Last news in Fakti

21 Юни, 2021 16:00 8 131 59

Кога ще разберем истината за къщите, яхтите и изнесените от България пари?

  • делян пеевски-
  • всс-
  • герб-
  • яхти-
  • пари-
  • къщи-
  • истина-
  • иван гешев-
  • прокуратура

Защо Сотир Цацаров, а после и Иван Гешев мълчаха за изнесените от България пари, луксозни къщи и яхти на политици, магистрати и кметове? Пази ли държавното обвинение информацията за тях или тези данни са приватизирани?

Кога ще разберем истината за къщите, яхтите и изнесените от България пари? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Къде потъват резултатите от всички проверки, поръчани или извършени от българската прокуратура, които така и не виждат бял свят?

По БНР вчера вицепремиерът Бойко Рашков заяви, че държавното обвинение бездейства за проверката на имоти и влогове в чужбина на 38 политици, магистрати и кметове, които не са декларирани в България и вероятно са придобити чрез корупция. "Висшият съдебен съвет (ВСС) има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно. Прокуратурата има данни за магистрати от ВСС. Там има материали за високопоставен прокурор и за неговата съпруга. Един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват такива данни, защото ще възникнат въпроси и за него самия", каза Рашков. Той допусна, че данните, с които прокуратурата разполага, биха могли да се използват за натиск върху тези лица - или просто обвинението се стаява, за да си няма неприятности със силните на деня. По телевизия "Eвроком" пък силовият вицепремиер обясни, че всъщност става въпрос не за 38 човека, а за два пъти повече, но прокуратурата премълчала за половината от тях.

Всички пътища водят до прокуратурата

Притежанието на банкови сметки и имоти в чужбина не е престъпление, стига да са придобити легално, произходът на средствата да е ясен и да са платени данъци. В последните години много български граждани, които се страхуваха от заплахи, изнудване, отвличане на близки изнесоха значителни средства в чужбина. Но когато публични фигури, представители на трите власти, укрият от имуществените си декларации имоти или авоари (в чужбина), това административно нарушение е най-малкият проблем. Въпросът, който институциите в България би следвало да изяснят, когато получат информация за такъв "пропуск", е откъде са средствата за тези притежания.

Данните, за които Рашков говори, са били получени по времето, когато начело на прокуратурата беше Сотир Цацаров - настоящ шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). След призив на президента Румен Радев, през май 2019 той изиска от ДАНС, под чиято шапка е финансовото разузнаване, данни за офшорни сметки, имоти и авоари в чужбина на публични фигури, които не са ги декларирали. И ето, че оттогава до днес информацията отлежава в оглавяваната от Иван Гешев прокуратура, затаена по неизвестни за обществото причини.

Защо главните прокурори мълчат

Като главен прокурор през 2013 Цацаров беше получил и справка от ДАНС "за евентуално извършени престъпления против финансовата и данъчната система", за Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков заради сметки в банки в Швейцария. Резултатът от действията на прокуратурата беше... фиаско. Независимо от създаденото от Цацаров звено за разследване на престъпления по високите етажи на властта, в което участваха прокуратурата, ДАНС и МВР.

По времето на един друг главен прокурор - Борис Велчев, прокуратурата дори не прояви интерес към информация от един диск със сметки на българи в Лихтенщайн през 2009, нито към друга, "подарена" от властите от германската провинция Северен Рейн-Вестфалия през март 2010. Става въпрос също за диск с информация за 1500 сметки във втората по големина банка в Швейцария Credit Suisse, сред които и на българи. Нищо не се случи, освен изявлението, че български граждани притежават над 200 милиона евро. Преди две години разследващият сайт "Биволъ" поиска докладите от командировката на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефанов, но такива не се откриха.

