Last news in Fakti

2 Септември, 2022 16:00 6 173 88

Проф. Слатински: Параноята на Путин ескалира, над Кремъл плъзват облаци черни

  • владимир путин-
  • николай слатински-
  • русия

Ние виждаме как един политически елит на Запад, закърмен от илюзиите, а мнозина и от парите на Путин, не иска да се раздели с Путин, с неговата налудност за велика Русия и с огромните му материални ресурси

Проф. Слатински: Параноята на Путин ескалира, над Кремъл плъзват облаци черни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези дни нещо се случва в Русия. Сякаш се раздвижват тектонични пластове, заредени с мощна енергия. Над руското пасивно и аморфно население, подложено на безогледни репресии и свирепо промиване на мозъците, е надвиснал тъмен облак от мрачни предчувствия и усещане за неизбежна промяна. Да, наистина нещо се случва в Русия, в Москва.

Борбата из висшите етажи на властта минава в нова фаза - едни ги махат, други ги премахват. Параноята на Путин ескалира, над Кремъл плъзват облаци черни.

Най-напред беше фазата на обезумяването - че за броени дни може да бъде сломена Украйна и да се премине към ускорено възстановяване на Руската постсъветска империя

После настъпи фазата на озверяването - спрямо Украйна и украинците.

Сетне дойде фазата на отрезвяването - че плановете за смазващ блицкриг се разбиват, заедно с разбиването на некадърно и безчовечно воюващата рашистка армия на бойните полета в Украйна.

Сега се навлиза във фазата на осъзнаването - става безпощадно ясно как Путин завлича всички, ползващи се от колосалните блага на режима му, в септичната яма на Историята.

Само дето определени кръгове на Запада отвратително много внимават да не би Украйна прекалено силно да обиди Путин и твърде жестоко да го унижи. Те сякаш искат от Украйна - ако може да се атакува по-леко и по-меко, ако е възможно да се напредва само на някой и друг фронт, а не на всички фронтове и не толкова решително.
Ние виждаме как един политически елит на Запад, закърмен от илюзиите, а мнозина и от парите на Путин, не иска да се раздели с Путин, с неговата налудност за велика Русия и с огромните му материални ресурси, с които той поквари, корумпира голяма част от този елит.

Драмата на този западен елит е не в това, че Путин иска за Русия специално, фундаментално, високо, имперско и изключително място в новата система за международна сигурност...

Драмата на този западен елит е, че значителна част от него се е формирала в условията на илюзиите за вечен мир след дългото и тревожно противопоставяне от времето на Студената война, в резултат и като следствие от което елитът на Запада е проникнат и прогизнал от убеждението, че Русия има (заради ядрените си въоръжения, огромната територия, историческата си роля и - най-вече - енергийните ресурси) легитимно право на такова специално, фундаментално, високо, имперско и изключително място!

Това е опасната СДЕЛКА на немалка част от чембърлейнския елит на Запада с путинова Русия, с Путин: - Ние искаме Русия да бъде наш суровинен придатък (за да живеем колкото се може по-самодоволно, по-спокойно, по-либерално, по-демократично и на по-ниска цена) - в замяна на признанието на някакви нейни, на Русия легитимни великоруски претенции за световна роля в глобалната, континенталната, регионалната и националната сигурност!


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 79 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помиярът от слатина

    118 43 Отговор
    джаф джаф за някой жълт цент
  • 2 От Сорос

    111 40 Отговор
    Колко взехте за тази пропаганда?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Господин слатински

    106 34 Отговор
    До скоро смятах че вие сте човек с трезво мислене но вече си промених мнението
  • 5 СССРБарета

    103 33 Отговор
    Професоре вие сте в параноя!

    Коментиран от #77

  • 6 Кензъл Уошингтън

    97 22 Отговор
    кажи за репресиите тука с газа, за репресиите кажи, и за газа, да та еа у махленския професор
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тонката

    100 22 Отговор
    "Те сякаш искат от Украйна - ако може да се атакува по-леко и по-меко, ако е възможно да се напредва само на някой и друг фронт, а не на всички фронтове и не толкова решително."

    Този чичак за коя война говори? Какво напредване, каква решителност го гони? Тя 1/3 от Украйна вече е под руски контрол, той говори за напредване на укрите....🤔
  • 9 ежко

    41 20 Отговор
    Благодара на Николай Слатински,че ми отвори очите:)Ако знаете къде мога да се абонирам за чудният вестник "Бесарабски фронт"?:)
  • 10 Мимч

    83 17 Отговор
    От цялата ти тирада ,излезе една ала бала.Какво съществено казваш.Май ,че едно голямо нищо. Истината е,че Русия си е наистина голяма и по територия и по залежи , енергия и много други...
  • 11 Адам Хилтън

    62 12 Отговор
    ЦРУ, ФБР, МИ6 сигурно са руски служби щом ги гони параноя от руски шпиони.
  • 12 Коментар

    87 14 Отговор
    Поредния български дебил с професорско званиеЧ
    Престанете да се излагате бе дебили!
    Като не разбирате от политическа стратегия,а още по малко от военна!
    Явно този льольо не е виждал автомат през живота си!
  • 13 Смръдлю

    68 11 Отговор
    Има-няма, мине време и човечето-професор се появи от нищото и почне да сипе бисери по Божия свят. Де що има или няма народ, е длъжен да го слуша. А който може - и даго чете. Да, ама не!

