18 Април, 2021 10:00 45 324 209

Как можахме да пропилеем десетилетие с този премиер

  • николай слатински-
  • бойко борисов-
  • десетилетие-
  • премиер

Коментар на Николай Слатински във фейсбук

Как можахме да пропилеем десетилетие с този премиер - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тревожната мисъл - как можахме да пропилеем цяло десетилетие с подобно чудо като премиер? - постоянно ме занимава, не ми дава мира и отнема психологическа енергия, направо ми е трудно да се смиря, че в началото на третото десетилетие на Третото хилядолетие точно в моята държава съдбата на хората бе поверена в ръцете на зле образован, лошо възпитан, арогантно говорещ и тотално лишен от стратегическа мисъл човек!

Наистина, какво бе това, как то бе възможно, струва ми се като нелеп сън…
Ето, пред мен е докладът „Глобални тенденции – 2040“, на гражданското аналитично лице на ЦРУ – National Intelligence Council (приблизителен превод - Национален разузнавателен съвет), NIC.

NIC на всеки четири години публикува подобни доклади и аз системно запознавам с тях студентите в лекциите по Стратегическо прогнозиране и Сценарийно планиране.
Сега чета, а по-скоро работя над последния, още парещ, пределно свеж доклад на NIC.
Направен е опит да се надникне в бъдещето.

Говори се за изкуствен интелект (това е приблизителен по точност превод на Artificial Intelligence), за високи технологии, за ключови тенденции, за водещи сценарии, за стратегически предизвикателства и нетрадиционни рискове, за критични неопределености и трудно прогнозируеми несигурности.
Езикът е съвременен и макар някои неща да звучат спорно, докладът е опит да се надникне в бъдещето. А всеки опит да се надникне в бъдещето е вече усилие, то да бъде променено.

И си помислих – като премиер ББ би ли прочел този доклад? Не! Дори да му го преведат. Дори да му дадат 2-3 странички от него - това е максимална за способността му да се концентрира върху писмен текст дължина на материала. Но той по принцип от такива неща не се интересува…

И ето, граничещата с обсесия моя непоносимост към подобен на ББ човек на висш пост в моята държава, веднага ме жегна с болката – Господи, светът, Западът, Европа, Русия, Китай и кой ли още не, се вглежда в бъдещето, търсят дългозорки и визионерски политици и лидери, а нашият си джиткаше джипката и проверяваше как е положен асфалтът на участък от няколко километра! Дребно, семпло, повърхностно, елементарно Уотсън!
Вместо да си джиткаш джипката седни и прочети нещо полезно и задължително за прочит от премиер!!!

Поредният доклад на NIC е и поредният мой повод да кажа това, което говоря в публичното пространство и разказвам на лекциите – необходимостта в България да има институция, която да се занимава с поглед в бъдещето, която да извършва стратегическо прогнозиране и сценарийно планиране, която да помага на политиците да се надигат на пръсти и да виждат какво има зад хоризонта. Миналото и настоящето са едни-единствени, но бъдещета-та са повече от едно и от нас зависи кое от тях ще ни се случи.
И пак да си кажа мъката – ББ за тези 10 години ни потопи, натика ни в такова ежедневно живеене, с нос сочещ към краката, с очи, внимаващи къде ще стъпят, зарови ни в баналност, в празнотемие, в сивотата на оцеляването, в отказа да вперваме поглед напред.

Време е да се изправим, да вдигнем глави, да се взрем в бъдещето, да се освободим от бездарието на сляпото за онова, което е пред нас десетилетие и да живеем с мисълта и отговорността поне за следващото десетилетие, това до 2030 г. А когато се освободим от кокошата слепота и дезинтересирането от съдбините ни като България, като общество, като общОство, можем да мислим и за следващото десетилетие – онова до 2040 г.
Умните и разумните хора по света вече го правят. Трябва да го правим и у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 381 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    344 39 Отговор
    На такъв материал, такъв премиер...

    Коментиран от #56, #78, #153, #194

  • 2 батко мафи

    182 223 Отговор
    Сега ще пропилеем още 4 години с протежето му Ст.Трифонов,и пак ще се чудите как се е получило!

    Коментиран от #55, #82

  • 3 народ

    300 46 Отговор
    Прав е, за съжаление...

    Коментиран от #15, #195

  • 4 Ами

    177 15 Отговор
    как държава изградена от крепостни селяни - няма такава държава.

    Коментиран от #53

  • 5 СеДеСар

    80 205 Отговор
    тоя гладник иска да се прислачи към чалгаджиите, хамелеон долен !!

    Коментиран от #196

  • 6 Гост

    231 27 Отговор
    какъвто народа- такъв премиера.
  • 7 Слатински

    261 22 Отговор
    не се чуди.Народа ни по такива си пада.Нахакани простаци.

    Коментиран от #24

  • 8 Кукловодите си го издигнаха и обучиха

    164 15 Отговор
    А народът се подведе.
  • 9 Дебилчев

    56 149 Отговор
    Мушмоло слатински, пропуснали сме и копали дъното преди Борисов
  • 10 Кси

    75 83 Отговор
    Итн е проект на дпс, шматароци
  • 11 Психиатъра

    167 27 Отговор
    Българите си обичат простотията затова 10 години се радваха

    Коментиран от #16

  • 12 Jacques Yves Moineau

    135 53 Отговор
    Като гледам новия парламент, май и следващото десетилетие ще пропилеем...

    Коментиран от #127

  • 13 Госあ

    123 9 Отговор
    Е, с това правителство определено нема да стане таа, пак. Българина търпи какво ли не, без абсолютно никаква перспектива, без абсолютно никакви стратегически план за развитие. Разбирам да стиснеш зъби в името на целта. Но след 89г цел няма. Търговийка и далаверки. Обикновени лакеи и прислужници на запада. Кое е странното бе Слатински? Кое ? Демокрация на мнозинството. А мнозинството избира себеподобни.
  • 14 жжжжжж

    119 13 Отговор
    слатински, хубав или лош бб си отиде. покажете следващите лидери и направете силно и интелигентно правителство. другото е популизъм. изпълнете си обещанията за изборите. тогава ще повярвам. само с клетви не става. вече сте управляващи.

    Коментиран от #38, #73

  • 15 история

    132 4 Отговор

    До коментар #3 от "народ":

    Не е прав. Пропилени са последните тридесет години.
  • 16 Точно така

    65 46 Отговор

    До коментар #11 от "Психиатъра":

    И пак по същата причина вкараха най големия чалгар във властта.
  • 17 Реално

    98 33 Отговор
    Интересно Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Мая Манолова, Татяна Дончева и Нинова или Бабикян ли са олицетворение и носители на тези иновативни визии, като и според програмите им и според държанието им не са мръднали и на един сантиметър в интелектуалното си развитие от както ги помним.
    Разбира се, само един човек на възраст 40+ е способен да открие липсата на каквото и да било развитие у тези лица, защото има база за преценка от собствен опит и сблъсък с тях. По-младото поколение няма как да знае и помни, поради възрастта си.

    Коментиран от #166

  • 18 Чичо Пенчо

    40 16 Отговор
    Тия които го критикуват, ще се присламчите към лигата, дето повече от три реда четиво са им достатъчни за цяла година.
  • 19 Един от народа

    45 23 Отговор
    Това сме ние! Борисов, Доган, Нинова, Атанасов, Иванов-Бойкикиев. Отново и отново стари компрометирани кадри от БКП. Отново обрякохме децата си на крепостничество. Жалко, жалко, жалко.
  • 20 Иван Грозни

    73 11 Отговор
    Пропиляхме ги тези 10-тина години в стремежа си да забагатеем бързо/някакои от нас като видяха как прави Боко/ и да достигнем милионерите на янките. Да же ги надминахме. При тях разликата между богати и бедни е 4-5 пъти, а при нас 10-11 пъти. Голямо крадене и далавери паднаха благодарение на интелектуалното ниво на вожда.
  • 21 Диктаторът от Банкя

    57 10 Отговор
    Важното е да не стане столетие, че как почна да топка топката Диктатора, ще ни натресе и внуците и правнуците си! Северна Корея пасти, ще яде !
  • 22 Бойку и четене?

    57 11 Отговор
    Това си е нонсенс!То и за тва новото поколение е на това дередже!За кво му е да чете,след като "цял министър председател недочел и "Винету" ни управлява 11 години"?
  • 23 За едни пропиляно...

    39 1 Отговор
    За други мащабна капитализация, гарнирана с 80 процента дебилни новини, шерифски изпълнения и т.н. Който е от вторите, да мрънка...това не се харчи.
  • 24 гиньо

    39 5 Отговор

    До коментар #7 от "Слатински":

    Освен това народа ни страд от Стокхолмски синдром.
  • 25 Четвърта задна

    30 7 Отговор
    Тиква and & ни върнаха в 1921,след Версай сме били в същия партер..
  • 26 ралф

    45 10 Отговор
    Прост народ - слаба държава - ПРЕМИЕР !
  • 27 ААААХАХААА ..ДОНОСНИКА ОТ ДС/БК'П...

