Last news in Fakti

20 Януари, 2023 21:00 15 505 173

Как разследването на "Ди Велт" помага да разберем кой кой е в България

  • русия-
  • газ-
  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • герб

След спирането на доставките от "Газпром" България не се огъна, намери алтернативни източници и не се унижи да ходи да моли руснаците да пуснат газа обратно, както всъщност се унижи служебното правителство на Румен Радев

Как разследването на "Ди Велт" помага да разберем кой кой е в България - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Статията на "Ди Велт" за тихата, но решаваща помощ за Украйна помага да разберем кой кой е в България. Кои са истинските евроатлантици и действат като такива и кои само приказват. Коментар на Даниел Смилов.

Статията на "Ди велт" за тихата, но решаваща помощ на Украйна от България е важна за изясняването на въпроса кой кой е у нас. И то на базата на реалните дела, а не на приказките. Много български политици под път и над път се бият в гърдите като "евроатлантици" и ако човек приеме самоидентификацията им за чиста монета, може сериозно да се обърка.

Кой какво направи в България

Ако трябва да се обобщи картината, нарисувана от "Ди Велт", в България има политици - най-вече Петков и Василев, но всъщност може да се каже, че това като цяло са съмишлениците от ПП и ДБ - които са направили всичко възможно Украйна да получи в ключови моменти от войната оръжие, боеприпаси и дизелово гориво. Да, това не е направено като директна държавна помощ за нападнатата страна, но през търговски операции през частни компании и държави партньори, нужните количества от България са достигнали до Украйна. Според статията, също така, определени политици и особено БСП и президентът Радев активно са пречили и възпрепятствали тези процеси. Може би "Ди Велт" не са оценили достатъчно нюансите в позицията на БСП, които всъщност (по-скоро лицемерно) не възразяваха срещу точно този по-прикрит начин на подпомагане на Украйна. Президентът Радев и неговите служебни правителства правеха опити реално да се прекратят индиректните схеми за изпращане на оръжие на нападнатите. Доколко това е довело до реално намаляване на износа към момента е трудно да се каже.

Все пак обаче е ясно, че ако работата беше останала само на Нинова и Радев, българската помощ за Украйна щеше да е коренно различна, както и оценката на "Ди Велт" за нея.

И накрая: статията на "Ди Велт" не споменава нищо за най-шумните "евроатлантици" - ГЕРБ и ДПС. Тяхната роля за външните наблюдатели не случайно остава неясна, защото фокусът не е върху думите, а върху делата.

Вярна ли е картината на външните наблюдатели за евроатлантизма в България? Като цяло фактите, известни и в страната, я потвърждават. Като изключим "Възраждане", които са откровени евразийци, евроатлантическият лагер се дели наистина на три групи.

Номинални евроатлантици (президентът Радев, БСП и БВ)

Тук разминаването между думи и дела е най-голямо. Номинално това са проевропейски играчи, но по отношение на войната в Украйна и помощта за тази страна те са по-скоро на проруски позиции. Всичко това е облечено в риторика за "българския национален интерес", макар че никой от тези играчи не е успял да обясни защо идването на руските войски на границата с Румъния би било от наш, български интерес. В крайна сметка отказът да се помага на Украйна би довел до нейния разгром и окупация от руските войски. Номиналистите са силни подръжници и на продължаване на търговските и най-вече енергийните връзки с Русия. Те са сред защитниците на "Турски поток" и на дългосрочните ангажименти на България с "Газпром". Те искаха страната да се върне към газови доставки от "Газпром" през лятото на 2022 и директно заеха руската позиция по отношение на арбитражен спор между "Газпром" и България.

Твърди евроатлантици на думи, меки на дела (ГЕРБ и ДПС)

Мекотата в делата на този лагер става пределно ясна по отношение на две теми. В крайна сметка този лагер (особено ГЕРБ) купи два реактора от Русия, които не ни трябват и построи за 4 милиарда лева (3 млрд. строителство и 1 млрд. опростени неустойки на Русия) транзитен газопровод, който е резервиран за поне десетилетие на 90% от руската страна. И в момента по този тръбопровод тече руски газ. Докато Ангела Меркел е обвинявана, че се е обвързала твърде много с газа на Русия, Германия все пак успя тотално да скъса връзката в рамките на една година. Българското обвързване обаче е толкова здраво, че - както Стефан Янев правилно се чудеше - тръбата си остава цяла и газът си тече. Тази трайна обвързаност е резултат от действията на меките в делата си евроатлантици.

По същия начин стои и въпросът с продължаването на газовите доставки от "Газпром" за България през 2022. ГЕРБ директно - чрез Борисов - бяха заявили, че е най-добре България да си изпълни договора до края на годината и после да мисли за 100% диверсификация. След това Борисов размисли, но говорителите на ГЕРБ като Теменужка Петкова и Делян Добрев продължиха да обвиняват правителството "Петков", че е направило грешка, като не е изпълнило договора с "Газпром", че се е обърнало към "посредници" (вместо да си пие от извора), че рискувало загуба на арбитраж и т.н.

Евроатлантици на дела (ПП и ДБ)

Като оставим настрана кой каква декларация подписал или предложил в Народното събрание и как се изказал в медиите, делата са ясни. ПП и ДБ - с фигури като Петков, Василев, Иванов, Атанасов и т.н. - когато е трябвало са били на ясни проевропейски позиции и са действали за тях. Помощта за Украйна -. въпреки вътрешната съпротива в България - е достигнала до предназначението си и украинската страна в лицето на външния министър Кулеба категорично потвърждава и добрата воля и ефективността на управлението на Кирил Петков.

След спирането на доставките от "Газпром" България не се огъна, намери алтернативни източници и не се унижи да ходи да моли руснаците да пуснат газа обратно, както всъщност се унижи служебното правителство на Румен Радев (унижение с нулев ефект при това).

По отношение на спекулациите за "едното левче печалба" и дерогацията за "Лукойл" публикацията на "Ди Велт" направи вече известното и достатъчно публично - бургаската рафинерия работи на пълни обороти и голяма част от износа ѝ отива за Украйна. Да, това прилича малко на бизнеса на Майло Майндърбайндър с германците от романа "Параграф 22". Но крайният ефект изглежда е важен и дори на моменти решаващ за украинската страна.

Външният поглед към България често е отрезвяващ, защото той обикновено издухва фалшивите етикети, които българските политици и медии обичат да си лепят: етикети на базата на приказки, а не на дела. Фабриката за фалшиви етикети е симптом на изкривена публична среда - на медии, доминирани от определени политически и бизнес кръгове, които притъпяват критичния поглед и не разобличават фалша.

