Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Май, 2022 09:22 2 823 25

Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата

  • еманюел макрон-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • европа-
  • украйна

Гласът му засега е глас в пустиня

Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Опитайте се да купите нова кола, произведена в Европа. Вече няма! Производството на коли замря. Дистрибуторите на европейски марки ще ви предложат японски, корейски, американски коли, или европейски на старо. Коли стар модел, забравени в някой склад, но нови модели няма да намерите. Юмручето на Зеленски, телевизионните му вопли срещу руския агресор и виновността на европейците, които работят с Русия, вече имат резултат. Като "Китайска капка", ден след ден, второстепенният украински актьор, се превърна в гробокопач на европейската икономика. Психолог от класа, той се прицели в съвестта на европейците и безспорно успя, защото за "съвест" каски и бронебойни жилетки няма.

Всекидневният сериал от автобуси с бежанци, плачещи майки, уплашени деца, както и соченият за виновник - Путин, раздрусаха из основи комфорта на западния гражданин. Зеленски пропусна да им благодари за гостоприемството. Задавени от излиянията му, западните медии не посмяха да разобличат най-корумпираната на територията на Европа страна, каквато е Украйна. Чашата започна да прелива едва когато "Зеленият човек" се самопроизведе защитник на европейските ценности и на демокрацията. Без да е поканен, той твърди, че Украйна вече е заслужила правото си на членство в ЕС!? Тръпките които побиват европейците, посрещащи бежанците, не го вълнуват изобщо. От Берлин Олаф Шолц предупреди, че ще са необходими 100 години за възстановяването на Украйна, но няма кой да чуе.

Още новини от Украйна

Лишени от енергия, с недостиг на суровини автомобилните заводи, един след друг, спряха да произвеждат. Те не са първите, не са и последните.

Джо Байдън, шест месеца преди фатални за него избори, кредитира опълчението на Зеленски с 40 милиарда долара. Тези пари гарантират на американската оръжейна промисленост поръчки за неограничено време.

С вековна омраза към Русия, поляци и украинци изобщо не говорят за Мир, а за победа. Победа за кой и срещу кого? Единствен Макрон се опитва да наложи дипломацията вместо стрелбата, но гласът му за сега е глас в пустиня. За разлика от него, войнствената Фон дер Лайен и женственият Шарл Мишел говорят като хора с изпити мозъци. Без да са избирани и без какъвто и да е мандат, тези високопоставени чиновници насърчават Зеленски да воюва вместо да преговаря. Едно е сигурно, продължението на войната води неизбежно към загуба на европейската икономическа и политическа независимост.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 89 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плюс минус

    57 12 Отговор
    Конфликтът би трябвало да бъде решен по мирен, преговорен начин.
    А сега западните държави наливат масло в огъня, снабдявайки Украйна с оръжие.
    Мир.
    Мирът е решението.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 8 Отговор
    А Макрон разбра ли , че французите са ..... украинци ‼️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Обективно

    50 10 Отговор
    Чеков, да ти припомня ли, че Майарон беше гарант по Минското споразумение, което укрите не изпълняваха, а той мълчаливо подкрепяше това, както и избиването на хора в Донбас и Луганск! Той и Меркел (другия гарант) са не по-малко виновни за днешните събития, така че не ни го разигравай, като някакъв "миролюбец"!

    Коментиран от #15

  • 7 Комон Сенс

    30 6 Отговор
    Макрон се опитва, но цяла Европа му стиска палци.
    Като изключим една държава, която вижда шанс за историческо разширение на националните си граници и лвияние, другите не искат война. Дори Грузия и Балтийските също не искат, защото нямат никакъв ресурс за съпротива.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Либералфашизмът е по-страшен от хитлериз

    16 3 Отговор
    На някогашното място на евреите в райха днес са поставени в Европа руснаците. Хитлеристите успяват да завлекат милиони в поход към смъртта за шест години, в Киев – за осем. Като идея фашизмът се пръква във Франция, скоро бурно се разпространява като идеология и практика в дълга редица страни по света. Основен негов постулат е „Единство чрез сила за борба с външни врагове“. Оттук израстват стъблата на милитаризма, нацизма като извратена формула на национализма, диктатурата, ксенофобията, расизма, геноцида. Фашистките режими се основават върху популистката вяра в пропагандираната идеология и в изключителността на Водача.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Италия

