Last news in Fakti

20 Април, 2021 10:00 6 205 79

В сряда Борисов трябва да говори пред НС. Става дума за много пари

  • бойко борисов-
  • парламент-
  • герб-
  • народно събрание

Но всъщност най-важното е този път да няма кой да разпределя порциите

В сряда Борисов трябва да говори пред НС. Става дума за много пари - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 21 април премиерът в оставка Борисов ще говори пред НС - нещо, което не се е случвало от година. Очаква се в сряда той да представи Националния план за възстановяване и устойчивост. А в него става дума за много пари.

Премиерът Борисов иска да ни убеди, че той е началото и краят на държавата. По своя воля разпуска Националния оперативен щаб за борба срещу Ковид-19. И пак по своя воля го свиква отново. По негово разпореждане миналото лято започнаха да се изплащат по 50 лева на пенсионерите и пак по негова заповед те са само до април - месецът, в който се състояха парламентарните избори. Вярно, че през септември м.г. Борисов обеща, че петдесетолевките ще са до края на пандемията, а после ще има индексация на пенсиите, но премиерът не държи на думата си. Пак през април ще се изплащат еднократните помощи за храна от 120 лева за близо 400 000 пенсионери. До края на април са гарантирани и онези 1000 лева, обещани на медиците на първа линия в битката срещу Ковид-19 - защото дотогава е в сила извънредната епидемична обстановка, а парите се дават само при това условие.

Пак до края на април властта трябва да внесе в Европейската комисия (ЕК) Националния план за възстановяване и устойчивост (като останалите страни-членки). Това са проекти, съчетани с реформи, срещу които България има достъп до близо 6.217 млрд. евро грантове и 4.549 млрд. евро заеми - основните стълбове са Зелената сделка и дигитализацията. На тези средства и други около 18 милиарда евро по многогодишната финансова рамка 2021-2027 г. се възлагат надежди за модернизация на икономиката и намаляване на неравенството в най-бедната страна в ЕС. По bTV бившият министър на финансите и бизнесмен Милен Велчев коментира, че е важно как ще построим българската икономика оттук нататък, за да расте по-бързо и да постигне дългосрочна конкурентоспособност.

"Да седнат и да работят" - така Борисов, яден на новото мнозинство в 45-ото НС, коментира това, че го викат да представи плана. "Ако искат - да го приемат, да го надградят, ако искат да правят нов", каза той по-рано.

Замисълът на ГЕРБ

Кабинетът работи по плана от миналата есен - първият вариант бе качен в Портала за обществени консултации на 30 октомври 2020, но не и последната трета версия. На 6 ноември м.г. първият проект е изпратен в Европейската комисия (EК) за предварителни консултации, вторият - на 1 февруари 2021. Управляващите обаче умишлено забавиха внасянето му в парламента, а това е задължително условие преди да бъде представен пред ЕК до 30 април. Направиха го едва на 16 април - когато в Народното събрание обсъждаха да задължат правителството да го направи. Замисълът на ГЕРБ беше, че ако има четвърти кабинет на Борисов, планът така и така ще мине, ако няма - ще принудят следващите да играят по тяхната свирка, като не им оставят време за съществени промени.

Според експерти, с които Дойче Веле разговаря, след 1 февруари по плана са направени промени в няколко области. Една от тях е целева подкрепа за развитието на малките и средни предприятия чрез ресурсите на три фонда "Технологична модернизация", "Зелен преход" и "Дигитализация". За изграждане на основни цифрови умения в работната сила са предвидени 192 млн. лева.

Преструктурирана е частта на плана за подкрепата за преход към нисковъглеродна икономика - отделен е ресурс от 300 милиона лева за нови енергийни проекти за чисто производство на енергия и създаване на условия за водородна икономика. Включен е мащабен проект за изграждане и въвеждане в експлоатация на инфраструктура за пренос на водород и нисковъглеродни газообразни горива, схема за подпомагане на пилотни проекти за производство на зелен водород и биогаз, подпомагане на производителите на енергия от възобновяеми източници и др. В подкрепа на проектите има и конкретни реформи.

