Last news in Fakti

15 Юни, 2021 19:00 5 092 82

Целта на служебния кабинет: да отреже пипалата на октопода

  • стефан янев-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • делян пеевски

Тази енергия няма как да дойде само от отрицанието на порочния модел на досегашните управляващи и желанието те да бъдат изхвърлени от властта

Целта на служебния кабинет: да отреже пипалата на октопода - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За месец работа служебното правителство на Янев свърши много повече от всеки друг служебен кабинет. Смени навред висшия ешелон, разкри скандални нарушения и кражби. Но каква е целта и има ли право да върши всичко това?

Коментар от Веселин Стойнев:

За месец работа служебното правителство на Стефан Янев направи много повече от всеки служебен кабинет досега. Подмени висшия управленски ешелон в сектора за сигурност, приходните агенции, ведомствата в различни сектори, областните управи, директорските съвети на държавни компании. Разкри скандални нарушения и кражби: как държавна банка, създадена да насърчава малкия и средния бизнес, отпуска огромни нисколихвени кредити на герои на статуквото с животински прякори; как се източват стотици милиони за пътища без конкурс; как фиктивно се ремонтират язовири; как се източват болници и се върти търговия с органи; как се обявяват безумни обществени поръчки - от земеделското министерство до военното. Детайлният отчет е дълъг, а в месеца до изборите ще набъбне още. Основният въпрос обаче е каква е целта и имат ли право.

Не просто право, а задължение

Целта на уволненията и разкритията би трябвало да е очевидна - да спрат кражбите, разточителството, нарушенията и така да се отрежат пипалата на дълбоката държава. Чрез своите хора в бордове, държавни фондове, държавни компании, агенции, спецслужби и пр. задкулисието ограбва всички и трупа безконтролна власт и икономическа мощ. Отрязването на пипалата на октопода е не просто право, а задължение на всеки Министерски съвет, вменено му от Конституцията: той трябва „да ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите“, да „организира стопанисването на държавното имущество“. Тоест, Конституцията повелява правителството да не допуска беззаконие и безстопанственост.

Въпреки че не е излъчен от парламент, служебният кабинет има легитимен първоизточник на своята власт в лицето на президента, който е избран пряко от суверена. Дейността му обаче е ограничена и кратковременна, поради което не е в състояние да провежда дългосрочни политики - може само да ги заложи.

Така служебното правителство може да изпълнява и други важни задачи, освен да организира предсрочни избори. Всъщност, организирането на изборите е само техническа задача, а и конституционният законодател сигурно не си е представял, че някой ден може да има постоянна изборна администрация, която да свърши цялата техническа работа, стига да ѝ е осигурено финансиране.

Фигурата на служебното правителство е въведена с идеята за безпристрастност - за да не стане така, че последните управлявали да организират предсрочния вот в своя полза. Днес последните управлявали твърдят, че служебният кабинет работи в техен ущърб. При нормални условия биха били прави - тоест, при наличието на прилично ниво на демократична правова държава. Нашето ниво обаче е на санитарния минимум и тъкмо разкритията на кабинета „Янев“ го доказват най-категорично. От което следва, че валидно е обратното: Ако бездействаше, служебното правителство щеше да стане съучастник на последните управлявали в превземането на държавата. И щеше да им осигури незаслужено предизборно предимство чрез затаяване на истината за управлението им, така че да могат да продължат да рушат институциите и да грабят обществен ресурс.

С други думи: случайно или не, с фигурата на служебното правителство конституционният законодател е осигурил чудесен резервен инструмент за поправка на счупената държава (особено когато основният такъв - прокуратурата - е тайно приватизиран). Затова днес задачата на служебния кабинет се състои не само в осигуряването на хартиени бюлетини и машини за гласуване, но и в осветляването и пресичането на безобразията и беззаконията.

Какво е нужно сега

Служебното правителство има поне още два месеца живот (след 11 юли ще минат седмици, докато се конституира 46-ият парламент и се състави редовен кабинет), в които ще има възможност не само да кастри пипалата на октопода, но и да го прободе право в сърцето. Гъвкавият хищник обаче има цели три сърца и за отвоюването на демократичната правова държава е нужна много по-мощна политическа енергия, каквато може да бъде концентрирана единствено в новия парламент.

