Last news in Fakti

4 Декември, 2021 13:00 7 264 122

Съд за антиваксъри

  • николай николов-
  • антиваксъри-
  • затвор-
  • коронавирус

Всеки има право на мнение... Както и да изръси някоя дивотийка...

Съд за антиваксъри - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Материал със същото заглавие бе публикуван в броя от 30 ноември на вестник "Дума". Двоумях се дали да го коментирам... Всеки има право на мнение... Както и да изръси някоя дивотийка... Човешко е... Такива мисли ме възпираха да кажа нещо. Но от друга страна по женски експресивният текст беше поместен в авторската колонка на първа страница – следователно той отразява не личното виждане на уважаваната от мен журналистка, а цялостната политика на сериозното издание на БСП... И това вече е притеснително.

Някои абзаци жегват. Цитирам дословно: "...продължава агресивната битка на антиваксърите срещу имунизирането. Учени са на мнение, че провалът на образованието ни е довел вече до масово невежество, затова хората вярват на глупостите, леещи се свободно и в медии, да не говорим за интернет. Тоя път обаче няма място за глезотии и простотия. Далеч по-културни днес нации въвеждат задължителни ваксини, а някои държави са на път да криминализират антиваксърството. Плещиш измишльотини и застрашаваш живота на хората - съд и затвор!...". Ожесточение, зад което прозира презрение към нашия народ, към инакомислието... Звучи много тъжно! Възможно, подобни бурни чувства се надигат, когато човек бива инжектиран насила с противоковидния разтвор... И сега той иска повече от нас да бъдат набучкани на всяка цена, за да съприживеем неговата участ? Или пък горестните слова са породени от паника и страх? Нали заради печалбите големите компании и алчните им лакеи правят всичко възможно да ошашавят хората...

И все пак е недопустимо вината за неуспешната борба с COVID - 19 да бъде прехвърляна от болната на здравата глава. Авторката подхожда субективно към темата и съзнателно или не изопачава истината. Именно върху несъгласните да бъдат продадени от държавата на фармацевтичните лаборатории е прилаган силен натиск. Не здравомислещите хора саботират старанията на милосърдните милиардери да ни опазят от вируса... Просто плановете на пасмината, създала хаоса, наречен пандемия, коренно се различават от интересите на обикновените хора. Масовото налагане на бъркоча за подсилване на имунитета най-вероятно ще породи нови здравословни и социални проблеми.

Но целта ни тук е не да водим ненужни полемики... Важното е какво се крие зад подобни статии.

Вестник "Дума" и счупеният рупор на несоциалистите – БСТВ, също носят отговорност за провалите на своите работодатели на изборите. Лишените от хъс автори, стремежът им да преразказват очевидното, невежеството и липсата на ерудиция, критичност и безпристрастност обезкуражиха читателите и зрителите, които са и гласоподаватели.

Журналистиката трябва да разбунва духовете, да клейми неправдите и да обединява хората за защита на техните права... Но в конкретния случай тя прилича на котка, пробваща да набере скорост върху заледена локва – дращи по повърхността, буксува... Проблемите, причините и решенията остават далеч зад хоризонта на партийните назначенци. За предпочитане е да рекламираш ваксини, отколкото да пишеш за оялите се червени феодали в провинцията или за поредния опит за преврат на "Позитано" 20.

БСП няма идеология... Даже може да се поспори дали тя е партия... Това сдружение на семействата, разрушили България, защитава идеите на глобалистите. Те първо ни лишиха от отечество, а сега с подвластните им средства за масово осведомяване втълпяват на обществото, че трябва да се смири с принудителната ваксинация, поощряването на сексуалните извратеняци и унищожаването на промишлеността посредством т. нар. "Зелена сделка".

Нужни сме им разединени и обезсилени. Такива ми ти работи.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 152 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Към автора

    172 38 Отговор
    Николов, БРАВО!

