Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Ноември, 2022 14:12 5 164 83

В Украйна сме свидетели на класическата тактика на един терорист

  • украйна-
  • голодомор-
  • геноцид-
  • война-
  • русия-
  • украинци-
  • владимир путин-
  • инвазия-
  • терористи-
  • глад

Кремъл не крие циничните си намерения

В Украйна сме свидетели на класическата тактика на един терорист - 1
Снимка: Twitter/ поредната жертва на руските фашисти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ на Джеймс Уилсън за EU Political Report:

Събитията от изминалата седмица бяха белязани от нови брутални актове на насилие от страна на терористичната Руска федерация в цяла Украйна. Руснаците се опитваха да унищожат колкото се може повече важни инфраструктурни съоръжения, за да сплашат украинските цивилни.

Русия иска да сплаши Украйна и поне малко да промени губещия ход на събитията за руската армия, но вместо това тяхното насилие е посрещнато с повече единство и ярост в отговор, и то не само от украинците. Цивилизованият свят също е обединен в желанието си да подкрепи Украйна в конфронтацията с Русия. Решението на Европейския парламент да признае Русия за държавен спонсор на тероризма е красноречиво доказателство за това. Всички жестоки и цинични руски атаки срещу гражданска инфраструктура и граждани, които разтърсиха не само цяла Украйна, но и целия свят, нямат смисъл и оправдание. Свидетели сме на класическото поведение и тактика на един терорист, за когото няма правила и граници, а само брутално сплашване, а в случая и умишлен геноцид на украинците.

Преди 90 години, по време на Гладомора, руснаците под ръководството на Сталин избиха с глад милиони украинци. Сега, губейки на бойното поле, Кремъл също се стреми да направи същото, прибягвайки до „голодомора“, който според режима на Путин трябва да сплаши украинците и да ги принуди да седнат на масата за преговори. Но всякакви опити и надежди на Кремъл да сломи волята на украинския народ, като го измъчва със студ, няма да успеят, защото ако Гладоморът не е сломил волята на украинския народ през 30-те години на миналия век, то „холодоморът“ не може да съкруши смелостта и героизма на украинците, които помнят много добре тъжните уроци от миналото.

Мнозинството украинци смятат Гладомора от 1932-1933 г. за умишлен геноцид на украинския народ – 93% от украинците са съгласни с това твърдение. Това показва проучване на социологическата група „Рейтинг“, проведено в навечерието на тъжната годишнина от убийството на много украинци. Гладоморът е умишлен геноцид на украинската нация, извършен през 1932-1933 г. от ръководството на Съветския съюз, за ​​да покори украинците, за да елиминира окончателно украинската съпротива срещу режима и опитите за изграждане на свободна украинска държава, независима от Москва. Тогава комунистическият тоталитарен режим изби милиони украинци. Пълна конфискация на храна, забрана на търговията и доставката на стоки, забрана на свободното движение на селяните и обкръжаване на селищата от военни части - такъв репресивен режим по време на Гладомора се прилага само в Украйна и Кубан, т.е. в местата на компактно пребиваване на украинци. Сега Владимир Путин е исторически наследник и копира тактиката на сталинисткия режим, като по този начин извършва геноцид над украинците, криейки се зад маската на „спецоперация” и се представя за „миротворец”, защото така представя руската пропаганда на вътрешната публика събитията от руско-украинската война.

Всъщност нахлуването в Украйна от Руската федерация нанесе непоправими щети на украинската и световната икономика, десетки хиляди хора бяха убити и милиони бяха принудени да напуснат домовете си. През последните 8 месеца Руската федерация и нейните войски унищожиха, повредиха, откраднаха или осакатиха украинска собственост на стойност стотици милиарди долари. Към 30 септември 2022 г. общият размер на щетите, според експертите на KSE Institute, причинени на инфраструктурата на Украйна, е повече от 127 милиарда долара. Предвид редовните масирани въздушни удари и атаки срещу енергийната инфраструктура, тази цифра се увеличава значително всеки път след руските атаки. Тъй като руската армия не успява да постигне успех на бойното поле, терористичната страна продължава да унищожава критичната инфраструктура на Украйна. В резултат на ударите, извършени на 23 ноември, бяха повредени и разрушени не само енергийни съоръжения, но и жилищни сгради - загинаха цивилни, по-голямата част от страната остана без електричество и вода. Обстрелът на Руската федерация доведе до временно спиране на захранването на всички атомни електроцентрали, повечето топло- и водноелектрически централи. В почти цяла Украйна бяха въведени аварийни прекъсвания, придружени от липса на вода. Това се случи в деня, в който Европейският парламент призна Русия за държава, спонсор на тероризма. В потвърждение на този статус Русия доказа на целия свят, че това наистина е така, като изстреля 67 ракети по критична украинска инфраструктура и домовете на обикновени мирни цивилни граждани.