    Коментиран от #63

  • 14 Тази статия не е вярна.

    40 17 Отговор
    Руснаците много добре знаят с кой си имат работа.Ако само един заблуден куршум премине Натовска граница техните войски ще бъдат изпепелени за часове.В командването на Нато има хора
    които мечтаят за това.

    Коментиран от #23, #65

  • 15 Настрадин Ходжа

    50 9 Отговор
    А какво ще го правим тоз измисления експерт, че и професор /сигурно от времето на Тиквата/ като приключат нещата и на това менте не му излязат сметките!? Ще го гласят но волна програма ли, или само оркестрантските му дарби ще бъдат ползвани докато му посинеят джуките!?
  • 16 123456

    55 7 Отговор
    Професоре, дано поне си взел някой лев за тая поръчка .... Но и като професор можеш да бъдеш абсолютен плужек слузест ...
  • 17 Опааа

    49 5 Отговор
    Тоя Слатински много про ст бре! 🤣
  • 18 Петър

    50 5 Отговор
    Слатински, ти бленуваш за това от 1990г! Ама нещо не става! Що така?
  • 19 Бесен-_ Язовец

    46 6 Отговор
    Този Даун скоро не се беше произнасял
  • 20 Някой

    46 4 Отговор
    Доста повърхностни умозаключения на професора! Нещата са много по сложни от това което той вижда
  • 21 пешо

    42 5 Отговор
    да му се не надяваш на гусина слатински... уж изглеждаше съвсем нормален човек. явно, от тихите ще да е.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай дан

    36 4 Отговор

    До коментар #14 от "Тази статия не е вярна.":

    Кой ще ги "изпепели"? Евро джендърите ли? Те и сега се опитват с модерните им железа ама нещо не се получава. То трябва и акъл!

    Коментиран от #52, #59

  • 24 Дън Бай

    40 6 Отговор
    Сланински е огладнял. Зимата ще вие като вук.
  • 25 Путинофил

    6 28 Отговор
    Ватника е измекяр с високо самочувствие.
  • 26 стоян георгиев

    38 8 Отговор
    Ей сатанински,сатанински,пак ли свършиха шекелите.Тъкмо се бяхме успоко

    Ей са та нин ски,са та нин ски,тъкмо се бяхме успокоили,че или си захлебил достатъчно или всевишния те е привикал при себе,все добри вести .Та известно време няма да ни досаждаш,а кво се оказа отново на сцената.Ше кел ите ли са малко или много харчим?Хубаво се беше покрил,на никой няма да липсваш,върни се в ду пка та от която изп ълзя.
  • 27 Кряк,Кряк

    44 5 Отговор
    Имаме толкова много диванни експерти по национална сигурност,че ако ги наредим по границата ще уплашат емигрантите,но пък кой ще седи на дивана да дава акъл?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Поредния

    30 5 Отговор
    Смешен анализ от незнаен послушко изпълзял за 5 минутна слава.На колко такива Путин им даде хляб в ръцете иначе кво щяха да правят ако го нямаше хахаха
  • 32 Хммм

    22 5 Отговор
    И аз го прочетох Сатанински хаха.После видях,че е друго името.
    "Драмата на този западен елит е, че значителна част от него се е формирала в условията на илюзиите за вечен мир"
    Няма лошо да има мир.
  • 33 Поправка

    26 5 Отговор
    Параноята на Слатински ескалира, над соросодите плъзват облаци черни
  • 34 Локо Сф1956

    33 6 Отговор
    Слатински, не разбрахте ли кой разпали войната между Русия и Украйна и кой иска тя да продължава до пълно изтощение и за двете страни и накрая да няма победител. И друго,след Втората Световна война на срещата Сталин, Рузвел, Чърчил, България и други страни попаднаха на страната на Русия, а Гърция и други към Великобритания .САЩ дадоха плана Маршал и с долари подпомогнаха страните от Западна Европа за развитие на икономиките си. Е, ние кого трябваше да слушаме и кой все пак ни помогна , след като бяхме съюзници с Фашистка Германия, Италия и Япония.А сега кого слушкаме- краварите от САЩ, които през последнте 50 години са провели повече от 140 военни операции в страни за да внасят демакрацията на САЩ. А, в момента всяка седмица местните американци провеждат улични стрелби и се избиват едни други. И това е демократично.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мдааам

