ФАКТИ.БГ

В Русия пишат: Българите отдавна не са ни братя

Българите не са сърби, няма такава топлина за руснаците

Публикувана: 1 Март, 2021 21:00
336 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11574
В Русия пишат: Българите отдавна не са ни братя
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министерството на образованието на България реши да въведе програма за „патриотично възпитание“ в училищата. Жителите на страната възприемат това като подготовка за участие в бъдеща война на НАТО с Русия, пише руската „Свободная Пресса“, в статията си за материал, излязъл в българското електронно издание „Фактор“, предаде агенция "Фокус".

Редакторът пише, че според мнението на авторите на българската медия, патриотизмът в България се възприема като покойник, за който трябва да се говори или добро, или нищо. В същото време мнението на коментаторите по въпроса за патриотичното възпитание е разделено. Някои смятат военното обучение в училище за полезно, а за други то е абсолютно ненужно, защото България няма с кого да се бие. „Тези, които искат мир, се подготвят за война“, пише един от потребителите, на което друг веднага отговаря: „Разбира се, ние се подготвяме (или по-скоро сме подготвени) за война - за война срещу Русия“. Той припомни, че европейските страни купуват изтребители, а Съединените щати разполагат с изтребители-бомбардировачи. „Разбирате ли кого ще бомбардираме? За това беше подписано споразумение за изграждането на център на НАТО във Варна“, казва той.

Руското онлайн издание е подбрало и друг интересен за него коментар: „Аз не съм полагал клетва за служба на НАТО“. Както и забележката на друг читател, че да се помни, че Русия е освободила България от турско робство. „И така, ще откажат ли българите да воюват с Русия? Или пък тази дискусия е абсолютно безсмислена – българите въобще няма смисъл да се безпокоят за въпросите на сигурността, защото няма с кой да воюват? „Що се касае до частта: „няма с кого да воюват“ – българите се заблуждават. Първо, вътре в страната има ислямисти. На второ място, България граничи с Турция, която от време на време говори за възстановяване поне на подобие на Османската империя“, казва Вадим Трухачов, доцент в катедрата по външни регионални изследвания и външна политика на Руския държавен университет за Хуманитарни науки, доктор на историческите науки.

„СП“: - Русия враг ли е на България? Ако не, защо се присъединиха към НАТО? Българите не са естествени русофоби като балтите или поляците ...

„Те не са естествени русофоби. Но България искаше да се присъедини към клуба на развитите страни. Така се възприемат ЕС и НАТО там. България също се надяваше да получи пари за членството в НАТО. Освен това не бива да се преувеличава симпатията на българите към Русия. Българите не са сърби, няма такава топлина за руснаците, както в Сърбия. Следователно няма обективни пречки пред членството в НАТО. Русофобия не е е задължително условие за членство в Северноатлантическия алианс“.

„СП“: По съветско време България е наричана 16-та република на СССР. Освен това Русия ги освободи от турско робство. Всички българи ли са толкова пълни с благодарност към Русия, че да откажат да воюват срещу нея?

„Българите бяха срещу руснаците в двете световни войни – макар и неохотно. Сред по-голямата част от българите няма омраза към руснаците, а мнозина все още са запазили някаква привързаност към Русия. Разбира се, българите гледат на война с Русия като на кошмар. Но това не ги прави русофили“.

„СП“: Много европейски държави, които Русия някога е освободила от турците, след това от Хитлер с цената на живота на своите войници, всъщност не желаят много да си спомнят за това.

„В Европа нямаме други приятели, освен сърбите. В много страни има определен процент русофили, но те не преобладават там. Отдавна нямаме „братя българи“.

„СП“: Как България може да бъде полезна на НАТО в случай на война с Русия?

„България има излаз на Черно море. Възможно е да има бази на кораби и подводници на САЩ и други страни от НАТО. От българските летища могат да излитат самолети, за да бомбардират Крим. В този случай ще трябва да ударим България - колкото и да не ни се иска“.

„СП“: Как трябва да се държи Русия с тези „братя-славяни“?

Твърдо. В случая с България - минимум отношения, докато премиерът Бойко Борисов е на власт там. Той ни е лъгал твърде много пъти. Като цяло, само прагматични отношения. Но трябва да разберете, че България в този смисъл е ненадежден партньор. Така че нямаме илюзии. Само печалбата трябва да бъде на преден план в отношенията с България.

„Патриотичното възпитание е правилно“, продължава темата Михаил Александров, експерт в Центъра за военно-политически изследвания към МГИМО. „Основното е, че патриотизмът не трябва да се заменя с заблуждаване на населението и насаждане на фалшиви доктрини, като русофобията. А в България, която е под петата на Запада, просто има опасност патриотичното възпитание да бъде заменено с русофобия. Що се отнася до възможността за война ... Разбира се, България е имала и все още има латентни конфликти с редица съседни държави, по-специално с Турция. Военният, икономическият и демографският потенциал на страните обаче са толкова различни, че България просто няма и не може да има шанс в подобен конфликт.

България също имаше териториални конфликти с Румъния и Македония. Сега обаче тези въпроси отидоха в сянка и едва ли са актуални. Освен това в условия, когато НАТО доминира в Европа, е малко вероятно военен конфликт между членовете на Алианса. Разбира се, има опит от гръцко-турските въоръжени конфликти. Но дори там НАТО сега успява по някакъв начин да спре ситуацията и да предотврати открита конфронтация. Следователно единственият вариант за военен конфликт, в който България може да бъде привлечена против волята си, е война между НАТО и Русия. НАТО, приближавайки се до границите на Русия, непрекъснато провокира военен сблъсък, опитвайки се да сплаши Москва“.

„СП“: Българските читатели вярват, че ги подготвят за война с Русия, започвайки от закупуването на изтребители и изграждането на център на НАТО във Варна. Може ли това да се счита за подготовка за война?

„НАТО определено се готви за война. Това най-вероятно ще започне, когато НАТО изгради достатъчно своята военна сила в Източна Европа. За България това е често срещана ситуация. През Втората световна война германците доминираха на нейна територия, сега НАТО ще доминира. Българите не са в състояние да се противопоставят и да защитят своя суверенитет. Те не са сърби. Българите могат да бъдат освободени само от някаква външна сила, например Русия. Но вече два пъти ги освобождавахме и какво получихме? Плюнка в лицето. Така че нека се измъкват сами, както искат.

„СП“: Имаше случай, когато български войници на ученията на НАТО отказаха да стрелят по цели, които бяха облечени в униформата на руската армия.

„Ако българите не са започнали да стрелят по цели, облечени в руски униформи, тогава това е добре. Това означава, че пропагандата на НАТО все още не е успяла да заблуди всички българи. Но при всички случаи българите, както казах, няма да се бият с Русия по различни причини. Някои може и да имат чувство на историческа благодарност, но повечето не желаят да се бият изобщо. Следователно те няма да могат да окажат на НАТО никаква реална военна помощ, а военните бази на тяхна територия бързо ще бъдат унищожени от ракетни удари на руската армия“.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 70 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Дръ Ткозел
1 Отговор
Отдавна братушка е куха фраза и тема за плюене в Просия

Коментиран от #7, #17, #38, #269


Оценка:
-199 +99

2
Този коментар е премахнат от модератор.
бар Копринка булочки ,блинчики и сосиски
3 Отговор
АХ КАКАЯ ГРУХ.....ГРУСТЬ

Оценка:
-72 +45

Гост
4 Отговор
Великите народи (не само големите държави) винаги са съпроводени от предатели, на които си помагал.. Русия, Сърбия...

Оценка:
-26 +91

Rado
5 Отговор
А какво да учим - Путин направи Кирил и Методий македонци като честити празника на Македония, а не на България. И русофила е готов да предаде България и да признае това за вярно.

Коментиран от #10, #18, #235, #248


Оценка:
-110 +198

да питам
6 Отговор
Я да се изкажат нашите ошанки ... 🤭🤭

Коментиран от #101


Оценка:
-111 +66

Ей заради теб!
7 Отговор

До коментар #1 от "Дръ Ткозел":


Сашко Йордановчета - злобни и страхливи инати! А Сърбинът е доказан Мъжкар!Точка!

Коментиран от #96, #290


Оценка:
-114 +126

Шпек
8 Отговор
България е член на НАТО,следователно е враг.Българите обаче са страхливци и ще свалят гащите само да дойдат Руските туристи с пълни джобове по Кафявоморието .

Коментиран от #41, #209


Оценка:
-95 +77

9
Този коментар е премахнат от модератор.
Шпек
10 Отговор

До коментар #5 от "Rado":


Е,от къда са според теб Кирил и Методи?Наясно ли си кой е написал Българската азбука изобщо?

Коментиран от #32, #58, #61


Оценка:
-69 +48

Българина
11 Отговор
НЯМА по-голям НЕБЛАГОДАРНИК, ПРОШЛЯК и ИЗМЕКЯР от Ганьо.

Коментиран от #259


Оценка:
-79 +154

Опа
12 Отговор
Щото младите американци знаят къде е България!

Коментиран от #15


Оценка:
-26 +143

Какви братя ве ушанки
13 Отговор
Никога не сме ви били братя и никога няма да бъдем. Долу лапите от България.

Коментиран от #146, #172, #229, #253, #294, #332


Оценка:
-189 +127

де жа вю
14 Отговор
България се намира в същата ситуация,както малко преди 9 9 1944г !Съюзници сме на едни,но ще ни освободят други!

Коментиран от #71, #212


Оценка:
-44 +157

Клик
15 Отговор

До коментар #12 от "Опа":


Всички знаят къде е България—страната на ефтините пи*чки и алкохол.

Коментиран от #25


Оценка:
-36 +104

16
Този коментар е премахнат от модератор.
17
Този коментар е премахнат от модератор.
Де Факто
18 Отговор

До коментар #5 от "Rado":


Азбуката(последното издание), която в момента ползваме се нарича "Руска кирилица" или "Граждански шрифт", бе НЕГРАМОТЕН евроГЕЙецо.
Крайно време е Ганьо да слезе на земята, и да погледне на нещата така, както са.
В противен случай, ще си остане ВЕЧНИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ на ЧУШКОПЕК.

Коментиран от #21, #29, #106


Оценка:
-101 +44

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Абе ционистче
20 Отговор

До коментар #9 от "честен ционист":


Нали уж Мойше,земята обетованата,скрижалите,а? Яхве,тинтири-минтири,само на лихви и Сатаната се кланяте вие,шматки.А после - олелей,правят ни на сапун,трагедии,плащайте за козметиката..

Оценка:
-6 +33

21
Този коментар е премахнат от модератор.
Сатъра на Хана
22 Отговор
Руснаците НЕ СА НИ БРАТЯ „
колкото и МАКДЕНОЦИТЕ :)) ...... ......... ..................... ......... ВЪВ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО С КОРЕНИ ОТ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТНОШЕНИЯТА СА "МАЛКО СЛОЖНИ"

Коментиран от #26, #243


Оценка:
-34 +63

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Дръ Ткозел
24 Отговор
ми ,поне чушкопек правим ,а чукчите и чушкопек нямат rueba

Коментиран от #67, #184


Оценка:
-44 +40

ми , не
25 Отговор

До коментар #15 от "Клик":


Всички знаем къде е евтиният алкохол и птички ...⭐⭐

Коментиран от #28


Оценка:
-17 +28

kaтъра на Османа
26 Отговор

До коментар #22 от "Сатъра на Хана":


и турците не са ни сестри

Оценка:
-6 +59

🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺
27 Отговор
Това беше задачката ма туркофилите соросоиди БГ да, направят така че, Руската Федерация да не бъде гръб на БГ. и турците да я превземат без проблем!

Коментиран от #191


Оценка:
-35 +103

Пиян евроГЕЙец
28 Отговор

До коментар #25 от "ми , не":


На Слънчака...хахаха.

Коментиран от #51


Оценка:
-5 +17

Rado
29 Отговор

До коментар #18 от "Де Факто":


Руcoфили прeдaтeли, гoтoви cтe дa прeдaдeтe Бългaрия. Увaжaйтe Бългaрия. Глeдaй кaк ce хвaлят Кoмoc Груп Руcия c виcoкoтeхнoлигeчнa пoтoчнa линия. Вcичкo тoвa в тoзи клип e прoeктирaнo и прoизвeдeнo oт БЪЛГAРCКA фирмa Indеx 6 Bulgаriа. Тaкa, чe тaя руcoфилcкa упoркa ЧУШКOПEК я зaбрaвeтe. Прeдaтeли.

Коментиран от #65, #164


Оценка:
-74 +71

чудо
30 Отговор
Поредната либерастична пропаганда, само че в Русия - "Свободная пресса". Съдържание: мразете се, сеем разкол. Има ли смисъл въобще да се чете? От години на руснаците се вменява за българи-предатели, чехи-предатели и т.н. А главните разколници по върховете на СССР навремето - чисти като сълзички. Какви врагове са ви българите като втората световна единствени не сме пратили един войник на Източния фронт? У нас същата либерастична пропаганда втълпява: мразете се с руснаците. И кой печели от това? И още по-важното - кой губи? Ами ние, руснаците, чехите и т.н. Изводите си правете сами.

Коментиран от #88


Оценка:
-14 +116

Знайко
31 Отговор
1944 г. Москва ни била освободила. След навлизането на Червената армия в България се леят реки от кръв, убити или безследно изчезнали са над 50 000 българи. И власта преминава в ръцете на необразовани марионетки. А пък в последните 30 години това, което правят руските енергийни компании Газпром, Росатом и Лукоил на българския народ. Не може да предизвика любов. Това което предизвиква е любов към рублите на менте русофилите. Има си дума за тази платена любов и тя е проституци@.