На заседанието на Съвета за сигурност на ООН на 23 ноември посланикът на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд подчерта, че Путин е решил да превърне енергийните съоръжения на Украйна в руини, а мотивите на Путин не могат да бъдат по-прозрачни и по-хладнокръвни – той очевидно използва зимата като оръжие за нанасяне на огромно страдание на украинския народ. И Кремъл не крие циничните си намерения. Така говорителят на руския диктатор Песков по-рано призна, че Русия разрушава украинската енергийна инфраструктура и иска да остави украинците без газ и електричество посред зима, за да ги принуди да преговарят. Според него липсата на светлина и топлина в домовете на украинците е „следствие от действията на киевските власти, които не искат да решат проблема и да седнат на масата за преговори“. Традиционно, освен изявленията на висшите държавни служители, руската пропаганда, богато подправена с дезинформация, тиражира множество фалшиви новини и теории, чиято основна цел е да оправдае и отрече агресивните си действия и да обвини украинските власти и Запада. Тук няма нищо ново. От десетилетия схемата на голямата руска лъжа се разпространява по света, защото вече стана традиция Кремъл да отрича присъствието и ролята си в агресивни и терористични действия не само в Украйна, но и навсякъде, където Русия се опитва да използва елементи на изнудване, сплашване, дестабилизиране на ситуацията или влизане във война.

На 26 ноември, Денят за възпоменание на жертвите на Гладомора, в много градове по света, най-малко 60 града, се проведоха митинги, чиято основна цел е не само да потвърди признаването на Гладомора от 1932-33 г., но и текущите действия на Руската федерация по време на пълномащабната война за геноцид срещу украинците. Както е известно, Гладоморът вече е признат за геноцид от 22 държави, много държави го осъдиха като акт на изтребление на човечеството, извършен от тоталитарния сталинистки режим или почетоха паметта на неговите жертви. Декларацията за признаване на Гладомора от 1932-1933 г. за геноцид на украинците беше приета в навечерието на печалните дни от парламентите на Молдова и Ирландия. По-специално, молдовските парламентаристи приеха резолюция, в която се подчертава, че болшевишкият тоталитарен режим на бившия СССР в резултат на политиката на Гладомора е отговорен за акта на умишлен геноцид срещу украинския народ. Молдовските парламентаристи също призоваха всички парламенти по света и международните институции да покажат пълна солидарност с Украйна и да дадат правилна оценка на престъпните деяния, извършени през 1932-1933 г., подчертавайки, че паметта за Гладомора и привързаността към човешките ценности задължава хората да покажете солидарност с украинския народ, за да спрете политиката на геноцид на украинския народ през XXI век и да спасите мира и свободата на европейския континент. На 30 ноември германският Бундестаг ще гласува за признаването на Гладомора за умишлен геноцид на украинския народ. Проектодокументът на германските парламентаристи в частност гласи, че цяла Украйна, а не само нейните зърнопроизводителни региони, е пострадала от глад и репресии. Следователно от днешна гледна точка историческата и политическа класификация като геноцид е очевидна и германският Бундестаг споделя тази класификация. Депутатите призовават федералното правителство да помни жертвите на Гладомора и да насърчава международната осведоменост по този въпрос. Освен това германските парламентаристи правят връзка от миналото към настоящето на разкъсваната от война Украйна и призовават за подкрепа – политическа, финансова, хуманитарна и военна.