    23 6 Отговор
    Когато човек чете "интелектуални" и доста истерични напъни като това, неминуемо се сеща, колко прав е бил Йовков с неговото "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
  • 38 Бебенце

    7 18 Отговор
    Това е горивата и проста истина за Путин и неговият дворцов кортеж.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Из куку рига

    16 7 Отговор
    Дълго мълчание, последвано от тази пасквил и то при одобрение на 81,1% от руснаците на руснака. Представете си силата на гласчето на този със силата на гласовете на наржод 81,1% руснаци
  • 44 Иванушка

    17 5 Отговор
    Оооооооооо този грантаджия и той се изходи по въпроса.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Борис

    12 5 Отговор
    Рачко пръдлето се изходи по въпрос , колко вода съдържа красатавицата и получи аплаузи от знайни и незнайни, отцепродавци.
  • 47 хахаха

    19 5 Отговор
    тоя пак се е напушил...ако това писание е експертна оценка на нещо си, то моят коментар е свръхекспертна оценка на слатинския селянин...
  • 48 взвд

    18 5 Отговор
    професоре ти си дебил
  • 49 Даа

    21 5 Отговор
    Професоре, професоре, за теб важи лафа : майсторе, майсторе викам ти тъй, щот ако ти знам името, да те е в майстора. Черните облаци са надвиснали над ЕС , респективно над нашего брата. То затуй сме на такова дередже, щот много професори като теб са във властта.

    Коментиран от #51

  • 50 Жалка картинка

    19 3 Отговор
    На живо Слатински е жалка картинка - пилешки гъди,дамски ханш.
  • 51 Балкански

    16 4 Отговор

    До коментар #49 от "Даа":

    Тези са по зле от комунягите с бъртвежите за светло бъдеще! Много искат да закопчат путинката, а не виждат че са до шията... Винаги сме били последни измекяри в световната политика, и сега нема да паднем по долу...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    12 5 Отговор
    Само като прочета името на този т.н. професор и вече ми е ясно, какви глупости ще ръси...
  • 54 Матей преображенски

    14 4 Отговор
    Автора е чуден фантазьор,къде я видя тая паника в Русия,напротив,паниката се засилва в ЕС,подло подставен от лъжливия си съюзник--САЩ.пЪРВОНАЧАЛНО ЩАТИТЕ се отдадоха на мания по санкциите с нищожна вреда за Русия.После вкараха в тази губеща игра и ЕС,ПРЕДВАРИТЕЛНО се е знаело какъв ще бъде резултата--мощен икономически и социален срив.И нещо повече,може и във военна авантюра да ги вкарат,също с плачевен резултат.Ако успее Тръмп да се върне на власт,тогава е допустима и мирна развръзка,може би ще прояви мъдрост и ще се изтегли от Европа,ще трябва и да се разправи със самозабравилото се банкерско лоби в щатите.

    Коментиран от #60, #61

  • 55 Златен скункс

    16 2 Отговор
    Божеееей и туй ли стана професор.То в тая България професорите повече от студентите, генералите повече от войниците,но си лапат заплатите и следят ветропоказателя.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Не бе шушляк

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бай дан":

    Руските джендари ще воюват ама ,нема вмос на страп..они
  • 60 А бе

    5 5 Отговор

    До коментар #54 от "Матей преображенски":

    Спри с ракията ,че само глупости пишеш
  • 61 Тибихан

    5 12 Отговор

    До коментар #54 от "Матей преображенски":

    От началото на войната над 5 милиона руснаци са напуснали държавата. Над 10 000 са арестувани защото са протестирали против войната. Свободата на словото там е 0. От къде знаеш как се чувстват, про положение, че им забранено да говорят?

    Коментиран от #64, #68

  • 62 Марш

    14 2 Отговор
    Очевидно съществото слатински обитава септична яма - говори като специалист. Докога ще се дава трибуна на тоя озверял и психически болен индивид? Дори само като го чета ми се гади - сякаш вoнята му ме залива през монитора...
  • 63 Марш

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Смръдлю":

    Само не знам по какво е "професор" това нещо.... ама то по психиатриите ги има всякакви "професори", "наполеоновци", "вицекрале на Индия"....
  • 64 БПФ

    10 4 Отговор

    До коментар #61 от "Тибихан":

    Ти вида ли ги тия 5 милиона руснаци? Защо нито една казионна западна медия не показа огромните тълпи от десетки ххиляди руснаци, бягащи от Путин? Биха ли пропуснали те такъв пропаганден материал?

