Last news in Fakti

26 Април, 2023 22:00 7 424 153

"Най-корумпираната страна в ЕС" - Унгария при Орбан

  • виктор орбан-
  • ес-
  • унгария-
  • корупция

Системата на Орбан облагодетелства роднини и приятели

"Най-корумпираната страна в ЕС" - Унгария при Орбан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Централна Унгария, студена ноемврийска сутрин: журналистка от разследващия портал Direkt36 прави опит да разговаря със собственика на каменна кариера. 80-годишният мъж е крайно недоволен от необявеното посещение на журналистката, предава случката австрийският ежедневник "Ди Пресе". С груб тон мъжът моли репортерката да си тръгне: "Слушайте, известен съм с това, че мога да бъда и много груб. Само защото сте жена ще ви го спестя", казва той. Тъй като жената първоначално не се съгласява, възрастният мъж избухва: "Не си играйте с търпението ми, госпожице, иначе ще стана наистина груб", предупреждава я той.

Мъжът е не друг, а бащата на унгарския премиер Виктор Орбан. От дълги години компанията му Dolomit Kft доставя строителни материали за изграждането на магистрали в Унгария - макар Орбан да твърди, че държавата не прави бизнес с баща му. Състоянието на Орбан, който е от беден произход, сега се оценява на няколко милиарда форинта.

Системата на Орбан облагодетелства роднини и приятели

Бащата на Орбан е от по-скоро от дребните риби в системата, изградена от унгарския премиер. Неговият зет, Ищван Тиборч, се смята за един от най-богатите хора в Унгария. Той е женен за най-голямата дъщеря на премиера - Рахел.

Тиборч попада за първи път в центъра на медийното внимание, когато компанията му спечели обществена поръчка за улично осветление на стойност няколко милиарда. Провеждането на търга за поръчката повдигна въпроси още тогава. Но моделът е същият и до днес: или условията в търга са напаснати за определена компания, която е близка до Орбан, или пък в него участват фирми, които от самото начало нямат никакъв шанс, но поддържат впечатлението за "конкуренция", разказва още "Ди Пресе".

Затова не е изненадващо, че Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) стана подозрителна относно начина, по който се финансират инфраструктурни проекти в Унгария. Това е и една от причините Европейската комисия да задържа милиарди от фондовете за Будапеща.

"Най-корумпираната страна в ЕС"

През 2022 г. Унгария за първи път беше посочена от "Трансперънси интернешънъл" като най-корумпираната страна в ЕС, измествайки от първото място България. А данните на Центъра за изследване на корупцията в Будапеща сочат, че между 2005 и 2021 г. около двайсет процента от стойността на всички обществени поръчки, половината от които се покриват от фондовете на ЕС, са отишли при 12 души, близки до правителството. Сред тях е и бащата на унгарския премиер, както и братята, зетят и приятели на Виктор Орбан.

Принципът е прост, допълва картината швейцарският "Нойе Цюрхер Цайтунг": един и същ тесен кръг винаги печели обществените поръчки - дори ако печалбата, заложена в офертите им, е десет пъти по-голям от тази на конкуренцията. Това не е престъпление, казва Орбан, а добре обмислена стратегия. Той я нарича "възраждане на националистическо-капиталистическата класа".

Вероятно най-известният от олигарсите, близки до Орбан, е Лоринц Месарош. В миналото той се е занимавал с газифициране, но само за някакви си 10 години успява да стане един от тримата най-богати унгарци. Месарош е близък приятел на Орбан от детството и е израснал в същото населено място като настоящия премиер - Фелчут. Днес Месарош ръководи огромна бизнес империя без аналог в Унгария.

По върховете е ветровито

Но първата олигархична империя в "системата Орбан" е изградена от друг човек - Лайош Симицка. В продължение на десетилетия съученикът на Орбан е смятан за сив кардинал и стратег зад управляващата партия "Фидес". Именно Симицка разработва сегашната система на Орбан. Говори се, че в една задимена кръчма той е изложил на лист хартия пред изумения Орбан и други партийни лидери плана за изграждане на държава в сянка.

Компанията на Симицка получава всички големи държавни инфраструктурни поръчки в Унгария, пише още австрийският "Ди Пресе" по темата. Разбира се, договорите на стойност милиарди винаги са били възлагани в рамките на "публични търгове", които тайно са били пригодени за Симицка. Така в рамките на няколко години Симицка се превръща в един от най-богатите предприемачи в страната и влиятелен медиен магнат.

