Last news in Fakti

28 Юни, 2021 10:00 3 289 58

22,5 години за убиеца на Джордж Флойд: достатъчна ли е тази присъда?

  • джордж флойд-
  • полиция-
  • дерек шовин

През 2021-а година най-накрая стана възможно един бял полицай да бъде осъден за убийството на чернокож и да влезе зад решетките за поне 15 години

22,5 години за убиеца на Джордж Флойд: достатъчна ли е тази присъда? - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не можем да направим миналото по-справедливо, но бъдещето - да, пише Инес Пол. Присъдата срещу Дерек Шовин е добра новина, но не е гаранция, че проблемът с расизма в САЩ ще бъде решен.

Никое наказание в процес за убийство, колкото и да е голямо, не може наистина да доведе до справедливост. Справедливо би било белите полицаи да спрат да избиват чернокожи. Справедливо би било на структурния расизъм в САЩ най-после да се сложи край. Справедливо би било едно дете, когато се роди с тъмен цвят на кожата, да има същите шансове като едно бяло дете.

Наказанието в един процес може да е подобаващо. Подобаващи ли са тези 22,5 години, на които бе осъден Дерек Шовин, убиецът на Джордж Флойд? Включително на базата на законодателството в щата Минесота, съгласно което убиецът всъщност ще прекара зад решетките най-вероятно 15 години?

Мнозина са разочаровани и това е разбираемо

Съдията можеше да осъди Шовин на 30 години затвор. И е разбираемо, че мнозина са разочаровани, че тази най-строга мярка не бе наложена - особено семейството на жертвата.

Въпреки това тази присъда е с историческо значение. Това е най-голямата присъда в историята на САЩ, наложена на бял полицай за убийството на чернокож. Най-накрая падна защитната стена, която в продължение на години предпазваше расистките структури в рамките на полицията.

Силата на улицата

Това решение на съда няма да съживи Джордж Флойд. Но то показва колко сила може да се генерира от улицата и колко е важно хората да се борят заедно за един по-справедлив свят. Тъй като не е случайно, че един убиец в полицейска униформа бе наречен така точно в това дело и бе осъден. Под лозунга "Black Lives Matter" ("Животът на черните има значение") милиони хора в цялата страна се солидаризираха с човека, който в продължение на 9 минути и 29 секунди бе притискан към земята от коляно в полицейска униформа - и накрая почина, тъй като нямаше достатъчно въздух.

Никога досега в тази страна широката общественост не се е застъпвала така еднозначно за правата на жертвата. Това е добра новина. Но макар присъдата срещу Дерек Шовин да е важна стъпка, в никакъв случай не бива да гледаме на нея като на гаранция, че САЩ най-накрая ще намерят изход от расистката спирала на насилие и посегателства.

А ако го нямаше видеоматериала?

Не от всяко убийство има толкова красноречив видеоматериал, както от това. Процесът, който беше заплашен от това да се превърне в прекалено показен, привлече толкова голямо внимание и защото видеоматериалът от убийството бе показван отново и отново. Жестокостите будят голям интерес - и намират място в емисиите на най-големите телевизии.

Оттук нататък присъдите в други, по-малко зрелищни случаи, ще са тези, които ще покажат дали се е стигнало до промяна на начина на мислене в тази страна, която дължи ранния си икономически успех на експлоатацията на поробени хора. И която и днес продължава да върши грехове срещу техните наследници.

Необходима е реформа в полицията

Подобаващото правораздаване е важно. Но точно толкова важно е да се проведе национална полицейска реформа. Полицаите в страната трябва спешно да започнат да бъдат обучавани по-добре, защото в САЩ те никога не трябва да забравят, че човекът срещу тях е въоръжен. Трябва да се намерят пътища, за да може полицаите да не са първите, които се срещат с психично болните, с които правилно обучени експерти биха могли да се справят много по-добре.

През 2021-а година най-накрая стана възможно един бял полицай да бъде осъден за убийството на чернокож и да влезе зад решетките за поне 15 години. Това е добра новина в ден, в който ние в мислите си трябва да бъдем заедно с всички онези семейства, които са загубили роднини поради полицейска злоупотреба. И да осъзнаем, че миналото няма как да бъде направено по-справедливо, но бъдещето - да.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 43 Отговор
    Хайде на бас, че ченгето ще полежи 2г в луксозен затвор за ченгета педофили и ще си го пуснат по живо по здраво с втората самоличност.

