26 Януари, 2022 21:00 14 426 262

Референдум за НАТО: в страна, в която се лекуват с белина?

  • нато-
  • белина-
  • българия-
  • възраждане-
  • референдум-
  • ес-
  • европа-
  • сигурност-
  • демокрация-
  • антиваксъри-
  • костадин костадинов

В кризата около Украйна лидерът на "Възраждане" иска България да проведе референдум за напускане на НАТО

Референдум за НАТО: в страна, в която се лекуват с белина? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Задълбочаващата се украинска криза остро постави въпроса за ангажиментите на страната ни към НАТО. Лидерът на "Възраждане" Костадинов повтори тезата си, че е нужен референдум за напускането на Алианса, като уточни, че това може да стане най-рано през 2024, освен ако не бъде променен закона, който забранява допитване по въпроса. Чл. 13 от договора от 2004, подписан от България за членството в Пакта, предвижда след 20 години страната да има право да поиска прекратяването му. България „не избра НАТО, а бе анексирана от НАТО”, твърди Костадинов. Данни на Галъп от 2001 обаче показват, че след терористичните актове на 11 септември срещу САЩ, подкрепата в България за присъединяване към Пакта всъщност нараства и достига 52%. Тезата на г-н Костадинов за „анексията” е, меко казано, художествено преувеличение.

Какво спечели България с членството си в НАТО

Бившите социалистически страни в Централна и Източна Европа загубиха Студената война, а Варшавският договор престана да съществува през 1991. Лидерите на БКП/БСП, чиито верни кадри продължиха да дърпат политическите лостове и овладяха повечето позиции в „бизнеса”, обаче продължиха да гледат с умиление към Москва. След свирепата Виденова зима, правителството на ОДС (1997-2001) въведе валутния борд, потвърди курса към присъединяването на България към ЕС, поет от кабинета на Филип Димитров, и застана на категорична проатлантическа позиция. Това бе опит страната да скъса с миналото. Решението България да кандидатства за членство в НАТО бе взето от служебното правителство на Стефан Софиянски, което бе назначено през февруари 1997 от президента Стоянов.

С членството в НАТО (2004 г.) България спечели гаранции за своята сигурност. Това доведе до значителен ръст на чуждите инвестиции. Позитивните промени в икономиката, стабилизирането на институциите помогнаха да се изпълнят Копенхагенските критерии. Присъединяването към НАТО бе ключът към общия европейски дом – цел, постигната през 2007 година. Днес Кремъл настоява България да се върне 25 години назад в миналото, когато тя се намираше в тежка политическа и икономическа криза. Това означава страната да бъде запокитена обратно в безизходицата и отчаянието на Виденовата зима.

България си остава слабото звено в Пакта

„Възраждане” е силно негативно настроена партия не само към НАТО, но и към ЕС. Ала елементарната проверка показва, че България получава в пъти повече средства от ЕС, отколкото внася в общия бюджет. Що се отнася до „тегобите” от членството ни в Алианса: още след приемането ни в НАТО разходите ни за отбрана спаднаха под 2% от БВП, въпреки поетия ангажимент. В резултат на това модернизацията на армията безобразно закъсня. Страната продължи да купува части от Русия, за да поддържа остарялата руска военна техника.

Срещу закупуването на американските изтребители F-16 – политическо решение, с което се задълбочиха връзките със САЩ – през 2019 гласуваха БСП, „Воля”, „Атака” и НФСБ, привеждайки слаби аргументи. Макар да застана зад сделката с F-16, правителството на Борисов показа с реакцията си към аферата „Скрипал”, че за България северноатлантическата солидарност всъщност не е приоритет. Опитът за потулване на аферата „Гебрев”, срамната търговия с български документи за самоличност, която беше осветена от американските санкции „Магнитски” през 2021, илюстрираха, че българските служби за сигурност остават слабо звено в НАТО.

Независимо, че тезата на г-н Костадинов за „анексираната от НАТО” България е опровергана от фактите, има вероятност той успешно да я продаде на публиката. Така „Възраждане” ще увеличи електоралната си тежест в политическия процес. През последните 10 години одобрението на българите за членството в НАТО е спаднало с близо 1/4, (данни на изследователския център „Пю”, 2020). През 2007 година 54% одобряват НАТО, 27% – не; през 2020 едва 42% имат положително отношение към Пакта. В България, в сравнение с всички членки на НАТО, левите хора са най-антинатовски настроени, а българите, освен че много харесват президента Путин, са най-малко готови да подкрепят страна съюзник в случай на руска агресия.

Въпреки ескалацията на напрежението, вероятността България да бъде пряко въвлечена в конфликт между Русия и НАТО е много ниска. Москва обаче може да използва силната зависимост на страната ни от руските суровини, за да извива ръце. Правителствата на ГЕРБ не направиха почти нищо, за да ни изтръгнат от енергийната хватка на Кремъл.

Капаните на пряката демокрация

Референдумът, който искат от „Възраждане” за членството в НАТО, изглежда с предвидим резултат. Но смисълът на представителната демокрация е в това, че обикновеният човек няма как да бъде компетентен по всички въпроси, а освен това сравнително лесно може да бъде манипулиран. Пряката демокрация е хубаво нещо, но дали да питаме суверена за особено важни неща, като членството в НАТО и ЕС, след като 70% от българите се „консултират” с врачки и оракули, мнозинството е против ваксините срещу COVID-19 и не се интересува от наука, а хиляди се лекуват от пандемията с белина.

Автор: Петър Чолаков


Поставете оценка:
Оценка 2 от 225 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bshit

    325 36 Отговор
    Дойче зеле
  • 2 Комуниста

    354 40 Отговор
    Показах си истинското лице пропагандистите,, в страна в която се лекуват с белина" за България. Не случайно ги заглушаваха едно време в соц лагера пропагандистите на импералистите

    Коментиран от #39

  • 3 България

    323 37 Отговор
    Може да напусне НАТО и без референдум. Акта на правителството или народните събрания с който беше обявено присъединяването в настоящото народно събрание може да бъде подложен на гласуване и обявен за нищожен

    Коментиран от #189

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отряд ",, Чавдар,,"

    312 28 Отговор
    В България няма демокрация не се залъгвайте от Козяк назначават и уволняват правителство!

    Коментиран от #175, #262

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Край

    184 16 Отговор
    Човека се чуди трябва ли да се пита демоса за да има демокрация.
    Или може умните красиви и богати олигарси да го управляват по демократично. Да не сме 1984 господин Ороел

    Коментиран от #62

  • 8 КОНТРАТА

    277 32 Отговор
    А чичо Сам защо иска парите и златото от държавата в която се лекуват с белина? Защо чичо Сам взима от бедните бъгари пари за рисунки на самолети?

    Коментиран от #198

  • 9 Ще цитирам статията

    35 162 Отговор
    "ОБИКНОВЕНИЯТ човек няма как да бъде КОМПЕТЕНТЕН по всички въпроси, а освен това сравнително лесно може да бъде манипулиран. Пряката демокрация е хубаво нещо, но дали да питаме суверена за особено важни неща, като членството в НАТО и ЕС, след като 70% от българите се „консултират” с врачки и оракули,"
    Абсолютно съм съгласен с тази теза. Наистина гражданите не могат да бъдат компетентни особено що се касае до това кой да ги управлява и коя управленска доктрина е най-добра и освен това се влияят от външния вид и харизмата да тези които избира или за които гласува и в края на краищата се избират хора случайно
    Затова изборната система е порочна и въобще не трябва да съществува
    Държавите трябва да се управляват от хора КОМПЕТЕНТНИ
    Как да бъдат определяли те тук няма място да обяснявам но има начин а който се интересува как да става и други подробности може в търсачката да потърси МЕРИТОКРАЦИЯ

    Коментиран от #137, #258

  • 10 no name no face no number

    179 25 Отговор
    Не сме загубили никаква война , защото не е имало нито студена нито топла. Купихте един белязан полуидиот и претендиратеза успех, но не забравяйте, че който се смее писледен най- добре се смее. А пък ние ви превземаме без бой. Вие сте капут цяла западна европа е на колене пред работниците от Изтока, Африка и Азия. Когато станете малцинство с вас ще е свършено и ние ще управляваме вашите държави. А вие ще го......нато вън от България

    Коментиран от #190

  • 11 Анонимен

    241 18 Отговор
    В Дойче Зеле може и да пият белина, но българите не сме с отрицателно IQ.
  • 12 DW=пропаганда

    239 53 Отговор
    Костадин Костадинов е бъдещия успешен премиер на България! И да - наистина е необходим референдум за излизане от този агресивен нападателен военен съюз! Освен ако ЕС не се съвземе и да изхвърли САЩ от него.

    Коментиран от #20, #234, #253

  • 13 ПараШут

    186 21 Отговор
    Референдумът за членството в терористичния алианс на ОТАН е задължителен ! Този съюз работи против нашите национални интереси и в разрез с международното право, както и с резолюциите на ООН. Щом държава като Словения можа да проведе референдум , за да стане член не виждам защо България пък да не може да направи, за да го напусне !?

    Коментиран от #25

  • 14 Чичерин

    37 190 Отговор
    Чудесно заглавие на статията, Браво на Дойче Веле. никакви референдуми, докато руските хибридни лъжи заливат бг медиите!

