Last news in Fakti

29 Юли, 2022 12:08 20 130 74

„Късна любов“ на Кирил Петков

  • божидар чеков-
  • кирил петков-
  • газ-
  • мерки

Договаряне обаче не значи сключване на договор

„Късна любов“ на Кирил Петков - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази песен пее Михаил Белчев, но с последните си изяви министър председателят в оставка подхваща рефрена „Седем кораба бели ще срещна“, без да казва на кои пристанища ще акостират за да се регазифицират.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Оповестява, че е осигурил синьо гориво за страната до зимата на невероятно ниски цени, без да ги цитира конкретно. Служи си с неопровержими за редовите потребители бъдещи намаления от 20 или 30 долара мегаватчас, когато тарифите за газ се катерят главозавайващо към непознати върхове всеки месец. Кирил Петков отчита самодоволно, че е гарантирал енергийната сигурност на България, защото е „договорил“ с американски компании доставките на танкерите.

Договаряне обаче не значи сключване на договор. Първото е разговор, второто е подписването му. Министърът в оставка Александър Николов потвърждава прозиращата несигурност пред бъдещето. Той споменава за „опция“ подписването на нов контракт, при нови търговски условия. Не е задължително заминаващите си отговорници за енергийната сигурност на България да бъдат обвинени в лъжа.

Задължително е обаче българското общество да бъде информирано, че Кирил Петков и неговите хора не са подписали никакъв дългосрочен договор с гарантирани цени, количества и календар на доставките. Те разчитат на спекулативния пазар „спот“, който в момента е много по-скъп от дългосрочния, защото зависи от търсенето и предлагането. А излишна газ на пазара няма. Обявата за седемте танкера от незнаен произход не са нищо друго освен масивна предизборна упойка.

В тези бурни икономически размествания, прозорливите и далновидни политици прибягват към двустрании споразумения, по-възможност настрана от американските наставници. Нашата съседка Гърция е типичен пример. Пазейки един крак в Европа, нейното правителство изгражда за бъдещите поколения впечатляваща енергийна мрежа с най-богатите на горива държави.

Точно когато Кирил Петков се похвали със седемте кораба, в правителствената вила „Максимос“ край Атина министър председателят на Гърция и колегата му от Саудитска Арабия – престолонаследникът Мохамед бен Салман подписаха дългосрочен договор в областта на енергетиката, морския транспорт, културата и отбраната. Гърция ще предприеме законодателни промени за да може в случай на нужда нейната армия да помага с хора и оръжие на саудитите във войната в Йемен. Международното сътрудничество е като любовта. То е двупосочно или не е.

Саудитите предпочитат например да купят американски ракети „Патриот“ от гърците вместо от американците. В Атина бяха подписани договори за повече от 4 милиарда долара. През май т.г. Кириакос Мицотакис подписа друг договор за сътрудничество с принца Мохамед бин Зайед, управляващ Обединените Арабски Емирства. Двамата държавници сложиха подписите си за бъдещи тесни връзки в областта на енергийните източници, сондажите в Средиземно море и отбраната.

България която се готви да купува шистов газ от САЩ, самолети от САЩ и реактори от „Уестигхаус“, в името на енергийния си и икономически суверенитет, какво продаде на Америка? Или както пее Мишо Белчев „Седем вятъра в седем посоки, ще разпратя за тебе да питат...“


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 97 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малинка

    90 3 Отговор
    Късно е чадо за китка!
  • 2 Георг Георгиев

    45 112 Отговор
    Ние идваме.Бела Джипка,се стега в Банкя.
    При нас имаше газ,бензина беше евтин.
    При нас инфлация нямаше,цели 12 години.
    Мисли с главата си,без ГЕРБ няма България.

    Коментиран от #10, #72

  • 3 Севда

    56 117 Отговор
    Само Борисов,може да ни извади от помията.

    Коментиран от #16

  • 4 Ммм

    108 21 Отговор
    На тоя когато и да му счупиш кратуната, все ще е късно.

