Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Септември, 2022 19:00 6 699 131

Провалът на Путин

  • бесарабски фронт-
  • провал-
  • референдум-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • анексия-
  • виталий портников

Анексия под прикритието на "референдуми"

Провалът на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мобилизацията като показател за провала на Путин

© Виталий Портников

Решението на руския президент Владимир Путин да проведе фалшиви референдуми на територията на окупираните от руските войски украински области и да обяви мобилизация на резервисти доказа за пореден път, че „специалната операция“, която Путин започна на 24 февруари, изобщо не върви по план.

Анексия под прикритието на "референдуми"

За провеждане на "референдуми" се заговори едва ли не от първите дни на войната. Още тогава се твърдеше, че признаването от Путин на „независимостта“ на т. нар. народни републики е прелюдия към отложена анексия. Кремъл обаче отстъпи от класическия кримски сценарий. През 2014 г. руските войски контролираха почти цялата територия на Крим и достигнаха административните граници на автономията. Очевидно е, че Москва е искала да постигне същата цел и с „народните републики“ на Донбас, и с другите окупирани територии. Към днешна дата руските войски контролират по-голямата част от територията само в Луганска и Херсонска област, като и тук губят позиции в редица населени места.

В продължение на шест месеца руските войски не успяха да достигнат административните граници на Донецка област, въпреки че това беше официално обявената причина за атаката срещу Украйна. В Запорожка област окупаторите не контролират не само по-голямата част от територията на региона, но и самия областен център. И все пак Путин реши да проведе "референдуми", въпреки че анексирането на територии след провеждането им създава напълно нова ситуация - от гледна точка на руското ръководство войната ще продължи на територията на Руската федерация. От една страна, това увеличава възможностите за шантаж, например за заплахи за използване на ядрено оръжие. От друга страна, загубата на която и да е територия ще изглежда съвсем различно от позиционните битки на територията на друга държава - Украйна или дори "ДНР".

Освен това анексирането на украински територии ще доведе до факта, че Крим ще загуби изключителния си статут на спорна и свещена земя за руснаците. Сега дори привърженик на Путин не може да не забележи, че няма нищо изключително в анексирането на Крим през 2014 г. – Владимир Путин просто грабна каквото можеше да завладее.

Провалът на спецоперацията

Фактът, че Владимир Путин иска да задържи окупираните територии и да окупира нови с помощта на масова мобилизация - все още не знаем колко руснаци ще постави под оръжие: 300 хиляди, според руския министър на отбраната Сергей Шойгу, или милион, според “Новая газета. Европа” - всъщност говори не за успеха, а за провала на спецоперацията.

В крайна сметка войските, изпратени от Путин във войната, отдавна трябваше да завземат целия Донбас и юга, да свалят украинското правителство и да създадат марионетен режим в Киев. А като резултат на това няма достъп до административните граници на регионите и трябва да се започва мобилизация и да се занимава с размяната на главния лобист на руските интереси в Киев Виктор Медведчук, когото Путин със сигурност би искал да види на ключови позиции в марионетната администрация.

Разбира се, предстоят още много тревожни месеци. Но днес всичко това са индикатори за провал. И в същото време – показатели за „популярността“ на войната на Путин сред руснаците, буквално бягащи от страната във всички възможни посоки.

Помня добре първата сутрин на войната, срещнах я в Лвов. Сирени за въздушна атака, черно небе и опашки пред военните окръжия и оръжейните магазини. Съвсем различни опашки от тълпите по руските летища и гранични пунктове. Така всъщност винаги се случва, когато едни искат да защитят родината си, а други не искат да участват в агресивните войни на тяхната престъпна власт.

Източник: vot-tak tv

Бесарабски фронт


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сороска Пропаганда

    68 63 Отговор
    Руснаците не бягат, просто се инфилтрират. До утре цялото земно кълбо ще е руско и Путин цар на света.

    Коментиран от #16, #57, #84

  • 2 Дипломат Чукчев

    107 48 Отговор
    Провалъъъът е голем.
    Вместо 2 автономни републики в Украйна.
    Сега влизат 5 републики в състава на Русия.
    Провалллллл

    Коментиран от #129

  • 3 Госあ

    71 22 Отговор
    Що фалшиви ? Кой го казва това ?

