Last news in Fakti

30 Януари, 2022 13:02 11 155 143

Чифте пищови и розови дантели

  • николай николов-
  • коментар-
  • диалог

Коментар на Николай Николов

Чифте пищови и розови дантели - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия: «Спрете приема на нови членове в НАТО!»

НАТО: «Ще приемаме, когото си щем!»

Русия: «Изтеглете се на границите от 1997 година!»

НАТО: «Махайте се от Грузия, Молдова и Украйна! И стига сте трупали войски край Украйна!»

Русия: «Нашите военни части се намират на родна земя, тъй че не се плюнчете! И си обирайте крушите от границите ни!»

НАТО: «А нашите армии се предислоцират на територията на Алианса! И сега к’о?!»

Така си поприказваха за пред публиката… Ще минат години и възможно едва тогава ще стане ясно за какво са се договорили помежду си съперниците. На чиновниците от колониалната администрация им е лесно в тази измислена криза – те изпълняват заповеди и не им трябва да напрягат сивите си клетки. Господарят желае да превърнат страната в плацдарм за нападение срещу Русия? Олрайт, ще бъде сторено завчас! Всеки Ваш каприз – за наша сметка! И за туземците пак няма покой – влачим теглото си по древната грешна земя, а мислите, досущ нахални мухи, жужат и пикират през ушите… За какво ни карат на заколение? За разпространението на светлината на джендърската идеология? За
златото на недосегаемия Баце и немуподобните?

Виж, заради кюлчетата в чекмеджето си струва да се поразмърдаш... Хм, млъквам преди строгият редактор да е изгубил и последната капчица търпение!

Той не толерира многословието и простоватите забележки и хич няма да се подвоуми да замери с текста вашия разбъбрил се покорен слуга.
Та да обобщя тезата си: ние и така сме убити - без промишленост, хазна, армия, образование, природни богатства, кадри и обединителна национална идея. И защо не ни оставят да изчезнем спокойно, с удовлетворението, че в бъдещите учебници по история няма да дават българите като пример за подъл народ?...

Сегашната ситуация може да се приеме като тест за въшливост за политиците. Вярно, поведението на мнозинството е предвидимо – нали завалиите са травмирани по рождение от липсата на възпитание, мултикултурализма и Интернета… Лаят, за да плюскат, плюскат, за да лаят… Естествено, те правят и още нещо, ала за късмет тази дейност също не изисква особен акъл. Доверчивият избирател може евентуално да се озадачи от мълчанието на БСП, тегнещо над темата за войната срещу Руската федерация и нашето участие в нея. На конгреса отправиха незнайно кому набързо дежурните пожелания за водене на преговори и намаляване на напрежението. Сетне социалистите се възтогрнаха от обещанието на колегата от Министерския съвет, Ст. Янев, че български войници няма да се бият на чужда територия. Изобщо, откакто ги
набутаха през задната вратичка в управлението на държавата, представителите на «Позитано» 20 станаха пластични, загубиха лице и хъс. Еднотипните обли физиономии мънкат за съюзнически задължения и суверенитет. Младежите от обединението не обелват думица. И има си хас! Допреди месец юнаците се клеха във вярност към брюкселските антинационални ценности и готвеха преврат срещу своята лидерка. Е, показаха розовото си дантелено бельо… И за толкова им стигна куражът.

Партията на преврата и разорителния преход е пряко замесена с появата на американските военни бази на наша територия. Както се знае, отговорността винаги си има име и фамилия… В дадения случай това са С. Станишев и И. Калфин, които през 2006 год. подписват злополучното споразумение. Тогава ние официално загубихме нашата държава – тук щатските военни се ползват с пълен имунитет и само господарите знаят целите на тяхното пребиваване.

Между другото, говори се, че Пентагонът скоро ще открие биологична лаборатории в България… Но това също се пропуска край ушите.
На недругарчетата можем само да напомним, че гледат в неправилна посока. Заплахите за страната идват не от изток. А армията, която те умишлено унищожиха, не е способна нито да защити нашите граници, нито да се справи с евентуалното надигане на петата колона. Въобще, територия, по която кръстосва чужди въоръжени части, неподлежащи на контрол и озаптяване, не може да бъде
независима. Тя е окупирана.

В тази светлина думичките за партньорство и съюзнически дълг изглеждат жалки… Няма що, голяма чест е да се вреш в нозете на тези, които смучат ресурсите на целия свят и подклаждат войни! Позор е, че станахме съучастници в унищожаването на Ирак, Афганистан, Либия и Сирия.
Сега, когато ни набутват в конфликта с Руската федерация, съглашенците от БСП да призовават за воденето на балансирана политика. Но няма как да балансираш между лъжата и истината, между престъпника и невинния! Ти си или човек, или твар.

Розовите политици и журналисти забравиха кой организира преврата в Украйна. Те с удоволствие се срещат с неонацистите, взели властта там,получават от тях ордени и защитават политическите и икономическите им интереси. И не забелязват гоненията срещу рускоезичното население, ежежневните обстрели на селата и градовете в източните области, нежеланието на управляваните от ЦРУ власти да разрешат конфликта посредством изпълняването на договореностите от Минск. Пропускат факта, че украинските части готвят настъпление срещу народните републики на Донецк и Луганск.

НАТО не спира с провокациите по границите на Руската федерация, неприкрито се опитва да се намесва във вътрешните ѝ работи… Но изчанчената евроатлантическа мисъл рисува всичко наобратно, като БСП приглася на тези лъжи.