Потопи се и информацията за българи от т.нар. "Панамски досиета", които през 2016 разкриха данни за стотици известни личности от цял свят, укрили необложени с данъци средства в офшорни зони. Какво от това, че министърът на финансите Владислав Горанов беше обещал да бъде проверен произходът на парите и дали са платени данъци върху тях, след като НАП поиска информация за българските имена от Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ). Публикации тогава разкриха за връзка на Делян Пеевски, тогава депутат от ДПС, с офшорка, регистрирана от панамската кантора Mossack Fonseca.

Далеч от корупцията, далеч от прането на пари

Какво излиза? Очевидно престъпления, свързани с корупция и пране на пари не са по вкуса на прокуратура, специализирала се в разчистване на политически сметки и бизнес отношения. Ако иска да издирва кой е изнесъл и укрил в чужбина парите си от подкупи, рекет, кражби от държавата, пречки няма. България има споразумения за обмен на данъчна информация, в т.ч. с Швейцария, Люксембург, Лихтенщайн, Кипър, Холандия, Великобритания. Освен това от пет години може да получава при запитване информация за доходи и банкови сметки на български лица в много държави, както и в десетки офшорни зони. Това стана възможно след ратифицираната през 2016 Многостранна конвенция за административно сътрудничество по данъчни въпроси, към която България се присъедини последна в ЕС.

Докато прокуратурата е безотчетна и се прави на сляпа, няма и глуха, парите от корупция и рекет, изнесени от България, ще са недосегаеми в офшорките, както и луксозните къщи и яхти на политици или хотелите на бивши и настоящи кметове. Задача за служебното, но и за следващото правителство е да разбере пази ли държавното обвинение информацията за тях или тези данни са приватизирани, както стана с част от досиетата на ДС. И след това да поработят по тях, ако "горещите следи" не са твърде изстинали.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    94 8 Отговор
    Кога ще разберем, подкупите от Брюксел към мутропитека долен? Никога много ясно!
  • 2 сила

    97 8 Отговор
    ФБР ще приберат всичко....Тиквата ще си умре клошар

    Коментиран от #33

  • 3 ЧОЧО

    70 2 Отговор
    Никога.Гарван,гарвана око не вади.
  • 4 321

    56 0 Отговор
    точно никога!
  • 5 антрашпиц

    78 1 Отговор
    Интересува ме кога ще влезат виновните в затвора за дълго време.Не ме интересува истината за къщи яхти и чекмеджетата.Щото истината за много други престъпления ги знаем ,ама файда никаква...затвора пълен само с кокошкари...
  • 6 Гай Турий

    71 1 Отговор
    Ако са унищожили данните, новите власти да изискат копия от тях. В онези банки със сигурност пазят всички стари данни и кореспонденция. После да разплетат чорапа, кой ги е скрил, унищожил, прикрил, или си е затворил очите - всяко такова нещо е престъпление и съучастие по служба. Всички разкрити подлеци в затвора, пълни конфискации!
  • 7 русенец

    64 0 Отговор
    Никога няма да разберем. То иначе на всички ни е ясно, че не може някакъв пос*ерко, който едва е свързвал двата края в някакъв миг да е направил фирма с 250 000 000 долара уставен капитал ( Евромаркет, фирмата е направена от две хлапета на по 26 години) ... примери колкото щеш. Явно нито комунистите ни, нито тайните ни служби са били кой знае колко читави, след като за 30 години убиха една просперираща страна до степен, че родените в нея да се срамуват, че са българи.

