Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 13:52 13 524 93

Адв. Георги Георгиев за ФАКТИ: Всички факти говорят, че Радев и Борисов са от една партия

  • адв. георги георгиев-
  • георги георгиев-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • руски енергийни интереси

"Откакто е руска собственост „Лукойл Нефтохим Бургас” АД не е платил и една стотинка данък печалба в България", каза граждански активният юрист

Адв. Георги Георгиев за ФАКТИ: Всички факти говорят, че Радев и Борисов са от една партия - 1
Адв. Георги Георгиев, снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Адв. Георги Георгиев е от онези хора в юридическата общност, които имат ярка, отявлена гражданска позиция, която е далечна на доминиращата политическа конюктура в България. И благодарение на това той е на страната на истината, когато говорим за генезиса на фундаменталните български проблеми, поради които страната ни е на това трагично дередже. Във всеки един смисъл.

Днешният ни събеседник се радва на сериозно одобрение сред демократично настроените българи в социалните мрежи заради своите безкомпромисни анализи по различни политико-икономически теми, пряко засягащи ежедневието на всеки от нас.

Един от поводите ФАКТИ да реализираме интервю с него е тезата му, че му всъщност Бойко Борисов и Румен Радев са от една и съща партия.

А какво имаме предвид, можете да научите в следващите редове:

- Адв. Георгиев, в анализите си изтъквате тезата, че Бойко Борисов и Румен Радев всъщност са от една партия - тази на Путин, Лукойл и Газпром. Какви са доводите Ви за това?

- Всички факти говорят за това. Направо бодат очите. Поредицата от служебни правителства на Радев не направиха нищо, за да се разбие руският енергиен монопол. Напротив! Запазиха на ключови постове в енергетиката всички слуги на руския енергиен империализъм, назначени от Борисов, както и схемите за източване на България. Виждате, че и в момента правят всичко възможно, за да не вкарат по-евтиния азерски газ, въпреки че имаме договорена квота. Да не говорим за монопола на Лукойл, да не говорим за прикриването на данъчни престъпления.

Давам пример: откакто е руска собственост „Лукойл Нефтохим Бургас” АД не е платил и една стотинка данък печалба в България. При годишни приходи от порядъка на 6-8 милиарда лева. Схемата е проста като водка със сельодка, но е забранена от ДОПК и ЗКПО. Скрито разпределение на печалба между свързани лица, която се санкционира с глоба в размер на 20% от оборота, представляващ скрито разпределение на печалбата. „Лукойл Руска Федерация” си регистрира офшорката Литаско в Швейцария и през нея вкарват цялата суровина по документи в България, като завишават цената. Обратно само през тази офшорка се изнасят готовите горива на занижени цени (около 50% от цялото производство). Така тук се оформя огромна счетоводна загуба, а в офшорката огромна печалба, която директно заминава в Русия.

Ако българска фирма прави тази схема, НАП ще я разкости, но не и Лукойл. Явно е, че и служебните министри на Радев пазят тази схема. Да не говорим колко губи България от факта, че умишлено тук се държи най-ниският акциз на горивата в Европа, за да може монополистът и картелът му да си слагат огромна надценка и така, вместо парите да влизат в държавната хазна, ги прибира Лукойл и картелът му. Иде реч за над 1 000 000 000 лв. годишно.

Друг смущаващ факт. Служебният зам. министър на околната среда и водите на Румен Радев - Петър Димитров, най-нагло се кипри със служебно яке на фирмата ARKAD. Представяте ли си, дами и господа, какви скачени съдове са с Борисов, щом този същият, който беше уволнен като шеф на Басейнова дирекция заради незаконните изкопи по поречието на река Вит при строежа на АМ "Хемус", носи фирменото яке на фирма, избрана да строи "Руски поток".

Доводите ми, че Радев и Борисов са от една партия не спират до тук. Какво направиха депутатите от БСП, които застанаха зад кандидатурата на Радев?! Да сте чули от тях нещо по въпроса? Да сте чули някой от тях да протестира, че Борисов налива наши 3 милиарда лева, за да строи газопровод на Путин през цяла България без дори едно разклонение за нашата мрежа? Абсолютни съюзници са ГЕРБ и БСП, заедно с ДПС и т.нар. „патриоти” по въпроса. Те работят заедно против националния ни интерес. Факт!

Погледнете и как беше избран Радев. С тихата подкрепа на ГЕРБ. Тогава ГЕРБ умишлено издигнаха неизбираемата кандидатура на Цачева. Проведоха социологическо проучване и беше ясно, че Цачева губи дори в родното си село и чак тогава последни обявиха нейната кандидатура. Всъщност чрез Радев ГЕРБ легализира и вкарването на доста агенти на комунистическата ДС в службите на президентството. Борисов и Радев просто играят цирк на противопоставяне, но доста наивни хора им се връзват и си мислят, че са противници, докато големите акули остават недосегаеми, а България продължава да губи милиарди левове годишно от руския енергиен монопол. Впрочем, да сте чули самият Радев да споменава нещо по въпроса? Неслучайно днес ГЕРБ отново издигат неизбираема кандидатура с ясното съзнание, че няма шанс.

- Каква според Вас е крайната цел на проекта Румен Радев?

- Политически хаос и нестабилност. Поредната мимикрия, която цели да подлъже избирателите, за да не направи нищо съществено. Докато има наивни и неосведомени хора, това задкулисие винаги ще стартира нови политически проекти, за да държи политически паритет на безвремието, който осигурява както безнаказаност за огромните злоупотреби, така и отлагане на реформите.

Преди беше НДСВ, после пуснаха „България без цензура”, финансирана от КТБ, РЗС на Яне Янев, който щеше да уволнява Борисов, пък после му стана съветник, "Има такъв народ", „Изправи се...”. Сега стартират поредната мимикрия - "Продължаваме промяната", като Радев предварително предприе мерки лицата на ПП да се сдобият с популярност като негови служебни министри.