Стремителното му издигане обаче е последвано от драматично падение: в опиянението си от властта той се сблъска челно с Орбан. И загуби. Днес Симицка живее в уединение и избягва общественото внимание. Запознати казват, че премиерът го е изнудил да мълчи.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орбан прай фupкu

    43 177 Отговор
    на малкото пйтинско червейче и му гълта каймака. Също като нашия Кocтя

    Коментиран от #27, #42

  • 2 Хаха

    239 34 Отговор
    Соросчетата от както ги изхвърлиха от там само хейтят с безсмислици, а там всичко е много по добре от нас пък и от други държави край тях

    Коментиран от #142

  • 3 Тото

    181 11 Отговор
    Не вярвам да са ни задминали😂😂😂😂
  • 4 Орбан прай фupкu

    30 153 Отговор
    на малкото пyтинско червейче и му гълта каймака. Също като нашия Кocтя

    Коментиран от #29, #43, #55, #153

  • 5 Коментар

    232 42 Отговор
    Чудят се как да очернят Орбан,защото не им играе по свирката.
  • 6 Гост

    134 6 Отговор
    Наш Бойчо ги е карал всичките с 200
  • 7 Последния Софиянец

    194 48 Отговор
    Трябва ни някой като Орбан.
  • 8 ??????

    189 9 Отговор
    Е как по- корумпирана от България? Тук нещо не се връзва.
  • 9 ЕВРОНЮЗ

    206 27 Отговор
    😂😂😂😂. Виктор Орбан, трън в петата на Брюкселските третополови паразити

    Коментиран от #132, #134

  • 10 Дрън дрън та пляс

    162 20 Отговор
    Най корумпираната ама видяхте ли какъв стадион им е направил корумпирния, а наш бойо само чекмеджаците пълнеше, една стинка не даваше без да окрадне половината

    Коментиран от #33

  • 11 фенче

    100 23 Отговор
    тези в Унгария са на второ място, първа е България на Баце, но понеже Унгария им е близко, се фокусират в нея, а България е къде, къде по зле

    Коментиран от #61

  • 12 Стоян Александров

    147 17 Отговор
    Хахахахахахааааа.... и квоооо сегаааа, ще кепазим Орбан ли ??? На малкия му пръс неможем да се мерим, амааааа за резилене нямаме грешка, аааааа ??? И това е срам о бе, пак правим срам за себе си..... колко жалко е да си евроатлантически лакей......
  • 13 диагноза

    114 14 Отговор
    Западняшка помиарщина , не поноси ви и фургате помия , всичкото ви е лицемерие , алчност и тъпота . Вие сте изроди .
  • 14 Донки Хот и Сан Чопанса

    129 14 Отговор
    Жалки,по-жалки,най- жалки,дойче веле.
    Как пък нямате и капка срам.
  • 15 измекяр соросоиден

    136 15 Отговор
    Естествено че трябва да се очерни Орбан - трън в очите на американците и главно на Сорос . Всички са корумпирани включително Байдън заедно с сина му (наркомана ) .
  • 16 АБВ

    22 109 Отговор
    Същият боклук като Путлер

    Коментиран от #46

  • 17 Токсик

    113 15 Отговор
    Нищо подобно! Който е бил в Унгария знае, че Унгария е една от страните в Европа с най-малко корупция. Усетил го е още на границата и по всички други институции. За разлика от пропаднала България, която евроатлантиците превърнаха в държава от третия свят и корупцията се шири свободно на всяко едно държавно ниво. България е дъното на ЕС в това отношение. Но има и други страни с които се конкурираме, като Испания и Италия например.
  • 18 кюмюра от Драгалевци

    122 15 Отговор
    Честно казано щях да се учудя ако не е Унгария ! Когато някой отказва да се подчинява на Европейската мафия или на европейските подлоги на САЩ веднага става "корумпиран" . Всъщност това е отработена стратегия на американците ,като така те започват и техните прословути цветни революции .
  • 19 Алооо

    81 11 Отговор
    По-корумпирана от България няма. В Унгария, че има това е ясно, но са 30 години напред преди нас.
  • 20 Анонимен

    57 10 Отговор
    Тиквата и КО или КОЙ никой не може да ги бие по корупция и ги такова с 200 всички
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    62 12 Отговор
    Не вярвам, че орбанова Унгария е по-корумпирана от бойкова България. Все пак нашия ги е так"овал с 200, колегата унгарец и колегата немец
  • 23 Дойче веле

    98 12 Отговор
    Най корумпирана е председателката на ЕС

    Коментиран от #35

  • 24 Хе,хе...!