Както и в случая със списъка "Магнитски", дистанцията подпомага да се види кой кой е реално - и корупцията, и евроатлантизмът в крайна сметка са въпроси не на приказки, а на дела.

***
Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 188 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    196 104 Отговор
    Ние си знаем че Слугите на Козяк лъжат и крадат от народа.На следващите избори ще пратим всички слуги на Козяк в Белене.

    Коментиран от #8, #16, #39

  • 2 Русофил

    33 180 Отговор
    Нашата коалиция БСП-БВ-ДПС-Възраждане-ГЕРБ ще управлява българите следващите
    четири години.
  • 3 Васил

    140 70 Отговор
    Точно Ди Велт ли ще ни казва че сме сме Кремълски слуги защо не се погледнат Германците толкова са зависими от рашистките пари че не смеят танкове да пратят по зле са и от Орбан.
  • 4 Някой

    185 37 Отговор
    Да, вече сме напълно наясно кои са националните предатели. Да знаем кой ще виси тук там...
  • 5 БеГемот

    87 25 Отговор
    Това ми прилича на гражданската война в Испания и двете страни се подпомагат от коалиции които си пробват оръжията преди голямата война.....Бах ви ...мене ме няма ...да знайте...
  • 6 12340

    12 5 Отговор
    Никак!
  • 7 На гарата...

    78 106 Отговор
    В София е композиран влак от 40 конски вагона за сибир.Ще се товарят българските ушанки.

    Коментиран от #9, #10, #45, #46, #168

  • 8 Българин

    74 109 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Аз бих казал всички русофили ,българопредатели.А такива като тебе фенове на Белене в Сев Корея на море.

    Коментиран от #142

  • 9 Последния Софиянец

    128 77 Отговор

    До коментар #7 от "На гарата...":

    За шепата платени соросоиди стига един вагон.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хххххххххх

    155 60 Отговор
    Наистина помогна тази статия - разбрахме кои трябва да търсим за колапса на икономиката ни и за влошените ни отношения с Русия.
  • 12 Край

    151 37 Отговор
    "бургаската рафинерия работи на пълни обороти и голяма част от износа ѝ отива за Украйна" Украинците купуват гориво от руснаците Но ние да не го правим щото така подпомагаме Путин. Е такъв мисловен конструкт може да роди само евроатлантически джендер укрофил.
  • 13 Не знам...

    81 39 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Кой е платен.Ако е за България се криете в миша дупка.Ако е срещу раша излизате от там като матросов на амбразурата да я защитавате.
  • 14 свой

    58 35 Отговор
    Румен Радев газ пикае пълнете Чирен
  • 15 Фелони

    72 62 Отговор
    Тъй като ако помоща за Украйна мине през НС, за което лесно щяха да съберат консенсус, България щеше да стои с високо изправена глава всред другите членове на НАТО.
    ПП и Корни обаче решиха да похарчат достойнството на българите и да продадат контрабанда с цел финансова облага. За бандата само. Прокуратурата да се самосезира.
  • 16 Стършел

    34 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Явно имаш раздвоение на личността щом говотиш в множествено число 🤣

    Коментиран от #26

  • 17 читател

    103 40 Отговор
    Аз гледам на тази статия като разкриване на криминалното поведение на ПП. Все пак, не е имало никаква причина да се демонстрира воля, при условие и ГЕРБ и ДПС бяха ЗА изпращане на помощ за Украйна.
  • 18 Слава на Русия

    122 71 Отговор
    Ако Русия не беше победила Османската империя и да имаме държава днес, нямаше никакви оръжия да им пращаме, щяхме да сме асимилиран народ, като кюрдите и Ердоган да е наш президент. Западна Европа сме я чакали векове да ни помогне и нищо, само православна Русия и руснаците са дали кръв за Балканите.

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Как Ди Велт, швабскитеЗелки

    85 31 Отговор
    Не успяха да осъзнаят, че малоумната им пропаганда не се получава. Най-малкото е да подпалите офисите си и тези на ФейктиБг, ако проължавате така.
  • 20 Ироничен

    99 35 Отговор
    Предизборно пране на Кир и Кокор.
  • 21 Стършел

    51 49 Отговор

    До коментар #18 от "Слава на Русия":

    Комунистическите пропаганди ги знаем я кажи какво става след това при подписването на Санстефанския мирен договор, ако незнаеш вземи прочети и малко се образовай. Сигурен съм че знаеш но ти е по-удобно да премълчиш.

    Коментиран от #30, #107

  • 22 ТКО

    90 38 Отговор
    Тази статия доказва 100% , че пп-то "кирчо-кода" е платил на ди велт, да се изкажат ужким от тяхно име!!!!!!
  • 23 ТИРбушон

    46 63 Отговор
    Всъщност израждане трябва да бъде забранена със закон. Лодерите и съответно в затвора. Това е.

    Коментиран от #31, #69

  • 24 ТИРбушон

    54 51 Отговор

    До коментар #18 от "Слава на Русия":

    Свободата всъщност сме я ПЛАТИЛИ.... Толкова за твойте АсвАбАдители гнуcни.

    Коментиран от #47, #137

  • 25 Да кажа

    75 5 Отговор
    Българите по природа сме си много мнителни,защото много сме лъгани.И да ви кажа,че можем да четем между редовете.Пък и много добре си знаем кой кой е.Ама кой каквото и да говори,става въпрос за пари--кой взел,кой дал...

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПалавНИК

    52 7 Отговор

    До коментар #25 от "Да кажа":

    Тук говорим за мнооого пари. Буров е бил прав, за огромно мое съжаление 😔
  • 28 Левски

    73 38 Отговор
    Кирил Петков си е платил 26000 EUR за платена публикация! На това вече разследвана ли му викат евроатлантиците?

    Коментиран от #112

  • 29 ТТТ

    14 5 Отговор
    Е кое не е ясно.
  • 30 и какво става

    45 59 Отговор

    До коментар #21 от "Стършел":

    бе отворко?!? такова нещо като българия не съществува в правния мир тогава! и какво викаш става?!?
    а какво става, ако русия не беше провела войната?!? май щеше да се казваш асан, а?!? аман от отворковци, дето си мислят, че винаги някой ни е длъжен, а ние не сме длъжни никому! мархаба, асане!

    Коментиран от #37, #40

  • 31 Последния Софиянец

    20 23 Отговор

    До коментар #23 от "ТИРбушон":

    Може и да стане.В момента МС готви Закон за защита на държавата и обща мобилизация.
  • 32 Цитат

    81 21 Отговор
    "400,000лв дарения от Nexo за ДА България за 2 години! Това се казват симпатизанти!
    ДА България за 2 години са получили дарения( от други) за над 3 милиона и 800 хиляди - по техни данни, като тези дарения били 10.52% от всички привлечени средства. Това означава, че са разполагали с над 36 милиона лева общо за 2 години. Това е обявено официално! Неофициалните "симпатии" не ги знаем колко са.

