Last news in Fakti

31 Юли, 2020 21:15 3 969 24

Разрушителната стихия на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • стихия-
  • джо байдън-
  • расово разделение

Отдавна си личеше, че Тръмп е готов на всичко, само и само да бъде преизбран

Разрушителната стихия на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Американският президент положи всички усилия да обяви пандемията за нещо незначително: прикриваше, лъжеше, подвеждаше, а накрая дори обяви ДНК-то на извънземните за нещо лечебно. Той допусна да се стигне до смъртта на над 150 000 души, за да избегне икономическия срив в страната. А постигна точно обратното.

Икономиката на САЩ е в изключително тежко положение, краят на което не се очертава. Броят на заразените продължава да расте стремително, а с него и страхът на все повече американци, че ще се заразят на свой ред. Всичко това не е благоприятно за бизнеса. Особено от гледна точка на глобалната икономическа криза, която постепенно ни показва разкривената си физиономия.

Умира и последната надежда на Тръмп

Така загива и последната надежда на Тръмп да задържи Белия дом. Ако икономиката продължава да се срива, на човека с големите обещания няма да му се удаде да бъде преизбран. Още отсега той изостава далеч зад своя конкурент Джо Байдън. А потъването изглежда няма как да се спре - точно както и разрушителната стихия на този президент.

Непосредствено след обявяването на 30%-ов срив в БВП, в един свой туит Тръмп се заигра с мисълта за отлагане на изборите. Основанията му: при гласуването по пощата били възможни много измами. За това няма никакви доказателства, но това няма значение за президента. Нито пък обстоятелството, че от юридическа гледна точка е доста невероятно изборите да бъдат отложени заради пандемията.

Междувременно Тръмп даде заден ход - не искал отлагане на изборите. Но идеята, така или иначе, бе вече изказана. Колкото повече наближава датата на изборите - 3 ноември - толкова по-ясно става, че Доналд Тръмп е готов да хвърли страната си в хаос и трайно да отслаби демократичните ѝ устои, ако загуби изборите. Тъкмо на този фон би следвало да се тълкуват политическите му ходове.

Защо изпрати федерална полиция в градове като Портланд? Не за да успокои нещата и да намали насилието, а за да даде нов тласък на разцеплението в страната. И защо в навечерието на националния празник говори тъкмо в Маунт Ръшмор пред скалата, в която са издялани образите на предишни американски президенти-поддръжници на расовата дискриминация и на търговията с роби? Във фаза, в която настроенията в страната са така нажежени? Той иска разцепление. И иска да отвори стари рани.

Предупрежденията се сбъдват

Демократите като Бърни Сандърс и Джо Байдън отдавна предупредиха, че този президент няма да се примири безропотно с едно поражение. Изглежда че опасенията им се сбъдват. Нещо повече: колкото по-слаба е вероятността Тръмп да победи, толкова повече се увеличава неговата разрушителна стихия.

В крайна сметка Тръмп няма да успее да разруши правната система на САЩ. Но е твърде тревожно, че политическото противопоставяне по улиците на страната постепенно придобива военен характер. Добре е, че все повече републиканци се дистанцират от своя непредвидим президент - изглежда все пак им става ясно, че нямат бъдеще с него. И че накрая ще понесат отговорността за делата му.

Автор: Инес Пол


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сезам

    25 26 Отговор
    Американския Бойко
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ъъъ

    19 24 Отговор
    заменете името на Тръм с нашенското недоразумение .. разлика има ли?
  • 4 2148

    46 7 Отговор
    Дойче веле= дойче зеле.
    Когато те ти казват какво е добре за страната ти- не ги слушай и прави на обратно!
    Парите на Сорос са гадни!

    Коментиран от #22

  • 5 Хммм

    23 11 Отговор
    Инес Пол не си е пил хапчетата.
  • 6 Еразъм

    32 9 Отговор
    И защо да е разрушителен Кръмп? Защото не се връзва за простотиите за корона вируса ли? А пък неговите врагове са далеч по-готови на всичко от него, само и само да бъдат избрани!

    Коментиран от #8

  • 7 Karosel

    10 27 Отговор
    Много точен анализ! Точно такива хора крепящи се изцяло към парите, имат и афинитет към властта и са готови на всичко за да я задържат. Като добавим половата, социална и личностна дискриминация на Тръмп не му остават полужителни черти от характера.
  • 8 Karosel

    7 16 Отговор

    До коментар #6 от "Еразъм":

    Ти чете ли, че само досега умрелите от Covid-19 в САЩ са 150 000 души?!

