Last news in Fakti

15 Април, 2021 06:00 6 107 28

Заплахата от голяма война в Украйна значително намаля

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • война-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • владимир соловьов

Москва също може да бъде доволна, защото срещата с Байдън ще се състои

Заплахата от голяма война в Украйна значително намаля - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Заплахата от голяма война в Източна Украйна значително намаля. Налице е усещане за снижаване на напрежението... Най-разпространеният сценарий е замразяване на конфликта, но засега той не изглежда да е замразен“. Това каза пред БНР журналистът от руския вестник „Комерссант“ Владимир Соловьов.

Според него Москва е очертала червени линии и е дала да се разбере кога ще реши, че е в правото си да задейства военната си машина. „Всяка една от страните успя да извлече от тази ситуация максимална полза за себе си. Володимир Зеленски, който има сериозни проблеми вътре в страната, получи подкрепа от Запада. И НАТО, и европейските страни заявиха подкрепа за Киев. Това вдигна рейтинга на Зеленски. Москва също може да бъде доволна, защото срещата с американския президент Джо Байдън, която доскоро изглеждаше невъзможна, ще се състои“.

В предаването „Нещо повече“ Соловьов допълни: „Зеленски се превърна от гълъб в ястреб. Първо казваше, че е готов на всичко, за да спре войната и да се сключи примирие. След това всички компромиси в Донбас, към които се стремеше неговият екип, се натъкваха на твърдата съпротива в Украйна. Компромисите навредиха на рейтинга му. Москва не отстъпи от твърдата си позиция за прилагане на Минските споразумения. Бил е направен изводът, че след като темата за мира е непопулярна, трябва да се промени подходът. В дневния ред на Киев се появи Крим. Екипът на Зеленски направи Крим един от основните външнополитически сюжети“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 3 Отговор
    Да си воюват сами.

    Коментиран от #2

  • 2 165

    49 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ИЗЛАГАШ СА, ТЕ НИКОГА НЕ ВОЮВАТ САМИ ИЗПОЛЗВАТ НИ НАС, УКРАИНЦИ И ДРУГ КАТО ПЕШКИ И БОЙНО ПОЛЕ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Панимаеш

    3 35 Отговор
    Еее жалко почва да ми писва от тези руснаци май май са една стока с ши....те натовци
  • 6 Х7V7

    47 4 Отговор
    Дронове, оптични системи за нощно виждане, самонаводящи се снаряди, но когато ти изкарат насреща 2 армии и 3 десантни девизии с 80 хиляди войници и 15 хиляди единици бойна техника, почвач да ядеш вратовръзката

    Коментиран от #11

  • 7 Внимавай вова

    26 5 Отговор
    Путин не трябва да ходи на тази среща,ако отиде няма да живее дълго след това.тези демони са много добри в магиите ще го ударят в сърцето.

    Коментиран от #24

  • 8 сълза и смях

    31 2 Отговор
    Бай-дън наду бузи за да плаши гаргите , руснаците му показаха , че го чакат , само още една стъпка да направи ...и така...както се очакваше да стане . ...кой от къде е ..
  • 9 Виц

    44 0 Отговор
    Украински емигрант в Америка звъни на свой приятел в Киев:-Брат, как сте там? Отговор:-Нали знаеш, водим война с руснаците! Въпрос:-И как вървят нещата? Отговор:-Зле, даваме много жертви, губим територии, но се държим! Въпрос:-А руснаците, те как са? Отговор:-Ааа, те още не са се включили във войната!

    Коментиран от #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зоро

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Х7V7":

    Разсмя ме рано , рано...Ама така де , да си дойдем на думата
  • 12 Сандо

    15 0 Отговор
    Кога,откъде и от кого тоя журналист е чул за съгласие на Путин за среща с Байдън?Има само витиевати заявления.Оттам нататък всички твърдения на журналиста олекват.И напротив,заплахата от война изобщо не е намаляла.
  • 13 Ами Бай Дън

    17 1 Отговор
    Се обади на Путин да моли за мир.
  • 14 Софиянец

    6 2 Отговор
    Среща няма да има а войната до месец започва

    Коментиран от #21

  • 15 АНОНИМЕН

    10 0 Отговор
    Вероятно вече се преговаря на кого ще прехвърли газовите тръби в Украйна Хънтър Байдън, за колко...!? Щото засега оттам минава много от газа за Австрия, Германия...! А и зимата свърши, европейските топлофикации минават в летен режим с много по-малко разходи за гориво/природен газ/...!
  • 16 dron

    0 18 Отговор
    Беше ясно,че кремъл няма пари да води война и последва логичното.
    Иначе следваше зануляване на "непобедимая" като в Чечня и неприятни занулявания на сметки на близкия кръг на путин в западни банки.А може би и екстрадация на родните от Щатите и Европа!

    Коментиран от #27

  • 17 ДжафДжаф

    21 0 Отговор
    Ако Русия искаше да напада Украйна щеше да предислоцира войски примерно в района на Орел, където практически липсва украинска армия, като само с 2 дивизии за един ден щяха да стигнат в Киев, а не да предислоцират войски там където е концентрирана цялата украинска армия. Всъщност клоуна знаеше прекрасно, че никой не се кани да го напада. Така или иначе умряло куче не се рита. Целта на клоуна, като типично юдейче беше да вдига пара и да иска пари, оръжие, членство в НАТО, ваксини и прочие. Юдейска му работа. А иначе минските споразумения са аналогични на охридските от 2001г, като прилагането им означава полуфедерализация на Украйна, подобно на Северна Македония, още повече, че самата Украйна има подобен опит в предвид, че Крим така или иначе беше автономна област в ужким едноноционалната Украйна. Големият проблем за хунтата, обаче е , че след Донбас, специален статут ще поискат и Харков и Одеса и Херсон и въобще половината Украйна, което напрактика означава или пълна федерализация или тотален разпад на това държавоподобно формирование. Така или иначе, по-рано или по-късно разбира се това ще се случи. Насилствената асимилация е инстромент, който доказано не работи. Справка: 500г Османско иго!

