ФАКТИ.БГ

В България няма турци

Има обаче ДПС, която се утвърди като „машина за гласуване“

Публикувана: 30 Април, 2021 19:03
295 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 16235
В България няма турци
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 89 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Имах лични впечатления по този въпрос от двете години военна служба, прекарана рамо до рамо с „български турци“. Впечатленията ми се превърнаха в убеждения през декември 1984 година в Париж.

Както редовно правех всяка събота, аз се упътих към улица Брюнел. Там недалеч от „Триумфалната арка“ се намираше седалището на БОД. Българско Освободително Движение, най-голямата антикомунистическа организация в странство. Нейният председател Ценко Барев издаваше месечно списание „Бъдеще“, в което публикувах статии и разкази. В тясната канцелария се събираха земеделци, демократи и анархисти. Всички – политически емигранти. В тази декемврийска събота времето беше изключително студено. Валеше леден дъжд, който преминаваше в сняг. Когато проникнах в задния двор, където се намираше канцеларията, аз бях изненадан от десетметрова опашка, в която имаше жени и дори малки деца. Всички бяха с измачкани дрехи и с окаян вид. Минах около тях и отворих вратата на канцеларията. Тя беше претъпкана и присъстващите стояха прави. Бай Ценко дърпаше нервно от лулата си и въртеше телефона.

Когато ме видя, Ценко каза – Това са „нашите“ турци. Трябва да им помагаме! Излизаме с декларация. Виж я тук, на бюрото е!

Явно не беше момента за обсъждане на следващия брой на списанието. За сметка на това, научих от Ценко Барев, че в Земеделския съюз, най-старата и мощна политическа партия на България, винаги е имало български мюсюлмани. Че съжителството им с етническите българи никога не е било проблем.

Следващия ден – неделя прекарах в търсене на пресни новини. В главата ми се въртяха купища въпроси, които не ме оставяха на спокойствие. В първите часове на следващия понеделник спрях колата си пред турското посолство. Чаках до обяд. Пред вратата му нямаше никаква опашка. Постъпих по същия начин на другия ден и в сряда. Пак нищо. Никакъв наплив от хора, освен обикновени посетители. Нито в края на годината, нито в началото другата. За разлика от спокойствието пред турската легация, пред канцеларията на Ценко Барев струпването на „наши турци“, търсещи убежищте във Франция продължи с месеци. Тези хора не търсеха помощ като преследвано „малцинство“, а като български граждани, чиито права бяха погазени. Доверието им в българите беше непокътнато, защото съзнаваха, че съдбата ни е обща.
Пет години след тези събития, „Берлинската стена“ бе съборена и представители на СДС започнаха да посещават Париж. При мен първи дойде Стефан Савов. Човек с висока култура, минал през лагерите на системата и възобновил „Демократическата партия“. Бай Стефан имаше среща с бившият президент Валери Жискар д'Дестен, но не познаваше Париж. Помогнах му да намери адреса и го изчаках в близкото бистро. След срещата ние посветихме повече от два часа на разходка по бреговете на Сена. Тогава за първи път чух за идеята на Андрей Луканов, подкрепена от Жельо Желев за създаване на ДПС. Противопоставих се с куп аргументи и нагледни примери за присъствието на мюсюлмани във всички партии и институции, дори на министерски длъжности във Франция. Разказах му за видяното от мен пред канцеларията на БОД. Настоявах пред моя гост за ползата от обединение на всички български граждани, независимо от вероизповеданието и етническия им произход, не само по пример на Франция, но като типична българска традиция. Стефан се колебаеше.

През октомври 1991 година, Конституционния съд се произнесе за създаването на ДПС в противоречие с Конституцията. Според основния закон, решение се взима със 6 гласа плюс 1, от всички 12. По време на гласуването, един от съдиите се залостил в тоалетната и останал там до края. През декември същата година получих писмо от новият председател на Народното събрание, в което Стефан Савов ми обясняваше, че създаването на тази партия ще улесни влизането на България в Европейския съюз. Страната ни наистина бе приета в съюза, но не благодарение на новосъздаденото политическо движение, а защото в Европа правата се гарантират от общи институции на страните членки. Партии защитници на права – няма! Това е същността на съюза обединяващ 500 милиона граждани. За мен специално, тази съществена подробност е примерът, който трябва да следват балканските народи. И всеки път когато чувам въпроса – Колко турци има в България? - взимам пример от гърците. На въпроса – Колко македонци има в Гърция? - те отговарят – Македонците са в Македония, тук има само гърци. Подобен е и моя отговор – В България няма турци!

Има обаче ДПС, която се утвърди като „машина за гласуване“, за скрита или открита помощ на всички изредили се български управляващи, срещу договорки. Винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че тази ключова позиция е вредна за българското общество и нация като цяло, защото обслужва отделни частни интереси. Организирано като фирма, със стопанска база, движението осигурява хляба на членовете си и ги държи в зависимост. При всички избори процентите на пуснатите от ДПС бюлетини никога не се променят повече от 1% надолу, или нагоре. При положение, че никаква партия (до сега) не печели 51%, всички кандидати за власт си запушват ушите по отношение на принципите и правят „мили очи“ на единствената етническа партия в Европа.

Всички с изключение на ВМРО. Фалшивите „македонци“ извличат най-голяма полза от „етническото напрежение“. Без ДПС, ВМРО вместо партия щеше да бъде „Институт за опознаване и приятелство на балканските народи“.

В България няма турци

В България няма турци

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 89 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Севда
1 Отговор
Божидар е дърт злобен комунист

Коментиран от #184


Оценка:
-127 +48

Севда
2 Отговор
ГЕРБ, БСП и ДПС спечелиха от парламентарната криза

Оценка:
-35 +80

3
Този коментар е премахнат от модератор.
Абсолютна
4 Отговор
Измишльотина

Оценка:
-45 +67

Македонски
5 Отговор
В България вече е ц... няма, те българите поченяха като тях!

Оценка:
-14 +73

1234
6 Отговор
На Ценко Барев как му беше ДС псевдонима?

Оценка:
-24 +71

бюлгериан
7 Отговор
След като не са заминали за Турция, а са останали тук да живеят, какво ве бърка каква партия са създали. Партията на Каракачанов каква е? Оставете ги хората да си живеят както си искат и да ядат баклава колкото си искат.

Коментиран от #22, #129


Оценка:
-37 +141

КОТарАК
8 Отговор

До коментар #3 от "Последния Софиянец":


правилно!

Оценка:
-32 +34

bxbxh
9 Отговор
В такъв случай и в Англия Испаниь няма българи и нека да ви е зле

Оценка:
-1 +91

хах
10 Отговор
Поредната порция ДСарска дезинформация.

Оценка:
-19 +64

РЕАЛИСТ
11 Отговор
Божидара не лъжи. Помним, помним как точно хора, като теб със СДС създадохте ДПС. Идеята въобще не бе на Луканов. БСП бе твърдо срещу създаване на подобна етническа партия. Що совалки направи СДС по посолствата , а от статията разбираме, че и до Франция са ходили. Смятаха, че една такава партия ще им е завинаги коалиционен партньор срещу БСП. Късно си разбраха грешката.

Коментиран от #13, #161


Оценка:
-18 +112

нико
12 Отговор
Още 1982 г . при посещението на Тодор Живков в Турция той постави въпроса да на се бунят хората мюсюлмани в България и по добре да се отворят границата , който иска да отиде в Турция . Тогава Кенан Еврен каза - извън Турция ние турци нямаме . Последваха бунтове , репресии и преименуване . Никога в България не имало проблеми между различните религии и др.

Коментиран от #148


Оценка:
-22 +110

сссс
13 Отговор

До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":


проучи за домашно какъв преврат правят на филип димитров отцепници от сините+доган+бсп. за да бъде изваден луканов от затвора.

Коментиран от #25


Оценка:
-6 +31

Дедо Пене
14 Отговор
ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ СИ ЧЕКОВ, ЗАЩОТО АКО СИ БИЛ ВОЙНИК В КЪРДЖАЛИ ЩЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ХОРАТА МЮСУЛМАНИ НЕНАВИЖДАХА БКП, АРМИЯТА И НРБ ОЩЕ 1973г.ДС, А НЕ ЛУКАНОВ СЪЗДАДЕ ДПС ЗА ДА ТУШИРА ПРОТУРСКИТЕ ВЪЛНЕНИЯ СЛЕД ИЗСЕЛВАНЕТО ПРЕЗ 1988г.

Коментиран от #17


Оценка:
-15 +54

Fenasi Kerim
15 Отговор
В България има турци! Пра-пра дядо ми избягал в Турция при поредната руско-турска война. При бягството още тогава са били решили че ще се върнат обратно след войната в своето село в България и решили да изхвърлят торба с жълтици в пресъхнал кладенец. В паниката и бързината вместо торбата с жълтици са пуснали торбата с бебето. То е починало удара а Пра-пра баба ми си проскубала костите. Тогава хората са имали много деца. След войната се върнали отново. По бащина линия Пра-пра баба ми е останала вдовица след като съпругът й загинал във войната. Но защитавала дома си с оръжие. Когато бях малък татко беше открил пушка в темелите на старата вече разрушена къща. Жена със шалвари и забрадка с пушка е защитавала честта си и отгледала децата си. Гордея се с нея въпреки че съм неин далечен потомък. Та, турци има но ние българските турци сме "друга бира" както се вика. Не сме религиозни /разбира се има изключения но рядко /. Не сме сепаратистки настроени, примерно да мечтаем за велика Турция, за откъсване на територии и подобни глупости. Ами аз все едно живея в Турция, даже по добре оттам защото свободно мога да говоря на турски, да си пия евтина ракия /в Турция алкохола е скъп даже Ердоган го забранил уж заради пандемията /. Мога да си гледам турска телевизия но аз телевизия не гледам по принцип защото "гледам" Интернет ако може да се каже така. Владея добре турски и български. Чета сайтове и на двата езика и се радвам, че мога да се възползвам от това богатство.

Коментиран от #20, #21, #23, #117, #136, #228


Оценка:
-21 +168

Скорпи
16 Отговор

До коментар #3 от "Последния Софиянец":


За кой ли път се обаждаш неподготвен...

Оценка:
-15 +22

333
17 Отговор

До коментар #14 от "Дедо Пене":


е смята се, че ДС подменят истинските основатели на дпс със доган и компания, а истинските основатели са изгонени в търция под заплаха от смърт. И започват да играят с "етническата карта".

Оценка:
-5 +29

истината
18 Отговор
СДС ги създаде, без да знае, че всичките им тартори са агенти. Когато се гледаше делото в КС само БСП настояваше да се обявят за етническа партия.

Коментиран от #63


Оценка:
-2 +51

Хасан
19 Отговор
В демократичните държави суверена решава дали ще има дадена партия или не а не разни дърти екс комунисти ..те така и ДПС ..

Оценка:
-13 +36

Дългият
20 Отговор

До коментар #15 от "Fenasi Kerim":


Щеше да е добре,всички турци да разсъждаваха като теб..

Коментиран от #26


Оценка:
-5 +97

Хасан
21 Отговор

До коментар #15 от "Fenasi Kerim":


А какво правиш за запазването и развитието на турския език и ислямската религия в България , за запазване на турско самосъзнание ???!

Коментиран от #27, #30


Оценка:
-82 +19

Българин
22 Отговор

До коментар #7 от "бюлгериан":


Абсолютно вярно казано ! Българските турци са изключително честни работливи и добри хора които аз много ценя и уважавам ! Но някой тъпак или още по лошо интригант злонамерено с цел да разклати България се опитва да създава етнически проблеми ! Това трябва да бъде моментално пресечено!!

Оценка:
-11 +120

Хасан
23 Отговор

До коментар #15 от "Fenasi Kerim":


Виж българите имат 5000 българи в Украйна ,1000 българи в Сърбия и Македония но вдигат врява до небето ..

Коментиран от #33, #79


Оценка:
-56 +32

В България няма турци
24 Отговор
Всичките и обитатели се претопиха в безкрайното славянско, пардон, ромлянско море .

Оценка:
-28 +18

РЕАЛИСТ
25 Отговор

До коментар #13 от "сссс":


Достатъчно е да напрегна мисълта си, за да си спомня събитията на които бях свидетел. Прочете ли последното ми изречение. СДС не знаеха, че я ръководството на ДПС имаше много агенти на ДС. Влезналите в затвора по правило се вербуват. Така е в цял свят. Сталин затова никога не се е доверявал на бивш затворник или военнопленник.

Коментиран от #34


Оценка:
-1 +33

26
Този коментар е премахнат от модератор.
Присмехулник
27 Отговор

До коментар #21 от "Хасан":


И какво искаш да прави...да върви по улиците и да бие тъпана че е турчин ли...Вие сте български граждани с турско потекло,разбираш ли Хасан ага.Ако ли не, отивай в Турция,живей си живота и не задавай тъпи въпроси..

Оценка:
-19 +57

Тогава
28 Отговор
Например Наим Сулейманоглу мир на праха му-какъв беше?
Или пък Карадайъ,дето говори български като ром aма не е црън.

Оценка:
-2 +42

Аферим колега
29 Отговор

До коментар #26 от "Fenasi Kerim":


Да допълня само, песничката, “Камъните падат” е от далееечната 1987г.

Оценка:
-2 +16

Fenasi Kerim
30 Отговор

До коментар #21 от "Хасан":


Аз не мога да направя нищо за запазване на турския език и самосъзнание. За религията аз съм Деист. Не вярвам в религии, не съм религиозен, вярвам Бог и това. Детето ми на 4 години знае турски сега вече говорим и на български с жена ми у дома нарочно за да научи и български език защото все пак сме в България. Пускам анимационни филмчета на турски и български. За религията то като порасне ще реши дали ще вярва в нещо или не. Важното е да си изгради характер на Човек.

Коментиран от #37


Оценка:
-11 +94

31
Този коментар е премахнат от модератор.
Алооо Чеков
32 Отговор
Политическа Партия "ВМРО - Бългаско Национално Движение" (ПП "ВМРО-Б.Н.Д.") с ЕИК 130451348, представлявана и с материално отговорно лице Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН65О3295З47 e КРАЙНОЛЯВА НАЦИОНАЛ-КОМУНИСТИЧЕСКА, АНТИ-ДЕМОКРАТИЧНА ЕТНО-ШОВИНИСТИЧНА РАСИСТКО-КСЕНОФОБСКА ДС-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА (ДС-ОПГ), състояща се от алкохолно- и нарко-зависими със сексуални отклонения остатъци от потисническите звена на БКП и БЗНС (синовете и внуците на комунистическите палачи на македонските дейци!), при което:
1.) Няма никаква кръвна, физическа, морална, идейна, духовна, историческа и юридическа връзка с ОСВОБОДИТЕЛНАТА историческа "Вътрешна Македонска Революционна Организация" (В.М.Р.О.), която не е била регистрирана в нито един Съд или държавно учреждение и е била вътрешно-македонска НАДДЪРЖАВНА!
2.) Буквосъчетанието "ВМРО" в наименованието не е съкръщение, като на
В.М.Р.О., и е подвеждащо, заблуждаващо, манипулиращо и свързано с незаконност на съдебната й регистрация, което е потвърдено и от неотменимо влязло в сила Решение No536 от 22.09.2007г. по т.д.№ 218/2007 г. на 1.отд. ТК-ВКС.
3.) Целите, кадровия НЕМАКЕДОНСКИ състав, следваните политики, действията и публични насилнически прояви на агресивна МАКЕДОНОФОБИЯ, ТУРКОФОБИЯ, ЦИГАНОФОБИЯ, ЕВРО-АТЛАНТИКО-ФОБИЯ, РУСОФИЛИЯ [ ht tp :// bit.ly/2lUNS6C ], ЕТНО-ШОВИНИЗЪМ и КСЕНОФОБИЯ с методите на национал-комунистическата манипулативна и лъжлива пропагандно-идеологическа ДОГМА на циганизираната "нова бъл

Оценка:
-6 +7

Скорпи
33 Отговор

До коментар #23 от "Хасан":


На времето не си бил силен ученик ,със сигурност.Ако беше чел щеше да знаеш че географската област Македония е била населена с българи,не 1000 или 2000.Ти си скрита лимонка което хич не е добре.

Коментиран от #41


Оценка:
-11 +54

ccc2
34 Отговор

До коментар #25 от "РЕАЛИСТ":


да, ясно.