След като е включена и "устойчивата градска мобилност", са предвидени почти 500 млн. лева за проекти в тази сфера. Заедно с частните инвестиции, които се очаква да бъдат мобилизирани, сумата може да достигне 900 милиона лева. По настояване на ЕК е включена и "пътна безопасност", като са заделени 12 млн. лева. Предвидено е изграждане на национален регистър за превенция и проследяване на онкологични заболявания за 4 милиона лева, включена е и цифровизацията на строителния сектор.

Двигател за икономиката или нови порции?

Татяна Дончева ("Изправи се! Мутри вън!"), заместник-председател на парламента, се усъмни по БНР в способността на Борисов да представи "членоразделно" плана. Самият Борисов пък обяви, че го викат в парламента не заради плана, а като на Народен съд. Всъщност премиерът би трябвало да го представи и без "призовка" - България не е притегателен център за инвеститори и планът е спасителният пояс за икономиката и обществото.

В свой анализ експерти на Института за пазарна икономика (ИПИ) допускат, че най-вероятната хипотеза е "ново правителство да изготви бързо ограничени корекции". Възможен е и друг вариант - кабинетът в оставка внася документа, а следващо правителство преговаря за корекции и съгласуване с ЕК. Такава опция е вероятна предвид изявления от представители на ЕК, че някои страни ще се забавят няколко седмици след крайния срок 30 април и това не би довело до сериозни последици.

От ИПИ констатират, че в плана реформите като че ли са останали встрани, някои от тях са описани съвсем общо - например "ще се приеме нов закон". Според анализа "консенсусът около преработването и одобряването на плана ще се превърне и в тест за възможността за ново управление". Наред с това обаче политическите сили ще трябва да се съобразят и с индивидуалните препоръки за Европейския семестър за 2020 година. Тези към България включват да мобилизира достатъчно ресурси за укрепване на устойчивостта, достъпността и капацитета на здравната система и да гарантира балансирано географско разпределение на здравните работници; ефективно функциониране на рамката за несъстоятелност; ефективен надзор и прилагане на рамката за борба срещу изпирането на пари и др.

Но всъщност най-важното е този път да няма кой да разпределя порциите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    70 6 Отговор
    Ама наистина ли ще говори ?

    Коментиран от #46, #60

  • 2 За Българите

    60 6 Отговор
    А дано ама надали 💰💰💰
  • 3 choko

    61 8 Отговор
    И друг път е идвал с патерици !
  • 4 Стенли Ипкис

    76 8 Отговор
    Цяла година не слезе от джипката , сега няма оправдание да не се качи за 1 час на инвалидната количка

    Коментиран от #9

  • 5 зъл пес

    16 87 Отговор
    Бойко,не ходи при тая паплач!!!!!!!
  • 6 Блиц са

    16 60 Отговор
    Еха мечтите са безплатни. Ако баце крие нещо?? Според вас още ли ще стои в България!!!

    Коментиран от #18, #22

  • 7 ПИТАЩ

    56 5 Отговор
    колко са предвидени за чекмеджетата ?
  • 8 Бате Боби

    62 5 Отговор
    Само и само да не говори и контузия ще си докара. Операция си направи и сега ще се възстановява на остров Занзибар.

    Коментиран от #15

  • 9 На тая

    9 51 Отговор

    До коментар #4 от "Стенли Ипкис":

    Количка може и ти да се качиш!!!!!!

    Коментиран от #39

  • 10 пфу

    12 50 Отговор
    Ако пръцне,виновен,ако не пръцне,пак виновен.

