Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 09:59 7 148 70

Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа

  • кредитен рейтинг-
  • moody's

Властващите в България тъпанари не са чак такива идиоти, за да си измислят изцяло оценки на Moody’s

Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От вчера всички властници и съответно медиите и коментаторите ми размахват наляво и надясно новината, че световната рейтингова агенция „Moody's” е повишила кредитния рейтинг на България с една степен.

Повишаването на кредитния рейтинг е лъжа

Линк: https://www.moodys.com/…/Moodys-upgrades-Bulgarias-ratings…

Повишаване на рейтинг обаче няма.

Това – повишаването на рейтинга, е лъжа!

Защо е лъжа?

1. Съобщението е дадено от офиса на агенцията във Франкфурт на Майн- Moody’s Analytics Deutschland GmbH (Германия)

Да видим с какво се занимава този офис на агенцията.

*** първи цитат от представянето й:

„Moody’s Analytics Deutschland GmbH се грижи за немскоговорящите клиенти от местоположението си във Франкфурт на Майн. Сред клиентите са водещи банки, застрахователни компании, мениджъри на активи и индустриални компании в Германия, Австрия и Швейцария. Предприемаческият фокус на Moody’s Analytics Deutschland GmbH е върху бизнес областите продажби, обслужване на клиенти, съвети, обучение и маркетинг около продуктовото портфолио. Гамата от услуги и продукти включва водещи на пазара софтуерни и консултантски услуги, както и изследвания и данни от Moody's Investors Service, с които предприемаческите и регулаторните предизвикателства могат да бъдат овладени оптимално.”

*** втори цитат от представянето й:

„Moody’s Analytics Deutschland GmbH отговаря за директните продажби на рейтинги и изследвания от Moody’s Investors Service (моя бел.: поделението, което дава рейтингите) като уеб-базирано приложение или емисия с данни, както и лицензирането на доставчици на трети страни на немскоговорящия пазар.”

С други думи това е оценка, дадена от специализираното рейтингово поделение Moody’s Investors Service по поръчка на немското поделение „Moody’s Analytics Deutschland GmbH" за нуждите на техен немскоговорящ клиент, който, разбира се, остава анонимен.

Тоест тази частна оценка не е официалната оценка на рейтинговата агенция „Moody’s” за рейтинга на България.

2. Знаят ли това обстоятелство в правителството?

Разбира се, че го знаят.

Давам доказателството.

Виждате скрийншота – там продължава да си фигурира последната оценка за рейтинга, която е от август миналата година – тя е старата и продължаваща да действа и в момента въпреки „сензацията” с оценка Ваа2. Т.е. великата новина за Bаа1 е измислена.

3. Пропуснатата буквичка от експертите и колко е измислена новината?

Защото новина за рейтинга все пак има. Властващите в България тъпанари не са чак такива идиоти, за да си измислят изцяло оценки на Moody’s, което ще предизвика световен скандал.

Но тази новина от немския офис за немскоговорящите му клиенти е НЕОФИЦИАЛНА – за нужите на даден клиент, без да ангажира официалната позиция на Агенцията

Тази оценка не е меродавна, защото освен частна, тя е и неформална.

В какъв смисъл е неформална?

Оценката е "(P)Baa1" (виж скрийншота)

Този символ (Р) означава Provisional Rating – ПРЕДВАРИТЕЛЕН, УСЛОВЕН, НЕОКОНЧАТЕЛЕН, САМО ЗА СВЕДЕНИЕ, НЕОФИЦИАЛЕН, НЕФОРМАЛЕН.

Т.е. смяна на рейтинга въобще няма.

Има поръчка, дадена от някакъв клиент (вероятно крайният бенефициент на договора за покупката на такъв рейтинг е български), за чиито нужди е изработен нещо като неофициален, немеродавен, предварителен рейтинг, по който „Moody’s” не носи отговорност за неточна или пристрастна оценка.

4. Самата оценка е тотално неадекватна.

Сега е есента на 2020 г., но всички данни се сочат от 2019 г. Дори се споменава, че България ще влезе в чакалнята и после в Еврозоната с Валутния си Борд.