Оценка:
-0 +1

ммм
35 Отговор
Кърджали, Хасково и Ямбол (откъдет са 50% от политиците ни) са си почти чисто турски региони. Никога повече политици от там!!

Коментиран от #39


Оценка:
-31 +23

36
Този коментар е премахнат от модератор.
Хасан
37 Отговор

До коментар #30 от "Fenasi Kerim":


Да бе " като прасне ще реши религията си , като порасне ще се определи дали е българин или турчин, като порасне ще реши дали е мъжко или женско "!!!..а родителя за какво е ? Трябва да го възпиташ като турчин ,мюсюлманин ,български граждани и европеец

Оценка:
-56 +27

В България има следното:
38 Отговор
Българи - православни и католици, Турци - сунити и алиани, Българо-мохамедани(помаци), Роми(български и турски-далета), Арменци, Евреи... Всички те са български граждани!

Коментиран от #42, #145


Оценка:
-7 +82

Напротив
39 Отговор

До коментар #35 от "ммм":


В момента в Дпс е бъкано с Алиани от севера..

Коментиран от #51


Оценка:
-5 +14

40
Този коментар е премахнат от модератор.
Хасан
41 Отговор

До коментар #33 от "Скорпи":


Това е твое гледище но хората се наричат македонци ,имат си македонски език,Македония ,култура и са признати като такива в ООН

Коментиран от #48


Оценка:
-59 +11

Викаш
42 Отговор

До коментар #38 от "В България има следното:":


Една малка Османска империя :))))))

Оценка:
-15 +9

Хасан
43 Отговор

До коментар #40 от "Дългият":


Ако етнически българин стане ,американски гражданин и американец ли става ?

Коментиран от #45


Оценка:
-12 +28

Joсо
44 Отговор
Бях на изборите сега в Истанбул, идваха да гласуват турците изселили се от България, едни светли, руси (за мъже става дума) със сини очи.....
Българските турци са турци по религия, а не по етнос.
Ахмед Доган не е турчин по етнос

Коментиран от #50


Оценка:
-9 +58

Дългият
45 Отговор

До коментар #43 от "Хасан":


В паспорта пише...Американец...анадън му...Защото ако ти в чужбина направиш някакъв золум,във вестниците пише...Българинът Хасан...

Коментиран от #49, #168


Оценка:
-5 +35

Хасан
46 Отговор
Мойта теза е че националните държави леко полека ще изчезнат и както има наднационални корпорации така и с хората ..миналото столетие изчезнаха империите и идеологиите а сега националните държави и култури ..и религиите

Оценка:
-26 +15

2222
47 Отговор
Така: Доган е връзката между ДС кукловодите и ДПС. Доколкото знам, българските мюсюлмани(интелектуалците) не са искали отделна партия, защото не са искали да се сегрегират от обществото, но именно Доганю държи депесарите да не се вливат в сдс,одс, по-късно, с цел да и аз не знам каква- дали Доган е алчен за власт и пари, и е искал власт, или става дума за по-голяма конспиративна схема, от която той е част сега. По-знаещите да ме поправят.

Оценка:
-2 +30

Скорпи
48 Отговор

До коментар #41 от "Хасан":


ако искат и Марсианци да се казват сега проблема с тях е за историята,ама забравих че си зле с историята..

Коментиран от #53


Оценка:
-4 +21

Хасан
49 Отговор

До коментар #45 от "Дългият":


Ако направя нещо хубаво също пише българин ..

Коментиран от #57


Оценка:
-4 +9

50
Този коментар е премахнат от модератор.
ммм
51 Отговор

До коментар #39 от "Напротив":


Северните помиарчета и те са много противни. Централна, и юго-западна България, заедно със София. Там са най-цивилизовани.

Оценка:
-18 +6

Дългият
52 Отговор
Българската държава прави Огромна грешка че се разрешава двойното гражданство.А трябва...или си българин или не си.Точка...

Коментиран от #54, #94


Оценка:
-19 +42

Хасан
53 Отговор

До коментар #48 от "Скорпи":


Какъв е Яне Сандански ? За какво се е борил?

Коментиран от #135


Оценка:
-21 +10

Хасан
54 Отговор

До коментар #52 от "Дългият":


Твоето си е фашистко ...всеки има право на избор ..

Коментиран от #59


Оценка:
-23 +8

55
Този коментар е премахнат от модератор.
ЧековДаОтговори
56 Отговор
Политическа Партия "ВМРО - Бългаско Национално Движение" (ПП "ВМРО-Б.Н.Д.") с ЕИК 130451348, представлявана и с материално отговорно лице Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН6503295347 e КРАЙНО-ЛЯВА НАЦИОНАЛ-КОМУНИСТИЧЕСКА, АНТИ-ДЕМОКРАТИЧНА, ЕТНО-ШОВИНИСТИЧНА, РАСИСТКО-КСЕНОФОБСКА РУСОФИЛСКА [ ht tp :// bit.ly/2lUNS6C ] ДС-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА (ДС-ОПГ), състояща се от алкохолно- и нарко-зависими със сексуални отклонения остатъци от потисническите звена на БКП и БЗНС (синовете и внуците на комунистическите палачи на македонските дейци!), практикуваща насилствените методи на национал-комунистическата манипулативна и лъжлива пропагандно-идеологическа ДОГМА на циганизираната "нова българска единна [милиционер-наци-"възродителна"] социалистическа НАЦИЯ" на БКП, БЗНС и ДС от 1963г., при което:
1.) Няма никаква кръвна, физическа, морална, идейна, духовна, историческа и юридическа връзка с ОСВОБОДИТЕЛНАТА историческа "Вътрешна Македонска Революционна Организация" (В.М.Р.О.), която не е била регистрирана в нито един Съд или държавно учреждение и е била вътрешно-македонска НАДДЪРЖАВНА!
2.) Буквосъчетанието "ВМРО" в наименованието не е съкръщение, като на В.М.Р.О., и е подвеждащо, заблуждаващо, манипулиращо и свързано с незаконност на съдебната й регистрация, което е потвърдено и от неотменимо влязло в сила Решение №536 от 22.09.2007г. по т.д.№ 218/2007 г. на 1.отд. ТК-ВКС.
3.) Творение е на БКП+БЗНС-враговете и ДС-палачите (и техните НЕМАКЕДОНСКИ синове и в

Оценка:
-6 +6

Дългият
57 Отговор

До коментар #49 от "Хасан":


Точно,защото в паспорта ти пише българин,за добро или не..

Оценка:
-4 +12

Прав си, Чеков!
58 Отговор
Но след като минахме през трудови войски, "Възродителния процес" и " Голямата екскурзия", станахме турци.

Оценка:
-13 +22

Дългият
59 Отговор

До коментар #54 от "Хасан":


Не е фашистко,прочети другите страни как са....и тази грешка скоро ще се поправи.Давам ти пример.Испания...или си испанец или не...За да станеш испанец трябва да се откажеш от бг поданство.

Коментиран от #155


Оценка:
-5 +29

Хасан
60 Отговор

До коментар #55 от "Hяма турци":


И какво му е лошото на това ?? ...Руснаците са същите

Оценка:
-12 +6

Митхат Паша
61 Отговор
Разбира се, че няма, как точно стои въпросът с населението на Балканите съм го казал в интервю за френски вестник още пре 1876 година...

Оценка:
-5 +19

Joсо
62 Отговор

До коментар #50 от "Fenasi Kerim":


Първо, ще започна с това че много уважавам турците, много са печени.
Второ, много от въпросните сирийци даа като нашите помаци, например въпреки, че са мюсюлмани, ги погребват с отворена ножица на гърдите, това аналог на Кръст.
Трето, няма как етнос от Азия да е със сини очи, няма такъв геном.
Историята е че векове назад, на най различни етноси им се е налагало по различни причини да приемат Исляма, три поколения стигат да се забрави миналото като си в капсулирана зона.
Четвърто ако в Бг беше хубаво да се живее нямаше да водим този разговор и няма да съществува тази тема

Коментиран от #65


Оценка:
-5 +33

дс на бкп
63 Отговор

До коментар #18 от "истината":


А СДС кой го създаде?

Оценка:
-1 +15

До последния софиянец
64 Отговор

До коментар #3 от "Последния Софиянец":


Хубаво е че си последния. То и в Англия и западните покрайнини няма турци. Тук съм останал защото жена ми е християнка, как позна че съм ром. Ето заради такива като теб има негативни доклади. Че сте расисти сте си.

Коментиран от #156


Оценка:
-16 +23

65
Този коментар е премахнат от модератор.
В бг само мизантропи
66 Отговор
Те се имат за най. И заради това коя ли държава ги обича.

Оценка:
-5 +10

КЮТЮЦИ
67 Отговор
САМИЯ АХМЕД ДОГАН НЕ Е ТУРЧИН А ЦИГАНИН - ТОЙ НЕ Е И МЮСЮЛМАНИН А Е АТЕИСТ И КОМУНИСТ - ДОНОСНИК НА ДС ! А ПЪК БОЙКО Е ПО - ГОЛЯМ ЧАЛГАР ОТ СЛАВИ !

Оценка:
-10 +44

68
Този коментар е премахнат от модератор.
орлин
69 Отговор
В България е разпадното общество. Вече няма нито българи нито турци в чистия им вид като традиции. Имаме комерсиални консуматори опитващи да изкарат повече пари и в свободното си време са на телефона или телевизора

Оценка:
-2 +29

Нямате
70 Отговор

До коментар #65 от "Fenasi Kerim":


си и представа колко не сте прав.Блгарите са си местно автахтанно население тук на балканите и в Европа.Разселвали са се във всички посоки,вкл. и в Азия,някои са се върнали...

Коментиран от #73, #75


Оценка:
-14 +20

мдда
71 Отговор

До коментар #68 от "Кои са пък българите":


Кои "средновековни държави" основават азиатците-прабългари?
Нека да започнем с един по-резонен въпрос : Кои азиатци изобщо основават държави по това време?? То такова нещо май няма...

Коментиран от #76, #150


Оценка:
-5 +18

Emil Asenov
72 Отговор

До коментар #3 от "Последния Софиянец":


Между Турци и Роми има много разлика . Кога си видял Ром да влиза в Джамия, с 1 дете,жени се ако старейшините на кастата му разрешат и ако Успее да си плати,кражбата е норма,образованието е ненужно,можеш да имаш до 4 жени пак ако си платиш.

Оценка:
-1 +21

Ти още малко ще изтрепиш рибата
73 Отговор

До коментар #70 от "Нямате":


Нова история ли пишеш? Впрочем като знам че сте братя с македонците, няма начин да останете назад, в гена ви е.

Оценка:
-4 +8

Месут
74 Отговор
В Молдова,Украйна,Бесарабия,Македония,и Сърбия няма българи. Така добре ли е. С такива пасквили само ни обединявате още повече. Турци в БГ има от 6 века и ще продължава да има докато гарант за живота им е Република Турция. Предлагам да си пиете редовно успокоителните братя българи.

Оценка:
-38 +24

Fenasi Kerim
75 Отговор

До коментар #70 от "Нямате":


Нищо подобно. Българите са създали държави много преди да се настанят на тази територия. Да днешните българи в голямата си част са потомци на траки и славяни. Прабългарите които са "нашественици" са малък процент. Но държавата не се казва Тракия или Славяния а се казва България. Същата история и с турците. Днешните турци също в голямата си част /имам в предвид Анатолия/ са потомци на завареното население. Това е нормално. Но нашествениците са оставили своето име и култура. Всеки ще уважава законите на страната в която живее. Има и чернокожи "французи" времената са такива че вече такива спорове са ненужни, смешни и безполезни. Кой какъвто се чувства такъв е. Важното е да сме Човеци и да уважаваме останалите.

Коментиран от #77


Оценка:
-7 +61

Не сте по по най
76 Отговор

До коментар #71 от "мдда":


България 861г след христа а Македония 808г преди христа 1400 години преди първа българска държава. Македония е името на антично царство, възникнало според сведенията на гръцките хронисти през 808 г. пр. Хр. и съществувало до 148 г. пр. Хр. Ка̀ран е първият цар на Древна Македония през 808 – 777. Син е на Аристодамид, цар на Аргос. Основното население са древните македонци.

Коментиран от #93


Оценка:
-25 +3

Fenasi Kerim
77 Отговор

До коментар #75 от "Fenasi Kerim":


Сетих се за турския нобелов лауреат Азис Санджар. Питали го по английска телевизия дали е турчин или кюрд. /той е кюрд/.
Казал че е турчин. Това го каза в едно предаване. "Техните футболисти - африканци им казват англичани а мен ме питат какъв съм. Казах че съм турчин."

Коментиран от #85


Оценка:
-4 +25

Турци има Турция
78 Отговор
Защо САЩ е могъща и велика държава, въпреки че там има безброй етноси.Да но всеки един тамошен италианец, англичанин, сърбин, мексиканец, дори българин се води по документи ако има такива,😁АМЕРИКАНЕЦ.Щом си плаща там данъците, щом ползва благата на страната, той смята това за чест и достойнство.А тук БГ хора, които от стотици години живеят на тази територия, имат претенции, че са турци.Абе нищо лошо говори си майчиния език, но недей на българите да вменяваш бащините обичаи и норми!

Коментиран от #91


Оценка:
-15 +28

Ти си
79 Отговор

До коментар #23 от "Хасан":


от породата на лютфи мистан. Преди другар, сега по - католик от папата. Такива като вас нямат ни чест, ни достойнство. Използвани и после захвърляни, вещи за еднократна употреба.

Оценка:
-5 +22

Joсо
80 Отговор
Няма проблеми, дали някой се има българин или турчин, това не променя човека в него.
Преди години се бях запилял в Белгия и питам две момчета за посока, ама те не говорят френски и не ме разбират.
Помежду си обаче почват да се обясняват на български, какво да направят в случая.
Оказаха се турчета от Разградско......

Оценка:
-3 +28

кочо
81 Отговор
да напомня още веднъж.в новата конституция ясно и точно да е записано--политически права трябва да имат само доказано българи.всички други народности са чужденци временно живеещи в демокративна република БЪЛГАРИЯ И ИМАЩИ САМО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРАВА.ТРЯБВА МНОГО И ЖЕСТОКА ВОЛЯ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО БЪЛГАРИ.

Оценка:
-7 +13

Ryazana karbina
82 Отговор
До. Този писател с говеждо име:
И аз съм българче.
Обичам вашите планини зелени.
Българин да се наричам
първа радост е за вас.
Абе. говедо, кой дявол те кара да се бъркаш в идентичността на хората?А ти дали си етнически българин. Моят прадядо и твоята прабаба са живели заедно.

Оценка:
-9 +22

Разсъждения и сие
83 Отговор
Защо някой трябва да определя аз какъв съм или какъв се определям. Ако искате да разберете има ли турци , роми, арменци и т.н, трябва тях да ги питате. Няма как друг да определя това, и тук две мнения няма. Защо винаги трябва да се питаме има ли турци , роми, гърци или македонци в българия- ами има за съжаление на някои хора....

Оценка:
-1 +22

ЕХАА
84 Отговор

До коментар #3 от "Последния Софиянец":


ЗА ТОВА ЛИ ЧАЛГАТА ПРИЕ ЗАКОН ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ДПС СЪС ПОВЕЧЕ МАНДАТА ОТ НОВИТЕ ИЗБОРИ ???ПРЕДАТЕЛИТЕ СА СИ ПРЕДАТЕЛИ !!!!

Оценка:
-8 +17

Месут
85 Отговор

До коментар #77 от "Fenasi Kerim":


Първо името му не е АзиС, а е Азиз Санджар. Интервюто е на BBC, където водещия му задава провокативен въпрос не дали е кюрд а дали е с арабски корени. Санджар му отговаря . НИТО СЪМ АРАБИН НИТО КЮРДИН. ТУРЧИН СЪМ.

Оценка:
-2 +21

Суха съчка
86 Отговор
ДПС е етническа партия и трябва да се намери начин да бъде забранена.Сега точно вашият Слави обслужва нейните интереси.

Коментиран от #89


Оценка:
-11 +31

Хей интриганти
87 Отговор
Аз проблем с българските турци нямам.

Коментиран от #88


Оценка:
-3 +51

Хасан
88 Отговор

До коментар #87 от "Хей интриганти":


Аз също нямам проблем с българите или православието

Оценка:
-2 +37

Бачо Киро
89 Отговор

До коментар #86 от "Суха съчка":


Какво значи да се намери начин, тя открито е забранена от Конституцията, въпреки това 30 години не я бутат. Това би трябвало да ти казва достатъчно за ситуацията в България....