    Коментиран от #53

  • 15 волен сидеров

    126 12 Отговор
    НАРОДА НЕ ПОПИТАХТЕ -НАРОДА .....
  • 16 АНАЛЕНА ФОН ДЕР Л@ЙНЕН

    92 5 Отговор
    НАЧАЛНИКА НА ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА ТУРСКАТА АРМИЯ ПО ВРЕМЕ НА БАЛКАНСКАТА ВОЙНА Е ПРУСКИЯ ГЕНЕРАЛ БАРОН ФИЛХЕМ ЛЕОПОЛД КОЛМАР фон дер ГОЛЦ ПАША, ПО КЪСНО АДЮТАНТ НА СУЛТАН МАХМУД 5-ТИ
  • 17 гражданин

    65 12 Отговор
    ква белина, кви пет лева? ама не съм изненадан като знам какъв е татряла...
  • 18 NATO е УБИЕЦ ОТ ЦРУ

    58 9 Отговор
    НАТО И ЦРУ ПУСКАТ - Защо вирусът и болестта имат различни имена?

    Вирусите и болестите, които причиняват, често имат различни имена. Например ХИВ е вирусът, който причинява СПИН. Хората често знаят името на болестта, но не и името на вируса, който я причинява.

    Има различни процеси и цели за назоваване на вируси и болести.

    Вирусите са наречени въз основа на тяхната генетична структура, за да се улесни разработването на диагностични тестове, ваксини и лекарства. Вирусолозите и по-широката научна общност вършат тази работа, така че вирусите са наречени от Международния комитет по таксономия на вирусите (ICTV).

    Болестите са наименувани, за да се даде възможност за обсъждане на превенцията, разпространението, предаването, тежестта и лечението на болестите. Подготовката и отговорът към човешките заболявания са роля на СЗО, така че болестите са официално наименовани от СЗО в Международната класификация на Болести (ICD).
  • 19 Казва истината..

    134 19 Отговор
    КОСТАДИНОВ!БЪЛГАРИЯ БЕШЕ АНЕКСИРАНА С ПОДПИСИТЕ НА ТОГАВАШНИТЕ МАРИОНЕТКИ НА ИЗРАЕЛ...😇...в най лошият случай трябва да се проведе референдум..
  • 20 оня с лилавите венци

    5 49 Отговор

    До коментар #12 от "DW=пропаганда":

    следваща месторабота при транс такси на катедралата
  • 21 САТЪРА НА ХАНА

    85 12 Отговор
    КАК ДА СЕ БИЕМ С РУСИЯ , КОГАТО ГОСПОД Т(ДАЖЕ И БОГТАНГРА) Е БЪЛГАРИН ....
    ......
    .
    А РУСНАЦИТЕ КАЗВАТ " МИЙ РУССКИЕ, С НАМИ БОГ" :)))))
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бреееййй

    143 7 Отговор
    Значи по статията ние сме най простия народ.Та затова никой не ни пита дали искаме или не искаме, защото сме прости.Разбрахте ли сега .
  • 24 предвидим резултат

    33 16 Отговор
    има само при машинно гласуване
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    162 14 Отговор
    Поредната помия на антибългарското дойче зеле изпълнена с внушения и откровени лъжи.

    "С членството в НАТО (2004 г.) България спечели гаранции за своята сигурност. Това доведе до значителен ръст на чуждите инвестиции."

    Какви гаранции сме спечелили и сигурност срещу какво - кой се мъчи да ни нападне не разбрах само.

    Какви чужди инвестиции ги тресът тези - някой да не би да е направил фабрика в България и аз да съм пропуснал.
    Ако водят кауфланд, била или метро за чужди инвестиции много моля да си ги приберат - единственото което правят е да ограбват България и да съсипват българския бизнес.

    Коментиран от #36

  • 27 ComfortablyNumb

    21 122 Отговор
    Уау! Да питаш Ганчо за членство в НАТО е най голямата глупост която могат да сторят родните политици. И проблема дори не в Ганчо , германците дали са ги питали 50-те години за влизане в НАТО!? Апропо за влизането във Варшавския договор питаха ли ни!?
  • 28 Последния Софиянец

    129 9 Отговор
    За САщ ли става дума? Тръмп ги накара да пият белина.

    Коментиран от #70

  • 29 Кики

    128 6 Отговор
    Абе факти стига сте давали трибуна на този говнян парцал, тези мизерници са тотално увредени от ковид ваксините
  • 30 Ще цитирам статията

    5 49 Отговор
    Убеден съм че всички минуси към моя коментар са поставени поради нетърпението на четящите да прочетат докрай всичко
  • 31 Гост

    26 92 Отговор
    Коце, Коце, Другарю Копейкин, немога да напиша това което мисля за теб, защото ще ми изтрият коментара.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Доброволци

    121 8 Отговор
    Стягат се усилено за фронта... Пасито боядисва трабанта в цвят каки, Ал.Йо подготвя специални санкции лично за Путин и се бръсне с брадва, синоптичката на ЧЕХЛЬО шие байрака, жълтопаветчици оформят пърформанси и събират провизии .... абе на война отиват!!!
  • 34 Някой си

    85 9 Отговор
    На тия къде им е редакцията?
    Време е да им идем на гости...........

    Коментиран от #41

  • 35 rusnak

    86 9 Отговор
    Тозитъпак иска да ви каже че проф. Христов е бил прав за 80%, само шепасоросоиди са най-умни и вместо вас, и за каквото им платят, това ще бъде.
  • 36 ComfortablyNumb

    13 73 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    Що никой да не е направил фабрика в България бе този!? Ти минавал ли си по пътя Пловдив - Асеновград?

    Коментиран от #63

  • 37 шише кислол за всеки русофил

    12 83 Отговор
    за другите уиски
  • 38 Рифирендум

    23 98 Отговор
    България няма умствен капацитет да решава такива въпроси с референдуми..20 процента са неграмотни малцинства..други 30 са пенсионери и не им пука какъв ще изхода от такъв референдум и ще гласуват за това което им гали слуха..остават едни 20 30 процента от които половината не живеят в България..се факто на такъв референдум ще гласуват мнозинство които нямат практическа полза от резултата и ще гласуват по симпатия за най-гласовития популизъм който чуят
    .. Ще ми се да кажа че не сме приключила нация
    .. Но референдумите са за умни хора а такива в бг с днешна дата са много голямо малцинство

    Коментиран от #52, #67

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 АНАЛЕНА ФОН ДЕР Л@ЙНЕН

    66 6 Отговор
    1912 ГОДИНА, ПО ВРЕМЕТО НА КАЙЗЕР ВИЛХЕМ 2-РИ ( ЧОВЕКА КОЙТОРАЗКЪСА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИЯ НА БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС 1878 ГОДИНА) ..... В ТУРСКАТА АРМИЯ НА ВИСШИ ВОЕННИ ДЛЪЖНОСТИ - ИНСПЕКТОРИ, ГЕНЕРАЛИ, ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ, ... СЛУЖАТ ... !!!! .... 4000 ГЕРМАНСКИ ОФИЦЕРИ НА ТУРСКИ ЗАПЛАТИ
  • 43 Костадинов

    70 8 Отговор
    Вместо да приказва до организира подписка за свикване на референдум. Необходимите гласове А и много повече ще бъдат и събуди за по-малко от две седмици
    Знам че управленците ще скроят разни номера с проверки и устни съществуващи лица които са се подписвали. Ще има провокации и измислици но ако се съберат достатъчно много гласове референдумът ще се състои и работата ще приключи
  • 44 Хх77

    13 1 Отговор
    Дв хомота

    Коментиран от #48

  • 45 Ссссст

    88 6 Отговор
    Дойче зеле,
    Само да Ви информирам, че гурото на лечението с хлорен диоксид е немец - ANDREAS KALCKER
  • 46 Перо

    89 9 Отговор
    В страните с пряка демокрация като Швейцария се правят референдуми,даже за строеж на мост, а в БГ не се допускат референдуми по такива стратегически важни въпроси като членство във военнополитически и икономически пактове,определящи бъдещето на страната с поколения напред. Нормално е народа да си каже думата,глас народен,глас божи! Не виждам от какво се страхуват управляващите,ако хората са доволни от НАТО и ЕС!

    Коментиран от #61, #77, #115

  • 47 Ей смешник

    90 7 Отговор
    В България се провежда референдум да ли да се развива ядрена енергетика или не,та искам да попитам колко от българите и от политиците разбират от ядрена енергетика? Щом за това.може за всичко може и най вече че от НАТО не сме спечелили нищо,България няма нужда от война срещу Русия и НАТО не ни пази от никого.Но със сигурност българите зная колкото и прости да ги правите,че от както сме в европейския съюз и НАТО ,България няма работеща икономика,няма армия и няма образование което съсипаха милите ви демократи за да бъде приета българия в тези пропаднали съюзи.Така че стига лъжи и пропаганди,от кактомсюе в НАТО и Европейския съюз сме загубили много повече отколкото са ни дали,трябва да си си загубил ума или да си страшно продажна душица за да твърдиш обратното.

    Коментиран от #57, #59

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 балтаджи

    2 29 Отговор

    До коментар #40 от "Славянин":

    нэрди си гьотверен да налапаш баура с миренето а после да та отпоря от дупка до дупка?или мое само да джафкаш анонимно ?

