Last news in Fakti

31 Март, 2021 15:58 9 961 149

САЩ подаде ръка на българските граждани

  • сащ-
  • държавен департамент-
  • доклад-
  • доклад за правата на човека-
  • критика-
  • корупция-
  • насилие-
  • българия

Изказаното в този доклад обаче е само едно добро начало от страна на нашите американски приятели

САЩ подаде ръка на българските граждани - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С годишния си доклад за правата на човека (2020), изготвен от Държавния департамент на САЩ, нашите презокеански съюзници по-категорично от всякога подадоха ръка на активните и съвестни български граждани, които желаят личната им свобода да не се нарушава от властите, които считат, че частната собственост е неприкосновена, които искат нормална бизнес среда и за които свобода на изразяване навсякъде в обществото - не само в медиите, е ценност.

Нашите съюзници удариха шамар не само на порочните български власти (порочни е меко казано, но за другото трябва да се произнесе съдът, макар и да ги смятам за абсолютни престъпници), но и такъв, разбуждащ, отрезвителен на заспалите българи. Дошло е времето да се преброим. И какъв по-добър шанс от изборите? Да, може и мафията да ги фалшифицира, но с това само ще даде повод на активното гражданство да изпълни площадите отново - нещо което, макар и не в прав текст, ни подсказва докладът на Държавния департамент на Съединените американски щати.

Всичко, което пише в доклада на Държавния департамент, хората, които се интересуваме от социално-икономическите и политически процеси в страната, си го знаем. Ключовият фактор, що се касае до този доклад, е, че дори американците вече не могат да се сдържат и да не признаят, че основните власти - законодателна, изпълнителна и отчасти съдебна, с действията или бездействията си са опасни за живота и здравето на българските граждани. С физическото и психическото насилие, с корупцията, която нагледно и многократно се доказа, че убива, с персоналното съсипване на хора и кражба на бизнеси, които гонят множество българи от страната, а това е заплаха за националната сигурност, тъй като демографската криза постоянно се задълбочава и причините за това не винаги са икономически.

На фона на тази българска реалност и американския доклад, Русия и Европа оглушително мълчат. За Русия в голяма степен е нормално, защото как да кажат нещо срещу модел и реалност, които се наблюдават и в самата Руска федерация? Шизофренно ще е, прекалено шизофренно. Още повече, преди време руснаците дори нападнаха посолството на САЩ в София заради позиция, критикуваща несправянето на българските власти с корупцията у нас.

По-големият въпрос е защо Европа мълчи за нехуманното управление в България. Краткият отговор е, че съвременните ѝ елити са просто лицемерни и могат да се сработят с всяка власт, която не им създава проблеми в Брюксел. Тази лицемерност на водещите европейски елити, с малки добри изключения като правителството на Нидерландия, може да донесе огромни проблеми на Европейския съюз и да постави на карта съществуването му.

Изказаното в този доклад обаче е само едно добро начало от страна на нашите американски приятели. Ако те искат още по-силно и истински да помогнат на българския народ, редно е и има всички предпоставки тотално да откажат легитимация на тази и евентуално следващите власти, които продължат да съсипват България и да мачкат и унижават гражданите ѝ. Пълно непризнаване на легитимността им заради тоновете корупционни фекалии, в които са потънали. А това включва и пауза на търговските отношения.

И въпреки че докладът за правата на човека (2020), изготвен от Държавния департамент, е само едно добро начало, той не само подава ръка на гражданите, но с посочването на конкретните проблеми в България почти казва и какво точно да се случи у нас, за да разрешим проблемите си.

А именно: полицията трябва да спре да бие невинни граждани, а гражданските права трябва да са нещо свещено. Трябва да бъде отнета възможността на институции да рекетират (чрез тотална дигитализация може да се сложи край на това), както и възможността да съучастват в заграбване и унищожаване на бизнеси. Не трябва да се позволява едноличност на медийния пазар, защото това е предпоставка за цензура.

Изброените неща, макар и да не са единствените, които трябва да се свършат, не са толкова сложни. Просто повече хора трябва да ги поискат и да изпратят в Парламента политици, които имат желанието и волята да ги реализират и отстояват.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 102 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    177 14 Отговор
    Оставете съюзниците.Трябва сами да си оправим кочината.Излезте на площада!

    Коментиран от #10, #115

  • 2 Сметките

    103 16 Отговор
    04 април избори, 04 май отново избори, но след служебен кабинет! Факт!
  • 3 ke da

    73 8 Отговор
    Подаде на българските граждани НЕ действащи като Бай Ганьо! На заклетите Ганьовци които винаги са "СЪС" новия силен им показа дебела тояга!

    Коментиран от #9

  • 4 гошо

    56 14 Отговор
    Петре ти с твоите очила ли го чете доклада или с други.
  • 5 гадно

    113 28 Отговор
    Глупости подаване на ръка на българските граждани ще е, ако ни върнат грешните пари които тиквата им подари за ретро самолетите, иначе всичко си е чиста пунта мара от сорта да тиквата е лошо куче, но е наше куче.

    Коментиран от #17, #75, #81

  • 6 Ниагара

    73 10 Отговор
    Но визите не махат, а в Канада е много студено.

    Коментиран от #13, #90

  • 7 Ахаахах

    85 17 Отговор
    Благодаря на такива съюзници, които сами ни го навлекоха този дебилен и неграмотен тулуп! Сега се сетили за денокраси и правова държава... ами не, благодаря, намам нужда от подобни съюзници! То не беха сесесерета, ес, германии..

