20 Март, 2021 10:00 13 041 193

Путин обезвреди Байдън

  • джо байдън-
  • обезвреди-
  • русия-
  • убиец-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • путин

Сред политизираните граждани на Руската федерация думите на Байдън за Путин предизвикаха шокиращ ефект. Но в самата Америка, съдейки по водещите медии, досега те са останали почти незабелязани.

Путин обезвреди Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нищо подобно на репликата на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския лидер Владимир Путин никога не се е случвало в паметта на сегашното поколение дипломати. Дипломатичността на най-високо ниво не предполага възможността вашият преговарящ партньор изведнъж да издърпа покривката от масата и да започне предизвикателно да си духа носа в нея, пише руският вестник “Московский Комсомолец“ в материал, представен от агенция "Фокус" без редакторска намеса.

За щастие, подпомогнат от опита на своето детство в двора на Ленинград, руският президент инстинктивно намери единствения верен отговор на словесната атака на Байдън: „Кой каквото вика, на себе си го вика“. Както в случая, който е много сходен по същество, с потока неприлични обиди на грузинския „журналист“, насочен към майката на президента на Руската федерация, Путин успя умело да обезвреди политическата бомба. Но това все още не премахва въпроса: как трябва да се държи Русия в бъдеще по отношение на американската администрация, която поне на реторично ниво е загубила всички спирачки?

Обсъждайки тази тема с автора, един от най-известните руски дипломати си припомня на какво го е учил тогавашният министър на външните работи на СССР, легендарният Андрей Громико: „Не бързайте да вземате решения. Първо, претеглете всичко и помислете! " Сред политизираните граждани на Руската федерация думите на Байдън за Путин предизвикаха шокиращ ефект. Но в самата Америка, съдейки по водещите медии, досега те са останали почти незабелязани. Безпрецедентното нарушаване от страна на американския президент на нормите и практиките на световната дипломация беше оценено в неговата страна като абсолютно рутинна реторика. И знаете ли какво? Определено има нещо странно в подобна реакция. През юли 2009 г. на самолет, летящ от Тбилиси тогавашният вицепрезидент на САЩ Джо Байдън почти осуети „нулирането“ на отношенията с Русия, обявено от неговия началник Обама, като каза за Русия: „Реалността е, че руснаците са такива, каквито са. Населението им намалява, икономиката им отслабва. Техният банков сектор и икономика е малко вероятно да оцелеят през следващите 15 години. Те са в ситуация, в която светът се променя, а те се държат към нещо в миналото, което вече не може да оцелее. "

През повече от десетте години, изминали от момента на това изявление, Русия не само не се разпадна, но чрез американски усилия придоби на Запад образа на „основната заплаха за света“. Но Байдън по никакъв начин не се смущава от това. Той продължава да гледа на Русия като на „безопасна мишена“, на „спаринг партньор“, който безнаказано може да бъде набит с риторични удари. Срамно ли е? Ако се ръководим от емоции и исторически формирани представи за нормите и правилата на световната политика, тогава разбира се, да. Но ако изоставим емоциите и разсъжденията в чисто прагматични категории, тогава картината веднага става малко по-различна. Какви нови думи внесе Байдън в руско-американските отношения? Като цяло никакви. В продължение на много години Америка се опитва да постави Москва на колене, използвайки различни санкции. И от няколко години тя не може да го направи. Неприятно е, разбира се, че Русия не може да отговори с подобни симетрични санкции. Но реалността си е реалност. Нямаме на разположение ефективни политически и икономически инструменти, подходящи за това.

И ако е така, тогава Русия трябва да бъде доволна от това, което има - способността да се противопоставя на силния американски натиск - и да се опита да не загуби тази способност. Не са удачни призивите „да не се поддаваме на провокации“. Но нека помислим: какво точно Байдън се опитваше да постигне във външната политика, грубо нарушавайки дипломатическия етикет? Не на последно място, да провокира Русия към недобре обмислена емоционална реакция, която би нанесла на първо място вреда. И призивите за такава неразумна емоционална реакция бяха съвсем очаквани. Цитирам Алексей Чеснаков, бившата дясна ръка на бившия гуру на руската политика Владислав Сурков: „Изказването на Байдън не трябва да се разглежда като „старчески приказки“... За руската външна политика тази реалност диктува една линия на поведение . За вътрешната - друго. Тук не е възможен компромис. Полутоновете са опасни. Черно-бялата картина на света сега не може да не доминира както в реториката, така и в реалността. Тази част от политическия елит, която сега публично не изказва позицията си в подкрепа на Путин, рискува рано или късно да се окаже сред предателите." Отказът от „компромиси и полутонове“ и „приемане на черно-бяла картина на света“ са много по-опасни за Русия от всички възможни интриги и обиди на Байдън. Не е нужно да се губи здравия разум, за да се докаже нещо на Байдън.

Първо, по принцип е невъзможно да му се докаже нещо за Русия. И второ, кой е той за държава като Русия, която се очаква да посвети целия си живот, за да му докаже нещо? Отговорът е: Байдън -Президент на САЩ, най-мощната държава в света. И какво от това? Ако президентът на най-могъщата държава в света се държи като интернет трол, той трябва да бъде третиран като интернет трол. Разбира се, Русия няма да може да „блокира“ Байдън, както обикновените хулигани от социалните мрежи. Но може да си позволи лукса да не бъде прекалено сериозна по отношение на наличието на такъв проблем като неразбирането на американския президент какво е допустимо в международните отношения и какво не. Е, лошо е възпитанието на „лидера на свободния свят“. Какво можете да направите по въпроса? Нека Байдън сам да реши проблема си – той е негов, а не руски. Разбира се, можем да направим този проблем руски. Но това би било грешка. Русия има твърде много реални притеснения и предизвикателства. Не бива да поставя на раменете си това, което може и да не седи там.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 153 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    118 35 Отговор
    12 00 часа пред НДК е световният протест срещу локдауна!

    Коментиран от #16, #55, #158

  • 2 BigBulgarianBoss

    38 128 Отговор
    Вестник московский комсомолец. Хахахах
  • 3 Няма да се ваксинирам

    44 211 Отговор
    Путин е просто диктатор и простосмъртен.

    Коментиран от #9, #20, #128

  • 4 Давид

    160 27 Отговор
    Пица гейт се издъниха мощно . Света им се смее .
  • 5 ЛилиПутин

    43 221 Отговор
    без американските технологии русия е само един копач на суровини, така че могат да ги плюят колкото си искат !!

    Коментиран от #13, #30, #33, #60, #187

  • 6 Сатъра на Хана

    153 27 Отговор
    Америка мълчеше ,
    Защото беше хипнотизирана как Джо Елцин се търкаля по стълбите на Еър Форс Уан :)))
    ......................

    Коментиран от #17

  • 7 Седесарят.

    161 25 Отговор
    Джо.!! Олицетворение на 50 г ,глупост и лапане..Белият американец ,го презира.!

    Коментиран от #155

  • 8 Аз40🏴‍☠️

    96 29 Отговор
    Световен протест срещу тоталитарните мерки! 12 ч. пред НДК. Мирно и без поддаване на провокации! Ще се видим там!
  • 9 pepy

    49 20 Отговор

    До коментар #3 от "Няма да се ваксинирам":

    Всеки мечтае... сънува... лъв... тигър... Петър I... Сталин... кошмари...

  • 10 JEFF

    32 135 Отговор
    Лошо е възпитанието на лицемерите, които крият истинските си намерения зад тънка ирония. Възпитанието на свободния човек е винаги да казва истината , да има свободата да изразява мнение, независимо на кого му харесва, или не. За много руснаци тази свобода е неразбираема и това се използува от политиците им.

    Коментиран от #18, #47, #106

  • 11 ТаУмВзе

    155 24 Отговор
    За тия си думи, бай деменция едвам не се преби, катерейки червените стълби.
  • 12 Навалний

    20 42 Отговор
    Бай Дончо от Бялата мала ме прати да сваля В. В. П. от власт
  • 13 Сатъра на Хана

    73 28 Отговор

    До коментар #5 от "ЛилиПутин":

    Руснаците , Дано
    като копат не стигнат под земята то Йелоустоун , че ще се отвори един голям ке-неф в Централните Щати :)) :))

    Коментиран от #89

  • 14 888888

    29 110 Отговор
    Не купувайте руски конфеть и пирожки, лади и волги и транзистори веф. Пълна финансова блокада.

