23 Юли, 2020 20:30 7 465 60

Ако Борисов не иска правителството да бъде пометено от разгневената улица

  • бойко борисов-
  • герб-
  • дпс-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски

Хората да се оставят да бъдат отново заблудени или просто да се уморят да протестират - изглежда това е надеждата на управляващите

Ако Борисов не иска правителството да бъде пометено от разгневената улица - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Правителството е с минимални жизнени функции. Ако Борисов не иска то да бъде буквално пометено от разгневената улица, трябва спешно да предприеме нещо. И да даде отговор на три основни въпроса. Коментар на Д. Смилов.

 

Управлението на ГЕРБ и Обединените патриоти е в ремисия. Миналата седмица диагнозата беше фатална: ГЕРБ обявиха четири възможни варианта за бъдещето, нито един от които не беше с премиер Бойко Борисов. (Всъщност, четвъртият съдържаше странната формула "премиерът остава, но излиза в посоянен отпуск, която щеше да е истинска парламентарна иновация.) След това бяха оповестени и поисканите оставки на министрите Горанов, Маринов и Караниколов заради съмнения за връзки с ДПС (за останалите министри явно няма съмнения). Това дойде твърде много на патриотите, защото те разбраха, че управлението може да си отиде без те да са консултирани или дори уведомени. За да се уталожат тези притеснения, важните решения бяха оставени за след вота на недоверие.

Времето за тези важни решения дойде. Изглежда, Борисов смята да остане на власт с помощта на четири министерски оставки: трите на споменатите министри плюс тази на министъра на туризма Ангелкова. Освен това в изявлението си той намекна, че след изтичане на мандата ще се оттегли в партията си: това е неясно твърдение, но би могло да се тълкува, че няма да се бори за премиерския пост. Но дотогава - я камилата, я камиларят, както се казва.

Сега правителствените спин-доктори ще се надпреварват да обясняват, че управленският формат не е съвсем мъртъв. Все още има тикове и преритвания, които според тях са признаци на живот. Томислав Дончев, например, смята, че с приемането на доза дистанционно гласуване (електронно и по пощата), управлението може да се вдигне на крака или поне до седнало положение. За тази цел мнозина разчитат и на милиардните инжекции от ЕС в българската икономика: Борисов обеща още отсега раздаване на пари на най-засегнатите от кризата групи. Врачува се, че управленските алтернативи също бързо ще се споминат и затова не си струва страната да харчи пари за подмяна на политическия мъртвец.  

Всички тези наблюдения са интересни, но те не засягат същността на проблема. А ГЕРБ съвсем систематично бяга от тази същност. Хората да се оставят да бъдат отново заблудени или просто да се уморят да протестират - изглежда това е надеждата на управляващите.

Вместо този политически опортюнизъм, би било по-добре ГЕРБ и партньорите им да дадат смислени отговори на следните въпроси:

1. Отношенията с ДПС: Вече и децата разбраха, че ДПС не е във формална коалиция с ГЕРБ и на вот на недоверие Движението дори може да гласува срещу правителството. Също така се знае, обаче, че неформално това управление не може да мине без ДПС. Например, данъчната политика, закупуването на изтребители и ключови назначения (Иван Гешев включително) просто нямаше да се случат без Движението.

Така че, ако ДПС наистина искаше да свали правителството, би могло да го направи на такива конкретни вотове, където гласовете им наистина бяха необходими. Нещо повече, ДПС дава постоянна и сериозна медийна подкрепа на правителството, срещу което е уж в опозиция. Само този факт би бил достатъчен, за да разкрие фасадността на тяхната опозиционност. Но още по-важна е съдебно-прокурорската подкрепа на ДПС за Борисов, която е и основната причина действията на Иван Гешев (но не само) да изглеждат пристрастни, едностранчиви и политически оцветени. Срещу тази сериозна политико-медийна и наказателна подкрепа, ДПС получават ответни ползи. Стана ясно, че те кадруват заедно с ГЕРБ - нещо, което и патриотите забелязват от време на време. Но по-важни са икономическите облаги, които бизнес империята на хора от ДПС извлича като дивидент за подкрепата. Студеният резерв, ТЕЦ "Варна", пристанището към него, частен кей в Росенец, охрана от НСО - това са най-видимите примери през последните месеци. Но основното е влиянието на членове на ДПС във финансовия сектор и банките, което доведе и до фалита на КТБ: разпределението на наследството на тази банка все още не е приключило и сред заинтересованите лица изпъкват ключови фигури на движението. Преразпределението на активите в хазарта - където пак същите лица изглежда имат интереси, доведе до скандалите с Васил Божков. Накратко, въпросът към ГЕРБ е защо допускат такава търговия с политическо влияние. И нека някой не остава с впечатлението, че ГЕРБ са жертва на изнудване и са нямали друг начин да управляват. Това е техен (или поне на Борисов) избор, който е правен доброволно и с желание винаги, когато се е налагало. А и изгодите за ГЕРБ едва ли са били чисто и само политически, ако съдим по някои нощни шкафчета;