    Коментиран от #82

  • 50 ЦРУ веле

    60 10 Отговор
    Да не питаме народа, забрана на изборите и назначаване на правителството директно от американското посолство. Там са умните хора, които най-добре знаят какво е нужно на България.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 101010

    68 2 Отговор

    До коментар #38 от "Рифирендум":

    Според теб народа е незрял да гласува по-важни проблеми
    Гласуването за народни представители за кметове за президент и всички други гласувания по тази логика също трябва да бъдат отменени

    Коментиран от #71

  • 53 Кубрат

    75 5 Отговор

    До коментар #14 от "Чичерин":

    Не разбрали че тия ни мислят за хора второ качество. Стига сте се натягали на западаНие ги научихме да се къпят и да ходят до тоалетна не там където спят.сега разбрахте ли те са победили във някаква война която само те са водели в главите си. И сега могат да правят със нас каквото си искат. Големи наглеци

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Смешници

    75 3 Отговор
    И като сте сигурни в резултата защо ви е страх от референдум? Направете го и ако народа е за ок но ако не е вън от НАТО и вън НАТО и всякакви войски от България.Ама стиска ли ви,знаете какъв ще е резултата.
  • 56 хобрат

    0 10 Отговор

    До коментар #53 от "Кубрат":

    опулеф
  • 57 Полигонът Ново село

    14 77 Отговор

    До коментар #47 от "Ей смешник":

    Лъжата за американските полигони ще лъсне!

    Русоробите депутати на "Възраждане" и техният лидер Костадин Костадинов-Копейкин
    искат в НС прекратяването на нещо, което не съществува.

    Русофилите си вкараха автогол!
    Лъжата за американските полигони ще лъсне
    пред цяла България!

    През 2016 г. изтече десетгодишният договор със САЩ.
    Разписан от Ивайло Калфин и Кондолиза Райс през 2006 г.
    За т.нар. „американски бази“ у нас.

    Всъщност това не са американски бази!
    Това са български съоръжения и полигони,
    които, по силата на този договор, се предоставят за съвместно ползване.
    За обучение на български и американски войници или войници от други страни-членки на НАТО.

    Територията на подобни обекти остава българска собственост!
    Тя се охранява от българска военна полиция!
    Според договора, американските военнослужещи присъстват временно и на ротационен принцип!
    Според договора, само при застъпването им броят може да достигне до около 5 хиляди души.

    Това не са американски бази,
    където държавата гостоприемник няма права,
    не знае какво точно се случва на територията на базите,
    нито пък ги охранява!

    С една дума,
    в България няма
    и никога не е имало
    американски бази!
    За жалост!

    В съседните ни
    Румъния,Гърция и Турция
    отдавна има
    американски бази!

    България все още е с руска енергийна примка на шията!
    Самотна, на дъното на ЕС

    Коментиран от #64, #75

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Перо

    16 26 Отговор

    До коментар #47 от "Ей смешник":

    Ами понеже в БГ са големи “експерти” и отворковци, а швейцарците са тъпи, за това сме в третия свят по стандарт и на последно място по всички показатели!
  • 60 Може

    27 4 Отговор

    До коментар #32 от "склавяните":

    А ти какъв си. Ариец? Хахаха

    Коментиран от #68

  • 61 Рифирендум

    6 39 Отговор

    До коментар #46 от "Перо":

    Ти правиш ли разлика между строежа на мост
    и въпрос на живот и смърт..швейцарците правят референдуми за всичко..но хората имат мотивация да гласуват според интереса си..тука 60 70 процента от населението са не продуктивна част и интереса им е чисто субективен..референдум освен че няма да има най много да се промени закона така че да стане на ниво мостове и градинки

    Коментиран от #78

  • 62 Начало

    9 47 Отговор

    До коментар #7 от "Край":

    Първо е Оруел. Второ, какво представлява в момента твоя "Демос"? Половината са: неграмотни роми, хора с чуждо етническо самоопределяне-югоизточно, оскотели българи, вярващи в белината. Така, че питай ги.
  • 63 Stt

    35 5 Отговор

    До коментар #36 от "ComfortablyNumb":

    Всеки ден пътувам по него и освен две турски и една немска фабрика не съм видял?Мога да ти ги посочи и поименно?Не броя към , завода за горещо подценяване и вхв, тъй като са български.

    Коментиран от #80

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ще цитирам част от статията

    3 29 Отговор
    гражданите не могат да бъдат компетентни особено що се касае до това кой да ги управлява и коя управленска доктрина е най-добра и освен това се влияят от външния вид и харизмата да тези които избира или за които гласува и в края на краищата се избират хора случайно
    Затова изборната система е порочна и въобще не трябва да съществува
    Държавите трябва да се управляват от хора КОМПЕТЕНТНИ
    Как да бъдат определяли те тук няма място да обяснявам но има начин а който се интересува как да става и други подробности може в търсачката да потърси МЕРИТОКРАЦИЯ
  • 67 Антитрол

    48 6 Отговор

    До коментар #38 от "Рифирендум":

    И кои са тези "умни" хора бе соросоидче които ще решават вместо теб. На теб ако не ти стига акъла да пазиш равновеси си е твой проблем - за разлика от соросоидите повечето хора са достатъчно умни да знаят какво искат.

    Само че знаете че продажниците и американските подлоги сте малко в България и за това сте много против референдума.

    Иначе ревете за "демокрация" ама не знаете даже значението на тази дума - ползвате я като фон за пропагандата.
  • 68 хо бо хо

    1 22 Отговор

    До коментар #60 от "Може":

    само да те докопам "балхарино"

    Коментиран от #74

  • 69 Възраждане

    16 6 Отговор
    и какво като се луваме с белина, бялата мафия е фалит нали, ето пием белина и ни няма нищо, няколко капки водороден прекис всяка сутрин вочите и няма пердета, няма Ковид ням анищо.... ахахахаха КОЦЕ президент!!!
  • 70 па тука пият белина

    2 14 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    без никой да ги кара.

    Коментиран от #73, #76

  • 71 Рифирендум

    6 37 Отговор

    До коментар #52 от "101010":

    Народа е абсолютно незрял да гласува по важни стратегически въпроси..гласуването за политици е необходимо зло.. ако народа гласуваше обективно там нямаше да става така че разни партий да капсулират определен процент от гласовете независимо дали вали или гърми
    България няма традиция в демокрацията и е нормално..
  • 72 това за 52% за нато

    50 2 Отговор
    е откровенна и чиста лъжа.ДВ са лъжци.Но в интерес на истината трябва да кажем че списващите за дв са българи продали себе си и страната си.Което не оправдава медията
  • 73 ИСТИНАТА

    10 28 Отговор

    До коментар #70 от "па тука пият белина":

    България сме в Третия африкански свят,
    заради трите мандата на шайкага ГЕРБ
    и комунистите Борисов и Гешев!
    И заради руското енергийно робство и тиранство!
  • 74 Хохохо

    20 1 Отговор

    До коментар #68 от "хо бо хо":

    Ти жена си не можеш да докопаш.

    Коментиран от #89

  • 75 ПараШут

    49 2 Отговор

    До коментар #57 от "Полигонът Ново село":

    Няма бази ама друг път. Всичките ви манипулации са такива елементарни! В момента в Ново село специално има три хиляди маймуни , които според теб спят на полигона в тревата. Нищо подобно, стаите им изглеждат по-добре от тези в хотел, цялото им продоволствие се осигурява от чужбина, а достъпът на българи е силно ограничен, както е ограничено и ползването на телефони в района.
  • 76 Ноне

    30 3 Отговор

    До коментар #70 от "па тука пият белина":

    Не е белина
    Сега, че някой от простите американци може да са надигнали бутилки с белена е друга работа:)

    Коментиран от #87

  • 77 нерон

    5 29 Отговор

    До коментар #46 от "Перо":

    а за варшаския имаше ли референдум

    Коментиран от #79

  • 78 Перо

    36 2 Отговор

    До коментар #61 от "Рифирендум":

    Точно подчовеци ни управляват,а те си мислят,че народа е от подчовеци. Това е трагедията на държавата. 50 отрепки стоят над референдума! 32 г. боклуците не са направили и едно манифактурно гаражно производство! Днес проф. Чуков каза,че армията ни е боеспособна на нивото на Бангладеж! Швейцарците не разбирали и били тъпи за референдумите,а имат 100-пъти по-мощтна кадрирана армия от резервисти!
  • 79 Перо

    20 2 Отговор

    До коментар #77 от "нерон":

    Референдум не е имало и дали да падаме под турско робство! В кой век живееш?

    Коментиран от #85

  • 80 ComfortablyNumb

    5 29 Отговор

    До коментар #63 от "Stt":

    Глупости говориш но за пропагандни цели вероятно върши работа сред пенсионерите който четат тук и не са ходили никъде . Пловдив и Асеновград са почти съединени с нови фабрики и търговски обекти цели 20 км ...

    Коментиран от #90, #101, #181

  • 81 Error

    37 4 Отговор
    Бъркате ни с вашите господари До колкото си спомням президентът на " най-демократичната" страна в света лично официално поощряваше пиенето на белина. Същата тази страна от 70 години безусловно ви е укопирала и подчинила, така че не избивайте комплекси чрез нас ! Ние нямаме претенции да сме демократична държава и затова пием греяна ракия и зелева чорба.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Хехе

    22 3 Отговор
    Колко се лекуваха с белина, когато бай Дони предложи? Ама и те се нуждаят от референдум да Нато, за Тексас, за Калифорния
  • 84 Референдум

    15 3 Отговор
    За натю и зеления ток, иначе сме окупирани
  • 85 Рифирендум

    9 5 Отговор

    До коментар #79 от "Перо":

    И професор чуков къде беше през това време?
    Къде беше шефчето му като окраде пари за един самолетоносач през катебе и аец Белене..на едни политици в бг им е все едно какво ще става с народа тука..техните куфари са готови

    Коментиран от #100

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 да ,бе

    5 9 Отговор

    До коментар #76 от "Ноне":

    не беше белина...дезинфектант е!!Ма не е борящник за баня!!За WC e!