    Добивате ли представа за какви средства става въпрос за 1 политическа партия, за която на последните избори са гласували 186 528 човека?
    36 милиона лева за 20 депутати! Много доходоносен бизнес! Продължавайте да гласувате и да им дарявате милиони!"
  • 33 Ди Зелт

    63 24 Отговор
    Христо иванов бойкикев бил , да ПП и ДБ са изгодни за вас продажници. За това са европедейски америкослугинажи с пъъълни гуши.
  • 34 читател

    70 17 Отговор
    Един пример как неумело написана статия се обръща срещу внушението което иска да направи.
  • 35 Жалките смешници на краварите от ДВ!

    66 22 Отговор
    ДВ поредната порция лъжи които надали някой сериозен човек би прочел, а да не говорим да им вярва!
  • 36 без имена

    38 22 Отговор
    този пасквил тук , на дв , е в стил хвалби на бкп в работническо дело. венсеремос.

    Коментиран от #48

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Студопор

    66 21 Отговор
    Ди велт и Дойче зеле най-добре да спрат да наливат масло в огъня и да сеят компромати без да имат реални доказателства за каквото и да е било.
    Ако към Украйна са били изпратени оръжия, то е защото някой си е направил сделка зад гърба на всички нас, намазал е и сега е бог знае къде. А не защото България и българите са го поискали.
    Така че Ди велт може да си завре така нареченото разследване някъде и да спре да се занимава с нас.
  • 39 Студопор

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това за следващите избори и какво ще стане го слушам от има-няма 30 и кусур години.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 кирил

    24 39 Отговор
    Банкянския толуп мутра е най голямото руско мекере

    Коментиран от #85

  • 42 Мнение

    52 20 Отговор
    За Кирчо и Корчо да си гласуват украинците.Ние не сме украинци.Не знам защо така са се объркали,че сме.Нас ни излъгаха.Едно говореха,друго са правили.Действали са даже против решението на НС.
    Иначе всичко това си се знаеше,но статията излезна точно когато имаше някакъв шанс за съставяне на правителство.Излезна сега неслучайно.Просто от вън искат да нямаме правителство.Искат да се караме,да се бием и накрая да ни продадат оръжие.
  • 43 деНАТОфикация

    40 20 Отговор
    Евроатлантизмът и дебилизмът са синоними на едно и също нелечимо мозъчно заболяване което се предава по полов път !!!
  • 44 Локо Сф1956

    59 18 Отговор
    Кой, кой е в България. Заглавие на "Ди Велт". Аз съм за България. През цялата си трудова дейност съм работил за България. Почти на всички национални с особено значение строителни обекти съм работил като строителен инженер от 1976 до 2005 г. Видял съм много и при соца и при демокрацията на частните фирми. Разликата е огромна. И резултата е много на малко за соца.. И си останах в България. Но, сегашните политически лидери и партии са кръгли нули за мен..
  • 45 ами

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "На гарата...":

    ела да ме вземеш,какво чакаш...Вземи си и пампрси-ще ти трябват,герой!
  • 46 ганев

    39 18 Отговор

    До коментар #7 от "На гарата...":

    ДА РАЗБРАХМЕ ЩЕ ТОВАРЯТ БАНДАТА НА КОРЧО И КОКОРЧО И СИБИР ДОБРЕ БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯТ КОМЕНТАР
  • 47 да попитам

    25 9 Отговор

    До коментар #24 от "ТИРбушон":

    с какво я платихме?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Борислав

    34 13 Отговор
    Да видим ,кои са истинските национални предатели!
  • 50 Чичак

    27 15 Отговор
    Как разследването на "Ди Велт" помага да разберем кой кой е в България=======никак! ....категорично.
  • 51 Идеята е

    30 6 Отговор
    Искат на някого да "изботат очите",а на друг да "изпишат вежди",обаче накрая да не стане така,че вместо" да изпишат вежди,да извадят очи"(бълг. поговорка).
  • 52 Чичак

    29 9 Отговор
    кой кой е в България, точно пък тея изтърсаци от "Ди Велт" ще го знаят, и на вас ще го кажат......хахаха....
  • 53 Чичак

    27 4 Отговор
    кой кой е в България,........се вижда и по това, кой колко милиона декара земя притежава в България....... Шишковци, Ареф-маджитовци и т.н
  • 54 Кой кой е

    36 27 Отговор
    За пореден път доказахме, че сме пълни глу.паци!
    Ду.педай.ци във властта и глу,паци, които гласуват за тях ! А истината е : Народът е с Русия, винаги и навсегда! Ако си против тях - все едно да се откажеш от родителите си! Може да не ти харесва това или онова...Но винаги знаеш - в труден момент те никога няма да се откажат от теб или да те изоставят И няма нужда от договори, от споразумаения ако има чувства и любов! Та така и с Русия - доказахме, че сме предатели. А предателите никой не ги обича - нито тези, за които предават, нио тези на които предават! ПРЕДАТЕЛИТЕ ПРЕЗИРАНИ! ..и от едните , и от другите! Те са като влечугите - не те е страх от тях, но изпитваш гнус! Ей това сме в очите на Запада и в очите на Русия!
    Когато се оперделим какви сме - тогава имаме някакъв шанс. Историятя ни показва,, че винаги Русия не е давала повече и е държала за нас , отколкото Запада! Дори и там ако вземем предвид Съединение, Първа Световна война и т.н. Факт!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кой кой е?

    36 20 Отговор
    Народа срещу продажните гнусни Атлантици. .....
  • 57 всичко е добре но

    33 6 Отговор
    ...сега да разузнаят и да публикуват освен пътя на стоките
    и стойностите на пратките,
    коя откъде до къде на каква цена
    и после през колко ръце и на какви пари
    са стигали до крайната цел.
    Ако това е само далавера за пари да не ми ги хвалят.

    Коментиран от #67

  • 58 Кой кой е?

    33 8 Отговор
    И кой за народен съд е.. ..
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Кой кой е?

