Last news in Fakti

29 Август, 2021 10:00 6 749 94

"Добре сте дошли": германски общини искат да приемат бежанци от Афганистан

  • афганистан-
  • бежанци-
  • талибани

Разходите по настаняването, изхранването и интеграцията на кандидатите за убежище се разпределят между федерацията и провинциите

"Добре сте дошли": германски общини искат да приемат бежанци от Афганистан - 1
Снимка: DW
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Там бежанците от Афганистан са добре дошли: расте броят на германските градове и общини, които са готови да приемат хора, бягащи от талибаните. Според експерти, до 50 хиляди души могат да пристигнат в Германия.

За да не гледа повече безучастно страданията на хората от Афганистан, кметът на германския град Потсдам Мике Шуберт е написал писмо до германския вътрешен министър Хорст Зеехофер. В него, от името на местните координатори на Сдружението „Градове – сигурни убежища“, в което междувременно членуват над 100 германски града, той изразява готовността на общините да приемат бежанци от Афганистан.

По думите на Шуберт, възможностите на Потсдам в момента са за 50 до 60 човека. Първите семейства градоначалникът очаква да пристигнат до няколко дни.

Готовност за прием на 10 хиляди души

След неочакваното завземане на властта от талибаните, канцлерката Ангела Меркел заяви, че Германия може да приеме около 10 хиляди афганистански бежанци: основно местен персонал – хора, работели за германски обекти в страната или за военните, техните семейства, хората с германска гражданство или такива, които са особено застрашени, трябва да бъдат изведени от Афганистан и разпределени между отделните провинции и общини. Тази сряда Меркел обяви в Бундестага, че дотук Бундесверът е осигурил изтеглянето на 4600 души от страната, от които 3700 човека са граждани на Афганистан (по последни данни Бундесверът е евакуирал от Кабул 5347 души).

Експертът по въпросите на миграцията Давид Кип от берлинската фондация „Наука и политика“ обаче очаква повече хора да дойдат в Германия. Много повече от това те няма са, защото бягството от Афганистан е трудно или дори невъзможно, тъй като границите на страната са затворени и се контролират от талибаните. Но могат да дойдат хора, които вече се намират в бежански лагери в съседни страни, като Пакистан или Иран. Кип и други експерти не изключват организираното им прехвърляне в сигурни трети страни под егидата на ООН. В тази връзка представителят на „Наука и политика“ споменава и конкретна бройка – 50 хиляди души. По думите му, става въпрос за това „да се покаже на съседните на Афганистан страни, че не са сами, и че не се води дипломация само на книга.“

Общините искат повече

Също и в Съюза на германските градове и общини очакват през следващите седмици и месеци в Германия да пристигнат повече хора от Афганистан. Пред ДВ председателят на организацията Герд Ландсберг назова цифра между 10 и 30 хиляди души. Общините могат да се справят с такъв брой бежанци, увери той.

Писмо с подобно съдържание е написал също и кметът на Хайделберг Екарт Вюрцнер. То е адресирано до министър-председателя на провинция Баден-Вюртемберг Вилфрид Кречман. В него безпартийния градоначалник изразява желание Хайделберг да приеме доброволно бежанци от Афганистан. Поради някои свои особености Хайделберг, който се намира в югозападната част на страната, не е задължен да приема бежанци. Но от 2015 година насам общината даде подслон на повече от 500 души. Хайделберг също е член на Сдружението „Градове – сигурни убежища“, и дори е един от основателите му.

В Германия приемът на бежанците всъщност е въпрос от компетенциите на федерацията – за това отговаря федералното министерство на вътрешните работи. Съществува правило, според което кандидатите за убежище се разпределят между отделните федерални провинции, за да бъдат след това разхвърляни по градове и общини. Разходите по настаняването, изхранването и интеграцията на кандидатите за убежище се разпределят между федерацията и провинциите.