Сякаш тези хора не знаят, че този Валутен борд от пролетта на тази година не съществува, понеже парламентът отмени съответните текстове в Закона за БНБ.

Разбира се, в Агенцията го знаят, но този тип рейтингови оценки са специфични: получаваш точно и напълно коректно онова, което си поръчал и за което си платил.

Една рейтингова оценка струва до 3.5 млн. Такава поръчка за нуждите на пропагандата заради рискът от евентуални имиджови обвинения към Агенцията вероятно е двойно по-скъпа.

И БЕЛЕЖКИ ПО ПРИНЦИП...

А) На никое правителство по света, което и да е то, в сегашната ситуация не може да се повиши обективно рейтинга. Имаме световна пандемия – напълно непрогнозируем фактор, спад на БВП навсякъде, умиране на цели отрасли, остро нарастващи бюджетни дефицити и гонещи рекорд след рекорд дългови равнища.

Б) След световната финансова криза вече никой няма доверие на рейтинговите агенции.

Защото още преди 10 години посочих, че те са в остър конфликт на интереси – заинтересуваният да получи рейтинг (колкото се може по-висок) им плаща. Знаете поговорката: който плаща музиката, той я и поръчва.

Рейтингите на България се поръчват от родното правителство. Имахме вече случай, когато неудовлетворено от оценката, то прекрати договора си с другата световна рейтингова агенция (Standard and Poors) Няма идиоти, които да губят пари и съответно S&P бързо се коригира.

В) Moody’s и S&P платиха глоби за над 2 милиарда долара за подвеждане на инвеститорите чрез завишаване на рейтинги на ипотечни ценни книжа.

Отговорните комисии в САЩ заключиха, че заблуждаващата информация на въпросните кредитни агенции имат основна заслуга за финансовата криза и краха през 2008 г.

Тогава банките коректно предупредиха клиентите си за рязко нараснал, дори неприемлив риск, но рейтинговите агенции в това време ги лъжеха.

Мудис обяви рейтинга на Леман Брадърс “за преразглеждане” само 5 дни преди да се обяви банкрут. Стандарт енд Пуурс пък даде оценка А на AIG една седмица преди застрахователната компания да бъде национализирана заради финансовата ѝ закъсвация.

И трите големи рейтингови агенции (заедно с Фитч) оцениха високо MF Global само шест дни преди колапса му.

Скандалната енергийна компания ЕНРОН, която години наред фалшифицираше счетоводните си отчети имаше най-висок рейтинг. Той беше свален само четири дни преди фалита ѝ.

Г) Трикът, който сега се приложи като частен, неофициален псевдорейтинг от родното правителство не е сензация. Той беше широко използван от гръцкото правителство.

Непосредствено преди колапса на финансите на съседната държава тя също както сега България получи такава неофициална условна, предварителна оценка, който беше също увеличена с една степен над съществуващата. Маса шарани, правещи се на инвеститори, бяха подлъгани и после ореваха света, но без полза.

******

Коректно давам думата на рейтингьорите-пропагандисти.

**** Бойко Борисов:

Всичко това не го казва правителството, а световните експерти от Moody's. Тази оценка

е голям удар по нашите опоненти. На тях им оставям компроматите и злобата.

*** Финансовият министър Кирил Ананиев:

Нали уж сме фалирали страната? Е, такива глупости говорят, такива лъжи... лъжците говорят! А тук Moody’s казва, че сме успели и сме осигурили и стабилна рамка дори в кризата!

Господи, за какво им беше упражнението, платено с наши пари?

Та леля Пена и чичо Иван хал-хабер си нямат от финансови рейтинги и те въобще не ги интересуват. А онези, които ги знаят и се интересуват, не се ловят на такива примитивни въдички.

И ВЕДНАГА ПАК ЩЕ ДАМ ДУМАТА НА ВЛАСТНИЦИТЕ - ДА СЕ ЧУЕ, АКО ВЪЗРАЗЯТ НА ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ.

Григор Лилов, Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 77 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Си ган

    14 72 Отговор
    Абе, кой е тоя Григор???

