Last news in Fakti

19 Юни, 2020 20:30 8 664 56

Не искам да помагам на наглеци като онези, които съсипаха Алепу

  • алепу-
  • плаж-
  • туризъм-
  • икономика

Около кризата зачестиха призивите към патриота консуматор: купувай родно, почивай на родното Черноморие

Не искам да помагам на наглеци като онези, които съсипаха Алепу - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Купувай родно, почивай на родното Черноморие: такива призиви чуваме напоследък постоянно. Но аз не искам да помагам на наглеци като онези, които съсипаха Алепу, пише нашият автор Ивайло Дичев.

 

Около кризата зачестиха призивите към патриота-консуматор: купувай родно, почивай на родното Черноморие. Г-н Борисов дори се разсърди на „платежоспособните българи“, които само чакали да се отворят границите, за да се юрнат към Гърция. „За това ли им правя пътища?“

"Къде ще почивате" стана любим журналистически въпрос, а съответната публична личност неминуемо се чувства длъжна хем скромно, хем патриотично да сподели любовта си към родните курорти. В тази повишена морална температура изглежда като кощунство да зловидиш за парите, които държавата дава за спасяване на бранша, за намаленото ДДС, за всевъзможните мерки, каквито рядко се взимат за други сектори. Допре ли до туризма, всичко минава по-лесно - и ремонтът на манастирите, и запазването на комунистически монументи, и толерирането на пиянските турове.

Хората, които системно унищожават България

Хубаво е да има национална солидарност, но с какво ни се отплаща туристическата индустрия? От години виждаме едно: системно, брутално унищожаване на природата и ресурсите на нацията. Аз пък не искам да помагам на онези наглеци, които съсипаха Алепу, които застроиха бутафорни крепости върху историческите руини, които осеяха страната с казина. Всеки път, когато припламне спор около тези бизнеси, ни се казва, че това са частни интереси, че трябва органите да си свършат работата, но в крайна сметка чуваме “следствието приключи, забравете“. Сега искат нашата подкрепа, защото, виждаш ли, ще останат без работа работниците на бетонобъркачката, която залива плажа с цимент. Ами да се организират и да посъборят някой от блоковете, да рекултивират плажовете, да дадат пари за подкрепа на зелени организации. Нещо, което да ни накара да повярваме, че има реципрочност. Добре, помагаме, но си искаме природата обратно. Защото бизнесмените, които системно унищожават България, сега ще бъдат подпомогнати от същата тази България, за да продължат по същия начин.

Ако сте поглеждали рекламите на българския туризъм (за които пак солидарно плащаме като данъкоплатци), сигурно сте забелязали, че в тях основно е възвеличена една дълбоко девствена природа - тръстики се люлеят из блатата, щъркели гнездят по комините, коне препускат из цъфнали поля, слънце прозира през задрямали селски плетища... Къде ги намерихте тия пейзажи, господа пиари, та да се поразходим и ние.

Впрочем, призивът за патриотичен протекционизъм днес се простира далеч отвъд туризма. Трябва да спасяваме бизнеса в момент на криза, дори с цената на това да натоварим децата си с национален дълг. Но какво дава бизнесът в замяна? Готов ли е да плаща по-високи данъци, така че един ден да избием този дълг и да сме готови за следващата криза?

Пак в такава патриотично-протекционистка посока е постановлението, което задължи търговските вериги да предлагат регионални продукти. Идеята беше да се подкрепи националното производство и дори временно да се забранят някои видове внос. В добрия вариант подобна мярка цели потребителят да знае откъде идват храните, да се съкращава транспортът, да се пази природата, а и не на последно място - някои стоки да поевтинеят. Че поевтиняването не се случи - това всички го видяхме, за другото не знам. Пазарите в големите градове продължават да са един вид магазини на открито, където продават главно прекупвачи. Минаха няколко месеца, хайде да се запитаме с какво се отплатиха на обществото земеделските производители?

Какво получаваме в замяна?

