Last news in Fakti

12 Юни, 2022 13:00 7 538 152

Огнян Минчев: Кремъл безмълвно свлича България в ничията зона*

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • ес интеграция-
  • вето

Ако утре се изправим пред беда - няма да има кой да ни защити

Огнян Минчев: Кремъл безмълвно свлича България в ничията зона* - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не мога да разбера защо повечето свободни, разумни и независими публични говорители - журналисти, политически коментатори и анализатори, интелектуалци - пропускат "покрай ушите си" и не реагират на системните внушения на руската пета колона в България, която успешно вече повече от десетилетие безпрепятствено обръща на изток значителна част от общественото мнение в България?

Това коментира във "Фейсбук" проф. Огнян Минчев.

Забележете - няма нито един руски говорител - т.нар. "русофил", който да не защитава пламенно българското вето върху преговорите с ЕС на РС Македония.

Нещо повече - всеки, който поставя под въпрос целесъобразността на ветото, бива наричан от руските петоколонници "национален предател". Откога руските националисти в България станаха толкова големи български патриоти? Не бяха ли те, които харизаха на македонизма Пиринска Македония и с взлом тръгнаха да обръщат българите в македонци?

Мисля, че е добре да видите какви печалби инкасира в Македония основния руски съюзник на Балканите по време на българското вето, за да разберете патоса на русофилите - петоколонници. Белград привлече Скопие към своя "малък Шенген", придоби телекомуникациите в РС Македония и - в частност - контрола върху съдържанието на повечето кабелни телевизии на македонска земя.

Докато ние решаваме какво трябва да поискаме от Скопие за да дадем зелена светлина за преговорите,

Белград вече получи всичко, което поиска. Москва - също.

РС Македония може евентуално да влезе в ЕС в неопределено бъдеще, но задължително след Сърбия. Белград ще бъде патрон на това присъединяване. Москва засега получава бонуса на разделените Балкани, в чиито конфликти и в "пукнатините" помежду им може комфортно да се намести великодържавната имперска политика "разделяй и владей".

Няма ден, през който натрапчивата пропагандна теза за "виновната Украйна", посмяла да поиска своята свобода и присъединяването си към обединена Европа да не бъде лансирана като дълбокомъдрено "геополитическо" оправдание за бруталната агресия на Кремъл срещу Киев. Да поискаш своята независимост е равносилно на предателство в светогледа на имперска Москва... И на нейната пропагандна прислуга в София.

Истинско предизвикателство е да се изброят лъжите, с които кремълските хибридчици на българска територия лансират една основна теза - България не е на мястото си в ЕС и в НАТО. Нейното място е в Евразия. Откакто започна руската агресия в Украйна тази арогантна теза бе "смекчена" - България трябвало да бъде "неутрална". Да наблюдава от "равна дистанция" как Кремъл изтребва един свободен европейски - близък на българите народ.

За съжаление, хората, които знаят, че всичко това е лъжа, в голямото си мнозинство се възмущават, но мълчат. Националните медии са силно доминирани от великодържавната имперска пропаганда. Но не само медиите. Тази пропаганда се води по университети, във военни поделения, в стотици "специализирани" сайтове. Единствено в социалните мрежи могат да се открият изказани позиции срещу лавината хибридна пропаганда, заливаща българското общество.

Защо мълчим?

Не чуваме ли, че все повече млади хора - непознаващи близкото ни минало - приемат тезите на хибридната пропаганда като истинни и естествени? Не разбираме ли, че в един момент пропагандната война срещу България ще постигне целите си - да ни извади от семейството на европейските народи, да ни остави без протекцията на Североатлантическия съюз и да ни превърне в лесна жертва за поредно поглъщане от изток.

Та нима и днес нашата енергетика, нашата олигархия, нашата корупция и нашият политически хаос не носят печата на мощния контрол от страна на уж бившата ни колониална метрополия на североизток?

Всички вие, които разбирате това - спрете да мълчите! Времето да се каже "стига" е днес. България безмълвно се свлича в ничията зона - в разлома между цивилизования свят и агресивните новоимперски амбиции - както на североизток, така и на югоизток.

Губим всякакво уважение от страна на съседите и на партньорите си. Ако утре се изправим пред беда - няма да има кой да ни защити. Време е да дадем отпор на тази цялостна стратегия за "отвличане" на България обратно под контрола на великодържавната сатрапия. Много скоро ще бъде късно.

* Заглавието е на ФАКТИ


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 147 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя дърт комунист

    136 32 Отговор
    бивш член на БКП ина БСП после пак изпълзя

    Коментиран от #43, #46, #89, #103

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Историчка

    166 41 Отговор
    Руската пета колона е силна, защото американската пета колона се състои от посредствени агитатори като Огнян Минчев!
  • 4 мечо

    13 83 Отговор
    за ветото за македония иска да кажа македония си оделна даржава нияма бадеще да живееш вав миналото даржавите са такива каквито са ветото триябва да се вдигне за нас как са го вдигнали да се присадениме кам ес

    Коментиран от #116, #134

  • 5 Тапет Нула

    95 26 Отговор
    На чичката пистоледа не му става отново заради Кремъл
  • 6 ПБФ

    96 15 Отговор
    Доста народ се оказа с тясна специализация "Кремъл" и "Путин".
    Още преди да си отворят устите и знаем какво ще кажат.
    Други са тясно "специализирани" по "англо-сакси", евреи и дори българи (ако не сте забелязали има и такива, които каквото и да кажат, все подрива интересите ни и самочувствието ни)...

    Жалко е, че толкова много хора пеят по знак на чужди диригенти.
    Доста са отлепили и са прекалено лесно разпознаваеми от обществото. Ефектът от ежедневните им филипики е нищожен.
    Имаме нужда от истински български дебат. Не от резонатори на тази или онази чужда пропаганда.
    И този дебат съшествува, но медии, университети и партии правят каквото могат да го заглушават.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Копейкин

    35 49 Отговор
    Аз вече се продадох за рубли

    Коментиран от #118

  • 10 Азиим

    129 35 Отговор
    Вече 15 г. сме в семейството на „европейските народи”, и каква полза - все по бедни, изчезващи като народ, нещастни....Ама професори, бол.

