Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 19:58 12 844 87

Пасивността на Европа коства много човешки животи, време е за твърди действия

  • тероризъм-
  • европа-
  • виена-
  • париж-
  • ница

Тероризмът трябва да бъде смазан в Европа

Пасивността на Европа коства много човешки животи, време е за твърди действия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеобщата неадекватност в Западна Европа (най-вече) коства живота на твърде много хора, съсипа от скръб близките им, и това се случи за кефа на бандички терористи, които си въобразяват, че са вярващи в Бог, въобразяват си, че имат право и трябва да ни подчинят, за да приемем техните разбирания за живота. Или пък не? Имат ли изобщо цел тези индивиди? Трудно е да разберем това, но да си обясним пасивността на западноевропейските служби за сигурност е, струва ми се, е по-лесно, защото вариантите са не повече от два. Или става въпрос за нарочна и съзнателна пасивност, или за недостатъчно добра работа.

Лондон, Манчестър, Бирмингам, Мюнхен, Брюксел, Париж, Ница, Барселона, Виена. Колко градове още трябва да бъдат окървавени, колко още хора трябва да загинат ей така за спорта и кефа на терористите, за да има по-твърди действия, а не само съболезнования, сълзливи кампании, че сме с еди-коя си страна или град?

Дават ли си сметка хората с власт в Западна Европа, че в момента, с пасивността си, наливат, образно казано, изключително много вода в мелницата на националисти и дори откровени нацисти? Ако си я дават, но въпреки това не предприемат нищо, изводът е много, много притеснителен.

Действащи примери, от които може да се заимства ефективна борба с тероризма, определено има. САЩ и Израел са блестящи такива, като днес това е една от причините да може да се стреля край синагога във Виена, а не във Вашингтон или Тел Авив. Просто защото там не може, а не може, защото службите на САЩ и Израел по-ефективно пазят своите граждани и предотвратяват дебнещите ги опасности.

Европа, време е за твърди действия!

Но как започна всичко тази есен? Еманюел Макрон, без да е провокиран от нещо конкретно, нетипично за съвременен европейски лидер започна вербално да се репчи на ислямистите, което, за съжаление, ядоса и съвсем нормални мюсюлмани. Просто така не се прави, освен ако не си в предизборна кампания, тези неща не се говорят, действа се.

След това последва ужасяващ терор.

А същевременно с това ''Шарли Ебдо'''' и крайните либерали, които им симпатизират и пригласят, продължават да не разбират, че и свободата на изразяване има някакви разумни граници, ''червени'' линии, които не бива да се прекрачват.

Ако свободата на изразяване е безгранична, то кой би имал право днес да съди някой, който пропагандира опасни и далеч от общоприетите социално-политически идеи?

С други думи, гаврата, която може да се тълкува като насилие, поражда насилие. И ще стане много по-страшно, ако готовността за леене на кръв се разпростре извън терористичните клетки.

В синхрон със службите, време е ултралибералните индивиди в Европа да се освестят, да слязат на земята и да разберат, че нито светът е розов, нито свободолюбивостта е нещо, което не познава граници.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерастията убива

    173 5 Отговор
    Докато Меркел ги внасяше и разсаждаше всички еврогейзери й ръкопляскаха ! Ако не се потърси сметка от такива, като нея и тази мултикулти толерастия нищо няма да се промени !!!

    Коментиран от #17, #18, #23, #27

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Войникът BG

    110 3 Отговор
    И аз това се чудих ,защо след всеки атентат се оказва,че атентаторите са ясни на службите,но въпреки това не са озаптени ,както е правилно да се случи! Още "меките китки" на правителствата допуснали в държавите си всякакви съмнителни мигранти от който вярвам,че поне 60% са готови да извършат терористичен акт! Чудо на Европейците🤔

    Коментиран от #5, #50

  • 5 hhhhh

    60 2 Отговор

    До коментар #4 от "Войникът BG":

    О, та те имат права...И то повече от теб и мен заедно...