    Коментиран от #22

  • 4 Адам Хилтън

    98 33 Отговор
    Окупацията на Ирак, Афганистан и Сирия с кой референдум беше одобрена?
  • 5 РЕАЛИСТ

    81 42 Отговор
    В историята остават държавници, които са превзели или си върнали територии. За какъв провал става въпрос. Вижте колко се смали Украйна пи време на управлението му.

    Коментиран от #12

  • 6 Теле

    63 34 Отговор
    Това да си гепиш територии май не е провал, т. паци

    Коментиран от #9

  • 7 Пучо Капучо

    73 22 Отговор
    Кучетата си лаят, керванът си върви...Абе бате, къде е комедианта? Притеснен съм, никакъв го нема по тв-то?

    Коментиран от #17

  • 8 Рушия

    38 60 Отговор
    На бунището на историята.
  • 9 Мдааа

    35 49 Отговор

    До коментар #6 от "Теле":

    То добре, ясно че е гепил, това беше и идеята на спец операцията. Ама и някой трябва да му го признае за негово, не мислите ли? Щото иначе файда йок! А като гледам, май никой не го признава това, даже и съюзниците му

    Коментиран от #33

  • 10 Някой

    64 21 Отговор
    Пак ли препис от бесарабската тоалетна хартия?
    Много жълто, бе! Чак кафяво!
  • 11 През 1918 г. Съветска Русия капитулира

    43 42 Отговор
    пред Германия и България чрез Брест-литовския Договор. Русия губи над 1 млн.квадратни км.
    тези факти да ги знае некой местен путинист!

    Коментиран от #32, #34, #117

  • 12 Само да не е

    12 26 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛИСТ":

    Да не е Пирова победа...!?

    Коментиран от #24

  • 13 Сталин

    51 26 Отговор
    Американския сенатор Ричард Блек;
    Украина не может принять решение про мир. Решение про мир может быть принято только в Вашингтоне, но пока мы хотим продолжать эту войну, мы будем воевать пока не умрет последний украинец.

    Коментиран от #14, #15, #50, #92

  • 14 Аха

    42 50 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Аз като гледам, по-скоро Путин ще воюва до последния руснак! Те с тази скорост с която напускат, скоро ще мобилизира 60 годишните.
  • 15 Чърчил

    10 24 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Толк булгариан бе рушляк бич
  • 16 онзи

    17 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сороска Пропаганда":

    Става....ама кога баба ти обуе прашките!
  • 17 Така добре

    20 21 Отговор

    До коментар #7 от "Пучо Капучо":

    Ама с пушки ги окомплектоват войниците.Някой каза,че по казармите в миналите години разпродали всички калашници.Верно ли е?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЛилиПути

    20 22 Отговор
    Избиратели мои бъдете спокойни ще организираме колкото референдуми е необходимо но ще решим всичките си проблеми по демократичен цивилизован начин...предимно
  • 20 Путинофил

    21 10 Отговор
    Съветвам ви, яжте пийте и си носете новите дрешки!
  • 21 Никой

    28 34 Отговор
    Интелектуалната немощ на русоблизците стига до там с идеята да си останем затворен ориенталско евразийски селски народ.България някак си да се сниши докато отмине бурята и избегне трагедията от един ядрен конфликт на планетата..Типично комунистическа черта. Страхът на българския русофил стига до там,че в решава прикрито да обърне палачинката и да заяви ,че Путин трябва да бъде спрян забравяйки как приклякваше до сега в полите на матушката си.Оная дето целуваше ръката на руския поп.Оня дето все повече прилича на младия Т. Живков се чуди все повече какви объркани сигнали да дава на народа.Гледа уплашено на изток и на запад от страх да не вземе грешното решение.Смътно усеща че руските му господари ще бъдат жестоки и безмилостни към него и неговата кохорта. Унижението му е в кърпа вързано. Това се вижда от поведението на някои негови верни подръжници.