2. 700-те милиона:  Сериозните проблеми на ГЕРБ напоследък започнаха с един конкретен, мащабен скандал. Този за 700-те милиона пропуснати ползи за бюджета в резултат на спорна регулация в хазарта. За този скандал е необходимо понасяне на политическа отговорност. Оставката на министър Горанов е добра крачка, но не достатъчна. Около този скандал се родиха съвсем обосновани съмнения, че заради 700-те милиона Божков се е отплащал на управляващите по много начини: пари за "Левски", за НОВА телевизия, а и директни обвинения за вземане на подкупи в размер на десетки милиони. Всичко това не може просто да се забрави с една оставка;

3. Главният прокурор: ГЕРБ заеха незащитима позиция по отношение на главния прокурор. Както при назначаването му, така и сега, те твърдят, че разделението на властите ги "кара да не се месят" в съдебната сфера. Тази позиция е двойно погрешна: първо, конституцията и законите изискват от тях да се "месят" по определен начин; второ, те реално се месят и то не винаги прозрачно и юридически издържано. Конституцията изисква управляващите - чрез министъра на правосъдието - да заемат ясна позиция дали главният прокурор уронва престижа на съдебната власт. Като прецени, че има основания, министърът трябва да инициира процедура пред ВСС за отстраняване на главния прокурор. Фактът, че ГЕРБ не са направили това, означава, че те подкрепят Гешев в сегашната ситуация и одобряват дейността му. Т.е. позицията, че "не се месят" е несъстоятелна. Още по-тревожни са сигналите за неформални намеси на политици в съдебната система и особено в кадруването по висшите ѝ етажи. "Ти си го избра" е фраза, която говори сама за себе си. Но тази фраза не описва инцидент в системата, а по-скоро начина ѝ на функциониране. И в сегашните скандали беше разкрита информация, че висши магистрати минават преди назначението си през определени политически офиси и то не само на формално управляващите. Разбира се, никой не се е самосезирал по подобни твърдения. А да не говорим и за скандала с "джуджетата", който също нарисува мрачна картина на политико-магистратски-криминални обвързаности. Та въпросът към ГЕРБ е какво толкова одобряват в този модел и защо не заемат позиция срещу него? Дори БСП - макар и с неохота - разпознаха Иван Гешев като символ на порочните политико-магистратски отношения: ГЕРБ обаче се ослушват. И не само се ослушват, но и оставиха министър Кирилов в правителството, което си е бомба с (много къс) закъснител.

Големият риск за Борисов и партията му е, че ако се опитат да "минат" само с някои министерски оставки и въвеждане на дистанционно гласуване, трите съдържателни въпроса, повдигнати по-горе, ще останат да висят със страшна сила. Тепърва ще видим как протестиращите ще реагират на тях. Но дори и протестите да намалеят през август, есента ще се нагорещи и тогава към тези питания ще се добавят и други: здравни и икономически.

Отлагайки изборите, ГЕРБ рискува да създаде изключително взривоопасна ситуация, в която едно правителство с минимални жизнени функции просто би било пометено, а партиите зад него - електорално разгромени. Но тогава и възможностите за рационален и договорен изход от кризата ще са много по-малко, и решенията наистина ще се диктуват от разгневените улици. Струва ли си такъв риск за няколко месеца управление със силно нарушена легитимност?  

  


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шехерезада

    95 11 Отговор
    Борисов тия дни ще отскочи до МС да се запознае с новите си министри назначени от Шиши.

    Коментиран от #41

  • 2 Президента не го е страх да излезе сред

    108 17 Отговор
    народа за разлика от Бойко.
    Мутри вън!

    Коментиран от #15, #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българина

    109 7 Отговор
    Стига сте наричали престъпниците на ШКЕМБЕ ВОЙВОДА И ВИНКЕЛА патриоти, бре.Самозвани изчадия, назначили се за патриоти.

