Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 20:31 47 723 234

Кирил Петков: досега България не е имала такъв премиер

  • българия-
  • нато-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков

Петков се измъква от заложените капани, защото притежава биографично алиби, че не е свързан с потайностите на прехода и може да си позволи да гастролира на политическата сцена като човек без тайни

Кирил Петков: досега България не е имала такъв премиер - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кирил Петков е първият усмихнат министър-председател на модерна България. И може да си позволи да гастролира на политическата сцена като човек без тайни. Какво още го прави по-специален и какъв премиер е всъщност Петков?

Коментар от Георги Лозанов:

Руската инвазия в Украйна превърна Кирил Петков от политик между другите в политическото лице на нацията. И смекчи критиките към него, които преди това - в месеците, откакто е министър-председател, се бяха изострили, независимо от рекордното според "Алфа Рисърч" одобрение за правителството му. Част от тези критики са естествени - резултат от присъщата на журналистиката критическа функция спрямо управляващите, която е ключов тест за демократичните им качества. Тук обаче се прокрадваше едно нездраво очакване към медиите - да критикуват, но ако може не новата власт, а ГЕРБ, все едно че продължават да са на власт. Втората част от критиките е самозащитна - тя идваше от онези, които се чувстваха заплашени от разследванията на дейността им, инициирани от управляващите. Разбираемо, но съшито с бели конци. Третият тип критици бяха изнервени от нарушения комфорт на познатото - що за политик е Кирил Петков, след като не прилича на другите политици, даже като че ли гради публичния си образ напук на тях.

Какъв премиер е Кирил Петков

Та в какво се състоят разликите? На първо място в банализация на ролята "най-важният човек в държавата", която Петков упражнява като всяко друго професионално занимание, далеч от двете типични състояния на изкачвалите се високо в държавната йерархия. Едното е демонстративното самочувствие под мотото: Само аз мога да ви спася. Петков не се изкуши от подобна поза дори сега, когато драматизмът на събитията сякаш сам му я предлага.

Другото състояние е латентната гузност. Тя идва от усещането, че властта у нас още от Девети септември е незаслужена привилегия, слабо зависима от собствените ти качества. Това беше добило комедийна видимост в станалото пословично откровение на Нейчо Неев: "Егати държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер". Двете състояния често се съвместяват, като самочувствието трябва да прикрие гузността.

Кирил Петков обаче не показва лидерско самочувствие. Дори не изглежда, че изобщо се преживява като лидер. Най-малкото защото за разлика от Борисов, Царя, Костов и пр. влезе в голямата политика не по пистата на персоналния успех, а в партньорска двойка с Асен Василев, с когото функционират като колективен персонаж, наречен от злите езици "Кирчо и Кокорчо". Партията му - политическо бебе без йерархически гръбнак, също не предизвиква вождистки амбиции. Да не говорим, че тя управлява в четворна коалиция, натежала от противоречия, която за да не се разпадне, изисква от лидера си вместо да командва, да се примирява и да помирява. Така за първи път се появява перспективата властта в България да се упражнява не като персонална воля, а като обществена услуга. Да бъде "слаба власт" в силното значение на понятието - власт, която не подчинява, а помага.

В този смисъл Петков, който според собствените му думи се е завърнал в родината си именно за да ѝ помогне с каквото може, няма причини и за гузност. За него властта не е привилегия, освен като точка в CV-то му, а по-скоро отклонение от успешното му кариерно развитие дотук. Разбира се, критиците му не вярват на подобна идилична картина и търсят скрити мотиви, за да я опровергаят, но досега нямат убедителни попадения. Дори историята с канадското му гражданство не хвана дикиш, както показа социологията.

Човек без тайни

Петков се измъква от заложените капани, защото притежава биографично алиби, че не е свързан с потайностите на прехода (да не говорим за тези на бившия режим) и може да си позволи да гастролира на политическата сцена като човек без тайни. В такъв порядък той целенасочено се отказва от инструментите на тайното знание в упражняването на властта. За почуда на свикналите с родната политическа матрица министър-председателят предостави на правораздавателните органи списък със заподозрени в корупция, подсказан му не от тайните, а от "явните служби", както по обратна аналогия можем да наречем медиите. Политическото послание беше ясно: аз знам колкото вас, въпросът е да се възползваме от знанието си.

Поне до войната Кирил Петков беше първият усмихнат министър-председател на прехода, ако изключим Софиянски, при когото обаче с времето усмивката започна да изглежда като залепена върху лицето му, а не като израз на състоянието на духа. Българските политици като цяло предпочитат да изглеждат сърдито недоволни, готови да се обидят на народа, че не оценява заслугите им, да станат язвителни и нападателни. Гледат на политиката като на битка с врагове, които трябва да победиш - и затова говоренето им лесно преминава във враждебна реч. Говоренето на Петков е добронамерена реч, която езиковите му неравности допълнително лишават от санкцията на последната дума. Дори за главния прокурор, с когото влезе в пряк сблъсък, максималното, което си позволи да каже, е, че предава списък с деветнайсет заподозрени на двайсетия. И продължи да се усмихва, с което напомни, че справедливост се постига не с персонални вражди, а с независима институционална работа.

В границите на публичната комуникация неговият усмихнато добронамерен маниер, който критиците му набързо обявиха за нелеп, трябваше да внуши на нацията, че не са ѝ "потънали гемиите". Да стимулира потенциала ѝ и да създаде надежда, че новите управляващи са в състояние да я освободят от тези, които я мамят и крадат, защото не приличат на тях. Така звучеше политическата заявка на Петков преди войната. Но и след като започна, той продължи да успокоява нацията. Използва например за настръхналата Путинова Русия спонтанно възникналата метафора "бензиностанция с ракети", за да покаже, че мегаломанските ѝ претенции нямат нито икономическа, нито политическа основа. Резултат са само от амбициите на един диктатор. И единствената реална защита срещу него не е насрещното дрънкане на оръжие, нито спасяването поединично, а евроатлантическата солидарност, в името на която Петков се оказа способен да жертва собствените си министри.

След епидемиологична и ценова криза, войната в близост до границата подреди на първия ред критиците на Петков, за да наблюдават провала на неговата "слаба власт". Струва ми се обаче, че по-прозорливите вече станаха да се разтъпчат. Не защото провалът не е невъзможен, а защото разбират, че той ще е за всички.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 278 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 вашето мнение

    461 68 Отговор
    киро канадеца се оказа обикновенна подлога на шаш. Колониално назначение.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Е нали

    377 34 Отговор
    знаеш само кои се хвалят сами.......

    Коментиран от #122

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радев

    343 42 Отговор
    Просто КИРО
  • 7 Пиле

    274 34 Отговор
    в кълчища..
    Вече всичко е батак в Бг и външната ни политика ...да , петков не се надува , стъпил е на земята...но като пилето . файда йок...докъде ли ше я докараме
  • 8 Някой

    384 44 Отговор
    Вярно, до сега не сме имали толкова некомпетентен и продажен премиер. Защитава единствено интереса на САЩ. Е, все пак не е българин.

