Last news in Fakti

11 Март, 2022 06:00 12 685 130

Путинофилите са прави. САЩ има вина за конфликта в Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • конфликт

20 години САЩ смятат Русия за приятелска държава, докато Русия разгражда западната демокрация

Путинофилите са прави. САЩ има вина за конфликта в Украйна - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на икономиста и политически анализатор Евгений Кънев:

Да, прави са путинофилите, че САЩ имат вина за конфликта в Украйна днес. Но не там, където техният кумир им е посочил да я търсят.

След 2001 г. президентът Буш търсеше в Русия съюзник за войната срещу терора. Дори го видя в очите на Путин след срещата им в САЩ. Чак дотолкова, че да подведе Украйна и Грузия, че е възможно скоро да влязат в НАТО. А междувременно вдигна с безсмислената война срещу Ирак цената на петрола и Русия започна да трупа резерви за модернизация на своята армия. И така, Буш изпрати мандата си с инвазията на Путин в Грузия.

Следващият президент Обама започна отново с гранд наивитет да търси рестартиране на отношенията с Кремъл. В крайна сметка, резултатът беше руска инвазия в Крим, зелени човечета в Донецк и Луганск, руска интервенция в Сирия. Да, това е резултатът от пацифизма на Обама.

Следващият президент Тръмп направо си беше руски агент. Дори с руска помощ спечели изборите. Остана в историята с нито една критична дума към Русия за целия си мандат. А обтягането на отношенията му с Европа беше сигнал за колосална инвазия на Путин в Европа - купуване на референдуми, партии, политици, избори, медии; денонощен щурм от фалшиви новини; собствени медии; кибератаки срещу държавни институции и т.н.

И какво се оказва - че 20 години САЩ смятат Русия за приятелска държава, докато Русия разгражда западната демокрация.

И след като Путин постоянно лавира, маневрира, манкира, за да отслаби Запада - днес неговите папагали повтарят денонощно опорката за виновното НАТО и коварните САЩ!.

Тази позиция не иска и не може да отговори на много прости въпроси:

1. Защо Путин денонсира всички договори със Запада след 1990 г., включително договора между НАТО и Русия от 1997 г. - откога изправната страна по договор е причина за нарушаването му?

2. Защо трите балтийски държави - членки на НАТО от 2004 г. - никога не са били възприемани от Русия за опасност, въпреки че са на 100 км. от Санкт Петербург и по-близо до Москва от Киев?

3. Защо референдумът в Крим трябва да бъде уважен, а този на Украйна от 1991 г. за независимост - не?

4. Защо Русия има право на държави - буфери за своята сигурност, а държавите-буфери нямат право на избор за членство в НАТО - за своята сигурност?

5. Защо Русия се чувства заплашена след като напуска договорите със Запада, които забраняват ядрени оръжия и струпване на войски в близост до нейните граници?

6. Защо Русия има право да нападне Украйна, за да защити руснаците в Донбас, които започват да “страдат” точно след и заради нейната интервенция от 2014 г.?

7. Защо правото на Русия за защита е в контраст с хартата на ООН и всички договори за сигурност в Европа, под които е подписът на Русия?

8. Защо след като Путин взема сам решенията за цяла Русия, не се допуска, че темата за сигурността на Русия всъщност е проблем за сигурността лично на Путин?

9. Защо се смята, че завладяването на държавите-буфери от Русия ще даде стабилна система за сигурност при такава огромна разлика в културите и отношенията с Европа?

10. Защо злощастният пример на България като държава-буфер на СССР за 45 години не се помни и разбира?

Защо, по дяволите, мислите само за Русия, а не мислите за България?!?


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 212 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    71 120 Отговор
    Защото робското мислене на българина го прави свободен.

    Коментиран от #17, #49

  • 2 ТаУмВзе

    216 35 Отговор
    Рубриката Виц! В една толкова лачена пропаганда, че всичко е пародия.
  • 3 Кочо

    251 71 Отговор
    Всеки човек, на който му е останала все още възможността да разсъждава, който има желание да достигне до истината е наясно по въпроса какво се случва в момента! Обяснения от рода на "Злото ботоксово комплексирано джудже нападна една свободна, горда и стремящи се към просперитет страна" могат да минат пред хора на които тоталната медийна пропаганда е промила мозъците! Истината е съвсем различна! Преди 32 години, чрез разпада на СССР, една държава и един народ бяха разделени говоря за Русия и руския народ! Украйна е руска земя, украинците в масата си са руснаци! В тези времена на разпад и гибел т.н. Украйна попадна в ръцете на САЩ и започна реализирането на проекта за превръщането и в гнойна язва на снагата на Русия, а на украинците в пушечно месо за предстоящата борба за унищожението и гибелта на Русия и народа и! Антихристкия Запад неистово мрази Православието и народа Богоносец който е руския! Неистово желае гибелта на Русия и народа и, както и разграбването на богатствата на тази страна! За тридесет години чрез налагането на корумпирани и марионетни правителства, пропаганда, промиване на мозъците, създаване на нацистки и фашистки структури, репресии, гонения, убийства на хиляди хора беше подменен генотипа на Украйна и народа и до степен на превръщане на омразата към руснаците и руското в идейния заряд за съществуването на тази държава прокси! Последва напомпването с оръжия, създаване и обучаване на армия която да бъде хвърлена срещу Русия, инсталиране н