    88 11 Отговор
    Шорошоидите не могат да простят ,че Орбан си позволява да води независима политика,в интерес на националните унгарски интереси и се чудят как да му сложат прът в колелата...!
    Много,ама много сте прозрачни...!
  • 25 Макс

    43 8 Отговор
    Той и Бойко ядеше филии с мас, но после забогатя . Орбан не е по-будала от Баце.
  • 26 Вирус

    75 8 Отговор
    Ясно е по заглавието че са дойчовците плюят щото Унгария им се опъва това вече се разбра няма смисъл да се пънете

    Коментиран от #51

  • 27 Май ти си

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Орбан прай фupкu":

    Падаш по фирките
  • 28 Искахте да кажете!

    42 9 Отговор
    Най-корумпираната страна в ЕС - България при Борисов!
  • 29 Е добре де Папагале!

    43 2 Отговор

    До коментар #4 от "Орбан прай фupкu":

    Колко пъти ще си сричаш недоносената мисъл...?!
  • 30 Жъумра Отсмях

    11 53 Отговор
    Руззките слуги се хвърлиха на амбразурата за държавния ни враг - РуЗЗия, за вековния ни поробител - Турция и за кръвния ни враг на Балканите - Сърбия, та няма да се хвърлят и за Орбан, щом става дума за разпространение на Злото им.

    Коментиран от #116

  • 31 Българин

    74 10 Отговор
    НПО в действие. Не играеш по краварската гега - автоматично ставаш корумпе, диктатор, сатрап..... Ама винаги
  • 32 Някой

    82 24 Отговор
    Сега разбрахте ли? Корумпиран е този, който не е съгласен със САЩ!
  • 33 ЩО БЕ...?!

    56 6 Отговор

    До коментар #10 от "Дрън дрън та пляс":

    И наш Боко направи и то няколко стадиона...!Само че...!
    В села,с по ...5 бабички,за да крадне евросредствата...!
    Тарикат момче си е наш Боко и тва си е...!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Верно бе...!

    81 5 Отговор

    До коментар #23 от "Дойче веле":

    Какво стана със скандала с милионите ваксини ,,Пфайзер",договорени от Урсула,с Директора(съпруга на Урсула...) на ,,Пфайзер"...?!?!
    Май тая семейна далавера мина и замина...!Заметоха я набързо под килима...!И сега кво...-Орбан и държавата му ,видите ли,били най-корумпирани в ЕС...?!?!
    Да ви имам и Европейският ,,морал" и ,,ценности" ,да ви имам...!
  • 36 Гориил

    49 5 Отговор
    Ловът за Орбан изглежда започна. Строс-Кан беше арестуван в Ню Йорк през май 2011 г., след като родената в Гвинея прислужница Нафисату Диало обвини, че се е опитал да я изнасили в хотелска стая на Софител.
  • 37 Глутницата напада

    68 8 Отговор
    От изтеклите секретни документи се разбра , че готвят Майдан на Орбан . Такива нелепи статии ще има все по-вече.
  • 38 да ви имам демокрацията

    74 8 Отговор
    Украйна не е корумпирана , обаче Унгария била ....
    Орбан бил диктатор , а потника дето всеки ден изпраща по 500 човека в небитието - не е . Той демократ ....
  • 39 Баце

    63 6 Отговор
    Заглавието красноречиво казва, че дедо Шорош много го боли.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пародия

    60 6 Отговор
    Щото е корумпе следващият път пак ще го изберат с 90 процента. Човека знае че само Бог е зад него и милее за народа си. Ама когато Бог е зад теб с теб са милиони за разлика от куцащият и спъващ се памперс на САЩ.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Напреднал

    48 6 Отговор

    До коментар #16 от "АБВ":

    В БГ ако има умни ще се държат за Орбан и ще го подкрепят
  • 47 Гориил

    12 44 Отговор
    И тая подлога ще гние по турмите като копейко и рублен крадеф!
  • 48 Последния Софиянец

    10 57 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и гладни от ватите и техните раби!

