Last news in Fakti

14 Януари, 2021 13:00 4 500 74

Хилари Клинтън: Трябва да се приемат закони за репресии над подкрепящите Тръмп

  • хилари клинтън-
  • доналд тръмп

Ако не се противопоставим на тази заплаха, рискуваме да направим събитията от миналата седмица само прелюдия към по-голяма трагедия, твърди бившият държавен секретар на САЩ

Хилари Клинтън: Трябва да се приемат закони за репресии над подкрепящите Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Щурмът на Капитолия миналата сряда е трагично предсказуем резултат от недоволството на белите върховисти. Недоволство, предизвикано от президента Тръмп. Напускането му от поста, независимо дали ще се случи веднага или на 20 януари, няма да реши по-дълбоките проблеми, разкрити от този инцидент. Това, което се случи, е повод за мъка и възмущение. Но случилото се не бива да ни шокира. Това, което считахме за обикновени словоизлияния на неприятна, но в същото време краткотрайна фигура на нашия социален живот, всъщност се оказа нещо повече. Потискането на това по-голямо нещо е предизвикателство, с което трябва да се справим, пише бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън в материал за The Washington Post, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса.

В последните дни размишлявах много за своя опит в работата като сенатор в щата Ню Йорк к по време на терористичната атака на 11 септември 2001 г. Тогава анкетната комисия по тези събития представи своя доклад. Авторите на доклада разследваха грешките, които отвориха вратите за такава опустошителна терористична атака. „Най-голямата грешка“, пишат те, „е липсата на въображение от страна на ръководството на страната. Не смятаме, че американското ръководство е могло да осъзнае сериозността на заплахата преди тази атака“.

Почти 20 години по-късно се сблъскваме с поредния случай, когато въображението ни не е в крак с реалността. Не успяхме да изчислим вредата, която може да бъде причинена на държавата подстрекаващ към насилие президент, нагнетяващи страстите лидери на Конгреса и социални медии, напомпващи конспиративни теории в съзнанието на привържениците на Тръмп. Ако не се противопоставим на тази заплаха, рискуваме да направим събитията от миналата седмица само прелюдия към по-голяма трагедия.

Тръмп се кандидатира за президент с идеята, че белият цвят на кожата е по-важен от всичко друго. Той даде на белите върховисти, крайно десните и теоретиците на конспирацията най-мощната основа до момента. Той дори заяви, че сред участниците във факелното шествие в Шарлотсвил през 2017 г. са „някои много добри хора“.

През 2020 г. той загуби, но до тогава той успя да докара до лудост най-опасния елемент, който съществува у нас. Неговите поддръжници започнаха да развиват държавен преврат, те планираха да маршируват до Капитолия и „да спрат кражбата на гласове“. Членовете на Конгреса, включително сенаторът Джош Хоули, сенаторът Тед Круз и представителят Мо Брукс, ги призоваха, както каза Брукс, да „започнат да си записват имена и да ритат задници“. Тръмп не остави никакво съмнение относно своите желания, очертавайки ги с речта си пред своите привърженици на 6 януари и провокативни думи, произнесени непосредствено преди неговите поддръжници да започнат да действат.

И така, как страната ни върви напред? Какво казва фактът, че много от нас станаха съучастници в тази враждебна към нашия народ дейност, а тези, които биха тревога, бяха отхвърлени като истерици?

Благородното обяснение е, че не можете да разберете реалната опасност от теорията на конспирацията, докато не я изпитате сами. Научих този урок за себе си. Имам неприятен опит в общуването с хора, които ме смятаха за изчадие на ада. В живота си съм минала през всичко, от унищожаването на имиджа ми заради борбата за реформа в здравеопазването до твърденията, че управлявам група педофили, насочвайки техните действия от пицария. Венец на всичко стана получаването на бомба по пощата от луд привърженик на Тръмп.

Идеите на фанатиците могат да доведат до истински, дори смъртоносни, щети. Жителите на Мичиган осъзнаха това миналата година, когато въоръжени мъже, които се представиха за милиции от Революционната война, се опитаха да отвлекат своя губернатор. Жителите на Нешвил го видяха с очите си, когато теоретик на конспирацията взриви цял блок. Сега го преживяха всички американци.

