Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Ноември, 2022 16:58 17 531 79

Извън контрол ли е ракетата "Зеленски"?

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • володимир зеленски

Нова глава в отношенията между Байдън и Зеленски. Времето на сляпото американски доверие приключи

Извън контрол ли е ракетата "Зеленски"? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За обща изненада в началото на ноември руското командване обяви, че се изтегля от Херцон. От Киев веднага се чуха предупредителни гласове, че тази обява е типична руска лъжа и трябва да се внимава, защото е подозрителна. Някъде около 8 ноември започна изтеглянето на рускоговорящите украинци и по същото време „агресорите“ напуснаха града на „пръсти“, подобно на войниците на Вермахта, които напуснаха Рим, без да повредят „Колизеума“.

Когато стана ясно, че няма никаква опасност, украинците „превзеха“ оспорвания град и го превърнаха в символ на победоносния им марш срещу агресора. Повечето наблюдатели определиха отстъплението като огромно унижение за Путин. Те със сигурност не знаеха, че маршал Михаил Кутузов отстъпва пред Наполеон и го оставя да „превземе“ празна Москва.

Още новини от Украйна

В Пентагона случващото се бе следено с лупа. Междувременно американското разузнаване предприе ревизия на сведенията, засягащи резервите на руските боеприпаси. Отчетена бе грешката, че ракетите били на изчерпване. Те били многократно подценени. Десетките удари по инфраструктурни украински обекти, които не спираха, потвърдиха руското артилерийно превъзходство.

Съветникът по сигурността на САЩ – Джейк Съливан лети своевременно към Киев да поздрави Зеленски за постигнатото на бойното поле. Изненадващо вместо да го насърчи да продължи, той му препоръчва да се готви за преговори с Русия.

Американците са прагматични хора. Те нямат нищо общо със славянската романтика. От началото на войната, те са „помогнали“ на Киев с 52 милиарда долара, от които 27,6 за оръжие, останалите за хуманитарна помощ. Тяхната инвестиция очаква възращаемост, която за съжаление става все по-съмнителна. Зеленски побеснява от предложението и с право.

"Wall street Journal" информира междувременно читателите си, че Съливан се е срещал с Директора по Сигурността на Руската федерация – Николай Патрушев. Добре информирани източници също публикуват информации, от които личи, че между руснаци и американци са започнали „неформални“ преговори зад гърба на украинците. Пример за това твърдение е срещата между Директора на Външното разузнаване на Руската федерация – Сергей Наришин с Уилям Бърнс – директор на ЦРУ на 14 ноември в Анкара.

Всички тези контакти не са по вкуса на Зеленски и още на другия ден две руски ракети паднаха в полското село Пшеводов и убиха двама земеделски работници. Според украинският президент – това са руснаците. Всички наблюдатели посочиха, че несъмнено ракетите са руски, но изстрелът е украински. На първо време се заговори, че те били противовъздушни. Случаят се разследва, но се появи друго неприятно предположение – че може и да не са противовъздушни, а умишлени? Джо Байдън, явно нервиран, отсече - „Аз само с внушения „Трета световна война“ няма да започна!“ Поради това, двете ракети, изстреляни от украинците, отвориха нова глава в отношенията между Байдън и Зеленски. Времето на сляпото американски доверие приключи. Генерал Марк Мили – председател на Обединения комитет на началниците на щабове на американската армия, подкрепи общото настроение във Вашингтон в последното си интервю. Той каза горе-долу. „Много е съмнително, украинците да си завърнат завоюваните от руснаците територии. Що се отнася до Крим, по-добре ще бъде полуострова да бъде забравен!“

„Черешката на тортата“ бе информацията, която американските медии пуснаха тези дни, а именно, че руският министър на отбраната Серей Шойгу се е срещал с амеранският си колега Лойд Остин.

На американските вежливи, но все по-настойчиви подмятатия за преговори, съветникът на Зеленски отговори безапелационно: Ако се съгласим сега да преговаряме, означава, че капитулираме!

На 20 ноември между 15 и 20 ракети бяха изстреляни срещу Запорожката централа, в която има стотина руски танка, около 500 войници и двама наблюдатели от Международната агенция за атомна енергетика.

„Лъжливото овчарче“ Зеленски отново си играе с търпението на Света. Дано да е за последно. Думата имат американците, защото те са негови най-щедри спонсори и покровители.

