Last news in Fakti

8 Август, 2022 14:07 3 191 83

Предстоящите избори и побеснелият реваншизъм

  • калин янакиев-
  • реваншизъм-
  • избори

Както се вижда, в момента не оказват особено въздействие и масираните (практически до истерика) внушения за очакваща ни апокалиптична криза (студ, глад, непосилни цени и пр.), които трябва да накарат българите вкупом да прокълнат „ястребите“ от ПП и ДБ

Предстоящите избори и побеснелият реваншизъм - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Калин Янакиев, Портал Култура

В началото на октомври ще има нови парламентарни избори. Може да прозвучи парадоксално, но за демократичната общност в страната в това обстоятелство има някои определени основания за оптимизъм. Има ги, струва ми се, защото нейните противници – нека си дадем сметка – в последните месеци доста пооглупяха и започнаха да правят (а и да се готвят да направят) сериозни грешки.

Всъщност тяхната първа грешка бе самото сприхаво, забързано – „инфарктно“ сваляне на правителството и разтурване на 47-ото НС. Защото този път въобще не успяха да скрият, че това бе реакция на засегнати мафиотски интереси. Да, на засегнати мафиотски интереси, а съвсем не на „патриотична“ ревност по „Ма-ке-до-ни-я“ и тем подобни. А тази очевидност въпросното задкулисие можеше да си спести. Кохортата на казионните медии (без никакво притеснение включвам в нея БНТ, БНР, масовите хартиени вестници и „жълтия“ поток, обливащ възрастните поколения) от самото начало се бе заела с невероятно старание да руинира авторитета на управляващите, в резултат на което – това социолозите регистрираха – рейтингът им бе тръгнал неотклонно надолу. Като отчетем комуникационната неопитност и немощ на основната политическа партия в коалицията, с голяма доза сигурност можеше да се предвиди, че примерно до началото на 2023 г. българите щяха да бъдат с успех „изцелени“ от „харвардското изкушение“, в което си бяха позволили да паднат. И ето: прозрачният, наглият демарш на засегнатото задкулисие изведнъж пречупи този низходящ тренд – столичните площади се взривиха, ПП бяха усетени като жертви на безсрамен заговор, и макар да бяха свалени от власт – това социолозите също регистрираха – отново мобилизираха (да, реактивна, но достатъчно солидна) подкрепа за себе си и най-малкото към този момент не е предвидимо дали, заедно с естествения си съюзник ДБ, не биха били отново първа политическа сила в предстоящия парламент.

Следващата грешка в този момент правят проруските „отряди“ около президента Радев. Те бяха така разгневени от изгонването на 70-те шпиони на Путин от страната ни, че още преди обявяването на служебното правителство декларираха като основна негова цел дълбокото „покаяние“ пред г-жа Митрофанова и „Газпром“. А това също бе прибързан ход. В България все пак – въпреки убеждението на разни обществени „народопсихолози“ и „Андрей-Райчевци“ – е налице поляризация по отношение на Путинова Русия, поради което готовността на настоящото „гълъб“-арско правителство да падне ничком пред обидената руска госпожа, вече осезаемо радикализира мнозина. Всъщност първа сглупи самата Митрофанова, която, недочакала дори официалното встъпване на Радевото правителство побърза да обърне лексиката и от „подлоги“ („прихвостники“) отново да припознае българите като „изконни братя“. Чакаме ви за покаянен поклон – непремерено директно заяви тя, а приканените да се поклонят също абсолютно прибързано дадоха знак, че са готови да го направят без никакви условия. „Важна цел на служебното правителство е да държи България далеч от войната в Украйна“ – заявиха ни от правителствената сграда. Какво ще рече това? Да започнем да припяваме на бездарните лъжи на руската пропаганда, че „украинците са нацисти“, че сами си разрушават градовете и избиват цивилното си население? Това, след шест месеца война и станали известни на цял свят потресаващи престъпления на Русия вече е невъзможно да се внуши дори на страшно лесно внушаемото българско общество. Ето защо готвеното от настоящото служебно правителство тотално капитулиране пред „Газпром“, демонстративната готовност за слугинаж на Путинова Русия, а дори – много вероятното връщане на изгонените от България „дипломати“ също води – вече – до мобилизация на демократичните политически сили. Ще кажа дори (макар че може би не е разумно да го казвам), че едно крайно решение в тази посока, доколкото усещам има потенциала да взриви площада пред президентството и този път Радев въобще няма да може да излезе на него с вдигнат юмрук.