    Коментиран от #36

  • 5 МГЕРБ

    47 97 Отговор
    Няма друга алтернатива на ГЕРБ-СДС.Без ГЕРБ, България умира в адски мъки.Киро,счупи държавата!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дипломат Чукча

    26 117 Отговор
    Значи 80% от коментарите са на тролове, които са против ПП.Останалите 20% са от истински българи, които защитават и са зад ПП.Излиза 80% срещу 20%, но като знаем, че към 4 трола пишат всички тези 80% от коментарите.Излиза 4 човека срещу 20 човека, което ще рече 1/5 са срещу ПП.От там и статистиката, че на изборите ПП ще вземе повече от 70% от всичките гласове, защото е първата партия, която след 32г. прави нещо истинско за българите и България.Успех.А журналята, ще се оправдават след изборите, като видят огромната преднина и победа на ПП, че се дължала на слабия износ на тюленова мас, породи рестрикции на Европа към Русия и ескимосите!Дядото комшия се радва на пенсията, която Боко крадеше.Младите отсреща не купуват учебници на голямата и не плащат за градина на другото.Учителка се радва за първи път ходят учениците и без пари на планина.Въведоха е-направления и вспряха далаверата.За Капитан Андреево да не пиша.Бизнес помощи за всички.Това е само дето не можаха Гешев да свалят!

    Коментиран от #14, #21, #38

  • 8 Б.Б.

    29 82 Отговор
    Аман, Чеков от герберски лизачи и подмазвачи, ама то зимата премиерът ще се казва Кирил Петков и тогава кво правите? Мъка, сълзи Хам за Баце, хем за Путлер мъчно та не се трае, но категорично това ви чака вас, рубладжийте.

    Коментиран от #47

  • 9 Жени-ГЕРБ

    36 61 Отговор
    Киро,спре и пътищата.ПОЗОР! Борисов,Ви построи милиони километри пътища,Вие кофчези му носихте до къщата.

    Коментиран от #13, #73

  • 10 Хохохо

    71 42 Отговор

    До коментар #2 от "Георг Георгиев":

    Точно без герб България ще я бъде.
  • 11 Дам

    30 5 Отговор
    Само си представям воя ако бяхме подписали договор и някои млади войничета умрат в защита на саудитците заради малко по евтин газ :)
  • 12 иваило

    70 15 Отговор
    Абе как наш киро лъжец....а намери по добра цена на газта от Германия,Франция ,Италия с 30$ по добра от тяхната. И още един въпрос?цената всеки ден варира,на измислената борса в нидерландия как нашия лъжец знае утре кавка ще е ?тя може да е 4000$ тогава неговата ще е 3970 $ ли е толкова ли сме прости

    Коментиран от #23

  • 13 Хохохо

    32 14 Отговор

    До коментар #9 от "Жени-ГЕРБ":

    Няма да лъжеш, само 500 000 километра построи, самия той го каза. ХА,ХА

    Коментиран от #48

  • 14 !!!

    61 8 Отговор

    До коментар #7 от "Дипломат Чукча":

    Сметка без кръчмар си правиш! На изборите ако са честни народа ще реши! Видяхме ги новите знаем ги и старите политици!

    Коментиран от #26

  • 15 ДС емигрант

    14 9 Отговор
    Това е Чеков.
  • 16 Коментар

    48 7 Отговор

    До коментар #3 от "Севда":

    Как ще ни изкара от помията, която те стартираха а подмяната довършиха???!!!

    Всички евроатлантици на съд за измяна!!!
  • 17 Българин

    66 4 Отговор
    Ех, кире, кире! Ако беше поне малко чел история, щщеше да знаеш, че онова наше южно ромейско формирование, зовящо се гърция, никога, ама никога не е било приятелски настроено към България! То винагие желало да удави българите в една морска капка вода, по възможност - средиземноморска!
  • 18 Искрен

    6 23 Отговор
    Дано са ви платили добре г-н Чуков.
    Вие слушали ли сте песента .В лъжите съм добър
    Като далечен гръм.Повярвайте сега и питай от вода.
  • 19 Читател

    34 5 Отговор
    Почвате да пишете по достоверно по реално чак като тия приключиха мача и паднаха от Влас както преди беше и с герб и се чудите защо хората ви псуват.Защото сте придворен персонал.Ай лека работа
  • 20 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    56 6 Отговор
    ПРОСТО киро оня ден каза поредната харвардска ЛЪЖА- ние купуваме с 30% по-ниска цена от тая която плащат в европа. математиката на ПРОСТО КИРО 2300 - 30% Е ОКОЛО 1700 ДОЛАРА . А ОТ ГАЗПРОМ Я КУПУВАХМЕ ЗА ОКОЛО 380 ДОЛАРА. А ДАЛИ ПРОСТО КИРО НЕ НИ ИЗЛЪГА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ???
  • 21 гост

