5 Ноември, 2021 12:02 8 186 81

Адв. Албена Белянова за ФАКТИ: Имаме право да знаем какъв публичен ресурс се разходва, за да бъдем плашени и стресирани

  • адв. албена белянова-
  • албена белянова-
  • министерство на здравеопазването-
  • ваксинация-
  • информационна кампания-
  • covid-19-
  • коронавирус

"Насилието ражда насилие, а кампанията на МЗ е насилие над психиката ни. Нямаме нужда да бъдем плашени, уморихме се, отвратихме се", смята тя

Адв. Албена Белянова за ФАКТИ: Имаме право да знаем какъв публичен ресурс се разходва, за да бъдем плашени и стресирани - 1
Албена Белянова; Кадър: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смарт часовник срещу ваксина - една от стратегиите на Министерството на здравеопазването, с която то целеше да повиши ваксинацията срещу Covid-19 у нас, се превърна в нещо като градска легенда. “Получи ли съобщение?”, “На мен ми го изпратиха”, “Ти още ли нямаш?”, “Най-накрая дойде!”.

Текстовите съобщения, които много от нас получиха от Министерството на здравеопазването с прикана да се ваксинираме, за да спечелим смарт часовник, обаче бяха само част от информационната кампания за ваксините, и то забавната част. Забавна именно заради нелепостта си на фона на сериозността на тематиката. Другата част от тази кампания - никак не весела, предизвика множество бурни обществени реакции.

На 1 ноември - понеделник, адв. Албена Белянова изпраща запитване по реда на Закона за достъп до обществена информация, за да разбере колко струва на данъкоплатеца тази рекламна/информационна кампания на Министерството на здравеопазването.

“Провежданата от Министерството на здравеопазването рекламна/ информационна кампания за ваксинация срещу Covid-19 предизвиква бурни обществени реакции. Крайно неодобрителни и негативни са реакциите по отношение на публикуваните на интернет страницата на МЗ и на страницата в социалната мрежа Facebook (публикации от 21.10.2021 г. и от 29.10.2021 г.) на МЗ банери (едната част - в черно бяло неваксинирани, другата част - в цветно ваксинирани)”, пише тя в своето заявление.

Към настоящия момент въпросният банер е свален. Банерът е разделен на две части. Лявата половина е черно-бяла, виждаме празно болнично легло. Дясната половина е цветна и трима млади души се смеят. Надписът отдолу ни информира, че 99% от хората, починали от Covid-19, са били неваксинирани.

Прилагаме обаче друг подобен пример:

Адв. Белянова задава три въпроса - МЗ възлагало ли е дейности, свързани с рекламната/информационната кампания за ваксинация срещу Covid-19, на външни изпълнители и ако да, какви дейности, на кои изпълнители, при какви процедури и за каква стойност; в случай на възлагане на дейности на външни изпълнители, кои са отговорните служители в МЗ, които осъществяват контрол по изпълнението; в случай, че рекламната/информационната кампания за ваксинация срещу Covid-19 се осъществява изцяло от служители на МЗ, на кои служители е възложено провеждането ѝ и кои служители осъществяват контрол.

За да научим какво я провокира да се поинтересува от финансирането на кампанията, от ФАКТИ разговаряхме с адв. Албена Белянова.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Адв. Белянова, защо според Вас рекламната кампания на ваксинацията предизвика неодобрение?

- Неодобрение е меко казано. Предизвика гняв, даже агресия. Насилието ражда насилие, а кампанията на МЗ е насилие над психиката ни. Нямаме нужда да бъдем плашени, уморихме се, отвратихме се. Имаме нужда от емпатия, а не чрез страх да бъдем „убеждавани“ в ползата от ваксинацията, която все още не е безспорна. Има официални данни, че при някои хора ваксинацията води до увреждания, дори до фатален край.

- Банерът със статистика, че 99% от починалите са неваксинирани ли е най-фрапантния пример от тази рекламна кампания?