Оценка:
-2 +17

Дядото
90 Отговор
Не търсете под вола теле!

Оценка:
-3 +18

Пашшол.........!
91 Отговор

До коментар #78 от "Турци има Турция":


Прав си, англичанин, сърбин, мексиканец, чернокож, живеещ в Щатите е американец и има Чест и Достойнство, защото може да стане президент, държавен секретар, командващ армията, шеф на отбраната в тази страна. Може да стане Морган Фриман, Луис Армстронг, пилот, капитан на кораб, ректор, академик, съдия, прокурор; да не ги изреждам. И какво очакваш от нашите турци, след като си им отредил ролята на гастарбайтери ?!

Оценка:
-8 +19

Анонимен
92 Отговор

До коментар #55 от "Hяма турци":


Незнам защо толкова се вълнувате.Оставете всеки да се самоопределя за такъв, какъвто е.Аз се самоопределям за турчин.Баща ми и дядо ми бяха турци, майка и баба също. Циганинът, че циганин се гордее с това,помакът също. Кръвта вода не става,така авторът да си гледа работата. В България турци има.

Коментиран от #118


Оценка:
-8 +32

мдда
93 Отговор

До коментар #76 от "Не сте по по най":


861г. след Христа... ама от къде си сигурен, че са били прабългари, а не славяни??
За древна Македония няма смисъл и да говорим. Плюс това древните македони не са азиатци, а местни.
Един голям ФАЛ.

Коментиран от #180


Оценка:
-6 +5

94
Този коментар е премахнат от модератор.
Иво
95 Отговор
При аутопсията всички сме еднакви.Работя,треперя си за децата и родителите,колегата ми Мустафа също.Това,че партии жадни за власт се опитват да ни разделят е много долно.

Оценка:
-2 +43

Отслужил войник
96 Отговор
Щом една статия започва с лъжа,може и останалата част да е лъжа и манипулация.Никога в България, етнос,като турци,българомохамедани или цигани не са служили в редовната българска армия.Единствено на българомохамеданите им даваха възможност да бъдат част от българската армия,само ако след 4 дневна военна отпуска,се върнат със сменени турски и настоящи християнски имена,и то преди клетвата..Ако не го направеха ,отиваха директно в КЕЧ или Трудови войски,където нямаха право на оръжие или военна подготовка а само бяха използвани за работна ръка на различни обекти на държавата,като останалата част от етносите в България(турци и цигани).Всички етноси в България,живееха мирно и тихо,до началото на 1984 г.докато не бяха организирани от Турските и американските тайни служби за откъсване на част от България,като автономна турска република със столица Варна,използвайки харта от Хелзинки/ако в една държава има 10% етнос,той има право на автономия.Естествено такива фантасмагории не вървяха пред България,но за да се застраховат и за в бъдеще,българското правителство решава проблема за няколко месеца.На етноса е обяснено,че ако се чустват турци могат да си заминат за Турция доброволно,а ако изката да останат,трябва да си сменят имената с християнскии за да бъдат част от Християнска България,и да няма за в бъдеще такива проблеми на етническа основа.Мотото на правителството тогава беше-Има турци,има проблем.Няма турци,няма проблем.Не оправдавам нищо,което се прави насилстве

Коментиран от #101, #137


Оценка:
-7 +33

оня с коня
97 Отговор
Турци може и да няма в БГ,но Русофилска паплач - дал Бог!

Коментиран от #98, #100


Оценка:
-30 +28

Другия с магарето
98 Отговор

До коментар #97 от "оня с коня":


А тия с в изобилие.

Оценка:
-1 +15

Отслужил войник
99 Отговор
Не оправдавам нищо,което се върши насилствено,но ако е застрашена цялоста на една държава,всички методи за решаване на проблема са приемливи.СССР се разграничи от решението и методите на България,но България,която по военна мощ(4-тата армия в Европа) беше по силна от Турция и Гърция взети заедно(членки на (НАТО),не се страхуваше от каквато и да е военна намеса в локален конфликт с Турция,която щеше да бъде изпепелена за няколко часа само от българските ракети,без инвазия на армията(по тогавашен доклад на ЦРУ за евентуален локален конфликт между България и Турция)...Отслужил военната си служба във 2-ра армия на редовната БНА в периода 30.09.1972г.-01.12.1974г.

Коментиран от #104


Оценка:
-15 +33

100
Този коментар е премахнат от модератор.
Отслужил кечаджия
101 Отговор

До коментар #96 от "Отслужил войник":


През 1984 година българските турци нямаха такъв избор. Червеното Зло се стовари върху тях съвсем неочаквано; дет се казва, като гръм от ясно небе. След това Турция вдигна такъв джагър в света, че Правецкото Говедо се принуди да прати"неблагонадеждните" на "Голямата екскурзия" в Турция, през 1989 г. Слава богу, оттогава страната цъфна и върза ; аха да влезе в КомунизЪма.

Коментиран от #105


Оценка:
-30 +22

ИМПЕРИАЛИСТ
102 Отговор
Чеков, прочетох статията Ви. Тя не отговаря на въпросът, защо 5 /ПЕТ/години след преименуването са спонтанните протести. Не мислете, че Българите са тъпи и не излизайте с плитки номера като това от статията Ви...
Доколкото си спомням "Преименуването" беше през 1985г. Пет години по късно, турците решиха, че ги гонят и масово се юрнаха с покъщнината си посред лято към Турция, зарязвайки в България работните си места в учреждения, институти,училища, заводи, фабрики, кравеферми и т.н. Обаче номерът не мина и икономиката ни не се срина. Доста от "изгонените" скоро се върнаха обратно, "ни лук яли, ни мирисали" , но с огромни претенции.
Наистина им "нареждаха" , но турските емисари. Тодор Живков призова Турция да отвори границата, защото тя я затвори най-безцеремонно и колоните с БАЛЪЦИ станаха километрични.

Коментиран от #112


Оценка:
-7 +30

стоян георгиев
103 Отговор
автора си няма и идея що е етнос и що е нация.и освен това дпс е наи-неетническата партия в българия.в нея има огромен брои цигани и българи.турците са под половината и като актив и като избиратели.съвсем не е така в герб бсп или другите ни уж неетнически партии.

Оценка:
-23 +9

Ала бала портокала.......!
104 Отговор

До коментар #99 от "Отслужил войник":


Сопри се малко. Я съм служил в "триъгълника на смъртта" ; чува'л ли си за него. Там ни учеха, че требело да издаяним 2/два/ часа на турския юруш, докато дойдели въздушно-десантните дивизии на алкашките братушки. Ако са трезви, панимайш ли ! А 4-тата по мощ армия в Европа я знаем. Помня, Клинтън беше дошъл туканка, кихна два пъти и я направи на пух и прах.

Коментиран от #106


Оценка:
-26 +21

Отслужил войник
105 Отговор

До коментар #101 от "Отслужил кечаджия":


Aми,кaктo кaзaх нe oпрaвдaвaм нacилиeтo,нo ти oбяcни нa ocтaнaлитe,зaщo Бългaрия прeдприeмa тaкивa мeрки,кoитo и CCCР нe oдoбрявaт.Кoй щe cи вкaрвa змия в гaщитe.Дa прoблeмa дa ти cмeнят имeтo нacилcтвeнo,нe e oт хaртaтa зa прaвaтa нa чoвeкa, зa вcякo дeйcтвиe cи имa прoтивoдeйcтвиe.Вcички рeвeтe чe нe e чoвeшкo,нo никoй нe oбяcнявa зaщo ce cлучи...зaщoтo тaкa ви изнacя.Кoгaтo ce глeдaт иcтoричecки фaкти ce глeдaт цялocтнo и нe ce вaди oт кoнтeкcтa,caмo тoвa,кoeтo ни хaрecвa.A oтнocнo кoмунизмa(нe cъм бил члeн нa БКП),зa кoйтo гoвoриш,нo дa cрaвнявaш тoгaвa cъc ceгa e кaтo дa cрaвнявaш aтoмнa бoмбa c пирaткa.Прaвeшкия бeшe Бългaрин и първo миcлeшe зa нaциoнaлнитe cи интeрecи и тoгaвa ce cъoбрaзявaшe cъc Вaршaвcкия пaкт или CИВ.При Прaвeшкия, Бългaрия имaшe 30 икoнoмикa в cвeтa a ceгa cмe нa 211 мяcтo.При прaвeшкия,eдинcтвeнoтo кoeтo бeшe зaбрaнeнo,e дa ce гoвoри прoтив пaртиятa,зaщoтo ce приeмaшe кaтo признaк нa нeблaгoдaрнocт.Ceгa кaтo мoжeш дa гoвoриш кaквo прaвимe,вceки тaрикaт ти гo cлaгa и ти бъркa в джoбa,кaтo пoчнeш oт държaвaтa и cтигнeш дo гeтaтa.В мoмeнтa мaлкитe държaви ca пoд диктaтурa нa гoлeмитe и тo тaкaвa,чe cкoрo ocвeн c мacкa,щe ти зaбрaнят и дa дишaш.

Коментиран от #109


Оценка:
-10 +27

Да ама друг път
106 Отговор

До коментар #104 от "Ала бала портокала.......!":


Като ти чета глупостите и речника с който се изразяваш,мога да си направя заключение,че си отбил военната си служба само с кирка,лопата и мистрия,защото достъпа на военна информация за такива като теб от етноса,беше забранен

Коментиран от #120


Оценка:
-9 +22

Тиквистан кочина
107 Отговор
А помаци има ли? И защо отказват да бъдат българи, а обичат да се турчеят? Гьонме?!

Оценка:
-10 +15

108
Този коментар е премахнат от модератор.
стоян георгиев
109 Отговор

До коментар #105 от "Отслужил войник":


що лъжеш бе?били сме 30 икономика при тошо а?сега сме били пък 211?две лъжи не правят една истина дрогар.тва че си бил воиник не ти дава никакво предимство.та не лъжкаи!явно не си живял при правешкия дрогарче.чувал си от тати ама тати те е поизлъгал .било само забранено да говориш против партията!хахахахахахохохохох!абе дрогар тогава нямаше правои да се подстрижеш по своя воля бе.правиш се на метъл ,спират те куките и те стрижат.честа практика бе в училище да ни стрижат гола глава щото нещяхме да имаме стандарти прически.да ти обяснявам ли че нямаше право да мърдаш в самата българия,градове като петрич или свиленград бяха недостъпни за обикновенния българин.цели сектори на деиност също.да речем бе пресъпление да купуваш долари.та както ти писах по-горе не лъжи.сега колкото и да е неочаквано за теб произвеждаме много повече от тогава.нали прочете дрогар много повече.изразено в пари,въпреки че живеем доста по-малко хора тук!

Коментиран от #111


Оценка:
-27 +16

Дурак
110 Отговор
Аз живея в Хасково, но мисля че в БГ няма Турци, а има Турско говорящи или турски цигани или някакви други турско говорящи(но не са турци). Аз като говоря примерно Английски не съм Англичанин. Тук в България както и в други държави се делим на различни етно групи според региона - например в София шопи, а във Пловдив майни и т. н. Дано мислим като нация и сме единни по важни въпроси! На всички светли великденски празници!

Коментиран от #115


Оценка:
-20 +13

До трола на ББ
111 Отговор

До коментар #109 от "стоян георгиев":


На теб герберски троле, хората са ти казали, че не искат да контактуват с подметки на Борисов и аз няма да влизам в дебат.Но влез в сайта на ОН и виж в статистиката за световната икономика за 1990г.България на кое място се намира-разбира се ако си грамотен а не зомбирана подметка от ГЕРБ

Коментиран от #113


Оценка:
-6 +30

Пашшол.........!
112 Отговор

До коментар #102 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Турците ГИ юрнаха, голи и боси към Турция, зарязвайки, заводи, фабрики и кравеферми и икономиката действително се срина. Реколтата остана неприбрана, но затова пък Червените Мародери се нагушиха до козирката. Ако не се лъжа в Североизточна България работеха 17 крупни консервни комбината, които бълваха продукция за Русия и Арабския свят. Затвориха ги, оти нема кой да бачка, да отглежда памидори и агурци. Много "мръсни" производства "изсъхнаха" - арийците, да не са балами да си цапат ръцете с такива плебейски работи. Но я ги вижте, днес, как херойски сменят памперсите на " гнилия капитализъм " !

Коментиран от #130


Оценка:
-17 +25

стоян георгиев
113 Отговор

До коментар #111 от "До трола на ББ":


ти в дебат с мен дрогар няма как да влезеш.липсват ти около два вагона прочетени книги.ти може да се дървиш в кварталния хоремаг на магазиерката като го няма мъжа и.и само да ти кажа че за мен борисов е пълен неща стник ,но си е точно за вас.гледал статистиката на оон!оон дрогар няма икономическа статистика само да те светна .има обаче измервания на брутния ни вътрешен продукт в долари може да го провериш .1990 година бяхме практически фалирали и имаше опасност от канибализъм тогава.та пак ти казвам тате те е поизлъгал.явно е бил я партиен секретар я милиционер.

Оценка:
-21 +11

баба ти от бг
114 Отговор
в България има само българи, независимо от произходът преди 15, 16 ...19 век Бг конституция- официален език- БУГАРИЦА, от 6 ти век!

Оценка:
-8 +7

стоян георгиев
115 Отговор

До коментар #110 от "Дурак":


тия плоски расиски тъпотии впоследствие водят до подобни от българските турци към нас българите.та в хасково или в софия има турци.тва са хора с родители турци смятащи себе си за турци.тва не би трябвало да ги прави лоши българи,като част от българската нация ,но като ви четат въпросните български турци тъпотиите дето пишете за тях и се демотивират сериозно.и само да ви кажа няма страна в европа чиста етнически.малцинствени групи има навсякъде.те имат своите етнически и религиозни права ,което е естествено и нормално.само че у нас расизма натрапен ни от комунягите си е здрав и не мърда.тва обаче води до негативни натрупвания и реваншиизъм .

Оценка:
-21 +16

баба ти от бг
116 Отговор
чичо защооооо кашлиш?????!!!! явно много не са училиииии!

Оценка:
-5 +0

Мери
117 Отговор

До коментар #15 от "Fenasi Kerim":


Фенаси, и аз бях убедена, че в България има турци, но вече съм разколебана. Още първия път, когато бях в Турция срещнах доста изселници. Те сами ни се представяха и бяха много мили с нас, за разлика от аслъ турците, които извинявай си падат лицемери. Та тези хора, изселниците, сякаш искаха да говорят български и някак си от тях
идваше тъга. Тогава почувствах нещо трудно за обясняване - почувствах ги много, много близки или по - точно НАШИ - те. Не знам какви са точно турци или българи, но знам със сигурност, че са наши.

Оценка:
-3 +34

Епонимен
118 Отговор

До коментар #92 от "Анонимен":


Ами според Турция циганите и помаците са турци, тоест турците и циганите са братя. Значи Турция не позволява на хората да се самоопределят. Да не говорим за случилото се в Турция с тези, които казаха, че са българи, гърци, арменци, кюрди и т.н. Геноцид.

Оценка:
-11 +10

119
Този коментар е премахнат от модератор.
Ала бала портокала.......!
120 Отговор

До коментар #106 от "Да ама друг път":


Бая съученици имам, които повтаряха в отделенията ; криво ляво изкараха средно и понеже за друго акъл нямаха - станаха шапкари. Срещахме се от време на време и чувствах как главите им "бъкат" от секретна военна информация. Като гледам днешна Турция, си мисля, че във време оно, ако бяха взели турците във войската, щяха да я направят първа армия в Европа, не даваща пиле да прехвръкне на "три морета". А с този стил, както предполагах, май съм улучил "козирките".

Оценка:
-8 +7

В.В.П.
121 Отговор
Турците не служат в бойно поделение.. Само Строителни войски...!Тошо ги разбираше тези неща..!!!..Ако някой турчин иска,пак може да си заминава при Реджепа..Няма проблем...Свикнали сме..Не чета до края тез боклучави статийки.

Оценка:
-10 +13

122
Този коментар е премахнат от модератор.
123
Този коментар е премахнат от модератор.
Зайко Байко многознайко
124 Отговор
Предателите Эелю Эелката и Савов, Боянски ливади, кръгли маси, Бонсови поляни ⏱😡Цялата ни история е такава, хубава работа ама.......???