    Коментиран от #31

  • 8 Кочо

    66 5 Отговор
    А, не, Чочо, не! Не си познал, защото не познаваш Бойко Рашков! Той не е олигофрена Барни Ръбълъ или неграмотното шофьорче на Мето Илиенски ,който, за срам на Блгарея, беше назначен от сикаджийския престъпник за вътрешен министър! При Бойко Рашков празно няма, той играе на твърдо и на проверени и верни данни! Майка му банкянска на Тиквата от СИК, майка му банкянска! А Свинската Цаца е лъжец, та дрънка! При това - изпечен лъжец, който 7 години замиташе под килима всички престъпления на корумпираните и неграмотни герберастки простаци, но и защитаваше като "матросовец" най-голумите престъпници!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ран Ът

    30 2 Отговор
    Когато сащ напусне България.
  • 11 Рад

    34 0 Отговор
    С две думи ~никога! Да се надяваме да се изтребват помежду си и може да се чуе нещо, ама няма да стане. Все се връщам на ВНС, кръглата маса и се възмущаваш на наивността на българите, които тогава бяха поне 80% вярващи, че седесарите са новото начало. И колко от тях ни ограби ха и повече не се чу за тях. Някой помни ли Любо пъпката а жена му известна "демократична" джурналистка, а Росен областен управител на Добричко ако не ме лъже паметта? А гладуващия поет?
  • 12 Диверсант

    40 2 Отговор
    😁😁😁 Изобщо не им завиждайте.. Българските политици са невероятно прости.. Познавам един който си купи къща в Италия за 4 милиона €.. А докара от България с Тир вилици лъжици, чаши. Обзавеждане което е повлякал я от министерство я от партийна централа.. Език не знаят и никъде не ходят. Ползват имота да се показват пред Ганчовци колко са велики.. Циганите и проститутките се чувстват много по добре и свободни.. Жалка картинка са, изобщо няма нищо за завиждане

    Коментиран от #32

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 русенец

    48 6 Отговор
    Сега разбирате ли защо Генерал Пиночет ( генерал умишлено го написах с главна буква, защото той е бил точно такъв за разлика от нашите) е събрал едни 5-10 000 тиквеници, които са мътили водата и съзнанието на хората, утилизирал ги е и след няколко години Чили стана силна държава.
    ...
    Изтриха ме. нормално е, 112 сме по свобода на словото - колкото ни позволяват модераторите, толкова сме и свободни.

    Коментиран от #20

  • 15 Българка

    44 3 Отговор
    Прокуратурата действа като ОПГ, а не част от правораздавателната система. Голяма част от самите прокурори, начело с Гешев и бившия Цацаров са за затвора. Крайно време е да има законност и престъпниците да са в затвора, а не по върховете на държавни постове и да газят българите и законността с мръсните си ботуши.
    Българи, нека на 11.07 излезем масово и да гласуваме за ДБ, ИСМВ,ИТН, за да има стабилно правителство на промяната!

    Коментиран от #30, #58

  • 16 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    35 1 Отговор
    Цацата е не по-малко в кюпа от Каскета и Бибитко и сие.
  • 17 Хитър Петър

    18 1 Отговор
    Няма нищо тайно, което да не стане ясно!
  • 18 кога

    28 1 Отговор
    Кога ще ги стигнем румънците в борбата с корупцията по високите етажи на властта и кога ще имаме една такава смела прокурорка като Лаура Кьовеши? Докога за главни прокурори ще избират такива като сегашния и предния, които не са вкарали в затвора нито един корумпиран политик.Когато това стане, народът ще си върне вярата в българското правосъдие.

    Коментиран от #23

  • 19 Не ме интересува....

    16 5 Отговор
    А повече си задавам ? Кога ще падне астероид и ще унищожи остатъците от тоя прост народ.
  • 20 тсврпх

    37 2 Отговор

    До коментар #14 от "русенец":

    Не ни трябва такъв като този ненормалник, а една като бившата румънска прокурорка, а сега и европейска, Лара Кьовеши. Скромна, по раничка дойде, без охрана и лимузини, но решителна и смела. В Румъния колко корумпирани политици вкара в затвора. А нашия Гечев, то не са луксозни жилища, луксозна кола, охрана. И за какво му са, от кого се пази, от филанкишията, та той един високопоставен политик не е вкарал в затвора. А си живее луксозно, ремонти за 330 000 лв. му направили с държавни пари, те можеха с тези пари един нов апартамент да му купят.