    Коментиран от #92

  • 88 Бос командос

    37 2 Отговор
    За тези които не знаят. Влизането на всички държави от източният блок в ЕС беше негласно свързано с влизането в НАТО. Аз лично не съм против НАТО но не мога да си затварям очите за такова лицемерие. Всички бяха задължени първо да се присъединят към НАТО и после идва ЕС. Затова и Сърбия още не е в ЕС. Те искат да са в ЕС, но без да членуват в НАТО. Това не се харесва на големите. Сега се запитайте ако излезем от НАТО дали това няма да е край и на членството ни в ЕС. А пропо Швеция е в ЕС на не е член на НАТО. Така че за Лъвове може, но за кучета и котки не може. Такъв е законът.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Майна

    30 3 Отговор

    До коментар #80 от "ComfortablyNumb":

    И колко от тези фабрики са "чужди инвестиции" и какво произвеждат тези "много" фабрики че нещо не се сещам.

    Коментиран от #95

  • 91 Кир Стефанаки

    6 27 Отговор
    Мисля, че по ясно не може да се каже.
    Подкрепям автора.
    Браво
  • 92 USA

    32 5 Отговор

    До коментар #87 от "да ,бе":

    Точно белина бяха пили много от краварите по призива на президента си - бяха напълнили болниците че някои даже се споминаха.

    Коментиран от #97, #99

  • 93 ДаЗдраПерМа

    19 2 Отговор
    в момента България е в две организации по безопастност НАТО и OSCE ако ЕС измисли европейски орган естественно че ще влезем и в него сиреч 3 броя стават но там където три там и четири например ОДКСето още повече оръжието и обучението ни е по негови стандарти а то показа бърза реакция и гъвкави решения в Казакстан. Добре е да се забрани чрез Конституцията наличието на чужди военни бази на наша територия.
  • 94 Абе

    25 1 Отговор
    И за приемането на еврото няма да питат искаме или не искаме.Който едно време е емигрирал се е спасил .Европейската система не действа в БГ .Не може европейски закони на малки пнсийки и заплати да прилагаш.Маята майка е пенсионер.Цял живот е работила като готвач по столовете вмомента взима 360 лева пенсия.

    Коментиран от #105

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 муса

    1 13 Отговор

    До коментар #92 от "USA":

    колко кацапа дадоха фира от боярьiшника

    Коментиран от #109

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Е така де

    2 8 Отговор

    До коментар #92 от "USA":

    Па тука ги лекува ШПАКЛОВЧИК!!!Той назначава лечението!Кой по прост??
  • 100 Перо

    24 2 Отговор

    До коментар #85 от "Рифирендум":

    Политическата и икономическа целесъобразност винаги трябва да бъде приоритет и последна дума на народа! За изпълнителната власт остава финансовата и техническа страна на въпроса, Обезпечаването и изпълнението на народния вот! Другото е тоталитаризъм с предизвестен край!
  • 101 Stt

    25 3 Отговор

    До коментар #80 от "ComfortablyNumb":

    Живея в Асеновград, но работя в Пловдив!Дали не знам какво има по пътя, като някой от дните през седмицата го минавам по три пъти!?Говорим за чужди инвеститори - точно двете турски фабрики и една немска, всичко друго е бензиностанции, автокъщи и някакви дребни цехове и магазини!

    Коментиран от #144, #151

  • 102 Docenta

    10 30 Отговор
    Партията на Купейкин е нещо като Атака на волен сидеров.За никъв к..р не става
  • 103 Борислав

    18 2 Отговор
    Скапаняци..и за манипулатори не ставате!
  • 104 Даа ама нее

    25 4 Отговор
    Мами.ца ви и Джендер Зеле. РЕФЕРНДОМ и точка. Те тогав ше видите подкрепа за НАТО.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 провинциалист

    33 3 Отговор
    Не четох пасквила. Заглавието е едновременно лъжа и обида!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 USA

    23 5 Отговор

    До коментар #97 от "муса":

    Да не би Путин да ги е приканвал да го пият - обаче за белината беше тръмпито така че опорките не вървят.
  • 110 Тръмп

    19 2 Отговор
    Е президент на натовска страна, който пледираше за лечението с белина. Следователно последното не е аргумент за или против НАТО.
  • 111 Рифирендум

    4 29 Отговор
    Членството в НАТО е като да си приятел с едната от двете банди в квартала..засега американската банда е с екстри..от руската може да чакаме декларации за дружба по два пъти в месеца..въпроса с вашия референдум може много бързо да се реши като го обвърже с въпрос към бг пенсионерите дали искат да вземат средна руска пенсия-340 лева или средна българска пенсия 520..коцето да се радва че не съм аз насреща му щото на референдума че хване нула процента точно

    Коментиран от #116, #141, #142

  • 112 НЕ ХАРЕСВАМ

    32 2 Отговор
    "ВЪЗРАЖДАНЕ", НО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ПОЗИЦИЯТА ИМ ЗА НАТО И ЕС Е "СИЛНО НЕГАТИВНО НАСТРОЕНА". ПОЗИЦИЯТА И ЗА ДВЕТЕ В РЕАЛНА! ТАКАВА Е И ПОЗИЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! НАПРАВЕТЕ РЕФЕРЕНДУМ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ И ДВЕТЕ ЩЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ ВЕДНАГА!!! ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ!!! ТО НЕ БЕШЕ ТРЪМП А СЕГА И БАЙДЪН! ТО НЕ БЯХА ИШИАСИ, МЕРКЕЛАНА, ТУСК,ЛА..Й..Н..ЕН И ПРОЧИЕ П.Р.О.СТ.А.Ц.И, КАТО ТУЛУП БОРИСОВ!!! ВЪН НАТО И ЕВРОПА!!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #174

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 народът е по-мъдър

    21 3 Отговор
    Соросоидна п р ъ д н я от з....а Петър Чолаков!
  • 115 Фифилота

    28 2 Отговор

    До коментар #46 от "Перо":

    "Не виждам от какво се страхуват управляващите, ако хората са доволни от НАТО и ЕС!"

    - Там е работата, че огромното мнозинство НЕ СА доволни. И те отлично го знаят.
  • 116 Антитрол

    27 2 Отговор

    До коментар #111 от "Рифирендум":

    Скрий се бе соросоидче - с референдум или без него краварите рано или късно ще бъдат изритани от България но тогава не знам какво ще правят всички продажници които са на тяхна хранилка.

    Не забравяйте че според конституцията който обслужва чужди интереси е национален предател - поинтересувай се какво правят с националните предатели. Помисли дали ще има място на колесника на някой самолет с който се изнасят краварите.

    Коментиран от #118

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Рифирендум

    1 21 Отговор

    До коментар #116 от "Антитрол":

    Ти кво сега лично мнение ли ми представяш..защо си мислиш че ме интересува изобщо..освен че няма да изриташ нищо още дълги години ще се радваш на членството ни в НАТО мой човек свиквай или си купувай билет

    Коментиран от #121

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Мавруд

    23 2 Отговор
    Услужливо забравихте,че Тръмп първи заговори за "лечебната сила" и профилактиката чрез белината, а сета надавате вой, платени мисирки, за дебилното подражание на няколко "граждани" на България! А колко граждани на САЩ ползваха лечебната "панацея"?? Мисирки в сайтове и телевизии(платени с валута) - Бол!!!

    Коментиран от #124

  • 121 Антитрол

    23 2 Отговор

    До коментар #118 от "Рифирендум":

    Ами твоето мнение да не би някой да се интересува от него - омаскарил си цялата тема с малоумия.а си. Краварите ще си заминат до няколко години максимум а може и доста по рано - надявайте се НАТО да пази соросоидчетата от "народната любов".

    Да не останете изненадани

    Коментиран от #129

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Да сме благодарни, че гърците са толкова

    22 4 Отговор
    Глупави, че позволиха американците да ги яхнат и да се настанят у тях след като турците им показаха вратата. Можеше да сме ние на тяхното място, добре, че се разминахме само с парите за тези ефки...можеше да ни занулят за векове. Аз ще гласувам против НАТО.
  • 124 В Русия преди изобщо

    12 6 Отговор

    До коментар #120 от "Мавруд":

    Някой да е чувал за Тръмп пиенето на белина и препарати за вана беше национален спорт. Верно, не го пиеха за да се лекуват, а просто за спорта
  • 125 Анонимен

    34 3 Отговор
    Заглавието е отвратително и обидно. Подобни текстове са обида за всеки здравомислещ човек. Моля, не публикувайте подобни мерзости! Или наистина искате да докажете, че журналистиката има нещо общо с една стара професия. Това трябва да е занимание, достойно за уважение.

    Коментиран от #143

  • 126 ще глася анна ти на г@з@ в дупката

    1 4 Отговор

    До коментар #119 от "Скинар":

    посли на теб востата ще го давам
  • 127 антинато

    21 4 Отговор
    Дойче веле е еврейска медия,Софиянски,Петър Стоянов и Соломон Паси също,Филип Димитров и той.Сега сметнете от героите в статията колко са българи и колко не са!