Тази енергия няма как да дойде само от отрицанието на порочния модел на досегашните управляващи и желанието те да бъдат изхвърлени от властта. Партиите на промяната се нуждаят от позитивна кампания, от послания за съграждане, които да бъдат припознати от мнозинството избиратели. С изобличенията на довчера управлявалите служебното правителство ги улеснява максимално, осигурявайки им възможност да се съсредоточат върху позитивната страна на предизборната кампания. Не бива да пропускат този шанс.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    87 16 Отговор
    Никога повече Гроб

    Коментиран от #2

  • 2 тонков

    83 10 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Дааа. Мафията вън от политиката на България!!!
  • 3 1660

    42 18 Отговор
    Идването на Борисов на власт преди 10г е иницирано от Западни тайни служби след като Симеон в края на мандата си си дава сметка че цялата държава е в ръцете на ДС-тата, ролята не Борисов е да узурпира властта, и до голяма степен герберите изтласкаха местните феодали по места, демек най-голямата мутра почти отряза пипалата на тогавшния Мега-Октопод. Въпросът сега е дали ще дойде "Чисто" правителство

    Коментиран от #24

  • 4 #Узунов-Бонд

    14 36 Отговор
    А торбата ?

    Коментиран от #9

  • 5 време за промяна

    68 12 Отговор
    Всичко е в ръцете на избирателите, да кажат НЕ на корумпираното почти 12-годишно управление.
  • 6 Магнитски

    65 3 Отговор
    Магнитски ще го призная, ако видя Ирена Кръстева и синчето й да бъркат в кофите пред нашия блок.
  • 7 20870

    57 11 Отговор
    По бързо трябва да действате, всеки ден на работа на някоя проста калинка от ГЕРБ - РЕКЕТьОРИ носи огромни материални и морални щети! ГЕРБ - РЕКЕТьОРИ и Борисов трябва да бъдат изчегъртани и да се чистят с голямата лопата, да връщат огромните незаслужено вземани заплати и бонуси!

    Коментиран от #18

  • 8 Пич

    34 23 Отговор
    Да отреже пипалата на октопода , за да напълни устата на анакондата...!!!??? Е това е истинската задача на служебното правителство... Лошото е зад анакондата чакат питона и боата... И всичките са гладни... А народа е дотолкова опростял , че върви хипнотизиран като мишка право към устата на зверовете...
  • 9 фгнпххт

    39 14 Отговор

    До коментар #4 от "#Узунов-Бонд":

    Торбата е подаръчна торбичка с ром и пури. Иска ти се и на теб ли? Да ви имам герберските ченгеджийски компромати и клевети.

    Коментиран от #11

  • 10 мдда

    15 41 Отговор
    Служебният кабинет ще отрязва "пипалата на октопода" Радев, така ли?!

    Коментиран от #12

  • 11 #Узунов-Бонд

    11 33 Отговор

    До коментар #9 от "фгнпххт":

    А аз имам информация, че било големо ДИЛДО и комплект батерии.

    Коментиран от #29

  • 12 айдедеее

    57 14 Отговор

    До коментар #10 от "мдда":

    Какъв Радев бълнуваш пък ти бе. Радев нито е управлявал 10 години, нито закони е гласувал, нито е имал достъп до милиардите на държавата. Боко с джипката беше.
  • 13 ЦЕЛТА Е ЯСНА

    18 11 Отговор
    Яко пълнене на шкафчета
  • 14 Подкрепям сл прав

    29 5 Отговор
    Само така ,пипалата се изрязват и главата се бие в дувар ,да и дойде акъла и да омекне ,всичко това с лимон и зехтин на силна скара на жар и после с бяло винце ...кеф:)....да изрежем пипалата на Мафията !
  • 15 Бокоподът

    30 9 Отговор
    Боковизмът е пропил навсвкъде, голямо рязане, ще да падне! Ла пиовра герберастика
  • 16 Толупа върколак

    26 9 Отговор
    Изпи кръвта на народа. Обезлюди България.
  • 17 Българинът

    27 2 Отговор
    Първо трябва да си заобичаме нашата страна България и то с цялото сърце и душа. И щом заобичаш страната си , както домът си , започваш да си почистваш , както домът си така и страната си ! Моят дом - моята крепост , моята България - моята свобода !
  • 18 Гостот Силистра

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "20870":

