Last news in Fakti

14 Септември, 2021 10:37 27 906 117

Радев се отърва от тежката сянка на ДПС зрелищно и с лекота

  • румен радев-
  • президент-
  • дпс-
  • мустафа карадайъ

Дали от това ще получи "патриотичен" бонус не е ясно, но основната му цел беше постигната

Радев се отърва от тежката сянка на ДПС зрелищно и с лекота - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За пет години участие в родната политика президентът Румен Радев бе поставян във всевъзможни мистични "конфигурациии" и зависимости. Завареният от него политически елит отказва и до днес да приеме, че появилият се буквално от небето държавен глава, води самостоятелна политика. Като се започне от митичния генерал Решетников, който "го посочил", Кремъл и Путин, чиито заповеди изпълнява, САЩ и наместникът им у нас Херо Мустафа, които също слуша безусловно, та се стигне до "незаобиколимия фактор" в играта у нас - ДПС. Е, ако наистина няма сила, която да разубеди широката публика в зависимостта на Радев от първите посочени, то президентът успя да отстрани последния бодил от името си.

Направи го с лекота, при това зрелищно. А да бъде зрелищно имаше нужда, защото трябваше да го видят всички. За има-няма минута държавният глава затвори темата за "обвързаността си" с ДПС, удряйки сащисания председател Карадайъ по съкровената тема за Родината, майката и произхода.

Ще кажете - твърде грубо и неделикатно. Твърде опасно дори, както немалко анализатори определиха действията му по време на консултациите за съставяне на правителство. Опасно с това, че едва ли не е щял да взриви мирния етническия модел у нас, за чийто неизменен гарант от 30 години се сочи почетният председател на Движението. За когото се внушаваше, че с едно цъкане на нокът може да подпали Родопите.

След като напуснаха с подвити опашки президентската маса, от ДПС обявиха, че няма да подкрепят президента на вота. Нещо, което той искаше да стане час по-скоро и именно затова предизвика този етюд. И получи това, което искаше, веднага.

Радев е преценил, че подкрепа от ДПС не му е необходима за изборите. По-скоро би му навредила, дори само с вкарването ѝ в обръщение като възможна. На ДПС принципно президентския пост им е последна грижа и щяха да шикалкавят, подобно на Нинова пролетта, подкрепят или не Радев до последния възможен момент. Наясно са, че той е твърде одобряван, за да го хулят публично, но мълчанието им би подхранвало конспиративната теория, че са зад него. Затова и на него му беше важно час по-скоро да се отърве от всичко това. Директно и рязко ги провокира с "родината-майка" и изпълни замисъла си, като така един сериозен камък падна от плещите му.

Дали от всичко това ще получи някакъв "патриотичен дивидент", не е ясно. Бонусът ще е добре дошъл. По-важно за президента беше да се приключи с темата, че ДПС е зад него. И си свърши сам работата.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 219 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо

    501 109 Отговор
    Радев е единственият стойностен политик... ТолупЪ да се пръсне от яд...

    Коментиран от #61, #80, #82, #83, #84, #115

  • 2 Тони

    412 65 Отговор
    Най-голямото падение в живота,е да гласуваш за тиквите..
  • 3 Рашков кошмара на толупа

    387 57 Отговор
    ТолупЪ е в паника,който и да издигне за държавна тиква,ще бъде разгромен на изборите...
  • 4 !!!?

    121 433 Отговор
    А кой ще забрави, че ДПС го избра ! С това си действие Радев показа само колко лукав, коварен и отмъстителен е. По същия начин той се отнася и към "майката кърмилница" БСП !!!?

    Коментиран от #9, #51, #58

  • 5 ИМАМЕ СИ ГОТИН ПРЕЗИДЕНТ !

    373 83 Отговор
    Който иска да го плюе ,човека има геополитическо мислене за 20 години напред …

    Коментиран от #19

  • 6 Българка

    373 64 Отговор
    "Cлeд кaтo нaпуcнaхa c пoдвити oпaшки прeзидeнтcкaтa мaca, oт ДПC oбявихa, чe нямa дa пoдкрeпят прeзидeнтa нa вoтa. Нeщo, кoeтo тoй иcкaшe дa cтaнe чac пo-cкoрo и имeннo зaтoвa прeдизвикa тoзи eтюд. И пoлучи тoвa, кoeтo иcкaшe, вeднaгa."
    Радев е достоен българин , човек и президент. Очаква (зависи от нас) още на първия тур да бъде преизбран! Той не е човек от задкулисието

    Коментиран от #18, #93

  • 7 Пкп

    170 27 Отговор
    Аз пък вярвам само на нашия лидер,и кеф слушам всяка сутрин как ме нарича простЪ кърдж@лийск@ п.У.к,,к@
  • 8 ДПС не са фактор

    181 27 Отговор
    На президентски избори! На миналите издигнаха за техен кандидат Пламен Василев Орешарски за да си преброят гласовете! Орешарски получи 220 хиляди гласа от тях 30-40 хиляди от етнически Българи които го смятаха за добър премиер! На 2-ия тур избирателите на ДПС не гласуваха половината а другата половина гласовете за Цачева и Радев се разпределиха по равно? Радев удари публично ДПС защото не са фактор и носят само негатив!
  • 9 momo

    172 30 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    Избрал дпс, ама друг път. Само трябва да се видят резултатите от секциите в Турция. Над 90% гласуваха за Цецка.