    Коментиран от #10, #71, #82, #85, #95, #119

  • 4 гост

    231 45 Отговор
    Защо не кажете нещо за краварските химически лаборатории ? Фащ най голямото зло в света трябва да бъде спрян. Киро предателя да си заминава , нямаме нужда от национални предатели.

    Коментиран от #11

  • 5 Кочо

    219 44 Отговор
    Последва напомпването с оръжия, създаване и обучаване на армия която да бъде хвърлена срещу Русия, инсталиране на жалко клоунско, марионетнало правителство и пъкленото дело на Запада за ликвидирането на Русия беше завършено! Останалото се извършва пред очите ни! Взаимното унищожение на двете части от един народ, под лукавото ръководство на САЩ! Русия нямаше възможността да направи нещо различно, тук става въпрос за нейното оцеляване!

    Коментиран от #21

  • 6 Мишо

    51 15 Отговор
    Защото така ни харесва
  • 7 124

    150 26 Отговор
    Поредният идиот-лъжец-манипулатор...
    Да разтълкува постановката в американската военна доктрина, че Русия е враг на Сащ!!! ...
    И да каже, че в руската няма такава...
  • 8 Човек от щаба

    182 23 Отговор
    Боже, г-н Дайнов??? Ако Русия беше в състояние да "разгражда западната демокрация", нямаше да е Русия, а СССР! Западната демокрация, такава каквато вие очевидно бълнувате, че съществува я няма. От времената когато градът е бил държава, а целият народ се е събирал на площада, за гласува. Добре сте започнал с "безсмислената война на Буш в Ирак". Но дайте да довършим. Не беше ли това прецедента, който показа безсилието на ООН и правовия световен ред? Какво демократично намирате в изказването "ще санкционираме и ще пострада всеки, който не се съобразява с нашите правила, дори и Китай"? Защо трябва с техните правила? Те доказаха, че са хуманисти, демократи, нематериалисти или? Боже, г-н Дайнов????

    Коментиран от #32

  • 9 Анджело

    137 21 Отговор
    Автора е крайно наивен човек

    Коментиран от #48, #76

  • 10 Кочо

    39 153 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Много си преписвал от бележките на Мутрафанова. За жалост, пълен пасквил! Украйна има толкова общо с Русия, колкото България с Турция или Австрия с Германия! Да не говорим, че е 21-ви век, а списването на памфлета ти е от зората на Чингиз хан! Путлер гради граници и целта му е да заграбва територия, за стимулиране на личното си его! А Европа е на друго мнение! За Европа без граници! За свободна Украйна!

    Коментиран от #34, #61

  • 11 Защото

    26 107 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Няма такива,всичко това са руски опорки и папагалите ги повтарят с надеждата за повече копейки.
  • 12 Зззз

    122 22 Отговор
    САЩ/ Империя на демократичното зло.Да публикувате мнение обратно на злостните говедарофили,че не се връзва ,че публикувате различни мнения с широк спектър за насърчаване на конструктивните дебати.Откакто са започнали военните действия в Украйна освен мнения на изявенирусофоби друго мнение е табу.
  • 13 ЕВРОНЮЗ

    122 16 Отговор
    Организацията за държавен тероризъм и политически убийства е създадена много преди Варшавският. След като Варшавският договор беше разпуснат какъв е смисълът от НАТО..???? Фактите говорят сами.. Съседна Югославия, Либия, Ирак, Сирия , Афганистан Украйна.. Политически убийства... Андрей Луканов, Слободан Милошев, Муамар Кадфи, Саддам Хюсеин, генерал Сюлеймани.... И всичките тези геройства след като няма Варшавски договор , няма СССР.... Z... Z.... Z... Z... Z
  • 14 Рап

    58 0 Отговор
    Наивните винаги са прецакани!
  • 15 Laйнофила Кънев

    57 10 Отговор
    Скрйте се не козяшки стотинкаджии
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пешо

    91 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Оооо добро утро, пропагандисти. :)

    Аз само да кажа, ако не съм срещу Путин както ви се иска, това прави ли ме путинофил?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иванова