    Коментиран от #185

  • 15 Путин Forever

    130 19 Отговор
    И какво и е"най-мощното" на Америка,че не стоплям?! И Арнолд беше н-пъти мистър Вселена,но нямаше сили да излезе срещу един второразряден професионален боксьор,нито срещу щангист,нито срещу кеч-борец.И Пътника с Деменцията е прекалил с филмите за силата и мощта на Америка,западат от ден на ден като грохнал от годините си кон..Аз казах!Хау..

    Коментиран от #78

  • 16 Тъп

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Какво да носим?

    Коментиран от #22

  • 17 Домати с лук

    86 21 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    Сега дядо Байдън се търкаля по стъпалата. Ха-ха-ха.

    Коментиран от #26

  • 18 БАЙ ДЪН

    44 19 Отговор

    До коментар #10 от "JEFF":

    Няма да се учудя ако руснаците му построят музей още преживе.
  • 19 Сатъра на Хана

    47 16 Отговор
    Ако Илон Мъск имплантира на всички Чипове - ,
    по принцип можеш да ги заглушиш със силен сигнал от сателит ......
    ................. ................. и почваш да падаш по стълбите на самолета :))
  • 20 Ммммм

    78 17 Отговор

    До коментар #3 от "Няма да се ваксинирам":

    Хахахахаха САЩ в момента са най голямата диктатура. десетима мои познати със собствени по малки бизнеси,някои от тях и работници се изместиха в Лондон сащ вече не било това техни думи
  • 21 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    83 19 Отговор
    Байгън първо да се научи да върви като хората, а не да заляга по стълбите, а после и да говори, защото както вече целия свят видя не умее нито едното нито другото. Ама май вече му е късно да се учи няма време за това.
  • 22 Т44444478б

    47 13 Отговор

    До коментар #16 от "Тъп":

    Знамето на свободата и желание за победа
    . Оставка и затвор на Боко тиквата гешев доган и пеевски.

    Коментиран от #28

  • 23 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    64 18 Отговор
    За тая деменция ще трябва да направят ескалатори, защото иначе може и да не стигне до горе, ама иначе го избраха цяла държава да управлява. Търкаля се като мечка по празник край сиг@нин с гъдулка.
  • 24 Брабинеца

    68 16 Отговор
    В момента в който Путин поясни, че пожеланието му не е иронично, той срина трегера върху който стои Джо Бай Дън
  • 25 Домоуправител

    26 5 Отговор
    Най обичам квас с пирожки.
  • 26 Анна Св

    9 30 Отговор

    До коментар #17 от "Домати с лук":

    И какво е смешното? Байдън оправя САЩ!
  • 27 Мисля

    85 17 Отговор
    Мисля,че рано или късно Русия ще намери начин да унижи Байдън.Забелязал съм,че руски,китайски и още няколко националности помнят с векове.То самият факт,че не го вземат насериозно е унизително.

    Коментиран от #41

  • 28 Тъп

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Т44444478б":

    Добре, ще си нося бира.
  • 29 БАЙ Х@Й‼

    36 20 Отговор
    Всичко зависи откъде гледаш! Едва ли Байдън и водещият не са имали предварителен разговор. А в самото интервю Байдън не нарече Путин убиец, каза го водещият, при това имаше подвъпрос дали познава Путин. Байдън отговори ДА ! Така хем медиите поеха нещата хем Байдън не е казал това ! Доста витиевато, но е факт !

    Коментиран от #160

  • 30 Диверсант

    56 30 Отговор

    До коментар #5 от "ЛилиПутин":

    И къде са ти американските технологии??? В соросоидните кратуни. В последните 2_3 години Китай е изтеглил 90 % от инвестициите си в Америка. Затова ви тресе тая истерия. Я погледни глобуса и виж къде е Евразия и къде си ти. Освен военни бази и гъ.лизци какво има друго

    Коментиран от #56, #149

  • 31 Стамболов

    26 73 Отговор
    Путин е окупатор! В името на грандоманщината му загинаха и загиват много хора! Умират, убити! Значи е истина твърдението на американският президент!

    Коментиран от #36

  • 32 БАЙ Х@Й‼

    67 16 Отговор
    А самият Путин не веднъж е казвал, че отмъщението е ястие което се вари/готви дълго, но се сервира хладно!

    Коментиран от #109

  • 33 Ха ха ха

    45 17 Отговор

    До коментар #5 от "ЛилиПутин":

    Лили, ами ти сега тук пишеш либерасти и глупости с ток от руски реактори, без значение какъв пол се мислиш от 32 америлански:))и без руските технологии и бъдещите бг поколения пак ще ползват ток от руски технологии ама купен от турската Аец Акуую, руско производство :) Ако си се загрижил за по малко мащабно технологии от атома, ядрена енергетика и космонавтика, то китайците тея дни ясно им казаха на САЩ да не се заблуждават:)), виж в 32 та пола и смяната на породата към афро, арабска на запад нямат равни,но там нормалните не се и състезават и Слава Богу :)
  • 34 БАЙ КУРТИ

    57 16 Отговор
    Още от както беше в екипа на ОБАМА , БРАНДЪ не може да прости на ПУТИН . А това е че не можаха да изнесат демокрацията в СИРИЯ , и да лапнат петрола като ЛИБИЯ И ИРАК . Не забравяйте че неговият син купи газопреносната мрежа в. УКРАЙНА
    Е чрез поставени лица . НО каквото и да прави той е пътник. ВИДЯХТЕ ГО ПО СТЪЛБИТЕ . ЦЕЛИЯТ СВЯТ МУ СЕ СМЕ
  • 35 кисел

    62 17 Отговор
    По заповед на сащ бяха изгонени мними агенти на Руското разузнаване.Сащ нямат разузнаване.Имат смешни по холивудски ФБР и ЦРУ.Винаги говорят глупости.Винаги оставам учуден от тяхната неграмотност в областта на разузнаването.Докато Мосадд и ФСБ /на Русия си обменят информация, която не споделят със сащ,то тези рептили/става дума за ЦРУ и ФБР/наказват измислени шпиони в България.От глупостта на сащ ще пострада България.Колкото до Русия ,тя е на точното място и е Империя.Империя е била и България но заради мошеници и предатели е на това положение.Докато Б. Борисов лежи в калта пред разпадащите се сащ,ще сме на това положение.А евреите ,никога няма да са против Русия.Именно Червената Армия ги освобождава през ВСВ от лагерите.Сащ през това време умират от страх пред изкючително силната Армия на Хитлер.Сащ се включват във ВСВ ,когато Червената Армия е пред Берлин.НУЛА помощ от сащ/точно е определението ,че са РЕПТИЛИ/.
  • 36 БАЙ Х@Й‼

    37 15 Отговор

    До коментар #31 от "Стамболов":

    Май си прав , окупира Либия,Ирак, Украйна, Югославия ( ама нея първо я разчлени ).....
  • 37 пожелание

    54 16 Отговор
    Срещу силен вятър пикай , но с Русия не си играй ,защото ще видиш господният рай !!!!!!
  • 38 !!!?

    6 4 Отговор
    Дълбоко се лъже кремълската пропаганда, че инфантилното обяснение на един убиец го оневинява !!!?

  • 39 Генерал от НАТО

    28 74 Отговор
    ПУТИН Е НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА СРЕЩА! Caтaнaтa, aнтихриcтът, чoвeкът бeз душa кaктo гo нaрeчe Бaйдэн e c пoдрязaни крилe и вeчe нe e жeлaн oт никoгo зa cрeщи! Тoй e унижeн, oбидeн и призeмeн, зaзeмeн oт Прeзидeнтът нa CAЩ CAМO C EДНO ИЗЯВЛEНИE! Не само, че няма да има подобрение на отношенията между нас Запада и Русия, но Русия трябва да се готви за тотален десант над Крим и евентуално окупация на големи територии в европейската и част! И нека тези от Карлуково да не ни "изпепеляват" с руски ракети защото в 21 век нищо няма да може да излети или да хвръкне от Русия при съвременните технологии и футуристични оръжия! Сега остава да и приложат и пълно икономическо ембарго каквото беше приложено на СССР, след което той се разпадна и беше унищожен икономически и политически! Крайно време беше! НАТО е думата която кара руснаците вече 75 години да повръщат още преди да настъпи утрото след препиването, също предизвикано от невъзможността дори да "пръцнат" във вятъра в посока натовска страна вече 75 години! НАТО е думата която се е заклинила като бодлива тел в стомасите на българските продажници, които ненавиждат стратегическият ни съюзник САЩ все едно са се опитали да прескочат оградата с бодлива тел и са си гризнали от бодливата тел на концлагерите, които скоро ще бъдат построени за тях тук в България-вярна натовска територия!