Оставям настрана общата щета, която протекционизмът нанася - сега май не е момент за макроикономика. Ясно е, че в криза се налага да защитаваме местни производства. Но винаги, когато става дума за солидарност, изниква и този въпрос: какво получаваме срещу помощта, която щедро даваме на едни или други отрасли. И дали тази помощ не е просто функция на това кой пищи най-силно.

Откъм туризма засега виждам само обещания за безплатни шезлонги. Хубаво, и ние ще обещаваме патриотично, че ще летуваме в панелките по Черноморието, но може и рязко да свием на юг - пък нека се оправят.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герб

    22 211 Отговор
    Герб за 30 години построи 3-4 пъти повече неща от колкото БКП построи ща 45 години

    Коментиран от #6, #11, #12, #15, #27, #37

  • 2 Ме тоо

    180 5 Отговор
    И аз , И аз... най-страшното наказание на тези алчни идддиоти е да не им стъпваме в кочините...
  • 3 Никакво ходене

    141 9 Отговор
    На нашето море.
  • 4 Доктор ДЖАГЕРС

    104 4 Отговор
    ревиЗОРо има помага на тая шайка няма срам ЗОРо
  • 5 гост

    145 5 Отговор
    Съсипаха всичко. На където и да се обърнеш всичко е туш. Икономика, индустрия, здравеопазване, образование, туризъм..... Само гръмки думи за успех и колко ни харесва европа и все сме си най бедни и най нещастни. Дано прескъпо си плати всеки виновен за положението в което е обикновенния българин и горката ни държава.

    Коментиран от #16

  • 6 Ама разбира се построихте

    105 7 Отговор

    До коментар #1 от "Герб":

    Магистрали, турски фабрики, евро субсидирано земеделие...все неща, които пълнят “нощни шкафчета”! Използвате и доста поговорката “номера на китайката”, спрямо Народа и се “Забавлявате”...ами до следващия епизод да речем! ;)

    Коментиран от #13

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    101 1 Отговор
    народа няма пари съсипаха всичко на морето ни изнудват нискочели мутри ми то остана бетономорие
  • 8 Кумчо Вълчо

    7 81 Отговор
    ивайло стой си в Германия и не ни се бъркай. И заради такива като теб сме на това дередже.

    Коментиран от #45

  • 9 Лекар БГ

    108 1 Отговор
    Отиде си в небитието нашето прекрасно Море.
    Хубаво,младежко, чисто и свято.
    Днес-Алепу.О,там още мнооого ще се лее.Утре Шабла,Шкорпиловци или Иракли. Кубести бункери за по 400 лева на вечер/само за спане/на Градина.За любимата ми Арапя-не ми се пише. Сбогом.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 неосведомен

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "Герб":

    Не знаех че Герб управлява от 30 години.
  • 13 гост

    96 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ама разбира се построихте":

    А колко пенсии на клети пенсионери има в едно такова нощно шкафче, наши бащи и майки. Колко майки са дали последните си 100 лв. за антибиотика на детето си. Срамота.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вашият

    68 3 Отговор

    До коментар #1 от "Герб":

    премиер нали каза ,че е прост!Прав е!
  • 16 Иван

    51 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дано господ ги накаже!
  • 17 Иван

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "зорката":

    Точно така, но в интернет само бе става!
  • 18 Така наречения

    76 3 Отговор
    бизнес у нас плаща ниски данъци и ниски заплати, отвратително качество, а живее по най-високите европейски стандарти. Никакава помощ !Почвам да купувам само чуждо.
  • 19 Тато из Правец

    71 9 Отговор
    31 години не можете да боядисате това, което ви построих! Само крадете !!!