    Коментиран от #18

  • 8 казах

    76 24 Отговор
    Всички тези доклади се пишат от български граждани по заявка от САЩ или ЕС. Така, че те не изразяват никакво мнение нито на САЩ, нито на ЕС. Иедва ли са прочетени поне от 1 човек от тези страни. Пишат се от разни грантовици, които знаят какво биха искали да чуят работодателите им.

    Коментиран от #11, #56

  • 9 един българин

    30 7 Отговор

    До коментар #3 от "ke da":

    НА ОНИЯ ДЕТО ВСЕ СИМУЛИРАТ ДЕМОКРАТИЧНИ И ПРАВНИ РЕФОРМИ ОТ 30 ГОДИНИ, ЩЕ ИМА ЯКО СТЯГАНЕ НА КОЛАНА, ДЕБЕЛИ ДЕБИЛИ - НА ВСИЧКИ ГАНЧЕТА КОМУНИСТИЧЕСКИ!
  • 10 Реалист

    21 60 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Къде е Фигуранта, да не е болен нещо. Нито по площади с юмрук излиза, нито по медиите дава ценни указания. Не ти ли липсва.

    Коментиран от #91, #125

  • 11 ЦЪЦЪЦЪ

    18 46 Отговор

    До коментар #8 от "казах":

    ТАКА ТИ КАЗА ДА НАПИШЕШ ШЕФА НА ПРОПАГАНДАТА НА пУТИНЧО ЛИ! РУСКИ МЕ/ЕРЕТА НАГЛИ , ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!
  • 12 14 88

    12 9 Отговор
    Е.и им мкята на тия мошеници.
  • 13 требе стригане

    14 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ниагара":

    В канада е невъзможно да те приемат имат някакви изисквания за тяхно образование демек ако не си учил там нямаш никакъв шанс.

    Коментиран от #98

  • 14 Сандо

    24 18 Отговор
    На всички подръжници на доклада,мога да пожелая само наследниците им да се превърнат в джендъри,нещо на което много държи сегашната байдъновска администрация.
  • 15 Аз друго четох бре Петре

    68 11 Отговор
    -За македонско малцинство в България.(Да си върнат държавата на индианците и кой от къде е)
    -За признаване на ОМО-Илинден.( Да признаят официално Ку Клукс Клан)
    -Повече права на ромите(Видяхме техните афро-Хамериканци какво правят с тези права).
    -Повече права на ЛГБТ(35 пола и родител1 и родител 2 в САЩ)
    -Полицията да не биела ( В САЩ направо ги застрелват).
    Защо не си гледат тяхната си държава!

    Коментиран от #42

  • 16 справедлив

    17 5 Отговор
    абати шибаняците къде отиване
  • 17 ke da

    17 52 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    ЗАЩО ДА ГИ ВЪРНАТ ЗА ДА КУПИМ С ТЯХ РУСКИ ТРОШЛЯЦИ ЛИ, ЧЕ 45 ГОДИНИ НАСИЛА НЕ ИМ ЗАДОВОЛЯВАХМЕ КАПРИЗИТЕ И ПРОСТОТИЯТА!
  • 18 един българин

    17 41 Отговор

    До коментар #7 от "Ахаахах":

    САЩ ни предупредиха кого избираме 2009 година , но ние въпреки това си го избрахме! Вината е в заблудата, че Русия ни е приятелка и ни помага много! Точно обратното от както ни е "освободила" от тогава ни е поробила и откъснала от европейската цивилизация!

    Коментиран от #20, #38, #44, #45, #50

  • 19 no name no face no number

    39 13 Отговор
    За някои съюзници за мен са си врагове никога със сащ
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    49 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...нашите американски приятели...".
    Опазил ни Господ от такива "приятели"! Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се! Няма САЩ, няма ЕС, няма Русия, няма този, няма онзи...! Това е положението! Ако не го разберем, толкова по-зле за нас!

    Коментиран от #47

  • 22 един българин

    13 23 Отговор

    До коментар #20 от "требе стригане":

    То ако конкуренцията беше лошо нещо в САЩ нямаше да се стичат милиони от цял свят и то най умните и работните! Ако си пазиш работата със стени и административни врътки си обречен на отслабване и самоунищожение! Простите нямате свършване, после други държави ни били виновни, не ние сме си ,че вярваме на Руските лъжи за светлото бъдеще и запазване на работните места!
  • 23 че е яко ама

    34 8 Отговор
    ,, нашите американски приятели,, - и повече не чета.....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 сиси

    29 5 Отговор
    ОСТАВКА НА ДЕБЕЛИТЕ ГРОЗНИЦИ ОТ ГРОБ
  • 26 никой

    27 7 Отговор
    СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО И ТИКВАТА И ГЕШИ ПРИ БАЙ СТАВРИ
  • 27 момо

    25 6 Отговор
    4.04.21 ГОД.-ДА ИЗМЕТЕМ КРАДЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ!
  • 28 МАДУРО

    16 8 Отговор
    Американските ПРЕДАТЕЛИ аааъъ пардон пиятели?
  • 29 само да питам

    22 4 Отговор
    ЕВРОГЕЙОВЕТЕ ЧЕТАТ ЛИ ДОКЛАДА? ИЛИ СА ЗАЕТИ ДА СИ ГО НАБИВАТ С 200 !
  • 30 ПазарЖик

    13 3 Отговор
    И що тъй правте преди изборите.
  • 31 коко

    17 6 Отговор
    ВСИЧКИ БЮДЖЕТНИ ГРОБАРИ ОТ МАЙ НА БОРСАТА.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Subaru WRX

    16 5 Отговор
    Ревизия и търсене на отговорност на Борисов (има безброй доказателства за престъпленията му) - това е начинът за нормализация на живота в България!
  • 34 Българин

    7 18 Отговор
    Поне са откровенни с русофили политици, руска прокуратура и руска мафия ще сме вечно в тресавището

