Last news in Fakti

11 Януари, 2022 13:00 44 263 79

Саботаж срещу правителството на Кирил Петков? Не, това е нещо нормално.

  • кирил петков-
  • саботаж-
  • правителство-
  • кабинет-
  • итн-
  • бсп-
  • демократична българия-
  • мораториум-
  • ток-
  • газ-
  • енергия-
  • кевр

Политиците трябва да са наясно, че популизмът тук е опасен

Саботаж срещу правителството на Кирил Петков? Не, това е нещо нормално. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнозинството от българите възлагат големи надежди на новото правителство. И с основание - на фона на опротивелия им доскорошен модел на управление и на онези, които го олицетворяваха.

Надежди и разочарование

Засега е твърде рано да се каже дали и доколко тези надежди ще бъдат оправдани. Управляващите като цяло са все още на етапа на "опипване на почвата" и почти не са предприели решителни стъпки в сферите, които се нуждаят от спешни реформаторски решения. С изключение може би на енергийните цени. Точно в тази сфера обаче действията и изявленията им предизвикват противоречиви чувства. За някои вероятно тези действия потвърждават възлаганите на новото управление надежди. За други обаче те изглеждат, меко казано, разочароващо.

Мораториумът

В началото бе гласуваният от парламента мораториум върху цените на тока, парното и водата за битовите потребители, с който всъщност "промяната" падна жертва на стария порочен инстинкт на политиците - да се опитват да диктуват цени в разрез с икономическата логика. Младият министър-председател дори си позволи да намекне, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) преднамерено саботира току-що положилото клетва негово правителство. Ако обаче при съществуващата нормативна рамка комисията не бе приложила всичките си регулаторни механизми, предложеното от нея повишение на цените щеше да бъде в пъти по-голямо. Съмнително е всъщност дали самият мораториум е законен. Но по-важно е, че по всеобщото мнение на експертите той е нецелесъобразен и вреден. Още повече, че съществуваха други, далеч по-елегантни начини да се постигне същият или почти същият ефект и да се избегнат вредните последици на мораториума.

Да забраним повишението

После, понесена на крилете на ентусиазма от новия си пост и желанието да избягва лошите за електората новини, вицепремиерката, министърка на икономиката и соцлидерка се закани да забрани на телекомите да упражнят законното си и предвидено в договорите с абонатите право да индексират таксите си съобразно инфлацията. Спорно е дали операторите могат, след като не са го направили досега, да индексират цените си едновременно за две години назад. Така или иначе обаче в крайна сметка повишение ще има (макар и отложено и леко смекчено) и финансовият ефект от акцията на министърката за потребителите ще е миниатюрен и незабележим. Но за нея е важен друг ефект - да отклони вниманието от други проблеми и да ѝ се носи славата на защитник на хорските интереси, който може дори да забранява повишението на цените.

Саботажът на КЕВР

Накрая дойде поредното стряскащо за човек с такова високо образование и успешна бизнес практика обвинение на министър-председателя срещу КЕВР - този път заради обявеното повишение на цената на газа. "Като се заклехме като правителство и същия ден КЕВР увеличи цената на тока и трябваше да въведем мораториум, имах колебания дали е било преднамерено. Но второто решение сега, на 1 януари с увеличението на цената на газа, доста ясно показва, че този орган не си върши работата както трябва", каза премиерът. По думите му решението е "учудващо", "изненадващо" и "неестествено". Всъщност, няма нищо такова. КЕВР не определя цената на газа, а само я утвърждава по предложение на "Булгаргаз", проверявайки дали предложението съответства на заложените в договорите с газовите доставчици формули на изчисляване. Цената на природния газ в България зависи преди всичко от цените на европейските газови пазари (70%) и от цената на петрола (30%).

"Целта на КЕВР е да се съобразява с пазара, но и да измисли начин крайните потребители да са защитени", каза премиерът. Комисията обаче не може да си "измисли" нищо. Нещо повече - в практиката си през годините тя винаги системно, с всички възможни средства, се е стараела да потиска цените за крайните потребители. Често за сметка на интересите на бизнеса като цяло и на другите участници на енергийния пазар. "Това решение не беше обсъдено с мен", каза премиерът, опитвайки се да намери виновник за по-високите цени. По закон обаче никой не само не е длъжен, но и не може да обсъжда този въпрос с него. Напълно напразна е и надеждата му, че когато съставът на КЕВР бъде подменен, ще се намерят хора със "съвсем различен подход към цените".