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Либералфашизмът е по-страшен от хитлериз":

    В учебниците, по които учех друго казваха.Италия е първоизточника на фашизма.
  • 15 А на теб да ти припомня ли

    4 20 Отговор

    До коментар #6 от "Обективно":

    Че същите тези мински споразумения бяха подписани след вкарването на сепаратисти в Украйна от русия. Преди това нямаше нужда от тях. Освен това в минският протокол и последващото споразумение участва и любимата ти русия.
  • 16 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Аман от чековизми":

    Виж пример за АНЕКСИЯ в уикипедия ‼️
    Доволен ще останеш ‼️
  • 17 Читател

    22 2 Отговор
    Джоузеф Борел, който е върховен представител по външните работи на Европейския съюз т.е. дипломат N:1 на ЕС, каза : "Единственото решение на проблема в Украйна е на бойното поле". Никой няма никакво намерение да спира войната !!! Ще се бият до последният украинец.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пилот на Ферари

    13 2 Отговор
    Това го разправях още преди два месеца . 25 завода за готови автомобили има в Русия . От всички марки и модели .Произвеждат се там , а се транспортират после навсякъде .

    Освен това има заводи за шасита и каросерии. Заводи за двигатели .Заводи за алуминиеви глави и блокове . Заводи за автомобилни гуми ...

    Всичко това произведено с ниски цени на газ , ток , работна ръка....

    При цена на тока 800€ и газ 2000€ , при три пъти увеличение на желязото и алуминия - какво ще произведат и за колко пари ?
    И на кого ще го продадат после?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Матей преображенски

    4 2 Отговор
    Тоя макарон за кой път ходи при Путин да му се моли да пусне френските офицери,укриващи се в подземията на Азовсталь?Припари им под краката и взеха да се правят на смирени и кротки.Нямало производство на коли,ами това ли е болка за умиралка ?Скоро целия ес ще закъса за енергия,ще изпадне в икономически колапс,а за това са виновни американците с техните вечни санкции и противопоставяне на ЕС срещу Русия.Да,западняците ще се наложи да изпият горчивата чаша до дъно,както ни е я пием от 32г. и белким се вразумят,това е единственото им спасение,тъй като се озоваха между чука и наковалнята.
  • 22 горски

    2 2 Отговор
    Започна да се говори за вразумяване на европейците...
    Те ще се вразумят след като обеднеят.После ще си сменят правителствата.Новите правителства малко по малко ще смегчат политиката на конфронтация.Така е било от как свят светува.
  • 23 горски

    4 0 Отговор
    А междувременно,едни политици и фирми рязко ще забогатеят от тази война.Както се е случвало с други войни.В момента някои американски фирми и политици,крадат яко и от собствения си народ,после и от въпросното оръжие ,като го делкат със Зеленски и сие.В Украйна без война корупцията беше бомбастична,сега е просто неописуема.
    За това се мълчи,защото ще разруши пропагандата за героичния украински народ,който докато гине по фронтовете,олигарсите го докарват до просешка тояга.След гази война,ако остане някаква Украйна ,която не е под руско влияние,ще има бунтове и революции.
  • 24 Варна

    0 0 Отговор
    Авторът на статията някак пропуска да сподели, че в момента ако искаш да си поръчаш да речем Тойота от магазина, може да почакаш до 8 месеца. - За корейските също не се чака!
    Не знам защото толкова авторът се пробва да обвини нападнатия за несгодите в ЕС.
  • 25 Калмук

    0 1 Отговор
    Чеков, Чекооооов, днешната пропагандата изискава изтънченост, ум, интелект ... а ти я караш още по Сталинските методички от началото на 50-те. Харчи си пенсията и не се бутай в неща, които не разбираш - отдавна никой не те слуша.