През всичките тези години ДПС, създадена и контролирана от Кремъл и ДС, винаги се явява балансьор. Политическата борба тук всъщност се свежда до борба на отделните партийни гаулайтери кой да седне на държавната софра. Много от тях дори не осъзнават, че няма разлика между ГЕРБ, БСП, ДПС и т. нар. патриоти. Просто искат те да са на софрата и по тази причина неистово подкрепят вожда.
Партийните еничари на отделните партии се борят един с друг, за да се докопат до държавното кранче, което им осигурява рушвети, обществени поръчки, еврофондове, докато продължават да служат на една и съща мафия. Много от тях наистина си мислят, че са някакви идеологически противници, макар тук да няма никаква идеология. Веднъж закачен на партийното кранче, един такъв еничар се страхува да не го загуби, докато още десет като него се стремят да го докопат. Гаулайтери. Ами вижте как т.нар. „патриоти” - общински съветници в Бургас, заедно с тези на ГЕРБ буквално подариха общинския път на Доган, за да възпрепятстват достъпа до сарая му. Примерите са много.

- Има ли всъщност в България политическа партия, която да не е подчинена на кремълските геополитически интереси?

- Не, с едно изключение. Винаги има изключения от правилото. В този случай това са част от структурите в "Демократична България". Там има хора, които вече са доказали и с думи, и с дела, че защитават националния интерес и се опитват да се противопоставят на грабежа на енергийната мафия и корупцията. В същия момент осъзнавам, че Кремъл е внедрил и там свои агенти, но те нямат решаващата дума поради естеството на организацията, нейната членска маса и очакванията на симпатизантите. Тези агенти биха си проличали ярко едва когато имат допир до властта и нещо зависи от тях. На този етап те работят, за да намалят резултата от изборите, като част от плана им са фалшивите сигнали и заявки за безпринципно коалиране.

- Много хора не могат или не искат да разберат, че зависимостите от Москва и продължаващото влияние на Русия в България е една от основните причини да сме бедна, гниеща, корупционерска държава, а пък наследеното от соца мислене днес убива стотици. Какво бихте казали на аудиторията, която не вярва в това и мисли, че всъщност състоянието на държавата ни е следствие на влиянието от Запад?

- Официалните данни сами говорят. В момента в България има регистрирани над 100 000 фирми, които са собственост на граждани на Руската федерация. Половината от Черноморието и планинските ни курорти са в техни ръце. Руска собственост са телекомуникационни компании, Булгартабак холдинг, ТЕЦ-ове, аптечни вериги. Над 30% от икономиката ни е директно в руски ръце и поне още толкова в ръцете на олигарси, подчинени на Кремъл. По-голямата част от парите от европейските фондове също се усвояват от тази клика.
Нека не забравяме, че още в първия си мандат Борисов буквално хариза пристанище Росенец на Лукойл, както и Булгартабак холдинг на Путин. Собственик стана Внешторгбанк с дял от 79%. С малък дял се сдоби и санкционираният по закона „Магнитски” Делян Пеевски.

Бедността и корупцията са свързани. Годишно България губи над 2 милиарда лева горница само по направление Лукойл и Газпром. Да прибавим към тях загубите от схеми като Булгартабак и КТБ. Колко хора знаят, че КТБ е основана като структура от руското КГБ още по Живково време, през 1988 година? Колко хора осъзнават, че поредица от правителства наливаха държавни пари в тази банка, за да се финансират с тях структури на Кремъл?! Иде реч за над 4 милиарда лева. Само парите от горните схеми да вземем и да ги сложим в бюджета, за 10 години са над 20 милиарда лева. Добавете към тях и ефекта от най-скъпия ток, който българските фирми плащат, добавете и ефекта на високите сметки за отопление и ще видите, че България не би била толкова бедна, а сега щяхме да сме пред Румъния.

Впрочем, с равен старт при влизането в ЕС, сега Румъния ни изпреварва с 50% по-високи пенсии и заплати, но там скъсаха с руския газ и удариха Лукойл с жестока глоба. За Бога, на 16 март 2017 г. Европейската комисия официално обяви, че Газпром предлага предоговаряне на цената, за да избегне глоба. Тогава ние плащахме с 50% по-скъпо за руския газ, но нито правителството на Борисов, нито служебното на Радев отговориха на предложението. Загубите са за милиарди. Корупцията в съдебната система е свързана с всичко това. Тази мафия трябва да има покритие на всички нива, както и хората, които движат схемите. Ако има ефективна прокуратура, ако има работещ съд, никой няма да се осмели да осъществи тези престъпни схеми. Лъжите и спекулациите са огромни. Ето, например „Мариците”, тецовете. Постоянно се говори, че били „американски”. Глупости на търкалета. Отново схема на нашата енергийна мафия, в която допускат американска фирма, която инвестира стотици милиони долари, за да реновира тецовете и да може те да отговарят на изискванията, за да продължат работа. Просто им гарантират възвръщаемост, но към тази схема са закачени пак кремълски мекерета. Гаранциите за изкупуването на тока бяха дадени навремето от министър Овчаров на фирмата „Фронтиер” на неговия състудент от Москва Красимир Георгиев. Всъщност в енергетиката, която и схема да разнищите, отзад винаги лъсва Кремъл. Да не споменавам колко милиарда си заминават през офшорки на Кремъл и колко милиарда губи годишно България от нагласени обществени поръчки, които се дават на олигарси от кликата на Путин тук.

- Във вашите коментари забелязвам сериозен скептицизъм и по отношение на новата партия - "Продължаваме промяната". Защо?

- Всичко, което казах в по-предния въпрос касае и техните представители с бездействието им като служебни министри. Прикриване на истината и отказ да се защити националният интерес. Вижте какво направиха по въпроса с азерския газ и интерконектора с Гърция. Не очаквам проект, лансиран от Радев и лица, които той е посочил, за да им вдигне рейтинга, да е нещо по-различно. Просто поредният цирк, поредната мимикрия, която цели да държи България в политически хаос. Да не говорим, че имам определени съмнения и относно случилото се с ББР на фона на скандала с двойното гражданство. Какво ще се случи с актовете на министъра? Ще останат ли в сила или ще бъдат отменени и дали всичко това не е предварително съгласувано?! Вижте, има хора, които от години са заявили ясно своите позиции, от години водят борба с тази мафия открито, пред цялото ни общество, а в "Продължаваме промяната" не разпознавам нито един такъв човек. Случайно ли е това?!