    36 32 Отговор
    Е УЧУДЕН?!? НО...НЕ СЕ "ЧУДИ",... ОТ..ЛУКАНОВ,БЕРОВ, ВИДЕНОВ, Ц'ИГ'АН'И'НА КО'С'ТОВ, УКРАИНСКИЯТ СЕРЕГ'ЕЙ, И АНАДОЛСКИТЕ Г-ЕЙ ТРОЙКИ,.....20 год. ..ГРАБИЛИ И ФАЛИ'РАЛИ БЪЛГАРИЯ?!?✊😂🇸🇮🇻🇳
    ЕЕЕЕЕХХХХ.... П'ЕД'ЕР'УГО ДЕ'БЕЛ'ОСЕ'РА....✊😂🇸🇮🇻🇳
  • 28 !!!?

    28 27 Отговор
    Слатински, не варкай толкова, а чакай новия Премиер, че можеш да съжаляваш !!!?
  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 25 Отговор
    Пак сте на грешен път,като постоянните ви чопления в ...."Пандемията" ковид 19 с,коята ви лъгаха последната година!Първо сравнен с оня станишев,или другите преди него ,финансиста от банкя си е направо ерудит!той за разлика от повечето политици има силна и комбинативна мисъл!!!затова бе избран от Чекмеджето на ДЯвол бг...Проблемът на Чекмеджан бе ,че се опита да "такова" Дявол бг и ,като повечето преждевременно отишли си бг-бизнесмени си помисли,че може да не се ПОДчинява на заповедите....Наред с това се появиха и другите слабости свързани с Подреденото му чекмедже,което изненада и създателите му и затова,както най вече за предишните му своеволия той тепърва ще бъде наказван от създателите си,за да имат новите послушници на Дявола....РЕспект и страх от всевиждащото око на ДС!
  • 30 античалгар

    37 16 Отговор
    Е сега ще наваксаме със Слафчу!
  • 31 кадията

    36 9 Отговор
    мечтая за справедливост,това е смисъла на живота и демокрацията!нека няколко гербера да бъдат осъдени и ще видим невероятен възпитателен и оздравяващ ефект върху политиците, и България!
  • 32 шпуто на парламента

    28 21 Отговор
    Ха спомни си преди него по хубаво ли беше. Как пропиляхме 20 години. И със тия новите партии по хубаво ли ще бъде
  • 33 elgrande

    44 4 Отговор
    Защо не написа това преди 7-8 години:))))а сега ???????
  • 34 KENEPHBG

    28 8 Отговор
    Какъвто премиера такъв и народа
  • 35 ЗАТОВА

    28 10 Отговор
    Как можахме да пропилеем десетилетие с този премиер...............? РАЗЧИТАЙКИ НА ПРОСТИТЕ СИ МОНОЛОЗИ ......АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ПРОСТИ , НО И СЛЕПИ ЗА МОИТЕ КРАЖБИ !!!
  • 36 ШИфьора

    28 5 Отговор
    Щом си прочел целия доклад и си наясно с целите и задачите, ставай премиер и поемай с Жипката! Слави не е готов още.
  • 37 jorj

    12 21 Отговор
    Простак мръсен.
  • 38 Кой е управляващ бе?!

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "жжжжжж":

    Я намали дрогата..

    Коментиран от #72

  • 39 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    33 11 Отговор
    НЕ Е ЛУД ТОЗ ДЕТ ЯДЕ БАНИЦАТА!ЛУД Е ТОЗ ДЕТ МУ Е ДАВА!ТОЙ СИ НАПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА И ГАРДЕРОБИТЕ С ПАЧКИ ПО 500ЕВРО А ТЕЗ 1000 000 ГЛУПАКА ТЕТ ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО ПАК СА НА ПО ЕДНА ЗАПЛАТА!!

    Коментиран от #170

  • 40 ТУЛУП

    38 8 Отговор
    ПО-ДОБРА РЕПРОДУКЦИЯ НА БАЙ ГАНЬО И ДА ИСКАМЕ, НЕ БИХМЕ НАМЕРИЛИ! БАЙ МЕТОДИЕВ ГАНЬОВ

    Коментиран от #67

  • 41 Аз съм Веска

    11 6 Отговор
    Както и да се взираш в бъдещето, ще виждаш само него.
    Е това чудо на шопската енергия, която няма равна.
    МОЖЕ да не е опитомена, и по шопски дива, но е градивна.
    Ако те потърся в българската мистика, откривам те в ,, слана,,, след която всеки цвят пада.
    Ако искаш да останеш синя брошка, откопчай се от хореографията на кукловодите, и напиши нещо за наближаеащото чудо, което води ада след себе си. Бъди актуален.
  • 42 Тошко африкански

    33 19 Отговор
    Стига с тоя Бойко ве. Нали правителството потдаде оставка. Чалгаря да излезе от дупката която се крие и да управлява, да не си мисли че народа го прати в парламента за шоу
  • 43 Чичо Гошо

    11 7 Отговор
    Не си прав. Тоя е най добрия. Затова- бързо при бай Ставри
  • 44 Хаха

    22 21 Отговор
    Слатински, уж си умник, ама си много т, ъ, п.
  • 45 2040

    19 3 Отговор
    Четохме "пропагандата до 2040 г.", со кратце ,основни заплахи, кой, Русия и Китай, няколко начина за справяне-будещи смях, САЩ на бял кон спасяват света.
    В общи линии, загуба на време.
  • 46 раптор

    27 10 Отговор
    по същия начин ,по който пропиляхме и предните 45 години
  • 47 2040

    14 2 Отговор
    2040,впИчатлиЙ мЪ климатичните "заплахи" и глобалното сътрудничество със "зелените" по света.
    Останали ли са в САЩ нормални аналитици, и за какво аджеба им плащат на прогностици и разузнаване.

    Коментиран от #141

  • 48 Сър Пичук

    35 9 Отговор
    Николайчо, ако претендираш за сериозност трябва да направиш следното:
    1. Сравни по години (или по управления) основните икономически показатели - БВП, МРЗ, пенсии, % безработица, инфлация, инвестиции, престъпност, демография, смъртност, корупция и т.н. и т.н. и тогава, на базата на цифричките и фактите направи извод кога и при кое управление е било най-добре и при кое най-зле и съответно, кое време е било изгубено. Не забравяй да отчетеш и фактори като Световната икономическа криза, пандемията и т.н. и сравни как се е отразила на нас и на другите държави. Всичко друго е ала-бала и изсмукани от пръстите конюнктурни писания.
    - Ще бъде полезно да се анализира също така, кое направви възможно явлението Борисов. В каква социално-икономическа среда се появиха мутрите, кой ги създаде и покровителства, кой ги легитимира и вкара в официалния бизнес и официалната политика, кои закони позволиха ББ да узурпира държават и безнаказано да прави каквото си иска в нея и кой и защо прие тези закони.
    Това са сериозните писания. Другото е вадене на нож на умряло куче и постилане пред новите властимащи.

    Коментиран от #62

  • 49 Матей

    23 6 Отговор
    кАЖИ ГО НА АМЕРИКАНЦИТЕда се пръждостат от тук,да прекратят своето неолиберално подтисничество и грабителство,защото тъй никога няма да се поправим.Те не ни позволяват,те избират елита от най-долните продажни и престъпни типове,загробват държавата с вечни концесии,военни бази,немислими заеми,пазарен дъмпинг,срината икономика,масова емиграция и геноцид.
  • 50 БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО

    15 18 Отговор
    НАРОДА ГО ИЗБИРА, НЕ СЛАТИНСКИ

    Коментиран от #60

  • 51 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    11 15 Отговор
    НАЛИ СГАЗИ ДРУГИТЕ НА ИЗБОРИ.....КОЙ ДА УПРАВЛЯВА
  • 52 бай ахмед чобанина

    18 13 Отговор
    Къде изчезнаха майките от системата дето ги убивала някой да знаее
  • 53 Другаря Христов е руски патриот

    16 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ами":

    След окупацията унищожиха нормалните хора и годините са 76
  • 54 bgred

    28 9 Отговор
    За 10 години един Тулуп се налудува, направи ни за посмешище пред света и за последно ибяга с 200. Мишка.
  • 55 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "батко мафи":

    Дано не е така.
    А иначе в бг политиката всеки е протеже на накой
  • 56 Smart