Разочароващ популизъм

Покачването на цените, разбира се, винаги е неприятно. Първо за потребителите и след това - за политиците, които в повечето случаи по дефиниция се опитват да се харесат на всички. Накрая цената я плащат и едните, и другите. Потребителите плащат с още по-високи цени. А популистките забежки рано или късно като бумеранг се връщат върху главата на политиците. Защото ефектът от тях е временен, формира нереалистични очаквания и води до бързо разочарование. От това доколко политиците се поддават на такива забежки става ясно и каква е тяхната цена.

Автор: Ясен Бояджиев


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПП Пълен Провал

    248 84 Отговор
    Правителството е некадърно и са Пълно Падение по всичко.

    Коментиран от #35

  • 2 Miro

    229 71 Отговор
    Още с назначаването му много българири нямат никакви надежди КЪМ ПРОСТО КИРО
  • 3 ТО СЕ ВИДЯ КАК

    195 46 Отговор
    „ОПИПАХА ”ПЕНСИОНЕРИТЕ☝
  • 4 Не спряха

    99 125 Отговор
    да го атакуват и бомбардират с какви ли не грозни блъфове и пошлост ! И то все лъжци и мошеници безродни !
  • 5 домус

    164 64 Отговор
    Мафия трудно се сваля от власт, започват и да се мислят за недосегаеми. Време е ГЕРБ,ДПС,БСП,НДСВ и т.н крадците за прехода от 32 години да са по затворите !!!
  • 6 Тодор Правешки

    169 72 Отговор
    Не случи с избора си на правителство товарищ Радьев и това е, няма какво да си кривим душата!

    Коментиран от #8

  • 7 гасел

    63 98 Отговор
    ГЕРБ,ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ вечна дружба!!!

    Коментиран от #13

  • 8 И ти ли

    107 23 Отговор

    До коментар #6 от "Тодор Правешки":

    ... чакаш резултати веднага!!! Защото аз вече чакам 32 години!!!
  • 9 радев

    113 79 Отговор
    Действай Рашков - започват да стават нагли крадците!
  • 10 Мтел

    158 12 Отговор
    А1 изведнъж от 45 лв месечна сметка, ми я вдигнаха на 64 лв. Какъв е този грабеж?
  • 11 гадно

    201 44 Отговор
    Ами Кирчо и Кокорчо сами се докараха дотам хората да ги плюят. Освен да плямпат за ваксини и сертификати, и да прецакат пенсионерите нищо не свършиха, а извинявам се Кире се скъса да назначава зам. министри.
  • 12 proi4o

    72 31 Отговор
    Автор: Ясен Бояджиев---мисир.
  • 13 Miro

    68 68 Отговор

    До коментар #7 от "гасел":

    ПП ГЕРБ ДПС е едно и също нещо с различни имена
  • 14 Жеков

    186 11 Отговор
    Минималната работна заплата в Румъния е 1030 лева, а в Полша - 1326 лева. Нашите подкупни синдикати се тупат в гърдите, че поискали минимална заплата 730 лв. За последните месеци сме профукали нови 9 милиарда лева, национална детска болница НЯМА! ПОЗОР!
  • 15 Кочо

    151 42 Отговор
    Никой нормален българин не възлага никакви надежди за добро от това правителство! Виж, от Козяк най-вероятно възлагат големи надежди!
  • 16 Перо

    133 18 Отговор
    Едно време Дойче зеле имаше правдиви позиции,сега е глашатай на крайно либерални,джендърски позиции и пропаганда!
  • 17 Кую

    71 9 Отговор
    Мнозинството изобщо не го бръсне за слива.
  • 18 грух

    80 34 Отговор
    Птков е ром.Наистина.
  • 19 Истината

    118 95 Отговор
    Е, че единствено Бойко Борисов направи нещо за България, всички останали само красят и клеветят

    Коментиран от #71

  • 20 Механик

    127 33 Отговор
    На фона на опротивелият ни модел, сложихме нов, който успя да опротивее само за месец-два. И това не е всичко.
    А щом дойчевеле са се захванали да хвалят Кирцата, смятай за какво иде реч!
  • 21 бат рамбо

    133 30 Отговор
    1 година България е на автопилот и резлутата от политическият експеримент е налице, бедност, безработица, поскъпване на тока, водата, газта, хранителните продукти, идва хиперинфлация и мизерия.
    Честито на печелившите, но като гласувате за чалга наркомани, военни и далавераджиите от БСП това е положението.