    68 5 Отговор
    Чий измекяр е Методи Андреев.?! ( Да не казвам,, подлога". От какъв зор влезе в ГЕРБ, от ,, гражданска квота"? Взе се много на сериозно, че е голям политик, ще той ще,, оправи " България. Защо ли не се скрие някъде и да не се меси в голямата политика Тя не е,, лъжица за неговата уста", колкото и голяма да е. ПП Аз гласувах преференциално за него.
  • 20 Акъл

    51 12 Отговор
    Кога американците са били в час, някой може ли поне един пример да даде? Дадоха технологии на китайците и руснаците през през последните 30 години, сега реват като хималайска мечка.
  • 21 Свободен

    46 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кочо":

    Напомня за Македония и България
  • 22 Отговора е много прост

    13 48 Отговор
    Рекета е тяхната търговия. Друго не могат. Затова и "прехода" в България беше по руски образец.
  • 23 Русофил

    54 12 Отговор
    Мислим само за Русия , а не за България, защото такава държава няма. Има някаква територия кръстена с това име.
  • 24 Българина

    67 2 Отговор
    мен повече ме интересуват биолсбораториите, к19 и 50 хил убити българи, както и чумата по свинете от 2019!!!
  • 25 Руска инвазия в Сирия???? Ало куко,

    63 9 Отговор
    Единствените поканени от Сирийкия президент!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Си 5

    86 9 Отговор
    Пак изпускате нещата. Това не е путинофилия господине. Това е защитна реакция на хората които защитават Русия като страна която се защитава от посегатвлствата на нашите алчни приятели. Които искат да се докопат до ресурсите на Русия. Това не значи путинофилия. Но обясни на аудиторията какво е Нато и като саюз защо се приближава към руските граници. Нека да се разширява към Африка например. Така че при изказване прочети малко Гео политика.

    Коментиран от #100

  • 28 Къде ги намирате такива

    72 7 Отговор
    Къде ги намирате такив АНАЛизатори?! Това да си продажен българин на днешно време е символ на някакъв статус явно. Четейки подобни дебилизми, човек, който ненавижда Путин, вижда роболепието на някакво платено недоразумение. Стратията е траш. Пулен траш, изсмукана от пръстите на Мустафа.
  • 29 Чудно

    69 6 Отговор
    Защо неистовата русифобия е толкова подобна на истерията по ковида?! Дали и двете не идват пт едно и съшо масто, а именно ЦРУ?!
  • 30 фен на сидеров

    73 6 Отговор
    на кого му пукаше за Украйна преди краварите да решат да наливат там майдански милиарди още 2008-ма !!???
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 124

    65 8 Отговор

    До коментар #8 от "Човек от щаба":

    Чист американски фашизъм!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ццц

    37 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кочо":

    Кочо, Руската държава е започнала от т. нар. Киевска Рус. Така, както Кубер се е заселил в днешна Северна Македония и то преди Аспарух. Няма смисъл да продължавам да коментирам нататък....
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Някой си

    12 40 Отговор
    Абе добре питаш, ама от Путкофилите не чакай отговор
  • 37 Миглена

    46 4 Отговор
    И този глупак ли се има за анализатор.
  • 38 Софиянка

    13 30 Отговор
    Повече хора трябва да го прочетат и разберат.
  • 39 УСА боклук

    42 2 Отговор
    Вчера към 13ч. по Хоризонт имаше интервю с ген.л-т Атанас Сарандов. Ако успеете чуйте го. Чудя се как са допуснали цензорите от СМИ този достоен човек до микрофона.
    Една недопусната истина.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 УСА боклук

    22 1 Отговор
    ИЗВИНЕТЕ:
    Генерал-лейтенант Атанас Самандов. Командващ на Съвместното командване на силите
  • 42 Читател

    10 31 Отговор
    Много Точен и задълбочено изчерпателен анализ...!!

    Не коментирам повече защото ще бъда изтрит...!!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 УСА боклук

    20 2 Отговор
    Напишете : " Хоризонт" 10.03 и на третата възможност цъкнете. Ще го прочетете.
  • 45 дико

    48 2 Отговор
    TО З И човек направи П О К А З Н О как ДЯВОЛА чете ЕВАНГЕЛИЕТО . Какво е правила САЩ с 90 милиарда долара наляти в УКРАЙНА ? Детски градини и зеленчукови градини .
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 УСА боклук

    17 2 Отговор
    17 минути е. Чуйте го.
  • 48 пьешу

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анджело":

    не толкоз. стига му гръбначния мозък, за да докарва добре продаващи се пасквилчета.
  • 49 сороснерес

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    защо не се скриеш анал лизатор..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 И аз питам

    43 5 Отговор
    Защо САЩ не коментира биологичните лаборатории в Украйна, фашистките отряди азов, айдар, бандеровци,ЗАЩО!!!
    Кой кара нашите така наречени "медии" да мълчат като риби, Кой!!!!