- Вие се асоциирате, поне доколкото съм забелязал, с десните хора, с хората, желаещи съдебна реформа и лустрация. Тоест с "Демократична България". Там обаче се случват доста нелицеприятни неща. Изваждането на Цецка Бачкова от листите, порочният начин на реденето им, разкрит от Методи Лалов, и чисто субективно мое мнение - много слаба кампания до момента. Какво е мнението Ви за лидерството на ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов?

- За съжаление "Демократична България" попадна в капана на Закона за политическите партии. Лидерите се институционализират, не са и много хората, които знаят как се редят листите, кой предлага, кой гласува. В "Демократична България" има много свестни, кадърни, способни хора, но има опасност те, както се случи преди години с ДСБ и Реформаторския блок, да станат жертва на лидерски амбиции и задкулисни договорки. Считам, че е недопустимо един лидер да взима самостоятелни решения и да кадрува от името на цялата организация или вместо нея. Недопустимо е лидерът да се олицетворява с партията и да се изживява като несменяем вожд. Такива хора не би трябвало да припарват до "Демократична България” или до която и да е нейна структура.

Сега ние виждаме, че липсва ясна и категорична позиция относно вероятно коалиране. Разбирам, че искат да привлекат гласове на повече хора като заявяват готовност за политически компромиси и коалиране, но всъщност губят гласовете на своите гласоподаватели. Трябва ясно и категорично да се заяви, че не може да има коалиране с представителите на кремълската мафия от ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН, Изправи се, Легни си и т.н. Ясно и категорично! Ясно и категорично трябва да се обяснява на хората какво представлява тяхната мимикрия, както го правя аз в това интервю. В същия момент виждам, че много мои приятели и съмишленици, като гласоподаватели на ДБ изповядват сходни с моите виждания, но те не намират своето отражение сред политическите представители в "Демократична България". По тази причина много хора започват да се колебаят и обезверяват.

- Вие сте юрист и споменавайки съдебната реформа в предишния въпрос, няма как да не Ви попитам, накратко каква е Вашата визия за съдебна реформа в България?

- Въпросът е доста обширен и едва ли може да намери изчерпателен отговор тук, но ще си позволя да фиксирам няколко проблема.
Две са предпоставките, за да говорим, че има правосъдие – бърз процес и справедлив процес. В България липсват и двете. Липсва правосъдие. И това не е случайно. То е заложено от законодателя такова. От депутатите на ГЕРБ-БСП-ДПС-„патриоти”.
Много неща трябва да се променят радикално. Първо – фигурата на главния прокурор и липсата на контрол върху дейността му или по-точно върху бездействието му. В момента той не носи отговорност пред никого, но може безконтролно да наказва и премества всеки прокурор, да иззема дела, да ги дава на друг. Дори в съседна диктаторска Турция над окръжния прокурор не стои никой и никой не може да му се меси в работата. Наказателният ни кодекс и Наказателно-процесуалният ни кодекс си приличат страшно много с руските и това не е случайно. Те са писани, за да защитават престъпниците, а не гражданите.

Давам пример как чрез НК и НПК се мачкат прокурорите. Да вземем например чл. 23 и следващите от НК, касаещи кумулиране на престъпленията. С тях се дава възможност на всеки престъпник да бъде определено само едно общо наказание за множество престъпления. Престъпникът започва своята престъпна дейност, залавят го, пускат го под гаранция, после го осъждат, но докато тече делото той извършва още престъпления, наказанията за които се поглъщат от първото. Същото се касае и за предишни престъпления, които са разкрити впоследствие. Наказанието за тях също се поглъща от първата присъда. Какво правят прокурорите в този случай?! Ами сами молят за споразумение. Не престъпниците, не техните адвокати, прокурорите молят за споразумение и то в най-ниските предели на наказанието, защото са затрупани от дела и ако не се справят, ще има наказание, понижение, преместване. Ето как НК и НПК толерират престъпността и притискат прокурорите да неглижират борбата с нея. Зад всичко това естествено стои методическото ръководство на главния прокурор. Примерите са много, не само с кумулацията, със споразумения, със съкратеното производство. Едва наскоро отпадна възможността за сключване на споразумение при убийство. Какво остава за много други престъпления, при които жертвите продължават живота си в агония, някой пита ли ги за тяхното мнение, когато се прави споразумение?! В областта на гражданското право и особено в частта търговско, нещата също са много зле, най-вече по отношение на бързината на правораздаване. Това също не е случайно. Цели се правна несигурност, която руинира обществото, както и доверието на инвеститори и неслучайно в България няма сериозни инвеститори. Трябва ли да казвам, че Висшият съдебен съвет е този, който би следвало да вземе мерки, но такива липсват и в това отношение ВСС е в престъпно единодушие със законодателя. Бизнесът в България е скован от правна несигурност. Как да развиваш икономика, когато хем плащаш най-скъпия ток и енергия, а в същия момент нямаш правна сигурност?!

- Oсвен тази наистина жизнено важна реформа, какво още трябва да направим, за да разрушим кочината, в която живеем и да изградим една цивилизована, модерна и просперираща европейска държава?

- Няма как да променим кочината, ако прасетата в нея квичат доволни, когато някой сипва помийка в копанята. Трябва да започнем с душите си! Да погледнем навътре в себе си и да отговорим на въпроса защо нашите деца бягат на Запад, а никой не иска да иде в Русия?! Това ли заслужаваме и няма ли друг начин?! Трябва да променим мирогледа си и да научим историята си! Истинската ни история, а не онази, която е писана, за да обслужва имперските доктрини на Русия. Трябва да разберем, че на всички ни ще е по-лесно, ако спазваме законите, а не гледаме да ги заобикаляме! Трябва да спрем с политическата наивност и късата памет, защото българинът продължава да настъпва мотиката на Кремъл и неговите слуги. Глупавият и наивният човек заслужават своята бедност, но поне могат да искат да се променят и да не допускат същите грешки и заблуди. Ужасно е, че има хора, които продават гласа си за 50 лева и още същата вечер ги пропиват. Ужасно е, че има хора, които гласуват така, както им казва шефът. При нашите условия и огромна зависимост на бизнеса от държавата, корпоративният вот е по-страшен от купения. Единственият начин да се противопоставим на това е масовото гласуване. Когато не гласуваш, ти всъщност гласуваш за мафията. Факт! Гласуваш против бъдещето на децата си.

