13 Декември, 2020 15:57 20 262 147

Борисов, Доган и Пеевски осигуряват на Ердоган умираща България. Той ги поздрави

  • борисов-
  • доган-
  • пеевски-
  • ердоган

От престараване дори най-акуратно подредените сценарии стават смешни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От престараване дори най-акуратно подредените сценарии стават смешни. Преди години, по време на районна партийна конференция в столицата, местният партиен лидер се беше разпалил да изрежда епичните успехи на партията, правителството и първия партиен и държавен ръководител другаря Тодор Живков.

В разгара на речта човекът посочи портрета на Живков, закачен зад него на плюшена завеса за по-голяма убедителност. И в този сюблимен момент портретът се килна на една страна, след което падна на сцената с гръм и трясък. В залата настъпи мъртва тишина. Толкова старание при подготовката и накрая кошмар. След три месеца падна и оригиналът...

ДПС провежда национална конференция. Онлайн. С поздрав се включил самият президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Казал: "Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса“.

Ердоган е прав да нарича Борисов „скъп приятел“, защото българският премиер също като него мрази протестиращите, а всички, които не харесват диктаторското му управление нарича заговорници и ги преследва чрез всички институции в държавата. Скъпи приятели са, естествено. Още повече, че Ердоган очаква от Борисов да отсвири предупрежденията на САЩ за Турски/Балкански поток. И Борисов сигурно му е обещал точно това да стане. Обещал и на Москва, която Ердоган нарича също „скъп приятел“.

ДПС благодарят за поздравлението, но… Формалният лидер Карадайъ се скъса да критикува правителството, оглавявано от Борисов. И критиките са верни, макар и премълчавани повече от три години. Освен това Карадайъ много смело заяви, че ДПС има мисия да спаси страната в тази криза и управленски хаос.

На свой ред почетния председател на ДПС Ахмед Доган заявява пред конференцията, че страната е пред хуманитарна криза. Както е известно, това е терминът за финала на всяка катастрофа, обединяващ икономическия, политическия, институционалния и социалния провал.

И става смешно: Ердоган хвали Борисов, Карадайъ го сочи като виновник за катастрофата, Доган допълва с хуманитарната криза. Казват си неща, които нямат нищо общо. Явно Ердоган е оттеглил явната си подкрепа за Касим Дал и Лютви Местан, с каквато се говореше, че се ползват. Именно Ердоган бе дал разпореждането Доган и Пеевски да бъдат обявени неофициално за персона нон грата в Турция, защото турските служби уличиха в цигарена контрабанда и финансиране на терористични организации Делян Пеевски. Сега поздравява ДПС, подчертавайки приятелството си с Борисов. Няма как Ердоган да не знае, че Борисов е заявявал публично, че Доган го е поръчал, както и че Пеевски, като шеф на ДАНС, иска да го арестува и в ареста на Борисов да му се случи непоправимото.

Какво послание достига до електората на ДПС, а и до всички българи, от тези хора? Можем да се мразим и да се поръчваме, но когато става дума за властта, ще дадем всичко от себе си. Всъщност отдавна дават. Резиденции-дворци за Доган, скъпо уиски, девойки, охрана и пълен имунитет срещу разследване на милионите и бизнеса му.

Борисов пък получава подкрепа за далаверите и ограбването чрез триумвирата „Пеевски, Борисов и Гешев“.

И най-важното: нито дума за Делян Пеевски. Хем ръководи държавата в сянка, хем не се появява никъде, все едно не съществува. По този начин моделът „прокурорска диктатура“ – известен още като модела #Кой – продължава да тласка България към четвърта национална катастрофа.

И може би Ердоган приветства точно това, защото на него му е удобна изнемощяла и разпокъсана България, а тия синковци му я поднасят на тепсия.

Познайте кои ще са най-прецакани от мръсните игри на „загрижените“ за страната ни субекти…

И техните портрети се клатят и не е ясно къде ще бъдат след някой друг месец.

Коментарът на Борис Петков е публикуван във Фрогнюз


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 99 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    34 165 Отговор
    Да живее велика Турция !

    Коментиран от #4, #71, #86, #131

  • 2 Ужасонн

    54 19 Отговор
    Ами да си спим спокойно! Те мислят за доброто ни...
  • 3 Борисов

    25 7 Отговор
    У ищо и България.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    104 9 Отговор
    Добро утро! Не само ги е поздравил, уважил ги е на възглавничката. Зяпай Робе, собствената си Смърт.

    Коментиран от #12

  • 7 Огромна

    93 16 Отговор
    част от земята вече е изкупена вече от турски граждани , в много от случаите чрез криминални "брокери" и институции !

    Коментиран от #9

  • 8 Как не се

    28 90 Отговор
    уморихте да се правите на анализатори и да си измисляте лъжи в този сайт.А извинете,препечатали сте го от ченгеджийски я фрог нюз. Приказката за краставите магарета.....