    Коментиран от #94

  • 52 И аз питам

    36 7 Отговор
    Защо САЩ не коментира биологичните лаборатории в Украйна, фашистките отряди азов, айдар, бандеровци,ЗАЩО!!!
    Кой кара нашите така наречени "медии" да мълчат като риби, Кой!!!!
  • 53 1234

    33 3 Отговор
    Тези, където са се намесили уж за помощ, все война с много жертви са предизвикали.
  • 54 1234

    19 3 Отговор
    Тези, където са се намесили уж за помощ, все война с много жертви са предизвикали.
  • 55 Go60

    37 8 Отговор
    През всичките тези години американците се стремят да разрушат Русия и никога не са я обичали! Обичат единствено ресурсите на дадена страна, и най вече тези които получават безплатно! Понеже Путин не им разрешава да крадат от Русия затова е толкова много лош тоя диктатор!!! Да живее западния свят пропит от обратна идеология и завладян от банда либерасти!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Поредният

    15 5 Отговор
    на хонорар
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Outfielder

    5 33 Отговор
    Тролската армия на Кагебиста е строена.Заработвате ли "ребята"
    Тая година ви е последната.Когато го съдят се явете на процеса като негови защитници.
  • 61 0001

    30 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кочо":

    А ТИ СИ ПОВЛИЯН ОТ ПРОПАГАНДАТА НА САЩ И ТО ВИДИМО ,СЛЕД КАТО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПА.
  • 62 Абе факти....

    36 6 Отговор
    Ние знаем, че проповядвате американските идеи и омраза срещу Русия. Медиите трябва да отразяват безпристрастно истината а вие пропагандирате. Срам сте за България.

    Коментиран от #125

  • 63 Задъхване

    37 3 Отговор
    "Злощастният" пример" на България, какво имате пред вид? И после, как да мислим за България, щом казвате че Америка даже не е била сурова с Русия. Какъв е извода? Пропуснахте да дадете примери с войната в Югославия. Защо според вас едни страдат а други "страдат"? Каква разлика правите в страданието? С пяна на уста се разхождате между изреченията и не знаете какво да кажете.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Kovak

    35 6 Отговор
    Българите имат много силна връзка с Русия. Много трудно би пречупил това запада. Вярно е ,че българина иска благата на запада, но за тези всички години на демокрация така и не ги получи . За това му остава надеждата силна Русия да накаже лъжливия запад. Но е време да махнем всички продажни политици, и ние като народ да вземем това ,което ни се полага и в Европа и в Света. Да живее България.
  • 66 doc

    32 6 Отговор
    Ето на такива се казва "анал лизатор". Да ти имам приятелите, напомпили Украйна с оръжия като за световна война, биохимични "мирни" лаборатории, подготовка на атомни бомба, направо миротворци.
  • 67 Подлоги

    39 7 Отговор
    На вашите 10 точки от статията против Русия, ще опонирам със 20 как Америка напада и завзема територии, материали блага в държави навсякъде. Америка първа наруши договора за балистичните ракети със малък и среден обсег на действие.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 121

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Дано има повече мислещи,повече хора чели история.Това,което пишете е така но продажниците явно надделяват!
  • 72 Невен

    29 5 Отговор
    Що за политически анализатор е този?Той не анализира, той промива мозъци!Поредната американска марионетка!Хайде сега да изкараме Русия виновна за Ирак,Либия, Сирия, Югославия и т.н. и тук.н.
  • 73 Българин

    29 4 Отговор
    България заслужава най -доброто но не с тези политици.В стремежа си да угодят на САЩ и ЕС забравиха народа си...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Чочо

    5 9 Отговор
    Кочо, ти си за Карлуково, без право на обжалване. Ха-ха....
  • 76 moiraine

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Анджело":

    Не, само добре платен.
  • 77 Nnnnn

    29 5 Отговор
    Руснаците в Украйна започнаха да страдат когато в Украйна въведоха закон за забрана на руския език. Забранете турския език в България и вижте какво ще стане.
    Питате защо Русия да има право на буфери.
    Защо да се чува само гласа на САЩ ,а на малки държави като България да не се чува.
  • 78 Деян

    8 21 Отговор
    Много хора у нас наистина мислят в момента за съдбата на Русия,а не за тази на наща държава.За мен това е синдром на роба идващ от това че сами сме се бутали за 16 Република на СССР.Хубаво,че Брежнев не ни е приел че си представям какво още по голямо робско мислене щяхме да имаме.
  • 79 Гост

