Last news in Fakti

29 Януари, 2023 10:00 4 142 86

В България: "Не съм расист, но..."

  • расизъм-
  • расист-
  • гонзо-
  • бфс-
  • чернокожи-
  • георги иванов-
  • футбол

От тези думи лъха примитивност

В България: "Не съм расист, но..." - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Може ли цветът на кожата да бъде критерий за българския национален отбор по футбол? Според техническия директор на БФС Георги Иванов - Гонзо, отговорът е "да". Шокиращите му думи пред БНР позорят не само футбола, но и спорта в България изобщо. "В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата няма да играе. Достойнство за всички българи е да играят за националния отбор, ако не могат, това бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват българските. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", каза той. Ден по-късно в своя защита подчерта: "Не съм расист", но добави, че не вижда "как може човек, който е роден в Африка и има български паспорт, да играе в националния отбор".

Расизмът във футбола е огромен проблем

Расизмът на футболното игрище е ендемичен проблем. Обикновено обаче грозното му и агресивно лице се появява от страната на футболните хулигани. През 2013 например привърженици на ПФК "Левски" (София) открито отпразнуваха рождения ден на Хитлер. През октомври 2019 на квалификационния мач между България и Англия в София телевизионните камери запечатаха завинаги как запалянковци провокатори вдигат нацистки поздрави и посрещат с "маймунски" звуци гостите. Последваха призиви към Борислав Михайлов, президент на БФС, да подаде оставка. Разбира се, те останаха без резултат.

Както знаем УЕФА, ФИФА и други футболни организации полагат огромни усилия да изкоренят расизма от спорта. Те изповядват политика на нулева толерантност към неговите проявления. На този фон изказването на г-н Иванов, който явно не вижда проблем в думите си, изпъква изключително неприятно.

Той е на висша позиция в БФС - организация, чието ръководство е замесено в скандали и е обект на остри критики. От друга страна обаче г-н Иванов е легендарен нападател на "Левски" (София), футболист No.1 на България през 2000 и 2001. Щом такива - макар и бивши - състезатели, както и настоящи шефове в БФС си позволяват да говорят по този начин, какво ни казва това за същността на футбола в България?

За българския спорт са допринасяли и допринасят състезатели от ромски, турски, еврейски и друг произход. Как ли се чувстват млади надежди на футбола като Силвестър Джаспър, Стевън Жерард, Георги Пашов и др. когато от най-висока трибуна звучат подобни "послания" и "напътствия"?

Да не се заблуждаваме: думите на г-н Иванов отразяват настроения, които са разпространени в обществото. Във Фейсбук бившият капитан на националите Стилиян Петров обаче категорично осъди думите на техническия директор на БФС. Но и под неговата публикация има потресаващи коментари.

От тези думи лъха примитивност

Расизъм в България има не само сред спортните елити и хулиганите по трибуните, но и сред спортните журналисти и коментатори. А връзките между футболните хулигани, изповядващи расистки възгледи, и лъжепатриотични формации у нас и в чужбина са добре установени.

Наскоро лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов предизвика възмущение от страна на френското посолство заради расистки пост в социалните мрежи по адрес на френския национален отбор по футбол. Поразителното, но само на пръв поглед, е, че Костадинов, Иванов и мнозина други мислят сходно. Ако правилно съм схванал, логиката гласи приблизително така: расово чистите отбори не само са по-красиви, но и изобщо са по-добри.

Нима има нужда да се доказва примитивния характер на подобни съждения? Докато от върховете на спорта и политиката се чуват подобни изказвания, никакви наказания за самите спортни клубове или арести на отделни хулигани няма да помогнат.

Не е късно за Георги Иванов да се извини. Но независимо от това дали го направи, хора с подобни възгледи нямат място в ръководството на спорта.

Автор: Петър Чолаков


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ламбо

    120 14 Отговор
    Прав е Гонзо.
  • 2 Не на расизма в израел

    63 5 Отговор
    Отворени граници за Израел!
  • 3 Пеперуда

    117 12 Отговор
    Български НАЦИОНАЛЕН отбор! Българите като етнос са бели. Защо трябва това да е срамно и лошо?

