Last news in Fakti

30 Септември, 2022 09:48 12 704 181

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Ако в Украйна се използва тактическо ядрено оръжие, това ще е краят на света

  • нако-
  • стефанов-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • путин

България трябва да стане „Зона на мира“, казва преподавателят в СУ

Проф. Нако Стефанов пред ФАКТИ: Ако в Украйна се използва тактическо ядрено оръжие, това ще е краят на света - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще се стигне ли до ескалиране на напрежението между Русия и Украйна… Каква е ролята на САЩ и НАТО в този конфликт… Какво трябва да направи България… По темата пред ФАКТИ говори проф. Нако Стефанов, преподавател в Софийския университет и изследовател на Източна Азия.

- Проф. Стефанов, как гледате на това, което се случва в Украйна?
- Някои го наричат военна операция, други война. За мен това е военен конфликт, който доскоро бе ограничен, но явно нещата се ожесточават и този конфликт ще навлезе в още по остра фаза. Като цяло това, което се случва там, е многоизмерно явление. Можем да кажем, че по своята същност това е една гражданска война на територията на бившия СССР. Просто в тази територия продължават да гърмят мините, заложени от разпада на СССР. Такава ситуация наблюдаваме между Азербайджан и Армения. На този конфликт - в Украйна, трябва да се гледа и от друг ъгъл, че това е сблъсък на САЩ и Русия.

- Терминът „военна операция“ го използва само от Русия. Целият свят говори и определя случващото се като война?
- За мен това е военен конфликт с ограничен мащаб. Ясно е, че мащабът на конфликта ще се разширява, а така може да се стигне и до пълнокръвна война. Най-вероятно без използването на ядрено оръжие, тоест с използването на конвенционално оръжие. Но, не дай Боже, да се стигне до използването тактическо ядрено оръжие, което по една жестока логика може да предизвика влизането в действие на стратегическото ядрено оръжие… Това ще е краят на света, според мен.

- Какъв прочит правите на действията на Путин? Русия търпи огромни финансови загуби заради това, което се случва…
- Пак ще кажа, че това е гигантски геополитически сблъсък между Запада и Русия. Това е една цивилизационна война, по своята същност. Тя е предопределена, ако щете, от историята, та даже от факта на т.н. схизма - на християнството, католицизма и православието. Водят се постоянни сблъсъци и православната цивилизация, в лицето на Русия, се изправя срещу обединения Запад. Принципиално погледнато след „Великите географски открития“ Западът тръгна да колонизира света. Близо 84% от света е превърнат в колонии или полуколонии на Западната цивилизация, включително такива могъщи цивилизации като Китайската и Индийската, Ислямския свят и т.н. Единствено Славяно-православната Кирилска цивилизация в лицето на „Руския свят“ остава непокорна и относително независима. Това до голяма степен определя положението, когато „русофобията“ като вид етнофобия, каквито съществуват неизброимо множество, се превръща в идеология и съществена част от философията на „западноцентризма“ като ключова социо-културна и идеологическа платформа на концепцията за превъзходството на Запада над другите цивилизации, страни и народи. Така е било и по времето на Наполеон, когато в неговите редици е имало хора от 12 народа, срещу Русия. След това на страната на хитлеристка Германия участва реално цяла Европа. Например, да вземем Франция, която е смятана за една от страните-победителки над хитлеристка Германия. Но на Източния фронт има повече французи, отколкото в редиците на съпротивлението във Франция. Последните, които защитават Берлин, в частност леговището на Хитлер, са от френската СС дивизия „Шарлеман“. И този момент го има сега в Украйна – битка на цивилизации. Аз не очаквам този конфликт да спре скоро. Дори и войната да спре, конфликтът няма да спре. Той ще продължи в различни форми и формати. Говоря за геополитически форми, финансова война, ресурсна война, хибридна война. Дано само и жертвите да не бъдат съответстващи на величината на конфликта. Чувам вече анализатори да говорят, че това ще бъде първата глобална война. Тя все още не е такава. Най-важното е да не се стигне до използването на ядрено оръжие.

- Как гледате на обявената от Путин частична мобилизация в Русия. Това дали е нова стъпка в конфликта, или засилване на конфронтацията?
- Това е адекватен отговор на НАТО. В този конфликт не воюва само Украйна. Има 3-4 бригади, разбирайте военни формирования, които са там. „Академи“ - най-голямата частна военна компания в света… (б.р.- „Academy“ - тази американска частна армия е създадена през 1997 г. с името Blackwater от бившия морски пехотинец Ерик Принс). „Академи“ има своя бригада. Участват най-малко 2-3 полски бригади, участват англичани, американци и т.н. Американците и британците участват със спътниково разузнаване в полза на Украйна. Така че мобилизацията действително е адекватен отговор на това включване на Запада.

- А провеждащият се референдум, който е организиран от Русия, трябва ли да бъде признат?
- Референдумът е най-прякото демократично изразяване на волята на гражданите. Аз смятам, че трябва да бъдат признати резултатите от това допитване до хората. Ако хората са се изказали „за“ или „против“, това трябва да се уважава.

- И къде е България в тази цялата ситуация…
- Нашата позиция е отчайваща. С този наш „политически елит“, който е готов в своята евроатлантическа лоялност да ни включи във войната, нищо добро не ни чака. Българският политически елит постоянно се оказва неадекватен. В резултат на тази неадекватност, ако изключим Балканската война, във всички останали военни конфигурации и конфликти, в които участваме в ХХ век, все сме на страната на губещите. През Втората световна война ни спасява Съветският съюз от поредната национална катастрофа, но после пак се заблудихме. Ние, не само в последните години, сме в тежка национална катастрофа. Каква е тя? Демографската катастрофа. По-страшно от изчезваща нация няма. Ако сега ни включат в този конфликт, България може да престане да съществува като страна.