    Та, ДВ са безкрайно прави - такъв пар.цал не сме имали до сега.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 DW-пропаганден машинен

    283 31 Отговор
    С две думи прост о Киро хаха ! Подлизурковците в тази държава никога няма да свършат! Позор!
  • 11 МИУИ ВАНИУИ

    185 23 Отговор
    АБЕ....ХАХ0 КАКТО И ДА ГО ГЛЕДАШ,ЕВТИНИЙКА
  • 12 123456

    61 122 Отговор
    Искате ли предишните управляващи ?

    Коментиран от #22, #229

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пич

    243 29 Отговор
    Хахаха ! Вярно ! Тоя , ако стане боклукчия , България и такъв боклукчия няма да е имала !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ГЕРБ

    69 144 Отговор
    Плачете ли за Б.Б

    Коментиран от #105, #214, #233

  • 19 Малък бизнес

    202 36 Отговор
    К.Петков , също като Бойко обгрижва и обслужва само големия бизнес...а ние се мятаме като риби на сухо
  • 20 честен ционист

    189 25 Отговор

    До коментар #5 от "С теб сме Киро":

    Деморализирана бре, Кире. И българския толкова владееш, колко пинизите с усмивките със заголените зъбки.

    Коментиран от #88, #160, #215

  • 21 Варна

    223 24 Отговор
    Все по- неподходящ ми изглежда за жалост...
  • 22 Някой

    172 71 Отговор

    До коментар #12 от "123456":

    Да, определено Бойко беше няколко класи над Киро Простото.
    И аз се изненадвам, че Бойко ми липсва, ама такива са реалностите.

    Коментиран от #66

  • 23 Браво Кире

    186 22 Отговор
    Голям си честно.ама вземи млъкни малко че дървото ще го яде народа
  • 24 Тъз

    48 152 Отговор
    Статия ни в клин, ни в ръкав!!!!? Оставете човека да си върши работата! Българина не е прост, може сам да прецени! ааааа.......

    Коментиран от #180

  • 25 Лекар

    192 19 Отговор
    Путин излекува наш Киро от манията за ваксини
  • 26 Uийъ

    172 32 Отговор
    Не е вярно , Стефан Софиянски беше по-усмихнат и по-малко противен.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Коментар

    144 16 Отговор
    Щом DW твърди нещо, разбирайте точно че е обратното в фейс6
  • 30 ЕВРОНЮЗ

    177 24 Отговор
    Киртака Зеленски е обикновенна Соросоидно Глобалистка Марионетка на Кралството на Хамбургрера. 😭😭😭😭😭
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    160 16 Отговор
    Да, толкова скоро отиващ обратно в Канада!
    Мошенник!
  • 34 Грульо

    154 15 Отговор
    Кирчо, първата му изява в българска медия е заедно с Кокорчо в началото на пандемията, и ги представят като храдварски възпитаници предлагат план за ограничаване на пандемията, която представлява вкарнане на заразените в изолационни лагери. :D После Херо Мостафа ги набута на Радев в служебното.

    Коментиран от #53

  • 35 абг

    159 16 Отговор
    Да си слага бустера и да заминава за КНДР ( Канадската Народна Демократична Република ).
  • 36 20019

    191 19 Отговор
    Просто Киро крадец, лъжец, предател и престъпник, държан на къс повод от краварите!
  • 37 Пенсионер

    87 23 Отговор
    Киреее ИМотния бос Ражков да даде от многото имоти на украинките
  • 38 Някой

    34 114 Отговор
    то няма угодия, има ли някой, който да харесвате? хахахаха🤣🤣
    На всеки кусур намирате, е айде спрете се малко!

    Коментиран от #161

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    25 6 Отговор

    До коментар #31 от "Прав си":

    Ти там ли беше, доказателства нещо, снимки, видео?
  • 42 Луда Крава

    135 17 Отговор
    Така е. Изтърван от лудницата педеpaст не ни е бил премиер досега.

    Коментиран от #58

  • 43 МИНА

    141 15 Отговор
    КИРЕ АРАБСКИТЕ БЕЖАНЦИ СЪЩО СА ОБРАЗОВАНИ ИМА ЛЕКАРИ ИНЖИНЕРИ ТИ КАКВИ ГИ ПЛЕЩИШ ЧЕ УКРАЙНСКИТЕ БЕЖАНЦИ СА НАЙ ЕГАТИ ЧОВЕКА СИ СРАМУВАМ СЕ ОТ ТЕБ И СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ ГЛЕДАХ ВИДИЕТО НА АЛ ДЖАЗИРА ОБВИНЕН СИ В РАСИЗЪМ
  • 44 Човекът продал нашите деца и земя

    137 10 Отговор
    Кирил Петков=палячо на парите.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Лена

    43 20 Отговор
    Джон траволта на младини
  • 47 Мим

    141 12 Отговор
    АКО И ТОЗИ е политик,боже царя ни опази.Той влезе и го избра народа с голяма надежда,а то се оказа едно голямо лно...

    Коментиран от #74

  • 48 Гена

    144 9 Отговор
    Беше канадец вече ще е украинец а българин е временно
  • 49 Курнелия

    95 14 Отговор
    Ще му ритна трудовата книжка
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дойч Зеле пак се изсръ

    127 21 Отговор
    По жалък премиер не сме имали. Този си конкурира с Тиквун!
  • 52 Гласувал за ПП

    98 17 Отговор
    ТоА Дебил киро много рано я подкара като Мутрата борисоФ

    Коментиран от #203

  • 53 Хи хи

    94 9 Отговор

    До коментар #34 от "Грульо":

    Това не съм го чул, но чух как са предлагали и тестване на цялото население ,както и осигуряване на тестове за 400 милиона лева .А бе, с една дума мошеници .Те и на такива мязат двамата.
  • 54 Аз имам въпрос

    97 11 Отговор
    Къде е обещаната съдебна реформа?
    Тагарев човек ли е на ГЕРБ?
    В тази връзка влизали във вашите сметки свалянето на Рашков?С позицията за Украйна съм ОК . Не виждам обаче нито едно изпълнено обещание относно вътрешната ни политика. Защо връщате навсякъде кадри на ГЕРБ? Не виждам Нищо. Оправдание нямате. Вместо съдебната реформа вие се занимавахте със зеления сертификат.