Нужно е не да се плюнчиш пред микрофоните, а да сплотиш хората вдействено движение за мир и за обявяването на пълен неутралитет на нашатастрана. Ала клубът на милионерите на «Позитано» 20 от десетилетия е загубил връзка с народа и с благоразумието. Сега те се пъчат пред огледалото – набутали чифте пищови в дантеленото си бельо.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 214 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    73 10 Отговор
    не мога повече, отивам се хвърля у дунава
  • 2 Фффффф

    46 142 Отговор
    Абе приемайте и Русия в НАТО,че да мирясат руснаците

    Коментиран от #62, #87

  • 3 Последния Софиянец

    118 20 Отговор
    Миналия вторник когато заседаваха за Украйна отидох пред Министерски съвет с плакат,, Не искаме Война!,, и замалко да ме арестуват.Спаси ме това че познавам Кирчо от протеста.

    Коментиран от #19, #23, #36, #47, #134

  • 4 БОЗА

    154 16 Отговор
    Крайно време беше да се чува и другата гледна точка...похвално факти... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #24

  • 5 Енженер

    21 43 Отговор
    Аре ве разбрахме че имат джендъре бре..смени плочата ве мой..
  • 6 Немо

    151 14 Отговор
    Мдаа , какво да напиша , като всичко написано е вярно. От начало ,докрай.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Ви Бай Дън

    43 166 Отговор
    Русия иска да е велика сила като САЩ и Китай, само че не е. Само с ракети не става, трябва и иконмическа мощ. А заплахите чрез газ и други полезни ископаеми, не печелят приятели.

    Коментиран от #31, #66

  • 9 Енженер

    97 11 Отговор
    Вярно е да..ако САЩ ще нападат Русия няма значение дали България е в НАТО неутрална и какво изобщо се случва на нейна територия
    ЩЕ ИЗМРЕМ ВСИЧКИ
  • 10 САТЪРА НА ХАНА

    31 57 Отговор
    ТЪРСЯ ЖУРНАЛИСТИ , ДА НАПЪЛНЯТ ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИК С ТЪПИ ИСТОРИИ ...
    ..... ИМАМ ФИНАНСИРАНЕ ОТ КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И КИТАЙ ВЕЛЕ ... ПЛАЩАМ В СРЕБЪРНИ ШЕКЕЛИ
  • 11 Съби Събев

    22 163 Отговор
    В България трябва да се разположат 5000 американски войника, ракетни комплекси Пейтриът, a в черно море кораби с крилати ракети Томахоук.

    Коментиран от #93

  • 12 Само питам

    30 129 Отговор
    Инженер Николов защо не си гледа инженерството ами словоблудства и върти руска пропаганда?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 dron

    19 108 Отговор
    Не разбирам защо инженер се пробва в пол. постове ,но все пак от кумова срама да бе прочел ,че БГ
    е в НАТО от 2004 год.! Другите общи лафове са колкото да се попълни текста . Всеки може да псува ,но
    когато стане въпрос за решение инженерната мисъл буксува.

    Коментиран от #111

  • 16 Грузинец

    24 119 Отговор
    Заради руские окупанти Грузия седи в мизерия. А можеше да процъвтява.

    Коментиран от #48, #51, #56, #104

  • 17 Аз съм

    54 8 Отговор
    "Клубът на мислионерите от Почитано 20". Много ми харесва този абсолютно точен израз!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ветеран от Протеста

    28 98 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Аз пък бях с плакат " Вън Руския Агресор от Независима Украйна " и ме арестуваха по подозрение,че предизвиквам Война....Не познавам Кирчо ...Нямам " Човек " никъде....Плащам си навсякъде!!!

    Коментиран от #123

  • 20 Гал

    102 5 Отговор
    Трагедията е пълна. Управляват ни безскрупулните крадци и техните платени слуги, уж политици. На това отгоре, хем крадливи, хем некадърни, и не обичащи родината си бе, татковината си поне съвсем мъничко. На това отгоре и са страхливи. Отива си нашата страна, и няма светлинка в тунела.
  • 21 ССсс

    123 12 Отговор
    Толкова точен коментар,все едно аз съм го писал.Възпитания тон към майкопродавците и лакеите ,обаче не ми харесва.Надявам се някога да има Видов ден и всички майкопродавци да ги строиме на площада.България и българския народ са подложени 32 години на заличаване и се създаде най простото ново поколение,което за да отиде до тоалетната иска пари.Всички от света се чудят,защо поданиците на САЩ са толкова тъпи и нискообразовани.Ами отговора е че държавата умишлено подържа ниското ниво на поданиците си,за да могат да бъдат по лесно управлявани.Същото е и с нашето ново поколение от което нищо не става.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абе ,

    27 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Да не си написал на плаката - " Искаме война " ...🤭 Като те знам колко си 6 без 10 ..
  • 24 ха ха хааа

    17 8 Отговор

    До коментар #4 от "БОЗА":

    Абе , то открай време тук е само " другата гледна точка " ...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мдаааа

    15 36 Отговор
    .... " говори се " ... Звездите му говорят или на Женският пазар , може би ..
  • 27 Даката

    33 73 Отговор
    Коя е най бедната и корумпирана държава...България. Коя е най русофилската,. България...Къде руската мафия държи монопола на всичко..България...съвпадението не е случайно.
  • 28 хихи