- За мен по-фрапантни са банерите, на които от едната страна виждаме тъжни, самотни, отчаяни млади хора, които МЗ представя като неваксинирани. Прави се внушение, че само ваксинираните могат да живеят пълноценно, да общуват, да се забавляват. Внушава се, че неваксинираните, в т.ч. и хората, които имат противопоказания за ваксинация, които са преболедували и изградили антитела, тестваните, са неинформирани и безотговорни и по-малко хора от ваксинираните. За пореден път се създава разделение и противопоставяне в обществото ни. Реакциите на тези банери са безпощадни: „фашизоиден плакат“, „скандален“, „позорен“, „циничен“, „дискриминационен“.

По отношение на статистиките, които цитират управляващите, вижда се, че все по-малко хора им вярват. Недоверието в институциите е огромно, но и заслужено. Издават се фалшиви сертификати, което институциите не могат да предотвратят. Едва ли някой знае какъв е реалният брой на фалшивите сертификати. Говори се за случаи на хора, отчетени като болни от Covid-19, без реално да са били. Има случаи, при които преболедували вируса нямат надлежния документ. За каква точна статистика можем да говорим?

- Какво конкретно Ви провокира да изискате от МЗ информация за финансирането на тази рекламна кампания?

- Това, че кампанията на МЗ има обратен ефект. Това, че имаме право да знаем какъв публичен ресурс се разходва, за да бъдем плашени и стресирани.

През август стана ясно, че предвидените бюджетни средства за информационна кампания за окуражаване на ваксинацията в България е с бюджет за цялата 2021 година в размер на 10 532 лева с ДДС, заложен от кабинета „Борисов 3“. При актуализацията на бюджета не беше прието предложението да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева за информационна кампания за ваксиниране срещу Covid-19.

- Акцент във въпросите Ви е и кой изготвя тази рекламна кампания - служители на МЗ или външни изпълнители. Защо е важно това да се разбере?

- Знаем, че в момента държавната администрация е изключително раздута, а и определено привилегирована по време на пандемията. Въпреки това, много дейности се възлагат на външни изпълнители, което не смятам за целесъобразно. Важно е данъкоплатците да знаем какво, на кого и защо плащаме. Важно е да разберем кой е одобрил и кой носи отговорност за рекламна кампания, която с право възмути хората.

- Мислите ли, че ако имаше по-различна проваксинационна кампания, нивата на ваксинация у нас нямаше да са толкова ниски?

- На първо място трябваше да има информационна кампания за ефектите и пораженията на вируса върху хората. Не да бъдем плашени с чували с трупове и с брой на смъртните случаи, а да бъдем информирани как да посрещнем вируса и какви мерки да вземем при първи симптоми. Това, според мен, би предотвратило не един и два трагични случая.

Когато синът ми, който е висок над 180 сантиметра и тежи 90 килограма припадна, като реакция на вируса, само благодарение на това, че моя близка беше споделила с мен за възможна такава реакция на организма, запазих самообладание и не изпаднах в паника. Трябваше и през лятото на 2020 година, и през лятото на 2021 година да бъдат взети мерки, с които адекватно да бъдат посрещнати втората и третата вълна. И, разбира се, една информативна, последователна, експертна и най-вече човечна кампания би постигнала много повече, отколкото тази, на която сме свидетели.

- Трябва ли според Вас МЗ да е по-категорично както в мерките, които налага, така и в посланията, които отправя?

- Реално, при ниския процент на ваксинирани, ние сме в локдаун, макар и да няма въведено със заповед на министъра на здравеопазването извънредно положение. Отделни институции, като например Комисията за защита от дискриминация, отмениха провеждането на открити заседания. Някои съдилища също отлагат разглеждането на дела.

Посланията трябва да са последователни и експертни, а не по-категорични, и да са мотивирани от грижа за хората, а не от политически или други интереси.

- Като юрист - зеленият сертификат за Вас ограничава ли нечии права?

- Пандемията доведе до безпрецедентна намеса в живота ни и в ограничаване на различни наши права. Неваксинираните, а по една или друга причина и преболедувалите, които нямат официален документ, нямат правата, които „дава“ зеленият сертификат. Ограничаването на правата, било чрез заповеди или чрез зеления сертификат, обаче трябва да служи единствено на целта да бъде ограничен вирусът в името на човешкия живот, а не за други цели.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 143 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    53 79 Отговор
    Всеки почна да е специалист по вируси, ваксини и помощи и всички дрънкат само глупости!

