Last news in Fakti

2 Февруари, 2013 10:00 6 863 123

Г-н Фараж, FU*K OFF

  • бехар-
  • писмо-
  • фараж
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Има нещо ужасно сбъркано в нашето общество. И то не е в констатациите, които Фараж направи за България. Сбърканото е, че ние им се радваме.
 
Изпитвам нарастващо притеснение, когато гледам, че най-популярните статии и новини в българските социални медии са именно тези, в които някой ни нарича тъпи, малоумни, непрокопсаници, пропаднали, олигофрени. В същото време, когато някой открои наша добра черта или ход, веднага ние го заклеймяваме като платен пропагандатор, прокарващ съмнителни интереси, под презумпцията, че нищо положително не съществува в българския народ и икономика.
 
А думите на г-н Фараж бяха върхът на цинизма и фактът, че българите ги прегърнахме с такава възхита, а нито един български политик не реагира, е просто необясним за мен.
 
Нека, все пак, видим какво казва г-н Фараж за България и дали отговаря на истината:
 
Той започва с твърдението, че 50% от българите живеят под прага на бедността. Според НСИ, 22.4% от българите живеят под прага на бедността, което е с 0.2% повече от живеещите под прага на бедността във Великобритания. Г-н Фараж лъже, преувеличавайки повече от два пъти.
 
Второто твърдение на Фараж, е че средната работна заплата в България е 200 евро. Според НСИ, на национално ниво, средната работна заплата към третото тримесечие на 2012 година е 765.5 лева. Най-ниската средна работна заплата е във Видин, 510 лева. Г-н Фараж лъже, преувеличавайки около два пъти, като в нито една българска област няма средна работна заплата от 200 евро.
 
Третото твърдение на Фараж е, че българските пенсионери получават 100 евро пенсия. Ако допуснем, че той говори за средната пенсия, то към края на 2012 година, тя е 271 лева. Г-н Фараж отново лъже, въпреки че този път преувеличава само с около 30%.
 
Четвъртото твърдение на Фараж, е, че България е държава в ужасно състояние. Нормативната преценка „ужасно“ е трудно да се измери, но и трудно би се намерил показател, по който, България да е в долната половина на света. А относно динамичното развитие на икономиката, Великобритания има много по-критични структурни показатели като инфлация и ръст на брутния вътрешен продукт, от България.
 
Петото твърдение на Фараж е, че съдебната система не е независима, а мафията управлява икономиката. Тук, той има повече право, тъй като проблемите в съдебната ни система са сериозни, а според всички проучвания за корупция, пропадаме като камък. Въпреки това, отново не сме в долната половина на световните класации.
 
Аз пък искам да отвърна на г-н Фараж в негов стил:
 
Великобритания е държава, в която 22.2% от населението живее под прага на бедността, което е равностойно на процента в най-бедната страна-членка на ЕС – България. Два милиона и половина деца във Великобритания живеят под линията на бедността.
 
Брутният Вътрешен Продукт на глава от населението във Великобритания през 1997 година е 119% от средното за Европейския Съюз, а през 2011 година е вече 109%. БВП на глава от населението в най-бедната страна членка на ЕС, България, през 1997 година е 26% от средното за ЕС, а през 2011 година е вече 46%.
 
Средният доход във Великобритания през 2011 година спада за една година с 3.1%, а средният доход на домакинство – с 5.7%. Това е рекорден спад от 1981 година насам, което поставя жизнения стандард във Великобритания под нивата през 2004 и 2005 година.
 
Великобритания е една от малкото държави в Европейския Съюз, която премина през рецесия с двойно дъно и към началото на 2013 година е с висока степен на вероятност да премине през рецесия с тройно дъно.
 
Инфлацията във Великобритания е над средната за Еврозоната от 2005 година насам, като печатенето на пари, за разлика от САЩ (засега), се превръща в реален проблем, тъй като инфлацията достига до впечатляващите 4.5% през 2011 година.
 
Безработицата във Великобритания достига своя пик към края на 2011 година, когато рекордните за 17 години, 2.7 милиона граждани, са безработни и търсят работа. Безработните към момента са 2.49 милиона, като намалението е почти символично, показвайки пълния провал на английската политика за кейнсианско стимулиране на икономиката.
 
Колко пъти сте чували нихилизма, че „никъде по света го няма това“ или „България е най-зле“?
 
Ами, искам да ви кажа, че аз, като икономист, не се сещам за нито една класация, в която България да е в долната половина на света, като класациите, в които не сме в горната 1/3 по положителен признак се броят на пръстите на едната ръка. И в повечето от тях сме влезли през последните 4 години (като корупция и свобода на словото, например). Да, България има критични проблеми и не се справя особено добре със сфери като здравеопазване, образование, пенсионно осигуряване и борба срещу корупцията, но има десетки държави, които са в далеч по-критично състояние от нас. Светът е много по-широк, отколкото ни се струва.
 
Далеч по-притеснителен е фактът, че българите с такава готовност прегръщаме и поставяме на пиадестал не само националния си нихилизъм, но и оплюването на нашата държава от чужди политици, гонещи своите собствени политически интереси. Чудя се, дали индийските политици биха стояли безучастно, ако Фараж им каже, че икономиката им се управлява от мафията? Защото, по всички международни проучвания, Индия е по-корумпирана от България? В България, ние сами си поставяме юздите и ограниченията.
 
Докато хората в успяващите икономики вярват, че небето е лимитът, в България се натискаме един – друг в казана, бидейки убедени, че нагорещеното му от адския огън дъно, би трябвало да е лимитът, който изцяло по наше желание да ни изпече дупетата. А, всъщност, нашият адски казан, дори не е в Ада.
 
Така че, г-н Фараж, FU*K OFF. 
 
Следващият път, когато решите да отправяте критика към нас, първо погледнете собствената си къщичка. Или поне недейте да лъжете, като дърт... политик.

Владимир Каролев
икономист
София, 01.02.2013 г.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9388

    0 1 Отговор
    Автора би ли се подписал?

    Коментиран от #14

  • 2 Лифаргози

    1 1 Отговор
    Г-н Фараж казва истина господа ид..ти!
  • 3 Human

    3 1 Отговор
    ... англичанина си е жестоко прав! В статистиките на НСИ може да пише много неща, действителността е друга. Огледайте се и вижте колегите и приятелите ви с колко заплата живеят. Повече от половината население, над 50% от работещите, а те са едва около 3млн, тоест над 2 млн от българите живеят именно с заплати от 200 евро, често и по - малко. Никой работещ в частния сектор не се назначава с заплата, която е средна за страната. Това е просто статистическа цифра.
    Така, че не оплювайте човека, който говори истини, в случая англичанина. А това, дали ще се юрнем всички да работим в Англия, си е друго.
    Ето ви я неудобната истина:
    1. Около 3млн работещи в БГ са с заплата около и под 400лв
    2. 99% от пенсионерите са с пенсия от 100 до 200лв
    3. Над 50% от хората на възраст до 30г са безработни

    .... извод, англичанина НЕ ЛЪЖЕ!
  • 4 zaio baio

    1 0 Отговор
    Каролев
  • 5 gladen

    3 1 Отговор
    нашите политици ги е страх народа да не се събуди и затова хвърлят прах в очите с някакви сухи цифри и проценти в отговор . 500 лева във Видин !!! То една фабрика не остана всичко се приватизира и ограби !!
  • 6 жаден

    2 1 Отговор
    Нещо НСИ смята заплатите по 2! Истината е в думите на онзи дори и малко сбъркан англичанин!
  • 7 Пламен

    2 1 Отговор
    изключително глупава статия !!! напротив, за пръв път гражданите и политиците застават зад една идея, а именно да се защити името на България. за пръв път политиците ни се надигат срещу страна от ЕС по такъв начин. Статията не струва !
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    На гол г.з, чифте пищови. Автора, ако прави извадки от НСИ по-добре да не се хаби с писане на статии, а да се насочи към фантастичната литература. Кофти е някой да ти казва истините в очите, но в случая на Фараж по-скоро трябва да замълчим и да се засрамим. Превърнахме държавата си в кочина, а плодовете на нашето бездействие тепърва ще се берат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 руснака

    1 0 Отговор
    към статия бих добавил: външен дълг на българия е 114% от БВП - това е страшно много, това е прага на фалита. НО! великобритания има външен дълг - 416 (!!!!!)% от БВП! Ето открихме тайната на британска икономика - живеят в кредит!
  • 11 хаана