    Коментиран от #34

  • 21 Истината

    29 0 Отговор
    Тръгне ли се по веригата за разплитане на незаконните пари на българските мошениците по света, пътечката ще отведе неминуемо до върховете на мафията, наречена за благозвучие, Европейски
    Съюз!!!
  • 22 JEFF

    6 1 Отговор
    Никога .
  • 23 ГРАД ВАРНА

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "кога":

    Когато измрът червените ,и техните наследници /Ние работим по руски образец.А пък за Румънците много ги превъзнасяте.абсолютно същите са .Ял съм им попарата
  • 24 Двоен аршин

    14 16 Отговор
    Нека Рашков обясни как така забрави да декларира 650 000лв като го попитаха изведнъж се сети за тях.Как имоти за милиони се пишат като брачен договор за да не се ровят в тях и как държавен чиновник като Рашков с определена държавна заплата е могъл да придобие тези авоари!?!?!Жена му е нотариус-отново няма обяснение за резиденциите,апартаментите и банковите наличности.
    Ако искаме България да се оправи трябва да забравим наши и ваши...Всички на проверка,без разлика!Двойният аршин не премахва корупцията!

    Коментиран от #53

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Смях

    13 0 Отговор
    Социологически проучвания показват, че кражбите на комунистите от Т.Живково време, вече са на 15-то място по лакомия и слизат все по надолу, с опасност съвсем да отпаднат от класацията. А, за първите места се вдига страшна пушилка и никой не смята да отстъпва....

    Коментиран от #55

  • 27 ПСФ

    15 1 Отговор
    Безспорно е важно да разберем истината за къщите, яхтите и изнесените пари, но стратегически много по важно сега е да изберем такова управление на България, което да продължи напредъка в социално-икономическата област, за да изградиме бъдеще с по добри условия на живот, за нас и нашите деца! А после, ако някой се противопостави в търсенето на истината за къщите, яхтите и изнесените пари, това ще е сигурен знак, че той е един от ограбвалите народа!
  • 28 аве питам

    15 0 Отговор
    кво стано с прокурорското на морето и митничарското у родопея???
  • 29 Цонко

    7 2 Отговор
    интересно когато ДВ пита за хомофобите е много мразена но кога плюе боко всичко е ОК
  • 30 ГЕРБ NY

    7 19 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Животът е хубав "Българке"!Черепа ,го ликвидираха финансово, нема пари за метежа. Е,от Белград пада по някой лев колкото за гошо ,роската ,разпопеното отче,галева и т.н ,но не стигат за преврат. Кьовеши на практика подкрепи Гешев,а мустафата е стиснала др. Радев за орехчетата,той си знае защо. Слафчу се отказа от политиката,защото овцете го изненадаха,а той нема топки ,за да управлява,това което иска е да критикува, да намира кусури ,да се подиграва. А..да ,също така иска да продължава ,да не плаща данъци, а да къта парата офшор. С всичките си недостатъци,Борисов е най -успешният премиер на прехода. Българите се замогнаха и живеят все по-добре. След изборите ще управлява ГЕРБ.ХОРАТА ОЩЕ ПОМНЯТ ПОГРОМИТЕ НА ДРУГАРИТЕ.

    Коментиран от #50, #54

  • 31 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    Проспериращата страна преди 30 години всъщност беше фалирала,ако имаш предвид България и не си на 20 години.
  • 32 afactor

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    Посочи името му ако наистина е това
  • 33 карамфила

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Така направиха с Кадафи и Садам,същото очаква и боико.Хитрите еврейчета от америка пускат някой балък от банкя да им събира парички и като натрупа една купчина на едно място му спретват я революциика ,я трудова злополука и събраната камара евро 4-5 милиарда изчезва яко дим.
  • 34 Ежко Бежко

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "тсврпх":