    Коментиран от #41

  • 11 Johansson

    13 64 Отговор
    БатБойко няма ква да говорикаквото го еказалго еказал. Да се омитат мутрите на мая шизото , чалгарите и другата пасмина итогава Бот Бойко ще дойде.
  • 12 гост

    39 9 Отговор
    Нема а идва що си е ударил крако. Мач е ритал с тигрите от Бистрица.
  • 13 Търю

    56 12 Отговор
    Няма такъв боклук като МУТРАТА.Хаде бързо на сравнима нещастнико.
  • 14 2loop

    48 4 Отговор
    Ще се включи онлайн през севда тв
  • 15 зъл пес

    16 36 Отговор

    До коментар #8 от "Бате Боби":

    Гледа от Славуца.И той се разболя много удобно още вечерта на изборите.Първи славауца излиза от карантина,и чакаме да си каже защо гласувахме за него?Т.е. , да чуем каква програма има,кои са около него и.т.н.
  • 16 Шуши

    34 6 Отговор
    Бацо си е върнал шофьорската книжка в мвр щото много му е зле коляното
  • 17 А кой ще мизерства

    46 2 Отговор
    Става дума за много пари, а дали истинските българи ще ги огреят тези пари!
  • 18 гост

    12 12 Отговор

    До коментар #6 от "Блиц са":

    А къде да иде при Черепа ли?

    Коментиран от #29

  • 19 Иван Грозни

    40 6 Отговор
    Как ще му се смени ехидната усмивчица. Ако и сега не дойде в парламента за този план значи прави саботаж на новото правителство.
  • 20 Орел

    32 3 Отговор
    Той до сряда може и операция на езика да си направи, само да не иде в НС.
  • 21 ФАНДЪКОВА

    28 5 Отговор
    абе има и колички -става дума за парите на народа ,макар ,че това "парите на народа " не знае какво е това
    истинските пари ,са откраднатите пари - ранния буци
  • 22 Те не са го натиснали

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "Блиц са":

    Ще избяга при ревизията.
  • 23 Пройчо Пройчев

    36 8 Отговор
    Много е откраднал тоя. Сега ще трябва да ги връща.
  • 24 Цирк

    38 7 Отговор
    Гледате ЦИРКА НА ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ @
  • 25 jorj

    15 22 Отговор
    Борисов не нито началото нито краят на държавата, но комунистическия сговор с който прецакаха пак народа е тумора, който народа с изненада и последвал ужас ще разбере какво го е сполетяло от неговата глупост.
  • 26 По Сериозноде

    19 10 Отговор
    Щом Боко нарушава закона и се държи като хулиганин и депутатите, сред които и много юристи, виждат това, какво чакат не разбирам?
    Историята предоставя примери за много едновластници, наричани още диктатори, които са били подвеждани под отговорност и дори ( странно наистина , но...ДОРИ) осъждани.
    Вярно е, че , когато човек се облече в толкова много власт, той става донякъде митично-идиличен образ, та дори и бунтовниците продължават да му имат страх, но нима е възможно в 21 век, млади и разумни хора да носят такива архаични суеверия в себе си?
    Ами този хитрец си е направо за панделата!
    Значи, когато Ветко Арабаджиев пледираше тежко заболяване - не го лекуваха в затвора, а този "отпускар" - дезертьор и хитрец изведнъж съвсем по човешки подритнал една топка и олеееееее..ние сега ще му съчувстваме и ще опростим греховете му!
    Само Бог опрощава...
    А дали?
    Или...новите депутати искат светло бъдеще в края на мандатите си?

    Коментиран от #33

  • 27 Реалист

    10 37 Отговор
    Хаха, що за злобен наивник е авторчето на тази злъчна глупост?! Естествено, че ББ няма да отиде при тези еничари и няма да ги удостои с вниманието си! Той си има гордост, морал и самочувствие! Как си представят тези мишки, че ще го привикват където се и да било...да, ама не!
  • 28 Българка

    36 6 Отговор
    От лятото на 2020 г Борисов бяга и се крие по шубраци, села и паланки. Той говори само монолози пред Севда ТВ. В парламента не е влизал повече от година и половина. Всички опити на БСП да го призоват , бяха бламирани от шайката. Такъв опит имаше и сега с хулигански прояви на ГЕРБ

    Коментиран от #31

  • 29 Навсякъде

    10 5 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    И ердоган ще му помогне. Страна не в ес
  • 30 112