    Коментиран от #8, #38

  • 2 Доростол

    38 161 Отговор
    Уважаемата адвокатка дали щеше да е толкова напориста само преди една година при едно друго управление и една доста активна прокуратура?! Едва ли, мисля аз.

    Коментиран от #11, #43, #45, #55, #65, #77

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    42 22 Отговор
    То е ясно....
    ОГРОМЕН!
  • 4 Голяма работа сте адвокатите!

    39 94 Отговор
    Булка? Замисляла ли си се в живота си че си само един разносвач на пари като тези от ЕКОНТ и Спиди? Адвокатите сте РАК за България! Носите пари от престъпниците безнаказано на съдии и прокурори, вземате си вашето, оправяте ниската присъда, и се мислите за успешни! За да се оправи България вие сте от първите дето трябва да изчезнат! Всеки има право на истински процес, на кого ги говориш тия кьорфишеци?

    Коментиран от #52

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    55 74 Отговор
    Само надникнете как Радев спазва мерки срещу корона вируса в момента в Бургас.....
    От там си направете извод колко му се е усладила властта...ПРЕДАТЕЛ!
    ЩЯЛ ДА ПРИЕМЕ СЪС СМИРЕНИЕ волята на избирателите......хахахахааааа
    Само жипка му липсва, Бойко номер 2!
  • 6 Ако

    39 55 Отговор
    искаш се ваксинирай ако искаш не се, твоя си работа, само не ни занимавай с личните си драми мааа
  • 7 Гост

    36 10 Отговор
    Kak се получава 4.6 при само едно гласуване???
    Оценката на един човек не е ли цяло число?
    Аз натиснах 5 звезди, защо 4.6?

    Коментиран от #21, #23

  • 8 Бяс

    145 10 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Щo зa пeрвeрзeн цинизъм ca вcички тия прaзни прикaзки зa зaгрижeнocт зa индивидуaлнoтo здрaвe нa хoрaтa, пo-гoлямa лъжa oт тoвa eдвa ли някoгa e изричaнa. Знaчи никoй нe гo e грижa, чe имa хoрa вкл. и дeцa, кoитo бъркaт в кoнтeйнeритe зa бoклук oт къдeтo cъбирaт втoрични cурoвини, изхвърлeни дрeхи и oбувки, тa дoри ce хрaнят c изхвърлeнoтo в кoнтeйнeритe. Никoй нe гo e грижa, кoй при кaкви уcлoвия нa труд рaбoти, кaквa мизeрнa зaплaтa му ce плaщa, кoлкo мнoгo нe мoжe дa cи пoкриe рaзхoдитe зa жилищe, хрaнa, oтoплeниe, дрeхи, нo cъщитe тeзи НИКOЙ тaкa ca ce зaгрижили зa здрaвeтo ни дa нe ce рaзбoлeeм oт кoвид, чe нa НИКOЙ нe му пукa кoй oт кaквa другa бoлecт cтрaдa, мoжe ли дa cтигнe дo лeкaр или нe мoжe, aдeквaтнo ли гo лeкувaт или нe, мoжe ли дa cи купи лeкaрcтвaтa или нe, имa ли oт къдe дa cи ги купи! Cтрaхoтнa зaгрижeнocт - aбcoлютeн ЦИНИЗЪМ.
  • 9 CoV TV

    50 9 Отговор
    Ако спре никой няма да се ваксинира хихи
  • 10 Смех

    30 27 Отговор
    За кретеноидите това е Фашизъм... а фашизма се бори с уби.ване на фашистите
  • 11 Верно ли

    61 13 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    Евала, Белянова!
    Уважаемата адвокатка беше още по-напориста при "другото" управление!
  • 12 смешници

    38 1 Отговор
    То ако ставаше така плашенето вече да са затворени заводите за цигари и алкохол. Страхливци много, но не достатъчно за ръчкане на стадото. Тези похвати се учат в 3ти клас.
  • 13 Гост

    67 1 Отговор
    Албенче, те парите са тези инфодемия идват от НПО-та и Европа! От бюджета и да се плаща, са стотинки в сравнение с другите плащания....