    Коментиран от #58, #67

  • 22 бат рамбо

    123 24 Отговор
    Министър на икономиката е другарката Курнелия и вече удряме дъното, как е, така повече ли ви харесва?
  • 23 Ха ха ха

    60 7 Отговор
    В Бг никой ли няма мнение, че пак до ДВ опряхме да ни обясняват как стоят нещата? Или сте на абонамент при тях.
  • 24 Ал Бунди

    121 28 Отговор
    Проектът Просто Киро вече се провали. Не може да се очаква нещо от от един сбиротък келемета, дето са се оплели като пилета в кълчища. Никаква визия, никаква идея нямат тия...мошенгии. Само пропуснато време, което можеше да се избегне. Ама на, като ни е прост народа, така ще е ...Пита се в задачата-Кой ще и тури кръста на тая държава?
  • 25 Ал Бунди

    117 36 Отговор
    Радеев, Радев..главо празна. Ти ги докара тия келемета. Ама сега и ти ще изгориш покрай тях. Язък че пак те избрахме. Зеления чорап винаги си понамирисва, даже и след пране с ПЕРСИЛ.
  • 26 Ал Бунди

    101 26 Отговор
    Проектът Просто КирЕ вече е на приключване. Май месец пак на избори. Да видим кого ще ни докарат тоя път машинките.
  • 27 Ал Бунди

    95 13 Отговор
    Какво става със закриването на спец.прокуратурата, спец.съдилищата, с оставката или импийчмънта на Гешев. С разследването на побойниците зад колоните, с Детската болница.....с тока..с водата..с парното...със пенсиите( с тях видяхме до къде я докараха) със заплатите, с инвестициите...и с ред още важни за народа и държавата въпроси. Вместо това всеки ден четем за назначенията на ПРАВИЛНИТЕ ХОРА, баджанаци, любовници и секлесарки на възлови постове..ПРОПАДНА ТАЯ ДЪРЖАВА И ТОВА СИ Е. Абе докато не заиграе тоягата, тия свински зурли няма да влязат в пътя

    Коментиран от #32

  • 28 Активист на БКП

    86 20 Отговор
    На 18 януари КИРО Лъжеца си отива в Канада !!!!

    Коментиран от #30, #72

  • 29 Тато из Правец

    98 14 Отговор
    Освен да назначава роднини и приятели на топли,платени места КАНАДАТА с друго не се занимава !
  • 30 Ал Бунди

    38 9 Отговор

    До коментар #28 от "Активист на БКП":

    ЧУЛ ТА ГОСПОД!!!!!!!!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Стършел

    35 65 Отговор

    До коментар #27 от "Ал Бунди":

    Петков каза, че нищо няма да стане лесно и е абсолютно прав! Окопалите се във властта ченгета няма как да клекнат изведнъж и да станат вода ненапита-пък и трябва да връщат краденото, а те кръв повръщат, но нищо не връщат. Важното е ПП да правят каквото трябва, пък да става каквото ще! Нищо не става от днес за утре, още повече да се бориш с мафия от сицилиански тип.

    Коментиран от #34, #36

  • 33 Ебтер

    51 7 Отговор
    Защо още не сте сменили целия КЕДР, Ами умувате??? Или чакате Вашингтон да ви каже може да сменяте или не може да сменяте??? Тонезависима държава, ама като нашата ...че малко по командвана от нашата, май е само Украйна!?
  • 34 Ал Бунди

    77 13 Отговор

    До коментар #32 от "Стършел":

