живот, проблемът е, че за повечето хора дори не могат да осъзнаят, че дадено действие представлява корупция, особено ако от това имат личен интерес, и не могат да си предтавят, че нещо може да ги спре за да се облагодетелстват лично.
  • 16 АЗИС

    23 54 Отговор
    ОТКАКТО ТОЯ ГО ИЗЛЪГАХ, ЧЕ ЩЕ МУ НАПРАВЯ ДЕЦА ЗАПОЧНА МНОГО ДА СИ ВЯРВА.
  • 17 демократ

    39 80 Отговор
    Гешев, разследвай офшорките и милионите на Славчо и финансирането на телевизия Седем-Косми, която отдавна трябваше да фалира, защото има 0 реклами и гледаемост.

    Коментиран от #57

  • 18 Последния Софиянец

    72 5 Отговор
    Съда и прокуратурата са техни.От какво да се плашат ?
  • 19 🙊🙉🙈

    38 70 Отговор
    Едно ферари с цвят червен! Няма да гласуваме за теб бре чалгар!

    Коментиран от #23

  • 20 Лекар БГ

    63 8 Отговор
    Славчо,наскоро да не летял до Марс и обратно с ракета на Мъск?!Че те,тези хора,освен с измами,корупцийка и лобизъм ,с нещо друго никога не са се занимавали.
    Пардон-чат-пат,гостуват на медиите, за да послъгват напоително. Или"инспектират и дават".
  • 21 Рошко

    63 5 Отговор
    Ше ядете хляб и ше купувате брашно само от нейните мелници, най големия дефицит за "нашите политици" са парите, колкото и да откраднат все не стигат
  • 22 пуфпаф

    105 10 Отговор
    Не разбирам,защо се коментира Слави,а не тази п*ача,дето в прав текст си признава,как ни лъжат.Очевидно това не е важно,важно е какъв бил Слави Тр.Ами,заслужаваме си ги.И тази,и Онзи, и бай Онзи, дебелия, Глухия, турците и пр.

    Коментиран от #60

  • 23 Дельо Хайдутин

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "🙊🙉🙈":

    Ти в кръчма не си ли ходил?

    Коментиран от #45

  • 24 Баш Батка

    46 10 Отговор

    До коментар #4 от "HMM":

    Няма значение за кой гласуваш при положение ,че слагаш Х на листче. Човалчетата се разпределят след това.
  • 25 1234

    40 3 Отговор
    Споко, българина и ЕК са еднакво прости. Каквито и зулуми да извадиш за герб последствия ЙОК! Но това поведение само ще повиши прага на допустимост и търпимост и корупцията ще придобие латиноамерилански мащаби не еврипейски
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Чичовото

    82 12 Отговор

    До коментар #3 от "Скоро":

    " Чалгарът" от снимката дължи успеха и парите си преди всичко на себе си, за разлика от политиците ни. Който не е работил с него, няма представа от това. Не съм му фен, но е истински шоумен и много добър мениджър.
  • 28 габровец от варна

    65 2 Отговор
    Ами то това министерство едно от най-богатите.Само вижте 'земеделците'с паркетните коли,дето не знаят кога се сее житото и работата ясна.
  • 29 ЕК са виновни

    44 4 Отговор
    На Орешарски спряха фондовете без признание. Лицемерната ЕК с представителство в софия на ул Раковска при признание не трябва просто да ги спре....
  • 30 ТРОПЧО

    47 5 Отговор
    АА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОМА БИКОВ И ОНЯ ОТ НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ ХАРИЗАНОВ ЩЕ ОМЕТЪТ СТУДИАТА ДА ОБЯСНЯВАТ ЧЕ ТОВА Е ЛЪЖА КЛЕВЕТНИЧЕСТВО И ИЩЕ КУП ДРУГИ ГЛУПОСТИТОВА Е ГЕРБАДЖИИСКИ ПОХВАТИ ДАВАМ МАЛКО ИСКАМ МНОГО ИНАЧЕ КАСКЕТА ЩЕ ТЕ ПОСЕТИ НЕ ЗНЙМ ОЩЕ КО ЧАКАМЕ ДА СЕ СЛУЧИ АМИ НЕ ИЗЛИЗАМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВОТО
  • 31 Факт