Оценка:
-0 +12

Сладкар
125 Отговор
Работил съм 2 години в голям турски хотел с ресторанти и виенска сладкарница.Персонала,както и управата бяха натурални турци добре възпитани учили в най-добрите европейски училища знаещи по 2-3 езика а работниците български турци и българи.Отношението към българите беше много добро като към равни,но към българските турци не беше същото за тях почивка нямаше и ги съжалявахме бяха добри хора,като нас,но нямахме обяснение на това което виждахме юркане здраво.Другото интересно беше,че турците не ни караха да учим турски а идваха при нас с преводач българин с турска филология а не с български турци.Попитах наще турчета,защо те не превеждат отговора е,че те не разбират всичко от езика.С турците не сме имали никакви проблеми и най-малкия проблем веднага разрешаваха на мига.Ако само разберяха,че турчин е ухажвал българка наказанията бяха жестоки.Имаше такъв случай,но българката беше виновна и въпреки това турчина беше уволнен и лишен от някакви визи в бъдеще.Незнам,какво вие знаете за турците,но аз работих с много дисциплинирани хора

Коментиран от #237


Оценка:
-5 +18

Неграмотна мисирка
126 Отговор
В България нема турци, обаче на снимката малко китайче гушнато в майка си. Немам думи, слободията на словото е безгранично. Догодина 212 место.

Оценка:
-5 +16

160
127 Отговор
в българия живеят много и различни етноси и това че си български гражданин,не те прави автоматично българин редно е е в личните карти и паспортите да е изписана етническата принадлежност

Оценка:
-0 +12

Амед Азнавур
128 Отговор
ххахахах никой не го знае това калташко движение бил съм по него време там няма такова дружество
идете в кържалийско силистренско и разградско 100% турски села не говорят и български
масово се заселват турци от анадола там и диарбекира

Оценка:
-3 +8

Гост
129 Отговор

До коментар #7 от "бюлгериан":


Кой ти говори за хората бе! Говорят ти за Доган и свитата му дето експлоатират турците да гласуват за тях, за да разпределя баницата Доган! Айде малко включвайте главите, че замясахте на Тиквоча!

Оценка:
-1 +8

Амед Азнавур
130 Отговор

До коментар #112 от "Пашшол.........!":


не ги юрна държавата а ги юрна цру турците привлякоха все Образовани хора реколтата си бе прибрана турците само с тютюн се занимаваха аз съм, от такъв край Те се радваха че им обещали 1 торба "алтъни"

продадаха си евтино имоти обаче след година се върнаха и сдс им върна имотите Без да плати на купувачите парите които с адали

Коментиран от #159


Оценка:
-4 +6

Антикомуняга
131 Отговор
Комунягите и ДС никога не са се обичали. След преврата от 1989г когато започна големия грабеж те тръгнаха по различни пътеки. БСП грабеше предимно обикновените предприятия в България, а ДС - ВТО и в чужбина, тъй като външнотърговските дружества бяха в техния ресор. Те имаха нужда и от политическо представителство за да си защитават интересите и прокарват удобните за тях закони. Така БКП стана БСП, а ДС си направиха ДПС. За да си гарантират твърд електорат те периодично насаждат вражда на етническа основа. После вкараха и малко аморални българи, които за постове и пари се съгласиха да легитимират тази етническа, противоконституционна партия, която по същество е картел и ОПГ.
Възродителният процес беше организиран от БКП и проведен от ДС, като със сигурност още тогава е имало план за създаване на такава партия. Интересна е ролята на агенти на ДС като Доган, Местан и разни други, които не е ясно с какво са помогнали тогава на етническите турци или на българската държава, но после оглавиха ДПС и получават бенефити и от двете страни. Всичко това са елементи на дълбоката държава и на задкулисието и не напрразно ДПС са най-богатата партия, а Доган разпределя порциите и се шири в сараи. През 2009 ББ го подгони и той се кри няколко месеца в Турция, но после се върна на бял кон и от тогава никой не може да го пипне.

Оценка:
-6 +11

Амед Азнавур
132 Отговор
тва а кетайче кво показва?

за мен вс офия както и афторчето Не с а виждали Жив турчин те така

Оценка:
-0 +8

турчин
133 Отговор
Божидар Чеков - писател. Заслужава ли си изобщо да се коментира написаното от един писател (не е историк) потомък на бежанци, а самият живял болшинството от живота си във Франция. Пий си редовно хапчетата и не размътвай водата. Българи, турци живеем мирно в България, нямаме нужда от мнението на един писател избягал от България

Коментиран от #154


Оценка:
-2 +20

св иде тел
134 Отговор
Жиях 20 години в немски град, пълен с турци. Чертите на лицата им нямат нищо общо с тези нс нашите. Нашите в пи-гокямата си чадт са българи с промити мозъци.

Оценка:
-5 +21

мики маус
135 Отговор

До коментар #53 от "Хасан":


Яне Сандански е македонски българин. През 1908г. създава в рамките на Османската Империя Народно федеративна партия-Българска секция след младотурската революция!!!

Оценка:
-1 +8

136
Този коментар е премахнат от модератор.
друг служил
137 Отговор

До коментар #96 от "Отслужил войник":


Говориш глупости!
Имаше и турци и цигани в редовната армия, но тези, които имаха средно. И турците си имаха дори вестник и списание, които се разпространяваша в казармата специално за тях - "Нов живот" и "Нова светлина". Говоря ти за 70-те.

Коментиран от #160


Оценка:
-10 +7

Генерал 🇧🇬
138 Отговор
В своя реч на 16 октомври 2009 г. в Сараево турският външен министър Давутоглу заяви: „Ние искаме едни нови Балкани, основани на политически ценности, икономическа взаимозависимост и културна хармония. Такива бяха Балканите при Османската империя. Ние ще възстановим тези Балкани. Хората наричат това „неоосманизъм“. Аз не говоря за Османската империя като външнополитически проблем. Аз акцентирам на Османското наследство. Османската епоха на Балканите е история на успеха. Сега тя трябва да се върне отново.“
Акцентът върху ролята на исляма и реабилитацията на позитивния образ на Османската империя предопредели и трите елемента, използвани в политиката на Ердоган на Балканите. Първият е акцентът върху исляма и ислямската идентичност, свързана с версията на неолиберален политически ислям на партията на Ердоган. Турция заема позицията на защита на ислямските общности и наследство на Балканите, включително и в България като се опитва да използва интегриращата роля на исляма за увеличаване на своето влияние върху всички ислямски общности.
Т.е. Турция определя и води политика на " Всеки мюсюлманин на (бившата)Османска империя е турчин". А необразованите българи мюсюлмани се турчеят, защото не разграничават понятия като етнос-нация, религия-турскоговорящ, турчин-тюрк.
"Турчин" не е етнос в генетично отношение и никога не е било , а прозвище, самосъзнание , заради особености на Османската империя, след разпада й започва нещо като формиране на турски етнос.
Т.

Оценка:
-2 +14

Генерал 🇧🇬
139 Отговор
... след разпада й започва нещо като формиране на турски етнос.
Т. нар. турци у нас са потомци на насилствено ислямизирани и езиково асимилирани българи. И това го казват преди и след Освобождението високопоставени османци, чужди посланици, консули,журналисти, професори..
На територията на България турци НЯМА ! Имаме помаци - потурчени българи, които са останали от турско робство. Малка част от така наречените ,,помаци", наистина си се определят като ,,турци" , разбира се с помощта на партийки, организацийки , медийки и разни такива които са на хранилка за грантове.

По голямата част от циганите в България , даже почти цялата се определя като турци. Например, на преброяването в България през 2011 г. се определят като ,,турци" - 588,318 , а Цигани - 325,343 , което е трагикомично и описва това което казвам по горе.

Коментиран от #174, #223, #285


Оценка:
-7 +18

незнайко
140 Отговор
В БЪЛГАРИЯ няма турци, но в 1/3 от нея се говори на ТУРСКИ !!! Омуртаг, Търговище, Шумен, Разград и в целия така наречен Делиорман !!! За Кърджали няма нужда да коментираме.

Оценка:
-4 +14

Синан
141 Отговор
Имам много приятели българи. Сестра ми е омъжена за българин имат 2 деца разбираме се чудесно помагаме си. Никой от нас не прави проблем кой какъв е . Празнуваме заедно празниците когато можем и мюсюлмански и християнски.

Оценка:
-2 +27

Турчин
142 Отговор
от България, винаги когато предстоят избори умишлено се разиграва етническата карта в полза на ДПС и ''Патриоти''
Искам само да кажа че в Балканската война прадядо ми Ахмед е бил
убит от сърбите бранейки дома си ,децата си, родината си.

Коментиран от #149


Оценка:
-1 +24

143
Този коментар е премахнат от модератор.
Туркюе
144 Отговор

До коментар #55 от "Hяма турци":


Турците никога не са били монголи.виж туркмените и ще разбереш.

Оценка:
-1 +13

Далит
145 Отговор

До коментар #38 от "В България има следното:":


Далета идва най-вероятно от кастата Далит в Индия,на английски Untouchable.
Това е най-голямата каста (в основата на пирамидата) занимаваща се с почистване,преместване на кравешки трупове,чистене канали и т.н мръсна работа.Забранява им се да доближават,да се хранят,даже да работят с другите касти.Официално кастовата система е премахната и незаконна,но хората си я спазват.Та това са нашите цигани,избягали от тежкия живот на Далит в Индия.

Коментиран от #146


Оценка:
-0 +8

Далит
146 Отговор

До коментар #145 от "Далит":


Да се чете не най-голямата, а най-нискоте стъпало каста.

Оценка:
-1 +6

чалма тв
147 Отговор
че са турци набиха им в главите през 5 вековно робство..а инак са потурчени българи..сигурно има малко заблудени турци/османци/които нямали джипиес да се върнат обратно в Анадола..сега вече имат,прав им пътя,който се чувства такъв и изпитва неудобстваа да живее в България ще ги изпратим..с добри чувства.,оставят паспорта на границата и чао.

Оценка:
-10 +12

де юре
148 Отговор

До коментар #12 от "нико":


Но Кенан Еврен каза и друго ,че там в Турция и българи няма и това беше основната причина на бай Тошо - след като в Турция няма българи в България да няма турци (друг е въпроса такъв ли трябваше да бъде метода )

Оценка:
-3 +8

де юре
149 Отговор

До коментар #142 от "Турчин":


С уважение към теб за коментара !! Аз лично имах (имам впредвид до 1990г)и имам много приятели с турски имена като в заключение мога да кажа че нито един не ме е предал в времето .

Коментиран от #151, #213


Оценка:
-0 +18

150
Този коментар е премахнат от модератор.
Турчин
151 Отговор

До коментар #149 от "де юре":


РЕСПЕКТ!

Оценка:
-1 +12

152
Този коментар е премахнат от модератор.
Свд
153 Отговор
Добри хора, има в България българи, турци, помаци, роми, татари всякакви... Оставете всеки да се самоопредели свободно. Всички сме български граждани но имено тази палитра от етноси ни прави богати. Различието е хубаво. Езици, диалекти, облекла, етноси.... келепир йок в противопоставянето... Освободете се от предразсъдъците, само ни вредят.

Оценка:
-1 +19

божидар чеков
154 Отговор

До коментар #133 от "турчин":


Писател съм, журналист и свободен, независим европейски гражданин. Като такъв няма никога да се примиря с размиването на мозъците на част от гражданите в моята родина на етническа основа. Не съм "бягал" от България, а от насилието на което бях подложен в Трудова повинност, заедно с "български турци". Моята привързаност към България личи от начина ми на писане. В това отношение, ще си позволя една забележка към вашата писмена грамотност и обща култура. Не български не се казва "болшинство", а мнозинство. И второ. Най-известният американски писател - Хемингуей, почти не е живял в САЩ! В заключение - никой не може да ми забрани да ползвам свободата, която съм извоювал с цената на живота си. Може да четете или да не четете. Ваша си работа. Да ми забраните да пиша - забравете. Нито ДС, нито доносниците не успяха. Вашето мнение е обречено. Доказват го хилядите читатели на статиите ми. По същество - повече от четвърт век ДПС и ВМРО насъскват хората едни срещу други в полза на лични интереси. Тези две партии са вредни, защото позволяват на стотина мъже да лъжат и да крадат безнаказно.

Коментиран от #157


Оценка:
-2 +12

Дедо Пене
155 Отговор

До коментар #59 от "Дългият":


В ИСПАНИЯ МОЖЕШ ДА ИМАШ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО-Т. Е. И БЪЛГАРСКИ И ИСПАНСКИ ПАСПОРТ ПО ЛИНИЯ НА ЕС!!!
АКО ИСКАШ СЕ ЧУВСТВА МАРСИЯНЕЦ!

Оценка:
-3 +6

Не се заблуждавай
156 Отговор

До коментар #64 от "До последния софиянец":


Не си ром, циганин си! А си останал в UK, защото в БГ циганите станаха такива паразити, че няма начин да не споделят съдбата на най-гнусните. Това съвсем не означава, че всички са пътници. Който е свестен и работи е пълноправен член на обществото, какъвто ще да е на цвят.

Коментиран от #234


Оценка:
-3 +8

турчин
157 Отговор

До коментар #154 от "божидар чеков":


Не се пише " с цената ', а СЪС ЦЕНАТА. . Ако не знаеш България от 1989 година е свободна държава и никой никого не гони никъде, търсиш само повод да си във Франция. Утре може да излезе някой дърт френски писател и да каже като тебе във Франция българи няма, както ти казваш, че в България турци няма. Това, че си във Франция те прави вече французин ли?

Коментиран от #162, #163, #182


Оценка:
-5 +11

Запомнете едно Български мусулманин
158 Отговор
Няма може да е всякакъв друг но не и Българин

Оценка:
-9 +1

Пашшол.........!
159 Отговор

До коментар #130 от "Амед Азнавур":


Да, върнаха се хиляди, сред, които бяха ченгета, отишли да изпълняват "благородни" мисии във вражеската Натовска страна - днешни дружки и братушки. Мнозина бяха отишли да навестят близките си, други се върнаха заради келепира.Турските банки се нагъчкаха с български левове, довело до обезценяването им. Една нормална турска заплата се обменяше за 2000 лева, та хората бачкаха няколко месеца и се върнаха с купища мангизи. Впоследствие напълниха цели вагони със стоки и имущество, взеха си визи и пак хванаха пътя за Анадола.

Оценка:
-2 +5

Отслужил войник
160 Отговор

До коментар #137 от "друг служил":


Не говоря глупости а самата истина и ще го напиша още един път.Никога в Българската редовна армия,не е имало етнос,както не е имало обикновен милиционер да бъде от етнос или офицер от етнос.И да са искали не са ги приемали.В една Австрия в момента,за да станеш полицай или военне,те подлагат на проучване и ако си етнос,независимо че имаш гражданство,или изповядваш исляма,не те приемат.Няма нито един полицай или военне да е мюсулманин или от друг етнос.Не така седи въпроса в Германия.Там допускат етнос в полицията,заради наличието на този проблемен етнос в самата държава,но не и в армията,Примерно има турци полицай,заради турските гасарбайтери.А ти ако си служил с цигани и турци,си бил или в кеч,или в трудовивойски,в които е имало и малка част малограмотни и неблагонадежни българи.И ако съдя по изказването ти, си някой,които не е вижал Калашников,но се правиш на интересен.И понеже си отворко,кажи на тези,които не са имали честа да служат в редовната българска армия какво е понятието(Марш на скок).

Оценка:
-5 +9

ракетко
161 Отговор

До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":


прав си, Меди дохан излезе на трибуната и каза БКП ще бъде забранена с закон

Оценка:
-0 +4

божидар чеков
162 Отговор

До коментар #157 от "турчин":


"Магаре което не е жадно - не можеш накара да пие!" Това е твоя случай. Между другото ти си "турчин", колкото аз китайски космонавт. След като търсиш само да се заяждаш, без да полагаш никакво усилие за водене на нормален спор, ще ти кажа нещо за последно. Нито Франция, нито другаде в Европа, дори и в Турция няма етническа държавност. Има граждани на Франция, на България и т.н. В Европа има европейски граждани - българи, китайци или турци. Всички имат същите права като кореняците. Равни права - равни задължение. Това пожелавам на България, за да се отърве измъчената ни родина от етническо насъскване, недружелюбност и разпалване на страх. Всичко това явно е неразбираемо за теб.

Коментиран от #165, #177


Оценка:
-8 +8

незнайко
163 Отговор

До коментар #157 от "турчин":


СЪС се пише ако следващата дума започва със З или С !!! Ямно не сте силен по граматика !!!