    Коментиран от #63, #112

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Болшевик

    31 39 Отговор
    Как няма кой да ни защити ? "Братушките",разбира се... Ще направят десант при паметника на съветската армия в София...и да се приключва !

    Коментиран от #15, #122

  • 13 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    71 21 Отговор
    МиндJев, МиндJев, голям си лапаCH на центове...

    Коментиран от #56, #72

  • 14 Голям пазар изтървахме

    73 19 Отговор
    Македонския пазар, най-великите пазар, вай вай квоще правим без него! Отстояваме си българщината, малко е късно да искаме мъкедонците да станат отново българи, но поне можем да предотвратим кражбата на историята! А тя, Русия няма да ни закача, знае че народа е смея, а колкото до НАТО, видяхме как дадоха Кипър на другия окупатор!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стилиян Костов

    41 64 Отговор
    Този път в България ще останат единствено циганите и русофилите , да се радват на руското робство!

    Коментиран от #51, #75, #119

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Д Талев 1940

    39 45 Отговор
    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 !!!?

    37 62 Отговор
    Винаги с Европа, никога с мракобесническия путинов Гулаг !!!?

    Коментиран от #27, #121

  • 21 Пострадал

    89 22 Отговор
    Свлякахме се преди 33 години да повярваме на такива ментарджии дето плямпаха за някаква си тяхна демокрация и която ни докара на този хал ,никаква РУСИЯ не ни е виновна ,каквото сам си го направиш и ГОСПОД не може да ти го направи! Ти как очакваш да е след като вече сме неприятелска държава на РУСИЯ ,те пък за какво ли още ни смятат за държава то нищо не е ,огледай се и ще разбереш ,кое е наред здравна ли ,образователна ,съдебна ли ,система работи ?Кой ли ти вярва на брътвежите ти? Гледай народа на какво дередже е !

    Коментиран от #23, #99

  • 22 Стига бе

    75 22 Отговор
    Начи кво викаш- евронатовска България, осеяна с американски бази и военщина .. и Кремъл я прави дран паран и свлича към бездната.?!?!
    Егати и смптаното нато, за кво ми е??? Само да ми дере кожата...

    Коментиран от #144

  • 23 това е

    65 15 Отговор

    До коментар #21 от "Пострадал":

    защото България извърши прехода по руски образец - нямаше лустрация, всички комунисти се премениха в демократи и станаха олигарси - затова сме на това дередже.

    Коментиран от #24

  • 24 Верно ли

    69 17 Отговор

    До коментар #23 от "това е":

    И плана Ран-ът е руски образец, а?!
    И американското протеже и.костов имаше мнозинство в парламента, но не извърши лустрация по нареждане от Козяк.
    А познай защо?

    Коментиран от #30

  • 25 Вовата

    10 25 Отговор
    Амии РСМ е забранена тема в трите национални телевизии.Ама как така ще допуснат дебата и ИСТИНАТА.Що не канят историците от РСМ да видиме българските Професори и Доценти завършили ли са 11-ти клас или ДС школи.Иначе ни приглушиха ушите с другата точка, ама тя се оказа точката на мафиата и престъпника.Да видиме дебата що за Конституция и българската и що на РСМ.Да видиме по напред като общество от нас ли са в РСМ или ние сме пред тях.Да чуеме какво разбират и практикуват като демокрация и каква е демокрацията в България.
    Това е.Крият информацията и зомбират хората с истината на ДС ченгесурата.

    Коментиран от #33, #35, #125

  • 26 Милошев

    53 12 Отговор
    Професоре, професоре, Огняне, Огняне Минчев. За българските простотии и магарии все някой друг ни е виновен.
    Като почнеш от балканската война и свършиш с днешните идиотии на управляващите????????????????????????
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Матей преображенски

    47 14 Отговор
    Абсолютно празнословно дрън-коте-не,какво е направила Русия,според такива дрън-ка-чи,нищо!?Сата-нин-ските щати ни вкараха в девета глуха с цел да ни унищожат,за тях сме зловредни като приятелски настроени към Русия и потенциална опасност за балканския фланг на нато.

    Коментиран от #34

  • 29 Мечтите на рублоядите

    18 45 Отговор
    Руснаците приключиха..украинските патрони просто няма да свършат мирен договор няма да има докато има окупирани части от украина..нашите рублояди тука нито могат да ни извадят от ес нито от нато нито могат да свалят ембаргото..дребни партизански акцийки за чесане на самочувствието на гру дал бог продажници в България бол но нищо съществено няма да се промени..русия просто не е алтернатива за нормален човешки живот

    Коментиран от #38, #126

  • 30 Шалом

    13 32 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    Този план е съгласуван с друговерците от Кремъл,другарю.

    Коментиран от #36, #123, #150

  • 31 нннн

    60 9 Отговор
    България е нагазена, сгазена и прегазена от сто и пет англосаксонски, брюкселски и сороски, абе, ,,демократични" колони, тоя се загрижил за руската колона. Нашите ,,приятели" , вместо да натискат България за ветото, нека натискат Македония да изпълни договора! Как е възможно 100 000 македонци да имат български паспорти, а при преброяването българите в Македония да са 3 000?
  • 32 ИВАН

    39 6 Отговор
    Тъй, тъй, важното е да се шуми, да се бърбори, всякакви празнодумци да дават мнения и нещата вървят в посоката зададена от господарите и неусетно се случват ... всеки знае прозореца на Овертон
  • 33 Кирето

    43 4 Отговор

    До коментар #25 от "Вовата":

    Не са ти нужни техните маке "професори". Отвори интернет, там има преснимани македонски учебници- просто губиш ума и дума..от глупости и измислици.

    Коментиран от #137

  • 34 е като сме

    12 37 Отговор

    До коментар #28 от "Матей преображенски":

    приятелски настроени към русия не го ли заслужаваме? За САЩ сме ненадежден съюзник, така е като не успяхме да изчистим комунистите и русофилите.