    Коментиран от #48, #139

  • 35 Йовко

    4 11 Отговор
    Българиа в комунизъм управлиава се от един човек в провинциата хората живеиат в страх.Сомо може да се пътува в чужбина.Боико е като Чавес във Венецуела.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Другаря Христов е руски патриот

    7 8 Отговор
    Вижте някъде тичат хората на Запад и САЩ русофили защо стоите в България която е ЕС и НАТО,а не сте в Азия

    Коментиран от #102

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Полковник РУМНО

    21 4 Отговор
    Нашите американски приятели, май не са чак толкова наши. Кaквo в крaя нa крaищaтa ce пoлучи? Това, че Бeлият дoм в лицeтo нa Байдън застана до Путин с идентични позиции в подкрепа на РСМ да влезе в ЕС. После ще последва регистрация на ОМО "Илинден", впocлeдcтвиe отцепване на Пиринска Македония и до тук. Край с България. Ние ще сме татари според историците на Скопие. Тъжнa иcтoрия. Голямо мерси на " американските приятели", които предпочетоха като Путин, РСМ пред Република България.
  • 41 Димов

    12 5 Отговор
    Колко пъти си се навел доземя, за да пишеш "нашите американски приятели" през две изречения?
  • 42 Полковник РУМНО

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Аз друго четох бре Петре":

    Добре си го прочел, македонско малцинство, признаване на ОМО "Илинден и т.н. Кaквo в крaя нa крaищaтa ce пoлучи? Това, че Бeлият дoм в лицeтo нa Байдън застана до Путин с идентични позиции в подкрепа на РСМ да влезе в ЕС. После ще последва регистрация на ОМО "Илинден", впocлeдcтвиe отцепване на Пиринска Македония и до тук. Край с България. Ние ще сме татари според историците на Скопие. Тъжнa иcтoрия.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Полковник РУМНО

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "един българин":

    Е, така де, ама защо Байдън сега подкрепя Русия? Защо?Какво в края на краищата се получи? Тoвa, чe Белият дом в лицето на Бaйдън зacтaнa дo Путин c идeнтични пoзиции в пoдкрeпa нa РCМ дa влeзe в EC. Пocлe щe пocлeдвa рeгиcтрaция нa OМO "Илиндeн", впоследствие oтцeпвaнe нa Пиринcкa Мaкeдoния и дo тук. Крaй c Бългaрия. Ниe щe cмe тaтaри cпoрeд иcтoрицитe нa Cкoпиe. Тъжна история.

    Коментиран от #54

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Седесарят.

    9 4 Отговор
    Сега тиквата ще прати още три млд.И нашите ,съюзници,вече няма да съжаляват..!!.Чичо сам ,не ми е съюзник,и никога няма да бъде..!!!Той ,няма съюзници,има васали..които нон стоп хвали,че са много демократични...И др .глупости.Бала,Бла..
  • 47 Полковник РУМНО

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Какво в края на краищата се получи? Тoвa, чe Белият дом в лицето на Бaйдън зacтaнa дo Путин c идeнтични пoзиции в пoдкрeпa нa РCМ дa влeзe в EC. Пocлe щe пocлeдвa рeгиcтрaция нa OМO "Илиндeн", впоследствие oтцeпвaнe нa Пиринcкa Мaкeдoния и дo тук. Крaй c Бългaрия. Ниe щe cмe тaтaри cпoрeд иcтoрицитe нa Cкoпиe. Тъжна история.

    Коментиран от #53, #146

  • 48 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Ти си гледай Турцията, а България остави на истинските българи.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Робът,

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "един българин":

    Се освобождава един ПЪТ.!!.Втори път ,няма.!!.Ти си останал с феса.!!.
  • 51 Гост

    9 3 Отговор
    Защо нашите американски предатели не си подариха 8 стари самолета, както СССР навремето ни подари 240 самолета, нови за него време?

    Коментиран от #58, #60

  • 52 Гост

    9 3 Отговор
    Защо прецаквателите ни от САЩ не ни уредят бензин за стотинки, както си уреждат за тях?
  • 53 Седесарят.

    8 4 Отговор

    До коментар #47 от "Полковник РУМНО":

    Тука си на прав път,полковник!!.САЩ ,най обича,братски народи да се плюят и колят..Долу горе,това е планът.И други има!

    Коментиран от #57, #63

  • 54 един българин

    7 5 Отговор

    До коментар #44 от "Полковник РУМНО":

    Прекалено много драматизираш, какво ОМО какви пет лева?! Споко единни ли сме, времето работи за нас, македонците весеки ден ще им просветва колко "са" МАКЕДОНЦИ! ИСТИНАТА ЗАКЪСНЯВА ПОНЯКОГА НО ВИНАГИ ЕДИН ДЕН ИДВА! ИСТИНАТА ЧЕ СА БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #61

  • 55 Гост

    12 2 Отговор
    Нашите американски предатели на колко техни военни мисии пращаха наши момчета? Русия никога не е пращала български войник да се бие вместо нея.
  • 56 Чекмеджан

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "казах":

    Да..те там Държавният департамент са едни фасули и си правят квот си искат и изобщо не знаят колко "демокрацията" у нас е в "силно положение"!

    Коментиран от #71

  • 57 Гост

    6 6 Отговор

    До коментар #53 от "Седесарят.":

    Обединение на славянските общности ще разклати яко задокеанските робовладелци. Да не говорим колко ще се размирише от Европа.
  • 58 Седесарят.