    Коментиран от #97

  • 10 Стойко

    171 29 Отговор
    Очаква се Герб да не издигне свой кандидат! Това ще спести унижението на Борисов да бъде пребит убедително от Радев! Което едва ли ще преживее в залеза на своя политически живот! Той подготви почвата за това с думите че " Съдията на мача е купен". След толкова противопоставяне с Радев и хоп да го унищожи на 1-ви тур ще е края на Герберската шайка! Досега никога в новата 32-годишна история на страната никоя кандидат президентска двойка не е избирана на 1-ви тур! Борисов може да е тъп и прocт , но с вродения си инстинкт усеща това!
  • 11 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    55 70 Отговор
    Каква е тая сянка на ДПС бе?! В България има хиляда партии, които заради алчност и неспособност да работят за тези, които би трябвало си измислят мистификации за да скрият своята уродливост.Ако го нямаше ДПС с какво щяха да се оправдават с промяната на климата ли?

    Коментиран от #33

  • 12 А те

    39 134 Отговор
    Ще го отсвирят с лекота и ще има втори мандат през крив макарон
  • 13 Тръмп

    52 164 Отговор
    Радев ще загуби изборите!;)
  • 14 Сатъра на Хана

    119 44 Отговор
    Радев по убежденията си е близък до Идеалите които и завеща Васил Левски. Казвам го ,защото така не учеха в нашата гимназия:)
  • 15 666

    39 154 Отговор
    Поредния "анал. лизатор". Този "бодил" както нарича ДПС гласуваха за фашизирания тип Радев и той за жалост стана президент. ДПС се отказаха от него много преди консултациите и казаха че няма да гласуват за Радев. Късно е да се прави на "патриот".

    Коментиран от #37

  • 16 СМАЗА ГИ

    176 36 Отговор
    РАДЕВ БУКВАЛНО РАЗКАТА ФАМИЛИЯТА НА ДПС , ДОГАН И КАРАДАЙЪ С ЕДНО ВЪПРОСИТЕЛНО ИЗРЕЧЕНИЕ -- КОЯ ИМ Е РОДИНАТА НА ТИЯ ПРЕДАТЕЛИ И КРАДЦИ ! ОТГОВОРА НЯМАШЕ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ В ДПС СА ЛЪЖЦИ !
  • 17 така е

    36 132 Отговор
    Ми ,скоро са изборите и ще видим . Ако "издуха таратора" - значи ДПС го е избрало предишният път ,ако спечели - значи ръката на Москва наистина е мнооого дълга.

    Коментиран от #29

  • 18 Ето това

    54 118 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Ето това ядосва много хора---желанието на Румен Радев да разделя,за да владее.Рано или късно,това ще му изиграе лоша шега.Според мен,добрият политик,трябва да е по -гъвкав.Даже световни лидери се съобразяват с други световни лидери.Не може все на въпреки да прави нещата.

    Коментиран от #104

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 спец

    30 61 Отговор
    Сега остава да нарита и БСП, за да стане президент на всички българи. Но това естествено няма да стане.

    Коментиран от #24

  • 21 ТЮТЮН НЯМА

    107 20 Отговор
    ВРЕМЕНАТА СЕ СМЕНИХА , ВСИЧКИ ДОВОДИ ПРОТИВ РАДЕВ , НЕ СА АКТУАЛНИ ............ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС ВЕЧЕ НЕ СЛУША ЕКЗЕКУТОРИТЕ СИ ОТ ДПС -- НАЛИ ЗАРАДИ ТЯХ НЯМАТ ОНЯ ПОМИНЪК ОТ ЕДНО ВРЕМЕ , А СА АРГАТИ В ЧУЖБИНА ПОЧТИ ВСИЧКИ МЛАДИ !
  • 22 ПОЧЕТНИЯ

    101 18 Отговор
    ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС СЛЕД СКАНДАЛИТЕ С НЕГО ВЕЧЕ НЕ
    Е ТОЛКОВА ПОЧЕТЕН И ПОЧТЕН.
    МНОГО ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА ДПС
    ГО РАЗБРАХА ЩО ЗА МУШИКА Е.
  • 23 Кинжал

    126 29 Отговор
    Голямата грешка на всички противници на президента Радев е, че му преписват различни зависимости, които си противоречат една на друга и по този начин изпадат в смешна ситуация.. Така и не разбраха, че генерал Радев е българофил и има собствена визия неподвластна на чуждо влияние!