    Коментиран от #34

  • 2 Свобода за Полицая герой

    67 3 Отговор
    Въобще не трябва да има присъда тези са като нашите ИНДИЙЦИ в България
  • 3 Любопитен

    40 0 Отговор
    Доколкото знам в България видеоматериалите нямат доказателствен характер

    Коментиран от #13

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    73 1 Отговор
    И нито дума кой е Джордж Флойд! Колко присъди и за какво има !

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мародер

    65 2 Отговор
    Полицаят вместо да бъде награден че задържа и не-умишлено умъртви един престъпник и потенциален убиец го осъдиха!? И това ми било правова държава и демокрация.
  • 7 101010

    18 19 Отговор
    Полицаят действително е убиец и се е получил заслуженото. Все пак трябва да не се посочат и мотивите които са го извадили от нерви и са го накарали да постъпи така жестоко. Не може да е извършил това престъпление само от дива омраза и без никаква Видима друга причина
  • 8 Любопитен

    32 0 Отговор
    Сега в Чехия имат подобен случай с любопитство ще следим как ще реагират БРАТЯТА чехи
  • 9 Patriot Front

    5 1 Отговор
    Не издържа и седмица.

  • 10 Конаре

    56 0 Отговор
    Големи мазохисти са тези цветнокожи--хем знаят че западният бял е лош фашист, хем само се натискат да му влязат в държавата, в града, в квартала, в дома.

    С оглед историческа расова справедливост трябва да спре този тормоз на клетите невинни негри, араби, и латиноси, и да бъдат разпратени в Африка, Близкия Изток, и Южна Америка, където най-накрая ще са в безопасност.

    Но има (((пречки)))
  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    70 1 Отговор
    Джордж Флойд, който при ареста за неговото осмо престъпление – пласиране на фалшиви пари, беше пребит от полицаи и издъхна предозиран с наркотици. Предлагаме ви предисторията на човека, който демократите в САЩ обявиха за герой, а вдовицата и детето му, облечени от спецове специално за тв изявите си, са превръщани в либерални символи. Не и нападната от него бременна жена, за което героят прекарва цяла петилетка в затвора. Напомняме, че тези престъпления, извършени от него, са актовете, за които е осъден, а колко са останали скрити от полицейските очи и регистри, никой не може да съобщи:
    "1990 година: Осъждан за кражба и продажба на наркотици. ( От досието му не става ясно, дали е лежал по тях)
    1998 година: 10 месеца в затвора за въоръжен грабеж;
    2002 година: 8 месеца в затвора за притежание на кокаин;
    2002 година: 30 дни в затвор за криминално влизане в частна собственост;
    2004 година: 10 месеца в затвора за продажба на кокаин;
    2005 година: 10 месеца в затвора за продажба на кокаин;
    2007 година: 5 години в затвор заради въоръжен грабеж над бременна жена.
    В момента на своя арест е бил надрусан с два вида наркотици. В същото време този човек ни се описва, като някакъв светец, мъченик и гуру", пише Никола Филипов за Дж.Флойд.
  • 12 Texas

    6 8 Отговор
    полицай дерек и другите двама постъпиха супер глупаво,,флойд не искаше да влиза в патрулката,,сложиго да седне на земята за малко да се успокои,това щеше да помогне,вместо това те тръгнаха на физическа конфронтация.
  • 13 Хъхрх

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Любопитен":

    Туй са легенди. Прави се експертиза и влиза без проблем по делото.
  • 14 Ммм...да

    35 1 Отговор
    Смъртта на един павиян пропит от престъпления е заслужен край.
  • 15 Механик

    26 1 Отговор
    А кой е Джордж Флойд? С какво се е занимавал, какво е работил?!

    Коментиран от #53

  • 16 Филип Георгиев

    4 38 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ЗДРАСТИ БАЙ Х@Й! К'ВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КОЛКО ПРИСЪДИ ИМА ДЖОРДЖ ФЛОЙД?! ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ТОЙ Е ПОЛУЧИЛ ПРИСЪДИ И СИ ГИ Е ИЗЛЕЖАЛ. ПРИСЪДАТА НА ЧЕНГЕТО, ВЯРНО Е ПРОДИКТУВАНА ОТ НАПРЕЖЕНИЕТО НА ТЪЛПАТА, НО НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРЕВИШАВА ПРАВАТА СИ. НАСИПНОТО СЪСТОЯНИЕТО В КОЕТО СЕ НАМИРА ДЖОРДЖ ФЛОЙД И СЪБРАТЯТА МУ СА СЛЕДСТВИЕ ОТ ПРЕВИШАВАНЕ НА ПРАВА, ПРИВИЛЕГИИ, ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ, ЛИПСА НА СПРАВЕДЛИВОСТ. ЛИПСА НА РАВНОПОСТАВЕНОСТ. ПРИ ТАКОВА МИСЛЕНЕ, ИЗНЕНАДА ЗА НЯКОГО ЛИ Е, ЧЕ ДВАЙСЕТ ГОДИНИ ГЛЕДАМЕ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОТО ШЕСТВИЕ НА БAЯ BИ ГAHЯ