Коментиран от #72, #231


Оценка:
-89 +84

Rado
32 Отговор

До коментар #10 от "Шпек":


Извинявам се. Един Русофил ми каза, че Путин е написал българската азбука. Предатели

Оценка:
-46 +45

Стефан
33 Отговор
България НИКОГА не била срещу Русия, но Русия ВИНАГИ е срещу България и сте ни освободили САМО ЕДИН път, втория път е ОКУПАЦИЯ и кажете че освобождението от турско робство сме си го ПЛАТИЛИ , а сърбите сме ги били ВИНАГИ , и дали автора знае че сме държава много преди тях, и религията и четмо и писмо пак са от нас, първия руски патриарх е един свещеник от Търново, нека автора да прочете книгата на съветския професор Алфред Халиков КОЛКО знатни български рода са участвали в създаването на Русия, елементарно съчинение за оплюване на една НЕЗАВИСИМА държава.

Коментиран от #37, #265, #326


Оценка:
-55 +110

„ЖИТЕЛИТЕ НА СТРАНАТА”
34 Отговор
„ВЪТРЕ В СТРАНАТА ИМА ИСЛЯМИСТИ”!„ЩЕ ТРЯБВА ДА УДАРИМ БЪЛГАРИЯ”!„НЯМА ТАКАВА ТОПЛИНА КАТО ОТ СЪРБИТЕ”!и т.Н.СЕГА ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕМИЕР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Н.С.И РЪКОВОДНИ И ОТГОВОРНИ ПОЛТИЦИ ДА ВЗЕМАТ НАЙ_СРОГО ОТНОШЕНИЕ НА ТАЗИ ПРОВОКАЦИЯ!!!

Коментиран от #300


Оценка:
-14 +42

Голем смях
35 Отговор
Що за простотии? Ген.Колев е изклал руснаците още през 1916г. в Добруджа.На българите не им пука за някаква война наречена освободителна,щом руските орки нападат Родината им.Били сме ги и пак с удоволствие ще ги бием.Това за братятяа го измислиха комунистите след 1944г. Русия винаги е мразела и ненавиждала България.Нейния фаворит винаги е била Сърбия.Не случайно след Съединението ,Русия праща Сърбия срещу България и изтегля всичките си офицери от българската армия.Не случайно във всички войни Русия воюва срещу България.А на 03.03.1918г. подписва КАПИТУЛАЦИЯ пред България и бяга с подвита опашка.Жалко,че България даде писменост ,религия и култура на това неблагодарно азиатско племе.

Коментиран от #79


Оценка:
-61 +93

Сатъра на Хана
36 Отговор
Най Великия Българин Улянов - Ленин спи на Червения Площад и пази единството на РФ :))
.................. Тоя Важен Факт го мразят и Руските Олигарси и Българските Русофоби ........... и все не го споменават

Оценка:
-21 +15

честен ционист
37 Отговор

До коментар #33 от "Стефан":


Иронията е, че всичко което знаеш за историята си е написано (стъкмено) в Москва. Общо взето 99% лъжи и измишльотини.

Коментиран от #52


Оценка:
-38 +37

Софиянец
38 Отговор

До коментар #1 от "Дръ Ткозел":


Не са ни братушки а врагушки

Коментиран от #333


Оценка:
-49 +49

БАЙ КУРТИ
39 Отговор
Няма да се изказвам относно публикацията , само ще спомена нещо от историята .
Когато генералите на ЦАР БОРИС го питат защо е отказал да изпрати БЪЛГАРСКА войска на РУСКИЯ ФРОНТ - МИСЛЕТЕ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ЩЕ СТРЕЛЯТ ПО РУСНАЦИТЕ. ЕДВА ЛИ . КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРЯВА ГЕНЕРАЛИТЕ С ГЕРМАНИЯ НАРОДА С РУСИЯ . И добре че не е изпратил войска на РУСКИЯ ФРОНТ , сигурно щеше да има хиляди гробове

Коментиран от #74


Оценка:
-16 +68

Реалист
40 Отговор
Колкото по-далеч от Русия толкова по-светло бъдеще за България

Коментиран от #56, #236


Оценка:
-63 +59

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Мери
42 Отговор
Българите са много, ама много повече от сърбите, които реагират абсолютно и само в полза на интереса си. Коя нация, чиято територия е бомбардирана със съгласието на страните членки от ЕС, така бързо би пожелала да влезе в редиците на съюза освен сръбската ? Едва ли има друга...Ние българите изпитваме и винаги ще имаме респект към обикновените руски войници, проляли кръвта си за свободата на България. Но, не искайте повече от нас и без това вашият Горбачов ни хариза на Запада. Оправете държавата си, направете населението си по-богато, по-щастливо и по-свободно и знайте, че българите най-много ще се зарадват на това от всички други на Земята. Може да сме малка нация, но имаме достойнство и всяка заплаха, независимо от кого е ни изпълва с омерзение. То май и това остана само на българския народ, но... Няма да го изгубим!

Коментиран от #47, #50, #295


Оценка:
-9 +98

43
Този коментар е премахнат от модератор.
44
Този коментар е премахнат от модератор.
Ганьооо..
45 Отговор
Що никой не те брои и за хлебарка бе? Сложна личност си ти,сложна.И Европата те мисли за......макар че си и измил два Евереста чинии-паници,сложна личност си ти..Ощетена..

Оценка:
-21 +17

Мордекай
46 Отговор
Пияните ушанки избиха и хората които уж ни освободиха от турците.
Къде е царска Русия , всички известни руснаци , поети , музиканти , химици .... са от времето преди комунягите. Да не говорим че и руснаците имат глям дял в обесването на Левски , разпарчетосването на България , само вси от тия глупаци. И азбука им дадохме и православни ги направихме колко години ни доят инсектициди такива.

Оценка:
-51 +60

честен ционист
47 Отговор

До коментар #42 от "Мери":


Сърбинът ще е лидер на Балкаините, не ги мисли ти защо искат в ЕС, тоест там ги бутат Китай, а вас САЩ ви бута към Преизподнята.

Коментиран от #131


Оценка:
-54 +34

🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺
48 Отговор
Това беше задачката на туркофилите соросоиди БГ да, направят така че, Руската Федерация да не бъде гръб на БГ. и турците да я превземат без проблем!

Коментиран от #57


Оценка:
-28 +38

Край
49 Отговор
Според някой българи - големи патриоти - Кирил и Методий са българи от Петърч.
Елементарно е да проемете, че те в България не са стъпвали. Че са висши чиновници на Византия. Евентуално от славянски произход от страна на майка си. Съставената от тях азбука не е правена за българите а за да даде отпор на католицизма във Великоморавия.
На чашка в кръчмата обаче можете да се тупате по гърдите до посиняване.

Коментиран от #55, #66, #121


Оценка:
-49 +37

Мери
50 Отговор

До коментар #42 от "Мери":


Плямпаш..

Коментиран от #120


Оценка:
-4 +0

Евроазиатец
51 Отговор

До коментар #28 от "Пиян евроГЕЙец":


Ми , не ... Вие петолъчките ни хвалите евтинията там ... ха ха хааа

Оценка:
-16 +14

А ти какво знаеш
52 Отговор

До коментар #37 от "честен ционист":


Че си платен Трол ,това не те прави честен и 100% не си чадо Аврамово

Оценка:
-5 +22

PSG FR
53 Отговор
А нас някой питал ли ни е индивидуално дали искаме членство в НА-то и съвременния €€€Р? UK са го правили с референдум през 1970-те, когато са се присъединявали, така и през прословутата 2016!

Оценка:
-10 +38

Сатъра на Хана
54 Отговор
Русия е 4-та Българска Държава - княгиня Наришкина - Майката на Петър Велики е Волжка Българка :))
....... Укропите постоянно набиват че Русия е Генетичен отпадък от 50% Славяни , 40% Волжки Българи и 10 % Варяги Викинги :))

Коментиран от #60, #63


Оценка:
-10 +26

честен ционист
55 Отговор

До коментар #49 от "Край":


Кирилос и Методиос са гръцки имена, до тук със спора стринката по майчина линиям каква на цвят градинка имала. Кирилицата е базирана на гръцката азбука, българският език и граматика на гръцката. Дотук съ с смешния ви спор.

Коментиран от #70


Оценка:
-35 +19

Хахаха..
56 Отговор

До коментар #40 от "Реалист":


Кой те кръсти Реалист,някой с гумени маратонки от село,може би?

Оценка:
-2 +9

Дръ Ткозел
57 Отговор

До коментар #48 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":


руската педерация е майка и баща на бомжа

Оценка:
-27 +14

Знайко
58 Отговор

До коментар #10 от "Шпек":


Ти наясно ли си за книжовните школи Преслав и Охрид. И наясно ли си, че Кирил и Методи създават глаголицата. А Климент Охримски е създал българската азбуката. Когато не е имало нито славяни, нито македонци. Наясно ли си, че "накой" променят името на българската азбука на славянска азбука. Наясно ли си кой е този?

Коментиран от #278


Оценка:
-8 +51

111
59 Отговор
НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ БРАТЯ, А НАЙ-ВЕЧЕ ВРАГОВЕ! ДА ЖИВЕЕ ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ И ДА ПРЕБЪДЕ СВОБОДНА ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ!

Оценка:
-35 +30

Дръ Ткозел
60 Отговор

До коментар #54 от "Сатъра на Хана":


чшш катър ,ходи при чингис хан и пий кумис

Оценка:
-13 +5

paduo Гъзubapu FM
61 Отговор

До коментар #10 от "Шпек":


Аз съм Бате Венци яде ли ти се шпек?
Ела за някой тек на мекия дюшек!
Сега е събота вечер, нашия смях се чува надалече,
нека започнем от Юлита, в Алиби и Домино танци до насита!
Аз съм човек на купона за купона наричай ме Путин,
откривам сезона
на купона да бе да на фона на секс по телефона

Оценка:
-11 +2

да питам
62 Отговор
Предполагам , уволнили са и всички български тролеи в Ольгино ..?

Оценка:
-3 +1

63
Този коментар е премахнат от модератор.
мангър
64 Отговор
Сърбия никога да влезе ЕС

Оценка:
-3 +17

Де Факто
65 Отговор

До коментар #29 от "Rado":


ГАНЬОоооооо, за съжаление се оказва, ЧЕ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ 80%.
МНОГО СТЕ с ИЗПЛАКНАТИТЕ МАЛКИ и ПОЛИРАНИ МОЗЪЧЕТА.
Живей с мисълта, че Ганьо е велик, и гледай ОПАШКИТЕ ПО КОНТЕЙНЕРИТЕ С БОКЛУК, които БОГАТИЯ Ганьо ПОЛЗВА ЗА ХРАНА.

Оценка:
-23 +27

мдаааа
66 Отговор

До коментар #49 от "Край":


А според някоИ руски патриоти , Кирил и Методий са древни македонци ... Ъ ??

Оценка:
-15 +16

67
Този коментар е премахнат от модератор.
az #Победа75
68 Отговор
В Българската "армия" /армия е в кавички, защото днешното трудно може да се нарече армия/ нагласите като цяло са про руски. Ако от политическата власт наредят да се включим във война срещу Русия, военните ни по-скоро ще извършат военен преврат или няма да изпълнят заповедта, отколкото да се самоубият и да убият десетки хиляди български цивилни в такава война!

Коментиран от #90


Оценка:
-17 +50

дджж
69 Отговор
Публикувано във факти.бг: След навлизането на Червената армия в България се леят реки от кръв, убити или безследно изчезнали са над 50 000 българи.
,,,,,,,,
Солженици, ти ли си, бе?

Оценка:
-22 +36

хаха
70 Отговор

До коментар #55 от "честен ционист":


А светските им имена как са били?
Ще ти подскажа къде да ги търсиш - в житието им, писано от Св. Климент Охридски. Същото, в което си пише, че двамата са по произход българи.
Коя гръцка азбука бе? Тая, пелазгийската, дето са им я доставил Кадъм? Аман от гръкопоклонници. Смешни сте като тях.

Коментиран от #77


Оценка:
-6 +33

Освободиха ни
71 Отговор

До коментар #14 от "де жа вю":


Американци, беитанци и руснаци. Айде стига сте приписвали всичко на ушанките. Войната я спечелиха със помощта на сащ и великобритания. Самички нямаше да направят нищо.

Коментиран от #110


Оценка:
-43 +32

незнайко не лъжи
72 Отговор

До коментар #31 от "Знайко":


всяка твоя дума е лъжа! никакви реки от кръв не са се лели, руската армия е посрещната с цветя и чевермета! спрете с фашистката пропаганда !

Коментиран от #288


Оценка:
-30 +32

наблюдател
73 Отговор
Не знам български войски да са влизали на руска територия , но руски на българска са влизали най-малко два пъти.
Така , че умната.

Коментиран от #80


Оценка:
-18 +36

Българина
74 Отговор

До коментар #39 от "БАЙ КУРТИ":


И Хитлер и царя, много добре са знаели, че ако пратят български войски на Източния фронт, ТЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПРЕМИНАТ НА СТРАНАТА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ, ЗАЕДНО С ДУХОВАТА МУЗИКА🤣🤣🤣

Оценка:
-15 +48

херодот
75 Отговор
В русия отдавна пишат на азбука измислена от Ленин !

Коментиран от #85


Оценка:
-25 +14

другарят
76 Отговор
Руснаците даже и кътните зъби ни знаят! Освен това се проследява ясна мисъл при всички коментари за разлика от нашата каша в главите ни!

Оценка:
-17 +34

Rado
77 Отговор

До коментар #70 от "хаха":


И да спориш е напразно. Русофила има чип и е програмиран да предаде България. Те затова се страхуват от ваксините да не им подменят чипа. :DDDD

Оценка:
-28 +31

ТрагОдия
78 Отговор
Българин не се е бил с Руснак в Добруджа...ами като чета олигофрениите ви горе,за жалост пропагандата и безумията яко са ви промили мозъците..въшки!

Оценка:
-18 +29

Да бе
79 Отговор

До коментар #35 от "Голем смях":


А сигурно след минаването на Ниш пак руснаците са пратили срещу нас посланика на Австроунгария срещу нас с послание, че навлезем ли по-навътре ще срещнем австроунгарски войски, а?
За разлика от вас нито пасем трева, нито сме забравили историята.