    19 3 Отговор
    Кравофилите не виждат или не осмислят историята!
  • 80 Байдон Жуниор

    10 1 Отговор
    Има има ми щом при Байдон все стават тия ралти начи има
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пловдив

    8 21 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    То по твоята логика и нас трябва да ни върнат към разпадналата се османската империя,това ли ни казваш? Къде видя в по голямата част от Украйна руснаци,та те са по малък процент от нашите малцинства(турци , цигани).
    Както видя не ги посрещат с цветя а коктейли Молотов.
    Това ми прилича все едно да "освободим" Македония,само че хората там не се чувстват Българи, както украинците не се чувстват руснаци,не искат да ги "освободи"русия,даже рускоговорящите,(изключвам днр и лнр)
    Вината за тази война наистина е на запада, защото не се намесиха след Грузия и крим,не военно а тези санкции трябваше да са преди 10 години.И може би нямаше да има война
  • 83 Блабла

    7 4 Отговор
    Бих ви отговорил на всички въпроси, но се опасявам, че ще ми изтрият мнението или просто, ще заключат статия и целия ми труд, ще отиде напразно.

    П.С. Малка подсказка:
    "Защо се смята, че завладяването на държавите-буфери" - Може ли да определите? Украйна държава-буфер ли ще е или ще завладяна от Русия. Защото в първия случай се предполага, че е независима и служи за буфер, а в втория че е руска територия - т.е. не може да е буфер.
  • 84 Иван

    4 7 Отговор
    Този боклук тотално лъже.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Въпрос

    26 5 Отговор
    Само малко факти с уговорката,че НИЩО НЕ ОПРАВДАВА БРАТОУБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА!!! Фейсбук разрешава призивите за смърт на Путин?!?! "Демократични" ЕВРОПЕЙСКИ държави,където частната собственост е неприкосновена конфискуват яхти и имущество на олигарси БЕЗ СЪД !?!?Излъчването на руските медии се забрани в Европа със закон ?!?! Ха сега кажете ,в коква точно демокрация живеем?Нашете "демократични"общества,колко точно са демократични?Демокрацията се прилага само избирателно и когато ни е угодно ли??

    Коментиран от #87, #112

  • 87 Krom

    4 14 Отговор

    До коментар #86 от "Въпрос":

    О, да не би защото Путин нареди да се сее смърт в Украйна?!?! Ти какво се загрижи за руските олигарси? И каквото почукало - такова отговорило. Когато нахлуваш да сееш смърт в чужда държава, като отричаш правото и на съществувание, откъде накъде ще се полагаш на законите на демокрацията?
  • 88 Колев

    23 3 Отговор
    Същите въпроси за дай към САЩ. За
    що ти е нато, след като има мир. Си
    гурност има когато няма военни бази
    Питай САЩ защо им бяха войните в
    Корея, Виетнам, Авганистан, Ирак, Ли
    бия, Югославия, Сирия!?? Създаването на ислямистите!? Ембаргото за тези които искат самос
    тоятелно развитие.Путин също не е
    цвете, но го дразни ха до последно.
    Желанието им е да няма единна Европа и да има войни. Излъгаха Укайна, насосваха я и сега!!!!???
  • 89 Ердоган

    2 4 Отговор
    Защото си Пед.л
  • 90 Защо криете гледната точка на Русия?!

    21 4 Отговор
    За да сме ориентирани що годе в ситуацията, защо не покажете и изстъпленията на бандеровци, корупцията и работещия в Украйна син на Байдън, опълченците в Донбас и войната която водят от години там и пр. Никой не иска война, жал ни за бежанците, но защо липсва обективната информация в официалните медии?!
  • 91 IIуът

    6 1 Отговор
    Е добър ден
  • 92 До Пловдив

    19 3 Отговор
    При преброяване на населението в Руската империя, преди Октомврийската революция, няма нито украинци, нито украински език.Украина, което значи Покрайнина е погранична руска територия, както са Западните покрайнини, където не живеят покрайнинци, а българи. Украйна е изкуствено създадена държава от болшевиките и Ленин, като са й дали огромни руски територии, заедно с руското население, на което украинската власт забрани да изучава родния си език, както и лиши и българите в Украйна от правата, които имаха и укронацистите пребиваха и заливаха с киселина българите, които се осмеляваха да протестират. На българските паметници укронацистите пишеха: "Чемодан, вокзал, София." Има документален филм на БТВ за насилието на киевската власт над българското и руско население, както и българският документален филм "Донбаска пролет". В Донбас украинското правителство е убило 14 000руснаци, 50000 осакатени, 200 убити деца, 300 осакатени. Има документални френски филми за това. Когато нацистите от Десен сектор изгарят живи мирни жители в Одеса, между тях има и българи. Азов е признат за нацистко и терористично формирование от Държавния департамент на САЩ, от Амнести интернешънъл и много др. Азов е в състава на Националната гвардия на Украйна и приемат членове само с нацистки убеждения. В Украйна нацистът и есесовец Бандера е национален герой - кръщават на него булеварди, честват го с факелни шествия, със свастики, с нацистки знамена. А той е ръководил избиването на 150 000
  • 93 Дядо Добри