Цивилизованият свят отдавна не се съмнява, че Путин е терорист, а държавата, която ръководи, се е превърнала в една от най-разрушителните сили на планетата. Сред престъпленията, извършени от руската армия в Украйна, са масови убийства, убийства на невинни деца, отвличания, изтезания, изнасилвания, обстрел на цивилни съоръжения, включително болници, родилни домове, училища и детски градини, блокада на населени места, възпрепятстване на хуманитарна помощ и евакуация на цивилни, изземване и умишлено унищожаване на инфраструктура, необходима за задоволяване на основните нужди на населението. Тъжният списък продължава. Всеки ден в Украйна има все повече и повече скръб, причинена от руските нашественици, все повече и повече украинци стават бежанци, гражданската инфраструктура се унищожава, цели градове и села се унищожават и изравняват със земята. Руските нашественици умишлено и безмилостно продължават да убиват цивилни всеки ден, а войната заедно с тероризма ще имат ужасно и трайно въздействие върху огромен брой хора, което, за съжаление, ще продължи и за следващите поколения украинци. Геноцидът над украинците продължава. Колкото повече страни признаят действията на Русия за геноцид, а самата страна за терористична държава, толкова по-голяма и мощна ще бъде подкрепата за Украйна, толкова по-бърза ще бъде победата във войната, отприщена от наследника на кървавия диктатор Сталин. Един нов, но не по-малко кървав диктатор - Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    60 37 Отговор
    И този терорист се казва Наркомански, нали Жамба???!!!

    Ей такива "журналисти" като тоя и неговата колежка Мара, ще докарат нацията ни на прага на изчезване!!!

    Коментиран от #41

  • 2 Боруна Лом

    58 32 Отговор
    ЖАЛКО ЗА НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ! ИЗГОНЕТЕ КРАВАРИТЕ ОТ ЕВРОПА И ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ

    Коментиран от #42

  • 3 Левски

    47 23 Отговор
    И на един комик клоун!

    Коментиран от #73

  • 4 Последния Софиянец

    46 26 Отговор
    За войната в Сърбия нещо да каже,?

    Коментиран от #43

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 На снимката

    27 16 Отговор
    са руснаци от Донецк.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 .....

    29 48 Отговор
    Руските фашисти няма да избегнат възмездието. Точно както Хитлер и ержима му не го избегна.

    Коментиран от #62

  • 9 Смешници

    51 16 Отговор
    Държава терорист е тази която единствена в света използва ядрено оръжие срещу мирно население и която след ВСВ се меси и сменя правителства и краде богатствата на тези държави .Всеки знае коя е тя .
  • 10 Боруна Лом

    34 24 Отговор
    В Украйна сме свидели как един актьор без военен опит Унищожава прогнилата алкохолна клоака за по малко от година, ватарая в мире ‼️
    моогучаая ‼️

    Коментиран от #46, #65

  • 11 1111

    27 11 Отговор
    Защо англосаксоните обичат горбачов, но мразят лидери като путин?

    Коментиран от #28

  • 12 Смешник

    33 19 Отговор

    До коментар #7 от "Руски ценности-избиване на майки с деца":

    Фашисткото чучело отвъд океана и наркомана -клоун ще доведат света до край .
  • 13 електрически Москвич

    32 18 Отговор
    Терористът е зеленясалият трол Зеленского.
  • 14 ХА ХА ХА

    38 16 Отговор
    АБЕ ДЖАМБАЗИН , ДА БЕШЕ ПИСАЛ И ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ТЪЙ ВДЪХНОВЕНО , КАК УКРО НАЦИСТИТЕ ИЗБИВАТ , ГОРЯТ И ИЗНАСИЛВАТ РУСКО ГОВОРЯЩИТЕ ВЪВ УКРАЙНА ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 РЕАЛИСТ

    25 19 Отговор
    Стига с тези украински лъжи. Голодомора си го причиняват самите украинци, като бойкотират колхозите. Аман от измислици. В Русия има по същата причина глад. И собственото население ли е искал да изтрепе Сталин.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 електрически Москвич

    8 8 Отговор
    Любо Жечев започва на местото на Джамбо!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Джамбо

    10 12 Отговор
    Снощи ме набараха група Укро имигранти .......мнооооого ми се радваха и със големите гаубици стрелят точно във десетката отзад ..... ОХХХХ затуй не сядам че ооооох .....но ми дойде вдъхновение и етоооо пиша статията прав ! Кога пак ще ме срещнат тия ергени ...??????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 САЩ са заплаха за света

    20 20 Отговор
    Докато има САЩ, мир на света няма да има! Така е вече 80 г.
  • 23 Генерал 🇧🇬

    20 15 Отговор
    Пичове, образовайте се преди да публикувате глупости, че е смешно.
    Какъв Геноцид???!
    През 2003 в 58-ата сесия на ООН заключи, че Голодомора в СССР 1932г., не е геноцид, а "национална трагедия". Същата "национална трагедия" като гладоморът в САЩ в годините на Великата депресия през 1930-те.
    През същата 1932-33 г. в САЩ има американски голодомор, предизвикан от алчните корпорации, и тогава в САЩ умират милиони американци, ОТ ГЛАД, но е забранена тема. Смята се че са загинали 7-8 милиона американци.За справка - "Гроздовете на гнева" на Стайнбек! Тогава създават американския ГУЛАГ, гладните американци строят инфраструктурата на САЩ за паница чорба и консерва боб.