Както се вижда, в момента не оказват особено въздействие и масираните (практически до истерика) внушения за очакваща ни апокалиптична криза (студ, глад, непосилни цени и пр.), които трябва да накарат българите вкупом да прокълнат „ястребите“ от ПП и ДБ, и да приемат с удовлетворение всички, опитващи се да ни спестят този „апокалипсис“ действия на „гълъб“-ите, които ги замениха. Поне в социалните мрежи про-Газпромската апокалиптика предизвиква по-скоро подигравки – твърде прозрачна е за хората.

Автор на следващия погрешен ход на противниците в настоящата предизборна ситуация – за мен съвсем необясним – е самият президент Радев. Защото, нека съобразим – най-проблемният елемент от сприхаво свалената коалиция довчера бе партията на Корнелия Нинова – БСП. Бе ясно, че нейната открито проруска настроеност, в ситуацията на война, би могла да руинира правителството във всеки един момент, а пък оставането ѝ в него перманентно, „подводно“ – тъй да се каже стратегически – руинираше основните му проевропейски съставляващи – ПП и особено ДБ. В този смисъл прагматичното поведение на противниците би следвало да бъде постоянното вбиване на клин между БСП и тях. И ето: вместо това Радев реши да „нервира“ червената лидерка, като ѝ „открадна“ важни „кадри“ (подчертани нейни вътрешнопартийни противници), започна да „разкрива“ благословени от нея оръжейни доставки за Украйна и въобще да я вкарва в един кюп с „отговорните за безпрецедентната криза, до която ни докараха демократи и харвардци“. С което – дайте си сметка – към настоящия момент вместо да отдалечи БСП от тия последните и да я тласне към сближаване с „естествените“ ѝ съюзници от проруската „Възраждане“, да я отсече от повторно бъдещо коалиране с „либералите“, я приближи до тях както никога досега.

Към оптимистичните фактори в настоящия изборен цикъл ще добавя още следните. С решаващата си роля в свалянето на правителството на Кирил Петков прословутата „партия на Слави“ ИТН – другият изключително важен за задкулисието деструктивен елемент в Парламента по същество се „самоизчегърта“ и така въпросното задкулисие утре вече няма да може да разчита на много важен за него „електорален срез“ от българското общество – хората, за които „всички са маскари“ и затова е най-добре да се гласува за „п*човете, дето ръгат чушки в боба“. По-нататък: грижливо стилизираната като ужасна заплаха за „жълтопаветните“ демократи компания на Костадин Костадинов (заради която упорито им се внушаваше, че щат или не щат, ще трябва да подадат ръка за „евроатлантическо“ спасение на Бойко Борисов) очевидно не разполага днес с „вълнà“, която да може да яхне в настоящата предизборна ситуация. „Националните предатели“ са свалени от власт, със старанието на „гълъб“-арското служебно правителство войната в Украйна е отдалечена от „родните ни предели“, ковид и антиваксърската истерия е деактуализирана – просто няма ексцес, на който „Възраждане“ да се закачи, а това много вероятно ще му отнеме очакваните „много повече проценти“. Още повече, ако оглупяването на неговия лидер, заел се, представете си, да закрива не нещо друго, а… веригата на социалните магазини „Лидл“, продължи да се задълбочава. Преценете сами колко хиляди работещи в тази верига и колко още хиляди пазаруващи от нея ще отблъсне през тези 2-3 месеца с нелепата си „война“ възрожденецът.