Започвайки с душите си, ние трябва да имаме вяра в доброто! Вяра в това, че има хора, които имат принципи и могат да служат на кауза. Каузата България.

Едно трябва да е ясно – ако искаме доброто на България, ако искаме да изградим една цивилизована, модерна и просперираща европейска държава, не трябва да допуснем в управлението на страната ни същите съветски идиоти, които я управляваха до днес. Това е равносилно на национално предателство. Предател може да си, не само защото си безродник, предател може да станеш от глупост, наивност, безхаберие. Ние не можем да заличим интересите на една партийна клика от около 1 милион избиратели на ГЕРБ-ДПС-БСП и производни, закачени към кранчето на партиите на статуквото чрез роднинство и служби, но можем да им противопоставим още 3 милиона гласа, които казват „Стига! България заслужава повече!”


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    57 98 Отговор
    Без Лукойл и Газпром, България ще е тотал щета.

    Коментиран от #41

  • 2 Незнам защо има хора които служат на

    72 43 Отговор
    Русия и турция предавайки България за това сме бедни много се краде
  • 3 русенец

    75 20 Отговор
    Всички политици са маскари, не съм го казал аз. Важи и за адвокатите. Изобщо българинът е продажник. За 30 сребърника и децата си ще продаде.
  • 4 Еми губи

    19 2 Отговор
    Ама нали аз си плащам като поп...
  • 5 ИСТОРИК

    26 33 Отговор
    Един народ като Панама,се изхранва от канала,защо ние да не се изхранваме от дрогата ,която минава през БГ.
  • 6 Боби

    67 22 Отговор
    Лукойл е на Ротшилд и никога не са плащали акциз и данъци с благословията на нашите правителства , Защо?????
    Преди 5 години Румънското правителство конфискува рафинерия на Лукойл заради дължими 500 000 000 €€€ акциз
  • 7 Браво

    56 26 Отговор
    Енергийните и корупционните проблеми на България дефинирани точно и ясно.
  • 8 петко

    54 73 Отговор
    Въздухар на квадрат! Колко ли още такива лумпена бръщолевят измишльотини?
  • 9 гертан

    67 15 Отговор
    Златев не е виновен нито Лукойл, нито Мариците на американците, нито златодобива, нито турски поток, нито Белене и т.н.Виновни са ГЕРБ-ДПС,БСП,СДС и всички крали през тези 32 години преход!

    Коментиран от #30

  • 10 А пък

    20 14 Отговор
    Волен СидеровБялата златка разправя,че това не е така
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 6 Отговор
    КЕВР мафията са КОЖОДЕРИ
  • 12 Ганьовците да млъкват

    28 14 Отговор
    и да се прехвърлят на щатски течен.Ганьовското 30 г.лаене писна и на умрелите!
  • 13 истината е

    43 10 Отговор
    НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ ОТ ЗЕЛНИКА!!! ВИНОВЕН Е РАЗБОЙКО И ДРУГИТЕ ПРЕДИ НЕГО, ДЕТО ИМ ДАВАТ!!!! ЩОМ МАГАРЕШКИ МОЖЕ ДА ПРОДАВА КОНТРАБАНДНО ГОРИВО НА НИСКИ ЦЕНИ, МОГАТ И ДРУГИТЕ В СЪДРУЖИЕ С МАФИЯТА. КОИ СА В МАФИЯТА, ШАЙКАТА???? ПИТАЙТЕ СОДЖУКА БОРИСОВ КАК СТАВАТ ТИЯ НЕЩА????

    Коментиран от #87

  • 14 Риналдю

    47 44 Отговор
    Вън от България руските паразити.Крадливите русопитеци с помоща на комунделските предатели като Радев,Овчаров,Златев и компания,продължават да грабят народа.

    Коментиран от #18

  • 15 ?!?

    52 39 Отговор
    Този е болен човек.! Ако ще си говорим за милиарди, защо Ежегодно българите плащане милиарди глоби/квоти на Брюксел затова, че англо-американските Тецове у нас тровят въздуха на България и съседните страни ? А ние плащаме тези милиарди.?!
  • 16 Един от многото

    47 26 Отговор
    Този адвокат нещо прави някаква шльокавица от факти и свободни съчинения, което ме кара да се съмнявам в цялостните изводи, които прави.
    Не ми се занимава да му засичам всички цифри, но например елементарната лъжа за създаването на КТБ... абе човек, тази банка е създадена 1994-та, а не 1988-ма. Какво ДС, кви пет евра.
  • 17 В.В.П.

    32 12 Отговор
    Тоя граждански адвокат,не може да знае тези работи .. Аз ти казвам ,че плаща 10 %.от нето печалба..Такива са данъчните закони в България..И отделно се отчитат ,Тук там. .И парите на Божков си ги Разделиха,Баци и Горанов,разбира се на втория , 1/4 ,ама туй е Добре за НАП...Няма проблем !

    Коментиран от #37, #39

  • 18 Бойковизма е вечен.

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Риналдю":

    Риналдюю,е галош!!.
  • 19 Тома

    40 17 Отговор
    Лукои не е платила на държавата и една стотинка данък но е напълнила безброи чекмеджета
  • 20 Хахаха

    21 35 Отговор
    Браво Жорка, разказа им фамилията
  • 21 Въпросче

    39 25 Отговор
    Откъде са ви познати и въпросите на журналиста, и отговорите на "адвоката"?
    Ами това са до болка познатите опорки на Козяк, които троловете на соросоидните " либерално-пазарно-демократични.. институти и центрове" бълват непресранно в сайтовете.
  • 22 другарят

    44 21 Отговор
    Щом соросоида намеси и Путин в цялата история, ще изкара няколко цента! Ако Лукойл не е плащал данък печалба, значи е допусната в законите такава възможност бе цървул ! За това пак Путин ли ви е виновен, или нашите предатели правят някаква далавера-/напълно законно/ с Лукойл!??