    43 2 Отговор
    През Първата, Втората и Студената войни все от страната на Булаката!!!!
    Сега ме побиват тръпки като се заговори за резултат от преговори!?
  • 29 Сандо

    51 2 Отговор
    И днес ФАКТИ изпълниха нормата /а може би спуснатия им норматив?/ от един нормален и обективен материал.До утре ще четем до умопомрачение ДВ,разни мъдрости и умности от родни и чужди грантаджии.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 И ти май

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ви Бай Дън":

    не спечели много приятели -)))
    Само $0.05

    Коментиран от #60, #139

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Стефан Петров

    72 7 Отговор
    Селото на жена ми се намира на 30 км от Козлодуй. Не бях ходил в този град, но наскоро ми се наложи да го посетя два пъти. Още първия път ми направи впечатление нещо, което впоследствие при по-внимателен оглед се потвърди. От селото на жена ми до Козлодуй има пет села и всяко село в посока към Козлодуй е видимо по-богато. Това се вижда по новите покриви, скъпи дограми и подобрения по сградите, огради на къщите, допълнителни веранди и гаражи и всякакви подобрения. Не е като в другите села, в които празните , срутените и срутващи се къщи са болшинство. Изводът е ясен- не само ни трябва нова централа, но и други предприятия като нея, в които да работят много работници от голям регион.

    Коментиран от #106

  • 34 ЛилиПутин

    13 40 Отговор
    изобще не ме е шубе, 24 етажа под земята съм !!!
  • 35 Само питам

    69 7 Отговор

    До коментар #25 от "Пламен":

    Тука кога беше референдума за нато че нещо съм го пропуснал ?
  • 36 Последният чукондур

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Аз пък мислех, че се познавате от грайдер.
  • 37 не може да бъде

    46 9 Отговор
    Знаете ли кой е един от най-големите проблеми на САЩ в момента?За него Боян Чуков спомена мимоходом,но това е нещо сериозно.-в САЩ според изследвания на RAND Corporation годните за военна служба млади американци -от 18 до 30 г.-са под 30%!?Това се дължи преди всичко на затлъстяване ,нервно -психически и сърдечно -съдови заболявания!И американците са принудени докато още имат що-годе боеспособна армия и с "партньорите"- като пушечно месо- да направят нещо!?
  • 38 дипломиран инженер

    16 52 Отговор
    Един истински инженер би бил по-полезен в други области, писания с полуистини, да не кажа без истина, на никому не са нужни, този господинчо изкара сатрапите на Кремъл миролюбци, престъпниците ръководещи червената мафия, които освен с оръжие няма с какво друго да се фукат, идиотите, които от години сеят разруха, глад и мизерия за собствените си народи трябвало да следваме и обичаме, да, ама не, стига лъжи, заблуди и смърт за невинни, цивилни жертви с едничката цел - трупане на богатство и задоволяване на болезненото его на малоумници докопали се до властта.

    Коментиран от #54

  • 39 да ,бе

    13 45 Отговор
    Въх,има една много хубава бг поговорка,пази Боже сляпо да прогледа!!!Та и иджИнера изказващ се по полит. теми се мисли за представителна извадка на българското население по темата!Гледай си другарю инджИнерния статус и в политиката не се бъркай!Щото там не е силата ти,което е спорно/то за тУй сме и в дъното на всички класации, всеки се препитава с това от което най-малко разбира/!
  • 40 На тоС

    11 43 Отговор
    Колко ли рубъли само платили.ИнДЖинер ,какви то са ни инжинерите ,по зле са ни политиците
  • 41 Агата

    20 58 Отговор
    Там дето са били русите трева не никне. По добре Америка от колкото Русия. Украйна е дала по вече жертви след войната, отколкото във самата световна война.

    Коментиран от #50

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Един от БГ

    63 10 Отговор
    Виждам че троловете са възмутени,че инжинер е написъл материала.Абе чугунени глави и тролове майцепродавци!Какво значение има професията на един нормален човек,който вижда фактите,такива каквито са.Това ли ви е проблема че бил инжинер.Ами аз не съм инжинер но виждам нещата точно като него.На народа му е писмало от лакеи,лъжци и предатели,който заливат медиите с фалшиви новини.

    Коментиран от #44, #46

  • 44 нищо де!

    9 32 Отговор

    До коментар #43 от "Един от БГ":

    Скоро очяквам и портиера на хотел да се изкаже по темата!И ти да му ръкопляскаш!А имаши един телохранител на Живков ,който 12г ти казваше кое,как е !Ганчо, опичай си акъла ,и се доверявай на специалистти,щото някой друг ще ти го опича!!
  • 45 БорисОFF

    36 3 Отговор
    И кво толкова - имал човекът мнение, написал го и те пък взели, че го публикували...
    Все пак, не са преписали "статията" от Дейли стар от 21 януари, в която "експертът по НЛО" от Министерството на отбраната на Великобритания Ник Поуп много "убедително доказва", че заплахите с война срещу Украйна на Путин намаляват шансовете, извънземните да установят контакт с жителите на Земята... Така се отлагала поканата Човечеството да се присъедини към Галактическата федерация...
    Сериозни хора работят в Министерството на отбраната на Великобритания, ей! Не са като някакъв си инженер от България!
  • 46 Един от Расия

    11 11 Отговор

    До коментар #43 от "Един от БГ":