    Коментиран от #99

  • 9 Защо не пишеш

    36 73 Отговор

    До коментар #7 от "Огромна":

    колко земя е купена от руснаците? Или за тях-може.

    Коментиран от #14, #17

  • 10 Борисов

    83 9 Отговор
    В китаи строят не като тебе за 4 милиарда 1300 км магистрали една четвърт с виядуктти. И не режат през ден лентички. Това в бг. Е кражба 11 години.

    Коментиран от #105

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 антрашпиц

    54 7 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Искаше да кажеш : "Зяпай ТЪПО народе,и аплодирай,собствената си смърт".

    Коментиран от #15

  • 13 доган и пеевски

    75 10 Отговор
    нали бяха с черен печат.но ердоган прозря .че тая мафиотско-милиционерска банда убива бавно и сигурно България и е въпрос на време да влезе без бой тук!
  • 14 Много

    50 11 Отговор

    До коментар #9 от "Защо не пишеш":

    простичко защо ! Защото темата е Турция , а не Русия !!!
  • 15 ТаУмВзе

    11 9 Отговор

    До коментар #12 от "антрашпиц":

    Прав си. Ако трябва да напиша кое е точното, пак ще се трием. Особености на епохата с която Гьобелс би се гордял.
  • 16 Четник

    69 12 Отговор
    Поздравявам Мартин Христов за статията.Народни предатели винаги е имало в Българската история но тия удариха дъното.Но пък винаги има възмездие,рано или късно.

    Коментиран от #20, #100, #111

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 историята се

    67 16 Отговор
    повтаря, Едно време османлиите, чрез болярите продажници са превзели България, днес мутрата Бойко Борисов и останалите еничари каскет, прас прас и други знайни и незнайни крадци изтощават България, за да я поднесат на враговете й! Жалко за тази страна, оцеляла 1300 години, но превзета от вътре от предателии крадци. Жалко!
  • 19 Я ...Я

    39 3 Отговор
    ЕР "ДОГАН" ПЪРВО ПОЗДРАВИ ТЯХ,,, НО НЕ ЗАБРАВИ И ЛЮБОВТА... СИ. МОЯТ ПРИЯТЕЛ БОЙКО, БОЙКО БОЙКО. НЕ СЕ ИЗМЪКВАЙ : КАЖИ СИ.
  • 20 ПСР

    53 6 Отговор

    До коментар #16 от "Четник":

    Упоменатите лица не са предатели.Тежки престъпници са.Много гнусни престъпници.Серийни убийци.Както искаш ги наречи-все ще е малко.
    Не ми се пише повече.
  • 21 Стар еничар

    18 15 Отговор

    До коментар #5 от "Слава на Турнира":

    Оплодихме цяла Анадола, до Виена всичко носи нашата кръв! Пък колкото и да не вярват мен, завинаги ще носят българския ген!

    Коментиран от #24, #113

  • 22 Гост

    13 19 Отговор
    Борка, твоите словоизлияния и вопли, няма да променят ситуацията, освен да ти "олекне на сърце", че си ги казал, башка нищо! Да те попитам, кой лидер на държава обича протестите срещу него, но ти тук се опитваш да ни промиеш мислите, че едва ли не, само Ердоган и Борисов са против протестите? Борка, ти си като глас в пустиня, нищо и никой не зависи от теб!
  • 23 Мани Мани !

    16 24 Отговор
    За кво му е на Ердоган умираща България ? И ушанките май не умират от мерак да я "асвабаждават". Само РОМЛЯНИТЕ ще я спасят.
  • 24 Гост

    13 34 Отговор

    До коментар #21 от "Стар еничар":

    Дядо ми е и твой дядо, казва се Ибрахим, не бягай от гена си!

    Коментиран от #26

  • 25 Бърлгарин

    47 13 Отговор
    България е увиснала 5 века и не е умряла! Пак няма да умре!
  • 26 Не ти си ми брачед

    20 8 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Ти си потомък на брата на моя дядо отведен в Анадола! А ти си тук и си "Гост" защото султана е дал целия ти родподарък на брата на моя дядо! А както знаеш, овчаря лесно не се разделя с хубавата овца! И определено с радост подарява калпавите!

    Коментиран от #27

  • 27 Гост

    9 30 Отговор

    До коментар #26 от "Не ти си ми брачед":

    Не се газирай толкова де...кръвта вода не става! Петстотин и отгоре години сме били заедно, нашите дядовци и вашите баби!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДНК тестовете

    21 6 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Показват друго брачед! Направи си и продължаваме да спорим!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #28 от "Точно":

    Като развален грамофон си. Аз ти говоря, ти ми приказваш!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 американската мафия

    52 9 Отговор
    Смърта на БЪЛГАРИЯ я осигуриха Клинтънови, Буш-овци, и Обонго пък на Ердоган му е добре дошло! Моля ви казвайте истината! Защо Пеевски няма санкции от Сащ? А един никому неизвестен съдия има?! Защо Борисов няма запор на сметки в Швеицария а Лукашенко го съсипаха? Защо, защо защо? Мислете!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Върви народе възродени