    Коментиран от #89

  • 23 В.В.П.

    20 5 Отговор
    Само чакаме подкрепа от адвоката, и попа,и милицията...!!И ще национализираме Нефтохима.!!.Казвай,Жори ,и почваме!!.всичкото пара,Вътре!!
  • 24 хамсал

    35 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Откакто е руска собственост „Лукойл Нефтохим Бургас” АД не е платил и една стотинка данък печалба в България", каза граждански активният юрист"
    И малко факти за адвокатчето:
    "Основното перо е за акцизи и ДДС – съответно 21 млрд.лева и 12 млрд.лева., социалните осигуровки са 443 млн.лева, ДОД – 206 млн.лева, данък печалба - 153 млн.лева, екотакси – 70 млн.лева.
    Загуби са отчетени само за три години от този период, което е резултат от високите цени на нефта - до 149 долара за барел, на международните пазари, уточни Валентин Златев. Той опроверга информацията, че 90 % от данъчните складове на наша територия са собственост на "Лукойл”. Такива са само 4 от общо 121 лицензирани складове за горива в страната." Лошо е когато адвокат започне да говори без факти!

    Коментиран от #40

  • 25 Сатана

    29 8 Отговор
    България се видя в пари откакто САЩ започнаха да плащат наем за 4те си военни бази в България и Дънди Прешъс спря да изнася Българското злато.Факт!

    Коментиран от #48

  • 26 Подкрепям

    27 10 Отговор
    И аз като адвокат не си плащам данъците ама нямам вина. Виновни са руснаците.
  • 27 Коко

    27 17 Отговор
    Това адвокатче е спонсорирано от козяк, нека да намери по евтин газ от руския
  • 28 Някой

    29 19 Отговор
    Значи от цялата работа излезна ,че господина защитава едни краварски интереси.Отново лошата Русия и ние трябва да повярваме само защото някой така казва.Доказателства черно на бяло 0.Да не сме купували от тях газ.Европа да не го купува от Марс техния при положение,че са най-големия производител.Лошата Русия ни опрости близо 80 млн.лихви за реакторите ,а какво направиха американците ,когато държавата поиска да свалят цената на Мариците????
  • 29 С две думи

    27 11 Отговор
    "ЛукОйл Нефтохим Бургас" от 2004 г. е собственост на ИмерсиСА която е част от корпорация на френският клан на фамилия Родшилд. Точно 76% от акциите и са собственост на въпросната фамилия.В такива дружества решенията се вземат от главните акционери-а Златев е само паравана в цялата схема.Това може лесно да се провери-а не не да се пишат дивотии в угода на днешната политкорекност-....

    Коментиран от #34, #38

  • 30 пътник

    17 4 Отговор

    До коментар #9 от "гертан":

    СЕГА ЩЕ СЕ КРАДЕ И ОТ ЗЛАТОДОБИВА В ГРАД БРЕЗНИК. ЩЕ СЕ ДОБИВА НЕЩО МНОГО ПО- ЦЕНО ОТ ЗЛАТО, ЗЛАТОТО Е САМО ЗА ПАРАВАН.
  • 31 БОКО ЗАТВОР

    20 6 Отговор
    2 МЛРД. ЛВ.СА 2 000 ЧЕКМЕДЖЕТА ! ........ ЗНАМ ГИ И КЪДЕ СА , ВСИЧКИ ЗНАЯТ !
  • 32 мухахахах

    15 7 Отговор
    лукойл работят на загуба в бг ли брее..това само за пред индианците може да мине..евала най-пропадналата държава в европа сме

    Коментиран от #50

  • 33 хахаха

    17 15 Отговор
    Пълни глупости,лъжи и пропаганда, дори не го доизчетох до края, не си струва!
  • 34 мухахахах

    5 10 Отговор

    До коментар #29 от "С две думи":

    ти май си прекалил с бояршика май май
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ПЕНКО

    19 9 Отговор
    ДРУГО СИ Е ДА ГУБИМ ГОРНИЦА ОТ 3 МИЛИАРДА ЛВ. ОТ ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ САЩ + 2 МИЛИАРДА ЗА САМАЛЬОТКИ ОТ САЩ/ ЕДНА С-400 ГИ УНИЩОЖАВА ВСИЧКИТЕ / + ПАРИ -ПАРИ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ФАРМАЦЕВТИКА - ДА НИ БРЪКНАТ В РНК АТО -ОЗНАЧАВА В ДНК АТО НИ !?!?!?!?!?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 хфейои

    22 9 Отговор

    До коментар #29 от "С две думи":

    Абе и във САЩ има бензиностанции на Ротшилд - Лукойл, но не виждам американците да са тръгнали да ги махат или да им се зверят насреща, това са пълни глупости, тя самата корпорация е американска , съвместно на Ротшилд и едни Бляк някакви си!
    Защо дрънкате, всеки път, когато ви свирнат като проститутки за всяко нещо, без дори да сте информирани?
  • 39 Българин

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "В.В.П.":

    И още нещо, Лукойл се води за най-губещата компания в Източна Европа.
  • 40 БГ тъпчо

    15 9 Отговор

    До коментар #24 от "хамсал":

    Това ДДС го плащат гражданите , купувачите на горива , а Лукойл само внася разликата, ако разбираш от счетоводство. А от печалбата нищо не се внася , защото фирмата Лукойл все е на загуба уж.

    Коментиран от #81

  • 41 Илхан

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Точно те от много години не плащат и стотинка данък в България. ДПС ги закриля.
  • 42 а така ли

    21 3 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Ами след като последните 10 години не е е плащан данък, защо не потърсите Бойко, той командваше държавата и създаваше законите, той превърна парламента в гумен печат и го умъртви! А може би и е пълнил чемеджетата и от Лукойл и затова няма данъци?
  • 43 В.В.П.