    Коментиран от #128

  • 35 Вова ли си

    28 2 Отговор

    До коментар #25 от "Вовата":

    .....заспала сова ли си, ако беше внимавал в часовете по История, и беше чел различни източници за историята на България и Юго- западна България (както я наричаше покойния проф. Б. Димитров) щеше да знаеш, че такава държава до 1943 г., Няма.
    Но тези занимания са висш пилотаж и не са на нивото на Гении, като теб.
    Виж коментар 27, изглежда и за теб важат последните му 2-3 реда
  • 36 Отворено общество

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Шалом":

    Да, доообре.., и аз така си мислех, обаче не моа а го докажа..
  • 37 ежко

    58 7 Отговор
    Огнян Минчев, Иво Инджев и Евгени Дойнов са една манджа.Добре хранени при социалима и като свърщила манджата, се извъртели към другото плюскане -грановете.Чета единия и все едно слушам другия.Провалена работа!Все руски агенти, ДС и пети колкони им се привиждат.Фантастики някакви.И не могат да асимилират простата истина,че Русия не им е виновна,че техните ментори се провалят!Въпреки наливаните пари в джобовете на т.н. елити."Журналисти, политически коментатори и анализатори" отдавна се асоциита с плява.Политически планктон, не произвеждащ друг продукт освен алабализми но за сметка на това добре хранен и обгрижван от едни пари идващи извън границите на България!

    Коментиран от #52

  • 38 Май си

    20 7 Отговор

    До коментар #29 от "Мечтите на рублоядите":

    .....космояд Майна...
    Прочети коментар 27, и в случай, че горния ти завършек на тялото не е "закачалка на каскет" ще осъзнаеш колко си заблУден.....
  • 39 Мутата

    37 15 Отговор
    Днеска е Денят на Росия. Поздравления.
  • 40 Мутата

    32 9 Отговор
    А на този производител на дебели фекалии никакви внимание. Ясен е.
  • 41 Тодор Димов

    17 41 Отговор
    Вие всичките сте идиоти. Мразете Турция, от която руските азиатци трябвало да ни "освобождават". Все глупотемини, които никога няма да свършат. Измислени "добрини". А бе... кой и къде е видял нещо добро от русняк, бе!? "Дърти комуняги", "исторички" дето не си знаят пола... Като погледнеш, все дефектен народ... Както е дефектна и тая прословута Русия. Комунизъмът я изяде отвътре... (къде бързаш бе машинке?) Е-е... всеки заслужава съдбата си. Но с калпавата Русия българите никога не са имали нещо общо. Някои побърканяци и сега се мъчат да пробутат някаква "любов"! Каква любов (да не споменавам некому майката) между културен народ с хилядолетна история и... някакви нещастници дето нямат нищо общо с човечеството. И продължават... "Май като маймуни си бяхме най-добре"..

    Коментиран от #44, #127, #138

  • 42 Та за руската хибридия... минчев

    44 10 Отговор
    Божее хибридия... пускаш Бнт, Бтв, Нтв, Дикофф, дръмжиефф, курлезич ...абе от секъде хибридия....

    Вече не смея да отварям нито тоалетна, нито хладилник, фризер и т.н. защото от всякъде изкача фейкинфо колко лош, агресор, изнасилвач и детеядец е Путин и Русия и колко трябва да помагаме на фашагите от Окрайна за да се постигне мир и то като я тъпчем с оръжие... ти да видиш!!!
    Мир с оръжие...БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    Ей спрете се малко, засрамете се, намалете хибридията... дайте и друго мнение, истината не е едностранчива... ние можем да мислим и да си правим изводи!!!
    Докарахте ни да слушаме тайно ГОВОРИ МОСКВА както се е слушала някога Свободна Европа!!!!

    Коментиран от #67

  • 43 Тодор Димов

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "тоя дърт комунист":

    Е-е... е охлюва трябва да живее. Вие за какво мучите?
  • 44 то до ре, то до ре... дърто ма га ре

    16 7 Отговор

    До коментар #41 от "Тодор Димов":

    Ти май НЕ СИ УМЕН.... знаеш си, нали!!!
  • 45 чичо стамат

    18 8 Отговор
    По татово време когато нещо не вървеше в държавата ни обвинявахме ,,гнилият капитализъм,,.Сега при демокрацията ни са виновни руснаците.Никога вината не е в нас все ще има някой външен виновен за дереджето ни.Вкарахме в парламента един ЧАЛГАР(И.Т.Н),който със своята псевдополитика такова на патките мерията.Да не забравя и КОПЕЙКОВЦИТЕ(ВЪЗРАЖДАНЕ).Никой не ни е крив след като в БЪЛГАРСКО има хора които вярват на такива политици.Спомнете си ситуацията около И.Т.Н.когато имаха възможност да съставят правителство и не положиха никакви усилия.а мълчаха като къпани гъ--ве в продължение на месец и накрая върнаха мандата но все пак имаше хора които ги вкараха в парламента за да разбият коалицията и то в такова бих казал ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО.
  • 46 Тодор Димов

    8 16 Отговор

    До коментар #1 от "тоя дърт комунист":

    Е, дърт-дърт... Ама вие по-млади ли сте от него? А и да сте, полза няма.
  • 47 Ех Огняне,ех Минчев...!

    31 7 Отговор
    Ама тя Русия ти е виновна и затова,че...,,самолета ти е свлечен и приземен трайно на летището..."...!
  • 48 В.В.П.

    38 10 Отговор
    Искаш да станем като Окрайна ли?.Да слушаме.нашите велики покровители от Вашингтон .Русия не може да бъде победена с война ..Как трябва да се обясни това на животното политик.ЗАТОВА САШ ДА СЕ МАХА ОТ БЪЛГАРИЯ!.Нищо не може да защити Нато .само опъна 3 млд за присъствието си ..Ай стига глупости!.Русия и Путин преди 4 мес ,си мислеше ,че ще постигне някои споразумения ,без война ,не стана .Днес е наясно.Киев ,пък си мислеше че Русия ще постреля малко и ще си иде,уплашена от ЕС,НАТО Сащ Япония,от видео клипчета ,и пропагандата..Днес е наясно ..Споразумения ще има ,но по трудния начин ..И ако няма ,няма значение.