    Коментиран от #55

  • 20 Бурканбанк

    76 1 Отговор
    По коя линия хората да отидат тази година на българското черноморие?
    Парите намаляха драстично - на българското море е скъпо и то необосновано скъпо.
    Да приемем че пари има - кой иска да ходи на море, където сградите са една до друга и няма нормална природа, освен на къмпингите където пък е съвсем диво. Няма никакъв баланс между природа и сгради - или е прекалено застроено или е диво като в джунглата.
    Да приемем, че някъде е останало незастроено, но все пак има спасители и някое друго заведение и няколко хотела за баланс. Кой иска да се къпе в мръсна, смърдяща вода? Да не би изтеклите фекални води да са само във Варненското езеро и околността? Колко репортажи през годините сме гледали за различни курорти, чиито отпадни води се изливат директно в морето. А колко от тези случаи изобщо се показват по медиите при положение, че повечето от тях са слуги на властта?
    Да приемем, че се намери някое място където водите не са замърсени - кой иска да ходи на море, на което се искат безумни такси (като таксата от 5 лв. за Wi-Fi) и таксите за чадъри и шезлонги. Кой иска да ходи на море, където персонала е отвратителен и постоянно гледа намръщено, ако не им оставиш бакшиш или ако бакшиша е малък. Кой иска да ходи на хотели където храната се приготвя кой знае как - в кухни като излезли от "Кошмари в кухнята" - без никакъв контрол от ХЕИ и БАБХ.
    Да приемем, че всичко изброено е наред (въпреки, че дотук не се сещам за някой курорт, който да не се провали поне по два п
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бурканбанк

    73 2 Отговор
    параграфа). Кой иска да ходи на море на което половината пясък е засипан с фасове, опаковки от вафли и други храни, презервативи и пластмасови чашки. Простотията ходи по хората, а не по гората.
    Въобще по кой параграф трябва да се ходи на българското черноморие? Че много си обичаме държавата и трябва да подкрепим българското? Не мерси - така не се подкрепя България, а мутрите в България,които с тези пари после си купуват Бугатита (като Митьо Очите).
    Мазохистите да ходят - много българи я имат тази особена черта да се ненавиждат сами себе си. Може и да отидат де да знам? Същото важи и за плащането на данъци. Данъци можеше да се плащат криво - ляво до март, но след цялата гнусотия, която се лее в България от март насам - не мерси. Плащайте данъци, за да отиват после в шкафчето на Боко, а после той да ви нарича "толупи", "негодници", "идиоти" от ефира и да се гаври с вас.
    Има два изхода - протести до дупка за всичко, което не ни харесва, или "Терминал 2". Всеки е свободен да направи избора си.
  • 23 123

    65 2 Отговор
    В България туризма се прави от бизнесмени тип ден година храни и политици ден много години храни. В Турция във всички хотели и на пазарите се прелагат само месни турски стоки на достъпни цени, това увеличава производството и създава работни места.В България цените са по високи от на запад, храните са произведени в други страни а цените които им искат в курортите са ограничително високи.
    Е как да искате да имате добра икономика след като бизнесмените са мързеливи и глупави. Туризма е изцяло частен но от тах няма и един достоен и честен човек който си плаща всички данци и осигуровки на работниците.Не са разбрали че туризма обслужва хора а не чадъри или хотели, не са разбрали че 85% от всичките им туристи са от страни с доходи като Българските, че тези високи цени не са за типа туристи посещаващи България. Не са разбрали че високоплатежоспособни туристи не ходят на почивка в гетото, за разлика от тези хора ходят на курорти в целиия свят и съотевтно могат да направят разлика между туристически продукт и туристически продукт. Комунистическия Манталитет че туристите искат не искат под строй ще бъдат изпратени в България на почивка и Българите ще им съдерът кожите и накарат да платят каквата и цена да им поискаш отдавна не важи.
  • 24 Plovdiv

    29 12 Отговор
    Абе сорос да не е спрял да финансира Дойче веле?! От известно време насам пишат почти нормални коментари, все едно не са те.

    Коментиран от #25

  • 25 pepy

    23 1 Отговор

    До коментар #24 от "Plovdiv":

    "... пишат почти нормални коментари..."

    То това си зависи от гледната точка на четящия /коментиращия/...
  • 26 Оставка на управляващите

    44 1 Отговор
    Които подпомогнат хотелиери, строители и прочие унищожители!!! Никой не трябва да отсяда в хотели! Туристите трябва да бъдат пренасочвани в частни квартири, а хотелите да остават празни. Нека да фалират, за да нямат пари да рушат природата!
  • 27 Долу ГЕРБ

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "Герб":

    Търпението ни граничи със стоицизъм затова ГЕРБ са още на власт! За г-н ГЕРБ да провери какво означава “стоицизъм” - едва ли умствения му багаж в достатъчен да запази повече от 1000 думи.
  • 28 Чочо

    25 1 Отговор
    Купувам български стоки директно от производителите от тези на които държавата изби животните а в супермаркета тези с по високо качество без оглед на произхода!
  • 29 Нямам думи..