    Коментиран от #59

  • 4 Бонев

    118 11 Отговор
    Чолаков пак изкара надника. Абсолютно съм съгласен с Гонзо. Думата расизъм е една от любимите мантри на неолибералите.
  • 5 специални поздрави на майките ви DW

    95 8 Отговор
    да може и при това на пук на долните либерасти и тяхната либерастия пръснете се от яд че неможете да си прокарате мазните ценности тук !!!

    Коментиран от #67, #81

  • 6 Цска

    83 8 Отговор
    Абсолютно е прав.
  • 7 Алоооо дойчето

    78 5 Отговор
    Нищо не писахте за момчетата с друг цвят дето изпуснаха трите дъзпи на финала на мача Англия-Италия? Нямаше ли обиди и заплахи? А видеото дето дебел англичанин се дереше и викаше на българските футболисти с и г. ни на мача Англия- България и други случай. Така че гледайте си вашта страна
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Студопор

    68 6 Отговор
    Ами браво за изказването! Подкрепям. Това, на което Дойче зеле не обръща внимание е, че според Гонзо, италианци с бял цвят също не може да играят в националния отбор. Това пак ли е расизъм?
  • 10 РЕАЛИСТ

    66 6 Отговор
    И като заиграха чужденци в отбора на Германия, кво стана. Бият ги, като маче у дерек. Това вече не е оная немска футболна машина,от която всички трепереха.
  • 11 М8нк

    20 65 Отговор
    Този осмокласник не става за портиер, те го направили директор.. Толкова е кух, че не осъзнава, че ако ще гоним хора с по тъмен цвят на кожата, то и той е в кюпа, понеже хич не е толкова бял. Отделно, в миналото сме имали много добри национали от ромски произход. И тях ли иска да гоним? Досега вече трябваше да е уволнен, но пиянската клика в БФС се прави на разсеяяна

    Коментиран от #22, #29, #62

  • 12 Антипеперуд

    48 4 Отговор
    Значииии най-много мразим расизма....и....цръните
  • 13 Айде ся

    24 5 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    Ами ти като си с десет слънчеви бани по рождение и си мелез какво да кажем
  • 14 Сандо

    65 6 Отговор
    Както и очаквахме върху Гонзо ще се нахвърли цялата неолиберална и соросистка сган.А това,което той иска,го искаме почти всички българи:когато играе националният отбор,да играят българи.Освен всичко останало това е и показател на какво ниво се намира не само определен спорт,в случая футбола,а и държавата като цяло.И не ни заблуждавайте с някакви си пришълци,които не си дават зор дори езика ни да понаучат.Така че - Браво на Гонзо,подкрепата за него е подкрепа за българското!Нали шества един такъв лозунг:Подкрепете българското?Ама той май за търговците се отнася,дето само кожи умеят да съдират под благовидни призиви и оправдания.
  • 15 За протокола

    54 6 Отговор
    В Америка пет чернокожи ченгета, подчертавам чернокожи (няма бял) спрели с колата някакъв чернокож младеж и го набили и той починал. Сега забележети ги обвиняват в расизъм да да правилно четете РАСИЗЪМ !?!?!?!?
    Така че това, което четете от DW т. е. децата и внуците на едни, които избиха милиони, милиони по лагери заради расизъм и пр. можете спокойно да го пуснете в тоалетната да им звъннете в редакцията и да им теглите една!
    Гонзо е прав, а и да се формулира "расизъм"!
  • 16 случаен

    8 4 Отговор
    ами така е
  • 17 Анонимен

    7 23 Отговор
    Глупостта на Гонзо се изтри от предъвкване във Фейса и най-последни и от Дойче Зеле загряха като албански реотан! Ако немците така бързо ще пращат танкове на Украйна - жална им майка на украинците!
  • 18 Хихихи..

    20 9 Отговор
    Какъв расист да е,Гонзо е жуф афроарабин,Зидан по се белее от него - къдя му е расизма?
  • 19 Циник

    13 21 Отговор
    Ами той Гонзю самият той е роден с няколко слънчеви бани, мургав хубавец. Да последва собствения си съвет и да подава оставка.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Алоуу

    32 7 Отговор
    Колко негри работят в българската секция на на DW? Не съм чел материали и от цигани! Единствено хомосексуалисти и хомосексуалисти!!! Нито един хетеросексуален, нито един черен, нито един циганин! Така, че затваряйте си устата и се захващайте с "лошата" Русия, тя по ви е на сърце!
  • 22 Ку-ку