    1 0 Отговор
    Г/н Фараж е съвсем прав и престанете да пишете глупости повече! а ако използвате подобни изрази то FU*K OFF KAROL OFF !! и госпожиците принцеси Бахар и Михайлова! Нека отидат на село да поработят и да видят как изкарват хората там хляба си. Или да отидат в едно циганско семейство в БГ, да видчт там колко има за ядене на дете! Мамини деца на таковци от ДС!
  • 12 оня

    1 0 Отговор
    малко е неприлично, човек да псува на публично място. защо тази статия не е изтрита? защото е на каролев ли? за нас има цензура, за други не.
    ина михайлова, куклата фартаж, каролев да отидат на село и да поработят с ръцете си. да копаят или орат, да сеят, пак да копаят, да плевят, да се молят за благосклонно време. после да приберат реколтата и да я продадат на прекупвачите-мафиоти за жълти стотинки. и след 3-4 такива цикъла да напишат такава статия. няма нищо срамно в селскостопанския труд. и аз съм икономист, но мога да копая и копая.
  • 13 Българин

    1 1 Отговор
    ЧОВЕКА Е РАЗБРАЛ КАКВИ СМЕ И НЕ ГО КРИЕ. БРАВО.
    ТО ДАЛИ НЯКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ ИСКА ОКОЛО НЕГО ДА ИМА БЪЛГАРИН ИЛИ ПЪК НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ТУРБО БЪЛГАРИН.
  • 14 tttee

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "9388":

    Защо кАРОЛЕВ се хваща за думата ,каква е разликата дали е 200 или 400 е,пак сме най големите нещастници в ЕВРОПА.Когато АНГЛИЧАНИТЕ дойдат при нас да берат ягоди тогава можем да говорим.Г-Н Фараж е абсолютно прав.На негово место ние също щяхме да се притесняваме . Този човек трябва да го награди ме с орден СТАРА ПЛАНИНА за това ,че ни казва истината в очите.А кАРОЛЕВ нека живее 1 година със средна Българска заплата и нека после говори,тоя лигльо няма да изкара и 3 месеца.
  • 15 ддд

    1 0 Отговор
    Г-н Каролев нека обясни какви са посочените цифри от НСИ. Важен е разполагаемият доход, а не работната заплата,понеже тези 500лв работна заплата означават 380лв превод по сметка. Не съм горд от страната,но не съм и обиден от думите на Фараж,понеже не са далеч от истината. Утопични са представите,че като си стегнем багажа и отидем да лъскаме кенефи в чужбина,ще живеем по-добре. Трябва да седим и да се опитваме да оправим тази страна с повече заинтересованост,лични примери и просвещение на тези,които не разбират проблемите. Трябва хората да се образоват,да работят усърдно и да подават сигнали за нередностите около тях било то на работното място,на пътя или където и да е. Така поне ще има шанс за бъдещето на нас и нашите деца.
  • 16 Атанас

    1 1 Отговор
    Поздрвления за г-н Каролев (ако той е автора,де -че нещо не ми стана много ясно от кого точно е статията)! Винаги бих приветствал такива статии ,а именно -истински,конкретни,почиващи на реални данни и факти а не както другите пишат -на някакви внушения ли,вятърничави желания,или некоректно изопачаване на истината. Като например,някой опише съдбата си,неуспеха си..колко му било тежко и т.н. Съжалявам за това,никой не отрича,че у нас,както и навсякъде по света има малко или много такива хора,но тук става дума обобщено за страната,а не отделни съдби,и не разбирам защитниците на Фараж какво искат да постигнат. Те не разбират,че той иска да ни възпре от притичане към Острова,затова го казва,а вие като казвате че е прав,тогава какво излиза? Че казвате,че наистина сме отрепки и те трябва да се затворят по-здраво и да не ни допускат.Значи,все ще си останете тук и в това положение-:) Илиза,че хем не ви харесва,хем правите така,че още по-зле да ставате? Странни същества,ей!Това ли ви е целта? А като не сте успели в България,то и никъде няма да успеете,това да е ясно на всеки.Въпросът не е къде живееш,а какви са ти качествата,от там идват разликите. Нямало работа,казвате,и някой да ви даде? Добре,ама нали това предприятие трябва да продава,за да изкарва за заплати (в Англия например е така) ?И то навън. А как да продава навън,след като и най-качественият продукт,ако му се лепне "маде ин Булгариа" ,т.е страната,която и собствените жители я плюят за щяло и нещяло,и хората навън си изградят вече мнение колко прост народ е това,как да си купи такъв продукт? При все,че е добър! И какво ще стане? Онези ще продават,а ти не. И наистина беден ще станеш,ей така от инат и простотия! И на кого лошо? На себе си! Ха честито-:)
  • 17 Иху-Аху

    1 0 Отговор
    Само като тръгна автора да се позовава на НСИ и дотам с четенето... То излезна, че тука сме в пъти по добре от горката Великобритания. Живи да ги оплачеш...
    То такава пропаганда не е имало и в най-големите диктатури в света! Мислех да ви опровергая с факти относно неверните ви съждения, но като чета коментарите виждам, че и без това никой не ви връзва.
    Само едно просто въпросче: Ако се върнат българите от чужбина в България (~2 млн) от който голяма част са поради финансови причини и не се водят тук безработни, въпреки че за тях работа няма, какво ще се случи с 12-те % официална статистика?! Пак ще сме в челото на класацийте, ама на отрицателните, каквато е и тази за доходите! Това май угодно забравяте да споменете и не става въпрос за в първата 1/3, а сме си направо на първо място! Как да не се гордееш?!
  • 18 Sapa

    1 0 Отговор
    Ако продьжавате с тези безумни статии и някакви лични сьждения на сулыо и пулыо хората ще се откажат от вашата медия (fakti.bg i vsichki svurzani s vas)
  • 19 аман

    1 1 Отговор
    Браво, момиче! Статията ти е страхотна!
    А "оня" и всички останали ще ги попитам. Що не вземете вие да отидете и да копате на село, ами плюете всичко и всички?
    И ще ви отговоря - щото и за копаене не ставате, толкова сте мързеливи и некадърни. Като не ви харесва България, отивайте да миете задните части и чиниите на англичаните.

    Коментиран от #20

  • 20 заман

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "аман":

    @19 Ми те защото са копали/копат (или техните родители, баби) и знаят, че тук с честен труд само нестава. За това не им се слуша колко е розово от преяли. А този - Каролев нямаше ли скоро едно участие при Милен Цветков и доколкото си спомням си излезе ядосан от студийото без да дочака края? Май не му понесе, че и там никой не му повярва, че в северозападна България взимат по 750лв заплати? То сития на гладния не вярва...
    И г-н Каролев народа не се радва заради констатациите - той това си го знае и то много по добре от въпросният г-н, радва се че го казва директно в очите на управляващите въпреки ежедневните им медийни напъни да изкарат, че от ден на ден нещата стават все по розови!
  • 21 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Дръжте се хора.5 милиона Англичани идват да работят в България и 7 милиона в Румъния.Не е вярно че Българи и Румънци искали да бягат в Англия.Обратно е.И това че средната работна заплата е с наколко евро в по-вече го считам като подигравка а не като доказване на нещо положително.Това дали конят куца с предния или със задния крак по принцип не оправя нещата.Все си куца.
  • 22 azk