    5 4 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Ще дадат 8,самолета,стари от ВВС на Гърция,след 3,4,г..без оръжие.За което се плаща още млд, кеш..
  • 59 Гост

    5 3 Отговор
    Чудя се, по колко цента плащат нашите американски "приятели", за подобна пропагандна статийка?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Полковник РУМНО

    8 4 Отговор

    До коментар #54 от "един българин":

    А, дано да си прав, един път и АЗ да сгреша. Обучен съм и то перфектно като Полковник от РУМНО да не греша. Повтарям АЗ нямам право на грешка. Ще ви бъда благодарен, ако чичо Сам това забрави и все пак прояви разум и прогледне наглостта на политиците от Скопие.
  • 62 ТЕЛ ИЗМАМНИК

    4 2 Отговор
    ТОЗИ Е ПРОЧЕЛ ДЕКЛАРАЦИЯТА КАТО ДЯВОЛА ЕВАНГИЛИЕТО

    Коментиран от #66

  • 63 Полковник РУМНО

    9 2 Отговор

    До коментар #53 от "Седесарят.":

    Този план не ни устройва. Тази политика на Белият дом и Байдън дава бонус на РСМ за сметка българският национален интерес. Путин и Вучич доволно ще протриват ръце. Жалко за България.
  • 64 Гост

    13 3 Отговор
    Докато бяхме с Русия българинът вземаше заплата наравно с руснака. Сега, като сме със САЩ, американеца взима 10 пъти повече от българина, за една и съща работа. Руснаците винаги са ни имали за равни с тях. Американците се имат за много повече от нас.

    Коментиран от #105

  • 65 Бла Бла

    9 3 Отговор
    Щом ЕС дава пари на гербаджиите значи стои зад тях. Другото са приказки.
  • 66 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "ТЕЛ ИЗМАМНИК":

    Той добре го е прочел, но са му платили да го каже накриво. Това е лобистика - да изкараш черното бяло.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Tутанкамон

    4 4 Отговор
    Те американците да вземат да приберат нашия като генерал Нориега ,и докладите ще секнат
  • 69 Иванов

    7 3 Отговор
    Този доклад сигурно е писан от ония двамата американски лобисти, на които братята Бобокови са платили.
  • 70 Електра

    7 3 Отговор
    С доноса срещу страната Прокопиев и Рестю, продадоха България на макетата...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Един

    7 2 Отговор
    Повече ,от очевидно, че тази декларация е писана от няколко БГ соросоидчета в компания от няколко северняка. Жалка история. Очевидно , че Щатите изппускат важните неща. В скоро време очаквам такъв доклад и за Израел.
  • 73 БПФ

    12 2 Отговор
    Първо - това не са ни никакви "приятели", щом защитават сепаратистката ОМО Илинден, която искаше да разпокъса България.

    Второ - колкото и да са верни много неща в анализът, то точно тия са последните, които трябва да ни поучават !!!

    Държава, която се управлява от узурпатор и от неговия кабинет изкълченяци и малцинствени елементи, държава, която извърши колосална изборна измама пред очите на целия сват, държава, в която невъоржени протестиращи бяха застрелвани като кучета, но се плаща 27 милиона обезщетение за живота на закоравял рецидивист, само защото е с много меланин в мрсната си кожа, държава, която лиши от свобода на словото дори законния си президент, държава, в която съдебната власт позорно абдикира и подкрепи превратаджиите, отказвайки да разгледа исковете за изборни измами на 21 американски щата - такава държава няма право да учи на демокрация и граждански права дори Северна Корея !!!
    И петърчо - мълчанието на Русия е ехидно - защото там такива неща НЕ СТАВАТ !!!! Русия е управлявана от законно избран президент, подкрепян от 70% от народа си, а неговият най-върл "душманин" има достъп до социалните мрежи дори от ареста и затвора и никой не му запушва устата !!!

    Петърчо, колко ти плащат от Козяк за такива верноподанически помии?

    Коментиран от #84

  • 74 ттт

    4 2 Отговор
    Празни думи!

    Кога ще блокират сметките на корумпирани те ни лидери?

    Коментиран от #106

  • 75 Rado

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Други пък искат Русия да ни върне парите за тръбата на Путин построена за Вучич и да купим още 8 броя F16 за да ги вдигаме, когато рашки самолети се приближат до България.

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ХайлАдолф

    5 1 Отговор
    Пак някакъв шизофреничен вкислоч поръчково разбъркан ...
  • 78 Гал

    7 1 Отговор
    Платено мекере. Как няма да напише нещо нормално. Всичко се вижда,и е наяве. Световният ред на американците си отива,а България е бедна,омаломощена,обезлюдена. И как ще се бори за оцеляване. Е,не се роди един държавник,не политик,а държавник. Пишат си пунта марите,вземат си парите,и си мислят, че някой ще ги помни след пет минути. Гнусари.

    Коментиран от #79

  • 79 ХайлАдолф

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Гал":

    За жалост си много прав ....
  • 80 Русофил плюс

    6 1 Отговор
    Ако целта на тази подадена ръка е да ни бутне срещу Русия, няма да се здрависваме!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 81 Хубаво

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Колкото е истина, че Ф16 блок70 са ретро, толкова да е здрав президента!
  • 82 Дааа

    1 2 Отговор
    Краткият извод от този доклад: гласувайте за Републиканците новият ни консиелери за България.
  • 83 Павел пенев

    8 1 Отговор
    Кой е упълномощавал САЩ да се грижат и изказват с доклади за правата на човека за всички държави по света?
  • 84 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "БПФ":

    колега. И ти и горния дето пише че това е писано в БГ сте абсолютно прави. Подкрепям. 👍
  • 85 Колев

    6 1 Отговор
    4 дни преди изборите,тоя доклад е пряка намеса в изборния процес.Типично по американски арогантно,цинично ,безпардонно.
  • 86 Пернишка секта