    Коментиран от #80

  • 55 Тончо

    108 12 Отговор
    Този и неговото неадекватно правителство скоро са аут
  • 56 Вели

    108 12 Отговор
    Гласувах за него.Голяма грешката.Никога вече за ПП.
  • 57 no name no face no number

    73 10 Отговор
    Срам
  • 58 Имали сме и

    52 8 Отговор

    До коментар #42 от "Луда Крава":

    друг премиер п...л - Фил "Кенеди"...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 г-н

    75 8 Отговор
    Да не е умряла гадателката,че сам се хвалиш внимавай лошо ти се пише за грешките
  • 61 Карък

    26 7 Отговор
    , Фалете ме уста от ке ви..........
  • 62 Киро фен

    71 10 Отговор
    Хвали ме усто, оти ша серам у тебе.
    Киро тортата вече е велик --- слуга на чуждип интереси!
  • 63 гражданин

    13 73 Отговор
    МАЧКАЙ КИРЧО!!!
  • 64 Хасково

    87 11 Отговор
    Аз също се подлъгах и гласувах за този предател , дано да успеем да го разкараме навреме иначе ще надроби големи каши.

    Коментиран от #230

  • 65 Демократичен сайт факти

    44 5 Отговор
    Цензурата на тоя сайт е в действие!
    Ще го усетите, ако не сте съгласни с "линията"!
  • 66 Антигербер

    39 2 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Аз не се изненадвам, прости хора много.
  • 67 Сигурно

    39 6 Отговор

    До коментар #9 от "Asdfg":

    Джендарлаците
  • 68 ЦИГА НКА ЗНАХАРКА

    77 7 Отговор
    НЕ СЕ ГОРДЕЙ КИРЕ, ЩОМ ....ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ТЕ ФАЛИ ......НЕ СИ ....ФЕЛЕН !!!
  • 69 Любен Пандев

    23 87 Отговор
    Петков е първия истински човек - - премиер! Всипки до него бяха лисици, преструвковци. Накрая всички лъсваха като руски пометки.
  • 70 един от многото

    75 6 Отговор
    И най радостното ,че няма да го има за дълго! Докато анализират и ще ги бламират , не стават! Тока за баш крадците скача и ще ги подпомагат с парите на всички , докато в това време частни търгаши правят каквото си искат и трупат пачки. Досега ни дума , ни вопъл , ни стон по въпроса!
  • 71 ханс

    58 7 Отговор
    Глупостите на вкиснато зеле нямат край
  • 72 Верно

    93 8 Отговор
    Такъв америкаско-канадски слагач.Срам и позор .Незабавна оставка на цялата тая коалиционна пасмина и най накрая дай Боже правителство от типа на Виктор Орбан

    Коментиран от #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Коректор

    12 1 Отговор

    До коментар #47 от "Мим":

    пропуснали сте две букви -АЙ-
  • 75 Илф и Петров

    64 7 Отговор
    Синът ми каза какво е научил от учителя си по счетоводство "Докато има балъци , ще има и тарикати!" Да живее нашия любим премиер Устап Бендер!
  • 76 Диков

    75 11 Отговор
    Кирчо усера се от всякъде
  • 77 Коректор

    9 2 Отговор
    пропуснали сте две букви -АЙ-
  • 78 Тяната

    73 9 Отговор
    ПЪЛЕН МИШОК,СРАМ ЗА НАЦИЯТА
  • 79 Миро129

    7 4 Отговор

    До коментар #72 от "Верно":

    Направи нещо Ти или ти е все тази щото ти капе от балаците

  • 80 АЗ ИМАМ ОТГОВОР

    76 8 Отговор

    До коментар #54 от "Аз имам въпрос":

    Питате защо връщат кадри на ГЕРБ и не можете да си отговорите? Връщат ги , защото нямат кадри , а ако имат кадри , същите нямат компетенциите в съответната област. Прави ми впечатление , че всичките им хора са или адвокати , или икономисти занимаващи се капиталови пазари , сливания , фючърси и др. такива, работили по европрограми най вече .Щом Лена адвокатката занесе изрезки от вестници на Гешев , за какво да говорим ?Адвокатите са бесни на тези момичета и момчета , също и на министъра на правосъдието .Оправданието е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ .
  • 81 Димо

    85 11 Отговор
    Да, досега не сме имали премиер,който да ни тласка към война. Кво значи изказването на тоя и.диот,че трябва да защитим България от Русия? Иска да обявим война на Русия ли този б.клук? Да, такъв б.клук не сме имали никога, съгласен съм напълно.

    Коментиран от #90, #171, #194

  • 82 А в бъдеще когато измислят изк.интелект

    44 4 Отговор
    Представяте ли си какви ще са резултатите от изборите?
  • 83 За съжаление

    72 6 Отговор
    Кирето се оказа дребен мошеник с усмивка. Все повече и повече си заслужава прякораПросто(то)Киро. Всичко ми се вижда , отвличане на вниманието от истинските проблеми , за които няма отговор. И Гешев и сертификатите/ 60 % ваксани, после отпадане и сега оставки на министри. Само кьорфишеци, над които да се шуми, а действия за нещо смислено- никакви
  • 84 Просто Кирчо

    54 9 Отговор
    ОСТАВКА СМЕШНИК
  • 85 кироБОКЛУКА ЩЕ Е ПЪРВИЯ РАЗСТРЕЛЯН

    51 11 Отговор
    ОТ НАРОДА
  • 86 Лудница

    66 7 Отговор
    Човека Петков не знае къде се намира. Това е по голямо недоразумение от бат Бойко. Този Петков не може да свърже едно изречение и само лъжи дрънка, а сега с искането на оставка ясно показа от къде го пуснаха с парашута. Много е стриктен, изпълнява всяка заповед на началниците от ФАЩ. Да идва Путин и насам да изчисти всички подлоги и да започваме на чисто да гради държавата.

    Коментиран от #196

  • 87 Перо

    74 10 Отговор
    “Политическото лице” на нацията е вечно усмихнат,защото е вечно на черешата. Той не знае на кой свят живее! Не познава нито българската история,нито балканските проблеми,не е служил войник и цял живот е на системата “тате носи,мама меси,да живей труда!” Едно е да си отговорен държавник,друго е да разнасяш таблетки за хранителни добавки по болници,хосписи и магазини и да нямаш връзка с реалността! Такива хора лесно попадат под чужд контрол! Радев са го подвели жестоко с този човек! Сега са му наредили от вън да смени,единствения читав министър и да постави един безгръбначен плазмодии и чужд слугинаж!
  • 88 Перо

    48 6 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    Не може да прочете написаното за речите му!
  • 89 просто Кирчо

    66 9 Отговор
    Радев да каже, кой му посочи това недоразумение. Оставка и да се маха. Янев да прави партия и да се явява на избори а това момченце може да бъде съдено за измяна или опит в полза на друга държава,клевета по отношение на президент на велика ядрена държава и т.н. Той не може от публична трибуна да нарича президента на Русия диктатор- що за наглост от български министър председател.Това е дипломатически скандал и Русия ще изпрати скоро протестна нота.