    0 1 Отговор
    Немога да разбера що за бастуни са тези които подкрепят или из питват симпатии кам един смачкан политик, които сигорно до вчера не е знаел каде България се намира щото англичаните както американците си мислят че са хванали господ за топките и пуржината на света се пренавива от тях. Добре това е не очевидно а очевадно че законитени от 1989 до сега са толкова неодачни не кадърно коригирани налагани и напасвани по цялата система на институциите ,така е когато пак тези Фаражо вци дето сега ни оплюват ни налагаха да копираме техните закони да ни налагат тяхното мислене тяхните културни ценности сякаш ние намаме а сме паднали от марс без да погледнат дали тези закони стават за това общество дали нашия темперамет и начин на живот пасват и могат да бадат от полза не, и нашите мазници политиците които оттогава до сега са все същите бастуни които професионално промиха разума на народа че европа едва ли не е вратата за небесния рай и си дадоха З...... на всеки евро комисар който идваше само да влезем ВАВ ЕВРОПА ,сега казвате че господинчето бил прав и критикувате фсеки който иска да каже че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ народ не са толкова лоши и имат поне мъничко надежда за бъдещето щтото тези статистики са пълна глупост че заплатите били 500 пенсиите били 170лв това е реялност не са толкова даже съм свидетел как ТЕЛК е написало експертиза за човек който од 40 години нямя всички брамбари в главата сега след 40 години се е подобрил и респективно му намали сас 20% пенсията сега взема 120 затова вав даржава която половината от хората работят на черно неможе да се прави статистика.Ходил съм във чужбина по работа за работа случваломи се да ме питат одкадесъм викам българия аа викат тук имаш сънародник ела запознайтесе гледам арабин гледам кюрдин гледам индиец имат Български паспорти респективно направили беля ааа БУЛГАРИН ОБЩТ ЗНАМЕНАТЕЛ имал съм случаи казвам България а той вика Букурещ Е КАК ТОЗИ ЕВРОПЕЕЦ МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ БЪЛГАРИЯ.Ако беше България сас толкова борчове като гърция досега да са ни изпъдили ама щтото ТЕ ТАКА САМ ГО НАХЕНДРИЛИ И ГЪГ НЕ ИМ КАЗВАТ ПЛАЩАТ КАТ АРАБИ КЪДЕ Е ТОЗИ ФАРАЖ И НЕ КАЗВА НИЩО ЗА ТЯХ СЕГА ТРЯБВА ДА ИЗБИРАТ ЗМИЯ ЛИ ДА ГИ ОХАПЕ ИЛИ КОН ДА ГИ ПРЕКАРА ЩОТО СА СИ СИПАЛИ ВСИЧКИТЕ ПАРИ ТАМ И СЕ МЪЧАТ ДА НЕ ГИ ИЗПУСНАТ И ЖЕРТВИТЕ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИЯ И РУМАНИЯ МАКАРЧЕ РУМАНЦИТЕ СА ПО НАПРЕД ОТ НАС ОПЛЮВАЙ БЪЛГАРИЯ НАСОЧИ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА СРЕЩУ ДРУГАТА СТРАНА НА МАСАТА ЧЕ ХОРАТА ДА ЗАБРАВЯТ ГРЪЦКИЯ ПРОБЛЕМ И ДА НЕ ВИДЯТ КАКВИ ЧЕКОВЕ САС НЕНОРМАЛНИ СУМИ СЕ ПИШАТ. Моето мнение е такова макар да имам само средно образование аз съм гражданин на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ от турски етнически произход служил съм в БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ която беше унищожена пак от тези многознаещи европейци гордея се че съ роден вав БЪЛГАРИЯ и я обичам такава каквато е и понеже съм малко нервен съзтезател сам готов винаги да се противопоставя на такива бастуни които мислят че са хванали господ за топките.
  • 23 баламурник

    1 0 Отговор
    Най-после и Каролев на амбразурата. Какво излиза, крадохме, крадохме, скъсахме си г.за да крадем, а то българите колко добре си живеели със 130 лева пенсия в нашата прекрасна България. Значи тройната коалиция още имаме шанс да спечелим следващите избори и да ги оправим за пореден път. Не си прав другарю Фараж, да знайш, изобщо не си прав.
  • 24 Пловдив

    1 0 Отговор
    Тоя каролев е живо доказателство на твърдението,че психиатричната помощ в България наистина е в окаяно състояние... Щом вече и публични личности без капка срам пишат пълни глупости с императивно убеждение,че са напълно прави,явно нещата са минали отвъд червената линия. И на всичкото отгоре тоя "икономист" си позволява да завърши пасквила си като последния каруцар на света... В селото на слепците и едноокият е цар,а в държавата на лудите май такъв ще излезе,че е най-лудият.
  • 25 $$$$$

    1 0 Отговор
    Прав сте azk!
    Родината ни беше окрадена от свои и чужди. Всички политици до сега работеха за себе си и угодничеха на новите "приятели и партньори". Разсипаха икономиката и цялата социална структура. Принизиха народа ни за да няма съпротива на безчинствата. Разпореждат се с общонародната собственост и природните ни богатства като с бащиния! Продават,подаряват,присвояват... Да, бедни сме заради некадърно управление на държавните активи. Заради кржби и корупция. Заради работа в чужд интерес и безмерна лакомия и лекомислие.
    Трябва да не се примиряваме нито с нашите продажници, нито с чуждите нахалници. Народа разбра какво става. Ние, всички граждани на България трябва да сме единни/без значение на религия и етнос/ ако искаме да оцелеем.
    ПП. Г-Королев, не се сещам случай , в който да сте реагирали адекватно. Дори когато се отнася за икономика. Думите на Фараж са следствие. Вие критикувате следствието, а не причината. Но толкова си можете
  • 26 варна

    1 0 Отговор
    Каролев ако статистиката я правиш ти.,нормално е да и вярваш,затова Fu.k off на теб.
  • 27 БОКО:

    1 0 Отговор
    БРАВО КУРОЛЕВ,СКОРО ЩЕ ТЕ НАЗНАЧА ЗА МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ!!!ПО-ДОБЪР СИ ОТ ВДЯНКОВ!!!
  • 28 Коста

    1 1 Отговор
    Стига бе, Каролев, изненадващо ще ми станеш симпатичен?
  • 29 щщщ

    1 0 Отговор
    КАРОЛЕВ ПРЕСТАНИ ДА ШМЪРКАШ КОКАИН .
  • 30 Икономист

    1 1 Отговор
    Къде я видяхте тази средна заплата 765 лв.!?!?!? масово хората са безработни или работят за заплащане по малко от минималната работна заплата.Какви са тези глупости!?!!!!!! средната заплата на един българин по реална статистика е около 350 лв. като на повечето места е около 300????????? ЗА КАКВО ГОВОРИМ???????
  • 31 БОКО:

    1 0 Отговор
    НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ БЕ ХОРА НА КУРОЛЕВ!РАЗРЕШИЛ СЪМ МУ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ВИ ТОРМОЗИ,ЗА ДА НЕ ГО ЗАБРАВИТЕ!
  • 32 Трибал

    0 0 Отговор
    Ние по нашия край у резерват северозапад Фараж викаме на онаа лопатка къде си смиташ боклука у нея!Тоо евреин що не иде да хване малко тен в някоя доменна пещ на Кремиковци ами ни занимава с въшките си!?
  • 33 Трибал

    0 0 Отговор
    Тооо чифут сигурно са го правиле с обратната страна на фаража,от и името такова !
  • 34 Stan

    1 1 Отговор
    Прав си Каролев,само дето масата от народа не го осъзнава
  • 35 т.в.

    1 0 Отговор
    Разбира се.че лъже господина за пенсията ми.Аз получавам75 евро,кога ще стигна 100?
  • 36 stik

    1 0 Отговор
    Гн.Каролев лъжете за пенсиите. Кажете точно колко е минималната 115лева сега с малко добавки.Това са има няма 50 евро. Прав сте като казвате,че господин Фараж лъже защото той казва 100 евро а тя е 50 евро.Много ви здраве без главна буква.


    Коментиран от #55

  • 37 ДС кадър

    1 0 Отговор
    Тука в този сайт, всички ченгета от Държавна сигурност се изредиха да дрънкат простотии.
    Сайта да не е собственост на ДС бе?
    Чисто и просто - къпани милиционери!!!!!
  • 38 фук оф

    1 1 Отговор
    Каролев, ти ходил ли си в УК някога? Такива индивиди, като теб в Англия търкат наровете на затворите, а не пишат малоумни статии по сайтовете.
    Do you understand?