    Ну приежай у нас тролчик ,у нас всьо харашо
  • 47 Джен

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Да не сте приятели в оня сайт ,чи тъй много са имате
  • 48 Поп Андрей

    49 11 Отговор

    До коментар #16 от "Грузинец":

    "Заради руские окупанти Грузия седи в мизерия. А можеше да процъвтява." - Може да сте прав ваша милост, но като гледам ние в България, как цъфтим и връзваме след 30 г. демокрация и първи дружки с краварите.
  • 49 Брей,брей

    9 43 Отговор
    Ще се задавиш от плюнчене!Кой се меси във вътрешните работи на България,Румъния,Грузия,Хърватия и Черна гора и т.н. и т.н.Да не говорим за Украйна!Какво ти месене!Направо нахлуване!Не я харесвали,направо и подривали сигурността?!А тя кротичка като пудел,видите ли!За последната Империя на злото ми е думата!Да не стане грешка!Дойде й времето да заминава в небитието,както много др.преди нея!Да даде Господ!За да могат родните русо и путинлфили отново да извият на умряло!Да би мирно седяло,не би чудо видяло,нали?!

    Коментиран от #53, #55, #78

  • 50 Дядо Петко

    40 6 Отговор

    До коментар #41 от "Агата":

    Погледай малко инфо от Либия, Сирия, Ирак , да не изброявам други, че са много и виж, каква трева е избуяла след краварското нашествие.

    Коментиран от #131

  • 51 Щото вместо да продава

    23 4 Отговор

    До коментар #16 от "Грузинец":

    вратовръзки грузинец яде вратовръзки.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 баба Пена

    9 7 Отговор

    До коментар #49 от "Брей,брей":

    Да не би да ви е прекъсната връзката с главния мозък г-не ? Идете на доФтур, може да я свържат и да се оправите.

    Коментиран от #57

  • 54 Сандо

    26 5 Отговор

    До коментар #38 от "дипломиран инженер":

    Е какво да направим сега?Човекът не е харвардски питомник,но нахалства - пише там някакви си нещица,които не се харесват,ама никак не се харесват на грантаджиите и сороски изкуфелници.
  • 55 Че кой не се меси бе

    31 7 Отговор

    До коментар #49 от "Брей,брей":

    debил?
    не си ли спомяш как искаха един Южен Поток да направят, дойдоха трима сенатори начело с МакКейн (за който всеки един проблем може да се реши с бомбене) и казаха НЕ.
    И с Белене така, че и АЕЦ-Козлодуй така ни спряха реакторите (с малко наша помощ, разбира се).
    А да не започвам с Грузия, щото нали си спомняш оня ка си яде вратовръзката.
    Така че като кажат братята американци да скачаме, дори и не питаме колко високо.
  • 56 Сандо

    32 9 Отговор

    До коментар #16 от "Грузинец":

    А ако беше учил история,щеше да знаеш,че Грузия и грузинците ги има още на белия свят само заради добротата на руснаците.Ама то ученето е дело тежко,трудно,скучно и иска време - друго си е да хванеш опорките и по цял ден да си ги пишеш,особено пък и ако си се уредил за надник.

    Коментиран от #88

  • 57 Бабо Пенооо

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "баба Пена":

    Тва се не лекува, за безмозъчие цяр нема.
    Освен да си траеш да те не разберат колко си уlав.

    Коментиран от #58

  • 58 баба Пена

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бабо Пенооо":

    Бе знам, но му давам надежда на чиляка.....................не че има файда.
  • 59 Ми кво пък

    10 8 Отговор
    Това "говори се, че Пентагонът скоро ще открие биологична лаборатории в България" не е вярно!
    Само биологични опити ще се провеждат от американските военни върху български военни - доброволци.
    Документът е на сайта за обявяване на търгове за доставчици на Пентагона и всеки може да го види и свали. Ето ни нещичко от него:
    Казва се Поддръжка за научноизследователски и лабораторни услуги на Центъра Лугар, Република Грузия и Азербайджан и зоната на отговорност (AOR) на Европейското командване на САЩ (USEUCOM).
    У нас в опитите ще участват Националният център по заразни и паразитни болести (НЦЗББ) и
    Военномедицинска академия (ВМА). Основният период е от 13 март с продължителност 1 година.
    Ще се провеждат изследвания по:
    1. Антимикробна резистентност и полово предавани инфекции (ППИ)
    2. Фебрилни и векторно пренасяни инфекции
    3. Чревни инфекции
    4. Респираторни инфекции (RI)
    5. Изследване на бактериофаги
    Както виждате, няма да има американска лаборатория - за опитите в София ще се използват български лаборатории.
    Има си и изисквания - едно от тях е при внезапна смърт на доброволци да се съобщава незабавно...
    Сичко е точно.

    Коментиран от #77

  • 60 Бай Ви Бай Дън

    12 17 Отговор

    До коментар #31 от "И ти май":

    Няма нужда от центове. Дразненето на русофили ми е хоби.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Е как

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Фффффф":

    Русия е в азиатското Нато.
  • 63 Сатана

    32 5 Отговор
    Бързам да поздравя авторът на статията Николай Николов.Следващият път го моля да напише и за НПОтата ,финанспирането им и лобизма в НС против интересите на Нългария.
  • 64 Dedal

    10 10 Отговор
    Всичко е игра на голямата световна дъска. В момента в който Китай и Русия стъпят на мазолите на САЩ ние рязко ще бъдем дадени на другаря Путин. Единственото нещо което можем да направим е да се опитаме да минем между капките.

