Last news in Fakti

26 Януари, 2022 19:00 3 605 66

Заплаха от война в Украйна, а Берлин си прави оглушки

  • германия-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • крим-
  • донбас

В действителност оръжейни доставки в региони на военни действия са възможни, стига да е налице политическата воля

Заплаха от война в Украйна, а Берлин си прави оглушки - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Кремъл навярно със задоволство си казват, че по-скоро вълкът ще стане вегетарианец, отколкото Германия, която е инвестирала 20 милиарда евро в Русия, да се обедини с европейците за тежки санкции срещу Москва.

Правото на силния се налага над силата на правото – така бившата канцлерка Ангела Меркел веднъж описа подхода на Русия към Украйна. Както се знае, през 2014 г. Русия окупира украинския полуостров Крим, а после се превърна в кукловод на войната в Източна Украйна, която вече взе хиляди жертви. Казано иначе: откакто отхвърли властта на Москва, Украйна плаща кръвен данък.

Германия подпомага Украйна по пътя ѝ към Европа както никоя друга държава на континента. Прави го включително и със стотици милиони евро. В трудни моменти Берлин демонстрира еднозначна солидарност с Украйна. След потушените с кръв проевропейски демонстрации на Майдана в Киев германски военни самолети откараха ранени демонстранти за лечение в Германия. А по-късно същата помощ беше предоставена и на украинци, пострадали в бойните действия в Донбас. Но в очите на мнозина украинци всичко това вече не се брои, откакто стохилядна руска армия в бойна готовност дебне на украинската граница. И днес цяла Украйна тръпне за своята независимост.

Чехия, САЩ, Великобритания и балтийските държави дадоха своята лепта за укрепването на украинската отбрана и доставиха на страната дефанзивни оръжия – например противотанкови гранатомети. Но като имаме предвид мащаба на надвисналата руска военна операция такива доставки ще се окажат по-скоро символични, отколкото решаващи в случай на война. И все пак, под черта подобни сигнали окуражават Киев, защото показват на Москва, че Украйна има съюзници. Освен това: колкото по-боеспособна е Украйна за военен отговор на една руска агресия, толкова по-висока ще бъде вътрешнополитическата цена за Путин в Русия. Защото една неуспешна военна инвазия с хиляди жертви може да доведе да драматични политически последствия – показа го катастрофалната война в Афганистан през 1980-те години, която даде сериозен тласък за разпадането на Съветския съюз.

Какво още чака Берлин?

Политически Берлин обаче до момента си прави оглушки за призивите на Украйна да ѝ се отпусне военна помощ. Вместо ракети, Германия доставя военно-полева болница. Тази нерешителност на германците всява смут дори сред партньорите им на запад. Британските военни самолети с оръжие и боеприпаси за Украйна дори бяха принудени да заобиколят германското въздушно пространство. В Естония пък направо недоумяват защо Германия не разреши на Талин да предостави на украинците старо оръжие от арсеналите на бившата ГДР, складирано в балтийската република. Напрежението не бивало да ескалира допълнително, казват от Берлин. И сякаш не разбират, че единственият човек, който държи пръста си на копчето на ескалацията, се казва Владимир Путин.

Руският президент признава единствено правото на по-силния, както прозря Меркел още през 2014. Берлин още тогава заплаши, че ще наложи тежки санкции, но това изобщо не смути вечно вчерашните стратези в Кремъл. Осем години по-късно Крим все още е под руска окупация, а част от Източна Украйна също е под контрола на Москва.

Тъй че слабост демонстрира единствено онзи, който вярва, че със санкции може да спре танковете, напредващи на широк фронт. Москва едва ли е пропуснала да забележи, че ЕС гледа да налага единствено такива санкции, които не вредят особено на държавите членки. В Кремъл навярно със задоволство си казват, че по-скоро вълкът ще стане вегетарианец, отколкото Германия, която е инвестирала 20 милиарда евро в Русия, да се обедини с европейците за драматични санкции срещу Москва.