    Коментиран от #54

  • 39 кинг

    1 1 Отговор
    Явно милиционерите и доносниците имат пионерско поръчение за изпълнение, за да не се усети някой роб в какво положение се намира. Фараж каза това което мутри, политици и милиционери замазваха упорито, а именно тоталната мизерия и нищета. Това се казва сугестивна психология, внушава се на хората, че уж не са зле..., а Кралолев отива по далеч, "доказва", че и Вуте, то.е. и англичаните са зле .
  • 40 бай Иван

    1 0 Отговор
    Каролев,прекалил си със запетайките.Анадънму!?
  • 41 северо запад бг

    1 0 Отговор
    Май най много лъже българската статистика пърдом статистика. ИСТИНАТА Е ,ЧЕ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ И В ПРОВИНЦИЯТА ХОРАТА МАСОВО РАБОТЯТ ЗА 300ЛВ А МАСОВИТЕ ПЕНСИИ СА ПО 170ЛВ НЕКА ДА НЕ СЕ ПРАВИМ НА ЛУДИ. Това което казва Г-н Фараж е самата истина няма за какво да се правим на ощипана госпожица и да цитираме някаква статистика за която знаем много добре ,че не е истинска.
  • 42 радост

    1 0 Отговор
    Г-н Каролев, с кой ни сравнявате - със Зимбабве ли? Защото ако се сравняваме с нормалните страни, не мисля че няма да сме в долната част на класациите. Нер ми харесва идеята, че може и да сме много по-зле, обичам чашата да е наполовина пълна, но все пак не е лошо да се сравняваме с идея за развитие, а не с идея , че има и много по-зле от нас. Изненада е за мен, че точно Вие правите това, нямате вид на човек, който си заравя главата в пясъка, за съжаление нещата в България отват много много надолу. Имам 2 деца и ще направя всичко за да ги изпратя в чужбина (всичко означава да продам жилището ). За моя радост имам 1 по-малко и 1 по-голямо, много хора не могат да се похвалят с това и не ми казвайте, че във Великобритания не е така и хората живеят под наем и имат кредити за жилища, за най-голямо съжаление и двете жилища са от времето на комунизма иначе нямаше да имаме шанс да ги имаме. Истината е че просто безплатен обяд няма и в момента все още не сме платили плюскането по време на комунизма. Та така не очаквах точно Вие да се успокоявате с репликата има и много по-зле, да но те не са в Европа, а някъде в така наречения Трети свят, развиващи се страни ...

    Коментиран от #53

  • 43 123

    1 0 Отговор
    Karolev,
    FU*K OFF
  • 44 komm

    1 1 Отговор
    Сега разбирам силата на вестниците и телевизията.Съзнателно подбирайки само на-черните краски, промиват мозъците.Българите такива ,българите онакива. Направиха ни национални нихилисти. Абе хора ,отидете в които искате голям магазин и вижте как се пазарува.Това ли са бедните и окаяни българи. Да сте виждали някъде в чужбина толкова лъскави коли и джипове. На кого да вярвам , на очите си ,на Фараж или на статистиката, на вестниците ,на телевизията. Вярвам на очите си ,пък вие на който искате! Не съм симпатизант на Каролев но в случая го поздравявам .Много ,много страдаме от липса на национално самочуствие.

    Коментиран от #46

  • 45 пич

    1 0 Отговор
    К.р–олев днес имаш празник и да почерпиш.Ако имаш късмет може да ти обърнат геврека .Но пък си оставаш пълен п....ст.Лижеш много задници и затова още се харчиш по медиите.И твоето време ще дойде.
  • 46 бг

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "komm":

    Подкрепям
  • 47 Селско стопанство

    1 0 Отговор
    Аз мисля, че много неща могат да се поправят ако започнем да засяваме пустеещите земи и възстановим селското си стопанство. Аз отглеждам 20 декара с череши и трябва да ви кажа, че въпреки непосилния труд (работим трима души) през лятото все пак с изкараните пари можем да свържем двата края, и остават пари да изпратим и на внуците в Пловдив. Опитваме се да правим нещата по модерен начин , изпозваме торове, лекарства за дърветата. Така, че нека не изпращаме децата си да берат ягоди в англия, нека всеки се захване да обработва земята, която притежава и нещата ще бъдат много по-добре.
  • 48 bubblehead

    1 1 Отговор
    Браво на Каролев , сурата на лицемерните английски политици трябва да се пдрежда точно по тоя начин ( защо ни изпозват за изтривалка за собстевени вътрешно политически цели). Трябва по същия начин и по сурата на наши отродени лумпени дето им се чини че от нашия кенеф по-зле няма , нещо което ВЕЧЕ е много далеч от реалноста. Откачи в нихилизма тоя народ и Каролев усеща проблема ни, най-големия проблем на България са тия наши отродени лумпени ...
  • 49 Zukerman

    1 1 Отговор
    Аве, гусин Фарадж е от ония "британци", чиито деди идат от Пакистан и започват да мият лайХата в кенеХите на летище "Хийтроу". А внуците вече се бият в гърдите и крещят "Ние, британците"
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Д.Петров

    1 0 Отговор
    Каролев,дърт лисик.Къде живее и работи твоя син, май беше в Лондон а? Що не се върне в, ,процъфтяващата,, ни Родина, колко милиона добави към сметката си да подържаш някакви лъжестатистики? Майка ми получава 153 лв.като детска учителка а жена ми 350лв.като държарен служител

    Ка

    Ка


    Каролев дърт лисик, синът ти май работи и живее в Лондон? Що не се върне в ¨процъфтяваща¨ България? Колко още милиона получи да лансираш лъжестатистики? Майка ми е пенсионерка детска учителка с 153 лв.пенсия а жена ми е държавен служител с 350лв запата.Да ти пратя ли фишовете!!!?






    Каролев дърт





  • 52 Владимир Каролев

    0 1 Отговор
    До Д. Петров: синът ми работи където си пожелае, защото се възползва от правото си да го прави. Ако ти смяташ, че в друга държава, уменията на майка ти и жена ти ще се оценят на повече от 153 и 350 лева, предполагам отдавна да си заминал. Ама надали, щом не си. Така че, къде, какво и как работи синът ми, няма много общо с това къде, как и какво работиш ти и твоите роднини. А статистиките са си статистики, ако знаеш грешка в методологията, можеш да пишеш до НСИ и Евростат, ще направиш голямо добро за държавата ни. Казвам го съвсем сериозно.
  • 53 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "радост":

    Радост, всеки има право да отиде и да работи, където желае, включително твоите деца. Затова съществува ЕС. Свободен свят - свободен избор. Никой не ни е виновен за половин век комунизъм, че сега да се оплакваме до какво ни бил докарал той :-)
  • 54 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "фук оф":

    Преди няколко дни се върнах от Англия :-)
  • 55 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "stik":

    Обади се на НОИ, аз не съставям статистики за пенсии :-)
  • 56 Човек

    1 0 Отговор
    К.РОЛЕВ,ТВОЯТ СИН РАБОТИ КЪДЕТО СИ ПОЖЕЛАЕ,НО БОЛШИНСТВОТО ОТ НАШИТЕ СИНОВЕ,РАБОТЯТ,(ако въобще работят)ТОВА,КОЕТО вие т.н."ИКОНОМИСТИ И "БИЗНЕСМЕНИ" ИМ СКАЛЪПИХТЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 23 години!И НЕ МИ ГОВОРИ ЗА НЯКАКВО СИ СВОБОДНО НА ДВИЖЕНИЕ И РАБОТА,ЗАЩОТО МНОГО ХОРА НЕ МОГАТ ДА ОТИДАТ ДО СЪСЕДНИЯТ ГРАД И ДА СИ КУПЯТ ХЛЯБ!ПРЕСТАНИ ДА РАЗМАХВАШ,ТЕЗИ СТАКМИСТИКИ,КОИТО СА ОМРЪЗНАЛИ ДО БОЛКА НА ХОРАТА!!!

    Коментиран от #59

  • 57 Miro

    1 1 Отговор
    Чета коментарите и искренно се забавлявам. Поне 40-50 експерти по икономическа статистика които мразят Каролев защото логично и самоуверено казва неща които са очевидни за всеки които поне за 10 минути спре да се оплаква, мрънка и да чака някой от някъде да дойде и да го 'оправи'. Фараж е поредния опортюнистичен палячо които се опитва да 'яхне' страха на нискообразованите английски лумпени за да получи политически дивиденти. Поздравления на Владо за смелостта да каже мнението си открито.

    Коментиран от #61

  • 58 Иван Димитров

    1 0 Отговор
    Каролев, колко са служителите с огромни заплати и колко с мизерни, за да се получи средната заплата, която отразява НСИ?

    Коментиран от #60

  • 59 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #56 от "Човек":

    Мисля, че щом твоят син не желае да работи в моята фирма, е свободен да си потърси работа в друга фирма, да си направи фирма или ти да направиш твоя фирма и да го вземеш на работа :-)
  • 60 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "Иван Димитров":

    Джини коефициентът на България и Англия е един и същ.

    Коментиран от #62

  • 61 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "Miro":

    Съгласен, благодаря :-)
  • 62 Иван Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Владимир Каролев":

    Каролев, единственото, което казва тази величина, която си ми цитирал в случая е, че в България високите доходи (служителите които ги получават) се укрива,т а статистиката улавя средните и ниски доходи. Докато във Великобритания статистиката улавя почти всичко.