    Коментиран от #49, #50

  • 14 улрих

    13 14 Отговор
    аз съм прост и чета the bulgarian times
  • 15 НЯКОЙ

    8 17 Отговор
    "Пocлaниятa трябвa дa ca ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ и ЕКСПЕРТНИ, a НЕ ПО-КАТЕГОРИЧНИ, и дa ca МОТИВИРАНИ oт грижa зa хoрaтa, a нe oт пoлитичecки или други ИНТЕРЕСИ."
    Питам
    1. Колко ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ - всеки ден, по колко пъти на ден и т.н.;
    2. ЕКСПЕРТНИ - кой трябва да оценява експертите - тук има различни мнения;
    3. НЕ ПО-КАТЕГОРИЧНИ - самата категоричност е размито понятие и кой я оценава;
    4. МОТИВИРАНИ за здравето на хората - толкова лъжливи послания получихме, че има грижа, така че и тук се препъваме;
    5. Това пък с ИНТЕРЕСИТЕ е най-сложния момент, защото даже да не се прокарват пряко интереси, те са винаги основата на нещата!
    Така че адв. Белянова, виждате че Вашите пожелания са доста трудни за изпълнение !
  • 16 Перо

    43 9 Отговор
    А колко пари се усвояват от фармацевтичните фирми,производители на ваксините,извън бюджетните разходи за плашене и сертификати?
  • 17 ДАЙ ТЮТЮН🚬

    16 25 Отговор
    АМИ ТАЯ АДВОКАТКА ДА СЕ ВЪЗМУЩАВА И ДА СЪДИ ПРОИЗВОДИТЛИТЕ НА ПАПИРОСИ ЗА ЛИЦЕПРИЯТНИТЕ СНИМКИ И НАДПИСИ НА ЦИГАРЕНИТЕ КУТИИ☝😉😉СЪД ✊

    Коментиран от #54

  • 18 00014

    44 12 Отговор
    Една голяма част от цитираните финанси отиват към тези, които защитават тук ваксинирането --- тролченцата, платените мижитурки.
  • 19 Българка

    33 19 Отговор
    Изнесената статистика за починалите и тежко болните, които са ваксинирани е тотално изкривена. Над един милион са българите, които се завърнаха от чужбина и много от тях са се ваксинирали там. Нашите здравни власти обаче ги водят като неваксинирани. Много от тях са били или са сега тежко болни "неваксинирани". Има и много починали

    Коментиран от #42

  • 20 ПСР

    24 48 Отговор
    Така е.Това,с часовниците беше пълна подигравка.Адвокат Белянова,вместо да философствате и слоблудствате,идвайте с мен,доброволка в КВ 19 клиники и отделения.Дали петък или събота вечер,аз ходя,две дежурства нощем,по 12 часа.Безплатно.Елате,за да се нагледате.Какъв публичен ресурс се харчи,за да се спасяват животи.Какъв човешки ресурс,на лекари,сестри и санитари се харчи,за да се измъкнат животи.А смъртността-голяма.Аз го виждам.Ще го видя тази нощ,утре пак.Може да сте стресирана,отвратена,изморена.Питайте хората,които това работят ежедневно.На мен ми е "лесно"-мия,чистя,търча като санитрарка и....виждам какво се случва.Елати и Вие,високопоставена,умна,мъдра госпожо адвокат!

    Коментиран от #26, #30, #34, #57, #74

  • 21 Само питам

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Имаш ли средно завършено?А да си чувал за средно аритметично ?
  • 22 изроди

    25 15 Отговор
    трябва да им бъде повдигнато обвинение за всяване на страх и паника
    НА ВСИЧКИ уроди по НПК !
    да гният в затвора - още по -добре каторга !

    Коментиран от #51

  • 23 среднощен

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ДДС-то, колега... Естествено, че както във всяка друга медия и тук манипулират....
  • 24 Турист

    10 9 Отговор
    Албена АД нещо се заблудила, че освен някой изпаднал румънец на пълна програма (all inclusive) няма кой да и се върже! Гладът е по-силен от ток…
  • 25 Филип Ейджи

    25 14 Отговор
    А една минута телевизионно време колко струва та от сутрин до вечер е само ковид!?
  • 26 Хи хи

    16 11 Отговор

    До коментар #20 от "ПСР":

    Да сте жив и здрав и продължавайте да го пишете под статиите за ковид.
  • 27 Просветен илюминат