    33 5 Отговор

    До коментар #11 от "М8нк":

    Ако е "ромски" българин разбира се, че ще играе защо не! Тук става въпрос за всички чуждестранни футболисти с "български" паспорти, а не само заради цвета на кожата. Харесва ли ви Франция, например или да кажем Швейцария, която е пълна с "местни"....?
  • 23 нннн

    46 4 Отговор
    Не съм расист и нямам нищо против Нигерия, примерно, да жъне футболни успехи. Но да вкараме 11 нигерийци в българския отбор, дори и шампиони да станем, не ми харесва.
  • 24 Германец

    9 31 Отговор
    На последните две световни първенства Франция, пълна с всякакви футболисти, има едно 1во и едно 2ро място. "Чистите" български футболисти на кое място бяха, или те изобщо не се класираха на Мондиала? Полуграмотното каза ли? :))))
  • 25 Минго

    33 3 Отговор
    Не на нас негрите са били роби, не сме рязали ръце в Африка заради добив на каучук и не сме завързвали индийци пред дулата на оръдията. Никога не сме имали колонии от които да крадем и в които да безчинстваме.
  • 26 гост

    32 4 Отговор
    1. Футболъ тотдавна не е спорт, а машина за пари с нагласени, уговорени или мачове по сметка.
    2. В т.н. "българско" първенство 2/ 3 от играчите са от 4-та конгоанска до 7-ма бразилска лига. Момчетата не са виновни, дошли са да си изкарват хляба.
    3. За това резултатите на националния ни отбор са "блестящи" в 6-та европейска лига.
    4. Това, което казва Гонзо, не е расизъм, а по-скоро патриотизъм, но евролиберастите ще го смачкат.

    Коментиран от #37, #44

  • 27 Наблюдател

    21 5 Отговор
    Расизма в българският футбол не е от вчера. По-старото поколение не може да не помни как по талевизията даваха мач на българският национален с Франция и в ефир се чуха наставленията на треньора Вуцов "Печката, печката, дръж печката", визирайки френски футболист с по-тъмен цвят на кожата.

    Коментиран от #38, #47

  • 28 Черен

    11 25 Отговор
    Смехотворно е най-парцаливият и пропаднал народ да проявява расизъм, но е факт!

    Коментиран от #34

  • 29 Даниел

    7 24 Отговор

    До коментар #11 от "М8нк":

    Трябваше в деня да е уволнен,а Михайлов да обиколи всички студия да се извинява ,за това ,че е назначил човек за директор с такава риторика,можеше просто да каже (Гонзо),че няма да разчита на натурализираните играчи в България.
  • 30 Само питам

    8 20 Отговор
    Гонзо да не се отваря много, защото за белите расисти от Европа или САЩ, той ще е в една категория с хората за които говори.
  • 31 може

    25 1 Отговор
    Иначе трябва да обявим всички африкански и азисатски отбори за расистки - там играят само играчи от техния си сорт.

    Освен това, ако ще влачим хора от всякакви националности, какъв е смкисълът въобще да оимаме национален отбор?

    Отбори, съставени от всякакви играчи има хиляди - викат им клубове, а не национални отбори!
  • 32 Черен

    7 21 Отговор
    И какви са успехите на Бг националния отбор последните 20 години, че не се сещам. Нали само бели ганьовчета арийчетата ритат там, ама не сте помирисвали световно и европейско...
  • 33 верно е

    16 2 Отговор
    Пешо Чолаков е див расист.
    Нито някое от имената му е чуждо, нито кожата шарена.
    Мисля, че е редно да се разкара и да направи място на някой от Африка.
    Това на нищо не прилича вече!
  • 34 смехоторно е

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "Черен":

    Такива като тебе да ни се натрапват!
    Като сме парцаливи и пропаднали - разкарай се, бе!
    Обаче не щеш, бориш се със зиби и нокти тука да се навреш в напе село, че и в попската къща.
    На никого не си притрябвал - чао!
  • 35 Урюрвкос

    12 6 Отговор
    всичко е така както трябва----на последното гласуване в ООНето за забрана героизирането на фашизма България гласува "против". Някой от политиците обясни ли позицията на България. Никой. Значи това е наша държавна политика.

    Коментиран от #39, #40

  • 36 чист българин

    6 10 Отговор
    има ли такова животно?