    Да бе..и като ги гледам, май че ни сервират още от същото! Мошенгиите Кирчо и Кокорчо си проличаха още от самото начало..ама като ни е глупав народа и се води като шугава овца- на където я подкараш. Тези келемета да се разкарват от където са дошли-нямат абсолютно никаква визия, нито експертиза да управляват. Ще ни дозакопаят само, и то с ускорени темпове. ПП- това ли им е почтенността- да слагат жените си на големи постове и да подаряват банки на секретарки и любовници..пич, така не се прави. 30години ни сервират един и същи филм- всички мераклии за власт идат с големите популистки обещания и на следващия ден, след като седнат на столовете , всичко си тръгва по старому. И тези не направиха изключение..да хващат пътя, докато не сме хванали тоягите. Че много бърза наближава времето да се срещнат с товарния влак. Поредните бклци!!!
  • 35 Мата хари

    27 45 Отговор

    До коментар #1 от "ПП Пълен Провал":

    Мафията има почти неограничен ресурс да саботира правителството и го прави добре

    Коментиран от #37, #56

  • 36 Айде бе

    69 18 Отговор

    До коментар #32 от "Стършел":

    И затова имаме Рашков за вътрешен министър? Щото чистим ченгетата? Или Радев си махна някой от съветниците- ченгета и шпиони? Напротив, Бойко беше поизчегъртал някои от тях, а под давление на Запада се почнаха някои от олигарсите, затова таваришчите му спретнаха номера с фотомонтажа, а простите хорица забълнуваха за пачки и кюлчета, без поне веднъж да вдянат, че имотите на Рашков струват няколко пъти повече от показаното на снимките от спалнята. Да припомня-Рашков, комунистическия сатрап, цял живот на бюджетна издръжка, както и Радев
  • 37 Киро питоня

    48 14 Отговор

    До коментар #35 от "Мата хари":

    Хахахаха..ами ти сама си направи изводите колко ни е зле правителството, щом мафията ги коландри както си иска. Всъщност, истината е, че и този път мафията си избра правителството.
  • 38 Тук става ясно,

    55 11 Отговор
    че тия са абсолютни безхаберници, лесно е да излъжеш прост и беден народ да гласуват за теб, ами после , от тук на сетне същите тия гласували ще ви изринат, защото батака в управлението и бедността на народа са все по големи , а тия нямат и грам познание да се справят със ситуацията!
  • 39 Цените не са в разрез

    51 2 Отговор
    с икономическата, а с "политическата "логика . Малка група хора печелят на гърба на българите, като налагат необосновано високи цени, с което задушават граждани и фирми. Дори държавата едва ли печели от тях. Необходима е само проверка за разумната търговска печалба и ще се установи, че цените на всички енергоносители са много завишени.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЧОБАН

    19 6 Отговор
    ОТНОВО ЗЕЛЕТО ОТВРАТИТЕЛНО
  • 42 факти

    15 19 Отговор
    Саботаж в КСНС ! Кой внесе вируса и зарази най-важните мъже в Държавата ? Това си е изцяло разработка на едни среди дето искат да ни наложат чужди бази и войници на наша територия. Нещо като наказателна акция и да не се изпълнят решенията за отказ на Македодия да влиза в ЕУ. Тука има сиренце за журналистите !

    Коментиран от #74

  • 43 ВЛАСТ

    31 15 Отговор
    Не очаквайте Правителството от харвардски зомбита да оправят нещата и да има РЕД. Всичко зависи от Хидрата - Невидимата Съдебна ВЛАСТ. Докато тя не се разтури, РЕД няма да има. Та постоянно се храни с голяма част от бюджета, но не работи, протака, връща, крие, задържа, отлага дела за да се храни още по-обилно.
  • 44 Класика

    28 15 Отговор
    Всичко правят което очаквахме....,но забравиха че е българите не искат да се ваксинират,не искат зелени сертификати,не искат закон с който гейовете и лесбийките да станат болшинство,не искат никакви нови видове полове още,не искат електрически боклуци, не искат да им забраняват да си карат колите!.... Е това ще ги бутне! Защото колкото и да се радваме,че противни мутри няма да ни управляват вече,то и аз ще ходя утре на стачката против сертификатите! И просто няма да признаем Македония ако ни краде историята! А Кирил прави всичко както трябва,но не познава народопсихологията и традициите на българите? Дето се вика добродетелноста е средина!!!! Това не го е казал клошар! Пътят към ада е изграден е послан от добри намерения!!!Герб и ДПС ,тоест мафията само това
    дебне....- знам!,но съм на стачка утре против ковид- заговора!
  • 45 Боби