- Но ние сме в ЕС и НАТО?
- И това също е притеснително, че сме в ЕС и НАТО. Не съм сигурен в лоялността на нашите „съюзници“ в НАТО. Не изключвам възможност, при която, ако се наложи - не дай си Боже, да ни се помага, у нас да дойде турска армия, защото е близо. И какво ще остане след това от България? Ако НАТО разположи тактическо ядрено оръжие у нас, не е изключено Русия да нанесе удар по хранилищата на разположение на такова оръжие. И затова предлагам България да стане „Зона на мира“. Трябва новото Народно събрание да гласува България да се обяви за „Зона на мира“. Без чужди бази, без чуждо въоръжение и без участие на българската армия в чужди конфликти. Да поискаме от страните постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН да признаят България за „Зона на мира“ и същото да направят нашите съседи. Ако не го направят нашите съседи, те ще признаят, че ни мислят лошото.
Сигурно хората веднага ще кажат, че ние сме член на НАТО... Добре. И какво пише в устава на НАТО. В член 1 пише, говоря по памет, „… че НАТО е създадено съгласно устава на ООН и при възникването на проблеми, те ще се решават с мирни средства“. Ние сме пред сериозен проблем за съществуването си в момента. В член 2 пише, че „… винаги ще се стремим към мир“. Ето, и повод да станем „Зона на мира“ . Позовавайки се на член 1 и 2 България ще се стреми към мир. В член 6 пък се казва „… дали ще участва една страна съгласно член 5 в защита от нападението на друга страна, всяка страна решава сама за себе си“. Ето защо ние имаме абсолютното право да се обявим за „Зона на мира“. Ние, България.

- Енергийната криза, която е в целия свят, как ще се развие според вас?
- Ако станем „Зона на мира“, няма да имаме проблеми да си доставяме каквито и да е ресурси, които ни трябват. Тогава на България няма да се гледа като на вражеска страна, а като неутрална страна. И така ще имаме достъп до енергийни ресурси на ниска цена и с ясна дългосрочна доставка. Скоро имахме сбирка, на която издигаме лозунг „България -Брод за мир“, „Европа - Зона на мира“, „София - Столица на мира“. Искаме да се разгърне едно масово общоевропейско движение, за да не се участва в никакви военни действия.

- Ние снабдяваме ли Украйна с оръжие?
- Абсолютно. То е обществена тайна. Единственият начин да няма война е да има мир. Ние сме в ЕС и НАТО, но от друга страна сме в основата на Славяно-православната Кирилска цивилизация. Коя друга страна може да бъде по-добър мост за воденето на преговори за постигането на мир? Не имаме най-голямото право да бъдем мост за мир.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Яшар

    120 139 Отговор
    Просто си жалък професоре

    Коментиран от #4

  • 3 Лош материал

    106 158 Отговор
    Осемдесет години руски мекерета ограбват България а стадото, ръкопляска. СРАМ !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пропаганда 6 копейки моля

    56 88 Отговор
    да край ще е ,всички за 1 държава ще си направим харакири и ще го приключим тоя свят ........
    като пишете тия глупости поне малко по-добре го правете ,че се издавате лесно ...още не сме станали овце

    Коментиран от #75

  • 6 Какъв проферсор бе ?

    100 138 Отговор
    Тоя е руска подлога долна !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мунчо

    83 117 Отговор
    Къде го намерихте този смешник.
  • 9 Павел пенев

    50 99 Отговор
    Когато терористите от САЩ използваха такова оръжие в Югославия,защо не дойде края на света бе мухльо?

    Коментиран от #19, #58, #62, #82

  • 10 Фанфан

    77 98 Отговор
    Какъв е този професор? Преподавател по история на КПСС ли е бил? Омръзна ми от разни фалшиви професори, завършили АОНСУ
  • 11 Човека КоZа

    100 62 Отговор
    Ха! Вятъра задуха от Изток, и почнахте да обръщате палачинката, откога такива статии и интервюта тук? Адмирации за позицията на професор Стефанов!


    💤
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Студопор

    86 10 Отговор
    То не е нужно да си професор, та да си дадеш сметка, че където и по света да се използва ядрено оръжие, това ще е края на човешкия вид.

    Коментиран от #147

  • 15 Бандера

    17 30 Отговор
    А защо да е "краят". моят наследник "З" не е ли по-опасен от ядрен взрив на украинска територия. Даже от самият Путин е по-опасен за нашите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 УСА боклук

    28 43 Отговор
    „при заплаха за териториалната цялост на страната, за защита на Русия и нашия народ ние, безусловно, ще използваме всички налични в наше разположение средства. Това не е блъф... А тези, които се опитват да ни шантажират с ядрено оръжие, трябва да знаят, че розата на ветровете може да се обърне към тяхна страна”.
    Това е истината професоре. Не повтаряйте като папагали лъжи и внушения!
    Кажи кой е заплашвал първи?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Северозапад

    48 20 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    В Югославия САЩ използваха снаряди и бомби с обеднен уран. Което не е ядрено оръжие, по-скоро - радиационно. Не че оправдавам действията на краварите, напротив! Но на теб определено не са ти ясни тия неща, а?

    Коментиран от #46

  • 20 Боже мой

    60 3 Отговор
    Ядреното оръжие не го интересува неутрален ли си или не.... въздушните течения ще разнесат радиацията навсякъде.....Справка: филма се казва "На брега"(2000г.)....гледайте и се молете да не стане като във филма...Амин.
  • 21 Българин

    67 23 Отговор
    Много точно изказване.България трябва да стане Зона на мира.Да бъдем неутрални.Всякакви евроантлантически воиски да напуснат границите ни.Най-лошото е,че големите наши политически партии могат да ми въвлекат в този военен конфликт.Малка България няма място в НАТО.
  • 22 Ало

    41 2 Отговор
    Ккаво стана с преврата в Китай. Няма ли да пишете по тази тема
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Диамантената ръка

    35 55 Отговор
    Нако, Накоооо заради такива "професори" младите бягат в университетите на Запад... Имало референдуми...

    Коментиран от #27

  • 25 Само минавам

    62 19 Отговор
    Дори Путин да използва ядрено оръжие в Окрайна, Западът няма да направи нищо. Защото, ако се намеси, това означава веднага трета световна -- в която няма да има печеливши. А Западът има само много повече за губене, отколкото Русия. И многото пари на кукловодите няма да ги спасят!

    Коментиран от #37

  • 26 Някой

    30 11 Отговор
    Така е, човече! Тези безбожници нападнаха най-хростиянската страна - Съветския съюз! А сега и най-близкия до бога - Апостол Гундяев

    Коментиран от #96

  • 27 Софиянец в повече

    52 7 Отговор

    До коментар #24 от "Диамантената ръка":

    А ти прочети нещичко за референдума на Фолклендските острови през 1982 - проведен буквално за под дулата на на британските оръдия!

    Коментиран от #51, #64

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анализатор

    37 66 Отговор
    Не мога да повярвам, че този човек е професор!
    Та това са догми и схезми!
    Какво общо има православното християнство с международната политика, ЕС, НАТО?
    Изперкал старец и путински трол!
    Проблема е, че се раздават професорски титли, срещу заплащане.
    Този е професор по простология. Простолог путинофил.
    Ужас!
    Ядрената война може да се избегне, ако света се освободи от престъпници като Путин и престъпни държави като Русия!