    23 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дипломат Чукча":

    Жалко,че ти не си единствения молоумник който пише само простотии.Пий си хапчетата
  • 22 видях те днеска

    39 2 Отговор
    Абре гелосан нали пеша щеше да ходиш днеска с 3 коли и 20 човека те охраняват .... па и тия нагледци от НСО ще ми викат назад назад при положение че съм паркирал преди тях и има место да спрат зареди това че си големец
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не става

    60 3 Отговор
    Както в песента, За политик не ставаш Кире, ти си будала, серсемен. С твоята патологична омраза към Русия, с естеричната ти привързаност или зависимост от САЩ не ставаш за политик, не ставаш за парламентарист. С твоята политика и действията които направи за тези 6 м. ти доказа, че си вреден за България. Много говорене, много лъжи, много обещания и никакви положителни резултати.
  • 25 Чао,чао

    28 6 Отговор
    Кирчо,чао,чао,чао!
    Хайде,чао,чао,чао!
    И пак по старому да живне народа!
    Ама ще се предродим!
  • 26 Дипломат Чукча

    9 42 Отговор

    До коментар #14 от "!!!":

    Не вярвах на ПП, когато участваше на изборите.Гласувах и бях за ИТН, а те ни предадоха.
    Зад Слави бе СУВЕРЕНА, а той го продаде.Сега народът е зад ПП, а ги обвиняват,че са американски подлоги, като в партиите Швеция,Дания,Германия в Европа където народът живее, а не мизерства.Ако ще са от тях нека и американска да е.Важното е да смачка главата на мафията.Затова ги е страх.Боко бе една вечрер , като за тренировка.ПП с вас е народът не го предавайте!

    Коментиран от #50

  • 27 Перо

    44 0 Отговор
    В Гърция случайници не могат да станат държавници!
  • 28 Кадир

    25 3 Отговор
    Киро Канадеца е все пак дами и господа, не вярвям да сте учудени.
  • 29 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    26 4 Отговор
    ПРОСТО киро оня ден каза поредната харвардска ЛЪЖА- ние купуваме с 30 ДОЛАРА по-ниска цена от тая която плащат в европа. математиката на ПРОСТО КИРО 2300 - 30 Е ОКОЛО 2270 ДОЛАРА . А ОТ ГАЗПРОМ Я КУПУВАХМЕ ЗА ОКОЛО 380 ДОЛАРА. А ДАЛИ ПРОСТО КИРО НЕ НИ ИЗЛЪГА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ???
  • 30 ГЕШЕВ ИМАШ РАБОТА! КИРО ЗАД РЕШЕТКИТЕ!!!

    42 3 Отговор
    НА БЪЛГАРИТЕ ИМ ОБЕЩАВАТ КАКВОТО ИСКАТ ДА ЧУЯТ И ПОСЛЕ ГЛАСУВАТ КАТО ПАТКИ. ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ ,ТОВА СА ЧИСТА ПРОБА ИЗМАМНИЦИ ОТ ПП- ППСИХИАТРИЯТА
  • 31 КИРО - ТЪПОТО - ХАРВЪРДА

    32 6 Отговор
    Абе ей български селяндури , аз казах ли ви , че ще ви оправя ?????? И тъй хубаво ви оправих, че ме харесахте и пак ще ме изберете да ВА ДООПРАВЯ !!!!! Етооо цена на олио - аз не съм виновен, виновна е Нинова !Цена на хляба , зърното - аз не съм виновен, виновни са зърнопроизводителите и хлебарите ! Едните да са си купили евтин ток , а другите да са си купили евтино гориво и торове !!!!
    Цената на тока - аз не съм виновен .....виновен е БОЙКО !!!!! АААААА ВИЖТЕ КОЛКО СЪМ НЕВИНЕН И ПАК ША МА МОЛИТЕ ДА ВИ СТАНА ЕДИН ХУБАВ ХАР- ВРЪТ ски КАРУЦАР ЗА ДА ВА ВКАРАМ В ПЪТЯ КАКТО ТРЯБВА !!!!!
  • 32 толкова е улав че си лъже алангро

    28 4 Отговор
    Глей са , лесно е за установяване , ако му мига окото на Кирча , значи не лъже , ако не му мига , значи лъже , в добавка му висва и ченето . Кво за очаква човек от амбулантен търговец на някакви отвари със съмнителен ефект , лъже та дрънка .
  • 33 Впечатляващо, г-н Чеков!