    29 1 Отговор
    Какво още трябва да направят тези наглеци, за да предизвикат недоволство у клетия народ! Правят хотел, казват ти, че е не е задължително едно укрепително съоръжение на свлачище да прилича на стена! Ние клатим глава, псуваме но нищо повече...може би наистина сме си бодали и мазохости!
  • 30 Дедо

    33 1 Отговор
    Отношението към бг почиващи на нашето море винаги е обидно! Преди - заради поляци или туснаци / гонен съм от хотел заради тяхни групи/ и в крайна сметка, човек се простира според чергата, но не бих се подложил на унижения вече!
  • 31 AntiGerb

    39 3 Отговор
    Не се обръщам към троловете на ГЕРБ,защото да убеждавам човек,без собствено мнение е безмислено,а и е под досртойнството ми да дискутирам нещо с платени лъжци..Всичко което е построено последните 10 години е с европейски средства.ГЕРБ,са 11 години на власт а вевропейските фондове започнаха да се усвояват по тяхно време.Ако парите от еврофондовете не се крадяха,то тези 100-ци милярди,щяха да помогнат,поне за въстановяването на селското ни стопанство и да вкарат инвестиции в икономиката ни.Да ама не.Нищо такова не се случи.Статистиката е плачевна.От 30-тата икономика в света преди фалшивата демокрация,сега сме на 188-мо място и от последните в света ни делят 5 места.Икономиката ни във фалит.Внася се всичко,което ни е необходимо за живот.Единственото предприятие,което носи печалба на държавата е военния комплекс.Ако влезнем в еврозоната(Което по изисквания,няма как да се случи),власта може да тегли кредити без да дава обяснение за какво,и ще ни вкарат в такъв филм,при който и правнуците ни ще плащат,а държавата при фалит ще бъде разпродадена.Иначе за морето,95% от големите хотели са на мутри и поставени лица на управляващите.Да умират и те и мутрите с шезлонгите.Няма да им пълня гушата на тези престъпници.

    Коментиран от #33, #39, #51

  • 32 Човек

    32 1 Отговор
    РАЗРУШЕТЕ БЕТОНА ВЪВ ВАШИТЕ ГЛАВИ И НА МОРЕТО!!! СТИГА ТОЛКОВА БЕТОН!!!! ИСКАМЕ ПРИРОДАТА ДА ОСТАНЕ И СЛЕД ВАС!!!!! / Отнася се за всички щрадци от всички партии!!!!/
  • 33 Йордан

    27 3 Отговор

    До коментар #31 от "AntiGerb":

    Военнопромишленият комплекс отдавна служи на чужди геополитически интереси и не носи пари на държавата,а чака на поръчки от горе за периодични регионални конфликти,където българските предприятия са трети подизпълнители и изделията са им за компрометиране на държавата,като главните печалбари и интерисчии остават анонимни. Мутренския туризъм ще отиде на кино,заедно с главната мутра,защото тази индустрия е като другите,създава се с много труд,кредити,образование,практика,маркетинг,интелект,контакти и отношение към потребителя. Сега се вижда тотална простотия: бетониране на плажни ивици и създаване на жилищни комплекси,изключително мръсна околна среда и вода,никакво обслужване,селски хитрини за рекет,метилов алкохол и чалга.Не виждам начин за оцеляване на туризма в БГ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 SDEЧЕВ

    4 45 Отговор
    Хотела се строи в частен имот зад плаж Алепу,а не на плаж Алепу. ,Господин тъпънар журналист.Хотелите в Гърция са построени в частни имоти зад плажовете. Червената вода на Паша дере Варна е сезонния планктон а не фекалии,Господа тъпанари журналисти.Парите които харчите В Гърция с нищо не променят ситуацията към по добро.