    Коментиран от #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасково

    102 12 Отговор
    Добро утро , а Бою кърлежът четеше намачканият лист с данни за новият ни рейтинг сричайки , та даже си вярва , че той повишава рейтингът , ей така докато скита из Родопите и се моли на местното население да не го предаде на софиянци.ОСТАВКА МУТРО , ОСТАВКА ГЕШЕВ ПАЗИТЕЛЮ НА МАФИОТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 6 Перо

    89 12 Отговор
    Има ли нещо,казано от толупа да не е лъжа. Както се казва,който лъже,той и краде! С напредване на възрастта,толупа започна да си лъже нон-стоп,даже без причина,за спорт!
  • 7 Раул

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Червен имбецил":

    за такива като теб е модератора и хората въоръжени с яйца и домати....

    Коментиран от #12

  • 8 Criminal

    48 8 Отговор
    Че те бибитко и сие са си патологични лъжци......е намират се още разни......дето им се връзват..........
  • 9 Я... Я

    58 5 Отговор
    БРАВО ЛИЛОВ. КАКТО ВИНАГИ ТОЧЕН И ОБОСНОВАН В КОМЕНТАРИТЕ СИ. ОЧАКВАХ НЕЩО ГНИЛО, ОЧАКВАХ ПРОПАГАНДА НА ПЪНЧЕ А БИЛО СЪС ВРЪХЧЕ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПИТАНКАТА Е

    12 59 Отговор
    АМА НЕ БИЛО ТОЧНО ТАКА, АМА БИЛО НЕОФИЦИАЛНО, АМА ИМАЛИ НЕЩО ДРУГО ПРЕДВИД. АКО СЪЩОТО ТОВА НЕОФИЦИАЛНО БЕШЕ ПОНИЖИЛО С ЕДНА СТЕПЕН ТУК ЩЯХА ДА СЕ РЕЯТ СТАТИЯ СЛЕД СТАТИЯ, ЩЯХА ДА ДАВАТ ОЦЕНКИ И ДА РУГАЯТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, СИГУРНО ТОГАВА И ГРИГОР ЛИЛОВ НЯМАШЕ А Е ТОЛКОВА КАТЕГОРИЧЕН. ДВОЙНИ СТАНДАРТИ, ВСИЧКО ДЕТО ПРАВИ БОЙКО Е БОКЛУК, А НИЕ ИДВАМЕ НА БЕЛИ КОНЕ. ДА ВИДИМ!!!!

    Коментиран от #52

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Раул

    43 8 Отговор

    До коментар #12 от "Червен имбецил":

    кажи на гербераста глупак поговорка той ще поиска да му я обясниш.....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дедо Jo

    49 8 Отговор
    Всеки който мисли, че изричащият най-много лъжи за единица време в България, е Баце, да сложи плюс!

    Борисов - време е, отиваш в пандела!
  • 18 Мъка

    33 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хасково":

    Даже изглежда като естественото му състояние! Вече говори само лъжи!
    Имам чувството, че ако му се наложи да изрече някаква истина, ще я каже притеснено, все едно лъже!?!

    Коментиран от #24

  • 19 Тошко

    8 8 Отговор
    Този "Биволъ" е обратен (минал е под дъгата)
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Най вярната оценка

    34 4 Отговор
    Някакви частни фирми срещу заплащане правят оценки за риска от инвестиция и това ми е критерий колко се развиваме. Моята оценка обаче е най точна и тя е дали ми стигат парите от заплата до заплата и тя не е добра щом вземам заеми. Кой каквото иска да ми показва щом не стигат парите значи оценката ми е лоша и искам подобряване, защото в европа в която и ние присъстваме, такива като мен вземат много повече, а работят по малко с по добро оборудване и по регулирани отношения.