Една френска поговорка гласи – "Рогоносецът научава последен...“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 204 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 110 Отговор
    Атентат в центъра на Москва.Много жертви.Укротероризъм

    Коментиран от #13, #18

  • 2 Танк

    161 10 Отговор
    Не мое да биде. Такъф статия.
  • 3 Рошко

    193 15 Отговор
    Евала за статията, тамън америте още повече ще ги за уважава света и най вече Европа за лицемерието, а зеленко хич не го мисля
  • 4 Тъщата

    236 19 Отговор
    Учудваме как са допуснали такава статия. Поздравления!

    Коментиран от #6, #15

  • 5 гост

    28 145 Отговор
    Тази вечер русофилите ще са с по ниско кръвно....

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 6 Калпазанин

    164 11 Отговор

    До коментар #4 от "Тъщата":

    Ами то истината направо блика, няма как вече да се крие
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    119 10 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Дааа а соросите с високо
  • 9 Путинофил

    25 158 Отговор
    Знаем, че автора е наш човек путинофил, но вчера пристигнаха новите далекобойни ракети от САЩ, които ще заменят Хаймърсите!
    Сори деди!

    Коментиран от #35, #38

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    30 9 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    нещо си зле с логиката !
  • 12 Чичо Сам

    18 73 Отговор
    Чеков е подъл човек.... Живее във Франция и плюе ръката, която го храни и целува ръката на Императора на Злото....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Те и теб те допускат!

    6 33 Отговор

    До коментар #4 от "Тъщата":

    А всички знаем от покрайнините на кое село, започващо с "К", къде пещера "Проходна", пишеш... 🤣😂🤣
  • 16 Есхач

    107 14 Отговор
    Както писах вчера под една статия комунистическа България имаше 45 дневни запаси на оръжие и боеприпаси да води пълномащабни военни действия тоест 3 световна война и тогава много цъкаха минуси. Сами може да сметнете какви запаси има зад Урал. Прост пример всички се смеят на Т-62 , но дали ще умреш от негов снаряд или от Т - 72 или гаубица не мисля,че има значение. Руснаците използват Т-62 като самоходно оръдие тип "Гроздика" само че за близка огнева поддръжка. Всеки ,който е малко запознат с руското военно дело знае,че Москва са останали от съветско време в складовете минимум 6 млн снаряда за Т-62 и просто ги "утилизират" в Украйна.
    ПП Реално по-вероятно Русия има над 9млн годни боеприпаси за Т-62.

    Коментиран от #70

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Госあ

    9 38 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ще има наказание. Ще бъдат смазани.

    Коментиран от #71

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 среднощен

    103 7 Отговор
    "Батковците се разбраха"... Кой от "двамата Владимировци" ще го отнесе? "По-малкият" - разбира се...
  • 22 Урюрвкос

    10 60 Отговор
    Джейк Съливан да препоръчва преговори с Русия, това твърдение е абсурдно и по конструкция и по замисъл. Някой друг но никога Съливан.
  • 23 Въобще не е извън контрол

    73 7 Отговор
    напротив, много изкъсо е контролиран.
    В момента в който направи нещо което не е одобрено го придърпват настрана и му издърпват ушите.
    То от него много не се иска - само да прави разни обръщения всеки ден и това е.
    А той това го може.
  • 24 Верно ли

    106 9 Отговор
    Как се контролира човек, който умишлено се поставя извън контрол??? Да са мислили краварите, като са си назначили за пионка наркоман! Ходи сега го спирай да взриви Запорожката АЕЦ например!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Чеков е чекист

    8 42 Отговор
    Никак не е чист
    Пълен популист
    Мазен, като глист
  • 26 Госあ

    59 8 Отговор

    До коментар #24 от "Верно ли":

    И какво им пречи на краварите или англоинцестите от мъгливия албион, че зельо иска да взриви най голямата АЕЦ в Европа ? М ?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 статия поддържаща старците в кремля!