    Коментиран от #79

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 атаака

    57 3 Отговор
    Ей сега като дойдат пак "демократите" в щатите ще видим старата песен на нов глас, тероризъм, бежанци, бойни .... ала Клинтън стайл..
  • 8 ИВАН

    73 2 Отговор
    И на тия еврогейци ли правим метани, дето разбишкаха хубавия свят, дето за пари се кланят на тъмни рептили, сатанисти, масони и тем подобна измет
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    5 73 Отговор

    До коментар #6 от "Православен 100 процента":

    Не си прав ..в Европа трябва да има едно отворено общество ..да се разрушат националните държави,етноси и култури и да се създаде една нова европейска идентичност

    Коментиран от #14, #43, #54

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стйела сирветеорката

    13 2 Отговор
    Хахаха ,бандички ...

  • 14 Федрално Бюро за Разгащване

    50 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Аха ,и да се извисят минарета и мюезини да блеят
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Валхал Угърчин

    41 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чистият дух на джихада":

    Ша та възвиси ,АК-12 с подстволен гранатомет
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Емил

    8 31 Отговор

    До коментар #1 от "толерастията убива":

    Много е тъпо, когато всякаква палач, без грам разум, която не може да ръководи даже себе си, започне да коментира национални и световни лидери! Мислят си, че са много велики докато плюят по анонимни форуми, ама когато трябва да застанат зад думите си, се покриват!
  • 19 XYZ

    15 16 Отговор

    До коментар #6 от "Православен 100 процента":

    От това което си написал изводите са че не си прочел статията. Човека говори за разумни граници ТУК в европа а не в дубай! Тук не трябва да стане като там. Прекаленната свобода не е свобода а анархия. Осъзнайте се! Няма безгрешни хора но всеки трябва да се съди според делата Му! За убиеца смърт, за човеколюбеца уважение! АНАДЪМО??

    Коментиран от #24

  • 20 Валхал Угърчин

    32 2 Отговор
    Никви уахабити от Резово нагоре ,по целия паралел
  • 21 Стйела сирветеорката

    2 8 Отговор
    Работайте сьостры !

    Коментиран от #57, #84

  • 22 ЧОКИ

    32 1 Отговор
    ЖЕЛЯЗОТО СЕ КОВЕ КОГАТО Е ТОПЛО ---МНОГО КЪСНО СЕ СЕТИХА
  • 23 Pete

    48 2 Отговор

    До коментар #1 от "толерастията убива":

    Всички бежанци обратно.
    Всяка жаба да си знае гьола.
  • 24 Антитрол

    61 4 Отговор

    До коментар #19 от "XYZ":

    Какво значи разумни граници - и за кого са тези разумни граници само за християните ли. Знаеш ли мюсюлманите как се гаврят със символите на християнството - някога чел ли си техен вестник - поне картинките да разгледаш защото едва ли можеш да четеш арабски. Знаеш ли какво е отношението към малкото църкви в мюсюлманския свят - забранено им е камбаните да бият а тук могат да реват от минаретата с каквито си искат високоговорители.

    Защо само ние трябва да сме толерантни - нормалния човек отвръща със същото отношение каквото е към него - то заради това сме на този хал заради криворазбрана толерастия.

    Коментиран от #39

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Валхал Угърчин

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ние по простите":

    Оле мале

  • 27 Дървен Господ

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "толерастията убива":

    АЛИЛУЯ

    Господи помилуй!

    БОРИСОВ вече Е напълно ЛУД!

    БОЖЕ!
    СПАСИ БЪЛГАРИЯ!

    АЛИЛУЯ
  • 28 pbdan

    38 3 Отговор
    Този пост публикувах преди 2 години:
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 29 БРАВО

    10 0 Отговор
    ПЕТЬО....ТОЧНО!!!
  • 30 pbdan

    23 0 Отговор
    Трябвa първo дa им ce cпрaт coциaлнитe пoмoщи и кaтo oглaднeят и пoчнaт дa крaдaт - кaктo cъм oпиcaл в 19. Държaвитe oт кoитo идвaт ca cъc cилнo кoрумпирaни прaвитeлcтвa и мoгaт дa бъдaт убeдeни, чe щe пoлучaт пoмoщи oт EC зa рaзвитиe нa икoнoмикитe. Тoгaвa тия държaви щe cи ги приeмaт c удoвoлcтвиe, aкo инвecтициитe ca нa кaлпaк бeжaнeц.
  • 31 Анонимен