    22 5 Отговор
    Севда ТВ не се харесва на Репортери без граници
  • 31 Офф

    3 12 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Ама ти тук ли спиш. 0чите поне измий си😄😄😄
  • 32 Биволъ

    7 24 Отговор
    Статията е написана без да се споменава, кой е автора, има една бележка на "Дойче веле" , но може и да е вид реклама. Още веднъж "факти" се опитва да събуди читателите с омраза и оплюване на Бойко и ГЕРБ, с теза че става дума за много пари. Като че за тези 11 години ГЕРБ не е управлявала пари на ЕС отпуснати по защитени от правителството проекти. Зложелателите на ГЕРБ при всеки коментар за завършен обект не пропускаха да кажат,че е построено не от Бойко(защото той говори в единствено лице,както героите на Хайтов в неговите разкази) , а от ЕС. Трябва само да кажа,че пари се дават от ЕС само за успешно защитени пред тях проекти на правителството на ГЕРБ, със строг контрол на тяхното харчене и срокове, с 80% финансиране. А такива грандиозни обекти като Софийското метро и 20% са много за държавния бюджет на България.

    Коментиран от #48, #73

  • 33 По конституция

    5 20 Отговор

    До коментар #26 от "По Сериозноде":

    Нее длъжен да ходи. Прочети!!! И аз не го обичам но да бъдем реално с закона.

    Коментиран от #35

  • 34 гост

    16 0 Отговор
    За пари ли става на въпрос...аха.
  • 35 112

    19 3 Отговор

    До коментар #33 от "По конституция":

    Всяко решение на НС е закон...кви ги съченяваш
  • 36 Anon

    5 13 Отговор
    Ням нужд да ходи в парламента. Може да каже каквото има да каже от джипката.
  • 37 Зайчо

    23 3 Отговор
    Много ме е страх от депутатите и ще се скрия при чичко Доктор
  • 38 mi6osp

    19 2 Отговор
    Борисов ще бяга до край от представянето на плана в парламента, защото това е план за пълнене на чекмеджета чрез саниране и асфалтиране. Съдбата на предложения на ЕС от ГЕРБ план за възстановяване ще е идентична със съдбата на предложените на Кьовеши от ГЕРБ десет малки гешевчета.
  • 39 Домати с лук

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "На тая":

    Ха, ха, ха калинките заподскачаха!
  • 40 мдаааа

    22 0 Отговор
    А щом става въпрос за много пари , всичко куцо и сакато почва да се облизва ...😁🤭
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бамбука

    11 0 Отговор
    Този "работен" вариант е нещо , като нищо, защото ЕК ще оценява дали изобщо става за работа или само да се получат някакви пари, които за глупости ЕК не дава.
  • 43 Много ще го чакате

    6 24 Отговор
    Бойко да дойде. И за какво?Да ви гледа мърлевите физиономии и да ви слуша просташкия език. Не сте познали.
  • 44 Това нищожество

    18 4 Отговор
    едва ли е решило да отиде в НС. Мога да се обзаложа, че са го спешили кукловодите му. "Шиши каза: никаква оставка. Мандата до края." "Шиши каза да отиваш в НС"...
  • 45 Домати с лук

    22 2 Отговор
    Кво пърдене бе, той се на-с-ра?!
  • 46 нннн

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Ако прекръстят Народното събрание на Меджлис, може и да дойде.
  • 47 Ф акт

    22 2 Отговор
    Тигъра със заешко сърце
  • 48 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Биволъ":

    Ае бегай бе пингвин

    Коментиран от #68

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Парадокс

    16 4 Отговор
    Български лекари професори си плюха на лицето, като защитават един страхлив стимулант.
  • 51 5588

    11 5 Отговор
    Той е готов и другия крак да си счупи сам, само и само да не иде в парламента.
  • 52 666

    6 14 Отговор
    Борисов вече не играе. Нали това искаха разни мутри, джендъри, чалгари. Сега са се наточили да разпределят милиарди, които вероятно няма да получат. Пак ли ще е виновен Борисов?! Чалгаря да подготви доклада заедно с Тошко Африкански. Успех👿👿👿👿👿👿😛😛😛😛😛😛

    Коментиран от #53

  • 53 234

    11 2 Отговор

    До коментар #52 от "666":

    Е как да играе , като е куц кон.
  • 54 БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО

    5 11 Отговор
    БАЦЕ ТИЯ БЕЗ ТЕБ НЕ МОГАТ....ЯВНО МНОГО ИМ ХАРЕСВА ДА ГИ ТРЕСКАЛ РЕГУЛЯРНО....НА ИЗБОРИ ДЕ...