    Коментиран от #145

  • 49 АМАН ОТ ЛЪЖЦИ И ЛИЗАЧИ!

    33 8 Отговор
    КРЕМЪЛ ЛИ ПРАХОСА 9 МИЛЯРДА ЗА 9 ДНИ???? ИЛИ ПРОСТО КИРО И КОКОРА ХАРВАРДЦИТЕ???? КАКВО ОБЩО ИМАТ МОСКОВЦИТЕ С НАЩЕ ХАРВАРДСКИ ПРАХОСНИЦИ???? Я ПО-ПОДРОБНО ЗА ИЗХАРЧЕНИТЕ 9 МИЛЯРДА ЗА 9 ДНИ!!!! Я СТИГА ЗАМИТАХТЕ НЕКАДЪРНОСТТА НА КОКОРА ИЛИ НАГЛОСТТА НА ПП, ПРОСТО КИРО И КОКОРА! ПОЛИТПОДЛОГА Е МИНЧЕВ!
  • 50 А някой в България знае ли,

    39 10 Отговор
    че на 24 май тази година на Червения площад, залят от народ, Русия поздрави България с празника и целия площад беше огласен от "Върви народе възродени"? Така може би е по- добре да се прави политика, от колкото със санкции и противопоставяне на народите.

    Коментиран от #62

  • 51 Кочо

    25 6 Отговор

    До коментар #16 от "Стилиян Костов":

    А, ти прекрасно творение, образец на човешкия вид, до къде се свлече! Сигурно през целият си живот не си свършил работа за пет пари! Само хвалебствени дитирамби за колониалния господар, и неспирно ще вдигаш врява, защото без господаря си ставаш единствено за бунището!

    Коментиран от #139

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Перо

    29 5 Отговор
    И това джендърско недоразумение е станал Ковид “професор”! Титлите станаха стока като на пазара! Последните 2-3 г.,кьораво и сакато станаха “професори”!

    Коментиран от #68

  • 54 В.В.П.

    20 12 Отговор
    Радев да отива в Кремъл и да цълува ръка на путен.Да иска нефт и газ ,щото нещата се усложняват много .Искам газ на 50 Ст ..Бензин на левче..Няма да ставаме руснаци ..Българина е българин където и да е ..Поляците ,защо не влязоха в боя в крайна..??.Ей на тоя въпрос дай отговор .
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 чичо стамат

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    И ЧАЛГАРСКАТА(И.Т.Н.) ПАСМИНА Е ЗА ИЗМИТАНЕ.
  • 57 В.В.П.

    25 5 Отговор
    Оооох как ни защити ,великите сили ,,през 500 год Османско робство..?.Сащ ги интересува да си опъват златото и да си държат базите ..На индианците от България им е все едно..
  • 58 бай

    25 14 Отговор
    обяснявам на всички драскачи и политици западно и гендерно ориентирани Лубовта на Българина е генетично заложена на 90 % от Българския народ към Русия а не към запада колко и да се мачите максимум 2 % да се преориентират на запаг или да станат педали

    Коментиран от #61, #94

  • 59 Админчо

    8 4 Отговор
    .....браво модераторчо....
    Явно се разпозна, като лирическия герой на коментар 27.
    Достоен си за орден Сталин НКВД lва степен, ти ли ще ми купиш еднопосочен билет до Сибир (пардон, концлагера за немски войници в западна Германия от 1946 г., - където еее имало има- няма ок. 1 000 000 човека)..
  • 60 Край

    34 5 Отговор
    "Ако утре се изправим пред беда - няма да има кой да ни защити." Тоя няма ум за средношколец ама станал професор. Всяка една държава трябва да защитава нейния народ. Любимото ти НАТО /командвано от САЩ/ няма да подкрепи българите при конфликт с нито един техен съсед. Запомнете го добре. Българите няма да бъдат предпочетени нито пред турци, нито пред гърци нито пред румънци нито даже пред сърби и даже пред албанци и македонци. Това е положението Минке /Минчев/.
  • 61 ква любов

    13 19 Отговор

    До коментар #58 от "бай":

    кви 5 лева, в политиката любов няма, има интереси и на Запад са парите и просперитета, на изток кочината ТОЧКА. Пропагандата през комунизма яко ви е промила мозъците в любов и вярност към россия.

    Коментиран от #129

  • 62 В.В.П.

    21 1 Отговор

    До коментар #50 от "А някой в България знае ли,":

    Годините ,които живях в ЕС ,имах много познати или приятели и руски и укри .И всички до един казаха ,че двамата българи Кирил и Мифоди.са сътворили нашата азбука.Не съм уточнявал че Кирил у Методий са византийци..От Солун.Ставаше ми кеф..И удряхме по някоя водка за укрепване на приятелството .

    Коментиран от #113

  • 63 Тодор Димов

    12 20 Отговор

    До коментар #10 от "Азиим":

    Е, с комунистите е така. Щом не ти изнася, отивай в Африка. След две-три хилядолетия като се върнеш ще намериш същата помия. Българите "обичали" Русия... Санким не им е било известно с какви боклуци имат работа..
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 анонимен

    13 1 Отговор
    Поздазглавието за беддата ми звучи мн в стил на любимото на съвременните управляващи и началници "преди да искаш нещо, запитай се какво си направил и дал ти". Т.е. вие сте ни избрали и сложили тук, но не търсете отговорност за свършеното от нас, а от себе си. Пълен смях. Интересно ако работата ти не е в политиката и ти поискат отговор защо нищо не си свършил, какво ли ще последва при такъв коментар.
  • 67 Моряка

    25 3 Отговор

    До коментар #42 от "Та за руската хибридия... минчев":

    В последно време-незапомнена инвазия на американски хрантутеници по американскитие телевизии-БНТ, БТВ ,НОВА,да не говорим за клозеттните казанчета и изживяващата 7-ма младост,все по нападателната Кулезич.Но колега,изпускаш другите пиявици върху гърба на Мустафата,зовящите на война с Русия- пинчерите около Пасито,все бивши съветски възпитаници и чеда на АБПФК.А пък такива изтъркани,недоизметени боклуци,като посочените от тебе стипендианти на чичко Шорош,Огито Минчев,Дайнов,Инджев,кой им обръща внимание вече,саморазлагат се от злобата,която излъчват.Не чустваш ли вонята,излизаща от ТВ-екрана.Ей за това махат Херо Мустафата,знаела не знам си колко езика,но не знае аксиомата,че със стари ку......ви,нов бардак не се прави.
  • 68 просто

    13 4 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    е проф ?!Простак с мазни ,дърти локуми....
  • 69 Тодор Димов

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Болшевик":

    За тебе не знам. Ти си се самоопределил.
  • 70 В.В.П.