    Коментиран от #130

  • 128 иво дебило

    2 5 Отговор
    този от израждане-анархист
  • 129 Бухахаха..ти кои си Милен 2 български ли

    2 11 Отговор

    До коментар #121 от "Антитрол":

    Аз се пазя сам другарю..знаеш ли дядо ми дето е умрял при люлебургаз какъв голям нож ми е оставил..виж сега намери си нещо полезно да правиш ако искаш да до живееш когато нато напуска..не отиваш на добре ника..

    Коментиран от #223

  • 130 гой

    1 4 Отговор

    До коментар #127 от "антинато":

    ти си наш мухахахахахаха
  • 131 психо

    21 2 Отговор
    винаги има мижитурки, които да напишат подобна глупост
  • 132 Covidlover

    9 3 Отговор
    Демек материала е кофти. От кого ли съм го чувал.
  • 133 ситрето

    2 20 Отговор

    До коментар #105 от "no name no face no number":

    айде какво чакаш, бързо при ватенките отивай
  • 134 Росица

    6 26 Отговор
    Руската хибридна пропаганда толкова успешно е промила мозъците на толкова много наши сънародници, че е редно да се вземат някакви държавни мерки. Хибридната война си е война, хибридната заплаха - която видимо изобщо не се неутрализира по нашите ширини, си е заплаха за националната сигурност. Редно е законотворците и Министерски съвет много сериозно да противодействат на руската пропаганда - спешно и сега! Отколкото референдума за НАТО, нека ги четем тия закони, това не е въпрос, по който гражданите могат да решават - тоест такъв рефередум би бил против законите и конституцията ни.

    Коментиран от #153, #206

  • 135 Тока

    25 3 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Прост народ, слаба държава. Случайно да си чул, че руснаците произвеждат ядрено гориво за западни реактори и успешно го продават на западняците. А западняците още не са успели да произведат гориво за руска централа. Имаше един опит в една централа с ВВЕР 440 с хамериканско гориво. Хамериканските касети се разхерметизираха и реакторът беше на косъм от тежка авария. Минаха само със сериозно рздиационно зацапване. Това са факти, прочети малко. Естествено, в нашите медии нищо няма да намериш по въпроса. От такива "българи" като теб, очаквам до няколко години да клекнем на западняците и да сложим западно гориво в Козлодуй. Това ще е финалът.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Един Човек

    26 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ще цитирам статията":

    Много думи написа, а нищо не каза !!! Народа не бил компетентен да решава ,кой да го управлява ..ха ха ха !!Ти ако си “правен в инкубатор “, и имаш едно единствено право,да нямаш права …ни е си имаме конституция…хубава лоша, имаме си я, и тя ни дава право да избираме как с кого и по какъв начин да живеем!
  • 138 Мужик

    5 28 Отговор
    Е по каква причина да напускаме НАТО. Да ходим при какалашките дето пият тройной и да целуваме ръка на Путин. Не благодаря. Тези, които искат Сибир ги чака.
  • 139 Hoho Boho

    26 3 Отговор
    Пръчкова статия.

    DWc
    се опитват да ни изкарат
    плоскоземци,
    които
    се лекуват
    с белина.
  • 140 САБРУТЕВ

    8 2 Отговор
    ОТАН гей
  • 141 Перо

    33 3 Отговор

    До коментар #111 от "Рифирендум":

    В Швейцария проведоха референдум за влизане в ЕС и всички гласуваха против! Скандинавските страни Швеция,Финландия и Норвегия не искат да чуят за НАТО и ЕС, а Англия излезе от ЕС с референдум,също!

    Коментиран от #150

  • 142 Един Човек

    19 2 Отговор

    До коментар #111 от "Рифирендум":

    Вземи си телена четка да си чешеш езика…хумора ти е малко овчи!!Какво общо има членството ни в НАТО с парите на пенсионерите?Гледай България и българите, мани ги руснаците ,ние сме цъфнали и вързали ти за пенсиите им говориш!?Горивото им е без пари,тока също,енергоносителите също…а твоята баба с тая средна пенсия само тока и лекарства не може да си купи!
  • 143 Росина

    5 17 Отговор

    До коментар #125 от "Анонимен":

    кое е обидно - че има хора, които пият белина или че те са с право на глас? Защото и двете са факт. Ако фактите ви обиждат, това не ги прави по-малко факти, пак са си факти, просто на вас не ви харесват.

    Коментиран от #250

  • 144 ComfortablyNumb

    3 17 Отговор

    До коментар #101 от "Stt":

    Е щом живееш в Асеновград се информирай изтрии гурелите сутрин като караш по тоя път:

    Tpaĸия иĸoнoмичecĸa зoнa (TИЗ)

    1996 гoдинa – тoгaвa „Cиeнит xoлдинг“ cъздaвa пъpвaтa чacтнa индycтpиaлнa зoнa в Бългapия, ĸoятo ceгa e чacт oт TИЗ;
    Haд 180 – тoлĸoвa бългapcĸи и чyжди ĸoмпaнии e пpивляĸлa TИЗ дoceгa;
    2 милиapдa eвpo – тoлĸoвa ca пpивлeчeнитe инвecтиции зa пocлeднитe 22 гoдини;

    Знакови инвестиции:
    зaвoд нa „oдeлo Фapбa Бългapия“ зa aвтoмoбилни чacти, пo тoчнo зa фapoвeтe нa „Mepцeдec“
    зaвoдa зa мaшини c цифpoвo-пpoгpaмнo yпpaвлeниe нa „Шпинъp“ /ЅРІNNЕR /
    немcĸaтa фиpмa „Meĸaлит“ / Месаlіt/
    Фpeнcĸaтa „Лaтeĸoep“ /Lаtéсоèrе/, ĸoятo e cпeциaлизиpaнa в чacти зa aвиoиндycтpиятa
  • 145 Ние некомпитентните

    19 1 Отговор
    Се лекуваме с белина а вие си праскайте ваксини
  • 146 Сульо

    25 4 Отговор
    Толкова глупости и лъжи накуп могат да се видят САМО в статии на дойче зеле....То няма да ми стигне цяла страница ама мисля, че всеки който има малко мозък ще види поне директните лъжи. И за разлика от дойче зеле ,които лъжат на едро без посочване на източници, руснаците показват подробно източниците или даже ги снимат и всеки може да се убеди. Аз пък да кажа , че според едно изследване от 1999 г. всички немци са фашисти, а дойче зеле са лъжци. КАт минамерят всички тези "изследвания" и аз ще има намеря моето.
  • 147 Трак

    23 4 Отговор
    Щом прочета -ЦИОНИСТ ЧИ:ФУТ ВЕЛЕ и спирам да чета… няма смисъл просто . Нерви излишни нямам
  • 148 Нато вън

    24 5 Отговор
    Нато вън !
  • 149 🐒🐒🐒🐒🐒

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Антимаймуна":

    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  • 150 А,бе каУн

    5 18 Отговор

    До коментар #141 от "Перо":

    Ако утре Ердоган реши ,че България е османса територия ти ли ще го спреш!?

    Коментиран от #237

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Сабрутев

    1 2 Отговор
    Ако има хубава булка до 40год.в гр.Пл.вен да ми звънне на тел.0894371402 изгодата ще е взаимна.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 ХАН КРУМ

    23 3 Отговор
    ЧОЛАКОВ,ДАВАЙ МАЛКО ПО– СКРОМНО И МАЛКО ПО– ВНИМАТЕЛНО С КВАЛИФИКАЦИИТЕ. ДО 1989Г. АРМИЯТА БЕШЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАЩИТИ ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА, ПО ЗЕМЯ ,ПО ВЪЗДУХ И ПО, ВОДА.БНА БЕШЕ НАЙ – БОЕСПОСОБНАТА И ОКОМПЛЕКТОВАНА АРМИЯ В РЕГИОНА. АКО ХОРАТА СЕ ЛЕКУВАТ С БЕЛИНА,ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА ИЗЛЮЧИТЕЛНОТО НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ВСИЧКО ТОВА ,НЕ ПОДЛАГА ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ПОД СЪМНЕНИЕ,ОСОБЕНО КАТО ВИЖДАМЕ ,ДО КЪДЕ НИ ДОКАРА ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА. РЕШЕНИЯТА ПО ПОДОБНИ ВЪПРОСИ СЕ РЕШАВАТ С РЕФЕРЕНДУМ– НАВСЯКЪДЕ В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ,КОИТО ТИ ВИНАГИ ДАВАШ ЗА ПРИМЕР. ПРЕДИ 1989Г. НЯМАШЕ ХОРА ,КОИТО ДА СЕ ЛЕКУВАТ С БЕЛИНА НАЛИ. ТА ПО КРОТКО . ОБИДНО Е Г–Н ДОЦЕНТ.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 така се раждат митовете

    23 3 Отговор
    Лекуващите се с "Белина" в България са като виртуалните симпатизанти на Бюреков, чували сме за тях, но никой не ги е виждал!
  • 158 ханс

    18 3 Отговор
    Нивото на немско зеле е - работническо дело 1957г,а може би и по.зле
  • 159 дамен унд херен

    25 4 Отговор
    Колко просветителни станаха стаиите на DW, точно след като "Конрад Аденауер" и ХДС спряха финансират архетипа на корупцията ГЕРБ.
    Старите германски фетишисти си мислят, че като се облекат в латекс и се намажат с никой няма да разбере триковете им.
  • 160 Механик

    27 7 Отговор
    Белината я пихав САЩ, след като Тръмп им каза, че това е добро лекарство срещу ковид. Дойчевеле, вие лъжете.
    Освен това!
    Да НИЕ, българите искаме референдум за НАТО.
    Щом точно ВИЕ повдигате въпроса за това, значи сте отчели негативните настроения в България против натото. Инак не бихте се обадили.
    Значи, я си ебектвайте майкя си, че ще играе сопата!
  • 161 МИХАЙЛОВ