    Апропо, геноцид с глад си бе, когато
    Великобритания мори с глад Ирландия през 1845г . 50 % от ирландците умират !
    Чърчил мори с глад индийците.
    А за Германия и Япония да не отваряме дума.

    Коментиран от #66

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Реалист

    17 20 Отговор
    РуZия е терористична държава ! Жужето е мало. умно и пси. хясало фашистче .
  • 26 ДжафДжаф

    22 18 Отговор
    Как въобще е възможно да се допускат за публикация подобни идиотизми. Това не е статия, а меко казано диагнозата на авторчето!!! Първо: "Голодомор" засяга не само Украйна, но и селските райони на целият тогавашен СССР- Кубан, Поволжие и прочие. Второ: Ако определим руснаците за терористи във връзка с разрушаването на украинската инфраструктура, то тогава какви бяха американците през 1999-та, когато разрушаваха сръбската електро и пътна инфраструктура! Трето: Какво правеше укроармията в продължение на 8г в Донбас. Къде беше този помак- автора, когато през лятото на 2014-та над 2млн етнически руснаци, основно жени и деца, се оказаха буквално на голо поле в Ростовска област!? Алооооо....помаклък нещастен.
  • 27 Софиянеца

    14 11 Отговор
    Соросоидна подлого потопи се!
  • 28 Боруна Лом

    16 16 Отговор

    До коментар #11 от "1111":

    Никой не обича мъжките пу..ки като теб и путя, които надуват всичко за пари, до като Горбачов беше образован човек коита събори този прогнил и терористичен строй с помоща на Рейгън, но няма бивши комунисти, всички са за в затвора и бесилото

    Коментиран от #50

  • 29 Опааа

    15 8 Отговор
    Днес Джа М ба з off е много активен! 😆 Мисир ката сън не го лови! 😆
  • 30 Хи хи хи !

    17 8 Отговор
    Тоя ПОМАК помислих , че са го изгонили от факти за лъжите които пише .......!

    Коментиран от #35, #49

  • 31 Капитан Петко

    14 13 Отговор
    Руснаците ако искаха
    журналисте
    До сега щяха да изравнят всичко.Време е в Киев да
    спрат да ходят на дискотека.
    Разбра ли тъпанар с тъпанарина.
  • 32 Най много се лъже

    12 9 Отговор
    Тук са мошенници,всичко каквото пишат за войната е точно обратното
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Фата Моргана

    15 17 Отговор
    Руските фашисти да си прочетат какво се е случило на братчетата им хитлеристи, защото тях ги чака същото.
  • 35 Ми то........

    13 10 Отговор

    До коментар #30 от "Хи хи хи !":

    И МАРА прихвана от него ....... и се мъчи да го задмине по лъжите за Русия !!!
  • 36 Възрожденец

    18 16 Отговор
    Украинския храбър народ развенчаха легендата за силата на путлеристката орда. Жуже Путлер беше унижено и натикано в тунелите на бункера, където му е мястото, да трепери като съzzел. Никой вече не ги има за хора московските рашисти .

    "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя"

    Коментиран от #71

  • 37 електрически Москвич

    9 7 Отговор

    До коментар #33 от "електрически Москвич":

    Ей го крадецър на никове, който обича да мирише носено бельо. Сниф сниф соросняк ;)
  • 38 Студопор

    16 11 Отговор
    Интересно ми е какво какво мисли автора за Майдана? Или за Афганистан... Или Виетнам...?
  • 39 РЕАЛИСТ

    11 12 Отговор
    Джамбазов, я прочети определението за тероризъм и тогава лепвай подобни етикети за една военна операция. Терористи ли са били я средните векове, когато са хвърляли трупове на животни с катапулт, за да заразят водоизточниците на крепостите. Терористи ли са англичаните, които срутиха стена на язовир в Германия и издавиха няколко села. Същите трябва да са били терористи след бомбардирането на немските градове с фугасни и запалителни бомби. Много градове да срутени около 80 процента. Да споменем и Дрезден, където са избити 35 хиляди цивилни жители. Не беше ли тероризъм от страна на Украйна взривяването на Кримския мост и Северен поток.
  • 40 Мда