    16 4 Отговор
    Явно е че ,България страда от тоя конфликт ,защото България е духовния баща на Русия и Окраина..Не може да мрат твои хора и да се радваш ..!.Ако се трепят Франсета ,немци и англичани ,това е друга работа..
  • 71 Путинофил

    11 11 Отговор
    Минчев, нещо не си в час! Тази територия е населена предимно с путинофили от много отдавна!
  • 72 Тодор Димов

    6 7 Отговор

    До коментар #13 от "ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Първо комунягите! За останалото после ще мислим. Ако има останало.
  • 73 Айде стига

    23 5 Отговор
    С тоя Кремъл. 15 години сме в ЕС, 20 в НАТО и все Кремъл ни дърпа нанякъде. То че тия експерти и професори ще се пенсионират с тая тема е ясно, но май ще я завещават и на внуците си.
  • 74 В.В.П.

    22 4 Отговор
    За бомбите над Сърбия ,Белград,българите страдаха ,обаче Бг политикът Костов и Стоянов ..се радваха ..иврея Паси плачеше от кеф..

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 незнайко

    20 4 Отговор
    Нямало кой да ни защити !!! Нали всичките ни военни бази ги дадахме на САЩ ??? Значи те ще ни защитават освем ако това не е поредната ни издънка !!! 30 години никой не ни напада и няма от кого да се защитаваме , как сега изведнъж изникна този въпрос ??? 30 години ни тикаха в ГЛУХАТА УЛИЦА, тези които се кланят на САЩ !!! Сега се замислиха ЗАЩО, но вече мандалото хлопна !!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Лайниан Минчев

    12 5 Отговор
    Тъпп съъм
  • 79 Верно ли

    13 4 Отговор
    Минчев, и за такива като тебе - и за вас сопа!
  • 80 Наблюдател 1

    4 7 Отговор

    До коментар #74 от "В.В.П.":

    А за изкланите в Сребреница нещо да кажеш?

    Коментиран от #85

  • 81 Той

    13 3 Отговор
    Тоя е пълен предател, навивани да пуснем Македонците без никакви условия .,.
  • 82 Фффффф

    12 8 Отговор
    Така е в България,всички журналисти, литератори, интелектуалци, ДС, ДАНС, ДПС, БСП, ГЕРБ, възраждане всички работят за интереса на Русия, и срещу интереса на България

    Коментиран от #130

  • 83 .,,

    10 1 Отговор
    На очите ли минке за вярвам или тук на вас платените тролове. В България има много богати хора. Питам дпс откъде, минке, са им парите, че в камъните построиха жилища. А българина минке, болен страдащ и утеха при попа намира от дсмюсюлманина минке. Чок сеир хора сте платени тролове. И днес ми стачкуват децата на мвр, това са хира минке на бкп дс москва сите
  • 84 111

    7 7 Отговор
    Радев бил най уважаван. От кои е той. От путин е. И това е казано и доказано от даскалиците на даскал боядисаният с боя коса арменец. Всички са заедно в игрите, комунистите на багдасаров, радев, нинова, караянчева, хасан, янко, вълчо вълчици все. Народа гладува, те си живеят мъже жени любовни игри, все в нс са те. Не става за живеене в България, не че и на запад не е същото, българина не го смятат за човек навън, а в бг още по зле, ако тати не е депутат и мама не е проститутка
  • 85 В.В.П.

    12 3 Отговор

    До коментар #80 от "Наблюдател 1":

    Ами аз какво да ти кажа.?. Военно престъпление,режисирано о Цру.изпълнено от наказателна група ,подобни на Азов,.ТАКИВА ДЕЯНИЯ СЕ ПРАВЯТ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ДА СЕ ОБВИНИ НЯКОЙ В НЕЩО .В случая ,геноцид..Бомбенето на Белград ,беше по друго време 99 та , сребреница беше при Гражданската война.92-95та..Де факто това престъпление ,даде зелена светлина на НАТО да цепят Косово и Черна гора от Сърбия..

    Коментиран от #92

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Анонимен

    0 7 Отговор
    СИВ от 1944 до днеска. Ссср
  • 88 Иво

    5 15 Отговор
    Заплахата България да стане азиатско руски придатък е съвсем реална. Повече от 10 год. се промиват мозъците на хората от селата и младежите че България трябва да влезе в някакъв Евразийски съюз. Чалгаря и неговия началник Радев изпълняват този план на Путин срещу много много пари но не рубли. 🤩🤩🤩🤩🤩

    Коментиран от #132

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 баба Ванга

    3 14 Отговор
    Минчев никога не е бил член на БКП/БСП,
    а ти си гъ.золизец на джуд.жето Путя, което Господ ще прибере в А.да след 3 месеца!!!
  • 91 5577

    20 2 Отговор
    Ми много просто бе г-н Минчев. Запада вече не може да надува икономическия балон като се радваше от деветдесетте години на подарени пазари от изтока. В моя град имаше десетина завода на световно равнище които изнасяха на седмица по тир. Още работя с тия хора които имат спомени. Ако днес политиците ни издействат тия пазари и поне 3 завода от този ранг отворят с последна дума на техниката с висока производителност, то ще караме чисто нови коли като в Северна Италия. Тогава и пенсии ще има и здравеопазване и образование. Най важното няма да сменяме толкова често управляващите, защото всички ще са доволни. Ще говорим за човешки добродетели и как обществото ни се развива демографски. Какви небивали неща наговори в тая статия. Изток запад, всеки гледа да те използва.

