Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 11:00 10 364 75

Вацев: Радев и Борисов не си дават сметка, че влизането в „Три морета“ е равносилно на война с Русия

  • триморие-
  • война-
  • русия

Инициативата „Триморие“ е военно-политически проект за отхвърляне на Русия е мнението на геополитическия анализатор

Вацев: Радев и Борисов не си дават сметка, че влизането в „Три морета“ е равносилно на война с Русия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на доц. Валентин Вацев пред радио „Фокус“

Инициативата „Триморие“ е военно-политически проект за отхвърляне на Русия според мнението на геополитическия анализатор доц. Валентин Вацев, изразено по радио „Фокус“.

Развоят на тази инициатива ще окаже влияние върху електоралните нагласи у нас и бъдещите коалиционни партньорства след предстоящите избори.

„Този проект не е нов. Предполагам, че в България на този план за „Триморието“ гледат по различен начин. Сигурно си го представят като някакво продължение на Европейския съюз. А всъщност този проект е продължение на НАТО. Ясно е, че НАТО няма да удържи много дълго, тъй като НАТО вече е разбита организация. Опитът да се изгради триморски съюз това е опит да се изгради на мястото на НАТО нещо по-жизнено и по-добре целенасочено и по-добре финансирано“, коментира анализаторът.

Той разясни, че проектът „Триморие“ обикновено се свързва от хората с това, че се е появила в Полша в междувоенния период и е работа на полският ръководител Йозеф Пилсудски.

„Но истината е още по-надълбоко“, отбеляза доц. Васев и подчерта: „Всъщност, тук идеята е да се постави стена от държави - тампони между Русия и Западна Европа, и по-специално Германия. Още бащата на англосаксонската базова геополитическа доктрина – атлантизмът, сър Халфорд Макиндер, в свой исторически доклад, четен пред Кралското географско дружество в 1904 година казва съвсем ясно: „Главният проблем за англосаксонската цивилизация и за нас всъщност, би се появил тогава, когато и ако безкрайните ресурси на Русия се комбинират с технологичния гений на Германия“. Оттогава досега е ясно за всеки, който се интересува от геополитика, че съюзът между Русия и Германия, това е ужасна катастрофа за англосаксонската атлантическа цивилизация“.

В анализа си за „Фокус“ доц. Васев обърна внимание на целите на проекта: „С други думи трябва да се направи всичко, което е възможно да се направи днес, най-късно утре исторически казано, за да може Русия и Германия да не са в добри икономически, политически и културни отношения. Казано съвсем просто – трябва да се спре „Северен поток 2“, защото това е невъзможна комбинация между Русия и Германия от гледна точка на атлантизма.

Трябва да се спрат културните, политическите и всички други отношения, а за тази цел трябва да се изгради бариера от тампонни държави, започвайки от трите прибалтийски държави, минавайки през Полша, надолу през Беларус, но с Беларус не стана на този етап, и стигайки до Румъния, и разбира се, до България. Това е много стара геополитическа схема. Разбира се, този съюз е антируски, яростно антируски, милитаристично антируски“.

Присъединяването на нашата страна в този съюз анализаторът представи така: „Включването на България амбициозно и на драго сърце в този съюз означава България да поеме откровено, очевидни военно-политически ангажименти за конфронтация с Русия. Може просто да се каже, че името на войната между България и Русия това е „Триморието“.

Валентин Вацев изрази мнение, че не допуска този проект да може да се реализира много лесно и обвърза евентуалното му осъществяване с главното събитие в световната политика – изборите за президент в САЩ.

„Ако победи Тръмп, този проект за „Триморието“ ще бъде суспендиран за определено дълго време, той няма да се развива или почти съвсем няма да се движи. Обратно, ако победят демократите, не само ще започне да се променя картата на Балканите, не само че в България ще може да кажем, какво правителство ще има и дори ще можем да прогнозираме някои имена в бъдещето българско правителство, но ще започне нарастване на налягането на военно-политическото напрежение между Русия и Украйна, тъй като Украйна е главната точка на конфронтация с Русия."