    Коментиран от #37, #91

  • 22 Мисир

    29 5 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Проверено от "Бесарабская правда" !
  • 23 Някой

    47 23 Отговор
    Фактът, че 50% от статиите в сайта са с подобно съдържание говори, че Путин направи изненадващ ход и свари неподговени краварите и техните подлоги. И че нещо "контранастъплението" зацикли.
  • 24 РЕАЛИСТ

    34 16 Отговор

    До коментар #12 от "Само да не е":

    Що, кво ще му направят? Като бму писне ще изстреля хиперзвукови те ракети с ядрени глави и ще изпепели тъпите дървени западни глави, които от думи не разбират. Затова генерал фон Клаузевиц е каза, че войната е продължение на политиката с други средства.
  • 25 Мирослав Илич

    39 12 Отговор
    Гледам коментарите и недоумявам как е възможно да има толкова заблудени хора Путин опря до триста хиляди резервисти Прави си блъфове и гледа сеира на нато пробва ги каква глупост ще направят
  • 26 8888

    39 18 Отговор
    Голем провал. От Украйна ще остане Украйничка. Другите евросъседи и те ще си върнат териториите с референдуми и ще си замълчат за Русия.

    Коментиран от #40

  • 27 САЩ са световно зло

    45 19 Отговор
    Краварският диктат свърши. Ще се съобразява с новия световен ред, в който държавите са равноправни!
  • 28 СССРБарета

    45 20 Отговор
    Преди време този сайт ме спечели че беше що годе независим! Откакто войната в украйна започна сайтът се превърна в изключително западно пропаганден!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасковски каунь

    35 17 Отговор
    Абе дайте да направим ние показен референдум за излизане от НАТО , та да види как се прави !
    Да , ама не !
  • 31 СССРБарета

    42 19 Отговор
    Айде по-леко с провалите! Засега по всичко изглежда че най-провалено е еврото И Европа!

    Коментиран от #53

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 хахаха

    24 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааа":

    ами като дойда да ти обера крушите от двора и си ги отнеса дома, ти не признавай, па язе ще си рупам цяла зима круши...:)))
  • 34 Ъхъ

    32 10 Отговор

    До коментар #11 от "През 1918 г. Съветска Русия капитулира":

    а за България е Първа национална катастрофа...но все пак това много ме разсмя - Русия капитулирала пред Германия и БЪЛГАРИЯ.....леле мале

    Коментиран от #48

  • 35 Само във вашата глава е провал

    34 10 Отговор
    статистиката е друга. ха ха
  • 36 Мммммм

    17 10 Отговор
    Факти пуснете едно видео, как върви мобилизацията в Дагестан!

    Коментиран от #38, #41, #46

  • 37 Мирослав Илич

    33 18 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    Господине да се воюва срещу Русия е голяма глупост Те държат всички козове имат неограничен ресурс

    Коментиран от #56, #100

  • 38 ами

    21 6 Отговор

    До коментар #36 от "Мммммм":

    това е медуза, бе пич...колко му е да се пусне една женица да се закачи на полицейската кола, че да бъде снимана...

    Коментиран от #44

  • 39 чегевара

    16 26 Отговор
    Желаещите Украинци да постъпят в опълчението, териториалната отбрана надвишават три пъти щабните разчети.
    Желаещите руснаци да избягат от мобилизация задръстват граничните пунктове

    Коментиран от #114

  • 40 Мирослав Илич

    20 13 Отговор

    До коментар #26 от "8888":

    Между другото Полша трябва да си вземе Лвов Румъния също има какво да търси какво чакат
  • 41 Дагестан даде най много жертви

    19 23 Отговор

    До коментар #36 от "Мммммм":

    Така са руснаците, винаги в историята са използвали чужди народи за интересите си!
  • 42 Макс

    12 19 Отговор
    Путин на онуй , което му пожелаха отдавна . Светът трябва да става все по-добър и този вид човекоподобни нямат място сред нас. Путин убиец ли е , или не ?
  • 43 Значи който се бори за народа си

    30 12 Отговор
    Е провален ли, запада може да казва така но света казва че е герой
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 132

    36 16 Отговор
    Идва справедлив световен ред, в който краварите ще си налягат парцалите в краваристан.

    Коментиран от #49

  • 46 Източна ромелия

    28 4 Отговор

    До коментар #36 от "Мммммм":

    Що не дадеш видео как върви в цяла РФ мобилизацията или ти отърва смо едно видео да покажеш

    Коментиран от #54

  • 47 Провалът на Путлер

    23 30 Отговор
    е провал и на Рашистан. Всъщност Господ и за това е създал тая държава. Като пример, как не трябва да се управлява една страна.
  • 48 Винаги фактите разсмиват

    21 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ъхъ":

    Невежите....прочети какво подписва русия на 3 март в Брест-Литовск.