    Коментиран от #117

  • 49 Госあ

    41 6 Отговор
    Хахахаха само низшата прослойка би се хванала на тая боза. Всъщност, на това се базира демокрацията. Нали така ? Без минуси ! Няма как да не сте съгласни.

    Коментиран от #87

  • 50 д ъъъ

    13 4 Отговор
    На рома това да краде и да лъже му е заложено в гена.
  • 51 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #26 от "Вирус":

    Японците, въпреки че уважават швабата ме питаха, швабата европеец ли е ? историята им е като кухнята им 🤣🤣🤣 Варварска 💁 Казват ми, обикалят около Европа през цялата си история. И пак осъзнах, колко умни са тези хора. IQ’то им е след китайците 💁

    Коментиран от #52

  • 52 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #51 от "Госあ":

    вурст и компир е кухнята им. Обаче, като отидеш у кауфланд, лидъл и била, можеш да си купиш швабско “френско сирене”
  • 53 Депутатът Георги Марков

    10 13 Отговор
    Тази "новина" ме прониза като нож в сърцето.
  • 54 бай Даньо

    16 5 Отговор
    Безобразие Ганчо , някой да те измести от заслуженото първо място по корупция в позната вселена за което толкова се борихме , така упорито се маскарихме и клепахме във всички посоки , настояваме че ни принадлежи по право, обиждахме се и скачахме агресивно ако някой срамежливо предположи че може и Румъния да е по корумпирана ... а то какво стана унгарците ( явно е с корупция) ти отнеха и последното което си постигнал Ганчооооо !?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 🦩💫да бе да

    26 2 Отговор
    "Най-корумпираната страна в ЕС" - Унгария при Орбан"

    За един златен медал да имаме възможност и маджарите ни го измъкнаха под ноктите ! Няма ли футболен съдия някъде наоколо ! Поне пряк свободен да свири🤣🤭
  • 57 Подкрепа за ДБ

    6 23 Отговор
    Ми България с кратуна Крадев??
  • 58 Украйна най корумпираната

    33 7 Отговор
    измислена държава в Евразия! Зелю и генералчетата отмъкнали 400 милиона от американската "помощ" като купували бензин от Русия и после пишели че са го купили на астрономична цена. Всеки ден и всеки час има "матрял" за Зелю.

    Коментиран от #128

  • 59 Вергина

    22 2 Отговор
    Аз мисля, че са объркали името на най-корумпираната страна в ЕС. Вероятно е печатна плешка :(
  • 60 Реалиста

    32 5 Отговор
    Щом видя статия на DW знам че е чиста пропаганда чета само коментарите
  • 61 Мммда

    27 2 Отговор

    До коментар #11 от "фенче":

    Швабите не са по-назад от нас, дори са пред нас, но никой не ги коментира.
  • 62 Наркос

    32 6 Отговор
    Орбан изгони НПО-тата на Сорос , това е и причината за атаките от медиите му , не желае мигранти и джендъри.
    Унгария е светлинни години пред повечето европейски страни.
  • 63 Орбанчо

    6 20 Отговор
    Мога и крада .
    Вземам си евро средства ,въртя си далавери .
    Дано има повече .
  • 64 ЕС се

    28 6 Отговор
    управлява от проамерикански фашисти, насаждащи етническа омраза и цензура. Дневният им ред се задава от Сащ и е насочен срещу Русия и за нейното унищожение! Превърнаха един почти решен регионален конфликт в заплаха от ядрено унищожение на света! Едностранната им лъжепропаганда го доказва ежедневно и задуши свободното слово. Всеки инакомислещ (Орбан) става обект на несъстоятелни нападки...

    Коментиран от #127

  • 65 Червен кхмер

    5 15 Отговор
    Ей и ние най после да се отложим от дъното.Ура не сме на последно място по всичко.
    Така е в държави като Орхан приятел на друг корумпиран диктатор Путлер и с нашите другари русофили.
  • 66 Аз съм от ссср

    25 4 Отговор
    Наи корумпираната държава в ЕС е България. Във Унгария е доста по цивилизовано и доста по добре икономически.Понеже Орбан не е удобен на европейските лидери за това се пишат глупости.
  • 67 Перо

    16 1 Отговор
    Тия да слаба ракия в сравнение с тиквата и Фандъка!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Исторически парк

    18 2 Отговор
    Който не слуша чичко сам го пишем корумпиран 😉
  • 70 резервист

    18 1 Отговор
    Освен че е най-корумпираната страна, в Унгария правителството на Орбан вечеря с бебета. Щом някой не подскача под свирката на САЩ и ЕС, трябва да бъде засихан с кал и нечистотии.Ама ха!

