Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 13:00 5 272 28

Европо, гледаш ли?

  • кпконпи-
  • сотир цацаров-
  • корупция

От КПКОНПИ поръчките и бухалката, а от народа плащане на сметката

Европо, гледаш ли? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази сутрин осъмнахме с важни новини, идващи от Цацаровата КПКОНПИ. Комисията му била отнела незаконно имущество за над 5,5 млн. лева. Похвално. Ние, естествено решихме да проверим информацията и установихме, че явно това е част от кризисен PR и няма нищо общо с истината. Явно управляващите, шамаросани от Европа, са стъкмили някакви цифри ”за пред чужденците”.
Приемаме, че са отнети 5,5 млн.лева, но тъй като многократно хващахме бившият шеф на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев в манипулации на данни, отдавна наблюдаваме съдебната практика на дейността на КПКОНПИ.

Влезлите в сила съдебни решения, с които разполагаме за 2020 г., показват и друга интересна информация. От "отнетите" 5,5 млн. лева, над 3,5 млн. лева представляват имагинерни суми, без покритие. Това са суми, получени от осъдени лица, които са продали имоти, коли и преминали през банкови сметки, т.е. имало ги е някога, но сега никой не знае къде са. Да му мислят от НАП, как ще ги събират, а най-вероятно никога няма да успеят да ги вкарат в бюджета. Например от Цветелин Кънчев или по-известен, като Дон Цеци, са отнети 1 078 165 лева, само че те не са налични в някоя банка или каса, а са сбор, именно от получени суми от продажба на имущество. На практика сега г-н Кънчев е станал длъжник на НАП и ще му се наложи да си контактува с данъчните, докато изтече 10 годишната давност.

Не можем да не отбележим и отнемането на общо 575 леки автомобила!!! По дело 867/2018 г. на ОС Русе са отнети 131 автомобила от някой си М.М., по дело № 143/2019 г. на ОС Силистра са отнети от С.Г. 358 автомобила, а по дело № 739/2017 г. – 86 от И.В. Много добре, си рекохме ние.

Човек може да си помисли, че са ударени някои от големите автокъщи, но не е така. Автомобилите са част от така наречената "румънска схема", в която румънски граждани купуват в България коли и ги регистрират на български граждани, които от своя страна им издават пълномощни да ги управляват. Целта е румънците да заобиколят по-високите данъци и мита за тези автомобили с цел, протекция на родното си производство. Та да попитаме КПКОНПИ, НАП или КАТ, като как ще ги отнемат тези коли? Ще ги причакват на Дунав мост?

На М.М., С.Г. и И.В. не се вълнуват много, видно от вялата съпротива по делата им. Дори не са се опитали да обжалват решенията за отнемане. Явно и на КПКОНПИ не им дреме. Съдебните решения за отнето имущество се предават на НАП и толкова. Комисията и Цацаров са си "свършили" работата и е време за хвалби, доклади и отчети.

Гледай Европо, какви чудеса постигаме в борбата с корупцията и престъпността. Нищо чудно да чуем тези дни премиерът от някой пън да цитира тези резултати. От КПКОНПИ многократно се изливаше и информация за запорирани и заведени дела за отнемане на имуществото на т.н. олигарси. Вече им загубихме бройката. Милиарди, милиарди... Дотук добре, но като знаем методиките на КПКОНПИ, очевидно и това е поредният балон, който е на път да се спука, когато излязат решенията на съда по тези дела. Груби сметки показват, че ако Комисията загуби тези дела, съдебните такси и разноски ще са няколко десетки милиона. Ще ги плащаме ние, разбира се!

Удобно е премълчан фактът, че през 2020 г., до момента, изцяло или частично са отхвърлени искове на Комисията за 4 541 802 лева. По така отхвърлените искове, КПКОНПИ е осъдена да заплати почти 175 хиляди лева. В тази сума не влизат допълнителните разходи за експертизи, които се назначават по съдебните дела.

Проблемът, е че докато съдилищата приключат тези дела, Цацаров и компания отдавна ще са забравили за Комисията, а ние данъкоплатците ще плащаме масрафа. От тях поръчките и бухалката, а от нас плащане на сметката.

Екип на Фрог нюз


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    66 2 Отговор
    Т.е. един средностатистически счетоводител би свършил "работата" на Цацаров точно за половин час.
  • 2 Българка

    54 3 Отговор
    Нищо ново, нищо чудно. Кухи хвалби, пълни чекмеджета. Не само Темида е сляпа, праворазфаването ни също. Правосъдието ни е под Каскет
    ОСТАВКИ!
    Утре да си освободим държавата!