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Абеее,, КоЛега,Ква Матушка ми е ,Лук ойл!??..


    На мене не вярваш ,вярваш на ,Гоши ,Гражданския юрист..Има данък от 10 %в България..Има и НАП!!..Ти, Аз,и Гошито ,сме едни неизвестни герои ..Решава НАП...Нооо, като ти става ,по готино ,че не плаща Лука,,Ами.ОК!

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Патриот

    9 7 Отговор

    До коментар #25 от "Сатана":

    Абсолютно вярно, другарю. Аз помня времената, преди България да стане член на НАТО и преди "Дънди " да вземе концесията . Къпехме се в пари! Всяка вечер българите вечеряха в ресторант и се скъсваха да обикалят света, но после дойде НАТО...

    Коментиран от #55, #70

  • 49 Бамбука

    15 4 Отговор
    Лоша работа. Да смесваш политиките на Борисов с тази на Президента Радев е все едно да казваш че пожарникар и летец е една и съща професия. Спомняте ли си саката с шведските самолети Грипен и после избора на Ф 16 ? Къде е Русия в този казус ? Само в това че решението за Ф 16 отдалечи въоръжаването на българските ВВС и се наляха нови милиони за ремонти на старите Миг 29 ( решение на кабинета Герб и министър Каракачанов ). Що се касае до икономиката, газ и прочие тук вече автора се уля подобаващо. Целта е ясна, оплюване на Радев и тикане напред на Лозан Панов. До изборите ще е така, после всеки един от тези герои ще каже че не е бил разбран.
  • 50 Хи хи

    13 1 Отговор

    До коментар #32 от "мухахахах":

    Лукойл работи на ишлеме , не на загуба и това от 90 години на миналия век. Преди 2 месеца го разбра и Кокорчо след данъчна проверка и каза с половин уста, че Лукойл ще почне да плаща данък печалба след като си изплати инвестицията от милиард и нещо лева преди години , остават им още около 500 милиона лева и всичко е точно, Ако не вярваш на мен , питай Асен Василев , аз от него го чух.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Били

    8 3 Отговор
    Той Ицо в ДБ се е взел за вездесъщ, накрая той сам ще провали партиятата си ...
  • 53 87996

    12 3 Отговор
    Световните корпорации и банки, се борят и бият помежду си, а хората, политиците, държавите са жертва на техните конфликти, затова не се намесвайте, отне ми години да го разбера, разбрах го неотдавна! А Костов е дал Нефтохим на Ротшилд(Лукойл), защото ДБ са от една и съща корпорация с Бляк някакви си и Ротшилд. Мога точно да намеря името в нета, но не ми се търси сега.
    А за събирането на данъците са отговорни нашите политици!
    И никаква Русия няма тук, престанете с пропагандата и лъжите!

    Коментиран от #57

  • 54 Yyyyy

    10 10 Отговор
    Рашков е руска подлога,Радев също!
  • 55 Средногорец

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Патриот":

    Преди да дойде Дънди имаше един период 90-те години, в които рудника в Челопеч не работеше.Това за тези, които реват, че не си останал български.Тошо Живков ако можеше що не извади златото за 30 години управление?

    Коментиран от #82

  • 56 стига

    7 1 Отговор
    АКО ИСКАМЕ И НИ Е ИЗГОДНО, ЩЕ вземем газ откъдето си искаме, дали от Русия или друго място, това ние трябва да си го решаваме сами в държавата си какво ни е най-изгодно и от какво ще имаме печалба, а не разни лъжци и пропагандатори, вредящи на българкия интерес да ни напрапват какво да правим , изгодата преди всичко! Виждате, че поради деиндустриализация , рекет , грабежи и т.н., останахме без добре платени работни места из страната и страната се обезлюдява, руската газ и евтината енергия са крайно необходими за работни места и сигурносттта на България, проекта Белене също, защото ще изпаднем в енергиен колапс и скачане на цените на всичко! Стига сте робували на чужди догми, дайте да си вдигнем икономиката и стопанството на крака в страната!
    Първо инетереса на България е важен!
  • 57 100pera

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "87996":

    Вярно е това. Ето:
    „Лукойл Нефтохим-Бургас“ АД е собственост на Lukoil Europe Holdings B.V. От своя страна Lukoil Europe Holdings B.V. е 100% собственост на компанията-майка Lukoil Oil Company (Company Overview of Lukoil Europe Holdings B.V).
    77 % от акциите на Lukoil Oil Company принадлежат на поландската банка ING Group, притежавани през нейното руско поделение ИНГ банк „Евразия“, което притежава на 100 %.
    ING Group има столетни връзки с банковата фамилия Ротшилд, от 1971 г. е част от Inter alpha bank group, друга холдингова структура, която е свързана с Якоб Ротшилд.
    Отчетите по години на холдинга за дялово инвестиране RIT Capital Partners (основната структура на лондонската част от фамилията Ротшилд за инвестиране и придобиване на дялове в различни компании) показват, че няколко години подред „Лукойл“ и „Шел“ са компаниите, в които Якоб Ротшилд инвестира най-много.
    И още нещо за „българската следа“ – Евгени Ангелов, преди да стане зам-министър в правителството на ГЕРБ, беше директор в Trigranit Development Corporation – водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа с един от основните акционери Натаниъл Ротшилд („TriGránit welcomes strong new shareholder“, Nathaniel Rothschild, Chairman of TriGránit)...

    Коментиран от #58

  • 58 Бамбука

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "100pera":

    Какво стана със "Златната акция" на България в дружеството ? Или и тя е като онези 30% които държавата държи в БМФ- Домусчиев, а строи кораби в Китай и същите са регистрирани в офшорни компании и някъде там по света си плащат данъците ?

    Коментиран от #68

  • 59 Русофил имигрира в русия .. Ъъъ

    9 8 Отговор
    Я виж ти, как килиПУТИНяците си защитават хранилката. Какво им пука, че България се ограбва от шайката на лилиПУТИН, нали си получават копейките .