Силен знак за солидарност

По информация на координатора на инициативата „Градове – сигурни убежища“ Мике Шуберт, дотук готовност да помогнат са изразили повече от 30 общини. Берлин, Крефелд, Вюрцбург и други искат да направят значително повече, отколкото ги задължават бюрократичните процедури, уверява кметът на Потсдам. “Заедно искаме да изпратим ясен сигнал към федерацията, че съществуват възможности за конкретни действия“, казва още той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    80 1 Отговор
    Щом Дойчо Велев го пише......,сигурно е тека!🤡👍

    Коментиран от #6, #63

  • 2 Е това е

    153 2 Отговор
    Няма ли край това безумие и обезумяване !

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Болни германци

    138 4 Отговор
    Болен Германистан..

    Коментиран от #53

  • 4 антрашпиц

    130 2 Отговор
    Що за мания да си засаждаш троскут?
  • 5 Пич

    138 8 Отговор
    Тея германци , откакто им набиха ваксините , съвсем откачиха... Те и преди не бяха умни де... язък , че ги мислехме за такива...

    Коментиран от #28

  • 6 СЪЕДИНЕНИЕТО

    19 71 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    На фасадата на Народното събрание пише
    СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

    Комунистическото разбиране за съединение бе
    на 1 февруари 1945г. в Орландовци да се разстрелят
    67 народни представители,
    47 генерали и висши офицери,
    22 министри
    8 царски съветници.

    Днешното разбиране на комунистите за съединението е
    всички ляво десни креатури на БКП в НС
    да се съединят срещу ИТН!

    В България , на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!
    Вече далече от Румъния!
  • 7 Верно ли

    114 3 Отговор
    Хахахахахаха, този път има ли плюшени мечета? Еййй, в какъв свят живеем - чувството за самосъхранение го няма вече!
  • 8 Раданч Татлъту

    55 4 Отговор

    До коментар #2 от "Е това е":

    НЯМА!Най-убавото тепърва предстои!🐪🐪🐪👍
  • 9 хъхъ

    139 5 Отговор

    До коментар #2 от "Е това е":

    С Европа ще стане това, което стана с Афганистан. Когато ислямистите станат достатъчно, ще намерят оръжие и ще почнат да свалят правителствата. После халифат.
  • 10 123

    127 5 Отговор
    Сатанистите ще заселват Европа с арабухи. Искат да унищожат християнството и белия човек и да превърнат света в аморфна маса от консуматори които нямат история и национална идентичност. Такава маса се управлява лесно щото не може да се организира срещу сатанинската власт.
  • 11 Лузю

    9 150 Отговор
    Само ние сме последните ксенофобски глупаци, които не разбраха, че без имигранти сме обречени. Хората на крака ни идват и пак от простотия ще пропуснем да си набавим най-ценния ресурс. Заслужаваме си съдбата!

    Коментиран от #13, #14, #16, #17, #21, #56, #90

  • 12 !!!!

    119 4 Отговор
    Тотална разруха ни подготвят кукловодите. Тровене с игли и заселване с брадати примитиви които търсят само ядене и секc.
  • 13 Раданч Татлъту

    113 3 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    Ми кой ти пречи?Вземи си у вас 5-6 афгански здравеняка,па си ги обгрижвай и олабвай!🥳🤡👍
  • 14 Последния Софиянец

    84 3 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    Вземи си ги вкъщи!

    Коментиран от #72

  • 15 Създават

    19 81 Отговор
    им далеч по - малко проблеми отколкото половин милион български мургавели ! Голяма част говорят английски , учат бързо , имат образование и професии , а и работят с желание и не лежат с десетилетия на джоба на социалния апарат както тях !