    Коментиран от #43, #46, #49, #50, #54, #62, #79, #151, #186

  • 40 плевен

    29 7 Отговор
    Според Чърчил, който жертва честта за да се спаси от войната, получава и двете. Според него опасността се увеличава, ако не се изправиш срещу нея. На времето са пожертвали Чехословакия за да има мир. Получили са световна война.
  • 41 учител

    13 3 Отговор

    До коментар #27 от "Мисля":

    мисленето не ти се отдава, остави това на умните!
  • 42 Го4о

    21 57 Отговор
    Путин е убиец и лъжец! Никога нищо не признава! Но скоро ще му се наложи.

    Коментиран от #48

  • 43 село

    44 17 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал от НАТО":

    Ако всички генерали на НАТО бяха умни колкото теб, Путин щеше да е най- щастливият човек на света.
  • 44 Сър Пичук

    15 9 Отговор
    Естествено, че политиците са виновни за много смъртни случаи в държавите им. И най-много тези, на големите държави, които се бъркат в делата на други държави. Някои от тях са най-страшните масови убийци. Но поради статута им на политици рядко могат да бъдат обвинявани и съдени.
  • 45 Не на долара

    34 18 Отговор
    " как трябва да се държи Русия в бъдеще по отношение на американската администрация"
    -основен въпрос, премахване власт долар -2 държави бяха нападнати, защото искаха да махнат долар.
    -изолиране на САЩ в границите й
    Европа Китай, Русия, Иран БИ, Южна Америка могат без САЩ.
    САЩ не може без тях, но махнеш ли и печатницата за хартишки и военните бази САЩ са гола вода.
    Китай-вече ги изпревари по технологии.
    САЩ е залязваща империя.

    Коментиран от #58

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Костова

    36 17 Отговор

    До коментар #10 от "JEFF":

    В името на американската свобода Twitter блокира още действуващия американския президент. Възниква въпроса колко всъщност власт има президента, ако една социална мтежа ще му определя какво да казва и какво не на, своите избиратели.
  • 48 Айде, бе

    20 15 Отговор

    До коментар #42 от "Го4о":

    И тва го мислите ти и кукуто дето се мисли за генерал от нато:)), даже кукуто писал за антихриста:), добре ама за антихриста са говорили и Ванга и Американеца Едгар Кейси и те остави, че им се сбъдват думите, ами и нещо много русофилски се изказват, направо все едно са си плюли в устата :), то и тука сте си плюли ама като кукувици:)))
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Един българин

    21 37 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал от НАТО":

    Това е самата истина както си я описал. Браво! Сега колкото по бързо русофилите се поставят на мястото им зад телените огради толкова по бързо България ще тръгне напред в развитието си.

    Коментиран от #53, #188

  • 51 1357

    34 19 Отговор
    "Кой каквото прави, на себе си го прави".-българска поговорка.Тъпите сащ нищо не могат да направят на Русия-нито в миналото ,нито сега.Китай, Русия Индия малките тигърчета, цяла Латинска Америка е с Русия.Българите също ,за разлика от предателите Б. Борисов, Герб, Оп, Воля Нфсб.Всички изброени партии няма да са в Парламента след изборите.Нагледахме се на предатели подлоги, престъпници.Колкото да сащ те ще снимат пошли холивудски филми и ще се разпадат от само себе си.Не са народ а Рептили, както отбеляза много умен мой приятел.За Вл. Путин и Русия ,сащ и да тичат срещу тях никога няма да ги стигнат и ще си останат с робски и колониален манталитет.

    Коментиран от #65

  • 52 Знамето на свободата

    19 33 Отговор
    Путин е страхливец, страх го е да не би да се зарази с ковид деветнадесет и да умре мъчително от цироза на черния дроб.

    Коментиран от #72

  • 53 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    37 22 Отговор

    До коментар #50 от "Един българин":

    А, защо България не тръгна напред след 1989 г. ???
    Какво стана, нещо и пречеше или какво ?
    От колко години сме в ЕС ? Защо отново не тръгнахме напред ? Пак русофилите ли ви пречеха?
    На некадърниците, празните глави и националните предатели все някой друг ви пречи.

    Коментиран от #61, #73, #164, #168, #171

  • 54 Гост

    40 17 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал от НАТО":

    Може и да си генерал, но коментара ти сякаш е писан от истетична госпожица. Първо Путин не моли за среща. А предизвиква Байден на видео разговор. Има разлика нали? Байден дори за това няма смелост. Американски атака на Крим няма как да се случи. Байден може и д страда от старчески слабоумие, но чак пък до толкова едва ли ще изгуби разум. Най - много да побутнат украинците да извършат някоя провокация и после да ги оставят сами да си бършат сополите и сълзите. САЩ чакат Русия да се разпадне от вътре. За това и плащат на цялата тази либерастична продажба армия. За сега очакваните резултати не се сбъдват. За това е и тази истерика и загуба на контрол в словестните изказвания.

    Коментиран от #59

  • 55 ЩУРЕЦ В МОЗЪКА

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    МАНДЖА ЩЕ РАЗДАВВШ ЛИ АЗ ИСКАМ КЮФТЕТА ПО ЧИРПАНСКИ И ГРИС ХАЛВА
  • 56 pepy

    35 11 Отговор

    До коментар #30 от "Диверсант":

    "И къде са ти американските технологии???..."

    Толкова си свикнал с тях, че дори не ги забелязваш... Дори с помощта на една от тях "гениалните" ти мисли, стават достояние на всички... за съжаление...

    Коментиран от #63

  • 57 Гост

    32 18 Отговор
    Бой се от този, който не е отговорил на удара ти. Русия още по-пълно ще възстанови равновесието , което е нарушено в света след Горби. Браво на Путин.
  • 58 Хайтов

    13 5 Отговор

    До коментар #45 от "Не на долара":

    "Едно е да искаш, друго, да можеш, а трето и четвърто - да го направиш."
  • 59 Сър Пичук

    28 17 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Путин: "С терористи не преговаряме..."
  • 60 руснак

    24 19 Отговор

    До коментар #5 от "ЛилиПутин":

    Само, че тези суровини са жизнено важни за американските технологии, а те ги нямат. Именно за това Русия е важна и им е необходима на тъпите американци и трябва да целуват зад....ците на руснаците за да съществуват и в бъдеще.

    Коментиран от #150

  • 61 РУСОФИЛИСТИК

    20 19 Отговор

    До коментар #53 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    МНОГО ПУШИШ МАХОРКА СМЕНИЯ ИМА ВЕЧЕ МНАГО ЦИГАРИ С ФИЛТЪР!!ЗА ДА СЕ ОБРАЗОВАШ ЗА РУСКАТА НИЩЕТА ГЛЕДАЙ В Ю ТЮБ КОЛКО КЛИПОВЕ ИМА ЗА МИЗЕРИЯТА НАРЕЧЕНА РУСИЯ!!!И МОСКВА И ЛЕНИНГРАД НЕ СА Р......!!!p.s.ЗАТОВА ЛИ ОТ ЦЕЛИЯ БИВШ СОЦ.ЛАГЕР ТУКА НАМЕРИХА ПРЕДАТЕЛИ!!??

    Коментиран от #66, #68

  • 62 Генерале от

    13 12 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал от НАТО":

    НАТО, знаеш ли къде са Жуков и фон Паулус? Обикновено играят белот със Сократ и Наполеон в трета стая, но там ги няма?
  • 63 Айде и тоя

    15 27 Отговор

    До коментар #56 от "pepy":

    Абе то и ти не забелязваш че всичко работи с ток от руски реактори или, че си ваксиниран ти и родата ти с 90 процента ваксини руско производство:))), нац ти празник 3 март тоя месец забеляза ли го:)), а трябва, защото без тези неща не може, а допълнителната суета е добре, гениална ако щеш, но без най важните не струва нищо:)

    Коментиран от #67, #76

  • 64 !!!?