    33 15 Отговор
    Нормални хора и побъркани атлантици...
  • 62 нормален

    28 11 Отговор
    Срам за българия!!!!!!!!
  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    36 16 Отговор
    РАЗСЛЕДВАНЕТО НА "ДИ ВЕЛТ" Е ......... ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ ОТ ......... КОКОРЧОВЦИТЕ ...... ФАКТ !
  • 64 бягай бе

    23 14 Отговор
    Мръсници и интриганти сте дойче.....
  • 65 Чичак

    36 13 Отговор
    "Ди Велт" Ви помагал видиш ли да разберете кой кой бил в България........щото вие сте много прости и няма как да го знаете......ако Ди Велт не ви светне по въпроса.... .загубени сте ......
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кико

    24 9 Отговор

    До коментар #57 от "всичко е добре но":

    А не се ли замисли малко по-далеко, че като свърши войната тази държава Украйна ще трябва да се строи наново? И ние както така се скатаваме ще си подсмърчаме отстрани и ще гледаме как другите работят. Това в контекста за едното левче келепир.
  • 68 Отново Нон сенс

    25 15 Отговор
    "Ди Велт"да ни обяснявал на нас, кой къв бил в България....я баста .....
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ъхъъъ

    20 12 Отговор
    Стари градски български шлагери... ама на немски и издадени от студио Лондон 1939 г в Германия.....я баста ......
  • 73 Африканец

    36 18 Отговор
    Най вече разбрахме как Кирчо ни е лъгал,а е правил точно обратното.ПП са шарлатани.
  • 74 Дааааааа

    32 11 Отговор
    ...... заглавието още те кара да НЕ го четеш! ........."Ди Велт" помага да разберем кой кой е в България.......======ако до там сме стигнали "Ди Велт" да ни обяснява подобни неща...... това предполага че живота сме си го живяли на Марс......тъпо и изключително неадекватно е това.
  • 75 Али и баба

    31 14 Отговор
    Защо се опитват да ни втълпят че русофобските позиции са проевропейски?За мен е точно обратното...тия санкции са изцяло във вреда за ЕС.
  • 76 ганев

    24 7 Отговор
    АКО НЕ СИ САМО ТИРБУШОН ВЗЕМИ И ПОМИСЛИ АКО МОЖЕШ РАЗБИРА СЕ ЗАЩО ТОВА ВЪЗРАЖДАНЕ Е ВЕЧЕ 3 И ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНА ОТПУШИ СИ УШИТЕ И СЛУШАЙ 87 ПРОЦЕНТА ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ИМ ПИСНА 33ГОДИНИ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ ТОНОВЕ ОКРАДЕНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ПО МАЛКОТО ОСТАНАЛИ БЪЛГАРСКИ СЕЛА ПЪЛЕН МОР ТРУПОВЕ НА ОКРАДЕНИ И ПРЕБИТИ ПЕНСИОНЕРИ ОТ КОГО ЗНАЕТЕ АБЕ МОМЧЕ АКО МОЖЕШ ПРОЧЕТИ МАЛКО ВЕСНИЦИ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ХОРАТА СА ОБЕЗВЕРЕНИ И НЯМА ВЕЧЕ НАКЪДЕ И КОЙТО МАЛКО ИМ ОТВОРИ ОЧИТЕ ТЕ ПРОСТО ВЕЧЕ НЯМАТ ИЗБОР З А Т О В А
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Напъните на ДВ пак не работят

    38 8 Отговор
    Ще прочета ломотенето на ДВ когато Германия спрат да копаят въглища а нас да ни поучават да сме спирали ТЕЦовете.
  • 80 Даниел 70

    40 19 Отговор
    Факти...като цяло ПП са за народен съд.Друг е въпросът как ще се тълкува на изток и запад.Но да продаваш оръжия с лекота без да помислиш за народа си.... това е национално предателство във висша степен...
    България не е пицария...
    И се надявам всеки сгрешил спрямо Татковината...да си го получи...
  • 81 САТЪРА НА ХАНА

    24 12 Отговор
    ДОЙЧОВО ЗЕЛЕ , ГАДНО Е КОГАТО ПРЕД БРАНДЕРБУРГСКАТА ВРАТА В БЕРЛИН НА ПАМЕТНИКА ИМА 2 БР РУСКИ Т34 И ВСЯКА СУТРИН ДА МИНАВАШ ПОКРАЙ ТЯХ :))
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гошо

    34 14 Отговор
    Само да питам, мислите ли, че службите не са знаели. Президента не е знаел. Всички са знаели, този който е лъган е Българският народ. 70% от който нежелаеха да се изпраща оръжие.
  • 85 И аз да кажа

    23 3 Отговор

    До коментар #41 от "кирил":

    Да, бе- затова дъщеря му има американско гражданство и ходи там, а не в Русия.
  • 86 Типично по комунистически

    32 11 Отговор
    Според Капиталът на Маркс, едно нещо което не е материално, като например чест и достойнство, би могло да бъде отстъпено срещу пари. Парите платени за това се явяват неговата цена. Кирчо и Дебелака продадоха достойнството на България като гласуваха против изпращането на оръжие за Украйна и след това изнесоха оръжие за 5 милиарда срещу комисионна. Така те продадоха честта на България за неустановена още по размер комисионна.
  • 87 Артилерист

    30 15 Отговор
    Нагледно красноречив манипулативен пасквил. Атлантикът Смилов злорадства, че сме се освободили от руски газ, но не казва на каква цена. Атлантикът Смилов намесва и Германия, като освободила се от зависимостта от руски газ, но не казва, че германската зависимост от американски ВПГ е станала не двойна, а абсолютна! Вследствие на което американците са увеличили печалбите си десеторно и изграждат допълнителни заводи за втечняване, за да могат да използват максимално открилата се възможност за далавера. Атлантикът Смилов не казва на каква загуба е България от отказването от руските проекти и защо, като толкова сме се сближили с американците, поскъпването на живота е двойно и продължава да расте. За разлика от нас "освободените" от руски газ германци признават, че 70% от големите им промишлени предприятия, които са на газ, са спрели производство (фалирали), заради скъпия газ или недостига му. И това ще се види наесен от обикновените германци по рехавите рафтове със селскостопанска продукция, например, заради спрелите заводи за торове. У нас народът е толкова дълбоко атлантически упоен от продажни политици-колониална администрация-и медии, че и гол и бос да тръгне пак ще избира, каквото му каже телевизора. Докато не дойде новия ред!
  • 88 Дойче веле

    24 14 Отговор
    Да ви го набия на продажните атлантици
  • 89 Кой и кои сте

    26 12 Отговор
    Национални предатели сте
  • 90 незнайко

    16 10 Отговор
    Думи, думи най вече евроатлантици . Това каква статия е ? За кого е предназначена ? КОЙ РАЗБРАЛ, РАЗБРАЛ ! Важното е участието в говоренето .
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 DW и Даниел Смилов!! Лъжи и Маниполации

    22 14 Отговор
    ЗАВОАЛИРАНО "накисване" и "Топене" на Радев" БСП, К Петков и А Василев! Помиярска статия, преди дни беше почти същата D W, лъжци и маниполатори, Смилов той!!
  • 93 Петков е лъжец

    35 18 Отговор
    Наркоманът Петков би изпратил българите като пушечно месо срещу Русия, както го прави зеления наркоман. За да защитава американските интереси, естествено срещу много много cash!....