    Коментиран от #39, #45, #137

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 6 Отговор
    МИР не на ВОЙНАТА
  • 31 доко

    37 22 Отговор
    нако краят на украина не е краят на света..а русия я има сега и ше я има до во веки веков..панимаете..украина не е фактор за нишо тя е маша в расете на империализма..
  • 32 1212

    32 45 Отговор
    Колкото и да ценя плурализма и свободата на словото, да се дава форум на един зле прикрит поддръжник на най-човеконенавистния в съвремието режим, е най-малкото антихуманно. Този дори не може да нарече войната "война", само и само да не счупи рахата на Путин. Едновременно било " ограничен конфликт" и в същото време, гиганстко противопоставяне на Запада, срещу православието, олицетворявано от Русия!!! Същата Русия, която изби елита на православните си духовници и ги замени с кадри на КГБ и после нападна православна Украйна... Въпросът е, този човек изобщо вярва ли си, или просто е наясно, че разпространява путинизма сред идиоти, затова е все тая какви глупости говори.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 зоната на здрача

    19 29 Отговор
    а този е професор в нея...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Нов

    19 31 Отговор
    Как се става "професор", когато си неук?
  • 37 Нов

    14 32 Отговор

    До коментар #25 от "Само минавам":

    Не се успокоявай така елементарно. Западът има тотален превес във всяко отношение и много лостове за преодоляване на проблема.
  • 38 Фффффф

    12 35 Отговор
    Ще се използва ядрени оръжия, психопата Путин ви го каза в прав текст
  • 39 Нов

    15 11 Отговор

    До коментар #29 от "Анализатор":

    Браво!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 111

    27 3 Отговор
    Аман от специалисти в тази държава. "Експерти". То от такива сме на този хал. Ще каже човек, че с Путин и Байдън си пият кафето и си споделят плановете. .... В сутрешните блокове - говорилня. То не бяха бивши външни министри, то не бяха бивши дипломати.
    Медиите в България имат нужда от голяма намеса от СЕМ или просто от съд. Психясаха населението. Война, вирус, инфлация, студ. Колко да е студ и енергийна криза...те бабите ни все с парно и климатик си отгледаха децата.

    Коментиран от #55, #59

  • 42 Софиянец

    19 35 Отговор
    Боже този преподава, проСти ора майноЛе!

    Коментиран от #152

  • 43 Моряка

    24 14 Отговор
    Чудесен!Професора- президинт,след импийчмънта на Натовския сегашен Президент.
  • 44 МНЕНИЕ

    10 22 Отговор
    ЧИЧКОпрофесоре, само плашункаш обикновенния човечец.кОЙ ще е оня , който ще предизвика такава война.Поне знаеш, че двете бомби, ,сакар и несъвършенни за онова време, и до сега има последствия.Свидетели сме и на инцидента с АЕЦа , такаЧЕ нещата които си писал тук, са достойни за курс по ОЗНС имаше такава дисциплина едно време в Институтите.За статията тиМОЖЕ и да нети благодарим.
    Коментиращи, пиша така за да не ме хване машинката да ме изтрие
  • 45 Бивш канадец

    24 5 Отговор

    До коментар #29 от "Анализатор":

    Т.е. не можеш да приемеш, че някой може да има гледна точка, различна от твоята? Не знаеш ли, че отказът/забрана от/на плурализъм първата стъпка към диктатурата - която уж не ви харесва?

    Коментиран от #54

  • 46 БРАВО

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Северозапад":

    Много точно си написал
  • 47 Най после

    36 13 Отговор
    Факти да публикуват един разумен учен Българин!Браво! Нещата са точно такива.Само заблудените"евроатлантици" и почитателите им се правят че не виждат очевадното!А то е.че България отново е на грешната страна,за което пак ще плащат и внуците ни!!!
  • 48 Пророкът без научна титла

    9 11 Отговор
    На бас професоре, че няма да е края на Света :) Планетата най-малкото ще продължи да съществува, живота също, дори е много вероятно част от човечеството да оцелее.

    Коментиран от #70

  • 49 Мъф Потър

    10 27 Отговор
    Как такъв боклук е станал професор?!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Диамантената ръка

    6 7 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянец в повече":

    И това според теб е аргумент...? Да съм твърдял нещо за референдума там? Щом твърдиш че е незаконен там и правиш аналогия, значи и този в Украйна е такъв. Мисли преди да пишеш. Ако можеш
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Всичко,което

    18 7 Отговор
    не е в угода на "Господарите",трябва да се критикува.Няма значение на дали в от полза на държавата или не!Важно е центовете да се заслужат!Не на НАТО,не на"евроатлантизма"!Само Възраждане! Гласувайте!

    Коментиран от #57, #67

  • 54 Нов

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Бивш канадец":

    Различни гледни точки да! Фашистка гледна точка не!
  • 55 ААА, НЕ...

    14 5 Отговор

    До коментар #41 от "111":

    Ама много точно си го написал.Аман от псевдоразбирачи по ТВ, разни експерти хора служащи само за да ни заблудят, както преди времеНОЩза Ковида. Карай да върви, да сме заблудени е по-лесно
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Нов

    5 9 Отговор

    До коментар #53 от "Всичко,което":

    Явно или не "възр..." на кк е откровено фашистка парития.
  • 58 въпрос

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Защо си толкова много пр@ст бе?
  • 59 Нов

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "111":

    създаването на психоза е опора на хибридната война. Прави се обикновено от слабата страна.
  • 60 Васил Петров

    11 19 Отговор
    Изпадам в ужас,като си помисля колко такива червени"професори" в Алма Матер/начело с доаена червената баба "проф" Искра Баева"/ манипулират и зомбират студентите,бъдещите ни поколения.
  • 61 СРААМ

    13 18 Отговор
    В СУ трябва да имат някакъв филтър за подобни нечисти умове ???
    По-добра хигиена, както се казва.... Четох му интервюта от 2021 година....толкова глупави анализи, как САЩ щели да нападнат Русия, как б Украйна имало джихадисти , които щели да превземат Донецк и Луганск, а всички знаем на чия страна се бият ислямистите на кадиров, и кой кого нападна.....
  • 62 Баууууу

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Гербав, всички знаят ,изискването от вашия вожд, за да си член или симпатизант на ГЕРБ! Трябва да си прост, за да има разбирателство !
  • 63 оля

    23 8 Отговор
    ВСИЧКИ ПЛАТЕНИ АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА НЯМАЩИ ГРАМ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ СЕ АКТИВИРАХА ВЕДНАГА ПОД СТАТИЯТА КАЗВАЩА ЕДИНСТВЕНО ИСТИНАТА И ТОВА КОЕТО ПРЕДСТОИ!!!! КОГАТО СИ РОБ И ПОДЛОГА ОСВЕН ДА НЯМАШ НИЩО В ГЛАВАТА ДРУГО НЕ ТИ ОСТАВА!!!