    Коментиран от #4

  • 3 Дамммм

    55 17 Отговор

    До коментар #1 от "хихихихи":

    Е точно за това пише автора.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 123

    114 22 Отговор
    Добре казано
  • 6 Кики

    174 23 Отговор
    В Англия има 18 смъртни случаи на деца от 12 до 17 години след ковид ваксини, също 17 000 странични ефекти като 1 018 са сериозни като парализа
  • 7 Доктора ти

    11 32 Отговор

    До коментар #1 от "хихихихи":

    Абе , Дънкан Маклауд, ти ли си бре?
  • 8 Сатана

    19 178 Отговор
    Антиваксърите ще подскачат,подскачат и ще клекнат.Новия ред намери цаката на всеки дръзнал да се противопостави на новия медицински фашизъм.

    Коментиран от #44, #50, #94

  • 9 Не на диктатурите

    204 22 Отговор
    Антиваксърите са против Ковид-фашизма, а не против медицината като цяло. Когато не може тази ваксина да ни убеди с позитивно въздействие, те се опитват да я правят задължителна. Събодете се! В Новия световен ред ще ни инжектират редовно за цертификат и ще допълват непрекъснато нови рестрикции.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Доктор

    149 15 Отговор
    В конституцията пише
    Безплатна здравна грижа за народа.
    Ваксината е зараза. Противоконституционно.
  • 13 Антиваксър

    17 64 Отговор
    Аре върете по бързо да се ваксинирате бе, няма ви чакам цял живот.

    Коментиран от #16

  • 14 Не не и пак не

    130 16 Отговор

    До коментар #4 от "няма браво":

    В какви "масови убийства" е съучастник бе изпържен мозък?

    За такива като теб каквото и да се каже ще е безсмислено, защото ти вече си лишен както от свободна мисъл така и от възможност за правилна преценка. Радвай се, че си ваксан и не се бъркай на другите хора както те не се бъркат в твоето решение което сам си взел.
  • 15 Не не и пак не

    36 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антимилиционер":

    О не се притеснявай те ще изядат и теб.
  • 16 Не не и пак не

    27 6 Отговор

    До коментар #13 от "Антиваксър":

    Няма да ти стигне живота, за да го дочакаш.
  • 17 Кратун

    28 11 Отговор
    Браво!
  • 18 Фермер

    90 15 Отговор
    Само Пламен Пасков и Мангъров.
    Ако имате проблеми с медицинския фашизъм обърнете се към БАДЖ Български Алианс за Достоен Живот
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 no name no face no number

    59 11 Отговор
    Браво Свобода или смърт
  • 22 Госあ

    19 83 Отговор
    Комплексираните плоскоземци страдат и от някакво обсесивно-компулсивно разстройство, че са непрекъснато следени, понеже действията им са изключително важни за развитието на вселената и някой неистово се нуждае от техния уникално превъзходен генетичен материал.

    Коментиран от #29

  • 23 селтак

    103 12 Отговор
    Ми вижте страстната прегръдка на Фон дер Лайннер със шефа на Пфайзер и ше ви се изясни ситуацията от която нема изход,изхода е масова ефтаназия и ухилена фон дер Лайнер!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Матей

    61 6 Отговор
    ПРАВИЛНО.тИЯ ОТ БСП И ТЕ СА СЕ БЪГНАЛИ НА ТЕМА ВАКСИНИ.На който му хлопа дъската и се подвежда от увещания и дитирамби,да си подписва присъдата сам(декларация за собствена отговорност) и да се боде на воля.Времето ще покаже кой крив,кой прав,за експерименталните течности и доколко помагат или вредят.Знайно е,като не знаеш какво правиш,не го прави.Като скочи една овца в пропастта,останалите и те след нея,не бъдете овце!Процента на заболели с вакса или не е съпоставим,значи ваксините са едно плацебо в най-добрия случай,а чуваме и за множество странични ефекти.Особено,че ваксинираните не могат да придобият траен имунитет дори след преболедуване .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Българка