Накрая, нека да кажа и следното. Мобилизиращ ефект върху много хора – до този момент по-скоро слабо или почти несимпатизирали на довчерашното управление (доколкото чувам дори гласували по-рано за БСП) вече има буквално самозабравилият се – просташки – реваншизъм, който задкулисието (чрез същите тези свои казионни медии) изригна тутакси след неговото сваляне от власт. Идиотските снимки на „хванатите за ръце“ Кирил Петков и Лена Бориславова, които не друг, а самата Кошлукова БНТ разпространи, не просто са позор за националната ни журналистика. Те дават знак колко уязвено в момента е целокупното задкулисие, колко криминално-безпардонно е готово да действа то. А това генерира съчувствие към неговите жертви и ясно насочва подозренията към това, коя политическа сила си отмъщава с тях. Ревностните ѝ привърженици побързаха сами да ни я подскажат: „А като правихте със снимките с кюлчетата в чекмеджето на Бойко? На ви сега и от нас снимки!“

Всъщност, уважаеми читатели, ситуацията в България в навечерието на новите парламентарни избори е ясно поляризирана. Нито проруските сили, нито промафиотските, нито прогербаджийските се крият – напротив, ясно и дори истерично са заявени. Което означава, че противоположният полюс има шанс, защото почти силом враговете му го сплотяват. И ако не се изкуши да влезе във взаимни разправии или в спорове за симпатии и недотам симпатии, може, може да спечели битката. Императивът е ясен – мобилизирано гласуване. И даже не тъкмо „за“, а именно против задъхалото се, побеснялото и затова – оглупялото „воинство“ на враговете на нормалността и „подхвостники“-те на путинизма.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд с картечница

    78 37 Отговор
    Този е един идеологически вредител, който сам не осъзнава тезите си.

    Коментиран от #64

  • 2 Верно ли

    74 35 Отговор
    Този лешояд дори няма да го чета! Аман от долен слугинаж!
  • 3 Комунистите се завръщат

    19 54 Отговор
    с гръм и трясък.

    Коментиран от #13, #65

  • 4 Христо Божилов

    33 65 Отговор
    Няма драма, ПП и ДБ са със 160 независими депутата мнозинство

    Коментиран от #10

  • 5 НЯКОЙ

    43 64 Отговор
    Много точен анализ на събитията, без замазване и подмазване!

    Коментиран от #37

  • 6 пьешу

    57 24 Отговор
    тоя човечец... у ред ли е? притеснително е колко народец се произнася по най-разнообразни теми, вместо да се лекува.
  • 7 Българин

    57 27 Отговор
    Самия факт, че центаджиите от ден на ден реват все повече и повече говори, че България най после е готова да се откъсне от 30 годишния краварски слугинаж!!!
  • 8 Къса памет

    33 13 Отговор
    Чалгарите свалиха правителството.
  • 9 Умряла работа..

    51 31 Отговор
    Никакъв реваншизъм,Щатите се провалиха.. Мислехме ги за пичове кат Рамбо,те се оказаха утки като Кирчо..С две думи,Западът се Провали Тотално.Сега сме към Изтока..

    Коментиран от #24

  • 10 Поправка

    46 28 Отговор

    До коментар #4 от "Христо Божилов":

    160 гласа, 1 дупетат, пряко подчинен на Вашингтон! За ПП и ДБ ще гласуват само гейовете от прайда.
  • 11 минувач

    47 25 Отговор
    Защо давате трибуна на политически заблудени (или пък платени от когото трябва) "Калин-Янакиевци"? Нека си гледат портала "Култура"!

    Коментиран от #15

  • 12 !!!?

    28 44 Отговор
    В удушващата хватка на "Газпром" е надеждата на путинофилите за установяване на постсъветски режим начело с кремълския парашутист Радев

    Коментиран от #23

  • 13 Реалност

    34 12 Отговор

    До коментар #3 от "Комунистите се завръщат":

    А дано, да му мислят джендърите и наркоманите, че ги чака Белене.

    Коментиран от #25

  • 14 Илиев

    24 42 Отговор
    Така е. Накокошинените ,,израждане,, итенета, депесета и бесепета пропадат заедно с пропадането на Путлеровата фашистка армия. Проруския Голубчик ще накара мислещите хора да бягат като от прокажени от горните партии. А юмручето на Зеления чорап ще остане като едно грозно, лъжливо изпълнение...

    Коментиран от #18

  • 15 Хихи

    15 29 Отговор

    До коментар #11 от "минувач":

    Ти си личи, па ти колко си прогледнал. Назад към дървения социализъм на байТошо...
  • 16 Мисля

    40 18 Отговор
    Авторът да прочете последният доклад на Амнести интернешънъл, за това кок украинската армия се крие в жилищни квартали. И превръща населението в мишена. И воят които се надигна против доклада . Колкото повече вои, толкова излиза че е истина.