Путин няма да отстъпи. Режимът в Москва смята, че една демократична и европейска Украйна ще бъде сериозна опасност за Кремъл. Защото ако тази страна един ден икономически си стъпи на краката, руснаците може постепенно да се преизпълнят със съмнения към режима в своята държава. Като офицер от КГБ в някогашната ГДР Путин с очите си е видял какво се случва, когато обществено-политическият модел в съседство започва да изглежда много по-привлекателен от този у дома.

През 2014 г. Германия все още подкрепяше борбата на украинците за свобода, днес обаче се ослушва. Заклинанието, че оръжия не се доставят в региони на бойни действия, за украинците звучи като подигравка: та нали самите те не носят вина за бойните действия, които се водят в източната част на тяхната страна?

Аргументът на Германия е слаб

В действителност оръжейни доставки в региони на военни действия са възможни, стига да е налице политическата воля. Пример за това са оръжейните доставки от Германия за кюрдите в борбата им срещу джихадистите преди седем години. След като си подкрепил с оръжие битката срещу т. нар. „Ислямска държава“, явно трябва да подкрепиш с доставки на оръжие за самоотбрана и една приятелска страна в Европа, към която демонстрира апетити един свръхмогъщ деспот.

От опита през последните години Германия би трябвало да е разбрала, че опитите да се разведряма атмосферата с Кремъл водят само в задънена улица. Та нали още през 2008 година Грузия и Украйна влязоха в преддверието на НАТО, защото се страхуваха от руски попълзновения? И тъкмо Германия тогава попречи на приемането на пътна карта за тяхното членство в Алианса, само и само за да не провокира Москва. А Путин незабавно се възползва от шанса си: само месеци по-късно Русия навлезе в Грузия, а през 2014 и в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sion

    65 6 Отговор
    Видиш ли ДВ , една звезда/ щото няма нула/ и не четеш

    Коментиран от #42

  • 2 6969

    78 8 Отговор
    Пропагандният инструмент на американската империалистическа политика - DW.
  • 3 гадно

    67 6 Отговор
    Гьобелс веле отново .в действие

    Коментиран от #25

  • 4 Хахах

    8 51 Отговор
    Каква война? Не дикатора ( трето десетилетие нанвласт) . Ще проси нещо за това дрънка оръжие. Да му обърнат внимание. Ако нямаше армия близо до границата с Украйна , щеше да хване прах
  • 5 Сандо

    46 5 Отговор
    ДВ,като немска медия,би трябвало да познава законите на страната си и да не пише нелепици.Все пак,макар и с някои съмнения,Германия не е България в която ако е в интерес на Началниците на законите не се обръща внимание.
  • 6 сигурно

    57 5 Отговор
    ЕС. ще храни още 42 мил. мързеливи бандеровци
  • 7 историята се повтаря!

    8 38 Отговор
    Чета в архивите защо Хитлер загубил войната!В началото масово Руснаците
    дезертирали и се предавали в плен защото Сталин провел национализация-колективизация и нямали какво да изгубят!
    Хитлер нямал с какво да храни милионите дезертьори и ги връщал на Сталин и т.н.т ........
    Сега историята се повтаря.САЩ връщат Источна Европа на товарищ Путин!

    Коментиран от #14, #22

  • 8 3.14К

    50 7 Отговор
    Ето този материал е класически пример на хибридна атака и дезинформация. От сутринта вече станаха 30тина такива статии само тук. После Руснаците разпространявали фалшиви новини!
  • 9 Rothschild

    45 4 Отговор
    DW е крило на ЦРУ. Не ме питайте откъде знам ;)
  • 10 Целият този

    37 3 Отговор
    Тюрлюгювеч няма нищо общо с действителността

    Вярно е само от това че Германия действително се ослушва. Но ако авторът е бил на мястото на германците 45 година които бяха сурово наказани от руснаците нямаше да мисли така. Германия е права за себе си и при един евентуален конфликт ще се окаже защитена