Оценка:
-9 +30

Българина
80 Отговор

До коментар #73 от "наблюдател":


България е единствената страна по пътя на ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ към Берлин, която Сталин НЕ Е ОБЕЗОРЪЖИЛ.

Коментиран от #193


Оценка:
-13 +36

81
Този коментар е премахнат от модератор.
az #Победа75
82 Отговор
При използването на летища, пристанища, командно-комуникационни центрове и тилови бази на българска територия в евентуална война на запада срещу Русия, последните ще прекратят да съществуват още в първите час-два от конфликта. България, а и НАТО не разполагат със сили и със средства, за неутрализиране на ответен руски удар.

Коментиран от #86, #94, #126


Оценка:
-16 +35

83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
Де Факто
85 Отговор

До коментар #75 от "херодот":


В Русия отдавна пишат и ползват азбуката създадена по заповед на Петър I-ви, която днес ползва и Ганьо.

Коментиран от #105


Оценка:
-33 +12

86
Този коментар е премахнат от модератор.
Дръ Ткозел
87 Отговор
разпуснете ве ,матрьошки ,радвайте са на малкото ви останал живот ,стига сте удряли хората с ракети ,подводници и стратегически центрове

Коментиран от #93


Оценка:
-20 +25

Абе чушкопек
88 Отговор

До коментар #30 от "чудо":


Сега си в НАТО,рипай да убиваш руските варвари,ариецо с потури,ибрикчийо храбър,сега ти се е паднало,хахаха..

Коментиран от #99


Оценка:
-25 +16

Еврогейчо
89 Отговор
Е Новият приятел на Бойковото правителство а народът си пие Руска Водка и иска Руска Ваксина и само руската ваксина за последен път ще освободи България от Гейтските Окупатори

Оценка:
-21 +29

Абе ,
90 Отговор

До коментар #68 от "az #Победа75":


Кви войни те гонят па тебе бе ?! Ако , ако ако и ще , ще , ще ..

Оценка:
-9 +9

91
Този коментар е премахнат от модератор.
честен ционист
92 Отговор

До коментар #19 от "paduo Гъзubapu FM":


Научил съм ви да пеете на Юра песните.

Оценка:
-2 +1

93
Този коментар е премахнат от модератор.
ми ,
94 Отговор

До коментар #82 от "az #Победа75":


Колко и да шпаклираш , руснака ти казва - ти не си ми брат ! Какво толко се обясняваш ?

Коментиран от #145


Оценка:
-9 +22

Не са
95 Отговор
се лели реки от кръв, но ще се леят.

Оценка:
-19 +2

Пешо
96 Отговор

До коментар #7 от "Ей заради теб!":


Доказани грознизци .

Оценка:
-1 +2

Бай Шиле
97 Отговор
Българите не са толкова глупави и разбират ,че САЩ ги използват за първа линия срещу Русия.

Оценка:
-19 +37

ПРЕДАТЕЛИ
98 Отговор
НИЕ НЕ СМЕ ИМ БРАТЯ , НО ТЕ СА НИ БРАТЯ , ИМА ДУКИМЕНТИ , ЩОТО И МАКЕТАТА НЕ СА НИ БРАТЯ АМА ИМА ДУКИМЕНТИ И ЗА ТОВА ! ПРИЧИНАТА ДА НЕ НИ ПРИЗНАВАТ Е ЧЕ ТУК УПРАВАТА Е ОТ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ !

Оценка:
-15 +31

да питам
99 Отговор

До коментар #88 от "Абе чушкопек":


Що нема иконки ? ГЕРБав МАЗЕН ТУЛУП ...⭐⭐

Оценка:
-6 +14

Сатъра на Хана
100 Отговор
Българите сме дали живот на - Хазария , Киевска Рус , Албания , Дунавска България , Волжка България , Русия ,Чувашия, Татарстан и Башкирия :))))
........... Затова и отношенията в нашето семейство са толкова сложни :)) .......

Оценка:
-3 +28

101
Този коментар е премахнат от модератор.
казах
102 Отговор
Аз ще се бия срещу нато. И никога против Русия.

Коментиран от #114


Оценка:
-23 +33

103
Този коментар е премахнат от модератор.
ежко
104 Отговор
Така е!Англосаксонците никога не са ни били братя, а руснаците ги загубихме.ЕС -там сме последна дупка на кавала и така ще си останем.
Разликата е,че руснаците ни даваха, а от аглосаксонците -само мили думи и лафове, но стане ли непечено -ще ни дадат за храна на рибите.

Коментиран от #119


Оценка:
-22 +34

херодот
105 Отговор

До коментар #85 от "Де Факто":


Ти недей да спориш с написаното в руските учебници професоре.

Оценка:
-4 +9

Шамара
106 Отговор

До коментар #18 от "Де Факто":


Що бе какво лошо има в чушкопека ? Ушанките и след 100 години немогат го направи!

Оценка:
-16 +22

НЕЗНАМ КОЛКО ОТ ВАС ГЛЕДАТ В
107 Отговор
ТУБАТА РУСКИТЕ КЛИПОВЕ,БЛОГЪРИ,ДОКУМЕНТАЛИСТИКА НО ЕДНО Е ЯСНО ПО _ГОЛЯМ Р У С О Ф О Б ОТ САМИЯ РУСНАК Н Я М А!!!!И СТИГА СМЕ СИ
ХАБИЛИ НЕРВИТЕ ЗА ТИЯ ДЕТО НИ КАЗВАТ,ЧЕ ТЯБВА ДА НИ УНИЩОЖАВАТ!!!

Оценка:
-8 +25

Пешо
108 Отговор
Доказани грознизци руски подлоги. Давайте албанци.

Оценка:
-14 +14

Добре, че вие не сте Русия
109 Отговор
ТОВА ДА Е ЯСНО И НА НОВАТА ПОСЛАННИЧКА НА РУСИЯ: БЪЛГАРИЯ НЕ Е МОЩНАТА ВОЕННА ДЪРЖАВА ОТ МИНАЛОТО СТОЛЕТИЕ. ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН Я ИЗОСТАВИХА НА ПРОИЗВОЛА, ПРИПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ДВЕ МОЩНИ ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ БАЛКАНСКИ ДЪРЖАВИ - ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ СА ЧЛЕНОВЕ НА НАТО, А ЮГОСЛАВИЯ НА МИЛОШЕВИЧ ПРОДЪЛЖАВАШЕ С АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ПОЛИТИКА. БГ ЧЛЕН НА НАТО- ТОВА БЕШЕ ЕДИНСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ХОД. И ОЩЕ НЕЩО : ВЪВ ВСИЧКИ "МЕКИ" КОНФЛИКТИ СЪС СЪРБИЯ (ЮГОСЛАВИЯ) РУСИЯ, А НЕ СССР, ЗАСТАВАШЕ СРЕЩУ БГ. ТАКА ЧЕ РУСИЯ ТРЯБВА ДА ТЪРСИ В СЕБЕ СИ ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА ОТДАЛЕЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНО НИВО. И ДНЕС ЗАИГРАВАНЕТО НА ПУТИН С МАКЕДОНИЯ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ПРИЧИНИТЕ ТОЗИ ПРОЦЕС ДА НАБИРА СКОРОСТ. БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛА ТАКИВА ХОДОВЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА РУСИЯ. ИЗЦЕПКИТЕ НА ПЛАТЕНИ ПОЛИТИЦИ НИЩО НЕ СТРУВАТ, ЗАЩОТО НАРОДЪТ ЗНАЕ, ЧЕ СА ДУПЕДАВЦИ И ЩЕ ИМ СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА.

Оценка:
-11 +32

де жа вю
110 Отговор

До коментар #71 от "Освободиха ни":


Не съм отричал помощта на САЩ и АНГЛИЯ за СССР! Но Хитлер направи грешката от 1-та световна война,ГЕРМАНИЯ да воюва на два фронта!

Оценка:
-1 +16

Дърт пее..раст...
111 Отговор
Срещу Русия ,ще се бият двама човека,по скоро два клеса,Един Чефут и един помак..Пасито и Плевнята..Може и някой друг издухан ,,наемник,,На добър път.!!.Руснаците знаят това,и много други неща..,Свободная преса,,е сед есарска пръдня..Търси конфликт..!!Клел съм се да защитавам интереса и териториална цялост на НРБ..Не ,на Няква Терористка завера...НАТО...

Оценка:
-16 +40

112
Този коментар е премахнат от модератор.
Сатъра на хана
113 Отговор
........... КОРЕНИТЕ НА РУСИЯ
.................. .............. Великая Россия — Великая Тартария или Великая Булгария? ИНОСМИ Олег Чеславский

Оценка:
-4 +14

114
Този коментар е премахнат от модератор.
дани
115 Отговор
Вече 140 години България се управлява от най мързеливата и продажна част от българския народ.

Оценка:
-10 +26

дядоЯго
116 Отговор
Приятелят на моя враг е и мой враг ! Просто е ... Щом са в дослук с османците да пукат московците .

Оценка:
-17 +13

117
Този коментар е премахнат от модератор.
Русофоб
118 Отговор
До всички русофили руснаците не са ви братя руска песен за баба Марта за България от последните 70 години няма а английска има.

Коментиран от #270


Оценка:
-22 +17

Пешо
119 Отговор

До коментар #104 от "ежко":


Ма много искат да са на нашето място .ЕС не Евразия.

Оценка:
-12 +15

Мери
120 Отговор

До коментар #50 от "Мери":


Може, но ти вероятно не можеш да пишеш.

Оценка:
-1 +1

Чети повече
121 Отговор

До коментар #49 от "Край":


Защото явно не знаеш че мисията ма Кирил и Методий се свързва с написването и разпространението на ГЛАГОЛИЦАТА.

Оценка:
-0 +13

Кашикът.
122 Отговор
Даа,бе да,,има бойци ке се бият срещу Руския спецназ,, на руска земя..Профи армия,,На Каракачанката..Желая им Победа!!.

Оценка:
-6 +16

paduo Гъзubapu FM
123 Отговор
стига три ма овца ,остави ме да кажа на русофилите ,че са изчезващ вид в България

Оценка:
-13 +15

ПРАРОДИТЕЛИ-ПРАБЪЛГАРИ
124 Отговор
СЪЗДАТЕЛИ БАЩИ НА ДНЕШНА РУСИЯ И УКРАЙНА ,ПРОВЕРЕТЕ ГЕНИТЕ ЩОМ КРИЯТ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ В ЕРМИТАЖА,КАКТО ЧЕЧА НА КАН КУБРАТ НАМЕРЕН В МАЛАЯ ПЕРЕШЧЕПИНА

Оценка:
-2 +18

az #Победа75
125 Отговор
Проста математика: Ракета на ОТРК "Искандер", изстреляна от Крим поразява ВМС база "Атия", край Бургас за по-малко от 4 минути и нищо не може да я спре..., а за ракета 9-C-7760 от комплекса "Кинжал" изобщо няма смисъл и да пресмятаме. Метафорично казано с нея руснаците са в състояние да ни поразят още преди и да сме започнали да воюваме срещу тях!

Коментиран от #129, #159


Оценка:
-14 +24

126
Този коментар е премахнат от модератор.
temerut
127 Отговор
Каквото повикало,такова се обадило!А Кирил и Методий не са създатели на буквите,с които пишат сега руснаците.Първите записи на кирилица са открити в североизточна България!На глаголица в Русия никога не се е писало.Та Путин си изяде хляба с това изказване за азбука от Македония.И аз оттогава не го харесвам.Но...руският народ е славен!И когато забравяме за неговата пролята кръв за свободата ни,когато му се подиграваме и големеем,когато децата ни и не знаят за хилядите мужици,положили кости у нас,са прави,че не им сме братя.Ние май и на себе си вече не сме братя!

Коментиран от #130, #138


Оценка:
-8 +25

128
Този коментар е премахнат от модератор.
Дръ Ткозел
129 Отговор

До коментар #125 от "az #Победа75":


проста физиология - ти си куку

Оценка:
-9 +4

Иван Ганкин Говедаров - темерут
130 Отговор

До коментар #127 от "temerut":


и съм ГРОД !

Оценка:
-0 +0

Пешо
131 Отговор

До коментар #47 от "честен ционист":


Сърбинът е аутсаидер все повече и повече.Едни руски подлоги.
А русия нула.
Бихвеги във войните като кучета.
Давайте албанци,одите си сръбе.
След Косово южна сърбия успех.

Оценка:
-13 +13

ДАЖЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ
132 Отговор
СЕ ПОДИГРА С ТИЯ ВМИРИСАНИ ВАЛЯНКИ !КАЧИ ТРМА ДИПЛОМАТИ СЪС СЕМЕЙСТВА ИМ
И МУКАВЕНИТЕ ИМ КУФАРИ НА Д Р Е З И Н А И ГИ НАТИРИ ОТ СТРАНАТА!😀😀😀😀😀А ТЕ ИАКАТ ДА СМЕ ИМ „БРАТЯ”😀САМО БОКЛУЦИТЕ СЪРБИ С ПЛЯСКАВИЦАТА МОЖЕ ДА СА ИМ ЛЮБОВНИЦИ😆

Оценка:
-13 +15

Руснаците станаха османци,а рускините..
133 Отговор
Турски ханъми!Това ли са нашите братя?Питам и отговор не искам!Щом сърбите им са братя,халал да им са!На нас сърбите никога не са били братя,нападнаха ни в гръб при Съединението,избиха всички Българи в Македония,боядисаха всички надписи на български в черкви и манастири и разделиха български селища в западните покрайнини през гробища и братски дворове.Такива братушки не ни трябват...

Оценка:
-8 +24

Нямам срам
134 Отговор
Лично не харесвам СССР и начина на управление през този период ,но Фащ и Европа трябва да си много благодарни че Хитлер и Сталин не си стиснаха ръцене или Рахна не бе толкова алчен ся света щеше да е доста по различно място за живеене... Запада не го забравяйте

Оценка:
-10 +7

минувач
135 Отговор
Пак ли искат да ни освобождават?
Аиде стига!