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 17 Павел пенев

    35 2 Отговор
    САЩ са били и ще си останат фалшива държава. Криминалния престъпник Флойд става национален герой, а полицаят който е длъжен да пази обществения интерес и правов ред жертва на служебните си задължения. Сега да осъдят съдията постановил тази присъда.
  • 18 ГЕРБ

    15 1 Отговор
    Гадни тъпи не.и.
  • 19 Дойче Лъже

    29 3 Отговор
    Ционистки САЩ са тумора на света. Само забележете какво са написали соросите от дойче веле: "Публикувано във факти.бг: най-накрая стана възможно един бял полицай да бъде осъден за убийството на чернокож и да влезе зад решетките за поне 15 години"

    Т.е. важното е, да влезе белия в затвора!!
    Случаят не би бил такъв, ако Джордж Флойд бе бял.
  • 20 иванова

    28 1 Отговор
    А знае ли се колко деца са умрели от наркотиците,които е продавал Флойд!
  • 21 Хех

    25 1 Отговор

    До коментар #16 от "Филип Георгиев":

    Явно имаш проблем да схванеш ясно казаното от горния потребител, нека ти помогна. Въпросния Флойд е рецидивист, който левите медии префасонират на светец, жертва на системата, невинен, който злите полицаи са убили от чист расизъм. В държава, в която всеки има право да носи оръжие, където всеки ден живота на обикновения полицай е заложен на карта, ти сериозно ли се чудиш защо се отнасят като с животно с маймуна, която напада бременни, шмърка на свиня и има досие, толкова дълго, че сигурно надхвърля като обем всичко написано от него на хартия за целия му живот?

    Коментиран от #25

  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    18 1 Отговор

    До коментар #16 от "Филип Георгиев":

    Може би се чудиш и защо навсякъде при кандидатстване за работа искат автобиография ! Сигурно се чудиш защо при инструктажа на полицаите често казват "той е въоръжен и опасен" и рядко "той е скромен счетоводител" !

    Коментиран от #26

  • 23 провинциалист

    6 1 Отговор
    Пак да поясня - в някой социални среди индивидите поради ежедневни сблъсъци помежду си развиват имунитет срещу физически наранявания и продължават да се съпротивляват ожесточено с всякакви подръчни средства докато са в съзнание. А след това е въпрос на късмет или съдба.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Филип Георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #21 от "Хех":

    НЯМАМ ПРОБЛЕМИ ОТНОСНО СУБЕКТИВНОТО ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. НО ЯВНО ТИ ГИ ИМАШ. В ИЗЛИШЪК. АКО ВЪПРОСНИЯТ ИЛИ КОЙТО И ДА Е, Е НЕВМЕНЯЕМ ИМА СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИНСТИТУЦИИ И ЗАВЕДЕНИЯ. И ПОВЯРВАЙ МИ ТАКИВА НЕ ПОЛУЧАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ДЖОБНИ НОЖЧЕТА И ЗА БРЪСНАРСКИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ, ДОРИ. ЧЕНГЕТАТА БИ ТРЯБВАЛО ДА СА НАЯСНО НЕ САМО С ПРАВАТА СИ, НО И С РИСКОВЕТЕ НА ДЕЙНОСТТА СИ. ЗАТОВА СЕ РАДВАТ НА СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ. ЛЕВИ И ДЕСНИ ЕЛЕМЕНТИ Е КЛИШЕ И РАЗБИРА СЕ ОПРАВДАНИЕ ЗА ВРЕМЕНЕН СТАТУТ И ГУЗНА СЪВЕСТ. И ПОСЛЕДНО АКО НЕ СИ КРАЕН ГЕРБЕРАСТ, СИ ЗАДАЙ ВЪПРОС : КАКВИ СЛУЖЕБНИ, МОРАЛНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ ПОНЕСОХА НАШ'ТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ЗА БИТИТЕ ДЕЦА ПОД КОЛОНИТЕ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ МИНАЛОТО ЛЯТО? АКО НЕЩО НЕ ТИ Е ЯСНО , ПОГЛЕДНИ В ОГЛЕДАЛОТО В БАНЯТА И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО.