    Русия освободи България от робство и прадедите ни в знак на благодарност са вдигнали 2000 паметници в чест на героите. Дори фашистка България като съюзник на Хитлер не е изпратила войски на Източния фронт (за разлика от Румъния и Унгария), а този американски слуга лъжеше с месеци, че Бг не изпраща оръжие на украинския фашистки режим! Този неуравновесен и криминален субект е опасен за страната точно толкова, колкото и зеления наркоман за Украйна!

    Коментиран от #104

  • 94 Перо

    25 16 Отговор
    Статията на този вестник мирише на корупция! Този автор е писал над 10 пъти платени хвалби за Киро и режима му и е злепоставял БГ за помощите , оказвани на ционистко-бандеровския, националистически и превратаджийски режим в Киев, провокирал войната!
  • 95 Антигербер

    21 26 Отговор
    Плюете евроатлантиците,че били предатели.А русофилите какви са?Русофил=Български Национален Предател!
  • 96 Домсъвет

    26 3 Отговор
    Защо народното събрание ни занимава с месеци дали и какво бг ще изпрати на ук айна !
    Когато частни фирми в първите дни на войната са изпратили! Заблуда и зад кулисите ! И колко политолози и какви ли не бръщолевиха от сутрин до вечер.
  • 97 DW и Даниел Смилов

    22 16 Отговор
    Плюене в Всички посоки по Поръчка на Борисов и ГЕРБ!! Кога ще изгонят DW от България, тея тиражират само Лъжи и Маниполации!! Настройват Българите срещу Русия, но ефекта на Пропагандата им е 0!!
  • 98 Домсъвет

    7 13 Отговор
    Добре разбрахме за оръжието за Украйна. Хайде сега пак приказки и за санкциите...!! Силен ход на западната дипломация...хайде да се сетим без политолоГ.
  • 99 После да не се чудят тези краварски

    25 13 Отговор
    подлоги защо са в черните списъци на Русия, както Гроздев ще се кокорят после. Кой каквото си е надробил ще си го изсърба, рано или късно видов ден ще настъпи, на простото ще му се изкриви усмивката!?
  • 100 Чес

    11 8 Отговор
    Другари! Ало договорите се подписват и изпълняват !!никои никого не моли а трябва да спазва законите и да подписва изгодни сделки ! Ти кои си да пишеш неща които не разбираш
    Чувал ли си за форс мажор !!
  • 101 ха ха

    24 6 Отговор
    да бе , видя се че българските политици нямат нищо общо с българския народ , крадливи помияри инсталирани от чужди разузнавания , което пък изяснява поддържаната бедност и идиотските закони
  • 102 чичо стамат шумков

    13 10 Отговор
    сметка този лагер (особено ГЕРБ) купи два реактора от Русия, които не ни трябват и построи за.......................... ........................................................................................................................................................................................... Авторът случайно е забравил .че реакторите бяха заплатени след решение на международен съд.Белене е решение на НРБ ОЩЕ ОТ 1981 Г.Явно започва пропагандата и вниманието се насочва къмПП и ДБ и ще бъдат изкарани най големите евроатлантици.ГЕРБ още от началото на войната бяха за оказване помощ на УКРАЙНА.

    Коментиран от #122

  • 103 Ники

    19 13 Отговор
    ПО МИ ЯР ЛИЧИ СИ ЧЕ СА ТИ ПЛАТИЛИ ПРОСТИЯ КИРО И КОКОРЧО ЗА ТАЗИ СТАТИЯ .С ПАРИТЕ ОТ НЕКСО.

    Коментиран от #118

  • 104 Опасен си ти

    4 7 Отговор

    До коментар #93 от "Петков е лъжец":

    мало---ик! Зажмал и негра--тен!?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Тити

    8 13 Отговор
    А Ди Велтжзащо не разследва скапаните Германци които ощи се кланяте на Рашистите Не си научихте урока въпреки че ви конфискуваха заводите защото сте алчни шваби и Рашистите щеви го набиват с 200.
  • 107 Бате Иво

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Стършел":

    Ами Берлинския конгрес
    Те това става
    Като си толкова образован знаеш кой го е предизвикал и защо
  • 108 Истината

    19 21 Отговор
    Няма слуги на Козяк. Има подлоги на Путин, които освен това са и крадливи.
  • 109 Сух

    13 9 Отговор
    Че от кога да си евеоатлантик е.хубаво?
  • 110 антинародни измамници

    25 11 Отговор
    Ако беше статия в руска медия, щяха да ореват всичко, че е лъжа, че това е хибридна атака на Путин! Ама сега мълчат като партизани! Ето какво правителство ни е управлявало - тайно и подмолно! Народът да не разбере на къде го тикат! Правителство в нелегалност! Това е Новата Промяна - Кирето и Кокорчо! А заедно с тях - Нинова, която и един патрон не е пратила...! Смях! Тъжен смях! И къде отидоха тези милиарди, които България е спечелила? При бедните? С тази над 20% инфлация?
  • 111 Ами

    16 18 Отговор
    Не е лошо който го е грижа,за това,кой,кой е в България, да гледа Панорама от 20.01!И тогава ще разбере,без съмнение,какво значи държавническо,независимо мислене и действие!Браво за Асен Василев!На фона на фалшивия,смешен и жалък Делян Добрев!Който има капацитет,наистина ще разбере кой,кой е в България!Не случайно ГЕРБ,ДПС и кохортата около Радев, така неистово се борят да унищожат ПП и ДБ!Клевети,милиционерски похвати,използване на дребната мутра Слави!Бог да пази България,но наистина положението у нас е отчайващо!