    Така е, бавят се работа много ... служебното правителство е съставено от мирни но сурови бойци .. (има ли нещо общо бройко и неговите калинки които правеха циркове с ген. Янев и министрите му.. Нищо, на бройко са клоуни.) ... като ген. Янев, министър Петков.. Госпожа Комитова.. Мъжко момиче :) и останалите.. Знаещи умни, човечни, позитивни.. Ноо Мутрите се стреснаха .. в момента мафията продължава да краде и да блокира на високо и средно областно ниво малкия и среден бизнес, но скоро.. Ще си върнем държавата и държавността... Мутрите да се махат!
  • 19 Кой68

    11 15 Отговор
    Да разчисти място на новия октопод....
    Може би на сесията!
  • 20 Който се смее последен

    17 22 Отговор
    Най добре се смее!Добре, изчегъртвате ГЕРБ, фалшифицирате изборите така, както белят свят досега не е виждал😂 Управлявате си БСП, ДПС, ДБ, ИТН, мутрите може да останат отвън😂😂 И какво?! Опаля, нямате опозиция, щото Гербавите сте ги изчегъртали! И тогава си правите Северна Корея 2, изритват ви естествено от ЕС, НАТО, че може и от ООН-то и тогава ще настъпи такъв живот, че времето на Бойко ще бъде един мил спомен😂😂😂😂
  • 21 Суха съчка

    13 7 Отговор
    Кой е автора стига вече с тия анонимни статии ДВ да не е работническо дело.
  • 22 ХА ХА ХА

    13 23 Отговор
    РЕЖЕМ ЕДНИ ,НО ГИ ЗАМЕСТВАТ ДРУГИ,ТЕЗИ ДНИ СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ТОВА ,РУШВЕТИ ЗА РЕЗИДЕНТ,ЛЪЖИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МУЛТАКА РАШКОВ !

    Коментиран от #73

  • 23 Решетников

    17 23 Отговор
    Целта е да се изметат чуждите и да се сложат нашите червени боклуци ТОВА е целта
  • 24 Хахаха

    18 12 Отговор

    До коментар #3 от "1660":

    Ами сега се гласят да дойдат цял пасаж изгладнели октоподи.
  • 25 Непознат

    17 26 Отговор
    Зсвистта на българина няма граници. Бойко Борисов е истински държавник и само той може да изведе БЪЛГАРИЯ от блатото в което я вкараха БСП и техните наследници. Той е вашият кошмар комунистически агенти. ГЕРБ ще победи с над 10 %преднина.

    Коментиран от #27, #36

  • 26 Сталин

    3 0 Отговор
    Колко са в гулаг или за тях съд присъда няма
  • 27 истината

    15 12 Отговор

    До коментар #25 от "Непознат":

    Кой бе, оня с доскорошната комунистическа червена книжкафи с комунистическото милиционерско образование ли бе. Не ставай смешен! На България й трябват образовани в престижни западни университети сериозни експерти, като министрите с Харвардско образование Кирил Петков и Асен Василев. А не компрометирани личности със съмнително образование като Боко Джипката.

    Коментиран от #34

  • 28 Рашков Наглецов

    12 14 Отговор
    В никои избори през историята на човечеството, целта не е била "демокрацията", "борбата с корупцията", или "благоденствието на народа". Целта е винаги била ЕДНА: кой да вземе ПАРИТЕ на работещия народ. Останалото са приказки за лека нощ деца. Събудете се и изберете по малкото зло - ГЕРБ. Бойко поне уволняваше при появили се компромати. Сегашния шеф на НАП, Спецов, е очевидно доказан мошенник, но конюктурното правителството се прави на ударено. Такива политически формации са прекалено нагли, за да се допуснат до управлението. И тези щели да "режат октопода", каква наглост!

    Коментиран от #50

  • 29 Да да

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "#Узунов-Бонд":

    ТОЧНО ТАКА Е БИЛО ,ДИЛДО ГОЛЯМО СЪС АКУМУЛАТОРНА БАТЕРИЯ ЗА ТЕБ СПЕЦИАЛНО
  • 30 Жива да ни бях

    15 13 Отговор
    Идва октоподът на комунистите. Тия са толкова нагли, че даже не си правят труда да уволнят доказани мошеници: Спецов - шефът на НАП уличен в точене на ДДС и продаване на фирми с дългове на мними собственици; Рашков - документиран производител на фалшиви компромати повече от 20 години, в интерес на комунистическата върхушка и децата им; Кацаров - откровен некадърник уволняващ доказани специалисти на лична основа, провалил имунизацията в България, за което ще сте в поредния локдаун през есента; оня от бизнес училището ДО Харвард - който ни поучаваше че БГ икономиката щяла да се развие от повече потребление. Тази сбирщина щяла да "реже октопода". Тия за толкова прост ли смятат Българския народ?