    Коментиран от #41

  • 37 Ясно е

    6 16 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Като видим резИлтатите на "чистата" българска "селекция" този примитив сам ще си подаде оставката. Не, че не трябваше БФС да му я поиска още сега заради расизма му, но то и там са същите неанд -ерталци.
  • 38 Шпакдела

    15 3 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    Тактическо указание на Васил Методиев към "Гибона": Божидаре, застани срещу "Печката", т.е. смени фланга, тъй като десният бек на "Уотфорд" беше с тъмен цвят на кожата. "Левски"-"Уотфорд"-1:3.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 преиначаваш

    9 3 Отговор

    До коментар #35 от "Урюрвкос":

    И защо се пенявиш по България, която гласува въздържал се заедн ос целия ЕС, а не споменаваш другите 51 страни?
    Не сме имали никаква активна роля по тази резолюция, гласувахме анблок с целия ЕС.

    Коментиран от #57

  • 41 има

    22 4 Отговор

    До коментар #36 от "чист българин":

    Кой ти говори за чистота?
    Ако някой е роден тук, Бг гржданин е и се е интегрирал, добре дошъл в отбора.
    Ама не шем да ги мъкнем от разни континенти като наемници.

    Какво не ти е ясно пак, троле?

    Коментиран от #43

  • 42 Алфа херинга

    16 3 Отговор
    Тези пак започнаха с назидателен тон да ни поучават. Все едно сме някакви бавно развиващи, в сравнение с великите европейци. В случая, Гонзо е напълно прав, но малкия му умствен капацитет, му пречи да се изкаже разбираемо и изглежда расистко. Но не е, националистично е.

    Коментиран от #49

  • 43 ами тогава

    2 10 Отговор

    До коментар #41 от "има":

    да живее корупцията и расизма в бфс!
  • 44 Алфа херинга

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    Ами, много ясно че така ще му каже. Иначе може да го разберат другите, какво говори. Думата печка в случая, освен българоговорящ, няма кой да я разбере.

    Коментиран от #48

  • 45 Кочо

    16 4 Отговор
    Българският народ си има своите антропологични характеристики! Българите са от европоидната раса и никога хора от негроидната раса не са влизали в етническият състав на българите! Ако целта на разни антибългарски НПО-та е да промиват мозъци и да убеждават българите, че чернокожи африканци могат да дойдат в България и това автоматично ги прави бългапи, това е друг въпрос! Ами направо България да бъде залята с пет милиона африканци, те автоматично стават българи и готово, след десетина години българите ще са чернокожи! По същата логика може да я напълнят България с монголоиди, които също да станат българи! Но това ли искаме настоящите българи, които сме запазили своите антропологични характепистики през хилядолетията! Черните и жълтите хора не са българи, това са пришълци от други народи, с напълно различен биологичен, ценностен, цивилизационен код! Ако пък българското племе се остави да бъдат ликвидирано и претопено от други народи толкова по-зле за него, означава, че е изгубило инстинкта си за самосъхранение и това ще е неговата гибел!
  • 46 Забранете ги тези смърдели швабски

    13 4 Отговор
    Това не е расизъм, това е желание българските младежи да имат шанс. Никой ли не вижда, че расизъм е да пускаш всякакви навлеци и да дискриминираш родното? DW, толерастите мазен да го...!
  • 47 ДрБр

    7 6 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    Що снежиката ли да му вика?
  • 48 Любопитен

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Алфа херинга":

    "Ами, много ясно че така ще му каже. Иначе може да го разберат другите, какво говори. Думата печка в случая, освен българоговорящ, няма кой да я разбере." Що, ако каже "цветнокож", "чернокож", някой друг, който не говори български, ще го разбере ли?
  • 49 Ясно е

    7 4 Отговор

    До коментар #42 от "Алфа херинга":

    Поначало ДОРИ да беше ТОЧНО така както казва (а не е, и всички го знаем), работата на Полуграмотния от снимката е да постига РЕЗУЛТАТИ С националния отбор, а не да се прави на политик. Коментара му няма нищо общо с РЕЗУЛТАТИТЕ на отбора, а със съвсем други неща.
  • 50 Край

    6 6 Отговор
    Прав е Гонзалес. Достатъчно Тиаго Силви Гара Дембелета Ибрахим Агай бяха им давани български паспорти само за да ги викат в националния отбир и така да им качат цената и да ги продадат с печалба. Схемите на Батков и Гришата. На един снежно бял даже лично Гонзалес беше дал фалшива шофьорска книжка.
  • 51 Аз...