    2 26 Отговор
    Ние живеем сред мюсюлмани, ако не ги закачаш, ама вие нещо за карикатурите.. Всеки за себе си е прав. Кавгата става от дваа. По умният премълчава те работят черната работа. Смирение, уважение.. Карикатурите спрете. Живели сне сред мюсюлмани, моханедани, цигани, евреи, арненци.. Лоши хора няма, но не трябва да ги предизвиквате.. Карикатурите.. Набожни са, по 5 оъти се кланят у дома на хасърче. Лошо ли виждате. Мохамедани са. Лично мое мнение. Ние сне долли, дедите ни на тези земи, говоря забългарските. Винаги са си живяли в БГ хем ви боли хем ви сърби. Кой изгони българите от България...

    Коментиран от #32, #40

  • 32 pbdan

    46 2 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Не обиждай българите. Ние сме най-толератния народ.
    Как се отнасяме към бившите си поробители (турци и гърци) в момента? Караме ли ги да ни се извиняват на всяка дума за 5 или 2 века робство? Да смятаме ли, че негрите са страдали повече за 150г. отколкото ние за 700г.? Сега сме 5млн. българи и 1млн. турци и сме им дали права като нашите, че и повече. Имат си и ДПС, а даже чрез почетният им председател ни управляват. Ние не сме робовладелска нация, може би защото сме били роби и знаем колко е лошо. Никого не сме довели насила в България - турците са ни владяли, а циганите са дошли сами. По толерантен народ от българския няма. Когато турците са клали и гонили българите от Беломорска Тракия, ние да не би да сме си го върнали на турците в Делиормана и кърджалийско? Били сме и във война с тях и пак не сме посягали на турското малцинство.Къде повече толерантност?

    Коментиран от #44

  • 33 123

    8 1 Отговор
    Бойко е фес и бъулфар. Хубаво направи. Изгони българите. И сега мохамед за герп, а за дпс пеевски. Тях няма да ги барат. Ша хвърлят по една бюкетина за тях и пълно прочистване на булфария. Смеха е здраве. Тук се полегувах, но има и доза истина. Политиката е като шафрантията. Кво дойде, както казват турците. 1989 гитти туркие. Споко. Ромката преспива бебчо, а булфар йок бебок питай тръмп и бойко за отговор, милионер и милиардер.. Да мрат останалите, кво ни е.

    Коментиран от #85

  • 34 Перо

    21 0 Отговор
    Джендърска Европа и джихадисти!, никога ЕС не може да се оправи,не познава начина на мислене на не християните /примати-фундаменталисти/. И това се натрапва от дългите носове и “дълбоката държава”.
  • 35 ели

    24 1 Отговор
    За " цивилизованата Европа" тези теорористически нападения нямат първостепенно значение имат много по- важни като гей-парадите "Парад гордости" Европейски ценности ( трета графа за пол) така, че тези идиоти не знаят или не искат да знаят ,че такива цивилизации винаги са били унищожени от " варварите" имам предвид " Западен Рим" - Римската империя "Източния Рим" Византия с Константинопол така,че умуват и се занимават с всичко но не и с това което е първостепенно важно.