    26 13 Отговор
    Тя чашата отдавна преля и лека полека ще си казваме вече така нещата.
    Ето и адвокат да се намеси за стреса и страхът,който сеят медиите и той определено не е здравословен,а и да си дойдем на думата,от къде пари за този пиар и масова хипноза на знайни и незнайни професори?
    Каквото и да си говорим става въпрос за пари.
    Следвайте парите къде водят и ще стигнете до истината.
    Тези,които се ваксинираха първи и сега атакуват другите,които не са дали щяха да се ваксинират ако към тях другите се отнасят както те към тях?
    Сънудените как се пробудихте за да не се ваксинирате и не вярвате на лъжи?
    С това поведение и агресия ли ви събудиха?
    Ето как всеки вижда в другия себе и се бори срещу самия него,като ефекта накрая е нулев.
    Нито неваксинираните ще се ваксинират нито ваксинираните ще се събудят.
  • 28 Бамбука

    12 24 Отговор
    Искаме да сме в ЕС, но не искаме да сме като другите страни членки. Бих уважил и прочел с интерес всякакви мнения даващи информация как е в другите страни. Стадионите им били пълни, заведенията също не страдат от липси на клиенти, но .....защо е така ?
  • 29 Я па тая!

    32 14 Отговор
    Знаеш ли кога тези от МЗ ще ни уплашат? Точно никога. Аз на тези изобщо не им вярвам. Ясно е, че всичкото шоу е за много пари. Нас турците 500 г. не ни уплашиха та някакъв си Кацаров ще ни уплаши. Щом живееш в БГ-то трябва да си смел. Това не е държава като държава, а арена за борба с корумпирани политици-идиоти.
  • 30 Просветен илюминат

    28 14 Отговор

    До коментар #20 от "ПСР":

    Нямам нищо против да дойда,занимавал съм се раково болни преди 12г и едва ли ще видя нещо по-различно от хора,които на едно друго ниво са живели живота довел ги до болестта им.
    Всеки иска някой друг да запълни празнотата му,да му угажда и да го обгръща с внимание и другите да са отговорни за щастието и здравето му.
    Ето такива хора влизат в такива отделения,а не като мен носещи отговорности за живота и здравето си и борейки си не със системата и другите,а със собствените си демони и за това 25г не ползвам лекарства и здравната система.
    Лекарствата не помагат на родителите ми да са здрави и да нямат високо кръвно,а докато живеем в болна среда и болно общество което иска да бъде болно ще е така.
    Всичко е пари и интереси.
  • 31 ГруЮ

    13 11 Отговор
    Когато получиш смарт часовник от ваксинацията:
    12:00
    11:59
    11:58
  • 32 Псевдоним

    9 13 Отговор
    Само за протокола да кажа, че тази снимка от МЗ е най-малко идиотската от всичките :D
  • 33 Иван

    18 31 Отговор
    На тази Албена Белянова прокърорът трябва повдигне обвинение за противочовешка дейност и агитация !

    Коментиран от #39, #70

  • 34 Просветен илюминат

    24 13 Отговор

    До коментар #20 от "ПСР":

    Преди Ковида смъртността като беше голяма и водеща какво направихте и подобрихте за здравето на пациентите си толкова години?
    Видя се как се крадат пари за здраве фалшиви телкове на слепи,каращи мерцедеси и както се казва,каквото си посеете това и ще пожънете.
    Освен традиционните методи има и алтернативни.
    Сега ще берете плодовете на собствената си алчност.
  • 35 зрител

    12 12 Отговор
    Тази загрижена гражданка къде беше миналата година при КратунатаCO аман от платени клакьори.....

    Коментиран от #41, #71

  • 36 нннн

    21 10 Отговор
    Абе, кой назначи фашисткото правителство? Радев? Втори мандат... ама друг път!
  • 37 Просветен илюминат

    18 7 Отговор
    Не е ли нормално при тази ситуация в която се намира здравната система парите за часовниците и рекламата кампания да се бяха дали на медиците примерно или за други нужни неща в болниците?
  • 38 ИСТИНАТА

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Държавата ни очевидно боледува!
    На кого би поверили лечението и?
    На леви и десни шамани?
    Или на професори от Харвард?