Но целият този опит не е достатъчен, за да проникне в съзнанието (и да доведе до правосъдие) на вътрешните терористи, нападнали Капитолия. Всеки от нас трябва да анализира собствената си душа: има ли нещо неправилно в нея.

В новата си книга „Каста“ Изабел Уилкерсън пита историка Тейлър Бранч: „Ако хората биха могли да избират между демокрация и бял цвят на кожата, колко биха избрали белия цвят на кожата и прословутата бяла култура?“ Събитията в сряда ни напомниха за една неприятна истина: има американци, които биха избрали бяла кожа и има повече от тях, отколкото мнозина искат да повярват.

Хубав леден душ за нас бе фактът, че мнозина изобщо не бяха изненадани от случилото се миналата седмица. По-специално, чернокожите и небелите хора като цяло не бяха изненадани, защото в американската история те вече бяха виждали брутална тълпа с конфедеративни знамена и висящи бримки. Помислете за това, с което се сблъскахме през юни, когато демонстрантите от „Животът на черните има значение“ (BLM), протестиращи мирно на площад Лафайет, бяха посрещнати от федералните сили за сигурност със сълзотворен газ. Ако първата стъпка към изцелението и единството е честността, тогава започвате с признаването, че тези събития са част от това, което сме ние.

Много е важно Тръмп да бъде отстранен от позицията, на която е бил. За съжаление, избран. Мисля, че той трябва да бъде импийчнат. Членовете на Конгреса, които му помогнаха да подкопае демокрацията, трябва да подадат оставки, независимо от това какво мислят избирателите за тях. А онези, които са се сговорили с вътрешни терористи, трябва незабавно да бъдат уволнени. Само това обаче няма да избави Америка от бялото върховенство и екстремизма на белите.

Има промени, които избраните лидери трябва да предприемат незабавно, включително въвеждане на нови закони за наказателна отговорност както на федерално, така и на щатско ниво. Тези закони трябва да направят престъпление придържането към теорията за върховенството на белите. Според тези закони ще е необходимо да се проследят дейностите на екстремисти като тези, които са проникнали в Капитолия. Twitter и други компании са взели правилното решение да спрат Тръмп да продължи да използва техните платформи. Те обаче ще трябва да направят повече, за да спрат разпространението на насилствени речи и конспиративни теории.

Администрацията на Байдън ще трябва да се справи с тази криза в цялата ѝ сложност и мащаб. Тя ще трябва да привлече интернет платформите към отговорност, да накаже в съда всички, които са нарушили нашите закони и да публикува повече информация и анализи за вътрешния тероризъм.

Въпреки ужаса от случилото се, след няколко седмици и месеци информационната картина на деня ще се промени. Наш дълг към самите нас е да не повтаряме това. Имаме силата, способността и, да, имаме въображението да устоим на случилото се и да гарантираме, че нищо подобно няма да се повтори. Ето как изглежда истинският патриотизъм.

Превод и редакция: Иван Христов


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахах

    129 4 Отговор
    демона хитлъри дето принася жертви на Молок в задния си вдвор , само да си отвори устата и замирисва яко на ако
  • 2 сила

    143 4 Отговор
    КИЛЪРИ КЛИНТЪН започва да показва истинското си лице....педофилите сатанисти минават в атака
  • 3 ТаУмВзе

    122 4 Отговор
    Изгучилото бабе! Нагледната прехвалена краварска Демокрацийка! Браво браво!

    Коментиран от #32

  • 4 Кнаус 485

    114 2 Отговор
    Сигурно Трябва да се бият протестиралите както в България...много измислена демокрация от баба Клинтън..
  • 5 фен на сидеров

    97 4 Отговор
    празна стара чанта.
  • 6 сектант

    81 1 Отговор
    тази май е опитала от тъмнозелената краставица
  • 7 Тази

    107 2 Отговор
    каза ли , че ако подкрепяш "неправилната" партия , трябва да бъдеш репресиран ? ? ?