    Коментиран от #67, #108

  • 65 А Буров

    16 3 Отговор
    Леле Коле, дори не подозираш колко си прав и как ще се опитат да те разкостят робите слепи в робската страна!
  • 66 Хахаха

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ви Бай Дън":

    Може ли един пример на заплаха с газ от името на Русия?
  • 67 Хахаха

    12 4 Отговор

    До коментар #64 от "Dedal":

    Защо е това обращение ,,другарят"? Атавизми във вашата глава ли? Тогава няма нужда да ги демонстрирате в 21 век публично.
  • 68 Браво на Факти

    23 5 Отговор
    Много рядко се случва по нашите медии коментари различни от "евроатлантическите ценности".Това е истината и на това трябва да държим,ако искаме да я има България.Браво.
  • 69 Солдат Ушанков

    8 16 Отговор
    Разбрахме се да се приберем,по живо и здраво!
    Украйна е голям залък за нас!
  • 70 Аутопсия

    14 0 Отговор
    То и за това 83-те процента , които по принцип би трябвало да гласуват ЗА БСП не искат да имат нищо общо с нея . Заради колониалната си политика , която БСП изпълнява през годините , не по зле от другите , само , че по-трудно осребрява колониалната си позиция , за разлика от Бойко , който поне вкарваше някакви пари в България , които естествено в голямата си част трябваше да бъдат откраднати, но това е друга тема. И така БСП просто стана излишна , и безполезна . Правят само конгрес , след конгрес и се чудят какво става . Защо избирателите и се топят като ланският сняг. Скоро се опитаха да се самоубият ритуално , чрез Крум Зарков , който трябваше да изключи системата , към болничното легло , но за сега има още сърдечна дейност .
  • 71 другарят

    16 6 Отговор
    Абсолютната истина! Браво другарю Николов!!!!!
  • 72 Нящо бръкаш

    19 5 Отговор

    До коментар #14 от "Ба им са":

    На окупирана Европа е забранено да допуска руски инвестиции. Колкото и пари да имат руските олигарси, не им е позволено да закупят високотехнологична фирма.
  • 73 ...първа радост е за мен ......

    8 2 Отговор
    Че голям съм...гьотверен.....
  • 74 nord

    14 21 Отговор
    2 руски трола ,ползвайки лайк генератори симулират русофилски настроения в БГ ,каквито от 1944 г. няма !
    Другото,което впечатлява е ,че след ултиматуми и призиви от страна на ватниците НАТО да се разкара от
    Източна Европа ,се случва обратното - московците си обират крушите от границата с Украйна.
  • 75 дим дукин

    21 10 Отговор
    Щом презокеанските крави искат Нато до руските граници,велика Русия ще стигне и разположи това от което се страхува кравата до щатските бразди.Русия е сама и ще го стори,а сащ са в комбина с още 50 и се напикават и оси.рат от страх.
  • 76 Макробиолог

    21 4 Отговор
    Нещо за пратестите в Отава?
  • 77 Сандо

    18 6 Отговор

    До коментар #59 от "Ми кво пък":

    Отдавна е казано и всеизвестно:Пътят към Ада е постлан с добри намерения!И дано опитите се правят в София - животът е показал,че там където се правят,първо там се появяват необичайни болести.Като в Ухан например.Или в Грузия,или пък в Украйна.Та честито им на столичани,още една евроатлантическа ценност ще си носят,засега незнайно къде, в организмите.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Проведе ли се близък бой

    12 20 Отговор
    Русия ще даде отбой ...
    И отново...застой.....

    Коментиран от #81, #86

  • 80 Крали Марко

    11 19 Отговор
    Нямаме загубена битка! Даже яко сме млатили и
    Ушанките!

    Коментиран от #84

  • 81 Стрелата

    8 6 Отговор

    До коментар #79 от "Проведе ли се близък бой":

    Има само 1 дума за тебе Галаавоок
  • 82 Ако Германия беше спечелила !

    12 20 Отговор
    Сега щяхме да сме на 3 морета !
    Щях да си имам дача в Подмосковието !
    И може би,ранчо в Тексас !

    Коментиран от #97, #109, #120

  • 83 ТОКУ ЩО ! ИЗВЪНРЕДНО !

    11 3 Отговор
    Всеки си блещи,квот си иска....
    Но стане ли напечено,не му стиска...
  • 84 Ген. Колев

    4 10 Отговор

    До коментар #80 от "Крали Марко":

    Още се стряскат нощем в кошмари от мен!
  • 85 Патриот

    9 20 Отговор
    Атличная статия! Молодец! Так держать!

    П.С.
    Заработените рубли ще се изплащат на касата на Пасьолството на Рассия в Дунавската Губерния в понеделник, след 13:00 часа!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Русия ще влезе веднъж в Нато

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Фффффф":

    Но до Ла Манш
  • 88 Абсолютно вярно

    16 3 Отговор

    До коментар #56 от "Сандо":

    Грузия моли и доброволно влиза в състава на Русия, за да се спаси от турската инвазия. Това става малко преди цялата държава да падне под властта на турците. От тогава и те си имат помаци, наричат ги "лаз". После под покровителството на Русия ги прогонват. Дали има останали в грузия не ми е известно. Ердо е точно такъв. Веднъж преди години говори точно на тая тема.
  • 89 SOS

    12 9 Отговор
    Вижте двете държави Корея и си помислете за реалната ситуация.
  • 90 Рап

    5 15 Отговор
    Много глупости много нещо! В този „новинарски„ саит се пишат щуротии едно след друго! То и за това коментариите са от тролчет и то слабо образовани! Не си губете времето !
  • 91 Тая Русия

    10 22 Отговор
    На Путин е империя на злото
  • 92 бай петко

    6 17 Отговор
    много ефтина и банална пропаганда .
    поне измислете нещо ново
  • 93 Мдаааамм...

