Last news in Fakti

15 Март, 2022 20:40 91 866 382

Отечеството ни е в опасност!

  • проф. николай слатински-
  • николай слатински-
  • анализ-
  • рискове-
  • българия-
  • путинофилство

България се превръща в един от най-вероятните обекти за бъдеща експанзия на Русия под господството на Путин

Отечеството ни е в опасност! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Без да преминавам към излишно теоретизиране, само ще кажа, че в съвременната Рискология, която е интегрална част от Науката за сигурността, има два типа рискови проблеми.

Първият тип рискови проблеми, които основно бяха изучавани доскоро, съхраняват традиционното си название „рискове“ или „риск-проблеми“.

Вторият тип рискови проблеми се наричат малко по-различно – „рисковизирани проблеми“.

Да поясня накратко:

Риск-проблемът, рискът, традиционният риск е свързан с конкретна уязвимост на системата. Той сканира системата, търси „своята“ уязвимост и ако я открие, може да се „вмъкне“ през нея и да порази системата.

Ако системата има такава уязвимост, то тъй като рисковете са като акулите, които отдалеч надушват кръв, то дори „нейният“ риск, т.е. свързаният с тази уязвимост риск да се е, образно казано, запилял нанякъде, той задължително и неминуемо ще „усети“, ще „надуши“ тази „своя“ уязвимост и ще се устреми към системата, за да се вбие и впие в нея през въпросната уязвимост.

С други думи, наличието на някоя уязвимост е „покана“ свързаният с нея риск да се материализира.

Противодействието на такъв риск (риск-проблем, традиционен риск) се осъществява чрез минимизиране на „неговата“ уязвимост.

Рисковизираният проблем (нетрадиционният риск) е с много по-висока степен на интензивност. Той може да експлоатира ВСЯКА уязвимост на системата. Следователно, не е нужно системата да има точно „неговата“ уязвимост, важното за рисковизирания проблем е системата да има КАКВАТО И ДА Е уязвимост.

Когато рисковизираният проблем пробие през някоя такава уязвимост, той прави тази уязвимост достъпна за ВСЕКИ друг риск.
Има ли системата каквато и да е уязвимост и появи ли се наблизо рисковизиран проблем, той ще се материализира през тази уязвимост без значение дали е неговата или не е.

И не стига, че рисковизираният проблем ще удари тежко системата през нейната конкретна уязвимост, но освен това ще превърне тази уязвимост, т.е. пробойната, през която се е промушил, за да разтерзае системата, достъпна за който и да било друг риск!

Уязвимост, достъпна за всеки вероятен, възможен и мислим риск се нарича СТРАТЕГИЧЕСКА УЯЗВИМОСТ, за разлика от „обикновената“, „нормалната“ уязвимост, наричана именно така – УЯЗВИМОСТ.

Противодействието на рисковизирания проблем (нетрадиционния риск) става само на системното, общото, комплексното, цялото (холистичното) ниво!

Впрочем, нагледен пример за рисковизиран проблем (нетрадиционен риск) е Ковид.

Толкова с теорията.

Сега ще погледна на България в контекста на войната на военния престъпник Путин срещу Украйна, от гледна точка на уязвимостите ѝ на четири нива: социетално (свързано с обществото като социум), свързано със сигурността, политическо и управленско.

--- На социетално ниво имаме не просто риск (риск-проблем), а рисковизиран проблем, т.е. проблем с много висока степен на интензивност, поразяващ цялата система „България“ (държава-държавност-народ-общество).

Този рисковизиран проблем е мутацията на русофилството в путинофилство сред огромни маси от обществото ни. В ЕС и НАТО други такива мултиплициращи се метастази на иначе традиционното русофилство на част от народа ни няма.

Путинофилството е тежко заболяване на обществото ни, защото то прави цели прослойки от нашето общество слепи, глухи, неми, безчувствени, цинични, злорадстващи спрямо морала, нравствеността, етиката, болката, страданието в контекста на мръсната война на сатрапа Путин срещу Украйна.

Путинофилството е покана към Путин да нападне и нас – на него даже не му е нужно да защитава своите 300 000 руснаци в България, както той явно ги е преброил искрено и лично. Путин просто ще прати ордите си да защитават русофилите (сиреч путинофилите), защото някой им бил нарушавал правата и свободите.

--- На свързаното със сигурността ниво също имаме рисковизиран проблем, т.е. проблем с много висока степен на интензивност, поразяващ цялата система „България“ (държава-държавност-народ-общество).

Такъв рисковизиран проблем е насипното състояние на цялата система за национална сигурност и отбрана. Насипно състояние и откъм въоръжение, и откъм подготовка, и откъм дисциплина, и откъм мотивация, и откъм надеждна защита срещу характерното за нея русофилство, в някаква степен и в някои нейни части и подсистеми също така мутиращо и метастазиращо в путинофилство.

Занемареното съвременно патриотично възпитание и поверяването му твърде често на хора останали ментално в соца, ме кара дълбоко да се съмнявам, че българите, по-скоро нашите защитници от системата за национална сигурност и отбрана при евентуално нападение от Русия ще се бият така родолюбиво, всеотдайно, смело и жертвоготовно, както това правят славните украинци!

--- На политическо ниво аналогично може да се каже, че имаме не просто риск (риск-проблем), а рисковизиран проблем, т.е. проблем с много висока степен на интензивност, поразяващ цялата система „България“ (държава-държавност-народ-общество).

Такъв рисковизиран проблем е откритото русофилството на една от двете големи (а тя и традиционна) партии - БСП, латентното русофилство на ИТН, агресивното путинофилство на „Възраждане“, а да не забравяме, че имаме и други политически метастази на русофилството (ВМРО) и путинофилството (Атака), както и силното влияние на руските спецслужби върху Хидролог Номер 1 на Републиката.

Реши ли Путин да ни денацифицира, делиберализира, деджендъризира и денатовизира, няма да се затрудни не само кого да сложи за премиер (например Копейкин) и кого за президент (например Янев), ами цяло отечественофронтовско правителство ще му се самопредложи незабавно.

--- На управленско ниво бих казал, че имаме засега не толкова рисковизиран проблем с много висока степен на интензивност, а риск с висока степен на интензивност.

Такъв риск е печалният факт, че лидерът на открито русофилската партия БСП е в правителството, а от четирите партии в правителството още една - ИТН, значи общо две – са русофилски.

Това означава, че управляващата коалиция е полупарализирана в отношението си към войната в Украйна и балансира на ръба на разпадането. С невъоръжено око се вижда как премиерът е с вързани ръце, как се държи плахо, как с половин уста и една ръка подкрепя Украйна, но очевидно изпада от общия европейски концерт. Сигурен съм, че премиерът прави това не поради ценностни колебания и нравствени терзания, а за да съхрани правителството. Много му е тежко, защото с Корнелия Нинова той не може да прокара никакво разумно и ясно европейско решение. От друга страна, обаче, премиерът с тази нерешителност и с тихата си стъпка пропуска своя звезден час!

Така очертаният риск на управленско ниво във всеки един момент може да ескалира като степен на интензивност до рисковизиран проблем с много висока и разрушителна за управлението степен на интензивност. Корнелия Нинова е противопехотна мина под краката на правителството. Във всеки момент може да се взриви, а и да не се взриви, ще забавя до спиране хода на правителството и ще го прави безкрайно внимателно и осторожно (казано по руски). А не бива да забравяме на управленското ниво и дилемата, пред която е изправен в личен план президентът. Дилема, на която засега не се вижда решаването ѝ в полза на Европа и Запада – борбата. Тази дилема е свързана с борбата, която се води в душата на президента между силното му и очевидно русофилство като човек и не по-малко силното му и очевидно желание да действа като държавник. Засега русофилството в тази борба печели по точки, увеличавайки аванса си. Все още не е късно президентът да надскочи себе си и да покаже, че е на нивото на тежките предизвикателства, като започне най-напред да нарича нещата с истинските им имена – няма, например, огромно напрежение между Русия и Украйна, а има подла и жестока война, която Русия води срещу Украйна.

Не пречупи ли деструктивното русофилство в себе си, президентът може да допринесе рискът на управленско ниво да ескалира в рисковизиран проблем, сиреч в проблем с много висока степен на интензивност, поразяващ цялата система „България“ (държава-държавност-народ-общество)

В заключение, може да се каже с огромно съжаление, че така очертаните от мен 1 риск (риск-проблем) и 3 рисковизирани проблема, позиционират България в пресечното пространство на два стратегически дефицита, а по-скоро създават условия за катастрофичен резонанс между тези два стратегически дефицита:

--- България е без всякакво съмнение е най-слабото звено в двата съюза, които единствени могат да гарантират националната ни сигурност и отбрана пред лицето на неизбежната путинска заплаха – Европейският и Евро-атлантическият съюзи. Даже бих казал, че при днешните нива на европейска и евро-атлантическа солидарност към Украйна, България е слабото място на тези два съюза. Тя единствена няма необходимото поведение на достоен и отговорен техен член.

--- България се превръща в един от най-вероятните обекти за бъдеща експанзия на Русия под господството на Путин. В неговия хищен стремеж да заграбва нови територии и да поробва нови държави, България е апетитна хапка, която той е убеден, че Русия ще преглътне и погълне без никакви проблеми и с малко сила и енергия, защото има не само пета, но и шеста, седма и осма колони, които ще го посрещнат покорно и покорено, коленопреклонно и при преклонени главици на Орлов мост с хляб и сол.

В този смисъл Украйна днес може да бъде спомен от бъдещето за България, ако не си дадем сметка, че заради агресивното путинофилство на значителни части от нашия народ, Отечеството ни е в опасност!


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 480 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    184 120 Отговор
    Чул те Господ!
  • 2 Кой па е тоя?

    537 103 Отговор
    Откъде го изкопаха?😂🤣😅

    Коментиран от #339

  • 3 Последния Софиянец

    648 60 Отговор
    За трийсет години от десет милиона станахме 5 млн.Геноцид.

    Коментиран от #29, #61

  • 4 САНДОКАН

    552 84 Отговор
    Айде още един разбирач
  • 5 Слив

    523 92 Отговор
    Тоз е избягал в Канада, не е учил БГ история, география нищо, имак се е прибрал да продава пасти като видел, че в Канада не може да пробие.
  • 6 BOB

    493 75 Отговор
    СЛАТИНСКИ ВОИНАТА ЗАПОЧНА НИЕ БЪЛГАРИТЕ САМИ ШЕ СЕ ИЗБИЕМ ДОЛЕН ФАШИСТ

    Коментиран от #343

  • 7 Мекере

    583 177 Отговор
    ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на Харвадската хунта....СЛАВА СЛАВА СЛАВА на БРАТСКА РУСИЯ и на неговата Непобедимата Славната ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА...НАТО е терористична организация и трябва да се разтури веднъж завинаги

    Коментиран от #42, #93, #180, #316, #344

  • 8 Иван

    621 114 Отговор
    Поредния параноик русофоб който получава заплата в американското посолство..
  • 9 ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ!

    645 112 Отговор
    Нищо не е застрашено американска слуга! Не искаме натовски войски в България! НЕЕЕЕ

    Коментиран от #65, #321, #345

  • 10 Kim

    490 98 Отговор
    Нека ние, негодниците и боклуци вкупом заклеймим този жалък автор!