    Коментиран от #145, #162

  • 90 Миро129

    15 4 Отговор

    До коментар #81 от "Димо":

    Гробищата и урните се напълниха с млади и стари хора Димо защо ли🤔 Освобождавате терени. Май ви стана тясно черноморието и решихте да ходите към Сърбия. Знаеш как ще ви посрещнат както посрещат зополи и кичбългарска
  • 91 Киро тъпото

    59 10 Отговор
    Гаф след гаф!Идва ми малко неграмотен.
  • 92 некой си

    53 10 Отговор
    КАНАДСКАТА КРАВА Е ПЪТНИК
  • 93 vvvvv

    59 9 Отговор
    Гадна и продажно канадско недоразумение. Скоро ще го гоним с камъни, но бедите ще са страшни.
  • 94 А50

    54 7 Отговор
    За което са прави, прави са. Чак такъв лумпeн не сме имали. Не го наричам идиот вече, защото има нещо симпатично в идиотите.
  • 95 срамно е

    67 11 Отговор
    Защо български министър председател офицялно и публично си позволява да каже, четири дни преди 3 март , че президента на Руската Федерация ,която е велика ядрена държава Владимир Путин е - "диктатор". Обидни и клеветнически епитети от официални представители на българската власт по отношение на държавен глава на чужда държава постоянен член на ООН са недопустими.Освен че излага себе си ,този господин опозорява България !

    Коментиран от #97, #197

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ред

    54 6 Отговор
    Достойни хора като Янев нямат работа в правителството на Киро продажника.
  • 99 ПРОМЯНА

    11 57 Отговор
    Много трол , много нещо !
    Колко ли ви плащат ?
    Нека си тролят !
    Действайте , Вие си действайте г-н Петков , те нека си тролят , да това им плащат !

    Коментиран от #111, #113

  • 100 ха-ха

    30 5 Отговор
    Лозанов, мислиш ли, че нови избори ни плашат?
  • 101 Да, и ние си имаме вече Зеленски !

    54 7 Отговор
    Само дано не го видим с каска да изкача от някой бункер.Това явно няма да се случи с него, тъй като властта ремонтирала спешно най- голямото бомбообежище под Мавзолея за властимащите.Тук сме "смели" само с предпазни одеяла и скивалища.
  • 102 🤣🤣🤣

    54 9 Отговор
    Верно, такъв олигофрен не ни бяха назначавали!
  • 103 Истина

    51 7 Отговор
    Е до сега не сме имали такъв. Какво може да се кажи няма втори такъв лъжец,надмина Тъпото като негра мотник да оставим че не знаеш английски но невладеещите дееш и матерния си език,като си наумиш да кажеш нещо не знаеш за какво се отнася. Жалко че такова безлично лице отстранява един стойностен министър като Стефан Янев. Виждам че много милееш за Бандеровците вземай пушката и заминавай доброволец, незнам дали знаеш от коя страна ДАЯ хванеш като неси ходил воиник. Ако не отидеш доброволец нямаш място в България
  • 104 Учуден

    49 10 Отговор
    Боже, какъв дупелизец! Само забрави да каже как тази месия дойде на на власт с мошеничеството при попълване на декларация за гражданство,фалшифицираните избори, с терора на Рашков, с чия подкрепа. Макар, че за него тези неща са без значение, за нас те са важни и не могат да ни накарат да го възприемем и уважаваме. Просто чакаме поредните лъжи и далавери на простоКиро. А на Кокорчо те първа ще му духаме супата като ни оглозга отвсякъде. Жалкото е , че ще страдаме и ние които не сме ги желали и избрали, заедно с плоскоумните които се довериха на всичките им машинации и ги докараха на власт. Да не забравим и врътките на ментора им РР. Та от трън на глог, че е по- висок.
  • 105 qwerty

    36 6 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    НЕЕЕЕЕ! И за Киро няма да плачем! 😛
  • 106 ХАН КРУМ

    45 8 Отговор
    В сайта Епицентър има статия"ЗАЩО СИ ОТИВА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР СТЕФАН ЯНЕВ?".Ако 20% от написаното е вярно,тук неговорим за "неадекватност" ,а според мен за обосновано предположение ,че премиера е работил срещу националната ни сигурност и срещу интересите на България.То това си е за прокуратурата от всякъде. И вместо да си подава оставката и да изписва една кофа мастило в следствието,той иска оставката на този ,който си защитава държават и народа..КИРО ,ПРОСТО ЛИ СИ,СЛОЖНО ЛИ АКО ТОВА Е ВЯРНО ,НАПРАВО ВНАСЯЙ ОСТАВКАТА. ОЩЕ СЕГА.ТОВА АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ– НПО то на ШАЛАМАНОВ и ТАГАРЕВ!
  • 107 Бензиностанция с ракети

    39 5 Отговор
    Защо ме трият, когато използван изразите на премиера ни? Като не искате да ги чувате и четете моля не го цитирайте, а не ПР и после триене на коментари. КОЙ е диктатор? Само Путин ли или и този в чиято държава също се ограничава свободата на словото чрез цензора на цитати на негови фрази? Когато министри се сменят несъгласни с тезата, че не можеш да наречеш една от най големите страни в света бензиностанция с ракети и тази смяна започне да се възхвалява от ДВ, които се изявяват като новото радио Свободна Европа, което беше създадено и финансирано от една разузнавателна служба на друга голяма държава, тогава нямате право да цензурирате направен личен извод, за учудващото сходство между възгледите на ръководството на държавата и тези на определени чужди разузнавателни служби.

    Коментиран от #110

  • 108 ХАН КРУМ

    24 1 Отговор
    Пет пъти препрочитм статията в "епицентър"и не мога да повярвам ,че това е възможно.Иначи ,несъм фен на мадам В, но сравнявам информациите.
  • 109 Лъжлувбоклук

    54 7 Отговор
    Кирил Петков е найгнусниялакей.Това продажнокопеле може да се мери самосчифутинаПаси,Тоябоклук,веднага трябва да си подаде оставката.Сега разбрах че дал съгласието си без да пита парламента за приемането на Украйна в ЕС,заедно с балтийските пудели,Литва,Латвия и Естония и Словакия и Словения.Отделно, наистина е искал да прати наще мигове на укераинците.В момента се случва голям цирк.Европейски камиони,нартоварени с военна техника седят и не искат да влезнат в Украйна,защото границите се пазят от руснаци а отделно небето се пази от руските СУ.Има заповед на Путин,ако някой превозва оръжие,да бъде унищожен,независимо каква националсност е камионА.Взривява се и точка.
  • 110 ComfortablyNumb

    8 27 Отговор

    До коментар #107 от "Бензиностанция с ракети":

    Каква свобода на словото бе аланкоу! Това е турски сайт в който коментарите са безконтролна руска пропаганда да го кажем образно отгоре туршия отдолу руски партенки ...
  • 111 Лошото е

    12 1 Отговор

    До коментар #99 от "ПРОМЯНА":

    нищо не действа.
  • 112 ЯКО НИ ЛЪЖАТ

    41 4 Отговор
    ДА ОПРЕДЕЛЕНО СЛЕД РАЗБОЙКО НА АЙЗЕНХАУЕР И МЕРКЕЛ, КИРЧО Е СЛЕДВАЩИЯ БОКЛУК. ДНЕС ТОКА СЕ ДИГНА С 30% НЕ ЗАРАДИ ВОЙНАТА А ЗАРАДИ ЗЕЛЕНИТЕ ПРАЗНИ ЗЕЛКИ ОТ БРЮКСЕЛ. ДНЕС ТОКА Е СКОЧИЛ С 30% ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ. ТОЯ С И З Ц Ъ К Л Е Н И Я НЕ ИСКАД ДА СТРОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩОТО Е РУСКИ.
  • 113 Дагодухашпедал

    34 5 Отговор

    До коментар #99 от "ПРОМЯНА":

    Продаженбоклук!Датиебамайката проста ,копеленедоправено!