    Коментиран от #115

  • 64 Нов

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Софиянец в повече":

    Не се хаби! Който не може, никога няма да може да разбере.
  • 65 Пфу

    9 14 Отговор
    Боклук мръсен продажен
  • 66 Ния

    12 20 Отговор
    Искам да задам следния въпрос на професора. Ако дойдат в дома ти въоражени лица и ти зададат въпроса-нещо ще те питаме и отговора трябва да бъде ДА, дали това е свободно изразяване на воля. Много се споменават историческите факти, че Русия е спечелила войната с Наполеон и 2рата световна война, но се изпуска една малка подробност. Тогава Русия се е защитавала, защото агресора е нахлул на нейна територия. Сега Русия е агресора и е нахлула в чужда територия, и иска да я заличи от картата на света. ЗАЩО? Нали никой не се връзва на приказките за денацификация, каквото и да означава това?

    Коментиран от #80

  • 67 Нов

    10 15 Отговор

    До коментар #53 от "Всичко,което":

    Типичен "активен борец срещу цивилизацията"!
  • 68 Абе кво само мешате цивилизации

    23 6 Отговор
    християнство и нам кво си още !
    Русия има ресурси, им аи оръжие да ги защитава.
    А едни други искат да ги вземт, за без пари.

    Коментиран от #73, #74

  • 69 НАДЯ

    20 10 Отговор
    ПРОФЕСОРА Е АБСОЛЮТНО ПРАВ, НО ДА СТАНЕ ТОВА ИМАЙКИ В ПРЕДВИД ЕВРО АТЛАНТИЦИТЕ ОТ ГЕРБ, ПП, ИТН, ДБ , БСП И ТУРСКАТА ПАРТИЯ ЧИЙТО ЧУЖДОПОКЛОНИЧЕСТВО СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ НИ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙНА ИЗХОДА ЗА СЕГА Е САМО ЕДИН - НА 02.10.2022 Г. МАСОВО ГЛАСУВАНЕ ЕДИНСТВЕНО В ПОЛЗА НА ВЪЖРАЖДАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #72

  • 70 Точно

    9 4 Отговор

    До коментар #48 от "Пророкът без научна титла":

    Това ще е краят на Света, който познаваме. И това казва професорът, а не край на Земята. Каква ще бъде след това планетата и светът, кой ще оцелее, как ще оцелява и т.н. са неща, които трудно може да предвидим.
  • 71 академик наку прустакуф

    8 15 Отговор
    от карлуковския университет
  • 72 Нов

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "НАДЯ":

    Понятието "чуждопоклонник" не ти е ясно, въпреки, че идеално отговаряш на него.
  • 73 Нов

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Абе кво само мешате цивилизации":

    Ще видиш, че няма!
  • 74 Нов

    1 6 Отговор

    До коментар #68 от "Абе кво само мешате цивилизации":

    Типичен пример: Крадецът, търси крадеца!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Самата истина!

    14 8 Отговор
    Поклон Професоре!

    Коментиран от #146

  • 77 Този е болен

    5 13 Отговор
    Защото с това си изказване:"- Референдумът е най-прякото демократично изразяване на волята на гражданите. Аз смятам, че трябва да бъдат признати резултатите от това допитване до хората. Ако хората са се изказали „за“ или „против“, това трябва да се уважава.", само доказва, че или е платена предателска подлога или е просто с изкривни предстнави за реалността. Което доказва и цивилизационния индекс на "русофилистията".
  • 78 Реалист

    13 8 Отговор
    Перфектно казано. Прочетете го хора. За първи път гласът на разума говори и то от устата на човек, който е специалист по източните държави.

    Коментиран от #89

  • 79 Ами не...

    8 13 Отговор
    Не може да бъде, тази руска изтривалка да бъде професор и да преподава, до къде сме я докарали, аз такива смайващи глупости не бях чел отдавна, и този на това ли учи студентите?, този кр.е.т.ен. преди време случайно го зърнах даваше интервю на Сидеров в неговата телевизия, този ид.и.о.т. Наков твърдеше че американците били напечатали шест квадрилиона долара.....🙉...а сега си представете що за човек е този.....
  • 80 Моряка

    9 5 Отговор

    До коментар #66 от "Ния":

    А измислената от,Ленин и САЩ Украйна,чия тиритория е,бе скъпа?Не е ли чисто руската Новорусия и Донбас?Като ти откраднат нещо,не трябва ли да си го върнеш?

    Коментиран от #104, #151

  • 81 Виктор Фекалев

    12 7 Отговор
    Да си го кажем директно - ако Западът продължи да ексалира конфликта с пращане на оръжия, ще предизвика края на света
  • 82 Анна

    11 10 Отговор

    До коментар #9 от "Павел пенев":

    Когато американците използваха тактическо ядрено оръжие дойде "краят на света" за много хора от северозападна България. 30% увеличение на раковите заболявания в района. Масово помятане на бременни жени, също и на животинките. Така че не се изказвай неподготвен. И да не забравите, тия оръжия не паднаха точно до нас. А сега ще падат в Черно море! И ние ще ядеме рибата му, а вятъра ще довява радиацията. Всеки в семейството си ще има поне 1 болен от рак! Как ти се струва? Защото за мене това си е като краят на света.

    Коментиран от #148

  • 83 Божеее

    9 16 Отговор
    Поредния руски трол!И за съжаление преподавател,който промива мозъци в СУ!Войната не била война?!Сякаш, слепецът не вижда ужаса в Украйна!Било гражданска война!А дали украинците го знаят,че скочиха.като един да бранят страната си!Аман от руски подлоги!Какъв кошмарен срам за България!Ще изгонят и малкото интелигентни и мислещи хора от България!Да вярно е че САЩ започнаха да доминират прекалено я света!Но в повечето случай,това е цивилизационен избор на хората!Както беше и в Украйна!Така,че скрий се продажник!