    Коментиран от #95, #146

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Очевидец

    11 3 Отговор
    Обществото е болно. Никой не го еня. Заплатите си получават те в НС и извън нс с получените субсидии. Множат се като майски бръмбари дечица красиви чернооки и кой, никой не им се труди. Диктатура май Путин трябва в Бегето да въведе, че след време народните ни избраници няма и пенсии да имат
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Експерт

    4 21 Отговор

    До коментар #91 от "5577":

    Кой е този град по Тошово време с десет завода на световно равнище, като тогава в България нямаше толкова??? Промишлеността ни беше един век НАЗАД

    Коментиран от #133

  • 96 В.В.П.

    4 0 Отговор

    До коментар #92 от "Дедо Пене":

    Много питаш дядка!.
  • 97 Анонимен

    12 0 Отговор
    Преди 1989 запада им е изпращал части на разрушените заводи и нищо не са правени и така костов се наложи с работническо мениджърската приватизация. Днес работят около 200 души. През живково яко се крадеше или след 1989 също и кво директора и гл счетоводителка от много крадене си отидоха от тоя свят на 60. Има възмездие. Много хубаво не е за хубаво. Готовите пари месно се харчат и днес са зле семействата им, по цял ден по града обикалят и т н. Алчността е болест. Прости сме и стига с тия научени фрази от разни историци и платени тролове
  • 98 ХиХи

    10 1 Отговор
    Нито сме руснаци, сърби, комунисти. Удовлетворен ли си деди. Да не си търсиш млада невеста.
  • 99 Тодор Димов

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Пострадал":

    Ако само ще мрънкотиш, отивай в гората! Там може катеричките да те слушат.
  • 100 Циник

    21 2 Отговор
    Аман от пишман анализатори. Първо, Македония е като Украйна - измислена държава върху стара историческа територия, която винаги е била подвластна на други държави. Ако поддържаш Украйна, значи поддържаш и независима Македония. Или обратното. Не може да защитаваме свободна от Русия и руснаците Украйна, а да отричане правото на македонците да си имат държава свободна от българи и българско влияние. Да му го обясни някой на тоя. Второ, както сам казва този- Сърбия не се кара с Русия и получава своето. Ние само и се дървим и в резултат ядем голямото дърво и тепърва ще го ядем още повече. Дори и на куха лейка като този анализатор трябва да стане ясно кой е направил правилния избор. Подсказка: не сме ние!
  • 101 Анонимен

    12 0 Отговор
    Крадат едни и същи от 44-та до днес, родители, деца, внуци. Оправия няма да има. Кой може да се спасява. Нечакайте добро вече от България и света днес и утре от политиците. Цели фамилии работят на платени държавни служби и цели други полугладни децата им, общо получавайки 1 000 лева български.

    Коментиран от #136

  • 102 Есаул

    21 3 Отговор
    България губи ли уважение сред съседите и"партньорите"?! Да, България се възползва и използва като презерватив "западните партньори". В ущърб на българския народ и на българската държава. България суверенна държава ли е?! Какво даде членството на България в ЕС? Сривът на лозарската и винарската промишленост, който остави без работа огромен брой българи! Какво получи България в замяна? Бази на НАТО на нейна територия, които сега са станали цели за ядрените бойни глави на силите на руската армия? Вижте колко е намаляло нивото и качеството на живот на българите след влизането на страната в ЕС! Когато, както казва Огнян Минчев, България е била "под колониалния гнет на метрополията" - Москва, в България е било развито машиностроенето, отличната електронна промишленост, а нейните продукти са били много търсени в света! Плодове и зеленчуци-СССР го купи "в пъпката"! И колко вино продаде България на "колониална Москва"?! И колко пъти ЕС или НАСА изпращаха български космонавти в космоса? Нито веднъж! А Русия си сътрудничи с България в космоса дълги години-в полза на България!

    Коментиран от #114, #140

  • 103 Пешо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "тоя дърт комунист":

    Мръсниците не са от никоя партия. Това е категория ценностна и морално етична нагласа на определени хора, които мога да бъдат във всяка организация или партия, стига да е в интереса им.
  • 104 Жорж Папазов

    16 0 Отговор
    България е държавата на шуробаджанаците.
  • 105 Чичо Дончо каза

    15 2 Отговор
    ЕС разруши България,ние ще разрушим ЕС.
  • 106 Сандо

    19 0 Отговор
    Млъкни бе грантояд.Всеки,който не е като вас е предател,а?Най-омразни са ми лизачите на бившата власт,превърнали се в най-върли лизачи на настоящата.Те са най-отвратителната част от едно общество!
  • 107 Дедо Бойко!

    10 0 Отговор

    До коментар #92 от "Дедо Пене":

    Аз съм стара комунЕга и не ги одобрЕвам тези ми ти кланета по сръбско...
  • 108 Градски

    11 0 Отговор
    След 1989 всички комунисти отричат всичко сторено от ссср. Скъсаха си бкп книжките, директора де. Сдс го назначи за директор, уволни го бсп, започна бизнес, не успя и плака за бкп, че заплата сигурна и се спомина, умря. Не всичко е било зле при ссср. Всичко бе на ниво. Стоките им сделано в ссср тенджери под налягане, сешуари и кво ли не още са здрави, дори и апарати за кръвно. Обувки за една седмица, а скъпите стоки не можеш да се доближи човек, за да ги има. Боядисаха се всички и днес си живеят с парите от отрудените роби и с пари изпращани от запада на старите им родители. Жиганката родила 5 деца, но й благодарят и всеки месец ходи да си помучава изпратеното от децата им... Може ли да ми кажете, от кое мое дете ми е изпратило парите. Те политиците искат само да ги хвалиш, а те да си ви лъжат и живеят старата номенклатура на ваш гръб, любовници пари жени деца да си изучат да им купят по няколко имота в бг и по света, а ту упи, работи за тяхните хора
  • 109 Сократ

    13 2 Отговор
    Поредния соросоид
  • 110 2022

    14 4 Отговор
    Моля ,факти и други медии не давайте трибуна да декласирани индивиди,като Огнян Минчев.Той,с пяна на уста громи Русия.Боже,прибери си вересиите!Допълвам -от такива невнятни анализатори,България и Българите патят.Не го пускайте повече до микрофона и не публикувайте неговите недомислици.До гуша ни дойде от едно и също всеки Божи ден.
  • 111 Лoки

    16 3 Отговор
    Толкова неграмотен човек да му се дава възможност да се изказва не е хубаво. България е напусната от два милиона човека заради такива американски послушници като него. Страната ни трябва да си гледа интереса, а той е да играе и с Русия и с Китай освен със запада. В политиката принципи няма, а само умение друг да плати сметката.