    23 4 Отговор
    ...Я СТИГА ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ БЕ...
    ...ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ НА ЦРУ НА САЩ...
    ......ЛЪЖЕТЕ КАТО
    ДВЕСТА ДЪРТИ ЦИГАНИ...
    ...СТИГА РАЗСМИВАЙТЕ ДЕЦАТА...
    ...И ДЕЦАТА В ШЕСТИ КЛАС
    НЕ ВИ СЕ ВРЪЗВАТ
    НА ГНУСНИТЕ И ТЪПИ ЛЪЖИ...
    ...ТЪПИТЕ ВИ И ГНУСНИ ЛЪЖИ
    СА ОБИДА И ОСКЪРБЛЕНИЕ
    КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,
    ЗАЩОТО НА ТАКИВА
    БЕЗОБРАЗНИ ЛЪЖИ
    МОГАТ ДА ВЯРВАТ
    САМО ШИЗОФРЕНИЦИ,
    ИДИОТИ И ПСИХОПАТИ
    И ДЕБИЛИ...
    ...ЛЪЖА Е,
    ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ЛЕКУВАЛИ
    ОТ КОВИДА С БЕЛИНА...
    / ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД С БЕЛИНА
    ПРЕПОРЪЧВАШЕ
    ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ - ТРЪМ /
    ...ЛЪЖА Е,
    ЧЕ ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
    Е ПРОТИВ ВАКСИНИРАНЕТО...
    /ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
    И 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ
    НЕ СА ПРОТИВ ВАКСИНИТЕ
    ИЛИ ПРОТИВ СВОБОДНИЯ ИЗБОР
    НА ГРАЖДАНИТЕ
    ДА СЕ ВАКСИНИРАТ...
    ...ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
    И 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ
    Е ПРОТИВ НАСИЛСТВЕНОТО
    ВАКСИНИРАНЕ
    С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВЕЩЕСТВА,
    КОИТО СА ОПАСНИ
    ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ И ЖИВОТ...
    ...ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"
    И 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ
    СА ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЯТА,
    ОГРАНИЧЕНИЯТА, ЛИШАВАНЕТО
    ОТ ЗАКОННИ И ОБЩОЧОВЕШКИ
    ПРАВА И СВОБОДИ,
    ПРОТИВ РЕПРЕСИИТЕ И ТЕРОРА,
    ПРОТИВ РАЗДЕЛЕНИЕТО
    НА НАРОДА И ПОДСТРЕКАВАНЕТО
    И ПОДБУЖДАНЕТО
    НА СБЛЪСЪЦИ, КОНФЛИКТИ
    И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА
    НА ЕДНА ЧАСТ ОТ НАРОДА
    СРЕЩУ ДРУГА ЧАСТ...
    ...ЧРЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЯ
    И РЕПРЕСИИ И ОГРАНИЧАВАНЕ
    НА ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ
    НА ЕДНА ЧАСТ
    ОТ НАРОДА...
    ...И ПРИВИЛЕГИИ И ОБЛАГИ
    ЗА ДРУГА ЧАСТ ОТ НАРОДА...
    ...ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ
    НА ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ
    ЗА ВАКСИНИРАНИТЕ...
    ....И ОСВЕН ТОВА
    ИСТИНАТА Е,
    ЧЕ В БЪЛГАРИЯ
    И
  • 162 Хаха

    23 2 Отговор
    Абе тъп журналист,американска подлого, нали знаеш за майка си кво ще ти кажа.
  • 163 DW на кратко

    23 3 Отговор
    за вас DGD. Белина пият в Щатите. А тук може да ядете балканския морков!
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Повече от тъп

    13 2 Отговор
    Чолаков е вдлъбнат!
  • 171 мой

    0 4 Отговор
    За първи път съм притеснен от коментарите във Факти :-/
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 ССоросс

    13 2 Отговор
    Браво мойто момче, ще ти изпратя $50 другата неделя, ако напишеш още веднъж $100.
    Готов съм месечно да ти изпращам по $500, ти си добро момче(момиче) или такъв за какъв(каквото) се мислиш.
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, С ВЪЗРАЖДАНЕ НАПРЕД ДА ИЗГОНИМ КОМПРАДОРИТЕ.

    Коментиран от #176

  • 174 Ами ...

    6 15 Отговор

    До коментар #112 от "НЕ ХАРЕСВАМ":

    Ти ли си народа? Ако можехме да инициирате референдум, до сега да сте го направили. Не можете, т.е. нямате подкрепата дари на 400 000 българи. Така, че недей да си правеш на народа. Единствения проблем на България е с руската пета колона.

    Коментиран от #188

  • 175 ССоросс

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    Браво мойто момче, ще ти изпратя $50 другата неделя, ако напишеш още веднъж $100.
    Готов съм месечно да ти изпращам по $500, ти си добро момче(момиче) или такъв за какъв(каквото) се мислиш.
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, С ВЪЗРАЖДАНЕ НАПРЕД ДА ИЗГОНИМ КОМПРАДОРИТЕ.
  • 176 Ами ...

    5 15 Отговор

    До коментар #173 от "ССоросс":

    Вън русофилите от България. Русофилите не са българи.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Троянски Кон

    8 2 Отговор

    До коментар #80 от "ComfortablyNumb":

    Абе ти къде ги видя тези фабрики от Пловдив до Асеновград , Я ми кажи какво произвеждат и какво изнасят за чуждият пазар .Кажи ми ги поименно тези фабрики .Щото и преди 9.9 1944 година България също имаше фабрики ама за конски каруци ,клинци и подкови и пирони .

    Коментиран от #183, #184

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Ами ...

    5 6 Отговор

    До коментар #181 от "Троянски Кон":

    Преди 09.09.1944 г., България произвежда автомобили и самолети. След 9-ти - не. Руснаците изнасят машините и оборудването и към 1954 г. самолетостроенето в България е закрито. Показателна е съдбата на "Държавна Самолетна Фабрика" - Ловеч. Създадена е през 1938 г., но при комунистите започва да произвежда ... велосипеди. 😀 "Капрони Български“ е основано през 1930 в Казанлък и има предмет на дейност промишлено производство на самолети. От 15.09.1942 г. е "Държавна Самолетна Фабрика" - Казанлък. Производството е ликвидирано през 1945 г. Но най-старото самолетостроително предприятие в България е "ДАР" в Божурище. Основано е през 1925 г. Закрито през 1954 г. Клинци е каруци, а? 😀
  • 184 Ами ...

    2 11 Отговор

    До коментар #181 от "Троянски Кон":

    Ако си покажеш носа от пенсионерския клуб, може би ити ще ги видиш. 😀 При социализма, българската индустрия произвеждаше основно полуфабрикати за съветската индустрия. Днес, произвежда крайни продукти за пазара. Стоки се казват. 😀 Основно за износ.
  • 185 sam66

    8 4 Отговор
    “ Ала елементарната проверка показва, че България получава в пъти повече средства от ЕС, отколкото внася в общия бюджет. ” - Дайте данни от тази елементарна проверка. Така да се пише си е пак с пропаганден привкус.
  • 186 Жоро

    7 2 Отговор

    До коментар #51 от "Антимаймуна":

    За какво ти е да се ваксинираш като те готвят за пушечно месо в конфликт с Русия!? Вкарват ни в война, но ще ни ваксинират срещу вирус не срещу бомби!
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Дългия

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "България":

    И после при ушанките ли? Не мерси!
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 ежко

    23 1 Отговор
    Чокалов, гениален си!Щом народа е толкова глупав колкото го изкарваш, то и селекция на управляващи която прави на избори е глупава!Хиляда пъти е по-добре някой да греши в решенията си, отколкото някой друг да взима решения от негово име него и умишлено го постава в определена позиция заради собствените си користните цели!Защо махнахме бай Тошо?Ми той човека управляваше, взимаше решения от името на народа /щото народа е тъп/ и според теб това трябва да е било ОК?!?
    Значи -ако е на ваша -решението е мъдро, а ако не е -то хората са манипулирани!Айде съвземи се!Има едни категории като морал,чест, достойнство,чесност които,Чолаков са то доста чужди!Българите които не искат да са в НАТО, много добре разбират от какво са част -от една милитаристична отранизация, която е всичко друго но не и отбранителен съюз!От организация изчерпала смисъла на съществуването си, но хранеща /и то добре / тези на заплата в нея, за сметка на данъкоплатците на страните участнички!От организация уяастваща в разбиването на цели държави по света.От организация нарочно подържаша напрежение по света, опитваща се да докаье колко е необходима и незаминима! Е кой е манипулираният?
    Или Чолаков е много наясно, просто пише глупости на килограм за хонорар?
  • 192 ЧОЧО

    14 1 Отговор
    В положението което се намираме са ви новни нашите крадливи управници. Ако оградата ти е съборена, нормално е петела на комшията да дойде при твоите кокошки.Така,че стига сме се оправдавали и да търсим причината другаде.
  • 193 Влад

    15 3 Отговор
    НАТО е създадена през 1945 г с цел противодействие на СССР. След разпада на СССР съществуването на НАТО се обезмисля. Непрекъсната конфронтация с Руската федерация и провокации от страна на НАТО в Черно море са изклучително вредни и опасни за България ! Време е този съюз да преустанови дейността си!
  • 194 Влад