    14 72 Отговор
    те ли са бъдещето на Русия, или емигриралите стотици хиляди млади хора, и загиващи мобилизирани? - преценете сами, на чия страна сте! - аман от кгб и дс изостанали самозабравили се умници.....
  • 29 Просто човек

    13 70 Отговор
    Стига сте давали думата на този путински слуга!!!
  • 30 Абе

    30 14 Отговор
    Фащ са си най- големите другари на болшевиките подариха им повече от половината Европа , Китай, половината Корея, Виетнам, Куба, де такива верни другари!

    Коментиран от #32

  • 31 Гост

    68 11 Отговор
    Ще му разграбят държавицата на клетия глупак. Мен за него не ме е жал, ами за горките укри, пръснаха по цял свят в немилост

    Коментиран от #62

  • 32 Хммммм

    14 4 Отговор

    До коментар #30 от "Абе":

    Не се бях замислял.
  • 33 сащ е война

    96 8 Отговор
    Американците не са прагматични, а безскрупулни и нагли хора. Достатъчни е да се запознаете с американските доктрини от пръкването на САЩ та до днес.

    Времето на сляпото американски доверие към Зеленски/Украйна приключи, не защото така искат, а защото се оказа, че няма как да се противопоставят икономически, военно и политически на Русия.
  • 34 Гтж

    60 9 Отговор
    Фащ дадоха трилиони на башибозука да затрие последната надежда за силна Европа. Сега ще почакат Окрайната да се обезкърви и ще стане същото както Корея, Кипър и Германия
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Български

    73 9 Отговор
    Най после. Добра статия, обективна.
    Наркоманчето и неговите приятели няма да имат време да видят от коя врата ще ги изблъскат.
  • 37 Краси Д

    8 48 Отговор
    Също такава фантазия е било Априлското въстание от 1876 г. на българските поданици на Османската империя, но светът се е отнесъл с разбиране и мъдрост. Ако бяха разсъждавали като путинопоклонните журналисти, Макгахан нямаше да напише статиите си, разтърсили Европа, нямаше да се повдигне дискусията за Източния въпрос и бъдещето на балканските народи.
    Ами такъв подход на "трезва пресметливост" няма ли да създаде прецедент в бъдеще която голяма и силна военно държава си реши, да налапа чужда територия: Китай - Тайван, Япония - Курилските острови, Турция - Кипър (а защо не и Родопите, Бургас, Черноморието и Разград, Търговище и Пловдив...)

    Коментиран от #46

  • 38 Даа

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "Путинофил":

    Стига си писал глупости.
  • 39 Човек от народа

    70 8 Отговор
    Не мога да повярвам, че факти са публикували критичен материал дори и срамежлив за фашистаЗеленски
  • 40 Деб

    75 8 Отговор
    Чета и не вярва на ушите си. Нима това го пише в БГ медия? Досега такова чудо не бях чел.
  • 41 Снайпер

    17 13 Отговор
    Този трябва да бъде ,,детониран" незабавно!
  • 42 Матей преображенски

    36 3 Отговор
    Херцон звучи като ХЕрцен,почти Ласал,--философи-класици.Колкото и да се задяват заради отстъпването на града,не могат да отрекат факта,че поради редица обстоятелства беше се превърнал в естествена ловушка,капан за руските войски.И всу щеше да го захлопне този капкан ипосле да избие и излови хиляди руски войници и да им отнеме бойната техника.А руското командване го прозря навреме и предприе изтеглянето,което си беше успешна военна операция,защото и за отстъпление от такава позиция се искат умения и да се избегнат загуби.Какъв хаир за всу от заемането на Херсон,освен да се бият в гърдите,друга полза никаква,стратегически безполезна придобивка.Големите проблеми за бан-де-ров-ци няма да са толкова на фронта ,отколкото в тила,раз-рухата и недоимъка.
  • 43 Украинка

    52 5 Отговор
    Това истина ли? Нашите медии да пишат това направо не мога да повярвам. Дано да спрат този Зеленски и другият и да има мир.

    Коментиран от #63

  • 44 един от многото

    11 1 Отговор
    Много отдавна!
  • 45 Ха ха ха

    7 42 Отговор
    Поръчковото авторче на пасквили , дори и не си струва да го четеш ..... всеки път едни и същи балалайки припявани от някакъв непотребник.
  • 46 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    41 4 Отговор

    До коментар #37 от "Краси Д":

    Всички тези работи които пишеш могат да се случат,но както се казва в една приказка ,,крушката си има опашка.Имам предвид създаването на така наречената Сверно кипърска турска държава призната само от Турция.В по ново време последва Косово.Тогава руснаците предупредиха ,че това може да доведе до разгаряне на сепаратистки тенденции по света.Пресен пример Каталуня..Още по пресен пример ситуацията в Украйна(Крим,Донецк,Луганск) и много други по света.За Кипър ЩАТИТЕ мълчат като къпани дупета,а за Косово взеха дейно участие.