    Коментиран от #50

  • 11 Смешници

    45 10 Отговор
    Германия е умна този път и не иска да е отново губещата защото това ще е нейния край този път.Бъдещето е на славянските народи и Дори като българи трябва да го осъзнаем,че Русия като огромна държава ще е водещата в този нов свят.Да живее България,да живее християнския свят,да живее Русия.
  • 12 Факт

    13 8 Отговор
    Да не забравяме кой на времето си подели суверенни държави и започна ВСВ - Русия и Германия. Е, сега има и някои нови играчи, но старите политически к....и трудно ще пуснат палмата на първенството по демагогия и лицемерие. :(

    Коментиран от #18, #43

  • 13 МНОГО ШУМ ЗА НЕМА НИЩО

    32 2 Отговор
    ВОЙНА НЯМА ДА ИМА!МЕДИИТЕ РАЗДУХВАТ ПРОБЛЕМ КОЙТО НЕ СЪЩЕСТВУВА 😇

    Коментиран от #19

  • 14 Хахах

    8 28 Отговор

    До коментар #7 от "историята се повтаря!":

    Къде е иСточна европа хахахахах е такива сте всички руски тролове . За парче пица и кутия цигари, продадохте България

    Коментиран от #20

  • 15 сопата

    35 6 Отговор
    Мръсни лъжци. Платени манипулатори пишат статти и обработват хората с цел да излъжат за пореден път. Никаква вина нямат Русия и Путин че в украина управляват фашисти платени и насърчавани от кравария. Този път обаче братята руснаци ще им изиграят един голям бой и всеки които се намеси иза него ще има бой. Не намесваите България в тази тема. Укрите е време да ядат един бой от бати и ние нямаме нищо против.

    Коментиран от #16

  • 16 Хахах

    0 10 Отговор

    До коментар #15 от "сопата":

    Буквар първо, после коментар....
  • 17 то правото

    7 2 Отговор
    виниги е било на страната на по силния.
  • 18 Втората световна война

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Започна с инвазията на Италия в абисиния инвазията на Япония в манджурия войната в Испания подялбата на Чехия между Германия и Полша и вероломното нападение на Германия над самата Полша дотогавашен неин съюзник. Русия тогава не е воювала а две седмици след падането на Варшава не е да те военни части са напреднали без никаква съпротива до линията кързън каквато преди това поляците и бяха отнели

    Коментиран от #23, #62

  • 19 щом

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "МНОГО ШУМ ЗА НЕМА НИЩО":

    го твърдиш значи нищо неразбираш.

    Коментиран от #26

  • 20 БАЙ КУРТИ

    29 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хахах":

    ХАСАНОВ помни годината 1877/1878 . Ако не беше РУСИЯ сега щеше да пишеш от дясно на ляво ,и атрибута щеше да ти е обр...зан.

    Коментиран от #40

  • 21 Гал

    25 1 Отговор
    Германия и Франция е крайно време да поставят САЩ и Англия извън решаването на въпросите касаещи Европа.
  • 22 Lssah

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "историята се повтаря!":

    Источна Европа....... Разкарай се бе!
  • 23 Влад Цепеш

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Втората световна война":

    И анексират прибалтийските републики. А и ходят зимата на хокей във Финландия!