    Коментиран от #65

  • 63 AXXX

    0 1 Отговор
    Г-н Фараж, FU*K OFF
    .................
    Това е правилният отговор за тоя бай Фураж!
    Радвам се, че г-н Каролев го написа!
  • 64 муспи

    1 1 Отговор
    Владимир Каролев, твойте думи не струват и въздуха дето мърдат пред себе си, след като грижливо прескачат очевадния факт, че България е еврейска колония от най долен тип. Никои медии, било английски било турски - а всички са еврейски, не биха казали че например Индия е мафийна държава, макар че е такава, а за България може. Може, защото за евреите България е главен враг, на никого във всеобщия геноцид не са намалили населението за 20 години с 1/3, а и реакцията на властите и медиите е еврейска, защото такива български няма. Българите се радват на ръмженето на същества от друг, по нисш вид каквито са евреите, с които е безсмислено да се говори, а се чака унищожаването им от Този който ги е пуснал за непочтенна употреба.
  • 65 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Иван Димитров":

    Значи средната работна заплата в БГ би трябвало да е още по-висока. Между другото, в БГ се укриват ниските и средни заплати (строителство, примерно), а не високите. Директор на чуждестранна банка няма да получава 10 000 лева под масата от акционери, които боравят с милиарди :-)

    Коментиран от #67

  • 66 ЛУД ЛЕР

    1 1 Отговор
    КАТО ГО ГЛЕДАМ И ТОЗИ ФАРАЖ Е ЧИСТ АНГЛИЧАНИН , КОЙ ЗНАЕ БАБА МУ КЪДЕ ОЩЕ СИ МИЕ Г.ЗА В НИЛ
  • 67 Иван Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Владимир Каролев":

    Ееее Каролев, престани да се шегуваш. В България се укриват точно "доходи" (от наеми, печалби на фирми, включително и високи заплати на управленците и собствениците на големите български фирми), нали пишеш за средни величини като заплати от НСИ, поясни сред тях какво е отношението на високите спрямо мизерно ниските стойности

    Коментиран от #73

  • 68 АХ

    1 1 Отговор
    Фараж казва че мафията управлява държата.Къде е лъжата след поредното нагло покушение срещу "баретата¨ пред Върховния съд? Ако Каролев бе пострадал като случайно преминаращ друго щеше да говори.
  • 69 GOGO

    1 0 Отговор
    Г-н Каролев,
    Мои близки /преди години/ загубиха доста пари във Вашата финансова къща! Но, това им е от глупостта! Когато някой им говори, че това са изключително рискови вложения, те не разбират или им се иска да повярват, на Вашата доста оптимистична и в болшинството от случаите подмамзаща реклама! Това е една от причините, поради която Вашият син сега спокойно си вее байрака в лошата Великобритания! По същата причина за всички Вас, които навреме сте захапали баницата, навсякъде се живее доволно и охолно!
    Нека да Ви се услажда стандартът, който можете да си позволите, като гледате опашките пред кофите за боклук и в магазините за дрехи втора употреба!
    Предварително Ви пиша, че не съм мързелив - както аз, така и моите близки!

    Коментиран от #74

  • 70 дремиму

    1 0 Отговор
    Разбрах, че трябва да сме щастливи и доволни като англичаните щото изчислените ни икономически параметри са едва ли не по-добри от техните. Обаче ако не си крием доходите дори ще ги бием икономически. Та значи просто не знаем колко сме щастливи. Направо се топим от щастие и благополучие, а само мързелът и инертността ни пречат да сме още по щастливи. Ех, г-н. Каролев, г-н. Каролев ...

    Коментиран от #71

  • 71 дремиму

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "дремиму":

    RE: Ако вземем класическата българска поговорка "Залудо работи , залудо не стой!" и нейната съвременна версия "Залудо стой, залудо не работи!" вие на коя от двете бихте отдали предпочитание, г-н. Каролев?

    Коментиран от #75

  • 72 koko

    0 0 Отговор
    karolev kio evrein vi plati za izqvlenieto
  • 73 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Иван Димитров":

    За средна работна заплата ли говорим или колкото да не заспим? :-)
  • 74 Владимир Каролев

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от " GOGO":

    Аз съм другият Каролев :-) В България няма само един Каролев :-)

    Коментиран от #78

  • 75 Владимир Каролев

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "дремиму":

    Не е възможно да се работи залудо, защото човек научава нещо дори и да не получава заплата :-) Тоест, работейки, дори и в най-лошият случай, печелиш нещо. Разбира се, имаш алтернативни разходи, които трябва да се вземат предвид. Можеш да научиш повече, ако не работиш, а четеш учебник. Въпрос на казус.
  • 76 Алексиев

    1 1 Отговор
    абе с извинение вие адекватни ли сте ? тозии господин фараж обижда държавата и хората в нея а вие го подкрепяте сякъш е некъв е.ати свестния човек тоя е скапано л..но няма да обижда народа и държавата ми е така и кво като се контролираме от мафиоти и кво като нямаме пари това ли е най важното ? вие забравяте за предците си който са били клани като прасета с Извинение към сами те тях. не към вас.. щот вие сте глупаци що не му разтрието ходилата а ? колко българи са умирали като кучета че и много много ма найстина много по зле и за кво са се борили за л..на който ги предават е така..че един устат чешит е казал нещо в което има частична истина..5 века под турско робство 2 века под гръдско и не знам си колко под византийско..малко ли ви е вие сте глупаците и страхливците направо ме е яд да чета глупавите коментари които пишете..не ме опрекваите за тва че имам един куп правописни грешки не съм бил от най добрите ученици но поне ценя историята и народа си..а вие.....вие сте без коментар човека ни защитава а вие...вие пак сте без коментар..
  • 77 HADJI

    1 0 Отговор
    Като прочетох тази статия разбирам,че България всички дърпат чергата както си му изнася.Статистиката сигурно е вярна,но не е сравнима за различните държави.Тук в Кралството имало спад на доходите,увеличена била безработицата и т.н..Елате да видите как живеят и сравнете цените с тез в България!Искам да вярвам,че г-н Фараж е заблуден и преувеличил..но май не е :-(
  • 78 GOGO

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Владимир Каролев":

    Г-н Каролев,
    Съжалявам, че не съм разбрал, че Вие сте „другият”, добрият Каролев!
    Искам да попитам защо не коментирате следният странен факт: в нашата страна /чудно защо?!?/ богатите стават все по-богати, а бедните - все по-бедни? Нали когато икономиката ни е в упадък, трябва всички да обедняваме! Когато икономиката ни цъфти и връзва, трябва всички да пием амброзия от чешмите! Но, явно, че това не се получава! Страната ни тъне в нищета, богатите си пият уискито и амброзията, а бедните източват водата, за да стане поне по-студена! Какво означава това според мен? Означава, че тези, които продават работната си сила не получават това, което трябва да получат! Получават много, много по-малко /само колкото да живуркат!/, защото „добрият” работодател отделя за себе си - граби от работника! - много повече отколкото трябва да взема!
    И за какво ли отделя толкова този работодател? За нови халета, машини и технологии ли? Не! Краде от работниците, за да осигури с имоти близките си до девето коляно, да купи ново Бентли за себе си, а за сина си – червено Ферари, да си купи нова любовница и луксозен джип за нея, да си купи повече, повече и още повече ... ! Нали знаете, че човешката душа е ненаситна!

    Коментиран от #80

  • 79 нещо такова

    0 0 Отговор
    Такава средна работна заплата Каролев е абсурд! Иди им кажи във Видин, че им е толкова заплатата и ще те убият с колове на центъра :D Да не говорим за средната пенсия... Все едно от задника си ги вадите тия данни.

    Коментиран от #81

  • 80 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от " GOGO":

    Къде съм казал, че икономиката цъфти и връзва? :-)

    Коментиран от #87

  • 81 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "нещо такова ":

    Във Видин е най-ниската средна работна заплата, 510 лева :-)
  • 82 сравнителя ми той

    1 0 Отговор
    автораааа, как ще сравняваш англия и България.ще ти се смеят. имали безработни.колко милиона емигранти изхранват.работят работа, която англичанин няма да я пипне. гледай си нашата паничка.ако се върнат 2 000 000 българи.колко процента безработица ще имаме, а. 50 процента безр. 25 пр. на минимална. 15 пр. на 200 евро и едва 10 пр. с що годе заплати.
  • 83 учуден

    1 0 Отговор
    Еееехххххх, Господине!!! Май не живеете в България, поразходете се, хората статистики не ядат????!!!!
  • 84 $$$$$

    1 0 Отговор
    Фараж е нахален, а вие Каролев сте нагъл! Всичките ви отговори под статията го показват.
    Обикновено не давам оценки на коментиращите, но вие сте се самозабравили! То да сте само вие...
  • 85 $$$$$

    0 0 Отговор
    АААА, забравих - не казвайте ,че сте икономист. Психологическата основа и социалния аспект на икономиката не го владеете! Може дори да не знаете какво е това.