    Коментиран от #39, #103

  • 24 РАДЕВ ИДЕ

    82 28 Отговор

    До коментар #20 от "спец":

    РУМЕН ТОЧНО ТОВА ЩЕ НАПРАВИ И ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ТРЕТИ МАНДАТ - ЩЕ НАРИТА СТАНИШЕВ ПИРИНСКИ И ДОБРЕВ ! А МОЖЕ И В ЗАТВОРА ДА ГИ ТИКНЕ ЗАЕДНО С БОЙКО ЦЕЦО И ЦЕЦА !
  • 25 ТАКА Е

    47 15 Отговор
    Тодор Живков
    Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица…"
  • 26 Иво 🇧🇬

    43 133 Отговор
    Радев и с ДПС и без тях е пътник. Хората видяха че за 5 год. този не е свършил работа за пет стотинки. Освен озлобен от собствената си некадърност да плюе по Борисов. На запад никой не го познава нито го кани на срещи. Обикаля селата и държи речи от времето наТато.

    Коментиран от #77, #99

  • 27 Очевидец

    125 36 Отговор
    Най-после един достоен Президент!Светлинни години над плевню!Пожелавам успех на изборите!
  • 28 ПЕЕВ

    49 134 Отговор
    НАЙ-ЗЛОБНИЯ И ПРОСТ ПРЕЗИДЕНТ.
  • 29 Ха ха

    20 5 Отговор

    До коментар #17 от "така е":

    Среден пръст ,пардон ,път няма ли?
  • 30 пумак

    79 28 Отговор
    ще гласуваме за Радев
  • 31 Буримечката

    81 23 Отговор
    И помнете Герб и ДПС са мафия нега да го знаее мало и големо
  • 32 Мут Лабен

    26 61 Отговор
    радеф се отърва и от едни 400 000 гласа, които на предните избори бяха за него. Но да видим!

    Коментиран от #35

  • 33 СВЕЖА МИСЪЛ

    37 13 Отговор

    До коментар #11 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    АКо ГО НЯМСШЕ ПАРЛАМА МЕНТА ЩЯХА ДА СЕ СПЕСТЯТ МНОООООГО СМА МНОООООГО ПАРИ ЩЯХА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ВРЪТКИ СХЕМИ ЗАВИСИМОСТИ.....ТРЯА НИ САМО ПРЕЗИДЕНТ И ТОЛКОЗ...
  • 34 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    80 24 Отговор
    Това беше гениален ход на президента.
    Така той печели гласовете на всички истински българи,
    без тези на предателите от ГЕРБ
    и още 100-200 от файтон-партията СДС...

    Коментиран от #42

  • 35 400 000 ли?

    22 8 Отговор

    До коментар #32 от "Мут Лабен":

    Хахахаххахс
  • 36 Въпросче

    49 10 Отговор
    Абе дека е възвишения кандидат президент на Дъпъсъто??? Мн ми е любопитно..
  • 37 Браво на Радев

    76 24 Отговор

    До коментар #15 от "666":

    Радев спечели с нас 2млн. 200хиляди гласа. БСП имаха не повече от 600 хиляди по това време, сега са доста по-малко, ДПС са около 300 хиляди. Доста над 1 млн българи извън БСП и ДПС гласуваха за Радев, включително и десни избиратели като мен. На предстоящите избори пак ще гласувам за него, независимо, че ДБ ще имат кандидат.

    Коментиран от #41, #70

  • 38 Хе хе Миленчо

    28 64 Отговор
    Не те бива в анализите и в подмазването на Радев.

    Първо, ясно заявяваш, че Радев разединява българската нация, като отсвирва ДПС, т.е. 10% от българските граждани.

    Второ, ясно заявяваш, че Радев мисли единствено за собственото си благополучие в президентството за още един мандат (а поставената му задача от едно презокеанско посолство е да подмени парламентарната република с президентска, чрез промяна на конституцията).

    Трето, Румен Радев наистина действа като един Нов еничар - най-ревностен изпълнител на нарежданията на онази, която го посещава него и министрите му, и дори НАП, като генерал-губернатор на инспекция.

    Поставената цел е ясна на всеки, който не се мазни на новия еничар на къса каишка на презокеанското посолство - въвличане на България в конфронтация и дори във война срещу нейната освободителка, която положи основите на Третата българска държава - братска Русия.