    Коментиран от #35

  • 24 наблюдател

    16 0 Отговор
    чини ми се, историята е къде по-прозаична и достадна (да ме прости Висоцки) - очевидно в берлин (и другаде) все още има хора, които четат историята. а тя припомня едни нещааа...
  • 25 гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    бая по примитивни са от предтечата си...
  • 26 Може да има. Но с провокации

    27 1 Отговор

    До коментар #19 от "щом":

    ПЪРВО ОТ УКРАЙНА!ЕВРЕИТЕ ОТДАВНА ПЛАНИРАТ ТОВА С ТЕХНИТЕ ПИОНКИ В КИЕВ..ОЧЕВИДНО МОСКВА ЗНАЕ ТОВА ЗАЩОТО В ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ИЗЛОВИ КУПЧИНА ОТ АМЕРИКАНСКИ АГЕНТИ..И ИМАТ СИГУРНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ГОТВЕНАТА ПРОВОКАЦИЯ ОТ КИЕВ..СНОУДЪН СЪЩО ДАДЕ НА РУСНАЦИТЕ МНОГО ВЪТРЕШНО ИНФО КОГАТО ИЗБЯГА ОТ СЛУЖБИТЕ В САЩ..ТЪКА ЧЕ КАКВО СЕ ПИШЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ЗА ЧИСТА МОНЕТА..РУСИЯ ПРЕДВИЖИ АРМИЯТА БЛИЗО ДО УКРАЙНА ДА ИМ ПОКАЖЕ ЧЕ НЕ СПЯТ!СЪЩАТА РАБОТА БЕШЕ С КРИМ..ПОДГОТВЯХА КРИМ ЗА ПРИСТАНИЩЕ ЗА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТОНОСАЧИ. НО ПУТИН ГИ ИЗПРЕВАРИ И ГРИЗНАХА ДРЪВЦЕТО ЯНКИТЕ 😇
  • 27 фен

    17 0 Отговор
    Ми те,дойчовците,ХОДИХА,НА ,,ГОСТИПРЕДИ70г.Сега са парен,каша,духа.
  • 28 читател

    26 1 Отговор
    Ерик Денезе бивш високопоставен офицер от френското разузнаване :
    Говорейки за ситуацията с Украйна, бившият офицер от разузнаването каза, че от самото начало западните страни са виновни за тази криза, която позволи на демократично избрания президент Виктор Янукович да бъде свален със сила. Според него западните държави са насърчили и подкрепяли този преврат, „пренебрегвайки ценностите и правилата, които самите те поддържат по целия свят“.

    В резултат на това установеният режим в Киев е започнал да потиска рускоезичното население на Донбас, за което САЩ и Европа са си затваряли очите

    Коментиран от #31

  • 29 гост

    25 0 Отговор
    И по времето на Хитлер Дойче веле зовеше: ДРАНГ НАХ ОСТЕН, и изглежда са късопаметни или нямат свян да си спомнят как завърши Втората световна война! Чел съм хитлеристкото пропагндно списание "Сигнал" издавано и на български език. В него има и публикации от Дойче веле. Стилът и формулата на списване не са мръднали от 80 години насам.
  • 30 koko

    7 1 Отговор
    Берлин не си трае немците изпращат подвижни крематориуми и полеви болници за взимане на органи от бедните укри
  • 31 ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА!

    23 0 Отговор

    До коментар #28 от "читател":

    Защото за сащ когато бомбардират Либия и Ирак е борба с тероризма и диктаторите....но че са избили милиони мирни граждани никой не пише за това 😇

    Коментиран от #44

  • 32 Германия

    2 15 Отговор
    има най голяма вина за сегашната ситуация. Тя пълни гушката на Путин.
  • 33 ужас

    12 0 Отговор
    Не прочетох статията. Тези не ги чета, но Германия е ангажирана сериозно с Украйна- изпраща 5000 каски.
  • 34 Макробиолог

    10 0 Отговор
    Германия бля....DW е толкова само германска ,колкото и бойчебанк,байер,бош,тисен и прочие....целия цирк е за пари и интереси на отделните кланове от свет елит...имат участие навсякъде --от "руския лукойл до СП2 консорциума,чекай да си занулят инвестициите.
  • 35 ЧЕП НОРИС

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Влад Цепеш":

    Преди да коментираш ,чети но не на компа ,а книги .Кой подари ЧЕХОСЛОВАКИЯ НА ГЕРМАНИЯ . След това ПОЛША въпреки че обявиха война но не си помръднаха дъто и седяха за линията МАЖИНО и хвърляха листовки . След това УНГАРИЯ И РУМЪНИЯ се присъединиха към Германия и цялата границата от Черно море до Балтийско море беше готова за нападение . Но Френците и Ингилизите им излязоха криви сметките . Защо въпреки че минаха 80 г. по голяма част от архивите им не са достъпни .