Помолен да коментира наскоро възникналия „ажиотаж“ около „Три морета“, в който президентът Румен Радев имаше проблеми, вкарали го в „приключение“ в Естония, експертът по геополитика заяви: „Защо в България се появиха тези непонятни за мен пертурбации – президентът ходеше някъде, пък го върнаха, пък от своя страна министър-председателят не крие своята амбиция да възглави участието на България.

Предполагам, че уважаемите господа не си дават сметка, че ангажирането на България с инициативата „Триморие“, това е равносилно на война между България и Русия. Във всички случаи ние виждаме как определени сили се опитват да вкарат България в една барикада, да превърнат България в елемент от една барикада, която разделя по вертикалата, гледано от север на юг надолу Русия от Европа. Това е опит за изграждане на антируски кордон.“

За възможната реализация на проекта Валентин Вацев изрази своята позиция „като българин, който се интересува дават ли си сметка неговите сънародници, в какво вкарват българското общество“.

Доц. Валентин Вацев е политически анализатор. Възпитаник е на Философско-историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Преподавал е геополитика в ПУ "Паисий Хилендарски" и европеистика в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 50 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сметкаджиев

    45 94 Отговор
    Със сигурност Вацев не си дава сметка за значението на думата "война".
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    53 23 Отговор
    Че ние за какво взехме 40 годишните самолети. Сега ще им покажем на тия, колко сме велики. Ние сме страна на 100 000 години.

    Коментиран от #54

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    71 29 Отговор
    При четири американски бази в България,по лошо накъде? Отдавна сме мишена на Русия и Иранските ракети са с обсег точно до Дунав.До Берлин и Париж не стигат.

    Коментиран от #51, #72

  • 6 Гост

    76 16 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Америка е зад океана, БГ е на една ръка разстояние. Ракетите доста бързо ще ни стигнат, докато си защитаваме интереса видиш ли.

    Коментиран от #17

  • 7 ТаУмВзе

    87 30 Отговор
    Господин ВАЦЕВ както винаги хирургично точен!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 14 Отговор
    БОРИСОВ е ДИКТАТОР

    Коментиран от #23, #50, #66

  • 9 Стоян

    31 86 Отговор
    Щом толкова държави и народи искат да искрадят тази организация , значи ,че чустват и не само чустват , а е и така , че Русия е агресивна, деградивна и заваевателна сила.

    Коментиран от #36

  • 10 Софиянец

    38 74 Отговор
    Вацев е мишка равна на полезен идиот, щом вият значи сме на прав път.

    Коментиран от #24

  • 11 Изключително

    49 17 Отговор
    прецизен и аргументиран коментар.

    Който има уши, да чуе!

    За премиера е ясно. Но че така нареченият президент на народа се хлъзна по пързалката - това е пълен нонсенс.
  • 12 Анализатор

    19 16 Отговор
    И НАТО и ЕС са пред разпад, какво идва след това е трудно да се каже.Процесите се наблюдават от Русия и "ТРИМОРИЕ" няма да бъде ябълката на раздора м/у Бг. и Русия.Може би олределени сили и хора имат интерес от това.
  • 13 Сандо

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Освен дето са те сложили и не си разбрала още на какво,ами имаш и желание да се въртиш от кеф!
  • 14 Какъв

    51 12 Отговор

    До коментар #2 от "ФАТАЛНА ГРЕШКА":

    Лукашенко какви пет лева. Няма по-спокойна и справедлива държава в региона от Беларус. Лично съм ходил. Не вярвайте на проамериканската пропаганда, която иска да затрие поредната свободна и уредена държава, в която царят законите и редът.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    14 40 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ами хайде да се проснем като подлога на големия руски брат. С участието на България в инициативата Три морета не сме заявявали, че сме против Русия и искаме едва ли не война. Просто следваме български интереси

    Коментиран от #21, #55

  • 18 Гаргамел

    25 30 Отговор
    Валентин Вацев е роден през 1950 г. във Варна. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. До 1997 г. е член на Изпълнителното бюро на БСП. Дългогодишен преподавател в АОНСУ.