    Коментиран от #18, #77

  • 16 Верно ли

    43 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    ПропуснАл си - без мигранти и ваксини! А да си рус/а случайно? Мамо, роси ме тъп/а, а аз сам ще се изруся, а?
  • 17 $$$$$$

    94 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    Ти да не си някакво работодателче което си мисли че брадатите ще ти работят за 300 лева. Брадатите като дойдат тук ще кажат че са гладни и ще вдигат бунтове.
  • 18 Раданч Татлъту

    83 3 Отговор

    До коментар #15 от "Създават":

    Охххххх котьо,ти излизал ли си извън ваше село?90% от тея инДжинери са тотално неграмотни и те моеш ги искараш извън шиша баровете на Кьолн,Гьотеборг,Ротердам и т.н.🐵🐵🐵👍

    Коментиран от #24

  • 19 хмм

    93 1 Отговор
    Тея пуснат ли ги веднъж в Европа няма отърваване от тях. Все едно да си пуснеш бясно куче в двора и да се чудиш как да го изгониш.
  • 20 Аха

    51 6 Отговор
    Германците потриват доволно ръце.Идва нископлатената работна ръка.
  • 21 Не е така

    84 7 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    Ако можем да привлечем най образованите и работоспособни афганистанци е добре, но за жалост тези ще отидат на запад, а при нас ще остане утайката на обществото от което нямаме нужда, имаме си в изобилие такива. При заселване на голям брой афганистанска общоност ще се увеличи престъпността и ще се засили радикалния ислям, все лоши неща. Ето защо нямаме нужда от имигранти.
  • 22 Късо име

    9 50 Отговор
    България отдавна се е превърнала в морална и интелектуална пустиня. Хубавото е, че като ни липсва прозорливост да приемаме редовно по малки порции имигранти и да ги интегрираме, накрая ще приемем големи и ще се интегрираме ние. Природата не обича тъпаци.

    Коментиран от #71, #80, #89

  • 23 Шиши бакшиши

    36 16 Отговор
    И аз искам да да дам убежище на една Афганистанка, да е до 25години,под 60килограма,черна коса, и черни очи, стройна фигора и негнуслива.

    Коментиран от #29

  • 24 Като

    5 33 Отговор

    До коментар #18 от "Раданч Татлъту":

    посещаваш шиша баровете , разбира се, че ще видиш такива на твоето ниво , така е навсякъде !
  • 25 Дичо

    60 1 Отговор
    Направо да идат да ги вземат директно от Кабул и право у доичланд. Да заобикалят бедна Бългерия.
  • 26 Цената

    6 78 Отговор
    Даже и македонците се усетиха, че без имиграция няма просперитет и ги поканиха. Затова скоро ще доминират над простите, ксенофобски ганьовци.

    Коментиран от #32

  • 27 Ама

    44 9 Отговор
    Ванга го каза...След време Европа ще стане ислямска.сърцето на столицата ще бъде Париж.Няма да има европейски държави.Всичко ще е едно.

    Коментиран от #35

  • 28 Хаха хаха ха

    10 56 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Победените германци живеят в разкош!
    Победителите руснаци още клечат на турски клекала в миризливите комуналки!

    Коментиран от #49

  • 29 ббб

    58 2 Отговор

    До коментар #23 от "Шиши бакшиши":

    Има такива колко искаш у Фикултето, защо ти трябва чак от Афганистан хахаха

    Коментиран от #60

  • 30 Статистик

    11 45 Отговор
    Европейската икономика зависи от емигрантите. Ако си мислите, че за германеца има съществена разлика между българин и афганистанец сте в грешка, а в сравнение с един определен етнос от България и Румъния, афганистанецът може и да е за предпочитане. Все пак сред тези хора, наистина има и интелигенция...

    Коментиран от #34

  • 31 Забелязъл.

    51 8 Отговор
    "Добре сте дошли"- Приливът на нови пишки и плът в Германия е желан най вече от германките.....

    Коментиран от #36, #73

  • 32 Верно ли

    45 1 Отговор

    До коментар #26 от "Цената":

    Цената, плоскомозъчие, е една и съща - раздават се едни напечатани хартийки и за мигрантите, и за корона кризата от едни и същи долни ционистки твари, и разни такива като тебе си отварят з.дника до хастара за това!
  • 33 Gen Gurko

    56 2 Отговор
    Страшно вредна медия е това. Деиствително това са външни разрушители на държавата, скрити зад немско име. Лъжци! Гледам заседанията на Бундестага, няма НИКАКВО такова стахановско съревнование. Нямам думи на какво сме били и сме подложено от тази либералфашистка пропаганда.
  • 34 Късо име

    2 53 Отговор

    До коментар #30 от "Статистик":

    Не просто Европа, а всяка цивилизация от преди римската империя е силно зависима от имигрантите. Ксенофобските държави изчезват бързо бързо от картите. Дори България в най-великите си времена е била известна именно с това, че приема всеки, който е готов да спазва закона. Уви, България вече е точно обратното на цивилизация, затова българите не искат и се страхуват от имигранти.