    Коментиран от #45

  • 36 Тити

    13 0 Отговор
    Айде стига с тази Украйна няма ли проблеми във България?
  • 37 📌🇧🇬

    9 0 Отговор
    🇧🇬Това е “овча пропаганда” на Дойче Веле, Германия е инвестирала много повече от 20 милиарда в Русия, само Заемът от след разпадът на СССР е 100 милиарда, отделно Газ и Петрол, отделно електроника, отделно Военният Команден Пункт/Училище за Всички Родове Войска като ВВС, Танково Училище и так далее, за Висшият Командирен Състав и Тех. Оператори, “Учебният Пункт” да го наречем за кратко е способен да повишива Техн. Подготовка на Военният Състав 40 000 за година, построен от Сименс,📌поради началото на Военните Действия 2013/214, Германците Сименс се отказаха да присъстват на Откриването.📌С две думи Украйна е изтъргувана от всички страни включителни Бундесвера, за наше огромно съжаление.📌Но Украинците докарани в месомелачката на Войната и за ефтин наемен труд в ЕС, и Русия.📌Бедна Украйна.📌БМВ е Нацистка Кочина, кара се от Мутри, Неандерталци и всякаква “еФрейторска сган.🇧🇬
  • 38 📌🇧🇬

    1 0 Отговор
    🇧🇬Да се чете: “повишава”🇧🇬
  • 39 Дойче Зеле

    17 0 Отговор
    Отново коментарът на анонимния журналист от Дойче Веле стои далеч от реалността. Путин няма да нападне Украйна освен ако УВС, подтикнати от САЩ, не се опитат със сила да атакуват Донецката и Луганската република. Ако Зеленски не даде заповед за атака, мирът ще цари по цяла Украйна. Путин най-скоро време ше признае двете републики. Тогава техните президенти ще поканят Путин да влезе при тях с войските си, разбира се, когато стане необходимо.
  • 40 Хахах

    0 9 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ КУРТИ":

    Хасане , щяхме да сваляме руски самолети. А руснаците да навеждат глава пред нас ( както стана 2015г. ), а не в химна ни да се пее за москва -защото много ни освободи рУСИЯ и 1878 и 1945 ;-) Българо-отстъпнико .
  • 41 Матей преображенски

    7 0 Отговор
    Треперели те,украинските нацисти,още не са разбрали какво ги чака тия нарцисисти,за разлика от германците ,които още имат страхопочитание към Русия,още помнят Сталинград,Курск,Москва.А укро-нацистите какво ли ги чака,сигурно ще бъде не по-малко батално и историческо.
  • 42 Gray Heron/ Сивата чапла

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sion":

    Редовно го правя, директно на мненията, понякога има добри попадения.
  • 43 Gray Heron/ Сивата чапла

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    Русия я въвличат във ВСВ против волята и.
    Затова и сега внимават с провокациите на американците чрез украинците.

    Русия няма какво да говори с Брюксел, там са лобисти, прости русофоби,
    които говорят наизуст небивалици, да върви антируската пропаганда.
    Но Германия, Франция имат бизнеси, които имат тежест и в политиката.