    11 5 Отговор
    До автора П.Чолаков. Видяхте ли на световното по футбол отбора на франция? Само двама бели. ДВАМА. Всички други са събрани от дърветата. Но Франция като бивши колонизатори си го заслужават. Интегрират си бившите колонии. Защоще побългаряваме африканци и други?

    Коментиран от #54

  • 52 Вдигане

    7 2 Отговор
    на ръка за поздрав и айде обвинение в нацизъм.Значи ли ,че с поклон при среща ще има обвинение в османизъм.Поклона е традиция сред османците.
  • 53 Поклона е традиция

    9 0 Отговор
    и сред японците.
  • 54 Мдаа

    7 10 Отговор

    До коментар #51 от "Аз...":

    Толкова сте промити мозъци, че даже не "забелязахте", че Франция стана вицесветовен шампион с тези футболисти. Но на Ганчо му дай да си показва ганчовщината, вместо да се стреми към нещо.

    Коментиран от #80, #85

  • 55 Гонзо го е яд, че...

    7 8 Отговор
    Му е малка бибитката...
    Та, затова....
    Джони Велинов.
  • 56 Гара Дембеле

    7 3 Отговор
    Гонзо не ме ще
  • 57 Сандо

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "преиначаваш":

    Ако ЕС каже да се хвърлим в кладенеца трябва ли да се хвърлим? Да ви имам робския манталитет, евроатлантици...

    Коментиран от #77

  • 58 А питам

    11 3 Отговор
    Не разбрах, ЗАЩО според тази същата медия трябва да мразим руснаците, но в същото време ни казва да не мразим хора от ромски, турски, еврейски и друг произход???
  • 59 СЗО

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пеперуда":

    Защото отбора не е етносен, а национален.

    Коментиран от #71

  • 60 Голем смех

    6 7 Отговор
    Значи, ако имат български паспорти, Меси може да играе, а Мбапе не може. И това го казва смуглият Гунзо...
  • 61 Ферещанов

    3 7 Отговор
    Чак покрай тая гонзова глупост се разбра, че Г.И. бил коскоджамити директор. С такива празноглави директори, родният футбол ще цъфне и ще върже.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 истината

    5 10 Отговор
    Такова изказване, ако беше в цивилизована страна, щеше да изхвърли този самозабравил се Георги Иванов завинаги от футбола!!! Щеше да бъде съден за расистко изказване и глобен със стабила сума, за да знае друг път, че хората не се делят по цвят, а по това дали са добри или лоши!!!

    Коментиран от #72

  • 64 иван пуйчев

    10 2 Отговор
    Играчи родени в България ,без значение от цвета на кожата -да, може да играят за България,защото са се родили тук и са расли с ценосттите на страната ни,ама да дойде наемник ,независимо с какъв цвят на кожата,който с купен паспорт е станал българин ,не си заслужава да заема мястото на български играч.Така,че Гонзо има право,друг е въпроса,че не си е формулирал правилно изказването,но който може го е разбрал,който неможал -проблема си е негов.

    Коментиран от #69

  • 65 Тома

    4 6 Отговор
    Кой не познава инженера с 8 клас образование
  • 66 Ехото на миналите бъднини

    13 3 Отговор
    Най - добрите отбори на СП бяха Хърватия и Аржентина - отбори без печки
  • 67 Един

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "специални поздрави на майките ви DW":

    И ОТ МЕН !!!

    ...И на Жените и Щерките
  • 68 Веско

    6 6 Отговор
    Изказването е нормално. Все пак Гонзо е циганин с родословно дърво от Столипиново. Той и Майкъл Джексън не понасяше негрите, какъвто се е родил. Затова се избели на стари години.
  • 69 Любопитен

    5 3 Отговор

    До коментар #64 от "иван пуйчев":

    "и са расли с ценосттите на страната ни" Понеже тук г-н Иванов говори за "ценности" та да го питам, "ценностите", които българските национални футболисти с какво са толкова специални? Защото аз знам, че нашите "баш български" национални футболисти са заети основно с ходене по дискотеки, парадиране със скъпи коли и дрешки, шофиране в нетрезвено състояние, и тотална липса на професионализъм. Та, въпроса ми е , Г-н Иванов, за ТЕЗИ ли ценности говори? И да не обяснява, че не е така, защото ТОЙ ЛИЧНО е замесен в такива "ценности" и знае от първа ръка, че това е реалното положение.
  • 70 евроазиатец