    Коментиран от #88

  • 35 Бай Манол

    51 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ама":

    Така както са плъзнали навсякъде тия диваци и раждат по 7-8 деца нищо чудно и да ни поробят след 10-20 години
  • 36 Верно ли

    51 2 Отговор

    До коментар #31 от "Забелязъл.":

    Ами, желан! Познавам германци - хич не са доволни, ама като излязат да протестират, соросоидните подлоги им лепват етикет "нацисти" и онези приклякат веднага.

    Коментиран от #41

  • 37 Цената

    5 52 Отговор
    Без имиграция няма консумация, няма капитализация - само деградация. До две поколения ще забравят, че някога е имало афганци в рода им... ама пустата българска глупост...

    Коментиран от #42

  • 38 георги Димитров

    52 1 Отговор
    Преди около 30 год. Германия и Австрия НЕ искаха да чуват за емигранти Българи. Образовани, добро възпитание знаещи поне един западен език и най-вече НЕ отиваха голи и боси. Повечето бяха сервитьори,бармани кадри на тогавашния "Балкантурист".Естествено имаше и хора от др.прослойки. Сега кво стана-Германия се напълни с муджехидини. Хитлер ще се обърне в гроба!
  • 39 Кой68

    42 1 Отговор
    Евтина работна ръка..
    Работници за непривлекателната мръсна работа..
    Но пък какъв автогол си вкарват с тези "бежанци"...
  • 40 ПППП

    61 3 Отговор
    Повечето коментиращи никога не са виждали афганистанец, освен по телевизията и затова ги защитават, а в действителност са много опасни "хора" ! Всъщност винаги ходят с големи ножове в себе си и не им мигва да те наръга, особено ако си бял и от друга религия! Не са никаква интелигенция, всъщност са пълти дииваци

    Коментиран от #44, #79

  • 41 Забелязъл.

    26 8 Отговор

    До коментар #36 от "Верно ли":

    Преди няколко години когато работих в Германия се запознах с една германка която искаше да и направя дете макар че имаше четири едно от румънец, от поляк, от унгарец и едно от руснак явно беше някаква извратена колекционерка, ти невиждаш ли че в големите немски градове на 30 процента германките се женят за негри ха познай защо размера приятелю размера.

    Коментиран от #74

  • 42 Хехе

    59 0 Отговор

    До коментар #37 от "Цената":

    Кога стане циганинна българин, тогава и афганистанеца ще стане германец!! НИКОГА
  • 43 Гост

    17 13 Отговор
    Само не разбира тука критикуващите те не идват в България а в Германия, ако не ви харесва не ходете там ! За тези които не са ходили в Германия сигурно ще ви заболи но германците не обичат българи, о това всеки който е ходил там го знае .
  • 44 Стака

    12 17 Отговор

    До коментар #40 от "ПППП":

    Значи точно от такива имаме спешна нужда да прочистим малко робско раболепния си ген, че такива шушумиги сме станали, че няма на къде повече. От времето на задължителната казарма, българските мъже приеха подчинението и покорността като висша ценност, та даже го кръстиха "дисциплина" от срам. Сега и децата им не могат да направят разлика мужду покорност и дисциплина.

    Коментиран от #87

  • 45 Джон

    33 1 Отговор
    да си ги вземат всичките - по добре при тях отколкото при нас, Скоро в Германистан, белите, християни ще са малцинство

    Коментиран от #47

  • 46 Хитлер

    25 3 Отговор
    Заводите ни за сапун изпитват недостиг на суровини за производството. Какъв е проблемът суровините да пристигат на самоход без транспортни разходи
  • 47 Хрантутник

    4 45 Отговор

    До коментар #45 от "Джон":

    Германия, Франция, Сащ... не са спирали да приемат имигранти от столетия (някои от хилядолетия). Докато глупавите ксенофоби ги чакат да се гътнат, те точно с имигрантите изградиха величието си. Ама хрантутили ги били - ами хрантутят първото поколение, та те целия свят хрантутят благодарение на имигрантите си. Имат си пари - угаждат си.

