Last news in Fakti

7 Декември, 2020 16:22 5 935 39

“Света Екатерина” трябва да носи името на Чирков

  • слави трифонов-
  • болница св. екатерина-
  • проф. александър чирков

Аз съм сигурен, че той не би искал болницата да носи неговото име. Но него го няма вече и сега всичко зависи само от нас, пише тв водещият

“Света Екатерина” трябва да носи името на Чирков - 1
Снимка: 7/8 TV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали болницата “Света Екатерина” трябва да носи името на професор Чирков? Как мислите? Аз мисля, че професор Чирков беше велик човек. Спасил е стотици, ако не и хиляди животи. Научил е много хора на тази толкова трудна и човеколюбива професия. Да бъдеш лекар. Имах честта лично да го познавам и ви уверявам, че той беше широко скроен, скромен, почтен и истински мъж. Аз съм сигурен, че той не би искал болницата да носи неговото име. Но него го няма вече и сега всичко зависи само от нас. А според мен, когато един човек е запомнен, дори само от един друг човек – той е вечно жив. Професор Чирков заслужава вечна памет! Така че, болница “Света Екатерина” трябва да носи неговото име.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 85 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    43 70 Отговор
    А аз предлагам националния стадион да се прекръсти на Слави чалгата ;) да те у шумкаря
  • 2 ТаУмВзе

    43 45 Отговор
    Щом учиндолския чалгар се изрезва, явно сме Приключили! С цялото ми уважение към професор Чирков. Тоя да го споменава е много зле.

    Коментиран от #38

  • 3 Петьо Петров

    80 19 Отговор
    Съгласен съм,че това би бил прекрасен жест към едно от малкото светила в световен мащаб,мисля,че е напълно заслужен.
  • 4 Факт

    26 33 Отговор
    Св.Екатерина значи не е заслужила!?
  • 5 78стотинки ТВ

    26 29 Отговор
    СЛАВУЦО МУТРИЧКЕ ТИ СТАВАШ И КРЪСНИК...ПРОФ.ЧИРКОВ Е ЛИЧНОСТ ,С КОЯТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕЛ...чалгарю..!!!!
  • 6 баджо

    14 17 Отговор
    Чалгар
  • 7 Камен

    31 28 Отговор
    Не, не трябва!

    И като не разбираш -недей дава акъл невернико и богохулнико!

    Защото Св.Великомъченица Екатерина със своите Свети молитви ходатайства постоянно пред Господа за всички православни християни и за вички болни, които са в Нейната болница!

    Основно затова болниците се кръщават на Православни Светци!

    А Чирков може да е бил добър лекар, но не е светец и няма да бъде!

    Коментиран от #12

  • 8 Петьо Петров

    35 28 Отговор
    С какво ви бърка под лъжичката толкова Слави,каква е тази омраза? Наистина не разбирам,той е популярна личност и прави предложение,но хейтърите едно си знаят,едно си баят.

    Коментиран от #15

  • 9 ПИ АР

    23 15 Отговор
    грешка,така не се прави предизборна кампания
  • 10 Ще гласувам за

    20 33 Отговор
    партията на Слави, но НЕ смятам, че Чирков е "велик човек". По-скоро е велик крадец. Той още преди 10 ноември 1989 г. трябваше да е в затвора, заради далавера със сърдечни клапи. Но ние глупавите българи го величаехме. Превърна даржавна болница в бащиния и лапна много "дарения" и комисионни.Частна болница уж щеше да строи, но той е свикнал да разполага с чужди пари.Браво на истинският професор Гайдарски, че ни отърва от този тарикат.
  • 11 аз съм Веска