    Коментиран от #38

  • 36 ФАКТ

    3 19 Отговор
    Лондон, Манчестър, Бирмингам, Мюнхен, Брюксел, Париж, Ница, Барселона, Виена. Колко градове още трябва да бъдат окървавени,...А ГРАД ИСТАНБУЛ...КЪДЕ СИ ГО ПРОПУСНАЛ..А ДЪРЖАВИТЕ СИРИЯ,АФГАНИСТАН...ИРАК,ПАКИСТАН...ЧАКАЙ МАЛКО СЕГА ДА НАПРАВИМ ЕДНА РАВНОСМЕТКА..ОБЩО НЕВИННИ ЖЕРТВИ на терористите (..В Лондон, Манчестър, Бирмингам, Мюнхен, Брюксел, Париж, Ница, Барселона, Виена =200 ЧОВЕКА.)...избити НЕВИННИ ХОРА от АМЕРИКАНЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ В Сирия и др ДЪРЖАВИ ..200 000 минимум...ТОВА ЧЕ ГИ ИЗГОНИХА ОТ СОБСТВЕНИТЕ ИМ ДОМОВЕ ИЛИ ПО ТОЧНО ГИ РАЗРУШИХА..А ПОСЛЕ ИЗГОНИХА..ЗА ДА СИ ПРОБВАТ ОРЪЖИЯТА ТАМ...ТОВА СЪЩО СИ ГО ПРОПУСНАЛ..ТА КОИ ТОЧНО СА ТЕРОРИСТИТЕ....??????????????????????..ТЕЗИ ДЕТО СА ИЗБИЛИ 200 ЧОВЕКА ИЛИ ТЕЗИ ДЕТО СА ИЗБИЛИ НАД 200 000....????ИНТЕРЕСЕН ПОГЛЕД НАД ФАКТИТЕ ГОСПОДИН ПЕТЪР ОЧИЛАТКОВ....ИЛИ ПИШЕШ САМО ТОВА КОЕТО ТИ ИЗНАСЯ...
  • 37 ФАКТ

    5 11 Отговор
    ,,,ЗНАЧИ СЪСИПВАНЕТО НА ЦЯЛА ДЪРЖАВА КАТО СИРИЯ И ИЗБИВАНЕТО НА МИЛИОНИ ХОРА.ОТ РУСНАЦИ И АМЕРИКАНЦИ..В КОИТО АРМИИ УЧАСТВАТ И ДОСТА ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ...Е ГЕРОЙСТВО..ОБАЧЕ ИЗБИВАНЕТО НА 200 ЧОВЕКА Е ТЕРОРИЗЪМ..МХМ,,,,,ДОКАТО СИ ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ ЗА МИЛИОНИТЕ ИЗБИТИ НЕВИННИ ХОРА В АЗИЯ И АФРИКА.....А ВИЖДАТЕ САМО 100 ЖЕРТВИ..В ЕВРОПА..ТЕРОРИЗМА НЯМА КАК ДА ИЗЧЕЗНЕ...ЗНАЧИ ЗА ЕДИН УБИТ В АВСТРИЯ ПРАВИТЕ СТРАХОТЕН ПРОБЛЕМ..А ТОВА ЧЕ ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА СИРИЯ Я СРИНАХА СЪС ЗЕМЯТА...ДРЕМЕ ВИ НА .Х-Я,,,,,,ЗА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ ЗАЩО НИЩО НЕ ПИШЕШ..????..ОЧИЛАТКО..???,,ИЛИ ГЛАВАТА ТИ Е ЗАВРЯНА В ЗА-ИКА..И ВИЖДАШ САМО ТАМ КАКВО СТАВА...

    Коментиран от #61, #62

  • 38 23- ти триаж на БКП

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "ели":

    Парад гордости .... бре бре ,а на какому язикой е парад гордости
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Федрално Бюро за Разгащване

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    Ти не си омонимен ...

  • 41 ФАКТ

    2 7 Отговор
    ,,,,,,,,,,А И КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ..ТОЧНО ТАЗИ ГОДИНА НАЙ ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТ СЕ КАЗВА КОРОНА ВИРУС..ИЗБИ ПОВЕЧЕ ХОРА ОТ ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ В СВЕТА ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА..ПО ЛОШОТО Е ЧЕ ТОЗИ ТЕРОРИСТ НЯМА НИТО ЛИЧНА КАРТА,НИТО АВТОМАТ,НИТО НОЖ..И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ С НЕГО...ТА ЕВРОПА НА КОЙ ДА ОБЪРНЕ ПО ГОЛЯМО ВНИМАНИЕ..НА ТОЗИ "ТЕРОРИСТ" ДЕТО ИЗБИВА ХИЛЯДИ НА ДЕН..ИЛИ НА НЯКАКВИ ЛУДИ сектанти ДЕТО УБИВАТ 2-3-ма НА МЕСЕЦ...???