    Следователно, Радев е не само разединител на държавата и оръдие на чуждият презокеански интерес на Балканите и в Европа, но е и подготвен за ликвидацията на България.
    Следователно, Радев не само че няма да получи подкрепа от ДПС, както самото ДПС заяви още през септември 2020 г., но няма да получи и подкрепа от истинските български родолюбци, патриоти и русофили.
    Следователно, Радев се надява на американското посолство, на ЛГБТИ+, на "умните и красиви" соросоидни протестъри, на заблудените баби от БСП; на военните клетвопрестъпници, като него, които не изпълниха воинск

    Коментиран от #40

  • 39 Малеее

    26 56 Отговор

    До коментар #23 от "Кинжал":

    Ти сериозно ли мислиш това?! Ние от ГЕРБ и ДПС (над един милион) не сме ли българи?!Нас защо ни мрази? Аз например,в моето семейство се опитвам да обединявам моите хора,а не да ги насъсквам един срещу друг.

    Коментиран от #48

  • 40 Хе хе Миленчо

    22 45 Отговор

    До коментар #38 от "Хе хе Миленчо":

    (продължение)

    Следователно, Радев се надява на американското посолство, на ЛГБТИ+, на "умните и красиви" соросоидни протестъри, на заблудените баби от БСП; на военните клетвопрестъпници, като него, които не изпълниха воинската си клетва да защитят социалистическата си родина НР България "с чест и достойнство, и дори с цената на живота си"; и не на последно място на подготвяната нова 100% ФАЛШИФИКАЦИЯ ЧРЕЗ МАШИННИЯ ВОТ, чрез който може да бъде прехвърлян гласа подаден за кандидат "А" към кандидат "Б".

    Новата ЦИК е назначена от Радев. Новото "Информационно обслужване АД" има за принципал МТИТС с министър назначен от Радев. Машините за гласуване са на американската компания SmartMatic, чийто бивш председател на борда на директорите Molloch Brown от януари 2021 г. е начело на създадената от Сорос фондация "Отворено общество" (към ада).
  • 41 Ама

    22 45 Отговор

    До коментар #37 от "Браво на Радев":

    Това беше ПРЕДИ да вдигне юмрук и да създаде партии,които съсипват БЪЛГАРИЯ .
  • 42 На теб

    38 13 Отговор

    До коментар #34 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Явно много ти харесва,българин да мрази българин.Какво толкова печелиш?! От ИТН ви показаха вашите ИДОЛИ от протестите какви далавери правят и какви користни цели гонят,но като не ви увират главите.Нищо....тя ЕОФУРИЯТА скоро ще мине,но се губи време.
  • 43 Биби Долапчиев

    14 21 Отговор
    Хажикян и Пенбен кога са ек до ек разлика немат- 2педала! Ма едина с пагони на пижамата,па другио с панделка одпред на слипо,лика-прилика!
  • 44 Глупости

    6 12 Отговор
    Тези опорки, никога не са били дилема за мислещите хора! Те бяха единствено за деца и глупаци! Та от нищо не се е отървал, защото просто за интелигентният човек, фактите са показали глупостите!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 100perа

    36 14 Отговор
    Шамарът, който Радев удари на ДПС има много по-дълбоки измерения от "приключването на темата със зависимостта му от ДПС". И тези измерения са много по-страшни за ДПС. Причините са:
    1. ДПС се самоописва като либерална, проатлантическа и проевропейска партия. В САЩ сега са на власт либералите, а ходът на Радев ако не е бил инспириран от посланик Хера Мустафа (предполагам с удоволствие го е направила, като имам предвид кюрдските й корени), то поне е бил предварително одобрен. Не вярват в техния либерализъм и про-демократични ценности.
    2. След предупреждението (жълт картон) с удара със Списъка Магнитски (на който ДПС се възпротиви), сега следва и ударът на Радев - САЩ показват на ДПС "червен картон".
    3. И никаква трагедия, никакво взривяване на етнически мир няма да има. Просто ДПС си изигра ролята и вече (също като ГЕРБ и БСП) отива на бунището на историята.

    Коментиран от #47, #49

  • 47 Да отидат

    19 11 Отговор

    До коментар #46 от "100perа":

    Да отидат на бунището ГЕРБ, ДПС И БСП--пълен абсурд!И коя е алтернативната? За БСП това се говори от десетки години.Пък сега нали и Президентът е техен човек.Хайде,недей да смесваш илюзии с реалност.

    Коментиран от #50

  • 48 ежко

    34 16 Отговор

    До коментар #39 от "Малеее":

    Вас всички ви мразат бе!Радев не е против вас, а против модела на управление практикуван от вашите лидери!А колкото да разединението -то си го имаше и преди, само дето Радев го огласи публично.Как мислиш,че един човек може до бъде "разединител", без да има предпоставки за такова нещо?