    14 22 Отговор
    ВОДЕЩИЯТ,ДА БЕШЕ МУ ПОДАЛ РЪКА , КОГАТО ГО ИЗГОНИХА .НЯМА СТРАШНО , ПО- ЧЕРВЕН ОТ ТОЛКО , НЯМАШЕ ДА СТАНЕШ ДОРИ ДА БЕШЕ ПОВДИГНАЛ ВЪПРОСЪТ. ХАЙДЕ , НЯМА ЛИ ДА СПИРАШ ОРЕЗИЛЯВАНЕТО НА БАЩАТА НА КРИСИЯ, УБИЛ ЧОВЕК КРАЙ ШУМЕН .КОЛКО ВРЕМЕ МОМИЧЕТО ПЯ ЗА ТЕБ. СЕГА СЕ ЧУВСТВА В ЧЕРВЕНАТА ТИ КЛОПКА , И Е РЕШИЛА ДА МИГРИРА .
    БРАВО РОДОЛЮБЕЦО ! ИЗПОВЯДВАШ ЧЕРВЕН ФАШИЗЪМ .
  • 12 Камен

    32 8 Отговор

    До коментар #7 от "Камен":

    Допълвам:

    Слави, вместо да се изказваш неподготвен по такива теми, внимавай върху себе си, и се покай заради многобройните подигравки, които отправи в твоето предаване към Православната църква, свещениците и към Бога!

    Защото подигравките, хулите или оскърбленията към Бoгa, към Прaвocлaвни Cвeтци, към Православната вяра или Църква, са много сериозен и тежък грях, който cилнo прoгнeвявa Гocпoдa!

    Бoг дa те врaзуми и прocвeтли!

    Коментиран от #13

  • 13 Петьо Петров

    21 16 Отговор

    До коментар #12 от "Камен":

    Интересно,щом сте такъв голям светец, защо гледате предаване на такъв грешник?

    Коментиран от #25

  • 14 !!!?

    12 12 Отговор
    Остроумието на Чалгаря - еталон за Ексхибиционизъм !!!?
  • 15 ПИ АР

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Петьо Петров":

    не се коси толкова,плюсовете говорят,но това предложение е неуместно в случая,освен това виждаш как се разделят хората на два лагера
  • 16 Петьо Петров

    11 8 Отговор
    Явно недовиждате в омразата си израза на почит към едно светило,но тук не се ръководите от разума,а повече от страха, Политическият страх. страхувате се за хранилката...нормално е,но ако се отнасяше дума за приматите,а ние всички сме хора,нали? Или поне се водим по статистика такива. Затова ще си позволя по долу да пусна един мой коментар,публикуван на друго място, но доста съкратен,поради ограниченията в сайта,който е извън темата,за което моля да бъда извинен.
  • 17 Петьо Петров

    14 12 Отговор
    Ех,този Слави! Все още недоумявам за кого толкова е заплаха. Дали е трън в Ахилесовата пета на статуквото/ГЕРБ,БСП,ДПС/,или е алтернатива. Прочетох доста неща за него,повечето отрицателни,но доколко са верни те или са само опорки? Първо,за прочутото интервю с Борисов. Нима не знаете,че премиерът отива на интервюта само при предварително уговорени въпроси и отговори.Неспазвайки тази уговорка,Слави вследствие на подписаните договори с БТВ трябваше да плати огромни неустойки. Второ,бил пял на мутрите.Такава му е професията и пее пред всяка публика,иначе все едно да наречете 70000 души на стадион "Васил Левски" мутри.Трето,имал спор с Борисов за някаква градинка,но сделката не станала и той затова се обърнал срещу него. В бизнеса няма място за лични пристрастия.После,бил чалгар и опростачил нацията.Четейки какви вулгарни коментари и епитети се пишат тук,явно сте или негови последователи или не ви е опростачил той. И да, в първите 10-на години на екран има доста пошли песни,които и на мен не ми допадат,но всеки оцелява както може.Беше комерсиално и направи пари от тях,но това не го прави престъпник.Доказал се е като лидер,а премиера не трябва да разбира от всичко,а да може да сложи и да води ръководни кадри и експерти на нужните места,а те в момента липсват.Той това и прави в момента,събира екип,който да е достоен да ни отлепи от дъното. Така,че гласувайте по съвест,а не по опорки. Животът и свободата нямат цена! Изборът е ваш,цената ще плащаме всички.