    5 2 Отговор
    И кой е автора на тази пропаганда? Робското мислене, "да напиша това което мисля, ама да не разбере никой, кой го мисли това".
  • 94 Кара ги същият този,

    15 1 Отговор

    До коментар #51 от "И аз питам":

    за да мълчат и за такава лаборатория във ВМА.Тя ще бъдеоткрита след дванайсти, този месец. Някой по този въпрос да се изкаже?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 НА БАЙДЪН СИНА МУ Е

    14 0 Отговор
    ОТКРАДНАЛ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОТ УКРАИНСКИЯ НАРОД
  • 98 ЗЕЛЕНСКИ Е ФАШИСТ !

    14 4 Отговор
    . На българските паметници укронацистите пишеха: "Чемодан, вокзал, София." Има документален филм на БТВ за насилието на киевската власт над българското и руско население, както и българският документален филм "Донбаска пролет". В Донбас украинското правителство е убило 14 000руснаци, 50000 осакатени, 200 убити деца, 300 осакатени. Има документални френски филми за това. Когато нацистите от Десен сектор изгарят живи мирни жители в Одеса, между тях има и българи. Азов е признат за нацистко и терористично формирование от Държавния департамент на САЩ, от Амнести интернешънъл и много др. Азов е в състава на Националната гвардия на Украйна и приемат членове само с нацистки убеждения. В Украйна нацистът и есесовец Бандера е национален герой - кръщават на него булеварди, честват го с факелни шествия, със свастики, с нацистки знамена. А той е ръководил избиването на 150 000.................
  • 99 Ами да

    4 13 Отговор
    Няма аргументи против тази статия! Само Путиновите зомбита са против! Жалки "българи"!
  • 100 Да бе!

    4 14 Отговор

    До коментар #27 от "Си 5":

    НАТО не се разширява на изток! Искат го народите, които се опасяват от диктатурата в Русия и от Путин! След тази война, всички ще искат НАТО!

    Коментиран от #106

  • 101 КРАДЦИИИИИ

    16 1 Отговор
    Скандален филм разследва как баща и син Байдън ограбвали Украйна ... това как американският посланик в Киев Мария Йованович активно блокира
  • 102 3333

    2 9 Отговор
    Ревете срещу САЩ и Европа,а ако може доходите ви да са в евро или долари.
  • 103 Дори

    15 1 Отговор
    да не сме путинофили САЩ е световен самозабравил се диктатор и жандар. Повечето държави благоразумно си "мълчат" за войните и мародерството на САЩ.
  • 104 резервист

    15 2 Отговор
    Защото НАТО беше създадено преди Варшавския договор и не беше разпуснато след неговия разпад.
    Защото Русия не беше приета да членува в него през деветдесетте.
    1.Защото точно САЩ първи започнаха да излизат от двустранните споразумения първи. Виж хронологията!
    2.Защото всяко търпение си има граници.
    3.Защото Украйна става държава благодарение на болшевиките. Защото съвременните и граници бяха приети от Русия, която уважи волята на украинците.
    4.Защото напъните да влезе в НАТО правят от държавата буфер държава плацдарм.
    5.Защото създаването на инфраструктура и разполагането на елементи на ПРО по границите на Русия е прелюдия към увеличаването на военното натрупване въобще.
    6.Защото кой ще управлява Русия си е руска работа. Да не би да искаш ти да определяш това?
    7.Защото не бяха разисквани сериозно руските предложения за системата за сигурност. Като им е толкова мила Украйна защо не я приеха в НАТО или поне някоя от страните членки не сключи договор за военна взаимопомощ? И на Русия щеше да и се наложи да воюва с с НАТО.
    8.Защото това последното не го разбарах.
    И защо по дяволите не вземеш да се пострижеш?!
  • 105 гост

    7 0 Отговор
    Приятелю ,питай американците-те ще ти дадат изчерпателни отговори на тези въпроси!
  • 106 ШАЛТЕТО

    4 0 Отговор

    До коментар #100 от "Да бе!":

