Last news in Fakti

21 Март, 2021 16:00 4 599 78

Безпрецедентна акция срещу шпионска мрежа насред кампанията: кой ще спечели от нея?

  • шпионаж-
  • шпиони-
  • иван гешев-
  • шпионска мрежа-
  • русия-
  • нато-
  • политици-
  • красимир каракачанов-
  • бойко борисов

Шпионският скандал ще изостри допълнително отношенията с Москва и ще накара НАТО да се вгледа по-сериозно в допуските до секретна информация у нас, но той може да се окаже много подходящ за вътрешнополитическа употреба

Безпрецедентна акция срещу шпионска мрежа насред кампанията: кой ще спечели от нея? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сюжетът от последните дни може да предизвика основно срам и национално унижение: наши военни разузнавачи са изнасяли тайни на НАТО за Русия. А резидент на агентурната група е не руснак, а българин. Той не само е просъветски настроен, но и просталински. Шпионите му прибирали скромно, но регулярно по 2-3 хиляди лева. Лесно можем да си представим ехидните коментари от Москва: "Няма нужда да ви придърпваме, вие сами си идвате при нас." И от Брюксел: "То бива, бива Троянски кон на Русия, ама дали да не ви дръпнем шалтера за всякакви натовски секрети."

Колко ли още агентурни групи действат в България?

Този срам няма как да бъде компенсиран, въпреки че разбиването на групата е историческо за българския контрашпионаж. Стига, разбира се, нещата да не се окажат малко като "разбитата печатница за фалшиви пари", които май се оказаха реквизит за сватби. Актуален при всички положения остава въпросът: Колко ли още руски резиденти с по-добре прикрити агентури действат в България? И за най-големите русофили трябва вече да е ясно колко лесно Русия може да се добере до секретна информация на НАТО чрез България, след като арестуваните са снимали документи поне 6 месеца от кабинетите си във военното министерство - близо толкова време са били наблюдавани от нашите служби. Списъкът на българския резидент, предоставен му вероятно от руските му поръчители (той е на български език, но една дума - "немецки", издава, че е превеждан от руски или писан от руснак), показва колко широко е било полето за работа. Продажните български служители е трябвало да събират информация за координационния център на НАТО във Варна, за решения от заседания на различни комитети на пакта, за плановете му в различни региони, за политиката му към Русия, Украйна и Беларус, за проектите за модернизация на българската армия, за пребиваващи у нас или посещаващи страната ни хора от партньорски служби и пр.

Какви ще са последиците?

След разбиването на агентурната група НАТО вероятно ще се вгледа още по-сериозно в допуските до класифицирана информация на пакта у нас, а българското държавно ръководство ще трябва да затегне кадровия подбор и контрол в структурите на Министерството на отбраната. Шпионският скандал няма как да не изостри дипломатическите ни отношения с Москва, влошени след серията руски дипломати, изгонени от България именно за шпионаж. Той гръмна броени дни след като новата руска посланичка Елеонора Митрофанова връчи на президента акредитивните си писма. Митрофанова е бивш първи външен заместник-министър и бивш председател на Русия в ЮНЕСКО. Тя също така е отговаряла за връзките с руснаците зад граница и за международното хуманитарно сътрудничество. Но вместо със своя кариерен опит и познания в областта на международното сътрудничество да даде нов ракурс на двустранните отношения, новата посланичка още с встъпването си в длъжност влиза в шпионския коловоз, колкото и посолството ѝ да призовава да не се търси руска връзка в скандала до произнасянето на съда. Тепърва ще стане ясно дали ще има ново експулсиране на руски дипломати или с разбитата шпионска група обираме вересиите от последните изгонени през септември двама руснаци с дипломатически имунитет.

Разбиването на българската проруска агентура ще поукраси имиджа на прокуратурата и правителството. Намиращият се под непрестанен граждански и политически натиск главен прокурор Гешев, който е само декоративната черешка върху тортата от свършена главно от ДАНС и служба "Военно разузнаване" работа, се кипри като пръв защитник на националния интерес и последовател на ген. Иван Колев, гонил руските казаци от Добруджа. Лидерът на ВМРО и военен министър Каракачанов ще може да поизчисти русофилския си образ под девиза "Русия ми е мила, но България ми е свидна" и да напомпа мускули за скок над 4-процентовата бариера на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Мащабна акция в средата на предизборната кампания