Оценка:
-15 +14

Ала-бала, дрън-дрън
136 Отговор
"СП“: - Русия враг ли е на България? Ако не, защо се присъединиха към НАТО? Българите не са естествени русофоби като балтите или поляците".

Защото Русия опази Сърбия много добре през югославската война от САЩ. За туй България се присъедини към САЩ. Ако говорим за освобождаване, то сега, ако турците ни превземат няма как да ни освободят руснаците. Те нямат армията, раждаемостта, индустрията и технологиите да ни помогнат. Добре, могат да хвърлят някоя балистична ракета, ама за нас това не е много добре. А пък за ислямът, най-голямата джамия в Европа е у Москва. Навсякъде са ислямистите спокойно.

Оценка:
-8 +12

ПКП ПКП ПКП
137 Отговор
Кърджaли имa нуждa oт нoв имидж и чacт oт тoзи нoв имидж мoжe дa cтaнe caмo c нoви хoрa. Aз ce cъглacих дa cъм вoдaч нa лиcтa, зaщoтo e нaциoнaлнa кaузa г-жa Кaрaянчeвa дa нe влизa в пaрлaмeнтa. Тoвa зaяви лидeрът нa млaдeжкaтa фoрмaция нa AБВ Плaмeнa Зaячкa прeд "Eврoкoм".

"Aз нямaм нищo прoтив дa дeбaтирaм c нeя. Тaзи жeнa уcпя дa прeвърнe дaрeнитe килими в пaрлaмeнтa в пo-извecтни oт чипрoвcкитe килими, кoитo ca cвeтoвнo културнo нacлeдcтвo", oбяcни прeдceдaтeлят нa AБВ-Млaдeжи.

"Дa пoдaриш cтaри кaлeндaри нa възрacтни хoрa, кoитo ca злe cъc зрeниeтo, e aбcoлютeн цинизъм", изрaзи cвoeтo възмущeниe Зaячкa.

"Жeнa, кoятo кaзa, чe дeпутaтитe cи вдигaт зaплaтитe, зa дa мoгaт дa ги дaрявaт. Eтo нaближaвa 3 мaрт. Тя нa eдин oт прeднитe прaзници възрoди Втoрoтo бългaрcкo цaрcтвo, нe Трeтoтo",

Оценка:
-3 +10

ТЕМЕРУТЕ И ТВОЙТЕ РУСКИ МУЖИЦИ
138 Отговор

До коментар #127 от "temerut":


ЕДНО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ,ЧЕ КАТО СА НИ ПОМОГНАЛИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ПЕТ ВЕКОВНО РОБСТВО НЕ ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ПЕТ ВЕКА СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО!!!!ДА СИ ТЪРСЯТ ДРУГИ БРАТЯ!!!

Оценка:
-12 +15

az #Победа75
139 Отговор
Още малко интересни сметки и храна за размисъл: Ракета 9-C-7760 от руския комплекс "Кинжал", изстреляна от носител МиГ-31 от въздушното пространство над Крим гарантирано поразява ГЩ на МО в София след около 3 минути и половина! При това не разполагаме с нищо, с което да можем да я спрем! Замислете се....

Коментиран от #144, #148, #149, #151, #152, #153


Оценка:
-12 +16

Боко вредния
140 Отговор
"..докато премиерът Бойко Борисов е на власт там. Той ни е лъгал твърде много пъти." Ейй па заради тоя банкянски Тулуп, ще отнесем и бой от руснаците !

Оценка:
-11 +19

Доцента
141 Отговор
Русия се готви за война с Нато,след като окупира Крим и се доближи до натовските граници.Има русия има проблем.Няма русия има световно щастие и благоденствие

Коментиран от #207


Оценка:
-32 +15

No Exit
142 Отговор
Братята не си ги избираш, но можеш да си избереш работодател който ти плаща добре

Оценка:
-2 +11

666
143 Отговор
Русия от 50 г. все се готвят за война. Никой не ги заплашва, а те все чакат война. Всъщност кой нападна Украйна май не не са NATO?!

Оценка:
-19 +19

Е???
144 Отговор

До коментар #139 от "az #Победа75":


И !!!

Оценка:
-3 +3

хаха
145 Отговор

До коментар #94 от "ми ,":


Кой руснак бе? Руския еквивалент на дойче зеле ли? Ходи се снимай.

Оценка:
-1 +10

146
Този коментар е премахнат от модератор.
147
Този коментар е премахнат от модератор.
ПОБЕДИТЕЛЮЮ
148 Отговор

До коментар #139 от "az #Победа75":


АМА НАЛИ ЗНАЕШ:ЕДИН НАПАДНАТ ВСИЧКИ СА НАПАДНАТИ!!!!И ТОГАВА ЛОШОТО ЩЕ Е ,ЧЕ ГУГАЛ ТРЯБВА ДА СИ ПРЕНАСТРОИ НАВИГАЦИЯТА!ПИТАШ :КАК ДА СТИГНА ДО МОСКВА И СЛЕД ПЕТ МИНУТИ _ОТГОВОР :НЯМА ТАКАВА ЛОКАЦИЯ!!!!!

Коментиран от #150, #171


Оценка:
-8 +8

Дръ Ткозел
149 Отговор

До коментар #139 от "az #Победа75":


това ,ако пилотът е тавряз ,машината не се повреди ,и ракетата не е продадена в Украина ...знаем ,знаем

Оценка:
-4 +8

Дръ Ткозел
150 Отговор

До коментар #148 от "ПОБЕДИТЕЛЮЮ":


бай Иван са разчел из руските пропагандони

Коментиран от #160


Оценка:
-6 +6

151
Този коментар е премахнат от модератор.
Храна за размисъл
152 Отговор

До коментар #139 от "az #Победа75":


Колко руснаци имат имот и живеят в страни от НАТО ?

Оценка:
-3 +10

Фъкoff
153 Отговор

До коментар #139 от "az #Победа75":


Е и? Да свалим гащите и се дупнем на рушняците. Те са параноици. Все някой ги заплашва. Понеже не могат да мислят нормално и да си устроят живота нормално привиждат нападатели. Сега като Байдън им пусне пак желязната завеса, те и в ръждата ще виждат барут складиран за да ги гръмне. Тази им параноя ги кара да си хвърлят парите в оръжия, а да гвацат калта без пътища.

Оценка:
-12 +11

Goshe
154 Отговор
"Българите не били като сърбите"... ехооо, ако сърбите беха като българите щеха да пишат на кирилица, уж там и кирилицата и латиницата са разрешени, ама рядко пишат на кирилица. После много обичали руснаците., дрън дрън.

Оценка:
-4 +14

да питам
155 Отговор
"СП" - защо не се споменава нищо за нападенията на Русия срещу България , след Освобождението от турско робство ? И за окупацията след ВСВ ??!

Оценка:
-9 +14

Кси
156 Отговор
Какво ми хвалите сърбите, бе, кога са печелили битка тия с българи, никога, и с тях имаме проблем, взеха ни западните покрайнини и пречат на взаимоотношенията с македония, какъв ви е зора от такава малка държава като БГ, никаква заплаха не представляваме, изобщо това са свободни интерпретации по темата, държави, в които има военно обучение и те ли се готвят за война с Русия, що за изхвърляне е това, пък и до това ли опряхте, до обучение на учениците, Боже, прибери си верисиите, руснаците сте били против съединението на България, и да воювахте, но за ПРОЛИВИТЕ

Коментиран от #249


Оценка:
-6 +13

Не си е писал
157 Отговор
името педе...а автор на статията ! Това е абсолютна манипулация ! Болен да съм вътре да е пълно с вируси ще се дотътря да дам гласа си за ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ! Щом Путин лично му закачи медала там ще ми е гласа ! Няма тояга която да избие от главата на българина любовта към Русия и руския народ!Дошло е времето да се преброим 75 % ли сме или 95 !

Оценка:
-10 +10

az #Победа75
158 Отговор
Във война срещу РФ сме капитулирали без дори да успеем да гръмнем! И това е известно на всички в българската "армия"! Там, за разлика от някои елементи от българския политически "елит" и от състава на няколко НПО-та са трезво мислещи хора!

Коментиран от #161


Оценка:
-7 +13

ТИ ЗАГУБА75 ОТ
159 Отговор

До коментар #125 от "az #Победа75":


РАКЕТИ САМОЛЕТИ И РУСКИ СОЛДАТИ С ВАЛЯНКИ СЕ ВЪЗБУЖДАШ И СИ ИГРАЕШ ОЩЕ НА ВОЙНИЧЕТА🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑АКО НЕ СИ ВОЕНЕН И КОЕТО Е ТАКА ЗНАЧИ СИ КУКУвица😢

Оценка:
-8 +8

Много
160 Отговор

До коментар #150 от "Дръ Ткозел":


Не ти се разбира какво слушаш😡😡😡😡😡

Оценка:
-0 +2

ПОНЕЖЕ СИ ГРАМОТЕН
161 Отговор

До коментар #158 от "az #Победа75":


ПРОЧЕТЕ ЛИ,ЧЕ ПИШЕ РУСИЯ ЩЕ УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ ААА СТРАТЕГ НА МОРСКИ ШАХ🐑🐑

Оценка:
-5 +6

Мнение
162 Отговор
Този доцент е на нивото на нашите "доценти" от БАН. Няма много информация относно България и българите, но се е заел да изгражда представи и да ги афишира посредством това списание. Всъщност, създаваните от него представи не отговарят на реалното състояние на нещата и не правят добра услуга нито на руснаците, нито на българите.

Оценка:
-2 +8

163
Този коментар е премахнат от модератор.
164
Този коментар е премахнат от модератор.
165
Този коментар е премахнат от модератор.
Посетител
166 Отговор

До коментар #16 от "Абе ,":


Говориш абсолютни глупости!!! Лично Сталин, особено след нападението на Германия над СССР, заповядва да се прекратят всички съдебни процеси срещу свещениците, обявява амнистия и разпорежда завръщането им по църквите и манастирите в които са служили до арестите им! От тогава до ден днешен, руските църкви са пълни с вярващи, не само цивилни, но и военни!!!

Коментиран от #168, #251


Оценка:
-12 +10

Rado
167 Отговор

До коментар #164 от "Хахаха":


Не забравяй, че в Русия всичко е безаналогово. Дори и млякото.

Оценка:
-7 +8

168
Този коментар е премахнат от модератор.
Каскет
169 Отговор

До коментар #165 от "Калпак":


И като се има предвид изказването на Иво Христов ... 🤭🤭🤭

Оценка:
-2 +6

170
Този коментар е премахнат от модератор.
ХАН КРУМ
171 Отговор

До коментар #148 от "ПОБЕДИТЕЛЮЮ":


ДО СЕГА ЧЛ. 5 ЗА КОЙТО, ГОВОРИШ НИКОГА НЕ Е ЗАДЕЙСТВАН. МОЖЕ ДА НЯМА ТАКАВА ЛОКАЦИЯ ,ПОНЕЖЕ Е ИЗЧЕЗНАЛ ГУГЪЛ.

Оценка:
-3 +3

172
Този коментар е премахнат от модератор.
Мдаа
173 Отговор
едно е правителство, друго е народ.
В България не беше проведен референдум за или против членството ни в НАТО, и ЕС. В този смисъл членството ни е незаконно, и зад него стоят имена, конкретни политически имена, а не народ.
В БГ нямаше истински дебати за плюсовете и минусите за членството в НАТО и ЕС-заплащане на членството, забрани и закони, санкции ощетяващи икономиките на ЕС.
Медиите лъжеха хората по селата как икономиката на БГ щяла да има подем, заради базите на САЩ в БГ.
Оказа се, че дори минералната вода си внасят от САЩ, и никаква икономика не тръгна напред.
Медиите лъжеха гражданите на БГ, как ако участваме в Ирак, ще имаме огромни ползи в икономиката.
Е нямаше таки, за сметка на това ни задължиха да не си искаме милиарди дългове към чужди държави в БИ.
И влязохме в дългове 3 милиарда самолети, един милиард катерчета, смешни картонени огради, загуба на БГ лев-еврозона, 17 опростено ДДС, 16 милиарда заеми КТБ, кражби от фондове, мизерия за честните или емиграция.

Ниой за нищо не пита България, политиците дори ги е страх да купят руски ваксини "Спутник V", да не би да наранят чувствата на Императорите от САЩ и ЕС, а народът на БГ да мре по стълбите на болниците, защото няма кой да го приеме, ако не е ваксиниран, или с тест за Ковид.

За защитниците на ЕС ценности, сега ви задължават да плащате за дистанционни уреди, и технически паспорти на сгради между 3 и 8 лева на кв. метър. Нарушават ви се основни права върху частната собственост. За

Оценка:
-6 +12

Мдаа
174 Отговор
Затова имаше протести във Франция, Германия, Нидерландия, Испания, Ирландия излезе с интересно решения по отношение на Ковид политиката.
Защото се отнемат изконни човешки права на европейците.
Затова Макрон за пореден път на последната Мюнхенска онлайн конференция спомена, че Европа трябва да има собствена армия .
Живеем в интересни времена, тъмни, мрачни, отнемащи права и свободи.
Дано да не доживея Новият Световен Ред реализиран докрай, изпълнението му започна март 2020 г. открито. За мен тази е 3-тата световна и тя се води срещу цялото човечество, преките изпълнители за едни брюкселски чиновници, Господарите ги знаем кои са

Оценка:
-5 +13

175
Този коментар е премахнат от модератор.
176
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз не съм я докарал политиката ни
177 Отговор
До туй дередже ! Аз не ГЛАСУВАМ за тази власт от 1989 г. насам. Власт на Криминал- капитализма и фашизма , НЕ Е МОЯ ВЛАСТ !

Оценка:
-6 +6

Освен ВОЙНА , друг вариант за промяна
178 Отговор
НЯМА ! Демокрация - Няма ! Избори - НЯМА ! Промяна - НЯМА ! ДЕМАГОГИЯ ! Що е фашизъм ? Ако знаеш определението ще разпознаеш бързо - когато олигарсите са обсебили държавните институции ! А как се води борба с фашизма - партизан за бой се стяга , мята пушка на рамо ! Война ! Друг път НЯМА !