    17 11 Отговор
    Не бойте се деца за утрешния ден ! Ромлянското "Присъствие и Съжителство" ще ви накара с носталгия да си спомняте за "турското робство ".
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Минетов

    5 15 Отговор
    Тъпо. Никакъв анализ, никакви разсъждения, никакви заключения.
    Само си загубих времето :(
  • 39 А ОТРОВНОТО ТРИО, БОЖКОВ И БСП

    9 29 Отговор
    НИ ПОДГОТВЯТ РУСКО РОБСТВО, А РОДИНАТА НИ КОНЦЛАГЕР!
  • 40 Боко

    7 17 Отговор
    Скоро може да последваме Крим!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Предателство

    31 2 Отговор
    Османско робство ... „За да имаш пари в чекмеджето и главата си на място, трябва да целунеш ръката на султана“ ... Това прави робът Борисов.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Не но

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "Да но":

    Имаш проблем с правописа! Железу като бра, не си ли носеше букварчето в почивките по прочиташ?

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ко каза Ко

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "Не но":

    неграмотен "българин"
  • 52 Анджело

    5 0 Отговор
    Пълен цирк
  • 53 Жоро

    29 1 Отговор
    Когато бяха тръгнали бежанците Бойко каза, че няма как да ги спре ако доидат а на площада спря протестиращите Българи!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ЧЕКМЕДЖЕ

    4 14 Отговор
    ББ е БОГ и това си е !
  • 58 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Много вярно!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Не съм Хасан

    24 5 Отговор
    Това е противоконституционно!!
    И пак да питам.
    Ние как да отпратим призив към етническа християнска българска партия в турския парламент?
    турция защо не разрешава да има българска партия там?

    Коментиран от #62

  • 61 Ха ха ха

    7 9 Отговор

    До коментар #56 от "Пожелавам ти":

    Не ми отговори на въпроса, горд ли си, че си българин и с постиженията на страната си и кои са те???

    Коментиран от #64

  • 62 прав си

    9 9 Отговор

    До коментар #60 от "Не съм Хасан":

    Както в парламентарна България, така и в парламентарна Турция, за да влезе в парламента някоя партия трябва да прекрачи бариерата от минимума. Имаш ли толкова избиратели в Турция, които да ти гласуват доверие и да те изпратят в парламента. Защото ДПС са в парламента след избори, защото имат избиратели, които му гласуват доверие

    Коментиран от #65, #143

  • 63 Ердоган

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Осведомителен бюлетин":

    "Благодаря за любезната покана, сърцето ми е с вас! Изказвам своите уважения към всички наши роднини, живеещи в България "

    Коментиран от #67

  • 64 Не съм Хасан

    18 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ха ха ха":

    Я па тоя, тва да не е туркия-държава от сто години.Естественно, че съм горд българин.. пиши в нета
    "1000 причини да се гордеем, че сме българи"
    и чети..
  • 65 Не съм Хасан

    14 4 Отговор

    До коментар #62 от "прав си":

    За какво прекрачване ми говориш, след като в турциа етническите партии са забранени.

    Коментиран от #66, #69

  • 66 прав си

    11 11 Отговор

    До коментар #65 от "Не съм Хасан":

    И в България са забранени, етническа партия в България няма. Етнически значи от един етнос. Визираш ДПС ли? В ДПС има от всякакъв етнос и е нормално, това е Движение за Права и Свободи.

    Коментиран от #68

  • 67 Виж заглавието горе

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ердоган":

    Ще ти стане ясно!
  • 68 Не съм Хасан

    14 7 Отговор

    До коментар #66 от "прав си":

    Хa , кaк ДПC дa нe e eтничecкa, a eрдoгaнчo я блaгocлaвя!!
    Ecтecтвeннo, чe щe имa 1% купeни eничeри в тaя пaртия, зa прeд публикa и зa цвят.
    Cъщecтвувaнeтo нa ДПC e нa eтничecкa и вeрcкa ocнoвa и ce oбocнoвaвa c члeнcкaтa му мaca, кoятo ce cъcтoи oт 99% хoрa c турcкo eтничecкo caмocъзнaниe или принaдлeжи към иcлямcкoтo вeрoизпoвeдaниe. Тeритoриaлнoтo рaзпoлoжeниe нa ДПC e в рaйoнитe, в кoитo прeoблaдaвa турcкoeзичнoтo и мюcюлмaнcкoтo нaceлeниe. Дeйнocттa нa ДПC e нacoчeнa към oбocoбявaнe нa cъoтвeтнoтo нaceлeниe в зaтвoрeнa, oтдeлeнa oт бългaрcкaтa нaция oбщнocт. C дeйнocттa cи ДПC рaзвивaт и нacърчaвaт oтдeлни видoвe aвтoнoмии, кoитo в крaйнa cмeткa вoдят дo aдминиcтрaтивнa (и пoлитичecкa) aвтoнoмия.
    И нa тoвa дa му кaжeш, чe нe e eтничecкa пaртия, трябвa нeщo a тe пeрe cъчмaтa..