Премиерът Борисов, без чиято благословия все пак нищо подобно нямаше да се случи, ще препотвърди заявката си пред Вашингтон, че тъкмо той е техният човек в България. Защото нали Америка се интересува от нас главно от гледна точка на сигурността - затова и Държавният департамент обяви, че "САЩ подкрепят силно суверенитета на България", останалото е на заден план. Толкова заден, че Чичо Сам да продължи да преглъща всякакви далавери и антидемократични залитания - нали е търпял и къде по-големи диктаторчета. Това, че шпионските арести бяха извършени в средата на предизборната кампания вероятно не е случайно. Щом заподозрените са били наблюдавани толкова време и едва сега обявени, явно не е имало опасност да предадат особено важна информация. Но пък новата агентурна тема разведрява публичния дневен ред, смрачен от несправянето с коронавирусната криза и поредното затваряне.

Автор: Веселин Стойнев


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣

    51 39 Отговор
    Ще гласувам за мая манолова уважаеми дами и господа и народни представители гласувайте с бюлетина номер 1️⃣8️⃣▪️

    Коментиран от #18, #40, #62

  • 2 Как

    37 4 Отговор
    кой ? Не и сценаристите !
  • 3 Предизборна

    75 12 Отговор
    СЕЛСКА ВЕЧЕРИНКА НА БАЙX0Я....
  • 4 Q2z

    57 10 Отговор
    Всичко се знаеше отпреди аферата с дипломатите!
  • 5 Геро Мусака

    78 14 Отговор
    Къде е шкафа, къде е мис гащи ?
  • 6 hmhmhm

    65 6 Отговор
    да не стане като флашивите паре ...

    Коментиран от #58

  • 7 ТаУмВзе

    74 15 Отговор
    Важното е, че Всички губим. Както всички знаем, кой пълни чекмеджето! ОСТАВКА СЪД ЗАТВОР!
  • 8 ДИМ

    53 6 Отговор
    Голям сценарий!

    Коментиран от #14

  • 9 Дизел

    28 93 Отговор
    100 години затвор за предателите на родината и отнемане на имуществото в полза на държавата. Радев, къде си небългарино? Къде се скри майцепродажнико?

    Коментиран от #17

  • 10 Аз40🏴‍☠️

    38 13 Отговор
    Важното е кой ще загуби ... тези на власт знаем, че се прикриват и оставят хората долу на самотек ... така че ...

    Коментиран от #13

  • 11 ЧЕК ПОЙНТ ЧАРЛИ

    19 58 Отговор
    ЗА ВБЪДЕЩЕ ОТ ВСЕКИ РУСНАК ОТ БЕБЕ ДО СТАРЕЦ ВЛИЗАЩИ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ВИЗА ДА СЕ ИСКА ДЕКЛАРАЦИЯ ДАЛИ Е ИЛИ Е БИЛ СЛУЖИТЕЛ НА СЪВЕТСКИТЕ И РУСКИ ТАЙНИ ИЛИ ЯВНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ!!!

    Коментиран от #52

  • 12 да питам

    15 41 Отговор
    "Кой може да спечели?!!" Само България може да спечели !
  • 13 ШО ШО КАЗВАШ

    4 12 Отговор

    До коментар #10 от "Аз40🏴‍☠️":

    НИЩО НЕ СЕ РАЗБИРА МНОГО МИ БУЧИ ГЛАВАТА😬😬😬😢😢😢😢
  • 14 мдаааа

    27 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДИМ":

    И Оня броеше от Ония долари .. 🤭😁
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аз ......

    21 2 Отговор
    Нека си спомниме ген.Нориега!
    Е това мже и нас да чака............
  • 17 ГРАФ ЦЕПЕЛИН

    14 33 Отговор

    До коментар #9 от "Дизел":

    КРИЕ СЕ В ХАНГАРА НА ДЕРИЖАБЪЛА!МАЙ МАЙ ША БЯГА!!!!ИЗКЛЮЧИЛ Е ВЕФА!!!ИНЕЧЕ ДРУГ ПЪТ НЕ МОЖЕ ДА МЛЪКНЕ А СЕГА ТИШИНА КАТО НА СЪВЕТСКИТЕ ПОГРЕБЕНИЯ!!!
  • 18 Дъртата

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣":

    През дъртата ми минж@ е !