    Коментиран от #36, #42

  • 36 123

    12 4 Отговор

    До коментар #35 от "SDEЧЕВ":

    Друграри-Господа комунисти в капитала на Карл Маркс не пище много за пазарната икономика.България е псевдо свободна страна,псведо-демократична и псевдо пазарна икономика. Но все пак има три от свободите, едната е да гласува а когото желае, другата е да пътува или напусне страната когато желае, третата е свобода на движение на капитал когато и където желае.Хората гласуват за този който се грижи за тях и държавата най добре, и това ще си проличи на следващите избори ако са електронни. След като 1% най добрия и конвертируем човешки капитал на България напуска всяка година-какъв е проблема със страната?При пазарна икономика цените се базират на търсенето и предлагането на стоката, в зависимост колко е качественна и атрактивна стоката се обуслвя цената на пазара.В българския туризъм има една добра работа и това е рекламата, за това че рекламата е добра са силните измамнически умения на туристическите бизнесмени-комунисти.Когато видиш един красиво опакован бонбон, веднага ти се приисква да си го купиш и хората го купуват,но когато купувачите отворят опаковката вътре вместо бонбон има едно голямо лайно. След този опит с български бонбони от този Български тъговец повече бонбони не искат.Хората купуват кренвирши от лидъл и причинатра за това е че качеството и цената им отговарят на стойноста която купувача има за тези кренвирши. Защо Българите отиват чак в Гърция и купуват кренвирши от Гърция?
  • 37 някой си

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Герб":

    тичай бързо към Психиатрията , че положението ти е критично, ама много критично. И след това ако не те задържат там, да си пиеш редовно хапчетата.
  • 38 Юноша весел

    4 28 Отговор
    Тук само пенсии пишат и хълцат за татово време.кой нормален младеж ще отиде в гръчко даумре от скука ,да гледа дебелогъзи наши селянки и местните дебелогъзи и грооззни гъркини.И аз като стана на 60г ще отида да им видя морето А сега по убаво от нашти моми нема,хем убави хем арни.Приятно изкарване в Гърция с вълците си
  • 39 Хотелиер

    21 2 Отговор

    До коментар #31 от "AntiGerb":

    95% от хотелите са на комуняги ДС иван костовци хора свързани с власта във времето и някоя мутра добрала се с протекцията на власта
  • 40 номад

    5 1 Отговор
    както и да го погледнеш ди е подпорна стена зад хотела ще има градинка а градинката ще е оградена с тротоар който се е преградна стена за цветята и тревата
  • 41 Фаро

    14 1 Отговор
    Бойкотирайте всичко пошло,фалшиво и некачествено.няма значение дали е българско,след като е некачествено.Бойкот до дупка
  • 42 Велин

    17 2 Отговор

    До коментар #35 от "SDEЧЕВ":

    Те хората ти показаха тръбата във Варненското езеро, ти ми говориш за цъфнал планктон!?!? И през тръбата ли „цъфти планктона”!?
  • 43 Мори

    5 1 Отговор
    Господин Дичев е абсолютно точен.
    Лично аз всяка година свървам за месец на югозапад, Франция или Испания.
  • 44 SDEЧЕВ

    4 15 Отговор
    Тръбата във езерото се е изливала 50 години преди това от пречиствателна станция Аспарухово.Езерото е на милиони кубични метри разстояние от Паша дере.Водата на Паша дере е най чистата в БГ,но ходи обяснявай че сестра ти не е лека жена след като всички медии в услуга на гангстера Божков лаят и произвеждат негативни новини.Усещат се едни милиони взети от глупаците с картончетата как се връщат,като бухалка през медиите да досъсипят държавата.Снимките от Паша дере са на сезонния планктон ,но кой го интересува вече,бягай народе към Гърция и да не забравите селфитата

    Коментиран от #46

  • 45 дебил

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кумчо Вълчо":

    Не заради него а заради такивадебили като тебе дето гласуват за едни и същи мошеници
  • 46 Симеон

    13 2 Отговор

    До коментар #44 от "SDEЧЕВ":