    A в турция, кoя e бългaрcкaтa прaвocлaвнa пaртиятa c турци в нeя???!!?? Щe кaжeш ли???!

    Коментиран от #70, #73, #95

  • 69 Аз знам

    10 6 Отговор

    До коментар #65 от "Не съм Хасан":

    Че в Турция има етническа партия,ДПС не етническа партия в БГ ама HDP е етническа партия в Турция
    Не само етническа ама и терористична като събира терористи за ПКК
  • 70 Е, как Така

    10 6 Отговор

    До коментар #68 от "Не съм Хасан":

    Нали в България няма турци, а казваш, че партията е турска с 99% турци...

    Коментиран от #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ....Умираща България....!

    5 16 Отговор

    До коментар #56 от "Пожелавам ти":

    Ще ви се хероични русороби, Турция да влезе в Румелия, да възроди, да вдигне на крака чукченската ви икономика, та след това вие да хайдутствате. Ши стани, коги признаете, че сте потомци на тюрките-прабългари, научите турски и приемете исляма. Поучете се от ромите- коренните жители на тази земя, наследници на траки и славяни. Прекрасно владеят турски и са настоящи мюслими. Другият вариант е да научите ромлянски- езика на братовчедите си, които са в процес на възраждане.

    Коментиран от #75

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Матей

    3 2 Отговор
    Какво искат да кажат,че бочо се е опълчил срещу американците за недовършване на газопровода,заради подкрепа от Турция и Русия?Странно,би било пълен обрат във външната ориентация на страната изобщо.И все пак не е за вярване,докато не се потвърди на практика,ще може да се таксува като конспиративна теория.
  • 75 Евала бате

    11 3 Отговор

    До коментар #72 от "....Умираща България....!":

    И аз ще приема исляма! Кога видя че си отивам! За да може цялата мааала от радост да реве"Умря ислямското прасе"!
  • 76 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 5 Отговор
    ЕРДОГАН е психопат
  • 77 Така ли

    10 7 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    "горд съм с постиженията на страната ми. А ти?"
    Горд си, че крадете християнски технологии и ги представяте за свои. За това ли си горд? Огледай се като ходиш из Турция, всичко е откраднато от гастербайтерите в Германия, Франция.. от омразните християни.... Моли се да не изчезнат, че пак ще чукаш камъни в анадола.... Вместо да се развивате духобно, вие затъвате в национализъм. Ама балона се пука....

    Коментиран от #80, #83, #107, #115

  • 78 Не съм Хасан

    12 5 Отговор

    До коментар #70 от "Е, как Така":

    Как да няма, тия от ДПС какви са в Българския парламент, когато Патриотичният фронт подкрепи признаването на арменския геноцид и Народното събрание го гласува, те напуснаха заседанието. Патриотичният фронт предложи да бъде признат геноцида на българския народ по време на турското робство и те пак напуснаха заседанието.

    Коментиран от #106

  • 79 БЪЛГАРИЯ

    5 4 Отговор

    До коментар #41 от "Ха ха ха":

    ХА ХА ХА хас му кар
    родо остъпнико ти си гад гад гад
  • 80 Смешник

    4 5 Отговор

    До коментар #77 от "Така ли":

    И по точно какво е откраднато?
  • 81 Не съм Хасан

    7 13 Отговор

    До коментар #73 от "В България турци няма":

    И ние сме от османското семе заебани тук. Все пак османеца е пръскал тук семето си 500 години, а нашите баби са седели под дъжда от османското семе и са се къпели с османското семе, докато дядовците ни са ги ползвали за волове на нивата

    Коментиран от #89, #92

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор

    До коментар #77 от "Така ли":

    да живее БЪЛГАРИЯ
  • 84 cpv

    1 5 Отговор
    Като пишеш тия глупости,Борисов каква връзка има с твой те измислици,Борис ли си какъв си?
  • 85 cpv

    1 4 Отговор
    Като пишеш тия глупости,Борисов каква връзка има с твой те измислици,Борис ли си какъв си?
  • 86 бъдещето

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    ИСТАНБУЛ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДЕНИ КЪМ БЪЛГАРИЯ - 2022 година...турция ще изчезне ...

    Коментиран от #87

  • 87 Хаха

    8 4 Отговор

    До коментар #86 от "бъдещето":

    Верно,истанбул ще се присъедини и всичкото барабар ще стане Тюркистан,хахаха нерде ямбол нерде истанбол хахаха
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Виж Νίκος Τζωτζος!

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хахаха":

    Виж Μηχαλις Ζαμπίδης!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Не съм Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #81 от "Не съм Хасан":

    Ти си Хасан, аз не съм Хасан. Номера не минава.
  • 93 Не съм Хасан

    13 5 Отговор

    До коментар #88 от "Мехмед":

    Ми как да са ни криви, китайците, или японците,шведите, мексиканците, или пакистанците, или още други 100 държави по света, които за разлика от туркия, не са издевателствали, прилагали робство и извършвали геноцид над нас?!!?