    Коментиран от #114

  • 84 Ал Бунди

    9 13 Отговор
    Нако е тук..остават Дако( Вацев) и цако( Иво Христов) да са изплющят по въпроса !!! Тия тримата сутрин и от тоалетната чиния изничат....докога ще давате трибуна на проруски мекерета....до кога???
  • 85 Марина

    4 9 Отговор
    Нако, а не дрънкай глупости!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Санчо

    5 7 Отговор
    Нако, Дако и Про стако!
  • 88 Конска Паци

    11 4 Отговор
    ако се абстрахираме от всичко, крайно притеснително е, че от запад не се чу един глас за мирни преговори, а само за война докрай в името на мира
  • 89 Ал Бунди

    7 14 Отговор

    До коментар #78 от "Реалист":

    Какъв специалист е тоя бесен селянин бе? Едни казват че бил китаист,други- че бил японист.Да, ама не.Да научиш 8хл китайски йероглифа едва ти стига половин живот, а прибави и една камара японски..абе все такива са ни специалистите-от всичко разбират, а накрая викат ел. техник да им смени изгорялата лампа.

    Коментиран от #91, #107

  • 90 В.В.П.

    17 5 Отговор
    Защо трябва да страда света заради Киев ,да се предават и да вървят на пънгара.. някой да не се интересувал от България..500 год я клали селджука..САЩ искат да забърква целия свят в тая глупост...Да искат мир и прочие.. или бой и трепене...Както желаят .
  • 91 Про митак

    3 5 Отговор

    До коментар #89 от "Ал Бунди":

    е много ясно, ти диваннико знаеш по-добре от него пхахахахахахаааа

    Коментиран от #92

  • 92 Ал Бунди

    5 6 Отговор

    До коментар #91 от "Про митак":

    Може и да знам..тебе ко та брига, а? Беги си зЕми повечко тампони и дамски превръзки, и хОди да каляваш стОманата...

    Коментиран от #93

  • 93 Про митак

    3 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ал Бунди":

    знаеш да, затова ке сиш тука и бълваш профанизми, за лу хар :)))))))))))))))))))))

    Коментиран от #99

  • 94 Да бе краят!?

    11 7 Отговор
    Путин има топки и може и да употреби, но ония западните са шубелии по дефолт и ще преглътнат...
    А то това и трябва... да седнат и да се разберат и да си разделят баницата!!! Свърши вече баница само за Янкия!!!
  • 95 Ха ха ха

    9 13 Отговор
    Поредния русороб ,с нищо неструваща дипломка и дълбоки ментални увреди от болшевишката жалка пропаганда на кремля , просто не си струва губенето на време ...
  • 96 Ех ,нещастник!

    10 13 Отговор

    До коментар #26 от "Някой":

    Че кога СССР е станал християнска страна!Нали бяха безбожници и рушаха църкви и избиваха свещеници!Нали забраняваха религиите, нали бяха атеисти!?!А сега в Украйна хвърлиха мюсюлмани да избиват православните украинци!Аман от зомбирани неграмотници!

    Коментиран от #138

  • 97 Нищо ново

    9 13 Отговор
    Някаква комуноидна промита глава пак пелтечи несвързаности .
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ал Бунди

    4 8 Отговор

    До коментар #93 от "Про митак":

    Беги бе...беги да ореш разораната целина. Ша кесим дето си искам...надвил съм си на масрафа и кесим. А такива падащи звезди като тебе колко съм ги виждал..мухахахах...глупендерите крепите света. И колкото повече сте, толкова по-добре...капиш?

    Коментиран от #102

  • 100 Надам се

    3 9 Отговор
    жужака да уцели жълтите павета.
  • 101 Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍

    3 9 Отговор
    Турците от 500 години се радват на сладките дyпета на българските момчета.
  • 102 Про митак

    4 5 Отговор

    До коментар #99 от "Ал Бунди":

    нали осъзнаваш, че с всеки отговор подкрепяш тезата ми, че си обикновен комплексиран про стак?

    Коментиран от #105

  • 103 Иван

    12 13 Отговор
    Абе, Нако какъв професор си ти бе нещастник, Русия през 16-17 век си увеличава територията на всеки две години с площ колкото днешна Великобритания. Другото да ти обясня, че тя още е колониална държава, защото в РФ има области колкото половин Европа населени с якути или инуити, който нямат нищо общо с руснаците. Православието ни е един пълен смях, по-добре да го забранят. Владици и попове крадци и лъжци само, като четат в черквите нищо не се разбира. Ние на черквите казваме църкви. Сградите се казват черкви, а религията е източно- православна, в частност Българска православна църква.

    Коментиран от #106

  • 104 Някой

    2 4 Отговор

    До коментар #80 от "Моряка":

    Фашизмът посяга на Ленин!

    Коментиран от #113

  • 105 Ал Бунди

    3 5 Отговор

    До коментар #102 от "Про митак":

    Нали съзнаваш, че не ми дреме за твоята теза, а...?

    Коментиран от #108

  • 106 Кицо Беге

    7 8 Отговор

    До коментар #103 от "Иван":

    Паси, ти ли се бе, пак ли ще забраняваш православието? Гледай теб да не ти забранят главата
  • 107 Реалист

    16 8 Отговор

    До коментар #89 от "Ал Бунди":

    Това да четеш йероглифи не те прави специалист по изтока. Но да разбираш мисленето им, определено те прави. Повече от 200 дни виждаме как запада демонстрира че не разбира нито как мисли Русия, нито какво ще направи. 8 пакета санкции наложени от същият запад, докараха наказващите до просешка тояга. И точно разумните хора, казваха, че тези санкции са като бумеранг, който ще унищожи запада, а Русия само ще я направи още по-мощтна. Не знам какво още ти трябва за да разбереш, че сляпата вяра в пишман политици като Урсула, Шолц и нашите недоразумения Кирчо, Ицаката и разни други слепци на нато, единствено ни водят към самоунищожение! Това, което е написал професора е абсолютно точно. А и той не иска излизане от НАТО и ЕС, иска да кажем това, което ни бе казано за да влезем в тях, а именно, че ще сме Зона на мира! Аз съм за!

    Коментиран от #117

  • 108 Про митак

    6 4 Отговор

    До коментар #105 от "Ал Бунди":

    е да, про стаците сте така - смятате се за най-умните бахахахахахааааа
  • 109 Болен си

    11 6 Отговор
    Платеното 4000-лядниче ... голем смех , та то си просто жалка руска изтривалка
  • 110 СУ не подбира ли?