    5 4 Отговор
    Аз писах до ЦРУ и посланик Херо Мустафа, че правителството на България изтезава неудобни хора, аз съм с над 10 опита за самоубийства поради нечовешки заплахи и изтезания от главорези на Борисов и Гешев!
  • 87 123

    10 2 Отговор
    Вкараха в резервати индианското население,завзеха им земята.До оня ден,умъртвяваха черни с натискане с коленете ,сега съдят нас.
  • 88 Как може

    9 2 Отговор
    Това и недопустимо. Дни преди изборите да се пишат такива глупости , е просто намеса във вътрешните ни работи. Не мога да си обясня, кои и какви са тези българи, които явно отдавна са се заели да изпращат, където трябва, фалшива информация. Да помислим, да си спомним протестите - няколко задържани и то провокатори и един -двама наистина бити. Лошо е, но в един такъв момент адреналинът те превзема. На казаха виновните. Сега да си спомним какво преживях а полицаите, хората , живущи наоколо, сметопочистващите фирми
    шофьори на авторски, майки с деца и още , и още. Къде, в коя друга държава биха го изтърпяли? Нали следим какво става по света, в САЩ - също .Бой с палки , водни оръдия, засушаване, убиване. А за свободата на словото да не говорим - не е за понасяне дори , защото лъжи се леят отвсякъде. Мерките са нищо в сравнение с тези по света. Зная от опит какво става в някои страни, но хората се обединяват заради държавата, заради народа. А тук - ????
    Как може да се пишат такива неща ? Трябва да се отговори достойно на такава обида. Вярно, малки сме, но не сме някакви боклуци, не сме народ и държава от преди 200-300 г.
  • 89 Пръц

    11 2 Отговор
    Хахха,с приятели като САЩ на България и врагове не и трябват.
  • 90 Врачка

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ниагара":

    Там чиниите не ги ли миете с топла вода?
  • 91 Чичо

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Пълни с дрона чекмеджето на Мутрагеньо де ла Банкя...
  • 92 Леле

    6 1 Отговор
    Щатската дипломация направо изтрепа рибата с този доклад. Боко се чуди как да им смекчи образа и да ги направи по поносими и любими в БГ вече 10 години. А за благодарност Янките се из...ха на пометеното. Е как да ги залюбиш такива? Повече от ясно , че това е посано под диктовка от БГ. С каква цел обаче ще разберем след време. Прогнозирам кабинет на БСП, ДБ, Майчето и ДПС.Подкрепен от Козяк. Първа задача е пускане на Северняците в ЕУ и второ признаване и регистрация на ОМ Илинден. За мургавите ни братя е ясно , че ще ни натискат докато не ни здушат като нация. Хайде честито!
  • 93 Хммм

    8 1 Отговор
    Какви са САЩ та ще дават оценка за Бг?! Никой не им иска мнението, нито пък сме искали доклада им. За полицейското насилие..... вярно е, в САЩ няма полицейско насилие-там полицията направо стреля. Там няма корупция, няма цензура:)))) Най полицейската страна са, но отворили усти за другите. Никога не съм гласувала за Герб, включително и през 2009г когато дойдоха на власт,но САЩ не са никой за да оценяват работата на българското правителство.
  • 94 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Америка да намира проблем с полицейско насилие в България е меко казано перверзия. Ако България е зле какво беше убийството на Джордж Флойд в Минеаполис или това което върши хунтата в Мианмар днес !?
  • 95 поп Никола

    4 0 Отговор
    Абе друго нещо подава САщ на българските граждани, но е нецензурно. А политици и журналисти се надпреварват да го целунат това друго нещо и да го обявят за небесен декрет, спуснат на безпросветните туземци.
  • 96 kriss

    6 1 Отговор
    Американците НЕ са ни приятели както многократно бе написано.ТЕ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА БЪЛГАРИЯ.
  • 97 Жони деп

    5 0 Отговор
    ЛЕЛЕЕ НАМЕРИЛ КОЙ ДА НИ КРИТИКУВА ДА ПОГЛЕДНАТ ГРЕДАТА В ТЯХНОТО СИ ОКО КАК НЕ ГИ Е СРАМ И НЕ ИМ ЛИ Е ЯСНО,ЧЕ ВЕЧЕ НЕ СА ФСКТОР ЗА НИКОЙ НИЕ СМЕ В ЕС АЛООУ САЩИСАНИТЕ АИДЕ У ЛЕВООО
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 САШ СА БОКЛУЦИиии

    5 1 Отговор
    10 години го ползват за мърсотиите му и го подкрепяха в обира на РБ сега се правят на свестни!
  • 100 Уса

    4 3 Отговор
    Когато заминавах за България септември 2020 на американското летище служителите ме попитаха защо тръгвам в тоя момент?Казах им,че отивам на протестите,защото мутри и мафия управляват вече 30 години а световните лидери гледат сеир и мой дълг е да се боря за първата си родина.Пожелаха ми най искрено успех срещу мафията.Американците се кефят на тези неща защото са патриоти

    Коментиран от #104

  • 101 ДрБр

    6 1 Отговор
    Първо американците не са ми приятели, и второ кой им дава право да решават кой какъв е. Не защитавам ГРОБ, просто кравите не ги кльопам.

    Коментиран от #134

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Антигерб

    5 2 Отговор
    Да бе краварите ни подавали ръка - да се смееш ли да плачеш ли - явно наистина ни имат за аборигени.

    Цялата работа е че отрочето им банкянската мутра се изложи тотално и не е изгодно вече да го поддържат - да не би от вчера да са разбрали че се крадат еврофондове , че крадат бизнеси , че няма правосъдие и куп други - всичко се знае.