    Коментиран от #54

  • 8 Lele male

    91 1 Отговор
    БЛМ мирно протестирали?!?!Тази живее на друга планета.
  • 9 дедо

    88 0 Отговор
    А, така! Да сме наясно, какво ни чака всички нас - белите, хетеросексуални мъже...
  • 10 САЩ

    63 4 Отговор
    отдавна и все по-уверено крачат към комунизъм.
  • 11 бай онзи

    58 1 Отговор
    ко речи, ко? Фашизъм из дат ю?
  • 12 не може да бъде

    71 1 Отговор
    Крайно време е г-жа Клинтън да инициира създаването на едно М-во на истината в САЩ,като в това м-во задължително трябва да работят само привърженици на ДП и глобалисти.И освен това трябва да се приеме закон,в който се забранява белите да се наричат белиЩях да кажа нещо и за половете и за мъжки ,женски и среден род,ама както разбрах античната г-жа Пелоси вече е внесла съответното предложение!Убеден съм,че г-жа Клинтън няма да инициира законопроект за забрана на белия цвят на кожата,но със сигурност тя ще подкрепи такъв законпроект,ако се появи!

    Коментиран от #71

  • 13 реалистъ

    72 1 Отговор
    САЩ вървят към еднопартийна диктатура, която ще бъде представена като триумф на демокрацията.
  • 14 Активист на БКП

    53 2 Отговор
    Кефя се ! Така се кефя на американската ,, ДЕМОКРАЦИЯ,, !!! Хиииииииии...На 20 очаквам Войната на бледоликите !!!

    Коментиран от #16

  • 15 Бесен Язовец

    52 1 Отговор
    Опааа и тайна полиция да си направят кравария вече е 1932 г Германия!
  • 16 хъхъ

    67 0 Отговор

    До коментар #14 от "Активист на БКП":

    Тръмп каза ясно, че победа на демократите ще доведе до установяване на комунизъм в страната. Тогава му се смяха, а сега?
  • 17 Комуниста

    61 0 Отговор
    Демократични репресии разправя, Ауж за благото така и Адолф разправяше като погна евреите в Германия ? Тази трябва да бъде съдена само защото се изказала по този начин!
  • 18 Библия

    42 2 Отговор
    "И яви се друг Звяр, който приличаше на агне а говореше като Змей.И принуждаваше малки и големи,боати и бедни да им се постави белег,тъй щото да не могат да купуват и да продават..."Това е Звярът от земята(Библията има предвид ненаселен преди това континент в който е процъфтявало християнството в най чист вид,който континент запчва да говори,като Сатана.
  • 19 Някой си

    65 0 Отговор
    Ужас, процесът е вече в напреднала фаза и ни чакат много лоши времена. Тази дърта кукувица допълнително разделя обществото на бели (успелите хора, средната класа) и цветни (ползващи социалните системи, мързелуващи). Тръмп обедини трудовите хора с всички цветове на кожата - доказаха го изборите. И понеже миналата година БЛМ били "мирно" протестирали (без да се отчитат почупените магазини и анархията), сега трябвало да се създадат закони срещу това, че уж си бял! От много години черния расизъм е в сила, например всички компании се притесняват, че ако нямат черен, то ще ги изкарат расисти. Тази карта вече започва да добива застрашителен за бялата раса вид и не е далеч времето на искрата. Може би бабишкерата цели точно това. Защото след една война се почва от нулата. И тогава се губи значението на собствеността на хората. Което си мисля, че е и основаната цел - човек без собственост е нищо, роб. Но вече има обособено течение "тръмпизъм", който им пречи на пъклените планове и който щели да борят с технологичните компании - щели да бъдат поставени под отговорност, разбирай налагане на цензура на новговор. А всяка форма на протест - конспирация и преследване! Лоши времена се задават. Ясно е, че ще има сблъсък (3-ти закон на Нютон), но накъде ще се насочи след това енергията? И кой ще понесе отговорността за това? Трябва хората по света да са много внимателни на кой биха се доверили.
  • 20 504