    Не приятелю. Лара разбира се е супер, но русенеца е прав. Пиночет ни трябва на нас. Бил съм в Чили и ти казвам държавата им е върха. И възхода им почна от Пиночет. Жалко,но друг начин няма.
  • 35 ж сьтфу

    14 2 Отговор
    Просто Цацаров и Гешев трябва да лежат в затвора доживот. Тяхното бездействие е равносилно на съучастие в тези престъпления. Присъдата трябва да е доживотна за всичките престъпления дето са прикрили
  • 36 Другия с коня

    4 20 Отговор
    Бойко Рашков ви Манипулира.Истината е,че 2019 та ДАНС подава на Прокуратурата Сведение за 38 лица ,които притежават имущество и банкови сметки зад Граница.Прокуратурата проверява дали тези длъжностни лица са упоменали тези наличности в Данъчната си декларация....Може всички да са обявили притежаваното от тях,с може и само част от тях...Как си позволява Бойко Рашков да обвинява без Доказателства когото и да било????Това е Хунта.Това е Комунизъм.Това е погазване на Законите в Р.България и Бойко Рашков ще си плати за това беззаконие!!!!
  • 37 Проверка

    6 1 Отговор
    Ние сме държавата на проверките.

    Коментиран от #39

  • 38 sbs no КОМУНИСТ

    7 0 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ ТОЗИ ГЕЙ МОДЕРЕЕЕЕ-0----ЕЕЕЕАТОР ДОРИ НЕ Е ПУСНАЛ КОМЕТАРА МИ -------ДА СИ ЖИВ И ЗДАВ ТИ И ЦЕЛИЯТ ТИ ДЖИНС-----Я.М.Х.---АКО ТОВА ТИ ДОСТАВЯ УДОМОЛСТВИЕ
  • 39 Умен по цялата глава

    13 0 Отговор

    До коментар #37 от "Проверка":

    Ми ето как на Лупи - Александър Томов - унищожителя на ЦСКА и Кремиковци,висшия партиен кадър на БСП му изплува банкова сметка зад граница за 6 милиона евро .....Какво ще последва?От сделка ли е,платени ли са данъци ....Комисионна от Някой ли са...Законен доход ли е или Корупция..- Има си държавни служители,които се занимават с това и докато те не обявят нещо то Лупи е милионер в Евро и може да си ги ползва човека както реши...Нали така....Същото е и с Приватизационните сделки на всички червени Цървули на които БСП издейства давност....Нали така....Милионери!!!!
  • 40 Шайба

    9 1 Отговор
    Точно заради такива изпълнения от хора,където като се доберат до власт се посират от крадене и злоупотреби,в бъдеще ще поверят управлението изцяло на изкуствения интелект,който ще ни разкаже играта,понеже никой още не е измислил как се програмират човешки добродетели у машина.

    Коментиран от #41

  • 41 ахххх

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Шайба":

    Вече има фирми в които компютър решава дали да уволни служител или не. Следи закъснения, работно време и тн. Уволнява те абсолютно автоматично. Няма никаква милост.
  • 42 Вижте в Ютюб

    1 8 Отговор
    Имотното състояние на Рашков по ТВ скат.
  • 43 Чико от Порто Рико

    9 0 Отговор
    След Магнитски следва РИКО !!!
  • 44 Бавни

    4 0 Отговор
    Ама вие още ли не сте разбрали? Или сега научавате?
  • 45 Жоре

    6 1 Отговор
    Прокуратуата е на тия които имат къщи и пари в чужбина
  • 46 Ани

    6 0 Отговор
    Защо като пдавах заявление за Лична карта попълвам дали имам постоянен адрес в чужбина!?
  • 47 Стига

    1 4 Отговор
    Стига с този Б.Рашков.Доказан лъжец.Ако имаше нещо до сега трябваше да го покаже,а той само лъжи и съмнения.Комунистите са изедници, и тоя е такъв.Но има една приказка ВОЛЪТ РИЕЛ И НА ВРАТА МУ ПАДАЛО.
  • 48 Един