    Коментиран от #179

  • 114 Като чета коментарите,

    45 4 Отговор
    тоя излиза,че е пълен боклук!И с право!
  • 115 Борисова

    8 48 Отговор
    Плащат ви за да пишете само.простотии за.премиера.Завиждайте му.Кой от вас може да учи в Харвард.

    Коментиран от #126, #127, #135, #146

  • 116 ХАН КРУМ

    45 5 Отговор
    То за това е цялото напъване за разполагане на чужди войски в България.Мами -цата им продажна.Нашите хора и техника да гинат , , а ние да продържаваме, да сме американска колония.

    Коментиран от #124

  • 117 БГ0000

    38 5 Отговор
    Този писач Г.Лозанов явно е написал дипломната си работа на тема Направете най-качествената с-в-и-р-к-а но К.простото. Дипломната Ви работа господине е оценена от четящите с оценка -2
  • 118 Ваксьр

    36 4 Отговор
    Има хубав перилен препарат Ариел,сега ще го изперат медиите ще го величаят,също като патриотичния ореол на комедията,въпреки че всички са наясно че Украйна с това управление и до тук
  • 119 Аман

    33 3 Отговор
    от чужди боклуци!!!!!!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Край

    24 5 Отговор
    Да ви кажа на какво дължите това недоразумение за премиер - Пропорционалната избирателна система. При мажоритарни избори за парламент никога ама НИКОГА не се формира толкова тотално откъсната от желанията на народа власт.
  • 124 Българин

    7 36 Отговор

    До коментар #116 от "ХАН КРУМ":

    По добре американска,отколкото руска.

    Коментиран от #128

  • 125 шпионин

    14 0 Отговор
    Ай стига бе верно ли?
  • 126 Многоситъпа ама много

    44 2 Отговор

    До коментар #115 от "Борисова":

    Абе овцосмотана ти правиш ли разлика между следване в Харвад което е 5 години и курс в харварт,който е 3 месеца и ти дават диплом че си го завършил.Такива правят и в България измамниците.Гледал съм курсовете на тези дваматакапути Петков и Василев,как провеждат курсове и после издават диплома от Харвард.Това е като пирамида за печелене на пари.
  • 127 Борисова,

    28 3 Отговор

    До коментар #115 от "Борисова":

    На мен никой не ми плаща, просто мразя да ме баламосват. И казах няколко пъти, че ми е все едно къде е учил. Аз учих тук, но знам как се произнася корелация.😄

    Коментиран от #213

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 НЕ СМЕ И ЧУВАЛИ ЗА ТАКЪВ ПРЕДАТЕЛ

    46 2 Отговор
    Министърът на отбраната Стефан Янев, чиято оставка предстои да бъде гласувана утре в парламента, изрази признателност на хората, които са го подкрепили.

    "Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще" ХАРВАРДСКИ ПРЕДАТЕЛ
  • 130 Потник

    32 4 Отговор
    Верно е това....Няма ли сме подобен шизофреник!!!
    Бойко прибири си версията
  • 131 !!!

    43 1 Отговор
    Поредният палячо и национален ПРЕДАТЕЛ!!!
  • 132 Боже Боже

    37 3 Отговор
    Нямам време да те чета далго писане от което само едно е ясно.Българите сме обречени и ще си получиме заслуженото.Прост народ слаба държава.Много жалко.
  • 133 ЛИЦЕМЕРИТЕ СА ВИНАГИ УСМИХНАТИ

    41 2 Отговор
    И СА ЗАВЪРШИЛИ ПУЦ В ХАРВАРД - ТОЕСТ ДРУГ ВИД ЕДНОКНИЖНИЦИ НЯКОЙ СА И ОЦЪКЛЕНИ КОКОРЧОВЦИ НАГЛО ЛЪЖЕЩИ КОЛКО СМЕ ДОБРЕ - ЛИЦЕМЕРИ ....................

    Коментиран от #148

  • 134 БОЙКО ЩЕ В НАЧАЛОТО КАЗА ЧЕ ГИ ХАРЕСВА

    17 3 Отговор
    ТИЯ БОКЛУЦИ !
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Зеленски е военопрестъпник

    48 6 Отговор
    На украинците , поздравите в армията им са нацистки, улици са кръстили на нацисти, паметници са издигнали на нацисти, нацистки годишнини празнуват., нацистки свастики поставят ,за убит москал Коломойски дава 10000 долара, какви зверства са извършили в Донецк и Луганск не е за описване.Сега правят същите зверства особено полка Азов.. И на тези хора ЕС праща оръжие и самолети. Това може да го направят само мерзавци и подлеци. Само подлеци могат да стоварят автомати на тротоара и всеки криминален да си вземе и да стреля. Какво е това. Урсула и Лиз Тръс и Шолц и Макрон какво мислят по въпроса. Ами ако се върнат при тях тия автомати така изсипани на улицата ? А ? Разпалиха войната,колко интриги направиха за последните 70 години ,къде ли не ? мерзавци,радват се на кръвопролитието в Украина.. 8 години кръвопролитие в Донбас и Луганск , мълчаха.Къде беше наш Кирчо да се възмути и помощ да окаже. А зачистките в Донбас на руснаци и в цяла Украина. Къде бяха тези с евроценностите. Сега оръжие пращат и налагат санкции. Турчиновци долни.
  • 137 Zoro

    31 3 Отговор
    Дебил! Точно като мислиш, че след тиквата няма на къде, те изкараха олигофрена с лопатата съвсем да ни закопае.
  • 138 Донето

    4 28 Отговор
    Прости, прости българи! Завистници, необразовани и първобитни! Заслужавате си Боко тиквата!
  • 139 Анонимен

    34 4 Отговор
    Тоя не е с всичкия си! Българският народ е с Русия! Който си го е избирал да върви против Русия! Да го пазят хамериканците!
  • 140 упадък

    23 2 Отговор
    Такава ехидна усмивка не всеки може да има.Така че завиждайте му.
  • 141 kjl