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Съби Събев":

    Ако са в ТВОЯ двор,обор или зайчарник-пълни си ги ако щеш и с аборигени!
    Май ти стяга чепика и мисълта ти е размита от бустера???
  • 94 Искаме Мир, а не НАТО

    23 4 Отговор
    През 2018 г. американският икономист П. Филипс, в книгата си „Гигантите: глобалният силов елит“ („Giants: the global power elite“)2 изобличава 17 глобални финансови конгломерата (около 389 лица), колективно притежаващи 41,1 трлн дол.3 инвестиционен капитал и техните неправителствени сфери на влияние в почти целия свят. Това финансовото ядро, управляващо световната икономическа система е единно в подкрепата си за военната империя САЩ и НАТО, която прокламира война срещу съпротивителни групи по света, наричайки ги „терористи“. Истинската цел на тази война е защитата на транснационалната глобализация, безпрепятствения финансов поток по света, доларовата хегемония и достъпа до нефт. Тя няма нищо общо с борбата с тероризма, който генерира, увеличава и финансира, за да осигури покритие на реалния си дневен ред!“

    Разбира се, не само 17-те „Гиганта“ поддържат системата на принудителен растеж и грабеж, с огромни хуманитарни последици за милиарди хора. Те са централното ядро на хиляди фирми и банки, колективно вградени в нея.

    Специално място в книгата (гави 4 и 5) е отделено на най-дълбоката „държава“: това са Тристранната комисия и Атлантическия съвет – основният мозъчен тръст, прокарващ политиките на НАТО, създаден в 1961 г.
    Хоратата в Атлантическия съвет са основните защитници на глобалния капитал! Финансира се от най-мощните финансови, оръжейни, петролни, медийни и софтуерни корпорации, от военновъздушните сили на САЩ, Корпуса на морската пехота, Държавни
  • 95 Искаме Мир, а не НАТО

    19 4 Отговор
    ...Корпуса на морската пехота, Държавния департамент, Пентагона, Департамента по енергетиката, фондация Клинтън, Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и самата НАТО. Големите корпоративни дарители на Атлантическия съвет включват: Lockheed Martin (водеща в печалбите от войни), Northrop Grumman, Boeing (трите най-мощни оръжейни компании), G4S (частна охранителна корпорация с ок. 625 000 служители в повече от 120 страни, обхващащи пет континента), Airbus, Chevron, Google, Raytheon, Southern Company, Thomson Reuters, BP, ExxonMobil, General Electric, Panasonic, SAIC, United Technologies, Barclays Capital, Coca-Cola, ConocoPhillips, Eni, FedEx, McAfee, Microsoft, Target, Bloomberg, Caterpillar, Daimler, Gallup, HSBC, Dow Chemical, Comcast, Rolls-Royce, and Bank of Tokyo–Mitsubishi UFJ.
    Лица, които служат в управителните съвети на шест от финансовите корпорации на „Гигантите“, са негови директори.
  • 96 Хаах

    1 17 Отговор
    Факти са флагмана на Свободната журнилистика в България.
    Къде другаде можеш да прочетеш подобни мнения.
    Полезно четиво.А ни си мислехме, че комлексираните хора слагащи пред първото си име инжИнер са на свършване.Дано в работата си не набляга толкова много на инжИнерната мисъл, че току виж сме се превърнали в нация на туземната аристокрация.
  • 97 Българин

    13 5 Отговор

    До коментар #82 от "Ако Германия беше спечелила !":

    Само че ако баба беше мъжка щеше да има дръжка. То и след време пак ще казвате че ако САЩ беше спечелил щеше да имаш балирана мъгла в Сибир.

    Само че заради такива като вас които виждат само до носа си България преживя две национални катастрофи и сега е на път да изчезнем като държава и нация.

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Ами...

    4 4 Отговор
    Бе то и ако Русия беше спечелила ВСВ, сега рашкАте нямаше да припечелват в Германия, а при Путя. Но съдба...
  • 101 Кинжал

    27 5 Отговор
    Факти пак нещо са се объркали с този материал. Как така са допуснали някой гласно да изрази мнението на 90% от българите. Имаме пълно единомислие с автора и го поздравяваме за откритата му позиция !!! Сега очакваме да се върнете към нормалността и да пуснете 10 статии на денис джамбазов, който да наплюе лошите руснаци и да възхвали евроатлантизма и фашизма! Това, разбира се, няма да промени нашето мнение, а само ще го засили ! Още веднъж да поздравим г-н Николов !

    Коментиран от #110

  • 102 В.В.П.

