Last news in Fakti

14 Септември, 2013 14:52 4 751 7

Николай Бареков: Не събирам хората по площадите с кебапчета

  • николай бареков-
  • партия

За моята партия ми трябват лидери и политици, които не са омаскарени от властта, казва известният журналист

Николай Бареков: Не събирам хората по площадите с кебапчета - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Журналистът Николай Бареков, доскорошен изпълнителен директор на трите телевизии TV7, NEWS7 и SUPER7, разкри в интервю за сп. "Мери" какви са били детските му мечти, как поддържа форма, какви жени цени, както и визията за своя бъдещ журналистико-политически проект. Ето как Бареков коментира някои любопитни светски и обществени теми пред журналистката Мариана Аршева, без да пропусне да даде характеристика на партиите от днешния роден политически спектър.   

Николай, имам любим въпрос, който задавам на всички мои събеседници - какъв искаше да станеш, когато беше ученик?

Журналист, винаги това е била професията, която съм искал да работя. Животът ми протече много трудно и успях от репортер да стигна до директор на една от най-успешните телевизии. Някои искаха да станат пожарникари и космонавти, аз исках да стана журналист.

Всички дами се вълнуват ти ерген ли си или си женен?

Животът ми е на показ, всичко се знае за мен и очевидно съм все още женен. Имам син Николай на 7 години.

Какъв искаш да стане той, когато порасне?

Всичко друго, само не и журналист. Тук тази професия не се заплаща добре. Стандартът на журналистите не се покрива с този на журналистите по света, но пък се покрива с този на народа. Да стане какъвто иска, важното е да се образова и да знае езици. Ти знаеш много добре, че там където ходиш в световните столици на модата, и там, където ходя аз като изпълнителен директор на големи компании и пазари, светът е англоезичен.

Къде ходиш в малкото свободно време, което имаш?

По принцип нямам свободно време, но в уикендите, когато пътувам, не пропускаме със сина ми мач, ако има такъв. Аз съм спортист от дете, бил съм футболист, плувец. Сега ходя само на фитнес. Имам личен треньор, който ми е по-скоро приятел. Когато имаш тренор се надъхваш и нещата стават по-добре. Фитнесът е спорт, който изисква да владееш комуникацията и е за масово практикуване. Не е самотно занимание. Трябва да умееш да делиш и малкото пространство в залата. Радвам се, че от многото спортове, които съм тренирал, с този спорт продължавам и до днес. Моята секретарка знае, че където и да съм, в който и да е хотел по света, наблизо трябва да има фитнес. Вземам си ежедневна карта. Примерно в Щатите струват около 3-4 долара.

Колко вдигаш от лежанка?

140, но не еднократно, и се гордея с това постижение.

Колко набирания правиш?

Когато бях на 15 години, правех по 30 набирания, сега на 40 години ги правя на три серии по 10-12 набирания. Стремя се да поддържам форма и да изглеждам добре. Спортът възпитава не само психиката и характера, но влияе и на самочувствието. Учуден съм как може нашите политици въобще да не обръщат внимание на външния си вид. Всичките са с наднормено тегло. Някои, ако са били спортисти, бързо се отпускат и гонят 200 кг.

Николай, не е тайна че ти си много амбициозен. Обичаш ли амбициозните жени?

Аз съм обграден само от амбициозни жени. Около мен има само такива. Жена, която не е амбициозна, няма как да вирее в телевизията. Амбициозни са жените в новините, в маркетинга, от програмния отдел. Радвам се, когато видя, че човек е нахъсан и надъхан, защото когато си стои вкъщи, няма как да успее. Обичам и мъже, и жени, които са амбициозни. Давам пример със Стоичков. За две години стигна от Харманли до Барселона. Футболисти има по цял свят, които ритат добре топка, но при него силата на характера го отвежда до световния връх.

Той ще бъде ли член или лице на твоята партия?