    Коментиран от #8

  • 5 Ели Оригинал

    78 6 Отговор
    Каква ремисия, то е на командно дишане.
    Лошото е, че и отделителната им система е отказала.
    За мозък не говорим, такъв няма.
  • 6 Ха ха ха ха ха

    20 91 Отговор
    Не мога да не се смея на такива щуротийй. 500 човека - разгневената. Всички тези няма да влязат в Парламента на рефовните избори. Народът е срещу протестиращите. Тези на улицата нямат никаква подкрепа.

    Коментиран от #14, #18, #31

  • 7 БОЗА

    67 10 Отговор
    Правителството влиза от скандал в скандал...и лъже,дори,когато лъже...в паника са... ;-)
  • 8 ха ха

    8 15 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    a ти какъв си??

    Коментиран от #60

  • 9 Народът е с ГЕРБ

    24 89 Отговор
    Все по-малко и по-малко протестиращи. Даже и 500 души няма днес. Платените протести от олигарси и мафиоти никога няма да успеят защото не са спонтанни а дирижирани и манипулирани и нямат масовост. Това е истината

    Нaй-мacoвият прoтecт oт Пeтък e cъбрaл eдвaм eдвaм 4000 души, a тoвa e 0,2 % oт живeeщитe в 2 милиoннa Coфия или 0.057 % oт бългaрcкият нaрoд. Прeз ocтaнaлитe дни прoтecтът в Coфия e oкoлo 2000 души кoeтo e 0,1% oт Coфия или 0,029% oт житeлитe нa cтрaнaтa. Фaкт дoкaзaн c прeбрoявaнe нa прoтecтирaщитe oт пaнoрaмни cнимки и видeo. Извoд: Прoтecтитe нямaт мacoвocт зaщoтo нямaт никaквa пoдкрeпa вcрeд oбщecтвoтo. Вмecтo дa привличaт cимпaтизaнти, учacтвaщитe пoнe 6-7 пaртии и движeния oтблъcквaт и oтврaщaвaт хoрaтa. Зaтoвa тe ca oбрeчeни нa прoвaл и избoритe кoгaтo и дa ca щe дoкaжaт тoвa. Тeзи прoтecти дe фaктo пoмaгaт нa упрaвлявaщитe пaртии дa увeличaт cимпaтизaнтитe cи и дa втвърдят eлeктoрaтът cи. Зaтoвa тaкивa прoтecти ca кaтo бумeрaнг зa тeзи кoитo ги oргaнизирaт и мoгaт дa дoвeдaт упрaвлявaщaтa кoaлиция дa cпeчeли пълнo мнoзинcтвo. Нo хoрa кaтo Хриcтo Ивaнoв, Мaя Мaнoлoвa, AБВ, Възрaждaнe , Бoeц, Вacил Бoжкoв и прoчиe нe рaзбирaт тoвa кaктo и нe рaзбирaт oт coциoлoгия и пcихoлoгия нa глacувaнeтo. Тaкa чe чecтитo нa упрaвлявaщитe. Тe мoгaт caмo дa ви блaгoдaрят зaтoвa.

    Коментиран от #27, #36

  • 10 тиквеник

    39 7 Отговор
    ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 65 Отговор
    Няма основателна причина за оставка! 5 или 10 хиляди протестиращи не са достатъчно. Който иска да управлява да спечели изборите, а не да насърчава хората да се заразят с корона вирус на площада..

    Коментиран от #34

  • 12 Грейс

    41 18 Отговор
    Трябва да сме наивници, че този само влюбен лъжец ще си тръгне сам. Той кръв ще повръща, но този път няма да подаде оставка. Инстинкта му този път не го лъже, че хората го искат!

    Коментиран от #52

  • 13 Тацит

    17 71 Отговор
    Колкото повече гледам и слушам Радев, толкова повече се навивам да гласувам за Борисов, който не харесвам...