    Коментиран от #64

  • 47 Амдертлиев

    39 3 Отговор
    Май, анкъл Сам подготвя почвата когато ще духнат под опашката на Люински.Даже си имат и удобен термин за тази цел,диспоузъбъл,употребяваш и изхвърляш.Ще перефразирам Кисинджър- да си враг на янките е опасно,но да си приятел,може да бъде смъртоносно.
  • 48 Българка

    50 4 Отговор
    Путин се оказа много търпелив от 2014 година търпи да му се качват по ц......те.Бих искала да ги срине със земята,но там да са и нашите военнолюбци които дават оръжие с лека ръка
  • 49 Кокича

    7 38 Отговор
    Много ми харесва, че докато Путин се звери на Зеленски, монголците и китайците навлизат все по-навътре в Русия и няма да е далеч деня, в който арендуваната земя, ща се превърне в китайска и монголска собственост!
  • 50 Зеленков

    7 48 Отговор
    Специалната военна операция е към края си. Предстои една специална военна операция на Зеленски и армиите му до Москва и с Раша е свършено завинаги. Има господ и той е украинец!
  • 51 Ццц

    36 4 Отговор
    Брей, каква статия чета във Факти? Все повече знаци има, че специална военна операция върви към своя успешен край. На печелившите честито, на балъците сори- за вас остава да се кефите как руснаците са победени и отстъпват от Херсон. Поне така изглежда в балъшките очи. Истината е, че пред вас се начерта с руска ръка и американски тебешир новата граница. За балъците ще има и театър. Американците ще са много "против" новите граници. Европейците ще плащат за американското несъгласие, а Путин ще продължава да утвърждава Русия като нова суперсила. Ако мислите, че санкциите го правят по-беден, се сетете за сухия режим и Ал Капоне. Никога не е "забранявано" в такива мащаби.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ууу

    18 3 Отговор
    НЕНОРМАЛНО ЕВ РЕЙ ЧЕ !!!!!!
  • 54 ами

    31 2 Отговор
    браво за първи път статия която не е за победата и слава на украина и че путин всеки момент ще умре
  • 55 Нов

    1 1 Отговор
    ПОВЕЛИТЕЛЯТ "ГЛАВАТЯРЯТ" НА ТУ"ЗЕМЦИТЕ.
  • 56 путлер в хага с беленизници

    5 25 Отговор
    ще ти се другарю рубладжия,но помечтай си.....
  • 57 1122

    30 3 Отговор
    Вие не разбрахте ли,че Зеленски през цялото време лъже и блафира.Той хем иска помощ,пък се мъчи да командва както американците,така и ЕС,да му изпращат помощи и...забележете /руски оръжия и боеприпаси/,за да прави с тях ПРОВОКАЦИИ.Кой е луд да му повярва на тези приказки.Колко пъти ТОЙ нарежда да стрелят по собствените си градове,болници и училища...Това са СС приьоми .Русия да не са луди да стрелят по атомна централа,като знаят какви са последиците от това,но на Зеленски не му пука,той прави провокации,защото там са руски войски да охраняват централата.Колко постановки в началото на войната правеше Зеленски,и това го разбрахме от един репортаж в който се виждаше как жени удрят украинските войници пленени от руснаците и викат тия са ни съседи ,а стрелят по нас арестувайте ги .
  • 58 Дългият

    6 21 Отговор
    Дъртата ..Номенклатура ..Чеков ще дава акъл.То се знае кой ще подкрепя...нали цял живот е дъвкал съвеЦките идеи...
  • 59 бойко е подал молба за стая в сцз!