Коментиран от #164


Оценка:
-2 +6

незнайко
164 Отговор

До коментар #163 от "незнайко":


ЯВНО ...

Оценка:
-1 +3

турчин
165 Отговор

До коментар #162 от "божидар чеков":


Именно. Има граждани на Франция, България, Германия... А не да казват, че в България турци няма или в Германия българи няма. Както има българи във Франция, така има и турци в България. Е как до 1985 година в България има турци и след насилствената смяна на имената им изведнъж няма турци. А преди това същите граждани в България слушат новини на турски по българското радио, имат вестник издаден в Българска печатница на турски език, преподава се и турски език в българските училища и изведнъж се решава, че няма турци. Е, съжалявам, но всеки един българин знае, че в България освен евреи, арменци..., има и турци

Коментиран от #169, #172, #196


Оценка:
-3 +16

Българите
166 Отговор
50 на 50. Мешеха се както българските комунисти, а след 1989 и Тиркие. Не историята, а очевидци могат да казват. Всичко е много относително, защото от години далечни много смесени бракове. Тонове трябва живите да изпишем. Дс. Там е проблема, че сте в нс и се борите българите за техните турски, помашки и жигански гласове. И билбордовете са доказателство. Както си говорят турци и българи. Как може билборд на герб в турско село. Имат страх турците. И с право. Нямате си на идея какво беше, а в нс не им е било до тях, първо 50 годишните са били млади, а родителите им са работили за изхранването и отглеждането. Може да говорят от паспортна служба, ченгетата и очевидци, но излишно е всичко. Интелигентните турци и децата им не са в България. От селата в града. Женят се мални, раждат по 2 дечица и едва ли знаят за възродителен процес, те дори и фуми бъркат, защото млади българи рядко, повечето са стари, а помаците те виж говорят, но повечето на развален български, диалект и не можеш да ги разбереш. Давай напред. Не се връщай назад. От 30 години българки имат деца от роми месари. На 46 г имат българки правнуци. Много българки за турци. Търсете български депутати вината си във вас, а не в Доган. Живеещата българка с турчин, цигани.. Отива турчина при Доган и й намира работа както се разбрахме. Всичко идваше отгоре. Женските майки. Не искаме българи да страдат децата ни, а през това време бсп с дпс без работа българи, същото герб с дпс... Първо българите алчни, змобни

Оценка:
-9 +1

Българите
167 Отговор
Всичко е много относително, защото от години далечни много смесени бракове. Тонове трябва живите да изпишем. ... Първо българите алчни, злобни се погледнете и тогава коментирайте. Турчина, българомохамеданина(помака), циганина прогресират, защото взаимно се уважават, помагат, друго е 60 ръце да работят в бг и на запад бригади, а друго е две ръце. Егоизма ви уби всичко българско. Не дпс, а търсете вината у вас си драги другарки и другари бкпгерббспабв. Целта ви е тъй като в градове няма българи т. е. малцинство са и да вземете от дпс избирателите им, но те може да крадат, но и строят, а вие горе на думи празни обещания сте велики. Светли празници и обичаи. Бъдете смирени и бог да ви пази, без значение, на религия, пол, вероизповедание.

Оценка:
-8 +8

168
Този коментар е премахнат от модератор.
Рагнар
169 Отговор

До коментар #165 от "турчин":


От родословното си дърво знам ,че съм потомък на викингите .Значи ли това ,че трябва да пледирам за викингско малцинство в България ?

Коментиран от #173


Оценка:
-6 +10

Сезиране
170 Отговор
За такива статии трябва да се сезират съответните служби за разследване и сериозни наказания. Заради такава статия в истинския ЕС, доста хоро щяха да влязат в затвора.

Оценка:
-6 +2

Четеца
171 Отговор
Турци са, но вие дс, кгб разделихте всички ни. Както казваха старите хора, защо, кому трябваше да им сменят имената. Кон магаре става ли. Те са трудолюбиви, но нашуснаха 1989 и българия battisa. Интелигенцията избяга. А и турските власти по би би си vefa, пуснете ми интелигенцията, а не отровените турци. Има тук там от старите турци, но ако знаете, как работят, а са над 70 години. От 5 и вечер си лягат в 22 часа. На животните, градината, но българомохамеданите те навлизат пикрай крайните часи на града. И те много работят помаците и отнемат на турците земята. Останете със здраве. Турчина е кротък човек. Дай боже заедно с тях да напуснем тая земя, защото българина има голямо самочувствие, но покритието му е в лалатралалагепиземи

Коментиран от #185


Оценка:
-4 +15

Я па тоя
172 Отговор

До коментар #165 от "турчин":


Така е, ние закъсняхме много. Турците този проблем си го оправиха в началото на 20 век, с геноцида и изселването на арменците, понтийските гърци, тракийските българи

Оценка:
-9 +8

Скъсан Рагнар
173 Отговор

До коментар #169 от "Рагнар":


Знам ви химерата, по целия свят има българско малцинство а във бг'то няма малцинства. Това е разсъждение на ........

Оценка:
-6 +6

Мани Мани !
174 Отговор

До коментар #139 от "Генерал 🇧🇬":


Понеже генералите в България станаха повече от българите, стотици хиляди помаци и цигани се самоопределят като турци. Но ако бяхте направили няколко "Ахмедовци" и "Мехмедовци" паши в несъществуващата българска армия, днес картината щеше да бъде съвсем друга. Но вие, Кремльовските Бай Гадньовци, ги изолирахте тотално от управлението на държавата, със садистично удоволствие ги обещахте на най-черна гастарбайтерщина и сега ревете, че никой от малцинствата, барабар с тези от Пиринския край, не щели да стават българи. Ами върнете ги онези два милиона и кусур "арийци", които избягаха на Запад от фашизираната Мутроландия и ще спасите отечеството любезно, как хубаво си ти.

Коментиран от #175


Оценка:
-10 +7

Мани Мани !
175 Отговор

До коментар #174 от "Мани Мани !":


.....ги обрекохте.....

Оценка:
-6 +3

Истина
176 Отговор
Очевидци сме и работим с доказателства.. 1972 смяна имена на мои приятели и не унижаващи да се нарекат помаци, както и 1984 смяна имената на турците. И всички вие българи, от дс, бкп, децата ви работят на заплатени държавни служби. Лошо няма, с привилегии навсякъде. А много антикомунисти по тж не им давахте работа, по демокрацията и много си отидоха без време. Оголихте България. Не Ахмед Доган ви е виновен, а вие българските партии. Знаете злоупотребите си спрямо много други неща. Много учени станахте, а няма кой да работи на чорбаджиите. И ромите поумняха. Гледам сам си разтоварва дървата, но поне започнаха да посрещат гърци помаци та пак ще им е добре, но българина, да се жени за циганина в бг. Спасението е в тях. Ама и те тарикати мамите им. Ние булка помакиня ще вземаме. Не шега, а

Коментиран от #186


Оценка:
-10 +4

стоян георгиев
177 Отговор

До коментар #162 от "божидар чеков":


дано не си истинския чеков.ти си по-зле и от комунист от късните 80 .егати щуротиите пишеш,човече.турчина ти каза много точно ако толкова си съпричастен с българия ела .тук е съвсем различно от там.и турци има казва ти го един българин от българия.повечето наши турци обаче са част от българската нация.интегрирани и щасливи от произхода си.лошото е че пълно с разбирачи като теб дето не познават един български турчин ама дават расиски мнения.що се отнася до дпс ,я ми намери партия дето да има толкова пъстро етническо присъствие.провери дали в герб има цигани или турци масово както има българи в дпс същото е с всички други партии извън дпс.та както писах не познаваш тотално българската деиствителност ,а се правиш на компетентен което е смешно!

Оценка:
-10 +6

DRS
178 Отговор
В България има само някакъв странен вид хуманоидни биологични същества, живеещи напук на всякаква логика, вместо досега да са избягали или направо умрели...

Оценка:
-8 +5

112
179 Отговор
Българина, турчина и що не от новите българи и турци не желаят България. Да се върнат да превъзпитават неуките роми от балкана ли. Това е ваше задължение, на помитижите, но от крадене battisahte всичко. Но против ромите, но те се бият и след минити се смеят, нищо че й разцепил главата, много неща за тях, не всички де, но май всички сме цигани вече. Нали има една поговорка. Кажи ми кои са ти комшиите да ти кажем кои сте вие. Ще се оправи българия след 50 години, а бб да внимава, че виж са изкарали нот. акт за къщата в Банкя и останал без нея, няма само да мамят останалите, нека опита и той. Не му пожелаваме, но мерак са хвърлили и там.

Оценка:
-9 +1

Големия фал
180 Отговор

До коментар #93 от "мдда":


Не си голям фал. Химерата ти за чисти арийци я забрави.

Оценка:
-1 +2

Реалист
181 Отговор
Ние не сме български турци ние сме турци родени в българия: нрави и обичаите ни са запазени откак сме се преселили от анадола:)

Оценка:
-5 +5

Друг и различен
182 Отговор

До коментар #157 от "турчин":


Брато имаш грешка- със се пише пред С и З, а не пред Ц

Коментиран от #199


Оценка:
-0 +8

Чеков, късно е либе за китка !
183 Отговор
Отиде коня у ряката! Над България е надвиснала 90 милионна Турция, а "петата и колона " в страната - ромлянските легиони, ударно "българизират " нацията.

Оценка:
-0 +11

От Швеция
184 Отговор

До коментар #1 от "Севда":


Не знам кой е Божидар ,но същата ситуация ,
беше и в Швеция по това време , 1984 година ?
Въпроса не е кой е Божидор ,
а начина по който се настройват,
хората един срещу друг,
под формата на религиозна и етническа омраза?
Тук тези същите Български емигранти от турски произход,
извървяха протестен марш от 550 километра, в студ и сняг!
От Гьотеборг до Стокхолм в протест на отнетите им права,
от Комунистическите изроди?
Които сега ги ползват, за "гласове" , в политиката!
Това че самия Ахмед Доган е Хунтата,
и е един от тези комунисти , го знаем всички?

Нали е така,?
Аз две години съм си делил хляба в казармата с тези хора,
нищо лошо, не съм видял от тях , за разлика от много
мои сънародници, представяли се за приятели?

Осман Октай, да коментира,
на него му вярваме!?

От Българин!

Коментиран от #187


Оценка:
-4 +7

От Швеция
185 Отговор

До коментар #171 от "Четеца":


Прав си , много от това ваше съсловие ,
днес работи в цяла Европа ,
изгонени от Родината си ?
Но пък тук в чужбина ги оценяват,
не по името и националността ,
а по колко е способен и работен?
Затова вече и на Ахмед Доган му припари под задника ,
защото тези хора ,много добре виждат ,
че само една "дифтунга" ,
за насаждане на омраза в държавата България?
И да ползват политическия им глас за кражби и
съсипване на нормални и читави бизнес личности!

Оценка:
-1 +5

Очевидец
186 Отговор

До коментар #176 от "Истина":


Готин!Като ти чета написаното,се чудя какво ти е образованието,а диалекта ти е нито български нито турски а помашки.Аз съм очевидец,защото влезнах в казармата 1972г,за която споменаваш и ти.Никой никога не е карал българските турци,да си сменят имената в този период(това стана 1984 по други причини),просто не ги допускаха до редовната армия но с помаците беше друго.Корена на помаците е български и това научно е доказано.Помаците както в България така и в бивша Югославия,нямат нищо общо с турците.Те са били християни,които от страх или изгода са си продали вярата на исляма(това не е достойно за уважение).Та да се върна към 1972г.В моя полк от редовната БГ армия имаше 3/ма помака с турски имена.Още преди клетвата им казаха,че имена като Ахмед или Хасан в БГ армията няма и няма да има и ги пуснаха 4 дневен отпуск,да си сменят имената ако желаят.Ако се върнат с турските си имена,веднага ще бъдат пренасочени към КЕЧ или ТВ,но не могат да останат в редовната армия.Единия се върна с българско име и остана да си отслужи 2-те години и положи клетва ,а останалите ги преместиха някъде и повече не ги видяхме.Та нещата са съвсем обикновенни.Искаш да бъдеш редовен войник,то за да бъдеш,трябва да спазваш изискванията.Искаш да следваш висше образование-има си ред и изисквания.Насила хубост не става,но ако самия ти не искаш, няма смисъл да ревеш,че не се вписваш в обществото.Не ти определяш обществото а то определя теб.

Коментиран от #189


Оценка:
-5 +12

божидар чеков
187 Отговор

До коментар #184 от "От Швеция":


Божидар Чеков, ако ви интересува, ще намерите с ГУГЪЛ. Радвам се, че споделяте впечатленията ми от тези честни и трудолюбиви хора.

Коментиран от #218


Оценка:
-1 +5

Какви българи
188 Отговор
Какво не е минало от тук? Македонци, Византийци, Гърци, Кръстоносци(Французи, Игалианци, Испанци, Англичани)Австрийци, Унгарци, Турци, Руснаци, Немци..... И накрая ние сме "арийци" и в България няма турци ли? то има ли .......

Оценка:
-8 +5

Реалист
189 Отговор

До коментар #186 от "Очевидец":


Валя Балканска сменила името си и се нагодила на комунистическата власт:) но истината и корените си променила ли е:) на турски му викаме гььотверенска работа:)

Коментиран от #193


Оценка:
-11 +7

Реалист
190 Отговор
Османската империята 500 години по тези земи не е сменила едно име и не е осквернила една черква не е посегнала на езика и културата.А комунягите се учеха от СССР, и кво стана...

Коментиран от #191


Оценка:
-16 +9

бай Иван
191 Отговор

До коментар #190 от "Реалист":


НЕ ПИШЕТЕ ЛЪЖИ,МНОГО БЪЛГАРСКИ ЧЕРКВИ СА РАЗРУШЕНИ И ОПОЖАРЕНИ ОТ ОСМАНЦИТЕ

Коментиран от #221


Оценка:
-5 +11

Турчин
192 Отговор
Турци в България има ито много от обявените на практика. Отминаха времената на отричане на истината за съществуването на онова национално малцинство в България,което даде толкова много за проспиритета на България и беше стъпкано със земята от хайдути и управници на тази страна.ДНС НЕ Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Ако ДПС беше етническа партия нямаше да спомага за "мекото асимилиране " на турското малцинство в България. Ахмед Доган нямаше да мълчи като пумпъл 35 години когато джри и в едно училище в България не се учеше турски език и литература и днес младите не могат да говорят на турски иговорят един смесен език-турско-български чужд и за двата народа. ДПС е прект на дълбоката българска държава-близалка за турското малцинство да чака възтържествуването на правото и свободата. Но в България има етнически партий като ВМРО,НФСБ,БСП,ДБ и други които не дават нито едно избираемо място на турчин в листите си за депутати и кметове. Именно те са етнически партий би са противоконституционни.За това преди да плюете срещу ДПС се огледайте и вижте какво става във вашата кошара. И се благодарете на ДПС и Ахмед Доган за личния му принос за побългаряването на турското малцинство в България. ДПС е временен пристан за турското малцинство, скоро ще загуби своя притегателен способ и ще стане една малка маржинална партия и ще изчезне в историята защото вече не може да даде нещо на турците в България а точно обратното пречи за тяхното национално, духовно и историческо развитие. Ще се

Коментиран от #226


Оценка:
-11 +8

Очевидец
193 Отговор

До коментар #189 от "Реалист":


Нe знaм В.Бaлкaнcкa c кaкви кoрeни e.Aкo e билa пoмaкиня ce e върнaлa към хриcтиянcкитe cи кoрeни a aкo e туркиня,cъc cмянaтa нa имeтo нямa дa cтaнe бългaркa,нo щe бъдe приeмaнa кaтo тaкaвa.

Оценка:
-2 +11

Фатих
194 Отговор
Няма турци в България ли? "Поживьом и увидим" както казва руснакът. То не останаха много-15-20 тина години. А таково животно като "помак" на света няма. Те са потомци на авари и кумани и са турци точно толкова ,колкото и анадолците в Турция. Те са участвували в боя при Малазгирт на страната на Алпарслан и благодарение на тях Селчукските турци побеждават Диоген. Терминът "помак" е измислен от българските лъже историци чак към края на 19 век. Ако Ахмед Доган беше истински защитник на турското и мюслюманско малцинство в България днес в Родопи ,Рила и Пирин планина щеше да звучи прекрасният турски език и нямаше да остане и помен от насилственните последици на българския терор от 1912 до ден днешен. Тези хора от 1912 година до ден днешен са положени на нечовешки мъки, терзания,преследвания и убийства за да сменят същността си и все пак са се запазили. Корав народ защитаващ своите корени. И езика който говорят не е български. Също да го знаете. Всъщност времето ще покаже и докаже всичко за в бъдеще.