    Коментиран от #33

  • 19 Последния Софиянец

    45 6 Отговор
    Кога ще арестуват Агент Иван?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 3734

    46 11 Отговор
    Като видя дойче веле и пропускам да чета. Сороските нпо-та и не само, трябва да бъдат забранени със закон. Как може да има свобода на словото в журналистиката, когато никоя медия не би тръгнала да пише против благодетелят си?
  • 23 ШО ШО КАЗВАШ

    4 8 Отговор

    До коментар #20 от "Рано":

    МИСЛИ И ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ!!!
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    54 28 Отговор
    Браво Гешеф, ти би и Холивуд ‼ Да си призная не съм гледал шпионски филм в който шпионите да ходят в посолството да получават задачи и пари‼ Мноооо яко‼

    Коментиран от #29, #42

  • 25 Ван дер Любе

    45 8 Отговор
    Познавайки Борисов, имаме кьорфишек или пунта мара или дръжки шлифера или каквото искаш. Утре ще даде още един милиард на Русия и цялата работа ще заглъхне. А сега ще се репчи каква работа е станала. Гола вода.
  • 26 Бай Шиле

    46 12 Отговор
    Шпионите са разкрили тайни на НАТО.След като руснаците вече ги знаят,значи не са тайна.Нека публикуват кои са тези тайни.Най важната,че Ф 16 са невидими.Други?
  • 27 Ами къде е сега

    26 45 Отговор
    Президента защо не каже нещо по темата нали е голям бабаит, айде кажи нещо бе Решетников да те видим дали си достоен за този пост. БЪЛГАРИЯ или РУСИЯ ще избереш фигуранте.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ХОЛИВУД

    14 14 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    Е ЩОМ ГЛЕДАШ ШПИОНСКИ ФИЛМИ ЯСНО В КАКЪВ ФИЛМ СИ!!!!АГЕНТ 0000077 ЛИ ТИ Е ЛЮБИМ!!!ИЛИ СИТКОМА ЗА ЩИРЛИЦ😂😂😂😂

    Коментиран от #37

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Читател

    33 12 Отговор
    Досега си мислихме , че янките поставиха Гешев само да прогони Иванчева и да отвори путя на софийската имотна мафия . (Биволь - ВАКЛИН ФИНАНСИРАЛ СГРАДАТА, В КОЯТО ЖЕНАТА ДО ГЕШЕВ ВЗЕЛА ЕВТИН АПАРТАМЕНТ )

    Сега вече са му възложени и още по-отвратителни , антибългарски задачи : Да конфронтира българи и руснаци .
  • 32 КАСКЕТЕН специалитет

    26 10 Отговор

    До коментар #21 от "РУСКА ВОЙНИШКА ПАРТЕНКА":

    Стига, разбира се, нещата да не се окажат малко като "разбитата печатница за фалшиви пари", които май се оказаха реквизит за сватби.
  • 33 до теб

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Дъртата":

    виж под кой номер ти е коментара => ти агитираш за Изправи се , Мутри ВЪН !
  • 34 Как кой

    15 14 Отговор
    ГЕРБ ще спечелят. Показват на господарите си, че са им предани кученца и ако може да не ги махат. Защото кое ще новото ни правителство няма да се реши на изборите, а някъде отвъд океана.
  • 35 МОЧА трябва да се разруши!

    15 23 Отговор
    Дълг е на всеки държавник в бегето да донася безплатно и безропотно на вечните си дружки в москва. Тези, които не са изпълнили дълга си, са били поругани, съсечени и забравени. За да знаят следващите. Ей го, наш Бойча, цяла тръба положи и скромничи, не се хвали. Реакторите плати, компенсации плати, тапа на гръцката граница сложи, спря фракинга, с оня от лукойл карти играе,не допуска НАТО в Черно море … Най добрия слуга на кремъл ! Затова ще има и Борисов 4 !
  • 36 заеничарите

    11 16 Отговор
    Полиран боздуган,правна блондинка,ръсене на глупотевини,това дали е достатъчно за дебат-НЕ!Умници прочетете и обяснете членът в НК отнасящ се за щпионажа!Който издирва,придобива,съхранява -сведения държавна тайна с ЦЕЛ да я предостави или я предоставя на чуждо лице с което да увреди националната сигурност се наказва с..Сике-главното е да се докаже ЦЕЛТА!Ако имаше с какво щяхте да я задържите дамата на входа на посолството!АМА НЯМАТЕ НИЩО!






