    Коментиран от #86

  • 42 Валхал Угърчин

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Offf":

    Тъй тъй

  • 43 Марта

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Това няма как да се случи поради огромните различия от културно естество.Верските различия също са съществени.

    Коментиран от #58

  • 44 ФАКТ

    1 13 Отговор

    До коментар #32 от "pbdan":

    ...това че сте дали права на турци и гърци като вашите..я ми кажи колко футболиста...волейболисти или някакъв спортист..който да е турчин или грък,,,,и да е роден в България....????..или ще ми кажеш че турците и гърците не могат да ритат топка..а българите сме уникални футболисти и затова само Българи играят...??...та равни права имали значи....себе си ли баламосваш или ...кого..?

    Коментиран от #45, #51

  • 45 Футболиста

    11 0 Отговор

    До коментар #44 от "ФАКТ":

    Що приказваш глупости, във футболните ни отбори има най-различни отвсякъде, дори и черни..

    Коментиран от #73

  • 46 Монгола

    8 2 Отговор
    Соросоидна Европа е бита карта !

    Коментиран от #47, #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бай Станчо

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Войникът BG":

    Защото е планирано всичко от новите нацисти,толерасти и всякаква друга измет,с една единствена цел-Контрол и тормоз на населението.После дойде и измисления вирус-за още по-сигурен контрол и тормоз.Маските са за да мълчат хората,това е намека на наглите схемаджий,а сега започна продажба и на тестове,после на ваксини(които не случайно ще увреждат имунната система)....Щеше да е смешно,ако не беше истина..Управляват шепа хора и фамилии от Еврейски произход.Нищо ново от Римско време насам.
  • 51 pbdan

    12 2 Отговор

    До коментар #44 от "ФАКТ":

    Какво да ти обяснявам. Наим Сюлейманоглу, Тайбе Юсеин, Хасан Исаев, Исмаил Абилов, Юсеин Ахмедов, Неджет Залев, Лютви Ахмедов, Осман Дуралиев, Саид Мустафов..., един щангист и другите борци. Е, шахматисти няма, всъщност има едно момиче - Нюргюл Салимова. А колко с български имена спортисти има в Турция. Не казвай, че няма българи в Беломорска Тракия.

    Коментиран от #68

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ква идентичност

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Искаш да се създаде, ислямска ли, на фесове, чалми и чаршафи, така ли?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #43 от "Марта":

    Може да сё получи ако се изтръгне национализма,фашизма и исламофобията от западното общество ..трябва да има мюсюлмандемократични партии които да правят политически промени и Запада от колониално общества да се превърне в демократични ..ако изсмукваш финансови и икономически ресурси на Африка и Близкия изток ,ако правиш войни тогава очаквай милиони бежанци
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 умньо

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Данъкоплатец":

    Разбира се че ще ги признаем,като гласуват само около 40% от хората които имат право да гласуват!Ако отидат около 90% от правоимащите да гласуват тези мъртви души няма да имат никакво значение!
  • 61 чичо

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "ФАКТ":

    Не забравяй че и турската армия е там!
  • 62 Щрауси

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ФАКТ":

    Истината и само истината.
  • 63 Хахахахахахахахаха

    0 0 Отговор
    Тероряги : джендъри
    17:0
  • 64 Българин мюсюлманин

    1 5 Отговор
    Знаете ли какво отворковци? скоро ще загубите всички региони с ислямско мнозинство,щото сте умните играчи живеете до гушата в л аина,Европа ще оправят,исляма плюят...
  • 65 Хасан

    3 2 Отговор
    По време на Студената война Запада имаше заплаха от социалистическите идеи и потенциална революция ..след падането на Берлинската стена няма идеологична заплаха ...богатите станаха по богати и по безкрупулни ..създадоха се корпорации с актив трилиони долари ..които грабят все повече ресурси ..
  • 66 Хасан

    1 2 Отговор
    С климатични проблеми причинени от Запада , дестабилизиране на държави животът на хората в Близкия изток става все по труден и те се радикализират
  • 67 гост

    2 1 Отговор
    Г-н Здравков, написал си една шизофренна статия!! Не казваща НИЩО без ясна позиция за неща които мислиш ,че разбираш!С такива като теб ислямът ще ликвидира християнството !!!!
  • 68 ФАКТ