    Коментиран от #68

  • 17 Както винаги

    25 44 Отговор
    Перфектен анализ на Янакиев. За умни хора. Не за гладкомозъчните таваришчи ...

    Коментиран от #33, #35

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ма то

    39 18 Отговор
    едно вярно нещо няма в тая статия, ве!

    Коментиран от #21

  • 20 Смех !

    36 19 Отговор
    Този индивид страдащ от шизофрения,да се се прибира в катуна в Столипиново.

    Коментиран от #28

  • 21 Ма как разбра

    18 30 Отговор

    До коментар #19 от "Ма то":

    Като не си я прочел? А то и да я прочетеш, толкова ще разбереш нещо. С двете мозъчни гънчици ..
  • 22 Доротея

    20 33 Отговор
    Мафията толкова се изложи, че се налага спешно и с пълна съвест и съзнание да гласувате за Промяната! Кой е мислил, че ще се съглася напълно с отец Калин Янкиев! Те, такива като него може да са ,,джендари", но са честни и справедливи!
  • 23 Хихихи..

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Ало,многоудивеният с една само ?,мачкахме ви,мачкаме ви,и до Края ще ви Мачкаме!

    Коментиран от #55

  • 24 Като си към изтока, що щеш тука?

    22 31 Отговор

    До коментар #9 от "Умряла работа..":

    Айде на влакчето и в Челябинск. Така е най-справедливо. Ние сме си избрали Запада и оставаме. А вие, беж в източния рай. Хахаха....

    Коментиран от #56, #60, #76

  • 25 Руско прагандо,

    27 18 Отговор

    До коментар #13 от "Реалност":

    Големият разказ на руската пропаганда е изграден като семпла конспиративна теория: Един голям Злодей („колективният Запад“, САЩ, НАТО, Брюксел, Сорос…), тайно, скрит зад паравана на демокрацията (правата на човека, на малцинствата, разделението на властите и т.н) чрез своите марионетки (платени протестъри, анализатори и политици, „толерасти“ и „джендъри“) дирижира живота и изцежда кръвчицата на обикновените хора (народа). Разбира се, срещу Злодея се възправя един голям Спасител – и това е Русия.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Моряка

    29 14 Отговор

    До коментар #20 от "Смех !":

    Ми тя Мустафата отдавна храни такива боклуци,ама чак Янаки да е от Столипиново?Може би родителите му?
  • 29 Доктор

    31 12 Отговор
    Платена подлога
  • 30 3.14

    25 9 Отговор
    изкъписебе
  • 31 Анонимен

    30 13 Отговор
    Неверни факти, откровени лъжи, неправилно тълкуване, манипулации и поредица от внушения!

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Моряка

    34 10 Отговор

    До коментар #17 от "Както винаги":

    Анализа е перфектен,разбира се,но за поръчителите от Америка за България.И боклуците могат да пишат добре,ако боклукчиите им плащат още по добре.Веднъж продадеш ли се......,услажда ти се.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Моряка

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Виж коментар 33.

    Коментиран от #41

  • 38 Асен

    19 7 Отговор
    Сам си противоречи!
  • 39 И тогава сме питали кой

    18 21 Отговор

    До коментар #31 от "Анонимен":

    КОЙ?
    Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница?
  • 40 Павел пенев

    29 11 Отговор
    Този е фашизоиден полуидиот медиите знаят това. Защо лансират тази гад?

    Коментиран от #80

  • 41 Не се пиши моряка

    15 20 Отговор

    До коментар #37 от "Моряка":

    Не препращай до безстойностни коментари. Поне прочети Брошурата „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите” от бащата на българската национална революция Георги С. Раковски отпечатва през 1861 г
  • 42 Мдааам

    30 11 Отговор
    Този искрено ме разсмя - ПП и ДБ били проевропейски партии?! Ти да видиш! Аз пък казвам, че те са антевропейски партии, защото са проамерикански.
    Въобще твърде дълго писание, изпъленно с лозунги, заклинания и идеологеми.
    Този е лош, а оня е добър - защото Аз казвам така!
    Това е правилно, а онова - грешно - защото Аз казвам така!
    И все в тоя дух.
    Мегаломанита на г-н Янакиев е очеизвадна.
    За простотията с "взривените от протести площади" просто не ми се коментира. Каквото предпочитате - събрали се "Яз, брато и аверите" или Гочоолу и Дочоолу правят предизборна демонстрация.
  • 43 Стига бе