    Коментиран от #126

  • 71 Това май

    21 2 Отговор
    описание на Бойкова България! Поправете заглавието!
  • 72 Тодев

    4 15 Отговор
    Ема нашите тук псевдо патриоти ,все такива държави им са за пример ,бандитски,Русия ,Унгария ,че и на вечният ни враг Сърбия въртят опашка,която насъсква постояно северните Македони против нас
  • 73 Човек

    7 18 Отговор
    Това е руският модел. У нас е същото. Войната е ужасна, но в дългосрочен план Путин направи голяма услуга на Европа, защото изчистването от руското влияние ще изчисти и корупцията, която разболява всички сектори. Ние, като най-засегнати, ще извлечем най-голяма полза от това. Слава на украинците, които са наши истински кръвни братя, че плащат с живота си и нашето освобождение от това пагубно, руско корупционно влияние.

    Коментиран от #92

  • 74 адаша

    16 2 Отговор
    Как се определя степента на корупция? По брой глава от население или количество на присвоени пари? Доста сложно е за изчисление. Криенето на данъци в Германия е национален спорт. От както е измислено понятието държава, от тогава съществува корупция- без значение в какъв строй е държавата. Не вярвам в тези класации.

    Коментиран от #76, #96, #112

  • 75 Студопор

    16 2 Отговор
    Всички знаем, че най-корумпираната страна е България. Тази статия никога нямаше да види бял свят, ако Орбан не беше отказал украинската пшеница и беше свел глава като нашите марионетки.
    Отстоява си интересите на страната, човека. За това е лош сега.
  • 76 Нека напише продажната медия

    18 1 Отговор

    До коментар #74 от "адаша":

    За приключенията на фамилия байДън.
    Ама заповедта е да се хули Орбан
  • 77 Лицемерно зеле

    19 2 Отговор
    Акушерката, дето с парите на европейските данъкоплатци купи вакси от мъжо си за три поколения напред не е корумпе. Такива работи е подписала Ла.й Не.н, че дори и да не ги вземем, трябва да ги платим. И пак не е корумпе. А пък Орбан, който отказва да пуска жендърията в училищата да проповядват, бил корумпе
  • 78 Щом тея,

    20 2 Отговор
    отсмрадвелетотака вият на умрело, значи Орбан е на правилния, прав път. Лоша работа. Унгария няма дългове, не допуска НП0тата на гл0балистите да рушат държавата от вътре, не им дава да крадат ресурсите на държавата. Бе с една дума - ТРАГЕДИЯ. Е как няма да го 0плюеш такъв?! Я бържи 0щи идна храчка!
  • 79 йхнкхйких

    15 4 Отговор
    Поръчкова статия на Сорос !
  • 80 Наблюдател

    6 18 Отговор
    Навсякъде руският слугинаж е свързан с рекордно високи нива на корупция.

    Коментиран от #89

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Шайка

    20 2 Отговор
    Абе от шайката на ГЕРБ няма по корумпирани... унгарците взимат по 3000 лв заплати а тук мизерия...бегай бе
  • 83 Верно ли ?

    13 2 Отговор
    Щото синчето и брата на Бай Пън,хич не са облагодетелствани.Корупцията е смазката на капитализма.Тук пък фирмички свързани с Тиквоний,лапат всички обществени поръчки.
  • 84 Анонимен

    13 3 Отговор
    Глупости- Унгария е най добре, само че Соросоидите и слугите им ги е яд и лансират простотии!

    Коментиран от #85, #125

  • 85 Абе

    12 0 Отговор

    До коментар #84 от "Анонимен":

    тоя Сорос от каква народност беше?
  • 86 дядо поп

    10 1 Отговор
    Докато играеше по свирката на САЩ , най корумпираните бяхме ние и румънците , но така се при демокрацията!
  • 87 Коментара над

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    теб на последния софиянец е явно от супер нисшата класа, както на още няколко списвача тук.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Например

    11 3 Отговор

    До коментар #80 от "Наблюдател":

    За Урсула какво ще кажеш или и тя е от Руския слугинаж
  • 90 Леле Како...