    Някакви въпроси дрОгаре???

    Коментиран от #56

  • 19 Димитров

    44 15 Отговор
    Отлична статия!Дано я проумеят там където трябва!Принципно трябва да се внимава с подсъюзи и особено където е Полша !
  • 20 пройчо

    9 9 Отговор
    Някой ще пита ли руския посланник за позицията на Русия по "Приморие" ,или по-лесно да се упражняваш в анализи. ..много анализатори ,много нещо !
  • 21 ТаУмВзе

    19 12 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Ок! Назови сега на кое не сме подлога? И като за начало прочети малко история! Може да помогне, но се съмнявам. Промивката е в последен стадии.
  • 22 jorj

    12 12 Отговор
    Мърша, леш, гнусотия, изродщина, профанщина, алчност, некадърност, завист...... всичко завоалирано в зловеща червена мъгла.
  • 23 дърта комуняга

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ти си папагал който повтаря едно и също !!!

    Коментиран от #28

  • 24 Българка

    15 17 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянец":

    Така е. Указанията са да се омаскарява президента. Управляващите искат да сме енергийно, икономически зависими само от Русия/ Турция. В същото време даваме милиарди за несъществуващи още американски самолети. ЖелЕзна логика на празноглавци
  • 25 Наблюдателен

    10 1 Отговор
    кучетата си лаят, бизнеса си върви ......
  • 26 О. Ч. З

    32 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Анализаторът просто казва че при евентуален сблъска наз ще ни гърмят а западът ще си пие чай нато даже и няма да разбере до краят на сблъска. И да те питам кой национален интерес наще оправници са защитили през последните 30г аз съм сигурен че срещу достатъчно пари са готови да ни продадат на всяка една дуржава. Дали сме със руснаците американците за тях няма значение важни са облагите
  • 27 Ердоган

    7 6 Отговор
    Аз може да се перча на всички, имам силна армия, вие какво имате 😂😂😂
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 19 Отговор

    До коментар #23 от "дърта комуняга":

    а РУМЕН РАДЕВ е най свестния ПРЕЗИДЕНТ на БЪЛГАРИЯ
  • 29 Обективно

    32 9 Отговор
    ВАЦЕВ КАЗВА ИСТИНАТА! ТРИМОРИЕТО ОТДАВНА СЕ СПОМЕНАВА ПО МЕДИИТЕ НИ КАТО ПОЛСКА ИНИЦИАТИВА, БЕЗ ДА СЕ РАЗКРИВА СЪЩНОСТТА МУ, Т.Е. ТИХОМЪЛКОМ ДА НИ НАСАДЯТ НА ГОРЕЩИ ЯЙЦА. ГОСПОД БОГ ДА ПРОВАЛИ ПЛАНОВЕТЕ ИМ! АМИН!

    Коментиран от #30

  • 30 О. Ч. З

    11 9 Отговор

    До коментар #29 от "Обективно":

    Те ща са едни яйца самолети модел от преди 40г бракувани кораби остава малко катапулти коне да се намерят и можем да спретнем парад на уръжията развитие от античността до миналият век
  • 31 Глей ти

    28 4 Отговор
    Някой пита ли ги президента и премиера? Защо ли кандидатите за изборни длъжности в България минават на спявка първо във Вашингтон и после ги избират? Примери, колкото искаш. Гешев например е най-пресния.

    Коментиран от #44

  • 32 чоки

    25 5 Отговор
    СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 33 Червен тиквеник

    16 4 Отговор
    Така е, в общи линии съм съгласен с Вацев...и ме кефи новия термин'' тампонна държава''. Боже, прибери си вересиите...!!!
  • 34 Смотания старец

    20 13 Отговор
    Историята помни КОЙТО СЕ Е ЗАЯЛ С РУСИЯ Е БИЛ РАЗБИТ та да внимава и Тръмп и ЦЕЛИЯ СВЯТ че с Русия шега не бива

    Коментиран от #38

  • 35 Казуар

    14 25 Отговор
    Според Вацев, съратник на Николай Малинов, Черно море е руско море и никой не трябва да се бърка там. А Русия ще миряса само тогава, когато на всяка нейна ракета, НАТО насочи три.