Коментиран от #203, #254


Оценка:
-15 +6

лъжеш
195 Отговор
Божидар Чеков, през 1984-85 година няма как турците да идват в Париж и да висят пред вашата кантора защото тогава не се даваха паспорти на всички, особенно на турци. Второ не прави демогогия, вашата цел е да ограничите правата на турците а не да ги признаете. България имаше нужда от ДПС и Ахмед Доган и се възползва от тях. Нито един саратник на Ахмед Доган от затвора в момента не е в ръководството , дори и член на ДПС ,всички са изолирани и анолирани. Как успя да го постигне ?Ти как мислиш? Ами с помоща на българската държава и тайните служби. Така,че недей да плюеш, ако плюеш на горе ще си оцапаш мустака, ако плюеш на долу ще оцапаш братада и двете са твои. Така казва народа.

Оценка:
-7 +6

Сър Пичук
196 Отговор

До коментар #165 от "турчин":


Проблемът дойде от Турция.
Започнаха да бунтуват турскоговорящите и да ги карат да се отцепват в автономия. Това беше активно мероприятие на турските служби и елемент на Студената война. Атентатите и саботажите започнаха и чак тогава се каза, че в България турци няма и следователно няма основания за автономия и т.н.
И действията тогава не бяха насочени само към смяна на имената, но и срещу облеклата, начина на празнуване (без турски знамена) и т.н.

Коментиран от #201


Оценка:
-4 +10

Анонимен
197 Отговор
Валя от кръста нагоре е българка, от кръста надолу е мюсюлманка. И както казваше моят съученик. Ние нито сме турци, нито българи, а сме 'помаци'. Видяли ли сте помак в старчески дом. Не. Ние имаме шивашки фирми, имаме огромни къщи. А на избори всеки път от 30 години е напреден ред националистическата карта, та именно вие бкпбспгерб сте от 30 години с турците и преди. Даваха ви парче злато по живково за по окей работни местенца, а нима от 30 години не се повтарясе именно от вас дс, кгб

Оценка:
-3 +2

Пабло
198 Отговор

До коментар #152 от "Ивтината":


Баязид е пленен от Тимур, затворен е в клетка и подложен на унижения.Умира в плен.

Оценка:
-3 +6

турчин
199 Отговор

До коментар #182 от "Друг и различен":


Прав си брат, моя грешка

Оценка:
-0 +4

САЩ
200 Отговор
Турците , Ромите, Помаците, Арменците, Евреите, Русофилите, Мигрантите , Затворниците, Проститутките, Продажниците, Гей общноста, и всички с тъмна кожа трябва да се изселат доброволно към родината си Турция, след независимоста на България незаконно тези изброени групи ги оставиха на територията на България. И ако не бяха загубените две световни заради продажния цар досега да сме на три морета с 200 милиони бели светлокожи високи атлетични руси етнически българи и България да е била третата икономическа и военна сила в света

Коментиран от #204, #217, #222


Оценка:
-13 +5

Турчин
201 Отговор

До коментар #196 от "Сър Пичук":


Както винаги лъжеш. Ще ти открехна малко завесата, аз съм участник в съпротивителното движение на турците в България през 1985-89. Нито тога основаното Национално освободително движение на турците в България нито друга организация НЕ ВКЛЮЧИЛА В УСТАВА СИ АВТОНОМИЯ В БЪЛГАРИЯ. Целта беше с мирни средства да се противопостави на асимилацията. Преуритетите в Устава бях :1. Връщане на имената на турците и мюслюманите в България(включително и ромите). 2. Разрешение на мюслюманските богослужения,молитви ритуали и обряди.3. Изучаване на майчения език в училищата в които има най-малко 10 малцинственни деца. 4. Право на сдружения и политически партий освен БКП . 5. Право на ЖЕЛАЕЩИТЕ да се изселят в Република Турция. Това е. Да подчертая и да напиша тук,че след разгрома на НОДТБ през юни 1986 се организира процес срещу дейците на организацията и в обвинителния акт никъде не пишеше " стремеж към автономия" ,"връзка с турското разузнаване" или "вдигане на туски знамена". Дори и в най-кървавите дни на 1989 година когато се стреляше без предупреждение на месо срещу мирните протестиращи нямаше искания за автономия и нямаше турски знамена.Много е тъпо и недостойно да се вярва,че ДС в България е позволила на МИТ да си развява в България през тези години. Просот е недопустимо защото тогава глобяваха само да говориш турски,камо ли да имаш връзки с турски дипломати и служители. НОДТБ никога не е приемала и толерирала разделението, тероризма и гибелта на хора в България. Къл

Коментиран от #212


Оценка:
-6 +7

Очевидец
202 Отговор
Комунистите смениха 16 пъти имената на помаците. Последно им бяха сменени през 1972. Носеха хората шлифери, кърпи, чорапи и им бе отнето. Айде якои обвиняват сащ, но не сме били 1972,а по точно към сссс, дс, кгб. Никой няма право. Те от 30 години се женят, мъже помаци за туркини, туркини за помаци, българки за цигани, рускини за цигани, помаци и турци. Те са строители, други са на държавна служба и тъй като интереса клати феса избягват безработните българи. И кой е виновен. Управляващите. Защо ли. Защото са подкупни. Рушветчии. И кво като сме към Турция. Та ние сме. Щим на българина не се дава, а на тях. А може би запада така е наредил. Лошо ли, сега щяха да населят Германия, а меркел има награда за цингарелите. Мъж без пари и жена без гърди огън да ги гори.

Оценка:
-4 +3

до фатик
203 Отговор

До коментар #194 от "Фатих":


Няма турци в Б-я, това е така, теб не мога да те видя, колко си опушен и не си ли някой арабин живеещ, от доста години в Б-я, но нашите турци са си видимо наши хора, има цели села в който хората са направо бозави, ще рече руси. На практика не можеш да различиш българин- християнин, от българин мюсюлманино. Специално помаците, те са си чисти българи. Защото живеят в планината, относително изолирано, приели са исляма, за да не плащат данъци и ангария на Султана. Говора им е леко архаичен мелодичен, като на старите българи. Българският език по принцип е тракийски, прабългарите са арийци, имената Исперих, Кубрат (Курт), Тервел, Пресиян са близки с персийските, но не са персийски а български, защото българите са по-стар народ и от иранците. Ако искаш факти, виж в интернет, кой е най-старият календар в Света и също така най-точен. Това е Българският календар. Признат, от Юнеско. Тракия в древността се е наричала Ария.

Коментиран от #208


Оценка:
-10 +11

Турчин
204 Отговор

До коментар #200 от "САЩ":


Пий редовно хапчетата си, легни си и недей излиза защото бълнуваш и можеш ненадейно да попаднеш под една кола или да ти падне нещо на главата. Имаш психически разтройства и си опасен за обществото. Трябва да те изправят пред съда за тези убеждения. Още по-вече в САЩ. Внимавай много да не ти се случи случка и се пази. Недей да говориш на висок тон.

Оценка:
-5 +7

Ралчев
205 Отговор
Ние в бг-то строим Соломонивия храм на юдеите.
Нека братята в Германия си строят огромни пирамиди и/или колосолни строилни проекти.

На мене ми треба малко. Колко да не ме бият съседите и малко луканчица. Цър цър...
Малко хероин за сина ми, също така.

Оценка:
-5 +1

гост
206 Отговор
Живял ли си над 70 години между турци, помаци, цигани, евреи, арменци, македонци. Историята в много случаи е преувеличена. Кво дойде. Лошото е, че трябва да се имаше през тия 30 години горе с Доган ага, и той е по млад, р 1954, за да работиш това, за което си учил. Преди 30,20 и до днес, преди пандемията. Те на запад което учиха забравиха. Всичко е разруха. Не виждам как ще я бъде България, а с 500 лева, да са 800 лева, как се гледат деца. Хората се интересуваха не кой турчин, а за други неща. И тук работещи по 8 или 10 часа роби, живите им стари родители, някои на 50. Идват децата ни и лягат. И как ще гледат деца. Екмек йок. Феодала пари не дава. А вие отклонявате нещата. Не можете ги обори турци, пимаци, цигани, защото пари им идват от вън, в джамиите и от там се разоределят, на бедните и тяхните. Що не вземе бате бойко да наоълни пакети затворени и да хване някой с кола да разнася на учителката не живееща с мъж, а тя българка, свекър турчин, свекърва помакиня. Дайте на умната болна нинова, борисов. На човек му трябва малко внимание. Не за кутията, но бедна ми българия и от там турция ще ни рита и ни изрита от българия, защото всички българи управлявали 30 години сте зависими от турция русия и навсякъде дпс назначаваше или бкпбсоабвгербсдсндсв от техните и рускини. Много българи си отидоха огорчени от вас бгпартии.

Оценка:
-3 +3

Тюрк
207 Отговор
Я ела да видиш, кои са парвенютата със западните коли втора ръка в Одрин.

Оценка:
-0 +5

Фатих
208 Отговор

До коментар #203 от "до фатик":


Убеждението,че едиственно българите са светлокожи и руси е измамно и доста спорно. Иди в източна и югоизточна Турция и ще видиш много хора,които нямат нищо общо с България и балканите да са русокоси и синеоки. Кой ви излъга ,че сте единственните които в гените имат един различен пигмент? Прабългарите са ТУРЦИ, от турското племе ОГУЗИ, точно и както и ОСВАНСКИТЕ ТУРЦИ СА ОТСЪЩОТО ПЛЕМЕ. Недей изопачавай историята, тя не е единственно българска. И какво ви интересува вас българите как ще се наричам аз? Мога да искам да съм сомалиец,монголец,китаец,италианец,французин,англичанин и всякакъ и ДА НЕ ИСКАМ ДА МЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРИН.МОГА ДА ИМАМ АЛЕРГИЯ КЪМ ТОВА НАИМОНОВАНИЕ. ТЕБЕ ИЛИ ВАС КАКВО ВИ БЪРКА? Ако не бяхте толкова зли, простаци,злобни,коварни, долни,кръвожадни, крадливи, лъжливи и безпризорни и безбожни през годините може би сега с гордост можех да кажа на висок глас и да се гордея,че съм българин. Но след всичко преживяно от мен и моя народ по тези земи надали ще се съберем под това название. Всеки да си знае народността и къде му е мястото. Това е и спрете да ни убеждавате, че не сме това което сме. Има по-вече исторически факти и документи от това ,че именно вие не сте това за което се мислите. Точка.

Коментиран от #211, #288


Оценка:
-9 +12

1111111
209 Отговор
Българите да се стягат да се трудят, а не да гледат в паницата на турците. Те са работохолици. Раждала е майка туркиня 3, 4 деца, но аферим на турци деца. Като орлица са над майка им вдовица. Изпъват мрежи, дойдоха си от короновируса, пак заминаха някои, деуги тук. Да им завидиш. А махка им по цял ден е на полето или градината, на животните, дори българина от село, аз тая работа, която Тя туркинята, аз не бих могъл. Те не се карат за имоти. Като заколят и тя ги събира всички внуци, деца, снахи, щерки. Българина е егоист. Злобен. Само той да е добре, но турчина много ви здраве много по добри бяха преди да им сменят имената. Грешка голяма бай тодоре. От гърция, тракия са ги настанявали в турски села и живееха като братя. Кога свърши младото туркинче идваше при младото българче и се уважаваха и на камъните каносваха ръце за байрама и българите млади и стари. Минало бешело. Всички сме пътници. И с тая пандемия в провинции пуснали слухове и никой не желае да се ваксинира. Има много работа, а не кой турчин. Турчинът е добър човек. Но за роми и българомохамедани тук стм пас или стоп.

Оценка:
-3 +13

123
210 Отговор
Има християни, дошли от Беломорието. Не харесваха България защо, защото тукашните хора не са им давали работа. Плачеше за Гърция, Тогавашна Тракия. И прави били старите хора. Мръсна политика. А днес с крадене от българските граждани тукашните българи си накупиха замъци в Днешна Гърция. С чужди пари, драги българи, лесно се живее. Но нямаме кой да ни защити. Ако имаше една тракийска партия, може би нещата, но и помаците щяха да искат, ромите също. Но бг е бедна. Както казваха старите ни хора лакво има, маслини ли, портокали ли, бяло море ли. Тъжаха и си отидоха тъжни, сега и ние внуци, правнуци се повтаря. С тая разлика, че те са раждали по 6,7,9 деца, а българина 0нула деца. И не турчина или дпс, а вие мили другари и другарки от всички български партии убихте всичко българско. Късно е либе за китка. Живейте с откраднатото и на избори си гласувайте вие и вашите близки, чакащи нещо да им подадете. Те са отзад и ви гледат сеира. Нищо че и те не са това, което бяха при заминаване в Турция през далечната 1989. Весели празници.

Оценка:
-3 +7

Белазгибългари
211 Отговор

До коментар #208 от "Фатих":


Днес всеки може да си направи ДНК тест, науката не лъже, друг е въпроса, на кой колко му е изпран мозъка, имам пред вид братовчедите, в БЮРМ днес СМ. Международно изследване, преди няколко години показа, че днешните българи независимо, за какви се мислят са 48% арийци по гръцки траки, като забележи около една четвърт, от изследваните българи в изследването са включени и българите мохамедани са с гени на хората живели по нашите земи преди 7-8 хиляди години. Което ще рече, че всеки четвърти българин е потомък на Белазгите, по гръцки пелазгите. Колкото до турците, те са нов народ, международно са признати през 1925 г. Както и гърците през 1834г, днешните гърци се наричат елини а до началото на двайсти век са се наричали ромеи. Докато българите винаги са си българи. Разбираш ли разликата!

Коментиран от #225


Оценка:
-1 +12

Ххххх
212 Отговор

До коментар #201 от "Турчин":


Може да сме били от двете страни на барикадите ;)
Т.нар. Възродителен процес започна през есента на 1984г, а атентатите на гарата в Пловдив, Аерогара Варна и в Ст. Загора бяха от лятото на 1984г. Имаше и опити за дерайлиране на влакове и различни саботажи. Още преди тях пък започнаха акции срещу българските шофьори на камиони, като повсеместно има се налагаха неоправдани и непосилни глоби. Това на практика спря международния транспорт на България към Близкия Изток.
Имаше "емисари" от Турция, които проповядваха именно това - признаване на малцинство и след това да се издигнат искания за автономия. Разпространяваха се и листовки. Имаше саботажи, палежи на ниви, складове и т.н., но насилие за смяна на имената не е имало - просто се отказваха административни услуги на тези, които не бяха със сменени имена. На много места се вееха турски знамена, които бяха махани. Някои се въоръжаваха и предлагаха пари за един апартамент за автомат.
Бях там лично, така, че не ми говори за лъжи. Преди това си имахте и новини на турски и вестници и списание (Йени Ишик и Йени хаят), живеехме в мир и без проблеми, имахте привилегии във ВУЗ и навсякъде, получавахте всичко, което искахте, така че защо някой без причина ще тръгне да ви сменя имената.

Коментиран от #215, #232


Оценка:
-6 +11

Евгени
213 Отговор

До коментар #149 от "де юре":


И аз имам прител турчин, свестен човек работяга, гледа си семейство и изобщо не се интересува кой какъв. Турчин трудно става приятел, но стане ли такъв той е до гроб. Е, с Демир от 20 години сме приятели и не ме е предал.

Оценка:
-2 +9

Анонимен
214 Отговор
На днескашния ден, кво беше, а днес хора няма.

Оценка:
-0 +4

ЛЪЖЕШ !!!!!!!!!
215 Отговор

До коментар #212 от "Ххххх":


Кат дърт сиганин.

Оценка:
-8 +5

Вай, анасъни, драги зрители !
216 Отговор
От многобройните коментари става панятна, че турците в България са бая калабалък.