    Коментиран от #115

  • 49 Хихи

    20 9 Отговор

    До коментар #45 от "132":

    А ти в новия ред ще им пасеш кравите.
  • 50 Голем смех

    18 7 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Американският сенатор на руски ли е проговорил? Хаха...
  • 51 😂😂😂😂😂😂

    19 12 Отговор
    Вие се молете да няма провал...тогаз на евро г ей ци ,каубои и саксонци ще им се олаби сф инкт ера...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 зина

    14 25 Отговор

    До коментар #31 от "СССРБарета":

    абсюлютен провал за путлер
  • 54 Мммммм

    8 23 Отговор

    До коментар #46 от "Източна ромелия":

    Факти пуснете още едно видео, да види колегата как върви мобилизацията! Тъжна картина, която я докара Путин. Жалко.

  • 55 Дагестан

    9 28 Отговор
    А в Дагестан путин разстрелва не желаещи мобилизация.

    Коментиран от #86

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Защо ли?

    12 23 Отговор

    До коментар #52 от "Объркано Атлантиче":

    Ми защото по тази логика, всички държави с мощни армии ще превземат малките държави бе! Сега си представи Германия тръгва и на единия ден превзема Прага и си я взима, на другия ден Бърно и т. н. Къде си видял такова нещо? То в крайна сметка Германия също може да си иска цяла Европа, щото 1944 цяла Европа е била Германия!
  • 59 Слава на Вова

    30 16 Отговор
    Илюзиите на ЕС за унищожаването на Русия свършиха, както и новите доставки на оръжия за укрофашистите. Потъпкаха Минските споразумения за мирно уреждане и сега укрите ще се лишат от пет области, и то напълно легитимно. Чрез референдуми! ЕС може да заблуждава гражданите си чрез пропаганда, но не може да има илюзии, че ще възстанови икономиката си без изгодните досега енергоносители. Защото САЩ не може да им ги даде. Задокеанският бандит постигна поне една цел - ЕС да се самоунищожи. Чрез откъснали се от реалността подкупни европейски "политици". Другата цел (унищожаване на Русия) Бандитът не може да постигне, без да усети разрухата, която създеде в многобройните си войни, на собствена територия!

    Коментиран от #80

  • 60 ДрБр

    23 6 Отговор
    Може ли да има толкова тъпи краваропитеки, които да гласуват + на тази помия?
  • 61 Мдааа

    11 15 Отговор
    Във военкомате в Русия


    -Защо ме задържахте?
    -Ще те пращаме на война!
    -А с кого ще воюваме?
    -С фашистите!
    -А срещу кого е воюваме?

    Коментиран от #67

  • 62 Това е положението

    33 10 Отговор
    Като оставим пропагандната срещу Путин, трябва да признаем обаче,че ходът на Путин за референдумите е брилянтен ход! Какво като не ги признае колективният запад! Нима северен Кипър, който е анексиран от Турция е признат? Косово също не е признато от много страни, включително и от такива, които са членки на ЕС!

    Коментиран от #66

  • 63 Ученият котка

    24 14 Отговор
    Черностотническата и реакционната пропаганда заля България. Русия не е загубила нито една европейска война. И този път той ще забие зъбите си в устата на дракона.

    Коментиран от #65

  • 64 Диамантената ръка

    12 30 Отговор
    Къде му е редовната армия на тоя т.ъ.пак, свърши ли, че мобилизира заварчици, сервитьори, трактористи и затворници? Ще свърши като Саддам и Кадафи, въпросът е колко мизерии ще направи още.