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    Мда, след такава възвишена публикация, която успява за минутите, през които я четеш, да се издигнеш душевно над блатото, в което ни завря ББ, последва коментар, който със страшна сила те сгромолясва болезнено обратно в блатото.
    "На такъв материал, такъв премиер" - последван от превез на гласувалите с +, които явно се препознават в този материал и които негласно казват, да тук ни мястото - в блатото с този премиер и които най-вероятно не са прочели статията или ако са я прочели изобщо не са разбрали какво се има предвид. И останалите, гласували с (-), които сигурно никога за четирите мандата на ББ не са гласували за него и никога през тези 11 години не са проявявали търпимост към неговите безобразия. И не - те не считат че са част от материала и заслужават това на което бяхме подложени и това което представляваме в момента.
    Но така е - ДЕМОКРАЦИЯТА е най-уродливата форма на управление (за това я налагат американците) - позволява на масата маргинали и крепостни да определят живота на малцинството от будни, образовани и интелигентни граждани...
    Та, така ме върна първия коментар в реалността и поряза мечтите ми за промяна и светло бъдеще...
  • 57 Айдееееее

    21 11 Отговор
    Започнаха да ритат падналия базпомощен по главата. Слатински, къде беше ти тия 10 години че не те видях да се обадиш? Сега ще излезат и приближените мисирки-грандаджийки да коткудякат как са били потиснати. ПРЕЗ 89г..БЕШЕ СЪЩОТО
  • 58 Ама Бойко го обясни много ясно

    35 6 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости и за това се разбираме! Гледат милионите евра в шкафа му пазени с оръжието му(въпреки охраната от НСО и МВР), слушат записи какво му е мнението за собствените си кадри и международните лидери, разбива муцуни на тези които не се съобразяват (отчитат), статии за акции за милиарди на името на неговите роднини, любовница с дете с къща и магазин за милиони евра в чужбина, ремонт на ремонта, срутвания след откриването и за 10 години преди изборите даде временно по 50 лв. на пенсионерите и вдигна с 30% заплатите на неговата администрация и с 15 % на тези които изнесоха управлението му на гръб, биха мед. сестрите на протеста им, но после им даде по 1000 лв. на месец пак временно и първи на поредните избори. Какво се учудвате? Такива сме си прости. Някой реват, че им плащат колкото да не умрат от глад и гласуват за Бойко, защото той поне им бил направил пътищата -без коментар.
  • 59 Ганю обича парите и далаверата

    31 4 Отговор
    Ставаш премиер купуваш си държавната администрация даваш им пари много пари оставяш ги да си правят техтите си далавери и законово ги улесняваш и защитаваш тва е милиция пожарни митници министерства държавни агенцики и така насетне вместо народа да се развива и му земаш парите и ги даваш на лижещите но само на толкова че винаги да си гарантираш избирането на власт без значение какво събира като гласове опозицията иначе разхищаваш пари и така се бетонираш на власт вовеки..държиш народа беден така че подопечните ти дори малко тато им хвърляш да се хвърлят да гласуват за тебе а ти си правиш грабежите от европата и бюджета а милиционери държавни чиновници не си правят техните грабежи от народа и всеки в пирамидата гроб си граби и прави далаверките на нивото на което се намира и единия пази другия а вие ни размишлявайте как сте ги търпяли😂😂😂😂то нищо не зависи от вас при положение че и от европата и саш крепят тиквата и му дават пари и хитрини как да е на власт

    Коментиран от #61

  • 60 Шенген

    10 1 Отговор

    До коментар #50 от "БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО":

    Неделните тролове, на двойна надница стотинки.
  • 61 Малка поправка

    15 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ганю обича парите и далаверата":

    държавни чиновници те си правят техните грабежи
  • 62 ами то

    26 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сър Пичук":

    като ще сравняваш включи например румъния за сравнение...от каква база сме тръгнали и къде сме стигнали. никой не твърди , че предишните управление бяха по-добри но просто боко беше в началото по-малкото зло но той узурпира властта и се превърна накрая в едно от най-лошите управления.просто за този период останалите държави...румъния дори и сърбия които бяха след нас ни изпревариха. прав си , че чашата е наполовина пълна но за ман е наполовина ПРАЗНА !

    Коментиран от #74

  • 63 JEFF

    23 3 Отговор
    След като ни нарече лош материал, започна да се страхува , че точно ние ще го отстраним . И беше прав за това. Той си помисли, че е вездесъщ и може да разполага с всички българи . Казахме му СБОГОМ .
  • 64 Тата викахте и за комунизъма

    11 6 Отговор
    Как то търпяхме 50 години ама тва беше световен заговор и дело на сащ и беше невъзможно да е другояче тука щото бяхме под болшившко влияние такъв беше плана и схемата за света преди 75 години
  • 65 Дедо

    19 12 Отговор
    Брей,много умен тоя Слатински бе добре,че ни каза! Ама защо чак сега,а не преди когато тихичко се е спотайвал?! Тва се вика на умряло куче нож да вадиш...ай кът си толкоз умен стани ти премиер,да тъ видим!
  • 66 Реалист

    14 3 Отговор
    Ганьовци дето тачат крадци бандити много,после ако питаш сме европейци:)
  • 67 Joro

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "ТУЛУП":

    ВМРО стожерът, според мен, му е реална конкуренция ,особено като си обуе възрожденските гащи ,с които ходи в чужбина.
  • 68 диоген

    19 3 Отговор
    Някой трябва да казва и пише истината, а тя е тъжна. Вижте само тази одухотворена публика от Бойковата шайка, която остана в парламента? Само Харизанов ми лисва, но той сигурно разкопава земята да търси тръби, а такива вече няма
  • 69 БСП И ЧАЛГАРИЯТА...В НАРОДЕН ФРОНТ

    6 14 Отговор
    ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА...ВЕНСЕРЕМОС...ДРУГАРИ
  • 70 Българка

    33 5 Отговор
    Борисов единствено се интересуваше от лъскане на собственото си его и личното си обогатяване. За него властта беше лост , за да изпълнява поръчките на кукловодите си от ДС, а може и от чужбина да има началници. Чрез властта той обслужваше и съучастниците си Доган и Пеевски. Борисов основно разпределяше порции за мафията и кръга фирми. Очаквам след детрониране на Цацаров, Гешев и останалите гешевчета и сиви кардинали справедлив съдебен процес и достойна присъда
  • 71 четящ

    13 2 Отговор
    абсолютно точно! затова всички българи да се захванем за работа, че има много занапред!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 бау

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "жжжжжж":

    Точно за тази тъпота пише Слатински. Де да можеха повече хора да го разберат.
  • 74 Сър Пичук

    26 6 Отговор

    До коментар #62 от "ами то":

    Ами да се анализира и Румъния. Като начало само ще кажа, че те си разстреляха диктатора Чаушеску и конфискуваха всичкото му имущество, направиха си лустрация за членовете на РКП и Секуритате (тяхната служба за сигурност), а ние - направихме някакъв фарс с процеса срещу Т. Живков, оставихме имотите му в Бояна, които сега се ползват от внуците му, оставихме признатата със закон за престъпна БКП в политиката, но под друго име и дори и позволихме да управлява, назначихме техни хора и хора на тайните служби за милионери, позволихме им да си направят и те партии и да правят закони и т.н. Те са все още начело на държавата, а всичко, което виждаш в Парламента са техни марионетки.
    И т.н. и т.н.

    Коментиран от #77, #81, #121

  • 75 Павел Пенев

    20 3 Отговор
    Извън ББ с такива като вас от СДС пропиляхме не 10 а общо 32 години.
  • 76 БиБи Кинг

    3 4 Отговор
    Не две,три петелетки и четварта престои дее! Малко таймаут че има сега и наесен с бодра песен по пътио кой сме очертал на Бойковина за век напред! Следваштио век че се говори за тоа век ка за "Периодо на бойковинцкото надмоштие над пемберуго-команезкото немоштие"! Чесно,кой ми не верва да мо се провали летнио одпуск у Гарциа!
  • 77 за това

    14 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    никой не спори НО това ние е народопсихологията...румънците искаха реформи а ние искахме западни заплати но да си караме по стария начин . заради това и позволихме мек /мирен преход то и в момента 10 000 протестираха а останалите 6 млн им се присмиваха ! но въпроса е , че и боко НЕ Е нещо добро и не да го даваш за пример спрямо предните правителства

    Коментиран от #109

  • 78 Валери

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    Точно! Защо в Африка единствената държава с Европейски стандарт беше ЮАР? Мат'риала е основата в една система със свободни избори. Единствения начин маймуни да надскочат нивото си е да имат диктатор, който да работи денонощно за тяхното благо, а те да си траят, както беше в Либия и Ирак преди да им махнат диктаторите и да се превърнат отново във външни открити тоалетни, където се търгуват хора и измазват къщите си с тор. Като казах тор, преди да отидем в космоса по изкуствен път и тук се мажеха бая къщи с тор ама как да е, всеки си получава заслуженото.
  • 79 Гост

    11 6 Отговор
    Тройната коалиция...сега сценария ще се повтори 1:1 от тогава! Нищо добро не ни чака, даже обратното.
  • 80 БСП И ЧАЛГАРИЯТА...В НАРОДЕН ФРОНТ

    5 12 Отговор
    ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИ...И СЛАТИНСКИ Е С...НАС
  • 81 Селянин

    7 19 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    България не е имала по-успешен държавник от Т. Живков в съвременната си история. Такива мишки, като тебе дето зоват за разстрели заслужават да получат, това което търсят.