    2 5 Отговор

    До коментар #51 от "pbdan":

    ,,значи от всички тези имена дето си изредил..едва ли някой някъде е чувал друго име освен наим солейман оглу..и то този много отдавна му мина времето..и точно той се е съзтезавал и за турция и за България..та би трябвало да се досетиш че ако не е имал подкрепата на турците ..сега нямаше да го знаете кой е..ако е зависело от вас..щеше да му кажете пич ..ти си турчин,помак,циганин или грък..тук бъдеще нямаш..както ми го казаха директно на мен ...и на още 10 мои познати..които аз познавам и сме се занимавали със спорт..треньорът директно ти казва с това име няма да прогресираш в България,,,да не говорим че и в училище и като студент..и в работа..навсякъде те мачкат..ако един българин напише 1 страница му пишат тройка..за да ми пишат на мен тройка трябва да напиша 10....мачкате ни по най долния начин..единствения начин да прогресираш с чуждо име в България е да си милионер или бащати да е такъв..иначе..ако ще уникален талант да си..нямаш шанс..никакъв..

    Коментиран от #70, #74

  • 69 ФАКТ

    2 4 Отговор
    ,,и за да не споря с теб.,,ще ти дам един елементарен пример..намери някой твои познат ако имаш който да е с турско или гръцко име..и го попитай..дали има същите права и същите възможности като на един Българин..да не говорим че реално ние пак сме си Българи..но само заради едното име....трябва да правиш всичко 100 пъти по добре..за да си равен на Българин..,,дали ще е в училище в университет в работа в спорт..в каквото и да е....навсякъде трябва да си 100 пъти повече от човек с българско име....че и пари да даваш за да се държат с теб що годе нормално..а и на мен лично си ми го казвали..момче ако искаш да прогресираш при нас..смени си името..повече няма какво да ти кажа..така че за равни права говори от свое име..сложи си името мехмед или леонидис....и много бързо ще разбереш каква е огрооомната разлика..и тогава може пак да си говорим..дали ще твърдиш че имаш същите права..

    Коментиран от #71, #72, #75

  • 70 Исмаилов

    2 5 Отговор

    До коментар #68 от "ФАКТ":

    Ааа я виж четките които правят на разни Италиянци Англичани скъсват се да им облизват задните части.но идва видовден ще се сбогуват с Родопите и други региони понеже са много умни.
  • 71 Исмаилов

    2 5 Отговор

    До коментар #69 от "ФАКТ":

    Как на гърците най обичат да правят четки,много обичат да го взимат от гърците.
  • 72 Исмаилов

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "ФАКТ":

    Бъркаш гърците са им едни от любимите господари.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 pbdan

    4 1 Отговор

    До коментар #68 от "ФАКТ":

    Какъв турчин спортист си като не знаеш Тайбе Юсеин(29г.) - момичето още е активен състезател по борба и е световна шампионка за девойки и има 2 сребърни и един бронзов медал от световни първенства. Тя е спортист номер 1 за България 2018г. Ясно е колко познаваш спорта.„Рънътъ праи бурбътъ“ - Лютви Ахмедов. А шахматистката (Нургюл) е на 17г. Другите турци които съм споменал са световни и олимпийски шампиони и вицешампиони.

    Коментиран от #78

  • 75 pbdan

    5 1 Отговор

    До коментар #69 от "ФАКТ":

    Смени си името на Иван и иди в Турция. Ще видиш как ще те уважат тогава истинските турци. Знаеш ли как казват там на нашите изселници, нищо че са с турски имена? Така сме били наричани и ние някога, а и сега. Толерантност за толерантност.