    38 1 Отговор
    Вярно е, че такъв жалък, скапан, откровено прост и неграмотен премиер не сме имали. Боко беше олицетворение не простата ганьовщина, ама тоя направо го заби в земята. олицетворение на "харвардската" неграмотност и тъпанарщина. Уникат със самочувствие.
  • 142 Тор

    28 2 Отговор
    Верно, такъв либерален джендър сме нямали.
  • 143 Четох

    41 2 Отговор
    Четох" Епицентър".Вярно ли е,че са обещали нашите самолети?Притискат ли ни от ЕС иСАЩ?Ние суверенна страна ли сме?Защо ни залъгвате с някакви простотии за супер Премиер Киро.Ние да не сме в шоу да си правите майтап.Нещата са много сериозни.Аз се чудех,как всички военнослужещи харесват военния министър,а го сменят.А то каква била работата.Търсят си някой,който да козирува на чужди разпореждания .Жална ни майка
  • 144 Ицо

    34 3 Отговор
    Петков е една подлога и нищо повече България е имала доста такивс
  • 145 Display

    32 1 Отговор

    До коментар #89 от "просто Кирчо":

    Не просто Киро, а Киро простото..........
  • 146 Лелее

    35 2 Отговор

    До коментар #115 от "Борисова":

    Каква завист,какви пет лева.Може ли да завиждаш на човек,който при толкова кризи и ,когато по 100-200 човека на ден умираха от ковид,той да е ухилен до уши.Сега да маха военния министър,защото бил отказал да даде единствените ни 5-6 руски самолета да летят над Украйна.Ама кой управлява нашата държава.Поне да ни кажат,та да сме съвсем сигурни.А иначе си знаем,че Кирил Петков и приятели само ще ОСРЕБРЯВАТ.КОЙ,КОЙуправлява България
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 така е,това е класика

    20 1 Отговор

    До коментар #133 от "ЛИЦЕМЕРИТЕ СА ВИНАГИ УСМИХНАТИ":

    Браво !
  • 149 Фенове на агресора нямат място в кабинет

    4 42 Отговор
    Просто Киро зае правилна позиция относно войната в Украйна. С поведението си към путиниста Янев, вече буди симпатии и одобрение. Нека остраняването на Янев, да е за урок към всички умопомрачени фенове на лудия Путин.

    Коментиран от #163

  • 150 Наистина

    3 14 Отговор
    Браво! Дано да е така и занапред!
  • 151 Да не сме

    29 2 Отговор
    имали такъв мушморок. А статията е нескопосан опит за реклама на един американски слагач от друг такъв.
  • 152 тома

    30 1 Отговор
    Първият усмихнат примиер беше стефчо софиянски.Той крадеше с гъ....си и ни се смееше
  • 153 hihi

    25 2 Отговор
    За хората с паме над 10мин:
    Костов беше усмихант и разпродаде държавата на бившето ДС.
    Царя беше усмихнат и разпродаед целеви интереси на чужди компании.
    После Бойко се хилрше и раздаваше по стотинка на 100 кинта евро-фондове, но само за заслужили.
    И сега ще ни се усмихват докато ни обянят че за горното няма виновни и, че всико е наред (и ако не е , щеше да е по-лошо без Месията на деня)
  • 154 Димитров

    26 4 Отговор
    Поредната американска подлога, която ще довърши България.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Петров

    31 2 Отговор
    Усмивки на психично неустойчив човек..., до къде ли ще стигнем...
  • 157 Този е дъното

    28 4 Отговор
    Нямат представа тъпаците които защитават Петков за колко слаб министър става дума, щом вече се впечатляват от усмивки смятай-дъното. Решенията не само за войната в Украйна, Македония, изказванията които прави постъпките не не спирам дотук няма такъв паляк да влиза при жена си и да прави торти. Историята на България не познава по слаб министър но ние си го заслужаваме - как беше прост народ слаба държава.
  • 158 оня с коня

    13 17 Отговор
    Без да съм Ванга предвиждам съвсем скорошни Избори още през тая Година защото подобно Коалиционно Правителство е невъзможно да функционира.Това което ме обнадеждава обаче е Следващото Управление на България,което ще бъде една МОЩНА КОАЛИЦИЯ между Двете най-големи Партии в България- ПП и ГЕРБ.И съм сигурен че Борисов и Петков ще се разберат ОТ РАЗ!
  • 159 Аре няма нужда

    30 3 Отговор
    Само видях че долнопробния пасквил е писан от дойче зеле и разбрах че е загуба на време да го чета. Тия живеят в някаква паралелна вселена в която черното е бяло. А вече се разбра че ПростоКирчо е американска джапанка от харвард.
  • 160 С.В.

    22 1 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    Какви зъбки бе човек,той е като кон в зъбите.
  • 161 С.В.

    27 3 Отговор

    До коментар #38 от "Някой":

    Какво да се спрат хората бе,такова чуло досега не сме имали. Неадекватен,некомпетентен,две думи не може да каже и се изживява като месия. То не е едно и също да лъжеш и обираш хората с някакъв боклук който пробутваш,да мамиш съдружниците си,да си въобразяваш че хората едва ли не трябва да му целуват ръка че е благоволил да се домъкне тук и да ни съсипе държавата и да си въобразява че ставашза ръководител.И кои идиот казва че не бил обременен биографични. Не знаех досега че да имаш баща престъпник било необремененост.
  • 162 С.В.

    23 3 Отговор

    До коментар #89 от "просто Кирчо":

    Какво да се спрат хората бе,такова чуло досега не сме имали. Неадекватен,некомпетентен,две думи не може да каже и се изживява като месия. То не е едно и също да лъжеш и обираш хората с някакъв боклук който пробутваш,да мамиш съдружниците си,да си въобразяваш че хората едва ли не трябва да му целуват ръка че е благоволил да се домъкне тук и да ни съсипе държавата и да си въобразява че ставашза ръководител.И кои идиот казва че не бил обременен биографични. Не знаех досега че да имаш баща престъпник било необремененост.
  • 163 С.В.

    36 2 Отговор

    До коментар #149 от "Фенове на агресора нямат място в кабинет":

    Абе мърляч като ти е толкова зор взимай пушката и заминавай. Аз обаче не желая мойте деца да загиват за чужди интереси. А Киро да си дига чуковете и да отива на война. Как го виждате това недоразумение като боец. Да си прати щерките като доброволци.