    Коментиран от #45, #357

  • 11 Много се е вживява харвардският

    516 121 Отговор
    Русия е приятел на България.
  • 12 БОРУНА ЛОМ

    500 78 Отговор
    ТИ НЯМАШ ОТЕЧЕСВО! ИМАШ ЯСЛА НА КОЗЯК

    Коментиран от #349

  • 13 Грульо

    417 85 Отговор
    Гладна кокошка, просо сънува, също кат тоз параноик. :D Да бега на запад дорде е време, че ако Путин дойде тук ще е голем риск за Слатински, защото народа няма пръста да си мръдне да го защитава от Путин. :D
  • 14 Пак са

    359 58 Отговор
    Включили пропагандния апарат с послушковците
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Знаем те

    280 40 Отговор
    сЛатински бивша номенклатура на бКп си, но като задуха източния вятър ще говориш, че си работил (плямпал) като ятак в нелегалност
  • 17 иди в Канада

    352 53 Отговор
    по голяма опасност от теб за отечеството нема.
  • 18 Янко 1

    333 55 Отговор
    Автора е идиот...
  • 19 3.14К

    296 48 Отговор
    Тоя смешник Слатински е в тройката за.брой и обем написани глупости. N1-DW.
  • 20 Янко 1

    244 52 Отговор
    Автора е идиот...
  • 21 Помак

    154 36 Отговор
    ...таи е Кирил П...само дан си пиан или сноштен...да не би да сте имали селски сбор, ...штот ..пиенето е хубао ама на др ден да ни си на работа...каде е тас опасност ...опасността са високите цени.....Кирил.П...после шта питам друго

    Коментиран от #33

  • 22 Смока

    271 48 Отговор
    Абе тоя помияр няма ли да спира да говори простотии бе
  • 23 Янко 1

    62 186 Отговор
    Автора не е идиот...

    Коментиран от #208

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БАЙ КОСТА

    58 41 Отговор
    Тоз премиер добре си е научил урока.
  • 26 KAKO

    207 48 Отговор
    Абе Сланински ти много отворен си станал.Колко ти е хонорара за тези глупости дето дрънкаш.Ела при мен ша ти платя повече.Не те ли е срам да ни занимаваш с болните си тълкувания на неща за които нямаш идея как стават.Ела аз ще те открехна как да си още по отворенKAKO
  • 27 Иванушка 🇷🇺

    230 56 Отговор
    Нищо не разбрах от дългото словоблудство на аффтора.
    Радев го раздава Неутрален, което е Правилната позиция в създалата се обстановка. Колкото дали Русия ще ни превзима - не го е решила, не го е направила. Пушка няма да гръмне, с Хляб, Сол и Пелмени ще я срещаме. На местните "ястребичари" трябва да им е Кристално ясно че НАТО нищо няма да направи.
    За Европа и НАТО винаги им е било ясно че сме 16-та Руска република, чуждеродно тяло в Европа.

    Коментиран от #127, #172, #187, #351

  • 28 Кирчо

    154 56 Отговор
    Сега е сублимацията да обявиш война на Русия, бъди мъж, истински канадец, смело сърце. Нема се плашиш, това ще е най-голямото добро направено за България след 1989 г. от български политик. Давай Кирчо, с теб сме.
  • 29 да ама не

    46 152 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    ако преди 30 години границите бяха отворени както сега в България щяхте да останете само ти и Тодор Живков

    Коментиран от #55, #120, #302

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Помним

    172 39 Отговор
    Няма по голяма опасност от това да те налази Банкянска проста Тиква. Хем проста, хем крадлива, хем нагла.
  • 32 три-на-нула

    238 41 Отговор
    Някой издържа ли да прочете до край горното словоблудство??
    Ако може да резюмира мъгливите терзания на един провален продажен политик от далечното минало.

    Коментиран от #57, #294

  • 33 Помак

    203 32 Отговор

    До коментар #21 от "Помак":

    ...Кирил П....питам та ..ама чесно...какво ти е мнениито и отношениету към...така наречените десно нацитски военни батальони на украна... Ss-Azoф, десен сектор, Айдар..и тям подобни бандеровци ..които избват рускоезични ,българи и укрсинци вече 8 г.?????.....кажи и какво ти е мнението за официално обявения за Национален херои на украена ,нациста Степан Бандера ..?????...чакам.

    Коментиран от #353

  • 34 С.П.

    197 34 Отговор
    Ако се случи "руска експанзия" в България, ще се окаже, че в България има само русофили и путинофили, а авторът на тази статия ще стане първи претендент за ген.секретар на българския филиал на Единна Русия.
  • 35 Този Киро е много зле.

    154 30 Отговор
    Тъпак!
  • 36 Гошо

    174 30 Отговор
    В опасност е от 30 години , заради продажни лизачи като теб
  • 37 Гнида

    185 30 Отговор
    АНАЛиозаторче краварско всяването на паника е подсъдно .
  • 38 Сладък слатинюга

    148 29 Отговор
    чудя се дали нема си повредиш жлъчката от злобата,дето я бълваш.Голем си иначе,ама ако те набарат хората на тоя,дето наричаш сатрап-ще ти наврът очилцата на едно мн.интимно место.Сещаш ли се?И ще се кротнеш дългосрочно.
  • 39 нннн

    139 18 Отговор
    ,,Отечеството е в опасност! Прекрасно! Но що е ОТЕЧЕСТВО?/Гео Милев/

    Коментиран от #307

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 То не бил Кирчо а Никито

    117 20 Отговор
    Се тая, ало топлофикация, не енергото! Давай Ники, бъди смел, обяви война на Русия молим те, дет Одеса, там и Варна, ако е вярно инфото за няколко корабчета запътили се натам.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БЛА.БЛА.БЛА

    215 46 Отговор
    ВРАГА РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НАД 30 ГОДИНИ И НЕ МОЖА ДА НИ НАКАРА ДА НАМРАЗИМ РУСНАЦИТЕ,НЯМА И ДА МОЖЕ ТОЧКА.

    Коментиран от #314

  • 45 JEFF

    41 12 Отговор

    До коментар #10 от "Kim":

    О, да ,сложиха плюсове . Браво !
  • 46 Баце

    121 18 Отговор
    Аз лично тебе и карадайЪ ни ви знам отечеството, ни родината - обърках се.
  • 47 0077

    140 24 Отговор
    Тази шушумига откъде се появи. И той руски възпитаник в Харков, БКП му дало възможност да се пооблажи от рускините, ама явно нищо не е свършил, затова такава омраза. И Тагарев, Военна Академия в Масква / не пращаха там Сулъо и Пулъо/ и той ястреб и пръв хард атлантист. Аба, тези да не са вербовани от съветските служби и им е дадена подобна линия на поведение. Сигнализирам компетентните органи !!!
  • 48 ????

    135 22 Отговор
    Кое отечество, кире? Ти си се клел във вярност и към Канада.

    Коментиран от #52

  • 49 Донки Хот и Сан Чопанса

    108 24 Отговор
    Има опасност за з адника на автора на статията.
  • 50 Трайчо Костов

    62 81 Отговор
    Румен Радев ще си го получи. Независимо дали Путин ще ни нападне или не. Той ще свърши зле.

    Коментиран от #60, #303

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 пояснение

    106 24 Отговор

    До коментар #48 от "????":

    Статията не е от Кире. Сбъркали са снимката. Кирето е един от предателите пратени от ДС да се учат на Запад.
  • 53 Да,бе

    99 23 Отговор
    Като та гледам,Кире Родината не е в опасност,а е бегала в отвъдното.Дано за Канада говориш,че не ми е толкова мила,даже хич.
  • 54 Зеленски

    86 18 Отговор
    Холивуд маниполейшън ти направо се оля
  • 55 Не, въабще не

    20 25 Отговор

    До коментар #29 от "да ама не":

    Този е бил тогава в Мадан. Само тошо и тия около него щеха да останат.
  • 56 Опасността е

    94 11 Отговор
    Просто Киро!

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ГЕРБ

    44 11 Отговор
    Ако ни нападнат руснаците Версай ми лично ще ти пръсна мозъка
  • 59 ФИНЦИ

    19 26 Отговор

    До коментар #56 от "Опасността е":

    МАИКА ТИ ДА Е,А МОДЕРАТОРСКА
  • 60 ГЕРБ

    37 7 Отговор

    До коментар #50 от "Трайчо Костов":

    Дай боже искрено се моля
  • 61 Войникът 🇧🇬

    128 19 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ха ха ха! Така,сега по същество на нормален език😀 ,а за IQ то нека се прецени от аудиторията 🙂 : За 32г. с обвързаноста ни към ЕС и САЩ и с досегашните ни управляващи ние видимо цъфнахме та вързахме, чак сме най "Бързо развита" икономика с "добри" доходи и " непклатима" съдебна система,а и не на последно място почти "нулева" корупция! В момента "имаме" доверие в държавата си ,защото тя се е "грижела" и продължава да се "грижи" заедно с партньорите ни в ЕС за нашето "благоденствие" ! Така ,сега погледнато по този начин не става въпрос за Путинофили,Русофили ,ако щем и Еврофили🙂 ,а тук става въпрос за оцеляването на народа ни докаран до този хал ,а не допогубването му с участие във война ,или инфлация на цени с ,които беднякът-работник в БГ не би просъществувал! Беше ми приятно г-н премиер,за разговора и се извинявам за правописните грешки,но както казах моето IQ би трябвало да е по ниско от Вашето 🙂
  • 62 Котис

    83 12 Отговор
    Слатински се прави на соросоид!
    Не му отива!
  • 63 ГЕРБ

    28 38 Отговор
    Ако ни нападнат руснаците вервай ми лично ще ти пръсна мозъка

    Коментиран от #291

  • 64 Пловдив 1912

    135 21 Отговор

    До коментар #15 от "коста":

    Повечето неща , които пишеш не са верни....САЩ нападна тези страни за , които пишеш и мигрантската криза е много отдавна......А огрооомната червена линия за Русия бе Украйна, а ако почетеш малко какво казват старите политици от САЩ, ще разбереш , че Украйна никога не е била гласена за съюзник на Запада...ама никога...аз не оправдавам войната, но търся причините...все едно Русия да сложи ракети в Канада и Куба и САЩ да си траят, как я мислиш тая...България не е интересна за Путин, защото е бедна и няма нищо, много по изгодно е да ни използват така отколкото иначе.....Русия е най голямата страна и няма нужда от нови територии, просто желае гаранции за своята сигурност...а Зеленски се изцепи , че щял да слага американски ядрени остановки....жалко сега за обикновените хора в Украйна....Зеленски изтърва и десните формации , които репресират Руско-говорящите, които са около 50% и ето ти сега това , което се случва....Не на войната...да има мир ...Амин
  • 65 АБВ

    34 5 Отговор

    До коментар #9 от "ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ!":

    Ама искаш Гърция Испания и др.
  • 66 1111

    131 25 Отговор
    Сланински, отивай доброволец в украйна. Ако руснаците дойдат, аз ще ги поздравя. От тези хора страната е видяла и добро и лошо, но от западните колонисти видяхме само разруха и намаляване на населението.
  • 67 Русофил

    112 21 Отговор
    Русофилите виждат в Путин оръжие за възмездие към всичките тези тарикати , които ограбиха българският народ, а не защото са толкова големи русофили!