    29 22 Отговор
    Байдън нарече Путин убиец, а досега нито един - дори и Путин - не отрече, че е убиец !

    Коментиран от #74

  • 65 БЯЛА ПРЕСТИЛКА

    17 18 Отговор

    До коментар #51 от "1357":

    ТИ РУСОСИФИЛИСТИК ВЕЧЕ СИ НЕЛИЧИМ МОЗЪКА Е ПРОДУХАН С РУСКИ КОМПРЕСОР

    Коментиран от #71

  • 66 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    13 14 Отговор

    До коментар #61 от "РУСОФИЛИСТИК":

    Напълни си ушите с барут и нататък знаеш, какво да правиш. Очевидно е, че нямаш нужда от израстъка над раменете си.

    Коментиран от #119

  • 67 !!!?

    23 7 Отговор

    До коментар #63 от "Айде и тоя":

    "Русофил" е също съветски "хай тек" - ин витро заченато отроче на вечната дружба !!!?

    Коментиран от #75

  • 68 Ха ха ха

    13 13 Отговор

    До коментар #61 от "РУСОФИЛИСТИК":

    Ами нали от запада се учат, по примера на 5 торката от Кеймбридж в Англия, само, че онези години са работили, защото е имало сигурно какво да покажат, а тука е за смях, 8 самолета и 2 кораба:))) на проект договор и другото руско производство, въобще махнеш ли руското хептен нищо няма армейско:))))
  • 69 Бесен Язовец

    22 24 Отговор
    Президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин направо схруска старите кокали на Джо! Да монтират ескалатор на,, Еър Форс 1" да не се излага повече Джо
  • 70 Погнусен

    17 31 Отговор
    Носи се тежка миризма на кафяви от страх великоруски гащи. А великанчето гномпутин се дърли, като безпомощно ленинградско пионерче, громящо с писклив гласец световния империализъм.
    Изглежда за руснаците най-щастливите дни ще останат дните на втората световна война. Хахаха. Била е и Великая и Отечественая. Тия обърнаха календара. Смело вървят назад. Добре, че ги изритахме и се отървахме от наглите окупатори.

    Коментиран от #77, #81, #83

  • 71 Разтреперен соросид

    7 12 Отговор

    До коментар #65 от "БЯЛА ПРЕСТИЛКА":

    Шекелчета има ли?
  • 72 насрещен вятър

    8 15 Отговор

    До коментар #52 от "Знамето на свободата":

    И Бай дъна знаейки за страха на Путин, реши да го зарази, но плю срещу вятара.
  • 73 Сър Пичук

    16 18 Отговор

    До коментар #53 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    Не тръгна напред, защото не беше извършена лустрация и на власт останаха хора, обучавани и свързани с Русия и КГБ. Както и в Русия у нас не беше извършен преход, а Перестройка. Затова и в Русия, народа оцелява в мирно време.
  • 74 Ахам

    21 23 Отговор

    До коментар #64 от "!!!?":

    С болни хора, диалог не се води.
    А Байдън, за срам на САЩ, действително предизвиква съчуствие и съжаление към жестокостта и садизма на хората, които са го назначили.
    Неща подобно на Елцин е Байдън, и логично ще бъде сменен преждевременно от Камила.
    Но не това е най-лошото, а фактът че БГ ще бъде пушечно месо срещу Русия за 3-ти пореден път, но този път несимволичен.
    А помъдрялата Турция след ПСВ ще бъде неутрална, защото има дипломатически елит и достойнство.
    Да подкрепяш НАТО и САЩ в манията им за световно господство, говори за българофобия, и омраза към България.
    Българи ще умират за чужди интереси, а не за България, което е срамно, позорно, и антибългарско в същността си, с две думи предателство към Родината..

    Коментиран от #82

  • 75 Абе

    12 16 Отговор

    До коментар #67 от "!!!?":

    Пустите Клисурци станали Московци, а панагюрци донски казаци :)) и те явно хай теци :)) са били предисъветски:)), ама Слава Богу и те от тоя тип хай теци:)
  • 76 pepy

    21 6 Отговор

    До коментар #63 от "Айде и тоя":

    "Абе то и ти не забелязваш..."

    Абе то и ти не забелязваш колко си облъчен, но вината не е само твоя... ПРОЧИСТВАНЕТО обаче зависи преди всичко само от теб... колкото по-рано, толкова по-добре...

    Коментиран от #80, #86

  • 77 Потресен

    4 9 Отговор

    До коментар #70 от "Погнусен":

    И сега доброволно правите S'ки на други.
  • 78 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Путин Forever":

    Хахаха а ти какво сравнение направи не е истина дано си се объркал че приравняваш към тризначките хахахха
  • 79 БАЙ Х@Й‼

    5 15 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал от НАТО":

    Пишете си домашните бе деца, пардон господа генерали‼" НАТО е думата която кара руснаците вече 75 години да повръщат..." 🤔 Айде сега напиши 75 коя година е създадена тази организация ‼ Та да видим как така ВЕЧЕ 75 години ....

    Коментиран от #148

  • 80 Убитак изкукуригал

    9 24 Отговор

    До коментар #76 от "pepy":

    Защо не си намериш свестна работа ами клечиш тук по цял ден?

    Коментиран от #85

  • 81 pepy

    28 6 Отговор

    До коментар #70 от "Погнусен":

    "... Била е и Великая и Отечественая..."

    То апетита идва с яденето... ОКТОМВРИЙСКИЯТ ПУЧ първо e бил метеж, след това възтание... революция... велика революция... Мераците им да преиначават историята и да я променят според вътрешната конюнктура не са от вчера или днес...
  • 82 !!!?

    23 14 Отговор

    До коментар #74 от "Ахам":

    Ти заплашваш България от името на Кремъл, а наричаш българите "антибългари" ! Слабо, злобно и инфантилно обяснение на продажната същност на един нещастен русофил - колкото по-малко ставате, толкова по-жалки и злобни ставате...точно като кремълското ви Гуру, което Байдън нарече "убиец" !!!?

    Коментиран от #88, #100

  • 83 Айде, бе

    11 27 Отговор

    До коментар #70 от "Погнусен":

    Ми що не се разходи където и да си в Бг, огледай се, улиците, площадите, храмовете, болниците ако щеш носят имена освободители, основатели, както казва и Ванга връзката на Руския народ с Българския е дадена от горе и нито строй нито нищо може да я разруши, още повече, че значението на Русия за човечеството е видно не само в историята, а и в приказките на всички пророции то с добро, затова е смешно като пишете тук ще или, изритали били:))

    Коментиран от #87, #165

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 pepy

    23 3 Отговор

    До коментар #80 от "Убитак изкукуригал":

    Забавлявам се с напъните на някои тролчета /платени и любители-доброволци/ да повтарят едно и също... с малко думи... все се надявам да понаучат някоя нова дума...
  • 86 Айде

    8 20 Отговор

    До коментар #76 от "pepy":

    Точно за това пречистване им говори Едгар Кейси на американците, за достигането на извращенията, които виждаме сега там, Фар на надеждата нарича той Русия за човечеството и не от русофилия, защото много преди това предрича разпада на Ссср

    Коментиран от #95, #97

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ахам

    18 24 Отговор

    До коментар #82 от "!!!?":

    Такива сте, Предателите на съвременна БГ, като "любимия" ви Паси и Лила Прашката, който без да се допита чрез референдум в България, ни в вкара в един военен съюз.
    Без референдум в БГ, има окупационни войски и бази на САЩ.
    Не ми пишете за патриотизъм и Родина.
    Намерил се #Кой да ми говори за демокрация, едно продажно десетпроцентно малцинство налага волята си над българите.
    Което дори не счете за необходимо да се допита до българите.

    Засрамете се, елементарен човешки срам нямате, и ако Байдън има оправдание и буди съчувствие в нормалните хора, вие нямате.