    Коментиран от #17

  • 14 Хи хи хи

    56 12 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха ха ха":

    Видяхме ви кои сте срещу протестиращите. Докараха ви с автобусите от паланките срещу тройка кебапчета:))))
  • 15 Ту... пан

    15 45 Отговор

    До коментар #2 от "Президента не го е страх да излезе сред":

    Ррррезидента не го страх да излезе при неговите хора, които той изкара на улицата!! Оставаше от неговите мутри да го е страх!!!! ФИГУРАНТА Е НОМЕР 1!!!! Той направи много нещо за тия хора!!!! Вчера им дари тоалетна хартия!!!! Хахахахаха
  • 16 Тацит

    17 49 Отговор

    До коментар #2 от "Президента не го е страх да излезе сред":

    Чухте ли го Радев какви глупости каза? Обединение. Той. Хахаха. Какви репресии бе Радев какъв страх.?
  • 17 Така е

    36 10 Отговор

    До коментар #13 от "Тацит":

    Може да не харесваш Борисов, но щом си на софрата на Еврофондовете си длъжен да гласуваш за Борисов, щото иначе ще има глад, барабар и чаветата ти ще гладуват.
  • 18 Въпрос

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха ха ха":

    А бе ти трол, не пукна ли накрая от Ха ха ха...
  • 19 народът знае

    20 3 Отговор
    Пременил се Илия - погледнал се пак в тия.
  • 20 Хироши

    31 10 Отговор
    Време е това правителство да бъде сменено. На първо място трябва да се снени министър председателя.
  • 21 Опа

    13 26 Отговор
    Пометено от разгневената улица? И къде е тази улица? Всеки май иска 10минутна слава. Но тези (правителството) на следващите избори са вън от парламента. То бива наглост бива ама тези под минаха всички. А пък тези така наричащи се патриоти, последен танц!!! но много болезнено ще го разберат
  • 22 Дуу Бай

    10 32 Отговор
    Ееее нещо замириса на зелени чорапи!!!!!
    Да не е излязъл фигуранта да се разходи малко сред тъъъ пи мутри??????
  • 23 Бат Вальо

    13 31 Отговор
    Абе .... /автоцензура/, каква разгневена улица, бе!?!?!? Виждате, че от ден на ден протестиращите драстично намаляват и се чудите как да вкарате напрежение с цел ексцесии! Много млади хора се усетиха, че техните, иначе основателни протести, обслужват интересите на престъпни слоеве на обществото ... и ви теглиха тигелите, направо ви тропосаха!!! Младите са амбициозни и импулсивни, но не и глупави - не харесват ББ, но се отвратиха и от тия, дето се домогват до властта на техен гръб!!!
  • 24 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    14 33 Отговор
    Призив за гражданска война от някакъв "обединител" и разни политически трупове, доказали през годините своята некадърност !! Три месеца до законни избори !! ЗАЩО !?!? Ако обвинят "обединителя" ще има импичмънт !! "Обеденитела" се чувства виновен, налегнал го огромен страх и е готов да пожертва нормалните хора в гражданска война !! Сега е 21 век, никой няма да допусне улична революция в Европа ! Какво ще рестартирате : комунизма ?!?! Около 500-петстотин човека обременени със свои проблеми и разбъркани искания, срещу 2000000-два милиона гласоподатели ??!!
  • 25 Джигит

    16 5 Отговор
    "Обеденитела", ви бръкна в дивия и ви разбърка карантиите. Наслаждавайте се на момента.

    Коментиран от #53

  • 26 оня с коня

    7 19 Отговор
    Чисто нашенската Медия "Българско веле" ПЛАШИ с "помитане".КОГО ПЛАШИТЕ бе Лалугери?ИЛИ ГО ПРАВИТЕ,ИЛИ НЕ ГО ПРАВИТЕ- аре да ви видим!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Факт

    9 15 Отговор
    Не може 2-3х човека да решават съдбата на останалите долу БСП
  • 30 Мадафакка

    8 30 Отговор
    При кое правителство сме били най-добре? При кое правителство сме живели най-добре? Отговор ГЕРБ

    Коментиран от #43, #44

  • 31 Ееее

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха ха ха":

    Имат от президента.
  • 32 Братиньо

    15 6 Отговор
    Прозъ е Бориславов, много проЗт !!!!
  • 33 гост

    17 7 Отговор
    Бойкоооооо, Бойкоооо..... Нищо не става от теб..
  • 34 чичо

    8 25 Отговор

    До коментар #11 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това да се заразят хората е план „Б"на кукловодите на престъпника Радев.И те ще се заразят,болниците ще бъдат пълни,правителството ще бъде просто смазано от проблемите които Радев днес създаде.Даже си мисля дали това не е план „А".Казах ви от самото начало-няма нищо спонтанно,всичко е добре премислено.Много добре ви насочиха,че било спонтанно,много преднамерено ви посочиха с нищо не доказващи клипчета,кои са мафия и мутри,не случайно избраха времето на ковид и че младежите са тук.Защо в първия си ден на президент,този престъпник не извика мутри вън-нали още преди 30год. ги е имало.Толкова са прозрачни бе хора-не го ли виждате!?