    Коментиран от #124

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 ГОЧО БУЛГУРА

    11 13 Отговор
    БАЙ. ГАНЬО. НЕ. ТИ. ЛИ. СТАНА
    ЯСНО. ПОД. РУНТАВИЯ КАЛПАК
    ЧЕ НИЩО. ХУБАВО. НЕ. ВИДЯ , ДО. СЕГА ОТ. ВЕЛИЧАЕЩИТЕ
    СЕ. КОМУНИСТИ, НАЧЕЛО С
    РАДЕВ, НИНОВА, КОПЕЙКИН, ЯНЕВ- КОЙТО. Е И. ТАКА И ТАКА, А ГЕРБ. С. НЕГОВИЯ
    ГУРУ СЪЩО. БИВШ. КОМУНИСТ,
    И. ДПС - ЛЮПИЛОТО. НА ДС И
    ДОГАН .ТЕЗИ. АКО СЕ. ВЪРНАТ. НА ВЛАСТ. ЩЕ. НИ. ПОГРЕБАТ ЗАВИНАГИ. В РУСКИЯ ТОРФ.
    ДЕЦАТА. НИ. НЯМА ДА. ХОДЯТ
    СВОБОДНО. ИЗ. ЕВРОПА, И. ПАК
    ЩЕ ИМА. ГРАНИЧНИ. ЛИСТОВЕ
    ЗА. ДА. НАБЛИЖИШ. ГРАНИЦАТА.СРАМ. И. ПОЗОР ТИЯ СА НАЦИОНАЛНИТЕ.
    ПРЕДАТЕЛИ.
  • 114 Българофил

    15 18 Отговор
    Мнението ми никога не е съвпадало с мнението на това мрънкало на дребно! Когато става въпрос за Кирил Петков, не може да подминаваш големият му държавнически ход, след новината за нападението на Русия над Украйна, когато някой русофили прозряха възможност за връщане на времето на техните привилегии, но той препотвърди съвсем категорично цивилизационният ни избор, и обяви подкрепата ни за Украйна!
  • 115 Кой.Той

    9 6 Отговор
    Вие сте най-големите бок..у.ци на света
  • 116 Истината

    16 10 Отговор
    Борисов и ГЕРБ са менте евроатлантици.Реално погледнато никой от официалните русофили не е направил толкова много за руските интереси, колкото е направил Борисов. Той беше този, който наложи мораториум на проучванията за газови находища, 12 години не направи нищо за интерконектора с Гърция. След анексията на Крим искаше "лодки и платноходки в Черно море" и саботира формирането на обединена натовска флотилия, която да се противопостави на руснаците. Ходи в Русия да се мазни на Путин и накрая му построи 490 километра газопровод за пренос на руска газ за Сърбия и Унгария, с 3.5 милиарда български пари, които ще се изплатят след 20 години от транзитните такси. Радев, Нинова и Копейкин са русофоби в сравнение Баце!
  • 117 Ха ха ха

    12 8 Отговор
    Глашатаите на шарлатаните от пипа и прибира са едни от най жалките , всякакви глупости ще надрънчат само и само да за пореден път да се опитат да излъжат електората ,като тяхното гуру просто кирето .
  • 118 Абе

    17 17 Отговор

    До коментар #103 от "Ники":

    Умнико!Сигурно са платили и на външния министър на Украйна,който потвърди информацията на Ди Велт!Много простотия,много подлост,много неграмотност и продажни душици в България!България е помогнала на жертвата Украйна и в същото време е спечелила и пари!Ама откъде толкова мозък от.пишещите тук,че да разберат,какво точно се е случило!Да,не сме го направили открито!Ами, ако го бяхме направили, правителството веднага щеше да се разпадне заради Нинова,продажните ватенки щяха да завият на умряло,руските инфилтрирани у нас групи щяха да организират саботажи и застрашат националната сигурност,нямаше да спечелим едни пари,нямаше да има кой да ни помогне с газа,след като руснаците спряха доставките!Какво не ви е ясно?!А,пропо!Поведението на някои българи да ви напомня 1942 г.?!

    Коментиран от #123

  • 119 Винкело

    14 9 Отговор
    Абе казаха ви, че Нексо е платило 89 000 евро за статията, тука пак дитирамби...
  • 120 Голем Проблем

    17 11 Отговор
    Петков и Василев моментално ще изпратят българите да умират в окрайна, ако ще изкарат някой лев от това.
  • 121 Шабан

    14 17 Отговор
    Много добър анализ на ДВ и картинката е точно такава каквато е, а не такава каквато им се ще да бъде на някой лицемери! По какво се познава лицемера, много велик на думи а на дела е мижитурка! Това е най-пагубното наследство от социализма и извратената ценностна система! Когато позволиш на цървула да ти определя живота, той се вманиачава и възгордява от властта която му е дадена, следователно я извращава максимално! Така, се унищожава достойнството на човека и системата се фашизира до неузнаваемост! За съжаление! Браво на Петков и Василев!
  • 122 Радан Кънев идеолога

    6 3 Отговор

    До коментар #102 от "чичо стамат шумков":

    2013 големите протести срещу Борисов и Герб,2014 Избори октомври, спечелени от Герб,следва коалиционно правителство начело с Бойко Борисов,подкрепено от Реформаторски блок, Меглена Кунева,Радан Кънев с ДСБ,Христо Иванов с неговата партия,служиха вярно на ББ,две години и полвина,бил им отказал съдебна реформа,да ама той беше нокдаун, още един удар и щеше да бъде свален от политическият ринг,Радан Кънев с Христо Иванов дадоха достатъчно време и подкрепа на Герб да се възстанови и да продължи да бъде начело на държавата използвайки свойте практики,2020 след 1 год.протести Герб се разклати силно,2022,ДСБ и Христо Иванов с ДБ говореха против Герб и Борисов, но задкулисно уговаряха коалиционно правителство с Герб, главен проводник на политиките на ББ в Пловдив е Депутата от ДСБ Пловдив Йордан Иванов, сега ДБ виждат загубите от съглашателствата с Герб и искат да се прикрият зад ПП, това ще е голяма грешка, може мажоритарно да се гласува в полза на ПП или ДБ. Радан Кънев и Светослав Малинов заедно с Христо Иванов служиха вярно на ББ за това трябва да бъдат отстранени от ДБ.
  • 123 Шабан

    13 14 Отговор

    До коментар #118 от "Абе":

    Точно с тези спечелени пари се вдигнаха пенсиите на старите хора, а не отидоха в ръцете на алчните за власт цървули! Което е още една положителна постъпка на Петков и Василев! Много правилно постъпиха! Така червените чакали останаха недохранени.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Много точен коментар!

    5 2 Отговор

    До коментар #124 от "мдаа":

    А мнението Ви за това - частна фирма продала българските изтребители на Грузия, а те после зе озовали в украински ръце. Държавата: а-а-а, ние не знаем какво става там с частните работи.
  • 126 Под феса има Ум

    8 12 Отговор

    До коментар #124 от "мдаа":

    Явно действията на двамата хардвардски тарикати, здраво те е бръкнало в задните части, цървулчо! Свиквай, така ще е, вече! Американците излязоха доста по-умни от добре дресираната паплач на ДС. Браво на тях!
  • 127 един от многото

    17 8 Отговор
    Май започнаха пак с големите лъжи! България ще излезе най големия доставчик на оръжие за Украйна. Западните ни партньори усетиха на къде задуха вятъра и искат да се изсулят по терлички , при очертаващия се крах на украинците и да поставят на топа на устата такива като България , Полша и Румъния! Нищо ново под слънцето!