    7 11 Отговор
    А Китай и Индия са съюзници с терористите от Русия и техният диктатор
  • 41 Рошко

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    Както винаги по заглавието стигнах до конекрадеца и спрях да чета, щото не ми се чете тъпа пропаганда, идиотите до прочели "статията" да се замислят в Ирак Либия Сирия Палестина и все още там с цветя и бо бонбони ли ги бомбардират и зарсди до есето благополучие хората бягат от там
  • 42 Абе

    16 14 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    По-скоро трябва да изгоним дивашка Русия от цивилизована Европа!

    Коментиран от #45, #70

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Военен

    11 8 Отговор
    "и се представя за „миротворец”, защото така представя руската пропаганда на вътрешната публика събитията от руско-украинската война."

    А за какви се представяха американците като нападнаха Ирак, Либия и Югославия. Помня че и те оставиха Белград без ток и вода че и се радваха тогава. Много бързо някои платени пропагандатори забравиха близкото минало.
  • 45 Въпрос

    14 7 Отговор

    До коментар #42 от "Абе":

    Цивилизована Европа онази с педалските лентички ли е:) Или онази, която не се къпе:)

    Коментиран от #51, #69, #72

  • 46 Боруна Лом

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Боруна Лом":

    НЕ МЕ КОПИРАЙ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Антикомунист

    10 8 Отговор

    До коментар #43 от "Мда":

    "Сръбските терористи" не си спомням да са започвали война срещу НАТО. И Милошевич беше оправдан в Хага - иначе ви е много хубаво да лепите етикети както господарите ви за да оправдавате собствената си терористична политика.

    Всеки който не дава ресурсите на държавата си на господарите ви е най-малкото терорист или диктатор.

    Комунизма се завръща този път от запад - навремето така заклеймяваха гнилия капитализъм и империализма за да оправдаят собствените си недостатъци. И също като вас използваха клишета и лозунги.

    Коментиран от #55

  • 49 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хи хи хи !":

    Защо да го гонят, като им носи пари благодарение на вас!
  • 50 1111

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Боруна Лом":

    Ти говорител на англосаксонските шефшве ли си? Въпроса ми беше риторичен и не се изисква огговор от улицата.
  • 51 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Въпрос":

    Онази в която живееш.
  • 52 ПУТИН Е УБИЕЦ!

    12 9 Отговор
    ТЕЗИ КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ СА АМЕБИ И ЧЕХАЛЧЕТА ПО СИВО ВЕЩЕСТВО, А ИНАЧЕ СА СИ ПРОСТИ ХОРИЦА ЖИВЕЕЩИ В СВОЯ ИЗМИСЛЕН ЗА ТАКИВА КАТО ТЯХ СВЯТ!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Химарс ХАИЛ

    10 6 Отговор
    Тъп, по-тъп, най-тьп, русофил.
  • 55 Мда

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Антикомунист":

    Антикомунист защитаващ комунисти и това доживях, хахаха. Иначе като тях си послъгваш. Милошевич е оправдан за войната в Босна, единствено и само.
  • 56 Реалност

    10 12 Отговор
    Кървавия диктатор Путин има бая хляб да изяде докато стигне душичките от САЩ, които само в Ирак убиха 1 000 000 цивилни:)
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Матей преображенски

    9 7 Отговор
    Всеизвестно е ,че руската артилерия поразява само военни обекти или такива ,които спомагат на ВСУ за производство и транспорт на боеприпаси.А самоно всу изразходва де-що имаше боеприпаси в Европа и сащ,по цивилни обекти в Донбас и май американците са намислили да си искат боеприпасите,които зарязаха в Афганистан при планираното си уж паническо бягство.Голодоморът им го осигури западът,който накара зеленски да изнесе всичките храни от Украйна.Осигуриха ом пълноценна хуманитана ка-та-строфа и като закъсат украинците,ще плъпнат с милиони към Полша и Румъния,ще има бежански потоп като за световно.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ахмед ага

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от ".....":

    Колкото и да приписваш на Русия фашизъм, ти фашист-нацисте се готви за утилизация – надявам се че знаеш какво е утилизация...
  • 63 Димо

    7 4 Отговор
    Всяка крива линия,която е успоредна на западната линия е права линия.