    Коментиран от #92

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Учуден

    21 14 Отговор
    Цитирам думите на Андрей Кончаловски, един от най големите Руски интелектуалци: "Русия е ядренна държава със средновековен манталитет." С това се обяснява решението на държавната дума, да превърне Путин в пожизнен президент, нещо което в миналото е правило кралските особи с ранг на божества. Незачитането на суверенитета на всяка държава и намесата във вътрешните й работи е сериозно предизвикателство, което в най добрия случай води до изостряне на взаимоотношенията, а когато предизвиканата страна е по силна, дори до обявяване на война. САЩ победиха веднъж Русия в студената война, но се отнсоха към нея благородно, без всякакви последствия! Известна е и решаващата им помощ за оцеляването на СССР, по време на Втората Световна Война, технологичната сависимост на Русия от американски технологии и това, че приноса на САЩ за добруването на човечеството е най голям. След всички тези обстоятелства, да пренебрегваш суверенитета им и да се опитваш да манипулираш демократичният им избор на президент е много предизвикателно и няма да мине без последствия. За такива случаи, има една българска поговорка, която гласи, "че кой каквото прави, на себе си го прави"

    Коментиран от #112, #136, #141

  • 91 Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃

    19 13 Отговор
    Путин не е излизал от бункера си една година, защото се страхува от ковид деветнадесет и от белодробната недостатъчност. И сърдечен арест.
  • 92 !!!?

    20 12 Отговор

    До коментар #88 от "Ахам":

    Абе Малинов, колко процента е твоята злобна русофилска диаспора ? Я ходи да шпионираш "американските бази" в Поморие, та да изкараш някой "руски" долар !!!?

    Коментиран от #96, #98, #103

  • 93 Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃

    19 13 Отговор
    Един страхливец не трябва да ръководи Руския народ. Да излезе сред народа си и доброволно да се зарази с ковид деветнадесет .

    Коментиран от #134

  • 94 Айде, бе

    9 15 Отговор

    До коментар #87 от "!!!?":

    Ами не се ли сещаш, че без едните нямаше да ги има другите:) въобще, без държава какви паметници, пък и тези дето те дразнят са водили под знамената си бг герои опълченци и доброволци, а народа е викал тези, които са дошли да го освободят, не може да ги разделиш във великото дело извършено заедно:)

    Коментиран от #107

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Ха ха ха

    18 14 Отговор

    До коментар #92 от "!!!?":

    Русофили има във всички бг партии, справки искаш ли:))), а народа към 80 процента:)

    Коментиран от #101

  • 97 pepy

    19 9 Отговор

    До коментар #86 от "Айде":

    Споделени мисли от Никита Сергеевич Михалков:

    „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. Нито военната ни мощ, нито космическите иновации ще оцелеят без това. Те, извинете, ще затънат в ...“

    Коментиран от #105

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 кво да кажеш

    7 14 Отговор
    Старчето очевидно е прекалено стара и съвсем оглупяло.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 pepy

    21 8 Отговор

    До коментар #96 от "Ха ха ха":

    "Русофили... а народа към 80 процента:)"

    Това значи са онези 80 %, за които е говорил проф. Христов...

    Коментиран от #102

  • 102 Ха ха ха

    13 19 Отговор

    До коментар #101 от "pepy":

    Аз не знам кой е проф Христов и кво е говорил, но знаем, че русофобите в бг са незначителен процент и няма лошо във всяко стадо има такъв процент м..ша:)),природен закон:)

    Коментиран от #110

  • 103 !!!?

    18 12 Отговор

    До коментар #92 от "!!!?":

    В България всички са толкова русофили, колкото Жириновски е българофил, но за разлика от вас путинофили-русофили вие сте българофоби. Само един откровен българофоб, може да си позволи да заплашва България от името на Кремъл !!!?

    Коментиран от #108

  • 104 другарят

    10 8 Отговор
    Мисирки пак сте превели неправилно! Не " кой, каквото вика на себе си го вика", а смисъла на български е така "както нарича другите, такъв се чувства"!

    Коментиран от #137

  • 105 Айде, добре

    6 14 Отговор

    До коментар #97 от "pepy":

    Ама Михалков не е Ванга, нито ЕдгарКейси:), затова не познава, оцеляха та и избуяха, иначе подобни излеяния като не народ ами...., има във всички страни, няма лошо будители са това, но лоши пророци обикновенно:)
  • 106 криво огледало

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "JEFF":

    Бъркаш се жестоко. Едно е спокойно да изразяваш мнение, друго е политика. Не подвеждай други с криворазбрани свободни изразявания при политиците.
  • 107 !!!?

    18 11 Отговор

    До коментар #94 от "Айде, бе":

    Щом се гордееш, че една от улиците в центъра на София носи името "Аксаков" - най-отявления българофоб в царска Русия - и стои (все още) най-голямият паметник на съветския окупатор, значи си "ваксиниран" с раболепие към Кримъл "от векове, за векове" !!!?

    Коментиран от #111

  • 108 Айде, бе

    5 11 Отговор

    До коментар #103 от "!!!?":

    Тоя пък се почувствал заплашен:), спокойно, бе то и в съюза с Хитлер не сме били заплашени реално от Русия, та сега :)ние не сме по големи натовци от Гърците и руснаците го знаят:), камо ли пък заплаха, за който и да било:)
  • 109 И аз да кажа

    13 6 Отговор

    До коментар #32 от "БАЙ Х@Й‼":

    Да не твърдиш, че Путин го е измислил? Френска поговорка е, ама руснаците никога не са се свенили да крадат. То не беше Буратино, дънките, атомната технология...
  • 110 Айде бе

    15 8 Отговор

    До коментар #102 от "Ха ха ха":

    Признаваш, че русофилите сте стадо? Съгласен!

    Коментиран от #113

  • 111 Айде, бе

    7 12 Отговор

    До коментар #107 от "!!!?":

    Едно е сигурно валсинирани сме с 90 процента ваксини руско производство, паметник има и на бомбардира ли те София без нужда:), защото са били от страната на добрите тогава Русия, та на всеки паметник има кой да се поклони, а големината им е според значимостта за държавата, особено пък ако преди това я няма тази държава и я възстановяват:))

    Коментиран от #120, #146

  • 112 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #90 от "Учуден":

    Кои американски банки и компании финансираха Германия едно време - знаеш ли?
  • 113 Ха ха ха

    5 10 Отговор

    До коментар #110 от "Айде бе":

    Ами по добре стадо от м.. ша, особено в продноя закон:))), абе тва либерастите все едни умнииии...., направо кефят:)))
  • 114 другарят

    16 16 Отговор
    Руснаците така и не могат да разберат манталитета на бандитите от фашистка Америка! Те са свръх рационални с психиката на престъпника! Краварите ще ви гледат зомбирано със стъклените си очи и няма да ви разберат, ако започнете да им говорите за това което ние наричаме "червена линия в съзнанието която не бива да се преминава в нашите действия и думи"! За тях всичко, което е в техен интерес и няма да бъдат наказани за това е позволено! Върху по-слабият човек и върху по-слабата държава те смятат, че всичко им е позволено! Във фашистка Америка по-слабият човек, не предизвиква състрадание и подкрепа, както при нас, а презрение и отхвърляне! Така ще бъде докато някой /Русия или Китай / не ги поставят на място!
  • 115 Васил от Льонеберя

    13 16 Отговор
    Байдън три пъти се спъна на стълбата на самолета и падна.
    Старче, внимавай!
    Путин като ти пожелае крепко здраве, не са празни приказки.
    Крепкое здаровье и будте щастливие.
  • 116 Констатация

    16 12 Отговор
    Като прочетеш коментарите и виждаш защо на запад ни наричат Троянския кон. Не стига ами изнасят и разузнавателни данни. Тази група да не мислите че е единствена. Що народ работят явно и покрито за тюрмата в БГ. Бедна ви е фантазията. Е как после искате да ни подарят ф35. Те добре, че ф16 ни продадоха. Още 50 години трябва да минат да се изчисти БГ от петоколонниците. Типичен пример е Президента. Учил в Щатите, обаче останал верен на Партията, НРБ, Варшавският договор и Големия северен брат. Водач на петоколонниците в БГ.

    Коментиран от #190

  • 117 Седесарят.

    1 18 Отговор
    Украйна,чака да бъде освободен от фашистите.!!.Каза ми един руско говорящ хохъл..А ,Дойчето ,направи дойчовците,заклети русофили...Хаха.Егати и извращението!!.Това е петия елемент.!
  • 118 бай Дъна сам се обезвреди

    7 15 Отговор
    Плю сещу вятъра, оплю си очите и се спъна.