    Коментиран от #73

  • 65 Дика

    13 25 Отговор

    До коментар #63 от "Ученият котка":

    Е, винаги има първи път, те и Втората световна щяха да загубят без американците.
  • 66 Ами

    16 23 Отговор

    До коментар #62 от "Това е положението":

    Като никой не го признае, Украйна ще продължи да воюва и да си връща територии! А ако Вовата реши да пуска нещо там, ще получи директен отговор от НАТО! Но Вовата, ще трябва да обяви война на Украйна, което също ще рече, че Украйна не е длъжна да не удря територии по РФ! В смисъл, войната ще се разрстне. За това можете да благодарите на Вовата.
  • 67 :))

    7 15 Отговор

    До коментар #61 от "Мдааа":

    -Защо ме задържахте?
    -Ще те пращаме на война!
    -А с кого ще воюваме?
    -С фашистите!
    -Това го разбрах, ще воюваме заедно с фашисти, но
    срещу кого ще воюваме?

    Коментиран от #79

  • 68 Алди

    17 10 Отговор
    Путлер така го наби на мразилките, че ще пищят до Коледа.
  • 69 Миролюб

    4 18 Отговор
    Ако Украйна започне да приема руските войници, които не искат да воюват, то тогава тя ще превърне наложената й, мизантропска братоубийствена война, във филантропски братоспасителен мир!

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Предложение

    29 2 Отговор
    Нека медиите представят новините обектвно и безпристрастно - чиста информация, без преекспониране и без завоалиране, защото събитията напоследък се случват твърде бързо, а паметта на хората не е толкова слаба, поне на повечето.
    На публично мнение има право абсолютно всеки, но той трябва да знае, че след време - месец, два или година хората ще помнят това което е казал и ще решат дали е бил прав или не, дали е станало така или не.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ученият котка

    19 3 Отговор

    До коментар #64 от "Диамантената ръка":

    Страдание за страдание, момче. Съжалявам за милите, спокойни и кротки български хора. Отново е превърнат в заложник на нацизма.

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Гражданин

    22 8 Отговор
    Русия освобождава украинските райони от огромните дългове направени от Зеленски към САЩ и ЕС. В скоро време всички ще се разбягат от Украйна и краварите ще пият една студена вода.

    Коментиран от #78

  • 76 Какви безсмислици

    12 19 Отговор

    До коментар #73 от "Ученият котка":

    Си написал.Имаш ли представа какво е червен терор.Той се случва след ВОСР ,ако знаеш какво е.Имаш ли представа за лагерите на Сталин ,знаеш ли какво е гладомор.Руските престъпления срещу собственния си народ са нещо много повече от нацизъм.Нацизмът е много лошо нещо, е бледо копие на руския терор

    Коментиран от #89, #116

  • 77 Гудериан

    6 18 Отговор
    Нашите немски танкове от ВСВ са в пъти по добри от съвременните руски неръждавейки.
  • 78 Май си биг селянин

    10 21 Отговор

    До коментар #75 от "Гражданин":

    Май идва разпада на измислената Россия.Тея пияндирници дето ги мобилизират да не се обътнат срещу Ка Путин.

    Коментиран от #87

  • 79 Срещу Ка

    6 6 Отговор

    До коментар #67 от ":))":

    Путин
  • 80 Алоооооо

    9 20 Отговор

    До коментар #59 от "Слава на Вова":

    В Минските съглашения трябваше,тъй наречените ЛНР и ДНР да се демитализират .Те се въоръжиха и не само ,а там беше пълно с Руска срмия преди да имат статут на републики.Не лъжи хората.Те бяха окупирани .Ясно

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ученият котка

    18 2 Отговор

    До коментар #80 от "Алоооооо":

    Няма нито дума за демилитаризация, но ясно се казва за изтеглянето на украинските формирования от линията на съприкосновение (тъй като силите на Донбас нямаше къде да отстъпят) и създаването на зона за сигурност с ширина най-малко 50 километра.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Само коментирам

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сороска Пропаганда":

    Днес най-голяма държава в света се увеличи с още територии. Ако на това викат "провал на Путин", не ми се мисли, ако вземе да печели, какво ще стане!