    Видяха че мутрата е пътник и се отрекоха от него но не се заблуждавайте подготвили са ни негов заместник - сега лансират Христо.

    Коментиран от #111, #122

  • 104 USA

    7 3 Отговор

    До коментар #100 от "Уса":

    Ха ха - голямо съчинение направи направо си за оскар.

    Американците и идея си нямат че съществува такава държава България и къде се намира и кой ни управлява.

    Те половината не знаят кой управлява Франция или Италия

    Американците били патриоти - хайде стига с измислиците
  • 105 123

    5 3 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    Колко заплата ще получи Българина зависи само от него и собственната му държава, това е разликата между плановата комунистическа икономика и пазарната. При пазарната икономика всеки човек и държава получава толкова заплата колкото струват инвестицията на човека и държавата в професионалните умения, знания, работливост и преприемаческа инициативност. Когато премахнеш всички изброени пороци на корупция, престъпност, погазане на човешки права , не зачитане на частната собственност, липса на върховенство на закона от САЩ на Българската държава и общество, и се увеличат добродетелите който споменах по отгоре.тогава България ще получава повече и Българите ще бъдат по богати. В момента и от 30 години България е частично пазарна икономика, на думи е пазарна икономика, на действие е държавно облагодетелственни подбрани частни компании в които се наливат държавни пари и фондове на ЕС, няма конкуренция а средните и малки преприятия са в голама степен подложени на нелоялна и неравностойна конкуренция, натиск от същите тези големи компаннии които са активно подпомагани от правителството и които не само получават пари от правтелството но и вътрешна държавна информация. Диктатура на пролетарския капитализъм в България.... А България се конкурира за работниците си наравно със всички други страни в ЕС, та знаещите.можещите и работливите българи няма как да останат в България, това не става със заплахи и ограничения.Не можеш да правиш сравнение между портокали и

    Коментиран от #107, #109

  • 106 ЛАУРА КЙОВЕШИ

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "ттт":

    СКОРО ЩЕ СТАНЕ !!!.🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️❤️♥️!!!.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Реалист 2

    8 3 Отговор
    Драги, янки ! Трябва да сте благодарни на Борисов за нещата които свърши за вас !

    Ако не беше тий, кой щеше давземе от българите Южен поток и даго даде на турските ви ортаци ?

    Кой, освен Бойко, би замразил АЕЦ Белене, за да вървят АЕЦите на натовския ви съдружник Турция ?

    Кой, ако не беше ББ, би търпял отровните ви тецове в странатаси?

    Кой, ако не джипкаджията докара Шеврон в Добруджа за шистовия ви газ ?

    Кой, освен Бойко, докара Уестигхаус в Кизлодуй, за да си правят експерименти с ядрено гориво на български гръб ?

    Благодарете му, янки !

    Коментиран от #133

  • 109 Да така е

    4 2 Отговор

    До коментар #105 от "123":

    Но всичко това което си описал е неолиберализъм или наричан още корпоративен капитализъм, олигархичен капитализъм. Въведен е от Рейгън през 80-те години в щатите, а през 90-те навлиза в Европа. Като най-напред навлиза във Великобритания, после Русия, Китай и Европа! При нас а и Източна Европа никога не е имало капитализъм и пазарна икономика, защото веднага след 90-те навлезе неолиберализма! Западна Европа имаха държавен капитализъм и наистина бяха изградили демокрация, но с навлизането на неолиберализма там, се приватизира всичко от близки до власта кръгове, отнесе парите на западняците в офшорки. В момента никъде по света няма пазарна икономика. Говоря за истинска/реална а не имитация! Точно неолиберализма доведе светът до фалит!
    И в момента светът отчаяно търси спасение чрез ковид епидемията.

    Коментиран от #121

  • 110 възмутително

    4 4 Отговор
    Тези хора наистина ли имат представа за живота в България?Това което пишат за нас ли се отнася?"Честните" бизнесмени по арестите,им се подава ръка,а на потърпевшите среден пръст.Какво насилие по време на протестите,пазеха ги докато се подиграват и провокират,горяха слама,хвърляха бутилки и в крайна сметка имаше няколко прекалили които умишлено се тикаха за снимки,че са ранени.На тази фалшификация трябва да е отговори,защото по този начин те омаловажават усилията на полицията,борбата с корупцията,а защитават дегенерати и платени на дребно провокатори.Нека докладчиците публикуват източниците си ,доказателствата за "ширещата" се корупция и т.н.Не може да се говори с общи приказки.Те по този начин провокират анархията,а не законността!А медиите са толкова свободни,че не се трае,културата падна под моста,а морала в реката!
  • 111 до 103

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Антигерб":

    Нищо не са видели!Пишат се доноси от разни олигархическите кръгове и техните прислуги,като ДБ ,разни бабикянки от паветата и други йочевица и подобни всякакви ,компрометирани.Бързват да пускат високопарни лъжи,защото са наясно ,че няма кой да ги проверява и оспорва.А може и да си плащат,няма да ме учуди!