    Коментиран от #44

  • 22 Факти

    12 34 Отговор
    Това което побликуваите го има от 3 дни в фейк сайтовете на Бибикянчо. А истината всеки може да види в другите новини или Интернет. Стига лъгахте хората. С това най много Борисов да ви заведе дело както на doitche wele. Не ми е симпатичен Борисов но предпочитам истина не лъжа. А тук постоянно фейк новини. Ха сега трийте
  • 23 #Антикатун

    11 26 Отговор
    Григор ЛилоФ е позор - ОСТАВКА и ЗАТВОР!
  • 24 Ха-ха

    10 25 Отговор

    До коментар #18 от "Мъка":

    Мъка си и тежиш на земята. Прочети за всичко това в интернет или др новини. Това е фейка на Бибикянчо. Има го от дни в сайтовете му.

    Коментиран от #32, #40

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бозар

    11 30 Отговор
    Фейк, фейк, и пак фейк! Трябва да си пълен идиот за да се връзваш на брътвежите на Григор Лилов. "Факти", не се излагайте с такъв брутален фейк! Всеки може да провери на сайта на Мудис за какво става въпрос. Рейтингът е повишен, точка!
  • 28 заплес

    6 13 Отговор
    Давам доказателството.

    Виждате на сайта – там фигурира последната оценка за рейтинга, която е от септември ТАЗИ година.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 😕😕😕😕😕...

    10 19 Отговор
    Тоя Григор, какво пише??? Как така валутният борд е паднал на пролет? Няма такова нещо, валутният борд пада чак когато официално приемем еврото. До тогава борда действа, плюс мониторинга от ЕЦБ върху банковата ни система, какви ги плещи тоя..за поръчков инвеститорски рейтинг? Кредитният рейтинг на една държава служи най-вече за ниско лихвени заеми които евентуално може да се изтеглят, колкото по добър кредитен рейтинг имаш толкова по ниски лихви и по-добри условия по кредитите, да, може това да служи и за ориентир на инвеститорите, но не е определящо. А за новият по-добър рейтинг на БГ това е официално решение на Moody"s. Тоя според мен си ги измисля, вади от контекста някакви стари данни от статии, сглобява нещо и го повръща. Рейтинговите агенции при анализи се базират на реални данни, едва ли някоя агенция в тази криза, ще тръгне в посока на фалшиви рейтинги. Колкото до кризата през 2008г за фалшиви рейтинги, не е точно така както той го описва, тогава кризата е дългова, имало е нарушения..но от друго същество, той ги изкара всички рейтингови агенции мошеници..не го слушайте този лаладжия. Предизборната кампания тръгна..ще чуете какво ли не. Този е поредният помияр.
  • 32 Мъка

    16 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ха-ха":

    Ти отивай на училище! А на този дето ти праща опорките и стотинките, му кажи, че има една "Мъка, която му е казала да ходи да кандидатства в цирка! Имало място за смешник! Там по ще му вървят смешките! :)))

    На вас проблема ви е, че мислите, че всички са като вас и нямат нищо в между-ушието си! Е да, ама не драги ми смехурко!! Някой не им трябват сайтове?! Могат да прочетат новината от извора! А могат и да мислят!

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 jorj

    9 9 Отговор
    Изтрихте коментара, и пак да кажа, moody's бръкна на дълбоко, където трябваше и сега има голям вой и кървеш!!!
  • 35 Надблюдател

    12 19 Отговор
    Много забавен коментар! Кое подразделение на Moody's e дала оценка ,това винаги е показателно и е оценка за страната! Това да не ви е българската "Галъп"!
    А това как управляващите едва ли не са платили за тази оценка, могат да го измислят само увредени комуноидни мозъци! Това е все едно Moody's да си плюе на името и авторитета!

    Коментиран от #36, #39

  • 36 Надблюдател

    11 16 Отговор

    До коментар #35 от "Надблюдател":

    Забравих да погледна, че това е коментар на Григор Лилов, иначе нямаше да го коментирам! "Факти" ,хайде малко по-сериозно...
  • 37 Бацо

    13 3 Отговор
    Квот каже лъжи, намалили газта 40 процента, ама реално са 17 и парното падна с 5-6 процента, иначе пачките са истински 😂

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 😕😕😕😕😕...