    0 3 Отговор
    ... като се върне комунизъма - тогава ще има народен съд и ще се види кой колко е окрал! ( под лозунга на "демокрациата" г@зовете нямат дъно)
  • 49 все същото

    4 1 Отговор
    Kрайно време е всички да разберат, че в Бг прокуратурата се занимава с кокошкарство. В дълбоката провинция няма разследван нито 1 представител на властта или местен феодал. Няма. Основното е да се съдят хора за откраднати маратонки, за казан ракия, дърва без печат и пр., така се трупат бройки, пълнят се затвори и се насочва народният гняв към кокошкарите, това е начин за осигуряване на комфортна среда за деянията на местните величия. Внушава се- народът е крадлив, големите крадци не крадат.
  • 50 бузю

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ NY":

    хората помнят и лъжите , кражбите и скандалите на БМБ , даже много ги помнят. Та в този ред на мисли герб ще управляват отново на кукуво лято
  • 51 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Всъщност и реално изредените по-горе български Главни прокурори се явяват Главни Адвокати и Закрилници но на държвана заплата за мащабните грабежи ! Ако имаше Правосъдие тия мушмуроци отдавна трябваше да обитават Централния Затвор! Те са СРАМ за това какво значи Прокурор!
  • 52 ваня

    3 0 Отговор
    всички знаят къде са! на едно езеро са милиардите на бг! просто врем правителство трябва да ги иска ! поне от 1997 до сега !
  • 53 РАШКО БОЙКОВ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Двоен аршин":

    ТОВА СА ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА , ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ ЛИ ПРЕПИСВАТЕ ТЯХНИТЕ ЛЪЖИ СРЕЩУ МЕН , ЕМИ АЗ МОГА ДА КАЖА ЧЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ ИМА НЕБОСТЪРГАЧ И ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ ! , ЩЕ МИ ПОВЯРВАТЕ ЛИ ? , МНОГО ВИ МОЛЯ НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ТЕЗИ ПРОПАГАНДАТОРИ И ДА ОТКЛОНЯВАТ ВАЖНИТЕ НЕЩА В ДЪРЖАВАТА ОТ ДНЕВНИЯ РЕД КОИТО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЪРШАТ , СКАТ ТВ СА ПРОДАЖНА МЕДИЯ КОЯТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА СЕЯТ ЛЪЖИ И ОМРАЗА И ДА НАСТРОЙВА ХОРАТА СРЕЩУ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТА ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ , ЗАЩО НЕ КАЖАТ НЕЩО ЗА БОРИСОВ , ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ И ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ , АМИ ОТГОВОРА Е МНОГО ЛЕСЕН ДАМИ И ГОСПОДА ОТ СТРАХ , ОСТАВЕТЕ НИ ДА СИ ВЪРШИМ РАБОТАТА ТАКА КАКТО ТРЯБВА И ТАКА КАКТО Е ПИСАНО ПО КОНСТИТУЦИЯ , НИЕ СМЕ ВСЕ ПАК СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО , А КОГАТО БЕШЕ КОЛЕГАТА ГЕРДЖИКОВ НА ВЛАСТ И ДЕТО ОТСТРАНИ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ В НАРУШЕНИЕ , ТОГАВА ЗАЩО ПО НЕГО НЕ РЕВАХТЕ И ПЛЮВАХТЕ , ЧУДИТЕ СЕ КАК НЯКОЙ ХОРА ДА ОТЪРВАТ ЗАТВОРИТЕ И ЗАБЛУЖДАВАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО С ЛЪЖИ И ПОПУЛИСКИ ЛЪЖИ И ДОЛНИ ИЗКАЗВАНИЯ , ТОЗИ НДЯЛКО НЕДЯЛКОВ Е ГОЛЯМ ШУТ И ОЩЕ СИ ЗАДАВАМ ВЪПРОСА , ЗАЩО ТВ СКАТ НЕ Е СПРЕНА ОЩЕ ДА ГАСТРОЛИРА В ЙНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО И КАКТО НА МАЛКИЯ ЕКРАН ОТ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ , ЗАЩОТО СЕ ПЛЮВА СЪЩО ПО НЕГОВ АДРЕС С НАЙ ГОЛЯМИТЕ И КОВАРНИ ЛЪЖИ , РАДЕВ Е ХОДИЛ ПРИ ХЕРО МУСТАФА , А БОРИСОВ НЕ Е ТАКА ЛИ ? КОГО ЛЪЖЕТЕ ?!!!🇧🇬♥️🇧🇬!.
  • 54 СЛАВИ ТРИФОНОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ГЕРБ NY":