    на националната сигурност се...и я предоставя на чуждо лице в ущърб
  • 37 БАЙ Х@Й‼

    10 10 Отговор

    До коментар #29 от "ХОЛИВУД":

    Абе наскоро гледах един стар филм дето САЩ правеха учение и един стар вълк с дизелово корито направи за смях атомния флот! А, то филма го бях гледал отдавна , даже заглавието му съм забравил, ама сега май тече наживо‼
  • 38 Пичо

    18 8 Отговор
    Бай Ганьо прави избори. Смех, смех.
  • 39 Бекенбауер

    10 13 Отговор
    Ще спечелят тези, които чакат индулгенция от Щатите, заради корупцията и прането на пари по делото RICO.
  • 40 Антимафия

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣":

    Всички ченгета на Комунистическата ДС,
    са си все още руски шпиони на служба ,
    те винаги са, си биле такива,
    какво се прави Бойко Борисов, на ударен с мокър парцал?
    Нали този шпионски елит ни упралява вече 30 години?
    Толкова ли да са наивни , САЩ и ЕО!
    Ако не са информирани ,да питат МОСАД,
    те нали са в София с едно цяло поделение?
    Може ли да унищожиш, 90% от шпионите в България?
    Не не може, защото са от ДС която в момента работи?!
    По скоро ,би трябва да се запитаме ,
    кой българин , не е шпионин в полза на Русия??????????????????
  • 41 ПУТИН

    7 8 Отговор
    НАЧИ, ДА ГИ ОСТАВИМ ДА ПРЕДАВАТ ТАЙНИ НА НАТО И ЩЕ ЧАКАМЕ 60 МИБИАРДА? ТОА СЪС ЗАГЛАВИЕТО Е МНОГО УМЕН, ША ЗНАИШ!
  • 42 pepy

    39 1 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й‼":

    "... в който шпионите да ходят в посолството да получават задачи и пари‼..."

    Никой не е гледал... защото са филми са държави, в които шпионите имат респект към съответните служби... тук е точно обратното - Още от време на СССР разните инструктури, съветници, консултанти, разузнавачи и т.н. са свикнали да правят каквото си искат под благосклония поглед на службите... нали до един момент са им били подчинени, а много често са и учили заедно... нЕма такъв филм...
  • 43 Трябва пълна лустрация

    21 12 Отговор
    В армия, полиция и служби за сигурност всички началници са руски възпитаници!
    Трябва да са родени след 1989 г. иначе всичко е облъчено още в училище!
  • 44 Непознат

    20 17 Отговор
    Русия никога няма да се примири с независимостта на България и ориентацията към Запада. На Радев му се ще руски ботуш. Но на 4 април ще бъде неновият кошмар. Победата на ГЕРБ ще бъде само репетиция за президентските избори, които Радев ще загуби катастрофално.
  • 45 !!!?

    19 12 Отговор
    Сега разбираме защо на Фигуранта чекмеджето е празно...като продаваш държавата за копейки няма как да е пълно !!!?

    Коментиран от #67

  • 46 ХАН КРУМ

    8 17 Отговор
    АМАН ОТ ПАЛЯЧОВЦИ ПО ФОРУМИТЕ. НА КОГО И ЗА КАКВО СЕ ЗЪБИТЕ.КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ВАС. ИНТЕРЕСНА Е ЕКВАТОРИЯТА,ТЕРИТОРИЯТА И НЕБЕТО. ОСТАНАЛОТО СА ЦЕЛИ ЗА ПОРАЗЯВАНЕ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВИЕ. И СМЯТАТЕ ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ ЗАЩИТИ?НАИВНИЦИ ДАНО ОЦЕЛЕЕТЕ.

    Коментиран от #51

  • 47 !!!?

    17 11 Отговор
    Жалки опити на кремъските подлоги да върнат България в орбитата на руския Гулаг...агонията на Путиновия режим вече започна. След като Байдън дамгоса Путин като "убиец" сега се очаква безразсъден амок във всички посоки, както вече го прави при загубата на Украйна !!!?
  • 48 Милев

    11 5 Отговор
    Още веднъж се потвърди симбиозата между мутрите и прокуратурата. Предизборна сценка. Тия скапаняци не разбират ли,че са прочетена книга. Гласувайте масово и свалете мутрата от джипката....
  • 49 Лъжи...

    7 9 Отговор
    Гьобелс го е учил тоя с каскетя. ..
  • 50 Дойче веле

    7 14 Отговор
    Тия са ясни. Не чета!
  • 51 pepy

    21 3 Отговор

    До коментар #46 от "ХАН КРУМ":

    "... ОСТАНАЛОТО СА ЦЕЛИ ЗА ПОРАЗЯВАНЕ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВИЕ..."