    Коментиран от #84, #98, #100

  • 82 Тихомир

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "батко мафи":

    Е сага какво ?
    Върнахме ДПС,БСП,и Един шоумен кото си направи собствена телевизия уж неплатена ама това беше временно,а впрочем затегнете колани и наблюдавайте какво грабене започва !

    Коментиран от #83

  • 83 ами

    8 4 Отговор

    До коментар #82 от "Тихомир":

    предложи какво трябваше да направим . да оставим боко или за някой друг да гласуваме. то е лесно само да критикуваш без да даваш алтернатива

    Коментиран от #101

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 МЕНТАК ДОЛЕН

    25 10 Отговор
    ТОЯ ПРОСТАК ПРОПИЛЯ ЖИВОТА НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #128

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ТЪПАНАР

    16 6 Отговор
    Борисов ни каза: Без мене няма ни ден, ни НОЩ
    Закриването на щаба е брутален акт на злоба, неадекватност и безотговорност
  • 88 И ти си

    9 11 Отговор
    Една скрита лимонка Слатински.
    СДС през годините и накрая хоп съветник на Първанов.Всички критикари на Борисов сте с червени задници или нещо сте му искали а пък той Вие отрязък.
    Тези който помнят, знаят какво беше преди Борисов и какво направи той.Така ,че тази омраза към него е защото сте нищо и нищо не можете.
  • 89 зъл пес

    10 9 Отговор
    Ми сега нали си избрахте вашите.Да видим с тях колко ще пропилеем.
  • 90 псф

    8 17 Отговор
    Само едно леке, което нищо полезно не е постгнало за България може да отправи такива нихилистични критики към подалия оставка министър председател, който във вътрешната си политика успя да постигне изключителен социално икономически растеж а във външната, да предпази страната от нарастващите завоевателните амбиции към нашата страна, на определени сила и благодарение на приятелските си връзки с Турския президент, да предотврати нахлуването на емигрантските потоци към нас. Това са постижения, които няма да могат да бъдат постигнати от бъдещия премиер!

    Коментиран от #95, #97

  • 91 Gowo

    17 3 Отговор
    Този простак го качи на власт задкулисието.Те подържаха имеджа му.Естественно фалшив профил на борец за демокрация и фигура на балансьор и стабилитет на страната ни.А всъщност целеше неободзпоковано да се краде.От средства.Общонски и европейски.Преразпределение и прехвърляне на краденото без намеса от институции и държава.Той беше параван на престъпниците Не че не го осъзнаваше.Но такъв бе житейския му план.На прислуга и крадец от по низш ранг.
  • 92 БСП И ЧАЛГАРИЯТА...В НАРОДЕН ФРОНТ

    10 7 Отговор
    СЕГА ИМАТЕ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА....МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС......АЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ...И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ НАРОДА ВИ ЧАКА ВЪНКА СЪС СОПИТЕ
  • 93 069

    8 2 Отговор
    Много пъти съм си задавал този въпрос и винаги стигам до грандиозната му мисъл "Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме". Тя сякаш изчерпва всичко. Когато народът поумнее да избира за лидери хора-визионери, няма да се оправим. Дори хора-мечтатели, защото те променят света. А не прости хора, които да управляват други прости хора и в крайна сметка хората-мечтатели са или извън тази територия, или сврени някъде в ъгъла, шокирани и ужасени от тази битова простота. Ето сега пак си избираме шоумен, който въпреки че е такъв, е поне две категории над сегашната свещена простота. Но определено едва ли е най-доброто, което страната може да изкара. Просто най-доброто отдавна е вън и едва ли ще се върне току-така, а малкото, което е останало тук, не е обект на интерес, защото некадърниците са настанени в цялата администрация и при всички наши хора. Нека този човек е за наше историческо наказание и назидание за бъдните поколения как трябва да градят демокрация и най-вече какви хора да бъдат избирани да я градят.

    Коментиран от #99

  • 94 БСП И ЧАЛГАРИЯТА...В НАРОДЕН ФРОНТ

    7 6 Отговор
    СЕГА ИМАТЕ ПЪЛНО МНОЗИНСТВО В ПАРЛАМЕНТА....МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА И ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС......АЙДЕ ДА ВИ ВИДИМ.....СЛАТИНСКИ...КВО МИСЛИШ ПО ТИЯ ВЪПРОСИ.....

    Коментиран от #104

  • 95 Gowo

    5 3 Отговор

    До коментар #90 от "псф":

    Нищо от това което казваш не е вярно.Приповтаряш думите на тоз крадец и шарлатанин.
  • 96 тато

    7 2 Отговор
    много прозорлива статия ,и трябва много добре да си направим изводи за нашето бъдеще изобщо щот сме в кереча
  • 97 да бе да

    13 2 Отговор

    До коментар #90 от "псф":

    и какво социално икономически е постигнал боко освен увеличение на заплатите на админсирация,полиция и учители с което той си гарантираше техните гласове. а това да твърдиш , че с турчина ердо с неоосмански мечти е добре да си му приятел е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ! а никой мигрант не би останал в България и за тях сме само транзитна държава. нищо не казваш за милиардите НОВИ заеми, за НОВИТЕ хиляди ненужна администрация , за непроменената престъпност. за ремонта на ремонта на нов път . за източването на бюджета,за корупцията..
  • 98 Ко рече?

    3 1 Отговор

    До коментар #81 от "Селянин":

    Не стягай толкова цигарите, годината беше сушава, матерялът е силен. Остави да влиза въздух.
  • 99 Gowo

    6 4 Отговор

    До коментар #93 от "069":

    Бойко Методиев Борисов беше естествено продължение на комундетата които вършеха геноцид над българския гений и интелект.Те си го избраха като най безобидна и подходяща фигура за пъклените им планове.Те и щяха да продадат България на Русия , още ако им бе даден мандат.Доган вече се виждаше като техен наместник.Почетен естествено.Този плъх винаги е стоял в задкулисие
  • 100 Лустрация

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "Селянин":

    Съд и затвор затакива като теб!
  • 101 Тихомир

    4 6 Отговор

    До коментар #83 от "ами":

    Виж приятелю аз също като тебе искам да живеем по добре, но това няма как да се случи с новите стари муцуни.

    Коментиран от #105

  • 102 пламен

    7 5 Отговор
    Трябва да си истинска миджитурка, за да се криеш докато премиера беше на власт и да започнеш да го мъскариш, когато той вече доброволно си е подал оствката! Да биеш човек, който е паднал е висша форма садизъм!

    Коментиран от #107

  • 103 Кой68

    5 2 Отговор
    ДПС зн@ят отговора ..
    Направи ми впечатление когато говореше Карадайъ как "новите" спасители слушаха внимателно и притихнали ...
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 добре

    10 1 Отговор

    До коментар #101 от "Тихомир":

    но какво правим сега ? и на мен не ми харесват особено новите партии но ако не бяха те в парламента старата конфигурация щеше да се повтори. а народа също трябва да се размърда и постоянно да е на площада когато види , че политиците се гъбаркат с него. а не само да гледа сеир.

    Коментиран от #118

  • 106 Боби

    5 12 Отговор
    Аз пък се чудя как може да си толкова тъп и задлепен от червена идеология идиот. Чудя се как може такива като тебе с латински да преподават на студенти, те затова читавите деца отиват да учат в чужбина, защото в нашите университети е пълно с такива обременени боклуци. И като си чел този прословут доклад да не би нещо да си разбрал,. Важното е да плюеш. Бойко Борисов е най кадърния премиер който сме имали в най новата си история, човека постигнал най големи успехи и във вътрешен и в международен план. А ти с латински си един мижитурко и медията която ти публикува излиянията е долна, манипулатор ска. Е сега ще имате удоволствието да видите как затъваме всички.

    Коментиран от #124

  • 107 а бе пламене

    12 1 Отговор

    До коментар #102 от "пламен":

    боко си подаде оставката ЗАЩОТО ТАКА Е ПО КОНСТИТУЦИЯ а не защото го е искал. доброволно щеше да е когато бяха протестите но нали трябваше да пооткрадне още няколк омилиона и да поизтегли някое друго заемче. а и искаше да подготви ЧЕСТНИ избори....майтап бе
  • 108 ТАНАС

    3 10 Отговор
    ЛОШ-ХУБАВ, поне показа как трябва да се управлява и след него управляващите да се възползуват от това ...ЕТО - На възлови ръководни постове, верни хора на партията..
    - Министър може да е всеки, важно е да имат отлични анализатори и съветници
    - Демократично единоначалие, поддържано от компетентни специалисти по работните групи.....