    Коментиран от #55, #63

  • 55 МАФИЯ НА ББ

    10 3 Отговор

    До коментар #54 от "БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО":

    ТИКВO РAЗБOЙНИЧECКA УТРE ТРЯБВA ДA CИ ПРEД ПAРЛAМEНТA ДA КAЖEШ КAКЪВ ПЛAН ЗA ВЪЗCТAНOВЯВAНE НA БЪЛГAРИЯ CИ CЪТВOРИЛ КOЙТO ДA CE ПРEДCТAВИ ПРEД EC!!!!! ЯВНO CИ НAПРAВИЛ ПЛAН ЗA ПЪЛНO OГРAБВAНE НA ПAРИТE ЗA ВЪЗCТAНOВЯВAНE И ЗAТOВA CE КРИEШ КAТO ЦAРЯ ПЛЪХ.
  • 56 БГ МАФИЯ В МС

    10 7 Отговор
    НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ГА ИМ ЗАМИРИШЕ НА ЗАТВОР И ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗБОЛЯВАТ. РАЗБОЙКО МНОГО ПРИЛИЧА НА НАВАЛНИ. КРАЛ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЧУЖДИ ПАРИ И НЕЩЕ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА.
  • 57 777axe

    4 10 Отговор
    - Що си дошла, ма?
    - Да те прибера от кръчмата, пияницо!
    - Ай зимай ма и са махай! Така и мушмороците от ИМВ, ИТН и БКП да си вземат мандатити и дъ съ махат дорде съ вътре че лесна съ излаза от там но трудно съ влизъ и веднъж таков кокал едва ли ще видът и де сие държът по уважително към победителя колкото и да не им се сака а че съ простички и доста нагли го видехме вече и жалко за них.

    Коментиран от #59

  • 58 КАПИ

    9 0 Отговор
    Борисов лесно нема да даде жипката, а дали ще влезе в народното събрание , дали ще говори по онлайн вече е все едно.Едните не искали коалиция с тези, другите с онези и Борисов си оства с борисовщината. Орел , рак и щука , всички партии са за боклука.
  • 59 любопитен

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "777axe":

    Извинявай, но ти на какъв език пишеш?
  • 60 Турбо

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "коко":

    Този и бъбрек ще дари, с ама и само да се скрие. Мишката си мисли, че се отървава, но не би! Дано имат глави в парламента, набързо подменят съставите в правораздаването и някой поне малко се заеме със задълженията си! Сигурен съм, ме БСП ще имат някоя и друга папка, достатъчна за да пратя банкянския талант на мястото му
  • 61 123

    7 0 Отговор
    Гонил е топката с бистришките магapета.
  • 62 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    Чудя се , че сме такива идиоти! Най-големият виновник эа състоянието ни, ни предлага план эа въэстановяване!?🙈🙉🙊

    Коментиран от #69

  • 63 МУТРАТА ОТ СИК

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "БОРИСОВ И СДС....ПАК МАЧКАТ ЯКО":

    НАПРАВО ЛЕТИ С ДВЕСТА КЪМ ПАНДИЗА .... ЩО ПАРА СНЕСЕ ЗА ИЗБОРИТЕ И .... САТЪР ...ТО ТАКА НАЙ БОЛИ ДА СИ ПЛАТИШ И .... АУТ
  • 64 бам бам

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В сряда Борисов трябва да говори пред НС. Става дума за много пари.
    Требва да говори,ама ще избега както винаги.
  • 65 Матей