    Коментиран от #128, #129

  • 128 Мдаа

    7 6 Отговор

    До коментар #127 от "един от многото":

    Западните партньори твърдо стоят зад Украйна и й оказват всякаква помощ, тъй че пак не си домислил опорките.

    Коментиран от #138

  • 129 Шабан

    12 7 Отговор

    До коментар #127 от "един от многото":

    Значи, нищо добро не ни чака! Отново липса на стоки в магазините, фашизирана концлагерна система съчетана с цървулско управление и корекоми със стоки който не можем да си позволим! Явно доста ти е домъчняло за това време!

    Коментиран от #135, #136, #140

  • 130 Цензура

    18 12 Отговор
    Няма да ви чета пoмиите. В настоящата ситуация държавата ни удари моралното дъно. Пращахме оръжие, за да бъдат убивaни тези, които единствени дойдоха да проливат кръвта си, за да оцелеем ние като народ. Дори през ВСВ нито един български войник и нито един патрон не бяха пратени срещу Русия, нищо че бяхме в съюз с райха. Дали руснаците ще отидат на румънската граница, това го решават те, а не ние. Но знам, че в един момент ще си платим за предaтелството на престъпникът 5ков. След ВСВ руснаците ни простиха, заради горепосочените причини, но сега надали ще ни прощават повече. "Арсенал" Казанлък направо да го забравяме, руснаците няма да подновят лиценза му. Може пък да премине към производството на прaшки.
  • 131 Ясно е

    10 11 Отговор
    Радев, БСП и възраждане са руски роби, какви да са. ГЕРБ и ДПС са "само" руски слуги. ПП трябваше да изпълняват каквото им каже Радев, но нещо не се разбраха и по едно стечение на обстоятелствата започнаха да водят политика в защита на българския национален интерес.

    Коментиран от #132

  • 132 Шабан

    8 3 Отговор

    До коментар #131 от "Ясно е":

    Мислиш че е стечение, ли? Не вярвам! Но, възможно е, ако чичо Сам така е казал, може! Но има и втори вариант, всички да са знаели но, да са оставили Петков и Василев да свършат мръсната работа, а те ни лук яли, ни лук помирисали! Щото иначе, българина е русофил и ще се усети! А така, баламосват го със уйдурми а той си лежи и пъшка и дините тръшка......

    Коментиран от #139

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Няма независими

    14 5 Отговор
    Благодарение на грозотията Мустафа кокор Василев и инфантила Киро тъпото намразихме евроатлантизма!То бива подлоги в тая държава,как пък един не лиже задника на някой!Как няма нито един независим я от Русия я от Америка на деменцията Байдън!Все подлоги и верни кучета!
  • 135 Голям тъпак си

    9 9 Отговор

    До коментар #129 от "Шабан":

    Изобщо живял ли си във времето когато храната беше истинска, а хората щастливи.

    Коментиран от #145

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Само, че

    4 3 Отговор

    До коментар #128 от "Мдаа":

    Между туй твърдото и укрия сме ние баламурниците!
  • 139 Българските турци

    8 7 Отговор

    До коментар #132 от "Шабан":

    Гърците отдавна станаха Америка ! Сега са на път да стават щат на USA и българите с България ! Не е ли логично да си зададем въпроса -"Дали да се правят избори в зимен сезон не е манипулация от страна на заинтересовани от това ?!..." В България има рекордно ниска изборна активност ! Когато към това се добавят и дискомфортните условия на климатичите условия на февруари и март , предизборната кампания няма никакъв шанс да предизвика ефикасно влияние над без туй апатичния български избирател !!! Същото важи и за самите избори които при лошите природни препятствия(студ,кал, пътна обстановка и т.н.) ще затруднят работата на изборните комисии и дежурството над урните и бюлетините !!! С една дума безкрайното изборно пререкание умори и обиди българите !?...След изборите през март никой да не се учуди ако види като първа партия ДПС и като втора Възраждане и как България се въвлича подобно на Косово в една много опасна етническа ескалация !!!...На къде ни насочва логиката ?!...Не забравяйте !... Щом американският ботуш е стъпил на Балканите не очаквайте блага и богатства !!!... Не Ви ли мирише повече на барут и човешка трагедия ??!...
    Ако Турция застане срещу USA ставате щат!... Ако пък остане със САЩ категорично сте "вилает" !!!...

    Коментиран от #144

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 селянин

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Нашите комунисти са измет, само еднопосочен билет за тях, та да могат там вечно да си се радват на другаря Ким.
  • 143 Важното

    9 3 Отговор
    Е че българския народ като цяло не е евроатлантик. а политиците ни че не служат на народа си го знаем...то заради това и нямаме управление с референдуми

    Коментиран от #170

  • 144 Шабан

    6 2 Отговор

    До коментар #139 от "Българските турци":

    Моето мнение е че, българина е мъдър във своя избор! Я виж само как насади всички политици на пачи яйца! Само ще ме крадете и заробвате, а! Няма да работите за благото на хората, а! Тогава и вие няма да крадете, по-добре да се ядете и самоубивате, отколкото и мен 34 години да ме правите на глупак! Лично аз, шапка му свалям, за изборните резултати! А другото е уйдурма, да не мислиш че на обикновеният човек му пука кога, по-кое време и кой ще избира, свикнал със 34 години мизерия! За това и резултата на изборите е такъв, справедлив!
  • 145 Шабан

    8 4 Отговор

    До коментар #135 от "Голям тъпак си":

    Живял съм, разбира се! За това го пиша! И тогава бях роб и сега съм си роб! За мен промяна няма!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Разбираш ли

    8 3 Отговор
    Не е много ясно но защитавате лъжците петков и ония другия ако статията е написана по поръчка германците също са коромпирани..
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Алибаба

    9 2 Отговор
    Да,разбрахме.Упраеляващите си правят ,каквото си поиска,тайно ,скришом......пълна промяна в с равние с предишните.....промяната продължава ......майтапа бе ,Уили

    Коментиран от #160

  • 152 Помага за всеки

    9 1 Отговор
    Да е ясно, че държавата се управлява от без мозъчни безскрупулни и безпринципни лъжци и едри престъпници, и мястото им е в затвора и на Ел стол
  • 153 Ако е вярно

    5 1 Отговор
    Нищо чудно да последва някоя авария в арсенал и на мястото му остане само кратер, дано поне да е в почивен ден и да няма нито един работник, че те никаква вина нямат
  • 154 Го4о

    9 1 Отговор
    Аз не вярвам на платени пиар публикации! Германската и българската прокуратура да се задействат по въпроса: Кой е поръчал и платил (с какви пари) тази фалшива публикация.
  • 155 Кой кой е