    Коментиран от #55

  • 49 Отива

    32 9 Отговор

    До коментар #46 от "100perа":

    ама друг път! Почти всички важни институции в България се държат от ДПС! Има толкова да се рине, докато се разринат!
    Второ, икономически половината от страната се държи от кръгове около дпс! Как мислиш, се очиства това?
    И последно, имат един твърд електорат, който на ниската избирателна активност, заради която те активно се борят им носи едни 7-8%!

    Коментиран от #54

  • 50 Малко бъркаш

    34 5 Отговор

    До коментар #47 от "Да отидат":

    Президента е издигнат от БСП, но въобще не е техен човек! Просто не им влезе в игрите и си вкараха таралеж в гащите с него! Сега ни е да го подкрепят, защото им играе сечено, ни е да не го подкрепят, защото пък биха загубили!
  • 51 Pilot

    33 14 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    Радев го избрага с мнозинство, това с ДПС е изтъркана опорка на тиквопотеците, на които края им идва !!!

    Коментиран от #96

  • 52 гост

    42 16 Отговор
    Достоен човек - достоен президен!Ако го изберем още на първия тур,
    значи разумът е надделял и най-после след 30 години лутане и
    заблуждение, българинът е прогледнал.

    Коментиран от #72, #110

  • 53 Леля Цецка

    17 17 Отговор
    Радев респект
  • 54 100perа

    13 16 Отговор

    До коментар #49 от "Отива":

    1. :))) Подозирам, че сам си си сложил плюсчето, което също е показателно, но в крайна сметка ми е все тая...
    2. Аз не съм написал, че ще стане незабавно, на тези избори или за 1 година. напротив, това ще е доста труден и относително дълъг процес - може би още 1-2 парламента време.
    3. Те (ДПС) си имат твърд електорат, който си гласува за тях, но в това отношение си причат с БСП - една голяма част от този електорат си отива по чисто физически причини. Възродителният процес беше преди 32 години все пак. Приличат си и с ГЕРБ - те също са клиентелистка партия, което също им налага някакви ограничения. Но всички калинки и купени хора също са преходни - те се отстраняват, купуват, предават ги ... Каквото за ГЕРБ и БСП - това и за тях. След 1989-та комунистите (БСП) държаха цялата държавна администрация ... Къде са сега техните хора? Няма ги. същото ще е и с ДПС и ГЕРБ.

    Всяко нещо е с времето си. А за БСП, ГЕРБ и ДПС то изтича. окончателно.

    Коментиран от #59, #62

  • 55 Малеее

    15 23 Отговор

    До коментар #48 от "ежко":

    Според мен,не е нормално,ежедневно да се излива такава злоба между хората.Вдигнатият юмрук,даде възможност на много хора да си кажат--"Щом Президентът може да обижда,значи и аз мога".Пък и бих те посъветвала да не говориш от името на всички,защото навремето само кралете са казвали НИЕ,вместо аз.Пък и се видя,че всичките "всички" от протестите,хем за пет пари работа не свършихте,хем започнахте да се карате.

    Коментиран от #57, #74

  • 56 ОПГ ГЕРБ-ДПС

    30 17 Отговор
    Мисля, че Радев не е от хората, които си правят такива сметки. Затапи карадайъ защото заслужава да бъден поставен на място. Заради измислените им атаки срещу гражданството на Кирил Петков.

    Коментиран от #66

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ама то времето изтича за всички

    14 26 Отговор

    До коментар #54 от "100perа":

    Да не мислиш, че има вечна партия? Иначе Радев е пътник и ти го знаеш 😜
  • 60 Lularzhiev

    16 5 Отговор
    Другари има и други хора,които не са другари!!! Много сте прозрачни.Вашите номера са едни и същи преди избори.Вадите националистическите номера.Дано този път повече хора Ви усетят номерата!!!!!!!!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ами

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "100perа":

    1. Ами хубаво е, че подозираш, но като не познаеш, оставаш само с подозирането! Но както казваш, в крайна сметка, е все тая!

    2. Тук съм съгласен, но има пак едно "НО"! Това би се случило, само ако имаш някой не зависим и не обвързан със задкулисия и същевременно морален и достоен! Стана май твърде сложно, за да е истина! Има и още един момент! Ако има такъв, дали ще има достатъчно умен народ, за да го изберат?! Та това "НО" е доста силно и сложно и ме прави доста скептичен!

    3. По тази точка, не мога да се съглася с теб! Електората на дпс е доста различен от този на бсп! Той постоянно се обновява, а не застарява! Причините са, че в турските региони на България, цялата администрация и икономика, се развива само от поддръжници на партията и постоянно се подмладяват и им се предоставя добро икономическо развитие! Та от само себе си, тази партия няма да изчезне! По начина на развитие, тя е съвсем различна!