    Коментиран от #77

  • 76 ФАКТ

    1 4 Отговор
    ,,ТАКА ЧЕ ГОСПОДА БЪЛГАРИ..АКО НА ВАС ВИ ИЗГЛЕЖДА ЧЕ ДА СИ БЪЛГАРИН С БЪЛГАРСКО ИМЕ..И БЪЛГАРИН ИЛИ ТУРЧИН ИЛИ ГРУК С ДРУГО ИМЕ...Е ЕДНО И СЪЩО..СМЕНЕТЕ СИ ЗА 5 ГОДИНИ ИМЕНАТА..НА РАЗЛИЧНИ ОТ БЪЛГАРСКИ..И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ МНОГО БЪРЗО КАКВА Е ДА НЕ СИ ИВАН...АКО СТЕ НАЧАЛНИК ИЛИ ДИРЕКТОР ИЛИ УНИКАЛЕН ФУТБОЛИСТ...МНОГО БЪРЗО ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ЗА ТЕЗИ ДЛЪЖНОСТИ..ОСВЕН АКО НЕ СТЕ СВЪРЗАН С НЯКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ТОГАВА МОЖЕ И ДА МИНЕТЕ ПОКРАЙ КАПКИТЕ..НО АКО НЕ СТЕ В НИКОЯ ТАКАВА..ОТ ДИРЕКТОР БЪРЗО ЩЕ МИНЕТЕ НА ОБЩ РАБОТНИК..КОЙТО ЗА ДА РАБОТИ КАТО ОБЩ РАБОТНИК ЩЕ ТРЯБВА ДА НОСИТЕ ЧУВАЛИ ЧУВАЛИ С РУШВЕТИ .,,ЗА ДА НЕ ВИ МАХНАТ И ОТ РАБОТА..ПЪК ДОРИ И С 5-ВИСШЕТА ДА СИ...,ТА ПОСЛЕ ПАК ЕЛАТЕ ДА МИ ГОВОРИТЕ ЗА РАВНИ ПРАВА..,НО КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА...КАКВО СТЕ ПОСАДИЛИ ТАКОВА ЩЕ ЖЪНЕТЕ...СЕГА МАЧКАТЕ ВИЕ..УТРЕ ПАК ЩЕ ВИ МАЧКАТ ВАС..КРЪГОВРАТА НА ЖИВОТА..
  • 77 ФАКТ

    1 4 Отговор

    До коментар #75 от "pbdan":

    ,,,АМИ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРИ ХОДЯТ НА ЕКСКУРЗИЯ ТАМ..НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА СЕ ОПЛАКВА ОТ ЛОШО ОТНОШЕНИЕ..А И "МАЛЦИНСТАВАТА В БЪЛГАРИЯ В ЧАСТНОСТ ХОРАТА С ТУРСКИ ИЛИ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА..СА БЛИЗО 1/4 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО..НА БЪЛГАРИЯ..1/4..ЧЕ И 1/5 ДА СА....А КОЛКО БЪЛГАРИ ИМА В ТУРЦИЯ...И ЗАЩО ГОВОРИШ ЗА ТУРЦИЯ...ИДИ НА СРЕД БОСФОРА ДА ВИДИШ КАКВА ЧЕРКВА ВИ Е НАПРАВИЛ ТЕХНИЯ ПРЕЗИДЕНТ..БЯЛА КРАСИВА СВЕТИ КРАСОТА.,МИЛИОНИ ХОРА ОТИВАТ ДА Я ГЛЕДАТ С КЕФ....КЪДЕ В СОФИЯ ИМА ПОДОБНО ЧУДО..?????..СТОИ ЕДНА ОРЪФАНА ДЖАМИЯ ТАМ ОТ 1000 ГОДИНИ..В ПЛОВДИВ ОТ 200..,СТИГА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ....ВИЕ СТЕ СИ НАУЧЕНИ ДА МРАЗИТЕ..ТОВА Е....НО КАКТО КАЗАХ..И ПРЕДИ..СЕГА НИ МАЧКАТЕ ВИЕ..ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЗАВЪРТИМ..И ЩЕ СЕ ДЪРЖИМ С ВАС ..КАКТО ВИЕ С НАС..И ЩЕ КАЗВАМЕ ЧЕ ИМАТЕ СЪЩИТЕ ПРАВА..:)

    Коментиран от #82

  • 78 ФАКТ

    1 5 Отговор

    До коментар #74 от "pbdan":