    Гласувай!
  • 39 хаха

    8 8 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    Защото може да ти спрат паричките за тролене?
  • 40 колега

    6 15 Отговор
    Тъпа пу.ка/ Както би казал ББ/
  • 41 дааааа

    3 9 Отговор

    До коментар #35 от "зрител":

    Нещата, проблемите се избистрят с времето. Както и човек поумнява с възрастта.
  • 42 Баш софиянец

    22 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    В българската статистика наричат "ваксиниран" само, който е с две дози. Което значи,че никъде не се казва, колко от т.нар. "неваксинирани" са хора с една доза. Освен това фатално за справянето с болестта е ваксинирането по време на епидемия. Тома е самоубийство.
  • 43 Просветен илюминат

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    Ти в миналото ли живееш или в настоящия момент?
    Често държавните служители работят върху неща от миналото и в настоящия момент искат да направят неща за нещо миналото,което е много тъпо и безрезултатно.
    Престъпление което с години се разследва не променя средата и хората за да няма други,но дава пари на тези,които се занимават с разследването му.
    Полицаите стоят около някой стоп,който се чудиш защо е поставен като няма нужда от него и не спираш,а те изкачат скрити зад някой контейнер и те спират и глобяват.
    А ако стоят скрити и ти направиш нарушение и удариш някой,това че те са там и вардят след знака променя ли секунди назад мелето примерно?
    Човек не живее в настоящето,поради факта,че се тревожи и мисли за неща някъде там във времето което не е тук и сега.
  • 44 Само Господ

    4 8 Отговор
    решава, кой, колко ще живее. Всичко е написано. Изтриване няма. И втора серия също. Броят се само три неща: какво и колко си изял, колко си изпил и из%e%б@l. Това е истината.
  • 45 RAK DA HVANESH

    0 15 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    СЕМЕЙНО! Първо децата и ти да гледаш как се гърчат!
  • 46 бай онзи

    8 7 Отговор
    още по-интересно е масончетата, ротари клуб и други разни подмолни организацийки какъв им е келепира от тази реклама дето палащат
  • 47 мародер

    16 2 Отговор
    Защо никъде в статията не се посочиха цифри, аджеба колко пари са дадени за реклама? Знаем че минута реклама струва стотици хиляди лева - до сега само със сигурност са стотици часове! Защо тези пари не са дадени за лекуване на болни а за реклама!? Това е въпроса.

    Коментиран от #53

  • 48 Учуден

    8 6 Отговор
    Тия кифли горе дето се хилотят що са без маски, ммм? Да не стане след играчка.... плачка
  • 49 мародер

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    А знаеш ли от къде идват парите на НПОтата? Ако мислиш че са от Шорош грешиш - до сега одавна да беше обеднял. Поинтересувай се за истинската причина за свалянето на правителството на Жан Виденов.
  • 50 Информиран

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Факт.

    Фекалиите с които ни заливат още от преди пландемията ако не други поне са платени от немския данъкоплатец, а не от българския.

    Коментиран от #66

  • 51 ПРАВ СИ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "изроди":

    но е по НК не по НПК.
  • 52 България ще

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Голяма работа сте адвокатите!":

    се оправи като намалеят неграмотните плебеи и забранят на прошляци като теб да гласуват!
  • 53 Щото аджеба

    5 2 Отговор

    До коментар #47 от "мародер":

    още не са й отговорили, аджеба!
  • 54 ЗАЩО

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "ДАЙ ТЮТЮН🚬":

    Да не взимат от твоите пари? Като искаш, наеми я и ги съди!
  • 55 Уважаената

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    адвокатка винаги е отстоявала правата на гражданите, в това число и правото да бъдем информирани. Явно на Вас това не Ви е необходимо.
    Когато човек е информиран той може да вземе правилното решение. И това не се отнася само за ваксините. Останалото е "промиване на мозъци".

    Коментиран от #56

  • 56 хъм

    1 5 Отговор

    До коментар #55 от "Уважаената":

    а останалите адвокати, с малки изключения, какво правят?

    Коментиран от #58

  • 57 Колко па

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "ПСР":

    толко да е високопоставен един адвокат? Николко. Ще идва ако прецени така. Ако прецени да не идва, няма да идва. Тия дето са се фанали и вземат заплата да са учили за друго. На доброволците браво, благодарности.
  • 58 Пожелавам

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "хъм":

    Ви да нямате нужда от техните услуги. Или живеете с мисълта, че можете и знаете всичко?