    40 1 Отговор
    Много агресивни и безразсъдни са тези Американки . Да се доказват като много смели и решителни , с лека ръка може и война да започнат.
  • 21 ДжафДжаф

    40 5 Отговор
    Синът ми ходеше на детска градина. В къщи никога не бяхме говорили за цигани или против цигани. Какво беше учудването ми, когато един ден минавйки с колата покрай циганската махала, чух от задната седалка: Мръсни цигани! Така, че расизма не се възпитава и култивира. Той си е просто генетично заложен! Рано или късно у Краваристан ще се блъскат здраво! Както и у нас разбира се. Над 50% от младите хора до 30г са от цигански произход! Просто нема начин!
  • 22 Философа

    45 0 Отговор
    Със всеки изминсл час американските щати се разпадат, ето такива изказвания помагат за процеса който е почнал!
  • 23 потребител

    39 1 Отговор
    Очаквам в Щатите да излезе осъвременен вариант на "Майн кампф"!
  • 24 КОНТРАТА

    34 0 Отговор
    И е расиска,, бели върховисти" а черните върховисти?
  • 25 Знам

    48 0 Отговор
    Аз знам как свършва краят на Библията,интересно дали Хилари го знае?
  • 26 Перо

    56 2 Отговор
    Само при фашизма,комунизма и ционизма може да се наложи цензура и бойкот на държавен глава.
  • 27 Кой68

    54 0 Отговор
    Лъсна истинското лицемерие и мерзост която цари в тази държава.
    Но то всъщност в нея никога не е имало демокрация и свобода на каквото и да е...
  • 28 Перо

    59 0 Отговор
    Президентът е избран от над 80 млн.души,а няколко стотин му взимат правомощията и го уволняват,а социалните мрежи-частна собственост-фейсбук и Инстраграм решават,кое и кой да цензурират! Това е дълбоката държава.Остава да се види етноса на собствениците на финансовите и медиини организации,бойкотиращи Президента и ще лъсне дълбоката държава.

    Коментиран от #48

  • 29 Хилари Хитлер

    59 0 Отговор
    Боже какво гадно изчадие в женски род!
  • 30 3,14К

    45 0 Отговор
    Какъв светъл хоризонт: Хилари, Пелоси, Нюланд, Харис, Байдън!
  • 31 Dido d

    30 0 Отговор
    Иде новото СМЕРШ.
  • 32 ТаУмВзе

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Това нищо не е. Имаше някаква краварка, която се изреза, че Хитлер е бил прав да избива бели.
  • 33 az #MAGA

    39 0 Отговор
    Либерфашизмът чука на вратата!

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Цецо

    36 0 Отговор
    Тази неприятна баба да си гледа мъжа си със свирките и да не се обяснява, че е много жалка
  • 36 Фактолог

    34 2 Отговор
    Това преведено на български зще вучи: Да се приеме закон за репресии над подкрепящи президента Радев...
    Над 2-милиона го подкрепиха на изборите срещу кака Цецка с няколко хилядарки (купени) гласа...
    Да-а, Хилари мечтае да е Клеопатра, а БМБ мечтае да е Цезар... и си търсят правата със закон...
  • 37 Каквото

    45 0 Отговор
    и да говорите за Хилари, тя ще остане в историята като кандидатката изгубила от Тръмп.
    И не може да го преживее, вещицата му с вещица.
    Муахаха
  • 38 Тая като

    28 0 Отговор
    пукяса светът ще стане едно по-добро място и то с много.
  • 39 Dirty Harry

    33 0 Отговор
    хилари склерито е светлото бъдеще на УСА.Ура, да живей,че иначе ме трият.
  • 40 бечев

    22 0 Отговор

    До коментар #33 от "az #MAGA":