    20 98 Отговор
    Винаги съм била за свобода на словото. Имам питане към автора, ЗАЩО смята, че антиваксърите са "здравата глава"?? Да взема и да и отговоря. Идеята е, чрез ваксиниране да се спре разпространението, хубава идея с обширно обяснение. Изпитана идея, чрез ваксините хората забравихме болест унищожила коренното население на Америките - едрата шарка. Ваксините спасяват!!Ваксината причинявала тромби?!! Вируса ги причинява в пъти повече. Ако от ваксина, шанса да умреш е 17000 към милиард, то от вируса шанса е 2 милиона към милиард. Най-гадното обаче е друго, за смъртта на 45 ЧУЖДЕНЦИ обявихме национален траур, а за ежедневната смърт на 100-200, че и повече БЪЛГАРИ, даваме само статистика и не я и чуваме даже.. Не е лошо автора и последователите и да отговорят на тези въпроси. Да, свобода на словото, но когато въвежда в заблуда, какво е????????

    Коментиран от #33, #40, #41, #47, #62, #116

  • 29 И отговор не искам аз

    25 4 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Ти в момента си се комплексирал, усещаш ли се, а?
  • 30 Нужни сме им

    39 2 Отговор
    разединени и силно разредени.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "амджика":

    Амджи,я се погали малко,белким се успокоиш.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Миро

    38 5 Отговор
    Бегай се прегледай на някъде и ела пиши. Трябвало да се рекламират ваксини?! Това да не са бонбонки някакви?!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Lssah

    36 3 Отговор

    До коментар #31 от "азис":

    Набии си дозата за днеска и мирни
  • 37 Вярата

    38 5 Отговор
    Браво на автора и факти. 💗
  • 38 Която

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "азис":

    И да труши все тая, те всички са празни!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не не и пак не

    57 9 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    И аз съм за cвoбoдa нa cлoвoтo, но триенето на неудобни коментари СВОБОДА НА СЛОВОТО ЛИ Е? Истината не се ли ражда в дебата, а какъв дебат има, когато се трият коментари на хора които не желаят да се ваксинират и защо им вменявате чувството за ВИНА?
    Сега коя е "здрaвaтa глaвa" и коя болната само времето ще покаже, но ти явно се взела решение само, че твоето решение не е миродавно. Както вече казах нека оставим това на времето то е по мъдро и от теб и от мен.
    Постоянно повтаряш антиваксъри, антиваксъри, антиваксъри. Не ти ли омръзна това? И коя си ти че ще определяш хората като такива? ХОРАТА ИЗКАЗВАТ МНЕНИЯ, ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВАКСАТ ПО РЕД ПРИЧИНИ И ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ АНТИВАКСЪРИ КАКТО НА ТЕБ ТИ СЕ ИСКА. Ако пропагандират за това да не се ваксинират вече е друг въпрос, но ако просто изказват своето свободно мнение, че не желаят да се ваксат това е съвсем друго и би следвало да можеш да направиш разлика между двете. Нека всеки сам вземе своето решение да се или да не се вакса. Защо някой такъв като теб трябва да оказва натиск и принуда? Теб например напълно можем да те обвиним че си ВАКСЪР, защото не преставаш да пропагандираш за ваксинация. А идeятa, чрeз вaкcинирaнe дa ce cпрe рaзпрocтрaнeниeтo наистина е хубaвa само, че кой ти дава гаранция, че това действително са ваксини? Как може да е ваксина и тя само след няколко месеца вече да не действа? Аз за такива ваксини не съм чувал. Ваксини се бият още когато децата са малки и те са до живот, а тези какви
  • 41 Не не и пак не

    67 9 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Ваксини се бият още когато децата са малки и те са до живот, а тези какви са щом трябва на няколко месеца да се бият отново и отново и отново ? Или си тотално заблудена и не можеш да разсъждаваш или имаш интерес от пропагандата.
    И не сравнявай тези ваксини, ако изобщо са такива с ваксините преборили eдрaтa шaркa. Да вкcинитe cпacявaт, но истинските такива и докато тези не докажат, че са ефикасни никой няма право да оказва натиск за задължителни такива.
    Ти като искаш се ваксинирай всяка седмица това си е твое решение и остави хората сами да вземат своето решение.
    Дали сегашните препарати причинявaт трoмби отново времето ще покаже.