    6 0 Отговор
    Факти са национални предатели и фашизоидни елементи
  • 156 Фен4е То

    7 0 Отговор
    Да а сега е въпроса законно ли е !!?? Морално не морално Кирчо трбва да понесе отговорността и да полежи на топло все пак не му е бащиния
  • 157 Жокера

    8 0 Отговор
    Аз лично се чувствам омерзен и излъган както и милиони граждани на републиката ни от изнесените факти и идитския кеф с който един човек тогава имащ Най-голямата власт в България се хвали, че е свършил това омерзен съм от факта не че се изнасяха безогледно оръжия - това си го знаехме, а факта, че този никаквец лъжеше, лъжеше непрестанно и без да му мигне окото. Лъжата дали благородна или не си е лъжа. Ако това е новият морал. Не разбир и автора на статията и овчата му егзалтазия да благославя един измамник.
  • 158 МАЛКА пенсИЯ

    6 0 Отговор
    Всеки с акъла си,трябва,да е наясно,как стоят,нещата,Родината ни.Налазиха ни,,зелени чорапи,хардварци,учили,недоучили.Как да е хавата,МЪТНА,КЪРВА Е!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #151 от "Алибаба":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са ФЕНОМЕНИ в Българската История, а кирчо и кокорчо са пълни некадърници с голямо самочувствие и "харвардски дипломи". За това нищо не могат да създадат, а са прегърнали лозунга за промяна....Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
  • 161 Като истински комунисти

    4 0 Отговор
    Според Капиталът на Маркс, едно нещо което не е материално, като например морал, достойнство и чест, би могло да бъде отстъпено срещу пари. Парите платени за това се явяват неговата цена. Кирчо и Дебелака продадоха достойнството на България като гласуваха против изпращането на оръжие за Украйна и след това изнесоха оръжие за 5 милиарда срещу комисионна. Така те продадоха честта на България за финансова придобивка.
  • 162 Перо

    4 1 Отговор
    Износителите от БГ могат да бъдат подведени под съдебна отговорност, че са премахнали клаузата за наличност и проверка на договора, в частта за правителствения сертификат за краен получател, от страна на вносителя. До сега винаги е имало възможност за контрол! Като се има в предвид забраната на НС за износ на военна техника за Украйна, по това време, извършването на тази дейност и абдикирането от контрол е престъпление!

    Коментиран от #163

  • 163 Перо

    2 3 Отговор

    До коментар #162 от "Перо":

    П.С. В предвид, военния преврат в Киев, през 2014 г. е престъпление и ционистките режими, след тази година са незаконни, следователно и доставките на оръжие за режима е незаконен!

    Коментиран от #164, #169

  • 164 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор

    До коментар #163 от "Перо":

    1. Янукович дойде на власт защото в ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПРОГРАМА ОБЕЩА НА УКРАИНЦИТЕ ПРОЗАПАДЕН КУРС НА УПРАВЛЕНИЕ.
    2. Путин привика Янукович в Москва и след като даде обещание за 3 милиарда долара помощ на Украйна, притисна Янукович да се откаже от сближаването с Европа.
    3. Янукович обяви, че преговорите с ЕС се отлагат за в бъдеще.
    4. Волните и свободолюбиви Украинци разбраха, че са ИЗЛЪГАНИ И ПРОДАДЕНИ.
    5. Прогониха кремълския лакей.
    6. Путин реши да даде урок на новата власт в Киев и организира отцепването на п-в Крим от Украйна, въпреки че с меморандума от Будапеща, Русия заедно с Англия и САЩ, е ГАРАНТ ЗА суверинитета и ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА.
    7. "Крым-наш" - при положение, че повече от 20 ГОДИНИ след като Украйна отново става независима, след разпадането на СССР, никой не поставяше въпроса за отделянето на Крим.
    8. Този гаров жулик Янукович се подигра с казаците и те го натириха. Пак добре, че не го съсякоха, според обичаят им. Сега квичи като наритано псе, като нашите „путинофили“ му пригласяте.
  • 165 Кочан

    2 1 Отговор
    Ако ПП бяха гласували заедно с ГЕРБ които подкрепяха закон за изпращане на оръжие, България щеше да стои гордо като подкрепила Украйна в справидливата и съпротива срещу агресора. Тогава обаче, Кирчо и Асенчо нямаше да реализират противозаконна придобивка. Интересно къде е Радев във цялата схема. Корни е ясна. Остава прокуратурата да повдигне обвинение за уронване престижа на държавата.
  • 166 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    Почти цяла година от както киро и асан са почнали ударно пращане на бойна техника и всичко останало за Украйна и точно сега публично ги героизираха от дивелт.Когато американците почнаха да притискат Германия да праща танкове,ония обърнаха прожекторите към България.Вижте ги ,бе,колко са дашни,д...е дава,гол не дава,имат още съветски танкове,подходящи за всу,оръдия,рсзо,мигове и сушки,имат и муниционни заводи.Достатъчно е да са начело от-ка-чалници като Лаурел и Харди и ще пратят и последния си кърпел.Ще рече ние сме по-големи евроатлантически сторонници и пак ще изкривят инфото до неузнаваемост,че не е заради предателство на върхушката,ами българския народ единодушно праща военна помощ за драгите си друзя укри и се опълчва едва ли не срещу двойните си освободители русите.
  • 167 Видял

    2 0 Отговор
    Поръчкова статийка, знаете от къде и с/у какво за лъскане имиджа на ПП и ДБ и оплюване на всички останали. Даниел Аламанов и Любо Смилов стожери на Сорос.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Перо, Перо, много си тъп Саше

    1 0 Отговор

    До коментар #163 от "Перо":

    А ако казаците се бяха предали, щеше ли да стане по-добре за Бузлуджанските ни изроди?!!!
  • 170 Товарищ

    1 1 Отговор

    До коментар #143 от "Важното":

    А дали народа е русофилски, а?!
    Едно е уважението към една велика нация, но друго е БКП-тата да са наведени пред пропадналата рашистка Империя!

    Който не му понася демокрацията, да емигрира в СССР-то, в КНДР-то, може и до Куба да отиде на топло.
    И без това червените кхмери имат около 3 (три) Процента от електората, нали?!
    По -лесно е 3-те % да се преместят на Радостно в СССР-то, отколкото да ни убеждават за лява политика и социални ценности, които самите Курнелисти не могат да ги реализират!

    Смърт на Марксистко-ленинската демагогия и вредата на гошовистите СКАПАНИ!
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Моето мнение е друго

    1 0 Отговор
    Личното мнение на автора е неприемливо!
  • 173 Бивш левскар

    0 0 Отговор
    Ако работата беше останала на вас от дойче зеле сега щеше да ни управлява мустакат грозник, на не Сталин.