    За други път да знаеш,либерал ли е,жив дявол е.
  • 41 Караянчева

    16 0 Отговор
    Дин дири диришка,Хилари свири на....каишка....
  • 42 ПЕНКО

    18 0 Отговор
    ЕВРЕИТЕ ЦИОНИСТИ В СА Щ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ -БЕЗ ДА ЕНУЖЕН ЗАКОН !!!! КУ КЛУКС КЛАН И + И ХОЛОКОСТ ЗА ТЯХ !!!! НО НЕ СЕ ВКЛЮВАТ ТВОРЦИТЕ И УЧЕНИ ЕВРЕИ - ГЕНИИТЕ НА СВЕТА ! НО ВСЯКО НАПАДЕНИЕ НА ИЗРАЕЛ НАД ДРУГА ДЪРЖАВА - ПОДЛЕЖИ НА НЕПРЕКЪСНАТ ТЕРОР !!!!!!!!!!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 хихихиххи

    26 0 Отговор
    Бабето още не се е научила какво да прави с пурата на Клинтън!
  • 46 кочо

    35 0 Отговор
    г-жа КЛИНТЪН вие и цялата ви страна трябваше да си бяхте взели поука от 11. 09 .2001.но вашата мания за величие ви скрои номер който сега превърнахте в лъжлива реалност.вашият лъжлив мъж е част от мозайката която сега се разпада.омразата ви към целият свят ще ви докара нови беди.
  • 47 фактите са

    25 0 Отговор
    А килърката отдавна трябва да е в лудницата
  • 48 дедо Дончо

    15 0 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    ...Бе..то е ясно към коя етническа група спадат...ама зетчето...и то милото към същата група..а пък дъщерята....си смени името с такова...от групата!!!!!.Получава се същото...като с ръководните органи на Болшевишката партия....над 87%....от Групата...макар и скрити под руски имена.д
  • 49 Аз40🏴‍☠️

    26 0 Отговор
    Що трупове се търкалят зад това семейство Клинтън. И пак спечелиха на изборите, мумията е техен човек.
  • 50 уххх

    25 0 Отговор
    Нищо не са спечелили и няма да спечелят. Президен ще бъде Тръмп , а тези същества ще лежат по затвори като някои от тях може и на стола да седнат. Медиите лъжат и манипулират хората. Либерал-фашистката партия на Клинтън и Ротшилд ще бъде изтърбушена. Това не е битка а война. Вероятно последната война за ФЕД и глобалното зло. Ще изтекат в канала и света ще бъде спасен.
  • 51 абг

    22 0 Отговор
    И тоя съсел изпълзя от дупката
  • 52 Лудото Ленче

    6 2 Отговор
    Права е колежката-
  • 53 ПСР

    20 0 Отговор
    Хилари Гьобелс?
  • 54 Нона

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тази":

    Това се казва АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!Вече съм отвратена от криворазбраната демокрация!
  • 55 Албена Краснова

    17 0 Отговор
    Колеги, как ви звучи това престъпление в даден НК: "придържане към теория"? Днес теорията е "за върховенството на белите", а утре? Клинтъните в действие! Мракобесието винаги се крие зад добри намерения, докато ни докара до ада. Юристи, бдете и не мълчете! Когато дойдат за нас, няма да има кой да говори.
  • 56 Немедлено

    18 0 Отговор
    Абе какво се мота Килъри? Направо да взема и въвежда патента на Троцки - немедлен разстрел на място за слово на омразата от белите червени вратове. А децата на тръмпистите да се съберат във ферми за деца за възпитаване в политкоректно поведение.
  • 57 Матей

    21 0 Отговор
    Госпожа ДОЙДОХ-видях-убих какви ги дрънка,републиканците не са безпомощни овчици,ще и покажат къде зимуват раците.Интересно е дали Тръмп не са го агитирали да направи републикански щати,да се отделят в отделен съюз и да се оправят както намерят за добре.тогава и демократите ще могат да си правят в своите щати каквото им е по душа и никой няма да ги притеснява.Соломоновско решение ,нали,дялба по братски,фифти-фифти.
  • 58 8дс7сд8дс

    16 0 Отговор
    Демокрация, ала-бала, тва-онова, а ?
    Ще пламне САЩ и това е добро.
  • 59 Иванчо