    Коментиран от #39, #69

  • 36 Не бе малоооумник

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян":

    Насищането с власт и пари няма граница..
  • 37 Сух

    17 3 Отговор
    До сега подържах президента, но.. Радев е длъжен да отговори на това!!! Дължи го на народа който го е избрал, иначе няма да е по-различен от Борисов! Много задколисно звучи това..
  • 38 Стоян

    19 18 Отговор

    До коментар #34 от "Смотания старец":

    Да ти п.кая на великата Русия . С най голямата територия в света , с безсметни богатства и с цялата Менделеева таблица , тънат в калта на Сибир ,въоражени до гуша , а всечко живо по света желае да иде в САЩ и Европа
  • 39 О. Ч. З

    8 17 Отговор

    До коментар #35 от "Казуар":

    Нато единствено може да се кротне че освен да пребирах пари от такси и да дава във замяна фалшива сигорност друго не може. Историята помни как руснаците правят прости уражия на кило когато им трябват
  • 40 1234

    11 11 Отговор
    Трябваше да влеземе във вишеград. Три морета са краварска измишльотина и цру. Докато на изгубим Южна България, предатели ще вилнеят още много време като БМБ
  • 41 Мутри ни управляват

    13 13 Отговор
    Варна,БУРГАС,СОФИЯ СТАВАТ МИШЕНИ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, КАЛИБЪР И ЦИРКОНИ. ГАРАНТИРАНО ОТ ВОЕННОЛЮБИВИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И НЕБЪЛГАРИ. ПАСИ,БОЙКО,РАДЕВ,АЛ.ЙОРДАНОД.
  • 42 Стефан

    25 20 Отговор
    Вацев елементарно е НИЕ СМЕ ЧЛЕН НА НАТО и можем да правим ВСЯКАКВИ съюзи с всеки член на блока, а това за ВОЙНА срещу Русия е вечната ваша червена долна, предателска опорка, ние сме воювали срещу Русия само един път през първата световна война и то ЗАЩОТО ТЕ СА НИ НАПАДНАЛИ, а през втората световна война НЕ СМЕ ИЗПРАТИЛИ НИТО ЕДИН ВОЙНИК на източния фронт за разлика от ЦЕЛИЯ БИВШ СОЦ ЛАГЕР, разбра ли, а напъните да се правиш на всезнайко будят съжаление докъде може да падне човек за някой друг лев или за изгубена ЗАВИНАГИ кауза.

    Коментиран от #58

  • 43 Е няма как

    8 8 Отговор
    България да остане в ролята на руския троянски кон в евро-атлантическия съюз.Време е да се оправдаят изхарчените от Америка долари за този опит за държава,какъвто е номенклатурна Чалгария.
  • 44 pepy

    32 4 Отговор

    До коментар #31 от "Глей ти":

    "... Защо ли кандидатите... минават на спявка първо във Вашингтон и после ги избират?..."

    Не знаех, че Нинова, Решетников и другите другари са си правили спявка за летеца във Вашингтон...

    Коментиран от #48

  • 45 Е няма как

    18 13 Отговор
    Българските комунета цвилят,че скоро ще има гъзенка и от запад и от изток .
  • 46 Вълко Червенков

    21 17 Отговор
    България е в НАТО и ЕС ипоради тази причина всяка инициатива,която ще я изтръгне от пагубното влияние на Рускенефската Педерация и ще плъзне родните русофилистични подлоги на динена кора е добре дошла.
  • 47 Русофоб

    24 17 Отговор
    Щом продажните руски шпиони като Вацев скочиха да бранят Русия, значи инициативата Триморие е прекрасна за България!
  • 48 Глей ти

    6 18 Отговор

    До коментар #44 от "pepy":

    Незнанието не те оправдава.
  • 49 КОЙ НИ БРЪСНЕ

    12 19 Отговор
    СЕГА СМЕ В НАТО - ПАПКАМЕ И СЛУШКАМЕ, КАКТО КОГАТО БЯХМЕ ПРИ СССР.