    Коментиран от #33

  • 18 Кой68

    11 11 Отговор
    Не е ли по-добре новопостроена болница да носи неговото име.
  • 19 батко Намък

    16 7 Отговор
    От продавач на мартеници пред ЦУМ стана най известния шоумен.
    Няма какво да се залъгваме,няма друг като него да разказва вицове и да прави истинско шоу ,и да се задържи на върха от зората на демокрацията.Само едно не разбирам:
    Какво ще прави в политиката?Вицове ли ще разправя от трибуната на НС?
    Слафчоооо , прави това в което си показал, че си най добър и не ставай за резил,като Вельов и Витков, така пак ще пълниш стадионите .Ако станеш политик ,кой ще имитира Веселин Маринов ?
  • 20 Алекс

    20 12 Отговор
    Чирков имаше знания, практика в чужбина и капацитет да се развива навсякъде по света, но предпочете и избра да се завърне в България. За друг медик от неговата величина, колкото и да се напрягам, немога да си спомна да е направил подобен жест. Той трябваше да стане министър на здравеопазването ни и сега нямаше да бъдем на този хал.
    "Света Екатерина" би се гордяла като болница с неговото име - да, този гениален българин трябва да бъде овековечен.

    Коментиран от #22

  • 21 СЛАВИ КАЗВА ИСТИНАТА

    20 9 Отговор
    ЧИРКОВ БЕШЕ ГОЛЯМ ЧОВЕК. .И НЕ ТОЙ ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ДА КРАДЕ. .А НА НЕГО МУ ОКРАДОХА ИНВЕСТИЦИЯТА И ТРУДА. ...
  • 22 Мнение

    19 4 Отговор

    До коментар #20 от "Алекс":

    Той се завърна в България , след лично настояване и покана от Тодор Живков . В България имаше статута на свещена крава , и внимание каквото никъде другаде , бяха му предоставяни всички удобства и условия , и човека бе патриот , работеше спасяваше хора , обучаваше кадри , никога под никакъв повод не оклевети този период , защото беше разумен и разбираше степента на заангажираност на тогавашната държава. В последните години се опитваше да е полезен с каквото може , но сам казваше ,че няма как да пребори корумпираната система , отказаха му да поеме една фалирала болница , за да я направи модерен сърдечен център . На такива гениални хора не трябва да им се отказва , а да ги гледаш в очите и ръцете , заставайки мирно , записвайки го в тефтерче , а не новоизлюпени корумпирани некадърници да му пречат .
  • 23 пешо

    4 4 Отговор
    прост чалгар .

    Коментиран от #24

  • 24 Петьо Петров

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "пешо":

    Ами да кажем,че един интелектуалец,слушащ класика или друг вид приятна за слуха музика...никога не би използвал никнейм Пешо, но това е въпрос извън реториката,която използвате.:)
  • 25 Камен

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Петьо Петров":

    И защо решихте, че аз съм светец?

    Аз съм обикновен грешен човек със своите слабости и немощи!

    Да, стремя се към Бога и съм възцърковен православен християнин, и проявявам ревност по Бога и не мога да търпя спокойно хули и обиди към Господа!

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Петьо Петров

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Камен":

    Ами хвърляте вербални нападки към човек,чието предаване явно редовно следите. Не виждам логиката, вече има избор на толкова телевизии,дори и само религиозни,но Вие гледате неговото. Има нещо гнило в Дания,не мислите ли?

    Коментиран от #28

  • 27 Камен

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Камен":

    Напротив! Още преди много години спрях да му следя бохулното предаване именно заради неговите (на Слави) гнусни и мерзки подигравки и хули!

    А сега понеже е пуснал тема тук, му го казвам в очите!

    Но аз не искам той да погине, а да се осъзнае и да се покае, за да може да се спаси!

    Коментиран от #29

  • 28 Камен

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Петьо Петров":

    Нaпрoтив! Oщe прeди мнoгo гoдини cпрях дa му cлeдя бoхулнoтo прeдaвaнe имeннo зaрaди нeгoвитe (нa Cлaви) гнуcни и мeрзки пoдигрaвки и хули!

    A ceгa пoнeжe e пуcнaл тeмa тук, му гo кaзвaм в oчитe!