    Абе ти верваш ли си или си вярващ?
  • 107 HI.HI.HI

    1 1 Отговор
    ЧВЕН АНАЛЛИЗАТОР.
  • 108 Бен Газара

    2 8 Отговор
    Доста от коментиращите изказват мнение, че САЩ са подмамили Украйна, да станат техен сателит- на мен, обаче ми е чудно защо, при положение, че народите са близки, защо украинците не се подмамиха да се съюзят с Русия?! Явно някой някъде е в грешка!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Уса

    13 3 Отговор
    Ето затова отново ще върнем тръмп.Наричайте "путинофили"хората,които гледат само руски новини,но останалите освен руски гледаме и американски и разсъждаваме логично.В момента повече от половината американци са настръхнали срещу демократите и те ли са "путинофили"само защото осъзнават,че в америка има сериозен проблем откак смазаха ските на Тръмп нещата отиват надолу.Тръмп щеше отдавна да е приключил с инфлацията приключвайки с войните и засилвайки търговията.От Китай искаше самоамериканските корпорации там да плащат данъци и в сащ а не само да кътат в шкафове и чекмеджета.Това,че искаше мир с Русия не го прави руски агент.Това го измислиха демонократите на сорос
  • 111 Умен

    12 3 Отговор
    Моля, платените дърдорковци да представят факти, а не внушения!
    Хайде сега - по международните критерии за жизнен стандарт, да видим къде е България и къде е била! Уточнявам, че тук става дума за факти, а не за пристрастия.
    И така; Брой население, специфика на населението - възраст, достъп до медицинско обслужване, ОБРАЗОВАНИЕ, дори брой книги на човек, посещения на културни прояви, СРЕДНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, ЗДРАВЕН СТАТУС, средна работна заплата, съответно минимална РЗ и реална покупателна способност, жилищен фонд, земеделие и животновъдство като възможност за осигуряване на изхранването, развитие на водещи отрасли на индустрията, транспорт, енергийно обезпечаване, горски фонд, възможности за развитие на собствен бизнес, малък и среден бизнес, възможности за почивка и..... Много са критериите.
    Да сравним. Направили са го международните анализатори. И какво излиза????! - Ами Планът Ран-Ът в действие. Загробване на България.
    Питам аз: ЗАЩО ТАКА БЕ, ЧИЧО?
    Какво стана и докъде я докарахме????!!!
    Та в България вече има десетки хиляди НЕГРАМОТНИ!
    За демографията да не говорим.
    Е???

    Коментиран от #114, #126, #128

  • 112 Умен

    5 1 Отговор

    До коментар #86 от "Въпрос":

    Абсолютно.
  • 113 ДОСТ

    7 3 Отговор
    ВИЕ СЕГА ЛИ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ПРОСТО КИРО Е ПРЕДАТЕЛ.ДО 6 МЕСЕЦА НЕ ГО ЛИ МАХНЕТЕ ОЩЕ МНОГО ЗЛИНИ ЩЕ ВИДИТЕ.

    Коментиран от #124

  • 114 7676

    1 6 Отговор

    До коментар #111 от "Умен":

    Бр.население.Затворено в лагер.После си
    потърси достойно заплащане в други държави,
    защото любовта да работиш без пари е измислена от комунистите.Медицината е много
    напред от милия ти соц.Образованието не се
    признаваше никъде на запад.Книги,това че
    носителя не е хартиен а електронен.Културни
    прояви всякакви,никой не води хората под строй
    Продължителноснта на живота е по висока,А за здравния си статус,всеки дасе грижи за него,не само за автомобила.За заплатите и покупателната способност,едно е да имаш 5
    артикула,друго е 500.Жил фонд, бум на строителството.Земеделие и животновъдство
    няма ги вече крепостните жители,А за любовта и заплащането писах.Транспорт,стандарта също
    се вдигна,какво метро има Софето бижу.За
    тока,режим дискотека,окръзите почиваха в
    различни дни,купони за гориво и т.н.Въпреки
    жестоката сеч,горите се увеличават.За почивка
    Турция , Гърция и какви ли не екзотика.Демографията не зависи от социалния статус.В България неграмотните са малко, но
    необразованите много.Що така бе чичо.
    ,
  • 115 А ЗАЩО ...

    8 3 Отговор
    НА КОЗЯК НЕ ВИ ДАВАТ МАААЛКО ПО-УМНИ ОПОРКИ, А НЕ КАТО ЗА КРАВАРИ И ИНДИАНЦИ!?