    Коментиран от #62

  • 60 Toxic

    8 6 Отговор
    Интересно какви данъци платиха американските централи и на каква цена им се изкупува електроенергията ? А колко тона злато се изнесоха отново от американци и канадци , и какво количество редки метали покрай тях ?
  • 61 Бай Иван

    4 5 Отговор
    Браво !!!
  • 62 Един друг

    9 5 Отговор

    До коментар #59 от "Русофил имигрира в русия .. Ъъъ":

    Човека е написал всичко точно.Българи продадоха България не други.
    Сега отново ще ви скроят шапката с този Радев,Кирчо и др.За БСП ДПС и ГЕРБ е ясно.
  • 63 Един друг

    9 1 Отговор
    Народа иска да живее добре .Но не може да живееш добре когато си малообразован,мързелив и лупав.Идват едни други по- умни и организирани и ти изкупуват първо имотите,после земята и накрая те прогонват.И това със съдействието на тези дето те лъжат вече 30 години.
  • 64 гост

    4 8 Отговор
    А краварските военни бази в България плащат ли нещо ?
  • 65 гост

    6 5 Отговор
    А канадците плащат ли нещо за българското злато който придобиват?
  • 66 ЕЙ НЕОЛИБЕРАСТ

    6 6 Отговор
    Що не вземеш да напишеш за добива на злато от чужди фирми и говедарската марица, като си почнал? Или това е друго.
  • 67 Георги

    8 5 Отговор
    Най после след толкова години видях че има и други който мислят като мен.Адвокат Георгиев прав сте за всичко но незнам след като сме във НАТО и Европа и уж обединени служби КОЙ позволява и най лошото толелира тази мафия.Защо прегръщаха като булка Бойко и заставаха зад него и партията му и то срещу българския народ който от протестите говореше как се краде европейска и народна пара.Как руснаците заедно със БГ мафиозите завладяха всичко.Егати порнографията е всичко

    Коментиран от #69

  • 68 100pera

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "Бамбука":

    :)))
    Точно същото. При нас официално работят "на загуба". А държавата - от Костов насам наблюдава с "широко затворени очи".
  • 69 Хама

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "Георги":

    Тези от запад изоставиха българите.Съюзиха се с фирмите на бившите и децата им сега.Нищо не инвестират,не поддържат независими медии,измъкнаха нататък най-добрите българи.Друго не ги интересува освен далаверите през границите.Западните посланици мълчат като футки.Още навремето изоставиха Костов и той се оплакваше че няма подкрепа.Наливат и пари за крадене и го знаят.И така тези от изток си правят каквото си искат.Навъдиха се с тази цел и още по лупави българи.

    Коментиран от #71

  • 70 Сатана

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Патриот":

    Глей сега пичага,няма значение какъв обществен строй е в колонията.Който си е бил балък преди преврата на 10/11/89 си е останал балък и след него. Никой не ти е крив,че не можеш да изкарваш кинти.

    Коментиран от #80

  • 71 Обективно

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "Хама":

    Ами той точно костов продаде нефтохим на руснаците.
  • 72 За протокола

    2 2 Отговор
    Съгласен съм с всичко, само дето съм скептичен, че ДБ могат да направят нещо. Поне в този си вид в момента.
  • 73 Павел пенев

    5 5 Отговор
    Този в никакъв случай не е адвокат,или е такъв завършил в Монтана. В речника му няма нито един смислен юридически довод, а идиотски простотии близки до тези които ръси толупа от Банкя. Нека посочи кои са тези 100,000 руски фирми и какъв е техния предмет на дейност. В Поморие има цял квартал излъгани руснаци,които не идват у нас и се чудят на кого да продадат закупените от нашите измамници апартаменти. Големия икономист и демократ Иван Костов продаде Нефтохим на безценица и присвои комисионната. Какво се случи с авиокомпания Балкан, Кремиковци,Дебелт, Военно промишления комплекс, енергетиката,селското стопанство,тежката химия в Провадия,Враца,Ст.Загора, Димитровград-същото.Къде са западните и израелски мошеници наречени инвеститори. Оплячкосаха каквото можаха и изчезнаха. Този адвокат е откровен ненормалник,креатура на престъпника от Банкя след като се занимава с президента Радев.
  • 74 Сатъра на Хана

    1 0 Отговор
    Турчина Фес Аликперов - собственика на Лукойл е толкова руснак , колкото и Ахмед Дръндар ...... И ПАРИТЕ МУ НЕ СА В РУСИЯ
    .................
    ..... А АКО НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ НЕФТОХИМ, РУСКАТА ДЪРЖАВНА РОСНЕФТ ЩЕ НИ ПРОДАВА ПЕТРОЛ :))) .....
    ....
    Междувпрочем , Лукойл е собственик и на 3-та по големина рафинерия в Европа ISAB в Италия
  • 75 КОНТРАТА

    6 6 Отговор
    Пропагандистите на сороснята. Лукой си плаща данъците това дето го лансират сороснята са едни лъжи. Сороснята защо никога не пита за златото на РБ кой го копае и оставя 1% в държава от изкопаното и сороснята защо никога не одига въпроса със скъпия ток от Марица изток 1 - 2 които бяха купени от соросите на безценица?
  • 76 Бесен Язовец

    5 3 Отговор
    Демократичната общност в България 😁😁😁 демократичната общност са слугите на Козяк обслужващия персонал. Лукойл прави отстъпка в цената на петрола който рафинират и после продават като гориво на вътршния пазар. Що никой не пита как така бензина в България винаги по евтин от колкото в чужбина? Неграмотни соросоиди демократичните продажници.
  • 77 Психиатъра

    4 3 Отговор
    Адвокат Гошо неизвестния и Пешо ненормалния русофоб!
  • 78 Бесен Язовец

    4 3 Отговор
    Имайте предвид, че това с очилата Петър Здравков не с всичкия си и не само в погледа му личи ами и в писанията. Неграмотници най ниския акциз е 1 лв.на литър в момента . Да ви стане безнина 3,40 с ДДС и ще ви питам пак колошари
  • 79 бааааси

    4 1 Отговор
    Нашите ошанки ги пререза ...
  • 80 Патриот

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Сатана":