Оценка:
-1 +10

Хахаха
217 Отговор

До коментар #200 от "САЩ":


Руси етнически българи, голям смях. Нека всеки да отвори учебник по история издаден преди 1944 година и да прочете какви сме били етническите българи. Нищо общо с руси, бели или пък синеоки. Защо трябва да ни е срам как сме изглеждали? Такава мешаница е ДНК ни. Който не вярва да си направи ДНК тест и да види колко е българин

Коментиран от #219


Оценка:
-5 +11

От Швеция
218 Отговор

До коментар #187 от "божидар чеков":


Божидаре ,благодаря ти ?
Сега вече ще знам кой си , адмираций!
Аз имам поглед върху Скандинавия, от 1979 година,
когато пристигнах тук?
Не съм имигрант, съпругата ми е Шведка?
Реалността за Българите в чужбина ,
е трудно понятие, за много хора в България?

Оценка:
-1 +2

Бен
219 Отговор

До коментар #217 от "Хахаха":


Българите са както с черна, така и със светла коса, както има белички така има и смугли, но не и черни като някой който живее по на юг, Близкия изток или Африка. И това е съвсем закономерно, защото българите никога не са били расисти, забележи почти всички древни народи са имали роби, но не и българите, затова славяните са станали част, от нашият съвременен етнос, още преди 1000 години. В България са славни в Римската империя са склавини, разбираш ли каква е разликата? Склавини на латински е роби. Виж рисунката на Кана от Бога Крум римски художник го е нарисувал като риж мъж. Ахил също пише, че е бил ръж мъж.

Коментиран от #287


Оценка:
-1 +7

Матей
220 Отговор
Това не е въпрос на генетичен произход , ана самосъзнание,в случая породено от религиозната принадлежност.В добавка идват и привилегиите,паричните и материални помощи в немалък размер и всякакви други благини.затова и повечето ци-га-ни се пишат турци и мюсулмани.Така че да ги пишеш 1 милион,няма да сбъркаш.Те са цъкащата бомба със закъснител,заложена дълбоко под основите на България.

Оценка:
-1 +6

Бегай !
221 Отговор

До коментар #191 от "бай Иван":


Разграбени, Разрушени и Опожарени са от Хайдутите - "Народните закрилници "

Оценка:
-7 +3

Черна мамба
222 Отговор

До коментар #200 от "САЩ":


Внимавай да не те опъне някой афроамериканец в САЩ!

Оценка:
-1 +8

кукуригу
223 Отговор

До коментар #139 от "Генерал 🇧🇬":


Не става, колкото и да ревеш турчина българин няма да стане. Преди 1985 година всеки знаеше кои са помаци, кои са турците в България. Политиката на комунистите само закара България в дълбините на мизерията, но такива като теб продължавате с лъжите си макар, че вече ще се удавиш в собствената си помия. Много добре знаеш истината, а тя е, че в България има близо милион турци наследници на османските турци. Ако ти трябват българи, просто раждайте, но турците българи няма как да станат.

Коментиран от #248, #249, #250, #251, #252


Оценка:
-10 +6

224
Този коментар е премахнат от модератор.
ГОЛЕМ СМЕХ
225 Отговор

До коментар #211 от "Белазгибългари":


От век и половина ревеш, че половин хилядолетие, повтарям, половин хилядолетие си бил под турско робство, а днес се лумбуркаш по гърдите и плямпаш, че си тракиец, славянин, още малко-марсиянин. А преди турците, тази страна е била кръстосвана и "трапосвана" стотици години от кумани, печенези, татари, маджари /чет нямат/, сите пръснали се от тюркската матрьошка. Сопрете се бре, хъшове кремльовски ! "Възродителният" трен дерайлира и не майте го накара да пуфпафка, оти мургавите " българе" са задигнали релсите, а кюмюрджиите са фанали пътя към Анадола и Европата. А Ердо и Путин се чудят ко да праят с останалата "железария". Байдън, ти майка ти баща.....!

Коментиран от #230


Оценка:
-13 +4

Ахмет
226 Отговор

До коментар #192 от "Турчин":


Поздравявам те за хубавия коментар и съм съгласен с теб.
Наистина ДПС не етническа партия а напротив много подпомага за побългаряването на Етническите Турци в България и води политика пробългарска и слуша своите господари БЪЛГАРИ
Въпреки всичко вБЪЛГАРИЯ е имало ,има и ще и а Турци
ТОВА ГО КАЗАХ НА БЪЛГАРСКАТА МИЛИЦИЯ НАВРЕМЕТО и сега го казвам открито на Българските читатели

Коментиран от #231, #242


Оценка:
-7 +4

4883
227 Отговор
В България НЯМА ТУРЦИ,а в Турция НЯМА БЪЛГАРИ?!

Оценка:
-1 +5

Българин
228 Отговор

До коментар #15 от "Fenasi Kerim":


Fenasi Kerim ! Желая ти много здраве и щастие ! Ние обикновените българи и вие се печем на един огън в мизерията си ! За това си живей живота и каквото Бог дал!

Оценка:
-3 +11

стария КУРТИ
229 Отговор
ТУРЦИТЕ СА В ТУРЦИЯ !

Оценка:
-3 +8

днк
230 Отговор

До коментар #225 от "ГОЛЕМ СМЕХ":


С глупави хора не се спори, прав си, много са минали и много са заминали, както тук, така и навсякъде другаде, затова учените правят днк изследвания, за българите има такива и са публикувани, генетически българските турци са еднакви с българите. Ако преди 100 г. религията е била определяща, за това, като какъв се чувства един човек, то днес не е така. Важно е всички да сме равни пред закона. В някой страни днк изследванията са засекретени, но не и в Б-я.

Оценка:
-0 +7

Божо
231 Отговор

До коментар #226 от "Ахмет":


Ахметчо, навсякъде има турци, българи или цигани, ако рече някой да търси и прави политика, от това. Света е пъстър, виж Америка, там само марсианци няма, но и това не е сигурно, с тези НЛО. Бог е дал на българите, България на турците, Турция.

Оценка:
-1 +7

СОМАТ
232 Отговор

До коментар #212 от "Ххххх":


Бях шофьот от СОМАТ по това време.Прав си за всичко,освен за едно,Репресиите срещу СОМАТ в Турция,започнаха след като всичко в България беше приключило.При положение,че глобите в Турция бяха около 3 долара,нас ни глобяваха по 100.Обиждаха ни плюеха ни и докато стигнем до Анкара(в Турция сме били само транзит за Ирак,Иран,Сирия,Йордания,Ливан и т.н)парите за командиртовката бяха свършили.Идваха от посолството да ни носят пари за да можем да продължим.9 милиона долара отидаха в джобовете на турските полицай без да имат по техните закони,право да ни глобяват с такива суми.Бяхме глобявани и малтретирани,само заради това че сме Българи.Това чудо беше около 6 месеца,докато българското правителстъво не затвори границите за газарбайтерите от Европа и не започна да ги глобява по същия начин.Пътят на Турците от Европа за Турция беше затворен.Опитаха се през Гърция но гърците са по лоши и от нас.Опитаха с фериботи от Румъния или от Италия и Франция,но това си беше труден процес,отнемаш много време.Още две години след случката,турците ги беше страх да минават през България.След ответната реакция на България,спрямо турските газарбайтери,нещата си кротнаха.Учудва ме нещо друго,всички пишат за следствието но пропускат причината за да се стигне дотам.Причината са турските и американските тайни служби и манипулирания турски етнос в България.

Оценка:
-3 +11

321
233 Отговор

До коментар #122 от "123":


Истински маке брат си умеете свободни съчинения по фантастика да ги представяте за история.

Оценка:
-4 +5

Не се заблуждавай
234 Отговор

До коментар #156 от "Не се заблуждавай":


Не си българин, монгол си. Има свестни и при монголите. Но има и такива расисти. Изследвай си генома и ще ти стане ясно, внимавай да не влезеш в рекурентна депресия.

Оценка:
-8 +0

235
Този коментар е премахнат от модератор.
236
Този коментар е премахнат от модератор.
ИМПЕРИАЛИСТ
237 Отговор

До коментар #125 от "Сладкар":


Ще ти кажа моите впечатления. Към мен се отнасяха с пресметливо уважение, За всяка добра постъпка от моя страна, те се чувстваха длъжни да отговорят равностойно, но си оставаха прикрити. Направи ми впечатление, че са с ограничен интелект, но не глупави, а по-соро посредствени, и с високо "имперско" самочувствие...

Оценка:
-1 +8

238
Този коментар е премахнат от модератор.
239
Този коментар е премахнат от модератор.
240
Този коментар е премахнат от модератор.
БГбг
241 Отговор

До коментар #239 от "123":


Явно ти си ченгенето а и истинските турци не обичат ченгенета(цигани).В македония са останали само джубрета като теб.

Оценка:
-4 +6

Генерал 🇧🇬
242 Отговор

До коментар #226 от "Ахмет":


ДПС нарушава българската конституция, защото основните права и свободи принадлежат на отделната личност, а не на група, основана на етнически или друг религиозен, имуществен или верски признак. Същите тези права и свободи подлежат на индивидуална, а не на колективна защита, каквато е прогласена в основните партийни документи на Движението. Като типична затворена партия ДПС нарушава драстично Конституцията, защото е „изградена на специфична и религиозна основа”. Програмата им за изборите в началото през 1991 год., в която навсякъде се говори за „мюсюлманско население” и изучаване на турски език. Резултатите от изборите за доказателство на затворения, консервиран електорат на партията.

Оценка:
-1 +15

Стига с маке номера
243 Отговор

До коментар #238 от "123":


Според различни автозомни анализи, които са доста по-прецизни от тези на мтДНК и Y-ДНК, днешните българи са по-тясно свързани с някои балкански популации (македонци, гагаузи, румънци, жители на Северна Гърция, черногорци, сърби, косовари) отколкото с останалите европейци, а най-тясно с румънците, македонците и гагаузите, с които попадат в общ подклъстер. За разлика от по-голямата част от Европа.

Коментиран от #259


Оценка:
-3 +3

ИМПЕРИАЛИСТ
244 Отговор
Турцитe никoй нe ги e гoнил oт Бългaрия. "Гoлямaтa eкcкурзия"-1989 г., cтaнa 5 /ПEТ/ гoдини cлeд прeимeнувaнeтo им-1985 г. Зa дa нe ce пoлучи труc в държaвaтa oт внeзaпнoтo caмoвoлнo нaпуcкaнe нa рaбoтнитe мecтa oт турцитe, бяхa прeкрaтeни вcички oтпуcки нa Бългaритe пo ceлaтa и дoри учитeлки влязoхa в крaвeфeрмитe, зaщoтo живoтнитe измирaхa. Турcкитe cъгрaждaни, пo тoвa врeмe, ca грoзнo мaнипулирaни; уж ca гoнeни, a oщe прeз първитe мeceци някoи oт тях взeхa дa миcлят зa връщaнe. Нe минaлa и eднa гoдинa и ce върнaли в нeпoкътнaтитe cи къщи oт кoитo били "изгoнeни". Зa тoвa, кaквo cтaвa c къщитe нa изгoнeнитe, мoжe дa пoпитaтe cърбитe в Кocoвo. В Кърджaли, пo грaдoуcтрoйcтвeния плaн, cъбoрихa 10-тинa прoдaдeни oт изceлницитe къщи и пo тaзи причинa, пo-къcнo, ce вдигнa вoй дo нeбecaтa. И oщe нeщo. Пacпoртнитe oтдeли нa милициятa, рaбoтeхa в тoзи пeриoд caмo зa турцитe, зa дa им ce издaдaт мeждунaрoдни пacпoрти. Кaк звучи caмo: ИЗГOНEН C МEЖДУНAРOДEН ПACПOРТ, ХA-ХA. Бългaрин, прeз тoзи пeриoд, нe мoжeшe дa ce врeди дa пoлучи тaкъв пacпoрт. Турцитe нe ca гoнeни oт Бългaри или Бългaрcкaтa държaвa, a изигрaхa прeдaтeлcкa рoля към Рoдинaтa cи Бългaрия, пoдтиквaни oт Aнкaрa, чрeз турcкaтa aгeнтурa в Бългaрия. Пo въпрoca, дoкoлкo прeимeнувaнитe Бългaрcки „Турци” ca турци, нaй-дoбрe мoгaт дa ви кaжaт eфeндитaтa в Турция. Причинитe зa тoвa ГЛУПAВO, НACИЛCТВEНO, ПРEИМEНУВAНE зaпoвядaнo oт кoмуниcтичecкoтo ПOЛИТ-БЮРO, нaчeлo c „кръcтникa” бaй Тoшo, нeoбяcнимo зaщо вce

Коментиран от #245, #253


Оценка:
-1 +9

ИМПЕРИАЛИСТ
245 Отговор

До коментар #244 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


.....
Причинитe зa тoвa ГЛУПAВO, НACИЛCТВEНO, ПРEИМEНУВAНE зaпoвядaнo oт кoмуниcтичecкoтo ПOЛИТ-БЮРO, нaчeлo c „кръcтникa” бaй Тoшo, нeoбяcнимo зaщо вce още са тайна.

Оценка:
-1 +2

копи пейст
246 Отговор
Мидхaт пaшa e мнoгo cилeн aдминcтрaтoр и cтрaтeг. Тoй упрaвлявa кaтo вeлик вeзир и виcш държaвeн cлужитeл. Публикувa oбширнa cтaтия c имeтo „Турция в cвoeтo минaлo, нacтoящe и бъдeщe“ във фрeнcкoтo cпиcaниe „Рeвю cиaнтифик дьo лa Фрaнc e дьo л`eтрaнж“, гoдинa VII, януaри-юли 1878 г., cтр. 1152, Цeлтa му e тя дa дocтигнe дo възмoжнo нaй-мнoгo читaтeли и eвeнтуaлнo дo учacтницитe в Бeрлинcкия кoнгрec. В cтaтиятa ce кaзвa:
„ ... Мeжду бългaритe имa пoвeчe oт eдин милиoн мoхaмeдaни. В тoвa чиcлo нe влизaт нитo тaтaритe нитo чeркeзитe. Тeзи мoхaмeдaни нe ca дoшли oт Aзия, зa дa ce уcтaнoвят в Бългaрия. Тoвa ca пoтoмци нa cъщитe тeзи бългaри, прeoбърнaти в иcлямa прeз eпoхaтa нa зaвoeвaниятa и в cлeдвaщитe гoдини. Тoвa ca чeдa нa cъщaтa тaзи cтрaнa, нa cъщaтa тaзи рaca, и oт cъщoтo тoвa кoлянo. A мeжду тях имa eднa чacт, кoитo нe гoвoрят друг eзик ocвeн бългaрcки..."

Коментиран от #247


Оценка:
-2 +7

ИМПЕРИАЛИСТ
247 Отговор

До коментар #246 от "копи пейст":


Божидарчо, нали си в Париж, прочети статията на Мидхат паша и се ограмотявай

Оценка:
-0 +4

Генерал 🇧🇬
248 Отговор

До коментар #223 от "кукуригу":


Такива като теб, българи мюсюлмани, освен турска пропаганда, колко европейска литература и история сте прочели?Няма как с няколко коментара да ви се покажа, че на коня с капаци мирогледа е скопен.

Оценка:
-1 +10

Генерал 🇧🇬
249 Отговор

До коментар #223 от "кукуригу":


1. Мидхад паша, велик везир - На 8 юни 1878 г публикува статията си “Турция в своето минало, настояще и бъдеще" във френското научно списание "Журнал д'Ориан" (Midhat Pacha, La Turquie dans son passé, sont présent, son avenir. "La revue scientifique de la France et de l'etrancer", Juin 1878. № 49, p. 1152), по-късно в и лондонското издание "Деветнадесети век":
" След като управлявах много години Дунавския вилает, ще изкажа някои съображения за Румелия и България. Най-напред трябва да се има предвид, че между българите, към които се проявява толкова жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мюсулмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се вярва обикновено. Това са потомци на тези българи, обърнати към исляма по време на завладяването и в следващите години. Това са деца на същата страна, на същия народ, излезли от същите социални слоеве. Има между тях такива, които говорят само български… "
2. Шефкет Айдемир, турски историк: "Идеята за насилствена ислямизация възниква в резултат на политиката на османската върхушка за претопяване на населението от поробените земи. Още от 1362 година с приемането на закона "Пенджик" ислямизацията придобива характер на държавна политика".
3. Проф. граф д'Отрив, 1785 г. (Френски пътеписи за Балканите, ХV-ХVIII в. Съст. и ред. Б. Цветкова. София, 1975, с. 339): “Мюсюлманите в България нямат турски произход, те са част от ислямизирано м

Оценка:
-0 +10

Генерал 🇧🇬
250 Отговор

До коментар #223 от "кукуригу":


...те са част от ислямизирано местно население".
4. Д-р Карл Алард, пътешественик и лекар на френската мисия за строежа на първото шосе в Добруджа от Кюстенджа за Расова в 1855 г. (D-r С. Allard, Souvenirs d’Orient. La Bulgarie orientale, Paris, 1864., 131, 132, 129), 1854 г.: „В Лудогорието съществува едно трудолюбиво население, което е от славянски произход и само фесът го прикрива, поради това към броя на българите християни трябва да добави и това българско население макар и мюсюлманско."
5. Емануел фон Рьослер, австрийски консул в Русе (Доклад до министъра на външните работи Шварценберг, 1852 г.):— „Техният произходът (на потурчените българи) сред османците от азиатско потекло се отличава по това, че те принадлежали отначало на други религии и с течение на времето отчасти от съблазните на придобивките, отчасти насила се присъединили към вярата на своите господари."