    Коментиран от #67

  • 50 Психиатър

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    А ти си за психиатрията.
  • 51 Ангел

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Едно време ракетите на НАТО бяха в Турция и Гърция и пак бяха насочени към България, така че прости и излишни коментари бол, умния човек говори КОГАТО има какво да каже, а глупавия САМО за да каже нещо.
  • 52 Матей

    8 6 Отговор
    Този план--триморие е изграждане на единен фронт срещу Русия по западните и граници,принципно повтаряйки началото на първата втората световни войни.Разликата е ,че сега основна движеща сила е САЩ,А ЦЯЛА Западна Европа е изпълнител на военния план.Всъщност щатите не се надяват или планират превземане на Русия,при една такава война тя ще понесе неизбежни тежки загуби ,както и западна Европа.Тогава щатите ще изпъкнат със своята свежест,ще си отдъхнат и ще се съсредоточат към Китай.А тук ,при нас ще има бой на негри в тъмна нощ.

    Коментиран от #74

  • 53 Трите гьола, удобен начин

    2 0 Отговор
    да оправдаем военните си бюджети и на Изток, и на Запад.
  • 54 Казуар

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Нали бяха още на чертежи, сега пък били 40 годишни, разберете се в бригадата, бригадирът не следи ли какво пишете.
  • 55 XYZ

    4 13 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Eй "маце", случайно да не се казваш Херо??
  • 56 XYZ

    1 12 Отговор

    До коментар #18 от "Гаргамел":

    Кога ще си затвориш "ветрилника"?
  • 57 Аха

    8 2 Отговор
    oчнo тaкa e кaктo кaзвa г-н Вaцeв Рaдeв нe cи дaвa cмeткa зa пoчти нищo прocтo кaрa пo тeчeниeтo зa дa му e лecнo и дa му върви мaндaтa лeкo -лeкo.Тoвa мoжe би ce дължи и нa плeтeницaтa oт вacaлнocт нa г-жa вицeпрeзидeнткaтa кoятo e зaвиcимa c бившaтa cи рaбoтa нa eврoдeпутaт и явнo пoлиткoрeкнocттa към бившитe и нaчaлници и oкaзвa cъщecтвeнo влияниe и върху прeзидeнтa
  • 58 XYZ

    6 13 Отговор

    До коментар #42 от "Стефан":

    И какъв "ЧЛЕН" си Ти!? Искали ли ти са мнението някога, някъде? Член с който голените си разравят жаравата! Спрете се бе! Стига сте се навирали между шамарите!
  • 59 ke da

    10 9 Отговор
    Вацев, Вацев главата ти никога няма да поумнее - НИКОГА!
  • 60 2020

    7 7 Отговор
    На Русия нищо няма да й навреди.Тампонната България отдавна си търси белята.Полша също,защото е изкуствено създадена държава.Ако страните от които е взела част от територията им решат да си върнат тези територии ,ще забравят за "Три"или "Четири морета.Литва и Латвия са слаби държави.Имат някакви американски бази за плашене на гаргите.Да му мислят разпадащите се сащ.Пак размирици и убийство на негър.Пушилката е в главата на предатели като Бойко М. Борисов/който в безумието си настани без да плащат амер.бази на военните летища-Граф Игнатиево,Безмер.Колкото до най-силната страна в света във всяко отношение Русия знае как да се справя с противници.Северен поток 2,взаимодействие с Германия ,всичко върви по план.Срещу сащ първи се изправят монархиите.Те знаят ,че страна без вяра /секти/управлявана от евреи,постепенно върви ,към гибел.Това е истината.
  • 61 Питахте ли Вова

    8 6 Отговор
    Едно е да искаш,второ да можеш и трето и четвърто да го направиш.Правят си някакви сметки западняците,ама не са питали кръчмаря.
  • 62 ПЕНКО