    2 3 Отговор
    нормално за който не е чел книжки и е с основно образование
  • 71 Пеперуда

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "СЗО":

    Еми нацията ни също е бяла, това също не е срамно и няма защо да се чувстваме виновни за това.
  • 72 1020

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "истината":

    То тия "цивилозовани страни", за които говориш май са загубили връзка със здравия разум напоследък.
  • 73 Румен

    8 1 Отговор
    Прав е човека. Неможе момчета от друга държава да славят България. За съжаление футбола стана хазарт. Играят и се вземат кат роби чужди лица. Кат гладиаторите в Рим. Всичко е пари. Едни взимат милиони, а публиката реве на умряло. Егати спорта
  • 74 А бе хора

    3 5 Отговор
    Вижте футбола ни на какво ниво е ние сме 1000 метра под дъното и заради такива като Гонзо и перуката е така от десетки години. Баш черните играчи са ни виновни и трябват само бели !?!? Е ви само българи няма ни на международен форум незнайно от кога ,срамота е даже да се разисква такава тема защото ако не бяхме на дъното на клоаката щяха да ни обърнат внимание от международните структури за такова изказване ама понеже сме там на дъното ......
  • 75 Истината

    8 0 Отговор
    Я намирам в думите на Георги Иванов-Гонзо.
  • 76 Тома

    0 4 Отговор
    Инжинере ами какво да правят тези деца на които майките им са от африканския сектор и имат талант за футболисти
  • 77 Аз съм веган

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "Сандо":

    Само ако Путин каже ще се мятяме
  • 78 Маринов

    5 0 Отговор
    Нормалното е
    всеки СВОБОДНО да може да изказва и защитава ЛИЧНИТЕ Мисли и Виждания,
    ОСТАНАЛОТО
    си е Терор !!!

    Така мисли и вижда нещата Господина
    и за това
    че на некой не му допада или харесва
    да бъде Тероризиран
    си е Дивотия???
  • 79 кочо

    0 6 Отговор
    ГОНЗО ВЪВ МУЗИКАТА И СПОРТА НЯМА НАРОДИ И НАЦИИ--ИМА САМО ЧОВЕШКИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПОСТИЖИНИЯ.ЗАТОВА ИМА СВЕТОВНИ И ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ.ДЕВИЗА Е---ДА ПОБЕДИ ПО-ПОДГОТВИНИЯТ.ДРУГОТО Е ТЪРГОВИЯ КОРУПЦИЯ И ПОЛИТИКА.ТОВА РАЗВАЛЯ СПОРТТА.
  • 80 Аз...

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мдаа":

    Някой да е казал , че не са вицета????
  • 81 Дърт

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "специални поздрави на майките ви DW":

    Хетеросексуален си, разбирам те. Но не ги псувай на майки, защото може да се народят още такива.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ДАРВИН

    0 4 Отговор
    ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО МЕЖДУ ЧОВЕКА И МАЙМУНАТА СЕ ПОЯВИ В ЛИЦЕТО НА ГОНЗО БЕЗ УСИЛИЯТА НА СВЕТОВНИТЕ УЧЕНИ
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мдаа":

    защо изобщо се делят на отбори по нации?
    Да се организират по интереси, роднинство, каквото се сетят и да ходят да ритат?
    Африканец от конго не е българин! Какво неясно има?
  • 86 ЦРУ

    1 0 Отговор
    Ами прав, е той казва че иска българи да има в националния отбор, защото само така ще се вдигне летвата за самите български футболисти, а и видяхме как вече много фенове се отричат от Бараселона, Реал Мадрид и то точно заради другите от вън паспортаджии, а за националните състави на ЕВропа вече е пълно мазало, засрамете се, има война в Европа и никой не крие непрпиязъма към имигрантите които спадатг нивото на цяла ЕВропа докога с ще борите тгези расисти докато сами разрушавате Европа, нямате ли достойноство и да се борите за собствения живот , ведънж да помгонеш е друго но с години да ги влачиш на хранилка е жестоко против самия себе си