    Коментиран от #68

  • 64 Димо

    3 6 Отговор
    Всяка крива линия,която е успоредна на западната линия е права линия.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Косе Босе

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "Генерал 🇧🇬":

    За паница борш са дърпали мужиците/феодалните селяни/ с въжета корабите по реките,на своите господари-гледай картината "Бурлаки на Волге",ватник-тогава ела да ги разправяш тези в форума.За Щатите и Англия не ги говори тези глупостите защото си объркал споменатите хора с затворниците в тези държави!Хората в този форум са много по умни от теб,и няма кой да ти се въртжи,освен твоите русофилчета и копейковци-вземете си копейките и обратно в Раша,страната на най-свободните медий!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Косе Босе

    5 3 Отговор

    До коментар #63 от "Димо":

    ДИМЧО!ДИМЧО!-даже и не можеш да цитираш нещо като хората Димчо! Това е твоя перефраза,само че на друг оригинал-това е реплика от партийните събрания по време на "зрелият социализъм "- Цитирам точно."Всяка линия успоредна на партийната линия е най-успоредната линия"Чети Димчо ,чети и не прекалявай,и не греши умишлено Димчо,защото има хора който ги помнят тези неща,Димчо! Къде комунизма?,кде е запада? Там не се е експерементирала такава недоносена и анти-човешка теория,която и даже след 104 години си остава,химера,една утопия писана за бедните,за да могат да бъдат водени за носа Димчо,а явно твоят е най-голям Димчо,за да ги плещиш тези неща!!!

    Коментиран от #75

  • 69 Украинка

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Въпрос":

    И двете
  • 70 Украинка

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "Абе":

    Къде я видя цивилизованата Европа?
  • 71 Украинка

    9 7 Отговор

    До коментар #36 от "Възрожденец":

    Зеленски да бъде проклет, защото изгони народа, продаде земята и държавата, той за това и шмърка, поне за малко да забрави за стореното
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Taka така

    4 4 Отговор
    Да казва се Зеленски ,а конците му ги дърпа някой зад океана дистанционно
  • 75 Димо

    9 5 Отговор

    До коментар #68 от "Косе Босе":

    Аз не виждам разлика.Някога беше партията сега е западния свят.Но кой как представи нещата.САЩ и Великобритания щели да се бият с Русия до последния украинец.На това му се вика демокрация.
  • 76 Вирус

    1 1 Отговор
    Абе тея специалисти що се изказват чак сега къде бяха предните години
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 по делата ще ги познаем

    1 1 Отговор
    А у нас Тримата от Харвард не направиха нищо за да отстранят грозните идоли на ИЗ в България. Отказаха и продължават да отказват военна помощ за Украйна като се прикриват зад това че са били на Запад.
  • 79 Ленин

    3 3 Отговор
    И кой е построил тези централи? СССР. Метрото в Киев кой го е построил? СССР. Какво са построили укрите? Само Запорожец (това е украйнска кола)
  • 80 Мойсеи

    2 2 Отговор
    Идва края на Европа, първо гладните укри ще напъпят зимата щот няма какво да се яде, и второ Ердоганчо ще пусне двата милиона бежанци да я опоскат като скакалци
  • 81 Варна

    4 2 Отговор
    Факти,как ги пускате едни и същи гнусни за четене и лъжливи новини не е истина...честно казано,покрай начинът на писане и излагане на една и съща информация ми идва да подкрепям Русия с две ръце заради тази неправди и изродщина спрямо Русия и руския народ.
  • 82 Димитър

    3 1 Отговор
    Аман от българи заразени с вируса Русия в главите на които яко е заседнал залпа на Аврора. Тези хора играят ролята на полезните идиоти както ги наричаше Ленин (сифилистика). На Русия са и необходими полезните идиоти за да ги ползват за свойте цели и намерения. Русия винаги е източвала хазната на България и е правила всичко възможно да сме слаба, разпокъсана и зависима държава, но явно на полезните идиоти не им прави впечатление и те винаги са готови да се жертват за Русия. Чебурашките са обхванати от агресивно невежество. България трябва да се отърве от руските къртици начело с президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип и служебните те му руски правителства. Както и най токсичните и руски партии начело с най старата и кагабейската партия Бсп, Дс и Възраждане.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.