Оценка:
-4 +6

179
Този коментар е премахнат от модератор.
180
Този коментар е премахнат от модератор.
У нас е ТРАДИЦИЯ !
181 Отговор
Върховната глава да се дамгосва ! И така ще продължи !

Оценка:
-2 +1

ЕСГРАОН
182 Отговор
Руснаците са смес от народи,живяли на огромната територия от Брест до Урал.С някои от тях имаме достатъчна близост ,за да се наричаме "братя".С голяма Русия сме повече като "кумове",ние се сродяваме с руските князе,участваме в християнизацията на тази огромна територия.Наше участие има и в процеса на утвърждаване на българската азбука като писменост на Русия!
Заигравките на руски политици със Сърбия и РСМ са рейтингови,печелят лайкове,не приятели.Нашето присъствие в техните земи е хилядолетно!Всуе са напъните да се разбългарят от нас!НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ,ЩО НЕ ГАСНЕ !
МЬИ БОЛГАРИ ,НЕ ТАТАРЬИ!
Това са думи казани още през 19 век!
Цар Иван 4Грозни се титлува "цар на руси и българи"
В Кавказ и до сега съществува КабардиноБългария!
Всеки опит за лъжеистория е провал за политика,изрекъл това!
Спасяването на българските евреи е поради вековната близост с хазарите от северочерноморските степи ,приели юдаизма.Хиляди хазари са заделени в пределите на Дунавска България!
Така че,ние сме техни държавни,духовни и просветни учители.
И по старата българска поговорка "Изтъка платното и ритна кросното" братушките се еманципират все повече.Така трябва,те израснаха ,но не надраснаха заученото от нас.
Пак наша поговорка казва "Човек,колкото и да се върти, газот все му е отзад!"
Това важи със същия смисъл и за братовчедите сърби и братята македонци!

Коментиран от #185, #187


Оценка:
-3 +11

ВРАГЪТ е нащата ВЛАСТ !
183 Отговор
Народа е омагьосан !

Оценка:
-0 +6

Щирлиц
184 Отговор

До коментар #24 от "Дръ Ткозел":


На тях не им трябва да правят чушкопеци. Те там в Якутия си копаят диаманти. А наяето злато други го копаят и изнасят!!

Оценка:
-5 +7

185
Този коментар е премахнат от модератор.
Непознат
186 Отговор
Русия винаги е била бедствие за България. Какво освобождение? Тя е преследвала само своите користни цели.

Коментиран от #189


Оценка:
-11 +10

187
Този коментар е премахнат от модератор.
Хората в България нямат желание да
188 Отговор
Воюват с никой, в това число с Русия!!! Никой не иска да "брани" на Крадците от последните 30год Имотите и парите, привилегиите!! По възрастните са разказвали на деца и внуци, че НЕЕ имало държава България 500год.Че България сее върнала на картата благодарение на Руските, Финландски, Румънски войници!!!! Руската империя, каквито и други намерения дае имала за проливите, Това не умаловажава заслугата на Царска Русия да сме Свободни след 500г робство!!! И саможертвата на нашите Опълченци, не на последно място!!! Народната Памет НЕЕ Къса!!!

Коментиран от #190


Оценка:
-4 +7

Докато такива като теб у нас ги има
189 Отговор

До коментар #186 от "Непознат":


Работата на ПИШМАН отива ! Веднъж да се заклати лодката у нас !

Оценка:
-2 +2

Хората ? Теб за човек не те броят !
190 Отговор

До коментар #188 от "Хората в България нямат желание да":


Та някой ще те пита искаш или не искаш ! Ти си консумативен материал. Бройка ! Дали те има или не, никой туй не го е/е !

Оценка:
-0 +3

Българин
191 Отговор

До коментар #27 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":


Публикувано във факти.бг: " Това беше задачката ма туркофилите соросоиди БГ да, направят така че, Руската Федерация да не бъде гръб на БГ. и турците да я превземат без проблем! " ------------------------------
Абсолютно точно !

Оценка:
-5 +5

ВОЙНАТА може да почне без никой
192 Отговор
Да ни попита ! Достатъчно е в наши води да има щури глави и да направи грешка ! Иди доказвай после че не си Камила а Братушка мила !

Оценка:
-3 +2

Стефан
193 Отговор

До коментар #80 от "Българина":


Защото я мобилизирал да се бие срещу Германия, дадохме над 33 000 убити и осакатени войници, повече отколкото ПОБЕДИТЕЛКАТА Франция е дала през ВСВ и ПАК ЗА БЛАГОДАРНОСТ са ни сложили при страната на победените и сме плащали репарации, и още нещо защо не е иззел оръжието, САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ, САМО НИЕ от целия източен блок не сме воювали срещу тях, поляци, литовци, латиши, естонци, чехи и словаци, унгарци, румънци, украинци, ДАЖЕ И РУСНАЦИ СА СЕ БИЛИ ПРОТИВ РУСНАЦИ, имаха една Тонка катречарката е избила над 1500 пленени руски хора, САМО НИЕ НЕ СМЕ ИЗСТРЕЛЯЛИ НИТО ЕДИН ПАРТОН СРЕЩУ ТЯХ, а тяхната благодарност е видна от цяла България.

Коментиран от #204, #264


Оценка:
-2 +11

194
Този коментар е премахнат от модератор.
195
Този коментар е премахнат от модератор.
Нас ще ни думкат от дистанция !
196 Отговор
ГРЪМ от Ясно Небе ! Умирам от кеф ! София - по жълтото паве !

Оценка:
-1 +2

ха ха ха
197 Отговор
Те да си пишат каквото си искат, вие също... НО, за мен руснаците си остават БРАТЯ до гроб! 😎

Оценка:
-8 +9

198
Този коментар е премахнат от модератор.
Чочо
199 Отговор
Де факто сме руска колония

Коментиран от #255


Оценка:
-5 +7

200
Този коментар е премахнат от модератор.
201
Този коментар е премахнат от модератор.
202
Този коментар е премахнат от модератор.
Щерю
203 Отговор
Колко сме жалки стана видно от надупената Йотова лазеща в краката на гундяев.

Оценка:
-4 +7

Тъжен
204 Отговор

До коментар #193 от "Стефан":


Благодарността е, че не позволяват България да бъде една София, като съюзник на Германия
Благодарността е, че имаш болници, АЕЦ, газопроводи, евтини газ, нефт, ток.
Развито селско стопанство с истински хранителни продукти.
Благодарността идграждане на силна армия,липса на безработица, липса на престъпност, спокоен живот, здравеопазване, медицина, образование за всички.

Всичко онова, което даде СССР на БГ, сега го няма, тъне в разруха, децата ни избягаха в чужбина, ядем боклуците на ЕС, стрес, болести, първи по смъртност в Европа, липса на здравеопазване.
Мръсни улици, при СССР София се миеше всяка сутрин, сега тънем в ЕС мръсотия.
Ако трябва да избирам между качествена храна, спокоен и скромен живот, и разврат, грабене, стрес, болести, охолен живот само за крадците, унищожаване на БГ земя шистов газ, горене на ЕС боклуци, отровна ЕС вода, ЕС сечене на гори, 23 пола.

Избирам първото скромен и спокоен живот. Без мерцедес и дънки, банани, и тоалетна хартия мога, без здравеопазване, чисти въздух и вода, малко, но качествена храна не мога.

Коментиран от #215, #226, #289


Оценка:
-6 +12

205
Този коментар е премахнат от модератор.
соколин
206 Отговор
Помни българино!.

Бог-високо, цар-
далеко, Русия-близо
Много здраве от баба Ванга!!!!!!!!

Коментиран от #211


Оценка:
-6 +8

Крим е Руски
207 Отговор

До коментар #141 от "Доцента":


След като О крайна иска независима държава, да върне подареното от СССР. 1954 Хрушчов подарява Крим на О краина, в рамките на СССР, не извън СССР.
Също подарени територии има от Ленин и Сталин.
Така че О краина да връща подареното, никой с нищо не й е длъжен.

Само 2 области са населявани от някакви племена-в покрайнините, останалите О краина да ги връща, не е воювала за тях, не ги е придобила като държава, не ги е купила от СССР, и Руската Империя.

Оценка:
-4 +6

208
Този коментар е премахнат от модератор.
Абе знаем ги рускините
209 Отговор

До коментар #8 от "Шпек":


И кой сваля гащите по морето.

Оценка:
-3 +2

Въпроса за ВОЙНА и против МИР е решен
210 Отговор
2008ма -2009 та когато влязохме в " Кошарата" за овци - в ЕС и НАТО ! Иникой никого у нас няма да пита ! Ти как мислиш ? Бедния роднина защо ко канят на сватба, като магарето ! Да поеме товара а в случая Искандер - УДАРА !

Оценка:
-5 +6

Дабилин
211 Отговор

До коментар #206 от "соколин":


Ти помни кой те научи на четмо и писмо,че иначе да пишеш сега с китайски йероглифи .Какви приятели да сме с руските предатели,които ни оставиха 89та на кучетата?Оставиха само наследството им ДС,което и до днес саботира развитието на България.

Оценка:
-3 +7

Ти си много зле
212 Отговор

До коментар #14 от "де жа вю":


Та СССР от какво ни "освободи"? От свободата сами да определяни кое е полезно за България!

Оценка:
-4 +7

Обичам умни българи !
213 Отговор
Дето им иде акъла от после ! Гат му го лъзнат !

Оценка:
-2 +1

Дабилин
214 Отговор
90те години си беше най-добре.Нямаше нито ушанки,нито Ванки,нито янки и макдоналди.Чувайте си сърбите,нали сте си братушки от край време,още от Българо-Сръбската война,когато си изтеглухте офицерите.

Оценка:
-4 +3

Ббб2
215 Отговор

До коментар #204 от "Тъжен":


Стига с тоя СССР.Цяла Източна Европа,още не може да се съвземе от комунизма.Познавам сто ,човека които работят на запад и нито един в Русия.И да,Русия е империя,която си гледа интереса,който рядко съвпада с нашия.

Коментиран от #302


Оценка:
-5 +10

От 1989 год. нямаме РОДИНА !
216 Отговор
А Мащеха !

Оценка:
-2 +5

Рускините
217 Отговор
Вече се въртят по морето с лилавите ни братя,щото българите намаляха.Ама те нали са неориентирани и не знаят.Даже са ме питали,защо водата в морето е солена.Та вече беатушки са ви лилавите.

Оценка:
-3 +3

Милиардери Честни !
218 Отговор
И пенсионери ГРЕШНИ ! Само ВОЙНАТА може ще реши нещата ! Аз съм - за , а ти ?

Коментиран от #219


Оценка:
-2 +3

Бегай
219 Отговор

До коментар #218 от "Милиардери Честни !":


У Афганистан тогава.

Оценка:
-0 +1

Шаран БГ
220 Отговор
"България е хубава страна , населена с проклети хора!" - Чапа .
Бих добавил : ".........и неблагодарни "
Не говорим за "безпределната любов към братята славяни" ! Става дума за обикновена човешка благодарност, ЧЕ НИ ИМА КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД ! А за това как ние си се управляваме и редим- това е друга тема !
Тая земя българска напоена ли е с кръвта на хиляди руски войници и множество съюзни на тях националности или не ?
Да празнуваш ТРЕТИ МАРТ като национален празник, да лееш дитирамби за румънци, финланци и даже имало и един японец, да се прекланяш пред героизма и себеотрицанието на българските опълченци и на не споменеш и един руски мужик............!?
Не ме интересуват политиките, имръсните игри на Великите сили и по-нататъшните интриги и войни , обезкръвяващи народа ни.
Не са германци, френци, англичани и австрийци , ни най-малко американци - руснаци, румънци, хора о националности ,подчинени на Руската империя и българи са осеяли с костите си тая грешна земя във война, която за мен ще си остане ОСВОБОДИТЕЛНА !!!
Покл

Коментиран от #224, #225, #228


Оценка:
-4 +8

гост
221 Отговор
Те и руснаците, никога не са ни имали за братя, а за подлоги. Дори Путин в прав текст отрича, че азбуката е българска и я преписва на Македония. За тях ние сме само територия, която е добре да притежавата и едно нищо като народ...

Оценка:
-5 +8

Един
222 Отговор
Явно американците като наследници на изселените престъпници и алчните бизнесмени са ни много по-братя !

Оценка:
-2 +8

АНОНИМЕН
223 Отговор
А през междусъюзническата и ПС войни чии бяха понтоните на Дунава за да ни ударят румънците - руски! И с войска са помагали на румънците "братята"!
Паметни са останали думите на генерал Иван Колев на 4 септември 1916 г. пред строената българска конница когато към командваната от него дивизия се насочва цяла руска кавалерийска дивизия, превъзхождаща двукратно българската:
„Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!“
Като сме им "братя" защо не освободиха и Българите в Македония през 1878 година!?
Братя били! Защо ли Иван Грозни се е нарекъл цар на руси и българи след като превзел град Казан през 16-то столетие?!

Оценка:
-3 +6

Ангел
224 Отговор

До коментар #220 от "Шаран БГ":


Само че НИЕ СМЕ ПРИЗНАТЕЛНИ за освобождението ни от турско робство, КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА е построила над 240 паметника, плочи, барелефи и църкви в чест на своите освободители , знаеш ли - НИТО ЕДНА ОСВЕН БЪЛГАРИЯ, а ако за благодарност разбираш да сме циркаджийски кучета и да правим каквото кажат, нещо не си добре с горния етаж, те драги РУСКАТА ДЪРЖАВА не искат приятели и братя - ТЕ ИЗИСКВАТ СЛЯПО ПОДЧИНЕНИЕ , като по онова време когато не ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ беше национален празник, а ОКУПАЦИЯТА НИ от СССР.