    Коментиран от #111

  • 109 Сър Пичук

    10 3 Отговор

    До коментар #77 от "за това":

    Не го давам за пример. Аз съм за пълно и безпристрастно разглеждане и оценка на прехода и ролята на всички днешни политически субекти (партии и личности) в него. Да се анализира явлението ББ и ГЕРБ и какво доведе до него и да се направят необходимите промени за да не се повтаря повече това. Без това ще е само въпрос на време да се появи втори Борисов. С. Трифонов е добър пример и вече е на прага.

    Коментиран от #116

  • 110 щръкнал щърк

    7 2 Отговор
    Бай Ганьо от Банкя е непобедим и вечен ! Алеко е бил брутално прав. Такъв примат ли е най-доброто за РОДИНАТА ? Тежко ни , ако е така !
  • 111 а бе ей

    4 1 Отговор

    До коментар #108 от "ТАНАС":

    на нас ни трябват министри верни на БЪЛГАРИЯ...къде слагаш въобще някакви си партии !! именно заради това НЕ ТРЯБВА да се управлява както управляваше боко....ами то си е както при комунизма....партията на първо място...няма значение от името и бкп или герб !! и како ще помогнат съветниците професионисти когато министрите и министър прецедателя работят за благото на партията а не на държавата ?? така мафията си има държава

    Коментиран от #119

  • 112 gost

    7 5 Отговор
    ами сега ще пропилеете още 10 със шоуто на слави
  • 113 Полиглотчо

    6 0 Отговор
    Работа Работа Работа
    Work, Work Work 💪🤣
  • 114 Мозък, мислене, манталитет

    12 3 Отговор
    Макар и измислен "генерал", на ББ акъла е с капацитет на старшина, получил шанс да има власт над обикновените войници! Какво прави един генерал? Той мисли планове, стратегии и търси визии за поне години напред!
    Какво прави старшината ББ? Ами отива да провери - почистено ли е помещението, има ли прах зад вратата, чисти ли са им обувките и има ли чорба за обяд ( в случая - добре ли е маркировката, има ли достатъчно лопати, кирки и багери! Това е нивото му! "Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме!"
  • 115 Киро на кирия

    3 3 Отговор
    Какво са 10 години? Племето е проспало 5 века и е чакало някой да го "освободи". Не разбирам защо се пънем, а не се предадем някому от комшиите. Вижда се че не можем да се управляваме сами, хеле пък да имаме държава.
  • 116 ами то

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "Сър Пичук":

    промените са ясни ! хората трябва да престанат да бъдат егоисти и да гласуват за тези обещаващи им ЛИЧНИ облаги а да имат визия в каква държава искат да живеят те и децата им и как да стане България едно по-добро място за живеене за ВСИЧКИ .и постоянно да са на щрек и да отстояват това пред политиците и то ЗАЕДНО . Но силно се съмнявам в това

    Коментиран от #134

  • 117 дявола

    7 2 Отговор
    Всяка нация си заслужава политиците за това не политиката е виновна а нацията за съжаление се превърнахме във всичко друго но не и хора
  • 118 Тихомир

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "добре":

    Какво правим ли ?
    Не съм спирал да се трудя и не чакам на някой да дойде да ми каже ето ти тука едни пари да си имаш, аз разчитам на мене си и на това какво мога а пък за това което казвам че от тук на татък народът ще е по зле това много скоро ще си проличи.
    Но също така бих бил щастлив ако съм се объркал и вие сте прави :) .

    Коментиран от #120

  • 119 ТАНАС

    4 1 Отговор

    До коментар #111 от "а бе ей":

    Ама ти не си разбрал,...какво е да си министър-нали плямпаш това което ти кажат съветниците, кой министър има дар слово и да мисли
    по-глобално/ за това са анализатори, съветници / Е, хубаво би било всички да сме доволни от дадено управление, ама не си ли спомняш притчата за един султан и даровете му...

    Коментиран от #123

  • 120 тоест

    6 3 Отговор

    До коментар #118 от "Тихомир":

    твърдиш , че новите ще увеличат корупцията,администрацията,заемите,нагласените държавни поръчки. а това как ще живее народа в следващите няколко години ...ако се направят необходимите реформи ясно , че ще живее по жле в началото. ами нали заемите трябва да се плащат, админстрацията да се оптимизира и съкрати, нагласените държавни поръчки да изчезнат както и безмислените строежи на спортни пощадки по селата или лепенето на стиропор по фасадите с държавни пари. ти ако си болен какво ще направиш...ще пиеш горчиви хапчета или сладък сироп за гърло?? защото народа последните 30 години си избра сиропа и болестта стана ХРОНИЧНА
  • 121 БАЙ ТОДОР ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    5 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сър Пичук":

    Я НЕДЕИ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА , КАКВО СЪМ БИЛ ОСТАВИЛ В БОЯНА, РЕЗИДЕНЦИЯТА Е ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕИ , НО ТОВА ЗА ЧАУШЕСКУ Е ВЯРНО !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!♥️❤️♥️❤️♥️!!!.
  • 122 офицер

    4 3 Отговор
    Слатински, виден атлантико, каде е обещаваната от теб и ревливото еврейче МАЛКА ПО ЧИСЛЕНОСТ, ОТЛИЧНО ТЕХНОЛОГИЧНО ВЪОРЪЖЕНА, МОБИЛНА и БОЕСПОСОБНА БЪЛГАРСКА АРМИЯ ?
    ЛЪЖЦИ. ВИЕ СЛУГУВАЙКИ НА КРАВАРИТЕ, УНИЩОЖИХТЕ АРМИЯТА,
    ДЪРЖАВНОСТТА И ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ.
  • 123 бе добре

    2 1 Отговор

    До коментар #119 от "ТАНАС":

    те разбрах аз...сам го каза ...министри верни на партията . а за борба с корупцията,източване на бюджета и спазване на законите не се изискат анализи а ЖЕЛАНИЕ . начина ти на мислене е точно сталински
  • 124 Умен по цялата глава

    7 9 Отговор

    До коментар #106 от "Боби":

    Боби,виж какво завари Борисов в България след 20 години управление от ДС на БКП- Жан Виденов,Костов,Станишев,Орешарски....Как да се справи Борисов със всичко това,???"Костов извърши тоталната приватизация. Симеон консолидира тази огромна приватизирана собственост в ръцете на олигарсите. Това, което направи кабинетът на Станишев, т.е. на Първанов, беше да направи прехода необратим, тоест да бетонира тази нова подялба в ръцете на една шепа хора, на гърба на една огромна нормална България. Ето това е големият грях на тройната коалиция, а значи и на Първанов. Те бяха кликата на необратимия преход. Посланието на правителството оттук нататък трябваше да бъде следното загубилият - загубил, битият - бит, спечелилият - спечелил...." Интервю от самия Слатински....И кво прайм,бе Другари...Сега кво прайм.... Бетонирате арестуваните Олигарси и Приватизатори ,ли..???
  • 125 Амиии

    5 8 Отговор
    Слатински, ще плачете за ББ до месец.
  • 126 Реалист плюс

    6 4 Отговор
    Ииии, пък как щяхме да дръпнем напред с друг премиер, бедна ви е фантазията. Абе промити мозъци, не виждате ли че бюджета на БГ едвам се крепи с помощите от ЕС и държавата е безкрайно бедна и зависима. Зависимите държави нямат бъдеще
  • 127 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Jacques Yves Moineau":

    То това е целта.
  • 128 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "МЕНТАК ДОЛЕН":

    Моя не е пропилял. Твоя може не знам.
  • 129 Стефан

    7 2 Отговор
    Много е просто г-н Слатински , след БСП и ДПС във властта всеки льольо може да вземе властта, но се питам друго, КАК така не успя тази интелигенция да се обедини в една партия и да вземе властта, каквито и различия да имат НИЩО не по важно от държавата, оставяме се както каза професор Илчев ОГРАНИЧЕНИ индивиди да управляват и да трупат дългове до небето, но май НИЕ ХОРАТА си заслужаваме този премиер и тази хунта щом не излизаме да гласуваме масово.
  • 130 Холмс

    5 2 Отговор
    Предишното десетилетие - на мадридския измамник и тройната шайка да не би да не са пропиляни?
  • 131 Николайчо

    3 6 Отговор
    Ти си един голям шарлатанин. Ти по далеко от носа си не виждаш. Преди ГЕРБ живота в БГпо добър ли бе. Ти помниш ли като стачкуваха учителите властта правеше седянки и разтуряше седянки и им показа среден пръст. Колко получаваха учители, пенсионери, при омразните комуняги и колко при Борисов
  • 132 Запознат

    7 4 Отговор
    Слатински, а ти какво направи, когато беше във властта??? Нищо!!! Не мога да си спомня да си свършил нещо полезно за България. Така, че по- добре си чети докладите и много не разсъждавай!
  • 133 Аз Негодника

    8 2 Отговор
    Слатински като си тръгнал да разказаш...Разкажи и как БСП свали Виденов от власт,със помоща на сорос...Говоря за кризата 1996г...Разкажи и за МАСОВАТА приватизация,че някой още си пазят боновите книжки,и чакат дивиденти...Разкажи и за куфарчетата,и за пирамидите...За златния резерв оставен ни, от Тодор Живков...Разкажи и,как БСП се трансформираше и крадеше...
  • 134 Сър Пичук

    5 2 Отговор

    До коментар #116 от "ами то":

    Напълно съм съгласен, но как да стане след като исканията на хората се използват само като лозунги, а всичко друго се върши както им изнася на политиците.
    - терешават кой и на какво място да е кандидат.
    - те се грижат на първо място за интересите на партията си, после на членовете си и чак накрая - на хората.
    - в Парламента депутатите не представляват хората и исканията им, а провеждат политиката на партията си и често гласуват под строй по нареждане "отгоре".
    - Самият Парламент няма отчетност пред народа, за да искат отчетност от правителството.
    - самият Парламент е безконтролен. Сещат се за избирателите само около избори.
    И т.н. и т.н.
  • 135 Нетърпеливко

    8 1 Отговор
    Затова ! Арест ! Съд ! Затвор !
    За да се спасим от тоз Позор !