    Коментиран от #70, #265

  • 68 ГЕРБ

    80 17 Отговор
    Абе комунистическа издънка я кажи как замина бащата ти за Канада.
  • 69 Глупости

    112 23 Отговор
    На търкалета..Русия не е заплаха и никога няма да бъде, освен, ако не я провокирате джендъри!
  • 70 Анонимна

    45 9 Отговор

    До коментар #67 от "Русофил":

    И това е самата Истина!!!
  • 71 Анализатор

    29 130 Отговор
    Слатински е абсолютно прав!!!
    Поздравления за статията и срам и позор за Бг русофилите и путинофилите!
  • 72 КИРО БЕГАЙ В КАНАДА ,БЕГАЙ БЪРЗО!!!!!

    98 16 Отговор
    КИРО ТВОЕТО ОТЕЧЕСТВО Е КАНАДА. ТИ СИ ПСЕВДО БЪЛГАРИН! ТИ СИ ЛЪЖЛИВ БЪЛГАРИН. Я КАЖИ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ОПАСНИ ЛАБОРАТОРИИ В ОКРАИНА И БЪЛГАРИЯ. ОТ ТЕЗИ ЛАБОРАТОРИИ ИДВА ОПАСНОСТТА !!!!!
  • 73 gost1

    72 17 Отговор
    Разберете ни смотан кандецо: ако в Нашата Родина няма американци и британци да палят фитилите., няма кой да ни закача....ако имаше интерес първо щяха да си ни вземат турците...пука им за нас на руснаците....но недай си боже да се случи нешо лошо с децата ми заради лоша политика....няма да ви простя. Дръжте се за германците....преди всяка световна война е било така....
  • 74 Споко бе Харвърдчо...

    66 14 Отговор
    Европа ни храни,НАТО ни брани!Нали това повтаряте петнадесет години...Не ни трябват ракети,самальоти,танкове...Турция ни пази с дрон ,,Байрактар",а чичо Ердоган е главатар...Лично Тиквата е голям приятел на падишаха,а падишаха е приятел на Путин,а Меркел е сакъ дружка на Тиквуна,а и миналият ден баш главният на Боковата народна партия ни посети и уважи Боко....СПОКО,СПОКО,СПОКО!
  • 75 мнение

    125 16 Отговор
    Българите нямат проблеми с руснаците, които живеят в България. Стига сте насъсквали хората един срещу друг и сте ги карали да се мразят. Българите нямат проблеми с никоя общност в страната си. Ние сме толерантни хора. Както има новини на турски, нека има и на английски, руски, немски... Няма заплаха за България от Русия, ако самите ние не я провокираме, ако не разполагаме оръжия, които да представляват заплаха за тях.

    Коментиран от #192

  • 76 Doko

    76 16 Отговор
    Отечеството ни е в опасност? Не, герб е в опасност. Народът презря герб и Боко няма да е никога вече на власт. Той го знае, ама хвърля тор по държавата. Мисирките като този "автор" на статията са от първите герб флигорни.
  • 77 мдаа

    76 14 Отговор
    България дори не я забелязват на географската карта. Не сме толкова важни, колкото ви се иска. Не представляваме интерес, че да ни нападат.

    Коментиран от #78

  • 78 Знаеш нали какво

    59 7 Отговор

    До коментар #77 от "мдаа":

    Слагат на кукичката, рибарите...е те това сме за Великите сили!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Зове ни

    78 13 Отговор
    Отечеството в Опасност - зове ни човече с пилешки раменца и дамски ханш.
  • 81 Blackthorn

    74 15 Отговор
    Да, в опасност да бъде освободено от англо-саксонско робство.
  • 82 yordan

    51 25 Отговор
    ОТИВАМ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ,НАПРАЙ СИ СМЕТКА КИРО ДОКЪДЕ Я ДОКАРА
  • 83 23еие

    36 8 Отговор
    Какув ДПС простак, цял аналлизарор?
  • 84 От запаса

    37 8 Отговор
    …ми купи си вазелин.
  • 85 Който го е страх от Русия

    93 19 Отговор
    значи нещо е прегрешил.Българския народ не го е страх от Русия,страх го е от нато и натовските"приятели".Така че страхуващите се да напуснат страната докато могат.А ние ще печем погачите ...

    Коментиран от #118

  • 86 hmhmhm

    65 8 Отговор
    Слати , добра пара си взел за тая кофа мастило ! Да ти поръчам една статия за тъщата , че думи нямам ...
  • 87 Е те таков

    59 8 Отговор
    Рисковизиран Тъпанар не бех срещал!!! Жива, катастрофична куролациия, и тва нещо е професор!?
  • 88 Терминатор

    40 8 Отговор
    Спешно купувам украински паспорт. Плащам в гривни.
  • 89 обратно

    101 14 Отговор
    България изчезва докато е в ЕС и НАТО с голяма скорост. Нямаме никакъв проблем за националната ни сигурност, освен че за 10 години 3 милиона българи неофициално са изчезнали (нека да кажа, че точните данни от преброяването са 5 милиона българи, а екстраполираните официални данни са 6.5 милиона). Путин няма никакъв зор да се занимава с Европа, камо ли пък с България днеска. Това е ясно на всички само не и на Петков. И докато не сме нападнати от никого, запазваме неутралитет. Нас, българските граждани не ни е страх от Путин или от Русия. Хайде, обратно в Канада, тези, които ги е страх.

    Коментиран от #231

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Русия е велика държава

    85 29 Отговор
    Този господин съвсем се е озлобил и няма връзка с реалността. А тя е следната. Всички които пращат оръжие и наемници да воюват срещу Русия, налагат санкции , провеждат яростна русофобска пропаганда,един ден ще платят обезщетение на Русия за вредите причинени на руския народ и жертвите които той дава и за страданията които му причиняват. Този ден ще дойде. Русия няма да прости. Русия ще издържи всякакво нападение,руският народ е народ победител. Русия е като пружина, която колкото повече се свива,толкова със страшна сила в един момент ще отговори и няма да има пощада. Англосаксите няма да спечелят тази война. Русия ще наложи такива санкции,че икономиката на ЕС ще бъде срината а англосаксите ще се молят на колене. От изток се надигат гиганти с огромна ,колосална военна и икономическа мощ , които не могат да бъдат съкрушени. Русия няма да се предаде, каквито и интриги и мърсотии да измислят ,англосаксите .В Русия живеят над 30 националности. Бъдещето не е на диктатурата на англосаксите. НАТО няма шанс. Русия е велика ядрена супер сила.Тя е готова да посрещне всеки удар.Това което направиха англосаксите и което ще правят ще им бъде върнато. Каквото и да стане с Владимир Путин ,ще дойде друг Владимир Путин и Русия няма да прости за жертвите, които дава. Нацистите и подлите техните помагачи трябва да знаят ,че ги чака денацификация ,съд и справедливо наказание.Спасение няма да има , нищо и никой няма да им помогне.А нато и англосакс

    Коментиран от #235

  • 96 Върл Натовец

    67 13 Отговор
    Подлога, марионетка,сламена кукла,изпълняваща заповедите на господарите си.Снежните топки малко ти дойдоха, ще се сблъскаш с още по голямата народна любов!!!
  • 97 България

    68 14 Отговор
    Съществува само като име но като народ е почти унищожена от ЕС

    Коментиран от #279

  • 98 Циганката

    68 14 Отговор
    Дай боже и на България такъв политик като Путин!

    Коментиран от #102

  • 99 Виталия Винокурова

    42 4 Отговор

    До коментар #94 от "България":

    Какъв е този песимизъм, граничещ с отчаяние? Да си припомним как нашите Царе защитаваха Държавата и то с необучена войска срещу скъпоплатени наемници-византийци, кръстоносци и пр. България☺
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Укронацистите по затворите

    62 11 Отговор

    До коментар #90 от "Гост":

    Че тя България не е наша отдавна.
    А ти един срещу хиляди, май малко се надценяваш евролизаче
  • 102 Виталия Винокурова

    19 16 Отговор

    До коментар #98 от "Циганката":

    Знаеш ли какво е ГУЛАГ и къде се намира? Черногорци чак са били някога там и в близкия град Воркута.
  • 103 Морски

    62 14 Отговор
    Слатински ние запомняме нищожествата като теб!!!
  • 104 @@@ @@@

    56 9 Отговор
    Професоре, пропагандата не ти се удава. Върви да продаваш семки на паэара. Проблем имат неоллибералите, а эа теб има риск да уцелиш първия стълб, поради духовното си късогледство и натягане. Эа нас проблем и риск няма - с Коцето и генерала ще е мирно и спокойно.
  • 105 Ужассс

    66 14 Отговор
    Управляват ни краварски изпражнения,мислещи само за войни и НАТО .

    Коментиран от #282

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Toso

    57 10 Отговор
    Аз уважавах с латински като личност, но сега разбирам, че е загубил собственото си Аз, той вече не е той, той не знае кой е. Жалко, че и професор бил, мамамия.
  • 109 Sion

    48 8 Отговор
    Ушат продажник.
  • 110 вярно, в опастност е

    58 11 Отговор
    Откак пРезидента ни татрузи тези Харвардски мошеници, отечеството е в смъртна опасност. Онази очиларка отзад си е поставила задача да затрие всичко Българско и свято.
  • 111 Hoho Boho

    34 6 Отговор
    На нас ни трябва куче, което да ни пази.
    Да вържем Бойко на двора и да спим спокойно!

    Коментиран от #121

  • 112 Hoho Boho

    24 41 Отговор
    Аз бих заложил на "Възраждане".
    Ще станем руска губерния, с демократично избран от Путин, генерал-губернатор
    и пей сърце...
  • 113 тома

    54 4 Отговор
    Мустафата ли ти каза че сме в опасност
  • 114 Кукуруз

    52 6 Отговор
    Ти сега предупреждаваш ли ни или ни заплашваш,и с какво?Щом си нелигитимен,нелегитимни са решенията,дето ги подписваш.Реши ли накъде и как ще бягаш,щото скоро няма да има сняг за топки.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 СТИГА!!!

