Last news in Fakti

30 Януари, 2023 19:00 1 878 9

"Кралство Германия" търси земя в Бранденбург

  • граждани на райха-
  • бранденбург-
  • германия-
  • нацизъм-
  • кралство германия-
  • преврат

"Гражданите на Райха", които миналата година планираха преврат в Германия, искат да придобият земи

"Кралство Германия" търси земя в Бранденбург - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Федералната служба за защита на конституцията (контраразузнаването) предупреди за риск от заселването на последователи на екстремистката организация "Гражданите на Райха" в близост до Берлин - в провинция Бранденбург. Службата смята, че те може да се опитат да създадат там територия със собствена администрация, пише NTV.

По-конкретно става въпрос за група, известна като "Кралство Германия", която се опитва да се сдобие със земя и да се установи в Лихен, област Укермарк - на около 100 км северно от германската столица. В последния си доклад Службата за защита на конституцията отбелязва, че "самоуправляващата се" групировка "Кралство Германия" предлага на своите последователи да се освободят от плащането на данъци, като се присъединят към нея.

"Местната общност ще се разпадне"

Групировката иска да сложи ръка на кооперация, разполагаща с около 44 хектара земя, както и да изкупи други недвижими имоти, съобщават германските медии. Площта е приблизително с размерите на 61 футболни игрища, т.е. е по-голяма от тази, на която се организира "Октоберфест" в Мюнхен. До 2020-а година Управителният съвет на въпросната кооперация е бил свързан с движението "Анастасия". Това е расистка, антисемитска и антидемократична организация с корени в Русия, отбелязва "Тагесшау".

Източник от Службата за защита на конституцията, цитиран от АРД, е предупредил, че ако подобна група, която не признава законите и не плаща данъци, се засели някъде, "местната общност се разпада". Кметицата Карола Гундлах от своя страна обещава да предприеме действия срещу "Кралство Германия". Предприемачът Ралф Дайстлер от Лихен също иска да предотврати заселването на членовете на екстремистката групировка: "Ако изведнъж дойдат тук, могат да сринат цялата ни общност", казва той.

Обществото и държавата трябва да се противопоставят

Федералната служба за защита на конституцията заяви, че гражданското общество и държавата са призовани "решително да се противопоставят на тази дейност със средствата на демокрацията и да я прекратят". "Гражданите на Райха" не признават германската държава и нейните закони. Те отказват да плащат данъци, социални осигуровки и глоби. Напоследък членовете на движението са и все по-антисемитски настроени.

Ралф Дайстлер, който организира съпротивата срещу пришълците, коментира, че подобни случаи другаде в Германия показват, "че те винаги се установяват там, където им е удобно. Но можете да ги накарате да се чувстват и неудобно".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    21 1 Отговор
    Четете истината защо и как започна Втората световна война..
    Как бяха избивани стотици хиляди германци..
    Как Хитлер беше провокиран и въвлечен срещу ционистите...
    Търсете истината за измамната ,,Холокоста,,..
    Историята не е такава, каквато я ,,Поднесоха,,
    Каква беше ролята на Холивуд..
  • 2 Майна

    12 5 Отговор
    Най-голямото етническо прочистване в европейската история и почти никой не говори и не знае за него? Как е възможно това?

    В резултат на ВСВ приблизително на 15 милиона етнически германци им е отнето гражданството, земите и собствеността и са прогонени от наследствените си земи в Източна Европа, най-вече от земите, които преди това са били част от Германия, но са откраднати от нея чрез Версайския договор последващ Първата световна война. Между седем и осем милиона германци са изгонени от онези части на Полша, които всъщност са германски земи, отпуснати на Полша след ПСВ. Три милиона са изгонени от различни части на Чехословакия, най-вече от Судетите. Още два милиона етнически германци живеещи в СССР са прогонени, много от тях в сибирските лагери. Приблизително половин милион от Унгария, 300 000 от Румъния и по-малки количества от Югославия и други страни също са изгонени. По някои преценки поне два милиона от тези германци са убити или са починали по други начини вследствие на депортациите, а по други, че по време на бягството са убити шест милиона.

    Коментиран от #4

  • 3 хххх

    14 0 Отговор
    Странно как "Гражданите на райха" се появиха веднага след като Олаф Шолц дойде на власт..
  • 4 Я съм си

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Над 20 милиона са немските жертви след войната :(
    Чиста статистика :(
    По време на войната, По време на войната По малко от два милиона на всички фронтове.
  • 5 А у нас

    3 16 Отговор
    ... никой не направи нищо, когато руЗЗнаци масово изкупуваха имоти по морето, а след това си направиха центрове като "Камчия", но това е нормално, службите са под "опеката" на руЗЗкия зелен чорап.
  • 6 Адам Хилтън

    15 1 Отговор
    Може и да я намерят - като се има впредвид че заплатите и стандарта на живот в бившото ГДР, все още е далеч по-нисък отколкото в западната половина. Явно 30 години демокрация не са направили нищо за "обединените", освен да им разпуснат промишлеността и да им вкарат западните данъци без заплатите - като тука.
  • 7 Дойче логика

    20 1 Отговор
    Точно някакви германци, които купуват имоти в Германия ще разтурят държавата. А милионите инженери и архитекти като я превърнат в джамахирия нищо няма да развалят. И това, че ежедневно наръгват по някой германец или изнасилват по някоя германка също няма проблем
  • 8 германец

    23 2 Отговор
    това че искаме държавата ни да е без примеси, не ни прави расисти. това че искаме новодошлите да спазват нашите закони и правила и да живеят така както ние живеем, не ни прави лоши. Нали точно заради това идват при нас. Значи джамиите, забрадките и тем подбни простотии - там откъдето са. При нас няма такива неща.
  • 9 безпартиен

    1 1 Отговор
    Истинските германци свършиха на 9 май 1945!Но все пак силно се надявам да са останали поне малко такива и за след това!