    Коментиран от #54

  • 31 Кую

    9 5 Отговор
    И да пораснат други. На новия октопод.
  • 32 Аз Човек

    13 12 Отговор
    КОМУНЯГИТЕ от 90 год били Новото щели да режат ами те нали са от този октопод Леле кой ли разумен българин и се връзва на Огромните Лъжи Служебните са слуги на Радев на Божков на Кръгът Капитал от старата школа на БКП Янаки Рашков А Радев тези щели Ужас и Служебни Вас Никой не ви е упълномощил да правите преврат не сте избрани с избори няма да векувате и затова яко бързате да кеширате
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Аз Човек

    16 10 Отговор

    До коментар #27 от "истината":

    Тези тримата са от кръгът Капитал и слугуват на Радев огромни лъжци Кой назначи Спецов онзи Кокорестият не знаят на кой свят се намират Служебни подлоги Служебни наглец и Забравихте ли Юпитата на Царят какво направиха Кой ти мисли за България Само жлъч злоба алчност Наглец и Служебни
  • 35 Светослав

    13 13 Отговор
    Пуснете пак клипа с Узунов! Така ще се потвърди, колко честно работи това правителство
  • 36 Подкрепа за Борисов

    15 16 Отговор

    До коментар #25 от "Непознат":

    БОРИСОВ Е ЛИДЕР ЕВРОПЕЕЦ ПОЛИТИК ОТКАКТО ЗАПОЧНА САМОРАЗПРАВА С КОРУПЦИЯТА ЧЕРВЕНИТЕ БКП МНОГО СЕ АКТИВИРАХА И РАДЕВ Е РАЗСЛЕДВАН И НЕГОВИ СЪВЕТНИЦИ КЪДЕ СА ТРЪГНАЛИ ТЕЗИ ОТ БКП ЛЪЖЦИ БКП= ДПС =ИТН
  • 37 Алооо

    17 7 Отговор
    Избори не ни трябват вече. Оставаме Служебното Правителство да действа и това е.Всичко друго е лява ръка-десен джоб.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Алооо

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Елеонора":

    Ели, случайно да не би ти,да си снимала шкафчетата на Тиквата..
  • 40 Да ама не

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Алооо":

    Няма кой да го позволи ! Когато някой има нещо много хубаво всеки гледа да му го вземе !!!
  • 41 Дебилчев

    0 7 Отговор
    Да си чепнат краката като начало
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ташо

    10 8 Отговор
    Автора нещо не е наред с главата или са му платили солидно.Освен да сложи свои хора на ключови позиции, нищо друго не е свършило.Откакто са на власт цените скочиха главоломно нагоре.Ако това се брои за свършена работа ,тогава съм съгласен.
  • 44 Бай Курти

    9 10 Отговор
    Че нищо не са свършили е ясно.Те са част от октопода против ,който уж се борят.Работата отива пак към Виденовата зима,ако изберем хората на фърчилото,кюстендилската слива или червеночерната кобила.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 циркус булгарикус

    11 1 Отговор
    Какво отрязване на пипалата бе драскачев!!! За кражба на кокошка няма прошка а за кражба на милярди няма закони...когато ефективно има осъдени,конфискувано и национализирано имущество и т.н. тогава пиши че нещо е свършено...
  • 47 Венетутов

    7 7 Отговор
    Работете по барзо шо времето ви отича! Е го, няма месец и отивате некои у Беленье, па по леките случеи у Карлуково! Пембен казахме каде че е Напалйон, Рошко че го правиме Гагарин шо че почнеме да мо помагаме да се преземиава од високите етажи ма без парешуд!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Президент срещу премиер