    САМО ДА ТИ ПРИПОМНЯ : В ПАРТИЯТА ЩЕ ИМА ПО ГРАМОТНИ ХОРА ПО ОБРАЗОВАНИ , ЗНАЕЩИ НЯКОЛКО ЕЗИКА ЗА СМЕТКА ОТ ВАШИЯ ЛИДЕР ДЕТО Е ПРОЧЕЛ ЕДНА КНИГА САМО , ТЯХ СЪМ ГИ ПРЕДСТАВИЛ ПРЕД ЦЯЛАТА АУДИТОРИЯ ЗА КОЯТО ЩЕ РАБОТЯТ С ПЪЛНА СИЛА ЗА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!! И ДРУГО ДА ДОБАВЯ АЗ НА МОЙТА ОХРАНА СИ ПЛАЩАМ ПАРИТЕ ОТ МОЯ ДЖОБ , А НЕ ОТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ И МОЙТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА СА СИ ЛИЧНО МОЙ НЕ ДЪРЖАВНИ И ДЪРЖАВНО ГОРИВО ДА ПОЛЗВАМ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТВОЯ ЛИДЕР ВИНЕТУ ОТ БАНКЯ , АЗ НЯМА ДА ОЩЕТЯ НАРОДА ДОРИ И С ЕДНА СТОТИНКА , ЗАКЛЕВАМ СЕ ПРЕД БОГА !!!!!!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️!!!.
  • 55 ТОДОР ЖИВКОВ

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Смях":

    ТИ АКО ВЯРВАШ НА РАЗНИ СОЦИОЛОЗИ И СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ , ЗНАЧИ ТРЕБЕ ДА СЕ ГРЪМНЕШ САМ ОЩЕ ОТ СЕГА , ТОВА НЕ СА СОЦИОЛОЗИ А СОЦИОПАТИ , НАЛИ ТРЯБВА ПРОПАГАНДА ДА ИМА ЗА НЯКОЙ ЦЕНТ ИЛИ ЕВРО-ЦЕНТ !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️!!!.
  • 56 Томи 9мм

    1 1 Отговор
    Те и двамата, за това са назначени на тези места.Да обслужват бандата.
  • 57 Бай Курти

    0 1 Отговор
    Как да разберем ,като Гешев ги арестува а пък фърчилото ги пуска обратно.Разните там Баневци,Бенчевци и т.н. червена паплач.
  • 58 Точно за

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Тези ли да гласувам.Цигуларя не знае какво да прави с властта а пък Галева и Пинокио ка по големи мутри от Боко.Вке от червеното котило.За това Боко е по малкото зло и трябва да гласуваме за него.
  • 59 Богомил. Бонев!! Има ме спомен какъв

    2 0 Отговор
    Министър на МВР беше!! Питане, убедително, :колко хотела имаш в Банско!!!! ЕДИН, два, нямаш???? Единия ти го строи Фирмата на Ранко и Мария от Смолян!!! Имаш ли хотели в Банско и колко са?? Може да не са на твое име, има такава Практика!!