    Коментиран от #91

  • 86 куку

    0 0 Отговор
    Г-н Каролев! Забелязвам напоследък невероятна активност от Ваша страна из най-различни форуми и други медии. Общо взето казано, приемам тази активност като едно нормално предизборно (квакане) и явно изразено желание за медийно присъствие. Това присъствие в миналото Ви поставяше в изгодна позиция за политическа реализация и ясна демонстрация на личностната Ви позиция,която според мен липсва всъщност? Вашите позиции и мнения отдавна са загубили каквато и да било тежест пред хората следящи медийният и политически живот у нас. По- просто казано: Вие се опитвате да градите някакъв авторитет единствено и само с една,единствена цел и тя е...Отново да бъдете по някакакъв, незвисимо какъв начин във властта! Тази власт,която всъщност Ви дава възможност да се движите по ръба на вълната и да се самозаблуждавате,че сте някакъв икономически анализатор и специалист. Всъщност Вие се нагаждате към изискванията на всяка партия или движение,което Ви обърне внимание дори съвсем малко и това нещо се казва: "Хамелеонщина"!!!! Не мога да давам на никой съвети относно негово мнение, но на Вас мога да дам защото такова просто липсва? Спестете си медийното присъствие и ще имате значително по-глям шанс за нова реализация във властта при последващите избори. Приятен почивен ден Ви желая....ако сте решили да почивате?! P>S Очаквам евнтуално коментари за: Листни въшки,хранене на прасета с царевица, производство на вакса с различни цветове от обработено (изгоряло) машинно масло. :)

    Коментиран от #88, #90

  • 87 GOGO

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Владимир Каролев":

    Аз съм казал същото - естествено, че икономиката ни не цъфти и не връзва! И точно това помолих да коментирате. Защо страната ни тъне в нищета, а богатите си пият уискито и амброзията! За бедните остава удоволствието да източват водата от чешмата, за да стане поне по-студена!
    Аз съм казал какво означава това според мен!
    Какво означава това според Вас?!? Защо се получава тази странна аномалия?!?

    Коментиран от #89

  • 88 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "куку":

    Че кога си ме видял по листи и в коя листа си мислиш, че ще се явя? Аз съм редови член на НДСВ и нямам амбиции за повече. Между другото, аз "напоследък" напуснах партийни органи на НДСВ, ти мислиш, че ще ходя на избори
  • 89 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от " GOGO":

    Първо, в свободната търговия няма губещ. Когато аз си купя Уиндоус, печеля както и аз, така и Бил Гейтс. Нормално е той да трупа благосъстояние по-бързо, защото е гений и предлага стойност на целия свят, пък аз единствено на шепа клиенти. Така че в какво състояние са богатите по време на криза, стига да са забогатели по честен начин и на свободния пазар, няма значение и дори е добре, ако те забогатяват - означава, че продължават да дават стойност (собственика на Зара, например).
    Второ, в България, а и други развиващи се икономики и държави от Третия Свят, политиците опъват чадъри над богатите и ги защитават от честната конкуренция. В България това се транслира донякъде в попиляването на дребния и средния бизнес напоследък

    Коментиран от #98

  • 90 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "куку":

    Между другото, май и ти говориш за друг човек. 1. Не съм бил на държавна работа (във властта), отказвал съм всички покани. И не виждам причина да не продължа да ги отказвам. 2. Аз съм си бил и продължавам да бъда в НДСВ, въпреки че в началото на прехода бях активист на СДС, но тогава кой ли не беше?
  • 91 Владимир Каролев

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "$$$$$":

    Замести "социално" с "политическо" и всичко в този живот придобива смисъл
  • 92 куку

    0 0 Отговор
    Сега, нека доуточним за аудиторията! Последно: В НДСВ ли сте или не? И сякаш съм Ви писал с прозрачно мастило май? Властта по своята същност не се изразява само и единствено с държавен пост и никъде в предишният си коментар не съм го твърдял. Друго,което е по-важното в случая: Реакцията ви е първосигнална а това ме навежда на мисълта,че определено обслужвате нечии интереси. Дали тези интереси са Ваши,дали на "България на гражданите",дали на "България на селяните" това в случая не толкова важно. И много Ви моля: Нека спазваме елементарна (хигиена) на общуване и да си говорим в учтива форма....все пак сме хора на възраст,които не се познават лично?

    Коментиран от #95

  • 93 Иван

    1 1 Отговор
    Г-н Фараж е единствения човек които казва истината за нашата страна и докато не разберат всички българи че е прав никога няма да се оправят нещата!!!
  • 94 tost

    1 1 Отговор
    Да се сръвняват BG с GB (Гран британия) е все едно да сравняваш BMV с Трабант,и двете са коли.Едните казват вашата кола е направена от картон,вози като каруца и вдига малко.Другите казват вашата кола има скъпи части, гори много а и данъка и е скъп. И двете коли си имат привърженици.Не са нужни статистики за да разбереш къде е по добре,достатъчно да се разходиш в който и да е град в двете държави за да се види РЕАЛНОТО състояние на обикновения човек.
  • 95 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "куку":

    В НДСВ съм, там съм бил, там възнамерявам да си остана, освен, ако в НДСВ не се случат няколко неща, които съм обявил неведнъж публично, че ще ме накарат да напусна тази партия :-) А ако не ти харесва как си говорим, винаги можеш да спреш. И на мен не ми харесва да ме обвиняваш в корупция и то без да заемам публичен пост, но виждаш, че продължавам да си говоря с теб ;-)
  • 96 лопата

    0 0 Отговор
    абе на кАРОЛЕВ да не му свършиха лопатите
  • 97 Човек

    1 1 Отговор
    Г-н КАРОЛЕВ,ГЛЕДАМ,ЧЕ СТЕ МИ ОТГОВОРИЛИ КАТО НАШИТЕ ПИШМАН ПОЛИТИЦИ!ХАЙДЕ СЕГА ОТГОВОРЕТЕ МИ,КАТО ЧОВЕК(ако можете естествено)!ВИЕ КАЗВАТЕ,ЧЕ ИМАТЕ ФИРМА,НАЙ-ВЕРОЯТНО В ТАЗИ ФИРМА НЕ РАБОТИТЕ САМО ВИЕ И ВАШИЯТ СИН,НА ОСТАНАЛИТЕ ЗАПЛАЩАТЕ ЛИ ИМ СРЕДНО -ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПЛАТИ И АКО МИ КАЖЕТЕ,ЧЕ ТЕ НЕ РАБОТЯТ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ,ЗАЩО ТОГАВА НЕ ГИ УВОЛНИТЕ И ДА СИ РАБОТИТЕ САМО С ВАШИЯТ СИН В ФИРМАТА???ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ ЕКСПЛОАТИРАТ ХОРАТА И ДА СЕ ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ,КАТО ИМ СЕ ПОДХВЪРЛЯТ ТРОХИЧКИ,(общо приетото правило в България),НАЛИ ТАКА г-н КАРОЛЕВ!КОЛКО ПО 800 ДНИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТЕ ОЩЕ,А,МОЖЕТЕ ЛИ ПО ЧОВЕШКИ ДА ОТГОВОРИТЕ,НЕ НА МЕН ,А НА 80-90% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАЩИ ДА ЖИВЕЯТ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙТЕ С КОМУНИЗМА,(той го нямя отдавна според десето ноемврийският преврат) ВЕЧЕ 24 години???!!!