    12 11 Отговор
    Абе преглеждайте ги по-често тези професори, бе!!!!
    Имам съмнения за личностни отклонения, психотравми в детството, фобии и фиксация върху плешиви, ниски възрастни мъже с търда ръка....
  • 111 Комуняга-

    12 8 Отговор
    рублофил. Повече не е нужно !

    Коментиран от #165

  • 112 пореден галфон-рушняк

    10 9 Отговор
    Като стигнах до това, че руSSия била "православната цивилизация" спрях да чета тая простотия нататък.
  • 113 Ал Бунди

    10 4 Отговор

    До коментар #104 от "Някой":

    Май не си наясно..фашизмът и комунизмът( в частност- социализмът ) са в симбиоза. Това са двете страни на една и съща монета..въпросът е кога и къде как ще се падне- ези или тура.

    Коментиран от #116

  • 114 Я.....

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "Божеее":

    Ама ти НЕ СИ УМЕН, знаеш си... нали!!!

    Коментиран от #123

  • 115 Абе,

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "оля":

    Поне се научи да използваш препинателни знаци!а "умозаключенията ти"ще се въздържа!
  • 116 Ани Лингус

    2 3 Отговор

    До коментар #113 от "Ал Бунди":

    Хит лер не би се съгласил с теб, като фашист, унищожен от комунисти. Поредна спукана теза
  • 117 Ал Бунди

    10 9 Отговор

    До коментар #107 от "Реалист":

    Това е твое право, твоето мнение си е твое. Аз пък не съм съгласен с тезите на Нако, защото някои от тях са много погрешни. Мое мнение. Като например тезата , че Русия била опора на православието..видяхме колко е опора. Или пък за славянството...Хеле това пък каква смешка е. Тоя е хептен изплискал легена. Достатъчно е да прочетеш ,,Авантюрите на царска Русия;....,, и нещата стават диаметрално противоположни. А там са само документи и ФАКТИ ...Но,както казах имаш право на мнение..както пък и аз ... Лошото е, че повечето тук са без мнение, и за това виреят такива , като Нако...
  • 118 Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍

    1 13 Отговор
    Турците вече 500 години се наслаждават на сладките Дупета на българските момчета. Българите са черни полу-цигани. Васил Левски е обесен за топките от турците.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Пиздe_вceгдa_18 🇷🇺🇹🇷👍

    1 15 Отговор
    Искам Турция да нaпадне вoняща Бълнария отново.

    Коментиран от #127, #128

  • 121 Коко

    14 2 Отговор
    Той света отдавна свърши, "професоре"!
    Отдавна на власт и почит е егоизма и разделянето на хората по религии, касти, раса, етнос и разбира се, ПАРИ...
  • 122 Мито

    15 7 Отговор
    Русия не е стожер на християнството, професоре. Спомни си какво каза руския патриарх: който загине в бой за Русия има запазено място в рая.
    Само трябваше да обещае 40 девици, на оня свят.........
  • 123 Божеее

    3 2 Отговор

    До коментар #114 от "Я.....":

    Не си заслужава да те коментирам, ама все пак да ти кажа!Това,че слагаш етикет на някого,на когото явно не си в категорията,не те прави УМЕН!Знаеш си,нали?!
  • 124 Ученият котка

    8 6 Отговор
    Но Европа може да намали рисковете и да не доставя оръжие на Украйна. Вероятността да се използват ядрени оръжия е правопропорционална на дивачеството на Брюксел.

    Коментиран от #126

  • 125 Браво

    8 6 Отговор
    Адмирации Професоре!!!
  • 126 значи ще бъдеш

    3 0 Отговор

    До коментар #124 от "Ученият котка":

    печена котка
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Наблюдател

    5 5 Отговор
    Мога да се обзаложа че ако се използва в Украйна запада нищо няма да направи ЕС ще се оттегли от позицията си а САЩ са прекалено слаби да водят тази война сам те без паррюри нищо не могат да направят
  • 130 Тоз луд

    3 6 Отговор
    Кат секи професор

    Коментиран от #149

  • 131 Олга

    7 4 Отговор
    На гузните и лъжливите - ето какво точно каза Путин: ”Тези, които се опитват да шантажират нас с ядрено оръжие, трябва да знаят,че “роза на ветровете” може да се обърне против тях”.
    Нищо друго Путин не е казал. Здраво и логично поведение - не вади меча ще получиш отговор. Отговорът е на шантаж, тъй като на Запад започнали често обсъждат и дори допускат употреба на ядрено оръжие и предполагаемия брой на загиналите според тях е приемлив като допустима загуба и вообще не било толкова катастрофално.
    Спомнили дори Хирошима и Нагасаки, че времето изгладило (според тях) спомените за трагедия и отношенията с Япония са добри. Впрочем, САЩ така и не се извинили за направените страдания.
    А използване на Украйна тактическо оръжие няма никакъв смисъл. Без него целта ще бъде достигната.
  • 132 ахкйакай

    11 0 Отговор
    Американската Доче веле: Имаме информация от американското посолство, че кирил петкоф днес ще нахлуе в преаването Панорама по БНТ?!
  • 133 Българин

    6 7 Отговор
    Познайте от първия път за кого ще гласува този БО-КЛУК, РУСКА ПОДЛОГА !!!!
  • 134 Ученият котка

    1 4 Отговор
    Все още никой не знае силата на въздействието на новата COVID епидемия.
  • 135 Селянин

    6 7 Отговор
    Това нещо ли възпитава нашите дечица? Мале Мале. Няма надежда за България. Всичко е просмукано от комунизъм и фашизъм. Макетата са прави, господ да ва убий
  • 136 Тоя бо”лук

    7 3 Отговор
    Е ясен.Марш в Сибир
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Щастливец

    4 2 Отговор

    До коментар #96 от "Ех ,нещастник!":

    Явно не знаеш кой е Гундяев, не разбираш шегата!
  • 139 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 9 Отговор
    Живота е МНОГОКРАТНО по Силен от Смърта.Живота се развива по геометрична прогресия ,а смърта по математическа !Живота на планетата Земя Не може да Бъде унищожен,ганчовци!Запомнете го един път завинаги.Това,че мен или вас няма да ни има не означава ,че живота на планетата ще изчезне!Може ли играещ роля на простифесор да изказва такива глупости!?!?

    Коментиран от #140

  • 140 Ученият котка

    4 3 Отговор

    До коментар #139 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Решителността на американците не оставя никакво съмнение.
  • 141 Тонката

    6 6 Отговор
    Най-после един нормален - нещо рядко срещано тук....😁
  • 142 Тъпо соросоидче

    5 6 Отговор
    Зеленски побеждава, НАТО нарежда а Дедо плаща. Сега обаче дали ще можем да се изкъпем най после, дори и със студена вода, защото гръмнаха потока. Ей усмърдехме се с Урсула бе и много ме сърби г--а.