    Коментиран от #71

  • 42 Отлична статия, Ники!

    32 6 Отговор
    Да можеше и колегата ти Джамбазов да прочете поне два реда и да намали проковид агитацията!
    Относно БСП бях на протестите през 97ма и ми стана ясно, че всички са комунисти сини, червени, зелени, пембени! БСП носят огромна вина за безгръбначното си бездействие по време на управлението на гербераст-ДеПеСеДеСарите! Мълчаха и си гушкаха дупетатските заплати, тлъсти бонусчета и мазни далавери! Опозиция?!? Пфууу! Като лепки се прикоткват към силните на деня, мръсни хамелеони!

    Коментиран от #91

  • 43 Дефинирай "антиваксър"

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "няма браво":

    идИоте!
  • 44 Кого наричаш антиваксър

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана":

    плоскоземецо!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Доста ограничено изказване!

    43 8 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    45 чужденци? Това са българи с промито самосъзнание, т нар северномакедонци! И едва ли на тебе ти пука за 100-200 непознати измиращи всеки ден уж от ковид! А от ПТП,от инфаркт, инсулт, рак,онкоболни и т н? Айде стига с тая фалшива загриженост, моля!

    Коментиран от #72

  • 48 гост

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "няма браво":

    Ей тия трети и Н-ти дози не ви влияят добре.
  • 49 Рошко

    20 8 Отговор
    Браво на автора
  • 50 ваксъри

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Сатана":

    Да не висите скоро от някой стълб!
  • 51 Хахаха

    7 25 Отговор
    Аз съм върл антивакс
    Получавам свише факс
    Бързо като дим да замина
    На крематориума през комина
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гост

    59 3 Отговор
    Всеки, който използва понятието "имунизация" за ваксини, които не изграждат никакъв имунитет е невеж или преследва интереси, различни от здравето на стадото.
  • 55 Само науката може да спаси света

    10 59 Отговор
    Пълен бъркоч е в главата на нещастния автор! Естествено, че агресивното антиваксърство трябва да е наказуемо! Иначе човечеството ще изчезне като вид. Но може би това и заслужаваме ...

    Коментиран от #57, #69

  • 56 И днес стотина антивакса

    4 32 Отговор
    Отекоха в канала, пардон повишиха парниковите газове.
  • 57 Lssah

    20 3 Отговор

    До коментар #55 от "Само науката може да спаси света":

    В твоята тиква е още по-голям бъркоч...
  • 58 Ххххх

    4 27 Отговор
    Ако не е Корнелия ще подхванете БСТВ , а сега вестник ДУМА ,засрамете се от статистиката ,най нисък процент ваксинирани ,най много починали! Да тежат на съвестта на анти ваксери стотиците починали хора!! Никой не е застрахован!!!! Страшно е да загубиш близък за броени дни!!?!

    Коментиран от #66

  • 59 Хихи

    12 4 Отговор
    "Или пък горестните слова са породени от паника и страх? Нали заради печалбите големите компании и алчните им лакеи правят всичко възможно да ошашавят хората...". 50:50 и двете + провалените Ваксини 120процента БСп са се запътили под 4процента ПП ППодмяната също.
  • 60 Ваксиниран

    5 45 Отговор
    Неваксинираните да си плащат лечението! И да им се наложи допълнителен данък!

    Коментиран от #88

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    23 3 Отговор
    Днес в света се роди нова раса АНТИВАКСЪРИ. Отношението към антиваксарите е ДИСКРИМИНАЦИЯ, НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА и РАСИЗЪМ.
  • 65 Никакъв съд

    22 2 Отговор
    Просто не трябва да има клинична пътека за ковид.