    11 6 Отговор

    До коментар #35 от "Надблюдател":

    На пълно си прав, няма Mood's да си плюе на авторитета, едва ли правителството ще се реши да плати толкова пари за поръчков рейтинг в тази криза. 3,5 милиона ли е струвало..какво беше? Кредитният рейтинг на една държава е съвсем различно от поръчките на инвеститорите, вади от контекста на стари публикации от миналата криза и ги сглобява. И лъжата му, че валутният борд е паднал, прави внушение че правителството може вече да печата пари и да докара хиперинфлация, което не е вярно, инфлацията в БГ ще е такава каквато е в Еврозоната, лева е вързан за еврото, нямаме плаващ курс.
  • 40 Ха-ха

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ха-ха":

    На училище съм ходил 😄. И по далеч от училище. А ти до къде изкара поне 8 клас имаш ли??

    Коментиран от #43

  • 41 Коментар

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Бацо":

    Хайде намали малко с "лъжите"! Първо, с 40% е намалено със задна дата, и парите са върнати, а за напред цената не се определя от "бацо", поосведоми се малко!

    Коментиран от #62

  • 42 Мъка

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Новини":

    Трол са съм за троловете! Прав си! Не мога да не ви се подигравам на празното между-ушие! Кеф ми е като се излагате и затова не бих взел пари, даже бих да, че да се забавлявам с вас!
  • 43 Мъка

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ха-ха":

    Тук май си се ядосал! Май си искал на мен да отговориш, а си взел, че си си дал верния отговор без да искаш! :)))))
    Казах ти да отиваш на училище, ама зор да се излагаш! Е давай!
    Определено е забавно! ;))))
  • 44 1111

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Най вярната оценка":

    Дали. ще ти стигат парите зависи от възможностите ти,образованието ти,желанието ти да работиш и още един куп други индивисуални качества
  • 45 УжасТ

    5 11 Отговор
    Тази статия е за неграмотни и не образовани,които биха се вързали на всяка една лъжа.Споррд Бабикян инфо цял свят са корумпирани и купени от Бойко иначе всички му се подигравали,но го канят.Вземете прочетете от извора а не от бг сайтове.
  • 46 7777

    3 9 Отговор
    Човек определящ се като журналист не трябва да нарича никой тъпанар. След думата тъпанари не продължих да чета статията му. И изобщо в това сайтче чета само коментарите и започвам да се обнадеждавам защото хората повтарящи в захлас "мутри вън" и "мафия" намаляват и все по често чета много адекватни и разумни мнения

    Коментиран от #47

  • 47 Мъка

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "7777":

    Е как да не ви се забавлявам с простотията! :)))) Ох не мога да спра да се смея! ))))
  • 48 БГ МАФИЯ В МС

    10 2 Отговор
    ГЕРБ ВИНАГИ СА ЛЪГАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛЪЖАТ. ТОВА Е В ОСНОВАТА НА ТЯХНАТА ПРОПАГАНДА - ЛЪЖАТА. ТАКА И УПРАВЛЯВАТ С ЛЪЖИ.

    Коментиран от #49

  • 49 Коментар

    3 9 Отговор

    До коментар #48 от "БГ МАФИЯ В МС":

    Само с лозунги не става, айде поразмърдай и някоя гънка, ако е останала!

    Коментиран от #50

  • 50 ГОЛЕМА ЛЪЖА

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "Коментар":

    Moody`s даде оценка А2 на Лемън Брадърс 5 дни преди да фалира и "финансово стабилна" на КТБ ."2008 година: Moody's дава оценка A2 (инвестиционен рейтинг) на Лемън Брадърс 5 дни преди да фалира
    2014 година: КТБ запазва рейтинга за финансова стабилност. Според Moody's кредитният портфейл на КТБ е в пъти по-добър в сравнение със средното за системата
    2020 година: Moody’s повиши кредитния рейтинг на България до ниво Baa1

    Коментиран от #53, #54

  • 51 Крис

    1 4 Отговор
    тъпо парче
  • 52 Doni Brasko

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "ПИТАНКАТА Е":

    Няма кой да поръча оценка за 7000000 ако ще понижаваща бе аланкоолу. Аз теб да те питам, защо данните са за 2019? Да подсказвам ли?
  • 53 ИСТИНАТА

    9 1 Отговор

    До коментар #50 от "ГОЛЕМА ЛЪЖА":

    Това означава че България е пред скорошен фалит! Хазната е опоскана до шушка , само шкафчето на главатаря е пълно с милиони евро и кюлчета злато !!!!
  • 54 😕😕😕😕😕...