    Коментиран от #144

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Шорош

    0 1 Отговор

    До коментар #142 от "Тъпо соросоидче":

    ела да те почеша 😆
  • 145 Доктор Фройдашки

    2 2 Отговор
    БОЛЕН МОЗЪК. ПИЙ СИ РЕДОВНО ХАПОВЕТЕ И СИ ЛЯГАЙ.
  • 146 Поклон

    3 5 Отговор

    До коментар #76 от "Самата истина!":

    Пред платеният червеноплощадски професор и геополитически анаЛИЗАТОР. Зона на мира вика. Ох, колко неразумен народ ще му се върже на тоя индивид.
  • 147 следващата

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Студопор":

    САМО ТОВА ЛИ РАЗБРА ОТ ЦЯЛАГА СТАТИЯ ?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Мноо смях,а!

    4 6 Отговор

    До коментар #130 от "Тоз луд":

    Според Нако колонизаторски държави били там ония,а Русиа не била колонизаторска държава,тръгнала с същото време да колонизира на изток.Нако,Накооо щом и ти си професор,кво остана един ром от Коньовица да стане космонавт.
  • 150 Сух

    1 2 Отговор
    Да се чуе истината!

    Коментиран от #166

  • 151 Моряк

    11 6 Отговор

    До коментар #80 от "Моряка":

    Опорките ти не струват. Това с Новорусия е измислено от Екатерина (Катето) Велика. Та Катето един ден решила да създава нови губернии, да променя имена. Ако Украйна е фалшива няма как Новорусия и днр, лнр, мнр, фкр, и все възможни завършващи с др да имат правото да съществуват. Защото и те нямат исторически корени назад въс времето. Обичате да ми цитирате историята обаче някак удобно порпускате емският едикт с който Александър втори забранява използването на украйнски език и парира културните прояви на този народ. Та въпросът е след като няма такъв народ и такава държава защо издава такъв закон? Нека не забравяме какъв е прякорът на царска Русия- тюрм на народите, сиреч затвор на народите. Случайно са го измислили това нали. Л@пането на кремълски п@тки води до амнезия и безродничество. Русофилията е първия стадий, а путинофилията втори и последен.

    Коментиран от #175

  • 152 Да бе,

    7 7 Отговор

    До коментар #42 от "Софиянец":

    наместо на Сточна гара да си вади хляба кат хамалин,тоя се монтирал/го монтирали в университета,че и професор!!!Нако,Накооо -колко си смотан и утрепан,само ти не знаеш!Хахаха
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Не само в тази държава

    0 0 Отговор
    Но и в друга, където има такова,, оръжие,,..и да стане БГ,, зона на мира,, това няма да, помогне... знае се защо, защото,, луд умора нема,,.!
  • 155 Овен

    4 3 Отговор
    Напълно подкрепям разумното предложение. Да помага Бог!
  • 156 Стойка

    3 6 Отговор
    да не забравяме, че този "проф." е и агент на ДС!
  • 157 Историк

    4 1 Отговор
    Явно поуките от историята не са извлечени.И в двете Световни войни ролята и участието на балканските страни има една фунция, да се отварят нови линии и фронтове в полза на някои от двата военни блока на Централните сили и Антантата.
    Това, за какво се бият например балканските страни и какво би се дало на тези страни, като териториални придобивки е само стръвта закачена на кукичката.
    Истината е, че Германия е виждала възможност да се отклоняват сериозни ресурси на Антантата, за да могат те да напредват във Франция, докато отдавна България е знаела за предстоящата офанзива на т.н Съглашенски войски.Коварно на България не са дадени нужната военно-техническа помощ, а 3 оставена почти сама да воюва на два фронта на север на Добруджанския фронт и на юг с цели 600км боен фронт, където става пробива при Добро поле при огромно противн8ково предимство...
    Сега, 100години по-късно на целия геополитически район Източна Европа се гледа на зона, която потенциално да буферира фронт, който да раздроби силите на на някои от двете враждуващи фракции
    И точно така, България нищо няма да спечели, на която и страна да застане, задачата и ще бъде да държи фронтовете на засега геополитическо противопоставяне далече от т.н Централна и Западна част на Европа.
    Факт, е че в нищо не сме равни със страни, като Германия, Франция- нито субсидии, нито цени на храни, които са по-евтини там..Коюпютърна техника е 20 % по-евтина в Германия... ит.н визи Шенгени, това не е случайно

    Коментиран от #161

  • 158 Тарикат

    7 3 Отговор
    ей с такива професори и война не ти трябва заради такива подлоги като този младите бягат ама на запад не на изток
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Гошо

    4 2 Отговор
    Нали - бунгало!каква е тази опорка - Русия да използва ядрено оръжие в Украйна!??
    Човека / ,Путин/ ясно по каза:
    Острова Англия и източното крайбрежие на Северна Америка ще бъдат измити! А по центровете в Германия ,само малко конвенционално оръжие!
    Професоре - не в Украйна а срещу реалният враг ,- НАТО!!!
    АНАДЪМ!?
  • 161 бай Даньо

    5 2 Отговор

    До коментар #157 от "Историк":

    Абсолютно съм съгласен. Дори Германия да беше спечелила ВСВ България нищо нямаше да спечели за себе си ( освен Македония) . Германците са ни ползвали да забърсваме резила на италианците който не стават за нищо , напънали да вземат Албания и западна гърция но са подгънали и положението трябва да оправят българите с цената на подхвърлени трохи ... Германците са искали за себе си Солун!? И когато се от отворила възможност за българската армия да настъпи на юг са ни забранили ... Териториите в източна сърбия ( инак изконни български земи - Поморавието ) са ни дадени само за администриране... После минаваме от другата страна. За мен лично е чудно защо СССР не иска за България Дедеагач и останалото беломорие ( оставено за адмириране след войната на Франция и Англия за решаване по късно ... ) за България като съюзник и единствената причина е че се страхуват от силна България ( с излаз на средиземно море единствен път между Азия и Европа) която ще излезе някой ден от орбитата им и заставяме на руския път към Константинопол .... и време беше да поумнеем но не би
  • 162 Защо джендърските центове