    Зеленски му се дръпна лай но то обратно,
    явно му охладиха страстите за война, още се перчи за самочувствие, но няма да е за дълго.
  • 44 Gray Heron/ Сивата чапла

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА!":

    Обама каза, че демокрацията иска жертви!
  • 45 Влад Цепеш

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "ЧЕП НОРИС":

    Чехословакия я подариха Френската любов и Ингилизите.
    Не искат война. Френски генерал казва не може да биеш с армия от 1912 с армия от 1939.Сталинн и Хитлер са съюзници! СССР праща доставки на швабите ,включително петрол. Разбират се за Полша. Руснаците анексират Прибалтика. Нападат Финландия. Украйна и Беларус масово първоначално приветстват немците.Румънците стават съюзници на Германия ,защото имат зъб на Руснаците заради Молдова ,пък ,ако не станат ще бъдат прегазени. Ние сме винаги с Германия и никога срещу Русия. Друго? Ще те изненадам ,колко много съм чел!
  • 46 Дойче Зеле

    9 0 Отговор
    Сега какво прави Путин? Преди да видим какво правин нека да се услушаме!
    Чуваме следното:
    "Ще нападне ли Путин, няма ли да нападне?
    Ще нападне ли Путин, няма ли да нападне?
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    Ще нападне ли Путин, няма ли да нападне?
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
    Това се пее от два месеца. А Путин си слага самовара, пие си чай и им се присмива!
  • 47 Хахахах

    8 0 Отговор
    Берлин си прави оглушки, защото спомените от последният им опит за война с Русия не са особено приятни.
  • 48 ДаЗдраПерМа

    5 1 Отговор
    Германците умен народ, виждат огромните портрети на бандера и шухевич по украинските държавни сгради и си представят как това съвременно западно оръжие попаднало в ръцете на фашисти бързо ще тръгне към в Европа но в ръцете на джихадисти и терористи.
  • 49 📌🇧🇬

    2 0 Отговор
    🇧🇬Да не говорим че продават “баварските кочини, БМВ” в Русия като топъл хляб.🇧🇬
  • 50 Бачо Кольо

    1 12 Отговор

    До коментар #10 от "Целият този":

    Вие история не четете ли бе. Германците били сурово наказани!…ами нормално та нали воюваха с целия свят,също така с армия на 4-5 фронта,бяха набутали рашките в кучи гЪ.з,така че ако бяха воювали само срещу раша сега нямаше да има путьовц.и и разни други

    Коментиран от #52, #53

  • 51 ☠️НКВД

    8 1 Отговор
    Германците разбират само от “Руки,верх” и “Хенде хох”,което е едно и също и акото идва само в гащите.
  • 52 Сатана

    0 4 Отговор

    До коментар #50 от "Бачо Кольо":

    Така е Бачо ,Германците с помощта на Българската армия клаха Бългрите в Македония и Беломорска Тракия,а Евреите ги караха на баня с Циклон 2.
  • 53 Бачо Кольо о-о-о

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Бачо Кольо":

    Аз чета история и знам че немците воюваха в Съветския съюз от 41 година а вторият фронт беше открит девет месеца преди края на войната и на западния фронт воюваха деца 47 дивизии а на източния бяха 270 дивизии
  • 54 Бачо Кольо

    4 0 Отговор
    Трябва да добавя че когато германците нападнаха Съветския съюз цяла Европа работеше за тях освен германци там имаше синята дивизия на Испания имаше италианци и румънци словенци дори доброволци от победената Белгия
    България ги подпомагаше в тила

    Коментиран от #56

  • 55 АНАЛЕНА ФОН ДЕР ЛА@НЕН

    3 0 Отговор
    АКО ДЯДО ИВАН ВИ ИЗНАСИЛИ ВЕДНЪЖ , ИВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ ЛЕСБИЙКИ ПАЦИФИСТКИ
  • 56 Влад Цепеш

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бачо Кольо":

    Има и СС дивизия Нордланд ,съставена от Скандинавци и холандци. Те и за Берлин се бият. Бившето ФРГ ,после Германия изплаща пенсии на доста живи ветерани чужденци. Казвам го за протокола...
  • 57 ComfortablyNumb