    10 0 Отговор
    Бабее, съвсем изкуфе...що не я прибират в някоя лудница.
    Друго си е да станеш известна заради една свирка.
    Фащ няма да изкарат с таквиз кретени за политици.
    Амин !!!
  • 60 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    И ТАЗИ!!!! ОТ СВЕТЛИЯТ ГРАД НА ХЪЛМА!!!!!!има амбицията да управлява СВЕТЪТ!!!!!!!!УЖАААС....ХОРАТА ИСКАТ РАБОТА!!!Тя ги обвинява в,,...привърженици на ТЕОРИЯ!!!,за върховенство на белите,,,!!!!!!! ТЕОРИЯ!!!!!А може и виобще да НЯМА такава!!!!А що МЕКСИКАНЦИТЕ гласуваха за ТРЪМП....
  • 61 Добре казано

    14 0 Отговор
    Закон за репесиране на половината население. Това следващия ...изъм.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 КРАДЦИИИ

    11 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ БЯХА СЕ ВКОЧАНИЛИ КОГАТО СПЕЧЕЛИ ТРЪМП И МЕСЕЦИ НАРЕД НЕ ЗНАЕХА КОГА ЖЪЛТИЯ ПЕРЧЕМ ЩЕ ГИ ОТВЕЕ , А ТОЙ ТОГАВА СБЪРКА КАТО НЕ ГИ ПРАТИ В ЗАТВОРИТЕ ...... ПРОСТО ИЗЧАКА И ИМ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА ЕДНИ МОРАЛНО ПРЕСТАРЕЛИ ЩАЙГИ - Ф16 КОИТО НЯМАТ ОЩЕ ЗАВОД ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО ИМ И НЯМА И ДА ИМАТ ! БОЙКО И ЦЕЦО ОЧАКВАХА ХИЛАРИ ДА СЕ ВКЛЮЧИ В КРАДЕНЕТО -- ЯВНО ИМАХА ВЕЧЕ УГОВОРКА ! ЕТО ЗАТОВА Я ПРЕТОПЛЯТ ДНЕС ТУК !
  • 65 Айхман

    15 0 Отговор
    Тоя вампир Хилари, откъде изкочи? На тая на съвестта и /ако има такава/ тежат множество убийства.
  • 66 ира

    12 0 Отговор
    Още по-безпардонна. Да си преследван за неправилната партия? Колко малко е нужно да потънеш и на думи, и на дела...
  • 67 Черен Петър

    13 0 Отговор
    Това откачено бабе трябва да бъде прибрано час по-скоро в някое от онези богоугодни заведения, дето надзиратели са едни яки момчета с бели престилки...Добре че не стана президент, че щеше да натакова таковата на света! Не че новоизбраният е по-добър нея, ама бабето си е чиста откачалка и щеше да подпали дунята...
  • 68 Караколю

    11 0 Отговор
    Тази е жив пример на превъртяла от пренебрегване жена, демек мъжът и систематично я е пренебрегвал и я е докарал до невменяемост! Па и как да я "уважава" щом явно и една свястна вувузела не е могла да му завърти и му се е наложило да прибегне до услугите на Люински...
  • 69 боклук професор

    7 0 Отговор
    пфу, отровно злобно грозилище
  • 70 АКСИОМА

    6 0 Отговор
    .....Всяка права, която не е успоредна на линията на Партията е крива!". Като ученици се бъзикахме с тази " аксиома". Сега Оруел ряпа да яде,с неговите фантазии.Гадното е,че там ако го въведат и видят ефекта,ще го наложат на всички ЕС пудели и дресирани шебеци.Есропа и светът по същия начин,с лекота и присмех гледаха снизходително на чичкото с квадратните мустаци през 30-те на миналия век.Последиците ги знаят всички.Като се вземе предвид ,чудовищната разлика в технологиите ,сега ще бъде и много по лесно,и много по ефективно.
  • 71 Минувач

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "не може да бъде":

    Ти какво очакващ от вещица .... от истинска вещица ...
    другата е нанси Пелоси . Сигурно има и трета, и тя ще се покаже ...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 1520

    1 0 Отговор
    къде ви отиде измислената демокрация
  • 74 Румен

    0 1 Отговор
    Браво Тръмп е вала а сега те им демокрация .Браво нека сега да видят кой те подкрепят стига с тия демократи и републиканци.Тръмп е велик