    Коментиран от #101

  • 98 GOGO

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "Владимир Каролев":

    Г-н Каролев,
    Моите разсъждения, вероятно ще изглеждат смешни в очите на един икономист. Образованието ми е в областта на инженерните науки. Следвал съм по времето когато във ВИИ „К.Маркс” се влизаше - като алтернатива, за да се „завърши” нещо! - след изчерпване на всички възможни инженерни специалности.
    Тука не става въпрос за това кой и какво печели когато някой си закупи Уиндоус! Става въпрос за това кой, колко и защо печели когато някой си закупи един хляб, кофичка кисело мляко или едни обущенца за 10-15 лв.! Става въпрос не за Вашите взаимоотношения с Бил Гейтс, а за тези между Вас и /както казвате/ шепата Ви клиенти! Става въпрос за това, че у нас тези, които навреме са „захапали баницата”, хвърлят на работниците си по някой лев - колкото да имат сили и възможности да дойдат на следващия ден отново на работа! По въпросът за учудващото им благосъстояние, отговорът е готов - аз съм умен, много умен и работя по 24ч. в денонощието! А вие, вие сте мързеливци! Забравят да кажат, че голяма част от работния им ден преминава в баровете, по екзотични курорти и по гонене на ку_ки. По въпросът на ума - най-голямото им умствено усилие се състои в това, как да успеят да стъпват на тези под тях, за да успеят да вървят нагоре и нагоре, и нагоре! Жалко, че нито ние, нито нашите деца са възпитани да „работят” така!
    За второто - смятам, че България спокойно и без никакви притеснения може да я „присъедините” към Третия Свят! За чадърите над богатите е излишно да говорим! Нали за това беше този силен плач и напън да влезем в ЕС! В Бг се разграби всичко, в което имаше далавера /в най-лошия смисъл на тази дума!/. И какво остана - остана да влезем в ЕС, за да дойдат нови, свежи пари. Естествено, тези нови пари /с помощта на въпросните политически чадъри/ отидоха там „където трябва”! Отидоха при парите, а ни при тези клиенти, които обслужвате с Вашия Уиндоус! Стана така, че от подлоги на един съюз, станахме /вече само някои от нас!/ подлоги на друг съюз! От Съветския попаднахме на Европейския!
    Лично аз смятам, че по времето на Съветския съюз се живееше по-добре отколкото се живее по време на Европейския! И то, заради около 4-5000 безскрупулни крадци и мошеници!

    Коментиран от #102

  • 99 куку

    0 0 Отговор
    Не Ви обвинявам в нищо! Просто и ясно казано, само се чудя как в даден момент твърдите,че Г-жа Кунева е добър избор за премиер,че Витоша ски е добър (инвеститор),че България е едвали не...икономически тигър??? Три самоизключващи се твърдения при Вашата открито афиширана партийна принадлежност в конкретният случай? Добре е все пак някак си да се обосновете за тези изказвания по други форуми за да можем все пак да изградим някаква дори елементарна представа относно Вашата насоченост и цели за в бъдеще, понеже дори без да сте заемате,заемал държавен пост сте открито публична личност и стоите със снимката и името си тук. Надявам се искрено,че не досаждам с излишни въпроси?

    Коментиран от #103, #104

  • 100 Мартин Коев

    0 0 Отговор
    Егати цирка. Що не се изядете? А?
  • 101 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Човек":

    Цената на труда се определя от търсенето и предлагането. Включително цената на моя труд. Моят син не работи в моята фирма.
  • 102 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от " GOGO":

    Всеки може да прекарва работния си ден както пожелае. Да ти изясня как се определя цената от труда, от търсенето и предлагането. Имаме трима работодатели, Каролев, Маролев и Даролев. Имаме един инженер - ти. Работодателите търсим инженер. Този инженер нас ни трябва, за да ни помогне да изкарваме печалби, ние имаме интерес да му плащаме възможно най-малко, за да остане възможно най-много за нас. Аз ти предлагам 100 лева заплата, но Маролев ти предлага 200 лева, Даролев ти предлага 300 лева, накрая аз спрямо моите поръчки ти правя оферта от 1000 лева, която Маролев и Даролев не могат да подобрят. Въпреки че всеки от работодателите иска да работиш за малко пари, конкуренцията между нас ти вдига заплатата. Да, но завършват нови инженери след 1 година. Ти идваш при мен и ми казваш: според мен 1000 лева не е достойна заплата, искам 1500. Търсенето, обаче, се е увеличило и инженерът Петър е съгласен да работи за 1000 лева. И следователно цената на твоя труд отново се определя от търсенето и предлагането и аз няма да ти вдигна заплатата, тъй като Петър ще работи за 1000 лева, ако ти не желаеш :-) Всяка цена се определя от търсенето и предлагането.

    Коментиран от #113

  • 103 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "куку":

    Къде съм ги твърдял тези работи? Линкове или просто реши да се направиш на интересен?
  • 104 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "куку":

    Куку, както ти казах, държавната работа не ми е детска мечта. Ако исках да бъда депутат четвърт век, щях да бъда. Както и министър поне 8 години. Но просто не ме влече. Засега бъдещето ми е в частния сектор и там надали на теб ще ти е интересно. По медиите участвам като хоби. Както и в този и други форуми. Разбира се, не мога да ти дам 101% гаранция, че някога през живота си няма да заема публична длъжност, защото не мога да предсказвам бъдещето. Но към този момент, вероятността това да се случи е доста малка, да не кажа нищожна.

    Коментиран от #107

  • 105 Човек

    0 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ОТГОВАРЯТЕ,КАТО БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИКАН,А НЕ КАТО СВОБОДЕН ЕВРОПЕЕЦ! ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА СИ ОСИГУРИТЕ РАБОТНА РЪКА ОТ СИРИЙЦИТЕ,ПРИИЖДАЩИ В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ!!!ВИЕ ЩЕ ИМ ПРЕДЛОЖИТЕ И ТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ВИ ПОТЪРСЯТ!

    Коментиран от #106

  • 106 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Човек":

    Те нямат необходимите умения :-)
  • 107 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Владимир Каролев":

    Скромно звучи :) Министър 8 пъти и 23 години депутат? Почти по Бранислав Нушич.....Добре, няма смисъл от спорове! Предизборната хипер активност винаги звучи доста съмнително. Няма да цитирам коментарите Ви по дати и имената на сайтовете. Относно частният сектор доста сте се объркал, все пак съм частник доста преди Вас...първоначално нелегално, после по 35то постановление и сега вече реално (от 23 години насам) :):):).....Завиждам на Вашето самоннение, без да се заяждам! Вероятно ако не жалонирахте толкова с излишни мнения щяхте да имате повече успех....Но това си е Ваш,личен избор! Желая успех, по-малко лицемерие и най-вече късмет!

    Коментиран от #108

  • 108 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "куку":

    Ама аз не търся политически успех и не съм го търсил (като изключим кметската кампания) :-) Абсолютно все едно ми е как някой приема фактите, които изричам :-) А имах предвид, че надали моите планове в частния сектор ще са интересни на теб, освен, ако не си ми клиент :-) Разбра ме грешно.

    Коментиран от #115

  • 109 добре де

    0 0 Отговор
    Купувайки си операционна система за ПС човек може да си зададе въпроса как така в целия свят общо взето има само Уиндоус? Защо монополите прогресират уж в среда на "търсене и предлагане"? Защо БГ не закъсня и не я заплашва процедура от ЕС при ВЕИ, а други "маловажни" неща се влачат с години?

    Коментиран от #110

  • 110 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "добре де":

    Линукс, МакОс? Никога в света не е имало само една операционна система :-)
  • 111 Човек

    0 0 Отговор
    "Ама аз не търся политически успех и не съм го търсил (като изключим кметската кампания) :-) Абсолютно все едно ми е как някой приема фактите, които изричам!К.РОЛЕВ С ТОВА ПОСЛЕДНОТО ТИ СЕ ПРЕДАДЕ НАЦЯЛО ,(сиреч в групата на експлоататорите безпощадни) АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ И ДАНО ДА НЕ ЧУВАМ СКОРО,ЧЕ СА ТЕ ГРЪМНАЛИ,АКО НАИСТИНА СИ ТИ КАРОЛЕВ!!!ЗАЩОТО АЗ НАИСТИНА СЪМ ЧОВЕКА,ОТ ТЕЗИ 80-90%,КОИТО МАХАХМЕ ДВАТА ПРЪСТА ,А ВИЕ НИ ПОКАЗАХТЕ СРЕДНИЯ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА НИ ГО ПОКАЗВАТЕ,ЗАЩОТО НЕ СМЕ НАРОД ,А МЪРША,КОЕТО ВИЕ МНОГО ДОБРЕ РАЗБИРАТУ!!!
  • 112 Бойчо Огнянов:

    0 0 Отговор
    Каролев,далавераджио,кажи по далавераджиски,"честно",колко спечели от появата ти във Факти и колко те спечелиха!!!Вече втори ден си на мушката!!!Помогни ни,за да можем и ние да станем като тебе,"проспериращи бизнесмени"!!!
  • 113 GOGO

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "Владимир Каролев":