    2 7 Отговор

    До коментар #50 от "ГОЛЕМА ЛЪЖА":

    Е и, какво като Moody's е повишила кредитният рейтинг на България до ниво Ваа1, какво толкова нелогично има в това? Чети ли внимателно статията на този даровит писател? Сглобена работа, в момента върви предизборна кампания, не се чуди ако този същият, каже че е написал "Брулени хълмове".
  • 55 Гербер- Богаташ

    4 11 Отговор
    За има няма 4 години откакто управлява нашата бетонна коалиция с мощните патриоти, ДПС и заедно с Веско Марешки от "Воля" ние имаме почти пълно мнозинство. Непоклатими сме и ще изкараме пълния си 4-годишен мандат до 2021 година. След като 4/5 от гражданите сме добре с висок жизнен стандарт,можем да си позволим вече всичко като Западно- Европейците,всеки с климатици в тях,с лъскави нови коли,със скъпи телефони,всеки с жена си или любовницата по ресторанти и дискотеки и не е проблем да похарчат 100-200 лв. вечерта безспорно Генерал- Лейтенант Бойко Борисов му предстои сигурен 4-ти мандат. Тук квичат и вият от болка и безпомощност като чакали единствено бедняците и голтаците които са докарани до кофите за смет и ще зъзнат от студ зимата и не е сигурно че ще я преживеят. Обръщам се към тези тук с негативните коментари за Бойко и ГЕРБ. ДрОгарЕ,боли ли ви а ? Нормално е да сте изнервени,все пак откакто управляваме с патриотите ,ДПС, и ВОЛЯ сте на целогодишни велики пости....Свиквайте така ще е и следващите 8 години.....Глад Майкааааааа Глааааааааааааааад

    Коментиран от #59

  • 56 МайЕваха

    1 3 Отговор
    Браво на мародер-атора на този сайт. Да новата партия на Цвъцо!
  • 57 Мдаа

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "ЛЪЖА":

    Всъщност ти си лъжа. Буквичката Р пред рейтинга говори много. Айде, кажи го това и на толупа върху пъна, ама тихо, че от телешки възторг ше земе да се гътне.
  • 58 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    1 8 Отговор
    СЛЕД КАТО НАСКОРО ИЗЛЯЗОХА СТАТИСТИЧЕСКИТЕ ДАННИ ЧЕ ЖИТЕЛИТЕ НА СОФИЯ СА НАДМИНАЛИ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ И КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ГРАЖДАНИТЕ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ ОТ ЕС, НА РЕДОВНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2021 ГОД. ПРОЛЕТТА ПАРТИЯ ГЕРБ ЩЕ ИМА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО ОТ 121 ДЕПУТАТА. В МОМЕНТА СМЕ С 95. ДО 2021 ГОДИНА И ЖИТЕЛИТЕ НА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ОТ СТРАНАТА ЩЕ СА НАДМИНАЛИ ПО СТАНДАРТ ГРАЖДАНИТЕ НА ЗАПАДНО - ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ. ХОРАТА ВИЖДАТ И ЧУВСТВАТ ПО ДЖОБА СИ ВИСОКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ ОТКАКТО ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ СА НА ВЛАСТ. 2021 ГОДИНА ГЕРБ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ВЕЧЕ САМОСТОЯТЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО,НО СЛЕД КАТО ПАТРИОТИТЕ СЕ ОКАЗАХА ЛОЯЛЕН ПАРТНЪОР ОТНОВО ЩЕ БЪДАТ ПОКАНЕНИ ВЪВ ВЛАСТТА С ВИЦЕПРЕМИЕРСКИ И МИНИСТЕРСКИ ПОСТОВЕ. ДИДО ПEEВСKИ Е БЛАГОТВОРИТЕЛ И ЗАСЛУЖАВА ОТНОВО ДА ДВИЖИ ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА!!!
  • 59 Абе галфон,

    9 0 Отговор

    До коментар #55 от "Гербер- Богаташ":

    От един месец копираш и пействаш едно и също по форумите. Бибока не плаща за копиращи тарикати. Той иска творчество.