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 26 Филип Георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    СПОКО.! ОТДАВНА НЕ СЕ ЧУДЯ И ИЗНЕНАДВАМ НА НИЩО. НЕ И ЗА ВАС. ВСИЧКО Е ЯСНО. ПРЕДИ ГОДИНИ ЕДИН ДЕПУТАТ ОТ БИВШАТА БКП( ИНАЧЕ УМНО ПАРЧЕ) КАЗА ЧЕ 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА ДЕБИЛИ. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ЗАНИЖИ ПРОЦЕНТИТЕ.

    Коментиран от #44

  • 27 Алфа Вълкът

    4 1 Отговор
    Тази присъда е твърде голяма, полицаите там имат почти неограничени правомощия и спрямо тях тази присъда в пресилена.
  • 28 Нека да помислим

    10 1 Отговор
    в по-широк контекст, че стана едностранчиво. В страната на Б.Дж. имаха чернокож президент, имат баскетболисти, които "могат да скачат" и печелят милиони, един известен голфър, безчет певци и музиканти, една ТВ водеща, актьори и прочее, и прочее афро-американци, които са за завиждане. Как става това при зверска, системна дискриминация?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хех

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Филип Георгиев":

    Леле. Чудя се откъде да започна...Невменяем? Защо реши, че изобщо говорим за невменяем? Гузна съвест за какво? Трябва да са наясно с рисковете? Предполагам не правиш разлика с това да си прочел и "да си наясно" и с това всеки ден да се сблъскваш лице в лице с тях. Не твърдя, че са постъпили правилно с Флойд, но определено съм на мнение, че той трябваше да бъде оставен да изгние в затвора заради редицата престъпления, които е извършил. Няма как да съжалявам хора като него. Нашите полицаи? Извинявай, но скачаш от тема в тема като момиченце на ластик от едно време, доколкото разбирам фокуса на статията е за американската действителност, която е коренно различна от тази тук, за добро или лошо.

    Коментиран от #41

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 малко било

    12 1 Отговор
    а за циганина изнасилил по брутален начин и убил Виктория от Русе 20 били много той бил млад не бил съден никога и какви ли още не глупости се изговориха по телевизията и да знаете че за добро поведение ще лежи само 10 години ще излезе много скоро

    Коментиран от #39

  • 34 Хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Чул те Господ.
  • 35 Тоя изобщо не трябваше да

    11 2 Отговор
    Го съдят😇..застрелял е престъпник 😜
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дърт пее..раст...

    6 1 Отговор
    Както черните,бяха виновни,за всичко ,сега е обратното..Белият човек е неизбежно ,Виновен,,!!...Белият американец ,ако желае може да се насели в България...Ще има малко земя,китайско тракторче,ракия,ииии..т.н.
  • 38 Ленин

    11 0 Отговор
    Направете на наркомана престъпник един хубав паметник за да му се кланят янките ,но от черен гранит по обясними причини,разбира се!
  • 39 иван

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "малко било":

    Тоя циганин, доколкото зная, го пуснаха. Намеси се Хелзингският комитет и се оказа, че няма доказателства, че той е убиецът.

    Коментиран от #40

  • 40 мимишко

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "иван":

    Американските афроамериканци захитряха както нашите роми,там е заровено кучето.
  • 41 Филип Георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хех":

    СЪС СИГУРНОСТ АМЕРИКАНСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ Е В ПЪТИ ПО РАЗЛИЧНА ОТ НАШ"ТА. "" ЗА ДОБРО ИЛИ ЗА ЛОШО"". КОЙ ЗНАЕ, НО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ КОГАТО ОПАКОВАШ ХОРА С ВЛАСТ , СЪС СЪМНИТЕЛНИ ПРИВИЛЕГИИ СА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ КЪДЕТО И ДА БИЛО. КЛАСИЦИТЕ СА ГО НАПИСАЛИ ПРЕДИ 150 ГОДИНИ.ПОГЛЕДНАТО ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ, ОТ СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ ОТ ЕДНА СТРАНА И ОТ ГЕТОТО ОТ ДРУГА СВЕТА Е РАЗЛИЧЕН. НЕ ИСКАМ ДА ПРОМЕНЯМ НИЧИЕ МНЕНИЕ ЗА НИЩО. ПРИЯТЕН ДЕН!