    15 1 Отговор
    Световното еврейство и неговите представители в България ни вкараха в този злонамерен Пакт,чиято цел е конференция с Руската федерация. Народът на България има право сам да решава чрез пряка демокрация, референдум въпросите,касаещи неговото бъдеще.
  • 195 Влад

    0 3 Отговор
    1949 г !
  • 196 Влад

    0 3 Отговор
    1949 г е създаден НАТО
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Димо

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "КОНТРАТА":

    По същата причина по която в миналото АПК печелеха и в долари продукцията , а ги задулжаваха в рубли да купуват руска слабо производитлна техника в селското стопанство.
  • 199 Истонският

    6 1 Отговор
    Колко години още трябва да минат като членки на НАТО за да ни махнат краварите визите?
  • 200 Възмутен

    15 1 Отговор
    Този словоблудник или е изключен от реалността или се продава за жълти стотинки, което не променя факта за дълбоки умствени проблеми! Той изглежда си мисли че е по-умен от суверена, а това е признак и на чувство за величие! А такова чувство комбинирано с умствена недостатъчност е чуста лудост! Жалко че се дава трибуна и на лудите, но от друга страна - трябва и да се буди съжаление към такива.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 резервист

    8 1 Отговор
    Много си харесваш народа, Петре! Или както се казва Петър плет плете, през три плета преплита! Народа е виновен че оставя да го водят, по право да го подкарват хора с неясен произход и объркани идеи. Твърдението, че изборът на самолети за БА е политическо решение казва всичко! Все искаме някой "да ни оправи" и после ни "оправят с 200". Ние нямаме съвременна военна доктрина, която да следваме упорито и последователно. БА стуктурно е неспособна да изпълнява функциите си, какво да говорим за въоръжение. Какви резервни части и консумативи искаш да купуваме? И, Петре, народът трябва да се води, а не да се кара. Нищо че е по-трудно. Но и да се води отпред!
  • 203 Порно

    10 1 Отговор
    Тия явно ни мислят за тъпи , та ни облъчват с пропаганда в Гьобелсов стил.
  • 204 Ебтер

    20 2 Отговор
    Петър Чолаков Вие защитавате официалната версия, която е удобна на управляващите в това число на Кирил Петков и президента Радев! Но, народа какво мисли май никой не го интересува!? И недейте подценява българският народ! Той не е толкова прост, колкото на Вас се иска! Първо: всички вече разбраха, че така наречените "терористични" атаки ги направиха тези от ЦРУ и Мосад!!! Второ: уж бяха от Саудитска Арабия терористите и хората на пострадалите искаха да съдят Саудитска Арабия, но правителството на сащ абсолютно по всякакъв начин забрани това още повече, че Осама Бен Ладен бе саудитец и баща му голям приятел на Буш старши че и от там и на младши-нали са все милиардери свързани с нефта! И накрая от къде накъде нападнаха Афганистан за да изкупуват наркотика сащ и да го разпространяват по целия свят! Като преди това почти закриха като държавни формирования Ирак и Либия!!! После се опитаха и със Сирия! Но могъщия Путин се намеси ...и спаси цяла Европа от бежанци и ...джендеровска идеология!!! Така че господин Костадинов има пълното право да иска референдум!!! На нас натовци не са ни нужни, особенно на фона на онзи случай, където американски натовци нападат българско предприятие и този който е способствувал това да излезе на яве-да го "самоубият" с два куршума в главата от тяхното ЦРУ и после...да няма истинско разследване!? Просто и ясно е--- НАТО вън от България!!! На други народи показвайте тези мурафети!!!
  • 205 Поп Тодор

    18 3 Отговор
    Поредната помия на DW.Платена пропаганда в чист вид!Даже е добре да бъде пример в учебниците по журналистика (пример за анти-журналистика разбира се) .Хората в България са си осъзнали грешката и сега искат да я поправят .Нато е само инструмент на САЩ.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Лея13

    4 10 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Каквото и да им обясняваш, няма как да те разберат.Твърде са семпли в главите.Искат си долнопробна и ретроградна руска тирания и да ги яха авторитарно джудже.Тогава , като не могат свободно да си кажат мнението за каквото и да е, ще бъдат щастливи.Страшна простотия се шири тук, няма отърване.Хич не им се мисли, предпочитат да лапат лай няни мозъчни промивки , които русофилите мятат из въздуха.Колко от тях са вкусили от безкрайната руска дружба преди 89-та не знам, обаче ние, които сме им яли попарата, знаем за какво става въпрос.

    Коментиран от #226

  • 208 Оня

    13 2 Отговор
    По добре кажи какво загубихме със НАТО и ЕС.Ако почна няма да ми стигне цял ден да пиша.Унищожиха всичко,даже и морал нямаме.
  • 209 Герак Митко

    4 4 Отговор
    В България трябва да се забранят неофашистите и комунистическите партии, иначе с този манталитет на пустинни бедуини ще заприличаме скоро на бангладешко гето.
  • 210 НАЦИОНАЛИСТ

    9 2 Отговор
    НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ НА циони$тит€ нато($ащ) ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!
    БЪЛГАРИ НА СВОБОДНИТЕ БЪЛГАРИ!
    С БЕЛИНАТА ЩЕ НАПОИМ нато-$лугит€-ПР€ДАТ€ЛИТ€!
  • 211 Синоптикт

    8 1 Отговор
    Кой ли плати написването на тази статия?
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Не ваксан

    12 1 Отговор
    Този Петър Чолаков за какъв се има ??
    Ние да не би да сме Аборигени Неграмотни
    А той - просветител и учител ???
    Кой точно си мислиш ,че си господин демократ ? Ти ли РАЗРЕШАВАШ и решаваш вместо Нас -СУВЕРЕНА ДАЛИ МОЖЕМ ДА МИСЛИМ и дали имаме ПРАВО на РЕФЕРЕНДУМ ???!!! НАГЛЕЦО
  • 219 Мп1234

    8 1 Отговор
    Можете да излъжете 20 годишни хлапаци но не и порасналите през последните 32 години българи.Ние знаем и помним.
  • 220 Мдаааамм...

    9 3 Отговор
    Никога не сме подрепяли нато и америка!
    Никакви 52% подкрепа е имало от Българска страна!
    Шепа продажници решиха,че представляват Българския народ!
    dw-вие сте лъжци,манипулатори и измамници!!!
  • 221 Фермер

    7 3 Отговор
    Само Възраждане
    Да живее България
  • 222 АНТИКОМУНИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #217 от "Ко каза":

    НА бул. "ДОНДУКОВ" 1 и 2 € ПЪЛНО $ ПРОДАЖНИ КОМУНЯГИ-ДН€$ ПЪРВИ натовци!

    Коментиран от #230

  • 223 Булаир Фружин

    8 2 Отговор

    До коментар #129 от "Бухахаха..ти кои си Милен 2 български ли":

    Знаеш ли кои плашат с нож. Страхливците. А пък като не ти харесва какво мисли мнозинството от народа, фатай у друга посока. 70% мислили така, ама, видиш ли, много прости сме били. Пряката демокрация била глупост и т.н. Тия вече не минават. Може и да сме простаци от класа, обаче за това, че отрекохме тая миша отрова за ваксиниране, която ни предлагат, и че показахм характер – се почувствах горд от много време насам, че съм българин.

    Коментиран от #228

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Косача

    5 1 Отговор
    Благодаря на управляващите 30 години, че мислят за нашето ,,благополучие"! Води ни партийо, води ни! Аз вярвам, че си права, когато съгрешиш дори!
  • 226 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    2 3 Отговор

    До коментар #207 от "Лея13":

    Колко години минаха,от както си поискаха ЦАРЯ, още колко Станишката с ЦАРЯ и Доган употребиха власта за създаване на олигархичен модел от руски тип,следва първата Мутренската ,държава,Втора мутренска държава подкрепена от Реформаторския блок начело с Миглена Кунева,Радан Кънев и Христо Иванов,които бяха използвани за укрепването и стабилизацията на втората мутренска държава, Герб не могат да бъдат коалиционни партньори с реформаторски партии,така се стигна до оставката на Христо Иванов, излизане от коалицията, въпреки всички негативи, тази коалиция ти показа колко слаби и наивни са демократичните партии,пред партията на мутрите Герб,която бе подкрепяна от етническата ДПС ,изникнаха проблеми с личности, които бяха задкулисно преминали на страна на Мутренската Герб,Кунева Румен Христов,Ненов,Москов ,Лукарски ,Гърневски и др Въпреки всичко грешката направена от десните, остави 8 год на власт Борисов и ГЕРБ, вече с нови сателити, овладели дясното у нас с помоща на Меркел и ХСС И ХДС Манфред Вебер, Герб останови пълен мафиотски контрол над България,третата мутренска държава, бе растресена от протести,които бяха заклеймени от наще европейски партньори от Енп ,хора на Мутрите и Борисов.
  • 227 Заглавието ме подведе

    8 2 Отговор
    Реших, че САЩ ще провеждат референдум за оставането им в НАТО. Нали преди година и нещо Тръмп ги призова да вземат белина като превенция срещу covid19. И много от тях... го послушаха. Та, гледайки заглавието, се шашнах: защо американците ще правят референдум. Но четейки материала, се успокоих. По 2 причини: 1-во в България няма да има такъв референдум. И 2-ро, българите НЕ пият белина, а ММС (натриев хлорид)!
  • 228 Пряката демокрация

    9 1 Отговор

    До коментар #223 от "Булаир Фружин":

    е най-съвършената форма на демокрация. Който твърди друго, значи принадлежи на управленски политически или финансов елит, на монархически семейства, на олигархически кръгове. Изобщо: принадлежи на прослойки, на които им е много удобно и имат силен интерес да "представляват" останалите простосмъртни! А доводите на същия този елит, че народът още не е узрял сам да кове съдбата си, са неоснователни. Който веднъж е взел Съдбата си в свои ръце, никога повече няма да разреши ДРУГ да управлява живота му! В същност българите имаме много подходяща поговорка, с която добре може да се онагледи идеята за пряка демокрация и тя е: "Глас народен, глас Божи!".