    Коментиран от #123

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Не съм Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #95 от "Хайде, ся.....!":

    Аз за македонски, турски, помашки етнос за първи път чувам.
    Ти сега ли ги изобрети?
    И изобщо, що се мъчите да пишете, след като не правите разлика от етнос и националност!?
  • 98 Спокойно

    8 3 Отговор
    ДПС е продукт на българското ДС, а то на ком. партията, а тя на СССР. Така, не бойте се бе русофили, просто тези вашите си правят гаргара с вас и ви плашат с Туркия. Доказателство: Изритаха Местан от председателското място в момента в който потегли към Турция. ДПС е проруски ориентирана, две мнения няма. Смучат ни точно олигарсите по руския модел. Халал ви Русия, халал ви Турция.
  • 99 някой си

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Как не се":

    кът не ти харесва не чети този саит с анализатори както ги наричаш и мнпго от нещата са верни и целта на Турция от векове е да сринат и завземат България това е истината и самата истина както и да е казано или написано си е така и всичко което се случва тук в България е пълен абсурт няма нищо истинско нищо същественно само измами и най вече санкции отвякъде а налице нияо само измама и глупост и най лошото е че няма оправия и едва ли някой може да оправи нещата
  • 100 минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Четник":

    едва ли ще има възмездие
  • 101 Гост плюс

    7 7 Отговор
    Всъщност, ако погледнем обективно нещата, Турция е единствения добър съсед и дори съюзник на България от след Освобождението насетне. По време на съединението, не Турция е тази която нападна БГ. По време на Балканската война и знаейки за развалените отношения между съюзниците, Турция предлага на БГ изключително изгоден сепаративен мир, който ако Фердинанд беше приел, ехее....Единствено Турция е тази, която подава ръка на изолирана БГ след 1-та СВ, когато самото съществуване на България е сериозно застрашено от победителките: мощна Югославия и агресивна Гърция последната дори нахлува с войските си в БГ през 1925г. Сега, имигрантският поток е надеждно спрян на българската граница благодарение на доброте отношения Б. Борисов-Ердоган. Що се отнася до Турски поток, той безусловно е изгоден за БГ. Та как си представяте, че Б. Борисов няма да обещае, че ще го завърши, след като отиде да моли Путин той да мине през БГ. Или мислите, че Гърция и Македония щяха да го откажат, ако им беше предложен на тях? Б. Борисов успя да го завърши, въпреки всякакви заплахи, за разлика от Орешарски, който моментално клекна пред покойния конгресмен Маккейн. Турция е нежелана в ЕС, но България може само да спечели от по-добри отношения на ЕС с Турция, и дори приемането й в ЕС.

    Коментиран от #109

  • 102 електорална 1

    9 2 Отговор
    Нека не забравяме кой даде властта на Борисов, Доган и Пеефски!
  • 103 някой си някъде

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    статията се превърна в спор за какво ли не кой където иска даживее свят голям но тук много ясно се разбира за наистина несериозно отношение на всияки и малко по малко се вижда как държавата България си отива във всяко отношение и да видим след 15 години колко села ще са останали населени какво ще става дано не съм жив да видя
  • 104 някой си

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "Мехмед":

    ами крив е като няма кадърни хора да поведът народа напред невиждаш ли хората се чудят накъде да хванат и това им остава да плюят тоз онзи предсави си може ли необразовани хора да управляват държава
  • 105 123

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Борисов":

    Колкото повече мостове толкова по скъпа магистралата.
  • 106 минчо

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Не съм Хасан":

    хуаво напуснаха ами заяо ги допуснаха отново в парламента .........къв премиер какви управляващи партии и прочие всичко е айде айде те гледат актове да сабират пари камери маски санкции то кокошките и петела у нас не са платили актове
  • 107 123

    7 3 Отговор

    До коментар #77 от "Така ли":

    Как да няма Горди има такива големи постижения на България като №1 по Кражби,Измами,Корупция и Бедност в ЕС.Има една шепа милионери и 6.5 милиона бедни Българи, такова нещо в Турция има ли?Модерните Българи надминаха подвизите на айдуците които нападат и ограбват хазната и керваните през турско време,тогава турците са го гонели и преследвали а сега няма кой.
  • 108 Армагедончо

    6 3 Отговор
    Всяко начало има край ! И скоро
    ще кажем на Бойко Борисов Бай,бай !
  • 109 Нормален ли си

    10 6 Отговор

    До коментар #101 от "Гост плюс":

    Какъв добър съсед и съюзник са ни Турция след Освобождението.
    Ти нещо за заграбени територии, огромната трагедия и геноцида на Тракийските българи през 1912-13 г. да си слушал?
  • 110 шифжиш

    3 1 Отговор
    Тия люхаци не са чували , че България може да бъде завещана единствено на ЕС. Както и е в действителност.