    28 6 Отговор
    Тоя не е у ред. За 6-7 месеца имаме 100 % инфлация, но според този гуру на соросоизма било внушения за очакваща ни апокалиптична криза -студ, глад, непосилни цени и пр.
  • 44 Бонев

    25 3 Отговор
    Значи когато ние чегъртаме супер. Когато нас почнат да чегъртат -побеснял реваншизъм.
  • 45 Древен грък

    24 6 Отговор
    Това съчинение отговаря напълно на определението за демагогия.
    От Уикипедия:
    "Демагогията (старогръцки: Δημαγωγό, от старогръцките δῆμος (демос, „хора“) + ἀγωγός (агогос, „водя“)) е стратегия за спечелване на влияние чрез въвеждане на публиката в заблуда с цел демагогстващият да я убеди в „своята правота“. Най-често демагогията се използва за постигане на политически цели и реклама. Тя си служи с ораторски и полемични средства (вкл. средства за масово осведомяване), обикновено това са емоционална реторика и пропаганда, насочени към предразсъдъците, чувствата, страховете, суетата и надеждите на публиката."
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    25 3 Отговор
    Побеснели са някои коментатори! Виждат, че хората проглеждат и това не им харесва.
  • 48 321

    9 24 Отговор
    Ей, ама много (р)ашистки платени троли в тоя сайт. Не пропускат, трябва да заработят (р)ублите

    Коментиран от #50

  • 49 Данко

    25 7 Отговор
    Миризлив, фашизоиден мършояд, с характерния за него високопарен, клиширан и кух стил, отново е натворил поредната пропагандна, жълтопаветните тъпня.
  • 50 ауууу

    22 3 Отговор

    До коментар #48 от "321":

    Преди два дни излезе списък с платените медии, партии и мнооого други, повечето от Америка за България, имаше и конкретни суми. Така че крадеца вика дръжте крадеца.
  • 51 без думи, нали

    22 1 Отговор
    Над 8 млн. лева грантове от “Америка за България” е получила “Икономедия” АД (точната сума е 8 310 510 лв.). “Икономедия” АД, която издава “Капитал” и “Дневник”, са най-големият ползвател на грантове от “Америка за България”, съобщи на пресконференция адвокат Росен Рашков. Неговата кантора е работила в продължение на три месеца, за да проследи дейността на НПО-то в продължение на 15 години.Юристът посочи, че и “Институтът за правни инициативи”, чийто шеф бе Христо Иванов, е получил 3 130 000 лв. Той представи няколко субекта, ползвали големи грантове от “Америка за България”, които са “помагали” на съдебната власт.

    Започна с фондацията “Риск монитор”, която срещу 810 000 лв. поела ангажимент да обучава спецпрокуратурата, които по дефиниция трябва да са абсолютно независими. Справка показва, че водещите фигури във фондацията са философи, подчерта адвокатът. Той даде пример и с “Антикорупционния фонд”, който е получил грантове в размер на 2 331 000 лв.

    Фондация “Америка за България” пряко или косвено е оказвала влияние върху четири области - медии, правосъдие, избори, образование, в които намесата є е абсолютно недопустима. Тези сфери по дефиниция следва да са напълно независими за всяка една суверенна държава.
  • 52 гтерърд

    16 3 Отговор
    Само като му видя немитата муцуна на това нищо, и като се сетя че беше оръженосец на Ваньо драгалевския сиганин, дето продаде България на краварите за без пари и спирам да чета на татък. Толкова много гнус събрани в една муцуна.
  • 53 ха ха

    21 2 Отговор
    абе калине , погледни през прозореца , не през кривото огледало на стената , даже ако го отвориш може да помиришеш мизерията на която ни обрекохте фалшивите демократи , измамници сте без никакви ограничения за морал
  • 54 Кой го рекна?

    19 3 Отговор
    А бе от где измъкнахте тая соросианска карикатура? Па и отблъскващо грозен при това.
  • 55 !!!?