    3 0 Отговор
    кси траят, че единственият прецедент е на САЩ
    АКО НЯКОЙ ЕДИНСТВЕН в СВЕТА е пускал АТОМНИ БОМБИ, това е САЩ - 1945 г. и унищожени два града със стотици хиляди население.
    Представяте ли си, ако в историята това беше направила Русия????? И днес щеше да бъде заклеймена. Но не е тя, а САЩ!!! Но американофилите премълчават, сякаш не знаят за този факт и продължават да обвиняват РУСИЯ, че ще го направи, при това след като НЕПРЕКЪСНАТО я ПРЕДИЗВИКВАТ!!!! ЩО ЗА МОРАЛ имат такива "демократи"????
  • 163 мими христова

    3 2 Отговор
    Нако не ви е виновен, че не е толкова безмозъчен като тези, които го нападат. Де да знаят толкова, колкото Нако Стефанов знае. Агресивни джендъри, американските терористи смятат, че само те имат правото да безчинстват на земното кълбо. Либия беше най развитата държава в Африка. Ирак въпреки диктатурата беше богата. Вижте Афганистан какво е в момента. Всичко това и още много се случи благодарение на американските миротворци. Сега ще ръчкат укрите до последния украинец. Хора, не им се връзвайте!

    Коментиран от #177

  • 164 Роджър Уотърс казва:

    4 0 Отговор
    САЩ и НАТО нахлуват в други суверенни държави, но това не значи и вие да го правите.
    Коментар: На това му се вика двоен стандарт, но поне знае за какво става дума. Няма нужда от организация като НАТО в света. Иначе наивните хора са свикнали с хулигана САЩ, като учителка с лошия ученик в класа, с който не може и не иска да се разправя.

    Коментиран от #168

  • 165 джендър

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "Комуняга-":

    Центов. Аре, като ти харесва, давай по маршрута автобус-Запад-парцал-тоалетна-фургон. Слугите правят това и по правило нямат никакви познания, за да могат да дращят диктуваните им постове.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Да си спомним

    3 2 Отговор

    До коментар #164 от "Роджър Уотърс казва:":

    Бисмарк е казал: "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците." " Знам 1000 начина как да изкарам руската мечка от бърлогата, но не знам нито един как да я върна обратно "

    Коментиран от #171

  • 169 Знаете ли че

    3 3 Отговор
    Патологичната дРусофобия води до психични отклонения?
    Определени хора ВЪОБЩЕ не се замислят или НЕ МОГАТ да мислят върху аргументите на другите.
    Плащат им в центове.
  • 170 Профан а не Професор

    3 4 Отговор
    само русия ли е православна бе, аланкоолу? ТОВА Е ВОЙНА НА НАГЛАТА МОСКОВСКА ШАЙКА, ДЕБИЛЕ!!!!!!!!
  • 171 свърши се

    1 4 Отговор

    До коментар #168 от "Да си спомним":

    с руската мечка, споко. Траперът ще я гръмне скоро.
  • 172 Джефри Сакс:

    4 0 Отговор
    (малцина от писалите тук я знаят, я не знаят кой е Джефри Сакс - въпрос на грамотност, но иначе НАШТЕ "интелектуални величия" се произнасят с лека ръка кой да бъде и кой да не бъде професор като Нако Стефанов)

    Джефри Сакс:
    Светът е на ръба на ядрена катастрофа до голяма степен поради неуспеха на западните политически лидери да бъдат откровени за причините за ескалиращите глобални конфликти. Безмилостният западен разказ, че Западът е благороден, докато Русия и Китай са зли, е глуповат и изключително опасен. Това е опит да се манипулира общественото мнение, а не да се занимава със съвсем истинска и належаща дипломация.

    Европа трябва да се замисли над факта, че неразширяването на НАТО и изпълнението на споразуменията от Минск II биха предотвратили тази ужасна война в Украйна.
  • 173 Маринов

    5 1 Отговор
    Върви се към ЛОКАЛНА Ядрена война при която Европа и Евроеиската час на Русия ще бъдат Изгорени а заради чуждите Бази у нас ще се Изгори и България.
  • 174 Рико

    2 3 Отговор
    Ядрените държави ще се изтребят взаимно и такива като България ще останат да управляват света. Господ нали е българин? Спете спокойно, каквото и да се случи ние сме извън епицентъра.
  • 175 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Моряк":

    Колега,не претендирам да съм историк и оттук нататък е късно да стана.Нещата там са многослойни,преплетени и доста субективни.Но езикът,който последните 30 години се налагаше силово за официален,е езика на Галиция и Волина.Тяхна форма на Възродителен процес.Докато нямаше силово налагане,всичко си вървеше мирно и кратко.И нямаше да има никакви войни.
  • 176 Лондон

    3 1 Отговор
    Да му се отнеме титлата професор и да бъде съден за проповядване на путинизъм ,което е сбор от ултра ляв болшивизъм и мракобесен фашизъм!!!!
  • 177 Мимчеее

    2 0 Отговор

    До коментар #163 от "мими христова":

    Я кажи Ирак и Либия анексирани ли са? Реферемдуми имаше ли там?
  • 178 Нако, нако...

    0 1 Отговор
    Жалко падение на човешкото същество.
  • 179 питам джендърите

    1 1 Отговор
    дето драскат тука само обиди и простотии. защо в българия управляващите в българия не правят референдум за НАТО. отговор: защото знаят какво ще се случи, и умират от ужас. защото в българия живеят православни славяни пишещи на кирилица. и този народ е много мъдър. шапка му свалям на този народ. джендърите се срамуват и се страхуват от този народ. джендърите мразят думата народ. джендърите не използват такава дума. джендърите бълват войнолюбиви простотии и обиди, вместо да вземат един калашник и да отидат в украйна и да защитават своите идеи. да ама се стахуват. няма да отидат. искат да пратят там БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. ПОВТАРЯМ: НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ.
  • 180 разпад

    0 0 Отговор
    Всъщност и с ядрени оръжия и без ядрени оръжия Русия ще се разпадне. Путин е достатъчно безотговорен да употреби ядрени оръжия. Движението на въздушните маси е такова, че пораженията ще бъдат на руска територия. И след 5 години Русия ще е по-изостанала от Централно Африканската Република.
  • 181 Казуар

    0 0 Отговор
    Другарю Нако Стефанов от Поглед инфо, в областите Херсон и Запорожие украинците са 75 процента и излиза, че са гласували доброволно да бъдат присъединени към Русия и да бъде въведен руски език, а украинския забранен или евентуално в къщи. Скоро съобщиха, че в Крим са арестували собственик на заведение и организатори на сватба, че на тържеството гостите са пяли украинската песен Червона калина.