    Коментиран от #114

  • 111 Ицо

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Четник":

    Пич, дъното беше ударено още 2007г. Оттогава се копае стабилно и само надолу.
  • 112 име

    3 0 Отговор
    глупости. всеки си гледа интереса. тези речи са лицемерие на квадрат.защото всеки дебне другия....
  • 113 Смотания старец

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стар еничар":

    БРАВУС ДЯДОВОТО
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Смотания старец

    8 4 Отговор

    До коментар #77 от "Така ли":

    Не е ли обратно пич глеи ся ти ходил ли си в Турция ТАМ АКО ЗАКЪСАШ С КОЛАТА ЩЕ ТИ ПОМОГНАТ И БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА А НА ЕВРОПА ЩЕ ТИ СВАЛЯТ И РИЗАТА ОТ ГЪРБА между другото аз съм християнин и никой в Турция не мрази християни РАЗБИРАШ ЛИ ТУРЦИЯ Е ВЕЛИК НАРОД

    Коментиран от #116

  • 116 Не съм Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #115 от "Смотания старец":

    В началото на 19век турците избиха и прогониха християнските етноси (българи, гърци, арменци и др.)
    Как да мрази турция християни като там няма такива, 99% са мюсюлмани.
    Трябваше ли тогава и ние да ви избием, за да няма кой да мразим, а? Но не го направихме, въпреки 500 годишният тормоз.

    Сега разбираш ли КОЙ народ е благороден и ВЕЛИК, и турция къде се намира!!

    Коментиран от #117, #120

  • 117 Не съм Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #116 от "Не съм Хасан":

    Грешка, исках да кажа е началото на 20 век.
  • 118 ИВАН

    4 3 Отговор
    С турците политика може да си прави само Путин, защото е силен, и американците разбира се - те се врът навсякъде ... а слаба страна като нашата - само хладна и много премерена политика - никакви отстъпки в нищо и всяка жаба да си знае гьола .. но нашите политици са продажници и страхливци
  • 119 Пламен Пенев

    4 4 Отговор
    Не се напъвайте след 1396 г станахме дунавски вилает след 1878 г задунайска губерния сега сме задунайски вилает.Умните хора ще разберат какво имам предвид.

    Коментиран от #125

  • 120 Успокой топата !

    4 6 Отговор

    До коментар #116 от "Не съм Хасан":

    Щяхте да ги избиете, ако имаше кой да ви бачка. Пък и половината беге щеше да бъде обезлюдено. Сега бълвате злост срещу ДПС, оти не ви .........за слива - вас, фашизираните Кремльовски Ган'юди, виновниците за Умиращата България.

    Коментиран от #124

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ИВАН

    2 4 Отговор
    От турчин не ща нищо - ни меда, ни жилото му ... ни сериалите им, ни курортите им ако ще и без пари, ако ще и пари да ми дават ... сори, ама въпроса е принципен, жалко че има уж българи, но туркофили ли са, нагаждат се и правят алъш вериш с всеки, но за мен са продажници, заради тези турци нямаме вече и природа - поголовна сеч навсякъде, гори, дървета, и водата си даваме
  • 123 Бря, бря !

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Не съм Хасан":

    Да си чул нещо за милионната маса от бежанци, заляла Анадола след Балканските войни ?! Те не са ли хора, тях кой ги изкорени от родните им земи ? Дядо ти не се ли е хвалил, как през 1952 година са изритали в Турция 240 000 български турци. Да не говорим за "Голямата екскурзия" от 1989 година. България хептен остана без "българи". Иначе, вай колко сме хуманни, толерантни, че и велики !

    Коментиран от #127

  • 124 Не съм Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #120 от "Успокой топата !":

    "Щеше" и "ако" баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка. Уви не е така.
    Турците извършиха брутален геноцид над българи, гърци, арменци, и то за капак след векове нечовешки тормоз. И тук няма "ако", има факт. Въпреки това България не го е правила за да отвърне, или изобщо. Даже върнахме мюсюлманските имена сменени през комунистическо, извинихме се официално и допуснахме турска партия в българския парламент.
    турция и до ден днешен, даже и не се е извинила за стореното.

    Та разбираш ли КОЙ народ е благороден и ВЕЛИК, и турция къде се намира!! Или не искаш и не ти отърва?

    Коментиран от #126

  • 125 КОРЕКЦИЯ

    4 1 Отговор

    До коментар #119 от "Пламен Пенев":

    Задунайски Вилает на Щатите - съкровената "МЕЧТА" на Левски и Ботев.
  • 126 Ще бъдеш Хасан !?

    4 1 Отговор

    До коментар #124 от "Не съм Хасан":

    Истинските българи се намират в електората на ДПС. Те ще възродят......"Умираща България".
  • 127 Не съм Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "Бря, бря !":

    Излъгали са те, или лъжеш.
    България и Турция подписват в Ангора/Ангорски договор / Анкара на 18 октомври 1925 година от Симеон Радев и Тевфик Кемал, чиито разпоредби са, цитирам:
    "1) в основната разпоредба – чл. 1, свободното движение на гражданите на двете страни през границата, Конвенцията препраща към вътрешното законодателство на всяка от тях; 2) Член 2 предвижда доброволно изселване на желаещите турци в България и българи в Турция, а не български и турски граждани с различен от гражданството произход, да се изселят, със статут на изселници, като условията, при които ще стане изселването и ликвидирането на имотите е оставено да бъде уреждано с друга спогодба в бъдеще.