    Коментиран от #22

  • 18 Мдааааа

    12 0 Отговор
    Цялата тази олелия опира само до едно. Газопреносната мрежа в Малорусия, собственост на байДънови да продължи да работи. Инак лошо. Бидон младши ще остане без келепирец и обезмислят наглия обир на деменциалния памперс. Много кофти работа, даже и децата вече не ги вълнуват.
  • 19 Матей

    5 1 Отговор
    Така може да разсъждават само едни заблудени марули.Среща на Путин и Байдън не значи нищо,даже напротив,тоя последния ще иска да покаже превъзходство и предизвикателност,ще постави немислими изисквания,даже ултиматум.Путин ще се държи коректно,но какво от това ,ВСЕ ПАК ЩЕ ЗАЕМЕ ОТБРАНИТЕЛНА ПОЗИЦИЯ.сЛЕД КОЕТО--ВОЙНА!Байдън го прави за това,да покаже,че ,ето ,тия дебелоглави руси не щат да отстъпят,а са длъжни да дават всичко,което им поискаме,затова ще ги нападнем с украински и ЕС-ес-овски войски,но ще ги набедим за агресори именно русите.

    Коментиран от #23

  • 20 😁😁😁😁

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Виц":

    ...😁...
  • 21 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Софиянец":

    ...отивам при букмейкъра...😁...
  • 22 ХИЛЪРИ

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДжафДжаф":

    САЩ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАСЪСКВАХА ОКРАИНА И НАКРАЯ ГИ ИЗОСТАВИХА. САМОЛЕТОНОСАЧА СЕ ЗАГУБИЛ НЯКЪДЕ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ И НЯМА ДА ДОЙДЕ НА ПОМОЩ. ОБЯВЕНО ОФИЦИАЛНО. САЩ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ С РУСИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ ОКРАИНСКИ ГЛУПАК . АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ НАЧЕЛО С ПАСИ СТЯГАТ ВОЙНИШКИТЕ МЕШКИ И ЗАМИНАВАТ ЗА КИЕВ. ДАНО ДА СИ ОСТАНАТ ТАМ ЗАВИНАГИ!
  • 23 ДАМБОЧУКЧА

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Матей":

    ИМА ЛИ УЛТИМАТОМИ ОТ ДИМЕНЦИЯТА БАЙ ДЪН , ПУТИН НЯМА ДА ОТИДЕ НА НИКАКВА СРЕЩА. УЛТИМАТОМИТЕ ВЕКЕ НЕ ВЪРВЯТ. СТРОИТЕЛСТВОТО НА СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ВЕЧЕ СЕ ОХРАНЯВА ОТ РУСКИ БОЙНИ КОРАБИ И НЯМА ДА ИМА ПОЛСКИ ТАРАНИ.
  • 24 анджак

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Внимавай вова":

    Викаш да си стои в бункера
  • 25 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    никои е нямал намерение за сериозна воина.путин реши да играе твърдо на баидън след като баидън го нарече убиец.наи-лесно му беше в украина.при една повсеместна воина руснаците ще изгубят много повече от евентуалните ползи и те го знаят много добре.

    Коментиран от #26

  • 26 Матей

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    СОРОСОИДНИЯ СТОЯН ДА НЕ ЛЪЖЕ. СРЕЩА НА ПЪЛЗЯЩИЯ ПО СТЪЛБИТЕ БАЙ ДЪН С ПУТИН НЯМА ДА ИМА. ТОВА Е БАЙ ДЪНОВА ПАРЛАМА ДА КАЖЕ АЗ ПРЕДЛОЖИХ АМА ПУТИН НЕ СЕ СЪГЛАСИ. ПЪРВО СПЪНАТИЯ БАЙ ДЪН ТРЯБВА ПУБЛИЧНО ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ПРОСТАЩИНАТА СИ.

    Коментиран от #28

  • 27 ей лицемер

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "dron":

    Щот УКРИТЕ ИМАТ - ПЕНСИЯ 40 ЕВРО -ЗАПЛАТА -4000 ГРИВНИ-230 ЛВ.ЦЕНИ МАЛКО ПО НИСКИ ОТ ТУК .ОНЗИ ДЕН ГОВОРИХ С ЕДИН УКРАИНСКИ ШОФЕР -ВИКА БРАТ ГОПЕМ ГЛАД .80 ЕВРО ЗАПЛАТА .ДОБРЕ ЧЕ ИМА КОМАНДИРОВКИ ТА ЗАКРЪПВА МЕСЕЦА.ПОРОШЕНКО И ЗЕЛЕНСКИ ГОЛЕМИ КРАДЦИ И МАЙ НЕМА ДА ГИ ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ.
  • 28 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "Матей":

    хохохо хахаха и сега като няма среща ние всички ще почнем да плачем ,а дрогар?баидън му е през шапката за вашия вожд.квото имаше го каза и извинението ще под формата на нови санкции и военна помощ за украина.да видим обаче кво ще последва от това?за американците и европа нищо за руснаците мизерия!