    16 4 Отговор
    Руската армия си заема позициите ,които смята ,че трябва да взема .Вижда ,че Европа се дави в противоречие.И кой знае ,кво ще стане?.Крим и Донбас,няма да се върнат ,към измислени държави като Окраина..Ще изчакаме ,Зимните игри да свършат .
  • 103 КОНТРАТА

    17 5 Отговор
    Всички евроатлнтици са фашисти слуги на чичо Сам фашиста.
  • 104 Посетител

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Грузинец":

    Седите в мизерия заради крадливите ви управници, както и ние...
  • 105 Баро

    1 8 Отговор
    Ко речи ко има приказка Иванушка дурачок
  • 106 Посетител

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "Стефан Петров":

    Още докато АЕЦ-а беше в по-доброто си състояние, заради заплатите там, вдигаха БВП на Врачанска област почти до това на София. И си много прав. Колкото се отдалечаваш от Козлодуй, толкова мизерията нараства.
  • 107 от ж. р.

    0 1 Отговор
    Дрън -дрън, или да се снишим. Мъже за чудо!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 можеше

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "Ако Германия беше спечелила !":

    Вместо да имаш 3 морета , можеше да имаш и три инструмента - кирка , лопата , и количка. И вместо вила в подмосковието - общежитие за военнопленници в Сибир.
  • 110 Българин

    4 6 Отговор

    До коментар #101 от "Кинжал":

    Как мнението на 90 % ? Това е мнението на 300 % от бългорския народ, включващо и мнението на починалите петолъчници от 1944-та до днес! 😀
  • 111 Троянски Кон

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "dron":

    Абе и ти нищо не си разбрал ,човека ти казва не от кога сме членове на НАТО а кой е подписал договорите за американските бази . А това са джендър социалиста Станишев и Ивайло Калфин ,това са еврокомунистите предатели .Тези дето превърнаха партията от работническа във ляво либерална социал демократическа партия от Троцкистки тип - ляво либерална еврокомунистическа партия на капиталистите и олигарсите и бандитите и разбойниците ограбили и съсипали България .
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 этссссршут

    0 0 Отговор
    еваларка факти
    иссстински медиатори
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Захарий Стоянов

    5 10 Отговор
    “Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България."

    Коментиран от #119, #135

  • 117 Либеро

    8 1 Отговор
    Какво общо има Украйна с НАТО. Защо имаме ангажименти към нея. Да я пазим въоръжаваме и помагаме. Ние си платихме за самолетите а те? Украйна да кандидатствА да покрие условията и да бъде приета в НАТО. ТОГАВА ще мислим за нея. И най добре е да изпълни Минските договори утвърдени от ООН а не се прави на ущипана мома.
  • 118 Матей преображенски

    7 1 Отговор
    Били се разбрали тайно,изобщо не изглежда да е така,няма абсолютно никакви признаци,следователно това е чисто умозрително предположение.Преговорите зациклиха,предстоят действията,укро-нацистите ще бъдат хвърлени безогледно напред,те са като наказателен батальон,да провокират и да предизвикват.Точно за това са струпали 120 хил. жертвени козлы опущения,само зеленски се ослушва и не ще да издаде заповед за атака,затова ще върнат порошенко на престола.Американците до последно ще се натискат,докато не бъдат изхвърлени със сила от И.Европа.Докараха страховита икономическа и енергийна криза,а вече и военна криза,едно леко движение и лавината ще тръгне.
  • 119 Иван Костов

    8 3 Отговор

    До коментар #116 от "Захарий Стоянов":

    “Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил американски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата либеризация и демокрация! Аман, бей, аман! Лошо нещо било вашингтонлъка… Царуванието на елита, федералното иго, англосакщината и робското право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от американците държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят вашингтоновци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито американската дипломация употребява над България."

    Коментиран от #127, #128

  • 120 Сандо

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Ако Германия беше спечелила !":

    А можеше да си извършил свободен полет през комина,знае ли някой ..?
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Грух

    8 2 Отговор
    Браво, г- н Николов ! Много обективна и правдива статия, каквито са рядкост за нашите медии, продали се на задокеанските си господари !
    Вие сте смел човек и достоен българин !
    Да сте жив и здрав и да продължавате да дерзаете все така, в името на България, в името на всички нас !

    Коментиран от #126

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Добро перо,

    2 2 Отговор
    г-н инженер! Вече съм убеден, че техническите ВУЗ-ове възпитават всестранно развити личности. Сегашната администрация е колониална, предишната с официални съветски резиденти в министерствата не беше, нали така?
  • 125 Анонимен

    2 5 Отговор
    Още един,,експерт,, носталгпк.по татово време! Опасността не идвала от изток. ЛПрез цялата история на Европа опасността идва именно от изток. Ако ,разбира се,се смятате за европейци.Ако предпочитате дивотията и тиранията,военщината и твърда ръка ,тогава мястото ви е в Азия. Там ще си върнете ,,изконните,,традиции и национална идентичност. Вече има голям напредък в това направление Истерията около ,,джендърите,, се раздуха ,зариби се масовия простак и вече няма отърваване. Вечна дружба с...Афганистан и Сев. Корея!
  • 126 Лила

    1 1 Отговор

    До коментар #122 от "Грух":

    От един Грухчо какво да очакваш?И той се бои да не го продадат зад океана,милият.
  • 127 Лила

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Иван Костов":

    От един Грухчо какво да очакваш?И той се бои да не го продадат зад океана,милият.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Анонимен