    Коментиран от #220

  • 164 Йонко Евреина

    25 2 Отговор
    А бе от три дни му изстина усмивката! Освен трите му поставени задачи, четвъртата му дойде вповечко.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Север

    4 28 Отговор
    Подкрепа за премиера, особено в това време на руска агресия и московски фашизъм...
  • 167 Хвала тебе Киро

    15 3 Отговор
    То бива мазане с баданарка , като че ли вече някой е получил нова длъжност
  • 168 БРЦК

    29 4 Отговор
    Киро е инфантилен . Не е учил в Харвард а е карал курс . Още е поданик на Трюдо и гьотверен на глобалните фашисти
  • 169 Бобо

    27 3 Отговор
    Тотално се разочаровах от него мисля че много лоши неща ще направи
  • 170 Сашо

    26 3 Отговор
    Да, България не е имала такъв идиот за премиер! Удари в земята дори Тиквата!
  • 171 СМИСЪЛ

    8 2 Отговор

    До коментар #81 от "Димо":

    Е нали сме в Нато Но този път е различно Сърбия не е А са само на 100 км Какви ли войски ще има там???Преди години ни казаха.че сме имали лоши съседи..А сега Пише .че руски атомни подводници са до нечии брегове??Май прилича на шах и мат

    Коментиран от #200

  • 172 Да бе

    10 1 Отговор
    Взели сте хонорара за писаниците
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Алито от София

    3 15 Отговор
    Кирил Петков е силен премиер що е на всякъде, българина е все недоволен, Киро, така е по наследство, като Бойко, бате Бойко, всички сме много близки приятели,може би много хора знаят че Бойко го свалиха Америка, и сложиха Киро, но за сега е хубаво че няма джипка, и не назначава умразни премиери (Нинова я изключвам) с които да се кара народа, а той да е умиротворител да решава проблеми и да дава,, негови "пари за нужди, зависта създава пророци, а у правителството има много зависници и все още подложки на ГРОБ, Христо Иванов и Константин Константинов нямат място в правителството, да не говорим за отговорни длъжности, България не може да разчита на тези мижетурки
  • 176 Антикомунист

    8 17 Отговор
    Нито ми е харесвал ,нито съм го избирал но категоричната му позиция за НАТО и ЕС е точна за разлика от разни лигльовци, да не вземаме страна, да не се месим , какво ще загубим и все такива. Света е заплашен от един обезумял ДИКТАТОР и безрезервно единен трябва да се изправи против това ЗЛО.
  • 177 Просто пенсионери

    4 11 Отговор
    Вярно бе , много трол !
    Ама има и много пенсионери бе , да знаете , това са от онова поколение- вечна дружба !
    Простено да им е , там има и жалба по младост , все пак манифестации , знаменца и т н
    МП е млад , знаещ човек , няма как да го харесват , негде Харвард , негде пенсионерски ....
    Само там обменят и пишат глупостите !
  • 178 Йоанна

    13 4 Отговор
    Киро взима много важни информации от Гугъл, а не му харесва , че министрите му имат обръщение през Фейсбук
    Той и Зеленски се обръща към целия свят през Фейсбук и това на Киро не пречи. Само ме е страх да не взвме решение както цар Фердинанд. Знаем всички какво се случи с България след това. Много се е занел.
  • 179 Промяна

    7 1 Отговор

    До коментар #113 от "Дагодухашпедал":

    Защо ли не ме учудва езикът ти -прост , нагъл,
    елементарен ?
    Но , нали за това ти плащат !
  • 180 stan40

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тъз":

    Работата му е това за което е избран от народа. Българите гласуваха за него, защото предизборно обещаваше да подобри икономическите и социални условия в България. Драстичната инфлация и ниските доходи непоказват, че той си е свършил работата. Това вместо да ни отдалечи от Русия ни приближава, което показва и че в тази насока не си върши работата.

    Коментиран от #217

  • 181 ХАРИ

    18 3 Отговор
    ПРОСТ КИРЧО Е УНИКУМ НА БЕЗМОЗЪЧИЕТО
  • 182 Сотир

    12 3 Отговор
    Предишният министър председател беше бай Ганьо, а този се оказа Хитър Петър, не го подценявайте.
  • 183 ФАКТ

    8 5 Отговор
    К. Петков е типичен бай raню!!!
  • 184 скорпи

    8 2 Отговор
    Може да няма йерархичен гръбнак но има ОЛИГАРХИЧЕН
    Той няма тайни?ХАХАХА!
  • 185 Давай Киро

    1 15 Отговор
    Руски роби, няма да има нов 9ти. Нека премахнем и путиновия Радев. Не на възхода на руските роби в България. Не на колониалния руски режим. България никога няма да стане Путландия. Тичаите руски роби към Кремъл, че ще ви прекъснат пътя. И моля ползвайте само руски телефони и компютри. Ако някои от вас намери някакъв произведен в Русия продукт моля носете то с вас. Няма да ви тежи.
  • 186 Наблюдател

    4 7 Отговор
    Кире, Асене бог да ви пази.

    Коментиран от #211

  • 187 Харвард

    9 1 Отговор
    Връщай се веднага при нас че с теб ни падна рейтингът,всъщност ако въобще си бил при нас.
  • 188 Гочето

    7 2 Отговор
    Когато човек е мъртъв той не знае че е умрял,живите да му мислят.Същото е когато Кирито е на власт.
  • 189 Хахаха

    12 2 Отговор
    Да, наистина досега не сме имали клоун за премиер. Но опасен клоун, аферист, лъжец и измамник.
  • 190 Иван Радоев

    3 2 Отговор
    Усмихнат мошеник, който не говори добре български. Браво
  • 191 Анонимен

    4 2 Отговор
    Да се маха час по скоро!
  • 192 Перо

    5 3 Отговор
    “Егати държавата,щом тоя и е премиер”! Той може да не е обременен с досегсшната политика и политици,но БГ му е бреме,не знае къде се намира и какво да прави!
  • 193 Анито

    3 1 Отговор
    Неадекватен е
  • 194 Kresi

    1 6 Отговор

    До коментар #81 от "Димо":

    Абе тъ-ер ако русия беше нормална държава защо всички бивши соц.страни избягаха от русия.И русофилите запомнете че болшинството българи уважават царска русия която ни освободи,а болшевишка ни натресе тази азиатска червена диктатура която ни отдели от останалия свят.3март трябва да бъде национален празник но не и 9 септември един мракобесието ден.Щяха ли шумкарите да вземат властта без помоща на червената армия насилствено.Сега и русия иска украйна да ги заобича насилствено.Как чехия и словакия се разделиха мирно.Сега събитията през 1956г. в унгария и в чехословакия през 1968г се повтарят сега с украйна.Но сега времето е друго това забравят руснаците.