Оценка:
-2 +11

АНОНИМЕН
225 Отговор

До коментар #220 от "Шаран БГ":


Колега! Има разлика между обикновения руснак и управника руснак! И то голяма! Обикновения крепостник руснак бил докаран тук да лее кръв за братята от управника руснак! Обикновения руснак ни се е чудил на акъла за какво ни е тая свобода след като сме собственици на земята си, животните, домовете си за разлика от него крепостника - собственост на помешчика! За управника руснак ние сме територия и човешки ресурс чрез и през които да стигнат Средиземно море и днешен Истанбул в частност!

Оценка:
-5 +5

Стефан
226 Отговор

До коментар #204 от "Тъжен":


Хубави думи ама без смисъл, нима след освобождението ни не сме си построили болници, паркове и европейски сгради, нима преди 1944 не сме имали земеделие, животновъдство, само каракачаните са имали над 1 500 000 глави добитък, нима нямаше да имаме селско стопанство и индустрия, а за чистия въздух питай в Русе, в Пловдив и Асеновград, в Кърджали или в Панагюрище, но ИСТИНСКИ ТЪЖНОТО е че вчерашните комунисти са днешните капиталисти, те замърсяват България, те крадат, те не плащат данъци и осигуровки на хората които работят за тях, не , не си прав, светът щеше да си върви напред и без СССР и без комунизма, а още нещо САМИТЕ ТЕ ГО ПРОВАЛИХА, не империалистите защото те взимаха кредите от тях, а може би врага с партиен билет е виновника.

Оценка:
-4 +6

Чепуха блять
227 Отговор
Пълни тъпотии, едно време в училищата защо тогава имаше начално военно обучение?! Или тогава се учехме да стреляме по манекени в НАТОвски униформи? Братушките и те изтрещяха нещо!

Оценка:
-3 +2

Аре
228 Отговор

До коментар #220 от "Шаран БГ":


" Гледах как прииждат от Дон, от Кавказ, от Волга идваха да мрът за България и като гледах заплаках." - Ив. Вазов.

Оценка:
-3 +7

до гърбатия нос
229 Отговор

До коментар #13 от "Какви братя ве ушанки":


Твоите братя ги знаем , няма нужда даже да ги споменаваш !!!

Оценка:
-0 +4

Кси
230 Отговор
Какво ми хвалите сърбите, през соца тито се заиграва с изтока и запада, при влизането на войските на варшавския договор в Чехословакия, югосбиротака се опасяваха, че са следващите, докато БГ стриктно ограничена, югосбиротака на коминтерна го държахте на дълга каишка, и сега какво ми казвате, че уважавате лицемерието политика на сърбите, тъй ли"братушки", за топлите проливи воювахте, ние ви бяхме на пътя, винаги сте искали подчинени балкани, не ви е до българите, ние колкото да отнесем комунизма

Оценка:
-2 +3

запетайко
231 Отговор

До коментар #31 от "Знайко":


Не бе Чърчил те освободи Гъзайко ! То поне да беше си изпълнил обещанието и да беше наторил с костите на дедите ти сега и тебе (никому ненужния ) нямаше да те има и щеше да има картофи като дини за англичаните .

Оценка:
-4 +4

Българинът
232 Отговор
Стига с тая Русия . Пренаписаха ни историята , промиха ни мозаците , разсипаха ни възхода . Колко пъти да ви повтарям , отивайте да живеете в Русия , щом я харесвате. Политически и икониомически интереси , това е Русия !

Оценка:
-6 +6

Българин
233 Отговор
Така дс сме на ясно ако в БГ нападнат пътви по РУ аз нямам нищо против тези нови бази да бъдат бомбандирани. Все пак всеки нормален би се защитил ако го нападнат така че ако нато от към варна нападне да я взирвят и толкоз какво толкова аз РАЗРЕШАВАМ!!

Коментиран от #238


Оценка:
-3 +3

Demonaz
234 Отговор
Руснаците са монголи, които нямат общо с нас. Дадохме им азбука,православие и култура. Неблагодарниците винаги са били против нас заедно със сърбия верните им лакеии. Ако бяха толкова велики защо жените им се продават на всеки , а ? На негри,араби и тям подобни?

Коментиран от #257


Оценка:
-8 +6

Все пак
235 Отговор

До коментар #5 от "Rado":


Кирил и Методий може и да не са македонци, но и българи не са. Те са византийци!
Апропо, какъв е по народност цар Самуил? Защото столицата му е била Охрид, а аз поне не съм учил по история, някога да сме имали такава столица. Учил съм за Плиска, Преслав (Велики Преслав), Търново (Велико Търново) и София.

И всичките минуси на света няма да променят това. Който има аргументи, доказващи, че в определен момент Охрид е бил столица на България, да го докаже на научна конференция във Ватикана, Сорбоната, Оксфорд или поне Московския университет.

Коментиран от #240, #245, #285


Оценка:
-8 +4

та е
236 Отговор

До коментар #40 от "Реалист":


От такава светлина чак ни пуши под петите !От такава светлина бършим немски и английски задници и сме последната дупка на кавала в ЕС !

Оценка:
-2 +7

Кефф
237 Отговор
Дано стане военен конфликт между НАТО и Русия и няколко града в България да исчезнат от лицето на земята . като София, Варна, Бургас, Пловдив. Ще се искефя максимално

Коментиран от #241, #252


Оценка:
-11 +6

биоматериала
238 Отговор

До коментар #233 от "Българин":


Ами те за това правят база в Варна , щото е далеко от София , т.е пускат Варна като жертвено агне . А варненци нали са балъци кълват на всичко .

Оценка:
-2 +6

Кси
239 Отговор
Тая свобода сме си я платили, златото на България взехте с няколко транша 44г, 63г, целта ви е била топлите ПРОЛИВИ, част от българите се оказват на пътя, тези от повардарието не сте искали да ги "освободите", нали, после получаваме комунизъм, стриктно спазена партийната линия, да се откажем от българите във вардарска Македония, румъния-южна Добруджа, с руска протекция остават извън пределите, сърбите бяха на дълга каишка при тито, заиграва се със запада, затова ли хвалите лицемерието им, и днес е същото, тоя вучич само олио не е прокапало от него, толкова мазен, ама искат и в ЕС, а

Коментиран от #258


Оценка:
-3 +6

Кси
240 Отговор

До коментар #235 от "Все пак":


То е доказано вече, байно, и не става въпрос какви са братята/византийци/, става въпрос за това, че са конструирали азбука за български говор с протекцията на българска държава, създала книжовни школи, то не става като благотворителна дейност, ей тъй от нищото, някой ходи по пътя и те ограмотява, вдяваш ли, байно

Оценка:
-1 +6

578
241 Отговор

До коментар #237 от "Кефф":


Имаш ли други радости в живота?

Оценка:
-1 +0

ХайлАдолф
242 Отговор
Пак накаква съветскапомийнастатийка .......

Оценка:
-4 +3

Руснаците условно СА НИ Братя!
243 Отговор

До коментар #22 от "Сатъра на Хана":


А безусловно са ни СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ! Само дето са необходими още доста години ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ ДА ИЗМЕСТИ ФАЛШИВАТА!

Оценка:
-1 +4

развийш ли
244 Отговор
Аз вярвам на Левски Ботев Раковски Захари Стоянов Стамболов за отношението на Русия към Българите също и на историческите факти как са ни удряли подмолно в гръб и как никога не са искали обединението на България Всичко друго са празни приказки като тези на Путин за азбуката

Оценка:
-3 +9

Още по все пак
245 Отговор

До коментар #235 от "Все пак":


Публикувано във факти.бг: Кирил и Методий може и да не са македонци, но и българи не са. Те са византийци!
,,,,,,,
Нито македонци, нито византийци са етнос, или нация. Солун по онова време е бил почти половината населен с български етнос.

Коментиран от #246


Оценка:
-4 +7

НАЙ ВСЕ ПАК
246 Отговор

До коментар #245 от "Още по все пак":


Доказано исторически чисти българи А пък и тя половината Византия е била от българи и български Императори и Военоначалници

Оценка:
-1 +7

СКОРПИОН
247 Отговор
БЪЛГАРИТЕ са българи - още от създаването на славяно-българската държава от великия хан Аспарух, и българската писменост! Писменост, която сме дали и ползват днес няколко народа, включително и руския народ. Днес в Русия могат да си пишат каквото си искат. Днес, ние, българите, познаваме много добре тясно-партийната руска политика, и не е уместно " Фокус- 1" да фокусира манипулативно обществото, в заглавията на някои некоректни към България политически руски вестници! В миналото ги молихме да им станем 16-та република, те днес какво искат - да им станем "крепостни" на тясно-партийните им амбиции! Искрено, и най-важното е, какво изпитва българския народ към руския народ, а не партията какво казва и какво искат определени политически кръгове, които не изразяват общото чувство което изпитват един към друг двата братски народа! Да оставим политиката, тя винаги е била фльорца, която може да скара всеки. Българския народ - винаги е обичал богатата руска култура, борбената - волната руска душа, ние винаги ще бъдем братя до веки веков! Никога няма да позволим на "фльорцата" да ни скара и раздели! Аз обичам, ние, българите, обичаме братския руски народ, но никога политико-партийните интереси, които са пречка за братската ни ДРУЖБА !

Оценка:
-0 +8

Настрадамус
248 Отговор

До коментар #5 от "Rado":


Айде ти ми кажи какви са Кирил и Методии ? Не са ли родени във областта Македония и винаги са били лоялни към Римският император и никога не са стъпвали във България и са направили глаголицата не за нас Българите а за Словаците .Мога да ти дам и още факти че Путин е прав за Кирил и Методии че са Македонци .

Коментиран от #250


Оценка:
-10 +5

Настрадамус
249 Отговор

До коментар #156 от "Кси":


За западните покрайнини ,за Македония и за Беломорска Тракия питай дедо си Фердинанд кобург-гота .И недей да обвиняваш Сърби и Гърци за нашите поражения а обвинявай нашите приятели Германците дето заради тях се сдобихме със две национални катастрофи . Да Сърбите и Гърците не са стока ,но са по добри картоиграчи от нас от векове насам .

Оценка:
-2 +7

Ало Охлюв
250 Отговор

До коментар #248 от "Настрадамус":


По това време по времето на Кан Крум там е било Българско и се е говорило на Български Затова Кирил и Методи отиват там защото проповядвали на разбираем език Тя половината Византия е управлявана от Българи

Оценка:
-1 +8

Настрадамус
251 Отговор

До коментар #166 от "Посетител":


И да допълня Сталин е завършил семинарията във Грузия със пълен отличен и не е бил прост както си мислят някой тук .Лошото е че двама човека са му били вътрешните врагове това са ЕЖОВ и Берия ,за което късно е разбрал и то много късно .

Коментиран от #263


Оценка:
-1 +3

252
Този коментар е премахнат от модератор.
253
Този коментар е премахнат от модератор.
254
Този коментар е премахнат от модератор.
Настрадамус
255 Отговор

До коментар #199 от "Чочо":


Ами такива сме от 2000 години насам .Трябва ли да ти казвам че стара велика България е съществувала цели 600 години на територията на днешна Южна Русия като сме имали територия от 700 хиляди кв км и три морета Каспииско ,азовско и Черно и единствено със голяма част от Руснаците имената ни мъжките и женските завършват на ов и ва .

Оценка:
-1 +10

Григорий
256 Отговор
Сърбите не са братя на никого, попитайте хърватите, словенците, босненците и българите. Колкото до българите, въпроса е за цяла дисертация а ако сложим и Влжко-камските българи, за две. През целият 10 век Християнска Б-я /Дунавска/ и Киевска Рус имат обща граница и културен обмен в посока, от юг на север пристигат български духовни лица с евангелия / Благовестие/ е името на четири библейски книги от Новия завет, писани на сторобългарски /словенобългарски/ признат език и азбука, от Папата, като език на който може да се предава Божието слово. Това продължава до 1037, когато Българската първо Патриаршия а след 1018 г. Архиепископия в Охрид преминава под юрисдикцията на Цариградската Патриаршия и гърците започват да горят всички словенобългарски книги, но вече е късно. Семето е засято в Русия, Молдова, Влахия и т. н.

Коментиран от #262


Оценка:
-0 +5

Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ
257 Отговор

До коментар #234 от "Demonaz":


Тя и твойта същото го върши,ма не ревеш за нея...щото ти донася парички...,нъл тъй...????

Оценка:
-1 +3

Настрадамус
258 Отговор

До коментар #239 от "Кси":


А Русия опрости дълга на Турция 80 милиона рубли за да признаят Съединението ни Ясно ли ти е този факт .

Оценка:
-4 +7

Димитър
259 Отговор

До коментар #11 от "Българина":


Първо това е чиста пропагандна статия. Второ не са ни освобождавали два пъти, а освобождението от турците сме си го платили и то доста златни лева. А за втория път е чиста лъжа. През 1944 г съветска Русия обявява война на независима България и я окупира с войските си. Като назначава най големите примитивни убийци комунистите на власт в България. Русия винаги е искала родината ни слаба и зле въоръжена. Те да определят какво да правим или неправим. Твърдо считам, че Русия и нейната агресивна пропаганда са изключително вредни за държава и народ. Точно членството в ЕС и НАТО ни пазят от повторно заробване и унижение. Ние българите никога не сме били славяни. Такива в европейска България няма. Отдавна е доказано, че сме със дълбок тракийски корен народ. А теорията за славянските народи е едно соц и комунистическо клише. Ще цитирам думите на големия немски политик Ханс Дитрих Геншер. По добре американци да те окупират отколкото руснаци да те освободят. Няма нито една държава от бившия соц блок която да е поискала пак да бъде с Русия. Хората от тези страни разбраха, че само членството в ЕС и НАТО ще ги пазят от агресията, корупцията от нагла Русия. Колкото и да се опитват да промиват мозъците на българите с руска пропаганда и манипулативни лъжи европейския българин вече е разбрал, че Кремъл е вреден за България и българския народ.