    6 2 Отговор
    ..."форумците" не дават първото място на Унгария!!! Как така ще има по-корумпиан от Баце??? 😆
  • 91 Скоро

    10 2 Отговор
    На дядо Джо ще му национализират имотите в Украйна
  • 92 Ами в "най-демократичните"

    10 7 Отговор

    До коментар #73 от "Човек":

    САЩ, корупцията е неописуема и нашата бреднее в сравнение с тяхната. Между другото така краварите ни управляват много лесно, защото така си ловят послушковци на конци дай им пари и им гледай сеира и са ти вечни партенки, ме иначе отиват в кафеза до живот.

    Коментиран от #98, #119, #123

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Зърнарите

    2 4 Отговор
    Са превзели форума.
  • 95 Българин

    15 7 Отговор
    Най корумпирана страна в света е САЩ, а в ЕС е Германия - синчето на Байдън и Урсула са доказателството. Само кражбите на Урсула покрай ваксините са в пъти по големи от общо кражбите в цяла Източна и Централна Европа за последните 20 години.
  • 96 Адаш на ленин

    5 9 Отговор

    До коментар #74 от "адаша":

    Вярваш ли на мумията от червения площад?

    Коментиран от #99, #102

  • 97 макдоналдс тръмп

    11 4 Отговор
    хахаха жалки палячовци, я вижте огромните инвестиции в Унгария ,много милиярдните концерни които имат заводи там и после печатайте глупостите на зелето

    Коментиран от #100

  • 98 Най-задунайски поздрави...

    5 9 Отговор

    До коментар #92 от "Ами в "най-демократичните"":

    ...към послушковците на САЩ - Ахмед Меди Доганов Агент Сава, Делян Бекапеевски, Герги Гергов, Тец Ковачи, Марешки, Б.Б. , Румен гечев, румен петков, румен овч. и бкп фамилиите които държат икономиката!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Москофски фрайт чикън...

    5 4 Отговор

    До коментар #97 от "макдоналдс тръмп":

    ...и всичките инвестиции са от москва! От къде накъде ЕС ще дири сметка как орбан харчи рублите?

    Коментиран от #103

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Казуар

    8 6 Отговор
    От хора с дебели вратове като Орбан, човек трябва да се пази.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 АРЕС

    7 3 Отговор
    Соросоидите пак плюят,Дойче сер....
  • 107 Фон дер Лайен

    11 4 Отговор
    Корупция е всяка далавера, в която не участвам АЗ !
  • 108 Ние или не сме в ЕС

    3 1 Отговор
    Или никой не ни брой за живи каквато и корупция да има някъде тук е в повече от там освен в Украйна ма и те неса в Ес
  • 109 Местните

    5 4 Отговор
    Русофилки как скочиха да защитават
    Орбанчо , като чуха че затънъл до гуша в корупция .
    Хахаха
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Къде ми е нощното шкафче?

    7 5 Отговор
    ВИКТОР ОРБАН-единственият европейски лидер!Всички останали са маши в ръцете на Сорос и кликата му.Дойче веле да спре да го плюе,а да поразследва фон дер Лайен,от там лъха на огромна корупция.
  • 112 Ами отиди

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "адаша":

    В Германия и почни да спортуваш ,умник .
    Да видим как ще скриеш данъци .

    Коментиран от #114

  • 113 Империята на Zлото

    7 0 Отговор
    Винаги е използвала корупцията и шантажа като оръжие.
  • 114 адаша

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Ами отиди":

    Има вратички. И не ти говоря за крими дейност. Всичките са легални. "Умник".
  • 115 123

    2 1 Отговор
    И на него "демократите" ще му спретнат една цветна революция.
  • 116 браво

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Жъумра Отсмях":

    дрУгарю "историк"!Как се чувстваш с новото си име?
  • 117 да попитам

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Последния Софиянец":

    под всяка новина ли пишеш този пасквил?Не можеш ли да си подредиш листчетата за да пишеш по-различно?
  • 118 прокопи

    1 0 Отговор
    Няма значение, че те са първи по корупция, а ние втори. Важно е, че отново ще играем в Шампионска лига...
  • 119 Човек

    6 1 Отговор

    До коментар #92 от "Ами в "най-демократичните"":

    Първо, САЩ не е "най-демократичната", защото според Индекса на Демокрацията е чак на 26-то място. Най-демократични са държавите от Скандинавието, Нова Зеландия, Исландия, Дания, Ирландия и др. Можеш сам да си ги провериш. САЩ дори не се води пълна демокрация, а дефектна демокрация. Второ, България е на 57-мо място - между Унгария и Намибия, и да - много по-зле сме от САЩ, където за корупция има осъдени 11 губернатори, а политиците, съдиите и прокурорите като цяло са над 100. Те имат корупция, но се борят с нея, което у нас никога не се случва, защото сме с руски модел. Ние сами с руското влияние не можем да се справим, затова единствената ни надежда е в Запада.