    Коментиран от #147

  • 112 ха ха

    3 10 Отговор

    До коментар #10 от "Азиим":

    Еми, дай да минем при азиатската орда, че да ни хвърлят профилактично на вълците от време на време... като арменците например? Или абхазците за пушечно месце на Путя? Една трета от набраните вече скитата из вечните ловни полета... ДНР и ЛНР също яка мобилизация...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Наблюдател 1

    6 3 Отговор

    До коментар #102 от "Есаул":

    Качеството на живот на голяма част от комунетата наистина се срина, след 10-ти ноември.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Добре

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "мечо":

    Изчакай само малко (около 20 години) и ще вдигнем ветото!
    Щом си казал......
  • 117 СЛОНА

    9 1 Отговор
    КАКВА БЕДА БЕ БЪЛГАРСКИ БАНДЕРОВЦИ!!!......?
    ПИТАТЕ ЛИ БЪЛГАРИТЕ ИСКА МЕ ЛИ ЕС И НАТО!!!
  • 118 Ха ха хо

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Копейкин":

    След като така се казваш, е ясно, че си се продал за рубли!
    Има и други който се продават за долари!
    А има и такива, като Възраждане, от които ви става лошо, че казват истината, такава каквато е! Знам че много ви дразнат, но колелото се върти. Така че колкото и намеци да правите, и да пришивате "етикети" на някой, истината е ви дойде краят, уважаеми платени драскача.
  • 119 Предпичитам

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "Стилиян Костов":

    Предпочитам руско робство пред американско робство!
    Поне ще имаме здравоопазване, образование, храна и войска ИСТИНСКИ!
    А не като сега НАТО ни пази! Малко самолетче премина незаконно през 6 натовски държави, и НАТО не разбра какво се случва! Пълен смех.............
  • 120 СЛОНА

    8 2 Отговор
    САМО ДА ПИТАМ КАТО ЗАЩИТАВАТЕ УКРАИНЦИТЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ИМ ЕЗИКА ТЕХНИЯ УКРАИНСКИЯ - ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ!
  • 121 Здрасти

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Платения коментатор-драскач, каза това.....
    Събираш ли ценчета от НПО?
    Трупаш ли точки?
    Трябва да тренираш езика си, за да порастне, и тогава, ще ти повишат заплащането.....
  • 122 Аз Аз не

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Болшевик":

    На всяка статия ли, ще си изливаш, великите творения?
    НПО творец!
    Брояч на центове..........
  • 123 През 1985

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Шалом":

    Друговерците са отвъд океана!
    Те не съгласуват, нищо с никой!
  • 124 БПФ

    10 2 Отговор
    Трябва също като Русия да денонсираме ЕКПЧ (по-точно допълненията и) и ХОПЕС и да върнем смъртното наказание. Националното предателство трябва да се наказва със cмърт. Да видим тогава такива като минчев дали няма да млъкнат. Той предлага реално - да се откажем от историята си, да клекнем покорно пред тия, които ни наричат "татари" и тероризират 70 години Българските ни братя, само за да угодим на западът който ни натиска и да напакостим на Русия !!! ИЗPOД !!! Ако новите ни "приятели" - ЕС и САЩ ни уважаваха, те нямаше да искат това от нас, щяха да притискат т.нар. "македония", а не нас... а те ни мачкат, все едно ние се борим за членство, а македония е член на ЕС - а не обратното !!!
  • 125 Здрасти

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Вовата":

    Как да поканиш, някой от РСМ, като на тях служебно и по заслуги, са им раздавани титли и степени?
    Колкото по висока титла, толкова по голям клоун е!
    Историята ви е кратка....
    Започва 1940 година........
    За да започнеш, диалог - дебат са нужни, поне два опонента по титли/степени. В този ред на мисли, можем да седнем на една маса с хора от различни европейски държави с история.
    Мамаданските историчари, не са на ниво, а и няма какво да си кажем....
    Всичко е ясно.
    ВЕТО, докато започнете да четете и научите БЪЛГАРСКАТА история до 1940година, и създаването на Мамадонската писменост и култура през същата година........
  • 126 Украйна

    10 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мечтите на рублоядите":

    Украйна е територия не държава!
    За да е призната, трябва да има резолюция на ООН с признати държавни граници! Такава резолюция НЯМА и е лесно проверимо.
    Следователно Украйна е териториална част от Руската Федерация, както е било много стотици години назад. (лесно се проверява на картите по история).
    Следователно на Руска територия има нашествие на някакви, които се определят като племето Укри, които са изкопали "Черно море" (според Украинската история), и имат претенции за територия, в чужда държава, и поткрепяна от "миротворците" от САЩ. В такава ситуация, всеки ще се опита да си запази териториалната цялост на държавата.
    Относно правото на самоопределяне, каталунците, баските, баварците, шотландците и северноирландците, за тях неважи това "правило",
    за тях не може, но за Македонците и Украинците може!
  • 127 Таткото-майка

    11 3 Отговор

    До коментар #41 от "Тодор Димов":

    Прав си!
    Виж колко добре се развиват в западна Европа и САЩ, имат 30 пола, тях сигурно ги разбираш?
    Определено ги разбираш....... 😊
    Кога ти е термина за раждане, не разбрах?
    Ти таткото ли си или майката?
  • 128 Чистач

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "е като сме":

    Като се изчистиш ти и всичките които се пребоядисаха 89 година, и обърнаха посоката и вече САЩ ви командват, може и да се промени нещо
  • 129 Просперитет