    След като "ХАН КРУМ" ще е на Марс или поне на Луната по това време, аз съм вече по-спокоен... Той ще оцелее и ще продължи да ръкопляска, кланя и т.н. на "братушките" си...
  • 52 Хахаха

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "ЧЕК ПОЙНТ ЧАРЛИ":

    И да се провери, дали прапрадядовците му, които са сложили главите си тук, на тази земя, за да могат проверяващите да искат от техните внуци подобни декларации и да си живеят на този свят в собственна държава. Нали? Подлеци....само гнус могат да предизвикат такива неблагодарници как ти, например.
  • 53 Ташко Ташков Шпионина

    11 8 Отговор
    Някой вярва ли на тези глупости.
  • 54 Шуши

    7 13 Отговор
    Я един референдум за натю да видят резултатите убау. Русия ни освободи, фащ и ГБ бомбата София и натикаха Македония в кралство Югославия след ПСВ
  • 55 Чичо

    3 0 Отговор
    Аз лично бих показал тайният вход на онуй посолство на братята
  • 56 Мунчо

    9 12 Отговор
    Поредната скалъпена от Борисов шпионска афера за испросване американска "индулгенция" да не го закачат за корупцията! В очакване сме на "поредната вноска данък спокойствие" към американския "началник"....
  • 57 Как кой...?

    7 6 Отговор
    На 04.04 Бойко отнася розовките с 200... и естествено => Борисов 04!
    За ужас и безумие на чугунените кумделски тикви!

    Коментиран от #66

  • 58 Asar

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "hmhmhm":

    Май точно това ще стане
  • 59 ГЕШТАПО

    15 0 Отговор

    До коментар #30 от "РУСКА ВОЙНИШКА ПАРТЕНКА":

    От централата на ЦРУ в Ленгли отговориха на журналистически въпрос, дали Иван Гешев и други български политици, са техни агенти, и поредният "шпионски скандал" с Русия, не е всъщност американска акция срещу Москва.
    Говорителят на ЦРУ Спик Толкътив каза следното:
    "Операцията в България няма нищо общо с ЦРУ. Това са вътрешно-политически въпроси, вероятно свързани с наближаващите избори. Нашата агенция няма агент с името "Иван Гешев" - нито като официално име, нито като псевдоним. Не виждаме и някакви сериозни разкрития по това разследване. Не са издадени американски или тайни на НАТО. Допускам, че става дума за корпоративен шпионаж, свързан с определянето на конкурентна цена от компания-доставчик, при търг за военна техника. Няма издадено нищо секретно като технология. Това са финансови отчети..."Бих добавил и, че ЦРУ няма толкова глупави служители като въпросния "Гешев". Никой наш агент няма по толкова непохватен начин да разобличава руски агенти. По-скоро ще се опитаме да ги превербуваме. Често постигаме успех. А когато не успеем, те знаят, че сме ги разкрили, и ги изтеглят. Но така е по-правилно - по-добре един превербуван от десет, отколкото да пратим десет в затвора. От тях не печелим нищо..." - поясни той логиката на разузнаването.

    Известно е, че ЦРУ има най-широката мрежа от шпиони у нас, прокарвана чрез политици, военни и НПО-та. Те обаче не се държат като "слон в стъкларски магазин", като Гешев, а си траят, и изпълняват тихо задълженията си. Ве
  • 60 Перо

    9 9 Отговор
    Най-големият шпионаж в БГ се води от “партньорските” служби,които подслушваха Меркел и техните резидентури бяха веднага експулсирани от Германия. В БГ има ведомства,като МВнР,МС,ДАНС,МО и др.,където,ако не си партньорски агент,не може да бъдеш на ръководна длъжност.
  • 61 ХХХ

    9 10 Отговор
    Военен трибунал за шпионите.Издали са на руснаците
    какво има в торбичката от била на шкемб@ войвода.
  • 62 7596

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият #️⃣#️⃣#️⃣#️⃣1️⃣8️⃣#️⃣#️⃣#️⃣#️⃣":

    Всекглас трябва да е срешу ГЕРБ! Премахни гербер спаси България!
  • 63 Кой68

    6 6 Отговор
    Интересно съвпадение са "арестите" ...
    Станаха след отправеното обвинение с/у Путин ...
    "Партньорски"служби ли ги разкриха или нашите !?
  • 64 Матей