    8 5 Отговор
    България е парламентарна република и е легитимно това правителство което е избрано от парламентарно мнозинство след гласуване в парламента. Служебното правителство е назначено от президента и има за цел да организира и администрира провеждането на парламентарни избори в парламентарна република не може да уволнява държавни служители назначени по времето на редовно избрано правителство правителство. Служебния кабинет не е избиран с мнозинство от депутати представляващи избиратели от народа който е суверен. Служебния кабинет е назначен от президента на България който е само главнокомандващ на българската армия и има представителни функции. Нито следствие нито прокуратура са на подчинение на президента защото са назначени от законно избрано правителство от действащ парламент. Разследванията на министрите е изнасяне на класифицирана информация на държавните институции на България без да са разследващи органи като следствие и прокуратура. Това е злоупотреба с служебно положение. Правителството има право само да сезира прокуратурата за провеждане на разследване на извършените във съответните министерства и държавни институции законови нарушения

    Коментиран от #51

  • 50 Ти си измамник

    5 8 Отговор

    До коментар #28 от "Рашков Наглецов":

    Дай да си държиме доказания мафиот , нищо че хората обедняха, младите напуснаха, обеазование, отбрана и полиция е пълна скръб !!!
    Нееее хората са разумни и виждат нивото на момчетата от Харвад и само бабичките по селата и материала във факултето може да ти се вържат на глупостите !

    Коментиран от #55

  • 51 Още един

    7 6 Отговор

    До коментар #49 от "Президент срещу премиер":

    Боко мафиота избран законно, ти вярваш ли си, защо не се срещне лице в лице със суверена-народа, а се криеше в джипката и не идваше на работа, а постваше във фейсбук ;) Да си видял Янев или Радев да пишат там ? Истината, че вота беше купен масово !!! Ще видим сега !!!

    Коментиран от #59

  • 52 премиер президент премиер президент

    4 6 Отговор
    Борисов беше избран незаконно първия път когато стана премиер без да е в листите на ГЕРБ при провеждането на парламентарни избори без да е избран за депутат в народното събрание които депутати са избрани с гласовете на народа на България който е суверен след като ГЕРБ сформира коалиция и мнозинство тогава извикаха Борисов в пленарната зала и го номинираха за министър председател и го избраха
  • 53 Регистър с ЕГНта се продава от частна фи

    1 1 Отговор
    Служебното правителство може само да публикува данни от търговския регистър кой кой е в частните фирми и също така данни от сметната палата кой какво има
  • 54 8889999

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Жива да ни бях":

    Не се набирай всички видяхме идола ти как краде

    Коментиран от #57

  • 55 Тралала

    10 6 Отговор

    До коментар #50 от "Ти си измамник":

    Кво "ниво на Харвард" те гони бе? 35 дни управление - 35 издънки. Днес "всеки ден и всеки час има матрял" за вестниците. Това е най смехотворното правителство в цялата история на България. Те "калинките" на Борисов са направо Нобелови лауреати в сравнение с тези. На бас че на изборите ще има безумни неуредици.

    Коментиран от #56

  • 56 77777

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Тралала":

    Ти някога участвал ли си на избори че си толко компетентен аман от от крадци
  • 57 Жива да ни бях

    9 4 Отговор

    До коментар #54 от "8889999":

    Да понеже номенклатурните комунисти и пионки на служебното правителство не обслужват интересите на кукловодите на Радев, а са "радетели за демокрация" - тоя изтъркан сериал сме го гледали. Единствената им цел е да фабрикуват фалшиви компромати, пък дано народа се върже. Но пък са им много неубедителни кьорфишеците от рода "някой си бил казал на еди кой си, но няма доказателства" и на практика хората им се смеят на евтините театрални постановки.

    Коментиран от #58

  • 58 666

    2 6 Отговор

    До коментар #57 от "Жива да ни бях":

    Ти от къде знаеш че си представителна извадка на народа

    Коментиран от #61

  • 59 ГЕРБ през Юли

    12 8 Отговор

    До коментар #51 от "Още един":

    Суверена народа гласува най-много за Бойко. И сега ще ви изпердаши през крадливите комунистически пръстчета и лъжливите устенца още по яко. Със или без машини.
  • 60 78892

    8 9 Отговор
    Точно герб няма да изпердаши никой повече на циганите им спряха кранчето
  • 61 Шут в Космоса

    12 6 Отговор

    До коментар #58 от "666":

    За коя партия гласуваха най много на изборите бе? От това по представително ще има на тези избори. ГЕРБ коалицията ще има най малко 40%. Народът се отврати от чистките на БСП и платените "протестиращи". Колкото повече се дъни Радев, толкова по бързо ще го катапултираме.