    16 32 Отговор
    В началото Боко се оправдаваше с тройната коалиция,след това с Орешарски сега пък правителство на един месец сътвори всичко лошо от последните 12 години. Чугунените глави от гепи не вълнуват никого .
    След четири години герб ще е един лош спомен!
  • 46 Айде

    24 8 Отговор
    Защо от името на КЕВР беше премахнато определението Държавна!? Според начина на назначаване, тя си е точно такава - държавна! И кой друг да я оценява, ако не премиерът!? А да сте чули за някакви предложения от тази комисия за оптимизиране на нещо във водно-енергийния сектор!? Ами не сте! А защо одобрява по-високи цени, когато не се изпълняват ангажименти за инвестици и намаляване на загуби, защо не изисква отстъпки от цени и плащания при некачествени услуги, като например спирания на ток и вода? Защо не се произнесе по глупавите решения на Борисов за руския газопровод? В чий интерес работи тази ненужна комисия? Или само служи за параван за повишаването на цените?

    Коментиран от #52

  • 47 Боги такежиев

    16 2 Отговор
    Що за израз Е,, икономическа Логика,, и как е възможно човечета от ,, визшия ешалон,, на държавна заплата /плащане от нас данъкоплатците/по 5х.л. и повече да философства че държавата не бива да се намесва за своите граждани, които тя ги е поставила в мизерия и срамни заплати.. Нещата ако не сега, то скоро ще отидат в посока Казахстан. Тогава НАТО ли ще спасява алчните и не можещи Управляващи..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Да се махат

    19 14 Отговор
    Мнозинството от българите се надяваше на свалянето на ГЕРБ от власт и съд и присъди за престъпниците от ГЕРБ и техните лакей.Нищо такова не се получи.Надеждите в ИТН се разбиха още с тоталитарното изявление на лидера Трифонов от канапето и уверението че той ще състави правителство сам и ще управлява с Пацо шнорхела и ментето адвопкат от Барбадос.Нищо от това не се случи,защото народа не иска да смени един толуп с Джип,с един чалгар с канапе.На последните избори групата изкарала курсове в Харват а не завъершила Харват,направи няколко финта за разкритие на корупция и обеща промяна.Оказа се,че разкритията са само трик за печелене на гласове,но нищо от обещаното досега не е дори и започнато.Де факто излезе истината за ПП че е партия на посолството на САЩ и лакеите в нея са 43 на брой от Америка за България(определено антибългарска организация) и щетите които са готови да нанесат на българския суверенитет и държавност,ще бъдат катастрофални.Никой не прави нищоз а свалянето на Гешев.Осъждането на Борисов,Пеевски и останалите грабители милиардери а ни занимават с зелени сертификати и ваксини,които не стават за нищо.Същите в момента, ваксинирани и със сертификати се крият като мишки зад карантина.Мисля че ДБ и ПП са най антибългарските партии,пръкнали се в годините на демокрацията след ДПС и докато ДПС работеше само да облагодетелства турското население за сметка на българското, тези демократични корифеи ДБ и ПП,просто искат да изтрият държавата ни от картата и д

    Коментиран от #75

  • 51 stan40

    17 2 Отговор
    Рицари, зидари, генерали, професори и на края същата постна пица на трапезата на българина. Тази порода скарлет ген толкова си могат.
  • 52 Някой си

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "Айде":

    В последното изречение е отговорът на въпроса ти...толкова е просто!!! А България вече умира. Дано на тази прекрасна земя дойдат хора или народи, които ще съумеят да се възползват от благата и..Жалко.
  • 53 Карантиниран

    28 8 Отговор
    Гласувах за ПП заради обещанието, че ще разкарат всички бордове на държавни предприятия в енергетиката. Същите бяха назначени "на юруш" преди изборите за да снасят на ГЕРБ и ДПС до последно. По-точно на обръчите. Два месеца по-късно - НИЩО! Явно съм се подлъгал (за кой ли път) от предизборни обещания! Борба с корупцията? Дрън-дрън! Министъра се "праи на луд" а директорите се държат, като феодали. Явно са удобни и снасят и на новата власт. ЖАЛКО!!! По-внимателно на следващите избори Уважаеми Сънародници!
  • 54 Сульо и Пульо

    19 5 Отговор
    ОСТАВКА
  • 55 666

    25 7 Отговор
    Бандата некадърници предвождана от Радев ни докара до национална катастрофа. Съд и затвор за превратаджиите и бандити.
  • 56 Иво

    22 5 Отговор

    До коментар #35 от "Мата хари":

    Всъщност мафията управлява с помоща на Радев. Как ще саботира себе си.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бай Онзи

    6 15 Отговор

    До коментар #21 от "бат рамбо":

    Ти за гроб ли искаш да гласувам ? Никога !!!