    Иначе, че всичко е с времето си, е вярно! Също както, че и всичко има начало и край! Въпросът е кога ще е времето и края! А гледайки фактите, няма как да се съглася с теб, че е толкова скоро и толкова просто! С това което е на хоризонта и с електората, който ежедневно лъжат и манипулират, не ме прави оптимист!
  • 63 Ако Радев сега е скъсал със зависимостта

    15 14 Отговор
    Си от ДПС, значи до сега е бил зависим от тях. Което си е самата истина, все пак и той и ДПС са руски проект.
  • 64 Подкрепа за Борисов

    10 12 Отговор

    До коментар #57 от "т-п трол гербав":

    Ти си много объркан Мутрите сега здраво крадат бързат да се напълнят сметките Олигарсите да избутат едните и другите да седнат Така че Незнам защо си толкова заблуден на огромните лъжи не виждаш ли или си сляп
  • 65 Хохо

    16 12 Отговор
    Спомням си как им се мазнеше предният път за да го подкрепят на балотажа. Сега скъсал бил....
  • 66 Подкрепа за Борисовото

    17 26 Отговор

    До коментар #56 от "ОПГ ГЕРБ-ДПС":

    Кирката е измамник А Радев е разследван от Гешев и там му е мястото Втори Мандат за такъв мразещ самовлюбен Превратаджия няма Гешев го очаква И дали трябва президент на България да се държи по този начин изобщо
  • 67 КРОКОДИЛА

    13 12 Отговор
    НЕТРАМОТЕН И ТЪП КАУН .................................САМО ПРЕЧИ НА КАДЪРНИТЕ ХОРА ДА СЕ РАЗВИВАТ .........00
  • 68 Подкрепа за Борисов

    14 20 Отговор
    Радев беше избран с Гласовете на ДПС Защо забравяте и на БКП
  • 69 Turchin

    18 30 Отговор
    Радев е държавен изменник, разделител на нацията. Това което чуждите държави не успяха да направят за десетилетия,той го направи за минути. Това ще рефлектира и върху политиката в България ,и върху отношението на най-голямото национално малцинство към България...Пропастта от 1984-89 се задълбочи много.Вече се разбра, и призна от най-отговорното лице,че е немислимо е невъзможно да се живее заедно.И никой да не ми издава вой на бито куче и да не се кани да ме гони ит земята ми, този път няма да стане...Защото платихме твърде висока цена за правото си да живеем на тази земя мирно.Радев е пътник, но разрушението ще остане след него още дълги години, както остана след падаря от Правец.
  • 70 Подкрепа за Борисов

    13 28 Отговор

    До коментар #37 от "Браво на Радев":

    Сега е 2021г и Българите ясно виждат Радев че не струва и Нищо не е направил за България Само разрушения Омраза Грабежи Лъжи Заплахи Реваншизъм Радев и служебните превратаджии застрашиха огромна част от българите срещу него и раздели нация та ПОЗОР импийчмънт Разследване
  • 71 Като се има в предвид

    9 24 Отговор
    Че този който дърпа конците и на ДПС и на Радев е един и същ, явно за да прибегне до този циркаджийски номер с уж натриването на носа на Карадайъ е проумял, че шансовете на Радев за втори мандат са илюзорни и с този ход цели да привлече и жалките остатъци от т.нар. патриотични формации. Така или иначе Радев е пътник вече.
  • 72 Откога

    10 21 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    военните клетвопрестъпници, нарушили войнската си клетва през зимата на 1990 г., като се криха под юрганите, когато беше извършен държавният конституционен преврат на "кръглата маса" от БКП и СДС, която в присвоеното си качество на Велико народно събрание суспендира част от Конституцията на НР България; откога станаха "достойни" офицери?

    Нали се бяха заклели, че ще защитават социалистическата си родина НР България с чест и достойнство, и дори с цената на живота си?!! Защо са още живи, ако са достойни???

    Защото се видя, че веднъж военен клетвопрестъпник и предател на българския народ, в името на който и на неговата социалистическа родина се закле през 1982 г., Румен Радев нито на йота не се е променил.

    Той си е същият предател, какъвто беше през зимата на 1990 г., а по-късно на два пъти беше на обучение и шлифовка в САЩ за общо около две години (виж в гугъл - уикипедия), където са му набили в главата, че за него е печелившо да бъде американски агент и синергетик с интересите на САЩ.

    Румен Радев предаде надеждите на русофилите в България за нормален диалог и сътрудничество между България и Русия, като се подложи на преките команди идващи от американското посолство и насочени срещу българските, европейските и руските интереси, които съвпадат, но които не са адмирирани от САЩ.