    Коментиран от #45

  • 42 тъй тъй

    11 1 Отговор
    Тея направиха наркомана с криминално минало национален герой. Така действат тея от задкулисието. Навсякъде държат имагинерна общност, която подържат, обгрижват и й дават повече привилегии от нормалното изконно населиние. Пред престъпленията им си затварят очите, в ущърб на мнозинството. Настройват ги едни срещу други за сблъсък и докато се мъти водата, постигат целите си което не биха могли при нормални обстоятелства. Примери бек лайфс метъра и антифата. Всички помнят погромите, последвали "посевместното недоволство", при това пазителите на реда угодно не бяха на място да изпълнят задълженията си. И сега трябва да сме НОГО КЪХЪРНИ за загубЪтЪ на този велик представител на човечеството.

    Коментиран от #50

  • 43 Стоичо Розата

    4 0 Отговор
    Трябва да го наградят
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Филип Георгиев":

    Глупости на търкалета . Поредния умник.
  • 46 Без Негри в БГ

    7 0 Отговор
    Джордж Флойд:
    1. 9 пъти лежал в затвора за престъпления.
    2. Лежал 5г. за въоръжен грабеж на две жени, държал пистолет в корема на една от жертвите, която била бременна.
    3. Флойд не е убит от полицая, а умира от сърдечен удар, причинен от свръхдоза фентанил 3 пъти над смъртоносната доза, имал е и други наркотични вещества в кръвта си. 2 от артериите му били запушени на 75% и 90%. Имал е Ковид 19, Дробовете му 2 пъти по тежки от нормалното.
    4. Флойд е арестуван за плащане с фалшиви банкноти.
    - В момента БЛМ и антифа са именували площади и улици наименувани на името на Флойд.
    ---------------------------------------------------
    5. Полицая Шовин - 19.5г. се е борил срещу престъпници и е спирал престъпления рискувайки понякога живота си. Обвинен е за убийството на Флойд. БЛМ и антифа са движенията, които палеха сгради, обираха магазини, и даже убиха няколко човека протестирайки срещу полицията, че е била расистка.
    Според експертите медици на Шовин, той е невинин. Според експертите на негрите и антифа, Шовин е виновен за смърта на Флойд.
    6. Негрите и Антифа по време на делото непрекъснато провеждаха шествия настояващи за "Виновен" присъда. Ако не бяха я получили нова вълна на разрушения, палежи и грабежи щеше да има в САЩ.
    Политиците "Демократи" поддържаха през цялото време негърските протести и антифа.
    В резултат полицая Шовин бе хвърлен под влака за да се задоволят исканията на негрите, антифа и "демократите".
    7. Държава където грижата за престъпник
  • 47 Ха ха ха

    9 0 Отговор
    Айде стига сте ни ги набутвали тия негри, дето никой не иска да ги чуе , и за това и никой по света не ги обича ....
  • 48 Да се знае

    8 0 Отговор
    Браво на полицая , трябва паметник да му издигнат .
  • 49 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    дв продължава джендър кампанията за РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВА И ИНСТИТУЦИИ11111РЕД И ЗАКОННОСТ...
  • 50 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "тъй тъй":

    амчи то дойде и у нас111Последн пример е делото за УБИИСТВОТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ...
  • 51 Тираджия

    2 0 Отговор
    А това, че им броиха 25 000 000 м. що не казва на тоя рецидевис !
  • 52 Начо Крика

    2 0 Отговор
    А колко ще получи арабелата, дето изколи 4 жени у Вюрцбург? 1000 Евро или повече?
  • 53 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Виж коментар №11!
  • 54 Да се знае

    5 0 Отговор
    Паметник голям за белия полицай , дай боже повече хора като него да защитават човечеството от тази черна пасмина .
  • 55 Хайл

    2 0 Отговор
    Ако не гъра си го бяха вкарали в затвора когато е трябвало щеше да е жив,а полицая няма да изкупува грешките на криворазбраните "ТОЛЕРАНТНИ" СВОБОДА ЗА ПОЛИЦАЯ
  • 56 Росен

    0 0 Отговор
    Голямо плака е за шоколада със 17 присъди преди това...
  • 57 Росен

    1 0 Отговор
    Голямо плакане за шоколада със 17 присъди преди това...
  • 58 В БГ без Негри

    2 0 Отговор
    Шовин бе хвърлен в ръцете на озверели неолиберали и анархисти, мразещи белия човек и особено бели полицаи.

    Шовин е невинен. Престъпника Флойд умря от инфаркт причинен от свръхдоза фентанил, 3 пъти смъртоносна доза е приел, заедно с други наркотици.