Коментиран от #261


Оценка:
-12 +5

260
Този коментар е премахнат от модератор.
развийш ли
261 Отговор

До коментар #259 от "Димитър":


Какво значи "ОСВОБОЖДАВАЛИ " Ние се Бихме и Воювахме за Свободата си Даже ако не бяхме ние и героизма на Опълчението ни по всички фронтове на военните действия нямаше да спечелят Войната с Османската Империя

Оценка:
-8 +9

Григорий
262 Отговор

До коментар #256 от "Григорий":


На старобългарски: (ц︢рьство бл︢гарское)

Оценка:
-0 +3

Сам ненужен
263 Отговор

До коментар #251 от "Настрадамус":


В параноичния мозък на Сталин всички са му врагове, дори съпругата и децата му. Сталин не е завършил семинарията с отличен, той изобщо не е завършил. Да, ние не си мислим , че е умен, той е само един жалък параноик с прякора "оберджиата на банки". Така е записан след един обир в тогавашните тефтери на полиция. На съвестта му тежат хиледи убийства, ако изобщо може да се каже, че един параноик може да има съвест. Умира като куче задавен от повърнята си, сам в собствения си кабинек, жалък и на никого ненужен ...

Оценка:
-8 +3

Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ
264 Отговор

До коментар #193 от "Стефан":


Стефчо мамин...в коя история прочете,че Победителката от ВСВ е Франция...??? Ти за забитите Руски знамена над Райхстага да си чел...??? Какво те пиле укълва по чутурата куха,дет я носиш на раменете само за баланс...??? Аре сега върви да нахраниш кокошките,и после залягай да прочетеш Македонската история,щото тя е кратка и лесно ще я запомниш...,нъл тъй...!@!

Оценка:
-1 +9

Реалист
265 Отговор

До коментар #33 от "Стефан":


Стефане, не се коси, тази статия е един типичен изстрел от хибридните медийни оръжия на руския режим. Има за цел да ни разколебае, особено по отношение на НАТО и ЕС.

Оценка:
-3 +3

Да промислят
266 Отговор
Руснаците имат основание да се пазят да не се подават на емоции спрямо България,нооо...., първо да си разнищят историята на отношенията със Сърбия. Да вземат да си припомнят сръбската национална доктрина т.н. "Начертание" където на Русия е определана роля на ПРОКСИ......,прокси на Сърбия, тоест Русия да се използва като противовес на Австро-Унгария,но и да не не се допусне Русия да създаде Голяма България. Сръбската национална доктрина е създадена от абсолютни русофоби - шляхтата Адам Чарториски и чехът Франьо Зах. Илия Гарашанин въобще не е мозъкът, а машата на горните двама. Точно по каноните на тая доктрина Сърбия въвлече Русия неподготвена в Първата световна война,играейки по тънката струна на братството. Това братство на Русия и излезе приз носа - разпадна се. Сърбите още един път изпорзвАха Русия да си направят Югаславия и после...и биха шута. С цялото си нахалство опитаха и трети път да въвлекат Русия,пак слаба и неподготвена в еврепейски конфликт при войната в Косово. Третия път номерът не мина - Елцин им прати символично един бътъльон руски сини каски на летището в Прищина. Извода е руснаците добре да премислят колко щети са понесли от Сърбия,робувайки на чувствата. България такива големи щети никога не им е причинила.

Коментиран от #284


Оценка:
-0 +7

267
Този коментар е премахнат от модератор.
YUI
268 Отговор
Пропаганда, всички сме братя и сестри на тази земя, само че с едни братя сме по-близки, отколкото с други. Факт.

Оценка:
-1 +2

N.m.
269 Отговор

До коментар #1 от "Дръ Ткозел":


По голяма плънка от теб няма

Оценка:
-0 +2

Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ
270 Отговор

До коментар #118 от "Русофоб":


Е щом има ,запей бре Рапон...!!! Ма текста знайш ли го,или требе да одиш до Козяк...???

Оценка:
-0 +4

Уйке
271 Отговор
Не!Не е вярно !Българския народ обича Руския и винаги ще го обича,но в България някои политици са си продали душата на дявола американец!А за Сърбия грешите! Те са най-големите шовинисти на Балканите и освен себе си и собствените си Велико сръбски интереси друго не ги интересува!Понеже в момента са във военна и икономическа изолация от Европа и затова търсят по-голямо сближаване с Русия!

Оценка:
-6 +6

България винаги е играла : " К/рвва " !
272 Отговор
В критични моменти за Русия ! А Русия винаги ни прощава ! А аз мисля че е ГРЕШКА ! Прошка няма - щом войска се стяга ! ВОЙНАТА е като в Колизеума в Рим - щом излизаш на терена - Бой докато ПЪРХАШ ! Българската АДМИНИСТРАЦИЯ винаги е ПРОДАЖНА и докато тя е такава - ПРОШКА и ЖАЛОСТ този път да НЯМА ! Аз за тази администрация съдник ставам но ЗАЩИТНИК НЕ !

Оценка:
-7 +9

Не на дявола
273 Отговор
И в Русия както и в България, анти-християните сеят раздори и Правнуците на дявола сеят ненавист между народите!
На правнуците на дявола,
които осъдиха и пратиха нашия Спасител Исус Христос на кръста да не обръщаме внимание!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
ДА ЖИВЕЕ БРАТСКА РУСИЯ!
ДА СЕ СЧУПИ ЗЪБЪТ НА КЛЕВЕТАТА!

Да не забравяме кои си топиха дрехите в кръвта на закланите от турците деца в Стара Загора през лятото на 1977 г., за да си приготвят юдейската "МАЦА"!!!

Оценка:
-1 +7

274
Този коментар е премахнат от модератор.
руската педерация
275 Отговор
Русия е враг на България.Никакво уважение за тея нещастници.Публично трябва да бъде бесен всеки русофил национален предател който ни бута към тези руски боклуци !

Оценка:
-8 +6

Булгартабаков
276 Отговор
Българина обича да се прекланя на по-силните в момента. Независимо от искреното презрение, което изпитват към него англосаксонците, той като истински лакей не го забелязва и с утроени усилия се втурва да раболепничи и да служи, само и само да е близко в краката на тези, които го подритват в момента, надявайки се някога да го поканят до тях на масата. Това е наследство най-вероятно о т петвековния стаж под османско.

Оценка:
-4 +5

БРАТЯ
277 Отговор
Подайте братска ръка на руския истрадал народ от комунизма, народ който ние българите обичаме повече от брат, но никого ръка за дружба с болшевишката комунистическа политика на "другаря" Путин. Комунизма е убийствен и за двата народа. България никога не трябва да бъде падметка на болшевишка Руния. Никога, запомнете това българи! Никога на Путин и неговата политика! Никога подметка!

Коментиран от #281


Оценка:
-6 +5

Русе
278 Отговор

До коментар #58 от "Знайко":


Знайко "Глаголицата" се създава от готите, много преди Българите да стъпят на балканите.Те са били народ развит почти колкото Византия тогава и са имали доста близки но сложни отношения. Точно по подобие на готската глаголица, при пристигането на Българите се започва работа по създаването на кирилицата, това е начин за обединяването на група население под едно общо наименование (народ-Българи). В момента в България от 7мил. население най-вероятно има не повече от 2мил. Българи. Всички сме мешени, нищо че се смяташ за чист Българин. Направи си днк тест и може да научиш истината за себе си. Създаването на религии и нации е едно тъпо стратегическо деление на населението, така както изнася на властващите. Няма правителство на света което да мисли за народа си. Всичко е игра на интереси! И когато отиваш да гласуваш, само се заблуждаваш че нещо ще се промени. Дяволът властва над земята и докато не се събудим и осъзнаем че всички сме едни и същи (хора) заблудени в деление.. Историята създава интриги и омраза още в училище те учат кой е враг и кой приятел. Но не те учат как да си по-добър от дедите си, или как да печелиш пари, а как да имаш професия (да си слуга на системата). Всичко е контрол...осъзнаването ще е дълго. Бог е само един, няма значение на какъв език се пише. п.с. Докато не бъдат заловени 13-те фамилии на служештите на сатаната, няма да има мир на земята! Четете свещеното писание и се молете за прошка а не за ракия и шопска!

Коментиран от #283


Оценка:
-5 +3

Алекс
279 Отговор
лавров: русия била готова да скъса с ЕС !!...... Дай Боже , ДАЙ БОЖЕ !! Кога се омитате и от България - дуняши, агенти, заселници по морето, ВРЪЩАНЕ на ЛУК ойл- на държавата ни,/откупуване / Прекъсване на ТРЪБАТА на Путин - и СМЕНЯМЕ газа в нея- с ДРУГ , натоварвате си и паметниците от цяла България ,взимате си и ТИМ, и ДС другарите учили в КГБ школите ,и Шаренкова и Нинова , и Боко, златевци , марешки и фамилия - да не забравите ,плащате ни 1 МИЛИАРД долара -за смяната на точката на доставка на газ , намаляване БРОЯ на легацията ви у нас - до 15 души с шофьорите и чистачките , и още , и още ...ЗАКРИВАНЕ на над 10 000 ФИРМИ - руски, които НЕ Е ЯСНО КАКВИ данъци плащат в България , ВИЗИ за вас - само по изключение !!...и още , и още ...ДАЙ БОЖЕ !! Да се маха Империята на ЗЛОТО и агентите и - от БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ !!

Оценка:
-5 +3

Историк
280 Отговор
Нищо ново под слънцето.Ако човек се опита да бъде обективен,без да залита по "фобии" и "филии",то пак трябва да се поучи от историята.А тя е,че Русия в миналото и сега е залагала на Сърбия,НО ВИНАГИ В УЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ.Това няма да се хареса на руснаците,но такава е истината.Сърбия беше "наградена" с Български земи(Ниш,Пирот,Българска Морава), руския цар,който ТРЯБВАШЕ да бъде арбитър за Македония в 1913 се покри и т.н.Такива са фактите.

Оценка:
-2 +4

Настрадамус
281 Отговор

До коментар #277 от "БРАТЯ":


Какъв брат си ми ти бе ,въртите сучите все комунизма вие във кир@ливи@те уста .Къде във статията тук се говори за комунизъм или за друга идеология бе мух@льо Тук се говори за приятели и неприятели бе смахнат .А ти си един от враговете на Русия от стотици километри те подушвам що за стока си

Оценка:
-4 +1

Дългият
282 Отговор
Ами да се огледат руснаците и да видят колко са, една ръка народи.България пое друг курс,редно беше и Русия да се приобщи към останалият Свят...ама не..ще сме опозиция.Така че нямат причина да се жалват.Сърбите въртят ду...,защото не могат да простят Натовските атаки,но пак напъват за ЕС...Сами...сами...

Оценка:
-2 +5

Езиковеда
283 Отговор

До коментар #278 от "Русе":


Публикувано във факти.бг: Знайко "Глаголицата" се създава от готите, много преди Българите да стъпят на балканите.
--------------------
Напиши в търсачката следното и чети:

ГЛАГОЛИЦАТА Е ОТ ЧЕТВЪРТИ ВЕК НЕИН СЪЗДАТЕЛ Е ЕТИК ИСТЕР -
МЕТОДИО
--------------------
Гърците,сърбите, руснаците нито турците, или Европа ще допуснат някога България да се изправи на крака...

Коментиран от #286


Оценка:
-1 +4

Браво
284 Отговор

До коментар #266 от "Да промислят":


Компетентен коментар, един час, за размисъл на руският посланик.

Оценка:
-0 +5

Историк
285 Отговор

До коментар #235 от "Все пак":


Ами след като пада цяла източна България под византийска власт, няма как Преслав да бъде столица, Охрид тогава е най-големия административен център не превзет все още от Византия.

Оценка:
-0 +4

Лингвист
286 Отговор

До коментар #283 от "Езиковеда":


Глаголицата е създадена 9 в.

Оценка:
-0 +2

А Чилингиров
287 Отговор
'БЪЛГАРИЯ И ПОКРЪСТВАНЕТО НА РУСИТЕ -ИЗСЛЕДВАНИЯ'
на Асен Чилингиров от 2011 г.
Който желае да прочете истината да заповяда. Изпиши в Гугъл и чети безплатно .

Оценка:
-0 +4

Българин
288 Отговор

До коментар #72 от "незнайко не лъжи":


Посрещане от криминалната паплач руска армия и ограбване до небето и още продължава

Оценка:
-3 +4

Психиатър
289 Отговор

До коментар #204 от "Тъжен":


Кога избяга от психиатрията

Оценка:
-0 +0

rambaldievskievich
290 Отговор

До коментар #7 от "Ей заради теб!":


Не е никакъв мъжкар, а е доказан 100 % пръдльо. Това си е подигравка за него. По-зловещото е, че е садистичен убиец (Аркан е достатъчен за тая класификация, а има и още като него и още по-зловещото е, че и в Сърбия (разбираемо донякъде), но и у нас (жалко и срамно!...) има възхищаващи им се (на сърбулята).

Оценка:
-0 +0

факт
291 Отговор
следващия път ще ни размажат като светослав

Оценка:
-0 +0

Коко
292 Отговор
Реално в България живеят около 250 000 руснаци!Над 300000 имат имоти и продължават да купуват!Война с Русия няма да има или край на света.Многополюсния модел е факт.САЩ Руската федерация Китай и ЕС.

Оценка:
-1 +3

Шаран БГ
293 Отговор
Относно коментарите на № 220 " Шаран БГ "
ВСЕКИ ИМА ПРАВО ПО НАЧИНА , ПО КОЙТО Е РАЗБРАЛ НАПИСАНОТО!
Когато става дума за паметници, аз имам само едно мнение : ВТОРАТА БОЖА ЗАПОВЕД !! ВТОРАТА !!!
Човекът е осеял цялата Земя / независимо от държава, управление, народ, обичаи, история, религия/ със идоли, паметници, монументи, Относно тях са сътворени не едно престъпление !! В исторически и идеологически, национален и финансов план. И най-смешните за мен са кенотафите и хубавите рисунки по църкви, манастири, катедрали и прочие "свети" / особено за католическа Европа/ места. А календарът е претъпкан от "светци " !?!?
В Библията ясно и категорично е казано : Свети са три неща : Бог, Синът му и Светия дух !!!
Такива ми работи и разсъждения. Човек е грешен и като такъв ще се самоунищожи !!!