    2 3 Отговор
    Е,разбира се,ДВ не може да се сдържи да поехидничи,подлярски,уж че съчувства за това национално унижение.Позорът е само за боковската групировка,решила се на тая мерзост ,съшита с бели конци.Да ,и за изборите сигурно се надяват да се изтъкнат,но резултата е обратен,първо ,мнозина няма да обърнат внимание или ще го сметнат за маловажно.А тези които биха се задълбочили,ще разберат ,че тука има нещо гнило,в унисон с антируската реторика.
  • 65 бокотиквомразец

    2 0 Отговор
    Всичко е пълен ГЕШАК,,,,,,
  • 66 Шматка

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Как кой...?":

    Искаш да кажеш, че след 04.04 пак комунистите ще са на власт!? Странен повод за радост имаш...
  • 67 БанкерЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "!!!?":

    Руснаците в чужбина работят с евраци и доларес. Та е ясно откъде е пълно чекмеджето на премиер-инспектора, и на оня шкембел с торбичката Била!
  • 68 Тъся си жена

    2 0 Отговор
    И да Руса убава Кучк@ като тази до Гешо Келешо горе на снимката
  • 69 ежко

    2 0 Отговор
    Българското разузнаване искало да преснима една папка от ЦРУ /преди 1989г./ и все не можело да се докопа до нея.Накрая пратили разузнавача Гарабед в САЩ и той на другия ден се върнал с копие на въпросната папка.Щефовете му много удивени го питат:
    - Абе, Гарабед, как така бързо изпълни задачата?
    - Ами обадих се на братчеда Киркор, той работи в ЦРУ и ми копира папката - отговаря нашият разузнавач.
    - Ами не се ли дърпаше? -питат го началниците
    - Как ще се дърпа?!?Аз за него колко дебели папки съм преснимал, той за една тънка папка да се цигани......
  • 70 пкп

    3 0 Отговор
    ти си пудел бе гешев ти не струваш нищо и си никой ти си зависим от тиквата боко шиши доган
  • 71 резервист

    3 1 Отговор
    На печелившите, Честито! До видим дали правилно съм разбрал! Значи двама водещи американски сенатори официално обвиняват България в щокираща корепция и ред други нередности. Посланичката на САЩ заема подобна позиция, въпреки бащинските милувки, които полечи от Премиера Слънце. Веднага излезе на яве, че се водят преговори за закупуване на още толкова безполезни американски самолети.(Безполезни, защото без по-голямата част от въоражението и боеприпасите са летящи щайги.) После гръмна шпионски скандал, дълго време подготвян от службите и сервиран в подходящия момент. Какво се получава? КЛАСИЧЕСКО ПОДРЪПВАНЕ НА КАИШКАТА!
  • 72 Гост

    3 1 Отговор
    Първо-не ми се вярва НАТО да ни дава някаква секретна информация!Второ-две-три хиляди заплата?.гати секретната информация!Трето-в службите наистина работят професионалисти,но са принудени да стават за смях в услуга на продажните ни политици и некомпетентното управление на прокуратурата!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Marinov

    0 0 Отговор
    Май и това си е Поредния КЬОРФИШЕК и ИБРИКЧИЙСТВО на Властимащите! Това че некой ходи в нечие Посолство, Че контактува и подържа връзки с Персонала на Посолство, Че ОБСАЖДА, ДИСКУТИРА с техни Представители вътреши за Страната Въпроси и т.п. НЕ Е НИКАКВО Законово Нарушение ако ИЗРИЧНО в ТЯХ НЯМА ДОКУМЕНТИ и неща РЕГИСТРИРАНИ като САКРЕТНИ или СТРОГО САКРЕТНИ! От публикациите за Съдебното заседание се вижда че такива Прокуратурата Не е Представила а Факта че Съда е Заседавал чак до Сутринта показва че Няма представени УБЕДИТЕЛНИ Доказателства и май се ДЕЙСТВА Отново на ЮРУШК! Май си е поредната ИЗБОРНА Манипулация за Печелене на Лекториат !
  • 76 Атлантик плюс

    0 0 Отговор
    Ми пратете и Вие шпиони в Русия, бе леваци. Я колко русофили има тък - вербувайте някой
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Стайчо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той не само е просъветски настроен, но и просталински....малееееее :-)
    Стайчо, не знаеш ли, че Сталин е разстрелвал своите..."приятели" :-)