    Коментиран от #68

  • 66 Ха ха ха ха ха

    35 4 Отговор

    До коментар #58 от "Ххххх":

    Аз съм имунизирана с много ваксини, но сега отказвам да се ваксинирам с въпросните орепарати!Да,препарати.Така ги наричат и фармацевтични те компании, които ги произвеждат. Например Файзър и Модерна. И къде е моята вина за решението на някой да не се ваксинира? Че смъртта им да лежи на моята съвест! Че всеки решава сам за себе си. Аз лично няма да се ваксинирам за ковид, а това дали ти или който и да било иска или не.... изобщо не ме вълнува! Не се чувствам задължена да се ентусиазирам дори за вашето съществуване, та камо ли какви инжекции ще си поставяте!

    Коментиран от #89

  • 67 Мнение

    6 18 Отговор
    Не мисля, че ваксината трябва да е задължителна, но и не мисля, че твърдението, че била даже вредна, е истина ! Като погледна Китай, чието население е 1,5 мрлд. и почти цялото е ваксинирано, то несъмнено мога да кажа, че има невежи, но не знам кои са

    Коментиран от #78

  • 68 Ха ха ха ха ха

    26 3 Отговор

    До коментар #65 от "Никакъв съд":

    Ами като няма да има клинична пътека за ковид, тогава няма да има и ковид:))) Толкова е простичко. Наясно ли си колко кинти е пътеката за ковид? Приемат те с изкълчвно краче, пишат те ковид... Иначе нема кинти от ЗК.

    Коментиран от #79

  • 69 no name no face no number

    22 2 Отговор

    До коментар #55 от "Само науката може да спаси света":

    Наука и здравеопазване имаше в услуга на човечеството преди капитала да се намърда там с по комерсиални цели и задачи.
  • 70 Косача

    21 2 Отговор
    Сега продавам ваксини а догодина ще продавам инвалидни колички
  • 71 Българка

    6 27 Отговор

    До коментар #41 от "Не не и пак не":

    Иистината се решава в спора. Първо, колко човека според теб трябва да умрат за да се "докаже" тази ваксина? До тук са над 2 милиона. Да вероятно са щели да умрат от нещо друго, но е факт че са били носители на вируса. Трудно се доказва. Второ, щом пишеш във форум, медия или се изказваш пред публика, значи искаш да убедиш още някой в твоето мнение, а то е да не се ваксинират, следователно си антиваксър. Знам, че мнението ми не е мЕродавно, но изказвам несъгласие с автора.

    Коментиран от #76, #82, #85, #86

  • 72 Българка

    6 12 Отговор

    До коментар #47 от "Доста ограничено изказване!":

    Първо, специално тези са албанци, а не българи. Второ, пука ми за умрелите от корона вирус българи , най-вече за починалите ми познати. Бог да ги прости! За жалост вече са над 10!

    Коментиран от #77

  • 73 Никой

    5 24 Отговор
    Приканвам всички държави от ЕС да не допускат до своите граници българи без писиар тест и тест за антитела.Щото тук в БГ му намерихме цаката.
  • 74 И тук

    7 2 Отговор
    Един деБил с маска на врата. Понякога човек изпитва неудържимо желание да извади ак и да направи два оборота с него.
  • 75 Джордже Балашевич

    25 3 Отговор
    Страхът ражда фашизъм. И защо постоянно се говори за антиваксъри. Нима хората които ползват ваксините, но са против цялата лъжлива covid кампания и търсят отговори на въпроси са антиваксъри и трябва да бъдат съдени. Това е фашизъм налаган от страхливи хора, хора с голямо его, които никога няма да изрекат истината, ако тя би ги компрометирала! ЗАЩО ?
  • 76 По-ненормалното

    13 1 Отговор

    До коментар #71 от "Българка":

    е, че убежденията се формулират само и единствено от празни приказки, не се научиха, че е необходимо да се видят доказателства и именно това е невежество. Вярвам, не вярвам, пълно глупости ! Сляпото доверие, е самоунижение

    Коментиран от #81

  • 77 По Мутафчийски

    29 3 Отговор

    До коментар #72 от "Българка":

    Ако "ваксините" бяха ефикасни, вероятно нямаше да има толкова починали. Помисли върху това. Всичко, което се натрапва на хората е антимедицина. То и "лечението" е такова.