    Коментиран от #123, #127

  • 119 И аз да кажа

    12 5 Отговор

    До коментар #66 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    "Великата" така ли си представя аргументиран отговор?

    Коментиран от #121

  • 120 !!!?

    17 9 Отговор

    До коментар #111 от "Айде, бе":

    Изобщо не е "сигурно", ама русофилите-путинофили сте зомбита които нямат аналог...добре че ще изчезнете заедно с кремълската мумия !!!?

    Коментиран от #122, #125, #140

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    6 18 Отговор

    До коментар #120 от "!!!?":

    Помечтай си фашизоид. Това ще ти остане.
  • 123 не му е за първи път

    8 11 Отговор

    До коментар #118 от "бай Дъна сам се обезвреди":

    На номинацията от страх Тръмп да не го изпревари се затича и залитна.
  • 124 Малък Великан

    13 6 Отговор
    Нисък но с високо самочувствие
  • 125 Михалков

    13 2 Отговор

    До коментар #120 от "!!!?":

    "Не трябва да отговаряте на кучето, което Ви лае. Няма нужда да заставате на четири крака и да лаете в отговор, нали? По-добре е въобще да не обръщате внимание и то ще спре."

    Михалков

    Коментиран от #131, #135

  • 126 Генерал от НАТО

    17 15 Отговор
    Cъд зa бългaрcкитe прoдaжници, кoитo прoдaвaт интeрecитe нa Бългaрия нa Руcия, нaй-гoлeмият ни врaг! Руcия ни унищoжaвa пoдмoлнo вeчe 75 гoдини зaщoтo бяхмe cъюзник нa Гeрмaния, кoятo я cъcипa и унищoжи, кaтo я oбърнa нaoпaки c зeмятa избивaйки 30 милиoнa руcнaци, рaзмaзвaйки и cмecвaйки вътрeшнocтитe им c руcкa зeмя чaк дo oкoлoвръcтнoтo нa Мocквa, прeгaзeни oт нeмcкитe тaнкoвe! Нe caмo, чe нямa дa имa пoдoбрeниe нa oтнoшeниятa мeжду нac Зaпaдa и Руcия, нo Руcия трябвa дa ce гoтви зa тoтaлeн дecaнт нaд Крим и eвeнтуaлнo oкупaция нa гoлeми тeритoрии в eврoпeйcкaтa и чacт! И нeкa тeзи oт Кaрлукoвo дa нe ни "изпeпeлявaт" c руcки рaкeти зaщoтo в 21 вeк нищo нямa дa мoжe дa излeти или дa хвръкнe oт Руcия при cъврeмeннитe тeхнoлoгии и футуриcтични oръжия! Ceгa ocтaвa дa и прилoжaт и пълнo икoнoмичecкo eмбaргo кaквoтo бeшe прилoжeнo нa CCCР, cлeд кoeтo тoй ce рaзпaднa и бeшe унищoжeн икoнoмичecки и пoлитичecки! Крaйнo врeмe бeшe! НAТO e думaтa кoятo кaрa руcнaцитe вeчe 75 гoдини дa пoвръщaт oщe прeди дa нacтъпи утрoтo cлeд прeпивaнeтo, cъщo прeдизвикaнo oт нeвъзмoжнocттa дoри дa "пръцнaт" във вятърa в пocoкa нaтoвcкa cтрaнa вeчe 75 гoдини! НAТO e думaтa кoятo ce e зaклинилa кaтo бoдливa тeл в cтoмacитe нa бългaрcкитe прoдaжници, кoитo нeнaвиждaт cтрaтeгичecкият ни cъюзник CAЩ вce eднo ca ce oпитaли дa прecкoчaт oгрaдaтa c бoдливa тeл и ca cи гризнaли oт бoдливaтa тeл нa кoнцлaгeритe, кoитo cкoрo щe бъдaт пocтрoeни зa тях тук в Бългaрия-вярнa нaтoвcкa тeритoрия!

    Коментиран от #129, #130, #138, #144

  • 127 деменциран

    7 9 Отговор

    До коментар #118 от "бай Дъна сам се обезвреди":

    Забравил е че не се плюе срещу вятъра.
  • 128 Ииииииии

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Няма да се ваксинирам":

    името и коментарът.. Не е лицеприятно да се падне под средностатистическото ниво на информираност, даже повява полъх на под начално ниво....
  • 129 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    7 14 Отговор

    До коментар #126 от "Генерал от НАТО":

    А бе къде са санитарите на тоя да му дадат хапчетата? След малко ще се изкаже като Наполеон
  • 130 Генерал в запаса

    5 7 Отговор

    До коментар #126 от "Генерал от НАТО":

    Аз поне не правех S'ки!!!
  • 131 !!!?

    10 2 Отговор

    До коментар #125 от "Михалков":

    Съгласен, прав е Михалков.

    Коментиран от #133, #139

  • 132 Айде, бе

    7 11 Отговор
    Стига вече, че то ние се забавляваме, ама генерала от нато хептен изкука:))), вътрешности, тва онова, а зъбите на фюрера в Москва:)))
  • 133 Ха ха ха

    6 9 Отговор

    До коментар #131 от "!!!?":

    И аз съм съгласен , все едно е писал за генерала ви от нато:))) или за памперса с деменцията:))
  • 134 хмм

    3 0 Отговор

    До коментар #93 от "Широколистнанискостебленагладкомозъчна🎃":

    Как пишете такива дълги имена? Мен ме реже още на 15 символа.
  • 135 Ха ха ха

    8 8 Отговор

    До коментар #125 от "Михалков":

    Браво, че той за памперса с деменцията е писал, будител е човека, ама и Путин не го посрами:))
  • 136 Михалков

    9 10 Отговор

    До коментар #90 от "Учуден":

    Цитираме един от най-големите Никита Михалков:

    "Западът се интересува от огромните богатства, скрити в руската земя, от горите, от запасите на питейна вода. С една дума, от всичко онова, което намалява в цял свят. Те са заинтересувани от спокойствието и мира в Русия само доколкото Русия е ядрена държава и ако, не дай Боже, започне нещо тук, то ще създаде опасност за всички. Няма нужда да търсим примери какво щеше да ни се случи, ако нямахме ядрени оръжия: вижте какво се случи вчера в Сърбия, сега в Египет, Сирия, Иран…"

    Коментиран от #166

  • 137 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #104 от "другарят":

    Това е друга поговорка , ще я ползвам по предназначение ,особено в този сайт ,където наричания като крадец ,тиква , бандит, мутра , лъжец
    ,еднокнижник е на почит .Благодаря !
  • 138 Генерал в запаса

    4 3 Отговор

    До коментар #126 от "Генерал от НАТО":

    След 04.04.2021 ще има персона нонграта и обвинения за икономически шпионаж на предателите.
  • 139 Михалков

    10 10 Отговор

    До коментар #131 от "!!!?":

    "Каква роля във всички тези събития играят, според Вас, Съединените щати?
    -Моето усещане е - и това е много сериозна теза, че става дума за истерична агония на гигантската американска супер-държава, въоръжена със свръхмодерно оръжи. Тя нищо не може да направи нищо срещу собствения си фалит, който наближава.САЩ де факто са ядрена държава във фалит"

    Никита Михалков
  • 140 Айде, бе

    7 9 Отговор

    До коментар #120 от "!!!?":

    И пак на пророк се правиш, я виж сега баш пророка на американците какво казва, май ще се увеличат русофилите в света, то и Ванга казва ама остави я, тя нали от кгб:)) и тогава си виж колко чини твоето ще.... :))

    Коментиран от #142

  • 141 Кончаловски

    7 5 Отговор

    До коментар #90 от "Учуден":

    "Глобализацията разрушава суверенитета на държавите…. И нашите зрители за съжаление, все повече се превръщат в кино-американци. Те ядат пуканки по време на филмите. Защо днес киното е толкова шумно? Защото всички дъвчат. Холивуд прави филми за дъвчене. Аз снимам кино за читателите."