    Коментиран от #16

  • 3 Последния Софиянец

    42 6 Отговор
    Това същество на снимката не е за гледане.Джаба Хътянина.
  • 4 Брадвата

    39 2 Отговор
    Европа? Не ставайте смешни. Та те единствено чакат парче от баницата. Дори и война да стане, те пак ще са на страната на властта, а не на страната на данъкоплатеца. На никой не му дреме за плащащия
  • 5 zeus

    33 2 Отговор
    Годишния бюджет на комисията е над 20 милиона лева, на яка загуба е народа да ги хрантути.
  • 6 Лейка

    28 4 Отговор
    Европата се прави на сляпа и глуха и няма. Да ги вземе на юруш Кьовеши и да напълни хубаво затворите.
  • 7 ЕВРОПА

    20 7 Отговор
    Гледам,гледам...Сляпа съм като Темида.Очите са ми вързани,но чувам всичко.А вашата Темида е най-сляпата.Главата и е в чувал,ни вижда,ни чува.

    Коментиран от #10

  • 8 плевен

    26 3 Отговор
    Писна ми от комплексари, които за всяко нещо подсмърчат пред Европа. Като че ли тя трябва да ни управлява. Забравяте за всичките извратени навици, които тя ни насажда в ежедневието. Каквито проблеми имаме, трябва да си ги решаваме сами. Иначе не трябва да сме държава.
  • 9 Кarosel

    14 12 Отговор
    Преди няколко месеца осъмнахме с бесилки по стълбовете.... това са демократичните и умни сили в България.
  • 10 ххх

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВРОПА":

    Там не четете ли ,че само съда си е свършил работата!НАП и КПКОНПИ прокуратурата са за бой!Или е трудно за асимилиране?

    Коментиран от #22

  • 11 Кarosel

    6 18 Отговор
    Радан като един сополанко ходи да реве пред ЕК защото тук никой не го бpъcнe за cливa!
  • 12 пройчо

    13 3 Отговор
    В коя област на Испания отглеждаха едри,тлъсти ,черни шопари за хамон и имат ли нужда от консул?
  • 13 Куче влачи диря няма...

    22 1 Отговор
    Този тлъст мошенник се смее на овчето стадо което спи и чака Европата да го направи на създарма....
  • 14 Karosel

    9 9 Отговор
    За да "бутнете" господин Борисов, трябва да има необходимата критична маса от недоволни.... Ходете да лъскате бастун.
  • 15 Евала Цаца

    6 4 Отговор
    От комунист какво да очакваме, да свърши някаква работа ли?
  • 16 ОМРЪЗНА ни

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Цял ден да мрънкаш? Утре Оди където ти видят очите дреме ми на ...за теб и пасмината червена и платена!

    Коментиран от #18

  • 17 Урко

    13 1 Отговор
    Еххх, какво блажно доволно прасенце се е ухилило на снимката!...
  • 18 Българка

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "ОМРЪЗНА ни":

    Не ме обиждай, не съм от ГЕРБ!
  • 19 Кarosel

    2 8 Отговор
    В статията се посочват случаи на липса на възможност за възстановяване на вземанията. Аз да питам - е ли е по-добре тези възможни вземания да не бъдат разкрити, отколкото да се осъществят дори при минимална възможност?
  • 20 до тоЪ # 19

    7 1 Отговор
    Седи циганин до морето,кваси го...Питат го ,,защо?,,...Той -"Ами ако се подкваси?....*****Има минимална възможност !
  • 21 ъъъъъ

    0 0 Отговор
    много "академична "теза...
  • 22 ЕРОПА

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ххх":

    НАП и КПКОНПИ да не са неосъдими,или не носят съдебна отговорност?Ти ли ще ги съдиш?Или арменския поп на Куково лято?
  • 23 Матей

    7 0 Отговор
    Голем рейтинг вадим от Мудис,направо сме върхът и два пръста отгоре.СИК транзит глория МУУнДИС.(тъй преминава световната слава).Цялата управа е търчи-лъжи,разсипия на поразия,крадат от обществени поръчки безобразно,всеки обект се оценява десетократно и стократно по-високо от действителната цена и разходи.Разликата се прибира по разни чиновнически буюк чекмеджета(големи шкафчета).Големо лапане пада,невероятно,такъв келепир и бай-Ганьо не е сънувал.
  • 24 Политолог

    0 3 Отговор
    Като видя фрок нюсс и лойче меле и преминавам на следващата...
  • 25 Факт

    2 4 Отговор
    Факти-сайт само за комунисти,платен от комунисти..и 99 процента тук си лафят само комунисти....и защо на сайта Ви пише "свободната медия" ,,..като пишете само в подкрепа на комунистите...кое точно ви е свободното...???кажете поне колко ви плащат да пишете само комунистически глупости..???

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 koko

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Факт":

    що бе? Няма много гербери, какви комунисти те гонят?
  • 28 Наблюдател

    0 0 Отговор
    КПКОНПИ с Цацаров е организация за закрила далаверите на организираната престъпност ! Това им е реалната дейност ! Запорираните уж милиони е за баламосване най-вече на Брюксел! А както се забелязва този N за голямо съжаление там още върви!
    Цацаров и за това го поставиха там доказал се вече "чадър" на мафията!