    27 3 Отговор
    Впечатляващо сравнение! Но, виждате ли, гърците не са си избрали управник с такова образование, почтеност и грамотност - не могат да стъпят на малкия пръст на нашия харвардски възпитаник! Просто не са му в категорията! На печен мошеник, Остап Бендер може да завижда само! А ние - само да въздишаме по Гърция.....накъдето ще отплават и повече от 7 кораба, но и ще бъдат разтоварени и използвани!
  • 34 Киро ти вече си история !

    33 4 Отговор
    И то много неприятна за Българите !
    А ти гласувахме голямо доверие ....със което ти се подигра ! Отивай си , не ставай клоун !
  • 35 Конят в Реката

    20 1 Отговор
    Изборите ще бъдат интересни.Конните състезания са в разгара си
    За сега двата коня,които водят в състезанието са Една на Една точки.
    Старият кон вложи 1,5 млд юес дол.за осем чертежа.
    Младият кон догони и вложи също толкова пари в също толкова чертежи.
    Внимание! По - младият кон изгони седемдесет дипломати и повежда с една дължина.
    Жокеят на младия кон си би камшика от Газпром и получи бонус точки.
    Младият кон се отплесна по- една кобила и загуби част от преднината си.
    Старият кон се отърка в оградата на правилното посолство и скъсява дистанцията.
    Внимание!Младият кон е похвали,че може да тегли каруца с шистов газ и получи ръкопляскане от Далечната земя.
    Уважаеми зрители, това състезание наистина ще бъде зрелищно!
  • 36 НЯКОЙ

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ммм":

    На автора ли? Съгласен съм!

    Коментиран от #64

  • 37 неутрален

    25 5 Отговор
    ЗА КИРО САМО ТОЯГИ И КАМЪНИ ПО ПРОСТАТА МУ КРАТУНА
  • 38 Измисли нещо друго недей са повтаря

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Дипломат Чукча":

    Този път не СТЕ написали, че народа е с ПП? Сам ли си сега 😄

    Коментиран от #39

  • 39 Дипломат Чукча

    9 9 Отговор

    До коментар #38 от "Измисли нещо друго недей са повтаря":

    Измислят тези дето лъжат.
    Друго от това, което съм написал не са направили.
    Като вземат властта ще стане, като в Румъния бивши министри в затвора.
    А ТУК НАРОДЪТ ИСКА И КЬОШЕВИ ДАВА РЕСПЕКТ И СТРАХ.
    Вечерта, като прибраха Боко по лицата на околните му от Герб се четеше страх и учудване.
    Такова бе на Тодор Живков ,като го свалиха от власт

    Коментиран от #49

  • 40 БгТопИдиот

    19 2 Отговор
    Искахте промяна.Е имате е.Само че промяната е в две посоки:

    -позитивна
    -негативна

    Киртакестият ром и кокорестият триполов ви е осигуриха...промяната
  • 41 1743853

    13 5 Отговор
    Без Борисов, Киро и компания! Не заменяйте единия с другия, бе хора... Защото са еднакви, от един дол дренки ! И двамата доказано работят против интересите на народа и родината си, работят против нас, против вас, против тебе, човече! Не ги допускайте повече до властта, за да я има България и утре, за да живеят децата и внуците ни в един по-добър свят!
  • 42 Античалгар