    Румен Радев, в изпълнение на интереса на САЩ, се обяви срещу "Балкански поток", който захранва с газ България, Сърбия, Унгария, Австрия. Именно заради "Балкански поток" т

    Коментиран от #73

  • 73 продължение

    12 21 Отговор

    До коментар #72 от "Откога":

    Румен Радев, в изпълнение на интереса на САЩ, се обяви срещу "Балкански поток", който захранва с газ България, Сърбия, Унгария, Австрия. Именно заради "Балкански поток" той беше активиран срещу Борисов, а конкретната провокация и повод беше Гешев. Радев е на къса американска каишка, прояви се като русофоб, българофоб и еврофоб в угода на САЩ и тласка България към война с Русия и национална катастрофа. На практика работи и срещу БСП, благодарение на която беше избран. Предателят си е предател и подлият си нрав не мени.
  • 74 ежко

    14 9 Отговор

    До коментар #55 от "Малеее":

    Щом много хора са започнали да обиждат, значи нещата са стигнали до там.Да има ненавист и тя да се крие или да има ненавист и тя да се афишира,кое е за предпочитане?Защото последното е факт последните години.
    А колкото до обидите и нецензурните изказвания, то лидера ви Боко равен няма.То мисирки ли не бяха, то ПКП ли не беше, то "карам ги с 200" и т.н.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бай Благой

    10 8 Отговор

    До коментар #26 от "Иво 🇧🇬":

    Аве ти да не говориш за идола ти? Пожарникаря - тиква....
  • 78 Павел пенев

    14 9 Отговор
    И ГЕРБ и ДПС са мафиотски престъпни структури,които оплячкосаха държавата. Според мен е редно да се направи референдум за тяхното заличаване за да имаме развитие.
  • 79 Иван

    12 14 Отговор
    Президентството трябва да бъде закрито. Излишни пари за хрантутници като Радев и Деса. Нищо не зависи от този прост и зъл човек Радев.
  • 80 dedo kurti

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо":

    един военен никога не може да е успешен политик.

    Коментиран от #87, #91

  • 81 5577

    11 12 Отговор
    Та каква политика води неможах да разбера. Освен че се дразни с мутрите, никаква позиция по нито един наболял политически въпрос. Дори се изметна от левицата отиде в десницата. От такава безпринципност неможе да се извлекат политически изводи, че прави някаква политика. Освен че чегърта мутрите, което до нищо не води за хората, само за задкулисието което обслужва.
  • 82 Внука

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо":

    Не знам за кауна а все за борисов пишете нито иска да е президент нито министър А вас сън не ви лови
  • 83 ЯСНОВИДЕЦ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо":

    Не се обаждай. Моля.
  • 84 Хахаха

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо":

    Боико се отърва преди 14 год Кауна 4 години лапа от тях сега гледа да избяга /те са сиамски братя / то се вижда каквото и да пишете подложите му
  • 85 Молим

    6 12 Отговор
    Имате ли представа, колко са циганотурците на територията? Чакайте Радев да бъде преизбран, има да чакате!

    Коментиран от #86, #89

  • 86 Ми горе долу

    7 3 Отговор

    До коментар #85 от "Молим":

    Колкото и циганобългарите
  • 87 4937

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "dedo kurti":

    А дьо Гол?
  • 88 хахаха

    9 15 Отговор
    Платените няколко трола с фалшиви адреси и цъкащи плюсчета за Американския резидент и слуга Радев няма да му помогнете.
    Хората не са слепи и глухи да чуят гъгнещия Национален предател и бъдеш въдворен за постоянно в затвора Радев, ще си гукат с авера си Борисов като съкилийници.
  • 89 бъди сигурен

    14 1 Отговор

    До коментар #85 от "Молим":

    Българите са повече от циганите и турците взети заедно.
  • 90 жжжжжж

    4 5 Отговор
    за това ли има такова " приятелство " с козяк? даже взе да става прекалено и да изглежда като м/у живков и брежнев. това не са чисто патриотични стъпки. това са стъпки на зависим и обречен човек.
  • 91 Той

    9 2 Отговор

    До коментар #80 от "dedo kurti":

    И пожарникар-мутра-тулуп също !!!!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Turchin

    4 15 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Ако достойните българи са като Радев за другите не искам и да си помисля....