    Г-н Каролев,
    Да смятаме, че се познаваме достатъчно и можем да си пишем на „ти”?!
    Всеки може да прекарва работния си ден както пожелае. Да, но след като се събуди след обяд от тежък запой, а аз съм работил вече 5-6 часа, да ме убеждава, че съм мързелив - това не го желая!!!
    За заплатите - за съжаление! - истината е тази! Смятам, че си се объркал /нали сме европейци!/ и сумите трябва да са в €! В цялата приказка слабото звено е въпросният Петър! Силното звено е на работодателите - на Маролев, Даролев и Каролев /твоето име само условно е в този списък - ти не си такъв човек!/. Те не дават и дума да се обели за определяне на минимална часова ставка! Защото, ако има определена минимално часово заплащане за мен от 15 €/ч (около 4800-4900 лв/мес.), а за Петър - 5 €/ч (около 1600 лв/мес.), то всичките тези 4-5000 мошеници доста ще трябва да се замислят! Кого да вземат, кого да назначат /този, който има диплома или този, който знае и може!?/, трябва задължително да се пише договор, да се плащат осигуровки на тези заплати, да ... Лошото е, че този процес за мнозина от тях е „мисия невъзможна”! Трудна за пресмятане работа! Но ще си платят и някоя фирма като вашата /с легално закупен Уиндоус/, ще ги консултира и ще решат проблемът за работната ръка. Но, тогава идва най-лошото - за тях ще остане по-малко, а не „възможно най-многото”! Ето - това е тяхната болка и срещу това се борят нашите бизнесмени. Могат да плащат в пъти повече, но за тях какво ще остане тогава! А, народът е беден и гладен! Той се съгласява и на 300 и на 400лв./мес. - само да закърпи някак положението! В същото време Маролев, Даролев и Каролев се бият в гърдите, че са осигурили 700лв./мес. средна работна заплата! И всички мълчат, че 10000лв/мес. заплата на тяхна любовница или на някой от синовете им в техните фирми прави тридесетина заплати от 400 лв/мес. на средни от 700лв./мес!

    Коментиран от #114

  • 114 Владимир Каролев

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от " GOGO":

    Ако има минимално заплащане от 15 евро на час, всички нискоквалифицирани, включително младежи и студенти, които не могат да го изработят, стоят безработни и получават социални помощи :-) И никога няма да почнат работа :-) Работодателите имат пълното право да си назначават каквито искат служители, алчността им да печелят ще накара някой работодател да назначи най-кадърните и така другите да фалират :-) Капитализмът работи, защото отчита несъвършената природа на хората, а не обратното :-)
    Ако не ти се говори на "ти", не говори :-)
  • 115 куку

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Владимир Каролев":

    Ха,Ваш клиент? Опазил ме Господ! В никакъв случай, та Вие не работите, Вие драскате по форуми и ходите по всички телевизии....? Това е кошмар за мен, аз Ви плащам за определена дейност а Вие правите политически,предизборен диспут.....а аз не се занимавам с политика? Няма логика да съм Ви клиент или мислите,че съм неплатежоспособен :) А?

    Коментиран от #116

  • 116 Владимир Каролев

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "куку":

    Ти пък за какво ми плащаш, колега? Да не си мислиш и ти, че съм на държавна работа или че финансова къща Карол е моя?
  • 117 brigante

    0 0 Отговор
    разговарям си с господ за туй-онуй и ми вика, че всеки ден им пикае върху главите, а те си мислели, че вали:)
    вика ми: "еми не ме кефят бе, не ме кефят:)
    опитах се да ги направя хора, ама ей на станаха си г..на, ми то от толкоз овце и пръстта се омеши, и не мога да направя хора от тях, а само л..на" ...аз се усмихвах само:) то к'во да кажа .аси...вика ми, че ги отделил на островите, за да са далече от нас хората, та да не ни миришат...аз се съгласих, то к'во да кажа .аси...искали от бог да им пазел кирливата кралица и ми се оплаква, че не може да търпи смрадта й и вмирисаната й кръв...живеели кат' смърдяща приказка с измислени герои от рода на по.рания робин дръвника, крале, кралици, принцове, принцеси и тем подобни ш.етс...па да ви кажа бог малко ненавижда неравенството м/у хората и му е болна тема...робин крадял за себе си, а лайнените кралюги за тях си и нямало нищо за л..няните им поданици...погледни ми вика колко кръста са сложили на тъпото си знаме... "т'ва на к'во прилича?" - пита ме...отговарям му ам' разни светци т'ва он'ва..."мба!" - отсича ми ... "к'ви светци при тия неверници бре?!"...аз пак се усмихвах:) питах го няма ли да ги направи хора все пак... "е, аз от л..на не мога да създавам хора" - ми отвърна ...
  • 118 brigante

    0 0 Отговор
    г-н каролев, ами ако изкуствено държавният апарат повиши минималната раб. заплатка на 1000лв сега в този момент на тези цени, на този пазар на труда във възможните икон. пазари дето съществуват от учебниците по икономикс:) дали няма да се задвижат механизмите и колелото да се завърти и да има потребление и всичко останало да е кат' смазан механизъм, и къде ще иде този ваш робски пазар на труда с тези примери, че на един ще даваме 300лв на друг 400лв ... за к'во да им даваме повече като и за толкова ще бачкат:) именно МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, която много от лобистите пишлеменца, подлоги на нисшите рогати твари се опитват да премахнат е регулатор за поданиците на една държава! 'щото ако я няма, то и за 5лв ще си намират работодателите роби дето да им бачкат...при желания от властимащите, то този инструмент непознат за много икономисти(няма да го срещнете в чист изтестван вариант в икономикса), а именно изкуствено повдигане на миним. раб. заплата - задвижва икономиката, колкото и да я няма:)
    секна внасянето на милиардите от гастербайтерите и сега к'о пра'м? :) тия мафиотски банки добре оперираха с техните парички:) та въпросът е: да увеличим ли изкуствено мин. раб. заплатка? ей тъй бе, да видим к'во ще стане:) да тестваме:)
    разбира се ще изпопадат от пазарЯ малки нескопосани фирмички, но те и без туй са си в сивия сектор, който нарочно е оставен, че иначе и фирмички няма да имаме:) и хайде тогава да ви видя големи ми работодатели:))))))))) как се играе на пазарЯ на труда:) амин:) то ми е кат' молитва тази изкуствено повдигната раб. заплатка хахахахахахаххаахаххаха в ущърб ви е знам, знам:) нема да я видим и ще ни се натяква, че изобщо т'ва не е икономикс ала-бала:) не можело и т.н. тинтири-минтири:)
    да я караме с малко повдигане на мин. раб. заплатка ли? че то това е просто леко компенсиране на инфлацийката:) прахоляк в очите...

    Коментиран от #119

  • 119 Владимир Каролев

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "brigante":

    Първо, в България внос + износ = доста над 100% от БВП. Да стимулираш вътрешното потребление в малка и отворена икономика като България е смехотворно. Второ, откъде смяташ, че дребният бизнес за един месец ще извади тези пари, за да плати 1000 лева работна заплата? Като попилееш за 30 дни целия дребен бизнес + всички, които не могат да изработят тази заплата останат на улицата, ще се чудиш откъде ти е дошло :-) Задвижва икономиката в пасквилите на един алчен журналист, който стана депутат и с моите и твоите пари черпи студентки всяка вечер с най-скъпото шампанско в Блек Лейбъл :-)
    Минималната работна заплата просто прави всички, които не могат да я изработят, трайно безработни :-)
  • 120 глупости

    0 0 Отговор
    Фараж че преувеличава да, ама защо така наивно вярвате и на данните от НСИ, бил съм по много градове и познавам различни хора от всякъде и извън столицата такава заплата от 765.5 лева. минава за голямичка...
  • 121 brigante

    0 0 Отговор
    добре:) благодаря ви за отговора!
  • 122 Eвропеец

    0 0 Отговор
    Когато сключваш договор, приемаш и позитивите и негативите.България когато влезе в Е.Съюз премахна митата за стоките от Съюза, което доведе до фалита на много БГ фирми, а Британците получиха по голям пазар за стоките си и по големи печалби.Сега трябва да поемат и негативите.1 000 000 българи,румънци и цигани - напълно справедливо.
  • 123 Джаро

    0 0 Отговор
    Не е възпитано да псувате г-н Фараж , човекът гледа интересът на собствената си държава, а ние да се надяваме че ще дойде по добро бъдеще.