Какво лошо има да бъде шеф на парламентарната комисия за младежта и спорта, примерно. Христо знае и чужди езици за разлика от някои други, които не знаят и дума. Когато го пратиш при бразилския президент, той ще го приеме, защото го познава. Трябват ни успели българи като Стоичков.

С кого ще работиш в твоята партия?

С граждански сдружения от цялата страна, с регионални лидери по места, с лидери по обществено мнение. Какво правеха досега Костов, Кунева и останалите, които се наричат реформатори. Вземат един политик, вече провалил се, който не го харесват във Видин, и го пращат в София, после обратно. Аз, ако се кандидатирам, това ще стане от моя роден град Пловдив. Там всички ме познават. За моята партия ми трябват лидери и политици, които не са омаскарени от властта. Ще поканя успели кметове от всички партии.

Кои са успели кметове според теб?

Мандатността е много важно нещо. Повече от два мандата не трябва да има в политиката. Пример и с премиерите. Няма два пъти избран премиер. Колкото до успелите кметове, мога да се доверя на един Славчо Атанасов, който загуби изборите в Пловдив, но хората го харесват. Митко Николов от Бургас, Даниел Панов от Велико Търново, Живко Йорданов от Стара Загора, все кметове на ГЕРБ, но аз ги харесвам. И хората също ги харесват.

С моя журналистически екип "България без цензура" обиколихме страната и видяхме, че хората идват на площада да си кажат болката и проблемите. Те не идват за кебапче, пари или на концерт. Сега ще направим журналистико-политическо движение "България без цензура". Ще продължим да говорим за граждански контрол. Всеки ден политиците, в частност кметовете, трябва да чуят какво мислят хората. Не боли, когато политиците отидат на площада и чуят някоя лоша дума за себе си.

Николай, аз лично гледах твоите репортажи от Дивотино, където вие помогнахте с каквото можахте на хората там.

Да, докарахме още 470 000 лв. 

Какви са твоите мечти?

Нямам лични мечти. Българският народ е народ с достойнство. Имаме нужда от национално помирение и да бъдем единни. Искам да има тотална ревизия на политическия преход. Аз постигнах много. Не искам нищо материално. За мен ГЕРБ, ДПС и БСП трябда да си заминат. Старите партии и старите политици трябва да си ходят. Искам нова лява, нова дясна и нова центристка партия. Да започнем да пишем историята си отначало. Преходът ще свърши, когато си заминат старите партии. Може ли десните партии да се обединят в Реформаторски блок. Какво реформаторско има в господин Костов, Плевнелиев, Цветелина Бориславова или Кунева!?

За мен следващото управление може да бъде успешно само при едно условие, независимо дали аз ще участвам или не. Няколко политици и олигарси да влязат в затвора. Да се направи проверка от НАП на забогателите хора. Как са получили парите си и откъде. Как са приватизирани предприятията, кой върти офшорните фирми, кой взе банките? Не че имам фиксидея да съдя политици, но това ще бъде условие за успешно управление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калин Стаменов

    0 2 Отговор
    Наистина трябва тотална ревизия на целия преход. Много хора окрадоха страната ни и продължават да го правят. Поздравления за Бареков и добрата му работа

    Коментиран от #7

  • 2 Stoyan Hlebarov

    2 0 Отговор
    Една прогноза.Ще ги събираш,като им казваш...колко зле живеят,и по скоро на тези,които още не са го разбрали!Другите,които отдавна го знаят и търсят пътя,въобще няма да ти обърнат внимание,защото си от онези,които приличат на конска муха,която може да те заведе само до...л..ното!
  • 3 dragozow

    1 0 Отговор
    Б....к и продажни медии, които го лансират. Оставка!
  • 4 Poziciya Bg

    1 0 Отговор
    Много се краде през последните години и много кебапчета се изядоха, за да осигурат хранилката на партиите от прехода!
  • 5 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Бареков е един смешник според мен.

    Коментиран от #6

  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Иван":

  • 7 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Калин Стаменов":

    kefish se na duduka xaxa