Оценка:
-0 +11

Генерал 🇧🇬
251 Отговор

До коментар #223 от "кукуригу":


6. Вилхелм Пресел, генерален директор на турските железници, от 1874 година и член на специалния комитет при Държавния съвет (Доклад до германското външно министерство от 30 септември 1876 г.): „Твърде многобройни българи са приели исляма … В болшинството - потомци на ренегатите от времето на първите султани, между които и еничарите ... Османците постъпваха като брутални завоеватели по примера на всички такива, а именно като си присвояваха не само земята, но също така и най-хубавите жени и момичета на завзетите страни и следователно ЕДВА ЛИ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРИ ДНЕС ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА КАПКА ТУРАНСКА КРЪВ У ТЯХ…Най-голямото ядро на населението на Балканския полуостров са българите. Моите обширни пътувания през Турция, особено в т. нар. Централна България, ми дават правото да кажа, че броят на българите е много по-голям, отколкото се приема…Българите са по брой на населението, по интелектуални способности и по трудолюбие на първо място в народностната мозайка на империята."
7. Ф. А. Ван Хал, посланик на Холандия в Цариград (Поверителен доклад от 31.12.1885 г.): „…в Европейска Турция има почти 2 млн. българи, които повече или по-малко са се свързали с османлиите чрез приемане на тяхната религия."

Оценка:
-0 +11

Генерал 🇧🇬
252 Отговор

До коментар #223 от "кукуригу":


8. Емил Райзер, руският вицеконсул (Доклад до руския посланик в Цариград княз А. Лобанов – Ростовски, 1861 г.): „В миналото в епохи вече много далечни от наши дни, случвало се е особено във високопланинските райони, цели села да преминават към исляма, за да избегнат изстъпленията и лошите обноски.... И днес въпросните села говорят само български и са запазили всички български навици, само вероизповеданието им е мюсюлманско."
9. Генерал проф. Платон А. Гейсман, руски военен историк: „1/3 от мохамеданите на Балканския полуостров са от славянски произход"
10. Проф. Фьодор А. Курганов, църковен историк и богослов: „на 1 295 000 мохамеданското население в българските провинции само 375 000 са от турски произход. Останалите 920 000 са мохамедани от християнски произход, и то предимно от български произход, тъй като в чисто българските провинции числото на другите народности не е голямо."
11. Проф. д-р Ами Буе, член на Императорската академия на науките във Виена, проучвал географията и демографията на Османската империя (La Turquie d'Europe; observations sur la geographie, la géologie, l'histoire naturelle, etc., Paris, 1840): "Мюсюлманите в Европейска Турция са почти винаги ислямизирани българи …на Балканския полуостров „ азиатски турци” са само малка част от тези 3,5 до 4 млн. мюсюлмани".
12. Проф. Константин Иречек, министър на просвещението: "Хората в Североизточна България по начало са българи, потурнаци по вяра и език".

Оценка:
-0 +10

Свободни съчинения
253 Отговор

До коментар #244 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Нали не си бивш турчин? Много уверено лъжеш за голямата екскурзия, как така за една нощ толкова народ е решил за тази екскурзия. Питай патника а не пътника.

Коментиран от #255


Оценка:
-5 +2

123
254 Отговор

До коментар #194 от "Фатих":


Битката е при Манзикерт а на страна на Римския император се сражават ромеи, франки, нормани, англичани,българи,грузинци, арменци,и наемници печениеги и кумани. Иберийската Армия защитаваща източните провинции от 50 000 е премахната с декрат на императора през 1053г. Точно преди голямата битка със селджуците които също имат печенеги и кумани наемници, има както винаги предателство,половината от армията на императора 20 000 отива в друга посока.Другата половина с имперстора води битката, резервите начело с Андроник Дукас го напускат по време на битката след лъжата на Дукас че императора е посечен в Битката, страхливата арменската пехота също избягва, на мястото на битката остава Иператора с императорската Варнегска гвардия,малко професионални войници от западната тагамата,и наемниците от европейската част около 7000 всички срещу 30 000 селджукски войника, така е загубена битката.Узите,печенегите и куманите десертират и отиват да се бият на Селджукса страна срещу императора.Изменниците са генерал Йосиф Тарканиотис и Андроник Дукас който на съвременен език е началник щаба на армията

Оценка:
-2 +5

ИМПЕРИАЛИСТ
255 Отговор

До коментар #253 от "Свободни съчинения":


Нещо сте гузен! Виждам, че истината е неприятна и те засяга...Искрено те съжалявам и разбирам душевното ти състояние.

Коментиран от #257, #258


Оценка:
-0 +5

Съчинени истории
256 Отговор
Историята я пишат правителствата доста изкривена според конюнктурата и едни като вас я до украсяват, за разлика автозомни анализи, които няма как да се изопачат и допълнят с неверни писаници показват съвсем друга реалност. А вие си пишете че Марсианците са българи.

Оценка:
-0 +0

Фантазьор
257 Отговор

До коментар #255 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Гузен? Бесен съм на такива като теб.

Оценка:
-5 +0

За жалост си
258 Отговор

До коментар #255 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Толкова време за неистини, болен човек си.

Оценка:
-4 +0

123
259 Отговор

До коментар #243 от "Стига с маке номера":


Съвременните Българи са свързани с ДНК с македноците,северните Гърци, Сърби, Албанци,Румънци, Унгарци,Молдовци, Украинци, Гагузи, Северо Италианци по простата че Хуните/Аварите/Българите са заселени от 4ти век в тази територии. Като те са продължение на на миграциите на неселение от черноморските степи от преди
3500 години на Балканите и в централна Европа.През 4 -7 век е нова миграционна вълна от централна Европа и западна Украйна в България и на Балканите на същите тези хора. Македонците дори имат повече заселници от България, 70 000 са Българите на Канас Кубер заселени в Македония, а 30 000 са Българите на канас Исперих заселени в Добруджа и Североизточна България.Аварите това са така наречените българи и склавини.

Оценка:
-3 +6

260
Този коментар е премахнат от модератор.
261
Този коментар е премахнат от модератор.
262
Този коментар е премахнат от модератор.
Едноезичник
263 Отговор

До коментар #261 от "123":


Гърка те нарежда а ти си мислиш че ти благодари.

Оценка:
-7 +0

264
Този коментар е премахнат от модератор.
265
Този коментар е премахнат от модератор.
123
266 Отговор

До коментар #262 от "Пак маке номера":


За Гърците всеки един който не е грък е варварин, включително и римляните, докато гърците изведнъж станли римляни и от тогава те не са варвари.Варвари са всички народи и племена на север от Гърция,които не говорят Груцки или нямат същата култура.

Оценка:
-0 +6

267
Този коментар е премахнат от модератор.
123
268 Отговор

До коментар #260 от "Какви българи":


Всички племена отделили се в 7 век от Панонската Аварската Империя получават едно име-Българ.Това са днешните Българи останли със същотото име, на другите имената са сменени. и носят имената на околните на България държави, без Гърция.

Оценка:
-0 +7

Ти полудя
269 Отговор

До коментар #267 от "123":


В списание ЕГОИСТ през 1999-та. Да вземеш ти да докаже твоите твърдения че както си тръгнал ще напишеш че вселената е разселена от българи. Гушни възглавницата но не забравях хапчетатааааа.

Коментиран от #271, #274


Оценка:
-6 +0

270
Този коментар е премахнат от модератор.
123
271 Отговор

До коментар #269 от "Ти полудя":


За такова списание Егоист дори не съм чувал, да не би да е научен труд или изследване? Но за латинското и гърцко назване на вулгарен название съм ти дал точен превод, и няма нищо общо със Българите.И всичко написано от мен е доказано и проверимо.Само величещ Турците, Български потурнак може да пише такива измислици каквото ти пишеш чрез множеството си имена.

Коментиран от #273


Оценка:
-1 +4

272
Този коментар е премахнат от модератор.
Ти наистина полудя
273 Отговор

До коментар #271 от "123":


Ти знаеш гръцки колкото аз марсиански. Прочети #272. Да ти дам 5лв. да си купиш интернет там всичко пише, явно не знаеш.

Оценка:
-6 +0

123
274 Отговор

До коментар #269 от "Ти полудя":


И за това че си много много глупав потурнак и още по нагъл, ще ти кажа че vulgar на латински означава плебей. Ходи да пиеш един ракъ да ти мине, и вземи почети другите независми от на съремениите турци и българи източници, написани от съвременици на миналите исторически събития книги.

Коментиран от #291, #292


Оценка:
-2 +5

Списание
275 Отговор
Не знаеш а вестник " КАПИТАЛ" знаеш ли или знаеш когато си потурнак да казваш на други, не знаеш кои носят потури, калпаците потурнако.

Оценка:
-6 +0

276
Този коментар е премахнат от модератор.
Погледни си кочината
277 Отговор
Заради това в западния печат пишат за български расизъм.

Оценка:
-7 +1

Погледни си кочината
278 Отговор

До коментар #276 от "123":


Заради това в западния печат пишат за български расизъм.

Оценка:
-7 +2

Нане
279 Отговор
нормално е в България да живеят българи а у Турция анадолски турци тука мое има българи насилсвено приели исляма преди 600 години мрачни години мракобесие време разделно

Коментиран от #280, #282


Оценка:
-3 +5

Като е нормално
280 Отговор

До коментар #279 от "Нане":


Що се дерета за западни покрайнини, бесарабски българи и т.н. Или по целия свят българско малцинство а в бг'то само българи.

Оценка:
-3 +1

Българи няма нигде
281 Отговор
Те са вулгари.

Оценка:
-3 +1

Нане прав си
282 Отговор

До коментар #279 от "Нане":


Южна тракия (пр.бг.) е в Гърция, какви претенции имате тогава за българи там е гръцко? По твоите драсканици в Гърция са гърци, аналогично е и със западните покрайнини, какви българи в Македония? те са македонци.

Коментиран от #283


Оценка:
-1 +2

Я па тоя
283 Отговор

До коментар #282 от "Нане прав си":


Ква гърция бе, гърция като държава е от преди 190 години

Коментиран от #284


Оценка:
-0 +2

Я па ти
284 Отговор

До коментар #283 от "Я па тоя":


Но е Гърция, в Гърция са гърци, както, според Нане, във България българи.

Оценка:
-0 +0

285
Този коментар е премахнат от модератор.
286
Този коментар е премахнат от модератор.
истината
287 Отговор

До коментар #219 от "Бен":


Много от това, което пишеш е истина,
но Склавени е Един от трако- даки народите ,
които заедно с Антите ,
Гети и мизи ,тракийски племена,
които по време на късното,
Византийско-Римско присъствие,
са допуснати да живеят вътре в ,
Римската империя ,с цел да я охраняват,
понеже са били доста опасни и за Римската империя?
Овидий , пише подробно, кои са се разхождали свободно,
в Римската империя по онова време!
Става въпрос за северната граница,
по Дунава до Черно море?
Той ги описва по добре и от Херодот,
кои са тези опасни воини?
Антите и Българите и Куманите ,основавт съюз "държава"
и воюват доста години заедно!
Около 520 г. сл.хр. тук на Балканите те са имали собствена държава..
Но още 375 година Българите са били,
пред Римската стена и са водили,
доста битки с империята на Рим?
Българите са били една от основните армии на Хуните,
от които Хунски племена Рим са треперили
и накрая те правят така ,
че Рим практически не издаржа, и рухва?
Склавините и те са заедно с нас ,
и основат Сърбия ,Словения и Словакия?

Оценка:
-0 +2

От Швеция
288 Отговор

До коментар #208 от "Фатих":


Фатих, съвсем си прав и те подкрепям,
че има много светлокожи и със сини очи хора
във Турция !
Сега ще ти кажа защо, накратко?
Влез в Уикипедия и чукни ,
за държавата Фригия ?
Която се е намирала във днешна Турция?
Фригите са траки ,стар Балкански народ ,
сини очи ,светли коси, като красивите турци
живял там още преди, да дойдат Гърците ,
Гърците са черната жилка ,
заедно с Персите и Арабите?
ако видиш грък със светли коси и сини очи,
то той е от Пеласгите ,
друго много старо тракийско племе,
населявало всички острови в Средиземно море ,
преди гърците да дойдат ,на Финикийце със корабите ,
защото те гърците тогава ,
не са имали нито държава нито флота?
Турците когато са владеели България
и през Османската империя не са,
променили облика на хората как да изглеждат,
защото са били мюсолмани и са се женили,
само за хора от тяхната вяра,
ние другите сме променили много повече турците ,
защото много от нашите деца са били еничери,
в турската армия и са се женели за туркини?
Турците са се заселвали по чуждите земи ,
но не са се мешели с другите!
Но ако четеш всичко, пише в интернет!
иначе си прав, че не трябва да се оръща внимание,
на обиди от ентоски характер, и аз не бих ги търпял?

Оценка:
-1 +3

123
289 Отговор

До коментар #286 от "Хасан":


За първи път османските военни експедиции за грабеж и порбване се пренасочват от Анадола към Европа и Балканите след поканата на Консатнтинополскич император който ги прехвърля на Балканите и последвалата окупацията на полуостров Галиполи през 1350-те години. След завладяването на региона от мюсюлманската Османска империя турското присъствие нараства. Някои от заселниците са били Йьоруки, номади, които бързо станали заседнали, а други били заселени в градовете. След 1487г караманидите са заточени и заселенит в почти всички градове на България и Северна Гърция, но по-голямата част от тях се установяват в Източните Балкани. Основните райони на заселване са Лудогорие, Добруджа, Тракийската равнина, планините и равнините на Северна Гърция и Източна Македония около река Вардар.Между 15 и 17 век голям брой от местните балкански народи са приели исляма насилственно. Местата на масово обръщане в ислям са в Босна, Албания, Северна Македония, Косово, Крит и Родопите.Част от местното население приело исляма з ради блага и привилегии, станало турско с течение на времето, главно тези в Анадола.

Мотиви за преследване
По време на балканските конфликти са извършени зверства от всички страни. Умишленият терор е предназначен да подтикне движение на населението извън определени територии. Целта на терора върху цивилното население е да се направят етнически хомогенни държави.

Оценка:
-1 +1

290
Този коментар е премахнат от модератор.
Умнико
291 Отговор

До коментар #274 от "123":


Плебей е pleps, стоп, разбрах колко ти е багажа.

Оценка:
-0 +0

Умнико
292 Отговор

До коментар #274 от "123":


Плебей е plebs, стоп, разбрах колко ти е багажа.

Коментиран от #295


Оценка:
-0 +1

Шабан
293 Отговор
Реално погледнато българи не останаха по-тези земи, седнали нас турците да ни мислят! Не ни мислете, ние гоним 100милиона а с другите тюрки сме близо 400милиона. Седнали нас да ни мислят!?

Коментиран от #294


Оценка:
-0 +0

Я па тоя
294 Отговор

До коментар #293 от "Шабан":


Абе, разликата между турци и тюрки е от земята до небето, ма карай, моабет да става.

Оценка:
-1 +1

123
295 Отговор

До коментар #292 от "Умнико":


Мносго си глупав необразован и задръстен туркоподобен, плебс е на английски унизително за ниските слоеве на населението. Вулгар на латински означава плебей-което означава -всекиденевен, обш, нерафиниран.Ходи до тоалетната и гледай да не объркаш лявата ръка с дясната, както бъркаш и другите неща.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Гроздан Караджов
Депутатът от ДСБ Гроздан Караджов обсъжда пред БНР рулетката за мандати.
Тичането подир мандат прилича на лековатото подтичване на коте подир суджук."

Още бисери
ТОП 5