    33 2 Отговор

    До коментар #7 от "газ бок":

    Избират си се сами!
  • 32 До Трифонов

    34 8 Отговор
    Славчо, ти що сега пишеш, а не излезнеш да протестираш срещу всичко това? Нас обикновенните хора май вече ни е страх, ама ти дай пример

    Коментиран от #61

  • 33 Играч

    35 3 Отговор
    Е как ще се изкажеш така онлайн бе госпожа !?!?! Сега ако не спрат парите ще е голям смях. Ние ги крадем, а те си траят. Вероятно кражбите са по-малко от ползите за ЕС. Те в ЕС това го знаят отдавна ама как да си траят вече ... :)))
  • 34 Българан Балкански

    14 40 Отговор
    Слафчо, не си най-глупавата втора флигорна на Земята. Я, гледай клепоухия пингвин, измамаМаята, Хазартния измамник черепчето.
    Много сте, ама за нищо не ставате. Българите са далеееч пред вас.
  • 35 Ахахахах

    33 5 Отговор
    От кога “ние си ги избираме” крадливите министри?! Няма такъв момент! Просто ни ги назначават още по-крадливите и нагли престъпни мутри и агенти от ДС.
  • 36 Ахахаха

    39 2 Отговор
    Елатенв Сандански да преброите добитъка на Яне Янев! Пук може и да разберете как под закупена марка не съществува животно. Но пък този кон получава субсидии за стотици хиляди животни. На прост език, Янка е декларирала, ме гледа животни, взима субсидии за гледане на животни, но животни няма! Нама и да има! Няма и кой да провери! Контрол няма никакъв!
  • 37 потребител

    42 5 Отговор
    Нищо няма да се случи. Сегашните управници са по-дебелооки и нагли и от комунягите! (Изказването ми да се води като извадено от контекста)
  • 38 славчо

    10 27 Отговор
    Слави как целуваше ръцете на Бойко и сега си негов и/или на друг проект, за заблуда на населението...колкото е в момента...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Главун

    12 30 Отговор
    Това чалгарче защо все се обажда за всичко като само мазната чалга я разбира?
  • 41 Ivan

    19 11 Отговор
    Инициирай референдум!
  • 42 Кака Мара

    9 32 Отговор
    Вече си на 54..Една хубава дума не се чу от устата ти за тези години,само простотии!
    Толкова изгубено време... Нo ти късно и с горчивина сам ще научиш - "Sic transit gloria mundi"
  • 43 Това министерство

    28 3 Отговор
    е на Диписето. Влезте в реалността.....в момента то управлява България, а ГЕРБ отдавна да са минало.
  • 44 БСП = ДС

    10 35 Отговор
    Колко трябва да е изпростял човек,за да бъде фен на това Дългото и нахално чалгаро селски тип,изявяващо се като политик

    Коментиран от #50

  • 45 🙊🙉🙈

    4 14 Отговор

    До коментар #23 от "Дельо Хайдутин":

    Искаш да кажеш, че ще можем да си ходим на кръчма в парламе та? Ехаа ок валумето на мах и едно ферари с цвят червен! Не мерси гола кратуна в парламента не ща...

    Коментиран от #46, #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дельо Хайдутин

    20 1 Отговор

    До коментар #45 от "🙊🙉🙈":

    В парламента и сега е пълно с такива.
  • 48 Наблюдател

    26 2 Отговор
    Едва ли само този министър е на този акъл, като се има предвид каква камарила е този Министерски съвет! Само че нейните точно откровения са успели да запишат ....
  • 49 Hmmmm

    28 2 Отговор
    Остави го ти Слави, коментирай министершата.... трябва ли да крием измамите или не?