    Коментиран от #80

  • 78 Чичето

    18 2 Отговор

    До коментар #67 от "Мнение":

    Е да, но жълтите ползват собствените си ваксини, а не бъркочите на Фазер!
  • 79 Наясно съм

    1 14 Отговор

    До коментар #68 от "Ха ха ха ха ха":

    Там работя. Нямаме умрял ваксиниран. Обаче никой от заболелите не се е пазил. И двете групи да си плащат простотията.
  • 80 Ами то няма

    0 16 Отговор

    До коментар #77 от "По Мутафчийски":

    В западна Европа умрелите са десетки пъти по малко

    Коментиран от #83

  • 81 По Мутафчийски

    18 1 Отговор

    До коментар #76 от "По-ненормалното":

    Ами тогава пропагандаторите на "ваксините" да не говоря за вяра в науката. Вяра изизква религията. Науката работи с доказателства.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 По Мутафчийски

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "Ами то няма":

    Някъде, да. Някъде, не. И това доказано не е резултат от експерименталните препарати. Даже обратното.
  • 84 JVS

    18 1 Отговор
    Поздравявам автора за великолепният материал за затихващия в.Дума(имало е навремето си подобен вестник)!Този вестник имаше и редактор де се изживяваше като единия Хр.Ботев само че с лула в зъбите,редактор участващ активно в свалянето на Живков,Жан Виденов и допринесъл за надтоящият хал на българите!Срам!
  • 85 Не не и пак не

    17 2 Отговор

    До коментар #71 от "Българка":

    А по твоята логика кoлкo чoвeкa трябвa дa умрaт, зa дa ce дoкaжe дали тaзи вaкcинa е ефективна? Казваш, че дo тук ca нaд 2 милиoнa, а дали са починали от вируса или от нещо друго? Питам, защото който и да почине то все е от вируса, да ама не някой хора и от катастрофи починаха и се чу, че пак са ги писали, че е от ковид. Грешка?!? Едва ли. Според теб вече хората само от ковид умират значи, това инсулт, инфаркт, рак, диабет грип вече ги няма като причина за настъпила смърт нали? Колко си елементарна дори и за пропагандатор не ставаш.
    ПО ТВОЯТА ИЗВРАТЕНА ЛОГИКА доколкото може да се каже, че имаш такава щoм пиша във фoрум, мeдия и ce изкaзвaм прeд публикa като в тази статия, то знaчи съм иcкaл дa "убeждавам" oщe някoй в моето мнeниe, a тo e дa нe ce вaкcинирaт и cлeдoвaтeлнo съм aнтивaкcър. Явно четенето не ти се отдава, защото изобщо не можеш да вникнеш в текста, а разсъжденията още по-малко.
    Вече 100 пъти го казах и на теб и на останалите като теб, че изказвам само моето собствено мнение, което засяга само и единствено мен и моето решение, а това кой какви изводи ще си направи си е негово лично решение. Никъде не съм казвал, че съм против "ваксините", ако това действително са ваксини, за да ме определяш като антиваксър, но ти упорито се опитваш да ме изкараш такъв, е няма да ти се получи. Това, че аз съм решил да не се ваксам не ме прави антиваксър и това е мое право, а ти си никоя, за да ми оказваш натиск за противоположното. И къде остана СВОБОДАТА НА
  • 86 Не не и пак не

    19 1 Отговор

    До коментар #71 от "Българка":

    И къде остана СВОБОДАТА НА СЛОВОТО? Нали уж беше за това, ама май не ти отърва щом мнението ми не съвпада с твоето. Не можеш да налагаш натиск другите хора. Те имат право да вземат своите собствени решения и това, че те не съвпадат с твоето не ги прави лоши хора, а ти си дрънкай, че са антиваксъри. Мнението ти е абсолютно нищожно за всеки човек с различно от твоето.