    Кончаловски
  • 142 Оставете го

    6 4 Отговор

    До коментар #140 от "Айде, бе":

    Поговорката за "кучетата" беше за "препинателният !!!?", той горкият не разбра, подобно на Байдън по стълбичките.
  • 143 китай

    8 7 Отговор
    Умният човек казва само половината от това, което знае или мисли, а глупавият изобщо не знае какво говори.
    Лао Дзъ
    Та и в този случай с Путин и Байдън се получи така.
  • 144 Не поставям диагнози

    7 9 Отговор

    До коментар #126 от "Генерал от НАТО":

    Омразата ви е обсебила, сякаш четох реч на Хитлер(дори маниакално патетичният му образ изникна пред мен)! Знаете ли, че в много страни последователите му подлежат на съдебно преследване?
  • 145 Ibs

    12 12 Отговор
    Тоя кравар по-често да си сменя памперсите, че май замириса. А и при падането си на стълбата пролича колко е годен за тази позиция. Той по стълбата се спъва, пък краварите чакат на него за президент и главнокомандващ на въоражените сили.
  • 146 Айде бе

    11 6 Отговор

    До коментар #111 от "Айде, бе":

    Искаш да кажеш, че Съветската армия е от по-голямо значение за България от Левски и Опълченците ни, щом паметниците им са по-малки? Че дупедавств.то е голяма добродетел? Що не си...!
  • 147 valepi ivanov

    8 15 Отговор
    русия е велика'да е жив и здрав путин;
  • 148 И аз да кажа

    13 6 Отговор

    До коментар #79 от "БАЙ Х@Й‼":

    Хубаво, 1949 е създаден НАТО, от 72 години олицетворява руските страхове, но факта, че са шпионирали съюзниците си още 40- те години за какво говори? Как се докопват до атомната технология? Аз не бих се гордял с такива азиатски похвати- получаваш жизненоважна БЕЗПЛАТНА помощ, за да устискаш войната, и в същото време плащаш на шпиони, за да крадат военни тайни на този, който ти помага! Не преставам да се чудя на ценностната система на русофилите.
  • 149 ГанюБалкански

    13 8 Отговор

    До коментар #30 от "Диверсант":

    ти с какъв компютър си бре, руски ли ?? ако е руски сигурно с мотокар и пикап го пренасяш, а телефона ти какъв е, руски или с ябълка, ако е руски сигурно щеше с туристическа раница да го нисиш , Интел, АМД.Куалком, Тексас инструментс, ????говорят ли ти нещо тия имена ????
  • 150 Луди всякакви

    12 5 Отговор

    До коментар #60 от "руснак":

    Абе що не съм забелязал "тъпите" американци да се молят за визи за РФ, а милиони руснаци искат на Запад? Що рускините пълнят сайтовете за брак с европейци и американци? Нищо не е жизнено важно за САЩ- най-големият земеделски производител. А което нямаш, се купува- зависим е оня, който продава, за да живее! И я ми напомни КОЙ за няма 100 години (от 1924 насам) три пъти подлага ръка за хуманитарна помощ, че народът му стига до канибализъм? Да кажа още една наша пословица: "На бодлива крава Господ рога не дава!" Кой беше гробокопач на капитализма? Кой щеше да побеждава из цялото земно кълбо? Кой щеше да изтръгне вярата, щото била "опиум за народите"? Какво толкова злорадствате, че Байдън се спънал? Ако не става, ще го сменят. Вие как сменяте вашите, или чакате Оная с косата?

    Коментиран от #153

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 БПФ

    8 12 Отговор

    До коментар #150 от "Луди всякакви":

    Твоят (и на мнозина други) проблем е, че живеете в едно минало, което вече не съществува !!! САЩ станаха господари на света, защото грабиха наред и същевременно стояха настрани от големите войни. Русия бе опустошена от две световни войни и 70 години комунизъм... да, ама тя отдавна загърби всичко това и се обърна към разумния здрав капитализъм... от който западът се отказа - защото комунистите се заселиха там !!!!
    Ти все едно падаш от Марс където си бил през последните 20-30 години. Елцин го няма вече !!! САЩ са като продъненият Титаник в момента - който свети все още величествено, ама вече носът му е под водата. В тая държава няма граждански мир, виждаме как чeрните и изкълченяците тероризират нормалните хора, които обаче няма да търпят вечно !!! Образованието на САЩ е торпилирано - а това е най-стратегическата сфера за всяка една държава !!! В един от най-"елитните" университети професор бе уволнен, задето отказал да пише на по-чeрничките студенти високи оценки БЕЗ да ги изпитва !!! В ню-йорски училища забраняват да се споменава името на Исак Нютон, защото бил... бял !!! Стандартите в образованието отдавна са занижени, защото тъмните ученици не можели да се справят... държава, която си съсипе образованието е обречена на гибел... а Русия има най-много висшисти като процент от населението между 25 и 35 години... и там вярвай, не пишат шестици на някой студент, само щото можело да се изкара "дискриминиран" !!!
    САЩ или ще се разпадне или ще стане бананова

    Коментиран от #154

  • 154 БПФ

    11 12 Отговор

    До коментар #153 от "БПФ":

    Иначе руснаци има и в Европа. В САЩ те отказваха да коленичът пред нигърската наглост (докато бели американски полицаи целуваха обувките на чeрните престъпници от "разкаяние"), а милиони западноевропейци са благодарни на руснаците, защото редовно свиват сърмите на нигъро-талибанските дивaци налазили континентът на културата и цивилизацията - пред които самите европейци се свиват като мишки !!! Като се срине "цивилизованият свят" от толерастия и извратенящина - руснаците поне ще имат велика страна, където да се завърнат... а ние къде ще отидем?

    Коментиран от #157

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ПЕНКО

    7 10 Отговор
    ЗА ДА ОБЕДИНЯТ РАЗЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ЦИОНЕТАТА-СЕМИТИ НА ВЛАСТ И В ЦРУ И В ПРЕЗИДЕНСТВОТО -СЕ ОПИТВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ РУСИЯ И ПУТИН !!!! КАКЪВ КЛИП :" ПУТИН СТРЕЛЯ ВЕДНЪЖ СЪС СНАЙПЕР ---БАЙДЪН ПАДА ТРИ ПЪТИ ПО СТЪПАЛАТА" !!!
  • 157 падналия ангел

    8 11 Отговор

    До коментар #154 от "БПФ":

    По време на бунтовете в Брайтън бийч, където е руската диаспора в Ню Йорк (Малката Одеса), нито един магазин или ресторант не бяха повредени и разграбени. Руснаци стояха пред ресторантите а рускоговорящи рокери обикаляха улиците. Там тъмните вървяха на пръсти, като балерини! И не само това, там живеят и украинци, търговски обекти на рускоговорящи арменци с що се пазеха.
  • 158 име

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ...и след 10 дена вие ще бягате при мутафчийски да ви лекува. ма ло умници.
  • 159 явно

    6 10 Отговор
    краварите са напълно узпращяли!
    избират кукуфелници и стари чанти?
    сака да праят война за да си изтрият дълговете??
    слуд уйната на картата ша пише,тук беше усато!!!
  • 160 Мародер

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ Х@Й‼":

    Искаш да кажеш че е манипулиран ли? Тогава много жалко и за него и за американците.
  • 161 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 6 Отговор
    “Московский Комсомолец“
    ...............Комсомол, Комсомол,ти летиш като сокол!
    Над заводи и мини, сред поля и градини
    ти летиш като сокол,Комсомол,
    --------------------------------------
    Доста са го закъсали ментално и психически братушките. След масовите чистки по времето на Сталин е утопия, че Русия ще се развие към добро....Генетичният код на мужиците вече е сменен.
  • 162 УШАНКИТЕ В ШОК

    14 6 Отговор
    Досега не са им казвали истината в очите!
  • 163 Шопо

    6 11 Отговор
    Бай Дън три пъти пада по стълбата на самолета
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Чекиджи

    14 1 Отговор

    До коментар #83 от "Айде, бе":

    научи повечко български, че не ти се разбира рАЗИЯтския грухтеж. А за имената не бери грижа - ще ги зачистим, БЪЛГАРИЯ има достатъчно велики мъже и жени за всичките улици, болници, училища и прочее, дето споменаваш.
  • 166 Сър Пичук

    6 10 Отговор

    До коментар #136 от "Михалков":

    И какво се случи през 1945г кгато американците имаха ядрено оръжие, а Русия не?
    Какво се случи в началото на 90-те, когато СССР се разпадна. Военните продаваха оръжия на килограм и страната беше като разграден двор. Никой не нападна Русия, а напротив, всички и помагаха, а САЩ - най-много.
    Така, че е много глупаво да смяташ, че когато Русия беше най-слаба, а САЩ и Запада най-силни не са направили нищо и са чакали руснаците да си стъпят на краката, да си разработят новите оръжия и да си реорганизират армията, а те да влязат в криза за да ги нападнат.