    Коментиран от #172

  • 136 Дедо ви

    13 1 Отговор
    Не съм пророк, но от 3 години споделям мнението на Слатински. Защото е твърде нелепо един необразован, бих казал, с улично възпитание и речник индивид да е начело на държавата. Обидно е за хората, защото с всяко свое действие и приказкс уронва името България! Как не се постара за толкова години да вкара в главата си един чужд език. А със своята некомпетентност направи толкова поразии, за които тепърва ще четем. Само като си спомня - да стане мама да ме види с генералската униформа.... Приказките на един мафиот....
  • 137 съгласен съм

    0 3 Отговор
    Само ,че тези неща и отправни точки които изброи не съществуват.Нищо не се е променило съществено в света.Просто дойде малко по трудно време и трябва да издържим.Според мен човечеството се справя добре в новите ултра-съюзи.Завоевателни войни,геноциди и кланета вече почти не съществуват и това е голям успех на нашата цивилизация.А на вируса края му се вижда,както и на големите терористични организации.Новото американско правителство акцентира върху борбата с природните катаклизми.Евросъюза и Русия ще се разберат за Украинския въпрос.Никой все още не стигнал до тази мисъл за употреба на ядрено оръжие и то постепенно отпада като вариант за бойни действия.Природата ,след изолацията възстановява капацитета си.Заедно като човешка раса ще надвием всяко зло.
  • 138 луд Ленин

    3 5 Отговор
    Огледайте се и ще видите колко сме пропилели и дали изобщо е така. Сравнете с това , което беше преди 10 години. Спомнете си и Орешарски. Това беше пропиляване. Май някой много си е повярвал, че като влезем в ЕС и всичко ще е по мед и масло и ние само ще мажем филиите. Трябва да се работи другари-и-и-и-и...
  • 139 эээээээ

    2 4 Отговор
    Хайде-е-е-е и тоя "младеж" изпълзя от дупката си. Нали водата е мътна, като нищо някой наркоман може и за него да гласува на изборите. Борбата за субсидийката ще е дълга и кървава.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Ботев

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "2040":

    Хм...Към 2040-та няма да има САЩ и ЕС, ще изчезнат още след 4-5 годинки...заблудени футуролози..
  • 142 МАЛКА пенсИЯ

    1 2 Отговор
    Щото,ИНТ-Голеееееееееееееееееееееееееееееееееееми,КАПАЦИТЕТИ.Затуй,се,,покриха,КАТО ПАРТИЗАНИ,СЛЕД НАБЕГ,в мандра.
  • 143 7777

    2 1 Отговор
    Слатински промиват им мозъците на янките с тези доклади високи технологии извън земни. Бойко нали и той говори за супер копютъра, направи ли го, не е ли? , с него трябваше да станем най умните на света.
  • 144 ТръндЮ

    5 3 Отговор
    Мдааа....лошо бе...Тато щото беше мноооо Ентелегентен пък и СлавчУ и ТошкУ и те са Ентелегенти и само умни приказки приказват! МатРиала бе дрОгари не струва!
  • 145 изчакайте

    0 5 Отговор
    малко бе хора много бързате с коментарите си може тези предишни които са там да са си взели поука а пък новите да оправят старите бакии
  • 146 волен сидеров

    3 2 Отговор
    КАКТО СЕГА ЩЕ ПРОПИЛЕЕМ ГОДИНИ С ТЕЗИ МУТРИ -ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ -ВЗЕМЕМ ВЛАСТ И ВЛЕЗЕМ В ПАРЛАМЕНТА И ЯХВАМЕ НАРОДА ДА ГО ДУИМ И ИЗЦЕЖДАМЕ...
  • 147 cpv

    4 4 Отговор
    Николайчо,трябваше да върнем комунистите според теб на власт и да загубим 100 години,това ли очакват милионите хора в България!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Behemoth

    0 0 Отговор
    Е как ,като пи.чове..опс пи.чки хахах...
  • 152 Наблюдател

    3 3 Отговор
    " Дребно, семпло, повърхностно, елементарно Уотсън!" Слатински недей да обиждаш Уотсън!
  • 153 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    Руcкaтa мурзилкa cлaтинCКИ ce рaзквичa. Oбрaзoвaниe: Виcшe oбрaзoвaниe - мeхaникa - Хaркoв, Укрaйнa (тoгaвa CCCР), Държaвeн унивeрcитeт, Фaкултeт пo мaтeмaтикa и мeхaникa, 1975-1979 г. Дoктoр пo мaтeмaтикa (Кaндидaт нa мaтeмaтичecкитe нaуки), Хaркoв, Укрaйнa (тoгaвa CCCР), Държaвeн унивeрcитeт, 1982-1986 г., Мeхaникa нa нeпрeкъcнaтитe cрeди, диceртaция "Някoи виcкoзнoплacтичecки тeчeния нa нaмaгнитвaщитe ce cрeди", И ИЗВEДНЪЖ .... Дoцeнт пo мeждунaрoднa и нaциoнaлнa cигурнocт – 2002 г. Прoфecoр пo мeждунaрoднa и нaциoнaлнa cигурнocт – 2012 г. ..............................................Aмa рaзбирa ce, чe нe e МУРЗИЛКA!!!
    Руcия нямa нуждa дa ни бoмбaрдирa, дocтaтъчнo e дa aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa... Цялaтa ни държaвнa cтруктурa e oкупирaнa oт руcкитe \"cпящи клeтки\", eдинcтвeнo гeн. Б. Бoриcoв уcпя дa прoбиe oгрaничeниятa c хитрocт, зaщoтo гo пoдцeнихa интeлeктуaлнo нeгo, a и БЪЛГAРCКИЯ НAРOД e умeн и мъдър. Ocвeн тoвa, чecтнo кaзaнo имaхмe нeвeрoятeн шaнc c Гoрбaчoв и Eлцин, a мoжe би и Гocпoд e Бългaрин, чe хвaткaтa ce oхлaби и бързo Бългaрия пoe глъткa въздух....
  • 154 Да изпратим Буда в Токуда !

    2 4 Отговор
    За да се лекува !
  • 155 вили

    0 2 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НИ НАЙ ДОБРЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МУТРИ БАНДИТИ И РАЗБОЙНИЦИ ТАКА Е БИЛО И В ИТАЛИЯ ПРЕДИ 100 ГОДИНИ И ПОСЛЕ МАСОВО В ЗАТВОРА И НА БЕСИЛОТО
  • 156 Иванов

    10 1 Отговор
    СПЕЦИАЛНО ЗА ПО - МЛАДИТЕ, коментиращи тук. В началото на 90 - те, другаря Николай Слатински беше едно от ,,остриетата'' на СДС.Тогава той буквално громеше БКП/БСП със своите изказвания. Обаче ,когато другаря Първанов стана президент, този същият Слатински се обърна към партията - кърмилница и стана съветник на Първанов. Ясно защо сега е против Борисов.

    Коментиран от #158

  • 157 Дебилчев

    5 4 Отговор
    Пропиляни са 20г преди Борисов
  • 158 Дебилчев

    7 0 Отговор

    До коментар #156 от "Иванов":

    Заради такива елементи днес няма сдс и няма дясна партия
  • 159 ПОМНЕЩ

    6 0 Отговор
    ЗАРАДИ ПОДОБНИ ПЛАЗМОДИИ СДС ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ А НАРОДА ЯДЕ ДЪРВОТО ОТ НДСВ
  • 160 Сидней Рейли

    5 0 Отговор
    А ти Слатински какво направи за да промениш статуквото?
    Що не направи партия, или и на теб ти е изгодно да крепиш статуквото? Разбра се каква е биографията ти - как ще направиш партия?
  • 161 незнайко

    3 3 Отговор
    Вие господин Слатински който сте роден 1956 година и сте на 64 - 65 години какво направихте за БЪЛГАРИЯ ??? Да сте живял и да си се изучил в социалистическото общество а сега да обръщаш палачинката какво значи ??? Нямам нищо против Вас, но това е недостойно !!!