    Коментиран от #62, #76

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 7637

    1 2 Отговор
    Кой та знай какво работиш някви жички свързваш ама политиката я оправяш
  • 64 6753

    6 1 Отговор
    Американските академии за двойни агенти са както РабФак при както РабФак по времето на социализъма
  • 65 psf

    8 6 Отговор
    Не може да се очаква, правителство формирано от президента, най големия противник на премиера Борисов и на ГЕРБ, да запази неутралитет, по отношение на оценката си, за работата на кабинета управлявал успешно страната в продължение на дълги години и постигнал социално-икономически резултати, каквито, никое друго правителство не е постигало! Затова е неморално да говориш за безобразия, беззакония и за някакъв гъвкав хищник, по адрес на човека, под ръководството на който бяха постигнати тия успехи! Такова говорене задълбочава противопоставянето в народа и няма да доведе до нищо добро! Не са хубави тия неща!

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 гошо

    6 7 Отговор
    Целта на едни скапани комунисти винаги е била само една: да крадат.
  • 68 80 процента

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "psf":

    И въпреки мега, ултра, контра грандиозните успехи на вожда Тиквун Великолепний сме на последно място по всичко! Ааа първи по корупция, смъртност и идиотизам на управляващите ни!

    Коментиран от #75

  • 69 jorj

    6 3 Отговор
    Е да запазят червените пипълца и те да са единствените!!!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 666

    5 6 Отговор
    Освен че смениха чиновниците и създадоха измислени скандали нищо друго не свършиха. Гръмките лъжи и истерия няма да повлияят на изборите. Даже ще увеличат процента на ГЕРБ.

    Коментиран от #74

  • 72 7777

    4 1 Отговор
    Ако са различни от предишните, трябва да разкарат Узунов,но не го правят, всички видяха какви рушвети взема без грам морал по-безскруполно от гербаджия, . Работата е ясна. Стани за да седна.
  • 73 ШАЛТЕТО

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "ХА ХА ХА":

    Още ли тропкат копитцата на говедата за европейско развитие -Мендето,ПКП,Горанчето,Краваров и др. в обърканата ти главица?
  • 74 ШАЛТЕТО

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "666":

    ...копитцата на говедата за европейско развитие в твоята малка главица!
  • 75 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "80 процента":

    А знаеш ли преди Тиквун на кое място бяхме ?Не ми обяснявай за социализма , живял съм го и не бяхме по добре от сега.
  • 76 наблюдател

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Шут в Космоса":

    40% ще има герб само в мокрите ти сънища. Аут са и им е много тъжно, ама ще свикнат.
  • 77 ГЕРБ

    0 4 Отговор
    И като спечели ГЕРБ за пореден път кво праим
  • 78 2159

    3 1 Отговор
    Никога не сме имали толкова красив мъж , министър председател . Истински Генерал с достойно поведение и мъжко излъчване ! Дано остане по дълго начело на държавата , защото се справя блестящо .
  • 79 БАТКАТА

    4 1 Отговор
    Статията е добра, но ми се струва, че мерките на правителството трябва да са още по-крути: трябва да се чисти до до изчегъртване на герберската сган, назначена по министерства, агенции, държавни дружества и прочие.
  • 80 Петър Жеков

    1 5 Отговор
    Ще видим какви пипала ще реже,но в едно съм сигурен, че с провала на министри като: Василев, Кацаров, Минеков, Рашков, Комитова, Петков и техните назначения , като Спецов, Радев на практика, отряза клончето на което стоеше! Факт са социолог. проучвания за одобрението на кабинета!
  • 81 Калето

    1 2 Отговор
    И за това вкараха Божков през задната врата . Борили са се с октопода , а вкараха няколко октопода .Бориха се с Хунтата , а сами въведоха ХУНТА. Сложили данъчен мошеник за шеф на НАП . Е няма такава наглост. Боко направо е нежна душа пред тези.Слушаш нещо , мислиш си точно обратното.
  • 82 Даскалов

    1 0 Отговор
    Още уволнения трябват: даскалите гласуват за герберастите, да се уволнят всички началници на регионалните инспекторати по образование. Само в България го има това: по време на герберасткото управление един даскал в килийно училище получава по-голяма заплата от доцент в университет!