    0 4 Отговор
    Германците на врътка врътка на историята винаги са играли една лицемерна игра със руснаците и против Америка . Самото НАТО е създадено да отдели Германия от Русия ... Германската играта в начало е приятелска после с ножове в гърба ... Днес не ги разбирам германците защото нямат потенциал да овладеят нищо в тоя свят просто са регионална сила каквато е и Русия . Между другото автора загатва че нито Русия още по малко на запад общественото мнение ще издържи на сериозна война защото белите хора навсякъде имат по една дете, в Китай също ... единствената държава която може да понесе все пак някаква човешка загуба е Америка ( американците тия който имат деца масово имат по 3... дори белите ... ), а човешките загуби на Америка ще са пренебрежими относително всички останали заради грамадното технологично преимущество ... Изводите русофилите? Знам, знам кви страшни ракети има могучая ...

    Коментиран от #59, #66

  • 58 Познавач

    1 0 Отговор
    Не познах. Рекох, че е Джамбазина.
  • 59 Човека Коза

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "ComfortablyNumb":

    Ко каза, ко?

    Коментиран от #60

  • 60 ComfortablyNumb

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Човека Коза":

    Не вдяна нали?
  • 61 Моряка

    2 0 Отговор
    Навремето дядовците на Дойче веле,им трябваше цели 8 месеца,за да окупират Крим,а бяха изритани за една седмица.Сега укро- фашистите го откраднаха за 30 години,а Путин си го върна за едно денонощие.За колко ли време ще си върне откраднатата Украйна?Хайде,че ми се пие бира на Дерибасовска,в Гамбринус.
  • 62 Пръцко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Втората световна война":

    Светът постоянно воюва, но ВСВ започва септември 39-та с нахлуването на Хитлер в Полша.
  • 63 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    4 0 Отговор
    Дежурни маниполатори и лъжци!! Няма никаква война в Украйна, стига сте лъгали!! Крим е Бил столетия Руски и си остава такъв!! Чели сте История, кога и как беше в УССР!! Маниполирате!! Но за това ви Плащат и съществувате!!
  • 64 Гришата

    2 0 Отговор
    повтарям в DW цари болшевишко-фашистка атмосфера.Вие платени журналисти не сте ли чували в журналистиката МЕЖДУ НАРОДЕН ОБМЕН? хората искат да научат и другото,обратно мнение ,какво пишат Руските медии например и т.н но ви разбирам,.ако пишете обективно ще ви спрат парите и ще бъдете изритани жалко
  • 65 логично

    2 0 Отговор
    " Но в очите на мнозина украинци всичко това вече не се брои, откакто стохилядна руска армия в бойна готовност дебне на украинската граница." Вижте ако руската армия ДЕБНЕ , не ви ли се струва че прекалено много дебне ?Какво дебне руската армия (чака американците да въоръжат украинците защото на руснаците не им се воюва с невъоръжени ! ) ? Вие от Дойче зеле шегувате ли се ! Мен ме плаши друго че американците въоръжават Украйна БЕЗПЛАТНО а както знаем в тоя КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ свят безплатен обяд няма т.е бедния хахол с жизнен стандарт 100Е на месец е най подходящия "киборг" за САЩ
  • 66 рада дълбоката

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "ComfortablyNumb":

    Това в ДОТА ли го видя или в Кънтърстрайк г-н ГЕЙМЪР !? Деца по 3 , по 2 ти си невероятен стратег г-н ГЕЙМЪР , просто трябва да те поканят за стратег- ясновидец в Пентагона ! Аз за разлика от теб няма да се опитвам да прогнозирам без да се оповавам на някакви аргументи и ще ти кажа едно слово на МУТИН(така го наричам заради вътрешната му политика ), та то гласи "ако няма Русия то следва да няма живот на планетата земя " т.е без Русия следва нов Ледников период на нашата планета . Не зная на кого това би му харесало но на мен не ми харесва . Очаквам простолюдието от соросоиди да се опомни и да върне своите кукловоди в коловоза на мира и разумното съществуване .