    9 22 Отговор
    Започна се, цяло лято, чак до октомври ще ни засипват с лъжи, агитации, клевети и платени публикации. Поне гербовете-тролове да бяха по-образовани и по-интелигенти, а то все едно не е форум на медия а селска кръчма.
    Да видим кои са алтернативите:
    1. Чалгаря предател изперкалия Слави,
    2. Пожарникаря с мутренски вид и мутренскоо поведение без грам познание за дипломация и чужди езици,
    3. Копейкин, който освен интриги и лъжи диктувани от Русия друго не може (мисля, че той е много опасен),
    4. Оня дето Турция му е първа родина...
    Страхотна агитка, хахаха!
    Гласувайте за тези мафиоти и крадливи алчни предатели и Господ да ни е на помощ! Всичките до един са образовани, лингвисти, дипломати, кулгурни, скромни, чистички, гордост за България ... не като онези необразованите от Харвард, хахаха!
    Аз избирам тези, които макар и с недостатъчен политически опит правят усилия да изчистят България от мафията. Правилното беше да им се помага, а не да ги разкъсват от интриги и да препятстват работата им за да си запазят кюлчетата и имотите.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Такааа

    7 21 Отговор
    Може да пишете, говорите , каквото си искате но, истината е една ! Това правителство е най-кадърното от32 год.насам .Само те за първи път се опитаха да направят нещо за хората! Ако бяха , като предишните, които ни управляваха до сега , щяха още да са на власт! Не спряха да ви промиват мозъците , само и само да повярвате че те са лошите , но кой ви го казва не са ли тези , които наистина ви ограбваха през годините .Мутрите , обръчите от фирми , чуждопоклонници , на тези ли вярвате !?

    Коментиран от #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Северозапад

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Б.Б.":

    А краварите какво чакат, да дойде селският бик, бай ви дрън с доларите, да ви удене по един път
  • 48 Има ли смисал

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хохохо":

    Пак нещо е направил, за разлика от твоите любимци които дори и една тоалетна не направиха хихихи, по кражба и лъжи над минаха тиквуций, факт неоспорим
  • 49 Да кажа

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "Дипломат Чукча":

    С кое ще вземат властта, с машините ли, мадурови, гледай след изборите Киро дане смени цвета, той и сега си е като на укристанец
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Да кажа

    19 0 Отговор

    До коментар #44 от "Такааа":

    Вдигнаха ми минималната заплата с 50 лева, а техните в парламента 780, наистина правят нещо по парапетите
  • 52 Тео

    4 9 Отговор
    Ек,българинът е ужасен човек. Първо-щи няма газ, после ама той Еди какъв си,после ама еди кво си не бил. Допреди 30години плащахме за чужд газ, допреди 12 години осем пъти скача цената,щото руснаците , казват на робите ( ние) така. Сега хем има газ,хем без посредник,хем казаха СТО пъти къде ще акостира,и пак недоволни. Няма угодия,честно! Служебното ще направи пак всичко възможно да се научим на господарите. Националният герой на България трябва да е Бай Ганьо.

    Коментиран от #60

  • 53 Артилерист

    9 2 Отговор
    Удоволствие е да се прочете подобен грамотен, основаващ се на факти, аргументи и логика материал. Моите поздравления за г-н Чеков.

    Коментиран от #63

  • 54 Тарикат

    7 0 Отговор
    Оплюват го завалията, а той "пейтриът е душа дава , ала не своята душа брате, а душата на народа".
  • 55 Гунчев Ильен

    0 3 Отговор
    Песента е на Асен Масларски, ако не се лъжа и е предоставена на михаил и той да блесне с нещо. Варианта на Асен е в пъти по- добър, но ние българите робуваме на имена.
  • 56 Кочан

    7 5 Отговор
    В дъното на проблема е РР който не се посвени да се унижи да сваля законноизбраното правителство на РБ в изпълнение на комунистическата си зависимост от Москва. Отстрани Радев, спаси България.
  • 57 ПЪГУОШ

    2 6 Отговор
    Пишете и за КЪСНАТА любов на бат Бойко към мис Бикини ! Какво му струваше - 1 къща и 1 бутик в Барселона ли ? Само това ли или и нещо друго ?
  • 58 Ели

    1 11 Отговор
    Само знаете да критикувате,вместо да работите.Ами тези,които ще дойдат след Кирил Петков да продължат политиката му.Вместо това ще анулират всичко.Да се надяваме ,че ПП ще спечели за ужас на русофилите.
  • 59 Буха ха

    3 0 Отговор
    Пенсионери, гласувайте за мен! Договорил съм 100 милиона кофички кисело мляко на невероятна цена специално за вас, с безплатна ежедневна доставка.
  • 60 Кики от парапета

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Тео":