    Коментиран от #54

  • 50 Веско

    12 7 Отговор

    До коментар #44 от "БСП = ДС":

    Изглежда си се надрусал и се пробваш да драскаш тук ! От такива надрусани избиратели държавата тотално пропадна
  • 51 ЧалгаЦенител

    6 25 Отговор
    Нашият чалгафюрер отново реве за законност и ред,обаче сам краде от народа чрез разни схеми и неплащане на данъци,че дори се е регистрирал в зона освободена от данъци извън България.Докопа ли властта-жална ни майка,тогава ще видим какво е истинско крадене и анархия.
  • 52 Георги

    25 4 Отговор
    Винаги когато говори тази гозпожа се усмихва лекичко, гадно и мазно, как го прави, не знам. Явно е естествено, всичко и е на майтап. Нагла жена
  • 53 Цървул

    9 19 Отговор
    Къса ти е паметта,Славчо! Ти си бил в казармата през 1986г.,когато не само министър Григор Стоичков, а цял Държавен съвет и цялата БКП премълчаха радиацията от Чернобилската АЕЦ.
    Но ти, разбира се, си за Истината и само Истината!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 По програма конкурентноспособност

    25 1 Отговор
    се краде като за световно. Измисля се " топлата вода" от фирми с назначени 4-5 човека, всичките са пенсионери около 80 годишни. Това е страната на чудесата.
  • 57 Да да

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "демократ":

    Продажен родоотстъпник си ти не демократ
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гост

    14 2 Отговор
    Никой не ги избира, то е ясно. Аз като гласувам за някоя партия и после още няколко човека споделят, че и те са гласували за нея, а в секцията няма и един глас за въпросния човек от въпросната партия, за какво гласуване говорите? Герберите сами се избират, тук при нас никой не ги харесва, а те печелят от първи тур. Магия вероятно е това.

    Коментиран от #77

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Анонимен

    24 5 Отговор

    До коментар #32 от "До Трифонов":

    Ти къде беше, когато Слави излезе сам да протестира пред парламента преди 3 години? Седя си вкъщи и пи бира, нали? Къса и избирателна памет имаш - точно такива избиратели обича Бойо.
  • 62 Светослав

    23 3 Отговор
    Танева, а? Една от т.нар. "принцеси на ТИМ" (другите са/бяха Р.Желева и Лиленцето Павлова). По времето, когато се формираше Борисов-1, той се опита да я направи земеделски министър, но станаха явни крупни конфликти на интереси, за които тя си беше претраяла. Не стана министър (Борисов още не се чувстваше всесилен и безнаказан), но за утеха стана шеф на комисята по земеделието в НС.
    И нищо не е извадено от контекста. От думите й личи:
    1. Див страх - сигналите на производителите, които честно искат да признаят, че са получили повече пари от полагаемите им се ще предизвикат масирана проверка от ЕС. А ако (дай Боже да е по-скоро) в София дойде Кьовеши с хората си, ще стане страшно. И не само за нея.
    2. Принцесата не може да разбере посмъртно (не й е дадено), как така има честни хора - получили повече, ами вземай и бягай, бе! Как така ще си признаваш! Как ще изпуснеш келепира! Няма как да го разбере гербопитечка това, честността е несъвместима с тях на органично ниво.

    Коментиран от #68

  • 63 чичо

    7 16 Отговор
    Славчо,остави тая чалга и сядай да учиш българския,че вече не си само смешен.

    Коментиран от #74

  • 64 Емо

    30 2 Отговор
    Новината, че пиарката на премиера Бойко Борисов- Севдалина Арнаудова се е сдобила през миналата година с тузарско имение за 1 млн. лева в Бистрица само затвърди за пореден път усещането, че властта живее в една България, а народът в друга. Най-ужасяващото е, че пропастта между двете зее със страшна сила.