    Коментиран от #86

  • 48 ????

    30 1 Отговор
    Стига пропаганда бе! Защо публикувате глупостите на зелето? Ако изкукалите управляващи искат да ги приемат, това не е мнението на нещастните дойчовци! А на българите стягащи куфари те и очакващи хубав живот там на "добър път"
  • 49 Ръб

    25 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хаха хаха ха":

    Какъв разкош какви 5 лева? Повече от70% са на квартира и 50% от тях трудно плащат наема.Милиони искат да бягат,но нямат пари.
  • 50 Anon

    37 1 Отговор
    Тези са тотално изчаткали.
    Има толкова бездомни в Германия, те помагат на някакви дето ш.бат кози
  • 51 Фейк нюз

    12 0 Отговор
    Отново!
  • 52 Ухааа

    26 0 Отговор
    Приемайте само млади девойки и жени, не ни трябват откачени диваци с автомати ….
    ще има е…. яко !!!
  • 53 Христов

    4 33 Отговор

    До коментар #3 от "Болни германци":

    Ганьо Балкански не може да разбере какво е солидарност. Правителството на Меркел прие дългосрочна програма за приемане на 400 000 емигранти годишно. На Германия и трябва работна ръка. Тук има работа за целия китайски народ, но българите са мързеливи и не искат да работят.

    Коментиран от #85

  • 54 Ади де

    15 0 Отговор
    Ми да ги приемат ама не после да ги пращат на Франция.
  • 55 Бай Турко

    4 24 Отговор
    Ще ни търсите под дърво и камък нас турците,късно е българчета ,мандалото хлопна .Густо вижда се краят на територията

    Коментиран от #84

  • 56 Хо хо хо

    23 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    И що да сме обречени без мигранти.
  • 57 Тиква Стайл

    23 1 Отговор
    Аребелите дето ги вкараха уж за работна ръка не искат да бачкат и за кво, като седейки си получават помощите и ги бОли обрязания. Сега ще пробват явно с афганите, белким те хванат да правят нещо общополезно- миене на чинии, чистене на хотели, продавачи в магазини, работници за заводи и халета .

    Коментиран от #62

  • 58 БГ нулев стандарт на живот.

    12 4 Отговор
    Има тук хора,който явно са си нямали вземане даване с афганци. Но за евтината работна ръка,за многото деца са прави. Германия има недостиг от 200 Хил. Работници по фабриките,а те ще приемат първо едни 50 Хил.да видят дали могат да ги експлоатират. Афганците са много задружни,рускинчетата(дъщери също на рускоговорящи емигранти от бившия съветски съюз) са им най-по вкуса. Отделно всеки дошъл ганчовец,сърбин,македонец с БГ паспорт е като бонус за немските работодатели. В БГ имат заплати само ИТ и колцентър,в производство заплатата е 1000-1100 лв,нето. И като си плащаш квартира 400 лв. за едностаен,250-300 лв храна,200 лв. Гориво и остават 200 лв. От тях -70 -100 ток(зимата може и повече),30 лв. Телефон ,25 лв вода,20 интернет и си на нула. В Европа бачкатор тия пари ги изкарва за 5 дни.
  • 59 опааа

    28 1 Отговор
    Aйде сега като бонус да им пратим и наште авганци от факултето че нали са много съсътрдтелни след това и столипиново и всички да бъдат доволни тъкмо ще си решат и демогрвските проблеми
  • 60 Шиши бакшиши

    3 4 Отговор

    До коментар #29 от "ббб":