    :D

    Коментиран от #88

  • 85 ПОПРАВКА

    21 10 Отговор
    ПРОСТО СЕ ЧУДЯ НА ТЪРПЕНИЕТО НА ПУТИН И НА РУСКИТЕ ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ВИ ХРАЧАТ УНИЖАВАТИ НАСТРОЙВАТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ ТА ВИЕ СТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЕ СЕ ПРЕКЪРШИХТЕ В ОБСАДАТА И ГЛАДА ТА СЕГА ЛИ
  • 86 Глупости

    10 1 Отговор

    До коментар #55 от "Дагестан":

    Защо лъжеш
  • 87 Глупости идва

    16 7 Отговор

    До коментар #78 от "Май си биг селянин":

    Разпада на ЕС и нато или си сляп какво се случва защото нищо не показват по медиите
  • 88 А утре

    3 14 Отговор

    До коментар #84 от "Само коментирам":

    ще ги изритат от Херсон.
  • 89 Ученият котка

    14 0 Отговор

    До коментар #76 от "Какви безсмислици":

    Русия също беше предадена и разпната.
  • 90 Янко

    27 7 Отговор
    Все Путин виновен че Америка съсипа Европа
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Товариш

    9 21 Отговор

    До коментар #13 от "Сталин":

    Товариш ,не товариш стига с тоя Блек .то гледай Путлер колко рашисти ще избие , за тях мисли . Амо то нали знаем ,на Путлер не му пука . Руски джендъри от Масква пак не са мобилизирани . Те са в Дубай ,Анталия и Сърбия . Самолетчета бате .така се прави на друго равнище .
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 И това вече сме го виждали

    12 2 Отговор
    От Гуам, през северен Кипър, та до Косово. Нищо ново.
  • 98 Благой от СОФстрой

    7 3 Отговор
    Русия затваря границите си на 28 септември!!!
  • 99 Благой от СОФстрой

    7 2 Отговор
    Русия затваря границите си на 28 септември!!!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Пророка !

    15 7 Отговор
    Скоро всичко ще свърши.Срещу ръжена,не се рита.Запада и марионетките им,ще ги ронят крокодилски.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 някой

    16 5 Отговор
    Аз не знам за провал на Путин . Знам само, че най-кошмарните сънища на западните лидери , започват да се сбъдват на яве .
  • 109 В Русия се провеждат Редовни Референдоми

    14 5 Отговор
    Това, че на някой не му харесва, сие негов проблем! Хората си гласуват за своето Бъдеще!! Кучета ще има винаги, които да Лаят, но Кервана си върви!! Глас Народен, глас Божи!!?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 така, така

    14 6 Отговор
    Пишете за провала на Путин докато още можете, защото скоро в победилата Европа може не само парно, но и ток да няма и тогава ще пишете, ама на свещи и с пачи пера /ако патиците не са убити заради птичи грип/. Европа цъфна и върза, тръгнала да се кефи как Путин се бил провалил. При това провалът му се изразява в разширяване на територията на Русия, увеличава човешкия ресурс, получава излаз на Черно море и още две големи атомни електроцентрали. А победата на Запада се изразява в тъмни улици, студени домове, празни рафтове в магазините, фалиращи предприятия и безработица. Аз предпочитам да се проваля като Русия, отколкото да победя като Запада.
  • 112 Артилерист

    11 7 Отговор
    Фактите са против вас Факти и вашият автор. Ограниченият руски контингент освободи двете републики и две съседни им области. Бандеровските нацисти принуждаваха редовната украинска армия да убива, да върши геноцид, спрямо жителите на Донбас в продължение на осем години. Това сега е прекратено. Колективният Запад, под командването на американците, изсипа тонове оръжие за украинските нацисти, фронтовата линия се разтегна на 1000км., обстановката се промени и руското ръководство предприе мерки за усилване на войските на фронта. Руските далекобойни оръжия методично обработват противника, инфраструктурата и логистиката му. Какво стана с фойерверктното контранастъпление? Нищо. Руснаците изчакват спада в икономиките на европейците да вразуми елитите им. Те не бързат да използват военния си потенциал, защото очакват още подлости от американците. Последните повишиха бойната готовност на войските на европейските си сателити, но войната за руснаците наближава да стане народна и тогава някои военнлюбци ще си спомнят какво е "Вставай страна огромная"!
  • 113 Без арабски фронт

    10 2 Отговор
    Факти в статията - няма, има пропаганда, тинтириминтири, фантастики, агресорапутин, дърабъра и пак пропаганда.
  • 114 ГооУемо

    10 4 Отговор

    До коментар #39 от "чегевара":