    13 0 Отговор
    ..........................
  • 60 Очевидец

    31 3 Отговор
    Не е за вярване, да се публикува нещо против зеления клоун, против укронацистите!Какво ще се случва?
  • 61 МАшала

    4 30 Отговор
    Всички българановци разбират от всичко. Матушка е велика, но си стоят тук и викат да живее Русия. Ако обаче ги настъпи руския бутуш само ще го лижат и ще се гънат, като чери. А украинците показват точно обратното. Достойни хора в достойна държава!
  • 62 Невен

    28 2 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Има някои за които трябва да ни е жал,но има и няколко милиона, които плъзнаха из Европа и си живеят царски,на гърба на европейските данъкоплатци!Същите тия са много нагли и арогантни,мислят си,че целият свят им е длъжен!Жалко за бедните хорица, които са останали в райони на военните действия!
  • 63 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #43 от "Украинка":

    Здравей,,,,рускиня.....
  • 64 Льотчик на недоставено USA-фърчило

    21 1 Отговор

    До коментар #46 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Да допълня, колега, че САЩ ПОДКРЕПЯТ И КЮРДИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ ЗА ДА ОТСЛАБЯТ И "НЕПОКОРНА" ТУРЦИЯ! 😃
  • 65 ТИГЪР

    31 4 Отговор
    "Що се отнася до Крим, по-добре ще бъде полуострова да бъде забравен!“

    От кога го говоря това, Крим никога няма да бъде на друг, той е Русия.

    И всички евро-атлантически гниди, ще трябва да го разберат това,
    къде лесно къде малко по-трудничко...

    Коментиран от #68

  • 66 Българин

    28 3 Отговор
    Интересна статия и звучи доста реалистично.Как ли е минала цевзурата ?
  • 67 пенсионер

    24 3 Отговор
    Още ли не са разбрали, че самият Зеленски е извън контрол?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ТИГЪР

    21 2 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Яд ли те е?

    Украинските фашисти губят всичко.
  • 70 Моряка

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Есхач":

    За 45 дневните военовременни запаси е вярно,половин живот съм бил офицер,все зная нещо.Преди 15-тина години ген.полк. Кирил Косев писа за това в пресата.През 80-те години България разреши на тогавашното ФРГ да направи филм за БНА,показаха им и дивизионно учение.Гермаците бяха възхитени.Нарекоха филма "Прусаците на балканите".По късно с помощта на Новия голям брат от БНА нищо не остана.Но филма сигурно се съхранява някъде в Германия и може да бъде намерен.За разлика от 2200-тата танка,още толкова оръдия и гаубици с калибър 100 и повече милиметра,незнайно количество ракети земя-земя и земя- въздух,над 200 бойни самолета,които бяха нарязани за скраб още в началото на хайдушкия преход по заповед на САЩ.
    .
  • 71 Моряка

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Утре Марионетката пак ще ревне-"разрушиха ми енергетиката".Вместо да благодари на Путин,че засега се отървава само с енергетиката.Но докога ли?
  • 72 хихихи

    1 3 Отговор
    Русия е непобедима...само по руските телевизии, хихихи!
  • 73 хихихи

    1 3 Отговор
    Чеков - поредният копейкаджия!
  • 74 хихихи

    1 4 Отговор
    Чеков, само не разбирам с какво твоите лъжи ще помогнат на любимите ти руски фашисти, които смело отстъпват тактически, хихихи, така както Хитлер отстъпваше тактически чак до Берлин, после като жест на добра воля предаде Берлин на своите колеги - руските фашисти които надминаха немските!
  • 75 Путин = Бен Ладен

    2 3 Отговор
    Руските терористи надминаха талибаните!
  • 76 Слава на украинският народ

    1 5 Отговор
    Зеленски прави това което трябва - да защити украинците от руската фашистка чума!
    Украйна никога няма да бъде руска губерния.
    Украинците никога няма да станат руски роби.
    Слава на Украинската земя които ражда герои.
    Позор за нацистка русия която изражда братоубийци, нацисти и терористи които ежедневно извършват геноцид и военни престъпления срещу мирният украински народ - деца, жени, невинни хора! Позор и за тоя копейкаджиия горе!
  • 77 Цикличност

    1 3 Отговор
    От време на време, бесове обземат някоя нация!
    В момента бесовете виреят у руснаците.
    Гледайте им пропагандистите - необходим им е екзорцист!
  • 78 хихихи!

    1 3 Отговор
    "Лъжливото овчарче" Путин отново си играе с търпението на Света. Дано да е за последно!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.