    Коментиран от #37

  • 35 Йордан

    23 8 Отговор
    Колкото повече тиквата протака оставката,толкова по-бързо расте напрежението на протестиращите,до точката на кипене и ще дойде момента да извикат “не е престъпление да убиеш престъпник от ГРОБ” и ще стане страшно!
  • 36 Тъпо тролче

    19 6 Отговор

    До коментар #9 от "Народът е с ГЕРБ":

    Кой народ е с ГЕРБ бе? Тия от електората на маалата ли! Те толкова могат да броят, до колкото им стигат пръстите! И как плаща Божков протестите без да го надуши Гешев? Това, че ГЕРБ дават по нещо на "подръжниците си" да демонстрират "подкрепа" не значи, че другите са платени.
  • 37 Уйко

    18 4 Отговор

    До коментар #34 от "чичо":

    Калеко, голяма конспирация описа, а нещата са толкова прости, като шефа ви. Хората не искат да ги управляват разни безмозъчни паразити.

    Коментиран от #38

  • 38 чичо

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Уйко":

    Дано си прав.
  • 39 До всички гербави тролчета

    19 4 Отговор
    Задайте си въпроса защо преводачката на Тулупа, която му превежда в Брюксел, е напуснала и не иска повече да бере срам (по нейните думи)?
  • 40 В.В.П.

    8 1 Отговор
    ХУБАВОТО Е ,ЧЕ НА ХОРАТА ИМ ОПРОТИВЯ Б.Б....А ЛОШОТО Е ,ЧЕ ИМА МНОГО ДЪЛГОВЕ.......ЗАТУЙ ПРЕДЛАГАМ ДА ПОЧВАМЕ ,,ТЕЗ ОЛИГАРСИ,,,ПЪРВИ СА ,, ДОМУСЧИЕВ И ЦВЕТИ Б...ПОСЛЕ МАГИСТРАЛНИТЕ БОСОВЕ...И ПОРЕД...
  • 41 Въпрос

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Шехерезада":

    Герберастите беснеят от злоба ,а Бойко се прави на " прос " , че не е
    разбрал какво искат протестърите от него ? Може би и наистина да си е " толко прос " ???

    Коментиран от #45

  • 42 Пацо

    6 7 Отговор
    Червените и геьовете нищо не могат да направят защото срещу тях са 10 пъти повече нормални хора.
  • 43 Уди Къвача

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мадафакка":

    Пробваме дупки всякакви, матеряла и почистване за наша сметка, уплътняваме дупки с матеряли на клиента, избиваме вредни мисли експресно, погребални услуги за редовни клиенти, безплатно, смяна на пол с намаление, подстригваме заблудени овце 🐑 за нула време
  • 44 ФаккаМада

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мадафакка":

    ДЖендър
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пенсионер

    5 4 Отговор
    На мен ББ ми вдигна пенсията и затова съм на негова страна. Стегнат, обаятелен. Имам доверие във всичките му действие. Браво Бойко, мачкай наред. Да пребъде ГЕРБ.
  • 47 Електра

    2 6 Отговор
    Добре де, но Аз не вярвам на Фатмака Радев и селската му пръчка, както и на Краднелия Импексова, не вярвам и на Пинокио, на Рада дълбоката, на Галевица , на Пикаещия в шадравани, на Дончева, на Славуца, на Ян Бибиткянян заедно и отровното му трио, Кой тогава от тия измикяри, да оглави държавата, ако не е Бойко...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 за глупаците

    3 0 Отговор
    Пълни глупости. Поръчкова статия но няма да мине.
  • 51 Електра

    4 1 Отговор
    Дoбрe дe, нo Aз нe вярвaм нa Фaтмaкa Рaдeв и ceлcкaтa му пръчкa, кaктo и нa Крaднeлия Импeкcoвa, нe вярвaм и нa Пинoкиo, нa Рaдa дълбoкaтa, нa Гaлeвицa , нa Пикaeщия в шaдрaвaни, нa Дoнчeвa, нa Cлaвуцa, нa Ян Бибиткянян зaeднo и oтрoвнoтo му триo, Кoй тoгaвa oт тия измикяри, дa oглaви държaвaтa, aкo нe e Бoйкo...
  • 52 Валиста