    Коментиран от #181

  • 167 Герд Мюлер

    3 10 Отговор
    Хей, Джордж, ти знаеш ли, че Бай Дън е бил в бара, пил е един Джак Даниелс с две бучки лед, и се е издънил яко!
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Джордж Бест

    1 9 Отговор
    Хелоу Герд, и той ли започна да пие като мен? Но аз пия само скоч, и то след като вкарам гениялен гол. Разкажи ми подробности приятелю!
  • 170 Герд Мюлер

    2 10 Отговор
    Е, добре. Слушай. Нарекъл е Владимир Путин убиец и даже го е зплашил, че трябва да си плати за това! Предстявяш ли си? На теб някой обиждал ли те е някога?
  • 171 КОЧИНА ВЕЛИКАЯ

    13 6 Отговор

    До коментар #53 от "ВЕЛИКАЯ РОССИЯ":

    не тръгна БЪЛГАРИЯ, щото оставихме същества като теб да ни учат на демокрация. Както преди това ни учехте на "передавой савецкъй" опит. Вместо да ви подберем на стадионите като в Чили.

    Коментиран от #178

  • 172 Джордж Бест

    3 11 Отговор
    Какво говориш Герд! Нима Бай Дън е паднал толкова ниско! Как е възможна такава простотия! Слушай. Този Бай Дън от къде го хванаха? Бил ли е в детска градина та да се държи така?
  • 173 Герд Мюлер

    6 12 Отговор
    Не е бил на детска градина. Казват, че е получил възпитанието си от улицата. И очквай от него следваща издънка. Но искам да те информирам, че Владимир Путин не се е подал на провокацията! И като истински джентълмен му е пожелал много здраве!
  • 174 Джордж Бест

    4 10 Отговор
    Така ли? Браво на Путин! Знаех си аз, че е велик президент! Културен, усмихнат, жизнерадостен, ... , въобше страхотен! Истински рицар! Между другото, ти вярваш ли на пресата, че руснаците са лоши хора?
  • 175 Герд Мюлер

    8 10 Отговор
    Какво говориш Джордж? Не само, че не вярвам, но ги обичам. Ти предстявяш ли си! Аз, чистият германец, да харесвам руснаците! Да, да! ще ги харесвам и още как! Изтеглиха войските си от нашата Германия и ни помогнаха да се обединим. А сега ни строят Севрен поток-2. И още много добрини ни правят. А американците още ни третират за победени и правят военни бази в Германия. И каквото ни кажат, трябва да им се подчиняваме!
  • 176 Джордж Бест

    3 13 Отговор
    Мой Герд. Искам да ти призная, че и аз ги хресвам. И ще мина на Столичная, вместо да се наливам със скоч. Всъщност, решил съм да спирам с пиенето. Ще започна да чета Достоевски. От неговите романи ще науча, колко е широка руската душа. Е, хайде, довиждане. И друг път ме информирай за следващите ходове на този, как го нарече, май, че Бай Пън?
  • 177 Герд Мюлер

    7 11 Отговор
    Не, Джоржи, Бай Дън. Май си ударил 100 грама вече! Но ми хреса и твоето, Бай Пън. Всъщност наистина е "пън". Лека нощ Джорджи! Гут найт!
  • 178 Яяя

    3 12 Отговор

    До коментар #171 от "КОЧИНА ВЕЛИКАЯ":

    и що не пробвахте?! А демократичната манлинхера в плевнята дали е ръждясала?!
  • 179 Бай Дрън

    6 11 Отговор
    Бай Дрън забравяне:
    -казва че се кандидатира за Сенатор, а не за Президент, декември 2020.
    -забравя името на Ромни, октомври 2021
    -забравя името на министър на отбраната Остин,
    -забравя името на Пентагона, март 2021
    Бърка:
    -сестрата със съпругата си, март 2020
    -Тръмп с Буш на дебати,октомври
    -внучката си Натали със сина си,ноември
    -казва, че от корона са починали над двеста милиона американци, септември
    -на 2 пъти бърка, че президент на САЩ е Харис ноември и март 2021
    (3 пъти се пльосва по стълбите на самолета, оправданието на медиите, че дуал силен вятър, и го издухал с 19 километра в час)

    Бай Дрън е по-зле от Елцин, а Черненко пред Бай Дрън е философ и атлет. Бай Дрън е подигравка за американците и опасност за целия свят, не е президент на Тонго, а на ядрена държава.
    По-зле от Бай Дрън са БГ соросоидите, "и крава да им сложиш да ги управлява", както каза ББ, ще мучат от щастие.
    А ББ в сравнениеие с Бай Дрън е носител на Нобел по квантова физика и литература-едновременно.
  • 180 Байдън

    5 9 Отговор
    Вятърът е виновен

  • 181 Д'мин

    4 8 Отговор

    До коментар #166 от "Сър Пичук":

    Публикувано във факти.бг: И какво се случи през 1945г кгато американците имаха ядрено оръжие, а Русия не? Има исторически американски проучвания на този период. Пентагона е разглеждал този вариант-ядрени удари по врага! Анализа на Пентагона е бил следния-Не разполагаме с достатъчен брой ядрено оръжие с което да покрием всички стратегически обекти на руска територия и да поставим врага на колене! Та така мой човек, трябва и малко четене, с непрекъснато повтаряне на мантри се става единствено будистки монах, но и това само не е достатъчно!

    Коментиран от #189

  • 182 АМИ СЕГА

    5 9 Отговор
    САЩ СА БЕЗСИЛНИ СРЕЩУ РУСИЯ ПО ДВЕ ПРИЧИНИ - ПЪРВАТА Е ВОЕННАТА МОЩ НА РУСИЯ , ВТОРАТА Е РУСКАТА МАФИЯ В САЩ , ТРЕТАТА Е КИТАЙ И ЧЕТВЪРТАТА Е ПОДКРЕПАТА НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ !
  • 183 ВЕЧЕ ПАДНА

    6 10 Отговор
    БАЙГЪН ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧА НА ............... ПЛЕВНЯЛИЕВ !
  • 184 КРАДЦИ

    4 10 Отговор
    НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИСКАЛ ДЕМОКРАЦИЯ ИЛИ ДРУГО ОСВЕН ............ РЕД !
  • 185 Транзистор

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "888888":

    Транзисторните приемници ВЕФ са латвийски, а не Руски.
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Моряка

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "ЛилиПутин":

    Лиле,Лиле,гледай си дамските предавания,например с Гала и не се бутай в неща,които не са за кокошият ти мозък.О т първия спътник 1958г до първата в света ваксина К19-"Спутник" май без технологии не може,а?
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 IDIL

    1 6 Отговор

    До коментар #181 от "Д'мин":

    имали са ядрено оръжие щото са го взели от германците
  • 190 ЦЦ каунь

    1 8 Отговор

    До коментар #116 от "Констатация":

    какво говориш къде си видял американци да подаряват оръжие,те търсят баламурници като нас да вземат милиардите за самолети които даже и на картинка ги няма,няма такава държава във света като България която да плати предварително за несъществуващи самолети
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 1520

    1 7 Отговор
    на байдън явно му липсват първите 7 години говоренето му не се различава от това на хамалин на гарата
  • 193 НЕФЕЛНИ

    1 5 Отговор
    БАЙДЪН Е ОБЕЗВРЕДЕН ОТ ПРИРОДАТА И ФИЗИЧЕСКИ И ДУХОВНО , ТОЙ ЩЕ НАДМИНЕ ВСИЧКИ ПРЕЗИДЕНТИ ДО СЕГА ПО ТЪПОТИЯ -- НЕЩО КАТО НАШИЯ ПЛЕВЕНДУР ! ПУТИН НЕ ТРЯБВА ДА ГО СПОМЕНАВА ОТТУК НАТАМ ! ЩАТИТЕ ВСЪЩНОСТ ПОНАСТОЯЩЕМ СА БЕЗ ПРЕЗИДЕНТ , А ТОЗИ МОЖЕ ДА ГИ ДОКАРА И ДО ПОД КРУШАТА !