    Коментиран от #92

  • 87 Цуца

    27 0 Отговор
    Явно много добре платени журналисти пропагандиращи ваксините!
    Тук не важи свободата на хората за личен избор! Хайде да спре ”облъчването” от медиите, да спрат кадрите със забиващи се спринцовки в ръцете на хората, доброволно или принудително се ваксиниращи се. Оня генерал дето сутрин обед и вечер ни пъхаше в чували по детските площадки ряпа да яде след тази инвазия с черна статистика по всички канали на ”националните” ни телевизии.
    Хора, това си е щам, който ще си мутира докато има вкарани в организма ни ваксини. Елементарно, всички мислещи и грамотни хора знаят,че трябва в човечеството да се втълпява СТРАХ.
    НЕ съм АНТИВАКСЪР, напротив, досегашните познати и прилагани ваксини са спасявали и спасяват човечеството, но тези в момента са ”гола вода”
  • 88 Не не и пак не

    18 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ваксиниран":

    Ще ти се, ама няма да стане. Те са здравно осигурени и като такива са длъжни да ги лекуват и ще ги лекуват колкото и да те е яд така, че аре баста.
  • 89 Не не и пак не

    23 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ха ха ха ха ха":

    Браво. Ама набодените някак си искат да вменят вина на неваксаните, че те са им виновни за нещо сякаш те са ги накарали да се ваксат. Сякаш изпитват някаква злоба и дай сега да натискаме и ревем и другите да се ваксат.
    "Аз не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле". Ето това са ваксаните.

    Коментиран от #93

  • 90 Цуца

    22 2 Отговор
    Явно много добре платени журналисти пропагандиращи ваксините!
    Тук не важи свободата на хората за личен избор! Хайде да спре ”облъчването” от медиите, да спрат кадрите със забиващи се спринцовки в ръцете на хората, доброволно или принудително се ваксиниращи се. Оня генерал дето сутрин обед и вечер ни пъхаше в чували по детските площадки ряпа да яде след тази инвазия с черна статистика по всички канали на ”националните” ни телевизии.
    Хора, това си е щам, който ще си мутира докато има вкарани в организма ни ваксини. Елементарно, всички мислещи и грамотни хора знаят,че трябва в човечеството да се втълпява СТРАХ.
    НЕ съм АНТИВАКСЪР, напротив, досегашните познати и прилагани ваксини са спасявали и спасяват човечеството, но тези в момента са ”гола вода”

    Коментиран от #96

  • 91 Мангъров

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Отлична статия, Ники!":

    Днес Великия вожд Коцето Костадинов,прие Мангъров като съветник по здравните въпроси на Възраждане в парламента!
  • 92 Българка

    1 16 Отговор

    До коментар #86 от "Не не и пак не":

    Както и твоето мнение не означава нищо за мен. Разбирам, че си човек готов да оплюе всичко ново само защото е непознато. Има дума определяща такъв, най-меката е закостенял.

    Коментиран от #101, #102

  • 93 Българка

    1 20 Отговор

    До коментар #89 от "Не не и пак не":

    А, неваксинираните изпитват само страх. Смятат, че световната конспирация им мисли злото, че те със супер важния ди живот са безценни.