    Сигурно снимките и репортажите от варненския залив са фалш според тебе , а другаю герберски трол ?
  • 47 ранобуден

    5 1 Отговор
    Ревизоро е тотално опитомен послушко, но види се не само на ГЕРБ, току и на олигарси , че и на ДПС! КОЙ му дърпа конците, КОЙ му назначава кадрите свързани с олигархията и ДПС, пък той уволнява хора на ВМРО и брани "подпорната стена", че щяла да стане "много хубав хотел"...
    Добре, че накараха свързаната с ДПС и олигархията току що назначена зам министърка да "напусне по своя воля"- един светъл лъч в блатото тъмно.
  • 48 Тошко

    2 13 Отговор
    А какво му е лошото на Алепу? Това, че сградата изпълнява двойна функция не е порок! Първоначалната снимка на СВЛАЧИЩЕТО харесва ли ви другари критикуващи? Завистта, че някой ще построи нещо полезно, Мира не ви дава!
  • 49 Вида

    2 11 Отговор
    Дори и да отидете на нашето море, то не е за Вас, защото сте скрънзи , носите си домати от къщи и ядете консерви на плажа, хвърляте и цапате!!!!

    Коментиран от #56

  • 50 гост

    6 0 Отговор
    Най-лесното е да идем там където хората са си го направили хубаво,по трудното е ние да си го направим.Но това е чуждото хубаво,можеш да се возиш понякога на чуждата хубава кола,но твоята пред блока пак ще си е старата бракма,защото толкова зор си дал.Просто като ходим в чужбина на почивка,за покупка на стоки или някой и товаправят за по-евтин ремонт на колите си,така тук нищо няма да променим.Ще ходим в другите държави ще гледаме и какво,като се върнем от морето в Гърция,в София,в Пловдив и др.ще си е същия бетон,мръсотия, простотия и мутри и цяла година, ще си живеем с това.
  • 51 перничанин

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "AntiGerb":

    По принцип съм съгласен с теб, но съсредоточени в критики към "сегашните", да не забравяме че "предишните" (БСП) бяха изолирани тотално от Европа и еврофондове изобщо не достигаха до България. Не ми е все едно кой ще ме управлява , а и не съм глупав и помня. Любима дестинация за почивка на семейството ни доскоро бе южното черноморие, но тази година (както и предните 4-5г) ще пропусна , ориентирали сме се към Ларнака и най- вероятно много ще си помисля преди да опитам отново българското. Винаги след почивка в България ми остава горчив привкус , я от безумни цени (Стария Несебър), я от подвеждащи снимки и оферти нямащи нишо общо с истината (Поморие хотел Солт Лейк), между другото всичките хотели в Поморие на улици България и ул. Европа имат голям проблем - мирише не канализация в баните и то яко. Надолу от Бургас , там вече най се дразня на това, че много са си повярвали. Нито в едно заведение (поне в момента не мога да се сетя) ми е харесала храната , а да си сложат такса за каквото и да е, ги бива. Не казвам , че в Кипър всичко е супер (и там персонала е предимно български), но хората (собствениците) знаят как се прави бизнес, отделно държавата си е на място. Кражби , пиянски сбивания , това няма как да видиш. Лошото е , че температурите са много високи , но септември и то към края е чудесно.
  • 52 Борко си

    4 0 Отговор
    разсърди и плаче!Иска си играчката....
  • 53 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Скромно питам :Къде и колко пречиствателни станции по черноморското крайбрежие са построени за изминалите 5 /пет/ години? Кои селища бяха благоустроени с канализации за отпадните води отново там ? Отново там , къде има 10 метра път или улица без изхвърлени отпадъци? Къде има действащо разделно събиране на отпадъците ?
  • 54 анонимин

    3 0 Отговор
    Да попитам-каквоста на с даренията ,които се събираха за онзи сърбин-Йосич?Моята заплата е малка,но с удоволствие бих дал 100 евро като дарение!!!
  • 55 ми ся боя за маркировка

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тато из Правец":

    на един път от край до край нямат....
  • 56 ми няма да ви ядем жьлтите

    4 0 Отговор

    До коментар #49 от "Вида":

    краставици и дървените домати...