    65 5 Отговор
    Стига сте всявали СТАХ у хората!!! Преди всявахте страх с Ковид19, сега всявате страх от война!!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Hoho Boho

    24 6 Отговор

    До коментар #111 от "Hoho Boho":

    Да спим спокойно, че Бойко е вързан...
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Артилерист

    56 5 Отговор
    Слатински е рядко... непочтен екземпляр. Докато беше съветник на президента Първанов-бивш председател на БСП, се изявяваше като некадърните натегачи от БКП, които със слагачество, мазнене, подлизурство и прочие около началниците, си живееха охолно и с ламтежа си допринесоха за провала на социализма. Сега го виждаме пак отявлен седесар (от онези, които станаха милионери от спестеното за закуски). Мята демократически екстременти във винтелатора да го забележат атлантите, щото те са най-кресливите сега...
  • 124 Go60

    57 6 Отговор
    С тия харвадски олигофрени начело на държавата, как няма да сме в опасност?
  • 125 Сладкар

    40 8 Отговор
    Тези хора от нищо не разбират и лъжат без да им мигне окото.Българите ще се радват да бъдат освободени за 3ти път и без това получават руски заплати а плащат яко на ЕС и нато.Проблема обаче е по-сериозен,защото в торта Гараш по принцип няма глутен и не бива да се рекламира,като торта без глутен,за да си вдига цената

    Коментиран от #228

  • 126 Сорос

    44 3 Отговор
    Не разбрах, твоето отечество като моето ли е ? ако е , то да ти кажа спи спокойно няма никаква опасност. Ако се стрхуваш то потърси помощ, нека ти се лее кУршум .
  • 127 Бахахахха

    61 14 Отговор

    До коментар #27 от "Иванушка 🇷🇺":

    Как си представят войната срещу Русия? Баща ми е пенсиониран вече (55г.) Офицер, всичките му приятели са военни и те. Като се съберат, а и дори вкъщи на масата, с роднини, познати.... Все обяснява как ненавижда НАТО и се възхищава на руснака. Неговите колеги са на същото мнение. Ще е смешно ако Кирил продължи да "кудкудяка", и руснаците дойдат(което е толкова слабо вероятно, че направо си е смешно) и нашите 50-тина къдроваци започнат да козируват на руските военни. Та моя дъртия ще им замеси питка бе братче. Те истинските БГ военни, НАТОВЦИ ги имат за подигравка. Как си я представят тази отбранителна сила срещу руснака, не "вдявам"
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Куролапащият премиер

    34 5 Отговор
    Дървен философ
  • 131 Петър Стоев

    50 4 Отговор
    Давайте на г-н Слатински редовно хапчетата за деменция, пазете го от простуда, грип и излишен стрес и в никакъв случай не допускайте да пише!
  • 132 ак47bul

    55 4 Отговор
    Този е от качил. Нападне ли България значи напада Нато, тогава защо нас а не направо САЩ и Англия. Няма логика в тези безброй глупост. Изглежда е и слепец за геноцида който Киев наложи на рескоговорящите в Украйна. А и Нато дойде до границите и. САЩ биха ли търпели,в тяхната военна доктрина пише че основен враг им е Русия. Но в руската такова нещо няма. Войната сега е между тях, повода е прочистването от фашистката групировка там.
  • 133 Петър

    61 5 Отговор
    Сащ са най-голямото зло. Сащ са единствената държава,която е използвала ядрено оръжие срещу Япония през 1945. Американците са алчни,манипулативни лицемери. Америка настройва Украйна срещу Русия. На принципа разделяй и владей. Още по-лошо е,че обвиняват другите. На 11 септември 2001 година правителството на Сащ организира атентата срещу кулите близнаци, и сграда 7. И за коронавируса са виновни. Не си седят мирно. Защо Европа не ги обвини за това? Гледайте филма истината за 11 септември 2001 по vbox част 2 след 5-та минута. Те американците все се мислят за много ,нормални. Ако искате след 5 минута го снимайте с телефона за да се запази филма.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Теодоро

    56 4 Отговор
    Мазен пасквил. Слава на Русия
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 124

    54 4 Отговор
    Слатински, знаеш фактите около Украйна и причините за конфликта, знаеш и фактите за многоброкните войни на САЩ през последния 1/2 век,
    но не знаеш, че си същия неонацист като инсталираната от покровителите ти КИЕВСКА хунта. Спри да се излагаш.
  • 138 аааааа

    36 3 Отговор
    ХАХО, никой не те чете.
  • 139 Алек

    41 3 Отговор
    Кирчо не е учил география и история, неговото отечество отвъд океана е в опасност
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 psf

    9 49 Отговор
    Браво на автора, за патриотичният му дух и за негативното му отношението към тоя, който савсем садистично заплашва човечеството с ядренното си оръжие!
  • 142 124

    44 4 Отговор
    Бълнуванията на този "експерт" са смехотворни, без връзка с главния мозък.

    Съвет: Направи си ЯМР на главата.
  • 143 ежко

    46 4 Отговор
    Слатински, кой ви учи на такива глупости?Това ли ви преподават за националната сигурност?Съчинения на сбободна тема от болни мозъци?Връщай си дипломата и си взимай обратно агнето, "експерте".Всъщност риск няма -продължавайте да се репчите и да плюете, продължавайте да се правите на "ястреби", продължавайте да работите за собствените си интереси и един ден ще си го получите.Каквото повикало -такова се обадило!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Данков

    23 3 Отговор
    Глупак! Ти поне си чел повече от Кирчо.
  • 146 Някой

    42 3 Отговор
    Абе, Слатински!
    Кога ти остава време и сили да пишеш такива пасквили, а Факти да ги публикуват?
    Твоите грантодавачи трябва да ти спрат парите - ти правиш от обикновеният, непредубеден, човек русофил.
  • 147 Непознат

    51 2 Отговор
    Ако шефът който държи парите за моята заплата ми цапне два шамара,за него ще е демокрация, защото може да прави каквото си иска,но за мен ще е диктатор
    Но ако аз му отвърна то на момента съм без работа
    И в същото време шефът чрез своите връзки ще направи така, че аз работа във този град да не си намеря
    Америка е един диктатор и нищо повече и ако нещо не я кефи тя хвърля бомбите по него и всички останали мълчат
  • 148 115

    53 3 Отговор
    Кире с МАЛОУМНИК КАТО ТЕБ, НЕ Е В ОПАСНОСТ, КАТАСТРОФА Е, АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Хубавоооо

    9 31 Отговор
    България е територия на СССР и пак ще си е, за много кратко се опита да е друга, не може, най-див от всички балкански народи. Да се спасяват хората, които искат да живеят в друг свят. Родолюбците, милеещи за путиновия режим - да се строят със смъкнати гащи по цялото Черноморие, зад тях готови с омесените питки и да започват с песен да строят завод. Тези, преживяващите с преводите в гущерчетата от децата им да се хванат с плетките, да им резнат визите, къде са тръгнали по тези чужди земи, я там при всички жаби в блатото. Един въпрос ме мъчи...ББ ще гледа ли и той отнякъде или ще запретне ръкави ?!
  • 151 xZx

    39 4 Отговор
    С такава политика ти си риск за сигурноста на страната ни
  • 152 Подло

    32 2 Отговор
    Какви бяха тези брътвежи, Кави бяха тези несвързани-оплетени-полуоплетени -полуразплетени конци от прежда? Активни са всички дърдорковци и манипулатори. Имате се за висш мозък, не, не сте.
  • 153 на снимката?

    39 0 Отговор
    Скъпи Факти, според заглавието и снимката излиза че тези думи ги казва премиера.И друг път, нарочно или не, снимките са някакви приблизителни до текста илюстрацийки. Или сте невежи , или сте неуважителни към читателите, или сте подстрекатели.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Никога повече

    37 2 Отговор
    Кире ти съвсем си се побъркал вземи иди се прегледай ти ще ни вкараш в голяма беля само и само да угодиш на американските си началници но не само ти си виновен виновни сме ние дето гласувахме за тебе познай кога ще го направим втори път взимай билети и бегай за Канада защото хората ще те бият с камъни много скоро
  • 156 Слатински

    29 1 Отговор
    Ясно че искаш да си нахраниш децата но защо по тоя долен и продажен начин не знам как такива като тебе сутрин като се погледна в огледалото не иска да си забиват нож в гърлото Как се търпиш бе откъде изкарваш пари от това да говорите глупости и да промиват мозъците на хората аре стига толкова
  • 157 Евала приятел

    26 2 Отговор

    До коментар #144 от "ОСТАВКА ШМ€К€Р!":

    Виж докъде ни докараха да ставаме сутрин и вместо да сме щастливи да се чудим как да разкараме тия боклуци боклук до боклука и до него пак боклук продажни гадни к
  • 158 нахалник

    30 2 Отговор
    "Патриотичното" възпитание не е останало "ментално в соца". Не лъжете. Патриотичното възпитание, и целия манталитет се формира през годините от Big Brother, Сблъсък, Ергенът, Едно ферари с цвят червен, България търси таланти, и други примери на оформяща среда. Възпитание за лесна печалба, лесно придобите пари, лесна слава, присмех към ценностите, присмех към образованието, присмех към четенето на книги, отказ от задълбочаване и познания, подигравка към знаещите чужди езици. След 30 години демокрация и безброй дисиденти преди това, уж, е нечестно да говорите за "соца".Явно не можете да му се противопоставите.
  • 159 Българка

    36 3 Отговор
    Сто пъти ви казах, поддържайте неутралитет! Не дърпайте дявола за опашката! Тихо!
  • 160 въпрос

    16 1 Отговор
    а защо е снимката на петков, той ли го е писал?
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Българка

    24 2 Отговор
    Сто пъти ви казах, поддържайте неутралитет! Не дърпайте дявола за опашката! Тихо!
  • 163 Кириле бягай

    31 3 Отговор
    Че скоро ще слушаш песента камъните падат падат от небето и американските каски няма да те спасят
  • 164 България

    35 4 Отговор
    Тази статия би трябвало да е подсъдима....насажда омраза и паника в обществото!!!!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Неканадец

    28 3 Отговор
    Твоето отечество е зад океана,просто то Кирчо ти си смотана,неграмотна и комлесирана марионетка.
  • 168 Кажи къде

    12 0 Отговор

    До коментар #90 от "Гост":

    Кажи къде да се видим господин изтрепвач по възможност да няма хора не си взимай телефон да не снимаш и да не се обаждаш на 112 да видим колко ти е силата
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Боримечката

    36 3 Отговор
    ПЪРВО РУСНАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЯХА ОКОЛО 300 000 .МНОГО ОТ ТЯХ ПРОДАДОХА ИМОТИТЕ СИ КОИТО БЯХА КУПИЛИ У НАС.СЕГА СА ПО МАЛКО.НО ДА РЕЧЕМ ЧЕ СА ТОЛКОВА НА БРОЙ .КАКВО ОТ ТОВА.ТЕ СА СЛАВЯНСКИ НАРОД.ВТОРО..ТЕ НЕ СА РЕПРЕСИРАНИ ОТ РАЗНИ ГРУПИРОВКИ ТУК В БЪЛГАРИЯ КАКТО ВЪВ УКРАЙНА ВЕЧЕ 8 Г НАРЕД .ТАКА ЧЕ ПРИЧИНИТЕ СЕ РАЗМИНАВАТ С ТАЗИ ФИЛОСОФСКА СТАТИЯ.И ТРЕТО. ..АКО ПУТИН РЕШИ И НАС ЩЕ НАЛАЗИ ЗАЩОТО НЕБЛАГОДАРНОСТА Е НЕЩО КОЕТО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ.ТУК ОБАЧЕ СТОИ ВЪПРОСЪТ ..АКО....! ДАЛИ НАТО ЩЕ НИ ЗАЩИТИ...НАЙ МНОГО ДА НИ ПРЕВЪРНАТ ВЪВ ВОЕНЕН ПОЛЕГОН НА КОЙТО ЩЕ СЕ ВОДЯТ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ И ЕКСПЕРИМЕНТИ.ТЕЖКО НИ И ГОРКО ТОГАВА.И ЗАТОВА НЯМА ДА Е ВИНОВЕН ПУТИН А НЕКАДЪРНИТЕ НИ УПРАВЛЯВАЩИ С ПОЛИТИКАТА КОЯТО ВОДЯТ ГОДИНИ НАРЕД.
  • 171 Франк

    27 2 Отговор
    Слатински ти си идиот.
  • 172 Стефан

    10 19 Отговор

    До коментар #27 от "Иванушка 🇷🇺":

    Вие и през първата световна война ни нападнахте, а дали знаеш как бягахте през Дунав и колко се удавиха, чувал ли се за ген. Иван Колев , а и имаме пленени 3 руски знамена седят в музея, може да ги видиш, така че не само че ще се бием с вас, но ще видиш какво е българския дух, нещо което ви липсва сега в Украйна.