    Онея са възпитани по друг начин, не като нашите :) :) :)
  • 61 Адолф

    13 1 Отговор
    И да ме търсите вече няма да ме намерите
  • 62 хехехе

    31 2 Отговор

    До коментар #57 от "Тиква Стайл":

    И какво може да работи човек без образование трудови навици който дори не знае език?
    Ти на поточна линия бил ли си да там може да не са инженери но поне имат техническо средно училище всяка кола идва в определен интервал за който ти трябва да сглобиш определен елемент и след това следващата и така цяла смяна от по няколко часа всяко забавяне струва хиляди а поточната линия ако се спре за повече време и милиони.
    Къде го виждаш талибана за тая работа.
    Искат явно раждаемостта да им оправят ама умни хора от глупави родители досега не са се пръкнали ама да се оправят.

    Коментиран от #70

  • 63 Дали е така

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Това определя стандарта на живот,
    и отношението на хората помежду им?

    "Ние сме богати и никой, не ни трябва ,
    икономиката ни, расте с всеки изминат час,
    и работници не ни трябват,
    всичко е дигитално и автоматизирано?
    Имаме си само богати съседи,
    и не може да съсипем България -" Бевърли Хилс"!
    Защо ще ни заселват , с чужденци в България ,
    да не сме луди, да приемаме бедни и неграмотни!"


    Ние Българите , сме много интересен народ"?

    От целия Български политически елит,
    без изключение!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тези

    23 0 Отговор
    не можаха да съсипят Европа през Първата и Втората СВ обаче сега успехът им е гарантиран
  • 66 Ехооо

    18 0 Отговор
    Бай ви Адолф сигурно прави салта в гроба ....
  • 67 БПФ

    19 1 Отговор
    Ами гражданите на Потсдам къде блеят? - Да пратят делегация, която да каже на кметът, че ако някой новопристигнал талибанец изнасили немско момиче, ще го хванат и ще му набият един кол отзад !!! Ако талибанец убие германец, ще му отрежат неговата - на кмета - тимберица !!! Щото кметът сигурно се крие в някой затворен комплекс, а на работа ходи с охрана - какво му пука за редовите граждани ???
  • 68 4рррр

    14 3 Отговор
    Дано 5 милиона афганци намерят дом в Германия
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Късо име":

    Ей, 100% си прав, искам да приемаме колкото е възможно повече имигранти от Русия, Украйна, Молдова и Белорусия.
  • 72 5ко

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Как в къщи, бе?! Да си взима 100 академика и в Германистан! Не тука.
  • 73 Тра ла ла

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "Забелязъл.":

    Как хубаво си го забелязал. А по време на фестовете (празниците), а те са от септември, та чак до Велик ден, като се напият хенджелерите ги ман.др..ъс.а.т къде им падне и побарат. А те после разправят:
    - Ние им казвахме не, но те ни изнасилиха.
    Сигурно се получило от езиковата разлика. Та така ем се оправдават, ем работата свършена.
  • 74 Тра ла ла

    8 1 Отговор

    До коментар #41 от "Забелязъл.":

    И тука си прав. Германците са много извратена нация. Няма щиф фатер или мутер, които да не "оправят" заварените си щерка/син. А във фатертаг(ден на бащата) какви чудесии стават, му е бедна фантазията на тоя който не знае.
  • 75 Матей

    4 1 Отговор
    Бру-ха-ха-ха,и вий ли Бутовци и Касиевци,и вий ли забивате нож в стара Европа.Тоя таг--СОЛИДАРНОСТ изскочи и тук,ОРГАНИЗИРАЛИ митинг в подкрепа и СОЛИДАРНОСТ с афганците.Че те знаят ли ги що са за стока,или са им сърбали попарата,ММММ?????нЕ ГЛЕДАТ ЛИ тв и видео-кадри от там,бият се за живо и за умряло,атентати за чудо и приказ.И ще ги посрещат с бъклица и дрян,ама де ислямска държава,де!
  • 76 незнайко

    5 0 Отговор
    Каквото и да правят германците сянката на ХИТЛЕР над европа не могат да премахнат !!! Много любвеубилни станаха напоследък !!! Сигурно искат да са като Англия - колонизатор и колонизирани авганистанци !!!
  • 77 Фен