    9 3 Отговор

    До коментар #61 от "ква любов":

    Къде го просперитета?
    В какво се състои, този просперитет на запад?
    Може би от просяците по улиците и все повече изнемогващи хора, ли?
    Или че ядат изкуствени плодове и зеленчуци с правилни форми, ли?
    Или че само 20% от запада имат собствено жилище, ли?
    Или че наема на къщата/апартамента е по висок от средната работна заплата в големите Европейски и Американски градове ли?
    Или в здравоопазването, което след 33 години разруха в България, пак е по добре от повечето Западни държави, ли?
    Или по курпция, там сме ги на стигнали, вече.
    Или образованието, което вече е на нивото на западните държави, ли?
    Май някой гледка през телевизора и си мисли че всичко е цветя и рози на запад, ама не е, лошата страна на монетата, никой не я показва!
    България през последните 33 години усвой всички лоши практики от западните страни взети заедно, но добрите ги пропуска!
    За това не е виновен Путин, Кремъл, Русия, а такива, като теб, които заблуждават хората, колко е добре на запад, и някакъв (комплексарски) просперитет!

    Коментиран от #142

  • 130 През седмицата

    8 1 Отговор

    До коментар #82 от "Фффффф":

    Херо Мустафа е посланик на САЩ не на Русия!
    Там се отчитат описани и те от теб
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 До професора

    9 3 Отговор

    До коментар #95 от "Експерт":

    Правехме компютри и апаратура за космоса на световно ниво!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 6 Отговор
    OТГOВOР: Русия активира своите агентурни "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... Дa-a-a, интeркoнeктoрнaтa гaзoвa връзкa c Гърция e фaктoр, a нe caмo журнaлиcтичecкa нoвинa!!! Сделката за F-16 беше наистина повратен и решителен момент за България ! Сега вече комунягите и русофилите ще започнат да усещат че България е завинаги част от ЕС и НАТО и основния враг е Русия ! Тежки времена идват за руските подлоги в България
  • 136 Спомени

    6 0 Отговор

    До коментар #101 от "Анонимен":

    Едно време децата на висшия ешалон, следваха в Ссср но следването там не беше скъпо и децата се връщаха в България. Сега изпращат децата си на запад да учат и следват, а това е мнооого скъпо(но не е проблем тъй като родителите крадат мнооого) и децата никога не се връщат в България, освен ако не са им подсигури ли доходоносен бизнес.
  • 137 Мариан

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Кирето":

    Губиш ако имаш ум! Мечката е неграмотна и дебилна!
  • 138 Мариан

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "Тодор Димов":

    Тошо, става въпрос за РСМ! Комунисти, путинисти какво общо имат?
    Някакви ДС агенти като Инджев и други активни комунисти и професори през соца станаха неолиберали и да се харесат на новите господари проповядват анти българизъм
  • 139 И аз да кажа

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Кочо":

    Ти да не си Нобелов лауреат? Откъде го вадите това самочувствие и агресия към другите? А ако ти бъркаш?
  • 140 Луди всякакви

    2 4 Отговор

    До коментар #102 от "Есаул":

    И какво например спечелила България от сътрудничеството със СССР за космоса? Че двама души се разходиха? Моят живот не е станал нито по-заможен и сигурен, нито по-вълнуващ и интересен, нито пък нещо особено горд съм се почувствал. Много по-щастлив щях да бъда, ако можех да отида, където пожелая. Без да се моля за задграничен паспорт и ИЗХОДНА виза от Бг
  • 141 нормален

    2 0 Отговор
    Да бе бедни и нещастни на дъното на всички класации сме ние българите от кого да ни спасят от безкрайните ресурси на руснаците ли или от интригите на САЩ
  • 142 Да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #129 от "Просперитет":

    Ти къде и колко години живя на Запад.
  • 143 123

    3 0 Отговор
    най-добре бяхме 2005, 2006 г., преди да влезем в ЕС. после всичко тръгна надолу - факт.Разходете се по Графа, втората по магазини улици в София. Вижте колко празни помещенвия има, това е от 5-6 години, и стават все повече. Бизнес, а?
  • 144 Фоки

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Стига бе":

    До стига бе:понеже путин започна да се сравнява с петър велики който си прибирал руски земи.Ами защо не си прибере Аляска.Колко му е за велика русия.Е тога можем да ги признаем за юнаци каквито и сладки приказки да си говорим
  • 145 Фоки

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "В.В.П.":

    Ти си на принципа: моите руски разбойници са по добри от другите щото са си мои.Абе поне прочети историята за всички руски нашествия и как винаги са се правели на жертви
  • 146 Фоки

    0 2 Отговор

    До коментар #91 от "5577":

    И след този соц.рай който описваш той взе че се срути
  • 147 Фоки

    0 2 Отговор

    До коментар #111 от "Лoки":

    До локи:ами при соца ако не ни бяха заградили с бодлива тел колко народ щеше да издуха от този рай
  • 148 мммда

    0 0 Отговор
    Добре, че Кремъл е виновен за всичко. Инфлация и малоумие на Бг политиката от последните триисеттина годинки довела до икономически крах за втори път държавата.
  • 149 Дянков

    0 0 Отговор
    Минчев , яде от кино устите сега ядеш от капиталистите , а спри се бе . Защо ни мислиш за тъпаци . Премиера си гуляе в Гърция , после се усамотява с член на правителството , дреме му за галопиращи те цени . Такова безочие няма и падение .
  • 150 Дянков

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Шалом":

    Като се правят планове на ,,Козяк,, е друга работа . Нали ти плащат от там , и на Минчо жирта също.
  • 151 Машала

    3 1 Отговор
    Руските тролове работят неуморно.
  • 152 Браво

    1 0 Отговор
    Адмирации, това е самата истина. Видяхме какво представлява Русия, враг на всичко цивилизовано и човешко. Време е да бъде подета контрапропаганда, но май в БГ няма хора за това. Многократно и натрапчиво ни се обяснява какво казал Путин или какви успехи и територии са заграбили руснаците.