    6 12 Отговор
    НИЕ ДАЛИ КЛЕТВА ДА ВОЮВАМЕ С НАТО -СМЕ ЖИВИ И С ВЪЗМОЖНОСТ ДА УБИВАМЕ НАТЮВЦИ !!! АЗ ЩЕ УБИЯ НЕ ПО-МАЛКО ОТ 10 НАТЮВЧЕТА И ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЧЕТА НАТЮВЧЕТА - И ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ - СОЛМОНЕЛЧАТА ПСИХИ !!!!!!
  • 63 Наблюдател

    14 8 Отговор
    Превръщането на Русия във враг на България би било изключителна глупост! Тези които се пънат да го направят забравят "малката подробност" че имаме обща граница с Турция! Същите ако не са забелязали последователните и напъни за възстановяване на границите от времето на Османската империя, значи не са си извадили още главите от задниците! Съвсем наскоро и съвсем не случайно турски политик показа граници на Турция в която бе включена половината българска територия! Ако и разчитат на Щатите да ни защитят да си припомнят как същите 2 пъти/!/ предадоха кюрдите които им бяха уж съюзници, а и продължава да "забравят" че северен Кипър още е окупиран ! Турския окупационен корпус който стои там е поне 2 пъти по-голям от цялата Българска армия!
  • 64 Ген Вазов

    9 1 Отговор
    Точно така Вацев ,трябва стена , щото орките ще анексират всяка държава от Източна Европа която им хареса. Берлинската стена трябва да се пренесе на Изток , там трябваше да бъде изградена за да ни пази
    от Белите конници на Евразия.
  • 65 Рико

    5 1 Отговор
    "Война". Само тази дума знаят,независимо за каква политика се говори.Абе Вацев, прочети книжки, говори с умни хора, самообразовай се. Може ли на възрастен човек в речника му да има само една дума? Да, една е - другите не са думи съдържателни , а са за пълнеж. И този откровен слабоумник е преподавател?!
  • 66 КОЗЛО ДУЙ ДУЙ ДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хубаво, че си ти да кажеш, че ние хич не го знаехме това, целия бг. народ ти благодари за прозрението
  • 67 С една малка

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "КОЙ НИ БРЪСНЕ":

    но съществена подробност - сега, за разлика от тогава когато ни черпеха, си плащаме ... за всичко

    Коментиран от #68

  • 68 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "С една малка":

    Под достойнството ми е някой да ме черпи и аз да се хваля с това, когато си платиш от твоя джоб и с парите от собствения си труд си горд и най важното ХОДИШ С ВДИГНАТА ГЛАВА, а колкото до това че са ни черпели много грешиш, толкова много че не знам дали не си от ония училища за бавноразвиващи се, правилото е че винаги си плащаш, щеш не щеш.
  • 69 Най лошото е че

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Казуар":

    Мощността на една вовкаджийска ракета е колкото 30 атлантически
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Горан

    0 1 Отговор
    Колкото по-далеч от Русия, толкова по- добре
  • 72 руски колапс

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    По добре може дс стане единствено ако американските военни бази тук станат двойно повече ,защото те гарантират сигурност на България ! По добре ще стане като ви изгоним и вас руските шпиони и национални предатели комсомолче !
  • 73 1122

    1 0 Отговор
    Англо саксонците искат да унищожат германците и славяните?Защо да стоим и да чакаме?Трябва да им натрием вирнатия нос ,защото ТЕ водят политика срещу нас,а ние стоим и ги гледаме как ни ни унищожават.....до кога тия ще решават как да живеем ние.Те винаги са ни мразили и са се възползвали от нас.
  • 74 Даниела Димова

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Матей":

    за това ли ни оставиха да потъваме, да умираме, да пропадаме ... интересува ги единствено нашето стратегическо положение, ние не съществуваме, само досаждаме и пречим като бълхи ... например, ако зависеше от Франция, това място тук, досега щеше да е разчистено от 'въшки', които само досаждат и дразнят ....
  • 75 Ййдмдк

    0 0 Отговор
    Време е да се спрес с филството и фобството и да осъзнаем, че София през септември може да е срината