Оценка:
-0 +1

Дмитрий
294 Отговор

До коментар #13 от "Какви братя ве ушанки":


После того как мы освободили вас от турецкого ига, вы "в знак благодарности" вступали в союзы с нашими врагами, в "братья" навязываетесь постоянно вы.
Или у тебя есть к нам претензии?

Коментиран от #303


Оценка:
-3 +3

Дмитрий
295 Отговор

До коментар #42 от "Мери":


Ты всерьез будешь нам советовать как делать свой народ богаче?)) Я смотрю вы уже богачи все)).
И про свободу ты тоже в серьез? Вам американский посол запретил участвовать в проекте Южный Поток и ты нам будешь рассказывать о свободе. Твоя свобода заключается в свободном выборе цвета туалетной бумаги, все остальное за тебя решат в Вашингтоне.

Оценка:
-1 +4

Конник
296 Отговор
Какво освобождение? Геополитически ни излъгаха. Да няма единна България! Ако не бяха те, сега нямаше да има македоски проблеми и Солун щеше да е България.

Оценка:
-1 +3

Василий. Россия.
297 Отговор
Братья, не верьте лжи! Как были мы братья, так и ими и будем! А НАТО - то игры правителей, с ними болгарский народ сам разберется. Придет время.

Оценка:
-1 +6

Роман
298 Отговор
Надеюсь история станет нам наукой. И надеюсь когда в очередной раз европейская "семейка" нагрянет своим стадом нести нам "цивилизацию" отплатим им соответственно горю которое они принесли нам. Жаль только тех кто за прошлые столетия сложил головы за это племя.

Оценка:
-2 +2

299
Този коментар е премахнат от модератор.
Коко
300 Отговор

До коментар #34 от "„ЖИТЕЛИТЕ НА СТРАНАТА”":


Абдал само една руска подводница да вдигне перископа и ще дзяпаш като шаран на сухо

Оценка:
-3 +2

301
Този коментар е премахнат от модератор.
Коко
302 Отговор

До коментар #215 от "Ббб2":


В Русия роби за работа не взимат абдал

Оценка:
-0 +1

СКОРПИОН
303 Отговор

До коментар #294 от "Дмитрий":


Дмитрий, аз съм българин - но, мога да чета и да пиша прекрасно на руски! Но, за да бъда разбран от всички българи - предпочитам да ти отговоря на моя любим раден българо-славянски език. Език от който вие сте взели писмеността, на която днес чете и пише твоя руски народ! Ние, българите, се гордеем с тази наша заслуга, че сме дали нещо на вас, и на още няколко народа! Но, да спрем до тук и да продължим! България е била под петвековно иго. Да, това е факт, но не смяташ ли, Дмитрий, че подадената "братска" ръка от царска Русия е доста закъсняла във времето! Това са цели 500г. - години на гаври, унижения, смяна на религия, кланета, смърт и мрак за българския народ! Какво ще кажем днес, че през това време руската политика не е имала очи и уши, спяла е в дълбок и непробуден мечи сън, или още не е бил настъпил момента на личните интереси?! Българския народ е главния катализатор за извоюваната свобода! Надигнал глава от нетърпимото робство - решен твърдо да мре или да е свободен! Света потреперва от ужас, от нечовешкия, подивял, озверен, геноцид, който се извършва върху един забравен от света славянски народ, народ със славно минало на царе и култура! Русия вече се намесва след 500г. Днес, българския народ е признателен ! Всяка година на 3-ти март почита паметта на войните пролели кръвта си и оставили костите си тук, за неговата свобода! Да бъдат благословени : руснаци; финландци; румънци; сърби; черногорци! Дмитрий, въпреки всичко което е последвало след войната

Коментиран от #310


Оценка:
-1 +2

СКОРПИОН
304 Отговор
... , което не е било розово и за това има вина и твоята Русия. Днес България е ПРИЗНАТЕЛНА, но ти, искаш "благодарност" - когато започнеш да правиш винаги поклон до земята от благодарност на някого, превръщаш се в зависим, лакей и негов роб! Днес България е свободна и има свой политически живот и не е враг на Русия, по твоите думи, ако сътрудничи с други организации или държави! Това е, Дмитрий - не на колене, опряно чело в земята в знак на "благодарност! Това трябва да го знае всеки българин! Само признателност!!!

Оценка:
-1 +3

RUs
305 Отговор
Все таки болгары мерзотный народец.

Оценка:
-4 +2

306
Този коментар е премахнат от модератор.
Хлорофил
307 Отговор
Не помним кой народ проля кръвта си ,за да се освободим от петвековното турско робство , кой народ има същата азбука и същата вяра, който построи големи заводи в миналото и т.н.

Оценка:
-3 +1

Русский народ
308 Отговор
Колко велики страни на земята. И всеки даде нещо на Русия. България трябва да спори с Украйна - коя от тях е по-голяма. Украинската история вече е поправена. Оказва се, че украините са били предшественици на всички народи и народи. Ето защо украинският език е най-старият на планетата. Българинът не стои наблизо. И Русия и руснаците винаги са били учени. И тогава Русия завладя всички и взе всички в робство. Да, ЕС и НАТО са най-добрите приятели на България и Украйна. Германците, французите, испанците, холандците и други европейци ви обичат много.

Коментиран от #309


Оценка:
-0 +1

Русский народ
309 Отговор

До коментар #308 от "Русский народ":


Забравих. И най-много обичаш в USA

Оценка:
-0 +0

Русский народ
310 Отговор

До коментар #303 от "СКОРПИОН":


Това означава, че те са виновни за това, че са били освободени късно. И може би преди Русия да нямаше възможност? И следователно България е била враг на Руската империя през Първата световна война, съюзник на Хитлер (до 1944 г.) и враг на СССР през Втората световна война, а сега тя е влязла в НАТО, което е недружелюбно за Русия. Всичко е ясно. Нищо лично само бизнес. Ясно е, че в политиката няма съвест, но хората трябва да мислят със собствените си глави.

Оценка:
-1 +4

Сибирь
311 Отговор
"Не ще бъде в Русия, и никъде не е имало такива мразят, завист, клеветников и дажных явни врагове, като всички тези славянски племена, да чуя само Русия ги освободи, А Европа се съгласи да ги признае за освободени".
"Те започнаха неизменно с това, което... рекламират себе си и да се убедят в това, че Русия те не са обещани на най-малката благодарност; напротив, че от Русия са спасени при сключване на света намесата на европейския концерт "А не вмешайся Европа, защото Русия е погълнало ще ги веднага," като под формата на разширени граници и основаването на великата всеславянской империя на заробване на славяните нефритов, хитрому и варварскому велики племето"".

"Особено приятно е да бъдеш за освободените славяни... взриви на целия свят, че те са племена образовани, способни на най-висша мъжки култура, докато Русия "страница варварски, тъмен северен колос, дори не с чиста славянска кръв, гонитель и фен на европейската цивилизация".

Ф. Достоевский

Коментиран от #312


Оценка:
-2 +2

312
Този коментар е премахнат от модератор.
Павел
313 Отговор
Нека проследим историята на отношенията между България и Русия.

За начална точка ще вземем освобождението на България от турско иго. И после какво? Първата световна война-България воюва на страната на Германия срещу Антантата.

Втората световна война-България воюва срещу СССР на страната на Германия.

След това-мирен период, когато е установено икономическо взаимодействие, високотехнологично производство, селскостопански продукти, закупени от СССР (изчислителна техника "ИЗОТ", добро вино, зеленчуци, плодове, консервирани плодове). България е член на Варшавския договор. Туристите с удоволствие отиваха на почивка на плажовете на България (защото не пускаха никъде другаде в чужбина)

Разпадането на СССР доведе до прекъсване на икономическите връзки. България вече не произвежда изчислителна техника, електроника, вино. ЕС плаща на българите по 10 000 евро на хектар изсечено лозе. Това е факт.

На следващо място-България влиза в състава на НАТО.

По същество България в момента е противник на Русия, с всички произтичащи последици (военни и промишлени обекти на нейна територия са включени в списъка на целите за нанасяне на ответен удар. Възможно е, че и "ядрен Батън").

Какво не е ясно? Българите не сме братя, а "братушки". Бъдещ.

Коментиран от #321


Оценка:
-1 +2

314
Този коментар е премахнат от модератор.
315
Този коментар е премахнат от модератор.
Из России
316 Отговор
Товарищи, господа и панове.
Предмет для обсуждения ОТСУТСТВУЕТ в природе.
Болгария для России и русских уже давно и окончательно НИКТО
Как сказал поэт: "И не друг, и не враг, а так..."

Оценка:
-1 +4

СКОРПИОН
317 Отговор
Дмитрий; Василий - Россия; Роман; Сибир; Русский народ - Кой си ти, един, от тези всички пет имена?! Новобранец, българино, ти който ми се правиш на "руснак", - научи добре този красиво звучащ руски език и не го дъвчи неграмотно на българо-руски, че ставаш смешен! Жълтокрило потенце, не си мисли, че си ме заблудил, и аз, съм те взел на сериозно, след като съм ти отговорил на сдъвкания коментар! Не ме учи на история и политика - ти, докато стигнеш дотам, много книжки ще трябва да прочетеш, и много хляб на тати и мама ще изядеш! Новобранец, запомни - днес България е ПРИЗНАТЕЛНА на Русия за помощта, допринесла за нашата свобода, но ние първи сме я пожелали, надигайки глава срещу свирепия кървав османски ятаган - нашите деди, нашите опълченци редом с руските войници са проливали кръвта си за тази жадувана от пет века свобода! Тази свобода не е получена даром, ние сме я платили с много пролята българска кръв, и дори с пари - което е неоспорим факт! Няма вече да повтарям едно и също нещо, като на малоумници. Признателност да, и обич към руския народ и култура - но не "благодарност", днес към
руската политика, която те прави зависим лакей и отново роб, а може би отново 16-та република! Днес българия има своя либерална политика и поглед към света - самозван Дмитрий, или там някой си от петте имена, под които пишеш! Не ни учи! Учи се ти, от историята за да не получаваш от някой недобронамерен сдъвкани неистини!!!

Коментиран от #320


Оценка:
-1 +1

Игорь. Россия.
318 Отговор
Для меня болгары самый что ни на есть братский народ. В моих жилах течёт кровь бессарабских болгар. Мне нравится болгарский язык, красивый на слух. Болгарская кухня бесподобна.
Но как, КАК так получается, что в обеих мировых войнах Болгария выступала на стороне врагов России или СССР!?

Коментиран от #325


Оценка:
-1 +4

Алексей
319 Отговор
Аз съм руснак, живея в Русия. Отнасям се към българите напълно без емоции. Преди 30 години, отношението беше само положително. Истината е, че не за първи път ни предавате. Мисля, че ще предадете и в бъдеще.

Оценка:
-2 +1

Русский народ
320 Отговор

До коментар #317 от "СКОРПИОН":


Защо мислиш, че само един руснак се интересува от тази тема? Пиша от мое име. Казвам се Алексей. При новата ви либерална политика Альоша в Пловдив още ли не е разрушен? Ти пишеш за османското иго, а за световните войни и НАТО така и не отговори. Добра самостоятелна политика имате сега. Казахте на САЩ да се откаже от Южен поток, и вие отказахте. Ако Решат да воюват срещу Русия, няма да ви питат. Американците действат по стария метод "разделяй и владей" и всички бивши братя са доволни от това. А за това как ЕС Ви е ограбил моят сънародник вече е написал. САЩ не освободиха никого, не дадоха нищо на никого, а Русия колко народи освободи и колко земя даде. Но сега Русия е лоша и зла, а САЩ са добри и демократични. Има една поговорка в Русия "не прави добро, няма да получиш зло". Така става сега.

Оценка:
-1 +5

321
Този коментар е премахнат от модератор.
322
Този коментар е премахнат от модератор.
323
Този коментар е премахнат от модератор.
324
Този коментар е премахнат от модератор.
325
Този коментар е премахнат от модератор.
326
Този коментар е премахнат от модератор.
Валера
327 Отговор
А где же ваша свобода слова?

Оценка:
-0 +1

Тайга
328 Отговор
Русские и болгары славяне это факт. В становлении Болгарии как государства большая заслуга Российской империи. Это факт. НО государство Болгария это суверенное государство болгар, и их право с кем "дружить" с кем воевать и как жить. Если политика государства Болгарии считает необходимым быть врагом России, то это политика государства Болгария.

Оценка:
-0 +0

329
Този коментар е премахнат от модератор.
Mike
330 Отговор
Для Вас братья там, где выгодно, история всё помнит.
Есть у русских «слабая» черта, помогать даже тем, кто её предаёт, прощать мы умеем.
Для нас, русских, брат тот, кто приходит к нам с миром, а не с протянутой рукой!

Оценка:
-0 +6

331
Този коментар е премахнат от модератор.
Россия!!!!
332 Отговор

До коментар #13 от "Какви братя ве ушанки":


Братья Болгары, хватит уже слушать гниющий американский диктат. Россия всегда с вами!

Оценка:
-0 +1

333
Този коментар е премахнат от модератор.
СПЕШНО
334 Отговор
РУСИЯ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА БЪЛГАРИЯ НО ТРЯБВА ПАК ДА ДОЙДЕ И ДА ИЗБЕСИ ПРЕДАТЕЛИТЕ !

Оценка:
-1 +1

335
Този коментар е премахнат от модератор.
Борис
336 Отговор
Братьям ножом в спину не бьют! Не освободили бы от полного истребления османов ценой своей крови - не получили бы врагов в 1 и 2 мировых войнах, как и сейчас за спиной что-то. И дело не в политике. Самый тяжкий ваш грех - НЕБЛАГОДАРНОСТЬ! Бог вам Судия!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.