    Коментиран от #180

  • 162 Откъм централата на ГРОБ се носи

    3 3 Отговор
    Миризма на загоряло,овехтяло,мухлясало,
    на мръсни чорапи.....Смрад !!!
  • 163 666666

    3 0 Отговор
    Народа е кух
  • 164 чичо

    5 1 Отговор
    Слатински,нищо не може да сравни с това,че чалгар е най-умния между вас.Е как,с какво ще разберете,направеното от Борисов,то трябва поне полувин капка мозък.Само с,на на найна в комбайна,не става.С нищо не може да се сравни,че вкарахте истинските мутри-сестра галева.
  • 165 Георги v.

    4 0 Отговор
    Ами първо, вашият П. Стоянов, подписа Указа за назначаването му, като Гл.секретар на МВР по предложение на Симеон С. После Първанов, на когото Вие г-н Слатински бяхте съветник по сигурността, подписа указите му за Генерал. Освен това МЕДИИТЕ истерично отразяваха всяка негова стъпка. И не на последно място Б. Б. до 2007 г. беше много чест гост на Шоуто на Слави, което Шоу прославяше неговите "геройства" и "подвизи" и митологизираше неговото име сред народа.
  • 166 Не знам

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Реално":

    какво ти е интересно, но интелектуалните качества на всеки един от изброените са много над тези на Вожда. Простащината е не само нагла, тя е и заразителна ...
  • 167 Кольо

    0 0 Отговор
    Само нов заместител на ДС и Нац. сигурност ни липсваха с първи ръководител гледащ в бъдещето г-н. Слатински . Те онези прозорливите в Бг. ,дето се занимават с " интеллигенс " под масата ни докараха до стопяване на нацията и превръщането на народа в работещ боклукджия потребител на европейските стоки а страната в бунището на Европа. От тук само продуктите се вадят и на безценица. Включително умовете на млади и перспективни хора ,обучени в университети на запад ,живеещи на запад и раздаващи тук на простосмъртните работещи в депото бедняци ум, разузнаване ,визии за бъдещето. Загубена кауза Слатински . Хора останали без деца ,едвам прехранващи се ,очакващи всеки момент да им кажат ,че и пенсиите ще им бъдат ограбени или поне няма кой да ги изработва вече ,дали им пука за бъдеще . За чие бъдеще всъщност говорим ? На кого бъдещето ? На малкото оядени или на многото отчаяни и ограбвани от "Бизнесмени" политици , външни фирми, костюмари ,банкери ,застрахователи и все такива овъртолени около политиката ? На родовата администрация по места ,на кметски династии и феодално заграбили всичко в малки населени места. Те тяхното са си го направили ,а останалите- нямат вече такова чудо.
  • 168 учуден

    3 0 Отговор
    Вие кой бяхте,че нещо не се сещам?Тук е пълно с кухненски (квартални)експерти подготвени да се изказват по всякакви въпроси,но забравени от времето и хората.
  • 169 Феликс Дж

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "стратегическо прогнозиране и сценарийно планиране". Абе Слатински - нали и ти планираше и сценарии разработваше. Я кажи, ти и твоите шефове нямат ли пръст в това всичко. Излиза, че ти си на чисто. Ама не си. Няма да разреша на детето си ти да му преподаваш. Рецитатор на заучени фрази, който се самопоказва - колко много знае английски. Той и Цацаров много добре знае английски за разлика от този Грухчо, за който пишеш и какво от това.
  • 170 Квартиранта

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Този господинчо се цани за твоята баница. Ново услужливо шефче на нова съвременна ,коя ли по ред , държавна сигурност с кадри от старата . Нова службица с кадри заформя или му се иска . Що да не подлъже поредния измислен властови паметник крадлив. Защото е чел на четири години ДОКлада на ЦРУ . Ако беше чел и на руснаците , и на германците , и на МОСАД и на Ми 3 и Ми6 ??? Само Българския не е чел и няма да го прочете дори и сам да го е написал. Развиха и облагодетелстваха цял един етнос за сметка на всички други. Когато той стана над 1 милион останалите чинно си казаха " И така можело значи " . А тези стратези си мислеха ,че ще управляват както в Апартейд. Да ама сега станахме много ромляните щото е по-харно да не плащаш колкото и нови обирджийски неща да ти измислят. Риманизация, Римски тероризъм и геноцид над останалите още от малки . Тормоз . Да плащат данъци докато си четат хамерикански стратегии на ЦРУ. Да вземат и тез на ФБР .
  • 171 хубав чиляк

    5 3 Отговор
    Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет във факултет „Противопожарна охрана“. През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год.
    Активен страхлив състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате колко време не се знае. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР – “Противопожарна охрана”.
    Впоследствие е преназначен в ЦУПО Известно време е физкултурник като Цецо на Софийско градско управление – МВР. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ
    по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.)

    През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми,т.н. мутри занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и др

    Коментиран от #174, #185

  • 172 Феликс Дж

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Нетърпеливко":

    ВЧК нужно работать.
  • 173 Го4о

    6 5 Отговор
    Какво се чудите бе? По прости сте от Бойко Борисов и за това бяхте в опозиция! А Бойко пак ще е премиер и то много скоро!!!!
  • 174 Го4о

    5 5 Отговор

    До коментар #171 от "хубав чиляк":

    Защо не пишеш за охранителна фирма, пиши, че е охранявал държавни глави, царе и министър председатели, бил е главен секретар в МВР, кмет на София и 3 мандата премиер! А сега опиши каква е експертизата на Слави или Нинова!!!!

    Коментиран от #178, #179

  • 175 КРАТКО и ЯСНО !

    6 3 Отговор
    БИБИТКО си отиде ! Вече няма да го биде !
  • 176 sars cov2

    3 3 Отговор
    СЛАТИНСКИ , КАТО ТЕ ГЛЕДАМ КАКВА МИЖЕТУРКА СИ , ТО ТИ СИ "ПОТОПЕН" ОЩЕ С САМОТО ТИ РАЖДАНЕ ...
  • 177 Ралчев

    1 0 Отговор
    Ей не ми обиждайте творението, работил съм много време с него в ложата.
  • 178 beg255

    3 3 Отговор

    До коментар #174 от "Го4о":

    Експертиза на С Л У Г А. Първо на номенклатурата, след това пак на капиталистите-номенклатура. Голямата експертиза - бодигард, да не е пазил като Кевин Костнър Уитни Хюстън. А Станислав Т. Трифонов може и да успее - има такива прецеденти в Европа.
  • 179 Като караш наред не прескачай

    3 2 Отговор

    До коментар #174 от "Го4о":

    Казвай и за шкафа, и за суджуците, за Харманли, за зайчарника, за Барселоната, за Мата незнамкоя. Наистина богата експертиза за затвора... За жипки и кражби на бизнеси няма да говорим, нали? За пребити демонстранти - също. За Костинбродска афера и фалшифициране на избори - също. С една дума човеко е с крак да го сочиш. Ма некой може да поиска и с друго.... Знае ли се? А инак праните гащи бил смел.... в сънищат си.
  • 180 Хайде бе

    3 0 Отговор

    До коментар #161 от "незнайко":

    Откога когато се говорят истини стана недостойно? Или така е свикнал Дю Дю - да отговаря по сценарий, а най-добре - да бяга с 200.
  • 181 Просто

    4 0 Отговор
    Коментар
    Нека опитаме да бъдем по-добри.
  • 182 небрежнев

    5 0 Отговор
    А с кой премиер спечелихме? С кое управление догонихме запада?
    Народа винаги е избирал най-доброто от предлаганото.
  • 183 Именно

    1 2 Отговор
    "... тотално лишен от стратегическа мисъл човек"
    за съжаление това не е вярно, и затова се задържа с трикове и сила досега.
    Проблемът е че макар и да има стратегическа мисъл най-висшите му ценности се измерват в кюлчета и пачки
  • 184 познавач

    1 2 Отговор
    Милен Керемидчиев ще е новия министър председател
  • 185 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #171 от "хубав чиляк":

    Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.
  • 186 Nnn

    1 0 Отговор
    Идиотите само с ББ се занимават вместо с текущата и задаващата се катастрофи! И като резултат може пак да ни го натресат - ще го призовават в парламента като че ли някога досега са успели да го надприказват само ще му вдигнат рейтинга! То по нашите географски ширини винаги е било така още от античността
    пак яи припомнян Спартак и Орфей или мутрата и чалгаря!
    В момента вместо да се възползват от моментната слабост и оттеглянето на ББ и да го третират като господин никой те ще го направят пак медийна звезда!
  • 187 666