    Коментиран от #129

  • 116 дечо

    6 1 Отговор
    запада няма никакви цености,а само ПАРИ ,идва време когато отново ще станем човеци и мисията ни за живота на тази планета ще се осъществи
  • 117 Соросан

    4 1 Отговор
    Кънев, не се излагай !
  • 118 Оеое

    6 1 Отговор
    Ако на това му казваме демокрация и демократични правила защо тогава в Германия искат да осъдят бившият канцлер на Германия герхард Шрьодер защото е бил приятел на Путин по тази логика
    Ще трябва да осъдят много хора в Германия и няма да им стигне място в затворите не можеш да осъдиш някого защото е бил приятел с някой който е престъпил закона в случая Путин има право да защити своята държава и не казвам че Путин е виновен може би трябваше да го направи 2014 година щеше да му бъде по-лесно да направи това без проблем
  • 119 Азов

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Гнойната язва на Русия тепърва ще се отваря, защото плановете на кремлинския дъртак вече са ясни за всички. Оттук нататък дълга изтощителна война, пълна икономическа блокада и всестранно противопоставяне на руската отрова по целия свят. Най-вече на вас, тукашните безродни и рубладж.ийски слуги!
  • 120 Артилерист

    4 1 Отговор
    Когато Съветския съюз ни беше голям брат висши партийци и номенклатурчици се нагаждаха и кръщаваха децата си с хубави руски имена, като Евгений, например. Сега, понеже сме в НАТО и американците ни станаха голям брат, Евгений се нагажда с този семпъл натегачески плонж. Ще обърна внимание само на два манипулативни момента. Първо, Буш, който трябва да бъде съден от международен трибунал за войната срещу Ирак, убийството на 800 000 иракчани, 10 милиона принудени да емигрират, разрушаването на тази добре развита страна и други престъпления срещу човечеството, бил ВИДЯЛ в очите на Путин... Все едно в очите на Путин се разгърнали тапетите за протеста на Плевнелиев!!! Второ. Евгений, НАТО трябваше да бъде разпуснат заедно с Варшавския договор! Кой е коварен лъжец, ако не са американците? Ако Путин признае или подпише нов договор с НАТО това не означава ли да го легитимира бе, Евгений?
  • 121 мдааа

    2 0 Отговор
    Тоя аналлизатор ми се чини да е кьорав,глуф и нефелен... абе НЕумен!!!
  • 122 мдааа

    0 0 Отговор
    Абе айде тука затайвате, хибридирате и можете да арестувате даже хората, които са на руската страна т.е. путинофилите, то какво ша правят с повече от 50% американци против демократите ... и те ли са путинофили
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "ДОСТ":

    НИЩО НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ! КИРО НЯМА ДА ГО МАХАМЕ! ИМА СИ РЕД!! ВИЕ СТЕ ПЪРВИ ЗА МАХАНЕ,А ЗА КИРО ЩЕ ВИДИМ..........................
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 изрод от ГЕРБ

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Умен":

    П.р.и.в.а.с.п.р.о.с.т.и.т.е.у.м.н.и.л.и.г.и.н.а.р.и.ч.а.т.е и.л.и.п.р.е.к.а.л.я.в.а.ш.с.б.е.л.и.н.а.т.а
  • 127 Кольо

    1 2 Отговор
    Само бавноразвиващ се човек може да харесва сащ, путин не е прав разбира се
  • 128 LOSHIA

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Умен":

    Я да кажеш кой дядка путинофил ти продиктува всичко това? Попитай го защо "социализма" се сгромоляса в цяла Източна Европа след като е бил толкова успешен,а също и защо приближените на Т.Живков направиха преврат и го свалиха от власт?Едва ли ще ти каже истината?
  • 129 LOSHIA

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "А ЗАЩО ...":

    АМИ ЗАЩОТО ВИЖДАТ ЧЕ ПИШЕЩИТЕ ПУТИНИСТИ ТУК СА ПОТОМСТВЕНИ ГОВЕДАРИ И СА ПРЕЦЕНИЛИ ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ!!
  • 130 Full

    2 1 Отговор
    В Щутгарт днес бяха измерени неприемливите 15.5°C и познайте кой е виновен за това..
    Изработиха го отново оня с Ушанката. Макар и много да симпатизирам на Руският народ трябва всички да признаем, че можеше и без война да мине тоя път. Трябваше да им врътне кранчето на Евро-джен-тълмените за 7 месеца и всичко щеше да си дойде на мястото. Но явно нещо пак ни будалкат, ако обаче само да си отмъсти на Урките Ок, но пак стана тъпо. Месомелачката е голяма и пак ония с цървулите опирът пишкира .. С ония УСА агент Навални за който уж все още няма доказателства да е такъв, не успя да се справи брилянтно и нещата тръгнаха много гласно. Трябваше да се скрие като Амет Доган в някой сибирски сарай да си опъва конците, но власт .. власт, о сладка и омайна. Изплъзна му се момента! Да който непознава граници минава всички граници!
    Пази боже сляпо да прогледа и бедният Славянки род!