    1 3 Отговор
    Откъде изпълзя този,,инженер,,? Откъде ги вадите такива Факти? Другарят Сталин ,Хитлер и ЧингизХан са дечица,ангелчета пред него.Не е за вярване,че все още може да има такива екземпляри ,да им се дава думата/ плурализъм!?/ ,да има и такива ,които са готови да го слушат и да кимат утвърдително. Няма що,приемете този факт.Замълчете пред фактите и си осигурете доза цианкалий.Няма нужда от розови дантели в ада.
  • 130 Лила

    1 0 Отговор
    За какъв ,,конструктивен дебат ,, може да става дума,когато пред теб се изправи нещо такова?
  • 131 Kresi

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Дядо Петко":

    Не бъркай арабите с другите народи където са стъпили американците като япония ,южна корея,западна европа с плана Маршал.Ами нали руснак руснаците бяха 11 г в Афганистан., и тя стана ли комунистическа Дай пример с руснаците където са посяли комунизма какво е и защо никоя от бившите соц.държави не пожела да влезе в руската федерация
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Бай Шиле

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Следващия път като отидеш на протест,не се плаши от полицията.Внимавай за едни чичковци с бели престилки и носилка с яки ремъци.Много са лоши.
  • 135 В.В.П.

    3 1 Отговор

    До коментар #116 от "Захарий Стоянов":

    Захарий,за човек ли го имаш?.Това го пише като сътрудник на ,Таймс.Сед освобождението Даже не пише той ,а жена му Обретенова.Джендо е неук котленски селяк.А,,,и предава на аскера, Волов и Бенковски.на малкото мостче в Троянско.Тях ги обезглавяват,а Джендо го слагат в карантина .И после в Париж..Как тъй?
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Ебтер

    4 0 Отговор
    Николай Николов ние не се познаваме, но ти правя евалла!!! Това е турцизъм в българския език! А те са повече от 25 процента, но хората така са свикнали, че даже не се усещат че е така! Сега пък американизъм забелязвам да опитват младите да налагат!? Но това е друга тема! Просто се учудвам, че някой официално показва нещата такива, каквито повечето от нашия народ го виждат!!! За независимостта на България можем само да съдим от случая в с. Граф Игнатиево, където американски войници нападнаха българско нормално цивилно предприятие и този който бе помогнал по някакъв начин това да излезе наяве, взеха че го "самоубиха" с два куршума в главата и ...естествено никакво правилно разследване!!!??? Иначе сме независими, тоест нищо не зависи от нас!? А що се отнася за империята на сатанистите, не се безпокойте драги ми Николай! Няма как да не приключи този въпрос по някакъв начин, още повече мнозинството на човечеството на тази Земя основателно подозират същите сатанисти от Вашингтон за създаването и разпространението на ...короновируса!!! Мисля, че щом Путин прави ултиматум официално и открито на джендарите, значи ги е взел на мушка!!! Ако ние подозираме за коронавируса тези от Вашингтон, то кого ще заподозрем ...ако изригне някой подводен вулкан или Йелоустоун или друго нещастие, което може да затрие 1/3 или 1/4 от щатите и останалите да станат ...просто независими държави, тоест и от тях като нас нищо да не зависи защото тогава руското влияние неимоверно ще порасн
  • 138 Валери

    3 1 Отговор
    Мислех си че Василий е ослепил всички но явно има виждащи...все още..
  • 139 Dio

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "И ти май":

    По-добре от 0.5 к, май!?
  • 140 Ебтер

    4 1 Отговор
    А много интересно как Хърватска казва, Украйна не е член на НАТО и ние не сме длъжни да пращаме войски в близост на Русия!!! А какво казват нашите ...не зная как да ги нарека, за да се не обидят сакън!!!? Хайде, нашите джендари политици-тези от ПП пратени от хамериканците специално, ДП винаги подкрепящи Вашингтон, А има такъв народ начело със Слави Трифонов няма да казвам кого подкрепя сами ще го разберете, когато сам си каза че е масон илюминат уж рептил!!!? Само където БСП се правят на неущипана мома, уж за Дружба с Русия, ама всички са масони начело с хазарите в редиците си, Станишев, Вигенин още имаше там между тях, но не съм длъжен да ги помня-все пак са преходни, днес ги има а утре може и ...хич да ги няма!!! Та същите не само ще се стопят като електорат, но ще се чудят хората кои и какви бяха!!! Просто е много глупаво трети път да заставаме на страната на губещия!!! А изказа на президента е напълно натовски-било незаконно анексирането, ама забравя за референдума, ама бил в момента руски Крим!!!? Че да не искате да е ...хамерикански!? Я си спомнете за руско-турската война за Крим, ...тя случайно да не е била украинско-турска ама ние да не сме знаели??? Само където украинците въобще не са и мислели че могат да бъдат държава!!! Все едно Добруджа да е независима държава??? Ама с тези джендари човек знаели, когато областта Македония я направиха независима държава??? От тия ненормални и всичко се очаква, ...докато не потънат в океана!!! Дай боже да е в на
  • 141 Де е Киро на Кирия

    1 4 Отговор
    Предлагам за любителите на Раша и тези на САЩ. 1 година първите да взимат цифрата на заплатат си в рубли а на вторите в долари. Да видим кой по...

    Коментиран от #142

  • 142 БалканскиЛев

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "Де е Киро на Кирия":

    Не виждам каква е връзката между заплатата в САЩ и Русия, и казаната истина в статията? Слава богу, че има хора които виждат , че царят е гол! Под СССР-ската завеса плюехме щатите, под капитолииското чадърче плюем Русия та.... Къде е независима България!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.