    Да бе да! Затова шпицкиманди ловят запасняци по улиците на Киев. В Русия и Западна Европа към края на 2021г. работеха за постоянно 4-5 милиона украинци. Освен тях досега избягалите от Украйна са 12 милиона. ГоооУемо патрЕотично желение демонстрират украинците.
  • 115 Ъхъ

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "Винаги фактите разсмиват":

    ти понеже не си от невежите прости, вероятно знаеш кои са делегатите при подписването на Брест-Литовския мирен договор? Рихард фон Кюлман,Фредерик фон Розенберг, Макс Гофман,Кайетан Мерей, Отокар Чернин,Ибрахим Хаки паша,Зеки паша...та кой от тях е представител на България?
    вероятно и знаеш какво се случва с тоя договор няколко месеца по-късно? анулиран е
    вероятно знаеш и кой губи войната и какви са последиците от нея за България? ...що ли е наречена Втора национална катастрофа?
  • 116 Вият на умряло

    9 3 Отговор

    До коментар #76 от "Какви безсмислици":

    Въобще ни си наясно с фактите от историята. Червеният терор започва за защита на болшевишката власт през 1918г. и се ръководи от Ленин,Троцки и Дзерджински. Тогава са избити и изгонени аристократите,землевладелците,предприемачите,духовенството и офицерството. Сталин е репресирал есери,меншевики,ленинисти и троцкисти,т.е. все шемети дето проведоха първите голи гей паради в Петербург и Москва,дето създадоха комсомолските секс комуни,детските ферми,национализираха жените и се шматкаха голи по улици,транспорт и учреждения. Старин спря тая вакханалия и понеже повечето бяха семити и досега вият на умряло.

    Коментиран от #131

  • 117 ПОЗДРАВ ОТ ЖУКОВ

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "През 1918 г. Съветска Русия капитулира":

    А пък 1945 се случи нещо друго ,май ?
  • 118 9 МАЙ 2023 ПАРАДА В БЕРЛИН !!!!!

    9 0 Отговор
    Студ,студ и .......
  • 119 хахахаха

    1 1 Отговор
    хахахаха
  • 120 Пловдив

    3 12 Отговор
    Наглото и комплексирано комунистическо джудже ще бъде линчувано от самите руснаци, на Червения площад!!!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Расия даде фира

    2 9 Отговор
    Цял свят би шута на фашистко болшевишкия престъпник раша
  • 123 Токсик

    7 3 Отговор
    Да, да...пълен провал : още 8 милиона души в състава на руската федерация и още 108 хиляди квадратни километра, плюс цяло Азовско море и устието на Днепър, и бонус няколко големи пристанища.. Като добавим и най-голямата атомна централа в Европа и най-голямата Житница в Европа тази в Херсон, то наистина провалът е пълен ! За целия провал са платили с 6000 жертви и са демилитаризирали и денацифицирали бивша Украйна! Щом така мислите е още по-добре, чувствайте се спокойни. Много по -добре е да живеете в своята евроатлантическа заблуда и да не се опитвате да ни обеждавате какъв е провалът.

    Коментиран от #125, #126, #130

  • 124 Гост

    3 6 Отговор
    Путин е може би най-неадекватният държавник в света.Само може да се учи от западните си колеги,как се движи политика.Путин е пример за такова как се унищожава една държава и даден народ.
  • 125 русия значи тероризъм и фашизъм

    3 6 Отговор

    До коментар #123 от "Токсик":

    Абсолютен провал.Русия я чака сега тотален фалит,изолация от света и разпад на отделни републики.Тая глупост с 6-те хиляди жертви дори не знам дали и вие предателските русороби я вярвате.Украйна до момента са успяли да денацифицират между 200 и 300 хиляди руски терористи.
  • 126 русия значи тероризъм и фашизъм

    3 8 Отговор

    До коментар #123 от "Токсик":

    До момента Русия е дала 229 800 жертви. 5000 бронирани машини. 2290 танка. 1369 артилерия. 260 самолета. 224 хеликоптера и 15 кораба.И за всичко това смелия украйнски народ е дал само 9000 жертви.Руските нацисти биват денацифицирани съвсем успешно.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Нов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дипломат Чукчев":

    От къде толкова зли и алчни хора у нас?
  • 130 Нов

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Токсик":

    Каква ли ще е болката като ги изритат?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.