    Коментиран от #175

  • 173 Много сме прости

    28 4 Отговор
    Как ни го набутаха тоя шушумигар но много скоро замерянето със снежни топки ще му се види като ден в райските градини в сравнение с това което го чака тая женствена маймунка
  • 174 Николай Слатински! Малък на ръст

    23 4 Отговор
    Но много голяма Шишомига!! Направо сие Идиотче!!
  • 175 ......

    20 3 Отговор

    До коментар #172 от "Стефан":

    Не се прави на мъж бе дришльо
  • 176 Тоя американски агент ще ни набута

    34 3 Отговор
    във война с Русия! Народа, дайте да въстанем и да ги изметем тези сатанисти!
  • 177 ЧУДЯ СЕ ПУТИН ДАЛИ ЩЕ ОСТАВИ

    25 5 Отговор
    КИРЧО ДА УПРАВЛЯВА !?

    Коментиран от #212

  • 178 Анонимен

    6 7 Отговор
    Много фашисти станахме
    искаме война
  • 179 Ооооооо,я се

    25 7 Отговор
    скрий! От 1000 год.се знае,че НИКОЙ и НИЩО не може да ни раздели от руснаците.Хахаха
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 кир Ливанчо

    29 3 Отговор
    Кире, вие сте опасността за отечеството ни. Хората умират на опашки в магазините. Не ви ли е срам? Обезценихте живота на хората.
  • 182 КИРООО ПИЙ ОЛИО И СТОЙ В

    20 3 Отговор
    ТОАЛЕТНАТА !
  • 183 Питам

    21 1 Отговор
    Някой , разбра ли нЯщо ? Не можа ли само в едно изречение да си каже ?Явно сме ,...БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ , нямаме нищо , но толям го вадим !
  • 184 Драк

    21 4 Отговор
    Ти канадеца си гледай вътрешната икономика и политика ,че за България това е най голямата опасност. А ако беше истински българин щеше да знаеш много факти и характеристики на българския народ . И да не подкрепяш тази проамериканска престъпна клика която такива като теб прокарват в целия свят.
  • 185 Факт

    22 3 Отговор
    България винаги е страдала , от лоши управници , и сега е така !
  • 186 ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА

    18 2 Отговор
    На изпита по анатомия КИРЧО получил двойка, защото на въпроса:
    - В кои органи има най-много паразити?“
    Той отговорил:
    - В държавните!.
  • 187 Къде ми е нощното шкафче?

    15 8 Отговор

    До коментар #27 от "Иванушка 🇷🇺":

    Този съвсем не е у ред!Аз си разсъждавам така:Путин се споразумява с Ердоган и ни разделят Северна България остава за Русия, а Южна за Турция. Тъй като Турция е в Нато,никой няма да се занимава с нас.Облагодетелствана ще е Южна България, защото те така или иначе си пътуват ежеседмично до Турция, за да си пазаруват евтини и качествени стоки.При това положение, стоките сами ще дойдат при тях.За му мислим ние от Северна България!Това беше шегичка.
  • 188 КОКО

    17 4 Отговор
    ГОСПОДИНЕ , ТИ НЕ СТАВАШ , НЕ ,ЧЕ СМЕ ЗЛЕ ! ТИ НЕ СИ ЗА ТУКА !
  • 189 БОШ ЛАФ

    17 2 Отговор
    Празни приказки .
    Много думи,дела няма.
    Проблема си е пак същия.
  • 190 681

    15 3 Отговор
    Човяк, по колко ти плащат за да ревеш и виеш от сутрин до вечер? Аман бе
  • 191 Що рече

    19 5 Отговор
    Абе какви ги говори тоя? Нападнаха грамотността му и реши че ще се прави на голям философ и речи ще изнася. Той сам разбира ли си какво говори? Ние сме били следващите ха-ха. Поредния долен опит да вкара и нас насила в конфликт. Съществува и дипломация, и мисъл, и позиция, не на сляпо каквото ти каже НАТО и айдеее.... юруш

    Коментиран от #196

  • 192 Нона

    27 5 Отговор

    До коментар #75 от "мнение":

    Адмирации за коментара!Да,ние сме толерантен народ.Имам много точна и вярна приятелка туркиня.Също има познати рускини, от които нищо лошо не съм видяла.Не проумявам защо се сее такава омраза към други етноси. Не ми пречат нито руснаци,нито турци.Нека си имат техните си имена ,нека си говорят на техния си език,нека има новини за тях.Нека продължим да живеем в мир с тези хора,колкото и определени особи да се мъчат да го нарушат!
  • 193 Той

    22 5 Отговор
    Брат след тая всичката помия дето я изля взимай нещо по тежко и сам си слагай край на мъките,а пък той Путин ще се погрижи за всички ви така наречени депутати,и съм сигурен че ако си още на власт след месец - два ще му се молиш на колене ,ама го запомни това и тъпите си исказвания,ти първо оправи хаоса в България а после ходи си мери оная работа с големите шматки от вашия бранш.толкова сте долни и нагли че чак ми се гади от вас,честно там сте егати долния кенеф,политици- хахахахаха.
  • 194 Хахаха

    19 8 Отговор
    По голяма малоумщина не е измисляна от крайните русофоби.
  • 195 Иван

    17 5 Отговор
    От кой е в опасност от тоя паразит на снимката

    Коментиран от #359

  • 196 Не е,

    5 2 Отговор

    До коментар #191 от "Що рече":

    А трябва да бъде. Голяма беля са ко ш правим....ми жа смекчи малко тона ша направим някоя др тръбичка, ще се помолим и да ни го нахлуят и така......
  • 197 А тоз пък

    9 3 Отговор
    Каква статия опъна за да не каже нищо ново. Я се успокой бе да не те гали байдънчо по цепката в тва посолство, че така си се възпалил
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Факт

    13 4 Отговор
    Слатински, покрай Слатина има едни разкопани пътища - търсят експерти за работа!
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Най - слабо звено?

    16 4 Отговор
    Кога Македонийката и Румъния станаха по - богати от нас? Аман от недодялани политици, които само дрънкат простотии да си чешат езиците.
  • 206 Фифи

    19 1 Отговор
    Слатински ти си риск за българския народ и не ни заблуждавайте с високопарни и лъжливи тези.Това не е 1990г,за да ни лъжете безогледно.30години кражби и унищожаване на България.
  • 207 Гери Йорданова

    24 6 Отговор
    Най - неподходящият премиер за България , в този момент , е Кирил Петков ! Той не действа като българин , а като американски гражданин ! Той не защитава интересите на родината ни , а защотава интересите на НАТО и САЩ ! Такъв не ни трябва ! Това правителство да си ходи , колкото се може по - бързо , че от нас и от България , нищо няма да остане ! Аман от некадърници !
  • 208 Ъъъъ

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Янко 1":

    Да,но ти си
  • 209 Р. Рейгън

    12 8 Отговор
    Те пък у нас са едни путинофили! Ха Ха. Мизерници някакви, днес са Путин утре са за Америка. Те дори и рашките ня са виждали подобни екземпяри:) А на тях бих казал че, коларобоционистите ги отстрелват първи и от двете страни.
  • 210 Стария рокер

    7 2 Отговор
    Системата, системно била уязвима... Ами, " по- ниско от тревата " не върши ли работа!? Май вече е късно, не че няма да ни наврът в тревата,че и под нея! Да не се окаже, в един момент, че и Канада не опция за сигурност...
  • 211 Българска азбука

    18 9 Отговор
    В България русофилството е религия, а за да се избави човек от наивни вярвания му е нужна наука и капацитет да проумее науката. За съжаление българския народ показва огромна липса на разум, на идентичност, а патриотизмът е насочен в грешна посока. На всички тези които са благодарни за Освобождението- браво така трябва, но ние също трябва да очакваме подобна благодарност от Русия, без нас те нямаше да са това което са, без нашите братя във Вложка България те можеше и да не съществуват дори, без НАШАТА писменост и култура Русия нямаше да бъде дори и славянска, за справка разгледайте днешна Русия и потърсете славяни в Якутия, Чечня и останалите републики, те нямат корен там.
    Така че българи, моля събудете се от този дълбок 72 годишен сън и осъзнайте значимостта на България в миналото, в настоящето и бъдещето! Бъдете горди и подяволите не се срамете да се наречете българи!

    Коментиран от #227

  • 212 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    6 2 Отговор

    До коментар #177 от "ЧУДЯ СЕ ПУТИН ДАЛИ ЩЕ ОСТАВИ":

    Не разбира се,ще управлява Герб начело с Борисов,той е най удобен, подкрепян от ЕНП, Евро съюза ,всички търгове от поставени фирми на Путин,Щрабаг.
  • 213 tomito

    20 5 Отговор
    Кире , не ставаш за премиер, беше ми симпатичен в началото .Но ти не спря да се дъниш и започам да съжалявам ,че тиквата не го оставихме да е премиер щеше да падне голям смях с него той пък изобщо нямаше да знае какво да прави.Не искам да повярвам ,че наистина нямаме читави държавници.

    Коментиран от #224

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 МММ

    23 5 Отговор
    Заради Кирилчо и неговито мазно подчинение към наглите Хамериканци дето експериментират всячески,понеже са далече сме в опасност.
    Путин не ни беше забелязал преди да сме сред първите дето много скачат да бъдат видяни с неадекватността си.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Малката цветарка

    18 3 Отговор
    От така написаното текст,господине,половината и повече е неразбираем от обикновеният човек! Иначе стряскащото заглавие може да доведе до емоционален и психичен срив хиляди хора! Или вие ,макар че сте толкова,,учени,, не умеете да се изразявате,или ние/обикновените хора/ сме много прости! Стига вече сте стресирали хората! То не беше безработица,то не беше инфлация,то не беше чудо на чудесата! Аман,от учени,та зафучени!😡😡😡
  • 218 агент08

    7 2 Отговор
    Благодарение на управляващите дебили!
  • 219 Някой си Х

    12 19 Отговор
    Дядо ми беше от БКП, възпитан съм в крайно русофилство, но въпреки това съм с националистически убеждения и икономическо образование. Тъжното е, че виждам колко икономически неграмотен е моя народ. Сигурен съм, че 90% от силно изказващите се в коментарите русофили работят в евопейски или американски фирми. Русия е икономически мъртва. Замислете се ако в един момент ви се изпълнят силните желания и минем отново под руско вляние, какво ще правите вие след като всички европейски фирми се изтеглят от страната? Предполагам ще ядете руски танкове или може би вкусни руски ракети, защото пак заради финансовата ви неграмотност мнозина от вас продадоха нивите на бабите си за да си купят билет за някоя западна страна(които толкова мразите и плюете) за да може славно да берете ягоди. Защо не заминахте за Русия да работите и да съберете някой лев? Разберете нещо винаги ще сме благодарни на Русия заради това което е направила в миналото, но сега сме в бъдещето. Ние сме Европа и ние сме НАТО.