    Коментиран от #232

  • 229 Точен

    9 3 Отговор
    Ежегодно западните банки и корпорации /над 85 % европейски, 15 % - ФАЩ/ крадат от Българско между 15 до 17 млрд Евро. Те ни продават остаряла, 2-3-то качество продукция, заграбили са всички добри заводи. От 9 мил преди НАТО и ЕС вече сме 6,5 и се стопяваме с по 65 000 годишно. Не напуснем ли крадците от НАТО и ЕС, сме изчезващи роби.
  • 230 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    2 4 Отговор

    До коментар #222 от "АНТИКОМУНИСТ":

    Най деградиращата роля е на най силната мутренска партияГЕРБ ,която се представя за Про Натовска, само с една едничка цел да бъдат закриляни от Европейската народна партия,тяхните безчинства,много успешно се справят до тук, дори гл прокурор И.Гешев имаше официални срещи с Председателя на ЕНП,Манфред вебер и председателя та Евро парламента Роберта Мецола също от ЕНП,те бяха на една страна против протестите, заклемявайки протестиращите,бълвайки змии,жаби и гущери против нас протестиращите, които не сме от Бсп и Възраждане, кажете ми как да застанем ход едно знаме,с хора които ни предадоха на мафията,да изкара до края на мандата,третата мутренска република,ето за това подкрепата за НАТО е намаляла до 42 %още ще се срутва и Руското влияние ще се увеличава.разбира се Червената мафия няма да се откаже от евросубсидиите,до пълно икономическо превземане от Русия.
  • 231 Уве Зелер

    13 2 Отговор
    Лъжи,манипулации и глупости това е запазената марка на Дойче веле. Винаги се отвращавам,като чета техни материали. Би трябвало да са на първо място по фалшиви новини и манипулации.
  • 232 Булаир Фружин

    4 1 Отговор

    До коментар #228 от "Пряката демокрация":

    Има и друго. Оставяйки властта в ръцете на народа, много е вероятно да поемем по правилния път и да покажем същия този път на други народи. А това засяга вече много силни външни интереси.
    Имах един даскал, който имаше идея за това да се сформира регионален съюз между малки държави базиран на сходства в езика, религията и разбиранията за живота (България, Сърбия, Черна гора, Словения, Словакия, Чехия, Босна и Македония).
  • 233 Демокакви

    5 1 Отговор
    ДЗ - демократи ли сте? Какво лишо има в едно демократично допитване на населението?
  • 234 Ти майни майтапа

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "DW=пропаганда":

    Ти майни майтапа, ама може и да вземе да стане.
    Има едно пророчество, което казва, че следващата световна война ще се води между САЩ, Китай и забележете Европа. Русия ще е неутрална.
    Тъй чи едно отделяне на Европа от САЩ не е изключено
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 11112222

    8 1 Отговор
    За важните неща от които зависи живота на всички , референдум винаги. От статията произлиза, че хората не знаят кое е по-добре за тях.
    Тогава защо въобще има избори?
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Бай Манчо

    10 2 Отговор
    Пропагандната машина се опитва да мачка - не съм чул някой в България да се лекува с белина - едни други от баш натовците се лекуваха така след съвета на президента им . Нека направят референдум нямаме място в тази престъпна организация в която са важни единствено интересите на янките .
  • 239 Каквато и инициатива, да под хване

    5 5 Отговор
    Възраждане, народа няма да ги подкрепи!! Никой неги взема на сериозно тия! Темата НАТО нее на дневен ред, Гешев Борисов Цялата шайка на ГЕРБ, осъдена и в Затвора,!! Здравеопазване, Образование, Енергетика, Съдебната система и Трибуналите и Колектори ОПГ та!! Неутралитет, както Хърватия по Темата с Украйна!! Това е достатъчно, има по важни въпроси за решаване!! На Въдицата на Възраждане, няма, кой да се хване на тоя етап, а най вече иницирано от Възраждане!! НЕ МУЕ ВРЕМЕТО!
  • 240 Флипп

    9 1 Отговор
    Поредната доза пумия от щатската клоака ДВ. Тия са луди да ви дават пари за подобна смешна пропаганда.
  • 241 ИВАНОВА

    5 0 Отговор
    Г-н Чолаков,това,че има няколко стотин идиоти ,които пият белина,не прави България"страна,в която се лекуват с белина"..Хора с умствени и психични отклонения има във всяка държава,но не те са лицето на страната си.Не можем да очакваме другите да ни уважават,след като ние самите не се уважаваме
  • 242 помоему ние не сме в нато

    4 1 Отговор
    понеже само тук референдум не е имало важи и за ес
  • 243 Вече

    2 8 Отговор
    Се активираха всички русофили и тролове но във всеки парламент трябва да има по една идиотска партия от олигофрени, иначе няма да е интересно. Преди Атака, Воля а сега прокремълските рубладжии са Израждане на мошенника Копейкин. И какъв референдум, като видяхме какво представителство имат руските подлоги, ,,шепа нещастни фашисти". А другият национален предател, шпионина Малинов изобщо не можа да влезе в парламента. Всички Путинобизци : Волен Марешки а сега и Костя Копейкин имат един и същ край. В крайна сметка кучетата си лаят а керванът си върви!

    Коментиран от #248

  • 244 Авангард

    1 1 Отговор

    До коментар #224 от "Червен 🦂":

    Ас съм навит. Може да се пробваш! Ха ха ха! Няма по добър стимул от червена кратуна!
  • 245 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    ДВ/ЦРУ нещо е развълнувано!!!!!!!А БЕЛИНАТА!!!!!!си е МОЩЕН ДЕЗИФЕКТАНТ!!!!!!А я ПИЯТ...ПОДКОКОРОСАНИТЕ И ,,ПРОСВЕТЕНИ,, ОТ ВАС!!!!!!!Които докарахте светът до ШАШ!!!!
  • 246 Колко

    8 0 Отговор
    Хиляди се лекуват с белина?
    Защото аз не познавам нито един.
    Платена статия на DW.
    Типичен пример за това как либерали и рубладжии не се различават много помежду си.
  • 247 Жоро

    7 0 Отговор
    Чолаков мизерник кой пие белина бе чул не до чул . В твоята любима Америка пият белина мал....ник дупе. ...ВЕЦ . Прод.....ник
  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Боб

    0 1 Отговор
    Референдум? И защо правим референдум, като власта не спазва резултатите? Да правим реклама на Костя?Мисля, че народа избра да има АЕЦ Белене, има ли го? Колко пари хвърлихме за какво? Като е толкоз за допитване до народа, защо не настоява да се изпълни желанието от миналото допитване? Или го интересува мнението наннарода само ако съвпада с неговата гледна точка? Или онова няма да е като това?
  • 250 Голям праз

    3 1 Отговор

    До коментар #143 от "Росина":

    Кое е факт? Кой в България е пил белина? Лъжите на авторчето на този пасквил са толкова жалки.
  • 251 Софиянка

    2 1 Отговор
    Костя преди се борехме за 16 република,, но в днешно време искаш да станем васална държава на Путин. Евала брат. Кой ти плаща
  • 252 Минчо

    0 0 Отговор
    ПроС народ - Силна Държава!
  • 253 Минка Пичсова

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "DW=пропаганда":

    Костадинов колко копейки получава извън субсидията? Вие?
  • 254 Пробита държава с копейки

    0 1 Отговор
    Когато тази издънка направи. референдум за присъединяване към ОНД, и малкото по образовани ще се напуснали Задунайската губерния на Путиновчетата. Предателите не са пропуски или проамерикански. Просто са предатели!
  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Факт

    1 0 Отговор
    Първо в Америка Тръмп ги посъветва да пият белина,а чак след една година и ние като верни натовци започнахме.Това са фактите.Нека дойче зеле да пише от къде тръга модата
  • 258 Браво

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ще цитирам статията":

    Това е единственото умно мнение. Лошото е, че сме една шепа мислещи и знаещи. Ако не са платени другите сме много зле. Ако така мислят директно сме пропаднали. Без НАТО ставаме 2ра Украйна. Аз не знам като толкова много се кефите на руския ботуш защо не отидете в Русия, а пращате децата си към "прогнилия" западен капитализъм? А тоя дребен нещастен човечец дето много знае за регерендумите, ако ми падне ще му пречупя всички подобни мисли
  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 много шум от нищо

    1 0 Отговор
    да, копейката иска да ни извади от нато, че и от ЕС. всичко това за няколко копейки повече… САМО ,ЧЕ привържениците му в момента са едва 2% след 4% на изборите. Кой от нас ще се съобрази с 2% ?
  • 261 @@@@ @@@@

    0 0 Отговор
    Журналята са продажни типове. Аэ се лекувам с "хлор". И какво общо има с НАТО? АМАН ОТ ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ.
  • 262 @@@@ @@@@

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    Точно така. И налагат неолибералните си "ценности". И предатели колкото щеш.