    ...ПИЧ КЪДЕ СЪМ ПИСАЛ ЧЕ СЪМ ТУРЧИН СПОРТИСТ..?,,,НАЛИ ТОВА ТИ КАЗВАМ ЧЕ ВИЕ НЕ НИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА СТАНЕМ ТОВА ЗА КОЕТО ИМАМЕ ТАЛАНТ....ЗАЩО МИСЛИШ ЧЕ ЕДИН ФУТБОЛИСТ ТРЯБВА ДА ПОЗНАВА БОРЕЦ..ИЛИ ДА ГО ИНТЕРЕСУВАТ БОРЦИ..ЗА МЕН ТОВА НЕ Е СПОРТ ДОРИ..КАМОЛИ ДА МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ КАКЪВ Е БИЛ..МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКЪВ ФУТБОЛИСТ ИЛИ ВОЛЕЙБОЛИСТ Е ИМАЛО С ТУРСКО ИМЕ...И НЕ СЕ СЕЩАМ..ЗА ТАКЪВ..ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ СМЕ 1/5 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВИ ....НЕ ТИ ЛИ ИЗГЛЕЖДА СТРАННО..??..В ЕДНА ОГРОМНА ФРАНЦИЯ СЕ ВЕЛИЧАЯТ ИМЕНА КАТО ЗИДАН,ДИАБИ,НАСРИ,БЕНЗЕМНА,РИБЕРИ,..ФАКТ,,.И ОЩЕ ПОНЕ 10 МОГА ДА ТИ КАЖА..Я СЕГА МИ КАЖЕТЕ ЕДИН ФУТБОЛИСТ БЪЛГАРИН С ТУРСКО ИМЕ..?????????????????????...ПОЛОВИНАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДОБРИ ФУТБОЛИСТИ СА ИГРАЛИ В ТУРСКОТО ПЪРВЕНСТВО.,,ФАКТ...КАЖИ МИ ЕДИН ТУРЧИН ОТ ТУРЦИЯ ИГРАЛ В БЪЛГАРИЯ,...????,,ОЩЕ ЛИ ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА РАВНИ ПРАВА..!!!АЙДЕ ЛЕК ДЕН И БАЛАМОСВАЙТЕ СЕБЕ СИ ЧЕ ИМАМЕ РАВНИ ПРАВА..АМА НЕ БАЛАМОСВАЙТЕ НАС..

    Коментиран от #81

  • 79 Справедливост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "hhhhh":

    ООО И ОЩЕ КАК,ВИВА ЛА ЕВРОПА-КАКЪВ КЕНЕФ Е САМО И КАК СМЪРДИ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ
  • 80 Спиро

    0 0 Отговор
    Пешко, веднъж вече ти казах, че няма “животи” Думичката има само единствено число. Не си прави справка с мрежата. Ако искаш да си коректен с езика, позвъни в Института на БАН. Има дежурен телефон за справки. Те ще ти кажат.
  • 81 яажя

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "ФАКТ":

    Ща кажеш ли конкретно кой пречи на турците в България да станат добри футболисти. По принцип вие турците не ставате за футбол. 70 милионна Турция колко извесни футболисти е създала, та очакваш от България да излезе читав турски футболист?
  • 82 яажя

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "ФАКТ":

    Кажи кой и кога те е мачкал
  • 83 яажя

    0 0 Отговор
    Може ли модераторът да обясни защо коментар 82 е премахнат? Аз само го попитах кой в България му е пречил да стане добър футболист.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Лулу

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    Очевадно е, че не си пиеш хапчетата. Ама нищо, и с тях си прост гърмян заек. Каквото си ,,написал” от тоалетната ще да е било.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Пуйкоед

    1 0 Отговор
    Всички мигранти, които са извършили и най-малкото престъпление, трябва да се екстрадират незабавно. Всички уличени или заподозрени във връзки с терористи - също. Всички мигранти от държави, където няма война, да се върнат там, откъдето са дошли.
    Да започнат да се прилагат правилата за бежанци - първата държава, в която няма опасност за тях им дава убежище. Да направят лагери в Африка, Азия и т.н. където да се събират потенциалните мигранти и там да се проучват и филтрират. Да се изработи единна система за миграция с предварително одобрение - като в щатите.