    Коментиран от #122, #129, #130

  • 120 Голяма китайска свещ за Путин

    5 4 Отговор

    До коментар #110 от "голяма китайска свещ за Сорос":

    Русия е нужник и то смрадлив от главите му в Кремъл.
  • 121 Абе

    3 1 Отговор
    Това като че ли отнася повече за нас и кръга на баце.
  • 122 Абе

    4 3 Отговор

    До коментар #119 от "Човек":

    Приятелю в САЩ няма корупция, там има закон за лобизма, т. е. узаконена корупция.
  • 123 Ами в "най демократичната"

    6 4 Отговор

    До коментар #92 от "Ами в "най-демократичните"":

    русия корупцията е неописуема и нашата бледнее в сравнение с нейната. Между другото така рашистите ни управляват много лесно, защото така си ловят послушковци на конци дай им рубли и гледай сеира и да ти вечни партенки, ме иначе отиват в кафеза до живот.
  • 124 Жмръц

    3 2 Отговор
    Войче деле пак изфлатулира в кофата!Не е Унгария,не е...Една друга държава е.На Балканите.Особено границата и с Турция,там к0рупция изобщо няма!Няма бе!
  • 125 Анонимен

    6 4 Отговор

    До коментар #84 от "Анонимен":

    Глупости- Унгария е най зле, само че Кремалоидите и слугите им ги е яд и лансират простотии!
  • 126 резервист

    4 2 Отговор

    До коментар #70 от "резервист":

    Щом някой не подскача под свирката на русия и китай, трябва да бъде засипан с кал и нечистотии, Ама ха!
  • 127 Кремъл се

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "ЕС се":

    управлява от прокитайски фашисти, насаждащи етническа омраза и цензура. Дневният им ред се задава от Китай и е насочен срещу Европа и за нейното унищожение! Превърнаха един почти решен регионален конфликт в заплаха от ядрено унищожение на света! Едностранната им лъжепропаганда го доказва ежедневно и задуши свободното слово. Всеки инакомислещ (Зеленски) става обект на несъстоятелни нападки...
  • 128 Да ти кажа

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Украйна най корумпираната":

    Дезинформацията е криминално престъпление и се наказва със затвор!
  • 129 Реалност

    5 5 Отговор

    До коментар #119 от "Човек":

    Трябваше само да напишеш, че Индекса на демокрацията се дава от Economic Intelligence Unit със седалище в САЩ:) А кои са най демократични стана ясно след 3 години пландемия - в супер демокрациите Нова Зеландия и Австралия например стреляха по неваксинираните с гумени куршуми, ей така демократично, в цяла Западна Европа, включително и Скандинавието се наслаждаваха на демократичен домашен арест и насилствена ваксинация, в Германия вкараха стотици хора по затворите само защото са се изказали против ваксините /вече стана ясно, че бяха прави и че от ваксините файда няма/, в целия свръх демократичен ЕС пък глобяваха ако отидеш до магазина или се разхождаш в парка. Ако не беше Путин още щеше да е така и да се редим за емнайсти бустер, а Урсула доволно да потрива ръчички виждайки поредния милиард в сметката си:)
  • 130 Хетеросексуален Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #119 от "Човек":

    В тоя Индекс на Демокрацията най-много точки се дават за отношението към ЛГБТ изврaтeняците, ти от тях ли си, че ми го цитираш?

    Коментиран от #133

  • 131 не е верно

    2 1 Отговор
    Ний сме най-корумпирани, при който и да е Боко, Кико, Коко и т.н..Унгария е Рай в сравнение...идете, вижте с очите си..
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Да те питам

    3 2 Отговор

    До коментар #130 от "Хетеросексуален Българин":

    а ти като русофил от кои извратеняци си от зоофилите или от практикуващите инцест?
    Щото руснаците втори в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. също така и инцеста през 1922 г.