    Коментиран от #105

  • 94 Анонимен

    1 5 Отговор
    Турците са добри хора, има и злобни, лоши, националисти, но ни казваха, че дпс ги настройва срещу българите, не мога да твърдя, НО.. Миналият ден един турчин.. Няма бълфари, турци, помаци, цигани, не разбрахте ли, че валето време на българите отмуна. Ние ще управляване Бълфария, викайки. Бизнесмен е, но си помагат взаимно с определени и бг. Нищо не може вече. Те го казват българите ит дс милиционера, бб ни предаде на турците. Извода за вал. Не ме еня за Бг. Има много добри турци. Разбираме се. Идват от Турция, говорим си, не мога на бялото черно. Забравили са бълфарски език и ни молят в магазини вериги и им помагане. Тия турци са изстрадали, които заминаха 1989 и са суоер добрички. Политиката е за политиците. Хората се борят за хляба, да са здрави и много други неща. Има от не заминали в Турция турци. Националисти, както и от българите. Хората са различни и тая пандемия в бедна Бг им ни се отразява зле. По тж бяхме ок, млади, страхотно беше, но тива беле бе до 1984 и след тива бе лошо. Днес преобладават хора неуки и говорящи на диалект и то млади хора... Ша ва откъръм на куц крак, демек до колата. Питай карадайъ
  • 95 Какво бил

    3 10 Отговор
    Радев се издъни като новобранец. Тази му беше от големите.
  • 96 бай Даньо

    4 11 Отговор

    До коментар #51 от "Pilot":

    Радев го избраха с мнозинство, но най голямото му мнозинство беше в Кърджали - 69% и на Цецка най голямото малцинство пак там 28% .... Изводите всеки за себе си. Българина обича да мрази хора позастояли се на върха нека да видим как ще се отиграе това за Радев тоя път , че има и други не само цецки ...
  • 97 бай Даньо

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "momo":

    Интересно а според уикипедия 2016 в Кърджали 70% гласуваха за Радев!?
  • 98 РР е предател

    7 12 Отговор
    и американска пионка.

    Българската нация е съвкупност от всички български граждани.

    Американската пионка РР действа по указания на американското посолство в София, чиято основна цел е да разбие българската нация и да противопостави едни срещу други българските граждани, за да провежда успешно своята колониална политика на принципа : "Разделяй и владей!"

    Точно това прави американската подлога Румен Радев - разделя българската нация по указание на своя господар от Вашингтон.

    Нека идиотите да гласуват за самопредложилия се български национален предател, Новият еничар на служба на САЩ.

    Няма нищо по-гнусно от предател и еничар!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Aйша

    2 3 Отговор
    Колко да съм не адекватний а ? Отървал се публично,
    назначил зад кулисно(отвори пътя на някой преименуван
    да заеме поста Премиер) !
  • 101 Aйша

    0 2 Отговор
    Айдаааа ! Тва било мнение беее ! А я се убих(не в прекия)
    да търся от де произлиза нивината (то било мнение) !
  • 102 скептик

    3 12 Отговор
    Както и да погледне човек, постъпката му все е глупава. Присъствието на Радев в българската политика е вредно.
  • 103 Лея 13

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Кинжал":

    Глупости.Не говори празни приказки!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Острие

    2 9 Отговор
    Радев така се оака с това си действие,че ще види втори мандат през крив макарон!
  • 107 Сър Пичук

    3 10 Отговор
    В името на преизбирането си Радев не се поколеба да извади етническата ккарта.
    Поредното разделяне на нацията от назначеният от народа за обединител.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай вую

    1 2 Отговор
    Данчо ментата президент ,🤣🤣🤣

    Коментиран от #112

  • 110 митака

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    Адмирации!
    Така си е!
    Дай Боже най после да се усетим кой, кой е! През последните години се навъдиха прекалено много държавници и политици от категориите на "Бай Ганю" и "Тримата глупаци", които с лъжите и далаверите си взеха народа за "мезе".
  • 111 Дедовия

    4 1 Отговор
    Само глупости пишете дрън дрън та пляс.Ако нямаше президент ние оставаме без никакво управление.Добър е нашият пилот и много добре зададе въпроса на ДПС . Доган збърка като го прати в Турция да събира гласове ,но политиката е гадна игра това е положението.
  • 112 САЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Бай вую":

    А стига бе!
    Дори и на майтап не го казвай това!
    Само името като чуя и ми се гади, пък образа като видя и слагам легена.
  • 113 тодор

    2 3 Отговор
    зелените чорапи алф е само за командир на рота-тои е злобен човек.
  • 114 Тиквен на самолет

    0 0 Отговор
    Много злоба и завист у българина!!!Всичко Мара втасала,само се не сресала!!!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Гай Турий

    2 2 Отговор
    Единственият достоен патриот президент досега. Първият беше несресан селянин, вторият продажен еврейски катър, третият архар, четвъртият прецедент и нищожество.
  • 117 Шабан

    0 1 Отговор
    Май социал фашизма никога не си е отивал от тези земи!