    Предвидената в договора за установяване спогодба за договаряне на условията за изселване и ликвидиране на имотите на преселващите се никога не се случва. Поради тази причина изселванията в периода след 1925 г. до 1950 г. са свободни, доброволни и стават по силата на вътрешното законодателство. В периода 1951–1952 г., по силата на споразумение между българското и турското правителство, от България се изселват доброволно близо 160 000 хиляди български граждани, отказвайки се доброволно от българско гражданство, според действащото българско законодателство, и приемайки турско поданство.

    Коментиран от #130

  • 128 Не съм Хасан

    5 3 Отговор
    През 1964-та България направи официално предложение на Турция за цялостно решаване на изселническия въпрос чрез даване възможност на всеки желаещ български гражданин, който се идентифицира като турчин, да се изсели в Турция. Турция не отговори на предложението. Едва през 1966 г. Турция предложи да се реши въпросът за изселване само на близки и роднини на изселили се вече в Турция. Така бе подписана Спогодба за изселване на близки и роднини на вече изселили се преди 1952 г. от министрите на външните работи Иван Башев и Ихсан Сабри Чаалаянгил. По силата на тази спогодба в периода 1968–1978-ма от България се изселиха допълнително122 800 души. След приключване на това изселване, на среща между Тодор Живков и Кенан Еврен в турски курортен град през 1982 г, Еврен декларира: изселването на български граждани в Турция е окончателно приключено.
    Затишието продължи до 1989 г, когато изселническата психоза обхвана значителен брой български граждани - мюсюлмани. Българското правителство отвори границите за всички желаещи доброволно, по собствена воля да се изселят в Турция. Тръгнаха десетки хиляди в разгара на селскостопанската кампания за прибиране на реколтата. България претърпя загуби за милиарди в селското стопанство и в индустрията, но остана твърдо зад решението си да позволи на всеки желаещ да напусне страната да го стори. В края на лятото, през септември 1989 г., Турция затвори границата, изплашена, че ще остане без резерви, позволяващи й да се намесва във вът

    Коментиран от #132, #136

  • 129 Не съм Хасан

    5 3 Отговор
    Турция затвори границата, изплашена, че ще остане без резерви, позволяващи й да се намесва във вътрешните работи на България. След години половината от изселилите се се върнаха, други продължават да се разхождат между двете страни.
  • 130 Баба Вангела

    3 2 Отговор

    До коментар #127 от "Не съм Хасан":

    Дерзайте, юнаци балкански ! Очаква ви светло бъдеще. Но, първо, откажете се от вековния занаят, да гайдутствате, хванете "сърпа и чука" и ще видите как бегето ще се превърне в "Швейцария на Балканите". Пък, току виж, храбрите войни на ДПС, са ви извоювали държава на "три морета". Ердо ще ги подкрепи с "Байрактарите" си.
  • 131 Jack Bauer

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    Война в днешно време не се води с войници, а с пари. Банките са съвременните "казарми", банкерите са днешните генерали. Слаба България ще бъде купена безпроблемно с турски банкови активи.

    SAD NUT TRUE
  • 132 ЛЪЖЕШ !!!!!!!!!

    5 4 Отговор

    До коментар #128 от "Не съм Хасан":

    Уплашили се турците - грънци ! Да прочете Ердоган твоя коментар и да юрне в България половин милион бежанци, ще видя каква песен ще запееш. Нали виждаме, как държавата се изправя на нокти при появата, само на стотина емигранти пред граничния тел на Варела Симьонич. А, иначе, "Екскурзията" през 1989 година беше съвсем "Доброволна" ! Пожелавам на всички да я преживеят. Половината ми рода ги изритаха, като кучета, в Турция. Идваха ченгетата с камионите при набелязаните семейства, даваха им няколко часа да си натоварят багажа и марш към ония петорни киломатрични колони на турската граница. Та таким образам таварищ "Не съм Хасан", селското стопанство и индустрията останаха без рабочие и крестяни, което доведе до днешната "Умираща България. Панимайш, камарад ?!

    Коментиран от #133, #144

  • 133 Не съм Хасан

    8 1 Отговор

    До коментар #132 от "ЛЪЖЕШ !!!!!!!!!":

    Ти можеш ли да четеш. Писано е, че Турция затвори границата, изплашена, че ще остане без резерви( мюсюлмански в България, както е ДПС сега), позволяващи й да се намесва във вътрешните работи на България.

    И как през "Голямата Екскурзия" 1989 ви изритаха над 300 000 души?? И за това ли после се върнахте половината пак в България? Защото ви е харесало "ритането", или щото са ви ритали от другата страна, или лъжете. Как ще го обясниш?