    😆😆😆
  • 134 Да питам

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРОНЮЗ":

    А този обиден коментар защо не го триете Факти!
    Или може би не триете коментарите на русофилите, за да могат хората да разберат колко прости са кремълските пропагандисти?!
  • 135 Истината

    2 4 Отговор
    Факти са прокремълска медия! Време е прокуратурата да разследва Факти за връзки с Кремъл!
  • 136 Хххххххххх

    4 0 Отговор
    Нали България беше най-корумпирана? Или е вече политически некоректно да се говори за това?
  • 137 Сашо

    3 4 Отговор
    Така ли?Що в Германия нямали корупция в Евро-парламента нямали?А вие само гледате другата страни опитвате се да правите циркове!Имате ли доказателства?
  • 138 Гулаш от алабаш

    5 5 Отговор
    Орбан е баш апаш
    Като наший Бойко баш
  • 139 факти

    6 2 Отговор
    Има ли комунисти или русофилски продажници в дадена държава,то корупцията винаги е на макс.Еднотобвърви с другото.Въпреки,че България е може би единствената държава в света в която съществуват подобни национални предатели като русофилските негодници
  • 140 Анонимен

    2 1 Отговор
    Урсула облагодетелства мъжа си посредством ваксини за сметка на целия ЕС. Орбан бледнее пред тази корупция.
  • 141 младен иванов

    1 1 Отговор
    Естествено,че Унгария ще измести България по корупция в ЕС.Техните политици защитават националните си интереси,а нашите продажници козируват смирено и се кланят слугински на брюкселските европаразити и на Вашингтон.

    Коментиран от #146

  • 142 куку

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Орбан като кост в гърлото на сорос..а от там и целия апарат на ес...Прогони кръвожадни нпо-та--А кога БГ ще ги изкорени..? По вредни са от една война..За 30години нпо изгониха от България близо 4млн.българи...Демокрация по американски..
  • 143 незнайко

    0 0 Отговор
    Бел Гейтс от какво семейство е ? Бил Гейтс е роден на 28 октомври 1955 г. в Сиатъл. Семейството му е заможно и има дълги години опит и връзки в бизнеса и политиката – неговият прадядо е бил кмет, дядо му е бил вицепрезидент на националната банка, а баща му Хенри Гейтс е известен адвокат. !!! Трябва ли да покажем всички за да се разбере как парите отиват при пари ???
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Като глупаци...

    3 0 Отговор
    България е на първо място. После са другите бивши социалистически републики и настоящи путинови губернии. В това число и Унгария. Каде са минали ватенките руски боклуци на всякаде е мизерия нисак стандарт, корупция и скотовъдно население от прости промити мозаци, вярващи в мъртвия СССР и соцялистическия свят на илюзия че ще се върне социялизма пак......
  • 146 Войводата

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "младен иванов":

    Бай!.. Младене,май още си живееш в социялизма и руските пропаганди че запада и капиталистите са лошата страна. Ма не виждаш ли слепецо ,,,че който се е хванал с гаспажа Масква ... Нищо не става от тая държава.
    А който е с американците и европейците е добре. Давам ти пример като за промит мозак.. северна Корея, - Южна Корея кой е по добре икономически .? Куба, - Доминиканска република. ?? Да изброявам ли други мизерници детоса на руското хоро.?
  • 147 емо 73 канар

    1 2 Отговор
    Унгарският тулуп, е много по голям тарикат от Банкянският тулуп. НО , и двамата са за тепане.

    Коментиран от #149

  • 148 ЕВРОСТАТ/м.12/2022 г

    1 0 Отговор
    България е:
    Най корумпираната
    Най бедната
    Най бързо умиращата
    държава в ЕС
  • 149 Киро Тъпото

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "емо 73 канар":

    Ти ли си бе тъпуняк
  • 150 Отряд1

    0 1 Отговор
    Не, не, не и не!
    Нищо не може да се сравнява с България по времето на Бойко Борисов. Може би само Украйна по времето на Зеленски, но тя не е в ЕС.
  • 151 имаме си конкуренция

    0 0 Отговор
    Спомням си миналата година Кирчо се хвалеше пред Фйненшъл таймс че България е най-корумпираната в Европа. Сега им се губи една магистрала, а Унгария била най-корумпирана.
  • 152 Дойчо зеле

    0 0 Отговор
    Превърте тотал .
  • 153 Урсул

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Орбан прай фupкu":

    Абе ти би ли си 19 ти бустер , че съм поръчала
    Доста .