    Колко пъти казахме че с бързи темпове изграждаме газов терминал на устието на река Резовска който ще обслужва България и Турция
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ники

    7 3 Отговор
    ПП голяма промяна от 40 лв. месечно за газ сега плащам по 104 лв. Не продължавайте напред, радвам се, че Ви свалиха от власт.
  • 63 божидар чеков

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Артилерист":

    Виждам, че има все още мислещи българи. Вашата оценка ме насърчава да продължа. Благодаря

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ганю

    4 4 Отговор
    Евтин беше бензина при Тошо 0.26ст а-86
    нафтата за горене 0.02ст глупаци
    Боко шкафа дрън дрън

    Коментиран от #66

  • 66 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ганю":

    Но не беше 0 26 А беше 0 20. През 1986 година стана 0 40
  • 67 Брат ДАНКО

    2 4 Отговор
    И пак по старому нашите умници искат Бойко на бял кон Бързо забравиха какво натвори тоя гупак с лакеите си 12 години крадоха наши и европейски пари направиха ни още по зависими от Русия и продължават да наглеят да лъжат и мажат и да разчитат на късата памет и простотията ни Тролове и кави ли още неща ще видим само и само да вземат властта за да скрият това което не успяха ОПОМНИ СЕ НАРОДЕ
  • 68 Истината е отвратителна

    6 1 Отговор
    Борисов не може да ви извади от тинята, защото вие сами поискахте да сте в нея, сами влязохте в нея и страшно си я харесвате!
  • 69 запознат

    2 0 Отговор
    Авторът явно не е запознат какъв е (бил) стокооборотът ни с Русия: "През 2020 г. на Руската федерация се падат 4,0% от външнотърговския стокообмен на България, в т.ч. 1,5% от износа и 6,2% от вноса. За деветте месеца на миналата година импортът от Русия е бил за близо три милиарда лева, а експортът – за 466 милиона лева." Та като разделите и виждате, че те внасят близо 6,5 пъти (най-вече енергийни суровини) в България повече, отколкото ние изнасяме към тях. Преди пандемията разликата е още по-голяма и поради което балансът е силно отрицателен. Е, нека малко увеличим стокооборотът и със САЩ. Досега е бил в наша полза, т.е. ние близо 1,6 пъти повече сме внасяли там, отколкото те тук, в България. "Търговските отношения между България и САЩ остават стабилни, като нашата страна изнася за там стоки за над 910 млн. долара, както и услуги за 303 млн. долара. Преките американски инвестиции у нас обаче са сравнително малки и през 2019 г. възлизат на 756 млн. долара. Американските филиали тук са наели приблизително 10 000 работници през същата година, което поставя страната ни на шесто място в ЕС по отношение не заетостта в американските фирми в чужбина." И какво излиза? Че ние сме внасяли в САЩ клонящо към 3 пъти повече стоки и услуги(разработки в софтурни продукти най-вече), отколкото в Русия. Така че и самолети ще купуваме, и газ (спокойно може да бъдат един от източниците на втчнен газ), наред с азербайджански, израелски, а и руски и др.
  • 70 така е

    1 0 Отговор
    Даже по-малко внасят "В същото време общият внос на американски стоки в България възлиза на 463 млн. долара. Това представлява 1% от обема на вкараната в страната чуждестранна продукция." Т.е. близо не 1,6 пъти, а 2,6 пъти повече ние изнасяме за САЩ, отколкото те в България. Което си е впечатляващо.
  • 71 # идиоти вън

    1 0 Отговор
    Тия шмекри искат да ни направат на идиоти!
  • 72 # идиоти вън

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Георг Георгиев":

    Аман от идиоти, при това че нагли!
  • 73 хайде и вие:

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Жени-ГЕРБ":

    Барабар Петк-а с мъжете!
  • 74 писна ми

    0 1 Отговор
    Ето как ни управляват...Строителите ни обират от високи цени...Банките с лихви...Кирил ни държи на ниски заплати...Отгоре на всичко строителите прибират от реставрация на църкви и вкарват бедните да се молят и да слушат простотии за дявола и бога...Да не пропуснем телевизиите, които прибират милиарди за тъпите си сериали и потискат населението...Богатите си правят секс и пари, а бедните вкъщи пред телевизора да гледат селски сериали и в църквата да се молят да не са се раждали в тази тъпа система...