    Коментиран от #253

  • 220 Товали

    12 2 Отговор
    Ти рече мустафата?
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Малката цветарка

    5 2 Отговор
    Една малка поправка,,От така написаният текст,, исках да напиша! Явно грешката е от редактора на телефона.
  • 223 1520

    16 2 Отговор
    на марионетки не вярвам,качвай се на самолета и дим да те няма
  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Иван Куртев

    13 4 Отговор
    Преди да анализира всеки ,,знаещ,,да декларира,кое НПО му плаща.Няма независими експерти.А нали идват сметки,ядене 3 пъти дневно,бензин.Ще пише,това,което са му казали.Точка.
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Браво

    8 14 Отговор

    До коментар #211 от "Българска азбука":

    Много много си прав човек !
    Абсолютно, ако има умни хора трябва да се съгласят с твоето мнение!!
    Айде малко да сме повече българи отколкото русофили, а още по лошо путинофили!
    Мислете хора, четете, образовайте се !
    А не сляпо да вярвате в идеологии с целенасочена заблуда!
  • 228 Алооо

    10 8 Отговор

    До коментар #125 от "Сладкар":

    Кой ще се радва да бъде освободен трети път, беее....я не говори от името на хората. !!!
    Кви пари даваме на ЕС и НАТО ?
    А колко европейски пари тук профукаха , ааа ???
    Колко джобове се напълниха с европари....
    Това нямаше да ни го дадат " освободителите " !!!
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Боеца

    16 3 Отговор
    Тоя е голем мрачол и трябва да се върне за поправка за историята на България.Язък за Българския народ все попада на управници
  • 231 Обаче

    5 9 Отговор

    До коментар #89 от "обратно":

    Трябва да те е страх !!!
    И то много много да те е страх!
    От диктатори и психически неуравновесени лидери, които не им мига окото да избиват невинни хора !!!
    Ще ми повярваш един ден !
  • 232 Непутинист

    16 2 Отговор
    Тоя па, тоя! Къде го чукаш - къде се пука!? Голямо философстваме пада...
  • 233 В ОПАСНОСТ СМЕ

    16 3 Отговор
    ОТ ТЕБЕ
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Дедо мацо

    15 3 Отговор
    Оставка палячо
  • 237 Дяконъ

    14 1 Отговор
    Кое е твоето отечество ???
  • 238 Колчак

    17 1 Отговор
    Толкова много думи наистина са необходими за да се изкаже една толкова голяма глупост!
  • 239 Bogdan

    12 3 Отговор
    Абсолютно нищо не разбрах от написаното по горе... Риска е уязвимост и рискова уязвимост тинтири минтири 1000 реда и четох и ми омръзна от излишни обяснения които можеха да е обяснят в един ред.
  • 240 Димо

    10 2 Отговор
    Добре че не изпада в подробности че тогава не знам какво щеше да е написаното 😀🥱
  • 241 Дракула

    5 10 Отговор
    Е да, но премиерът можеше да се коалира с ГЕРБ и тогава всичко щеше да е точно. А той избра да се коалира с БСП и сега всички ще им ядем....
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Ива

    18 3 Отговор
    По-голяма безмислица не бях чела.
    Направо счупи тъпомера!
  • 245 Георги

    9 0 Отговор
    На са си с акъла
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Иво въпреки "тдорият

    15 1 Отговор
    Що не вземеш да отговориш на въпроса ка ще направиш златната концесия на "Дунди прешъз" печеливша за България? Ние с Русия ще се разберем въпреки "теорията"
  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Точен

    16 2 Отговор
    Бля-бля, префърцунен анализ, маскиран през призмата на онзи луд американец, който навсякъде виждал руснаци и накрая окончателно превъртял и с крясък "руснаците идват..." се хвърлил от прозореца на небостъргача. Явно пропагандата куца и се превръща в нездрава истерия )))
  • 256 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 За войната

    13 1 Отговор
    В Украйна има много сериозни причини,като едната от тях е Войната,която украйна водеше с руските територии в Донбас.Ако изпратим самолети да нападнат Русия от нашите бази-да тогана има опасност от обстрел на базите.Лъжци!
  • 259 Мухаа,хаа!

    16 3 Отговор
    И цялата тази писмена плява,три метра дълга,за да ни каже,че най " страшната опасност" са българите- русофили! И още по " страшно" за този наведи д,у,це, е че те били много!? Страшно много,повече от другите държави? Абе страдащ от писмена логорея! За чии му е да ни напада и превзема на Путин? Това се върти само във вашите болни мозъци.Прозрачен си,та чак искриш! Шефа ви натиска да монтира тук постоянно присъствие на еничари и техника.За да ни " пази"!? Затова бълвате небивалици денонощно.Това,че ако нещо се случи,и тук камъните ще кипят- не ви пука!Вие ще си биете камшика,още в първите часове.И пари имате,и осигурени пътища!
  • 260 Желязна истина

    8 9 Отговор
    Какво разбира, Сития готованко ,от положение то на бедничките българи.По добре под властта на Путин който на времето жертва хиляди войници за освобождението на своя жалък брат,България .

    Коментиран от #377

  • 261 скорпи

    17 1 Отговор
    Много е лесно да се говорят глупости!Много думи нищо не означаващи!Страх те е от денакирилизъм?Ти ще бъдеш първият който ще избяга!И затова говориш празнословия!
    Изобщо не те интересува България, камо ли българите!
    Не се справяш,не си за тази работа.Прави това което можеш!И стига с този език на омразата!Не се оправдавай с другите ОТГОВОРНОСТТА е твоя!
  • 262 Ментално в соца.

    12 2 Отговор
    Ходи се прегледай просто Киро!!!
  • 263 Везенкова

    18 4 Отговор
    Спрете да внушават на българите, че Русия ни е враг, спрете да закачат мечката докато спи. Този очила американски подлизурко и български предател да си отива в Щатите и. Спрете да побликувате глупостите на психопати внушаващи не истини, които водят до психизиране на хора с лабилна псбиса българи. Този е престъпник, со и тези които побликувате глупостите му.
  • 264 1566

    8 2 Отговор
    Чета и не мога да повярвам колко е провокативен този сайт. Аз бих ви репортнал на ГДБОП.
  • 265 Кравар

    8 3 Отговор

    До коментар #67 от "Русофил":

    А за краварите, които им помагаха нещо да кажеш професоре?
  • 266 гост

    6 1 Отговор
    Рядко посредствен тип е тоя Слатински! Така се е забъркал в мисловните мъгли че излизане няма.Ноо му плащат за това !!!
  • 267 ПУТИН

    2 3 Отговор
    АЗ ПРЕДОПРЕДИХ НЕ НИ ПРЕЧЕТЕ. ИНАЧЕ ПУСНЕНЗЕ БОМБЕНС.
  • 268 ха ха

    10 0 Отговор
    докато законите се пишат от крадците ,а не от Мъдреците , ще има и ясладжии които се позовават на рискологията и тафталогията за да оправдаят крадливата си същност
  • 269 123456

    0 3 Отговор
    ГДБОП и там от селата, милите много простипки. Поне ги заведете на запад да видят държание, възпирание, чужди езици, в бг всичко е купено и затова се отзовахме в една голяма дупка днес. Не всичко е мускуки и да налитат на бой на старите ченгета, трябва да се учат, и няма да се упудя, ако някой ден навръхлетят на бойко и бойко на квадрат. Сеир ще пада. Акъл им е в мускулите. Никакво възпитание при някои. Свидете ли сне и на бб и на рр и на цк хората назначавани от тях и от дпс. Искрено и лично мнение. Да са ви живи и здрави. Да са спикойни мама и тати. Няма кой будала да се върне от вън и да е на ряхно място. Страх ги тресе и измислят, само да дойде и ще им тръзнат един лобут. Това са думи на майки на полицаи, назначавани с веъзки от пловдивски села в града на дпс. От пловдив идва директора, намират го и всичко е топ. Както и всички други. Не че не ги знаете, но важно е баба, дядо, въйчо, родители, градска среда от 1923 и сие. Алчността бате ббдпсрр. Хубаво. Радваме се, но.. Едно голямо но при нотариуса покойник Калин Д и брат му от В.. Лоши хоеа, злобни. Бъдете добри селяци, за да си оправите и върнете Бг положително
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Krom

    7 9 Отговор
    Най прякото доказателство, че автора е прав - близо 270 русофилски трола които са се изходили под статията! Всяка дума от написаното е вярна! И да, Запада не ни вярва. Затова и оръжие не получаваме. И сега ни "цъфна на..ния за..дник" очевидно!
  • 272 Мечока

    10 3 Отговор
    Подозирах че си боклук и предател но ме мислех че си чак такава гад
  • 273 Сети

    6 0 Отговор
    Колко... Мъка има по тоя свят.... Ужас!
  • 274 Възмутен

    11 0 Отговор
    Няма никаква опасност не ни заблуждавай с глупости ами се хващай дърмите и си заминавай . И без това обърка достатъчно нещата в тази страна и достатъчна я зароби в дългове.
  • 275 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 276 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 277 Петър

    15 0 Отговор
    Киро, Киро,Твоите работодатели са те накари да ни подготвяш. Марш в Канада!
  • 278 Къфалник

    14 0 Отговор
    Отечеството е в опасност заради такива като теб!
  • 279 САМО

    9 1 Отговор

    До коментар #97 от "България":

    от ЕС!? Е, я върни и по-назад историята ни, де. Ще изскокнат още доста унищожители! Не е надобре да сме с къса памет!
  • 280 Някоя си

    9 0 Отговор
    Едно разбрах от тази статия 😊 слатински е със сериозна предпоставка за развитие на цироза на черния дроб..... Ако не се усети да спре алкохола навреме 😉😁🤣
  • 281 Дедо

    10 0 Отговор
    Как ви можахте да прекопирате толкова глупости...
  • 282 Управляват ни вече над 30 години

    18 1 Отговор

    До коментар #105 от "Ужассс":

    и наши, и чужди! И всеки имат едничка цел: да дооглозгат останалото по снагата на българския народ! Няма леви, няма десни, няма център, няма патриоти, няма свои, няма чужди! А няма, защото ги сложих под ОБЩ знаменател! Защото всички забравят какви обещания дават и после идвайки на власт, не ги изпълняват. Само референдуми по всички ВАЖНИ въпроси ще вкарат в правия път, онези с мераците за експлоатация и ограбване на българския народ! Представителната демокрация доведе народа ни до просешка тояга! Затова искаме КРАЙ на представителната демокрация и НАЧАЛО на ПРЯКА демокрация! Искаме пряко да управляваме съдбата на българския народ чрез референдуми!!! Само така ще бъдем неутрални, само така ще се строят магистрали БЕЗ на изхода управленецът (който и да е) да чака строителя с касичка в ръка! Само така ще има справедливи закони, чрез които любителите на дрога, причиняващи жестоки ПТП и убили невинни хора (като Милен Цветков примерно), ще си седят зад решетките во веки веков. Само така останалите любители на дрога ще си помислят сериозно дали да смъркат или не... Само с референдуми ще участваме пълноправно в обществения живот!!! И само така ще спрат да ни крадат и свои, и чужди!
  • 283 Съд в Хага за Путин

    3 9 Отговор
    Тая зад теб , Как ти разрешава да говориш такива неща?!
  • 284 Глей ти!