    Коментиран от #205

  • 195 123

    2 0 Отговор
    Мисирско фелацио!
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Kresi

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "срамно е":

    Върви да критикуваш путин в русия и може да ти се случат много приятни неща
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Kresi

    0 5 Отговор

    До коментар #171 от "СМИСЪЛ":

    Що бе ти натовските подводници знаеш ли къде са за мат,и знаеш ли колко са бе брус.Добре е да прочетеш малко по вече.Само американските ядрени подводници са по вече от руските и ще ги замерват с копия и стрели
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Язе Сам

    5 0 Отговор
    Да помогнем на просто киро : Как се пише с Павлина Въбанова
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 КРОКОДИЛА

    8 1 Отговор
    КИОРЕ ИДЕ И ТВОЯ РЕД - ДРУГАТА СЕДМИЦА .................................................................
  • 205 Тъпото

    4 1 Отговор

    До коментар #194 от "Kresi":

    Щото мафията иска американск анархия .
  • 206 Вкарва

    5 1 Отговор
    Вкарва България във война, нищо повече, от което всички в българия ще изгубим
  • 207 Fashist 7

    5 1 Отговор
    Абе пумияр защо вкарваш нашата България в огъня от който извличаш дивиденти.Съжалявам и се надявам скоро да си просто спомен.
  • 208 Fashist 7

    4 1 Отговор
    Да решим проблема сами без намесата на НАТО да го обезчестим както той постъпва с всички българи без тяхното съгласие.
  • 209 Иво

    5 2 Отговор
    Да престане да повтаря много съм щастлив и много съм радостен на какво се радва, до обед говори едно след обед друго. Дежурна не истинска усмивка !
  • 210 Ани

    5 0 Отговор
    Г-н Лозанов, пише се:
    Кирил Петков - досега......
    Когато е с две точки излиза, че той е казал това за себе си.
  • 211 Истински Наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #186 от "Наблюдател":

    Бог се пише с "Главна" буква. И не намесвай Бог по отношение на Кирчо.
    Душата му е продадена отдавна и има кой друг да се грижи за него.
  • 212 Абе всъщност

    2 2 Отговор
    усмихнат или ухилен е Кирчото?
  • 213 Ама

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Борисова,":

    каква корелация разпъване тука, човека си имаше пред вид точно
    "курулацията", какво има неясно?!
  • 214 усмири се бе

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    днес е 9.30 часа , Курулацията е ходил в Банкя, да иска от БМБ подкрепа и я получи в НС.
  • 215 е те

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    за тези зъби се учи в Харвард и дават диплома. Всички американски политици се зъбят, пардон усмихват се на тълпата, уфф пак пардон "избирателите". Никак не е лесно да знаеш и зъб да те боли, трябва да си усмихнат.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Иян

    3 0 Отговор

    До коментар #180 от "stan40":

    Не може да подобри нещо,съсипвано,крадено,умишлено унищожавано с години.И вълшебник не би могъл.Не се правете,че не разбирате.
  • 218 Змиеносец

    3 1 Отговор
    Кирил Петков е като Бойко Борисов . Пълен нарцис с огромно самочувствие.
  • 219 Вътю Т.Панчев

    2 0 Отговор
    ПРАВ СИ Т АПАКО , ЯВНО НЕ СИ ЧУВАЛ КАКВО СТАВА С НАЦИСТИ И ТИЯ ДЕТО ГИ ПОДКРЕПЯТ , ...ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ НЕ МИНАВАЙ БЛИЗО ДО ИЗРАЕЛ
  • 220 Едуард Петров-Едо

    7 1 Отговор

    До коментар #163 от "С.В.":

    Да, имаш право! Доколкото ми е известно, Петков не е служил, а уволни Генерал Стефан Янев само за една думичка - не бил казал ,,ВОЙНА", а бил казал ,,ОПЕРАЦИЯ"!? Не е ли парадоксално?! В ,,СПОМЕНИ И РАЗМИСЛИ" маршал Георгий К. Жуков, като описва подробно ВСВ, споменава думата ,,ОПЕРАЦИЯ" много пъти! Ген. Янев без съмнение е чел този голям труд, а също и трудовете на маршалите Конев, Крилов, Баграмян, Мерецков и други, а също и ,,ЦЕЛ НА ЖИВОТА" на авиационния конструктор Александър Яковлев! Настоящата операция на Русия е не по-малко мащабна! НАЙ ДОБРЕ БИ БИЛО ДА СПРАТ БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА И ДА СЕ ДОГОВОРЯТ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И СЪСЕДИТЕ НИ ОТ ЗЛИ И ГЛУПАВИ ПОЛИТИЦИ! АМИН!
  • 221 Елефтери

    3 2 Отговор
    Не усмихнат, а налензен! Неграмотен харвардски бек. Родоотстъпник парексаланс!
  • 222 Иванова

    2 1 Отговор
    Киро - Олигофрена. Лъже на ред, започна с Президента, и т.н.
  • 223 Ужас

    1 0 Отговор
    Смешник, като всички.
  • 224 Гого

    1 0 Отговор
    А бе, Георги! А бе,Лозанов! Ти си истински анаЛлизатор!
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Един

    0 0 Отговор
    На Просто Киро винаги нещо му е много смешно и забавно явно. Кириле я сподели и ние малко да се посмеем, че засега откакто си тук ни се стъжнява все повече и повече.
  • 227 stan40

    0 0 Отговор
    Тати от ДС-то ли е? Няма по-голяма зависимост със задкулисието от тази. Искат партийна подкрепа за назначаване на лесничей, а какви тогава ще са изискванията за да те посочат за премиер?
  • 228 Защо изобщо се напрягате

    0 0 Отговор
    да пишете подобни мазни статии? Както и да го превъзнадяте поръчково, той ще си остане Киро лъжеца, спуснат ни от американското посолство, за да продаде и предаде България. 7845
  • 229 Това, че Бойко беше бандит

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "123456":

    и събра около себе си бандитите, не значи, че сегашният Просто Киро е стока. Те от "Козяк" все такива ни назначават! Такива, такива, че чак онакива!
  • 230 Ти може и да си се подлъгал.

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Хасково":

    Тя и Лалка била малка - излъгала се. А аз не се подлъгах.Още като ги зърнах тия мишоци и разбрах, че лошо се пише България под тяхно ръководство. И не съм гласувал за тях.
  • 231 DaBe_dosegi

    0 0 Отговор
    Да,бе да! Изключително подвластен на симпатията си към власт, агентурно работейки за поне две чужди разузнавателни служби, но не и за българска такава! Ако, не му вярвате попитайте ФСБ и Мосад
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Възмутена

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    Хич ! Ама хич не плачем за Б.Б. и Герб. Като ги гледам колко бяха нахъсани в защитата си за Винету онзи ден в Банкя чак ми стана жал за тях. Това не бяха хора. Бяха алчни некадърници разчитащи на подаръците на крадеца. КРАДЕЦЪТ на НАРОДНА ПАРА. ПАРАТА НА БЪЛГАРИТЕ ! ПФУ ! Подмазвачи без достойнство !!!!!
  • 234 Боби Близнака

    0 0 Отговор
    Само един простичък пример мога да дам. 2014 12 юни - Суров петрол от цена 112-113-114-115 долара за барел,бензин 2,55 - дизел 2,.60,да не говорим,че това е на най-скъпите бензиностанции,а сега на 99-100 долара барел,както е в момента 3,08 средна цена дизел - 2,90-3,00 бензин. Според мен се оказа по-зле от Боко