    3 1 Отговор
    Най важно е герберите да се отстранят от хранилката,всяка една възможност те ще използват да обсебят кацата с меда и да ЛАПАТ.кКАВИ ПЛАНОВЕ,КАКВИ 5 ЛЕВА,едно свястно правителство може да разпредели правилно парите,не боко ,дето е толкова прозд,че не може на две магарета сламата да раздели.Него го бива само в далаверите.И стига с ти язелени икономики,тъпня и чудо,не трябва да си спираме старите мощности заради бълнувания за водородна енергетика и др. алабализми.Все едно да си заколим кокошката,дето снася златни яйца,а после--нанай.Тоя има ли си хабер що е то водород и как се работи с него,че това е висшия пилотаж?Трябва да спрат кражбите и нещата много бързо ще се нормализират.
  • 66 ББ Е НАПОЛЕОН

    3 0 Отговор
    БОЙКО УТРЕ НЯМА ДА ИДЕ В НС , А И ПОСЛЕ НЯМА ДА ОТИДЕ ! ТОЙ Е НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ - ТОЙ Е БОКО ПОМИЯРА ! КАЛИН БЕЛЬОВ МИНИСТЪР , ЧЕ И ФЪФЛЯКА И ТОЙ ...................... БОЙКО НАПРАВИЛ ВИЗИТА НА БОЛНИТЕ В БОЛНИЦАТА ----- ДОКТОР ГЪЛЪБОВА НЯМА ЛИ ДА ГО ПРИБЕРЕ В КАРЛУКОВО ?
  • 67 МУТРООО

    4 0 Отговор
    КЪДЕ СЕ Е ЧУВАЛО И ВИЖДАЛО МУТРА ДА НЕ СЕ ПОБОЛЕЕ КАТО ГО ВИКАТ В СЪДА ! ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ПРИ БАЙ СТАВРИ ТОЯ ПРЕСТЪПНИК !

    Коментиран от #71

  • 68 Гост ама прост

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Аз ако съм пингвин, ти трябва да си мисирка.
  • 69 Каун на Грипен

    0 3 Отговор

    До коментар #62 от "Зайко Байко многознайко":

    Най-големите виновници за мизерията в България са червените помияри като теб. Погледни другите страни от соц.лагера махнаха комунистите и просперират повече от нас.
  • 70 Бико

    0 2 Отговор
    Давай Бойко, докуцай в Народното събрание и им се изплюй в сурата на Хаджигейов, Арман Поразпран, Простата Кюстендилска П-ка,Тошко Африкански,. Татяна Нидончева, Алкапон и вся осталная сволочь.
  • 71 Комунивирус

    0 2 Отговор

    До коментар #67 от "МУТРООО":

    Мутрата ще те клати на куц крак дивашки.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Биволъ":

    Целта беше, чрез провокации да се предизвика въвеждане на военно положение от пРЕЗИДЕНТА. План "А" не сработи, преминават към план "Б"...
  • 74 бойко

    3 0 Отговор
    да каже слуша ли чалга ?
  • 75 БХОРТЕИ

    2 0 Отговор
    Тази сцена не ви ли е позната имаше и един друг в едно село дето го докараха на носилка в съда.Тези двамата много си приличат.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ВЕДНАГА

    2 0 Отговор
    бойко АКО НЕ СЕ ЯВИ ДНЕС В ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ ВЪДВОРИ В КАРЛУКОВО И ДА ЗАПОЧНЕ НЕМЕДЛЕНО ДА СЕ ЛЕКУВА ОТ МИНИСКУС В МОЗЪКА !
  • 78 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    С ЕРДОГАН УРЕДИ ЛИ ОТРЕЗНЯВАЩА ДОЗИЧКА МИГРАНТИ .
    КАК ТОЧНО Е ИШИРЕТО . " КАК Е ИНДРИШЕТО " !?!
    / ДА ГИ НАДР.... /
  • 79 доко

    0 0 Отговор
    боко върни кинтите..белене те чака..сичкото ти имот отива при дедо ваньо и сиромасите..боко връщай или повръщай...