    Коментиран от #119

  • 112 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    2 1 Отговор
    Голямо самонавиване на лилиПУТИНистчетата :)))) Поне си разнообразяват нещастното си съществуване с мисълта , че някой ги взема насериозно . :)))
  • 113 123

    3 2 Отговор

    До коментар #107 от "Антитрол":

    Най скъпите бойни самолети в света сте купили ха ха ха и най простите хора живеят в България.
    -Най скъпия боен самолет в света е Ф22-334 милиона долара за бройка.
    -От 80те години на миналия век строите АЕЦ Белене и още я строите.
    -Попитай Министър Председателя Орешарски от БСП за какво е спран Южен поток?
    -Златото си давате на концесия защото сте мързеливи най-вече, след това много алчни и глупави
    -Иска се инвстиране, развиване на нова дейност, технология и обучение на персонал- в България се търсят да се правят бързи и лесни пари без много ум , специални умения или голяма финансова инвестиция,за това се го дали на Канадската Компания- ако нямаще достатъчно злато те щяха да загубят десетки милиони долари инвестия. А тази мина е отворена от 1954 и Българите не искат да я модернизират и инвестират в нея за това е дадена на чужда компания
    -Американски Марици?
    -Има 3 ТЕЦа-един е напълно Български ТЕЦ-2 който е най лошо управляван и скапан на БЕХ
    - ТЕЦ-3 собственност на НЕК и Контур Глобал(англия)
    -ТЕЦ-1 напълно заплатена стара централа от американската АЕС, по договор с НЕК инвестират 3 милярда лева в съвсем нова електроцентрала през 2011 цената на тока е договрирана през 2006г. Само една ТЕЦ е Американска собственност.
    -Китайската ваксина Синофарм e 50.4% ефективна,Спутник V e 6.7 пъти по скъпа от английската ваксина и няма достатъчно производственни възможности в Русия дори и за договворите които имат сега не могат да ги изпълнят, както

    Коментиран от #118

  • 114 Като искате ръка да подавате

    1 1 Отговор
    Махнете визите и да емигриряме всички и да работим там за пари аз ше карам тир за 7 бона долари

    Коментиран от #116

  • 115 Площада е последната дупка..

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На 04.04.2021г. Не улицата, а цивилизованите граждани решават. Стига с тези врачки и оплаквания до незнам си къде! А, да не пропуснете да ни информирате и с доклада на Папата за България. Всеки да си стяга къщичката брей! Безполезни сте с вашите кодушлуци. Започвайте да работите.
  • 116 Оправи си правописа.

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "Като искате ръка да подавате":

    Български още не знаеш, а на селски английски кой ще ти даде камион за милион да управляваш.

    Коментиран от #132

  • 117 Коментатор

    0 1 Отговор
    Това дори не е тролене.това си е облизване на филийките
  • 118 Сидеров, много те моля

    1 2 Отговор

    До коментар #113 от "123":

    Не си вече на мода.
  • 119 Како Корни,

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "до 103":

    Твоята журналка, на Станишко другарката Е.Милийончева, каква работа върши в ЕС?
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 123

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Да така е":

    В България икономически неолиберализъм няма, няма нео консерватизъм..От 1989 до 1997 е България е либерално комунистическа клептокрация-неограничено и невиждано преди в България икономическо ограбване.Има предложен и приет план за реформиране и превръщане на България в пазарна икономика, който не е въведен както е проектиран-реформи няма до 1997,има само крадене от управляващите.След това има частично въведени реформи,пак не направени според приетия план за реформи а според нуждите и исканията на управляващите за собственно забогатяване.И в момента България е пазарна икономика и демокрация само на книга, както и законите на България са на книга,но не работи като такава нито е пазарна икономика, всичко е частично или половинчато направено обслужващо определени
    финансови интереси на управляващи партии.

    Коментиран от #138

  • 122 Бай Мутра

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "Антигерб":

    Стига сте се престаравали в лъжливи списвания. Народа ви е отрекъл вашето управление. Поправителен няма да имате. Който бъде избран на 4.4.2021г. ще ни управлява 4 години.

    Коментиран от #127

  • 123 Сульо

    5 1 Отговор
    rлyпaв джендър ! Русия мълчи защото за разлика от краварите си има принцип да не се меша в нещата на другите държави, смятайки населението им достатъчно умно да реши как иска да бъде управлявано. Ако някой има същата среда като България това е ИМЕННО Европа, която затова и си мълчи. Щото всичката корупция, НЕсвобода идват от Европа.Ако този джендър си мисли противното значи е от тези заслепени от грантове,които виждат само това, което е указано в Европейските грантове.
  • 124 ОХРИДСКИ

    1 0 Отговор
    ЗДРАВЕИТЕ ФАКТИ-ЧЕСКИ ДЖЕНДЪРИ. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС. ЧАКАМЕ ВИ .
  • 125 Видях му името на един мост

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Мунчо да не е станал строител?
  • 126 СОЛУНСКИ

    2 2 Отговор
    САЩ-Джендъри ,комунисти-либерали и убиици. Намесата в българските работи е поредната доза червен империализъм от сталински и сатанистки тип.
  • 127 123

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "Бай Мутра":

    Преди да напишеш че нещо цитирано от мен тук,не е вярно. провери данните които съм дал, за да видиш дали има лъжи както такива като теб пишат.Кой ще бъде избран на 4.4.2021 е работа на Българския гражданин, може да бъдеш много учуден и разочарован от резултатите когато излезнат.
  • 128 ОХРИДСКИ

    1 1 Отговор
    Да живее БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ. МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ,НАСЕЛЕНА С ЧИСТИ БЪЛГАРИ. ОБЯСНЕТЕ НА КРАВАРИТЕ ЧЕ НЯМА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. ТОВА БЕШЕ В ГЛАВИТЕ НА КОМИНТЕРНОВЦИТЕ , СТАЛИН И ТИТО. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЧКИ.
  • 129 ОХРИДСКИ

    0 1 Отговор
    Да живее БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ. МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ,НАСЕЛЕНА С ЧИСТИ БЪЛГАРИ. ОБЯСНЕТЕ НА КРАВАРИТЕ ЧЕ НЯМА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. ТОВА БЕШЕ В ГЛАВИТЕ НА КОМИНТЕРНОВЦИТЕ , СТАЛИН И ТИТО. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЧКИ.
  • 130 ОХРИДСКИ