    Коментиран от #59

  • 59 Киро питоня

    17 5 Отговор

    До коментар #58 от "Бай Онзи":

    Като гледам какви ги вършат, тия са си същите като гробаджиите. Гроба от вече близо година не е на власт, а не сме мръднали и на йота напред. А за кого ще гласуваш, си е твоя работа.
  • 60 Nnnnn

    17 2 Отговор
    Мнозинството българи не възлага надежди на правителството защото не е гласувало за тях.
  • 61 Комисия за регулиране

    5 5 Отговор
    Всъщност, няма нищо такова. КЕВР не определя цената на газа, а само я утвърждава по предложение на "Булгаргаз"
  • 62 ОБЕКТИВЕН

    16 5 Отговор
    АБЕ КАКВИ НАСЕЖДИ ДА ВЪЗЛАГА НАРОДА НА ПРАВИТЕЛСТВО НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО?!
  • 63 Васил Петров

    21 5 Отговор
    Това правителство е създадено и ръководено от Румен Радев. То извършва в момента истински геноцит спрямо бъгарския народ.Хляб-2 лв,кисело мляко-1.80лв,сирене 14лв,кашкавал-18лв, ток-100% увеличен, газ-110% увеличение и още стотици стоки. Да ни е честита Промяната към мизерия.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бгг

    8 1 Отговор
    Ясене, кое мнозинство имаш в предвид ? Колко е представително това народно събрание ? Колко граждани гласуваха за това правителство от колко имащи право на глас ?
    Ясене, не става само с писане, трябва и акъл.
  • 66 авото

    4 2 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Старата песен, на нов глас! Тия, новите, след като ни проглушиха ушите, колко много ще вдигат пенсиите, след тяхната актуализация, един милион пенсионери получиха по- малки пенсии! Цените на всичко драстично се покачват, ГРОБ са непоклатими, полицицията мачка обикновения човек с двойно по- голяма настървеност, а мръсните телевизии, БНТ, БТВ, НоваТВ, обърнаха д-тата кум новите (стари) господари и все така здраво им се слагат и лужат като за последно! Венсеремост!
  • 67 ДЯДО

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "бат рамбо":

    РАМБО ТИкато си много силен !ЗАЩО ? Не вържеш кмета попа и даскаля ище видиш всичко ще се оправи.
  • 68 Антикомунист

    4 0 Отговор
    Какво непрекъснато ми навирате " дойче веле че дойче веле" като коментарите на третокласни бг. журналисти, изглежда за авторитет. После , след провала на тези управляващи искам да пишете със същия ентусиазъм........
  • 69 ivan

    6 1 Отговор
    най неадекватното правителство от години,на4ело със зеления 4орап,до Май месец разпад, дано само не доразбият държавата
  • 70 Антикомунист

    0 0 Отговор
    Да се чете : СА на бг. журналисти.
  • 71 Вам

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината":

    БОИку-направи много за сбеси.
  • 72 Ти да видиш

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Активист на БКП":

    Да духате супата и за злобеете,да ръсите мозъци и чалги за българо убийците Титовите сърби,които си сърбат и до ден днешен попарата"борша"това ви е закодирано в болните сифилитични мозъци от вечният за вас кодитор Володя ууу. Ленин.Вие анархисти,шувенисти и безграммозъци нароихте един черда говеда дето б.Тошо ви водеше на водопой с титла преводач,защото ви превеждаше от единия баир на другия.Вие и вашите отрочета сте срам и позор за всяка една нация.Долу в ямите които копаехте за убитите от вас,ТАМ ви е МЯСТОТО.......!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Те затова си уреди ха карантина, за да се скрият.