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Създават":

    Работя за голяма верига хранителни магазини в Германия, по стечение на обстоятелствата фирмата ни назначи 7-8 от тях. Личното ми наблюдение е, никой не говори английски само базов немски за (около 4 години са тук ако го питаш всичките са били инженери) скатават се яко.Доносничат редовно, ако има как ще направят двоина пауза от разрешената, говорят много (главно безсмислено), никакво желание А развитие. Това е моето наблюдение за около 2 години работа с тях. Всички колеги ги избягват (около 150 човека)
  • 78 Митко

    8 1 Отговор
    Идват още лентяи. Германия ще я претопят. Язък за немските другари.
  • 79 Emel Mutlu

    0 6 Отговор

    До коментар #40 от "ПППП":

    Това което пишеш не е истина
    Афганистан са бяла раса
    Не говоря за талибаните
    В момента съм в Турция
    И тук престигнах хиляди бежанци от Афганистан
    Не изглеждат като сирийците

    Коментиран от #81

  • 80 КОЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Късо име":

    Иди в Франция и виж как са ги интегрирали,а германия скоро ще съжалява.
  • 81 КОЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Emel Mutlu":

    Явно трудно различаваш цветовете, и да стой си в турция не се връщай.
  • 82 Друг

    3 0 Отговор
    А обикновеният гражданин не иска! Тези организации Так смучат пари от държавата. Всичко е толкова збъркано напоследък!
  • 83 Гост

    5 0 Отговор
    Да им пратим ли и няколко холяди избиратели мечкари?
  • 84 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Бай Турко":

    Обещаваме да не плачем много за вас.
  • 85 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "Христов":

    Търпим тебе и рода ти. Това малка солидарност ли е?
  • 86 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хрантутник":

    Хелке пък САЩ ще да е от хилядолетия хахахахахаха.
    Ясно, че за ръководен кадър не ставаш. Дано поне да бодеш арпаджика по-кадърно.
  • 87 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Стака":

    Ти пръв си вземи двама зетьове от тях, да си пооправите гена.
  • 88 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Късо име":

    Китай не се е мешал с талибани и анадолци. Сигурно точно затова са просъществували хиляди години.
  • 89 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Късо име":

    Вие още не сте се интегрирали, че и афганци да приемаме и интегрираме.
  • 90 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лузю":

    Обясни на невежите ксенофоби, как афганистанските емигранти ще съхранят българските, християнски традиции?
  • 91 Nnnn

    5 0 Отговор
    После германците ще реват. Ще има изнасилени германки и терористични актове. Сигурно са забравили как беше със сирийците. Бежанците,които се залавят в България са все млади момчета. Защо няма жени. Това са терористи,които се правят на бежанци.
  • 92 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Приемайте, приемайте.... Построете им предварително джамии с високи минарета и мощни високоговорители !!
    И не забравяйте Шарли Ебдо - Франция !!!
  • 93 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Гениално !
    Унищожаваш родната промишленост, селското стопанство, продаваш всичкото въоръжение за скраб / защото е руско/, прогонваш 2 милиона качествен работнически и високо образован контингент и заселваш с .........афганци - новите български граждани !? Давайте им бързо БГ- паспорти да могат, да гласуват за партийни избраници ..............
    Българино, чавка ли ти изпи мозъка ???
  • 94 Енчев

    0 0 Отговор
    11/9/2001 - Началото на третата последна война!
    Най-дългата енергийна кражба на САЩ приключи с ПОЗОР и за БЪЛГАРИТЕ!
    С помощта на БЪЛГАРСКИТЕ ОТАN-марионетки в АФГАНИСТАН, на всеки 5 часа едно дете загуби живота си или бе осакатено!
    Дами и Господа-Българи,
    Моля кажете истината, как се евакуираха нашите ОТАN-марионетки от Афганистан,
    които бяха изоставени, след поредното позорно бягство на американските енергийни крадци, от там?
    "Гласът на НЕСуверенна БЪЛГАРИЯ"