    2 2 Отговор
    Колкото и да пишат глупости червените дебили като Слатински, Борисов си остава държавник и политик на европейско ниво. Кой познава др. Радев освен Нинова Мая и Бабикяновци🤬🤬🤬🤬🤬🤬
  • 188 Мешерето

    1 1 Отговор
    Тиквата, Урсула, Байгън - все стратези на суджука като Пената 😁🎃
  • 189 ПО ВАЗОВ

    1 1 Отговор
    ЦАРЕТЕ ТЪЛПАТА МРЪСНИТЕ ТИРАНИ ИЗМИСЛИХА ЗА БОЙКО ПО ЕДНА СЕКИРА – ДА УБИЯТ НЕЩО ДЕТО НЕ УМИРА.ПРОТЕСТЪРИ НАПРАЗНО СЕ МОРИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАЛИЧИТЕ ДЕЛОТО НА БОЙКО.НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ !
  • 190 Помнещ

    1 0 Отговор
    И това политическо зомби изпълзя от дупката,точно ги забравя и те измяукат от тъмнината на забравата.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 да ва ива

    1 0 Отговор
    Вие и следващото ще пропилеете с новия !Оставихте безпартийните извън парламента сега чакате да се наденете пак на "партийния"
  • 193 Начо

    1 0 Отговор
    Не е за сефте, ами времето на тройната коалиция ?
    С прост народ - толкова.
  • 194 Бил геитс

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    Аз знам само англиискиТози тъп българската професор като знае англииски по умен ли е мен Заплата взема че знае англииски Колко други българи знаят по3-4 чужды езици а не са професори защото не са членове напартии / затова Болгария е на това положение / при такива партиини самохвалковци/
  • 195 Професоре

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "народ":

    Ела да преподаваш в САЩ - но тук се иска акъл и не ги правят професори по партиина линия / всеки ден един учён става професор В коя друга стана е така /
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Бико

    4 0 Отговор
    Слави Трифонов е доста по тъп от Бойко. До вчера беше със средно образование от музикално училище. Дипломата за виола в взе с пари. Накарайте го да свири с виола по ноти, не може. Слуша в слушалките какво му говорят сценаристите с включени компютри, не може едно изречение да каже, езици не знае. Много ми е смешен като се обръща към Годжи,той говори на диалект, но поне знае английски що годе и композира песни. А Слави е по-голям диктатор от Бойко, той дори не се вслушва в аргументите на опонента. По-прост от Бойко ще ни управлява, честито.
  • 198 Стефанаки

    0 3 Отговор
    Много точно написано,браво на автора!
  • 199 Българин все още

    0 5 Отговор
    Само миграцията ще ни спаси БМБ намали страната с 1 млн души още преди да ни докара до най високата смъртност в европа зааради к19 . Съгласен съм чр товане като лош сън, ама е истина за това. Тотална емиграция, спасавайте се вас и децата ви. За 11 г Хитлер е направил германия от хиперинфлация свръх сила в европа, не само военна. Тук след 11г сме на ниво асфалт и тротоар

    Коментиран от #206

  • 200 КОКОША СЛЕПОТА

    5 0 Отговор
    "ДРУГАРЮ ", Слатински, нашата тревожна мисъл е - как можахме да пропилеем четири десетилетия и половина с подобно чудо, наречено БКП?!Това постояно ме занимава, не ми дава мира, и ми отнема психологическа енергия! Вътрешно в мен, душата ми се бунтува, и не мога да се смиря - как тази партия дошла с преврат, опростачила държавата с многобройните си престъпления - затворила като птица в клетка народа си - забила прът-спирачка в колелото на нейното развитие, за цели четири и половина десетилетия - изостанала в икономическото си развитие от цивилизованите държави! И пак, да си кажем мъката - "другарю" Слатински, защото тази мъка не е само лично моя - това е всеобщата мъка на моя изстрадал, излъган народ, за обещано светло бъдеще?! - обещано от тази "велика" партия БКП, днес БСП - създадена по руски образец! Четейки вашите, манипулативни сърцеразирателни изказвания за необходима институция, занимаваща се с поглед в бъдещето - ИНТЕРЕСНО, КОЯ Е ТЯ?! Не би ли следвало - първо да погледнем какво сме свършили в миналото което е основа на настоящето и трамплин към бъдещето - Скокове могат да се правят от комунизъм към социализъм в противоречие на марскиската теория, само от БКП-БСП - този измислен строй не е полезен за дъжавата! С консерватизъм не се строи здрав дом без отворен прозорец, от който можеш да погледнеш към бъдещето - "другарю" Слатински! Вашата кокоша слепота си има дълбоки корени в миналото и партията ви има нужда от лечение - аз, ние, обществото, н
  • 201 КОКОША СЛЕПОТА

    4 0 Отговор
    ... аз, ние, обществото, не боледуваме и виждаме ясно - много малко останаха глупаците които като кьоркефали се хващат на вашата въдица - водите започват да се избистрят - улова ще спре - "другарю", Н. Слатински! Г-н Борисов направи много за България в държавен и международен план - колкото и да го отричате, това е факт - слепеца като слепец го вижда! Престанете всички да се бърше те с него, ако не искате по-голямата част от народа да ви мрази!
  • 202 Истината

    4 0 Отговор
    Комундетата викат на Бойко комунде. Мутрите викат на Бойко мутра. Чалгарите викат на Бойко, че политиката му била чалгарска. Ако не се обърнем към историята, ще ни се налага през десет петнайсет години да се спъваме в един и същ камък. Покажи ми приятелче, кое правителство преди Бойко е вдигало четири години подред в мандата си минималната заплата, докато курсът на лева не се е променял? Сещам се само ,че виденов вдигаше всеки месец заплатите, докато накрая доларът от три четири стана 3000 лева,а заплатата ми 20 долара. Помня че Костов замрази на всички държавни предприятия и служби заплатите за години, а и ги изплащаха със закъснение от месеци. Помня ,че Луканов освен заплатите даваше и купони , защото с парите си не можехме да намерим стоки в магазина. А си тръгнал като бясно куче да хапеш Боко за крачола. Прощавай ,но си си един обикновен червен пропагандист, слагайки си маската, както са нахлузили маската от офе ламята. Лямята хапе Бойко ,защото Бойко не е глава от туй чудовище. Това ще се разбере скоро , въпреки яростната пропаганда с ѝзточен привкус. Подла антиевропейска политика, начиито клони са се закачили не просто някакви русофили-идеалисти ,а откровени алчни мутри, същите като следдеветосептемврийски партизани. Мерси за перспективата и за борбата с мутризма, фашизма, капитализма, корумпизма и прочее пропаганда!
  • 203 Амин

    4 0 Отговор
    Обаче платените тролове продължават да плюят Борисов. Това ще го направи по силен. Господ да пази България.
  • 204 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Да със всичкото бърборене за изкуствен интелект , нестандартни рискове и тинтири минтири американските тайни служби а те не са една или две а няколко десетки не можаха да предвидят резила народа да избере клоуна Тръмп и да се радваме на скечовете му и да размитат разрушенията след него ... Шопската хитрост на Борисов може да се окаже ценно политическо качество . Точно с него печели избори вече 10 години. Верно е че хоризонта му на Бойко е малък , но от България никой не очаква никаква лидерска роля в света дори в региона. Дори една Дания или Белгия ( инак много богати държави ) са пълни нули в геополитически смисъл . Я по леко с това мъдруване Слатински.
  • 205 Бай Гън

    1 1 Отговор
    Господин Слатински, какво се чудиш? Не виждаш ли, че този премиер е назначен от посолството на САЩ. Сега посолството на САЩ иска да внедри Даниел Митов. Ако не го изберат, а по всяка вероятнот това няма да се случи, посолството на САЩ ще предприеме "цветна революция' и ще свали другия премиер, ако той не е одобрен от САШ. Така свалиха Беров и Орешарски. Така, че г-н Слатински, не се чуди, а чакай новия премиер удобен за САЩ.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 РАБОТА РАБОТА

    1 1 Отговор
    Как можахме да пропилеем десетилетие с този помияр?
  • 208 Гришата

    0 0 Отговор
    простият премиер го избраха прости хора а те са болшинство в България.Българина избира по красота ,да е надарен да е известен спортист ,хорист,певец чалгаджиия или куха направена изкуствено красива миска,да е остроумно прост,да да разговаря на жаргон и след това се оплакват ,че е беден ,че има корупция ,че го крадат официално и инвеститорите ни заобикалят и ,че цял свят ни се смеят
  • 209 Меринджей от ЛА

    0 0 Отговор
    И с друг премиер щеше да е същото. Общо взето си пишете празни приказки. Няма лошо ... ама като започне човек да си вярва сам на измислиците-премислиците вече не е добре