    Не минава и година, в която да не се уверим с очите си, че кохортата около Борисов е натрупала имане, каквото малко бизнесмени дори в Европа биха могли да си позволят. На фона на това българинът продължава да се води най-беден и болен в Европа.
  • 65 Уса

    18 6 Отговор
    Всички българи в чужбина и над 2 милиона в България ще гласуват за Слави и ако не се получи ще има касапница
  • 66 Нафарфори

    5 21 Отговор
    Както се разбра биволите барабар със трифонов яко лъжат , оказа се че са долни манипулатори и изнесеното няма нищо с истината. Самите фермери защитиха министър Десислава Танева . Тия говеда и славун горките будят само съжаление в яловите си опити да мятат кофите с помия , горките неудачници , както се казва як като бик и почети толкова умен , буквално.Бъдете здрави
  • 67 Пепо Форевър

    5 22 Отговор
    Спри да плюеш по властта, бе трол плешив! Знаем, че искаш да седнеш на техния стол! И сегашните не са цвете, ама и от тебе се носи смрад. С тая глупава пропаганда, тъпи коментари и смотани твърдения ли се надяваш да спомогнеш за сваляне на властта? И после какво? Милиони за избори, които пак народа ще плати. Че да седнеш ти на стола да те гледаме как мигаш на парцали и гледаш тъпо. Все повече падаш в очите на народа с тия тъпизми. Вземи дай предложение кое как да се направи, пък внеси го, помогни. Да мрънка всеки може. А и откъде накъде пишеш статии? Журналист ли си? И за това ли си купи диплома? Сам ли ги пишеш тия статии?

    Коментиран от #69, #71

  • 68 Те взеха

    12 1 Отговор

    До коментар #62 от "Светослав":

    повече защото им бе дадено .За да мълчат - за големите кражби и политическите проценти задвижвани нагоре и към ТИМ. Но се уплашиха хорицата вече. Работата излезе извън територията наречена България заедно с реално работещи производители . Работещи ,напарили се ,унищожени съдби и желание за честен труд ,принудени да мигрират за да гледат семейства отговарят на въпроси в чужбина като " Защо напускате такава плодородна земя " . Познайте какъв е отговора в 99 %. Земята е на 10 фирми - 5 разклонения на ТИМ , 3 на ДПС и 2 на министърката. А всеки кмет на Герб е местен феодал милионер за 9-10 години. Аз да рина торта за да му дам млякото за 0,50 стотинки литъра и то ако ми ги даде след месец. На онези с камиона изсипват парите за дето надраскал с трактора чужда земя -срещу листчета хартия си делят пари. Земята с тръни ,но пък заета и паша няма.
  • 69 ОлигУфрен

    12 1 Отговор

    До коментар #67 от "Пепо Форевър":

    Ти къде видя власт бе? Има безвластие! Има грабене и крадене, като за последно! И лъжа, и измама, и лицемерие!
  • 70 1234

    9 0 Отговор
    Ще доживеем и още евро ценности! Все пак корупцията не е българска нито славянска дума.... Това общоприета евроатлантическа безценност, която се поддъежа от стотици нпо та
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Серго

    1 0 Отговор
    А не, ще каже, че има измами и кой ще пострада - някой министър?
    Не ми се вярва, пак ние дето се бъхтаме по полята ще го отнесем.
    Министъра ще си краде, а ние ще загазим без субсидии.
  • 74 чичо

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "чичо":

    Вие цвъкате минуси ама давате ли си сметка,колко тъп трябва да е човек,за да не разбере какво казва Танева.А казаното е точно като за нас българите и е много точно.Та да ви питам,тези минуси като плюсове за Слави ли да ги взимам или като ниво на умствено развитие.
  • 75 котйо

    3 0 Отговор
    В Европа оставка на секундата.В Анадола аферим.
  • 76 Голям смях 😄

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "boko":

    Чакай от умрял писмо! 😀
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.