    Коментиран от #60, #61

  • 59 дедо ви

    7 1 Отговор
    значи можем да мрем от инфаркт и инсулт но от ковид не може .....от къдя на къдяяА !?!?!
  • 60 хъм

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Пожелавам":

    като във всяка професия има такива, които стават и такива, които не стават. Адвокатите не са по-различни от лекари, попове, учители и т.н.
  • 61 хъм

    3 3 Отговор

    До коментар #58 от "Пожелавам":

    и да ви кажа: това дето е направила не е никакъв адвокатлък, а най-обикновена административна процедура.

    Коментиран от #62

  • 62 Това потърждава

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "хъм":

    мнението ми, че има хора със самочувствието, че знаят и могат всичко. Защо не го направихте Вие?

    Коментиран от #63, #64

  • 63 А защо

    1 5 Отговор

    До коментар #62 от "Това потърждава":

    вие не ме наехте да го направя? Защото отдаааавна съм спрял да работя про боно, освен наистина за крайно нуждаещи се в изключително затруднено положение.
    Като и отговорят ще я видим какви ще ги свърши.
  • 64 ХАХАХАХА

    0 5 Отговор

    До коментар #62 от "Това потърждава":

    Абе друго си е да се изживяваш като последна инстанция и морален съдник! Я, земи се скрий некъде!
  • 65 Иван

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    То се вижда че не мислиш!
  • 66 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #50 от "Информиран":

    Много ми е интересно как изглеждаш залят с фекалии ?
    Изпрати една смимка или дай линк, за да се посмеем
  • 67 тая оцъклената

    5 4 Отговор
    е продукт на инбридинг/инцест
  • 68 Матей

    11 6 Отговор
    Кампанията служи именно за други цели,различни от здравните,следователно върши се престъпление,злоупотреба с власт и с особено висока обществена опасност.Въвежда се обществото в заблуждение за смъртоносността на мижавия ковид,във вълшебните качества на пробните ваксини,разработен е цял арсенал от репресивни мерки за натрапване на пагубната ковид-система.всичко това трябва решително и веднъж завинаги да се прекрати и заклейми от ново народно правителство и президент ,също пряко избран от народа.
  • 69 ВБНКЙМЛ;

    6 14 Отговор
    И ти ли, ма, Юдо?!
    И ти ли ни размахваш антиваксърска пропаганда, че мангъра не ни стига?!
    Значи вие не се плашите от загиващите в мъки всеки ден хора, колкото в една самолетна катастрофа, не ви е жал за почернените хиляди семейства, но ви сплашвали били с ваксинацията?!
    Язък ти, че си образован човек!
    Я кажи, колко ти плащат да промиваш мозъЦите на хората?!
    И кой ти плаща?! КОЙ?! МММ?!

    Коментиран от #78, #80, #81

  • 70 а на тебе

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Иван":

    трябва да ти забранят да пишеш по форумите докато не завършиш поне 3 ти клас.Разбра ли ме добре ПРОКЪРОРЕ.

    Коментиран от #72

  • 71 ТАМ СИ БЕШЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "зрител":

    Ама ти откъде да знаеш.Писател не читател.
  • 72 вбйкнмл;

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "а на тебе":

    Е де, не е толкова зле човекът - правилно е поставил пълен член, за разлика от много други.
    Може случайно да е чукнал неправилния клавиш.
    Иначе право хортува. Освен ако не си антиваксър. Ама аз тях за хора ги нямам, а за добитък... :)))

    Коментиран от #73, #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Желаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "ПСР":

    От три дни обикалям ковид отделенията и искам да стана доброволец, навсякъде отказват, нямали такава практика. МОЛЯ ако имате информация къде наемат доброволци да споделите! По образование съм елекро инженер.
  • 75 Кой плаща на Н Витанов и Л Томов, тези

    9 1 Отговор
    Опсихясват Народа от Началото на КОВИД Кризата, кой им плаща!!
  • 76 Комунист

    1 4 Отговор
    Ама точно на теб ще ти се обясняват.Ха,ха.Нещо много си си повярвала,другарко.
  • 77 доростол1

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доростол":

    не..ти не можеш да мислиш, не ти се отдава..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.