    Русофобите сте толкова глyпави, че и лоботомия да ти направят, няма да се забележи разлика...
  • 65 БПФ

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "Тази статия не е вярна.":

    Хахахах, и с кой си имат работа, бе? 200 000 руснаци размазват 700 000 укpoпитeци, напук на експертите, дето твърдяха, че ВСУ била най-силната армия в Европа? НАТО е в паника - осъзнават, че при тотална война 1.9 милионната свръхпрофесионална руска армия просто ще ги попилее !!!
  • 66 РУСИЯ СЕ ПОКРИВА С ПАРИ И ЗЛАТО

    11 4 Отговор
    ОТ ГАЗ И НЕФТ - ЗАТОВА ПУТИН ИСКА РУБЛИ - ДОЛАРА И ЕВРОТО СЕ ОБЕЗЦЕНЯВАТ СЕКИ ЧАС !
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кога

    11 2 Отговор

    До коментар #61 от "Тибихан":

    ще спрете глупавите опорки? На никой нищо не е забранено! Единствено като прекалят с пропагандата организации подобни на нашите америка за България или някой на тяхна хранилка, като нашите смиловци, василевци и др., ги погват за лъжите им! И всички западни медии надават вой, как репресирали и забранявали свободата на словото! Та каква полза имате от глупави опорки?
  • 69 УМЕН

    12 4 Отговор
    Човечето Слатински, бивш партиен член и функционер анал.лизира Путин. Хаххаха, щатен федеросаджия на дьдо Дьорд. Хахаха.
  • 70 Вирус

    10 5 Отговор
    Абе тоз големия разбирач пак се задавя в злоба
  • 71 Старата дама с косата

    10 7 Отговор
    Слатински, скоро ще ти уредя свиждане с Горби.
  • 72 123

    8 4 Отговор
    Изпитвам много повече уважение към една полуграмотна чистаччка на улици, отколкото към такива псевдо професори, които освен да лъжат, мажат и да се нагаждат нищо друго не са правили през живота си. Изобщо не споменавам думата работа!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Православен Християнин

    6 4 Отговор
    Всички като тебе закърмени и покварени с долари и демократични, неолиберални и джендърски фантасмагории американскиШувенисти скоро ще достигнете фазата на отрезвяване. Неистовата виЗлоба и желание да унищожите Русия, ще ви доведе до собственото ви унищожение
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 USA Тюлен

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Ако можеш да действаш-действай, а не драскай глупотевини!!
  • 78 стоян георгиев

    6 3 Отговор
    Европа и сащ 14години пренебрегваха сигналите от русия за деградацията на режима и финансраха и подпомагаха диктатора за да се стигне до тук.
  • 79 Феликс Дж

    6 3 Отговор
    Не обиждайте ПРОФЕСОРА, Той е ................ ВЕРЕН СЛУГА на всякакви господари.
  • 80 и кво излиза кат извод ся,

    1 4 Отговор
    тролята на колхоза, платени в твърда западна валута, са по-добри анализатори и учени от автора с професорска титла?!?!?!?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ауууу

    3 1 Отговор
    Очаквам човека с квадратната глава да се задави от плюнките си съвсем сокро.
  • 84 Перник

    3 1 Отговор
    Слатински защо си толкова краен към Русия, защото женати е рускиня и ти избива комплекси, как даваш мнение за човек на които не можеш да кацнеш и на малкия му пръст, човек който държи на ценности, традиция и морал, качества които ти нямаш, ти само лижеш на краварите.
  • 85 Тарикат

    3 1 Отговор
    Професор Чукундурски с гениални открития като : кулинарно незадоволени биологична единица не интерпретира фолклорен елемент.
  • 86 Ами

    3 1 Отговор
    Гъзослатенски пак се мъчи нещо да тълкува ,ама нещо не му се получава но е упорит като милиционер.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Който сее ветрове, ще жъне урагани

    1 0 Отговор
    ПУТИН пося ветровете на напрежението и хаоса и започна тази мръсна война в Украйна от която днес да страда цяла Европа като си мислеше и заблуждаваше че на Запад нямало силни политици които да могат да му се противопоставят...!!!
    Лиз Тръс преди безумието което направи Путин със започването на война в Украйна, си направи труда да посети Москва в последен опит за да има мир и да вразуми полудялите управници на Кремъл , но срещна само подигравателната арогантност от Лавров...!!!
    Е сега руснаците си намериха майстора и Лиз Тръс която ще иска да задмине своята учителка "Желязната Лейди", ще бъде НОВАТА "СТОМАНЕНАТА Лейди" и ще им разкаже играта на Путин и Лавров и както "Желязната Лейди" Маргарет навремето разби империята на Злото - СССР , така и сега "СТОМАНЕНАТА Лейди" Лиз Тръс ще разпарчетоса това което са заслужили и ще намери начин да унищожи остатъците от империята на Злото - Руската федерация....!!!