    14 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хихихи..":

    Ако искаш да знаеш, мен деди Шорош много пъти ме е друскал на коленце! За това съм толкова умен.
  • 56 А ти

    17 2 Отговор

    До коментар #24 от "Като си към изтока, що щеш тука?":

    сороспиянецо, защо не заминеш за любимата си страна на неограничените илюзии?Може да те приютят в някое от хероиновите гета там. Стават все повече и по - големи. Демокрация, знаме на дъгата, истинска мечта!
  • 57 те това нещо е

    17 3 Отговор
    соросопитeк
  • 58 Ха ха ха

    9 10 Отговор
    Е той фатмачко винаги е бил един нищожен непотребник , та какво друго да очакваш от такъв като него , освен болевишкозависим слугинаж , от него и от поставените му лица .....
  • 59 Факт

    6 12 Отговор
    Ми той летателчето , никога не е крил , че е част от болшевишката агентурна мрежа у нас .

    Коментиран от #81

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Георги v.

    11 10 Отговор
    Страхотен апокалипсис! Пълчища от бедни и изнемогващи българи, задръстиха пътищата за курортите по черноморието, Гърция, Турция..... Пак много бедни българи не слизат от колите си, въпреки цената на бензина. Кафенетата и ресторантите претъпкани, в хипермаркетите и моловете не можеш да се разминеш от пазаруващи бедняци. Това е положението.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Така

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Комунистите се завръщат":

    Откога ги чакам. Дано! Комунизма ще спре корупцията в България.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Язе

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "Мисля":

    Амнести са на хранилка, който плати повече. Я да видим как се защитаваше СССР при нахлуването на Райха. Май, че бягаха от градовете, а? И доколкото си спомням разстрелваха всеки решил да бяга и да се спасява. Много ясно, че ще се бият за градовете а няма да ги отстъпват на Руснаците. И местните не искат да бягат а да се бият с противника. Аман от про руски хибридчици. Идея си нямате колко и какви хора са купени от Руснаците на запад. А тези от Амнести са същите дето през 90те осигуряваха най скъпите адвокати за тъмнозелените мародери. Сещате се, та те се финансират от левия сектор на запада, който е в близки финансови отношения с путинисти те.

    Коментиран от #69, #79

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ИСТИНАТА

    5 5 Отговор
    За да я бъде България трябва: ПЪРВО, до ИЗБОРИТЕ да се ИЗКАЖЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,............................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от 12-Т ГОДИШНИЯТ "златен век" на ОПГ "герб" и ЯТАЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВТОРО, на ИЗБОРИТЕ, сбора от ПРОЦЕНТИТЕ на "бсп" +"герб" +"дпс", НЕ ТРЯБВА да е ПО-ГОЛЯМ от 20%!!! Да го НАПРАВИМ, БЪЛГАРИ!!! Българиоооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

    Коментиран от #83

  • 73 Равно

    9 0 Отговор
    Одиозен черен гарван,като гарваните от стихотворението на Ботев= Калин Янакиев.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Поредният платен

    8 0 Отговор
    грантаджия ръси глупости!
  • 76 Ами марш

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Като си към изтока, що щеш тука?":

    да им лъскаш кенефите на западняците ,кой те е спрял . Подлогите само за подлоги стават!
  • 77 Голем страх

    7 0 Отговор
    Абе жълтопаветнил ма много та е страх че следващите като Орбан ще ти спрът кранчето и ща та питат дела са парите Това е СПРАВЕДЛИВОСТ а не реваншизъм
  • 78 Абе,

    6 0 Отговор
    поредния проскубан гарван ,платен от обора за Бг ,грачи мрачно !
  • 79 Ама

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Язе":

    ти си бил там ,или другаря Костов ти го е чел ?!
  • 80 Ясно е

    0 4 Отговор

    До коментар #40 от "Павел пенев":

    Като бял ден: щом използваш думата -" фашо....." си много силно облечен. Я угаси лампата ти направо си радиоактивен!
  • 81 ФАКЪОЛОГ

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Факт":

    Демек - И двамата с него сте с болшевишки "генезис". Това, че ти си леко "китосан" отгорце и си с друг кукловод, не променя нещата. Ф А К Т, нали😉?
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ОЩЕ ПÓ ИСТИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "ИСТИНАТА":

    Добави и дай Бг + продължаваме пропадането, "отФорко"...