    Коментиран от #61

  • 60 Никола

    3 3 Отговор
    Какъв рейтинг бе? Единствения реален параметър и реална икономика е свързан с покупателната способност на населението. Големите вериги и банките, които са чужди какво отношение имат

    Коментиран от #63

  • 61 Мъка

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Абе галфон,":

    Ти пък! Говориш за война с прашки! Трол и творчество?!
    За творчество, трябва да имаш нещо в между-ушието си! :)))))
  • 62 Бацо

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Коментар":

    40 процента със задна дата ама не за всеки месец и средната отстъпка е 17, почети малко, една книга не стига, листа дето го сричате всички е празен
  • 63 😕😕😕😕😕...

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Никола":

    Грешиш, покупателната способност на населението, не е единственият реален фактор, има много други, големите вериги и банките, чужди или не са действителни участници в икономиката. Сбора от положителни или отрицателни явления в икономиката определя кредитният ретинг, добър или лош, на базата на цялата финансова макро рамка, не само на един показател.

    Коментиран от #64

  • 64 Никола

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "😕😕😕😕😕...":

    Покупателната способност на населението, е този фактор, който е най-важен за него. Шменти капели фактори не го вълнуват
  • 65 Дедо Jo

    4 2 Отговор
    Герберите да спрат да пищят на умряло!
    Какво толкова е станало - има статия със спорно съдържание...

    Грешката се дължи на 3 основни причини:
    1. Баце е лъжливо овчарче (супершампион на лъжи за 1 време) - т.е. нормално е да не се вярва на приказките му.
    2. Статията на Г.Лилов звучи достоверно и логично.
    3. Търсачката (поне при мен) отвори 3 сайта, в които рейтингът на България си седеше на миналогодишни нива.

    Конструктивно предложение: отучете Баце от безогледните лъжи (пример: Борисов е пионерче на 26 години).

    Оставка!

    Коментиран от #66

  • 66 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дедо Jo":

    Проблемът не е статията, а журналистът който се прави на икономист, защото е минал през УНСС...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 123

    0 0 Отговор
    Автора на горенаписаната статия прави голямо извъртане на истината,
    09 Oct 2020 Rating Action Moody's upgrades Bulgaria's ratings to Baa1, changes outlook to stable from positive Government of Bulgaria.Frankfurt am Main,
    October 09, 2020 -- Moody's Investors Service ("Moody's") has today upgraded the Government of Bulgaria's senior unsecured and long-term issuer ratings in foreign and local currency to Baa1 from Baa2 and changed the outlook to stable from positive.
    Concurrently, Moody's has also upgraded Bulgaria's senior unsecured MTN programme rating to (P)Baa1 from (P)Baa2.
    Забележете че има P пред Баа1 и пред Баа2 и това P е за Програма на Средносрочните Български държавни Бондове/Облигации а не временно или условно класиране на държавата както го предстявя автора.
  • 69 Дедо Jo

    3 0 Отговор
    До:
    ИМПЕРИАЛИСТ и 123

    Най-големият ни проблем са извъртанията и "творенията" на ГЕПИ & Со., в това число и Борисов!

    Аз, вие, журналистът, каквито и да ги оплескаме - няма значение, защото от нас не зависят човешки съдби!

    Махай се Борисов!

    Коментиран от #70

  • 70 123

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Дедо Jo":

    Това е вярно което казваш че от политиците зависи състоянието и бъдещето на страната. Но не всичко което са направили е лошо, а в случая някой си напълно не адекватен журналист или каквъто и да е бил който не познава материал за който говори да създава лош образ на страната. На макро ниво (държавно ниво) странта е добре, на микро ниво или (лично ниво на гражданина) не е добре.