    Коментиран от #134

  • 134 Пашол.........!

    3 2 Отговор

    До коментар #133 от "Не съм Хасан":

    Някои се върнаха, оти паднахте от власт бе, чукча безмазговая! Под ръководството на Доган, сформираха ДПС-то, което от 30 годин ви ......люби денонощно.

    Коментиран от #135

  • 135 Не съм Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #134 от "Пашол.........!":

    Бре, така ли, в турция защо крият и не ви казват, че до 10 ноември 1989 г. в България се завръщат около 50 000 души.
    А до края на 1990 г. , когато все още не се знаеше от обикновените хора, какво ще бъде положението в страната се завръщат около 150 000!!

    Коментиран от #137

  • 136 Лъжеш

    2 4 Отговор

    До коментар #128 от "Не съм Хасан":

    Защото аз живях на живо всичко това
    Когото споразумението беше подписано от Иван Башев се започна масова пропаганда против изселването сигурен съм защото на мен се направи тази пропаганда макър ,че бях доста млад и не можех сам да реша това без намесата на моите родители
    По късно горкият министър Иван Башев отиде на ски във Витоша и остана под снега за винаги за съжаление и това е истина
    Сега за голямата екскурзия не беше доброволно и се взима решение за това. За да не стане война ,защото войната беше неизбежна и от страх Тато ви Бай Тошо от страх реши да стане така
    Сведение чети Тайните решения на БКП
    Народна Република България мислеше ,че ще успее с този възродителен процес ама сметките бяха грешни всичко е на яве
    Мога да напиша книга по тези въпроси ама толкова стига и по точно ще ако пишете правилно и без злоба срещу гражданите на Република България от турски произход

    Коментиран от #142

  • 137 Ала бала...!

    4 1 Отговор

    До коментар #135 от "Не съм Хасан":

    Знаем ги ние тези хора. Те са сигурно от вашите "българи", отишли в Турция да ченгеджийстват. В почти 9 милионна България, Кремльовската ДС разполагаше с 700 000 копои и кодоши.
  • 138 Хасан

    1 1 Отговор
    умираща България - ох, че кеф. С удоволствие бих присъствал на погребението й.

    Коментиран от #141

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 служил 89

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "Лъжеш":

    И аз съм видал, не си само ти. Служих тогава -1989 "Голямата екскурзия " от поделения из страната и там където служих бяха формировани екипи за спазване на реда по Кърджалийския ,Добричкия,Разгрдския и Шуменския край. Точно по време на "екскурзията"туркиня от Шумен имаше нахалството да играе кючек с турското знаме,развявайки го в центъра на града?Толкова бяха нагли турците тогава пак в Шумен,като демонстрираха публично горещата си любов към Турция, се наложи да ги поохладят с пожарникарски струи вода и да бъдат усмирени с по-груби мерки.Говоря така,защото точно по това време бях в Шумен и лично съм видял всичко,за което пиша.
  • 143 Аз лично

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "прав си":

    от устата на турски гражданин, живеещ в Турция и представящ се пред нас-българска група съм чувал на какви репресии са подлагани в днешна Турция семействата им и те самите ако само някой донесе на властите, че са се опитали да се представят някъде за българи. Дори и при случаен разговор!
  • 144 Точно преди

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "ЛЪЖЕШ !!!!!!!!!":

    да започне "Екскурзията" работих в турски села. Имам лични впечатления от микро климата в тях. Виждали ли сте разбунен кошер? Това представляваха тези села в този момент! Напрежението се усещаше във въздуха! Явно беше, че от страна на Турция се подготвяше нещо много лошо срещу България и тези български граждани бяха подготвяни за подмолни действия срещу собствената си държава. След започването на "Екскурзията" се разбра, че те вече са извършвали такива действия. Години наред те са подменяли например агнетата от кооперативните кошари със агнета от частните стопанства. Като са вземали големи пораснали вече агнета и са ги продавали на "Родопа" като свои, а собствените си малки агнета са носили нелегално в ТКЗС-тата. Така бройката на родените агнета я има, но килограмите ги няма в ТКЗС-то. И това се е извършвало масово с агнетата на цялото село и масово в турските райони. Парите от тази и много други подобни далавери са се ползвали от семействата за добър живот, но и за сдобиване на оръжие и примерно-купували са цели пити кашкавал от магазините и са ги хвърляли в реките с цел да разбиват българската икономика.Извършвани са много други такива диверсии! После по време на офанзивата срещу тях са намерени списъци с български къщи-кои турци, кои българи е трябвало да избият! Намерени са и оръжия и радиостанция! По време на работата ми там случайно се озовах в следната ситуация:Организирано събитие като гостуване на едно семейство при друго, а всъщност събрание на т
  • 145 Защо ми няма част от текста? Къде е?

    0 0 Отговор
    Ей, вие -унищожители на текстове, защо триете текстовете на хората?
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Хан Аспарух

    1 0 Отговор
    100% истина.