Last news in Fakti

17 Юни, 2013 12:06 3 284 4

ДСБ: Падането на правителството е въпрос на дни

  • дсб-
  • радан кънев-
  • екатерина михайлова-
  • делян пеевски-
  • протест-
  • правителство
ДСБ: Падането на правителството е въпрос на дни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е протест на ХХІ век за бъдещето на България, протест на средната класа. За пръв път наблюдаваме едно изключително позитивно явление, което ние подкрепяме, заяви на брифинг на ДСБ Радан Кънев, който е номиниран за нов председател на партията.

Той призова всички, които подкрепят ДСБ, да участват активно в протеста и да не допуснат той да бъде яхнат от политически сили. Трябва да се протестира най-малко докато падне правителството, „което, вярвам, че е въпрос на дни“, коментира Кънев.

Хората излизат, за да разделят държавата от мафията и да си върнат институциите, заяви той, добавяйки, че в този протест на ХХІ век десетки хиляди са по улиците и стотици хиляди го подкрепят в обществото. „Като отговор на техните искания ние в неделя имаме национално събрание, на което ще изберем ново ръководство, но по-важно е, че ще поискаме мандат за новото ръководство да участва в съставянето на нов силен коалиционен блок и с този мандат новото ръководство да може да води политика на ХХІ век. Без егоизъм и без претенции да бъдем център на вселената“, подчерта Радан Кънев, уверявайки, че за тях най-важно е тези хора да имат представителство в следващия парламент, който е близо.

Категорично сме против този парламент да се превърне в параван, зад който да се скрият Борисов и Цветанов. Те са част от проблема и ние протестираме и срещу тях, изтъкна Кънев от името на ДСБ.

Неговата съпартийка Екатерина Михайлова каза, че е горда, че толкова много хора излязоха и протестират на първо място за принципи, а на второ – че не желаят да бъдат управлявани по този начин от който и да е. „Тази енергия ще се запази независимо кой е управляващ“, категорична бе тя и пожела да има подобна обществена реакция винаги, когато хората виждат сдружаване на мафията.

От ДСБ увериха още, че са чули и разбрали какво искат хората по улиците – това ще е и позицията на следващото им ръководство.

Имена и партии за бъдещо управление ще посочат българските избиратели, но този парламент няма вече верен ход, смята Кънев.

„Тезата, че сегашният парламент може да подготви новите избори на чисто, е симпатична, но много нереална. Като политик нямам право на такъв разкош да го вярвам“, сподели той.  

Ние видяхме хората единни. Избирателите вдясно ще се обединят и за голяма кауза ще излъчат своето политическо представителство, добави Кънев. 

На журналистически въпрос кога според нея ще са следващите парламентарни избори, Михайлова коментира, че вероятно ще са по-скоро. „Не виждам как ще продължи управлението в тази конфигурация в парламента, тъй като управляващите имат тежки проблеми не само отвън, но и вътре“, подчерта Михайлова, визирайки разнобоя в парламентарната група на БСП, породен от избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Михайлова припомни, че ДСБ са за Велико народно събрание и нова конституция още от 10 години насам. Самата тя е участвала в изработването на няколко такива документа, но в началото на мандата си от ГЕГБ заявили, че няма нужда. „Този парламент няма обикновено мнозинство, а да се търси квалифицирано е несериозно, това може да стане в нов парламент“, коментира възможностите за ВНС и нова конституция Михайлова.

 

P.S.
Валякът, с който политическата олигархия мачка народа вече 23 години, се нарича пропорционална избирателна система.

Ако искате истинска промяна, подкрепете: 100% мажоритарни избори с възможност за отзоваване на депутатите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Liusi Vasileva

    1 0 Отговор
    При този избирателен кодекс новите избори само ще увеличат процентите за Герб,без да са мнозинство.Трябва спешна промяна на избирателния кодекс.Повишаване на прага за влизане в парламента,махане на субсидиите,възможност за отзоваване на депутати.Да се публикува поименно как е гласувано в петък за Пеевски.Орешарски да каже кой му е наредил това назначение.Станишев спешно да си подаде оставката,а Волен да се прати на принудително лечение на 4 км.Позор,кой е кукловода?
  • 2 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    Така е,Liusi-и аз мисля като теб,затова ти слагам моят +!
  • 3 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    В МОМЕНТА КОЙТО СИ МЕЧТАЕ ЧЕ КАБИНЕТА ЩЕ ПАДНЕ СИ Е ПРОСТО ЛУД,НЯМА ПО ДОБРИ КАЛПАЗАНИ ОТ БСП ,ВЪПРЕКИ ЧЕ АЗ ЛИЧНО НЕ ГИ ДОЛЮБВАМ
  • 4 Simeonka Stankusheva

    0 0 Отговор
    кокалът дето го захапаха само със зъбките им може да се изтръгне