    Коментиран от #12

  • 9 ала-бала

    23 5 Отговор
    Байдън е един изкуфял дядка и няма никакъв шанс срещу Тръм.Горкия в няколкото пресконференции, които даде, едва се държеше на краката си и не отговори на нито един въпрос, все бърза за някъде.Предстоят три дебата и Тръм със сигурност ще го "отвее".FoxNews и FoxBusines към момента са единствените , от тъй наречените mainstream media, който отразяват събитията, които , който се случват обективно. CNN, ABC, NBC... - тези са налога на NovaTV , PIK, Blitz.DW са същите подлоги .
  • 10 бля бля

    21 4 Отговор
    И понеже умирала надеждата му, се чудят как да ко прецакат с гласуване по пощата... айде стига вече цигании! Целия този цирк какавид 19 е заради това, че демократчетата са наа-кани до уши!
  • 11 Тръмп = Dumb!

    7 18 Отговор
    Мисля, че всеки с коефициент на интелигентност над 100 не би гласувал за Тръмп! Друг е въпроса колко е коефициента на масата граждани в САЩ, а и не само там.. Получава се така, че по-глупавите избират и за по-умните! Нормално да изберат някой като тях, с когото да се оприличават без да ги комплексира с интелект или с постижения!
  • 12 Selokur

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "Karosel":

    Taка е 150 000 са жертвите на вируса, При население 320 000 000-
    обърни внимание 320 милиона това е приблизително 0.01 %. за държава с територия от 9 826 675 km². Разбира се всеки живот има значение ! Но на когото, колкото Бог е определил...

    Коментиран от #19

  • 13 Давид

    16 6 Отговор
    Тръмп трябва да бъде преизбран , Ние трябва да напуснем Европейския съюз и НАТО .
  • 14 Дедовия

    12 4 Отговор
    Защо ми се струва че статията е написана от някой бивш Джуралист на "Работническо дело"! Пък даже и сега да се казва Инес Пол!

    Коментиран от #16

  • 15 Коко

    9 1 Отговор
    Ха ха ха ха ха ха dw
  • 16 Аре

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дедовия":

    Ти пък, де е Работническо дело къде, къде си е Соросовото дело. Не си у час.
  • 17 констататор

    2 3 Отговор
    Българските русофили започнаха да четат и харесват Дойче веле.
  • 18 един

    7 1 Отговор
    Тъпите либералчета са за изтребване! Едно хубаво нещо имаше в САШ и то беше правосъдната им система, а за да получат каквото искат, буквално я съсипват!

    Сиатъл премахва полицията, защото била расистка и създава Департамент по безопасност и насилие в oбщността“, щели да съблюдават правата на негротата и джендарята :DDD

    'Trauma-Informed, Gender-Affirming, Anti-Racist' Organization"

    Дядо шоршо няма ли да гушнеш букетчето вече?
  • 19 Karosel

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Selokur":

    Ами те и Китай са над 1 500 000 ама умрелите там не надминават 10 000. Аз ги смятам ама ти май че броиш звездите! Звездоброец безаналогов!

    Коментиран от #21

  • 20 Sassin

    8 0 Отговор
    Демократите са готови да се самоунищожат само и само да вземат власта,ще става и по-лошо!
  • 21 Selokur

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Karosel":

    …" Ами те и Китай са над 1 500 000 ама умрелите там не надминават 10 000."
    И като "смяташ" - колко % са 10 000 на 1 500 000 ,Сметало ? Аналогово...
  • 22 Гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "2148":

    Много полезно, че под снимката посочват източникът. Това ми помогна да разбера, че не става за четене
  • 23 нали уж са велики...

    1 2 Отговор
    докато Путин,руснаците го избраха пожизнено,Тръмп,се лови за сламката
  • 24 БРЦК

    1 0 Отговор
    Тръмп се опълчи на ФЕД на търговията с органи срещу отвличанията на деца 600 000 деца в САЩ изчезват . Браво за СЗО организация слуга на Ротшилдови . Само идиоти управници наричащи себе си Илюминати то ест носят правят светлина . Нов ред на земята . На земята и небето има един господар БОГ ТВОРЕЦ И НЕГОВОТО ЛИЦЕ Е ЛЮБОВТА МУ КЪМ НАС .ТОВА Е .ВСИЧКО ДРУГО Е ОБРЕЧЕНО НА ПРОВАЛ