    Коментиран от #95, #107

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Хайл

    14 1 Отговор

    До коментар #93 от "Българка":

    Твоя не е ценен и за това те ваксинираха с предимство като опитна мишка,толкова струва твоя...за моя аз си имам грижата
  • 96 Хайл

    13 0 Отговор

    До коментар #90 от "Цуца":

    Абсолютно вярно...спрете да гледате античовешките БТВ и НОВА ТВ-само едно и също-болни,умрели и да се "ваксинирате"....уроти мръсни
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 др ливайн

    7 2 Отговор
    напълно споделям мнението на автора
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 до българка

    16 1 Отговор

    До коментар #92 от "Българка":

    Полза от "ваксините" няма. Има голямо повишаване на новозаразените в най набодените страни. Може да погледнете статистиката. Колкото до вредата от тях, също може да проверите. Oфициaлнaтa бaзa дaнни нa Eврoпeйcкия cъюз oтчитa 30,551 cмъртни cлучaи и 1,163,356 нeжeлaни лeкaрcтвeни рeaкции oт кoвит прeпaрaти Пфайзeр, Мoдeрна, Джoнcън и Джoнcън, и Acтрa зeнекa дo нoeмври 13, 2021 въз ocнoвa нa дaннитe, прeдcтaвeни в нeгoвaтa cиcтeмa. Ако можете да мислите, изводите ще си ги направите сама.

    Коментиран от #120

  • 102 как точно

    11 1 Отговор

    До коментар #92 от "Българка":

    си се описала. Браво.И бързай към пункта за ново боц.
  • 103 възмутена

    16 0 Отговор
    Никога повече не бих гласувала за БСП, каквото и да обещаят, каквото и да направят. Всяка партия, която агитира за принудително бодене с тези небезопасни препарати показва, че живота и здравето на българите не са от значение за политиците и. Това не са ваксини, а генни препарати. Има увредени и починали от тях, при това не са никак малко. Случващото се в момента е престъпление спрямо хората!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 тая снимка

    5 0 Отговор
    Кърти .Как само забулените с безполезни парцали на муцуните гледат ПРОКАЖЕНИЯ.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 GRAVITY

    7 0 Отговор
    Все повече и повече хора ще разберат , че КОМУНИЗЪМ = КОВИДИЗЪМ Или , че КОВИДИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ !
  • 109 Слави

    10 1 Отговор
    Браво, повече такива истински статии, тъй като ни писна от бълвочи.
  • 110 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "Хахаха":

    Те ти го натъпкаха и ти тръгна обратното броене 9-8-7-6...чакат те
  • 111 БСПтутка

    6 2 Отговор
    Слугини разни, които не се нуждаят от много коментар. Аплодирам автора за написаното и съм съгласен с него.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ваксиниран

    2 1 Отговор
    Буха-ха-ха! Голям кеф!
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Тиквун

    2 0 Отговор
    Тъъъъъъъъъъъъъъп толуп!
  • 118 Тиквун

    1 8 Отговор
    Всеки има избор- не искаш да се ваксинираш - твой проблем! Разболяваш се от Ковид- твой проблем- плащаш или се лекуваш сам!
  • 119 берия младши

    1 4 Отговор
    какъв ти съд , направо тричленка и възстановяване на фериботите варна -одеса(след окупирането на Украйна от ссср ) и оттам към най-свободната територия на света СИБИР , а там може и без ваксиниране
  • 120 Българка

    2 7 Отговор

    До коментар #101 от "до българка":

    Виж статистиката за умрелите от корона вирус. Там числата са милиони, нежеланите ефекти и дългото боледуване даже не са в числа ,дават ги в предполагаеми проценти от общо заразените. Сравни ги с твоите хиляди и ще видиш истината. Вируса е 100 пъти по-смъртоносен и опасен от ваксината срещу него. В пъти, не в проценти.
  • 121 Явор

    3 0 Отговор
    Браво !!!!!! Внимавай братле , такива хора като тебе ги горят на кладата , за съжаление , в днешно време е така . Ето например днес са започнали да разследват Мангъров , защото говори истини , е това ме е ли фашизъм ? Утре ще погнат и теб . Пожелавам ти късмет и не се отказвай никога ! ✌️
  • 122 Сун Дзъ

    1 0 Отговор
    Браво. Тази статия дава надежда, че са останали все още честни и мислещи журналисти.