    0 1 Отговор
    Да живее БЪЛГАРСКА МАКЕДОНИЯ. МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ ,НАСЕЛЕНА С ЧИСТИ БЪЛГАРИ. ОБЯСНЕТЕ НА КРАВАРИТЕ ЧЕ НЯМА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ. ТОВА БЕШЕ В ГЛАВИТЕ НА КОМИНТЕРНОВЦИТЕ , СТАЛИН И ТИТО. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И НАД ВСИЧКИ.
  • 131 ЛЕРИНСКИ

    1 2 Отговор
    Които си позволи до извива ръцете на България по отношение македонския въпрос става веднага враг на нашето Отечество и завинаги ще бъде прокълнат. Кръвта на падналите македонски българи за прибщаването на Македония към България крещи за възмездие. Гоце Делчев ,Даме Груев ,Борис Сарафов ,Иван Гарванов , В. Михаилов ,Тодор Александров ,Кузман Шапкарев ,Братя Миладинови винаги са се считали българи. Кравари ,ограмотете се. Четете българската история .Иначе се излагате и ставате наши врагове.

    Коментиран от #145

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 123

    2 1 Отговор

    До коментар #108 от "Реалист 2":

    Южен Поток го даде на Турция Президента Путин, на руснаците им омръзнаха да ги изнудват за подкупи от България,и всеки ден тука има,тука нема,ако не правехте селски номера и искате подкуп сега щяхте да имате Южен поток. ЗА АЕЦ белене всяка държава си решава сама, Турция си строи,България не иска да дава никакви пари, руснаците без пари не дават и не строят,мина времето на вечната и нерушима дружба и братство.Само ТЕЦ1 е американски и е най модерниа и чист тец в България, най замърсяващия е ТЕЦ 2 който е собственност на Български Енергиен Холдинг и нансящ най много щети за около 3 милярда е ТЕЦ 2. Шеврон не добива газ с разчупване в България. А горивото на уестингхауз е много качественно и работи в други руски централи, но България не e закупила гориво от уестингхауз а от Русия.
  • 134 123

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "ДрБр":

    Ако американците не ти бяха приятели нямаше да ти кажат и да си направят труда да преведът текста на Български, и го правят понеже партньора България им очерня образа пред света с тези си действия. По принцип такива доклади има за всяка държава в света не само за България, а и самите САЩ си правят свое собственно проучване за себе си.

    Коментиран от #135

  • 135 Жива да не бях

    2 3 Отговор

    До коментар #134 от "123":

    Доста си зле ако си мислиш че САЩ казват или правят каквото и да било в името на "демокрацията". Всичко е финансови интереси. Аз живея в САЩ и им знам лицемерието от първо лице. В САЩ след като Байдън дойде на власт, няма никаква свобода на словото, медиите са манипулирани - СНН денонощно бълва "демократична" пропаганда която граничи с трагикомедия. То не са новини а свободни съчинения. Половината американци вече им втръснаха промивките на мозъка и не гледат СНН. Та точно тези да ми дават оценки за други държави си е върха на лицемерието.

    Коментиран от #137

  • 136 Н Василев

    2 2 Отговор
    Нашите американски приятели?! Вие адекватни ли сте?? Ха Ха
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Да така е

    1 3 Отговор

    До коментар #121 от "123":

    Ха ха ха, разсмя ме. Невиждано икономическо ограбване започна при Костов, след 1997 г. ..т. н. мафиотска приватизация, както и т. н. "аферата на века" за подарените ни златни находища на "Дънди Прешъс"!
  • 139 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Ей , още не са ли ти измислили собствен ник в института на Сорос ?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Електра

    1 0 Отговор
    Честит празник на лъжата, пожелавам на Импекса, Мая Костинбродска, Ян Бибиткян, Кауна, Гнома и Ристю, да лъжат още повече тоя все още глупав, и умен народ... АКО ПО ГОРНИТЕ ДОКАЗАНО КРАДЛИВИ КРЪВОПИЙЦИ, НЕ СА СТАТУКВОТО, НЕ БЛАГОДАРЯ...
  • 142 Не съвсем

    2 0 Отговор
    По-скоро ни забиха нож в гърба. Но какво да очакваш от администрацията на Байдън, който е най-корумпираният американски президент за всички времена и спечелил изборите със системни манипулации и измами. А щатският сенат е с обществено одобрение под 15%
  • 143 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Това че го коментираш на ПЪРВИ АПРИЛ е показателно!!!!!!разбираме от майтап!..пък и щом изкарваш Русия и Ес виновни/хептем на майтап си го ударил....
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Кошмар

    2 1 Отговор
    И в тази ръка имаше оръжие, с което от упор беше растреляна проамерикански настроената част сред българите. А сделката с F-16 увисна като скъп рекет платен на международен гангстер. Не се учудвайте, ако следващите 10 години България напусне НАТО и започне да се превъоръжава с руско оръжие. С прискърбие трябва да си го признаем, че САЩ не са ни съюзник а враг, който иска да превърне страната ни в територия на която да си прави каквото му е угодно. Погледнете доклада за Македония и ще видите, че за българи там дори и дума не е написана. Камо ли за проблемите, които имат сънародниците ни там. Нали ни говорят за правата на човека?! Явно за янките българите не сме хора.
  • 149 Диоген

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нашите съюзници удариха шамар не само на порочните български власти...
    -----
    Какво по- точно направиха? Блокираха им сметките?Забраниха им да влизат в страната им? Изгониха посланик?Подкрепиха протестите?Показаха зъби на корупцията във високите етажи?Нищо подобно.Само ги смъмриха.Даже може да се каже създадоха,,усещане за смъмряне".