    7 0 Отговор
    По-тъпо нещо скоро не бяхме чели. Явно авторът е яко рисковизиран!
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 Мутирал русофил

    6 0 Отговор
    А твоят проблем, момче, е наистина "рисковизиран" и " метастазиран".
  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 Парларе, парларе, парларе!

    2 1 Отговор
    Големи бели ни докара тази война. Много народ изтрещя. И това ще ни доведе до сериозни рисконизирани проблеми!
  • 289 Абе,

    7 1 Отговор
    Подлога слатинска !
  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Ама,

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "ГЕРБ":

    Долният,ли ?!
  • 292 Е не

    3 5 Отговор
    Това е чиста порнография. Зад гърба на Петков стои Нинова, която е един от проводниците на руските интереси в България, а този плещи за "бъдеща експанзия". Експанзията вече е осъществена бе Петков и е на два метра зад гърба ти.
  • 293 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 294 Упорит

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "три-на-нула":

    Аз издържах, въпреки налегналото ме главоболие, и прочетох до края. Аз ще резюмирам: Авторът се кипри с много думи и малко смисъл пред тези, на които служи. Трябва да се докаже като правоверен, няма как.
  • 295 Qqq

    7 0 Отговор
    Бе този не беше толкова изтрещял преди години. Кво стана с него, не разбирам?
  • 296 .За

    9 1 Отговор
    За кое отечество говори този безродник.
    Основен виновник да ни обявят за вражеска държава е именно той! Той говореше глупости, той вкара България в опасност.
  • 297 Светулка

    5 1 Отговор
    От къде се появи тоя драскач.
  • 298 ghost

    8 2 Отговор
    Точно заради такова анти-руско говорене години наред от страна на Украйна, подстрекавана от САЩ, се стигна до тази трагедия.Така е и в природата.Като срещнеш мечка ако нея дразниш и не представляваш опаснос за нея, ще те подмине без да ти обърне внимание.Но ако зорлем я дразниш и заплашваш ще те нападне.
  • 299 Н Слатински сие Идиотче по рождение

    8 1 Отговор
    Шаламанов е станал малко по късно! Неутралитет К Петков!! Шаламанов е идиот!!
  • 300 Поредната

    5 0 Отговор
    глупост публикувана тук!
  • 301 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 302 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    1 6 Отговор

    До коментар #29 от "да ама не":

    А нещо бъркаш,и тойта също щеше да остане...!!!
  • 303 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 304 Кат цяло , по-бързо някоя страна да..

    1 6 Отговор
    Да превзема Света преди да сме се самоунищожили помежду си. Все тая коя е, само напред и нагоре, един организъм
  • 305 Никой

    1 10 Отговор
    С руски президент / Радев / с руско правителство / Петков , Корнела и ИТН, ДБ / с руско народно събрание, с руска
    /българска / армия , с руско / българско / разузнаване и служби. С руски народ веещ руското знаме на ШИПКА / няма друг народ в света да развява знаме на чужда държава на своя национален празник / България да не е обречена . Западния свят вижда ,те не са слепи. Кой ще си даде войниците да мрат за предатели.Няма такава държава.Дори и тези които наричат " освободители ".

    Коментиран от #320

  • 306 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 307 Баба ми.

    12 0 Отговор

    До коментар #39 от "нннн":

    Отечеството е хранилка за БГ. "елит" крадлив и продажен!!!
  • 308 GnG

    9 0 Отговор
    Бълвоч от глупости, писани от интелигентно изглеждащ атлантик, позиращ показателно с книга в ръка ! :)

    На снимката с книгата ли да вярваме, или на евро-атлантическата причастност ?!
  • 309 Гергана Георгиева

    10 0 Отговор
    Този палячо направи страната ни по-зле и от Украйна. Стига си плашил с Путин. По изкукуригал от теб няма в цял свят. Жалък нещастник, изчезвай бързо! Трябва да те съдят за геноцид над българите.
  • 310 Георги

    8 5 Отговор
    Хората не знаят колко е голяма и силна мафията подкрепяна от КГБ .Не знаят че ГЕРБ и ДПС са едно.Не знаят че агентите на Русия са и във Брюксел.Не знаят че сме на дъното заради краденето от тях.Видяхтели градовете във Украйна са па хубави от нашите и хората по богати.За това българина бяга и става емигрант без война у нас.Нямат срам Боко и КОЙ
  • 311 Страх

    3 5 Отговор
    Страхуваш се,така трябва.Вие ни натикахте в това блато.Неутралитет ни трябва.Гладай си народа.
  • 312 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 313 ЦарВул

    5 6 Отговор
    Хайде де!!От де на где?Ама тЪпня измисли ПРОСТО КИРО!!ПРОСТО ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК!!!АМА ТАКА Е ТО КАТО ЗНАЕШ ДА ПРАВИШ САМО БЛАТОВЕ ЗА ТОРТИ,КОИТО И САМ НЕ ЯДЕШ!!!!ТОЛКОЗИ!!!

    Коментиран от #323

  • 314 ОПТИМИСТА

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "БЛА.БЛА.БЛА":

    ОБЪРКАЛ СИ СЕ. МРАЗИМ ДИКТАТОРА И ВАС ПУТИНОФИЛИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ! СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИМА ЕКОЛОГИЯ, ОБУВАЙТЕ ПАМПЕРСИТЕ!!
  • 315 Русофилчо

    2 4 Отговор
    Хи хи хи хи!!!
  • 316 изрод от ГЕРБ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мекере":

    ,.....и като се събудих краката ми бяха отвивти
  • 317 Аайдее...

    7 3 Отговор
    Кирчо тотално е изперкал. По бързо да качваме на самолета за Канада и там да му берат грижа.
  • 318 Хихата

    6 2 Отговор
    Даммм, добре хортуваш за Путинофилството, ама що мълчиш за Зеленофилството? Нима то не е също толкова опасна болест? Изобщо всяко -филство и -фобство към личности и нации, които не са твоите собствени, е шизофрения! Пълен неутралитет и никакви пристрастия - това е единственото разумно поведение.
  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 GnG

    8 5 Отговор

    До коментар #305 от "Никой":

    Братският РУСКИ НАРОД, ни помогна, на нас БЪЛГАРИТЕ, отново да ИМАМЕ ДЪРЖАВА !

    За пример, КЮРДИТЕ, които са 10 пъти повече от БЪЛГАРИТЕ, все още НЯМАТ ДЪРЖАВА !

    Руското знаме е редно да се вее над Шипка наред с БЪЛГАРСКОТО, понеже на този връх са погинали и руснаци и българи за СВОБОДАТА на България !
  • 321 LOSHIA

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ!":

    ВАС НИКОЙ НЯМА И ДА ВИ ПИТА! АКО Е НЕОБХОДИМО, НАТО ЩЕ ДОЙДЕ! ВИЕ САМО КАТО ЧУЕТЕ НАТО И ВЕЧЕ ВИ БЪРШАТ..........А ОСТАВКАТА ЩЕ Я ВИДИШ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!!!
  • 322 Злобара

    5 2 Отговор
    Да идва че да изчисти помията в България че се насъбрала с продажници и подлоги
  • 323 изрод от ГЕРБ

    6 2 Отговор

    До коментар #313 от "ЦарВул":

    ЦарВул Герберски,Власт ще видите през крив макарон!!
  • 324 Една българка

    7 1 Отговор
    Обясни ни го на български, а не на твоя сложен "харвардски", че НАТО заема "стендбай позишън" у нас и да очакваме старта и на нашето бомбене ...
  • 325 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    5 1 Отговор
    ОТ ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ И ТЕХНИТЕ КОМЕНТАРИ НАРОДА СЕ ПОБЪРКА И ТРЪГНА ДА СЕ ЗАПАСЯВА.
    АЛО, СПЕЦИАЛИСТА , КОГАТО БЕШЕ НА ВЛАС СИ СПОМНИ КАКЪВ ПОСЛУШКО БЕШЕ.
    СЕГА МАЙ ИСКАШ ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ НАФТАЛИНА И ГОВОРИШ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.
    ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ АРМИЯТА НИ ДА Е В ТОВА СЪСТОЯНИЕ Е И ТВОЕТО УЧАСТИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО.
    СВАЛИХТЕ СИ ГАЩИТЕ И СЕГА РЕВЕТЕ, ЗАЩО НЕ РЕВАХТЕ ТОГАВА.
    ЗА ТОВА ЕДНА МОЛБА, СКРИИСЕ НЯКЪДЕ ДЪЛБОКО И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ.
    И ЗАБРАВИ ДА КОМЕНТИРАШ РАБОТИ КОИТО МАЙ НЕ СА ТИ ЯСНИ ИЛИ ТАМ КЪДЕТО СИ ГИ УЧИЛ СА ВИ ПРЕДАВАЛИ ТЕОРЕТИЦИ ОТ ПЪРВОБИТНО - ОБЩИННИЯ СТРОЙ.
  • 326 Альоша с гальоша

    2 5 Отговор
    Абсолютна Истина сякаш Вазов го е написал. Повечето коментари на путинофилите потвърждават написаното.
  • 327 мда

    5 1 Отговор
    Дали пък не е добра идея да се въведат редовни психопрегледи за т. нар. умствен елит в нашата клета държава.
  • 328 Геле

    5 1 Отговор
    Много теория и стъкмистика, малко факти! Чисто поръчкова статия, "евроатлантически ценности".
  • 329 О неразумни юроди

    6 3 Отговор
    Така нареченията български "елит" е група от паразити ,които си предават нечистотиите по наследство.Въпросните индивиди паразитират до и във властта на България и действат против националните и народни интересни ,за което получават някой лев от запад и са доволни от това.Вече повече от 100 години ,макар повече да бяха подтиснати едни има-няма 40 години ,когато властта беше близко до народа и по-далеч от тях.Те предпочитат западните трохи вместо да се опитат да отритнат господарите си и да работят за благото на народа ,държавата и НАЙ-ВЕЧЕ ЗА СВОЕТО СОБСТВЕНО материално благополучие ,което почти със сигурност ще последва ,ако се съюзят с натуралните гео-политически приятели на България.Но тук има и малък риск ,защото победата не е 100% ...а те са малки хора със малки "мечти" и предпочитат да размахват опашка пред запада за сигурните трохи вместо да се борят със изтока за МНОГО ПОВЕЧЕ ,макар и не сигурно.Ако има много повече за тях ще има и повече за народа ,ако те продължават да оцеляват със трохи за народа обаче остава дедовия.
  • 330 Голгота