    Нo aз нe иcкaм тoй дa пoгинe, a дa ce ocъзнae и дa ce пoкae, зa дa мoжe дa ce cпacи!
  • 29 Петьо Петров

    4 11 Отговор

    До коментар #27 от "Камен":

    Всички искаме да се спасим и да оцелеем,а Слави е само една от възможностите да го направим. Затова нека поживеем на този свят засега като спасени грешници, ще е по-оптимистично за реалистите,а Вие вярвайте в Бога и не светотатствайте с хули спрямо ближния си!

    Коментиран от #31

  • 30 Тоя не е на себе си

    5 2 Отговор
    Слави смешната мутра да се скрие😂
  • 31 Камен

    12 2 Отговор

    До коментар #29 от "Петьо Петров":

    Не пишете глупости! Не сте прав!

    Това не са хули, а справедливи упреци и истина! И съм ги написал, за да може Слави да се замисли върху това, да се осъзнае и да се покае!

    Така че няма намерение повече да споря с вас! Стига сте спамили темата!
  • 32 Нашия

    1 6 Отговор
    Такова светило в медицината, като Чирков сме нямали никога в историята ни! Отдадеността му към професията , пациентите и страната ни, нямат аналог по нашите земи! В западните свят, името на човек с подобни заслуги към медицината и обществото , несъмнено би било овековечено подобаващо.
    Много болници могат , да се казват " Св Екатерина" , но тази болница е - Чирковата. Какво е лошото на името на болницата "Пирогов" например?

    Коментиран от #39

  • 33 Маллиии

    12 4 Отговор

    До коментар #17 от "Петьо Петров":

    Голям ферман,голямо нещо,сякаш го е писал някой от сценаристите. Всеки има право на мнение, а моето е ,че чалгаря е абсолютен простак и авторитарен тип,та той ли ще управлява демократично(да речем ,че спечели ,недай си Боже)!? А екипа му ,начело с онзи злобар тошко.....майка плаче !!! Така е,всеки добре да помисли преди изборите,понякога е по -добре да избереш по-малкото зло,чалгаря не е достоен човек.
  • 34 Интелигентен

    5 4 Отговор
    ГЕРБ,Б.Б.,Генчо Начев(Брокерът на недвижими имоти)за цялата лекарска гилдия,поне 30-тина,облажили се от Здравната каса-милионери и собственици на по/между 5 и 28 апартаменти,ВСЕКИ,-ОТКРАДНАХА(наистина) болницата на проф.Чирков и.......го....ЗАХВЪРЛИХА......!!!!! Той,за разлика от ВСИЧКИ ТЯХ,не ламтеше за имоти и ПОЧИНА в.............. . .....хотел.
    Закономерно и логично е ПОНЕ ДА МУ ОСТАНЕ ИМЕТО в историята на българското ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
  • 35 ха ха ха

    3 3 Отговор
    Толкоз е добър, че детето на приятелката ми, вече 15 г. се учи да ходи и говори!

    Бягай бе сороскрипя!
  • 36 Marinov

    6 2 Отговор
    Бог да Прости Доктора! НО знам че той въпреки множеството молби за разбиране и помощ, отказа помощ на Бедни Българи които не бяха в състояние да платят цялата Сумата която той бе им Поискал и болните си отидоха и въпреки всичко останало той Тази ЧЕС за Преименуване на тази болница на Негово име той НЕ ЗАСЛУЖАВА !

    Коментиран от #37

  • 37 То и много

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Marinov":

    и от тези, които бяха принудени да направят "дарение" си "отидоха"...
    Някъде прочетох, че няма информация за това колко от оперираните от този "велик човек" са оцелели... Защо ли ?!
  • 38 Не знам

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    на това недоразумение кой му е пиарът, но съветите му все повече свалят рейтинга н итн и ръководството.

    Което е ДОБРЕ.
    Защото, с тоя сбъркан подход все някога дори на маргиналите ще им писне от пасквилите на "Мъка", Петьо Петров и другите платени драскачи, които се напъват да надуват рейтинга на шефа си...
  • 39 Док

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Нашия":

    Знаеш ли кой е Пирогов?