    Гледай сега пич, никъде не се оплаквам, че не изкарвам пари. Постът ми е в отговор на пост на петолъчник. А иначе адвоката е прав. Акциза върху горивото в България е 50 стотинки на литър. В Гърция акциза е 1.10 на литър, а в Турция е 1.30 на литър, като цените на горивото са почти същите!
  • 81 Хохохо

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "БГ тъпчо":

    Канех се да му напиша същото на тоя хамсал, само да те допълня,че и акциза го плащаме гражданите и то целия.
  • 82 Вилен Концесията

    3 1 Отговор

    До коментар #55 от "Средногорец":

    Имал технологията за златодобив Ама никой го не питал.Като с ваксината.Уж я имал,ама пак никой не го питал.Такаа плямпаше миналата година.Сега пък разправя,че вирус нямало.Също като Муунчо
  • 83 Да се чете:

    0 1 Отговор
    Волен Концесията...не Вилен
  • 84 все не разбрал

    1 1 Отговор
    Ако всичко това е истина, защо се е мълчало до сега
  • 85 патриот

    2 3 Отговор
    Костов съдействаше Русия да вземе най хубавите български фирми, в това число и Лукойл, като ни увещаваше, че той бил разработен специално за Руски петрол и никой друг нямало да пожелае да го вземе. Така, че ако има някой, който носи вина за за това, че България не получава полагащият й се данък печалба, най напред това е Иван Костов! Да не говорим за Кремиковци и Балкан!
  • 86 На туй

    0 1 Отговор
    адвокатче да му кажа:
    Сега вече няма комунизъм. Няма и приятели.
    И америкнците и руснаците гледат да вземат колкото се може повече.
    А, и канадците.
    Така че ако ти самият не си защитиш интереса ще те грабят колкото си искат.
  • 87 ТОТАЛ ГРАБЕЖ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "истината е":

    ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ГРАБЕНА ОТ ВСЯКЪДЕ, ЗЛАТОТО И ,ВОДАТА И, ЕРПЕТАТА, АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ ДЕТО НЕ ПЛАЩАТ. НИКОЙ НИЩО НЕ ПЛАЩА. МЕТРО, КАУФЛАНД, ЛИДЪЛ, БИЛА - 10 ГОДИНИ ОСВОБОДЕНИ ОТ ДАНЪЦИ. ТОТАЛНО РАЗГРАБВАНЕ И ПОСЛЕ СМЕ БИЛИ БЕДНИ. КОЙ ДОПУСНА ТОВА???? НАЩЕ УПРАВЛЯВАЩИ ДЕТО СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ!!!
  • 88 Ленин

    2 2 Отговор
    Към заглавието. Нищо,няма значение,че ние губим,важното е мадар Раша да тлъстее.
  • 89 Тшш

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "другарят":

    Ти обърка абвеатурата.Стааше дума за Другаря,едно обръщение отправено ми някога от гражданин на съседа страна по повод ала-бала(знайш как се живееше тогава ха-ха,а да не ффляям в подробностите на социалистическия начин на живот и ежедневните му недоразунения с милицията за работи съвсем човешки и безобидни за наложения режим),та запомних тогава вълнението на тоя отрепани човек-шофьор на автобус от Констанца,страхът му да не го избачкат,че това му струваше много и ...другаря,Другаря-наистина едно подходящо обръщение.Ама ся ти?Дай ся в пълния член да го сложим тоя другар.Тшшш,а бе,когато ми водеха лекциите по основната дисциплина във ВУЗ-а,професорът,който водеше лекциите,завършил в Нюрнберг
    и видимо високо ниво,макар и излезъл от родопските села и директно след съответните му там гимназии продължение в оная страна,та освен,че учеше на занаят,покрай това и казваше кое как се пише,къде се употребява запетайката,къде черта,коя дума как с О,или У се пише.Глеам ся детето тва го учи и а да видим....То ми избачкат целта лекция,ама се едно по телевизията новини приказват и нито дума за правопис.Начи,това с правописа у нас си е било стар проблем,а?

    Коментиран от #90

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 достойнство

    4 4 Отговор
    МНОГО ТОЧНА СТАТИЯ САМО С ЕДНА ПОПРАВКА,ЧЕ НЯМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ ПРИ ПАРТИИТЕ ВСИЧКИ СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ КГБ.ЗА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО ЛЕСНО АКО НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯТ ДУМИТЕ НА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ РАКОВСКИ КОЙТО КАЗВА-ПРОКЛЯТИЕТО НА Б-Я СЕ КАЗВА РУСИЯ-И ТОВА КОЕТО КАЗВА АПОСТОЛА-ЦЕЛТА НА НАШАТА БОРБА Е Б-Я ДА СТАНЕ ДОСТОЕН ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ.
  • 92 Циник

    4 1 Отговор
    Значи според тоя другар единствените честни политици са столичната десница.... демек полит-идеологическите наследници на тази банда отрепки, която разпродаде България и ни докара именно до това дередже. ГЕРБ че са крадци, крадци са... ама те са тея дето изядоха зелника, а именно пишман демократите от 90те създадоха обстановката, в която това е възможно.

    Единственото, което може да спаси България е пълна ре-национализация на всички ключови сектори, както е в Китай. И, естествено, Народен Съд и пълна конфискация на имуществото на всички намазали от разпродажбата на нашите индустрии и справедливи присъди за виновниците за разрухата.

    Уви, шансът това да стане е почти никакъв. Но шанс все пак има!
  • 93 Александър Януш

    0 1 Отговор
    Четейки статията и коментарите относно нея, за пореден път вклинва у мен тази идея за самодостатъчност. Самодостатъчност на мнение, действие, възприемане.
    Мнение подчинено на : само и единствено.
    Действие подчинено на : мога и правя
    Възприемане подчинено на: аз и другите.
    Има една норма която определя обществото, което равносилно желаем и хулим :
    само и единствено, мога и правя, за мен и другите.
    Независимо нещо ни отърва или не, го подлагаме на гласуване.
    Като общество обаче,не определено като: лична самодостатъчност.