    3 2 Отговор
    Слатински се прави на философ, психолог, социолог, но е много далече от истината.Той е един празноглав проповедник от близкото минало, пропагандатор целящ да всява паника и нереалистични идеи.Коалицията на Управляващите е стабилна, въпреки неимоверните усилия на опозицията да ги руши и дискредитира.Защо Слатински падна от власт?За това ще си отговорите Вие.А падналия иска отново да се изправи и да влияе негативно на обществените нагласи към устойчивост.
  • 331 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 332 Михаил

    1 1 Отговор
    ,...............
  • 333 Оставка

    5 1 Отговор
    Оставка Кире!
  • 334 ПОПРАВКА

    6 1 Отговор
    ВСЯКАКВА ИЗМЕТ ИЗПЛУВА НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ЕДИН КАТО ПУТИН КЪДЕТО КАЗА НА ОЛИГАРСИТЕ В РУСИЯ ДАНЪЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ТУК В РУСИЯ ЗАТОВА РУСИТЕ ГО ОБИЧАТ ПУТИН
  • 335 ХАРИ

    4 1 Отговор
    МРАЗЯ ТЕ БЕЗПЛАТНО
  • 336 ТОДОР

    7 2 Отговор
    КИРЕ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСИЯ И РУСИЯ ГО ЗНАЕ ТОВА ТАКА ЧЕ НЕ МЕ ЗАПЛАШВАЙ

    Коментиран от #358

  • 337 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 338 Зоро

    2 1 Отговор
    Ако има такива предатели които си мислят че могат да лъжат народа моля да си помислят какви интереси преследват.Ако не могат да си събират куфарче то ние няма да плачем за тях.Путин излишно каза че НЯМА да напада ако не го нападнат.Виж Кирчо поговори си с арогантните англичани и американци.Ти говориш английски,но голяма част от населението говорят и руският език,и много други езици.Будали няма.Вие с вашата едностранна информация и блокирането на различни сайтове накарахте хората да не ви ВЯРВАМЕ.Съди се сам на себе си,това е ефекта на бумеранга който вие сам предизвикахте.Некомпетени политици и измислени военни аналитици Това е в момента на Влас.КАК да ви ВЯРВАМЕ?????
  • 339 Ученик

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Кой па е тоя?":

    Човека ми беше преподавател в УНСС преди 17 години (тогава все още оснпвната му рола беше съветник по сигурност на Първанов - предполагам си чувал за този наш президент) и още тогава имаше дългогодишем опит в международните взаимоотношения.
  • 340 Маймуно

    4 2 Отговор
    Махай се
  • 341 Котарак

    5 2 Отговор
    Кое от Отечествата ти по точно е в опасност ? България или Канада? Ти, моето момче си безродник!
  • 342 Самуил Златев

    6 2 Отговор
    Четеш и четеш и четеш дългата отегчителна статия пълна с всякакви глупости, и се чудиш тоя автор на какви наркотици е!?

    Коментиран от #372

  • 343 Лея 13

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "BOB":

    Нещо си се обърквал! Фашистът в момента избива невинни в Украйна.Мисля, че когато големият малтретира,(бие, убива) по слабия,по малкия,с пълно право можем да го наречем слабак!Слаб умствено на първо място.Компл ексарче някакво,с неосъществими мераци.Може би си ги виждал тези напомпаните с големите мускули- грамади от мускули с пил ешки мозък.
  • 344 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 345 Лея13

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "ОСТАВКА ПРЕДАТЕЛ!":

    Всъщност искаме американски войски в България.НЕ ЩЕМ руски!!!
  • 346 САЩко

    3 1 Отговор
    Това него ли каза и миналия месец, кажи нещо ново все пак ситуацията днес е по-различна?
  • 347 САМО с РУСИЯ - България може да се

    8 2 Отговор
    С П А С И в тази Световна Невиждана досега ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА !
  • 348 Абсолют

    1 4 Отговор
    Съгласен съм с министъра, трябва да се ликвидират заплахите за България, започвайки с този блог и коментиращите в него русофили.
  • 349 Лея13

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "БОРУНА ЛОМ":

    Е да, друго си е да имаш мужишка ясла.Като копейко например.Или гламавия Волен.А Корнелия, която много, ама много добре се облажваше и се наприватизира яко по времето на" мръсната" демокрация?Я я виж и тя каква голяма защитничка на недемократичните похвати на Путин и любителка на авторитарното управление в Русия.Я стига, лице мери с лице мери!
  • 350 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 351 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 352 ОСТАВКА ШМ€КЕР!

    4 3 Отговор
    ВЪН кирчо ШМ€К€РА-ПРОДАЖНИК -натов€ц, РОДООТ$ТЪПНИК, ПР€ДАТ€Л И КЛ€ТВОПР€$ТЪПНИК!

    ВЪН "ПП"-По$ол$твото ни По$тави!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$ти(натовци) БЪЛГАРИЯ!
  • 353 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 354 разсмя ме

    1 4 Отговор
    Пак е преписвал от някоя харвардски реферат.
  • 355 Петър К.Петров

    3 4 Отговор
    Браво Слатински! Много добър анализ, в това число за дупедавците и П-утинофили
  • 356 НАТОВЕЦ

    4 2 Отговор
    Абе Слатински. Ти си по-специалист по литература отколкото по национална сигурност. Напраска ги тука едни квалификации за русофилите. Как така русофилът заплашва нашата сигурност? Къде е тука плурализмът? Без плурализъм няма как. Както те чета ти май пропагандираш диктатура на русофобията като политическа идеология. Къде ти е определението за национална сигурност? Ердоган по твоите критерии е русофил, че и Путинофил.Пък е най-силният ни географски близък съюзник по НАТО. За националната ни сигурност русофилията няма отношение. Национална сигурност не се гради с филии и фобии, а със премисленя е обезпечена икономика, приятели, съюзници и т.н.
  • 357 Копейкит

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Kim":

    Моля заклеймете вашия Тиранофил с копейките му. Марш в Русия
  • 358 Лея13

    2 6 Отговор

    До коментар #336 от "ТОДОР":

    Кои са тези българи, които обичат Русия,бе!?Аз я мра за в черва та!! БЕЗПЛАТНО!! Отнеха ми 20 години по времето на Тошо и тридесет години след демократично време.Всичката тая неразбория у нас последните тридесет години пак се дължи на тях,с техните платени политици (български естествено), агитатори,малки партийки, изповядващи руски политики в парламента, диверсионни , подривни дейности, явни слагачи на режима на Кремъл и още и още...Само не ми казвай, че КГБ не работи още с нашето ДС за дейности,опитващи да провалят всеки малък опит да вървим напред,да се доближим до европейския начин на работа и живот,до европейските ценности.Ако ми кажеш, че не е вярно, значи няма смисъл да се спори с про мит мозък като теб.Така че не ми обобщавай колко много сме ги обичали руснаците.Всеки да говори за себе си.

    Коментиран от #378

  • 359 Лея 13

    1 4 Отговор

    До коментар #195 от "Иван":

    От един друг паразит, който се шири в Кремъл вече 20 години и изяжда на руснаците бъдещето.Сега направо ги тушира за следващите 100 години.

    Коментиран от #373

  • 360 Мишока Слатински, този Сигурно нее

    1 1 Отговор
    Служил войник, такива недорасли неги вземаха! Този е висок, колкото автомата с ножа!! Разскарайте го този вече!!?
  • 361 Петър

    2 1 Отговор
    Когато българина пиеше ракия и замезвате яко всичко си ни беше наред,ама като се американизира и започна да се друса-вижте какво почна да пише ,в ЦРУ ли ще почва работа в Пентагона ли,или пък изкукал тотално...
  • 362 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 363 Бунтата

    1 2 Отговор
    Да дойде Петин,пък да ни подхване на един бой?!!!Да бие и да не ни-дава да плачем даже.
    Ние за това заслужаваме.
    Ще се пълчите против Русия-тъпанари

    Коментиран от #379

  • 364 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 365 Венко Павлов

    0 1 Отговор
    Много писане и нищо....
    Дишайте дълбоко живота е кратък
  • 366 Видовден

    3 1 Отговор
    Дори не прочетох всичко, но съм сигурен, че хонорара за този блювоч е бил добър. Приканвам всички западно нагъзени да се изнесат натам. И относно Кирчо и Асенчо, тези са повече за разтрел от Боко тиквата, който заедно с Костов са еталон за предатели. Относно всички, които ще дадат отрицателен вот на коментара ми, да Ви е сладко онова което сте налапали до гърло.
  • 367 Професор

    2 1 Отговор
    Слатински, ТИ си опасност за Отечеството! Съветваме те -- изчезни в ГеДеРето, което ти плаща и без това.
  • 368 Alex

    2 1 Отговор
    Не-е!От това човече Слатинско няма спасение!
  • 369 Иван Петров

    2 1 Отговор
    Четейки коментарите прогнозата зловещо се потвърждава. Някои дори не са успели да прочетат текста до края; други не са разбрали, че Петков не е авторът. Неспособността да се прониква в комплексни теми отваря врати към радикалност, където всичко е оцветено бяло или черно. Това е един от другите фактори, които ще допринесат към бързото сриване на обществото ни.
  • 370 Лия

    0 1 Отговор
    Лепенето на етикети е удобен начин да се избегне дискусията за интересите на България с аргументи. Това го слушаме от години.
  • 371 Бог дал но може и да вземе

    2 1 Отговор
    На тояБоклукСлатински кой му плаща да си пробутватЗлобата иНенавистта към Русия. Да не би ония същите отвъд океана, които 8 г. въоръжаваха и подбуждахаФашистите в Украйна и в крайна сметка я вкараха във една мръсна хибридна Американска война срещу Русия докато те гледат отдалече сеира и се кефят да гледатПерверзно как се избиват братя и сестри славяни, като найНагло подклаждат конфликта с още и още оръжие. ПълниБЕЗУМЦИ! Ако сащ не прекратят това сиМерзко дело, най вероятно скоро ще се пържат вПъкъла... Буквално...
  • 372 Толуп Трети

    1 1 Отговор

    До коментар #342 от "Самуил Златев":

    Като на зеленски-американски
  • 373 Д-р Хаус

    1 1 Отговор

    До коментар #359 от "Лея 13":

    Да не пометнеш в злобата си, или сиЯлова отдавна?
  • 374 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 375 Еййййграбвай бастуна

    1 0 Отговор
    Хаиде с квтаматите Кире и при укрите,ама си сложи памперс.Време е да си ходиш у Канада при тати и мама.
  • 376 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 377 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #260 от "Желязна истина":

    Жертва хиляди войници за своя брат българина !
    А после на тръгване ограби до шушка същия този брат !!!
    Безплатен обяд нямааа !!!
    А прочетете повече , нещо сте заблудени
  • 378 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #358 от "Лея13":

    Лея 13 браво!
    Много много сте права !
    Но "умниците" няма как да разберат....
    Заблудени заблеяни овце са те..с промити мозъци!
  • 379 Това са

    2 0 Отговор

    До коментар #363 от "Бунтата":

    Варварски действия на брутален диктатор !!!!!!
  • 380 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 381 Ива

    2 1 Отговор
    Тези които защитават убийци са съучастници. Ако някой започне да ви бомбардира блока или къщата друга песен ще запеете. Жалки отрепки харчещи кислорода на земята.
  • 382 Този коментар е премахнат от модератор.