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Грейс":

    Подкрепям изцяло мнението ти- този глупак Радев наистина си вярва, че хората го харесват!Крайно време е да хване Деса за ръка и да се измете от президентството.Голям боклук излезе този злобен женкар!!!
  • 53 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Джигит":

    Ха Ха. Ха. Милия! Нас не ни мисли ! Заради такива преди много години станах гражданин на нормална държава ! Не си бил в казарма, но ще разбереш какво е да те командва строева фуражка и какво е карцер !! ГЕНЕРАЛ и генерал ! Разликата в приликата : единият е обучен и работил да спасява човешки животи в близък контакт, при всякакви ситуации като залага собственият си живот !!! Другия е отгледан от 18 г. В стерилна среда със всички екстри, без реален контакт с обикновенни граждани и обучен да убива хора от разтояние !!! Получава и предава заповеди !!! Ще плачете с кървави сълзи !!!
  • 54 ЦРУ

    2 0 Отговор
    КАКВА РАЗГНЕВЕНА УЛИЦА БЕееееее ????? Вчера ги БРОЙХМЕ - 112 млади хора...със колелета...със деца ! Б.Б. ще управлява ДОКАТО си ИСКА......защото хората виждат. ЧЕ НИКОГА до сега не са живели ПО-ДОБРЕ.....Два пъти Б.Б. подава оставка - два пъти Народа го връща на власт със над 1 000 000 гласа !!!...……..ИНТЕРЕСНО е с Р.Р. …..ГЕШЕВ има доказателства от СРС-та да го обвини в ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ( чака решението на КС)…..затова е тази ДИВА ЯРОСТ в Р.Р. …….а със тези ДОКУМЕНТИРАНИ призиви за БУНТ и сваляне на законоизбрана власт - ГЛАВА ПЪРВА от НК....престъпление с- у държавата - от 20 год - до ДОЖИВОТ без замяна ! ……..НЕКА ВСЕКИ ЗНАЕ : състави ли сл. кабинет ...на вторият ден Р.Р. ще въведе ИЗВЪНРЕДНО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ....ще вкара ГЕШЕВ в затвора...а Б.Б. в гроба.....а това АВТОМАТИЧНО ни вади от ЕС и НАТО …...ХОРА БДЕТЕ !!!

    Коментиран от #55

  • 55 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "ЦРУ":

    Безумни клевети, обиди, призиви, без факти, без документи, закани с размахано юмруче, показват колко далеч е генералчето от реалния свят ! Това НЕ Е СОЦ. казарма ! Няма изход генералчето ! Само Двете мууу изказвания пред демонстрантите са държавна измяна или Гражданска война ! БСП-то се загроби окончателно ! Злоба. Алчност. Некадърност. Някой на власт със такава убииствена злоба !?!? .....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!....................
  • 56 Айде бееее

    2 0 Отговор
    Да се пробва да "мете", само дето баба Яга я няма да му даде метлата си за да върже. Ха ха ха. И къде ще ходи ??? Путин, най-малко обича измислени неудачници да му развалят рахата ! Тоя с това егоооо..ехоооо.... да не си въобразява, че е толкова ценен ! Никой не е толкова луд да тръгне да му чупят главата за такъв злобар...... ле ле ...какво ехо му тропа в кратуната? Забавно е по- протестите топло хора приказки биричка сладолед и кой-от къде е!
  • 57 ОСТАВКА И СЪД ЗА ПРЕЦЕДЕНТА

    1 1 Отговор
    Д.СИМОВ,нещо не сте добре с главата???Виж ,сега .Разгневената улица едва достига 1000 бройки..А ние НЕРАЗГНЕВЕНАТА улица сме МИЛИОН И ПОЛОВИНА ,така че НЯМА НИКАВА ОПАСТНОСТ ОТ ПОМИТАНЕ НА БОРИСОВ.
    И ПРЕСТАНЕЪТЕ С ТЕЗИ ФРАПАНТНИ ИЗЦЕПКИ!!!!!!ЗНАЕМ КОЛКО МНОГО ИСКАТЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ , ДА АМА НЕ!
  • 58 дебелака

    1 0 Отговор
    на клона....
  • 59 вътре

    1 0 Отговор
    е !Чумата е го тръшне и айдее....
  • 60 а ти

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха":

    `ачмонек`как си...Тъпа семка...